Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag"

Transcriptie

1 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap in Den Haag

2

3 Als u door een handicap of aandoening slecht ter been bent, parkeert u natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij uw woning of werk. Voor mensen met een handicap zijn er daarom bijzondere parkeervoorzieningen in Den Haag. In deze folder leest u welke voorzieningen dat zijn, wanneer u hiervoor in aanmerking komt en hoe u deze kunt aanvragen. Achterin vindt u een aanvraagformulier. Meer informatie Heeft u vragen na het lezen van deze folder? Kijk dan op Of bel met de verantwoordelijke afdeling. U vindt de telefoon nummers op pagina 15. Welke voorzieningen? Er zijn twee soorten parkeer voorzieningen voor mensen met een handicap: een gehandicaptenparkeerkaart en een individuele gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning en/of werk. Hieronder leest u aan welke criteria u moet voldoen om hiervoor in aan merking te komen. Europese gehandicaptenparkeerkaart De Europese gehandicaptenparkeerkaart is geldig in alle lidstaten van de Europese Unie en is er voor bestuurders en passagiers. De kaart is maximaal vijf jaar geldig. Tot 1 januari 2011 werd de Stadsgewestelijke parkeerkaart uitge geven. Houders van die kaart worden iedere twee jaar beoordeeld. Zolang zij aan de criteria voldoen komen zij in aanmerking voor de Haaglanden gehandicapten parkeer kaart.

4 Na afloop van de geldigheidsduur moet opnieuw worden beoordeeld of u nog in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart. Voor gehandicaptenparkeerkaarten geldt het volgende: U kunt uw auto gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats in Den Haag. Op sommige plaatsen geldt een parkeerverbod. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u daar toch parkeren. Ook dat is gratis, maar u mag uw auto er niet langer dan drie uur laten staan. Op deze plaatsen bent u dan wel verplicht een parkeerschijf duidelijk zichtbaar naast uw gehandicapten parkeer kaart te leggen. Bewonersvergunning Gehandicapten Hagenaars met een Europese gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders kunnen een Bewonersvergunning Gehandicapten (BVG) aanvragen. Vanaf 1 december 2012 hoeven houders van de BVG niet te betalen bij een parkeerautomaat. Zonder BVG moet u met ingang van 1 december 2012 betalen op de betaald parkeerplaatsen. Met het aanvraagformulier achterin deze folder kunt u tegelijk een BVG aanvragen. Als uit de medische beoordeling blijkt dat u in aanmerking komt voor een Europese gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders, dan worden de kosten van de BVG geïnd van uw bankrekening en ontvangt u binnen zeven dagen de BVG. Let op Alleen op plaatsen met een Parkeer verbod, waar bord E1 staat, mag u parkeren met een gehandicapten parkeerkaart. U mag niet parkeren op plaatsen waar een tijdelijk verbod tot stilstaan geldt. Bord E1 Op welke parkeerplaats is uw parkeervergunning of parkeerkaart geldig in Den Haag? Soort parkeerplaats Betaalde parkeerplaatsen op straat Gereserveerde parkeerplaats bij uw woning of werk Algemene gehandicaptenparkeerplaatsen Soort parkeervergunning of parkeerkaart Bewonersvergunning Gehandicapten Bewonersvergunning Gehandicapten Gehandicaptenparkeerkaart (Europese- of Haaglandenkaart)

5 De BVG is alleen geldig in Den Haag. Alleen houders van de gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders kunnen een BVG aanvragen. Wanneer u in Den Haag uw BVG zichtbaar achter uw voorruit plaats, hoeft uw gehandicaptenparkeerkaart niet zichtbaar te worden gebruikt op betaald parkeerplaatsen. Een BVG is op naam en kenteken, en is niet overdraagbaar. Heeft u een geldig rijbewijs en rijdt u zelf auto? Of u als bestuurder in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart is afhankelijk van de mate van uw handicap. Om dat te bepalen moet u medisch worden beoordeeld. Deze beoordeling wordt uitgevoerd door een arts van de afdeling Sociaal Medische Zorg (SMZ) van de GGD (GGD/SMZ). Er wordt gekeken of u een loopbeperking hebt van langdurige aard (langer dan zes maanden). De arts bepaalt de afstand die u nog met (gebruikelijke) hulp middelen (rollator, stokken, krukken en dergelijke) zelfstandig aaneengesloten kunt overbruggen. Heeft u een loopbeperking van lang durige aard en kunt u minder dan 100 meter aaneen gesloten zelfstandig overbruggen of bent u permanent rolstoelgebonden, dan komt u in aanmerking voor de Europese gehandicaptenparkeerkaart. Kunt u meer dan 100 meter aaneengesloten zelfstandig overbruggen, dan komt u niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. Bent u passagier? Ook als u niet zelf auto rijdt bestaat de mogelijkheid een gehandicaptenparkeerkaart te ver krijgen. Hierbij is van belang of u een loopbeperking heeft van langdurige aard, waardoor u minder dan 100 meter aaneengesloten met (gebruikelijke) hulp middelen (rollator, stokken, krukken en dergelijke) niet zelfstandig kunt

6 overbruggen en u voor uw vervoer van deur tot deur, dus bij het lopen op straat, continu afhankelijk bent van de hulp van een andere persoon. Alleen als u hieraan voldoet of als u permanent rolstoelgebonden bent, komt u in aanmerking voor de Europese gehandicaptenparkeerkaart. Om dit te bepalen moet u medisch worden beoordeeld. Deze beoordeling wordt ook uitgevoerd door een arts van de GGD/SMZ. Visuele handicap Heeft u alléén een visuele handicap? Dan komt u niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart. Instellingen Voor het (collectief) vervoer van mensen met een handicap die verblijven in een instelling (artikelen 5 en 41 van de WTZI) bestaat de mogelijkheid een Europese gehandicaptenparkeerkaart af te geven. Op de parkeerkaart wordt de achternaam van de directeur van de instelling vermeld en de naam van de instelling. De kaart is niet voertuiggebonden. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente, het telefoonnummer en de openingstijden vindt u op pagina 15.

7 In een aantal gevallen bestaat de mogelijkheid een individuele gehandicapten parkeerplaats in de nabijheid van uw woning en/ of werk aan te laten leggen. Deze parkeerplaats is gekoppeld aan het kenteken van uw voertuig. Rijdt u zelf auto? Als u voldoet aan de criteria voor het verkrijgen van een gehandicapten parkeerkaart, zie pagina 5, dan kunt u ook een gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning en/of werk aanvragen. Er wordt dan gekeken hoe hoog de parkeer druk is binnen de voor u vastgestelde loopafstand. Als u over eigen parkeergelegenheid in een parkeergarage of op een parkeerterrein beschikt, komt u niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats. Bent u passagier? Voor passagiers bestaat ook de mogelijkheid om, in uitzonderlijke situaties, een gehandicapten parkeerplaats aan te vragen. U moet dan wel voldoen aan de criteria voor het verkrijgen van een gehandicaptenparkeerkaart, zie pagina 5. Wordt u vervoerd per rolstoel, dan komt u niet in aanmerking voor een parkeerplaats, tenzij er zwaar sociaal-medische gronden zijn. Het kenteken van het voertuig waar voor u een parkeerplaats aanvraagt, moet geregistreerd staan op uw huisadres. De gezondheidstoestand van uw inwonende partner of huisgenoot kan ook een rol spelen. Er wordt gekeken of hij/ zij u kan begeleiden bij het in- en uitstappen van een voertuig. Vindt u dat uw inwonende partner of huisgenoot u niet kan begeleiden bij het in- en uitstappen uit uw auto? Of vindt u dat hij of zij u niet langdurig kan voortduwen in een rolstoel? Hij of zij moet dan mogelijk ook worden beoordeeld door een arts van GGD/SMZ. Aan deze beoordeling zijn kosten verbonden, zie pagina 10. Vul het aanvraagformulier in en maak de kosten over. Als u over eigen parkeergelegenheid beschikt dan komt u niet in aanmerking voor een gehandicapten parkeerplaats. Bij een aanvraag voor een parkeerplaats wordt ook gekeken naar de parkeerdruk ter plaatse. Let op Vanaf 1 december 2012 geldt voor het parkeren op een individuele gehandicaptenparkeerplaats in een betaald parkeergebied dat het betreffende voertuig voorzien dient te zijn van een geldig betalingsbewijs. Dit kan zijn een Bewonersvergunning Gehandicapten, een geldige parkeervergunning, een geldig parkeerticket uit de parkeer automaat of met gsm-parkeren.

8 Bent u inwoner van de gemeente Den Haag* en denkt u in aanmerking te komen voor een van de voorzieningen? Volg dan de volgende stappen: Vul het formulier volledig in, onderteken het en scheur het los van deze brochure. Voor een Europese gehandicaptenparkeerkaart is één originele recente pasfoto, die door een vakfotograaf is gemaakt, nodig. Schrijf uw naam, voorletters en geboortedatum achter op de pasfoto en plak de foto op het aanvraag formulier. Op pagina 14 leest u waar u het aanvraagformulier heen moet sturen. Maak het geld voor de kosten voor de medische beoordeling over op bankrekeningnummer NL85B NGH van de Bank Nederlandse Gemeenten ten name van Gemeente Den Haag GGD/SMZ. Maak het geld over onder ver melding van: medische beoordeling, de naam en voorletters van de aanvrager. U kunt niet aan de balie van GGD/SMZ betalen. Zie het kopje Teruggave van kosten via WMO op pagina 10. GGD/SMZ neemt uw aanvraag in behandeling zodra de kosten voor de medische beoordeling zijn ontvangen. U krijgt dan een oproep. Op de oproep staat waar en wanneer u verwacht wordt. De medische beoordeling Een arts van de GGD/SMZ beoordeelt of u aan de criteria voldoet. Uw persoonlijke omstandigheden worden daarbij meegewogen. Neem de volgende zaken mee naar de beoordeling: Afsprakenkaarten van uw bezoek aan specialist(en); Geneesmiddelen, die u tot een maand voor het bezoek heeft gebruikt en/of een uitdraai van uw apotheek; Medische gegevens, diagnose en beperkingen en sinds wanneer u hiervoor wordt behandeld. U kunt hierbij denken aan een uitdraai van het huisartsendossier, brieven van specialisten, verklaringen van uw behandelaars; Uitslagen van functieonderzoek, zoals longfunctie, hartbelasting, looponderzoek, CARA en astma-onderzoek, röntgenonderzoek et cetera. Als u als passagier een individuele gehandicaptenparkeerplaats heeft aangevraagd, moet worden beoordeeld of uw inwonende partner of huisgenoot in staat is u te begeleiden bij het in- en * Staat u niet in de basisadministratie van de gemeente Den Haag ingeschreven? Wendt u zich dan voor het aanvragen van een Europese gehandicaptenparkeerkaart tot het Ministerie van Infrastructuur en Milieu/Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

9 uitstappen en in staat is de afstand tussen huis en geparkeerde auto te overbruggen. Voor uw inwonende partner of huisgenoot moet u een aparte beoordeling aanvragen. Beoordeling niet altijd nodig Bij een terminale ziekte kunt u contact opnemen met de gemeente. U vindt het telefoonnummer op pagina 15. Na de beoordeling Binnen 1 week na ontvangst van de positieve uitslag van de medische beoordeling stuurt de afdeling Parkeren u bericht over het afhalen van de kaart. Op het aanvraagformulier kunt u aangeven op welk stadsdeel kantoor u de kaart wenst af te halen. Voor adressen en openingstijden, zie pagina 13. Na betaling van de kosten krijgt u de kaart mee. Op pagina 10 vindt u een overzicht van de kosten. Heeft u ook een individuele gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning en/of werk aangevraagd, dan moet u rekening houden met een termijn van 12 weken na ontvangst van de positieve uitslag van de medische beoordeling. Neemt u alstublieft pas contact op na de genoemde termijnen. Als de gemeente van plan is uw aanvraag voor een parkeer voorziening af te wijzen, krijgt u daarvan schriftelijk bericht. U kunt daarop reageren. Volgt er na uw reactie toch een afwijzing, dan kunt u binnen zes weken na dagtekening van de afwijzing, officieel bezwaar aan tekenen tegen de beslissing. Hoe u dat moet doen, staat beschreven in het afwijzingsbesluit.

10 De medische beoordeling en de parkeervoorzieningen zijn niet gratis. Houd rekening met de volgende kosten*: Medische beoordeling, medische herbeoordeling, beoordeling van uw inwonende partner of huis genoot, 170,00. Bij een eventuele afwijzing wordt dit bedrag niet terugbetaald! Ook voor iedere volgende beoordeling betaalt u dit bedrag. Wanneer u de aanvraag intrekt nadat u heeft betaald, betaalt GGD/SMZ u de kosten van de medische beoordeling minus 68,50 administratiekosten terug; De kosten van een spoedbeoordeling bedragen 188,00; Kosten afgifte Europese gehandicaptenparkeerkaart: 33,25; Bij diefstal of wijziging van een van de kentekens op uw kaart betaalt u dit bedrag ook voor een duplicaat kaart; Kosten afgifte Haaglanden gehandicaptenparkeerkaart: 13,20-; Aanleg individuele gehandicaptenparkeerplaats: 350,-; Verplaatsing individuele gehandicaptenparkeerplaats na verhuizing: 261,-; Vervanging van het onderbord als uw kenteken gewijzigd is: 110,-; Opnieuw aanbrengen van de belijning op straat: 145,-. Teruggave van kosten via WMO Mogelijk komt u in aanmerking voor teruggave van de kosten in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Meer informatie vindt u verderop in deze folder, bij voorzieningen voor mensen met een beperking in Den Haag. U komt niet in aanmerking voor teruggave van deze kosten als u gebruik kunt maken van de Taxibus. De jaarlijkse kosten van de Bewonersvergunning Gehandicapten worden niet vergoed via de WMO. * De bedragen gelden in Jaarlijks worden de bedragen aangepast. Kijk voor actuele informatie op

11 Een gehandicaptenparkeerkaart kan verkleuren. Wij adviseren u om de kaart niet achter de voorruit te laten liggen indien u parkeert op een plaats waar geen parkeerkaart nodig is. Beschadigde parkeerkaarten, kopieën of kaarten waarop eigenmachtig wijzigingen zijn aangebracht zijn ongeldig! Maatregelen tegen diefstal Noteer het kaartnummer en bewaar dit zorgvuldig. Met de kaartkluis kunt u uw Europese gehandicaptenparkeerkaart aan het stuurwiel van uw auto verankeren. De kaart wordt in een houder met een transparant venster geplaatst. De houder is gemaakt van robuust staal en het transparante deel is van slagvast, onbreekbaar polycarbonaat. De kaartkluis is door de felle kleur stelling van de buitenzijde van het voertuig goed zichtbaar. Dieven die gaan voor de snelle kraak zullen hier van af zien zodra zij de diefstal vertragende beveiliging opmerken. Bel voor meer informatie met de Klantenservice van Vegro, telefoon (gratis) of kijk op Kaart verloren of gestolen? Bij diefstal van uw parkeerkaart moet u aangifte doen bij de politie. Met deze aangifte kunt u bij de afdeling Parkeren een duplicaatkaart aan- vragen. Ook als u uw parkeerkaart bent verloren, kunt u bij de afdeling Parkeren een duplicaat kaart aanvragen. Bel met (070) U betaalt leges voor de vervangende kaart (zie pagina 10). U heeft de volgende documenten nodig: een geldig legitimatiebewijs (voor bestuurders een rijbewijs); een recente pasfoto; bij diefstal van de kaart moet u ook een kopie van de aangifte inleveren.

12 Overlijden Indien een gebruiker van een gehandicaptenparkeerkaart, een Bewoners vergunning Gehandicapten of een individuele gehandicapten parkeerplaats komt te overlijden en er dus geen recht meer op het gebruik is, dan moet dit zo spoedig mogelijk worden doorgegeven aan de afdeling Parkeren. De parkeerkaart en/of vergunning moeten worden ingeleverd. Zie pagina 14 voor het adres. Verhuizing Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart, Bewonersvergunning Gehandicapten en/of een individuele gehandicaptenparkeerplaats, geef uw verhuizing dan schriftelijk, per fax of electronische post door aan de afdeling Parkeren, onder vermelding van uw achternaam, voorlettters en geboortedatum. Heeft u een gehandicapten parkeer plaats en wenst u deze mee te verhuizen, dan wordt er op uw nieuwe adres gekeken of u kunt beschikken over eigen parkeergelegenheid en hoe hoog de parkeerdruk is binnen de voor u vastgestelde loopafstand. Zie pagina 14 onder Verhuizing, voor het postadres van de afdeling Parkeren. Heeft u een individuele gehandicaptenparkeerplaats en krijgt u (tijdelijk) een andere auto geef dat dan ook door aan de afdeling Parkeren.

13 Overzicht openingstijden voor het afhalen van parkeerkaarten Betalen U kunt op de stadsdeelkantoren alleen nog pinnen. Op stadsdeelkantoor Centrum kunt u pinnen en contant betalen. Stadsdeelkantoor Centrum, Spui 70, Den Haag donderdag: tot uur maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag: 9.00 tot uur Stadsdeelkantoor Escamp, Leyweg 813, Den Haag dinsdag: tot uur maandag, woensdag, donderdag, vrijdag: 9.00 tot uur Stadsdeelkantoor Haagse Hout, Loudonstraat 95, Den Haag maandag tot en met vrijdag: 9.00 tot uur Stadsdeelkantoor Laak, Slachthuisplein 25, Den Haag donderdag: tot uur maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag: 9.00 tot uur Stadsdeelkantoor Leidschenveen/Ypenburg, Ypenburgse Stationsweg 303, Den Haag maandag tot en met vrijdag: 9.00 tot uur Stadsdeelkantoor Loosduinen, Kleine Keizer 3, Den Haag vrijdag: tot uur maandag tot en met donderdag: 9.00 tot uur Stadsdeelkantoor Scheveningen, Scheveningseweg 303, Den Haag maandag tot en met vrijdag: 9.00 tot uur Stadsdeelkantoor Segbroek, Fahrenheitstraat 190, Den Haag woensdag: tot uur maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: 9.00 tot uur

14 Wat te doen? Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart en/of parkeerplaats Stuur een pasfoto mee Gemeente Den Haag Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Afdeling Financiële Informatievoorziening en Budget Beheer (FIV/BB) Postbus DP Den Haag Verlenging gehandicaptenparkeerkaart U ontvangt bericht van de afdeling Parkeren voordat uw kaart verloopt Aanvraag gehandicaptenparkeerplaats (als u reeds een parkeerkaart heeft) Parkeren Antwoordnummer VE Den Haag parkeren@denhaag.nl Verplaatsing gehandicaptenparkeerplaats Parkeren Antwoordnummer VE Den Haag parkeren@denhaag.nl Verhuizing Parkeren Antwoordnummer VE Den Haag parkeren@denhaag.nl

15 Heeft u vragen na het lezen van deze brochure? Bel dan met de juiste afdeling Bel voor vragen over: de medische beoordeling: GGD/SMZ (070) , maandag tot en met vrijdag: uur; de teruggave van de kosten en het digitale aanvraagformulier: klantenservice SZW (070) , maandag t/m vrijdag: uur; alle andere zaken: gemeente Den Haag 14070, maandag t/m vrijdag: uur.

16 Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag Aan de tekst in deze brochure kunt u geen rechten ontlenen Januari 2016

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap in Den Haag Als u door een handicap of aandoening slecht ter been bent, parkeert u natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij uw woning of werk. Voor

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag

Parkeervoorzieningen. voor mensen met een handicap in Den Haag. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap in Den Haag Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Den Haag Aan de tekst in deze brochure kunt u geen rechten ontlenen Januari 2018 180416_DSB_A5_Broch_Parkeervoorzieningen_Handicap_v2.indd

Nadere informatie

Aanvraagformulier 2016

Aanvraagformulier 2016 Aanvraagformulier 2016 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren. Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap

Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren. Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Uitgave 2010 2 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Algemeen Als u door een handicap of aandoening

Nadere informatie

Aanvraagformulier 2018

Aanvraagformulier 2018 anvraagformulier 2018 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. anvraagformulier Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. anvraagformulier Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! an deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap. Privacyverklaring

Nadere informatie

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats Gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Gehandicapten ParkeerKaart Gehandicapten ParkeerPlaats

Nadere informatie

A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012

A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012 A A N V R A A G G E H A N D I C A P T E N P A R K E E R V O O R Z I E N I N G 2012 Lees eerst de toelichting. Vragen? Bel de gemeente, telefoon 4065000 Aanvraag indienen bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Nadere informatie

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013 De Wmo en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats januari 2013 De Wmo en de aanvraag van gehandicapten parkeerkaart en - De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort Straatparkeren AMERSFOORT VOORZIENING AMERSFOORT GEHANDICAPTEN Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort Maakt parkeren makkelijker! 2 Straatparkeren Parkeervoorzieningen voor gehandicapten

Nadere informatie

Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013

Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013 Beleidsregels toewijzen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Wijk bij Duurstede 2013 Vastgesteld d.d.: 26 maart 2013 In werking: d.d. : 11 april 2013 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren Retouradres: Postbus 12 651, 2500 DP Den Haag Uw brief van Aan bewoners, bedrijven en instelling in Heesterbuurt-Noord Uw kenmerk Ons kenmerk SB2009.15090

Nadere informatie

Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt

Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt 1 In deze bijlage vindt u praktische informatie over het aanvragen van uw parkeervergunning. Inhoudsopgave Hoe werkt de regeling? bladzijde 1 Parkeervergunning voor

Nadere informatie

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort. Straatparkeren

Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort. Straatparkeren Parkeervoorzieningen voor gehandicapten in Amersfoort Straatparkeren Inhoud Inleiding 5 Praktijkvoorbeelden 6 Bijzondere parkeervoorzieningen 7 - Europese gehandicaptenparkeerkaart - Individuele en algemene

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn, Registratienummer: 12.04635 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn, gelet op het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BAWB) en de Regeling gehandicaptenparkeerkaart,

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2005.1164 I RIS 134231_3-jan-2006 BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEREN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, gelet op artikel 18, eerste lid onder d,

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017 Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2017 Gegevens aanvrager Naam Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Rekeningnummer Gegevens contactpersoon Naam Adres Postcode

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018 Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart 2018 Gegevens aanvrager Naam Geboortedatum Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Gegevens contactpersoon Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Vastgesteld d.d.: Bekendmaking d.d.: Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Parkeer vergunningen in Haarlem

Parkeer vergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 023 511 51 15 Gemeente Haarlem Parkeer vergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De

Nadere informatie

Zoals ik u heb toegezegd informeer ik u hierbij over een aantal zaken met betrekking tot het parkeerbeleid inzake gehandicapten en mantelzorgers.

Zoals ik u heb toegezegd informeer ik u hierbij over een aantal zaken met betrekking tot het parkeerbeleid inzake gehandicapten en mantelzorgers. Typ teksttyp teksttyp tekst T. de Bruijn Wethouder van Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu 114 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de leden van de Commissie Leefomgeving Datum 21 april 2017

Nadere informatie

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven Betaald parkeren in woonwijken Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven augustus 2014 In woonwijken dichtbij het centrum, winkelcentra of P andere verkeers aantrekkende

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen. gemeente Waddinxveen

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen. gemeente Waddinxveen Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen gemeente Waddinxveen 2014 1 Inleiding Er bestaan twee soorten gehandicaptenparkeerplaatsen: algemene gehandicaptenparkeerplaatsen individuele gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

vast te stellen de beleidsregels met betrekking tot het toekennen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen nabij woning en/of werk.

vast te stellen de beleidsregels met betrekking tot het toekennen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen nabij woning en/of werk. besluit college registratienr. 13INT07773 casenr. BBV13.0328 Het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, gezien het advies van de afdeling BOR; gelet op artikel 15 Wegenverkeerswet 1994, artikel 18

Nadere informatie

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats

Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats Aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats Met dit formulier vraagt u een gehandicaptenparkeerplaats aan. U kunt alleen een aanvraag indienen als u een gehandicaptenparkeerkaart heeft. Lees voor het

Nadere informatie

Jaarvergunningen parkeren voor bewoners

Jaarvergunningen parkeren voor bewoners Straatparkeren AMERSFOORT VERGUNNING AMERSFOORT BEWONER Jaarvergunningen parkeren voor bewoners Bewonerspas Bezoekerspas Dalurenbezoekerspas Maakt parkeren makkelijker! 2 Straatparkeren Jaarvergunningen

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Geertruidenberg. Nr. 9878 4 februari 2016 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Geertruidenberg Vastgesteld d.d.: Bekendmaking d.d.: Beleidsregels

Nadere informatie

REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN

REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2010.156 RIS 177034 REGELING GEHANDICAPTENPARKEERKAART HAAGLANDEN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het gewenst is aan lichamelijk gehandicapte

Nadere informatie

Gelet op artikel 26 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990)

Gelet op artikel 26 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt Gelet op artikel 26 Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) Overwegende dat in artikel 26 RVV 1990 het parkeerregime

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) In te vullen door de gemeente: Datum ontvangst Klantmanager Cliënt nummer Werkproces Intake LET OP: Uw aanvraag dient vergezeld te gaan van één recente pasfoto en een kopie van uw legitimatiebewijs. 1.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen

Hoofdstuk 1. Inleidende bepalingen Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Vlaardingen gelet op artikel 18, eerste lid onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen 49 t/m 55 Besluit administratieve

Nadere informatie

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Servicepunt Z Almere Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig leven, wonen en meedoen in de samenleving. Dit geldt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Ondergetekende, Naam en voornamen (voluit) Geboren op Te Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer (overdag) Nummer legitimatiebewijs Burgerservicenummer

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart

AANVRAAGFORMULIER Gehandicaptenparkeerkaart Zorgloket WaalwijkWijzer Correspondentieadres: T 0416-683456 Postbus 10150 F 0416-683438 5140 GB waalwijk E zorgloket@waalwijk.nl W www.waalwijk.nl Bezoekadres: Taxandriaweg 6 5141 PA Waalwijk (bezoekersingang

Nadere informatie

1 UW PERSOONLIJKE GEGEVENS

1 UW PERSOONLIJKE GEGEVENS AANVRAAGFORMULIER IN HET KADER VAN DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (Wmo) - GEHANDICAPTENPARKEERKAART - GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS - HULP BIJ HET HUISHOUDEN - ONDERSTEUNING - REGIOVERVOER - ROLSTOEL

Nadere informatie

Parkeervergunningen in Haarlem

Parkeervergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 14 023 Gemeente Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De gemeente

Nadere informatie

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP PARKEERKAART VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Opgemaakt 06-02-2012, gebaseerd op een document van FOD Sociale Zekerheid Inhoudsopgave 1. Wat?...3 2. Waarvoor dient ze?...3 3. Heb ik recht op de parkeerkaart?...4

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning

AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning (dit deel niet invullen) Datum ontvangst gemeente: AANVRAAGFORMULIER voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 1. Uw persoonlijke gegevens / van cliënt waarvoor voorziening(en) bedoeld is (zijn) Burgerservicenummer

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 1. Inleiding Stadsdeel Zeeburg vindt mobiliteit van gehandicapten belangrijk. Daarom worden algemene gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK) Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Postbus 83 1160 AB Zwanenburg T 020 407 9000 F 020 407 9090 Aanvraag gehandicaptenparkeerkaart (GPK) De door u verstrekte persoonsgegevens worden in overeenstemming

Nadere informatie

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008

RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 RICHTLIJNEN GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS EN KAART, STADSDEEL ZEEBURG 2008 1. Inleiding Stadsdeel Zeeburg vindt mobiliteit van gehandicapten belangrijk. Daarom worden algemene gehandicaptenparkeerplaatsen

Nadere informatie

in ii i in ui IIIIII mi n ALG

in ii i in ui IIIIII mi n ALG Burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum; in ii i in ui IIIIII mi n ALG1500363 gelet op artikel 149 van de Wegenverkeerswet 1994 (WWV) en artikel 87 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens

Nadere informatie

BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft, gelet op artikel 13 lid 2 en 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen 49

Nadere informatie

BELEIDSREGELS GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATSENGEMEENTE NIJMEGEN

BELEIDSREGELS GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATSENGEMEENTE NIJMEGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 43699 20 mei 2015 BELEIDSREGELS GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATSENGEMEENTE NIJMEGEN Gelet op Artikel 49 t/m 55 van het Besluit administratieve

Nadere informatie

Meedoen, ook als u lichamelijke beperkingen heeft! Individuele voorzieningen in de Wmo

Meedoen, ook als u lichamelijke beperkingen heeft! Individuele voorzieningen in de Wmo Meedoen, ook als u lichamelijke beperkingen heeft! Individuele voorzieningen in de Wmo 2 3 WMO De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt dat iedere inwoner van de gemeente Beverwijk mee kan blijven

Nadere informatie

Jaarvergunningen parkeren voor bedrijven

Jaarvergunningen parkeren voor bedrijven Straatparkeren AMERSFOORT VERGUNNING AMERSFOORT BEDRIJVEN Jaarvergunningen parkeren voor bedrijven Maakt parkeren makkelijker! 2 Straatparkeren Jaarvergunningen parkeren voor bedrijven Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Betaald parkeren in Almere Tarieven, vergunningen en abonnementen voor bedrijven en werknemers

Betaald parkeren in Almere Tarieven, vergunningen en abonnementen voor bedrijven en werknemers Betaald parkeren in Almere Tarieven, vergunningen en abonnementen voor bedrijven en werknemers ondernemen werken winkelen Tarieven per 1 januari 2014 Betaald parkeren in Almere In de centra van Almere

Nadere informatie

Ondernemen of werken in betaaldparkeergebied Tarieven parkeerproducten voor bedrijven en werknemers

Ondernemen of werken in betaaldparkeergebied Tarieven parkeerproducten voor bedrijven en werknemers Ondernemen of werken in betaaldparkeergebied Tarieven parkeerproducten voor bedrijven en werknemers ondernemen werken Tarieven 2015 Betaald parkeren in Almere In de centra van Almere Stad en Almere Buiten

Nadere informatie

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken BELEIDSREGELS Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken Juli 2012 2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...4 DOEL...4 BELEIDSREGELS...5 ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALING...5 ARTIKEL 2 AANVRAAG GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Nadere informatie

Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen Wageningen 2014

Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen Wageningen 2014 1 Beleidsregels gehandicaptenparkeerplaatsen Wageningen 2014 INLEIDING Jaarlijks vragen diverse inwoners van de gemeente Wageningen een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan. Parkeervoorzieningen

Nadere informatie

Adviesaanvraag voor adviesraad Wmo/WI

Adviesaanvraag voor adviesraad Wmo/WI Adviesaanvraag voor adviesraad Wmo/WI Onderwerp: Bijlage(n): Status van de bijlage: Planning na verzending verzoek om advies: Adviesvragen: Contactpersoon, mailadres en telefoonnummer voor vragen: Beleidsregels

Nadere informatie

Notitie Gehandicapten parkeerkaarten en - plaatsen

Notitie Gehandicapten parkeerkaarten en - plaatsen Gemeenten Harenkarspel, Schagen, Zijpe Notitie Gehandicapten parkeerkaarten en - plaatsen Harmonisatie beleid Danielle van der Kruijs 15-5-2012 Inhoud 1. Aanleiding... 2 2. Wettelijk kader... 2 2.1 Gehandicaptenparkeerkaarten...

Nadere informatie

Gehandicaptenparkeervergunning

Gehandicaptenparkeervergunning Gehandicaptenparkeervergunning Als u al in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en u wilt gratis kunnen parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen in Zaanstad, dan heeft u ook een digitale

Nadere informatie

25 FEB /6. Gescand archief datun BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft.

25 FEB /6. Gescand archief datun BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS Het college van burgemeester en wethouders van Delft. Gescand archief datun 25 FEB. 2015 BELEIDSREGELS GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS 1312004 Het college van burgemeester en wethouders van Delft. gelet op artikel 13 lid 2 en 18 lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

A. Voor bewoners die geen vergunning kunnen aanvragen Pagina 5 1. Waar kan ik parkeren zonder vergunning? 2. Waarom kan ik geen vergunning aanvragen?

A. Voor bewoners die geen vergunning kunnen aanvragen Pagina 5 1. Waar kan ik parkeren zonder vergunning? 2. Waarom kan ik geen vergunning aanvragen? Voor bewoners Pagina 2-5 1. Wat is het gebied waar het betaald parkeren wordt uitgebreid? 2. Kan ik een vergunning aanvragen? 3. Hoe en waar kan ik een vergunning aanvragen? 4. Vanaf wanneer kan ik een

Nadere informatie

Volgens het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats op kenteken reserveren wij een gehandicaptenparkeerplaats indien:

Volgens het aanvraagformulier gehandicaptenparkeerplaats op kenteken reserveren wij een gehandicaptenparkeerplaats indien: Agendanummer. Onderwerp: beleidsregels en doorberekening kosten voor een gehandicaptenparkeerplaats Wij stellen voor: 1. De beleidsregels voor afgifte van een gehandicaptenparkeerplaats vaststellen. 2.

Nadere informatie

BIJ ONDERSTAANDE VRAGEN ALLEEN AANKRUISEN of INVULLEN WAT VOOR U VAN TOEPASSING IS

BIJ ONDERSTAANDE VRAGEN ALLEEN AANKRUISEN of INVULLEN WAT VOOR U VAN TOEPASSING IS Aanvraagformulier Zakelijke vergunning LEES EERST DE TOELICHTING BIJ DEZE AANVRAAG Productnummer: Subjectnummer: Zaaknummer: Oude Enghweg 23, 1217 JB Hilversum Postbus 9900, 1201 GM Hilversum Tel. 14 035,

Nadere informatie

Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008

Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008 CVDR Officiële uitgave van Capelle aan den IJssel. Nr. CVDR6257_1 1 mei 2018 Beleidsregels inzake toewijzing individuele gehandicaptenparkeerplaats Capelle aan den IJssel 2008 College van burgemeester

Nadere informatie

De Verklaring Omtrent het Gedrag

De Verklaring Omtrent het Gedrag De Verklaring Omtrent het Gedrag Inhoud Deze brochure 3 In welke gevallen kan een VOG worden gevraagd? 3 Waar vraag ik een VOG aan? 4 Hoe vraag ik een VOG bij de gemeente aan? 4 Hoe vraag ik een VOG rechtstreeks

Nadere informatie

Op basis van de Verordening Parkeerbelastingen Hilversum, Parkeerverordening Hilversum 2007 en de Nota Proef Betaald Parkeren Bloemenkwartier Noord.

Op basis van de Verordening Parkeerbelastingen Hilversum, Parkeerverordening Hilversum 2007 en de Nota Proef Betaald Parkeren Bloemenkwartier Noord. Aangifteformulier parkeerbelasting en Aanvraag belanghebbenden parkeervergunning Proef BLOEMENKWARTIER NOORD (BKN) LEES EERST DE TOELICHTING EN BIJLAGE BIJ DEZE AANGIFTE! Dienst Inwoners Afdeling Publiekszaken,

Nadere informatie

VERORDENING PARKEERBELASTINGEN Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van 15 oktober 2013, nummer RV2013.

VERORDENING PARKEERBELASTINGEN Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van 15 oktober 2013, nummer RV2013. Raadsbesluit VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2014 Gemeente Bussum De raad van de gemeente Bussum; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Bussum van 15 oktober 2013, nummer RV2013.073; gelet

Nadere informatie

BETAALD PARKEREN, WAT BETEKENT HET VOOR U? FAQ

BETAALD PARKEREN, WAT BETEKENT HET VOOR U? FAQ BETAALD PARKEREN, WAT BETEKENT HET VOOR U? FAQ Over de peiling Waarom wordt er een peiling gehouden? De parkeeroverlast in de Oosterpark is groot. Vooral in gebieden waar nog geen betaald parkeren geldt.

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer ; besluit :

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer ; besluit : De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer 513963; gelet op de artikel 225 van de Gemeentewet besluit : vast te stellen de volgende verordening:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Dit blok in te vullen door WMO-administratie Uitdraai PIV Datum ontvangst: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: UW GEGEVENS (Indien vrouw s.v.p. de meisjesnaam

Nadere informatie

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis Algemeen Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG023 / Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis / 28-09-2017

Nadere informatie

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven Betaald parkeren in woonwijken Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven januari 2015 In woonwijken dichtbij het centrum, winkelcentra of P andere verkeers aantrekkende

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK)

AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) AANVRAAGFORMULIER GEHANDICAPTENPARKEERKAART (GPK) Dit blok in te vullen door WMO-administratie Uitdraai PIV Datum ontvangst: Cliëntnummer: Werkprocesnummer: UW GEGEVENS (Indien vrouw s.v.p. de meisjesnaam

Nadere informatie

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis.

Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis. Algemeen Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis. www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG023 / Parkeren bij het Catharina Ziekenhuis. / 10-12-2014

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR480625_1 31 december 2018 Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 De raad van de gemeente Doesburg; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Let op! Schrijf in blauwe of zwarte blokletters. Argonaut Advies B.V. kan alleen volledig ingevulde formulieren in behandeling nemen.

Let op! Schrijf in blauwe of zwarte blokletters. Argonaut Advies B.V. kan alleen volledig ingevulde formulieren in behandeling nemen. Aanvraagformulier Argonaut Advies OV-begeleiderskaart Met deze OV-begeleiderskaart mag een begeleider gratis met u mee als u door een beperking niet zelfstandig met het openbaar vervoer kunt reizen. Voor

Nadere informatie

R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 3 maart (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015)

R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER. 3 maart (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015) R-MRM/2015/649 BELEIDSREGELS PARKEREN BOXMEER 2015 GEMEENTE BOXMEER 3 maart 2015 (Vastgesteld door B&W op 3 maart 2015) Inhoud Beleidsregels parkeren Boxmeer 2015... 2 Afdeling I... 3 Definities en Begripsomschrijvingen...

Nadere informatie

DG Personen met een handicap. PARKEERKAART voor personen met een handicap

DG Personen met een handicap. PARKEERKAART voor personen met een handicap DG Personen met een handicap PARKEERKAART voor personen met een handicap Carte de stationnement pour personnes handicapées 2 1 Wat? Dit is een persoonlijke kaart die u bepaalde voordelen geeft bij het

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019 Parkeerbelastingen Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019 Gemeenteblad Texel 2018 nr 32 datum 27-dec-18 Verordening parkeerbelastingen 2019 Tevens intrekking van de Verordening

Nadere informatie

Inzage of kopie van uw dossier

Inzage of kopie van uw dossier Inzage of kopie van uw dossier Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelaar een medisch dossier bijhoudt. Hierin wordt het verloop van de behandeling beschreven. In het medisch dossier

Nadere informatie

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Tiel 2009

Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Tiel 2009 Beleidsregels individuele gehandicaptenparkeerplaatsen Tiel 2009 Burgemeester en wethouders van Tiel, gelet op artikel 18, eerste lid, onder d., van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 en de artikelen

Nadere informatie

Beleidsregel Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 2014

Beleidsregel Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amersfoort. Nr. 7617 20 februari 2014 Beleidsregel Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken 2014 Beleidsregel Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort;

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR103224_1. Beleidsregel Parkeerplaatsen gehandicapten

CVDR. Nr. CVDR103224_1. Beleidsregel Parkeerplaatsen gehandicapten CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR103224_1 25 oktober 2016 Beleidsregel Parkeerplaatsen gehandicapten Gemeenteblad van Enschede Het college van burgemeester en wethouders van Enschede 17 juli

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR331678_2. Beleidsregels Gehandicaptenparkeren 2014

CVDR. Nr. CVDR331678_2. Beleidsregels Gehandicaptenparkeren 2014 CVDR Officiële uitgave van Ten Boer. Nr. CVDR331678_2 18 juli 2017 Beleidsregels Gehandicaptenparkeren 2014 1. Algemene visie In deze Beleidsregels Gehandicaptenparkeren 2014 is het gemeentelijke parkeerbeleid

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; Gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2017.

vast te stellen de navolgende Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2017. VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2017 De raad van de gemeente Apeldoorn; gelezen het voorstel van het college d.d. 25 oktober 2016, nr 2016/003081; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast

Nadere informatie

besluit van burgemeester en wethouders

besluit van burgemeester en wethouders besluit van burgemeester en wethouders div-nummer onderwerp 850636 Uitvoeringsbesluit parkeerverordening 2012 burgemeester en wethouders van gouda Gelezen het advies van 10 december 2013 Gelet op artikel

Nadere informatie

Algemene tegemoetkoming

Algemene tegemoetkoming INFORMATIE 2010 Algemene tegemoetkoming Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) CAK Sinds 2009 voert het CAK een aantal taken binnen de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

Onvolledig ingevulde formulieren kunnen niet in behandeling worden genomen.

Onvolledig ingevulde formulieren kunnen niet in behandeling worden genomen. AANVRAAGFORMULIER VERVOERSKOSTEN LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2018-2019 Dorpsplein 2 Postbus 50 5680 AB Best Tel. : 0499-360 911 Fax : 0499-360 232 www.gemeentebest.nl BNG: 28.50.01.051 U kunt een aanvraag

Nadere informatie

Aanvraagformulier Wmo-voorzieningen

Aanvraagformulier Wmo-voorzieningen 1. Uw persoonlijke gegevens Aanvraagformulier Wmo-voorzieningen Achternaam (= geboortenaam) Tussenvoegsel Voorletters Man Vrouw Geboortedatum Dag Maand Jaar Met welke achternaam wenst u te worden aangesproken?

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar:

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Onderwerp: Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein

Nadere informatie

Adres Straat: Huisnummer:

Adres Straat: Huisnummer: Vervolgaanvraag Wmo-voorzieningen en gehandicaptenparkeerkaart 1. Uw persoonlijke gegevens Achternaam (= geboortenaam) Tussenvoegsel: Voorletters Geslacht Man Vrouw Geboortedatum Dag Maand Jaar Burgerlijke

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gouda. Nr. 130389 31 december 2015 Uitvoeringsbesluit parkeerverordening 2012 Burgemeester en wethouders van Gouda; gelezen het voorstel van 5 november 2015;

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM

BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM BELEIDSREGELS ONTHEFFINGEN PARKEERSCHIJFZONE DEDEMSVAART CENTRUM Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid, en titel 4.8 van de Algemene wet

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de regeling Tegemoetkoming aannemelijke meerkosten voor chronisch zieken en beperkten 2017.

Veelgestelde vragen over de regeling Tegemoetkoming aannemelijke meerkosten voor chronisch zieken en beperkten 2017. Veelgestelde vragen over de regeling Tegemoetkoming aannemelijke meerkosten voor chronisch zieken en beperkten 2017. Voor wie is deze tegemoetkoming bedoeld? De tegemoetkoming is een vergoeding voor de

Nadere informatie

Wonen in betaaldparkeergebied

Wonen in betaaldparkeergebied Wonen in betaaldparkeergebied of blauwe zone Tarieven parkeerproducten voor bewoners wonen bezoeken Tarieven 2015 Wonen in een betaaldparkeerg Bewonersvergunning of -abonnement Woont u in een betaaldparkeergebied,

Nadere informatie

Beleidsregels Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen 2014 gemeente Súdwest Fryslân

Beleidsregels Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen 2014 gemeente Súdwest Fryslân Beleidsregels Gehandicaptenparkeerkaarten en gehandicaptenparkeerplaatsen 2014 gemeente Súdwest Fryslân conceptversie 23 april 2014 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SÚDWEST-FRYSLÂN HEEFT

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007; De raad van de gemeente Zaltbommel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 oktober 2007; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening 2005; b e s

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

parkeerkaart voor personen met een handicap

parkeerkaart voor personen met een handicap Directie generaal Personen met een handicap Ten dienste van de burger parkeerkaart voor personen met een handicap Inhoudstafel 1. Wat?... 2 2. Waarvoor dient de parkeerkaart?... 2 In België:... 2 In de

Nadere informatie

INFORMATIE 2011. Compensatie eigen risico 2011

INFORMATIE 2011. Compensatie eigen risico 2011 INFORMATIE 2011 Compensatie eigen risico 2011 Voor wie is deze folder? Iedere verzekerde van 18 jaar en ouder betaalt vanaf 1 januari 2008 een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Heeft u hoge

Nadere informatie

Aanvraagformulier Ooievaarsregelingen

Aanvraagformulier Ooievaarsregelingen Aanvraagformulier Ooievaarsregelingen Lees vóór het invullen de toelichting op de achterzijde van dit formulier 1 Persoonlijke gegevens Stuur mee: kopie van uw geldige identiteitsbewijs (paspoort Nederlandse

Nadere informatie

Overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de gehandicaptenparkeerkaart.

Overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de gehandicaptenparkeerkaart. Overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de gehandicaptenparkeerkaart. (versie maart 2012) De vragen en antwoorden zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: A. Wet- en regelgeving B. Kaart

Nadere informatie