Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Kendra

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Kendra"

Transcriptie

1 t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / fax. 03 / Meer informatie kan u vinden op nummer: december 2013

2 Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Kendra We verwelkomen 3 nieuwe kleutertjes,loïc,mathis en Elynn..ze doen het alledrie supergoed in ons klasje,tof! We hebben een bezoekje aan de markt gebracht om groenten te kopen voor lekkere soep te maken. Onderweg kregen we veel complimentjes van de marktbezoekers dat onze kleuters zo braaf en flink waren.zeer leuk om te horen De eerste 2 weken van februari werken wij rond het thema wilde dieren,de poppenhoek is verrijkt met een tijgerpak,berenpak en een zebrapak.dolle pret verzekerd.

3 Klasnieuws 2e kleuterklas: juf Sophie Tijdens de maand januari deden we weer heel wat leuke dingen. Techniekdag 09 januari deden wij rond het thema postbode een technieklesje met steeknagels. We moesten een briefpatroon namaken. De meeste kleuters konden dat al heel flink! Lief bezoek in onze klas 27 januari kregen wij een heel lief dier op bezoek in onze klas. De oma van Liam had een hondje geadopteerd, dat helemaal vanuit Spanje naar ons land was overgebracht. Dit door een organisatie die zich het lot van verwaarloosde dieren aantrekt. Ladie werd opgevangen door Louisa en kwam zichzelf tonen aan onze kleuters. Iedereen was weg van het hondje, bedankt voor het bezoek, Louisa! Naar de markt 22 januari gingen we met alle kleuters groenten kopen op de wekelijkse markt in Berlaar. De volgende dag maakten we hier lekkere soep van. Zeker voor herhaling vatbaar!

4 Joepie! Klasnieuws 3e kleuterklas: juf Nele Juf Nele verwacht haar eerste kindje! Het kindje zal geboren worden in september. Alle kindjes en juffen wensen haar en haar echtgenoot heel veel geluk en een zorgeloze zwangerschap toe! Juf Nele moet nu veel rusten thuis. Daarom kregen de kindjes van de derde kleuterklas een nieuwe juf: juf Sarah.

5 Klasnieuws 1e leerjaar: juf Hilde Technamiddag Tijdens de technamiddag van januari leerden we limonade maken. Hoe halen we sap uit een vrucht? Hoe snijden we een vrucht? Hoe werkt een fruitpers? We dachten erover na en probeerden het uit Met een stappenplan gingen we aan de slag : - snijd de citroenen - pers de citroenen - giet het sap in een glas - vul een glas met evenveel water - giet het sap en het water bij elkaar - voeg zuiveringszout en suiker toe - roer goed en kijk (bruist!) - proef! Of het lekker was? De meeste leerlingen vonden het lekker, sommige vonden het een beetje zuur Verkeer We leerden hoe we veilig de straat oversteken. Eerst gingen we dit op straat oefenen, daarna maakten we een werkblaadje in de klas. Spaarvarken knutselen Spaarvarken knutselen Tijdens de knutselles zijn we aan de slag gegaan met krantenpapier en behangerslijm om een spaarvarken te knutselen. Eerst moesten we voor een mooi vorm zorgen, een ballon voorzien van pootjes, een snuit en oren. Daarna moesten we het varken bekleden met krantenpapier en behangerslijm. Hiermee zullen we nog wel enkele lesjes bezig zijn Het is alvast spannend en we kijken uit naar het resultaat We houden jullie op de hoogte!

6 Klasnieuws 2e leerjaar: juf Christin De kerstvakantie lijkt nog maar net voorbij en toch hebben we al zoveel geleerd de voorbije maand. We leerden over huizen en landschappen We brachten foto s van onze woonomgeving mee naar school en we leerden over stad en platteland, over weide en over heide, over heuvels, over woonwijken maar ook moeilijke woorden zoals industrie, recreatie en dienstverlening kwamen aan bod! We leerden over verkeer. Over de stoep en het fietspad, over het gebruik van onze zintuigen wanneer we ons op de weg bevinden! En we leerden hoe we een goede passagier kunnen zijn als we meerijden met een bus. We schreven in het kort een tekstje over ons lievelingslied. En we maakten kunstwerken zoals de aboriginals. Tijdens techniek kregen we de opdracht om een uitkijktoren te maken voor hondje woef. Hondje Woef is de klasknuffel. Met satéstokjes en elastiekjes gingen we aan de slag. De opdracht bleek niet zo gemakkelijk dan aanvankelijk gedacht. De toren moest stevig genoeg zijn, en hondje Woef moest natuurlijk goed kunnen zien. We ondervonden dat de satéstokjes te kort waren om diagonale dwarsbalken te maken. We zochten zelf oplossingen en bedachten al gauw dat je met twee stokjes en elastiek een soort van verlengbaar stokje op maat kon maken. Uiteindelijk opdracht volbracht. Oef! Hoera voor de kindjes van het tweede en voor hondje Woef!

7 Klasnieuws 3e en 4e leerjaar: juf Kim - juf Griet Op 6 januari was het in het derde en het vierde leerjaar opnieuw een technieknamiddag. Deze keer werd er opnieuw allerlei lekkers gemaakt. Het vierde leerjaar maakte bij juf Kim petit-beurre taartjes en het derde leerjaar maakte, samen met juf Griet, wafels en een lekkere gezonde smoothie. We smulden onze buikjes weer rond! Tijdens de knutsellesjes probeerden we zo creatief mogelijk bezig te zijn en maakten van een gewone salamander een mooie kameleon met verschillende kleuren. De resultaten waren erg mooi!

8 Klasnieuws 5e en 6e leerjaar: juf Ellen - juf Liesl We hadden deze maand opnieuw een technieknamiddag en dus schoven we door met onze groepjes. Zo gebeurde het dat de jongens een heerlijke fruitcocktail maakten en de ene meisjesgroep kaarsjes en de andere groep chocomousse. Deze laatste groep kon vaststellen dat je geen eiwit kan kloppen waarin ook wat eigeel zit! We speelden in onze klas ook een gezelschapsspelletje. Niet zomaar een spel, nee, een spel waarin we tot de ontdekking kwamen dat kinderen kunnen opgroeien in heel verschillende situaties. We speelden het spel met 2 gezinnen, het gezin van Joran en het gezin van Dietlinde. We leerden hieruit dat niet iedereen evenveel kansen krijgt in het leven, maar dat iedereen met de nodige wilskracht wel iets kan bereiken. De leerlingen van de derde graad hielden ook een spreekbeurt over dieren waarover we toch nog niet zo heel veel weten. Er kwamen dieren aan bod zoals het steppeslurfhondje, de baardagaam, de pinguin enz. Er werden hele knappe powerpoints gemaakt, het waren leerrijke spreekbeurten! Knap gedaan, allemaal! Tenslotte kwamen er op maandag 27 januari 2 mensen langs van het CLB om de leerlingen van het 6 de leerjaar wat meer informatie te geven over het secundair onderwijs. De leerlingen kregen tijdens deze voormiddag heel wat informatie over het secundair onderwijs en ze konden er ook terecht met al hun vragen. Jaja, de overstap naar het middelbaar komt steeds dichterbij voor hen. Spannend!

9 AGENDA Wanneer? Wie? Wat? Donderdag 13 februari 2014 Leerlingen lagere school Bib Vrijdag 14 februari 2014 Leerlingen lagere school Leerlingenraad Vrijdag 21 februari 2014 Leerlingen lagere school Zwemmen Maandag 24 februari 2014 Leerlingen derde graad Technotrailer Dinsdag 25 februari 2014 om 19u Ouders Oudervergadering Vrijdag 28 februari 2014 Alle leerlingen De grote kids carnavalshow! Maandag 3 maart vrijdag 7 maart 2014 Alle leerlingen Krokusvakantie Donderdag 13 maart 2014 Leerlingen lagere school Bib Vrijdag 21 maart 2014 Leerlingen lagere school Zwemmen Dinsdag 25 maart 2014 om 19u Ouders Oudervergadering Donderdag 3 april 2014 Ouders Oudercontact + rapport Vrijdag 4 april 2014 Leerlingen lagere school Zwemmen Vrijdag 4 april 2014 Alle leerlingen Paasbuffet

10 Leerlingenraad Wat vinden we fijn op school: Citroenlimonade maken tijdens techniekles De warme afsluiter met het vuurtje en de hotdogs Dictee schrijven in plaats van leggen met de letterdoos (L1) De juf helpen De nieuwe afspraken op de speelplaats Hoekenwerk De velden Zwemmen De hutjes Schommelmand Diertjes Knutselen Dingen die we leren Mijn vrienden De juffen De nieuwe kindjes De spelletjes op de speelplaats verlopen goed Voetballen is leuk Onze klas is leuk Wat vinden we minder goed op school: Soms voetballen er kinderen naast het voetbalveld die niet aan de beurt zijn (alle klassen vinden dit niet leuk)! Er wordt met een bal gespeeld aan het klimrek. Sommige kinderen komen vaak op de andere velden terwijl het niet hun beurt is. We vinden de regels niet zo leuk ivm de sportvelden. We spelen graag ook eens met kinderen uit andere klassen. 20 tellen op de schommelmand Oplossing: dit waren nieuwe afspraken en we zouden deze nieuwe regeling een tijd uitproberen. Het is wel belangrijk dat iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt. Niet enkel de juffen maar ook de leerlingen vinden het niet leuk dat het steeds dezelfde kinderen zijn die de afspraken niet naleven. Vraag: leerlingen die de afspraken niet naleven, mogen niet meer spelen (tegen de muur)? Bespreken op teamvergadering. We willen de afspraken uithangen aan het raam zodat iedereen die kan zien (met tekeningen?). We evalueren de nieuwe werking op onze volgende kinderraad. Het tuinhuis is stuk (raam) Wanneer wordt het gemaakt? Oplossing: het wordt vandaag nog gemaakt. Vragen? Wanneer gaan we schaatsen? We gaan schaatsen met de hele lagere school op maandag 27 januari in de namiddag! Joepie!

11 Hesjesactie De winnaars van onze hesjesactie waren opnieuw de leerlingen van de derde graad. Zij doen dat supergoed! Een dikke proficiat! Ook onze andere klassen willen eens graag met hun foto in de kijkborden hangen. Daarom willen wij alle leerlingen nog eens aansporen om hun fluo hesje elke dag te dragen!

12 Bebat We maken onze kinderen op jonge leeftijd vertrouwd met recycleren en selectieve afvalophaling. BEBAT ondersteunt scholen bij hun missie voor een beter milieu met inzameltonnen voor gebruikte batterijen. Onze kinderen mogen gebruikte batterijen meenemen naar school en gaan zo op weg naar een beter milieu! Bovendien neemt onze school dan automatisch deel aan het spaarplan van BEBAT, waarbij ze kunnen sparen voor mooie geschenken! De inzamelton kan je vinden bij de ingang van de school. Schoolnieuws! Onze school heeft er sinds de kerstvakantie weer enkele nieuwe vriendjes bij. In het instapklasje van juf Ilse en juf Kendra mochten we Mathis, Loic en Elynn verwelkomen. Bij juf Kim kwam in het vierde leerjaar Dimitri erbij. We hebben ook een nieuwe juf, want zoals je al kon lezen verwacht juf Nele haar eerste kindje. Tot het zover is, zorgt juf Sarah voor het derde kleuterklasje. Waar zijn we naast de lessen nog mee bezig: Podium: met de centjes van de spaghettiavond willen we een podium bouwen op de plaats waar nu het vijvertje staat. We hebben al gesprekken achter de rug met enkele aannemers en wachten nu vol spanning op de offertes. Uitstraling van de school: we willen onze school opfrissen en op een leuke, aantrekkelijke manier duidelijk in beeld brengen aan de straatkant. Daarom gaat onze school in zee met het huisstijlproject van het GO! Samen met hen gaan we om te beginnen op zoek naar een nieuw en sterk logo. Hierbij hoort ook een toffe slogan. Wie ideetjes heeft, mag het zeker aan ons laten weten! Eens we een sterk logo hebben, willen we dit ook tonen: grote, kleurrijke banners, een leuk en uitnodigend inkombord,! Op termijn willen we dan ook graag onze website vernieuwen zodat we jullie nog beter en duidelijker kunnen informeren. In de krokusvakantie wordt het gebouw aan de kant van de speelplaats aangepakt. We hebben daar namelijk al een aantal jaren te kampen met betonrot. Daar wordt nu iets aan gedaan. De slechte stukken worden hersteld en krijgen daarna weer een nieuw, fris kleurtje. We gaan ook onze speelplaats herbekijken samen met de kinderen. Wat vinden zij leuk aan onze speelplaatsen en willen we zeker behouden en wat ontbreekt er nog. Hoe kunnen we de speelplaats zo inrichten/aankleden dat ieder kind zich optimaal kan ontspannen tijdens de pauze. In maart starten we in samenwerking met het Nederlandse Pleinplan aan een echt ontwerp. We blijven jullie op de hoogte houden!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: oktober

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: november

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 mei 2015 De boerderij Twee weken leerden onze kleinste kleuters alles over de koe, het paard, het varken, de geitjes en nog zoveel andere dieren. Als kers op de taart

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 januari 2015 Fladder fladder in K1 De kleutertjes van juf Jasmine knutselden tijdens de vogel-tel-week deze kleurrijke vogeltjes en zorgden ook voor overheerlijk vogelvoer

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: maart

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen: Klaverblad februari 2018 VERKEER Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer Voetgangersexamen: Op donderdag 22 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot

Nadere informatie

Van 4 februari tot 8 februari 2013

Van 4 februari tot 8 februari 2013 Van 4 februari tot 8 februari 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie De laatste week voor de vakantie wordt een echte feestweek! Maandag: Hiep hiep hoera!

Nadere informatie

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen

Halloweenfuif vrijdag ZEVENENTWINGIG oktober. Durven JULLIE komen griezelen nieuwsbrief - Woensdag 25/10 grootouderdag - Donderdag 26/10 oudercontact lager - Vrijdag 27/10 Halloweenfuif - Herfstvakantie 30/10 tot 3/11 (betaalde opvang voorzien op ma 30/10, di 31/10 en vrij 3/11)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 19 en 20

Het klasnieuws: week 19 en 20 Het klasnieuws: week 19 en 20 Ditjes en datjes Donderdag 12 februari: atelier Vrijdag 13 februari: dikke truiendag Woensdag 25 februari: kleuterglibberen in Finlandia. Zaterdag 28 februari: kinderfuif

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 december tot vrijdag 22 december 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari - februari 2018

Nieuwsbrief januari - februari 2018 Nieuwsbrief januari - februari 2018 Kalender januari 1-7 januari Kerstvakantie di 9 januari L6 start les 1 MEGA-project door MEGA-agent woe 17 januari VM Pedagogische studiedag do 18 januari VM zwemmen

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 18 januari tot vrijdag 22 januari Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nu Juleske terug genezen is en zijn rode vlekjes allemaal weg zijn, is hij enorm

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FRUITDAG! FEBRUARI 2014. De Brug Brugstraat 22 3950 BOCHOLT. NETBAL L5 en L6. Voorwoord. Iedere woensdag INHOUD

NIEUWSBRIEF FRUITDAG! FEBRUARI 2014. De Brug Brugstraat 22 3950 BOCHOLT. NETBAL L5 en L6. Voorwoord. Iedere woensdag INHOUD Voorwoord Beste Ouders FEBRUARI 2014 NIEUWSBRIEF Via deze Nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte houden van allerlei activiteiten en nieuwtjes op onze school. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks

Nadere informatie

INFO VOOR OUDERS april - mei 2018 Licht...

INFO VOOR OUDERS april - mei 2018 Licht... www.sintvic.be Licht... Sportnieuws! Pittige Pasen Fietslessen lagere school De laatste week van maart hebben alle kinderen van de lagere school tijdens de fietslessen opnieuw kunnen oefenen op hun fietsvaardigheden.

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 4 september tot vrijdag 8 september 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Hallo iedereen! Vrijdag konden we al even op verkenning in onze nieuwe pop-up klas.

Nadere informatie

Het Mozaïekske. Maandelijks informatiekrantje Schooljaar Editie: November - December. Welkom Sinterklaas!

Het Mozaïekske. Maandelijks informatiekrantje Schooljaar Editie: November - December. Welkom Sinterklaas! Het Mozaïekske Maandelijks informatiekrantje Schooljaar 2018-2019 Editie: November - December Welkom Sinterklaas! Sinterklaas en Zwarte Piet brachten een bezoekje aan onze school! De Sint had speelgoed

Nadere informatie

Klaverblad januari 2017

Klaverblad januari 2017 Klaverblad januari 2017 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Woensdag samdag : In de maand december hebben we een dalend aantal strappende leerlingen gemeten. Bedankt aan alle ouders

Nadere informatie

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik voel me Mos: Verluchten is noodzakelijk! Met het raampje open, gaat de vieze lucht lopen! Activiteitenkalender kleuters - Dinsdag 18 april:

Nadere informatie

e-mail : directeur@heiligharttemse.be website : www.heiligharttemse.be

e-mail : directeur@heiligharttemse.be website : www.heiligharttemse.be Van Harte februari schooljaar 2010-2011 e-mail : directeur@heiligharttemse.be website : www.heiligharttemse.be Familiaal nieuws Gedenken wij in ons gebed: Katleen De Buyser, 37 jaar, doopmeter van Wannes

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2016 P2: Wafelverkoop P2: Bibliotheek P2: Zwemkalender P3: Project zelfonderzoekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Oproep voor kosteloos materiaal Ik heb in onze berging gemerkt dat onze

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 20 februari tot vrijdag 24 februari Hartelijk dank aan iedereen die een ontbijt kocht... Ook dank je wel aan de sponsors!! Dankzij jullie steun gaan wij een fantastische bosklas tegemoet! Wat doen de kleuters

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De leerlingen van de uilenklas zijn heel fier! Ze organiseerden een grote rommelmarkt op onze school ten voordele van de sportklassen. Deze rommelmarkt bracht 170 euro op!!! Wat een

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Kalender. Extra editie schoolfeest Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012

Kalender. Extra editie schoolfeest Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012 Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 Kalender Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 27 februari 2012 Schoolfeest Leefschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 9 november tot vrijdag 13 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na een weekje vakantie zijn we er terug en wat zal het spannend zijn deze week

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF kerst 2018

NIEUWSBRIEF kerst 2018 NIEUWSBRIEF kerst 2018 Onderwijs op maat Eerste kleuterklas Juf Chloë Opsomer zal vanaf januari de eerste kleuters in de Nijntjesklas begeleiden op dinsdag. Zo kunnen de kinderen van het geboortejaar 2015

Nadere informatie

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman.

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman. Klasnieuws week 25 Hallo, Mijn naam is Cedric Herreman, derdejaarsstudent Bachelor in het Kleuteronderwijs aan de Katholieke Hogeschool VIVES te Tielt. Tussen 12 maart en 30 maart loop ik stage bij u zoon

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 2 oktober 2015 Verkeersles in de eerste kleuterklas Onze kleuters hebben hun eerste uitstapje van het schooljaar gemaakt! Zie je zie je zie je dat? Wit en zwart een zebrapad!?

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 28 februari 2014 MOS Kamiel openluchtklas Zaterdag 22 februari 2014 is de start gemaakt. Enkele enthousiaste leerlingen, ouders en leerkrachten werkten samen met 2 medewerkers

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week: Maandag 23 februari tot vrijdag 27 februari 2015 Jullie kunnen nog tot vrijdag bestellingen voor de koeken afgeven. Alvast bedankt voor jullie steun! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede Oktober 2014 Dag iedereen, U leest op dit moment het tweede schoolkrantje van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! Stuur een mailtje naar de school en we brengen het in orde! Ook dit krantje

Nadere informatie

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport?

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport? Les 1 Wat is een rapport? 1 En jij? 1. Krijgt jouw kind een rapport? O ja O nee 2. Krijgen kleuters ook een rapport? O ja O nee 3. Kreeg jij vroeger in de school ook een rapport? O ja O nee Wanneer? Wat

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

Schoolkrant november 16

Schoolkrant november 16 Agenda: Schoolkrant november 16 Jarigen van de maand november: 4: Ylenia (LO2) 5: Remy (KO1) 13: Kaan (LO1) 17: Nelke (KO2) / Jaiden ( KO3) 20: Iliano (KO1) 23: Elisa (KO2) 24: Julie (LO5) 26: Aurelio

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool.

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1 Nieuwsbrief MMI-basisschool Handzamestraat 14 www.mmibasisschool.be info@mmibasisschool.be Beste ouders, beste leerlingen, Zie hier onze tweede nieuwsbrief

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 kameleon.team@g-o.be Leefschool Kameleon Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Instapdata nieuwe

Nadere informatie

Curieuzeneuze krantje

Curieuzeneuze krantje SCHOOLKRANT basisschool Sint-Lucia Jaargang 1, nr. 1 oktober 2017 Curieuzeneuze krantje Dag beste lezer(es), Wij stellen U vandaag zeer trots de eerste editie van onze schoolkrant Het Curieuzeneuze krantje

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer. Voetgangersexamen: Klaverblad februari 2017 VERKEER Actiepunt maand februari: het openbaar vervoer Voetgangersexamen: Op donderdag 16 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Nu de winter stilaan achter de rug is en de lente zich van zijn mooiste kant laat zien, voelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Reinbôge

Nieuwsbrief van de Reinbôge vrijdag 16 januari 2015 Uit de jaarkalender: Januari Schoolkrant winter 30 januari Uurcultuur groep 6,7,8 13 februari Rapporten mee 17 en 19 februari Oudergesprekken 19 februari Nieuwsbrief februari 23

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg Fladderkrant februari 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Kwaliteitszorg ongetwijfeld gaan jullie ook wel eens naar de markt. Wat zorgt ervoor dat je precies bij dat ene kraampje je groenten koopt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

MET LEUKE ARTIKELS, VEEL FOTO S, SPELLETJES, MOPJES EN NOG VEEL MEER!

MET LEUKE ARTIKELS, VEEL FOTO S, SPELLETJES, MOPJES EN NOG VEEL MEER! MET LEUKE ARTIKELS, VEEL FOTO S, SPELLETJES, MOPJES EN NOG VEEL MEER! Redactie ROWE Dag lezers van de rode wijzerkrant, Wij, de leerlingen van rowe, hebben de opdracht gekregen om de redactie te zijn van

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Maandag 9 september tot vrijdag 13 september 2019.

Maandag 9 september tot vrijdag 13 september 2019. Maandag 9 september tot vrijdag 13 september 2019. - donderdag 12 september 2019 om 18u.: Infomoment voor ouders die kinderen hebben in het lager. Juffen geven uitleg in de eigen klas. Wat doen de kleuters

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 4 juni Dinsdag 5 juni Donderdag 7 juni NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Agenda Juni 2018 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP. Voetgangersexamen:

VERKEER. Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP. Voetgangersexamen: VERKEER Actiepunt maand maart: dode hoek WARME OPROEP Voetgangersexamen: Op donderdag 16 maart is het voetgangersexamen voor de leerlingen van het 4de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen doen we

Nadere informatie

Oktober: schooljaar 2015-2016

Oktober: schooljaar 2015-2016 Oktober: schooljaar 2015-2016 De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen en dit dank zij de vele uitstappen en leuke projecten. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte afspraken

Nadere informatie

1. In april en mei zegt Ben correct

1. In april en mei zegt Ben correct GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be 1. In april en mei zegt Ben correct 2. Paasvakantie (1 april 17 april 2017) Galgenbergstraat

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 15 december 2014 tot vrijdag 19 december 2014 Aan iedereen alvast een fantastisch eindejaar gewenst en een leuk, gezond en schitterend 2015!! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap-

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 april tot en met 12 april mogen jullie genieten van een welverdiende paasvakantie! Veel plezier! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie We kunnen stilaan

Nadere informatie