HGPD-3 Bij aanvang van de vergadering is dit agendapunt verplaatst naar de Mededelingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HGPD-3 Bij aanvang van de vergadering is dit agendapunt verplaatst naar de Mededelingen."

Transcriptie

1 Openbare notulen MR-vergadering Donderdag 17 april 2014 Aanwezig: Sandra, Marissa, Mark, Maarten, Suzanne, Maaike, Pauline (laatstgenoemde t/m agendapunt 4 Onderwerpen op verzoek van de MR ) Afwezig: :30 uur Plaats: lerarenkamer Notulist: Maaike Notulen 18 februari 2014 Afspraak; Nadat de notulen via de mail verspreid zijn, krijgen de MR leden twee weken de tijd om hierop te reageren. Eventuele reacties worden verwerkt, waarna de notulen vastgesteld worden. Mark plaatst deze dan op de M-schijf. De notulen worden verwerkt in een openbare versie en een besloten versie. Deze versies worden gecontroleerd door Pauline. Na controle door Pauline wordt de openbare versie gepubliceerd op de website. Mededelingen: Infomiddag Allio en Borgloschool In de nabije toekomst zal Allio Partou gaan heten. In samenwerking met de GGD (logopediste), bibliotheek en Allio organiseert de Borgloschool op woensdag 4 juni 2014 een informatiemiddag met als centraal thema Praten doe je samen. De Borgloschool doet mee om zwevende ouders (d.w.z. ouders die twijfelen of zij hun kind willen aanmelden voor de Borgloschool) positief te informeren over de school. Om deze reden zal de informatiemiddag ook georganiseerd worden op school. Ouders mogen hun kinderen meenemen naar deze middag, voor wie activiteiten georganiseerd zullen worden in het klaslokaal van 1/2B. De PR-werkgroep van de school (Pauline en Suzanne) gaan ervoor zorgen dat er voldoende bekendheid wordt gegeven aan deze middag. HGPD-3 Bij aanvang van de vergadering is dit agendapunt verplaatst naar de Mededelingen. Op 9 april 2014 is er een visitatiecommissie geweest. Zij hebben klassenbezoeken afgelegd en gesprekken gevoerd met Pauline en Marit. Naar aanleiding daarvan heeft de Borgloschool het HGPD-3 certificaat behaald.

2 Onderwerpen op verzoek van de MR Pauline is aanwezig bij deze vergadering om vragen over een aantal onderwerpen te beantwoorden. Arbobeleid en RI&E Naar aanleiding van een GMR-vergadering hebben de GMR leden Pauline gevraagd om hier iets over te vertellen. Pauline vertelt dat de Borgloschool drie weken geleden bezocht is door een deskundige, die een risico inventarisatie uitgevoerd heeft. Het verslag dat daaruit voortkomt, is nog in ontwikkeling. Zodra dit klaar is, zal het naar het stafbureau van OPOD gaan. De preventiemedewerker op de Borgloschool is Gerben. Pauline verwacht dat er dit keer geen beduidende verbeterpunten in het verslag zullen staan, omdat alle aandachtspunten doorgeschoven zullen worden naar Nieuwbouw. Er waren wel een paar kleine aanpassingspunten, maar deze heeft Gerben direct gerealiseerd. Dat is dus reeds afgehandeld. Pauline geeft aan dat er nog wel een enquête voor de leerkrachten aankomt. Begroting Ter verduidelijking heeft Pauline een aantal financiële overzichten meegenomen, die zij toelicht aan de MR leden. Pauline geeft aan dat de school minimaal 200 Euro per leerling als reserve moet hebben. Daar voldoet de Borgloschool ruimschoots aan. Pauline maakt de begroting altijd in samenwerking met Ronald Weenk, een financiële man vanuit het OPOD. Volgens Pauline is Ronald tevreden over het financiële beleid van de Borgloschool. Wellicht dat de reserves wat hoog zijn, maar Pauline wil uitzoeken of zij daar iets mee kan wat betreft de huur van beamers en/of een goed PR beleid in aanloop naar de Nieuwbouw. Ziekteverzuim Binnen het OPOD zit Pauline in de werkgroep ziekteverzuim. De werkgroep heeft gerealiseerd dat het beleid t.a.v. ziekteverzuim duidelijk is. Wanneer medewerkers gedurende een schooljaar 1 a 2 keer een aantal dagen achtereen ziek zijn dan is dat meestal gewoon een flinke griep. De situatie is zorgelijker wanneer een medewerker gedurende het schooljaar regelmatig 1 of 2 dagen afwezig is. Pauline geeft aan dat de leidinggevende in zo n geval een verzuimgesprek met deze medewerker dient te voeren.

3 Maarten vraagt aan Pauline of zij zich bekwaam voelt om verzuimgesprekken te voeren. Pauline geeft aan dat zij prima in staat is om een eerste gesprek te voeren. Wanneer de zorgen bij haar toenemen, neemt een externe deskundige de gesprekken over conform de Wet Poortwachter. Marissa benoemt dat tijdens de laatste GMR is aangegeven dat het ziekteverzuim, na een aanvankelijke daling, nu wat blijft hangen op hetzelfde niveau. Dat lijkt erop te duiden dat het effect van de getroffen maatregelen niet zichtbaar is in een daling van het ziekteverzuim. Pauline weerlegt dit en zegt dat er zeker wel sprake is van een (geleidelijke) daling. Zij geeft echter wel aan dat het gewenste niveau van 4% niet behaald is tot nu toe. Pauline krijgt per kwartaal een overzicht van het ziekteverzuim toegestuurd vanuit het stafbureau. Pauline geeft aan dat de MR altijd geïnformeerd wordt wanneer het ziekteverzuim op een school drastisch stijgt. Continue rooster/ 5 gelijke dagdelen Ook hier zijn door de MR geruchten opgevangen dat al besloten is dat alle OPOD scholen vanaf 2017 gaan werken met het 5 gelijke dagen model. Pauline geeft, evenals Suzanne, aan dat dit niet het geval is. Het OPOD lijkt een voorkeur te hebben voor het 5 gelijke dagen model, maar vanuit de GMR is het OPOD gevraagd om dit te onderbouwen. De voordelen van het 5 gelijke dagen model i.v.m. een andere vorm van continue rooster zijn tot nu toe onvoldoende duidelijk. Maar buiten dat blijft elke school sowieso vrij in de keuze welk rooster zij wil hanteren. Wanneer alle OPOD scholen echter zullen kiezen voor een gelijk rooster, zal dit voordelen hebben. Sportclubs e.d. kunnen daar dan beter op inspelen. Pauline geeft aan dat zij ervaart dat de vraag omtrent de invoering van een continue rooster minder prioriteit heeft op de Borgloschool nu we weten dat de school i.v.m. de Nieuwbouw niet de wijk uit zal gaan. PR Er is een nieuwe folder ontwikkeld voor de school, omdat de oude (m.n. qua vormgeving) gedateerd was. Mark, Gerben en Suzanne zijn betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe folder. Tijdens de vergadering laat Mark de MR leden een digitale versie zien. Deze ziet er erg mooi uit. De verwachting is dat de opmerkingen op het eerste concept eind april verwerkt zullen zijn.

4 Aandachtspunt: MR leden wijzen Pauline erop dat er bij Allio wel folders liggen van De Zonnewijzer uit Diepenveen, maar dat zij geen informatie hebben gezien van en over de Borgloschool. Sandra geeft aan dat Allio wel schoolgidsen heeft, maar waarschijnlijk liggen deze dus niet duidelijk in het zicht. Zodra de nieuwe folder uit is, zal goed gekeken worden of Allio deze ook in het zicht gaat leggen. Schoolplan Het huidige schoolplan loopt op zijn einde. Pauline evalueert de streefdoelen, die daarin geformuleerd zijn. Pauline is druk bezig om een nieuw schoolplan te ontwikkelen voor de periode De centrale vraag daarbij is Hoe willen we dat de Borgloschool eruit ziet in 2019?. Daarbij hebben we te maken met wettelijke kaders, maar ook met kaders vanuit het OPOD en wensen vanuit het team. Bij het opstellen van het nieuwe schoolplan speelt het INK-model een centrale rol. Voor alle 8 domeinen van dit model dienen streefdoelen geformuleerd te worden. Pauline streeft ernaar om het schoolprofiel (onofficieel document!) af te ronden voor de zomer van Het schoolplan moet dan afgerond zijn in april/mei Maarten vraagt of het mogelijk is dat de MR het concept inziet. Dat kan. In aanvulling daarop vraagt Pauline of de MR ook geïnteresseerd is in het zelfevaluatie rapport. De MR geeft aan dat zij dit rapport graag wil inzien. Enquêtes ouders/leerlingen De enquêtes voor de leerlingen zijn inmiddels allemaal afgenomen. Pauline geeft aan dat zij verwacht dat de leerkrachten hun enquêtes deze week zullen afronden. Ouders krijgen altijd wat meer tijd om te reageren, dus deze wordt over enige tijd afgerond. Maaike vraagt of het gelukt was om schoolspecifieke vragen toe te voegen, zoals vermeld in de laatste MR-notulen. Dit bleek helaas niet mogelijk. De enquêtes zijn daarvoor teveel gestandaardiseerd. Schoolgids In overleg met de MR stelt Pauline data vast waarop zij de schoolgids zal aanleveren en wanneer de MR daarop gereageerd moet hebben. Pauline vraagt de MR om m.n. inhoudelijk naar de schoolgids te kijken en niet teveel op de punten en komma s te letten.

5 Terugkoppeling vanuit de GMR De notulen van de laatste GMR vergadering (d.d ) zijn verspreid onder alle MR leden. Belangrijke aandachtspunten zijn: DAM OPOD Er is een werkgroep samengesteld, die tot doel heeft om voor 15 april te inventariseren welke vragen en opmerkingen er zijn wat betreft een mogelijk samengaan van DAM en OPOD. Bij deze inventarisatie worden alle punten meegenomen, die eerder dit schooljaar door verschillende scholen (waaronder de Borgloschool) aangereikt zijn. De voorzitter De voorzitter van de GMR heeft aangegeven zijn functie te willen neerleggen. Tot op heden is er nog geen vervanger gevonden. Prestatiebox Er gaan geluiden dat de prestatiebox mogelijk structureel ingevoerd gaat worden. (De prestatiebox zijn extra gelden vanuit het ministerie, voor de scholen). De school bepaalt waar deze extra gelden aan zullen worden besteed, waarna de MR wordt geïnformeerd. Informatievoorziening GMR De MR geeft aan dat zij het belangrijk vindt om meer zichtbaar te worden binnen de school. Dit wil de MR op de volgende manieren bereiken; - In elke nieuwsbrief schrijft de MR een kort stukje over actuele thema s. Daarbij is het van belang om rekening te houden met de thema s, die mogelijk erg leven onder ouders. Afspraak: Begin juni schrijft Maaike een stukje. Dit legt zij voor aan de overige MR leden, waarna Maaike zorgt dat het stukje op tijd bij Gerben is. Dan kan Gerben het stuk opnemen in de volgende Nieuwsbrief. - Op de site van de school komt informatie te staan over de MR. Er is een foto gemaakt, zodat ouders kunnen zien welke mensen er in de MR zitten (Dat maakt aanspreken mogelijk wat makkelijker). Verder heeft Sandra een stukje geschreven, waarin kort uitgelegd wordt wat de MR eigenlijk allemaal doet. Dit stukje zal ook op de site komen te staan. En tot slot willen we de notulen van de MR vergaderingen op de site gaan zetten, zodat deze makkelijker toegankelijk zijn voor ouders. We willen daarbij ook gaan aangeven dat ouders welkom zijn om (delen van) een vergadering bij te wonen. Tijdens de MR cursus op 24 april zijn nog enkele andere suggesties genoemd om de MR meer zichtbaar te maken binnen de school. Het is zinvol om deze suggesties in een volgende MR vergadering te bespreken om te bekijken in hoeverre deze toepasbaar zijn binnen onze school.

6 Acties vanuit de MR-cursus: Gezien het tijdsstip van de vergadering wordt besloten om dit agendapunt grotendeels door te schuiven naar een volgende vergadering. Er is alleen kort gesproken over: - Jaarplan/jaarverslag: Wellicht is het goed om als MR een jaarplan of jaarverslag te schrijven, waarin zichtbaar wordt wat de MR wil gaan bespreken/besproken heeft. Dit is dan direct een stuk verantwoording richting ouders en bestuur. - Wellicht is het goed om voor toekomstig nieuwe MR leden een startpakket en een profielomschrijving te maken. Wat houdt het nu in om een MR-lid te zijn? En welke thema s zijn actueel en/of jaarlijks terugkomend? - Wellicht is het goed dat de MR leden vanuit het team regelmatig (bijv. tijdens elke teamvergadering) even terugkoppelen waar de MR mee bezig is, zodat de taken en verantwoordelijkheden van de MR ook meer zichtbaar worden voor het team. Tijdens de volgende MR vergadering zal dit agendapunt nogmaals terugkomen. Dan kan ook de informatie uit de cursus op 24 april meegenomen worden. W.V.T.T.K. Geen bijzonderheden Rondvraag Geen bijzonderheden Volgende vergadering: Donderdag 12 juni om 19:30 uur?? Andere belangrijke data: - Vrijdag 6 juni: Maaike mailt stukje voor Nieuwsbrief rond - MR leden reageren uiterlijk woensdag 11 juni op dit stukje - Maaike mailt het stukje op vrijdag 13 juni naar Gerben - 12 juni: Paulien levert de schoolgids digitaal aan juni: MR leden reageren via de mail op schoolgids.

Tijd Punten Aktie. - Marissa - allen uur Informatie vanuit directie/ Pauline

Tijd Punten Aktie. - Marissa - allen uur Informatie vanuit directie/ Pauline Agenda MR-vergadering Donderdag: 08-01-2015 Afwezig: - 19.00 21.30 uur Plaats: lerarenkamer Notulist: Maaike Tijd Punten Aktie 19.00 uur Opening: - welkom - vaststellen agenda - - allen 19.05 uur Informatie

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Notulen. 1. Opening. 2. Notulen vorige vergadering (besluiten en acties):

Notulen. 1. Opening. 2. Notulen vorige vergadering (besluiten en acties): Vergadering: Medezeggenschapsraad St. Willibrordusschool Hulst Datum: 29-09-2014 Plaats: Hulst Tijd: 19.30 21.30 uur Aanwezig: Diana, Tinta, Wendy, Ingemar, Christien, Michèle, Bernadette Afwezig: - Voorzitter:

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015

Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Notulen MR 2015 donderdag 30-04-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Miranda van Haaren Aanwezig: - Visscher - Marc Gouwerok - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille Afwezigen: -

Nadere informatie

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven

Activiteitenplan MR basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven Activiteitenplan MR Basisschool de Hoeven 2015-2016 1 Beste lezer, Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van basisschool de Hoeven. Dit activiteitenplan heeft betrekking op het schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Pascal Smits Aanwezig: - Frouke Visscher - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille - Ton Kokje Afwezigen: - Marc

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 8 januari 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart (voorzitter), Ingrid Meijers (notulen), Benthe

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt.

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt. Notulen MR vergadering Aan : Leden MR de Heydonck Datum : 18 februari 2014 Locatie : Heydonck Naastenbest Tijd : 19.30.uur 21.30 uur Aanwezig : Nicole, Paul, Sharon, Theo, Ton, Yvonne, Sanne Afwezig :

Nadere informatie

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering.

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. Notulen MR-vergadering 16 juni 2015 Afmelding: Eric Afwezig: - Actielijst 1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. 2. Vaststelling

Nadere informatie

Openbaar Onderwijs Muiden - Muiderberg

Openbaar Onderwijs Muiden - Muiderberg Aan: Leden van de MR Ouderraden Vinkenbaan en PC Hooft Directie, Remko van der Heijden Medezeggenschapsraad Notulen MR-vergadering Datum: woensdag 20 september 2017 Tijd: 19.30 22.00 start met eigen vergadering

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V. 5342 AJ Oss Vianenstraat 106. Agenda punten: Inhoud: Actie. Welkom

Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V. 5342 AJ Oss Vianenstraat 106. Agenda punten: Inhoud: Actie. Welkom Nutsschool Hertogin Johanna Locatie V. 5342 AJ Oss Vianenstraat 106 Notulen MR V Aanwezig:, Bianca,, Corinne, Anne-Mieke en Judith Afwezig m.k.: - Notulist: Judith 2 april 2014 Agenda punten: Inhoud: Actie.

Nadere informatie

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: van Lieshout, Debbie Kleton, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar. Afwezig: Rosanne (met kennisgeving) 1. Mededelingen

Nadere informatie

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ]

Gasten; Chris [ namens het bevoegd gezag ] Afwezig: Gerda, Natascha met kennisgeving, Jannie [ zie toelichting ] MR Blinkertschool Soort vergadering MR. Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 13-03-2014 Tijd: 19.30 21.30u Notulist: Anneke Aanwezig:, Lisanne, Anneke Meerkerkstraat 20 6843 MH Arnhem Telefoon 06-53957807

Nadere informatie

1. Opening We starten 20 voor 8 en iedereen wordt welkom geheten.

1. Opening We starten 20 voor 8 en iedereen wordt welkom geheten. MR vergadering OBS De Weide, 18 maart 2014 Aanw.: alle MR-leden en Gerben. Amanda kwam iets later. Afgemeld: Vincent (gestopt met MR) en Jacob Borger. Notulist: Greetje van der Veen 1. Opening We starten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie Datum: 09-10-2018 Start: 19.00 uur Einde: 21.30 uur Algemene informatie Locatie: Personeelskamer Voorzitter: Lieke van Wijk Notulist: de Jong Deelnemers Deelnemer: Aanwezig: Afwezig: Angelique Keetbaas

Nadere informatie

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith)

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith) MR notulen Datum: dinsdag 19 januari Locatie: Gevers Deynoot Notulist: Ronald Voorzitter: Ine Aanwezig: Ine Koevoet, Henri Koopman, Nellie Ligthart, Margreet van Ommen, Ronald de Lange, Arnaud Ouwehand

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d. 05-07- 16 Aanwezig: Jeroen, Linda, Doortje, Vivian, Hadeline (vz), Anne, Natacha, Daniëlle, Cariëlle en Sep (secr) Afwezig: Jeroen Mols 1. OPENING EN MEDEDELINGEN

Nadere informatie

Notulen Woensdag 17 februari. Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert. 1. Welkom

Notulen Woensdag 17 februari. Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert. 1. Welkom Notulen Woensdag 17 februari Aanwezig: Marc (vz), Kim, Antoinette, Linda, Manon (nt) Aanwezig namens de directie: Bert 1. Welkom 2. Notulen Na een tekstuele aanpassing goed gekeurd 3. Actiepunten De actiepunten

Nadere informatie

2015-2016. Jaarplan MR

2015-2016. Jaarplan MR 2015-2016 Jaarplan MR MR Griendencollege 2015-2016 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 4 4. Structurele onderwerpen... 6 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 20 juni 2012 Tijd: 19:00 21:15 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Wildschut Bestuur: Jack van der Veen (voorzitter Bestuur) Teamgeleding:

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Notulen MR-vergadering dinsdag 1 maart 2016 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Yvonne 1. Opening/ vaststellen agenda Besloten wordt

Nadere informatie

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d

Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-01-2017 Aanwezig: Monic Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn en Cecile op het Veld Notulist:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging 11 maart 2015

Notulen vergadering oudervereniging 11 maart 2015 Notulen vergadering oudervereniging 11 maart 2015 Aanwezig: Ouders: Team: Afwezig: Susan Slaats, Sandra Stax,, Peggy-Jane Bisschops, Bianca van Wijlick, Melanie Lommen, Marloes Janssen Wiep van de Ven

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 3. Notulist

Datum Nummer nr. 3. Notulist MR de Burijn NOTULEN Datum 6-3-2017 Nummer 2016-2017 nr. 3 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Manon Horsthuis Petra Godschalk Michael Bunink Plaats De Burijn Mireille Lefebre & Frans Larooi (v.a.

Nadere informatie

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 Kristel van Gisbergen Sabine Wolfs Marieke Bergkamp (ziek) Hanneke Tijssen (verlof) Anna-Marie Borgstein (ziek) Annemieke Quik Suzan Karabag Wendy van Lieshout

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 11 MEI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 11 MEI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 11 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Perre van Beek (notulist), Ingrid Berg, Marie- Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn,, Ester den Otter,

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Notulen MR Dorendal 22 april 2015

Notulen MR Dorendal 22 april 2015 Notulen MR Dorendal 22 april 2015 Aanwezig: Marieke Kassenberg (voorzitter), Nicole Mathijssen, Pauline Poland, Eliza Wiggers, Luc Idzinga, Marcel ten Cate, Pauline Tirion (notulen) Afwezig: Bas Bresters,

Nadere informatie

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie.

Kaardebol scoort vergeleken met de andere vier scholen van OPO-R in Culemborg goed in het rapport van de inspectie. Notulen MR-vergadering maandag 20 april 2015 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, Anja, Corrie, Ilse en Janneke Afwezig: Tim, Yvonne Notulist: Janneke 1. Opening/ vaststellen agenda Haiko opent de

Nadere informatie

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5 Ouderraad Notulen 6e ouderraad vergadering Datum : Dinsdag 25 februari 2014 Tijd : 19.30 21.30 Locatie : OBS De Singel Aanwezig : Ingrid, Ronald B., David, Jerzy, Linda, Lex, Kim (team), Laura, Farida,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015

Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Notulen MR-vergadering (73) te Rotterdam op 9 maart 2015 Aanwezig namens ouders: Aanwezig namens personeel: Aanwezig namens bestuur: Kim Vlot, Suzanne Goudriaan en Magda van Gent Margreeth Radenborg, Drea

Nadere informatie

MR-agenda. Ad 1. Vaststellen agenda. Ad 2. Mededelingen. Onderwerp Notulen MR-vergadering Datum 17 juni 2011 Aanwezigen Herman Schiphauwer (HS),

MR-agenda. Ad 1. Vaststellen agenda. Ad 2. Mededelingen. Onderwerp Notulen MR-vergadering Datum 17 juni 2011 Aanwezigen Herman Schiphauwer (HS), Onderwerp Notulen MR-vergadering Datum 17 juni 2011 Aanwezigen Herman Schiphauwer (HS), Neil Turner (NT), Lora Zeyrek (LZ), Wanda Vester (WV), Ellen Lammertink (EL), Afwezig Notulist Cengiz Cilingir (CC),

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

1. Kennismaking nieuwe MR leden Koen heet iedereen welkom en stelt voor dat we een kennismakingsrondje doen. Dit wordt gedaan.

1. Kennismaking nieuwe MR leden Koen heet iedereen welkom en stelt voor dat we een kennismakingsrondje doen. Dit wordt gedaan. Verslag vergadering MR d.d. 24 augustus 2015 Aanwezig: Afwezig: Koen Vos, Corine Wierdsma, Jelle Bosma, Corry Bouma, Sonja Ruiter, Canésia Veenstra, Maike te Braak, Sietske van der Zijl (interim directrice)

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 26 september Aanvang: 19.30 uur 21.00 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 8) AGENDA 1. Opening 2. Medelingen/ingekomen

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010-2011

JAARVERSLAG 2010-2011 JAARVERSLAG 2010-2011 1. De Medezeggenschapsraad 1.1. Samenstelling van de MR: Oudergeleding: Zittingsperiode (*) tot: * Dhr. Richard Coenen (penningmeester) 31-12-2012 * Mevr. Angelique Coumans 31-12-2013

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging 13 januari 2015

Notulen vergadering oudervereniging 13 januari 2015 Notulen vergadering oudervereniging 13 januari 2015 Aanwezig: Ouders: Team: Susan Slaats, Sandra Stax, Chantal Boitelle, Kirsten Meeners, Peggy-Jane Bisschops, Bianca van Wijlick, Melanie Lommen, Ilona

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 4 oktober 2012, teamkamer Kroeten, 19.30 tot 22.00 uur Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL ), Mariëlle van der Heijden (OL), Audrey Dankers (LL) Groene Hil: Pier Schipmölder (OL&VZ Groene Hil), Anjo

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout. Schooljaar 2015-2016 Activiteitenplan Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool St. Jozef Wernhout 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool St. Jozef willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld.

Monic opent om uur de vergadering. De agenda wordt vastgesteld. Verslag van de vergadering van de Medezeggenschapsraad van basisschool De Toermalijn d.d. 11-04-2018 Aanwezig: Graat (voorzitter), Spoelstra, Alie Seine, Kim Golsteijn, Liesbeth Schlicher (agendapunt 5c),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs NOTULEN MR -VERGADERING 16-04-2015 Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 21:00 uur Aanwezig: Evelien de Klerk, Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf,

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf, Notulen : Vergadering Medezeggenschapsraad Datum : donderdag 19 februari 2015 Aanvang : 19.30 uur Einde : 22:30 uur Locatie : VSO Pythagorasweg 80, te Rotterdam Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

Sjoerd, René, Richarda, Jolanda, Ilse, Marisca, Frank en Sylvia

Sjoerd, René, Richarda, Jolanda, Ilse, Marisca, Frank en Sylvia Notulen MR De Caegh 20 mei 2015 punt Aanwezig: Sjoerd, René, Richarda, Jolanda, Ilse, Marisca, Frank en Sylvia Afwezig: Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Sjoerd heet een ieder welkom. 2 Verslag

Nadere informatie

Onderwerp Samenvatting Wie Gereed MR Reglement, Huishoudelijk We lopen deze nog één keer door voordat we ze definitief

Onderwerp Samenvatting Wie Gereed MR Reglement, Huishoudelijk We lopen deze nog één keer door voordat we ze definitief Verslag vergadering Medezeggenschapsraad t Sterrenpad Datum: 13 januari 2016, 19:30 22:00 Locatie: School Aanwezig: Bert (voorzitter), Linda (notulist), Isabelle, Helga, Jeffrey, Tamara Afwezig: Sabiena,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Datum: Donderdag 12 juni 2014 Tijdstip: 19.15 uur 21.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek 1. Opening door Janneke 2. Welkom 3. Vaststellen agenda Notulen MR-vergadering 4. Vaststellen notulen

Nadere informatie

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst.

2. Notulen MR vergadering februari Schoolreis 3 t/m 6 is op dinsdag 10 juni. Verder worden de notulen goedgekeurd en op de website geplaatst. Notulen MR-vergadering maandag 14 april 2014 Aanwezig : Conny (voorzitter) Cor Henriette Marijn Roos (vervangend secretaris/notulist) Afwezig: Astrid Rianne (secretaris) 1. 19.00 uur Voorzitter opent de

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Vastgesteld mei 2015 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Planning MR 4 Kernthema s 4 Speerpunten 4

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D N o t u l e n A A N Leden MR C C Parnassys V A N Remco Tonkes D A T U M 16-01-2008 A A N T A L P A G I N A ' S ( I N C L. V O O R B L A D ) 5

Nadere informatie

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 Vastgesteld juli 2014 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen.

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino Notulen Medezeggenschapsraad Auteur Liesbet Veenstra Betreft Verslag bijeenkomst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Actiepuntenlijst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Datum 20 augustus 2013 Aanwezig

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Tijdsbewaking: Kim Volgorde aangepast: Formatie, Schoolplan, Begroting eerst Extra agendapunt: cursus

2. Vaststelling agenda Tijdsbewaking: Kim Volgorde aangepast: Formatie, Schoolplan, Begroting eerst Extra agendapunt: cursus Notulen MR vergadering donderdag 27 november 2012 Locatie: WOC Tijd: 19:30 tot 21:30 uur Aanwezig: Ine, Ed, Kim, Tess, Alma, Roland, Barbara, Paul Merks, José en Ellen Afwezig: Cindy, Marc en Marijke 1.

Nadere informatie

Opening Jack opent de vergadering. Hij vervangt de rol als voorzitter, omdat Erik later aansluit.

Opening Jack opent de vergadering. Hij vervangt de rol als voorzitter, omdat Erik later aansluit. Notulen Datum: donderdag 24 maart 2015 Afmelding: Mascha is afwezig. Opening Jack opent de vergadering. Hij vervangt de rol als voorzitter, omdat Erik later aansluit. Vaststelling agenda Agenda wordt vastgesteld.

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18.

Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma.,Cindy Dulfer, Martijn Klem, Iram Ahmed, Dick Rensen (tot 18. (Voortgezet) speciaal onderwijs voor leerlingen met een langdurige ziekte en/of lichamelijke beperking Notulen MR vergadering 15-5-2017 Aanwezig : Cathy Goose, Petra Verhage, Sjors Beijer, Sjoerd Eisma,Cindy

Nadere informatie

0. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 1. Vaststelling agenda Geen toegevoegde punten.

0. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 1. Vaststelling agenda Geen toegevoegde punten. Notulen MR-vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Coen Massier, Bjorn Alink, Kees van Aggelen, Elles Dekker, Laurien Bik, Cees schoon, Frank Higler en Helga Dogger Afwezig: Patric Janssen, Pauline Simons

Nadere informatie

Jaarverslag MR. Schooljaar

Jaarverslag MR. Schooljaar Jaarverslag MR Schooljaar 2015-2016 Inhoud Inleiding Samenstelling MR Huidige samenstelling Leden Bijeenkomsten Speerpunten Vreedzame school Ouderbetrokkenheid Onderwerpen Financieel Kwartaal/Jaarplan/Jaarverslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo. Pagina 1 van 10

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo. Pagina 1 van 10 Jaarverslag MR 2014-2015 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van in diensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3.

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017 NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust, Igor Martin, Marijke Janssen (Voorzitter) Ester den Otter, Martin Romeijn, Kees Verspaandonk, Hannie Roosen (Notulist), Marie-Thérèse

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling:

Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei Samenstelling: Notulen MR-vergadering 18 april 2019 en 9 mei 2019 5 Samenstelling: 10 15 20 25 30 Namens de schoolleiding: Dhr. Breuer Mevr. Scheltema (alleen 18 april) Dhr. de Wilde (alleen 18 april) Namens de MR: Oudergeleding:

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie