Fietsplan. Laat de belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fietsplan. Laat de belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!"

Transcriptie

1 Fietsplan Laat de belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!

2 IBN Fietsplan Een nieuwe fiets kopen met een fors belastingvoordeel? Ongemerkt werken aan een betere conditie? Speciaal voor medewerkers van IBN is dit nu mogelijk. Je kunt namelijk meedoen aan het Nationale Fietsplan en een nieuwe fiets uitzoeken met een mooi belastingvoordeel. Door deel te nemen aan het Nationale Fietsplan werk je ook nog eens mee aan een beter milieu. In deze folder vind je alle informatie over het IBN Fietsplan. Heb je belangstelling om mee te doen? Vul dan de antwoordkaart in en stuur deze op. Je ontvangt dan snel een speciaal fietsformulier waarmee je je fiets kunt bestellen.

3 Voorwaarden voor deelname Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om te kunnen deelnemen aan het IBN Fietsplan: Je hebt een contract voor onbepaalde tijd bij IBN of je hebt een tweede contract voor bepaalde tijd bij IBN. Je gaat de komende 3 jaar meer dan de helft van je werkdagen met de fiets naar je werk of bent van plan dat te doen. Ook als je verder dan 15 kilometer van je werk woont en je (een deel van) de route fietst, mag je meedoen. Je hebt in de afgelopen drie jaar niet deelgenomen aan het fietsplan. Je hebt geen WWB-dienstverband of Wiw-dienstverband. Je hebt geen lease-auto. Je gaat niet met groepsvervoer naar het werk. Je hebt geen loonbeslag of grote schulden. De inhoud van het fietspakket Met het fietsplan koop je een gloednieuwe fiets met belastingvoordeel van minimaal 33%. Daarnaast mag je een belastingvrije fietsverzekering afsluiten en kun je fietsbonnen bestellen. Fiets met belastingvoordeel Doe mee aan het Nationale Fietsplan en profiteer van een belastingvoordeel dat zo groot is als je inkomstenbelastingtarief (kijk op je loonstrook voor jouw tarief). De fiscale voordelen zijn van toepassing tot een fietsprijs van 749 (incl. BTW). Is de fiets duurder dan betaal je de meerprijs zelf rechtstreeks aan de rijwielhandelaar. Je kunt maar één keer per drie jaar deelnemen aan het fietsplan. De termijn van drie jaar begint te lopen op de datum van aflevering van de fiets. Belastingvrije fietsverzekering Om zeker te zijn van lang fietsplezier is het verstandig de fiets direct goed te laten verzekeren. Je sluit bij het Nationale Fietsplan (NFP) belastingvrij een driejarige diefstal- of all-riskverzekering af tegen een scherpe premie van maximaal 110. Is de verzekering duurder, dan betaal je de meerpremie rechtstreeks aan het Nationale Fietsplan. Belastingvrije Nationale Fietsbonnen Je kunt ook met belastingvoordeel Nationale Fietsbonnen aanschaffen tot maximaal 240. De fietsbonnen zijn opgedeeld in sets van 80 die je jaarlijks mag besteden. De bonnen blijven drie jaar geldig. Met de fietsbon kun je fietsaccessoires kopen of het onderhoud aan je fiets betalen.

4 Gratis servicebeurt De eerste servicebeurt van je fiets is gratis en wordt na 2 maanden uitgevoerd. Bewaar hiervoor je NFP Afleverdocument dat je krijgt als je je fiets ontvangt. Dit document is je tegoedbon voor de gratis servicebeurt. Aangesloten rijwielhandelaren Je hebt de vrije keuze uit alle merkfietsen en kunt bij ruim rijwielhandelaren terecht die zijn aangesloten bij de NFP. Kijk op voor een aangesloten rijwielhandelaar bij jou in de buurt. De betaling Je kunt voor je fiets, verzekering en fietsbonnen op verschillende manieren betalen: Met brutoloon In dat geval wordt je brutoloon gedurende maximaal 36 maanden verlaagd. Doordat je met brutoloon betaalt, heb je zo n 33% tot 42% belastingvoordeel. En je hoeft het fietspakket niet in 1 keer te betalen. Met andere brutoloonbestanddelen Je kunt een eventuele eindejaarsuitkering of je vakantiegeld gebruiken om je fiets te betalen. Val je onder de CAO-Wsw dan mag je het fietspakket ook met verlofuren betalen. De procedure Vul de antwoordkaart in en stuur deze op. Je ontvangt dan onder meer een officieel NFP Fietsformulier waarmee je je fiets kunt bestellen. Ook ontvang je een IBNkeuzeformulier waarop is aangegeven op welke manier jij je fiets kunt betalen. Er is dan al voor je gecheckt of je in aanmerking komt en of je je eindejaarsuitkering, vakantiegeld of verlofuren (alleen voor Wsw) kunt gebruiken voor de aankoop van je fietspakket. In een duidelijk stappenplan zie je precies wat je verder moet doen om aan je nieuwe fiets te komen.

5 Rekenvoorbeeld Je koopt een fiets voor 700,-. Je sluit een diefstalverzekering af met een premie van 85 en je bestelt voor 80 aan fietsbonnen. Totaal kost dit 865. Jouw brutoloon wordt met het volgende bedrag verlaagd: 865 / 36 maanden = 24 per maand. Als je tarief voor inkomstenbelasting 33% is, dan kost de fiets je geen 24 per maand maar slechts 16. Je koopt dus een fiets voor ongeveer 16 per maand! Let op, de genoemde bedragen zijn indicaties. De werkelijkheid kan hiervan enigszins afwijken. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Brutoloon = het loon zonder aftrek van belastingen, sociale lasten en overige kortingen. Brutoloon is het bedrag dat bovenaan je loonstrookje staat. Nettoloon = het loon dat overblijft na betaling van alle belastingen.

6 Veelgestelde vragen Om je een nog beter inzicht te geven in het Nationale Fietsplan van IBN volgt hier een overzicht van veelgestelde vragen. Mocht je na het doornemen van de antwoorden toch nog vragen hebben, dan kun je terecht op de website van het Nationale Fietsplan ( en bij de telefonische helpdesk van het Nationale Fietsplan. Deze helpdesk kun je bereiken op werkdagen van 8.30 uur tot uur via telefoonnummer LET OP: Als je vragen hebt over je persoonlijke situatie (welke bruto loonbestanddelen kan ik uitruilen, hoeveel verlofuren heb ik voor het fietsplan etc.) vraag dan met de antwoordkaart het aanmeldingspakket op. In dat pakket worden deze vragen voor jouw persoonlijk beantwoord. Het heeft dus geen zin de salarisadministratie of persoonsadministratie van IBN te bellen! Wie mag meedoen? Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om te kunnen deelnemen aan het IBN Fietsplan: Je hebt een contract voor onbepaalde tijd bij IBN of je hebt een tweede contract voor bepaalde tijd bij IBN. Je gaat de komende 3 jaar meer dan de helft van je werkdagen met de fiets naar je werk of bent van plan dat te doen. Ook als je verder dan 15 kilometer van je werk woont en je (een deel van) de route fietst, mag je meedoen. Je hebt in de afgelopen drie jaar niet deelgenomen aan het fietsplan. Je hebt geen WWB-dienstverband of Wiw-dienstverband. Je hebt geen lease-auto. Je gaat niet met groepsvervoer naar het werk. Je hebt geen loonbeslag of grote schulden. Tot welk bedrag mag ik een fiets uitzoeken? Je mag zelf bepalen voor welke prijs je een fiets uitzoekt. Let op: het fiscale voordeel geldt alleen tot het vrijstellingsbedrag van maximaal 749 inclusief BTW. De eventuele meerprijs moet je in de winkel rechtstreeks aan de rijwielhandelaar betalen. Wat zit er precies in het fietspakket? Het fietspakket bestaat uit de volgende onderdelen: Fiets met fiscaal voordeel over een maximum van 749 (incl. BTW). Eventueel: een driejarige diefstal- of all-riskverzekering met een fiscaal voordeel tot een maximumbedrag van 110.

7 Eventueel: Nationale Fietsbonnen met fiscaal voordeel tot een maximum van 240. Gratis eerste onderhoudsbeurt. Wat ruil ik in voor het fietspakket? In ruil voor (de projectprijs van) het fietspakket ruil je tot een gelijke brutoloonwaarde (een deel van) één of meerdere brutoloonbestanddelen in. Je ruilt dus brutoloon, eindejaarsuitkering, vakantiegeld of verlofuren (alleen voor Wsw) in voor je fietspakket. De projectprijs van het fietspakket is de prijs van de fiets tot 749 plus de eventuele verzekeringspremie tot maximaal 110 plus het eventuele bedrag aan bestelde fietsbonnen tot maximaal 240. Is je fiets duurder dan 749 dan betaal je de meerpijs direct aan de rijwielhandelaar. De meerpremie van de verzekering (boven 110) wordt door het Nationale Fietsplan bij je geïncasseerd. Wat gebeurt er als ik voldoende brutoloonbestanddelen heb in geleverd? Nadat de totale waarde van de brutoloonbestanddelen die je hebt ingeleverd gelijk is aan de projectprijs van het fietspakket is je fietspakket afbetaald. Je ontvangt gewoon weer je oorspronkelijke brutoloonbestanddelen. Wat gebeurt er als mijn fiets wordt gestolen en ik geen verzekering heb afgesloten? Als je fiets onverhoopt wordt gestolen en je geen fietsverzekering hebt afgesloten, wordt de overeengekomen verrekening met je werkgever wel voortgezet. Je betaalt in dat geval dus voor een fiets die je niet meer hebt. Als je hierdoor voortijdig stopt met fietsen naar het werk dien je het restantbedrag zelfs netto te voldoen! Bovendien kun je pas na drie kalenderjaren weer met belastingvoordeel een nieuwe fiets aanschaffen. Daarom is het verstandig je fiets te laten verzekeren. Is het verstandig om een fietsverzekering via de rijwielhandelaar af te sluiten? Nee, je voordeel is groter wanneer je een fietsverzekering bij het Nationale Fietsplan van IBN afsluit. Dit komt omdat de verzekeringspremies over het algemeen lager zijn dan bij het apart afsluiten via de rijwielhandelaar. Bovendien heb je voor een verzekering binnen het Nationale Fietsplan tot de premie van maximaal 110 ook nog het belastingvoordeel.

8 Wat gebeurt er als mijn fiets wordt gestolen en ik een NFP-fietsverzekering heb afgesloten? In dit geval dien je eerst aangifte te doen. Vervolgens stuur je een kopie van het proces-verbaal plus de twee originele fietssleutels aangetekend op naar de verzekeringsmaatschappij. Vermeld hierbij je polisnummer. De volledige adresgegevens staan op de verzekeringspolis. Na ongeveer twee weken krijg je bericht van de verzekeringsmaatschappij of de claim wordt gehonoreerd. Als dat zo is, krijg je hierbij een NFP Fietsformulier toegestuurd, waarmee je direct een nieuwe fiets mag bestellen. Dit wordt de zogenoemde herlevering genoemd. Deze nieuwe fiets kun je wederom verzekeren via het Nationale Fietsplan. Mag ik naar eigen keuze een fiets uitzoeken? Inderdaad, je mag bij het Nationale Fietsplan van IBN een fiets naar eigen keuze uitzoeken. Je bent dus niet gebonden aan een bepaald merk. Ga daarvoor naar een bij NFP aangesloten rijwielhandelaar en maak een keuze uit de brochure van één van de merken. In veel gevallen kan de rijwielhandelaar ook modellen uit zijn eigen voorraad leveren. Informeer bij de rijwielhandelaar naar de voorwaarden. Ook op internet zijn veel merken te vinden zodat je vast kunt zien welk merk je het meest aanspreekt Als je een fiets bij een rijwielhandelaar uitzoekt, geef dan vooraf aan de rijwielhandelaar aan dat het een fietsplan van Nationale Fiets Projecten betreft. Op het NFP Fietsformulier kun je aangeven welke fiets je wilt hebben en via welke rijwielhandelaar je de fiets geleverd wilt hebben. Is het ook mogelijk dat ik mijn oude fiets inruil bij deelname aan het Nationale Fietsplan? Er is binnen het Nationale Fietsplan geen voorziening getroffen voor het inruilen van fietsen. Je bent echter vrij om hierover individueel afspraken te maken met je rijwielhandelaar. Mag ik ook naar mijn eigen rijwielhandelaar gaan? De fietsen worden alleen geleverd via een rijwielhandelaar die samenwerkt met NFP. Het volledige overzicht met aangesloten rijwielhandelaren is te vinden op

9 Indien de door jou gewenste rijwielhandelaar onverhoopt niet op de NFP website wordt vermeld en je de fiets toch via hem geleverd wilt krijgen, kan dat alleen nadat de dealer zich alsnog bij NFP heeft aangemeld. Wat moet ik doen om een fiets in mijn bezit te krijgen? Nadat je een fiets hebt uitgekozen moet je het NFP Fietsformulier samen met de rijwielhandelaar invullen en ondertekenen. Je stuurt het formulier dan samen met het ingevulde en ondertekende keuzeformulier van IBN terug naar IBN. Het keuzeformulier is een formulier van IBN waarop is aangegeven op welke manier jij je fiets kunt betalen. Er is voor je gecheckt of je je eindejaarsuitkering, vakantiegeld of verlofuren (alleen voor Wsw) kunt gebruiken voor de aankoop van je fietspakket. Op het formulier staat dit precies voor jouw situatie aangegeven. Je kiest vervolgens zelf hoe jij je fiets wilt betalen. Na ontvangst van de 2 ingevulde en ondertekende formulieren door IBN wordt een aanvulling op je arbeidsovereenkomst gemaakt. Hierin is de aankoop van je fiets en de manier waarop je ervoor betaalt verwerkt. Je ondertekent deze aanvulling en stuurt het weer terug naar IBN. Pas na ontvangst van deze getekende aanvulling op je arbeidsovereenkomst wordt door IBN de bestelling van je fiets gedaan. Het wachten is dan op een telefoontje van de rijwielhandelaar: deze laat je weten wanneer de fiets binnen is. Wanneer en hoe krijg ik de fiets in mijn bezit? In de regel wordt de fiets binnen een week na bestelling door de betreffende rijwielhandelaar aan je uitgeleverd. Dit is mogelijk doordat de fiets veelal uit eigen voorraad van de rijwielhandelaar kan worden geleverd. Informeer bij je rijwielhandelaar naar de mogelijkheden voor levering uit eigen voorraad. Uiteraard kan het ook voorkomen dat de fiets nog bij de fabrikant moet worden besteld. Afhankelijk van de levertijden van de fabrikant, wordt de fiets ongeveer twee tot zes weken nadat het fietsformulier bij Nationale Fietsprojecten (NFP) is binnengekomen bij de door jou aangegeven rijwielhandelaar geleverd. In alle gevallen neemt de rijwielhandelaar contact met je op, zodra je de fiets kunt komen ophalen. Bij aflevering van de fiets ontvang je het NFP Afleverdocument en het garantiebewijs van de rijwielhandelaar. Op het NFP Afleverdocument worden de unieke nummers van je fiets vermeld (frame-, slot- en sleutelnummer). Dit document is

10 verbonden aan je exemplaar van het NFP Fietsformulier en is ook je voorlopige bewijs van verzekering. Het NFP Afleverdocument is bovendien je tegoedbon voor de gratis eerste servicebeurt bij de betreffende rijwielhandelaar. Bewaar de documenten dus goed! Een aantal rijwielhandelaren biedt een extra uitgebreid service- en garantiepakket bij iedere afgeleverde fiets aan. Voor dit pakket wordt meestal een aanvullend bedrag in rekening gebracht, te betalen aan de rijwielhandelaar. Wat moet ik nog doen nadat ik de fiets in mijn bezit heb gekregen? Nadat je de fiets bij de rijwielhandelaar hebt opgehaald, moet je alleen nog even letten op het volgende: Controleer of je alle documenten hebt ontvangen: een kopie van het NFP Fietsformulier, een kopie van de Aanvulling op de Arbeidsovereenkomst, het NFP Afleverdocument en het garantiebewijs. Voor de eventuele verzekering ontvang je na een aantal weken de verzekeringspolis en bijbehorende voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. Je ontvangt na een aantal dagen de eventueel bestelde Nationale Fietsbonnen. Een overzicht van de meer dan rijwielzaken waar je met de Nationale Fietsbon terecht kunt, vind je op Ongeveer 2 maanden na aflevering van je fiets dien je gratis een eerste servicebeurt te laten uitvoeren door de rijwielhandelaar waar je de fiets hebt opgehaald. Zorg dat deze beurt wordt uitgevoerd in verband met eventuele toekomstige garantieaanspraken. Voor verdere vragen zie de NFP website: of bel de NFP Helpdesk. Deze is op werkdagen te bereiken van 8.30 uur tot uur via telefoonnummer

11 ANTWOORDKAART Ja, ik wil graag de informatie ontvangen die nodig is om mee te doen aan het fietsplan. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer: Geboortedatum: Personeelsnummer: Werkzaam bij het IBN Bedrijf:

12 Postzegel niet nodig HR Backoffice IBN Antwoordnummer VB Uden IBN Hockeyweg 5 Postbus AR Uden T F E info@ibn.nl I april 2013

IBN Fietsplan. Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets!

IBN Fietsplan. Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets! IBN Fietsplan Laat de Belastingdienst meebetalen aan je nieuwe fiets! versie 2014 Wil je een nieuwe fiets kopen met een belastingvoordeel? Speciaal voor medewerkers van IBN is dit mogelijk. Je kunt namelijk

Nadere informatie

Fietsproject fiets van de zaak

Fietsproject fiets van de zaak Fietsproject fiets van de zaak 1. Inleiding De SWKGroep wil graag het fietsgebruik voor woon-werkverkeer stimuleren. Fietsen is niet alleen gezond, het is ook goedkoop, milieuvriendelijk en het levert

Nadere informatie

Nationale Fietsplan. de fietsregeling voor alle bij Akorda aangesloten onderwijsinstellingen. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP)

Nationale Fietsplan. de fietsregeling voor alle bij Akorda aangesloten onderwijsinstellingen. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) Nationale Fietsplan de fietsregeling voor alle bij Akorda aangesloten onderwijsinstellingen Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) geldig per 22 juli 2011 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel

Nadere informatie

Nationale Fietsplan. de fietsregeling voor alle bij Concent aangesloten onderwijsinstellingen

Nationale Fietsplan. de fietsregeling voor alle bij Concent aangesloten onderwijsinstellingen Nationale Fietsplan de fietsregeling voor alle bij Concent aangesloten onderwijsinstellingen Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) geldig per 12 maart 2009 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel

Nadere informatie

Nationale Fietsplan Online. de online fietsregeling van SWKGroep

Nationale Fietsplan Online. de online fietsregeling van SWKGroep Nationale Fietsplan Online de online fietsregeling van SWKGroep Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) geldig per 1 januari 2017 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel 2: Doel van het fietsplan

Nadere informatie

De onderneming behorend tot Brocacef Groep NV waar deze regeling van toepassing is. De werknemer m/v in dienst van de werkgever

De onderneming behorend tot Brocacef Groep NV waar deze regeling van toepassing is. De werknemer m/v in dienst van de werkgever 1. DOEL VAN DE REGELING Het doel van deze regeling is de medewerker die op de fiets naar het werk (wil) komen en voldoet aan bepaalde criteria (hieronder genoemd) de mogelijkheid te bieden om voordelig

Nadere informatie

NFP Fietsplan. de fietsregeling van Zorggroep Noord- en Midden Limburg. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP)

NFP Fietsplan. de fietsregeling van Zorggroep Noord- en Midden Limburg. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) NFP Fietsplan de fietsregeling van Zorggroep Noord- en Midden Limburg Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel 2: Doel van het fietsplan 4 Artikel 3: Fiscale

Nadere informatie

Nationale Fietsplan. de fietsregeling van Esprit Scholengroep. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP)

Nationale Fietsplan. de fietsregeling van Esprit Scholengroep. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) Nationale Fietsplan de fietsregeling van Esprit Scholengroep Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) geldig per 25 mei 2010 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel 2: Doel van het fietsplan 4 Artikel

Nadere informatie

Nationale Fietsplan. de fietsregeling van Stichting Akkoord! PO. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP)

Nationale Fietsplan. de fietsregeling van Stichting Akkoord! PO. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) Nationale Fietsplan de fietsregeling van Stichting Akkoord! PO Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) geldig per 11 januari 2016 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel 2: Doel van het fietsplan

Nadere informatie

Fietsplan de fietsregeling van Stichting Akkoord! PO 2019

Fietsplan de fietsregeling van Stichting Akkoord! PO 2019 Fietsplan de fietsregeling van Stichting Akkoord! PO 2019 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel 2: Doel van het Fietsplan 3 Artikel 3: Fiscale faciliteiten: een compleet fietspakket 4 Artikel 4: Voorwaarden

Nadere informatie

Nationale Fietsplan. de fietsregeling voor alle bij Confina aangesloten besturen

Nationale Fietsplan. de fietsregeling voor alle bij Confina aangesloten besturen Nationale Fietsplan de fietsregeling voor alle bij Confina aangesloten besturen Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) geldig per 24 februari 2010 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel 2: Doel

Nadere informatie

Nationale Fietsplan. de fietsregeling van Koninklijke BAM Groep NV. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP)

Nationale Fietsplan. de fietsregeling van Koninklijke BAM Groep NV. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) Nationale Fietsplan de fietsregeling van Koninklijke BAM Groep NV Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) geldig per 1 januari 2013 Inhoud Artikel 1: Definities 3 Artikel 2: Doel van het fietsplan

Nadere informatie

NFP Fietsplan. de fietsregeling van Universiteit Leiden. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP)

NFP Fietsplan. de fietsregeling van Universiteit Leiden. Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) NFP Fietsplan de fietsregeling van Universiteit Leiden Verzorgd door Nationale Fiets Projecten (NFP) geldig per 1 januari 2007 Artikel 1: Definities In deze regeling wordt verstaan onder: 1. Werkgever:

Nadere informatie

Regeling fietsproject

Regeling fietsproject Regeling fietsproject Nummer: 10.0005997 Versie: 1.0 Vastgesteld door het DB d.d. 16 juni 2011 Instemming COR 26 mei 2011 Deze gewijzigde regeling treedt in werking op 1 juli 2011 doc.: pz_alle/regelingen/fietsproject

Nadere informatie

Bedrijfsfitness informatie

Bedrijfsfitness informatie IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven: Kan ik meedoen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

Fietsregeling stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam per

Fietsregeling stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam per Fietsregeling stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam per 01-01-2008 ARTIKEL 1: VERGOEDING AANSCHAFKOSTEN 1.1 Op basis van deze regeling vergoedt de werkgever aan de werknemer die zelf een fiets

Nadere informatie

Regeling bedrijfsfitness

Regeling bedrijfsfitness IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven. Kan ik mee doen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

Trap eens wat vaker naar je werk!

Trap eens wat vaker naar je werk! Fietsplan Utrecht Trap eens wat vaker naar je werk! Het fietsplan, wat is dat? NUOVO probeert zo gunstig mogelijke secundaire arbeidsvoorwaarden te creëren voor haar werknemers. Het is mogelijk zijn om

Nadere informatie

Fietsregeling 2015 SPO De Liemers

Fietsregeling 2015 SPO De Liemers Fietsregeling 2015 SPO De Liemers status Definitief pagina 1 van 5 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Voorwaarden voor deelname Artikel 3: Aanmeldingsprocedure Artikel 4: Uitruilen van het fietspakket

Nadere informatie

TOELICHTING FIETSREGELING

TOELICHTING FIETSREGELING TOELICHTING FIETSREGELING INLEIDING De fietsregeling is door de werkgever opgenomen binnen de werkkostenregeling. Voor die tijd was de fietsregeling een opzichzelfstaande regeling. De fietsregeling is

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers

Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers Toelichting Fietsregeling Helder Onderwijs voor werknemers Deze informatie is bestemd voor de in dienst zijnde werknemers van schoolbesturen indien zij gebruik willen maken van een fiets-privéregeling

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Fietsregeling Rotterdam 2014 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de wethouder Haven, Duurzaamheid, Mobiliteit en Organisatie van 14 oktober 2014

Nadere informatie

Fietsregeling 1. ALGEMENE VOORWAARDEN

Fietsregeling 1. ALGEMENE VOORWAARDEN Fietsregeling 1. ALGEMENE VOORWAARDEN Aankoop fiets De werknemer heeft ten tijde van de aanschaf van een fiets een dienstbetrekking. De werknemer maakt op meer dan de helft van het aantal dagen dat hij

Nadere informatie

Jouw pensioenkeuzes. Lees deze folder voordat je het formulier Jouw pensioenkeuzes invult.

Jouw pensioenkeuzes. Lees deze folder voordat je het formulier Jouw pensioenkeuzes invult. Jouw pensioenkeuzes Lees deze folder voordat je het formulier Jouw pensioenkeuzes invult. Jouw pensioenkeuzes Het is zover. Je gaat (bijna) met pensioen. Gewoon op de afgesproken datum of je eerder gekozen

Nadere informatie

Jouw pensioenkeuzes. Lees deze folder voordat je het formulier Jouw pensioenkeuzes invult.

Jouw pensioenkeuzes. Lees deze folder voordat je het formulier Jouw pensioenkeuzes invult. Jouw pensioenkeuzes Lees deze folder voordat je het formulier Jouw pensioenkeuzes invult. Jouw pensioenkeuzes Het is zover. Je gaat (bijna) met pensioen. Gewoon op de afgesproken datum of je eerder gekozen

Nadere informatie

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel

Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Fietsplan Onderwijsbureau Meppel Inleiding Al enige tijd is het binnen de fiscale wetgeving mogelijk dat werkgevers onder bepaalde voorwaarden aan werknemers een fiets ter beschikking stellen of vergoeden.

Nadere informatie

Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor:

Eén van deze loonbestanddelen kan ingeruild worden voor: 1 Cafetariaregeling Cafetariaregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon ruilen voor bepaalde vergoedingen

Nadere informatie

Cafetaria-en salderingsregeling

Cafetaria-en salderingsregeling 1 Cafetaria-en salderingsregeling Cafetaria-en salderingsregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon

Nadere informatie

TOELICHTING TIJDELIJKE REGELING CAFETARIAMODEL 2011

TOELICHTING TIJDELIJKE REGELING CAFETARIAMODEL 2011 TOELICHTING TIJDELIJKE REGELING CAFETARIAMODEL 2011 Gemeente Stichtse Vecht Nadere uitwerking van artikel 4a:3 CAR/UWO Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Bronnen 2.1 Bronnen 2.1.1 Persoonsgebonden budget (PGB)

Nadere informatie

Fietsreglement SIMON scholen. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen SIMON scholen

Fietsreglement SIMON scholen. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen SIMON scholen Fietsreglement SIMON scholen Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen SIMON scholen geldig per 1 januari 2014 tot en met 31-12-2014 1 Inhoud Artikel

Nadere informatie

Fiets verstrekken, vergoeden of ter beschikking gesteld Bij de fiets van de zaak zijn er drie mogelijkheden te onderscheiden namelijk:

Fiets verstrekken, vergoeden of ter beschikking gesteld Bij de fiets van de zaak zijn er drie mogelijkheden te onderscheiden namelijk: 1 Fiets van de Zaak Fietsen geeft een gevoel van vrijheid. Fietsen is prettig, sportief, avontuurlijk, gezond, goedkoop, milieuvriendelijk en het vervoermiddel bij uitstek voor korte afstanden. Fietsers

Nadere informatie

Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice

Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice Sociale Dienst Drechtsteden Klantenservice Postbus 619 3300 AP Dordrecht - Bezoekadres Spuiboulevard 298 3311 GR Dordrecht Telefoon (078) 770 89 10 Fax (078) 639 80 80 Website www.socialedienstdrechtsteden.nl

Nadere informatie

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening Dit zijn de belangrijkste punten Inleiding Per 1 januari 2010 geldt voor werknemers in de sociale werkvoorziening een nieuwe reiskostenregeling. Deze

Nadere informatie

ICT-privé. Regeling ter bevordering van het ICT-gebruik van medewerkers binnen HAAL, Veluwe Plus en KOALAH. geldig per 1-6-13 tot 31-12-16

ICT-privé. Regeling ter bevordering van het ICT-gebruik van medewerkers binnen HAAL, Veluwe Plus en KOALAH. geldig per 1-6-13 tot 31-12-16 ICT-privé Regeling ter bevordering van het ICT-gebruik van medewerkers binnen HAAL, Veluwe Plus en KOALAH. geldig per 1-6-13 tot 31-12-16 1 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Doel van ICT-privé HAAL-Veluwe

Nadere informatie

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Op het Serviceplein van Zorggroep vind je informatie over de Werkkostenregeling. Wat is de werkkostenregeling (WKR) De WKR vervangt alle verschillende regels

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling 2017

Toelichting Fietsregeling 2017 Toelichting Fietsregeling 2017 Deze informatie is bestemd voor medewerkers verbonden aan Scholengroep Veluwezoom INLEIDING Conform bovengenoemd Besluit is het voor Scholengroep Veluwezoom mogelijk haar

Nadere informatie

JOUW. Lees deze folder voordat je het formulier Jouw pensioenkeuzes invult.

JOUW. Lees deze folder voordat je het formulier Jouw pensioenkeuzes invult. pensioenkeuzes JOUW Lees deze folder voordat je het formulier Jouw pensioenkeuzes invult. Jouw pensioenkeuzes Het is zover. Je gaat (bijna) met pensioen. Gewoon op de afgesproken datum of je eerder gekozen

Nadere informatie

CITROËN AUTOFINANCIERING

CITROËN AUTOFINANCIERING CITROËN AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG CITROËN FINANCIAL SERVICES HELPT U GRAAG OP WEG U wilt een nieuwe auto, maar u kunt uw aankoop niet in één keer bekostigen.

Nadere informatie

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG 2 PEUGEOT FINANCE HELPT U GRAAG OP WEG U WILT EEN NIEUWE AUTO, MAAR U KUNT UW AANKOOP NIET IN ÉÉN KEER BEKOSTIGEN. DAN HELPT PEUGEOT

Nadere informatie

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG PEUGEOT FINANCE HELPT U GRAAG OP WEG U WILT EEN NIEUWE AUTO, MAAR U KUNT UW AANKOOP NIET IN ÉÉN KEER BEKOSTIGEN. DAN HELPT PEUGEOT

Nadere informatie

Fietsreglement. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014

Fietsreglement. Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014 Fietsreglement Het reglement ter bevordering van het gebruik van de fiets voor het werk van medewerkers binnen Het Sticht geldig per 1 januari 2014 1 Inhoud Artikel 1: Definities Artikel 2: Doel van het

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Doelgroep: medewerkers werkzaam onder CAO VVT Duur regeling: onbepaalde tijd Ingangsdatum

Nadere informatie

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier Koopkrachttegemoetkoming 2014 Pagina 1 van 5 Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon,

Nadere informatie

Gegevens van u (en uw partner)

Gegevens van u (en uw partner) Gegevens van u (en uw partner) 1. Uw gegevens op 1 september 2014 Voorletters en achternaam Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats Telefoonnummer Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN) 2. Gegevens

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Deze informatie is bestemd voor medewerkers verbonden aan scholen en algemene diensten van schoolbesturen. Aan deze informatie kunnen geen

Nadere informatie

Individueel Keuze Budget

Individueel Keuze Budget Individueel Keuze Budget Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden 2017 Inhoudsopgave Wat is het Individueel Keuze Budget... 3 Hoe is het Individueel Keuze Budget opgebouwd... 4 Waaraan kunt u het IKB besteden?...

Nadere informatie

Extra geld voor mensen met een laag inkomen

Extra geld voor mensen met een laag inkomen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u misschien recht op extra geld van uw gemeente. We

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers

Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Toelichting Fietsregeling Onderwijs Service Groep voor werknemers Deze informatie is bestemd voor medewerkers verbonden aan scholen en algemene diensten van schoolbesturen. Aan deze informatie kunnen geen

Nadere informatie

Toelichting Fietsregeling 2016

Toelichting Fietsregeling 2016 Toelichting Fietsregeling 2016 Deze informatie is bestemd voor medewerkers verbonden aan Scholengroep Veluwezoom INLEIDING Conform bovengenoemd Besluit is het voor Scholengroep Veluwezoom mogelijk haar

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen Inhoudsopgave veelgestelde vragen Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Klik op een categorie: 1. Contract 2. Schade en onderhoud 3. Financiële aspecten 4. Einde contract 5. Verzekering 6. Contact

Nadere informatie

CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG

CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG Het principe van de fiscale regeling Het principe van de fiscale regeling is dat de medewerker een bedrag ter hoogte van de fiscale vergoeding woon-werkverkeer

Nadere informatie

Sport. Fonds. Jeugd. { Cultuur. School. met aanvraagformulier. Schooljaar 2011-2012. Laat je kind iets leuks doen!

Sport. Fonds. Jeugd. { Cultuur. School. met aanvraagformulier. Schooljaar 2011-2012. Laat je kind iets leuks doen! Jeugd { Cultuur Sport } School met aanvraagformulier Fonds Schooljaar 2011-2012 Laat je kind iets leuks doen! Het Jeugdfonds Ook kinderen uit gezinnen met weinig geld moeten mee kunnen doen aan (sociale)

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen. Alle kosten in de hand met Suzuki All-inclusive. Inhoudsopgave veelgestelde vragen Inhoudsopgave veelgestelde vragen Heeft u een vraag over een specifiek onderwerp? Klik op een categorie: 1. Contract 2. Schade en onderhoud 3. Financiële aspecten 4. Einde contract 5. Verzekering 6. Contact

Nadere informatie

Individueel Keuze Budget

Individueel Keuze Budget Individueel Keuze Budget Onderdeel van de arbeidsvoorwaarden Gewijzigd op 27 juni 2018 Inhoudsopgave Wat is het Individueel Keuze Budget... 3 Waaraan kunt u het IKB besteden?... 4 Fiscale consequenties...

Nadere informatie

Voorlopige berekening pensioen aanvragen Als u geboren bent in of na 1950

Voorlopige berekening pensioen aanvragen Als u geboren bent in of na 1950 Voorlopige berekening pensioen aanvragen Als u geboren bent in of na 1950 Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u een berekening van uw pensioen aanvragen. Op die manier kunt u nagaan hoeveel inkomen

Nadere informatie

Bestedingsplan Decentrale Middelen gemeente Houten 2012

Bestedingsplan Decentrale Middelen gemeente Houten 2012 Bestedingsplan Decentrale Middelen gemeente Houten 2012 In 2002 is voor het eerst een Bestedingsplan Decentrale Middelen vastgesteld. In het kader van dit bestedingsplan is er jaarlijks voor iedere medewerker

Nadere informatie

Sport. Fonds. Jeugd. { Cultuur. School. met aanvraagformulier. Schooljaar 2013-2014. Laat je kind iets leuks doen!

Sport. Fonds. Jeugd. { Cultuur. School. met aanvraagformulier. Schooljaar 2013-2014. Laat je kind iets leuks doen! Jeugd { Cultuur Sport } School met aanvraagformulier Fonds Schooljaar 2013-2014 Laat je kind iets leuks doen! Het Jeugdfonds Ook kinderen uit gezinnen met weinig geld moeten mee kunnen doen aan (sociale)

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking Overeenkomst Periodieke schenking Exemplaar voor de 1 Basisgegevens 1a Naam van de De heer/mevrouw 1b Naam van de begunstigde Stichting TJOMMIE Foundation 1c Vast bedrag per jaar in euro Vast bedrag per

Nadere informatie

N.V. Univé Schade. Voorwaarden Univé Fietsverzekering versie 1. Deze voorwaarden gelden samen met ons Algemeen Reglement.

N.V. Univé Schade. Voorwaarden Univé Fietsverzekering versie 1. Deze voorwaarden gelden samen met ons Algemeen Reglement. N.V. Univé Schade Voorwaarden Univé Fietsverzekering versie 1 Deze voorwaarden gelden samen met ons Algemeen Reglement Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Wat moet u doen bij schade? 2 Artikel 1 Wat moet u bij schade

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Het Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden van Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt de mogelijkheid om onderdelen van de arbeidsvoorwaarden uit te ruilen tegen andere onderdelen.

Nadere informatie

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding?

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Beste collega, Weet u dat er een mogelijkheid bestaat om een (aanvullende) reiskostenvergoeding te ontvangen, óók als u niet in aanmerking komt

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Jij mag kiezen! Als medewerker van het Westfriesgasthuis profiteer je van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden MKSA uit de CAO Ziekenhuizen. Hiermee kun je bepaalde

Nadere informatie

4.6 Werkkostenregeling

4.6 Werkkostenregeling 4.6 Werkkostenregeling Werkkostenregeling Wat houdt die werkkostenregeling precies in? Eigenlijk gaat het om een eenvoudige regeling die de huidige 29 categorieën van onkostenvergoedingen samenvoegt. Werkgevers

Nadere informatie

1. Wilt u het formulier helemaal invullen.

1. Wilt u het formulier helemaal invullen. Verzoek om kwijtschelding van belasting Datum aanvraag: Burgerservicenummer: Achternaam: Voorletter(s): Tussenvoegsel(s): Straatnaam: Huisnummer: Postcode: Huisletter of toevoeging: Woonplaats: Geboortedatum:

Nadere informatie

Aanvraag serviceberekening ouderdomspensioen

Aanvraag serviceberekening ouderdomspensioen Aanvraag serviceberekening ouderdomspensioen Uw gegevens naam adres postcode en plaats geboortedatum burgerservicenummer telefoonnummer _ Uw werkgever naam werkgever aansluitnummer datum in dienst datum

Nadere informatie

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea invullen iinvullen Aanvraag Collectieve Zorgverzekering Zilveren Kruis Achmea Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitkeringsadministratie Stadskantoor Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker): 2 Looptijd van de gift 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) verklaart een gift te doen

Nadere informatie

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding

Gemeente Ede. Voorwaarden voor kwijtschelding Gemeente Ede Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2014 voor ondernemers Door dit formulier in te vullen verzoekt u de gemeente Ede om in aanmerking te mogen komen voor kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010

2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010 BINNENGEKOMEN I I GESCAND OP College voor Arbeidszaken Kamer Gesubsidieerde ArbeSd Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad 2 3 SEP. 20iVI\lKE 1 2 3 SEP. 2010 Verd 3ing%n"^ "te Oostzaan Informatiecentrum

Nadere informatie

CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG

CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG CAO á la carte: fiscale regeling woon-/werkverkeer UMCG Het principe van de fiscale regeling Het principe van de fiscale regeling is dat de medewerker een bedrag ter hoogte van de fiscale vergoeding woon-werkverkeer

Nadere informatie

*300* iinvullen. Aanvraag Individuele studietoeslag

*300* iinvullen. Aanvraag Individuele studietoeslag invullen iinvullen Aanvraag Individuele studietoeslag Inkomensondersteuning Stadskantoor Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl Met dit formulier kun je de individuele studietoeslag

Nadere informatie

VERGOEDINGEN. Krammer HE Brielle /

VERGOEDINGEN. Krammer HE Brielle / VERGOEDINGEN Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 hanteert, conform de CAO PO, de navolgende regelingen inzake vergoedingen voor de aanschaf van een fiets voor het woon-werkverkeer, reiskosten

Nadere informatie

Voorlopige berekening pensioen aanvragen

Voorlopige berekening pensioen aanvragen Voorlopige berekening pensioen aanvragen Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u een berekening van uw pensioen aanvragen. Op die manier kunt u nagaan hoeveel inkomen u ongeveer krijgt als u met

Nadere informatie

Waardeoverdracht. Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder

Waardeoverdracht. Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder Waardeoverdracht Het opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder GEFELICITEERD! EEN NIEUWE BAAN Een nieuwe baan, andere collega s en misschien wel andere werkzaamheden. Een nieuwe

Nadere informatie

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG

AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG 2 PEUGEOT BETAALPLAN ALTIJD EEN PASSEND FINANCIERINGSVOORSTEL U WILT EEN NIEUWE AUTO, MAAR U KUNT UW AANKOOP NIET IN ÉÉN KEER BEKOSTIGEN.

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting na ontslag

Vrijwillige voortzetting na ontslag Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting na ontslag Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen. Dat heeft als gevolg dat u minder of geen pensioen opbouwt bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Nadere informatie

CITROËN BETAALPLAN AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG

CITROËN BETAALPLAN AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG AUTOFINANCIERING WELKE FINANCIERING PAST BIJ U? WIJ HELPEN U GRAAG OP WEG 2 , ALTIJD EEN PASSEND FINANCIERINGSVOORSTEL U wilt een nieuwe auto, maar u kunt uw aankoop niet in één keer bekostigen. Dan kunt

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Jij mag kiezen! Als medewerker van het Westfriesgasthuis profiteer je van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden MKSA uit de CAO Ziekenhuizen. Hiermee kun je bepaalde

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie november 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Gebruik per zorgovereenkomst een

Nadere informatie

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland GEMEENTE lansingerland Decentrale regelgeving Overheidsorganisatie Organisatie die de regeling vaststelt Vastgesteld door Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd Exemplaar voor de schenker Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan het Nationaal Ouderenfonds. Periodieke giften die zijn vastgelegd

Nadere informatie

Toelichting: Aanpassing van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2014

Toelichting: Aanpassing van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2014 Toelichting: Aanpassing van de eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2014 Waarom dit formulier? Wij gebruiken het inkomen en vermogen van 2012 om uw eigen bijdrage voor 2014 te berekenen. Is uw inkomen en/of

Nadere informatie

Cafetariasysteem. Flexibilisering arbeidsvoorwaarden

Cafetariasysteem. Flexibilisering arbeidsvoorwaarden Cafetariasysteem Flexibilisering arbeidsvoorwaarden Human Resources, juli 2013 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1 CAFETARIASYSTEEM... 2 1.2 DEELNAME... 2 1.3 KEUZEMOMENT EN LOOPTIJD... 2 2. BRONNEN... 3 2.1

Nadere informatie

Fietsregeling. (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO)

Fietsregeling. (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO) Fietsregeling Categorie 2 nummer 2 (Ter uitvoering van artikel 4a:1, lid 5, en artikel 4a:3 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR-UWO) Vastgesteld bij besluit het Algemeen Bestuur d.d. Datum

Nadere informatie

Aanvraag collectieve regeling Zilveren Kruis Achmea

Aanvraag collectieve regeling Zilveren Kruis Achmea Aanvraag collectieve regeling Zilveren Kruis Achmea Afdeling Werk, Inkomen en Zorg, Postbus 168, 1970 AD IJMUIDEN, Bezoekadres: Dudokplein 1, Telefoon: 0255-567200 In te vullen door de gemeente Er is recht

Nadere informatie

Regeling fiets-privé 1. Algemene omschrijving 2. Begripsbepalingen

Regeling fiets-privé 1. Algemene omschrijving 2. Begripsbepalingen Regeling fiets-privé 1. Algemene omschrijving Door deze regeling is het mogelijk dat werknemers van Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland hierna te noemen SVOK, met een aanzienlijk belastingvoordeel

Nadere informatie

Overlijden en uw pensioen

Overlijden en uw pensioen Overlijden en uw pensioen Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren. Wat is er geregeld voor uw nabestaanden? Overlijdt u voordat u met pensioen gaat en terwijl u deelneemt aan onze pensioenregeling?

Nadere informatie

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer

IKB OFGV. OFGV wegwijzer in het IKB. I. Het IKB. VI. Fiscaal. vriendelijk verrekenen. II. Kopen van vakantie uren. van woonwerkverkeer IKB OFGV I. Het IKB VI. Fiscaal vriendelijk verrekenen van woonwerkverkeer V. Fiscaal vriendelijk verrekenen van de vakbondscontributie OFGV wegwijzer in het IKB IV. Fiscaal vriendelijk verrekenen van

Nadere informatie

Voor wie is deze informatie?

Voor wie is deze informatie? Productwijzer lening voor opleiding tot verkeersvlieger Voor wie is deze informatie? In deze Productwijzer vind je informatie als je meer wilt weten over de lening voor opleiding tot verkeersvlieger. Wil

Nadere informatie

Cafetaria reglement 2015

Cafetaria reglement 2015 Cafetaria reglement 2015 Cafetaria regeling definitief PO, VO en SB versie 14-1-2015 Het Cafetaria reglement Lucas Onderwijs biedt werknemers van Lucas Onderwijs de gelegenheid om deel te nemen aan een

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie februari 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Bijvoorbeeld als het aantal uren

Nadere informatie

Vervroegd pensioen aanvragen

Vervroegd pensioen aanvragen Vervroegd pensioen aanvragen Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u vervroegd pensioen aanvragen. Vul het formulier samen met uw werkgever in. Met dit formulier vraagt u uw pensioen definitief

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR396358_1. Fietsplan

CVDR. Nr. CVDR396358_1. Fietsplan CVDR Officiële uitgave van Hulst. Nr. CVDR396358_1 4 juli 2016 Fietsplan Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst; gelet op artikel 160, eerste lid, onder c, van de Gemeentewet

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Fietsregeling gemeente Best 2015 e.v.

GEMEENTEBLAD. Nr Fietsregeling gemeente Best 2015 e.v. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Best. Nr. 28720 3 april 2015 Fietsregeling gemeente Best 2015 e.v. Artikel 1: Definities In deze regeling wordt verstaan onder: 1. Car-uwo: Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

De werkgeversverklaring

De werkgeversverklaring De werkgeversverklaring Voor het afsluiten van een hypotheek moet je een werkgeversverklaring aanleveren. Hieronder vind je een model met een uitleg voor jezelf en je werkgever. Je kunt de verklaring met

Nadere informatie

Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015

Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015 Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015 datum ontvangst: Clientnr: Werkprocesnr: 1. Uw gegevens ( kopie paspoort of identiteitskaart bijvoegen) Burgerservicenummer Voorletters en naam

Nadere informatie

Alleen invullen als de budgethouder een vertegenwoordiger heeft. voogd. ik ben gemachtigd door de budgethouder De budgethouder én de gemachtigde

Alleen invullen als de budgethouder een vertegenwoordiger heeft. voogd. ik ben gemachtigd door de budgethouder De budgethouder én de gemachtigde Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB met een freelancer Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen. De budgethouder is de opdrachtgever en de zorgverlener is de opdrachtnemer. Een freelancer

Nadere informatie

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de AXS Techniek payroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de verloning van uw personeel voordelig en eenvoudig uitbesteden. Wij nemen het werkgeverschap van u over, in de zin

Nadere informatie

De betaalwijze hangt direct samen met de manier waarop je de boeken wenst te ontvangen. Er zijn twee mogelijkheden hoe je je boeken kunt ontvangen:

De betaalwijze hangt direct samen met de manier waarop je de boeken wenst te ontvangen. Er zijn twee mogelijkheden hoe je je boeken kunt ontvangen: Betaalwijze De betaalwijze hangt direct samen met de manier waarop je de boeken wenst te ontvangen. Er zijn twee mogelijkheden hoe je je boeken kunt ontvangen: 1. Je laat het boekenpakket thuisbezorgen:

Nadere informatie