Trainingsbrochure. Gratis. voor al uw vragen op het gebied van Klantgerichtheid, Communicatie en Leiderschap. Diverse moderne leervormen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trainingsbrochure. Gratis. voor al uw vragen op het gebied van Klantgerichtheid, Communicatie en Leiderschap. Diverse moderne leervormen"

Transcriptie

1 Veilingdreef RX Bergen op Zoom T Trainingsbrochure voor al uw vragen op het gebied van Klantgerichtheid, Communicatie en Leiderschap Gratis Diverse moderne leervormen Download de whitepapers Betere bedrijfsresultaten door meer tevreden klanten Welke leiderschapsrol is U op het lijf geschreven; blijf ook in deze tijd als leider aan zet Functioneringsgesprekken voeren DCenC daar komt u verder mee!

2 P a g i n a 2 DCenC daar komt u verder mee! ADVIES Voor uw vragen staan onze medewerkers u graag uitgebreid en deskundig te woord. Wij zijn bereikbaar op Is dit uw probleem of vraag? Verbeteren van de klantgerichtheid (tevreden klanten; weten wat de klant wil). Meer efficiency. Realiseren van kostenverlaging. Behalen van doelstellingen. Verbeteren van verkoopresultaten. Soepel werkende teams of afdelingen. Minder klachten door betrokken en gemotiveerde medewerkers. Vergroten van de flexibiliteit in de organisatie. Beter laten slagen van een verandering binnen de organisatie. Wij bieden de oplossing Wij leren u met een andere bril te kijken naar uzelf, uw organisatie, uw klanten en uw medewerkers. Wij achterhalen met u wat uw klanten of uw medewerkers echt willen en vragen. Wij helpen meedenken in mogelijkheden voor kostenverlaging. Wij geven u vaardigheden, praktische tips en handvatten met herkenbare voorbeelden. Wij begeleiden bij het toepassen en implementeren van het geleerde in de eigen beroepspraktijk van de deelnemers. Wij bieden maatwerk. Onze kernwaarde is 'klantgerichtheid' DCenC voelt zich verantwoordelijk voor haar klanten. DCenC is betrokken bij het probleem en de vraag van de klant. DCenC kan flexibel en snel inspelen op uw klantvraag. DCenC is oplossingsgericht. DCenC werkt resultaatgericht aan de oplossing op uw vraag. DCenC helpt u verder te professionaliseren. DCenC stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar trainingen. DCenC biedt expertise en vakmanschap.

3 P a g i n a 3 Trainingsaanbod incompany òf open inschrijving MAATWERK Al onze trainingen kunnen aangepast worden aan uw wensen. In een persoonlijk gesprek inventariseren wij graag de behoeften waarna wij, geheel vrijblijvend, een offerte op maat voor u maken. LEERLIJNEN Bekijk onze leerlijnen Klantgerichtheid en Leiderschap en vind de oplossing voor uw trainingsvraag. pagina DCenC.. daar komt u verder mee! 2 Trainingsaanbod DCenC 3 Leervormen DCenC 4 Wat is Blended Learning? 5 Leerlijn Klantgerichtheid 6 Training Klantgerichtheid en communicatie 7 Training Klantgerichtheid aan de telefoon 8 Training Klantgesprekken voeren (verdieping) 9 Training Managen van klantgerichtheid (basis) 10 Training Managen van klantgerichtheid (verdieping) 11 Training Implementeren van klantgerichtheid 12 Training Omgaan met lastige klanten en agressie (basis) 13 Training Omgaan met lastige klanten en agressie (verdieping) 14 Training Opzetten agressiebeleid 15 Training Effectief verkopen en acquisitie 16 Leerlijn Leiderschap 17 Training Leidinggeven, iets voor mij? 18 Training Situationeel leidinggeven 19 Training Coachend leidinggeven 20 Coaching, steun bij het halen van uw doelen 21 Training Excellent leidinggeven 22 Training Praktijkopleider 23 Training Effectief communiceren 24 Training Conflicthantering 25 Training Beoordelings-, gespreks- en interviewtechnieken 26 Training Voorbereiden op een functioneringsgesprek 27 Training Functioneringsgesprekken voeren 28 Training Communicatie en organisatie 29 Training Motiveren medewerkers en teambuilding 30 Training Verandermanagement 31 Training Verzuimaanpak en verzuimbegeleiding 32 Training Omgaan met ADHD / Dyslexie 33 Training Time management 34 Trainingsbepalingen 35

4 P a g i n a 4 Leervormen DCenC DE KEUZE IS AAN U Bij elke training is aangegeven uit welke leervormen kan worden gekozen. LESMATERIAAL Het lesmateriaal is essentieel voor de kwaliteit van de training. Ons lesmateriaal is geselecteerd en samengesteld op basis van actualiteit en praktisch bewezen succes en theorieën. DCenC biedt de volgende trainingsvormen Kies de leervorm die het beste bij u past. Volledig klassikale training - Incompany: Doelgroep : groep medewerkers van het bedrijf. Datum : wordt in overleg met u vastgesteld. Locatie : wordt door u bepaald. Studievorm : klassikale training. Blended learning training - Incompany: Doelgroep : groep medewerkers van het bedrijf. Datum klassikaal moment : wordt in overleg met u vastgesteld. Locatie klassikaal moment : wordt door u bepaald. Studievorm : online leren + klassikale training + begeleiding e-coach. Tijdens de klassikale training staat het vragen stellen, leren van elkaar, oefenen van en met de vaardigheden en oefenen met rollenspellen centraal. OPEN TRAINING Tijdens de open training (klassikaal moment van uur) ontvangt iedere deelnemer koffie, thee, fris en een uitgebreide lunch. Inschriijven voor een open training kan via onze site Blended learning training - Open inschrijving: Doelgroep : één of enkele medewerkers van het bedrijf. Datum klassikaal moment : is door DCenC vooraf vastgesteld. Locatie : is door DCenC vooraf vastgesteld. Studievorm : online leren + klassikale training + begeleiding e-coach. Tijdens de klassikale training staat het vragen stellen, leren van elkaar, oefenen van en met de vaardigheden en oefenen met rollenspellen centraal. E-learning: Studievorm : volledig zelfstandig online leren + begeleiding e-coach.

5 P a g i n a 5 Wat is blended learning? LEERVORM BLENDED LEARNING Het leren van NU! Combinatie: klassikale training + e-learning + e-coach + community Onze trainingen worden aangeboden als blended learning trainingsprogramma's open trainingen incompany trainingen LEERVORM VOLLEDIG KLASSIKALE TRAINING incompany training Wat is blended learning? Blended learning is een totaalpakket, bestaande uit de volgende elementen: Eén of meer klassikale trainingsmomenten Online e-learning Begeleiding, hulp en feedback van een e-coach Een leercommunity, waarin mede-cursisten elkaar in een virtuele omgeving kunnen ontmoeten en ervaringen of kennis uitwisselen. Prefereert u de traditionele, volledig klassikale training? Ook dan kunt u op ons rekenen. LEERVORM E-LEARNING INDIVIDUEEL Voordelen blended learning versus het traditionele leren Blended learning stimuleert en bevordert de leerontwikkeling van de deelnemer nog meer dan bij het traditionele leren. De deelnemer wordt na de klassikale bijeenkomst(en) door ons begeleid bij het toepassen en implementeren van het geleerde in de eigen beroepspraktijk. zelfstandig e-learning (geen klassikale bijeenkomst) DE KEUZE IS AAN U DCenC biedt diverse leervormen. Bij elke training is aangegeven uit welke leervormen u kunt kiezen. De voordelen op een rij: Eén of meer klassikale trainingsmomenten waarin het vragen stellen, leren van elkaar, oefenen van en met de vaardigheden en oefenen met rollenspellen centraal staat. Online trainingsmodules die kunnen worden uitgevoerd op het moment dat het de deelnemer schikt. Een persoonlijke inlogcode waarmee vanaf elke computer kan worden ingelogd. Opdrachten en oefeningen om het geleerde toe te kunnen passen; feedback op de opdrachten ontvangt de deelnemer van de e-coach. Contact met de e-coach tijdens de online trainingsmodules, telefonisch, per òf tijdens een webcam afspraak. Virtuele leercommunity met mede-cursisten om ervaringen en kennis uit te wisselen. Implementatie van de lesstof vindt direct in de beroepspraktijk van de deelnemer plaats. Begeleiding en hulp van de e-coach is hierbij aanwezig, zodat de deelnemer er 'niet alleen' voor staat. Online leren is eenvoudig en duidelijk om mee te werken; ook voor de niet ervaren computer gebruiker. Het trainingstraject kan volledig op maat gemaakt worden.

6 P a g i n a 6 Leerlijn klantgerichtheid VERDIEPING VAN KENNIS Volg de trainingen dan per niveau opgestapeld (verticaal). VERBREDING VAN KENNIS Volg de trainingen dan binnen hetzelfde niveau na elkaar (horizontaal).

7 P a g i n a 7 Klantgerichtheid en communicatie Blended learning: open training òf incompany training Klantvriendelijkheid verbeteren in de organisatie De medewerker die contact heeft met de klant is het visitekaartje van het bedrijf. Niet alleen voor de collega aan de telefoon maar ook voor de medewerker die persoonlijk contact heeft met de klant is een goede klantgerichtheid en communicatie van het grootste belang. Weten wat de klant bedoelt en duidelijk maken wat u precies bedoelt. Belangrijke aspecten die het verschil uitmaken tussen goede of slechte klantgerichtheid. Klanten worden steeds kritischer. Cruciaal dus om de klantgerichtheid scherp te houden; klanten zijn immers het bestaan van het bedrijf. In deze training krijgen medewerkers inzicht in hun eigen klantgerichtheid en hun eigen communicatiestijl en hoe deze verbeterd kunnen worden. Zij zijn na de training in staat om met moeilijke situaties om te gaan, goed te luisteren naar hetgeen de klant wil en de eigen boodschap duidelijk over te brengen. Til de klantgerichtheid in uw organisatie naar een hoger niveau. Klantgerichtheid is het centraal stellen van de wensen, belangen en verwachtingen van klanten. Open training: 595, per deelnemer incl. koffie, thee, fris, lunch en lesmateriaal; data en aanmelden op Iedereen die te maken heeft met klanten en zijn/haar klantgerichtheid en communicatiestijl wil verbeteren in het contact met de klanten. Wanneer u oefent om door 'de bril' van de klant te kijken ontdekt u wat de klant wil maar niet zegt. Wetenschap die u kunt omzetten in commercieel voordeel. Wat is klantgerichtheid? Wanneer ben je klantgericht? Hoe werk je klantgericht? Oefening: Hoe klantgericht ben je? Herkennen van klantenwensen Effectief communiceren Herken de verschillende communicatiestijlen Oefening: Je eigen communicatiestijl vaststellen Wanneer is welke communicatiestijl effectief? Luisteren als communicatiemiddel Oefening: Hoe goed kan je luisteren? Non-verbale communicatie Je boodschap goed overbrengen Heeft u voornamelijk telefonisch contact met klanten volg dan aansluitend de training Klantgerichtheid aan de telefoon. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

8 P a g i n a 8 Klantgerichtheid aan de telefoon Blended learning: incompany training De medewerker die de telefoon aanneemt geeft de 1e indruk van uw organisatie Gezien het grote belang hiervan hebben wij een training ontwikkeld waarin de medewerker leert om een perfecte eerste indruk van uw organisatie te garanderen. De deelnemer professionaliseert zijn/haar rol in het klantgerichtheidsproces van de hele organisatie. E-learning: individueel met begeleiding en feedback e-coach E-learning training: 475, per deelnemer aanmelden op Alle medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het telefonisch contact met de klanten (telefonistes, secretaresses, verkopers). Zeer bepalend voor de uitstraling van de organisatie is: de manier waarop de telefoon wordt aangenomen; het stemgebruik; het centraal stellen van de klant. Maar welke vragen worden hierbij gesteld? En wordt er goed achterhaald wat de klant echt wil? Hoe wordt er omgegaan met lastig gedrag? Wordt de klant correct in de wacht gezet en juist doorverbonden? Al deze aspecten komen in deze training aan de orde. Geoefend wordt met diverse soorten gesprekken, waardoor de deelnemer vertrouwd raakt met effectieve telefoonbehandeling. Klantvriendelijkheid aan de telefoon telefoon aannemen de eerste indruk aan de telefoon wachtstand correct doorverbinden Klanttypen Door structuur de regie houden in het gesprek Luistertechnieken Vraagtechnieken Stemgebruik Taalgebruik en spellingsalfabet Lastige en boze klant aan de lijn Technieken om rustig te blijven Uw e-coach oefent verschillende soorten telefoongesprekken met u, zodat u ook ervaring opdoet. De training kan aansluitend aan de training Klantgerichtheid en communicatie worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

9 P a g i n a 9 Klantgesprekken voeren (verdieping) Blended learning: incompany training Iedereen die goede gesprekken met zijn/haar klanten wil voeren. Effectief klantgesprekken voeren is meer dan alleen luisteren Effectief klantgesprekken voeren betekent niet alleen luisteren naar de boodschap en de wensen van de klant. Een groot deel van een effectief gesprek hangt af van hoe duidelijk u uw boodschap overbrengt en of u bij uw gesprekspartner tot de kern bent gekomen. Met weinig woorden invloed op de situatie uitoefenen. Bovendien leert u in deze training hoe belangrijk het is dat de boodschap in overeenstemming is met hoe u het zegt. Ook in lastige gesprekken kunt u een goede relatie met uw klant behouden als u weet om te gaan met weerstand en als u zich bewust bent van het effect van uw eigen gedrag. Hierdoor zult u klachten op een adequate manier kunnen opvangen. De 5 stappen van effectieve communicatie Het probleem achter het probleem vinden Vraagtechnieken Luistertechnieken Omgaan met weerstand Goede relaties behouden in lastige situaties Gedragspatronen en effect van eigen gedrag Adequaat opvangen van klachten Het oefenen van de diverse gesprekken loopt als een rode draad door de training De training kan aansluitend aan de training Klantgerichtheid en communicatie of de training Klantgerichtheid aan de telefoon worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

10 P a g i n a 10 Managen van klantgerichtheid (basis) Blended learning: incompany training Leidinggevenden die de klantgerichtheid van de organisatie of afdeling onder de loep willen nemen. Is klantgerichtheid bij u in het bedrijf continue een punt van aandacht? Realiseert u zich wat er te bereiken valt met een goede klantgerichtheid? Het effect van het hebben van een organisatievisie of afdelingsvisie ten aanzien van klantgerichtheid is enorm. Uw klanten komen graag bij u terug en uw medewerkers voelen zich beter gemotiveerd waardoor ze met plezier goed functioneren. In de training Managen van klantgerichtheid kijken we wie uw klanten zijn en meten we de klantgerichtheid in uw organisatie. Door het in kaart brengen van uw klanten en klantengroepen wordt het gemakkelijker om het beleid hierop vast te stellen. U krijgt talloze nieuwe ideeën om de klantgerichtheid naar een hoger niveau te tillen. Organisatievisie op klantgerichtheid Wat betekent klantgerichtheid voor uw organisatie? In kaart brengen van uw klanten Klantgerichtheid gezien vanuit de klant Meetsysteem/checklists Verbeteren in 5 stappen 0-meting klantgerichtheidsproces van uw organisatie Referenties "Leuke, afwisselende training. We hebben veel goede aspecten met betrekking tot klantgerichtheid geleerd." >> G. Vonk "Mooi om met ons neus op de feiten gedrukt te worden. Nu weten we hoe het anders kan en moet." >> B. Maaskamp De training kan aansluitend aan de training Klantgerichtheid en communicatie worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

11 P a g i n a 11 Managen van klantgerichtheid (verdieping) Blended learning: incompany training Leidinggevenden die de klantgerichtheid van de organisatie of afdeling naar een hoger niveau willen tillen. Is kwaliteit een 8 of een 10? Wat komt er om de hoek kijken als u de klantgerichtheid van uw organisatie naar een hoger niveau wilt tillen? Welke zaken spelen hierin een rol? Waar moet u op bedacht zijn? Wat precies wilt u bereiken? In deze verdiepingstraining komen achterliggende zaken aan de orde die van groot belang zijn als u met uw klantgerichtheidsproces aan de slag gaat. In deze training worden de in de basistraining onderzochte aspecten ten aanzien van de klantgerichtheid van uw organisatie verder uitgewerkt. Hoe kan de klanttevredenheid worden verhoogd? Is kwaliteit een 8 of een 10? Non-verbale communicatie van uw bedrijf Waar staat uw bedrijf voor en wat is de communicatiestructuur? Wat zijn de normen en waarden? Herkennen van bedrijfsculturen; welke cultuur heerst in uw organisatie? Het beheersen van het klantgerichtheidsproces Klanttevredenheidsonderzoek Betalingsgedrag klanten Opleidingen medewerkers Verbeter- en groeimodellen Plan van aanpak De training kan aansluitend aan de training Managen van klantgerichtheid (basis) worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

12 P a g i n a 12 Implementeren van klantgerichtheid Blended learning: incompany training Doorlooptijd: 6-8 weken, waarvan 2x een halve dag klassikaal Leidinggevenden die het klantgerichtheidsproces binnen de organisatie willen implementeren en beheersen door middel van een handboek klantgerichtheid. Maak uw medewerkers duidelijk hoe uw organisatie wil dat ze handelen Om het klantgerichtsproces te implementeren in uw organisatie en te kunnen blijven beheersen, is het opzetten van een handboek van groot belang. Hierdoor weten uw medewerkers hoe ze moeten handelen ten aanzien van het klantgerichtheidsbeleid in de organisatie. Zo is het duidelijk: Wat de organisatie verstaat onder kwaliteit. Wat de normen en waarden van de organisatie zijn. Welke meetsystemen en checklists gebruikt moeten worden. Hoe het klanttevredenheidsonderzoek eruit ziet. Wat er van de klanten verwacht wordt. Wat er van de medewerkers verwacht wordt. Aan de hand van normen en criteria beschreven voor de klantgerichtheid zult u in staat worden gesteld om een handboek klantgerichtheid op te stellen. De training kan alleen in aansluiting op de trainingen Managen van klantgerichtheid (basis en verdieping) worden gevolgd. We gaan in de training nader in op het opzetten en beheersen van de procedures rondom hetgeen in de vorige trainingen is gedefinieerd. De training kan alleen aansluitend op de trainingen Managen van klantgerichtheid (basis) en Managen van klantgerichtheid (verdieping) worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

13 P a g i n a 13 Omgaan met lastige klanten en agressie (basis) Blended learning: open training òf incompany training Open training: 595, per deelnemer incl. koffie, thee, fris, lunch en lesmateriaal; data en aanmelden op Iedereen die zich in de praktijk geconfronteerd ziet met agressie en geweld, zowel verbaal als fysiek (receptionist(e), winkel personeel, onderwijs, horeca medewerkers, verzorging / verpleging, transport medewerkers). Leer hoe u omgaat met lastige klanten In de huidige maatschappij worden we allemaal wel eens geconfronteerd met een vorm van grensoverschrijdend gedrag. Niet alleen vanwege het toenemend aantal mensen met een psychische aandoening, maar ook door de verharding van de maatschappij is het aantal mensen met een kort lontje enorm toegenomen. Of dit nu gaat om iemand die geen 'nee' accepteert of iemand die zijn beurt niet wil afwachten, overal komen situaties van agressie voor. Dat agressie voorkomt is een feit. Zolang u de juiste gereedschappen heeft is het mogelijk om er goed mee om te gaan. Dan ervaart u een gevoel van veiligheid tijdens het handelen en valt de zwaarte van de agressieve uiting weg. In de training wordt centraal gesteld dat de medewerker de-escalerend gaat werken. Ingespeeld wordt op de praktijksituatie van de deelnemers en de voor uw organisatie van toepassing zijnde situatie en verschijningsvormen van agressie. Voorkom agressie door klantgericht handelen. Herkennen vormen en kenmerken van agressie. Invloed op agressie door uw manier van communiceren (wat is uw communicatie stijl?). Wat wil iemand met zijn agressieve uitingen eigenlijk bereiken? Van onbegrip, beledigingen en intimidatie naar agressie. Herkennen van eigen spanningen en emoties, aanpak om zelf kalm te blijven of te worden. Agressie niet zien als een persoonlijke aanval. De emoties van anderen ombuigen, technieken om ombuigen te bevorderden. Omgaan met lastige klanten. Verwerking agressie: beleid en nazorg. Aanpak agressiebeleid Naast het verzorgen van agressietrainingen kunnen wij u ook adviseren ten aanzien van het agressiebeleid voor uw organisatie. Wij ondersteunen u graag bij het opstellen van een agressieprotocol of adviseren over het inrichten van de fysieke werkplek. De training kant aansluitend aan de training Klantgerichtheid en communicatie worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

14 P a g i n a 14 Omgaan met lastige klanten en agressie (verdieping) Blended learning: incompany training Zinvol handelen wanneer agressie op de loer ligt Hulpverleners en handhavers verkeren regelmatig in situaties waarin ze onder spanning, tijdsdruk en bedreiging met (fysiek) geweld in evenwicht moeten blijven. Dit vraagt om bekwaamheid en een grote dosis zelfvertrouwen. Bekwaamheid en zelfvertrouwen stellen hen in staat om zinvol te handelen wanneer agressie op de loer ligt. Vaak gaat het om onvoorziene situaties die een onmiddellijke reactie vereisen. De agressieve gedragingen kunnen variëren van berekenend, manipulatief, provocerend en bedreigend tot explosief. In de training wordt aangereikt hoe u deze conflicten zonder geweld en geweldloos kunt oplossen. Iedereen die vanwege zijn/haar functie geconfronteerd wordt met agressie (handhavers, ambulance dienst, parkeerwachten, woning inspectie, verkeersregelaars, baliemedewerkers overheid). Beroepshouding Agressie zien aankomen (aanvalscyclus) Veroorzakende factoren van agressie Agressieve uitingen en vormen van agressie Gevarenlijst Reactiefasen op geweld Agressie en de stoffen in het lichaam Omgaan met de gevolgen Angst, verbazing, woede en schuldgevoelens Aanpak agressiebeleid Naast het verzorgen van agressietrainingen kunnen wij u ook adviseren ten aanzien van het agressiebeleid voor uw organisatie. Wij ondersteunen u graag bij het opstellen van een agressieprotocol of adviseren over het inrichten van de fysieke werkplek. De training kan aansluitend aan de training Omgaan met lastige klanten en agressie (basis) worden gevolgd. Heeft u voldoende basiskennis dan volstaat de verdiepingstraining. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

15 P a g i n a 15 Opzetten agressiebeleid Blended learning: incompany training Zorg voor voldoende draagvlak in de organisatie in de omgang met agressie Naast onze trainingen Omgaan met lastige klanten en agressie (basis en verdieping), zowel in het algemeen als bij specifieke overheidsfuncties, bieden wij de training Opzetten agressiebeleid aan voor de leidinggevenden. Ervaring leert dat het trainen van de medewerkers alleen vaak niet afdoende is. Vanuit de organisatie is deskundige begeleiding van leidinggevenden en management nodig. Wat kunt u als leidinggevende betekenen om uw medewerkers te behoeden voor agressieve bezoekers / cliënten? Hoe kunt u de medewerkers begeleiden als zij toch geconfronteerd worden met uitingen van agressie? Wat kunt u als manager doen om uw medewerkers weerbaar(der) te maken? Hoe kan de inrichting van de fysieke werkplek uw werknemers beschermen? Leidinggevenden die een goed agressiebeleid in de organisatie willen opzetten. Daarnaast worden onderwerpen behandeld van waaruit de agressie op een beleidsmatig vlak kan worden aangepakt: Het agressiebeleid in uw organisatie. Waar dient u op te letten bij het opstellen van een agressieprotocol? Creëren en begeleiden van een BOT (Bedrijfs Opvang Team); het interventieteam is immers de belangrijkste schakel tussen geëscaleerde omgang met klanten en de politie. Registreren en onderzoeken van situaties van agressie. Draagvlak voor het omgaan met agressie creëren in de organisatie. De training kan aansluitend aan de training Omgaan met lastige klanten en agressie (basis) of Omgaan met lastige klanten en agressie (verdieping) worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

16 P a g i n a 16 Effectief verkopen en acquisitie Blended learning: open training òf incompany training Open training: 595, per deelnemer incl. koffie, thee, fris, lunch en lesmateriaal; data en aanmelden op Iedereen die werkzaam is in een commerciële functie en zijn of haar verkoopkwaliteiten wil verbeteren. Met een solide basis voor het verkoopvak scoort u Werken in een commerciële omgeving vraagt sterke persoonlijke capaciteiten. Daarnaast worden essentiële competenties vereist die in onze training op actieve en gedegen wijze aan de orde komen. Denk hierbij aan het leggen van nieuwe contacten, het analyseren van de klantbehoeften, actief luisteren, overtuigingskracht, sensitiviteit, creëren van de juiste stemming, het overwinnen van weerstand en het kunnen hanteren van verschillende verkoopstijlen. Verkopen is een vak dat je kunt leren. De basistechnieken van het verkoopproces dragen bij aan succesvol gebruik maken in een continu veranderende markt. Hoe werf ik nieuwe klanten? Hoe kan ik telefonische afspraken maken? Hoe voer ik een telefoongesprek? Hoe stel ik offertes op? Hoe onderhandel ik? De psychologie van het verkopen. Verschillende verkoopstijlen hanteren. Het acquisitieproces. Signaleren van kansen en hierop inspelen. Klantbehoeften achterhalen en luistervaardigheden. Vertrouwen creëren bij uw klant. Het leggen van nieuwe contacten en acquisitie. Aansluiten bij de koopmotieven van de klant. Koude acquisitie. Onderhandelen volgens het win-win principe. Omgaan met tegenwerpingen en weerstand. Opstellen en presenteren van de offerte. Het verkoopgesprek. Persoonlijk actieplan. Praktijksituaties en voorbeelden. De training kan aansluitend aan de training Klantgerichtheid en communicatie worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Klantgerichtheid.

17 P a g i n a 17 Leerlijn Leiderschap VERDIEPING VAN KENNIS Volg de trainingen dan per niveau opgestapeld (verticaal). VERBREDING VAN KENNIS Volg de trainingen dan binnen hetzelfde niveau na elkaar (horizontaal).

18 P a g i n a 18 Leidinggeven, iets voor mij? BESCHIKBARE LEERVORM E-learning: individueel met begeleiding en feedback e-coach E-learning training: 475, per deelnemer aanmelden op Medewerkers die klaar zijn voor een volgende carrièrestap en willen aftasten of een leidinggevende functie bij hen past. Voor degene die wil doorgroeien en bouwen aan zijn/haar carrière Wanneer je wilt doorgroeien in je carrière is een leidinggevende functie vaak een logische stap. Maar is leiderschap wel echt iets voor u? Zelf gedegen vakkennis hebben met potentieel om te groeien wil niet altijd zeggen dat men gelukkig wordt van het leidinggeven aan (een groep) medewerkers. Bij leiderschap komen heel andere aspecten aan bod. In deze training komt u erachter of leiderschap iets is wat u ligt, wat bij u past en of de overstap naar een leidinggevende functie een passende carrière move voor u is. Wat houdt leiderschap in (piramide model)? Wat is de basis voor leiderschap? Waar liggen uw prioriteiten? Hoe herkent u een leider? Bent u zelf een leider? Verschil tussen manager en leider. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Leiderschap.

19 P a g i n a 19 Situationeel leidinggeven Blended learning: open training òf incompany training Leer hoe u uw team aanstuurt en motiveert Hoe geef ik mijn team op een goede manier leiding? Hoe organiseer ik een (werk)bespreking? Hoe begeleid ik mijn teamleden en hoe delegeer ik de taken? Hoe structureer ik de (diverse) gesprekken die ik met mijn teamleden moet voeren? Hoe ga ik om met lastige situaties, zoals klachten, tegengestelde belangen en weerstand? Open training: 595, per deelnemer incl. koffie, thee, fris, lunch en lesmateriaal; data en aanmelden op Leidinggevenden die hun team goed willen aansturen en motiveren. In deze training leert u hoe u op een collegiale manier leiding geeft. U leert leidinggevende technieken om het beste uit uw medewerkers te halen. Na de training geeft u op motiverende wijze leiding aan uw medewerkers. U weet hoe u effectief besprekingen leidt en gestructureerd gesprekken voert met de afzonderlijke medewerkers. U past uw stijl van leidinggeven aan de situatie aan, zodat u van uw team de juiste zaken gedaan krijgt. Verschillende stijlen van leidinggeven en hun invloed op motivatie. Leidinggevende stijl afstemmen op het werkniveau van de medewerkers. Teamontwikkeling. Delegeren. Verbeteringsgericht leidinggeven. Effectief feedback geven op vertoond gedrag. Werknemers begeleiden naar vakmanschap en hun kwaliteit volledig benutten om doelstellingen te halen (Hersey en Blanchard). Time management voor leidinggevenden. De training kan aansluitend aan de training Leidinggeven, iets voor mij? worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Leiderschap.

20 P a g i n a 20 Coachend leidinggeven Blended learning: incompany training Laat de verantwoordelijkheid op de schouders waar ze thuishoort Een veel gehoorde klacht van leidinggevenden is dat ze zelf zo hard moeten werken, alle verantwoordelijkheid dragen en het werk uiteindelijk toch zelf als beste uitvoeren. Delegeren en verantwoordelijkheid overdragen is gebonden aan een aantal spelregels. Ze over het hoofd zien betekent dat U de meeste verantwoordelijkheid draagt. Leidinggeven betekent letterlijk aanvoeren, leiden, beheersen of sturen. Iets waar veel leidinggevenden een dagtaak aan hebben. Coachend leidinggeven betekent de verantwoordelijkheid voor taken delegeren. Zorgen dat anderen hun eigen problemen (kunnen) oplossen, waarbij u ervoor zorgt dat het vakmanschap groeit. Erop toezien dat de verantwoordelijkheid op de schouder van de ander blijft en niet op uw rug springt, u niet de problemen voor anderen gaat oplossen en als leidinggevende onevenredig zwaar belast wordt. In deze training leert u leidinggevende- en coachende technieken om het beste uit uw medewerkers te halen. Een aanpak waarbij u het vakmanschap van uw medewerkers kunt vergroten en ze verantwoordelijkheid en bevoegdheden kunt geven zonder de controle te verliezen. Leidinggevenden met enige ervaring. Coachings- en motivatietechnieken; technieken om de verantwoordelijkheid te delen. Verantwoordelijkheid teruggeven. Effectieve communicatietechnieken om win-win situaties te creëren. Cirkel van invloed en betrokkenheid. Volwassen gedrag oogsten, luistertechnieken en manieren om mensen uit de ja maar fase te houden. De 7 eigenschappen van effectief leiderschap (Steven Covey). Coachende stijl hanteren bij het geven van feedback. Leerstijlen van uw werknemers (Kolb/Juch). Individuele coaching of groepscoaching Coaching is zinvol voor individuen of groepen die aan ontwikkeling willen werken, benieuwd zijn naar hoe het beter kan en bereid zijn te leren over zichzelf. Personal coaching biedt hen daartoe zeer effectieve, kortdurende en doelgerichte behandelstrategieën op vele denkbare terreinen van emotionele, mentale en fysieke gezondheid. DCenC helpt u graag verder. De training kan aansluitend aan de training Situationeel leidinggeven worden gevolgd. Kijk voor meer mogelijkheden op onze Leerlijn Leiderschap.

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren Managementworkshops Door de toenemende dynamiek in de zorg verandert de rol van de leidinggevende. Een leidinggevende krijgt te maken met: Decentralisatie van verantwoordelijkheden Groter wordende span

Nadere informatie

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren

Managementworkshops. Communicatie: alle gedrag is communicatie. Gespreksvaardigheden: succesvol praten en luisteren Managementworkshops Door de toenemende dynamiek in de zorg verandert de rol van de leidinggevende. Een leidinggevende krijgt te maken met: Decentralisatie van verantwoordelijkheden Groter wordende span

Nadere informatie

Effectief Communiceren (1- Daags)

Effectief Communiceren (1- Daags) Effectief Communiceren (1- Daags) Om meer uit uw gesprekken te halen wilt u uw communicatievaardigheden verbeteren. U wilt werk maken van uw communicatieve vaardigheden en aan de hand van praktische oefeningen

Nadere informatie

Commercieel Excelleren (4 dagen)

Commercieel Excelleren (4 dagen) Commercieel Excelleren (4 dagen) Wilt u uw mindset en verkooptechnieken nóg verder aanscherpen? En wilt u zich binnenkort meten met de absolute top van salesprofessionals in Nederland? Kies dan voor de

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen

Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Ontwikkelen van commercieel vermogen voor niet commerciële mensen Dat aan het doel en de missie van ondernemingen zo zelden adequate aandacht wordt gegeven is misschien de belangrijkste oorzaak van zakelijke

Nadere informatie

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag 2014 Verzuimland Vermelde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2014 Verzuimmanagement De workshop Verzuimmanagement is een ééndaagse workshop

Nadere informatie

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien

REEF-carrièremanagement. voor jouw persoonlijke groei. delen om te groeien REEF-carrièremanagement voor jouw persoonlijke groei delen om te groeien REEF hecht veel waarde aan de persoonlijke groei van zijn medewerkers. Daarom helpt REEF je in de eerste plaats aan uitdagende en

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Training Omgaan met Agressie en Geweld

Training Omgaan met Agressie en Geweld Training Omgaan met Agressie en Geweld 2011 Inleiding In veel beroepen worden werknemers geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag, waaronder agressie. Agressie wordt door medewerkers over het algemeen

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Order 2 Cash Professional

Order 2 Cash Professional Order 2 Cash Professional Keser Academy Steeds meer bedrijven brengen focus aan in het Order-2-Cash proces. Het zijn dan ook de customerservicemedewerkers die naast kritisch bekijken of de processen nog

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie VERKOOPTECHNIEKEN. Lestijden 40 Studiepunten 40 Ingeschatte totale 40 uur studiebelasting

ECTS-fiche. 1. Identificatie VERKOOPTECHNIEKEN. Lestijden 40 Studiepunten 40 Ingeschatte totale 40 uur studiebelasting ECTS-fiche Opzet van de ECTS-fiche is om een uitgebreid overzicht te krijgen van de invulling en opbouw van de module. Er bestaat slechts één ECTS-fiche voor elke module. 1. Identificatie Opleiding VERZEKERINGEN

Nadere informatie

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT Training en ondersteuning in mentaal fit werken 2 Gezond Werken Gezonde werknemers gaan met plezier naar het werk. Ze zijn geestelijk fit en blijven fit. Gezonde werkdruk biedt

Nadere informatie

Het ontwikkelen van de vastgestelde Competenties van Crisis Management Teamleden: wat is trainable?

Het ontwikkelen van de vastgestelde Competenties van Crisis Management Teamleden: wat is trainable? Het ontwikkelen van de vastgestelde Competenties van Crisis Management Teamleden: wat is trainable? Niet alle competenties zijn even gemakkelijk te trainen. Ook zijn ze niet allemaal op dezelfde wijze

Nadere informatie

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden

Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Aanbod Persoonlijke Vaardigheden Naast de huidige in-house trainingen is er ook op individuele basis een aanbod van trainingen waaraan oio-medewerkers kunnen deelnemen. Deze trainingen zijn gericht op

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Beter Leren Communiceren. U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken?

Beter Leren Communiceren. U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken? Beter Leren Communiceren U zoekt een training om uw communicatieve vaardigheden te versterken? Effectief communiceren. Het lijkt misschien eenvoudig, maar misverstanden of oplopende emoties tijdens gesprekken

Nadere informatie

Competentiemeter docent beroepsonderwijs

Competentiemeter docent beroepsonderwijs Competentiemeter docent beroepsonderwijs De beschrijving van de competenties in deze competentiemeter is gebaseerd op: - de bekwaamheidseisen uit de Algemene Maatregel van Bestuur als uitwerking van de

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk

Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk Sollicitatietraining: op weg naar stage & werk De jongeren die zich aanmelden bij Maljuna Frato hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt en hebben weinig of geen zicht op hun mogelijkheden, kwaliteiten

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Leidinggeven Leidinggeven: Kwaliteit: Uit veel onderzoeken blijkt dat de invloed van een leidinggevende op zijn omgeving enorm is. Een goede leidinggevende haalt meer uit zijn afdeling, weet zijn medewerkers

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met

training PrOJeCtmanagement In samenwerking met TRAINING PROJECTMANAGEMENT In samenwerking met kleine trainingsruimte Programma Projectmanagement ( 3 x 2 Dagen) Module 1 : 2 x 2 Dagen Groepscommunicatie Hoe stelt u zich op in een groep en hoe haalt

Nadere informatie

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN

VERBETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN VERETERINGSGERICHT LEIDINGGEVEN Rob ertels 1 SITUATIE Leidinggeven aan verandering - of beter gezegd: continue verbetering - vraagt van de manager van vandaag het vermogen om zowel krachtig te sturen op

Nadere informatie

Op zoek naar de bakens in het werk. Drs. Marjan Heinink Tel. 06 19 10 40 15 E-mail: m.heinink@hetnet.nl

Op zoek naar de bakens in het werk. Drs. Marjan Heinink Tel. 06 19 10 40 15 E-mail: m.heinink@hetnet.nl MARJAN HEININK BUREAU VOOR COACHING, LOOPBAANADVIES & TRAINING Op zoek naar de bakens in het werk Drs. Marjan Heinink Tel. 06 19 10 40 15 Psycholoog E-mail: m.heinink@hetnet.nl Postadres : Vosmaerlaan

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Uw onderneming kan groeien, als uw mensen kunnen groeien!

Uw onderneming kan groeien, als uw mensen kunnen groeien! Uw onderneming kan groeien, als uw mensen kunnen groeien! Trainingsaanbod Persoonlijke Ontwikkeling, Commercie en Management in Oss/Heesch en omgeving Als ondernemer heeft u doelen voor ogen die u wilt

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

ZAKENWIJZER GROEI. beter worden, beter blijven. zakenw zer. passie voor mensen.

ZAKENWIJZER GROEI. beter worden, beter blijven. zakenw zer. passie voor mensen. Groei Management in & leidinggeven ZAKENWIJZER GROEI beter worden, beter blijven zakenw zer passie voor mensen. Alles verandert. Nu jij nog! Jaaropleiding We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9c Competentiescan blz. 1 van 6 Vragen competentiescan POP Overige Functies Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

Grip op agressief en lastig gedrag

Grip op agressief en lastig gedrag Grip op agressief en lastig gedrag AgressieWerk.nl Brochure Agressietraining voor de Zorg Omgaan met lastig en agressief gedrag AgressieWerk.nl 06-42170546 info@agressiewerk.nl Brochure Agressietraining

Nadere informatie

Antreum RAPPORT TLC-Q. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011. de heer Consultant

Antreum RAPPORT TLC-Q. Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011. de heer Consultant RAPPORT TLC-Q Van: Test Kandidaat Administratienummer: Datum: 01 Sep 2011 Normgroep: Advies de heer Consultant 1. Inleiding Het leiden van een team vraagt om een aantal specifieke competenties. Dit rapport

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Communicatieworkshops

Communicatieworkshops Communicatieworkshops De invulling van de zorg en de dienstverlening aan cliënten verandert en daarmee veranderen ook de taken van de begeleider en verzorgende: Van zorg in ondersteuning Van aanbodgestuurd

Nadere informatie

Cursus en Thema 2015. voor mantelzorgers en vrijwilligers

Cursus en Thema 2015. voor mantelzorgers en vrijwilligers Cursus en Thema 2015 voor mantelzorgers en vrijwilligers VRIJWILLIGERS Basiscursus (voor nieuwe vrijwilligers) Aantal bijeenkomsten: 4 In vier bijeenkomsten maken nieuwe vrijwilligers kennis met diverse

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Kiezen voor coaching als managementstijl

Kiezen voor coaching als managementstijl Kiezen voor coaching als managementstijl Druk, druk druk! Bijna iedere manager kent wel dit gevoel. Beter leren delegeren dus! Om te kunnen delegeren heb je echter verantwoordelijke en zelfsturende medewerkers

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 -

INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2 - Workshops Top Secretaries 2012 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE - 2-1 TRAININGSCARROUSEL - 3-1.1. Projectmanagement - 3-1.2. Overtuigend beïnvloeden - 4-1.3. Communiceren met NLP - 5-1.4. Effectiever met emotionele

Nadere informatie

Persoonlijke Energie op Peil

Persoonlijke Energie op Peil Persoonlijke Energie op Peil Stress? Volg PEP! een programma voor jonge ambitieuze medewerkers die een hoge werkdruk ervaren. Veel jonge medewerkers voelen zich gestrest door hun werk, met uitputtingsverschijnselen,

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Communicatie. Trainingen.

Communicatie. Trainingen. Communicatie Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak. In

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Online Training Academy

Online Training Academy Online Training Academy Auteur: Natasja Jager overzicht trainingen Datum: 6 november 2012 Versie: november 2012 Kant-en-klare trainingen in de Academy versie november 2012 Onderwerpen per thema Presentatievaardigheden

Nadere informatie

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN

PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN PROFESSIONEEL EN KLANTGERICHT TELEFONEREN tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je wilt professioneler en klantgerichter telefoongesprekken

Nadere informatie

Van werkdruk naar werkplezier

Van werkdruk naar werkplezier Van werkdruk naar werkplezier Het Programma Onze visie Werkdruk leidt tot minder werkplezier, wrijving in de samenwerking en op termijn mogelijk verzuim door stressklachten. Als medewerkers echter uitgedaagd

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

De lerende Overblijf Medewerker

De lerende Overblijf Medewerker Whitepaper tussenschoolse opvang Overblijf Academie Maart 2014 Inleiding Deze whitepaper is bedoeld voor schoolleiders, directies en besturen in het primair onderwijs in Nederland die willen weten hoe

Nadere informatie

Coaching, een effectief instrument in uw HR praktijk

Coaching, een effectief instrument in uw HR praktijk Coaching, een effectief instrument in uw HR praktijk Coaching is dé manier om medewerkers aan uw organisatie te binden. Werknemers willen namelijk tegenwoordig BOF-en. Coaching hoort erbij Het tijdperk

Nadere informatie

Het ideale competentieprofiel van een mentor volgens Praktijk Know How

Het ideale competentieprofiel van een mentor volgens Praktijk Know How Het ideale competentieprofiel van een mentor volgens Praktijk Know How 1. Een veilig leef- en werkklimaat Ik ben in staat een veilig leef- en werkklimaat te creëren in mijn mentorklas. - Ik creëer situaties

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Workshops : Leen Goossens -GSM: 0495/64.57.96- leengoos@hotmail.com. Leren en studeren

Workshops : Leen Goossens -GSM: 0495/64.57.96- leengoos@hotmail.com. Leren en studeren Workshops : Leren en studeren Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) : Als werknemer moet je blijven leren, anders kom je buiten spel te staan. Werkgevers willen graag medewerkers die zich verder ontwikkelen.

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen?

Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Wil jij nog meer sportplezier bij jouw verenigingen? Scoor dan met ons topaanbod! Een programma van sportbonden en NOC*NSF dat sportief gedrag stimuleert en ongewenst gedrag aanpakt. Vraag kinderen waarom

Nadere informatie

FEED BACK COMMENTAAR GEVEN EN ONTVANGEN MARIETA KOOPMANS

FEED BACK COMMENTAAR GEVEN EN ONTVANGEN MARIETA KOOPMANS FEED BACK COMMENTAAR GEVEN EN ONTVANGEN MARIETA KOOPMANS INHOUD Inleiding 7 1 Zelfonderzoek feedback geven en ontvangen 9 Checklist feedback geven en ontvangen 11 2 Communicatie en feedback 15 Waarnemen,

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

Omgaan met pestgedrag voor leerlingen

Omgaan met pestgedrag voor leerlingen Omgaan met pestgedrag voor leerlingen Algemeen: Uw ROC wil door middel van eenduidige trainingen pesten structureel aanpakken. Trainingen en cursussen als maatwerk. Doelstelling: Het doel van de training

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 1 van 5 Vragen competentiescan POP Leidinggevenden Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Trainingen voor leidinggevenden in het basisonderwijs

Trainingen voor leidinggevenden in het basisonderwijs Trainingen voor leidinggevenden in het basisonderwijs Omdat slimme mensen snel leren bieden wij korte interventies aan in de vorm van eendaagse trainingen, om u in een zo kort mogelijke tijd maximaal te

Nadere informatie

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA HERKEN JE DIT? Weet je nog hoe opwindend het is om aan het begin van een carrière te staan? Daarom wil je ook jouw young professionals helpen bij hun ontwikkeling.

Nadere informatie

Teamontwikkeling. Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams. zorgadviseurs

Teamontwikkeling. Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams. zorgadviseurs Teamontwikkeling Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams zorgadviseurs Visie op teamontwikkeling Een$effectief$team$maakt$de$client$$ tevredener,$de$zorg$beter$en$het$werk$leuker

Nadere informatie

NATIONALE VEERKRACHTTEST

NATIONALE VEERKRACHTTEST NATIONALE VEERKRACHTTEST VEERKRACHT OPTIMISME PSYCHOLOGISCH KAPITAAL ZELF- VERTROUWEN HOOP Rapport Persoonlijke Veerkracht 1-10-2012 uitzenden professionals inhouse services employability payrolling outsourcing

Nadere informatie

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten Inleiding Steeds meer Huisartsenposten kiezen voor een nieuwe functie Coördinerend Assistente. Deze coördinerend assistente ressorteert hiërarchisch gezien

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers Inleiding Als apotheker heb je een breed en veeleisend takenpakket in een complexe werkomgeving. Je

Nadere informatie

Grip op agressief en lastig gedrag

Grip op agressief en lastig gedrag Grip op agressief en lastig gedrag AgressieWerk.nl Brochure Agressietraining voor Ambtenaren en Lokale Overheid Omgaan met lastig en agressief gedrag AgressieWerk.nl 06-42170546 info@agressiewerk.nl Brochure

Nadere informatie

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Com puterw eg 1,3542 D P U trecht Postbus 1087,3600 BB Maarssen tel.0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 w w w.picom pany.nl servicedesk@ picom pany.nl Het PiCompany

Nadere informatie

Inleiding 2. Wie is Christine? 4. Tip 1: Houd het doel van feedback voor ogen 5. Tip 2: Richt feedback op gedrag, niet op de persoon 6

Inleiding 2. Wie is Christine? 4. Tip 1: Houd het doel van feedback voor ogen 5. Tip 2: Richt feedback op gedrag, niet op de persoon 6 Inhoudsopgave Inleiding 2 Wie is Christine? 4 Tip 1: Houd het doel van feedback voor ogen 5 Tip 2: Richt feedback op gedrag, niet op de persoon 6 Tip 3: Geef feedback over uw waarneming en vermijd interpretaties

Nadere informatie

Overzicht van alle trainingsonderwerpen

Overzicht van alle trainingsonderwerpen Ace! Management Partners Training Coaching Consulting Interim Management Den Haag Amsterdam Den Bosch Rotterdam Zwolle Utrecht Arnhem Amersfoort Breda Eindhoven Maastricht Brussel Antwerpen Investeren

Nadere informatie

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties

Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Zelfdiagnostische vragenlijst verandercompetenties Het gaat om de volgende zeven verandercompetenties. De competenties worden eerst toegelicht en vervolgens in een vragenlijst verwerkt. Veranderkundige

Nadere informatie

HOE LAAT IK MEDEWERKERS

HOE LAAT IK MEDEWERKERS MANAGEMENT Een zelfstandige medewerker is een tevreden medewerker HOE LAAT IK MEDEWERKERS ZELFSTANDIG FUNCTIONEREN? De ene mens is de andere niet. Sommigen zijn blij met een chef die aan hen geducht leiding

Nadere informatie

Les 1. Inleiding effectief leiderschap

Les 1. Inleiding effectief leiderschap Inleiding Leiderschap is de goede dingen doen, management is de dingen goed doen. P. Drucker Hartelijk welkom bij het 1op1 programma Effectief Leiderschap. Zoals de titel van het programma al suggereert,

Nadere informatie

Rapport TLC-Q. Jan Voorbeeld. Datum 22/06/2015

Rapport TLC-Q. Jan Voorbeeld. Datum 22/06/2015 Rapport TLC-Q Naam Adviseur Jan Voorbeeld Voorbeeld Assessor Datum 22/06/2015 Inleiding Het leiden van een team vraagt om een aantal specifieke competenties. Dit rapport geeft een beschrijving van hoe

Nadere informatie

SPEELWIJZE VAARDIGHEDENSPEL

SPEELWIJZE VAARDIGHEDENSPEL SPEELWIJZE VAARDIGHEDENSPEL Met dit spel kun je op speelse wijze nagaan of je over de juiste vaardigheden beschikt om de omgang met anderen zo prettig en effectief mogelijk te maken. Het Vaardighedenspel

Nadere informatie

Coachen met ziel en zakelijkheid 1 Coachend leiderschap

Coachen met ziel en zakelijkheid 1 Coachend leiderschap Coachen met ziel en zakelijkheid 1 Coachend leiderschap Versterk je leiderschap als manager door doelgericht te werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling Vergroot je coachingsvaardigheden

Nadere informatie

Teamkompas voor Zelfsturing

Teamkompas voor Zelfsturing Teamkompas voor Zelfsturing Wat is het teamkompas: Met dit instrument kun je inzicht krijgen in de ontwikkeling van je team als het gaat om effectief samenwerken: Waar staan wij als team? Hoe werken wij

Nadere informatie

Programma Communicatief Leiderschap

Programma Communicatief Leiderschap Programma Communicatief Leiderschap Communicatief Leiderschap Inzicht in communicatie, gespreksvoering en leidinggeven. Aan dit programma beleef je een carriére lang plezier. Voor wie? Dit programma is

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen

Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen Hoe zorg je voor groei, inspiratie en resultaatgerichte samenwerking binnen je team? Hoe ga jij om met veranderingen?

Nadere informatie

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker Competentieprofiel maatschappelijk werker OCMW 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Maatschappelijk werker Sociale zaken Sociale dienst B1-B3 2. Context Het OCMW garandeert aan elke

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie