Fietsplan. Laat de belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fietsplan. Laat de belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!"

Transcriptie

1 Fietsplan Laat de belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!

2 IBN Fietsplan Een nieuwe fiets kopen met een fors belastingvoordeel? Ongemerkt werken aan een betere conditie? Speciaal voor medewerkers van IBN is dit nu mogelijk. Je kunt namelijk meedoen aan het Nationale Fietsplan en een nieuwe fiets uitzoeken met een mooi belastingvoordeel. Door deel te nemen aan het Nationale Fietsplan werk je ook nog eens mee aan een beter milieu. In deze folder vind je alle informatie over het IBN Fietsplan. Heb je belangstelling om mee te doen? Vul dan de antwoordkaart in en stuur deze op. Je ontvangt dan snel een speciaal fietsformulier waarmee je je fiets kunt bestellen.

3 Voorwaarden voor deelname Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om te kunnen deelnemen aan het IBN Fietsplan: Je hebt een contract voor onbepaalde tijd bij IBN of je hebt een tweede contract voor bepaalde tijd bij IBN. Je gaat de komende 3 jaar meer dan de helft van je werkdagen met de fiets naar je werk of bent van plan dat te doen. Ook als je verder dan 15 kilometer van je werk woont en je (een deel van) de route fietst, mag je meedoen. Je hebt in de afgelopen drie jaar niet deelgenomen aan het fietsplan. Je hebt geen WWB-dienstverband of Wiw-dienstverband. Je hebt geen lease-auto. Je gaat niet met groepsvervoer naar het werk. Je hebt geen loonbeslag of grote schulden. De inhoud van het fietspakket Met het fietsplan koop je een gloednieuwe fiets met belastingvoordeel van minimaal 33%. Daarnaast mag je een belastingvrije fietsverzekering afsluiten en kun je fietsbonnen bestellen. Fiets met belastingvoordeel Doe mee aan het Nationale Fietsplan en profiteer van een belastingvoordeel dat zo groot is als je inkomstenbelastingtarief (kijk op je loonstrook voor jouw tarief). De fiscale voordelen zijn van toepassing tot een fietsprijs van 749 (incl. BTW). Is de fiets duurder dan betaal je de meerprijs zelf rechtstreeks aan de rijwielhandelaar. Je kunt maar één keer per drie jaar deelnemen aan het fietsplan. De termijn van drie jaar begint te lopen op de datum van aflevering van de fiets. Belastingvrije fietsverzekering Om zeker te zijn van lang fietsplezier is het verstandig de fiets direct goed te laten verzekeren. Je sluit bij het Nationale Fietsplan (NFP) belastingvrij een driejarige diefstal- of all-riskverzekering af tegen een scherpe premie van maximaal 110. Is de verzekering duurder, dan betaal je de meerpremie rechtstreeks aan het Nationale Fietsplan. Belastingvrije Nationale Fietsbonnen Je kunt ook met belastingvoordeel Nationale Fietsbonnen aanschaffen tot maximaal 240. De fietsbonnen zijn opgedeeld in sets van 80 die je jaarlijks mag besteden. De bonnen blijven drie jaar geldig. Met de fietsbon kun je fietsaccessoires kopen of het onderhoud aan je fiets betalen.

4 Gratis servicebeurt De eerste servicebeurt van je fiets is gratis en wordt na 2 maanden uitgevoerd. Bewaar hiervoor je NFP Afleverdocument dat je krijgt als je je fiets ontvangt. Dit document is je tegoedbon voor de gratis servicebeurt. Aangesloten rijwielhandelaren Je hebt de vrije keuze uit alle merkfietsen en kunt bij ruim rijwielhandelaren terecht die zijn aangesloten bij de NFP. Kijk op voor een aangesloten rijwielhandelaar bij jou in de buurt. De betaling Je kunt voor je fiets, verzekering en fietsbonnen op verschillende manieren betalen: Met brutoloon In dat geval wordt je brutoloon gedurende maximaal 36 maanden verlaagd. Doordat je met brutoloon betaalt, heb je zo n 33% tot 42% belastingvoordeel. En je hoeft het fietspakket niet in 1 keer te betalen. Met andere brutoloonbestanddelen Je kunt een eventuele eindejaarsuitkering of je vakantiegeld gebruiken om je fiets te betalen. Val je onder de CAO-Wsw dan mag je het fietspakket ook met verlofuren betalen. De procedure Vul de antwoordkaart in en stuur deze op. Je ontvangt dan onder meer een officieel NFP Fietsformulier waarmee je je fiets kunt bestellen. Ook ontvang je een IBNkeuzeformulier waarop is aangegeven op welke manier jij je fiets kunt betalen. Er is dan al voor je gecheckt of je in aanmerking komt en of je je eindejaarsuitkering, vakantiegeld of verlofuren (alleen voor Wsw) kunt gebruiken voor de aankoop van je fietspakket. In een duidelijk stappenplan zie je precies wat je verder moet doen om aan je nieuwe fiets te komen.

5 Rekenvoorbeeld Je koopt een fiets voor 700,-. Je sluit een diefstalverzekering af met een premie van 85 en je bestelt voor 80 aan fietsbonnen. Totaal kost dit 865. Jouw brutoloon wordt met het volgende bedrag verlaagd: 865 / 36 maanden = 24 per maand. Als je tarief voor inkomstenbelasting 33% is, dan kost de fiets je geen 24 per maand maar slechts 16. Je koopt dus een fiets voor ongeveer 16 per maand! Let op, de genoemde bedragen zijn indicaties. De werkelijkheid kan hiervan enigszins afwijken. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Brutoloon = het loon zonder aftrek van belastingen, sociale lasten en overige kortingen. Brutoloon is het bedrag dat bovenaan je loonstrookje staat. Nettoloon = het loon dat overblijft na betaling van alle belastingen.

6 Veelgestelde vragen Om je een nog beter inzicht te geven in het Nationale Fietsplan van IBN volgt hier een overzicht van veelgestelde vragen. Mocht je na het doornemen van de antwoorden toch nog vragen hebben, dan kun je terecht op de website van het Nationale Fietsplan (www.nationalefietsprojecten.nl) en bij de telefonische helpdesk van het Nationale Fietsplan. Deze helpdesk kun je bereiken op werkdagen van 8.30 uur tot uur via telefoonnummer LET OP: Als je vragen hebt over je persoonlijke situatie (welke bruto loonbestanddelen kan ik uitruilen, hoeveel verlofuren heb ik voor het fietsplan etc.) vraag dan met de antwoordkaart het aanmeldingspakket op. In dat pakket worden deze vragen voor jouw persoonlijk beantwoord. Het heeft dus geen zin de salarisadministratie of persoonsadministratie van IBN te bellen! Wie mag meedoen? Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om te kunnen deelnemen aan het IBN Fietsplan: Je hebt een contract voor onbepaalde tijd bij IBN of je hebt een tweede contract voor bepaalde tijd bij IBN. Je gaat de komende 3 jaar meer dan de helft van je werkdagen met de fiets naar je werk of bent van plan dat te doen. Ook als je verder dan 15 kilometer van je werk woont en je (een deel van) de route fietst, mag je meedoen. Je hebt in de afgelopen drie jaar niet deelgenomen aan het fietsplan. Je hebt geen WWB-dienstverband of Wiw-dienstverband. Je hebt geen lease-auto. Je gaat niet met groepsvervoer naar het werk. Je hebt geen loonbeslag of grote schulden. Tot welk bedrag mag ik een fiets uitzoeken? Je mag zelf bepalen voor welke prijs je een fiets uitzoekt. Let op: het fiscale voordeel geldt alleen tot het vrijstellingsbedrag van maximaal 749 inclusief BTW. De eventuele meerprijs moet je in de winkel rechtstreeks aan de rijwielhandelaar betalen. Wat zit er precies in het fietspakket? Het fietspakket bestaat uit de volgende onderdelen: Fiets met fiscaal voordeel over een maximum van 749 (incl. BTW). Eventueel: een driejarige diefstal- of all-riskverzekering met een fiscaal voordeel tot een maximumbedrag van 110.

7 Eventueel: Nationale Fietsbonnen met fiscaal voordeel tot een maximum van 240. Gratis eerste onderhoudsbeurt. Wat ruil ik in voor het fietspakket? In ruil voor (de projectprijs van) het fietspakket ruil je tot een gelijke brutoloonwaarde (een deel van) één of meerdere brutoloonbestanddelen in. Je ruilt dus brutoloon, eindejaarsuitkering, vakantiegeld of verlofuren (alleen voor Wsw) in voor je fietspakket. De projectprijs van het fietspakket is de prijs van de fiets tot 749 plus de eventuele verzekeringspremie tot maximaal 110 plus het eventuele bedrag aan bestelde fietsbonnen tot maximaal 240. Is je fiets duurder dan 749 dan betaal je de meerpijs direct aan de rijwielhandelaar. De meerpremie van de verzekering (boven 110) wordt door het Nationale Fietsplan bij je geïncasseerd. Wat gebeurt er als ik voldoende brutoloonbestanddelen heb in geleverd? Nadat de totale waarde van de brutoloonbestanddelen die je hebt ingeleverd gelijk is aan de projectprijs van het fietspakket is je fietspakket afbetaald. Je ontvangt gewoon weer je oorspronkelijke brutoloonbestanddelen. Wat gebeurt er als mijn fiets wordt gestolen en ik geen verzekering heb afgesloten? Als je fiets onverhoopt wordt gestolen en je geen fietsverzekering hebt afgesloten, wordt de overeengekomen verrekening met je werkgever wel voortgezet. Je betaalt in dat geval dus voor een fiets die je niet meer hebt. Als je hierdoor voortijdig stopt met fietsen naar het werk dien je het restantbedrag zelfs netto te voldoen! Bovendien kun je pas na drie kalenderjaren weer met belastingvoordeel een nieuwe fiets aanschaffen. Daarom is het verstandig je fiets te laten verzekeren. Is het verstandig om een fietsverzekering via de rijwielhandelaar af te sluiten? Nee, je voordeel is groter wanneer je een fietsverzekering bij het Nationale Fietsplan van IBN afsluit. Dit komt omdat de verzekeringspremies over het algemeen lager zijn dan bij het apart afsluiten via de rijwielhandelaar. Bovendien heb je voor een verzekering binnen het Nationale Fietsplan tot de premie van maximaal 110 ook nog het belastingvoordeel.

8 Wat gebeurt er als mijn fiets wordt gestolen en ik een NFP-fietsverzekering heb afgesloten? In dit geval dien je eerst aangifte te doen. Vervolgens stuur je een kopie van het proces-verbaal plus de twee originele fietssleutels aangetekend op naar de verzekeringsmaatschappij. Vermeld hierbij je polisnummer. De volledige adresgegevens staan op de verzekeringspolis. Na ongeveer twee weken krijg je bericht van de verzekeringsmaatschappij of de claim wordt gehonoreerd. Als dat zo is, krijg je hierbij een NFP Fietsformulier toegestuurd, waarmee je direct een nieuwe fiets mag bestellen. Dit wordt de zogenoemde herlevering genoemd. Deze nieuwe fiets kun je wederom verzekeren via het Nationale Fietsplan. Mag ik naar eigen keuze een fiets uitzoeken? Inderdaad, je mag bij het Nationale Fietsplan van IBN een fiets naar eigen keuze uitzoeken. Je bent dus niet gebonden aan een bepaald merk. Ga daarvoor naar een bij NFP aangesloten rijwielhandelaar en maak een keuze uit de brochure van één van de merken. In veel gevallen kan de rijwielhandelaar ook modellen uit zijn eigen voorraad leveren. Informeer bij de rijwielhandelaar naar de voorwaarden. Ook op internet zijn veel merken te vinden zodat je vast kunt zien welk merk je het meest aanspreekt Als je een fiets bij een rijwielhandelaar uitzoekt, geef dan vooraf aan de rijwielhandelaar aan dat het een fietsplan van Nationale Fiets Projecten betreft. Op het NFP Fietsformulier kun je aangeven welke fiets je wilt hebben en via welke rijwielhandelaar je de fiets geleverd wilt hebben. Is het ook mogelijk dat ik mijn oude fiets inruil bij deelname aan het Nationale Fietsplan? Er is binnen het Nationale Fietsplan geen voorziening getroffen voor het inruilen van fietsen. Je bent echter vrij om hierover individueel afspraken te maken met je rijwielhandelaar. Mag ik ook naar mijn eigen rijwielhandelaar gaan? De fietsen worden alleen geleverd via een rijwielhandelaar die samenwerkt met NFP. Het volledige overzicht met aangesloten rijwielhandelaren is te vinden op

9 Indien de door jou gewenste rijwielhandelaar onverhoopt niet op de NFP website wordt vermeld en je de fiets toch via hem geleverd wilt krijgen, kan dat alleen nadat de dealer zich alsnog bij NFP heeft aangemeld. Wat moet ik doen om een fiets in mijn bezit te krijgen? Nadat je een fiets hebt uitgekozen moet je het NFP Fietsformulier samen met de rijwielhandelaar invullen en ondertekenen. Je stuurt het formulier dan samen met het ingevulde en ondertekende keuzeformulier van IBN terug naar IBN. Het keuzeformulier is een formulier van IBN waarop is aangegeven op welke manier jij je fiets kunt betalen. Er is voor je gecheckt of je je eindejaarsuitkering, vakantiegeld of verlofuren (alleen voor Wsw) kunt gebruiken voor de aankoop van je fietspakket. Op het formulier staat dit precies voor jouw situatie aangegeven. Je kiest vervolgens zelf hoe jij je fiets wilt betalen. Na ontvangst van de 2 ingevulde en ondertekende formulieren door IBN wordt een aanvulling op je arbeidsovereenkomst gemaakt. Hierin is de aankoop van je fiets en de manier waarop je ervoor betaalt verwerkt. Je ondertekent deze aanvulling en stuurt het weer terug naar IBN. Pas na ontvangst van deze getekende aanvulling op je arbeidsovereenkomst wordt door IBN de bestelling van je fiets gedaan. Het wachten is dan op een telefoontje van de rijwielhandelaar: deze laat je weten wanneer de fiets binnen is. Wanneer en hoe krijg ik de fiets in mijn bezit? In de regel wordt de fiets binnen een week na bestelling door de betreffende rijwielhandelaar aan je uitgeleverd. Dit is mogelijk doordat de fiets veelal uit eigen voorraad van de rijwielhandelaar kan worden geleverd. Informeer bij je rijwielhandelaar naar de mogelijkheden voor levering uit eigen voorraad. Uiteraard kan het ook voorkomen dat de fiets nog bij de fabrikant moet worden besteld. Afhankelijk van de levertijden van de fabrikant, wordt de fiets ongeveer twee tot zes weken nadat het fietsformulier bij Nationale Fietsprojecten (NFP) is binnengekomen bij de door jou aangegeven rijwielhandelaar geleverd. In alle gevallen neemt de rijwielhandelaar contact met je op, zodra je de fiets kunt komen ophalen. Bij aflevering van de fiets ontvang je het NFP Afleverdocument en het garantiebewijs van de rijwielhandelaar. Op het NFP Afleverdocument worden de unieke nummers van je fiets vermeld (frame-, slot- en sleutelnummer). Dit document is

10 verbonden aan je exemplaar van het NFP Fietsformulier en is ook je voorlopige bewijs van verzekering. Het NFP Afleverdocument is bovendien je tegoedbon voor de gratis eerste servicebeurt bij de betreffende rijwielhandelaar. Bewaar de documenten dus goed! Een aantal rijwielhandelaren biedt een extra uitgebreid service- en garantiepakket bij iedere afgeleverde fiets aan. Voor dit pakket wordt meestal een aanvullend bedrag in rekening gebracht, te betalen aan de rijwielhandelaar. Wat moet ik nog doen nadat ik de fiets in mijn bezit heb gekregen? Nadat je de fiets bij de rijwielhandelaar hebt opgehaald, moet je alleen nog even letten op het volgende: Controleer of je alle documenten hebt ontvangen: een kopie van het NFP Fietsformulier, een kopie van de Aanvulling op de Arbeidsovereenkomst, het NFP Afleverdocument en het garantiebewijs. Voor de eventuele verzekering ontvang je na een aantal weken de verzekeringspolis en bijbehorende voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. Je ontvangt na een aantal dagen de eventueel bestelde Nationale Fietsbonnen. Een overzicht van de meer dan rijwielzaken waar je met de Nationale Fietsbon terecht kunt, vind je op Ongeveer 2 maanden na aflevering van je fiets dien je gratis een eerste servicebeurt te laten uitvoeren door de rijwielhandelaar waar je de fiets hebt opgehaald. Zorg dat deze beurt wordt uitgevoerd in verband met eventuele toekomstige garantieaanspraken. Voor verdere vragen zie de NFP website: of bel de NFP Helpdesk. Deze is op werkdagen te bereiken van 8.30 uur tot uur via telefoonnummer

11 ANTWOORDKAART Ja, ik wil graag de informatie ontvangen die nodig is om mee te doen aan het fietsplan. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer: Geboortedatum: Personeelsnummer: Werkzaam bij het IBN Bedrijf:

12 Postzegel niet nodig HR Backoffice IBN Antwoordnummer VB Uden IBN Hockeyweg 5 Postbus AR Uden T F E I april 2013

Nationale Fietsplan. de fietsregeling voor alle bij Concent aangesloten onderwijsinstellingen

Nationale Fietsplan. de fietsregeling voor alle bij Concent aangesloten onderwijsinstellingen Nationale Fietsplan de fietsregeling voor alle bij Concent aangesloten onderwijsinstellingen Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) geldig per 12 maart 2009 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel

Nadere informatie

Bedrijfsfitness informatie

Bedrijfsfitness informatie IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven: Kan ik meedoen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland?

Nadere informatie

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland?

Nadere informatie

CITROËN FINANCIAL SERVICES. Autofinanciering CITROËN AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN

CITROËN FINANCIAL SERVICES. Autofinanciering CITROËN AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN CITROËN Autofinanciering AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN Uw auto goed financieren, dat scheelt een hoop zorgen. En sparen voor uw nieuwe auto hoeft niet. Bij

Nadere informatie

Servicecentrum PGB voor budgethouders Uw persoonsgebonden budget en de Sociale Verzekeringsbank

Servicecentrum PGB voor budgethouders Uw persoonsgebonden budget en de Sociale Verzekeringsbank Servicecentrum PGB voor budgethouders Uw persoonsgebonden budget en de Sociale Verzekeringsbank Inhoud Waarom deze brochure? 2 Het Servicecentrum PGB? 2 Mijn PGB 4 Belangrijke informatie over uw PGB 4

Nadere informatie

PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN UW AUTO GOED FINANCIEREN, DAT SCHEELT EEN HOOP ZORGEN. EN SPAREN VOOR UW NIEUWE AUTO HOEFT NIET.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zelf Uitvaartverzekering Z.UITV.Z 15.01

Algemene voorwaarden Zelf Uitvaartverzekering Z.UITV.Z 15.01 Algemene voorwaarden Zelf Uitvaartverzekering Z.UITV.Z 15.01 Algemene voorwaarden Zelf Uitvaartverzekering Z.UITV.Z 15.01 Wat houdt de Zelf Uitvaartverzekering in? De Zelf Uitvaartverzekering geeft recht

Nadere informatie

PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN PEUGEOT AUTOFINANCIERING AANTREKKELIJKE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN LEKKER RIJDEN, RIJDEN ZONDER ZORGEN UW AUTO GOED FINANCIEREN, DAT SCHEELT EEN HOOP ZORGEN. EN SPAREN VOOR UW NIEUWE AUTO HOEFT NIET. BIJ

Nadere informatie

Handleiding hulp thuis. voor u als klant voor jou als hulp. Kraamzorg

Handleiding hulp thuis. voor u als klant voor jou als hulp. Kraamzorg Handleiding hulp thuis voor u als klant voor jou als hulp Kraamzorg Inhoud KLANTEN Florein staat nu en straks voor u klaar... 5 Hulp nodig? Florein regelt het... 7 Overstappen als klant... 10 Goed om te

Nadere informatie

Vrijwillig PensioenSparen

Vrijwillig PensioenSparen Vrijwillig PensioenSparen Uitgave juni 2015 Disclaimer De in deze brochure verstrekte informatie van Stichting Pensioenfonds DSM Nederland, gevestigd te Heerlen (het pensioenfonds ) is van algemene aard,

Nadere informatie

Vrijwillig PensioenSparen

Vrijwillig PensioenSparen Vrijwillig PensioenSparen Uitgave juli 2014 Disclaimer De in deze brochure verstrekte informatie van Stichting Pensioenfonds SABIC, gevestigd te Sittard (het pensioenfonds ) is van algemene aard, uitsluitend

Nadere informatie

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt leven zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud 5 Welkom DEFAM. Specialist in verantwoord lenen. 6 Onze leningen Persoonlijke Lening Doorlopend Krediet WOZ-Krediet Bent u op zoek naar

Nadere informatie

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen Productwijzer Vermogen opbouwen met de Sparen & Beleggen Wat kunt u lezen in deze productwijzer? Bent u of wordt u ontslagen? Dan kan het zijn dat uw werkgever u een vergoeding geeft, omdat u door het

Nadere informatie

Welkom bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Welkom bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn Welkom bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn Inhoudsopgave Drie vragen 4 Wat is er voor u geregeld? 6 Als er iets verandert in uw situatie 13 Wij houden u op de hoogte 18 2 Welkom bij Pensioenfonds Zorg en

Nadere informatie

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig?

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Veelgestelde vragen De veilingmethode Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Het is voor u heel erg weinig moeite om tot een besparing op uw kosten te komen. 1. U schrijft

Nadere informatie

Pensioenspaarrekening. Omdat u de zekerheid van sparen ook wilt voor uw pensioen

Pensioenspaarrekening. Omdat u de zekerheid van sparen ook wilt voor uw pensioen Pensioenspaarrekening Omdat u de zekerheid van sparen ook wilt voor uw pensioen Pensioenspaarrekening De Pensioenspaarrekening is een spaarrekening waarop u voor langere tijd spaart voor uw pensioen. Extra

Nadere informatie

FAQ CITROËN PRIVATE LEASE

FAQ CITROËN PRIVATE LEASE FAQ CITROËN PRIVATE LEASE Acceptatie Hoelang duurt de acceptatieperiode bij jullie? Indien u de volledige gegevens aanlevert bij uw aanvraag, ontvangt u uiterlijk binnen een week bericht van uw dealer.

Nadere informatie

De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea

De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea Inhoud Uw droomhuis kunnen kopen... 3 Even uw voordelen op een rij! 4 Kies uit verschillende hypotheekvormen. 6 Hoeveel kunt u maximaal

Nadere informatie

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt leven zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt leven zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud DEFAM. Specialist in verantwoord lenen. Bent u op zoek naar een geschikte lening van DEFAM of wilt u een lening aanvragen? Maak dan een

Nadere informatie

Zodat u kunt wonen zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt wonen zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt wonen zoals u wilt uw lening onze specialiteit Inhoud Credivance. Méér dan krediet. Bent u op zoek naar een passende finacieringsoplossing om uw woonwensen te realiseren? Zoekt u een goed

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl + van De Clinic is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Daarmee staan we je toe om dit werk te kopiëren, distribueren, vertonen, en op te voeren, en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Zelf Koopsom Uitvaartverzekering Z.UITV.K 15.01

Algemene voorwaarden Zelf Koopsom Uitvaartverzekering Z.UITV.K 15.01 Algemene voorwaarden Zelf Koopsom Uitvaartverzekering Z.UITV.K 15.01 Algemene voorwaarden Zelf Koopsom Uitvaartverzekering Z.UITV.K 15.01 Wat houdt de Zelf Koopsom Uitvaartverzekering in? De Zelf Koopsom

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Deze informatie is bestemd voor medewerkers verbonden aan scholen en algemene diensten van schoolbesturen. Aan deze informatie kunnen geen

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering

In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering VOORWAARDEN REAAL EENJARIGE OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING In deze voorwaarden van de Reaal Eenjarige Overlijdensrisicoverzekering leest u: n Een uitleg van de belangrijkste woorden die wij gebruiken. n

Nadere informatie

Startershandleiding voor 'startende ondernemers'

Startershandleiding voor 'startende ondernemers' Startershandleiding voor 'startende ondernemers' 0497Administratie Turnhoutseweg 22G 5541 NX Reusel Telefoon: 0497-64 44 44 Email: Website: info@0497administratie.nl www.0497administratie.nl Startershandleiding

Nadere informatie

Waarom een sponsor op de auto? Mede door de sponsor kunnen we huurcontracten aanbieden tegen deze lage kosten.

Waarom een sponsor op de auto? Mede door de sponsor kunnen we huurcontracten aanbieden tegen deze lage kosten. Veelgestelde vragen. De vragen zijn per onderwerp gerubriceerd. 1. Algemene vragen 2. Banden 3. Schade 4. Brandstofpas 5. Verzekering 6. Bekeuringen 7. Facturen 8. Onderhoud 9. Procedures 10. Inname 11.

Nadere informatie

BEZORGERSHANDLEIDING

BEZORGERSHANDLEIDING BEZORGERSHANDLEIDING Plakhorstweg 13 7008 AS Doetinchem Telefoon: 0314-394613 E-mail: info@avo-doetinchem.nl 1. AVO Verspreidingen. Welkom als bezorger bij AVO Verspreidingen. Wij zijn een organisatie

Nadere informatie