KINDER- OPVANG IN BRECHT. voor kinderen van 0 tot 12 jaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KINDER- OPVANG IN BRECHT. voor kinderen van 0 tot 12 jaar"

Transcriptie

1 KINDER- OPVANG IN BRECHT voor kinderen van 0 tot 12 jaar Januari 2015

2 Beste ouder, Kinderopvang in Brecht voor kinderen van 0 tot 12 jaar Opvang vinden voor uw kind is zeker niet altijd evident. Om u daarbij te helpen heeft het gemeentebestuur van Brecht een infobrochure samengesteld. Deze brochure geeft u een overzicht van de opvangmogelijkheden in onze gemeente voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Bij ieder opvanginitiatief dat aan bod komt worden een aantal belangrijke gegevens zoals contactinformatie, type van opvang alsook de tarieven weergegeven. We beseffen goed dat dit een bijzonder belangrijke beslissing is voor u en uw kind(eren) en hopen u via deze brochure op weg te helpen om de juiste opvang te vinden. Het aanbod in deze brochure is echter een momentopname. De gegevens veranderen soms snel. Mocht u alsnog onvolledigheden of fouten ontdekken, gelieve dan contact op te nemen met de dienst welzijn. Alvast bedankt, wij houden deze brochure immers graag volledig. Sinds een aantal jaren beschikt onze gemeente over een lokaal overleg buitenschoolse kinderopvang, bestaande uit opvanginitiatieven (onthaalouders, kinderdagverblijven en initiatieven voor buitenschoolse opvang), de scholen, het jeugdwerk, het gemeentebestuur, het OCMW en de ouders. In oktober 2007 nam de gemeenteraad de beslissing om dit overlegorgaan te erkennen als officiële adviesraad met als naam lokaal overleg kinderopvang (LOK). Iedereen die bij de opvang van kinderen betrokken is kan deelnemen aan dit overleg en mee zoeken naar een oplossing voor mogelijke opvangtekorten en trachten de verschillende initiatieven beter op elkaar af te stemmen alsook een advies te geven aan het gemeentebestuur. Voor meer informatie over het LOK kan u terecht bij: Dhr. Luc Geeraerds, voorzitter ( , luc.geeraerds@bisrob.be) Dhr. Daan De Veuster, schepen van jeugd ( , daan.deveuster@brecht.be) Mevr. Kris Van Dijck, welzijnsconsulente ( , kris.vandijck@brecht.be) Met vriendelijke groeten Daan De Veuster schepen van jeugd

3 Inhoud 1 Groepsopvang 2 Dienst voor onthaalouders gezinsopvang 3 Zelfstandige gezinsopvang 4 Zelfstandige groepsopvang 5 Initiatief voor buitenschoolse opvang 6 Voor- en naschoolse opvang 7 Babysitdienst 8 Opvang voor zieke kinderen 9 Opvang kinderen met een handicap 10 Gemandateerde opvang 11 Speelplein 12 Creasportweken

4 1 Groepsopvang naam initiatief contactgegevens doelgroep infrastructuur en Kinderdagverblijf De Tutterbende Chris Vets Vestlaan Sint Job Gelieve na 19u en in het weekend te bellen naar Maandag donderdag: uur uur Vrijdag: uur uur Formule 5: 5 opvangdagen per week = 525/maand (2 de kind 5%, 3 de kind 10%). Formule 4: 4 opvangdagen per week = 425/maand (2 de kind 5%, 3 de kind 10%) Formule 3: 3 opvangdagen per week= 325/maand (2 de kind 5%, 3 de kind 10 %). Nachtopvang: enkel van vrijdagavond 19u tot zaterdagvoormiddag 11.30u = 38 ontbijt incl. Occasionele opvang 30 per dag (niet-)schoolgaande kinderen van 0 tot 6 jaar Wij bieden opvang aan kindjes tussen 0 en 6 jaar. Wij bieden eveneens voor- en naschoolse opvang en occasionele opvang. Uw krijgt bij ons de kans om onder leiding van deskundig personeel zich op alle terreinen in eigen tempo te ontwikkelen, op die tijden dat u aan het werk bent. De kinderopvang is gelegen in een privéwoning. naam initiatief contactgegevens doelgroep infrastructuur en Kinderdagverblijf Het Berenbos Hilde Schoenmaekers & Ellen Geysels Mieksebaan ellen.geysels@telenet.be 2 personen maandag vrijdag: uur volledige dag = 26 euro halve dag = 15 euro tarieven zijn fiscaal aftrekbaar niet-schoolgaande kinderen tussen 0 3 jaar speelruimte beneden 3 slaapkamers op de eerste verdieping tuin met grote zandbak Het Berenbos is gelegen in een bosrijke omgeving, dichtbij de oprit van de autosnelweg Breda Antwerpen in Sint-Job-in t-goor. Er wordt gestreefd naar een openvensterverblijf.

5 naam initiatief Kinderdagverblijf De Kleine Wereld contactgegevens Miche Meulders Wilma Van Dijk Eikenlei Sint-Job-in t-goor soort opvang zelfstandig kinderdagverblijf met attest van toezicht van Kind en Gezin kinderopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar en aan kinderen van 0 tot 6 jaar met een speciale zorgbehoefte. naschoolse opvang (wij voorzien geen vervoer) doelgroep aantal kinderen infrastructuur en 2 vaste begeleiders met diploma bachelor orthopedagogiek met jarenlange ervaring in het werken met kinderen met of zonder beperking ondersteuning bij activiteiten van 1 vrijwilligster max. 2 stagiairs maandag donderdag: uur vrijdag: uur Gesloten op zaterdag en zondag en op feestdagen. Tijdens de zomervakantie sluiten we twee weken. Blok tot 5u kost 17 euro Blok tot 10u kost 28 euro Blok tot 15 u kost 36 euro baby s en peuters 2 kinderen met bijzondere zorgvraag 16 opvangplaatsen Volledig gerenoveerd woonhuis met grote living en veranda (met zonnewering) die van elkaar afgescheiden kunnen worden. Boven 3 slaapkamers voorzien (baby s, + 1 jarigen en speel/slaapruimte voor de oudsten) en een ingerichte badkamer. Grote zonnige, volledig omheinde tuin met gras voorzien van een zandbak, speeltoestellen, moestuintje, enkele konijntjes en kippetjes. Verhard terras, ruime parking en beveiligde toegang.

6 naam initiatief Kinderdagverblijf BiBi s TutterKids contactgegevens Bianca Gillard Karin Mees Lessiusstraat 6 - Van maandag tot vrijdag van uur tot uur Zaterdag en zondag gesloten Wettelijke feestdagen en brugdagen: gesloten Week tussen Kerstmis en Nieuwjaar: gesloten Laatste twee weken van het bouwverlof: Gesloten afhankelijk van het inkomen van de ouders, de berekening gebeurt op basis van het aanslagbiljet minimale dagprijs (meer dan 5 uren opvang): 1,41 euro maximale dagprijs: 25,18 euro 3 tot 5 uren opvang/dag: 60% van de dagprijs minder dag 3 uren opvang/dag: 40% van de dagprijs tarieven zijn fiscaal aftrekbaar doelgroep infrastructuur en kindjes van 2 maanden tot 3 jaar / 14 plaatsen 2 aparte speelruimten (1 voor baby s en 1 voor peuters) + 4 slaapkamers Wij proberen de huiselijke sfeer te creëren en geven de kinderen de kans om op eigen tempo en op eigen niveau zich te ontwikkelen tot een volwaardig persoon. Zelfstandig kinderdagverblijf met attest van Kind en Gezin.

7 naam initiatief kinderdagverblijf en occasionele opvang Merlijntje contactgegevens Annick Moonen en Hilde Buelens De Lalainglaan soort opvang kinderdagverblijf en occasionele opvang 2 leidinggevenden waaronder 1 sociaal verpleegkundige, 13 gediplomeerde kinderverzorgsters, 2 logistiek medewerkers doelgroep aantal kinderen infrastructuur en infrastructuur KDV en occasionele opvang = elke weekdag van 6.45 uur tot uur De wordt bepaald door Kind en Gezin en is afhankelijk van het inkomen van de ouder(s). Kinderdagverblijf + occasionele opvang: min. 1,56 euro per dag en max. 27,71 euro per dag. Alle maaltijden zijn inbegrepen in deze prijs, uitgezonderd flesvoedingen. kinderdagverblijf + occasionele opvang: kinderen van 0 3 jaar 56 plaatsen in het kinderdagverblijf 9 plaatsen in de occasionele opvang 37 plaatsen in de buitenschoolse opvang (zie verder in brochure) Merlijntje werd in 2001 geopend met een ruime tuin en leuke speeltoestellen voor mooie zomerdagen. Het is gelegen in een doodlopende straat, geen verkeer, voldoende parkeerplaats. Merlijntje biedt kwalitatieve opvang en voor alle kinderen zorg op maat. Wij kijken naar de noden van elk individueel kind en ieder kind kan zich op zijn/haar tempo ontwikkelen. Vanaf peuterleeftijd wordt veel aandacht gegeven aan de sociale omgang met andere kinderen en de voorbereiding op de kleuterschool. Op elke leeftijd gaan we voor gelukkige kinderen en tevreden ouders. Er werken enkel gediplomeerde verzorgenden in Merlijntje en voldoende in aantal waardoor wij ook met vakantie- en ziektedagen voldoende begeleiding voor uw kind kunnen garanderen. Merlijntje heeft continu 4 plaatsen voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte, dwz dat kinderen met nood aan extra zorgen zéér welkom zijn. Voor ouders die onverwacht en snel een opvangplaats zoeken, hebben wij 9 plaatsen occasionele opvang.

8 naam initiatief contactgegevens doelgroep infrastructuur en Kinderdagverblijf Klim-op Lief Wils Sluisvijfbaan Sint-Job-In- t-goor kinderverzorgsters van maandag tot vrijdag van tot uur niet op feestdagen volledige dag = 29 euro halve dag = 19 euro tarieven zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen vanaf 0 jaar tot ze naar school gaan Klim-op is een alleenstaande woning waar enkel de kinderopvang plaats heeft en is voorzien van voldoende speel- en slaapruimte. Klim-op heeft een grote tuin waarin de kinderen elke dag, als het weer het toelaat, kunnen spelen. naam initiatief contactgegevens doelgroep infrastructuur en Kleuteropvang Kleuterklim-op Tina Hackethal Sluisvijflaan Sint-Job-In- t-goor kinderverzorgsters maandag vrijdag: uur + tijdens middag uur (kleuters worden opgehaald bij Vrije Basisschool Maria Middelares, Platanendreef 1 a) in schoolvakanties: uur gesloten op feestdagen volledige dag = 29 euro (incl. warme maaltijd en vieruurtjes) halve dag = 19 euro (incl. warme maaltijd of vieruurtje) voorschoolse opvang = 8 euro naschoolse opvang = vanaf 8 euro woensdagnamiddag voor kleuters = vanaf 19 euro (incl. warme maaltijd en vieruurtje) tarieven zijn fiscaal aftrekbaar schoolgaande kinderen tussen 2,5 en 6 jaar De Kleuterklim-op is er speciaal op maat van onze kleuters. Het gebouw staat los van de dagopvang. De Kleuterklim-op brengt s morgens uw kindje(s) naar school en gaat ze s middags of s avonds weer halen (school Middelares Wijkschool). Kinderen vanuit een andere school kunnen ook van opvang genieten, maar worden gebracht. Klim-op heeft een grote tuin waarin de kinderen elke dag, als het weer het toelaat, kunnen spelen. In de vakantie werken we wekelijks met een thema.

9 naam initiatief contactgegevens doelgroep aantal kinderen Kinderdagverblijf Ringeling Johan Wesemael & Sandra Riske Eikenlei 31 A 2960 Sint-Job-In-'t-Goor sanrisk@telenet.be 3 personen maandag vrijdag: uur niet-schoolgaande kinderen tussen 0 3 jaar buitenschoolse opvang tot 6 jaar 14 plaatsen naam initiatief contactgegevens doelgroep aantal kinderen infrastructuur en Vakantieopvang In t Groen door KDV t Zonnetje te Essen Naomi Lardennois Leopoldstraat Sint-Lenaarts admin@groepsopvangtzonnetje.be Naomi Lardennois behalve tussen Kerstmis en Nieuwjaar, elke vakantie open van tot uur, uitgezonderd feestdagen (eventuele brugdagen worden voor de inschrijving van de vakantie meegedeeld) voor een opvangdag tot 5 uur aanwezig = 7,5 euro voor een opvangdag van meer dan 5 uur = 12,50 euro broers of zussen krijgen 25% korting kinderen tussen 2,5 en 12 jaar 22 plaatsen Onze doelstelling: voor kinderen een leuke vakantie organiseren met allerlei activiteiten, waar ook ruimte is voor eigen spel en persoonlijke inbreng. Het terrein biedt zowel binnen als buiten vele mogelijkheden

10 2 Dienst voor onthaalouders - gezinsopvang

11 naam initiatief contactpersoon soort opvang (ev. personeel) Landelijke kinderopvang - dienst gezinsopvang Lea Van Hasselt Gemeenteplaats 5/ LKOBrecht@landelijkekinderopvang.be dagopvang en buitenschoolse opvang bij onthaalouders thuis 2 dienstverantwoordelijken 45 onthaalouders aangesloten bij de dienst in regio Brecht, Overbroek, Sint-Job-in- t-goor en Sint-Lenaarts Afhankelijk van de werktijden van de onthaalouder, is de opvang alle dagen mogelijk, gemiddeld tussen en uur. Bij sommige onthaalouders is er ook weekendopvang en opvang s nachts. Opvang voor en na uur bespreekbaar. Nieuwe aanvragen gebeuren via onze Helpdesk op het nummer Gewoon tarief - Voor- en naschoolse opvang: 0,95 euro per begonnen half uur - Woensdagnamiddag 0.96 euro per begonnen halfuur 7.00 euro voor een halve dag (van 3u t.e.m. 5u59) euro voor een hele dag (vanaf 6u) - Tijdens vakanties kan enkel voor-en naopvang voor speelpleinen, sportkampen, per begonnen half uur aangerekend worden. Bij laagtijdig of niet annuleren betaalt u de gereserveerde opvang volledig of gedeeltelijk. Verminderd tarief Voor gezinnen met meerdere kinderen is een verminderd tarief mogelijk. Dit wordt enkel toegekend wanneer meerder kinderen van hetzelfde gezin op éénzelfde dag gebruik maken van de opvang. 0,72 euro per begonnen half uur 3,49 euro voor een derde dag 5,25 euro voor een halve dag 10,41 euro voor een hele dag Sociaal tarief U bezorgt hiervoor uw meest recente aanslagbilject of WIGW (weduwen, invaliden, gehandicapten en wezen). Kaart en een attest van gezinssamenstelling. Het toekennen van een sociaal tarief gebeurt op jaarbasis. U dienst dus jaarlijks de meest recente documenten aan ons te bezorgen. U komt in aanmerking indien uw gezamenlijk belastbaar gezinsinkomen onder grensbedrag van 16743,70 euro ,72 euro per kind ten laste ligt. Deze grensbedragen worden jaarlijks aangepast volgens de regeling van verhoogde tegemoetkoming. 0,48 euro per begonnen half uur 2,33 euro voor een derde dag 3,50 euro voor een halve dag 6,94 euro voor een hele dag voor wie (doelgroep) Administratiebijdrage: Elke gezin betaalt per schooljaar een administratiebijdrage van 20 euro. Voor de gezinnen met sociaal tarief wordt 10 euro aangerekend. niet-schoolgaande kinderen van 0-3 jaar schoolgaande kinderen van 3-12 jaar

12 bereikt aantal kinderen 45 onthaalouders; maximum 4 voltijdse kinderen en nooit meer dan 8 tegelijk per onthaalouder infrastructuur opvang bij onthaalouders thuis Kwalitatieve kinderopvang op maat, "net als thuis", stellen wij als doel. Hiervoor besteden we veel aandacht aan de vraag en verwachtingen van ouders, overleggen we met onthaalouders. Heeft u interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met de dienst. Een 45 onthaalouders staan paraat! Wij proberen vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen door u wegwijs te maken. Op welke dagen en uren heeft u opvang nodig? Is de opvang onregelmatig? Hoe denkt u over opvoeding? 'Opvang bij een onthaalouder van onze dienst' wil zeggen dat uw kind in een huiselijke sfeer wordt opgevangen. Uw kind draait mee in het dagelijkse gezinsleven. Dat betekent: persoonlijke aandacht, een aai over de bol, samen een boodschap doen, boekjes lezen. Er wordt rekening gehouden met het slaapritme van uw kind. Persoonlijke aandacht en toch vriendjes om mee te spelen!! Zin om zelf onthaalouder te worden? Ook dan kan u met ons contact opnemen. Onze onthaalouders krijgen vorming en begeleiding van de dienst en een vast bedrag per dag en per kind. Zij hebben een sociaal statuut. SINT-JOB-IN- T-GOOR Bolsius Vanessa Beukenlei Sint-Job-in- t-goor Enkel baby s en peuters Boonen Jeanine Gramyelaan Sint-Job-in- t-goor Zowel baby s als peuters als schoolgaande kinderen Boons Hilda Brugstraat Sint-Job-in- t-goor Reserve onthaalouder voor schoolgaande kinderen De Backer Penny Cambeenbos Laan A 35 Landelijke kinderopvang: Keppens Inne (mama Inne) Van den Bosch Melissa Elshoutlaan Sint-Job-in- t-goor Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen Lombart Hilde Kerkhofstraat Sint-Job-in- t-goor

13 Opvanglocatie Opvanglocatie Enkel schoolgaande kinderen Moortgat Sonja Heidelaan Sint-Job-in- t-goor Alleen baby s en peuters Spiessens Godelieve De Renlaan Sint-Job-in- t-goor Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen Minneke Thomas Myriam Brugstraat Sint-Job-in- t-goor Enkel schoolgaande kinderen Van Achter Nicole Kippendaallaan Sint-Job-in- t-goor Enkel schoolgaande kinderen Van Lommen Martine Palieterlaan Sint-Job-In- t Goor Aanvragen via organisator Landelijke kinderopvang: BRECHT Butaeije Bie Waterhoevelaan 4 Alleen baby s en peuters Coppens Cindy Rubinsteinlaan 3 Zowel baby s, peuters als schoolgaande kinderen De Vos Ingrid Mieksebaan 137 Enkel schoolgaande kinderen De Vos Veronique Lessiusstraat 97 Aanvragen via organisator Landelijke kinderopvang:

14 De Waele Ilse Spechtendreef 5 Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen Dierickx Sharon Spechtendreef 22 Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen Donckers Carine Kerkhovenakkerlaan A 4 Alleen baby s en peuters Fockenier Linda Brahmslaan 10 Intjesopvang Ingrid Heijen Veldstraat 77 Alleen baby s en peuters Drommels Henderickx Myriam Robberecht Caroline Bethovenstraat 34 Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen Salden Veerle Spechtendreef 20 Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen Verhoeven Karin Vogelkerslaan 60 Alleen baby s en peuters

15 SINT LENAARTS Gubbels Annick Molenheiken Sint Lenaarts Alleen baby s en peuters Mariën Lisy Houtstraat Sint Lenaarts Enkel schoolgaande kinderen Mertens Kris Ringovenlaan Sint Lenaarts Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen Peeters Hild Simon Goossenslaan Sint Lenaarts Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen Peeters May Molenheiken Sint Lenaarts Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen Schurmans Marleen Klein Veerle Sint Lenaarts Alleen baby s en peuters (B)engeltjes Engelakker Sint Lenaarts Alleen baby s en peuters Van der Weyen Nancy Houtstraat Sint Lenaarts Enkel schoolgaande kinderen Inge Verelst Hoogstraatsebaan Sint Lenaarts Alleen baby s en peuters

16 ALGEMENE INFORMATIE Organisator van de gezinsopvang Krachtlijnen in de opvang Willems Wendy Bosstraat 18a 2960 Sint Lenaarts Zowel baby s en peuters als schoolgaande kinderen OVERBROEK De Sloebertjes Van de Sande Mariska Floren Peggy Sint-Willebrordusstraat Overbroek Zowel baby s als peuters als schoolgaande kinderen Landelijke Kinderopvang Verantwoordelijke Lea Van Hasselt Gemeenteplaats 5/1 LKOBrecht@landelijkekinderopvang.be Aanvragen voor opvang gebeuren telefonisch via Helpdesk Opvang in een huiselijke sfeer. Geloof in de kracht van het kind en dat ouders de eerste opvoeders zijn. Werken vanuit een warm hart met geloof in het spelend opvoeden dicht bij de natuur. Verschillen geven rijkdom!

17 3 Zelfstandige gezinsopvang naam initiatief contactpersoon soort opvang voor wie bereikt aantal kinderen infrastructuur Gerda Janssens Gerda Janssens Steenboklaan Sint-Job-in- t-goor zelfstandige onthaalouder = dagopvang in gezin 1 onthaalmoeder van maandag tot vrijdag van tot uur niet-schoolgaande kinderen van 0-3 jaar 7 kindplaatsen bij onthaalouder thuis dagopvang in gezin naam initiatief contactpersoon soort opvang voor wie aantal kinderen infrastructuur Ria Gysen Ria Gysen Hensellaan A zelfstandige onthaalouder = dagopvang en buitenschoolse opvang 1 onthaalmoeder maandag, dinsdag en donderdag van tot uur woensdag van tot uur vrijdag van tot uur schoolgaande en niet-schoolgaande kinderen 5 kindplaatsen bij onthaalouder thuis dagopvang en buitenschoolse opvang in gezin naam initiatief contactpersoon soort opvang voor wie aantal kinderen infrastructuur Lydia Vingerhoets Lydia Vingerhoets Edith Cavellaan Sint-Job-in- t-goor zelfstandige onthaalouder = dagopvang in gezin 1 onthaalmoeder van maandag tot vrijdag van tot uur schoolgaande kinderen van 2,5-12 jaar 7 plaatsen bij onthaalouder thuis dagopvang in gezin

18 naam initiatief contactpersoon soort opvang voor wie bereikt aantal kinderen infrastructuur Ann Peeters - Aerts Ann Peeters-Aerts Van de Reydtlaan zelfstandige onthaalouder = dagopvang in gezin 1 onthaalmoeder maandag zaterdag, flexibele uren niet-schoolgaande kinderen van 0-6 jaar 7 plaatsen (dagopvang) 4 plaatsen (weekendopvang) 4 plaatsen nachtopvang bij onthaalouder thuis landelijke rustige omgeving dichtbij E19 40 m² speelruimte nachtopvang mogelijk naam initiatief contactpersoon soort opvang voor wie bereikt aantal kinderen infrastructuur Hilde Nooyens Hilde Nooyens Heiken Sint Lenaarts hilde.nooyens@skynet.be zelfstandige onthaalouder 1 onthaalmoeder maandag vrijdag = uur halve dag = 15 euro hele dag = 24 euro per uur = 5 euro 0-3 jarigen 7 plaatsen opvang in het bijhuisje gelegen aan Koningsstoel 5 te St. Lenaarts binnen 50 m 2 en buiten 100 m 2 rustig en landelijk gelegen boerderij met dieren in de nabijheid dichtbij de Delhaize gemakkelijk te parkeren reeds open om 6.00 uur

19 4 Zelfstandige groepsopvang naam initiatief contactpersoon + adres soort opvang Kinderdagverblijf t Pagaderke Balemans Sandra Oostmalsebaan 13d 2960 Sint Lenaarts dagopvang voor kinderen van 0 tot 5 jaar Balemans Sandra & Van Deuren Rudy maandag tot vrijdag tussen uur en uur jaarlijks sluiting twee laatste weken van juli en van 25 december tot 1 januari vaste maandprijs wordt voor u berekend, op een dagprijs van 24 euro voor maximum 10 uur opvang. tarieven zijn fiscaal aftrekbaar voor wie bereikt aantal kinderen infrastructuur gezinnen wonend of werkend in Sint Lenaarts en omstreken 24 plaatsen 2 leefruimten (baby en peuter) met elkaar verbonden (100m²). De omheinde tuin is verbonden aan de leefruimte en heeft een grasplein met kleine speeltuigen van 50m² en een beklinkerd plein van 70m² waar de kinderen met fietsjes kunnen rijden. De 24 bedjes staan verspreid over 4 slaapruimten. Het basisprincipe van ons kinderdagverblijf is dat we respect hebben voor elk kind, voor zijn eigenheid en zijn persoonlijkheid. We zorgen voor een stimulerende omgeving met speelgoed en activiteiten die aangepast zijn aan de leeftijd en de interesses van de kinderen, waardoor het kind geboeid en betrokken bezig kan zijn. Tegelijkertijd zorgen we voor geborgenheid, we bieden een overzichtelijke structuur en regelmaat, met het oog op het welbevinden van elk kind.

20 naam initiatief contactpersoon soort opvang Kinderopvang Kukeluku Agnes Sips & Els Breugelmans Eyndovensteenweg 90a zelfstandige kinderopvang voor 11 kindjes Agnes en Els gans het jaar op alle weekdagen uur gesloten op feestdagen en tussen Kerstmis en Nieuwjaar Raadpleeg de tarieven op de website tarieven zijn fiscaal aftrekbaar kindjes van 0-3 jaar voor wie bereikt aantal kinderen 11 kindjes infrastructuur Speelruimte met aparte babyhoek, 2 slaapkamers, grote buitenspeelruimte met zandbak en 2 kippen in kippenweide (mascottes Tikje en Tokje), foto s op We willen het in Kukeluku heel gezellig en huiselijk houden. Met oog voor elk kind zijn eigen behoefte van ontwikkeling. Veel aandacht voor sociale omgang met andere kinderen en het ongedwongen stimuleren van allerlei dagelijkse behoeften en activiteiten.

21 5 Initiatief voor buitenschoolse opvang naam initiatief Landelijke Kinderopvang Stekelbees Brecht, Sint-Job-in- t-goor, Sint-Lenaarts & Overbroek contactpersoon Stekelbees Brecht, Sint Lenaarts, Overbroek: Verantwoordelijke Nancy Scheyvaerts Mudaeusstraat 6,, Stekelbees Sint Job: Verantwoordelijke Karin Smout Hogebaan 4, 2960 Sint Job, voor alle locaties = lkbrecht@landelijkekinderopvang.be Voor alle administratieve vragen: mededelingen zoals adreswijziging, facturatie, online inschrijvingen = admibobrecht@landelijkekinderopvang.be 18 gediplomeerde kinderbegeleid(st)ers, 2 verantwoordelijken Locatie Stekelbees Brecht: Mudaeusstraat 6, : Voorschools van 7u00 tot 8u30 Naschools van 15u30 tot 19u00 en op woensdag van 12u00-19u00 Schoolvrije- en vakantiedagen doorlopend van 7u00 tot 19u00 (online reserveren) Locatie Stekelbees Sint Lenaarts: Dorpsstraat 19, 2960 Sint Lenaarts: Voorschools van 7u00 tot 8u30 Naschools van 15u30 tot 19u00 en op woensdag van 12u00 19u00. Schoolvrije- en vakantiedagen gesloten. Kinderen kunnen terecht op de locatie Brecht. Locatie Stekelbees Overbroek: Sint-Willebrordusstraat 60, 2960 Brecht: 0479/ Voorschools groep 1 en 2 van 7u00 tot 8u15, groep 3 van 7u00 tot 8u00. Naschools van 15u30 tot 18u15. Op woensdagnamiddag gesloten, kinderen worden per bus naar locatie Brecht gebracht. Schoolvrije- en vakantiedagen gesloten. Kinderen kunnen terecht op locatie Brecht. Locatie Stekelbees Sint Job: Hogebaan 4, 2960 Sint Job, Voorschools van 7u00 tot 8u30. Naschools van 15u30 tot 19u00 (op maandag vanaf 16u00) en op woensdag van 12u00 19u00. Schoolvrije- en vakantiedagen doorlopend van 7u tot 19u (online reserveren). Gewoon tarief - Voor- en naschoolse opvang: 0,95 euro per begonnen half uur - Woensdagnamiddag 0.96 euro per begonnen halfuur 7.00 euro voor een halve dag (van 3u t.e.m. 5u59) euro voor een hele dag (vanaf 6u) - Tijdens vakanties kan enkel voor-en naopvang voor speelpleinen, sportkampen, per begonnen half uur aangerekend worden. Bij laagtijdig of niet annuleren betaalt u de gereserveerde opvang volledig of gedeeltelijk.

22 Verminderd tarief Voor gezinnen met meerdere kinderen is een verminderd tarief mogelijk. Dit wordt enkel toegekend wanneer meerder kinderen van hetzelfde gezin op éénzelfde dag gebruik maken van de opvang. 0,72 euro per begonnen half uur 3,49 euro voor een derde dag 5,25 euro voor een halve dag 10,41 euro voor een hele dag Sociaal tarief U bezorgt hiervoor uw meest recente aanslagbilject of WIGW (weduwen, invaliden, gehandicapten en wezen). Kaart en een attest van gezinssamenstelling. Het toekennen van een sociaal tarief gebeurt op jaarbasis. U dienst dus jaarlijks de meest recente documenten aan ons te bezorgen. U komt in aanmerking indien uw gezamenlijk belastbaar gezinsinkomen onder grensbedrag van 16743,70 euro ,72 euro per kind ten laste ligt. Deze grensbedragen worden jaarlijks aangepast volgens de regeling van verhoogde tegemoetkoming. 0,48 euro per begonnen half uur 2,33 euro voor een derde dag 3,50 euro voor een halve dag 6,94 euro voor een hele dag voor wie infrastructuur Administratiebijdrage: Elke gezin betaalt per schooljaar een administratiebijdrage van 20 euro. Voor de gezinnen met sociaal tarief wordt 10 euro aangerekend. Schoolgaande kinderen van 2,5 tot 12 jaar De locaties van Stekelbees hebben een sfeervolle inrichting met verschillende speelhoeken (zoals knutselruimte, kleuterhuisje, motorische ruimte, tienerkamer, huiswerkkamer, constructieruimte, leeshoek, rustruimte, ). De 3 locaties hebben een mooie afgebakende tuin met speeltoestellen. Stekelbees biedt kwalitatieve kinderopvang op maat van alle kinderen in een huiselijke niet schoolse sfeer. Onze grootste bekommernis is het welbevinden van elk kind in onze opvang. Elk kind heeft recht op individuele aandacht aangepast aan zijn/haar unieke noden. Opvoedingswaarden die nauw aansluiten bij de gezinssfeer zoals warmte, geborgenheid en huiselijkheid zijn bij Stekelbees zeer belangrijk. We hechten ook belang aan speelsheid, creativiteit en samenzijn met leeftijdsgenootjes. We stimuleren de kinderen in hun zelfvertrouwen door hen te laten participeren (meedenken, meedoen en meebeslissen) in de opvang. Op woensdagen, schoolvrije dagen en vakantiedagen bieden we een uitgebreid activiteitenaanbod, aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Er is mogelijkheid om opvang bij Stekelbees te combineren met speelpleinen, Grabbelpasactiviteiten en sportcreaweken van de gemeentelijke jeugd- en sportdienst.

23 6 Voor- en naschoolse opvang in de school naam school Kleuterschool De Zevensprong adres Venusstraat directie@de7sprong.be directie personeelsbezetting soort onderwijs krachtlijnen pedagogisch project schooluren voor- en naschoolse opvanguren prijs opvang aantal kinderen opvang personeel opvang infrastructuur opvang van de opvang Denise Goossenaerts 1 directie, 10 leerkrachten, 1 administratieve medewerkers, 2 personeelsleden voor onderhoud, 1 kinderverzorgster, 4 middagmoeders gesubsidieerd vrij kleuteronderwijs, leeftijdsgroep 2,5 6 jaar De pijlers van ons opvoedingsproject: onze opvoeding is gericht op het leven, onze opvoeding streeft naar de totale persoonsvorming, onze opvoeding getuigt van een voorkeurliefde voor de zwakste, onze opvoeding steunt op een persoonsbevorderende relatie, onze opvoeding heeft zorg voor een eigentijdse geloofsopvoeding, onze opvoeding haalt kracht uit een goede samen. meer info: tot uur; op woensdag tot uur voorschools = tot uur naschools = tot uur woensdagmiddag = tot uur gratis variabel 1 contractueel + 1 vrijwilliger Klaslokaal / speelplaats / speelzaal zie pedagogisch project verruimend materiaal veel ruimte zowel binnen als buiten vertrouwde omgeving

24 naam school Klavertje 3 kleuterschool adres Sint Willebrordusstraat groep1@klavertjedrie.be directie Denise Goossenaerts personeelsbezetting 1directie, 6 leerkrachten, 1 personeelslid voor onderhoud, 1 kinderverzorgster, 2 middagmoeders, 1 klusjesman soort onderwijs krachtlijnen pedagogisch project schooluren voor- en naschoolse opvanguren prijs opvang aantal kinderen opvang personeel opvang infrastructuur opvang van de opvang gesubsidieerd vrij kleuteronderwijs, leeftijdsgroep 2,5 6 jaar De pijlers van ons opvoedingsproject: onze opvoeding is gericht op het leven, onze opvoeding streeft naar de totale persoonsvorming, onze opvoeding getuigt van een voorkeurliefde voor de zwakste, onze opvoeding steunt op een persoonsbevorderende relatie, onze opvoeding heeft zorg voor een eigentijdse geloofsopvoeding, onze opvoeding haalt kracht uit een goede samen. Meer info: tot uur; op woensdag tot uur voorschools = tot uur naschools = tot uur woensdagmiddag = tot uur gratis variabel 1 vrijwilliger - kinderverzorgster refter / klaslokaal / speelplaats zie pedagogisch project verruimend materiaal veel ruimte zowel binnen als buiten vertrouwde omgeving

25 naam school Sint-Michielschool (vestiging 1) Klavertje 3 (1 ste en 2 de leerjaar) (vestiging 2) adres Venusstraat 5 (vestiging 1) direcctie@sint-michielschool.be Sint-Willebrordusstraat 29 (vestiging 2) direcctie@sint-michielschool.be directie Wim Mertens personeelsbezetting vestiging 1 1 directie, 15 leerkrachten, 1 administratieve medewerkers, 3 personeelsleden voor onderhoud, 1 klusjesman vestiging 2 1 directie, 4 leerkrachten soort onderwijs vrij lager onderwijs, leeftijdsgroep 6-12 jaar (vestiging 1) vrij lager onderwijs, leeftijdsgroep 6 en 7 jaar (vestiging 2) krachtlijnen De pijlers van ons opvoedingsproject: pedagogisch project onze opvoeding is gericht op het leven, onze opvoeding streeft naar de totale persoonsvorming, onze opvoeding getuigt van een voorkeurliefde voor de zwaksten, onze opvoeding steunt op een persoonsbevorderende relatie, onze opvoeding heeft zorg voor een eigentijdse geloofsopvoeding, onze opvoeding haalt kracht uit een goede samen. schooluren voor- en naschoolse opvanguren tot uur; op woensdag tot uur voorschools = tot uur naschools = tot uur woensdagmiddag = tot uur prijs opvang gratis aantal kinderen opvang 30 (vestiging 1), 10 (vestiging 2) infrastructuur opvang refter / klaslokaal personeel opvang jaarlijks vaste leerkracht voor 1, 2, 3 en voor 4, 5, 6 1 vrijwilliger 1 kinderverzorgster (vestiging 2) zie pedagogisch project van de opvang

26 naam school De Sleutelbloem adres Schoolplein directie personeelsbezetting (aantal + functie) soort onderwijs krachtlijnen pedagogisch project schooluren voor- en naschoolse opvanguren prijs opvang aantal kinderen opvang personeel opvang infrastructuur opvang van de opvang direc@gls-brecht.telenet.be Annemie Suy Stef Lambrechts 12 leerkrachten 1 kinderverzorgster basisonderwijs, leeftijdsgroep 2,5 tot 12 jaar Elk kind is uniek en gelijkwaardig. We willen ingaan op de ontwikkelingsbehoefte en de mogelijkheden van elk kind. Daarom hebben we een eigen huiswerkbeleid (zie ook tot uur; op woensdag tot uur voorschools = tot uur naschools = tot uur woensdagmiddag = uur tot uur gratis variabel 3 onderwijzers, 1 kleuterleidster klaslokalen, overdekte speelplaats, buitenspeelplaats voorschools = spelen naschools kleuters: vieruurtje eten en spelen naschools lagere school: kwartiertje spelen daarna huiswerkklas

27 naam school Vrije Basisschool Maria Middelares adres Hogebaan Sint-Job-in- t-goor fax secretariaat@maria-middelares.be Wijkschool (kleuters): Platanendreef 1A 2960 Sint-Job-in- t-goor, directie krachtlijnen pedagogische project personeelsbezetting soort onderwijs schooluren fax Ilse Peeters (algemeen directeur) Myriam De Decker (pedagogisch directeur kleurschool) Delphine De Wildeman (pedagogisch directeur lagere school) Krachtlijnen pedagogisch project: Wij willen als basisschool, in gelijke mate en zonder onderscheid, aan alle kinderen die ons worden toevertrouwd, opvoeding en onderwijs verstrekken met de hoogste kwaliteit. Wij willen dit doen gesteund op een christelijke levenshouding 50 leerkrachten 1 zorgcoördinator 1 kinderverzorgster 3 secretariaatsmedewerkers 1 klusjesman 2 poetsvrouwen gesubsidieerd vrij basisonderwijs, leeftijdsgroep 2,5-12 jaar uur tot uur uur tot uur Op maandag tot uur op woensdag tot uur Vanaf uur voorschoolse opvanguren studiebegeleiding vrijblijvend voor kinderen van de bovenbouw op maandag tot uur, dinsdag en donderdag tot uur Kostprijs: 2,5 euro prijs voorschoolse opvang aantal kinderen opvang personeel opvang infrastructuur opvang 0,95 euro per dag 0,75 euro indien meerdere kinderen uit 1 gezin variabel 1 leerkracht In een klaslokaal

28 naam school Vrije basisschool Leonardusschool adres Dorpsstraat Sint-Lenaarts Bosstraat Sint-Lenaarts Peter Francken directie personeelsbezetting lagere school: 12 kleuterschool: 8 soort onderwijs krachtlijnen pedagogisch project schooluren voor- en naschoolse opvanguren prijs opvang onderhoudspersoneel: 3 vrij basisonderwijs, leeftijdsgroep 2,5 12 jaar vertrekpunt: pedagogisch project van de Zusters Christelijke Scholen van Vorselaar: is gericht op het leven; streeft naar een totale persoonsvorming; getuigt van een voorkeurliefde voor de zwaksten; steunt op een persoonsbevorderende relatie; betoont grote zorg voor een eigentijdse geloofsopvoeding; haalt kracht uit samen en communicatie tot uur tot uur woensdag tot uur voorschools: tot uur naschools: tot uur nadien gaan de kinderen naar Stekelbees woensdagmiddag: tot uur aantal kinderen opvang tussen 5 en 35 infrastructuur opvang binnen: 136 m² speelplaats: 740 m² speelweide: m² van de opvang gratis opvang van tot uur overige tijdstippen: 0,45 uur per begonnen kwartier veel ruimte, zowel binnen als buiten groot aanbod van materialen voor zowel kleuters als lagere schoolkinderen voor zowel binnen als buiten mogelijkheid tot het maken van huistaken lieve, kindvriendelijke opvangjuffen bij goed weer wordt er buiten gespeeld in de tuin of op de speelplaats

29 naam school De Schakel adres Kerkstraat fax: directie personeelsbezetting soort onderwijs krachtlijnen pedagogisch project schooluren voor- en naschoolse opvanguren prijs opvang aantal kinderen opvang personeel opvang infrastructuur opvang van de opvang dir@gls-deschakel.telenet.be Annemie Suy Stef Lambrechts 15 onderwijzers en kleuterleidsters 1 kinderverzorgster gemeentelijk kleuter- en lager onderwijs, leeftijdsgroep 2,5-12 jaar Elk kind is uniek en gelijkwaardig. We willen ingaan op de ontwikkelingsbehoefte en de mogelijkheden van elk kind. Daarom hebben we een eigen huiswerkbeleid ( tot uur (op woensdag), tot uur huiswerkklas (geleid) van tot uur voorschools: uur tot uur naschools: tot uur woensdagmiddag: uur gratis variabel kleuterschool: 1 juf in een klaslokaal lagere school: 2 leerkrachten begeleiden huiswerkklas klaslokalen, overdekte speelplaats, buitenspeelplaats voorschools = spelen naschools kleuters: vieruurtje eten en spelen naschools lagere school: kwartiertje spelen daarna huiswerkklas naam school Klavertje groep 3 Overbroek adres St. Willebrordusstraat Overbroek direc@gls-brecht.telenet.be directie Annemie Suy Stef Lambrechts personeelsbezetting 7 leerkrachten (aantal + functie) soort onderwijs krachtlijnen pedagogisch project schooluren voor- en naschoolse opvanguren lager onderwijs, leeftijdsgroep 8-12 jaar (3 de 6 de leerjaar) Elk kind is uniek en gelijkwaardig. We willen ingaan op de ontwikkelingsbehoefte en de mogelijkheden van elk kind ( tot uur; op woensdag tot uur voorschools: tot uur naschools: tot uur woensdagmiddag: uur tot uur prijs opvang gratis aantal kinderen opvang 20 personeel opvang 2 leerkrachten bij beurtrol infrastructuur opvang klaslokalen, overdekte speelplaats, buitenspeelplaats van de opvang voorschools: binnen rustig spelen, vanaf uur buiten spelen naschools: kwartiertje spelen, daarna huiswerkklas

30 naam school Daltonschool In t Groen adres Leopoldstraat Sint-Lenaarts fax: basisschoolintgroen@scarlet.be directie Francine Nooyens personeelsbezetting 4 kleuterjuffrouwen, 5 onderwijzers, 4 leermeesters levensbeschouwelijke vakken, 1 zorgcoördinator, 1 administratieve medewerker soort onderwijs krachtlijnen pedagogisch project schooluren voor- en naschoolse opvanguren basisonderwijs, leeftijdsgroep 2,5 12 jaar Ons onderwijs steunt op de drie pijlers van het daltononderwijs: zelfstandigheid, samenwerken en vrijheid/verantwoordelijkheid. Deze vaardigheden geven wij onze kleuters en leerlingen mee uur woensdag tot uur uur vrijdag tot uur voorschools: uur naschools: uur (vrijdag tot uur) woensdagmiddag: tot uur prijs opvang gratis aantal kinderen opvang variabel personeel opvang 1 toezichthoudende leerkracht in beurtrol infrastructuur opvang binnenspeelzaal (80 m²) betegelde speelplaats met zandbak (561 m²) grasveld met speeltuigen (770 m²) van de opvang Opvang voor kinderen die door de busdienst vroeger op school zijn. Opvang voor kinderen die vroeger gebracht worden en later worden opgehaald, binnen de afgesproken tijd. Wij bieden de kinderen een rustige opvang waar ze binnen of buiten kunnen spelen. Buiten deze uren: dan kunnen de ouders beroep doen op de initiatieven die de gemeente aanbiedt voor buitenschoolse opvang

31 naam school Basisschool De Brug adres Brugstraat Sint-Job-in-'t-Goor directie soort onderwijs krachtlijnen pedagogisch project schooluren voor- en naschoolse opvanguren prijs opvang aantal kinderen opvang personeel opvang Rossau Griet basisschool van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, leeftijdsgroep 2,5 12 jaar U vindt alle informatie op onze website en op onze Facebookpagina maandag, dinsdag: 8.45 uur tot uur donderdag: 8.45 uur uur woensdag tot uur vrijdag: tot uur voorschools: tot uur naschools maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: aansluitend op de schooluren tot uur woensdagmiddag: tot uur voorschools: gratis naschools en woensdagnamiddag: 2 euro +/- 65 leerlingen 2 begeleiders infrastructuur opvang van de opvang 2 klaslokalen, refter, speelzaal, speelweide Mogelijkheid tot het maken van huiswerk, binnen een coöperatieve werksfeer naam school OC Clara Fey Bulo Kristus Koning adres Bethaniënlei Sint-Job-in-'t-Goor directie personeelsbezetting (aantal + functie) soort onderwijs schooluren voor- en naschoolse opvanguren prijs opvang bulo.kristus.koning@telenet.be Ria Vlaminckx +/- 70 leerkrachten +/- 30 paramedici bijzonder lager onderwijs, internaat, semi-internaat en externaat leeftijdsgroep 6-12 jarigen maandag: tot uur dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag: tot uur naschoolse opvang aansluitend op de schooluren, enkel voor de kinderen die met de bus naar huis gaan gratis

32 naam initiatief contactpersoon Buitenschoolse opvang Merlijntje Annick Moonen en Hilde Buelens De Lalainglaan leidinggevenden, waarvan 1 sociaal verpleegkundige 3 gediplomeerde begeleidsters tijdens schooldagen en extra begeleiding tijdens vakantieweken Elke schooldag van 6.45u tot schooltijd en naschools tot u. Op schoolvrije (vakantie)dagen doorlopend open van 6.45u tot 18.15u. voor wie bereikt aantal kinderen Maximum: 14 voor volledige vakantiedag, 8.5 voor een halve dag en 5 voor een derde dag bij één ingeschreven kind. Verminderde tarieven vanaf 2 kinderen in de opvang en alleenstaanden. Eveneens mogelijkheid tot sociaal tarief na bespreking (6.2 voor een volledige dag / 4 voor een halve / 2.2 voor 1/3 e dag) Schoolgaande kinderen van jaar 37 kindplaatsen in de buitenschoolse opvang infrastructuur Merlijntje werd in 2001 geopend als kinderdagverblijf met een ruime tuin en leuke speeltoestellen voor mooie zomerdagen. De 2.5 tot 4 jarigen verblijven in aparte lokalen binnen het kinderdagverblijf. Voor de grotere kinderen van de buitenschoolse opvang is een aparte woning ingericht aanpalend aan het kinderdagverblijf. Beide gelegen in een doodlopende straat, geen verkeer, voldoende parkeerplaats. In de buitenschoolse opvang worden kinderen ingedeeld volgens leeftijd met aangepaste activiteiten. Tijdens schoolvrije dagen is er elke dag een spelaanbod met het accent op buitenspel, variatie en plezier. Op elke leeftijd gaan we voor gelukkige kinderen en tevreden ouders. Er werken enkel gediplomeerde verzorgenden in Merlijntje en voldoende in aantal waardoor wij ook met vakantie- en ziektedagen voldoende begeleiding voor uw kind kunnen garanderen. Merlijntje heeft continu 4 plaatsen voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte, dwz dat kinderen met nood aan extra zorgen zéér welkom zijn.

33 7 Babysitdienst naam contactpersonen wat periode/ voor wie babysitdienst van de Gezinsbond Lea Keysers - Beyers Molenstraat leabeyers@hotmail.com occasionele opvang aan huis vrijwilligers vanaf 15 jaar elke dag (halve dag, hele dag, avond) op vraag, zowel tijdens weekdagen als tijdens het weekend uurtarief: 4 euro/uur, min. 8 euro overnachting ( uur + ontbijt): 20 euro feestdagen: tarief x 2 verzekeringsboekje voor 5 prestaties kost 7,5 euro en koop je bij de coördinator kinderen van 0-16 jaar van leden van de Gezinsbond De Gezinsbond vindt het belangrijk dat ouders de mogelijkheid hebben een sociaal leven uit te bouwen, naast hun gezin. Daarom biedt de Gezinsbond aan alle leden zijn babysitdienst aan. De Gezinsbond heeft een speciale verzekering voor de vrijwilligers die aan huis oppas komen doen. naam contactpersonen wat periode/ voor wie infrastructuur babysitdienst van de Gezinsbond Kris van Nuffelen Hogebaan Sint-Job-in- t-goor kris.van.nuffelen@telenet.be occasionele opvang aan huis vrijwilligers vanaf 15 jaar elke dag (halve dag, hele dag, avond) op vraag, zowel tijdens weekdagen als tijdens het weekend uurtarief: 4 euro/uur, min. 8 euro overnachting ( uur + ontbijt): 20 euro feestdagen: tarief x 2 verzekeringsboekje voor 5 prestaties kost 7,5 euro en koop je bij de coördinator kinderen van 0-16 jaar van leden van de Gezinsbond bij de kinderen thuis De Gezinsbond vindt het belangrijk dat ouders de mogelijkheid hebben een sociaal leven uit te bouwen, naast hun gezin. Daarom biedt de Gezinsbond aan alle leden zijn babysitdienst aan. De Gezinsbond heeft een speciale verzekering voor de vrijwilligers die aan huis oppas komen doen.

34 8 Opvang zieke kinderen naam initiatief Christelijke Mutualiteit Antwerpen contactpersoon Molenbergstraat Antwerpen soort opvang opvang zieke kinderen gediplomeerde verzorgenden de dienst oppas zieke kinderen is 24 op 24 uur bereikbaar de eerste 5 opvangdagen zijn gratis, vanaf de 6 de oppasdag betaalt u 1,75 euro per begonnen uur voor wie (doelgroep) zieke kinderen van 0 tot en met 12 jaar, die wegens ziekte niet naar de kribbe, onthaalmoeder of school mogen Uw kind wordt plotseling ziek en u moet naar het werk. Geen nood! CM Antwerpen organiseert opvang voor uw zieke kind. Ook het grootste gedeelte van de factuur wordt door CM Antwerpen betaald. De van een gediplomeerde verzorgende bedraagt 22,50 euro per uur. Daarvan betaalt u slechts 1,75 euro en dit pas vanaf de 6 de oppasdag. U hoeft met andere woorden voor de eerste 5 dagen oppas per kalenderjaar en per gezin niet te betalen. De ziekte van je kind moet bewezen zijn door een doktersattest. Oppas kan van s morgens uur tot s avonds uur met een minimum van 4 uur en dit van maandag tot en met zaterdag. Oppas kan voor maximaal 9 uur per dag en dit gedurende maximaal 5 opeenvolgende werkdagen. De aanvraag moet gebeuren voor 12 uur s middags om de dag nadien oppas te kunnen hebben. naam initiatief contact soort opvang Krachtlijnen van de De Voorzorg Antwerpen (gratis 24u/24 en 7d/7) ziki.304@reddie-teddy.be thuisopvang zieke kinderen ervaren verzorgende Van maandag tem vrijdag van 7.00 uur tot uur. De opvang duurt minimum 4 uren en maximum 9 uren per dag. Voor de eerste negen uren opvang: 4.25 euro per uur per kind Voor het tiende uur opvang: 8.50 euro per uur per kind. Per factuur betaal je 5 euro administratiekosten. Wanneer je kindje lid is van de Voorzorg krijg je 2 euro per uur terugbetaald met een maximum van 18 euro per dag (9 uren). Een medisch attest is vereist. Voor de opvang voor de volgende dag, vraagt u dit aan voor uur op het nummer

35 9 Opvang kinderen met een handicap naam De VoorZorg Antwerpen Thuisopvang kinderen met een specifieke zorgbehoefte contact (24u/24u, 7d/7) (tijdens kantooruren) soort opvang thuisopvang van kinderen en jongeren met chronische zorgbehoefte, een handicap of kanker. ervaren verzorgende van maandag t.e.m. vrijdag van tot uur de opvang duurt minimum 4 uren en maximum 9 uren maximum 4 weken per jaar en 2 opeenvolgende weken opvang op woensdag is beperkt tot 4 opeenvolgende woensdagen en 12 per jaar 4,25 euro per uur Als je kind lid is van de Voorzorg krijg je 2 euro per uur terugbetaald met een maximum van 18 euro per dag (9 uren). voor wie kinderen en jongeren met een specifieke zorgbehoefte van 0 tot 21 jaar Bij een eerste aanvraag komt de verantwoordelijke vooraf op huisbezoek voor meer informatie en een kennismaking. Voor de opvang voor de volgende dag, vraagt u dit aan voor uur op het nummer

36 10 Gemandateerde voorziening Dringend tijdelijke kinderopvang nodig of opvang nodig buiten de van het basisaanbod? Landelijke Kinderopvang helpt u bij uw zoektocht! Eén van de hoofdtaken van de gemandateerde voorziening bestaat er in de ouders te helpen bij hun zoektocht naar flexibele en/of occasionele kinderopvang door o.a. vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Wat is flexibele en occasionele opvang? = opvang buiten de van het basisaanbod - min. 30 minuten voor uur - min. 30 minuten na uur = occasionele opvang is tijdelijke opvang om dringende redenen - de ouder werkt niet en start met een opleiding; - de ouder werkt niet en vindt plots werk; - de ouder neemt deel aan een sollicitatiegesprek; - er is een acute crisissituatie in het gezin; - het gezin heeft behoefte aan vermindering van de zorg- en draaglast voor korte duur; - voor het kind is om sociale en/of pedagogische redenen opvang en begeleiding gedurende de dag buiten het eigen gezin wenselijk. naam initiatief contactpersoon Gemeenteplaats 5/ soort opvang voor wie (doelgroep) Helpdesk Landelijke Kinderopvang Helpdesk Noorderkempen secretariaat: ma - vrij van tot uur flexibele en occasionele opvang gezinnen met kinderen van 0 12 jaar

37 11 Speelplein naam initiatief Speelkriebels (gemeentelijke speelplein) contactpersoon Bert Schepens (jeugddienst) Gemeenteplaats 1 GSM speelplein: (enkel te bereiken tijdens speelpleindag, voor- en naopvang) soort opvang gemeentelijke speelplein Een team van enthousiaste en bekwame monitoren en hoofdmonitoren, ondersteund door een administratieve kracht. Georganiseerd door de jeugddienst, met inspraak van monitoren via een stuurgroep. Elke werkdag van de zomervakantie (niet op 21 juli en 15 augustus). Een speelpleindag loopt van tot uur Vooropvang is er van uur, naopvang tot uur volledige dag: 2 euro voor- en naopvang: 1 euro mogelijks 80 % korting vrijetijdsparticipatie > informeer bij dienst welzijn gratis busvervoer voor wie kinderen van 6 12 jaar ook kinderen die in dat kalenderjaar 6 worden zijn welkom, alsook kinderen die dit jaar 13 worden of geworden zijn bereikt aantal kinderen +/- 95 kinderen per dag infrastructuur Speelkriebels vindt plaats in en rond de sporthal van het Kristus Koning Instituut in Sint-Job-in-'t-Goor. We hebben een speeltuin, een speelbos, een groot grasveld en een tienerlokaal. Zoveel mogelijk kinderen tussen 6 13 jaar bereiken en hen een zo leuk mogelijke vakantie bieden door een maximum aan speelkansen te bieden. We streven een zo open mogelijk aanbod na waarin elk kind zijn of haar gading vindt. Bekwame monitoren voorzien gevarieerde activiteiten en begeleiden de kinderen in hun spel.

KINDER- OPVANG IN BRECHT. voor kinderen van 0 tot 12 jaar

KINDER- OPVANG IN BRECHT. voor kinderen van 0 tot 12 jaar KINDER- OPVANG IN BRECHT voor kinderen van 0 tot 12 jaar oktober 2015 Kinderopvang in Brecht voor kinderen van 0 tot 12 jaar Beste ouder, Opvang vinden voor uw kind is zeker niet altijd evident. Om u daarbij

Nadere informatie

KINDER- OPVANG IN BRECHT. voor kinderen van 0 tot 12 jaar

KINDER- OPVANG IN BRECHT. voor kinderen van 0 tot 12 jaar KINDER- OPVANG IN BRECHT voor kinderen van 0 tot 12 jaar maart 2014 Kinderopvang in Brecht voor kinderen van 0 tot 12 jaar Beste ouder, Opvang vinden voor uw kind is zeker niet altijd evident. Om u daarbij

Nadere informatie

KINDEROPVANG IN HERSELT

KINDEROPVANG IN HERSELT INFOBROCHURE Versie juni 2013 KINDEROPVANG IN HERSELT WOORD VOORAF Beste ouder, De zoektocht naar geschikte opvang voor kinderen is soms niet makkelijk. Vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang of LOK (gemeentelijke

Nadere informatie

KINDEROPVANG TE LEDE. v.u. Dienst Kinderopvang Gemeente Lede, Markt 1, 9340 Lede

KINDEROPVANG TE LEDE. v.u. Dienst Kinderopvang Gemeente Lede, Markt 1, 9340 Lede KINDEROPVANG TE LEDE v.u. Dienst Kinderopvang Gemeente Lede, Markt 1, Augustus 2012 9. Thuisoppas voor zieke kinderen VOORWOORD Beste ouders en toekomstige ouders, Deskundig gevormde medewerkers komen

Nadere informatie

Kinderopvang in Brecht. Infobrochure * september Voor kinderen van 0 tot 12 jaar

Kinderopvang in Brecht. Infobrochure * september Voor kinderen van 0 tot 12 jaar Kinderopvang in Brecht Infobrochure * september 2016 Voor kinderen van 0 tot 12 jaar Beste ouder, Opvang vinden voor uw kind is zeker niet altijd evident. Om u daarbij te helpen heeft het gemeentebestuur

Nadere informatie

Kinderopvang in Aarschot

Kinderopvang in Aarschot Kinderopvang in Aarschot 0-3 jaar Deze brochure geeft je een handig overzicht van het opvangaanbod voor baby s en peuters van 0 tot 3 jaar in Aarschot. Beste ouder Heb je een baby of ben je in blijde verwachting

Nadere informatie

Kinderopvang in. voor kinderen van 0 tot 12 jaar infobrochure november 2018

Kinderopvang in. voor kinderen van 0 tot 12 jaar infobrochure november 2018 Kinderopvang in voor kinderen van 0 tot 12 jaar infobrochure november 2018 Beste ouder, Opvang vinden voor uw kind is zeker niet altijd evident. Om u daarbij te helpen heeft het gemeentebestuur van Brecht

Nadere informatie

KINDER OPVANG in LIER. infobrochure

KINDER OPVANG in LIER. infobrochure KINDER OPVANG in LIER infobrochure 1 VOORWOORD Beste ouder, Lier is een stad met een rijk verleden en een veelbelovende toekomst. Die toekomst wordt gegarandeerd door onze jonge gezinnen. Voor het combineren

Nadere informatie

INFOBROCHURE KINDEROPVANG IN HERSELT

INFOBROCHURE KINDEROPVANG IN HERSELT INFOBROCHURE KINDEROPVANG IN HERSELT WOORD VOORAF Beste ouder, De zoektocht naar geschikte opvang voor kinderen is soms niet makkelijk. Vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang of LOK (gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Voorwoord. Heb je nog vragen over buitenschoolse kinderopvang, contacteer dan: Niels Verreckt, jeugdconsulent, tel. 016 62 95 02, jeugd@holsbeek.be.

Voorwoord. Heb je nog vragen over buitenschoolse kinderopvang, contacteer dan: Niels Verreckt, jeugdconsulent, tel. 016 62 95 02, jeugd@holsbeek.be. Inhoudsopgave Voorwoord... 1 Onthaalouders... 2 Landelijke Kinderopvang... 2 Zelfstandige onthaalouders... 4 Kinderdagverblijven... 5 Voor- en naschoolse opvang... 7 Vrije Basisscholen... 7 Gemeentelijke

Nadere informatie

Sint-Amands bereikbaar op het gsm-nummer 0478/ Lippelo bereikbaar op het gsm-nummer 0478/

Sint-Amands bereikbaar op het gsm-nummer 0478/ Lippelo bereikbaar op het gsm-nummer 0478/ september 2013 Beste Stekelbeesvrienden Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van een fijne zomervakantie! IBO Sint-Amands staat weer klaar om er een leuk schooljaar van te maken! Opgelet: wijziging

Nadere informatie

2. VERSLAG VERGADERING 11 JUNI

2. VERSLAG VERGADERING 11 JUNI VERGADERING agenda verslag: Lokaal Overleg Kinderopvang 22 oktober 2013 voorzitter: Luc Geeraerds verslaggever: Kris Van Dijck aanwezig: Luc Geeraerds, voorzitter LOK Ton Coenen - t Zonnetje + bestuur

Nadere informatie

KINDEROPVANG IN HERSELT

KINDEROPVANG IN HERSELT INFOBROCHURE Versie april 2017 KINDEROPVANG IN HERSELT WOORD VOORAF Beste ouder, De zoektocht naar geschikte opvang voor kinderen is soms niet makkelijk. Vanuit het Lokaal Overleg Kinderopvang of LOK (gemeentelijke

Nadere informatie

lubbeek inhoud Op zoek naar kinderopvang in Lubbeek?

lubbeek inhoud Op zoek naar kinderopvang in Lubbeek? gemeentelijke BROCHURE kinderopvang 2010 voor Lubbeek, Linden, Pellenberg en Binkom kinderopvang 2011 lubbeek inhoud Op zoek naar kinderopvang in Lubbeek? Onthaalgezin 3 Kinderdagverblijf 4 Flexibele en

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STEKELBEES ROTSELAAR SEPTEMBER 2011 Locatie GBS Wezemaal

NIEUWSBRIEF STEKELBEES ROTSELAAR SEPTEMBER 2011 Locatie GBS Wezemaal NIEUWSBRIEF STEKELBEES ROTSELAAR SEPTEMBER 2011 Locatie GBS Wezemaal Beste ouders en Stekelbeesjes, De (drukke) zomervakantie is net voorbij en de kinderbegeleid(st)ers duiken van de vakantiewerking rechtstreeks

Nadere informatie

KINDEROPVANG IN RUISELEDE

KINDEROPVANG IN RUISELEDE KINDEROPVANG IN RUISELEDE I. LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor de uitbouw van een lokaal beleid kinderopvang. De doelstellingen worden gedragen door een lokale overleggroep,

Nadere informatie

Kinderopvang in Oostrozebeke

Kinderopvang in Oostrozebeke afdeling vrije tijd dienst kinderopvang lokaal overleg kinderopvang Kinderopvang in Oostrozebeke 1. Diensten voor opvanggezinnen 2. Zelfstandige kinderdagverblijven 3. Initiatief buitenschoolse opvang

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

CENTRALE AANMELDINGSLIJST KINDEROPVANG IN GROOT-AALST. voor kinderen van 0-3 jaar

CENTRALE AANMELDINGSLIJST KINDEROPVANG IN GROOT-AALST. voor kinderen van 0-3 jaar CENTRALE AANMELDINGSLIJST KINDEROPVANG IN GROOT-AALST voor kinderen van 0-3 jaar INHOUDSTAFEL Hoofdstuk Pagina I. INLEIDING 2 II. SOORTEN KINDEROPVANG 2 III. IV. OVERZICHT DEELNEMENDE KINDEROPVANGINITIATIEVEN

Nadere informatie

wegwijs in opvang voor je baby of peuter

wegwijs in opvang voor je baby of peuter wegwijs in opvang voor je baby of peuter 1. Opvang zoeken 1.1 Wat zijn je wensen? De opvang zorgt samen met jou voor de opvoeding van je kind. Daarom is opvang kiezen een belangrijke keuze, waar je zelf

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG September 2016 November 2017 Januari 2018 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR GO! Basisschool

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. A. Dagopvang: - dienst voor opvanggezinnen - particuliere opvanggezinnen - particuliere opvang initiatieven

INHOUDSTAFEL. A. Dagopvang: - dienst voor opvanggezinnen - particuliere opvanggezinnen - particuliere opvang initiatieven INHOUDSTAFEL A. Dagopvang: - dienst voor opvanggezinnen - particuliere opvanggezinnen - particuliere opvang initiatieven B. Thuisopvang: - zieke kinderen - kinderoppasdienst. C. Voor- en naschoolse opvang:

Nadere informatie

Aanbod Zomervakantie 2015

Aanbod Zomervakantie 2015 Aanbod Zomervakantie 2015 Beste ouders, Met enige trots stellen wij u graag deze gloednieuwe zomervakantiebrochure van Wachtebeke voor. Deze brochure richt zich naar ouders van schoolgaande kinderen van

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE. Betrouwbaarheid. Evolueren. Respect voor. Emoties. Geborgenheid voor kinderen. Ontdekken van talenten stimuleren

ONTHAALBROCHURE. Betrouwbaarheid. Evolueren. Respect voor. Emoties. Geborgenheid voor kinderen. Ontdekken van talenten stimuleren ONTHAALBROCHURE KDV BEREGOED streeft naar een kwalitatieve opvang waarin het kind centraal staat, waarbij de ouders beschouwd worden als de belangrijkste en meest invloedrijkste personen in het leven van

Nadere informatie

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,?

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? ONTHAALOUDERS Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? Lukt het je niet zo goed om voor je kindje te zorgen, heeft je gezin nood aan extra ondersteuning? Ben je van plan

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELHUIS BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG DE SPEELBERG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T SPEELPALEIS GEMEENTE NIEL website: www.tspeelhuis.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Stekelbees online. Tulsi Celie en Manon Verbraeken ALGEMEEN. Surf naar www.landelijkekinderopvang be

Stekelbees online. Tulsi Celie en Manon Verbraeken ALGEMEEN. Surf naar www.landelijkekinderopvang be Stekelbees online Beste ouders, De zomervakantie is alweer voorbij gevlogen en het nieuwe schooljaar is begonnen. Vanaf dit schooljaar heeft Landelijke Kinderopvang resoluut gekozen voor online reserveren.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Infobrochure schoolopvang Londerzeel Infano vzw Het gemeentebestuur van Londerzeel werkt samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw om in verschillende basisscholen de voor en naschoolse opvang

Nadere informatie

Dienst voor onthaalouders

Dienst voor onthaalouders KINDEROPVANG in gezinsverband bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst Dienst voor onthaalouders Onze dienst in het kinderopvanglandschap ²Erkende en gesubsidieerde opvangsector Zelfstandige

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen.

Nadere informatie

Infobrochure & huishoudelijk reglement Flexibele Opvang

Infobrochure & huishoudelijk reglement Flexibele Opvang Betr vzw KINDEROPVANG t EEKHOORNTJE Infobrochure & huishoudelijk reglement Guldensporenlaan 65 3010 KESSEL-LO tel.: 016/ 25.12.77 fax: 016/ 25.20.32 e-mail: info@eekhoorntje.be INHOUD pagina 1. Medewerkers

Nadere informatie

VVSG INSPIRATIEDAG 20 maart 2014. Stand van zaken op vandaag, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving

VVSG INSPIRATIEDAG 20 maart 2014. Stand van zaken op vandaag, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving INKOMENSTARIEF VVSG INSPIRATIEDAG 20 maart 2014 Stand van zaken op vandaag, onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving INHOUD 1. Bestellen is betalen 2. Inkomenstarief: principes en

Nadere informatie

Skoebidoe Kinderservice

Skoebidoe Kinderservice 1. Skoebidoe Kinderservice Skoebidoe, de veelzijdige kinderservice van CM, biedt een pak voordelen op maat van jonge gezinnen. Van informatie en tegemoetkomingen tot vakanties en oppas bij zieke kinderen

Nadere informatie

Subsidies voor groepsopvang van schoolkinderen

Subsidies voor groepsopvang van schoolkinderen Subsidies voor groepsopvang van schoolkinderen Er bestaan heel wat verschillende soorten subsidies voor de groepsopvang van schoolkinderen. Hier vind je info over de voorwaarden, de bedragen en wie voor

Nadere informatie

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45.

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45. Waarom dit huisreglement Graag willen we jullie via dit huisreglement een beetje wegwijs maken in onze krubbe Het Babyhuisje Dit zal jullie, zoon / dochter als ook helpen bij het verblijf in het Babyhuisje,

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken)

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Infobrochure schoolopvang VZW Infano de kleuterschool Puur Natuur Sint-Pieters- Leeuw (Oudenaken) Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de basisschool Puur Natuur te

Nadere informatie

Kinderopvang Lichtervelde

Kinderopvang Lichtervelde Beste ouder, Kinderopvang wordt steeds belangrijker in het actieve leven van heel wat Lichterveldenaren. Iedereen wil een kwalitatieve, aangename en kindvriendelijke opvang vinden voor zijn of haar kinderen.

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgd Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van u kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

Kerstvakantie :Winter Wonderland

Kerstvakantie :Winter Wonderland Kerstvakantie 2016-2017:Winter Wonderland Het Sterretje : wie zijn we? Ons geëngageerde team bestaat uit 8 gekwalificeerde begeleidsters en 2 coördinatoren. We vinden het belangrijk dat kinderen zich welkom,

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de Sint-Stevensschool Sint-Pieters-Leeuw

Infobrochure schoolopvang VZW Infano de Sint-Stevensschool Sint-Pieters-Leeuw Infobrochure schoolopvang VZW Infano de Sint-Stevensschool Sint-Pieters-Leeuw Vanaf 4 januari 2016 is er een samenwerking tussen de Sint-Stevensschool te Sint- Pieters Leeuw, de gemeente en Infano vzw

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 GBS DE DOBBELSTEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG Toelichting Het huishoudelijk reglement voor- en naschoolse

Nadere informatie

KINDER OPVANG in LIER INFOBROCHURE

KINDER OPVANG in LIER INFOBROCHURE KINDER OPVANG in LIER INFOBROCHURE 1 VOORWOORD Beste ouder, Lier is een stad met een rijk verleden en een veelbelovende toekomst. Die toekomst wordt gegarandeerd door onze jonge gezinnen. Voor het combineren

Nadere informatie

Herfstvakantie 2017 IBO Het Sterretje. Behaal je Opperheks-diploma tijdens deze griezeldagen!

Herfstvakantie 2017 IBO Het Sterretje. Behaal je Opperheks-diploma tijdens deze griezeldagen! Herfstvakantie IBO Het Sterretje Behaal je Opperheks-diploma tijdens deze griezeldagen! Het Sterretje : wie zijn we? Ons geëngageerde team bestaat uit 8 gekwalificeerde begeleidsters en 2 coördinatoren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief herfstvakantie 2015

Nieuwsbrief herfstvakantie 2015 Beste ouders, Nieuwsbrief herfstvakantie 2015 We hebben een fijne zomervakantie achter de rug en kijken al uit naar de volgende! Onze laatste vakantiedag sloten we af op de kijkboerderij De Pierlapont,

Nadere informatie

Gemeentelijke kinderopvang Maldegem

Gemeentelijke kinderopvang Maldegem Gemeentelijke kinderopvang Maldegem Verantwoordelijke schepen: Valerie Taeldeman De geboorte van uw kindje is één van de mooiste en meest ingrijpende momenten in het leven. De opdracht om arbeid en gezinsleven

Nadere informatie

Kinderopvang in Lo-Reninge. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar

Kinderopvang in Lo-Reninge. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar Kinderopvang in Lo-Reninge Voor kinderen van 0 tot 12 jaar Inhoudstafel Deel 1: dagopvang... 2 Deel 2: opvangaanbod in schoolperiodes... 3 Deel 3: opvang in vakantieperiodes... 4 deel 4: diverse... 5 Deel

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Infano vzw Infobrochure schoolopvang Infano vzw Vanaf 1 september 2014 werkt het Katholiek Onderwijs van Vilvoorde in verschillende basisscholen (Heilig-Hartschool, De Lampion Peutie, Sint- Jozefsschool Groenstraat,

Nadere informatie

KINDEROPVANG. in gezinsverband. bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst. Dienst voor onthaalouders OCMW GRIMBERGEN

KINDEROPVANG. in gezinsverband. bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst. Dienst voor onthaalouders OCMW GRIMBERGEN KINDEROPVANG in gezinsverband bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst Dienst voor onthaalouders OCMW GRIMBERGEN Onze dienst in het kinderopvanglandschap Erkende en gesubsidieerde opvangsector

Nadere informatie

in gezinsverband KINDEROPVANG bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst Dienst voor onthaalouders

in gezinsverband KINDEROPVANG bij een onthaalouder aangesloten bij een erkende dienst Dienst voor onthaalouders Voor meer info OCMW Grimbergen - Dienst voor onthaalouders Verbeytstraat 30-1853 Grimbergen Tel 02/267.15.05 - Fax 02/267.00.79 www.grimbergen.be > rubriek ocmw Maatschappelijk assistenten Anita Costers

Nadere informatie

BKO Nieuws. Inhoud. Buitenschoolse kinderopvang Gooik Digitale nieuwsbrief Infofiches Scansysteem... 3

BKO Nieuws. Inhoud. Buitenschoolse kinderopvang Gooik Digitale nieuwsbrief Infofiches Scansysteem... 3 BKO Nieuws v.u. Simon De Boeck, schepen van gezin September 2018 Inhoud Buitenschoolse kinderopvang Gooik... 2 Digitale nieuwsbrief... 2 Infofiches... 2 Scansysteem... 3 Alleen naar huis? Iemand anders

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2015

OpvanGpakketten en Tarieven 2015 OpvanGpakketten en Tarieven 2015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2015 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2015 - buitenschoolse opvang... 7 Thema BSO s en zwemles... 9 Belangrijk om te weten...

Nadere informatie

Respect en open communicatie zijn voor ons belangrijke bouwstenen.

Respect en open communicatie zijn voor ons belangrijke bouwstenen. Als kleurrijk kinderdagverblijf bieden wij kwaliteitsvolle opvang binnen een warme, huiselijke sfeer waar ELK kind centraal staat. Een enthousiast en professioneel team biedt ouders ondersteuning en houdt

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2018

Infobrief juli en augustus 2018 Infobrief juli en augustus 2018 1. Rond 25 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2018 met alle praktische informatie via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden Onze school is tijdens

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang GO Zilverberk Halle In opdracht van de school GO Zilverberk verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in de school van uw kind In deze brochure vindt u alvast meer informatie.

Nadere informatie

AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN. Deel 1: IDENTIFICATIEGEGEVENS

AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN. Deel 1: IDENTIFICATIEGEGEVENS AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN versie 01 januari 2017 Dit betreft een aanvraag voor: Dossiernummer Kind en Gezin : oprichting nieuw initiatief... uitbreiding capaciteit

Nadere informatie

Op zoek naar kinderopvang in Lubbeek? Inhoud LUBBEEK

Op zoek naar kinderopvang in Lubbeek? Inhoud LUBBEEK GEMEENTELIJKE BROCHURE KINDEROPVANG VOOR LUBBEEK, LINDEN, PELLENBERG EN BINKOM kinderopvang 2019 LUBBEEK Inhoud Een onthaalgezin 3 Occacionele opvang 4 Kinderdagverblijven 4-5 Voor- en naschoolse opvang

Nadere informatie

Geborgenheid voor iedereen Open communicatie met ouders Eigen talenten ontdekken en ontplooien Deskundig team

Geborgenheid voor iedereen Open communicatie met ouders Eigen talenten ontdekken en ontplooien Deskundig team Onthaalbrochure KDV BEREGOED streeft naar een kwalitatieve opvang waarin het kind centraal staat, waarbij de ouders beschouwd worden als de belangrijkste en meest invloedrijkste personen in het leven van

Nadere informatie

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ Infobrochure GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ 70 12 48 e-mail: bs.staden@g-o.be Schooljaar 2018-2019 Beste ouders, Hartelijk dank voor de belangstelling die u toont

Nadere informatie

Retributiereglement Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Tanneke Tielt & Aarsele en Zelfstandige Buitenschoolse Kinderopvang Tanneke Kanegem

Retributiereglement Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Tanneke Tielt & Aarsele en Zelfstandige Buitenschoolse Kinderopvang Tanneke Kanegem Retributiereglement Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) Tanneke Tielt & Aarsele en Zelfstandige Buitenschoolse Kinderopvang Tanneke Kanegem Art. 1 Met ingang van 1 september 2016 en voor een termijn

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Met deze nieuwsbrief informeren we je graag over de laatste nieuwtjes uit onze opvang.

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Met deze nieuwsbrief informeren we je graag over de laatste nieuwtjes uit onze opvang. September 2015 IBO Kortenberg Beste ouders en Stekelbeesjes, Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Met deze nieuwsbrief informeren we je graag over de laatste nieuwtjes uit onze opvang. Contactgegevens

Nadere informatie

Kinderdagverblijf d Engeltjes Hulststraat Lier Tel: 03/ Gsm: 0475/ Rek.nr. : BE

Kinderdagverblijf d Engeltjes Hulststraat Lier Tel: 03/ Gsm: 0475/ Rek.nr. : BE Infobrochure KDV d'engeltjes Kinderdagverblijf d Engeltjes Hulststraat 20 2500 Lier ouders@dengeltjes.be Tel: 03/290.82.53 Gsm: 0475/85.20.59 Rek.nr. : BE19 7310 2961 7812 Voorwoord: goed nieuws voor ouders!

Nadere informatie

KINDEROPVANG DOL-FIJN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

KINDEROPVANG DOL-FIJN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ORGANISEREND BESTUUR: KINDEROPVANG DOL-FIJN HUISHOUDELIJK REGLEMENT OCMW Europalaan 1 3730 Hoeselt tel: 089/ 51 88 13 Hoofdverantwoordelijke: Dhr. Josy Slechten, secretaris OCMW Coördinator: Neven Annemie

Nadere informatie

4. Werkt u voltijds of deeltijds? q voltijds q deeltijds aantal uren per week:.. of aantal dagen per week:

4. Werkt u voltijds of deeltijds? q voltijds q deeltijds aantal uren per week:.. of aantal dagen per week: A. Identificatiegegevens Bedrijf:.. 1. Wat is uw geslacht? q man q vrouw 2. Wat is uw leeftijd? q jonger dan 20 jaar q 20-29 jaar q 30-39 jaar q 40-44 jaar q 45 of ouder 3. Wat is uw beroep? q arbeider

Nadere informatie

STARTEN ALS ONTHAALOUDER

STARTEN ALS ONTHAALOUDER VZW Wieltjeshove Dienst voor onthaalouders Binnenhof 51 8930 Menen 056/51.40.48 Fax.056/20.59.20 dvo@wieltjeshove.be STARTEN ALS ONTHAALOUDER JANUARI 2013 INHOUDSTAFEL 1. WAT IS EEN ONTHAALOUDER AANGESLOTEN

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013

Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013 Leveringsvoorwaarden Klokje Rond versie: 2013 Artikel 1: Deze leveringsvoorwaarden van Klokje Rond zijn van toepassing op alle overeenkomsten gesloten met Klokje Rond en op alle leveringen en diensten

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST Tussen enerzijds: KINDERDAGVERBLIJF DE HONINGBOOM is een feitelijke vereniging met ondernemingsnummer 0843.231.787 vertegenwoordigd door Van Calster Ilse en Van Calster Ann met

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw

Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Infobrochure Heilig Hart college Infano vzw Vanaf dinsdag 1 september 2015 werkt GVBS Heilig-Hartcollege samen met het centrum voor kinderopvang Infano vzw voor de organisatie van de voor- en naschoolse

Nadere informatie

Sportkampen. & kinderopvang. this holiday is a good holiday! Pasen - Zomer 2016

Sportkampen. & kinderopvang. this holiday is a good holiday! Pasen - Zomer 2016 Sportkampen & kinderopvang Pasen - Zomer 2016 this holiday is a good holiday! voorwoord Landen is een stad met heel wat jonge gezinnen met kinderen. Als stadsbestuur willen we er dan ook voor zorgen dat

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

Kinderen vanaf 2,5 jaar tot 12 jaar uit Bever en de omliggende gemeenten kunnen voor opvang in het Sterretje terecht.

Kinderen vanaf 2,5 jaar tot 12 jaar uit Bever en de omliggende gemeenten kunnen voor opvang in het Sterretje terecht. Krokusvakantie 2017 Het Sterretje : wie zijn we? Ons geëngageerde team bestaat uit 8 gekwalificeerde begeleidsters en 2 coördinatoren. We vinden het belangrijk dat kinderen zich welkom, veilig en goed

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Vzw Infano in de school Zilverberk Halle

Infobrochure schoolopvang Vzw Infano in de school Zilverberk Halle Infobrochure schoolopvang Vzw Infano in de school Zilverberk Halle In opdracht van de school Zilverberk verzorgt Infano vzw de voor en naschoolse opvang in Zilverberk. In deze brochure vind je alvast meer

Nadere informatie

Kinderopvang in Temse

Kinderopvang in Temse 2016 Kinderopvang in Temse OPVANGINITIATIEVEN VOOR KINDEREN VAN 0 TOT 12 JAAR IBO DE WOONBOOT Eeckhoutdriesstraat 71 03/711.37.12 bko.dewoonboot@temse.be Contactpersonen : Miralda Verdickt, diensthoofd

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

Kinderopvang Meulebeke

Kinderopvang Meulebeke Kinderopvang Meulebeke 2 Voorwoord De zoektocht naar de meest geschikte kinderopvang is niet evident. Daarom hebben we alle bestaande kinderopvanginitiatieven uit eigen gemeente gebundeld in een brochure

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van gemeente Dilbeek verzorgt Infano vzw de vooren naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden.

Nadere informatie

AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN. Deel 1: IDENTIFICATIEGEGEVENS

AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN. Deel 1: IDENTIFICATIEGEGEVENS AANVRAAG EENMALIGE INVESTERINGSTOELAGE VOOR KINDEROPVANGINITIATIEVEN versie 20 november 2013 Dit betreft een aanvraag voor: Dossiernummer Kind en Gezin : oprichting nieuw initiatief... uitbreiding capaciteit

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG INFO KINDEROPVANG Naam: Adres: OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN Naam: IBO T WEIKEN IBO T KEIKOPJE

Nadere informatie

Vakantie in Bierbeek

Vakantie in Bierbeek Vakantie in In deze vakantiebrochure ontdek je wat de kinderen allemaal kunnen beleven gedurende de zomermaanden in. Je krijgt een overzicht van de speelplein- en sportweken én de buitenschoolse kinderopvang.

Nadere informatie

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking Alle prijzen en informatie in dit prijzenboekje is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen Een veilige ontdekkingsreis in een huiselijke sfeer pagina 1 van 12 T A R I E V E N 2 0 1 6 (bedragen in euro

Nadere informatie

DEPARTEMENT ONDERWIJS EN OPVOEDING - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR OPVANG EN HET VERSTREKKEN VAN MAALTIJDEN EN EXTRA MUROS-ACTIVITEITEN.

DEPARTEMENT ONDERWIJS EN OPVOEDING - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR OPVANG EN HET VERSTREKKEN VAN MAALTIJDEN EN EXTRA MUROS-ACTIVITEITEN. - gh DEPARTEMENT ONDERWIJS EN OPVOEDING - RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR OPVANG EN HET VERSTREKKEN VAN MAALTIJDEN EN EXTRA MUROS-ACTIVITEITEN. Goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2013. Gewijzigd

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Buitenschoolse opvang Het Mini- Palet Tel: 0475/27.16.49 (Directie) Huishoudelijk reglement Verantwoordelijke(n): Directeur SFX : Dhr. Knockaert Carlos Pedagogisch directeur basisschool Het Palet en basisschool

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang Schooljaar ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang Schooljaar 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van de Don Bosco te Sint Pieters Leeuw verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Ave-MariaBasisschool Vlezenbeek

Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Ave-MariaBasisschool Vlezenbeek Infobrochure schoolopvang door VZW Infano in de Ave-MariaBasisschool Vlezenbeek Vanaf 4 januari 2016 organiseert Infano vzw in opdracht van de gemeente en de Ave-MariaBasisschool te Vlezenbeek de voor

Nadere informatie

Tarieven buitenschoolse opvang 2018 afgestemd op De Morgenster

Tarieven buitenschoolse opvang 2018 afgestemd op De Morgenster Maatwerk; kies het passende pakket en kies de start- en eindtijd van de opvang Groene kinderopvang t Werkel biedt maatwerk. Kies het pakket met de starttijd en eindtijd dat het beste past bij jouw wensen.

Nadere informatie

Tarieven buitenschoolse opvang 2018 afgestemd op De Vlieger 4

Tarieven buitenschoolse opvang 2018 afgestemd op De Vlieger 4 Maatwerk; kies het passende pakket en kies de start- en eindtijd van de opvang Groene kinderopvang t Werkel biedt maatwerk. Kies het pakket met de starttijd en eindtijd dat het beste past bij jouw wensen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Wat is Het lieverdje? Het Lieverdje is een occasionele kinderopvang voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. De occasionele kinderopvang is niet hetzelfde als de reguliere kinderopvang.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet

Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet Huishoudelijk reglement Voor- en Naschoolse Opvang VZW Mini-Palet 2017-2018 Gesubsidieerde Vrije Basisschool HET PALET Mariastraat 7, B-8000 Brugge Tel. : 050 33 63 47 Fax. : 050 33 54 92 Gsm : 0475 27

Nadere informatie

GIDS VOOR KIDS. opvangmogelijkheden in onze gemeente

GIDS VOOR KIDS. opvangmogelijkheden in onze gemeente GIDS VOOR KIDS opvangmogelijkheden in onze gemeente editie 2012 Voorwoord Beste ouder Voor u ligt de gids voor kids, een gemeentelijke uitgave waarmee we u willen helpen om opvang te zoeken en te vinden

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw

Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw Infobrochure schoolopvang Machelen Diegem Infano vzw In opdracht van het gemeentebestuur van Machelen organiseert Infano vzw de vooren naschoolse kinderopvang in de school van uw kind. In deze brochure

Nadere informatie

KINDEROPVANG TE LEDE. v.u. Dienst Kinderopvang Gemeente Lede, Markt 1, 9340 Lede

KINDEROPVANG TE LEDE. v.u. Dienst Kinderopvang Gemeente Lede, Markt 1, 9340 Lede KINDEROPVANG TE LEDE v.u. Dienst Kinderopvang Gemeente Lede, Markt 1, December 2012 10. Thuisoppas voor zieke kinderen VOORWOORD Beste ouders en toekomstige ouders, Deskundig gevormde medewerkers komen

Nadere informatie

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders,

Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, 2017 1 Voorwoord Kinderen, tieners, jongeren en ouders, De buitenschoolse kinderopvang, sportdienst en jeugddienst bieden tijdens de verschillende vakanties opvang, grabbelpas, speelpleinwerking, sportkampen

Nadere informatie

Onthaalbrochure Kinderdagverblijf Beregoed

Onthaalbrochure Kinderdagverblijf Beregoed Onthaalbrochure Kinderdagverblijf Beregoed KDV BEREGOED wil een kwaliteitsvolle opvang bieden waarin het kind centraal staat, waarbij de ouders gerespecteerd worden als de belangrijkste en meest invloedrijkste

Nadere informatie