Horse Sense Redefined (Herdefiniëring van gezond paardengevoel en verstand)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Horse Sense Redefined (Herdefiniëring van gezond paardengevoel en verstand)"

Transcriptie

1 Horse Sense Redefined (Herdefiniëring van gezond paardengevoel en verstand) Deelcertificaten & Certificerende Opleiding op maat Praktische wijsheid voor authentieke kracht in een niet natuurlijke wereld.

2 5 STER PRINCIPES van Irwin Insights Vraag wat jij voor je paard kunt doen, in plaats van wat het paard voor jou kan doen. Het is niet mogelijk het paard te controleren. We kunnen alleen onze reacties op het paard controleren. Hoe het paard zich uit, weerspiegelt zijn gemoedstoestand Trek het paard niet in de gewenste richting, maar blokkeer de richting waar je niet heen wilt Eerst Training, dan Scholing

3 Zit de paardenwereld echt te wachten op nòg een certificatie-programma? Ondanks de toenemende populariteit van certificatie programma s in de paardenindustrie, zijn er nog steeds veel te veel paarden die de liefde niet ervaren. Chris Irwin verwijst hiervoor vaak naar de vergelijking van het kind met de kitten. Wanneer we een jong kind zien knuffelen met een kitten, zien we heel vaak dat het arme diertje dit niet ervaart als uiting van liefde. Soms raakt de kitten gefrustreerd en verdedigt zich door te bijten of te krabben. Het kind laat de kitten vallen en roept: Stoute poes!. Wij weten dat de kitten niet stout is. Wij begrijpen dat het probleem niet bij het dier ligt. Vanuit de beleving van het kind, uit hij in pure onschuld alleen maar liefde en affectie. Maar de simpele waarheid is, dat de lichaamstaal van het kind zijn ware intentie tegenspreekt. Wanneer wij nu het kind en de kitten vervangen door mens en paard, dan komen wij vergelijkbare problemen tegen die in de context veel groter en gecompliceerder zijn.

4 Paardenwelzijn? De Wereld Organisatie voor het Welzijn van het Paard schat dat er wereldwijd zo n probleem paarden per jaar naar de slacht worden gebracht omdat zij ongewenst gedrag vertonen. Andere paarden zijn niet extreem problematisch, maar zijn wel zichtbaar ongelukkig vanwege de stress die door mensen wordt veroorzaakt. Zodanig dat zij, wanneer mensen dichtbij durven te komen, hun spanning, frustraties en angsten uiten door hun oren plat te leggen en dreigen te bijten. Er zijn vele brave paarden die gehoorzaam doen wat er van hen gevraagd wordt. Maar deze arme paarden doen dit vaak met stijve en weggedrukte ruggen, met zwiepende staarten als uiting van irritatie en ontwijken of leunen zwaar tegen de been- en/of teugelhulpen. Natuurlijk zijn er dan ook nog de fantastische paarden. Deze paarden zien wij op wedstrijden en shows, waar zij hun bewegingsmogelijkheden of circus-trucs laten zien, met perfecte gehoorzaamheid en atletische beweging. Maar paarden liegen niet. Kijk aandachtig en let alleen al eens op de staart. Een zwiepende staart laat irritatie zien. Een verkrampt, weggedrukte staart onthult achterdocht en angst. Een ronddraaiende staart is een schreeuw van woede. Hoe bewust wordt er omgegaan met de behoeften van het paard? Er gaan terecht geluiden op dat er tekort oog is voor het welzijn van het paard. Er is behoefte aan vernieuwing, aan kennis en aan praktische wijsheid waarin de mens vanuit authentieke kracht gepast gebruik maakt van lichaamstaal. Het kind wordt ouder en leert meer bewust om te gaan met de kitten met gepast gebruik van lichaamstaal. Kennis is kracht.

5 Gezond paarden- gevoel en verstand (Horse Sense) brengt paardenwelzijn Deze Horse Sense Redefined opleiding is ontsproten uit 35 jaar competentiegerichte successen van Chris Irwin in verschillende Horsemanship-disciplines, met verschillende rassen. Chris leidt zijn studenten door het diepste en meest gedetailleerde proces van de paardenindustrie, hoe je denkt als een paard, spreekt als een paard en het spel van de paarden speelt volgens de regels van de paarden. Naarmate de studenten leren om op een authentieke manier respect, vertrouwen, focus en gewilligheid van het paard voor zich te winnen, zien we een hele nieuwe realiteit in hun lichaamstaal naar boven komen. De paarden gapen en uiten hun opluchting en waardering voor de verandering in de manier waarop de studenten hen benaderen. Ze tonen zich fysiek en mentaal evenwichtig, kalm en in balans bewegen zij zich voorwaarts met ontspannen, gedragen staarten, ontspannen oren en zachte ogen.

6 Paardrijles geven is geen paardentraining Paardrijles geven is niet hetzelfde als paardentraining, net zoals het simpel versturen van een niet hetzelfde is als het programmeren van een computer. Er zijn veel bekwame en goed bedoelende paardrijd-instructeurs die de theorie van hun discipline volledig beheersen. Het probleem is echter dat de paarden deze theorie vaak niet kennen en er niet in meegaan. We kunnen de toetsen op ons toetsenbord indrukken, maar wat gebeurt er wanneer onze computer niet doet wat we willen? De meest natuurlijke reactie/respons van elk levend wezen, is om zich te verzetten tegen de dominantie en controle door een ander levend wezen. Dus de weerstand van paarden tegen rij-instructies is natuurlijk en onvermijdelijk. Op deze momenten verandert de rijinstructie in paarden training. Het paard heeft behoefte aan een empathische gedragsprogrammeur: een bekwame kracht waar rekening mee gehouden moet worden, maar die geen angst inboezemt.

7 Eerst omgang, dan training Eerst training, dan scholing De kar voor het paard spannen Het doel van een springruiter kan zijn om hogere hindernissen te kunnen springen, terwijl hun paard weigert het hoofdstel aan te nemen. De dressuurruiter wil werken aan het rechtrichten, de verzameling aan de uitgestrekte gangen, maar het paard is zo gestrest dat het niet stil kan staan bij het opstappen. Van fiasco s tijdens het trailerladen, tot kwaad bijtende paarden en paarden met maagzweren; de problemen ontstaan wanneer wij de belangrijkste pijler van het 5 sterren principe vergeten. De belangrijkste pijler van de 5 STER principes van Irwin Insights is: Vraag wat jij voor je paard kunt doen, in plaats van wat het paard voor jou kan doen. De opleiding Horse Sense Redefined vult de ontbrekende leegtes op van andere programma s. Een jong paard kan pas naar de longeerbak of rijbaan geleid worden voor grondwerk, wanneer iemand hem empathisch en effectief heeft benaderd en hem het halster heeft omgedaan. Voeten moeten opgetild, vastgehouden en verzorgd kunnen worden. Paarden moeten makkelijk de stal in en uit te leiden zijn, door doorgangen en in en uit de trailer kunnen gaan. Nog voordat een paard beleerd is onder het zadel, moet het stil kunnen staan tijdens het vaccineren, ontwormen en tijdens algemene verzorging. In de praktijk komt het er vaak op neer dat de dierenarts zijn veiligheid in gevaar brengt terwijl hij zijn vak uitoefent, omdat er moeilijke paarden zijn die niet hebben geleerd stil te staan voor behandeling.

8 Daarnaast krijgen de dierenartsen gedurende hun opleiding vaak weinig tot geen essentiële training in paardengedrag en omgang met paarden. We hebben hier wederom de kar voor het paard gespannen. Deze opleiding maakt een duidelijk verschil tussen het theoretisch begrijpen en het ontwikkelen van bekwame, praktische en essentiële trainingsvaardigheden. Tijdens alle oefeningen (in omgang, grondwerk, rijden, mennen en het lesgeven aan studenten met hun paarden), ziet Irwin Insights er nauwkeurig op toe dat de trainer zich, in het moment, aanpast aan de behoeften van het paard - en dat niet het paard zich moet aanpassen aan de structuur van een opleiding.

9 Beter coachen Het is een verontrustende en ironische uitspraak van professionals in de paardenwereld: Ik zou willen dat ik alleen met paarden kan werken en niet met mensen hoef om te gaan. Dit is jammer, want wanneer een paardentrainer of rij-instructeur niet goed met mensen kan werken, dan kunnen deze mensen anderen niet helpen om beter te leren worden met hun paarden. Zweverig, feel good coachen, opgesmukt met metaforen, helpen niet in het ontwikkelen van vaardigheden die leiden tot een betekenisvolle verandering. Paarden en mensen hebben competente coaching nodig van empathische professionals met een diagnostisch inzicht en consequente communicatievaardigheden, welke nodig zijn om pro-actief het beste uit paard en mens naar boven te halen.

10 Waarom IRWIN INSIGHTS? Chris is een wereldwijd gerenommeerd paardenmens, personal coach en schrijver van twee internationale bestsellers Paarden liegen niet en Dansen met jouw donkere paard. Een paardenblad in Ierland schrijft dat hij meer paard dan mens is. In de Franse media wordt gezegd dat hij de bijbel voor Horsemanship heeft geschreven. Van spreker op lezingen op Universiteiten over paardengedrag en omgangsvaardigheden, tot het trainen van trainers in Horsemanship, rijden, mennen, trainen van de bereden politie, therapeutisch rijden en persoonlijke ontwikkeling met behulp van paarden; Chris is de meest innovatieve vooroploper in hedendaagse paardenwereld. Van het trainen van wilde Mustangs in Nevada, het behalen van 18 nationale kampioenschappen in de V.S. in het rijden en mennen, tot het trainen van ruiters met uitdagende paarden die in de nationale Grand Prix dressuur in Canada en Europa de winst binnen haalden. Chris zijn Irwin Insights schijnt met de Herdefiniëring van gezond paardengevoel en verstand een nieuw licht op de marketing illusies van de hedendaagse paardenindustrie om de ware diepgang van bewustzijn bloot te leggen, opdat de paarden van ons mensen krijgen wat zij nodig hebben.

11 Chris zelf omschrijft zijn coaching als praktische wijsheid voor authentieke kracht in een niet natuurlijke wereld. Het blad Paard & Ruiter schreef: Niemand omschrijft de relatie tussen paard en mens beter dan Chris Irwin. De bekende jockey Sandy Hawley zei Ik zou willen dat ik een Chris Irwin paard had kunnen rijden. Maar Leif Hallberg vat in haar baanbrekend boek Walking the way of the horse ( het pad van het paard) zijn geniale creativiteit samen, waarin zij schrijft dat de inzichten van Chris Irwin Gedurfd en mogelijk de meest toepasbare en meest invloedrijke concepten zijn.

12 VEREISTE VAARDIGHEDEN De Irwin Insights - Horse Sense Redefined opleidingen zijn ontworpen om een noemenswaardige verruiming te brengen in de bestaande kennis en vaardigheden van de ervaren paardenliefhebber, de recreatieruiter en de professionele ruiters, de rij-instructeurs, dierenartsen, hoefsmeden en coaches in de persoonlijke ontwikkeling met behulp van paarden. Om deel te nemen aan de opleidingen, dienen de studenten reeds vertrouwd en redelijk ervaren te zijn met paarden. Uw paard inschrijven voor training Wanneer uzelf niet in staat bent om met uw paard te trainen, maar u wel graag wilt dat Chris of zijn Trainers in training met hem werken neem dan contact op met Chris via info@chrisirwin.com of met de organiserende organisatie, om een op maat gemaakte regeling te treffen over de inschrijving van uw paard voor een clinic. Te veel paard?! Wanneer een student een extreem moeilijk paard wilt meenemen naar de clinic, dat een directe en praktische training nodig heeft maar een moeilijkheidsgraad vertoont die niet overeenkomstig is met de vaardigheden van de betrokken student, dan dient dit voor aanvang van de clinic met Chris te worden besproken. Alle deelnemers in de opleiding van Horse Sense Redefined dienen te werken met een paard waarvan de trainingsbehoeften overeenstemmen met de vaardigheden van de student. In sommige gevallen zal Chris een meer ervaren student vragen met het paard te werken, wanneer dit paard teveel paard zou zijn voor de student in kwestie. Er zal in dat geval een paard aan de student toegewezen worden dat beter afgestemd is op het niveau en de vaardigheden van de student. Wanneer het oorspronkelijke paard en de student zover zijn dat zij in harmonie samen kunnen werken, zal Chris hen weer met elkaar samenbrengen. Er zullen onvermijdelijk ook extreem uitdagende paarden zijn die hulp nodig hebben. Chris zal dan persoonlijk met deze paarden aan het werk gaan in een demonstratie. Normaal gesproken, zal Chris het paard vervolgens overdragen aan een kundige student voor verdere training gedurende de rest van de clinic..

Horse Sense Redefined

Horse Sense Redefined Horse Sense Redefined (Herdefiniëring van gezond paardengevoel en verstand) 2-daagse EAPD Introductie Cursus In de EAPD - persoonlijke ontwikkeling met behulp van het paard laat Chris zijn studenten zien

Nadere informatie

DEELCERTIFICATEN & MASTER CERTIFICATIE PROGRAMMA

DEELCERTIFICATEN & MASTER CERTIFICATIE PROGRAMMA DEELCERTIFICATEN & MASTER CERTIFICATIE PROGRAMMA Maak uw programma op maat in overeenstemming met uw doelen! Deelcertificaten kunnen behaald worden als op zichzelf staande doelen of verzameld worden voor

Nadere informatie

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard

2019/2020. Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard Algemene brochure opleidingen School voor Mens & Paard 2019/2020 In deze brochure vind je informatie over de verschillende opleidingen van de School voor Mens en Paard. Zowel jaaropleidingen voor eigenaren,

Nadere informatie

Balans & Paard. Opleiding tot GET trainer. Harmonie- Ontspanning- Eenheid. Haal het beste uit jezelf en je paard. Gymnastische equi-training

Balans & Paard. Opleiding tot GET trainer. Harmonie- Ontspanning- Eenheid. Haal het beste uit jezelf en je paard. Gymnastische equi-training Gymnastische equi-training Opleiding tot GET trainer In september starten we met de propedeuses opleiding Gymnastisch Equi-trainer voor ruiter en paard. Dit is een opleiding die verder gaat dan alleen

Nadere informatie

Horsemanship en Rijkunst

Horsemanship en Rijkunst Horsemanship en Rijkunst Janet Bos Monique de Rijk Een solide basis voor u en uw paard begint bij een goed contact, plus de juiste fysieke ontwikkeling van uw paard. En dát leert u allemaal tijdens de

Nadere informatie

Horse Sense Redefined (Herdefiniëring van gezond paardengevoel en verstand)

Horse Sense Redefined (Herdefiniëring van gezond paardengevoel en verstand) Horse Sense Redefined (Herdefiniëring van gezond paardengevoel en verstand) Maak uw Eigen Master Certificatie Programma op Maat Geef jouw eigen opleiding vorm*, door punten te behalen en te verzamelen

Nadere informatie

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1

Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1 Marije van der Leeuw 2013 Alle rechten voorbehouden Manegekrant 1 Disclaimer Bij het samenstellen van het E-book voor manegeruiters niveau 1 is grote zorg besteed aan de juistheid van de informatie. Ik

Nadere informatie

Balans & Paard. Opleiding Communicatief paardrijden

Balans & Paard. Opleiding Communicatief paardrijden Balans & Paard Opleiding Communicatief paardrijden Balans & Paard Communicatief paardrijden Opleiding tot begrijpend omgaan en trainen van paarden In deze opleiding leer je over hoe het paard denkt, leeft

Nadere informatie

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: www.dressagepro.com TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: Als je geen plan maakt en geen doelen stelt, is de kans kleiner dat je daadwerkelijk bereikt wat je

Nadere informatie

Hoe gebruikt de ruiter zijn eigen lichaam om paard te rijden en meer specifiek om aan de teugel te rijden?

Hoe gebruikt de ruiter zijn eigen lichaam om paard te rijden en meer specifiek om aan de teugel te rijden? 1. Over het boek Als ik op het internet sleutelwoorden ingeef zoals : dressuur, aan de teugel, aan het bit enz, kom ik steeds terecht op weliswaar interessante sites met veel informatie over het paard

Nadere informatie

Dominique Filion s prestatiemix

Dominique Filion s prestatiemix Dominique Filion s prestatiemix Dominique over de 7 factoren die haar prestaties beïnvloeden Geschreven door Marlon van Wissen en Dominique Filion Er zijn 7 factoren die de prestaties van een ruiter beïnvloeden

Nadere informatie

D-proeven rijden. Beoordeling

D-proeven rijden. Beoordeling D-proeven rijden Tijdens het leren paardrijden gaat het voornamelijk om het plezier en het onder de knie krijgen van de rijvaardigheid. Als je de basis geleerd hebt, is het leuk om te laten zien wat je

Nadere informatie

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door:

Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Cursussen bij Dressuurstal (Website: www.cursustotaal.nl) Organisatie: Yvonne Roosen Uitvoering: Koekkoek en co vertegenwoordigd door: Nel Koekkoek, sportpsycholoog, GZ- psycholoog BIG Marie-José Hulsman

Nadere informatie

Horsemanship 6 maanden Traject

Horsemanship 6 maanden Traject Horsemanship 6 maanden Traject Word de perfecte partner voor jouw paard! Balanced Horsemanship Yannick de Mûelenaere 0479394815 y.demuelenaere@hotmail.com www.horsemanshipyannick.com Wil je een betere

Nadere informatie

Lesgeven aan kinderen

Lesgeven aan kinderen Lesgeven aan kinderen Lesopbouw en les voorbereiding improvisatie voorbereiding Een goede planning is het halve werk!!!!! Omdat: Planning over langere termijn ( FNRS ruiterplan) Doelgericht te werk gaan

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard: TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: DOELEN Wat wil je bereiken? Als alles mogelijk zou zijn, geld en talent geen rol zouden spelen, wat is dan jouw grote droom

Nadere informatie

Horsemanship. Thema december 2018

Horsemanship. Thema december 2018 Horsemanship Thema december 2018 Horsemanship Allereerst gaat het bij Horsemanship om de harmonie tussen mens en paard. De communicatie van ons, als mensen onderling, is heel anders dan die van paarden

Nadere informatie

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014)

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Inleiding De kern van (autisme)vriendelijke communicatie is echt contact, gebaseerd op

Nadere informatie

Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren

Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren Brochure Jaaropleiding Klassieke Rijkunst Voor eigenaren 2018/2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Jaaropleiding Klassieke Rijkunst voor eigenaren van de School voor Mens en Paard.

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Horsemanship essentials traject

Horsemanship essentials traject Horsemanship essentials traject Wat houdt het in? Het horsemanship essentials traject werd speciaal ontwikkeld om paardenliefhebbers te introduceren tot Natural Horsemanship. In deze cursus leer je gespreid

Nadere informatie

Vertrouwen. Margriet Ledin-de Hoop. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer

Vertrouwen. Margriet Ledin-de Hoop. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Vertrouwen Margriet Ledin-de Hoop Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Inhoudsopgave Woord vooraf 6 1. Op reis 8 2. Spring! 15 3. Ver weg of heel dichtbij? 24 4. Actief afwachten 32 5. In vertrouwen keuzes

Nadere informatie

B R O C H U R E O N T S T R E S S E N

B R O C H U R E O N T S T R E S S E N HighCoaching Coaching op een hoger niveau B R O C H U R E O N T S T R E S S E N Verminderen van stress en verhoging van gezondheid 1 HighCoaching KvK nr. 51529904 Stress Management System Wat is stress?

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

De Geïntegreerde Zit: een introductie.

De Geïntegreerde Zit: een introductie. 1 De Geïntegreerde Zit: een introductie. De Geïntegreerde Zit: een introductie. Om goed paard te rijden is het nodig dat je een goede zit hebt. Volgens mij zijn er 5 belangrijke sleutels nodig voor een

Nadere informatie

Omgaan & Trainen met je hond Door: Jan van den Brand. (3 e druk) 2015, Jan van den Brand www.hondentraining adviescentrum.nl

Omgaan & Trainen met je hond Door: Jan van den Brand. (3 e druk) 2015, Jan van den Brand www.hondentraining adviescentrum.nl Door: Jan van den Brand Inleiding Ik krijg veel vragen van hondeneigenaren. Veel van die vragen gaan over de omgang met en de training van de hond. Deze vragen spitsen zich dan vooral toe op: Watt is belangrijk

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Jaar Werkboek 4 weken Challenge

Jaar Werkboek 4 weken Challenge Coach jezelf naar succes Jaar Werkboek 4 weken Challenge 10 Focus Sociaal zijn, jezelf kunnen wegcijferen en altijd klaar staan voor anderen zijn mooie eigenschappen, en... Jij bent ook belangrijk Hij

Nadere informatie

DE KERNVISIE METHODE KRACHTIG ANDERS LEREN

DE KERNVISIE METHODE KRACHTIG ANDERS LEREN DE KERNVISIE METHODE KRACHTIG ANDERS LEREN Voor kinderen met leerproblemen (ook bij dyslexie en dyscalculie) Kinderen met leerproblemen werkelijk kunnen helpen Leerkrachten en kinderhulpverleners hebben

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Brochure Specialisatie Trailerladen School voor Mens en Paard

Brochure Specialisatie Trailerladen School voor Mens en Paard Brochure Specialisatie Trailerladen School voor Mens en Paard 2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Specialisatie Trailderladen van de School voor Mens en Paard. School voor Mens en

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Waarom Running Therapie?

Waarom Running Therapie? Ben jij een vreugdevolle looptrainer of fysiotherapeut en zoek je naar verdieping om jouw lopers en patiënten meer te kunnen geven dan alleen een schema? Dan is deze unieke bijscholing absoluut iets voor

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

Peak Performance Programma

Peak Performance Programma Peak Performance Programma HeartMath Peak Performance Programma Organisaties en bedrijven verwachten van u als professional dat u creatief bent, dat u oplossingen aanreikt voor lastige problemen of dillema

Nadere informatie

Timemanagement? Manage jezelf!

Timemanagement? Manage jezelf! Timemanagement? Manage jezelf! Trefwoorden Citeren timemanagement, zelfmanagement, stress, overtuigingen, logische niveaus van Bateson, RET, succes citeren vanuit dit artikel mag o.v.v. bron: www.sustrainability.nl

Nadere informatie

Longeren is als dansen

Longeren is als dansen Longeren is als dansen Longeren (met dubbele lijnen) ziet er ingewikkeld uit maar is het in de praktijk niet. Het is als dansen met een partner. Beide partners beginnen met de basispassen, vaak apart.

Nadere informatie

K e r n v i s i e m e t h o d e

K e r n v i s i e m e t h o d e Kinderen met leerproblemen werkelijk kunnen helpen Leerkrachten en kinderhulpverleners hebben er dagelijks mee te maken. Leerlingen die na grondige uitleg, extra persoonlijke aandacht en grote inspanningen

Nadere informatie

Stress uit de bouw. Maak als UTA-werknemer gebruik van gratis advies en begeleiding bij de aanpak van stress. Informatie voor de werknemer

Stress uit de bouw. Maak als UTA-werknemer gebruik van gratis advies en begeleiding bij de aanpak van stress. Informatie voor de werknemer Stress uit de bouw Maak als UTA-werknemer gebruik van gratis advies en begeleiding bij de aanpak van stress Informatie voor de werknemer In de bouw wordt hard gewerkt, geen project verloopt hetzelfde.

Nadere informatie

Rechtrichten en Academische rijkunst

Rechtrichten en Academische rijkunst - 1 - Rechtrichten en Academische rijkunst door Richt uw paard recht en rijdt het voorwaarts.. is de veel gebruikte term van Steinbrecht in zijn boek Das Gymnasium des Pferdes. Helaas wordt dit door veel

Nadere informatie

Februari 2012 Workshop Eviont

Februari 2012 Workshop Eviont Het Brein heeft een doel nodig! Februari 2012 Workshop Eviont Het Brein heeft een doel nodig! Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...2 LEESWIJZER...3 INLEIDING...4 STAP 1: HET KADER...5 STAP 2: STATE, GEDRAG EN

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. "Kids Skills" Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home.

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. Kids Skills Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home. [2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen "Kids Skills" Gerrit van de Vegte gerritvandevegte@home.nl WAT IS KIDS SKILLS? Kids Skills is een speelse,praktische en oplossingsgerichte benadering om kinderen

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen

Nadere informatie

Teambuilding met een beetje hulp

Teambuilding met een beetje hulp Teambuilding met een beetje hulp Iedereen kan soms wel een beetje hulp gebruiken. Niet alleen bij het beter samen laten werken van uw team, maar misschien ook wel bij de manier waarop u dat voor elkaar

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

2018/2019. Brochure Jaaropleiding Natural Horsemanship Voor eigenaren

2018/2019. Brochure Jaaropleiding Natural Horsemanship Voor eigenaren Brochure Jaaropleiding Natural Horsemanship Voor eigenaren 2018/2019 In deze brochure vind je algemene informatie over de Jaaropleiding Natural Horsemanship voor eigenaren van de School voor Mens en Paard.

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Je doel behalen met NLP.

Je doel behalen met NLP. Je doel behalen met NLP. NLP werkt het beste als al je neurologische niveaus congruent zijn. Met andere woorden: congruent zijn betekent wanneer je acties en woorden op 1 lijn zijn met je doelen, overtuigingen,

Nadere informatie

ogen en oren open! Luister je wel?

ogen en oren open! Luister je wel? ogen en oren open! Luister je wel? 1 Verbale communicatie met jonge spelers Communiceren met jonge spelers is een vaardigheid die je van nature moet hebben. Je kunt het of je kunt het niet. Die uitspraak

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out Online Psychologische Hulp 2 Therapieland 3 Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Overspanning & Burn-out van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

NIEUW Leergang: Technisch trainen. Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen?

NIEUW Leergang: Technisch trainen. Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? NIEUW Leergang: Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Kom in de leer bij Mireille! Een of meerdere jaren leren van Mireille den Hoed en andere topspecialisten. De opleiding bestaat uit drie jaargangen

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit

De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit De kracht van het doen! In zeven stappen van wens naar realiteit Wist je dat 95% van de mensen die een goed voornemen voor het nieuwe jaar hebben deze niet waarmaken? De reden daarvoor is dat de meeste

Nadere informatie

HeartMath Benelux Opleidingen

HeartMath Benelux Opleidingen HeartMath Benelux Opleidingen HeartMath Benelux Opleidingen Wilt u uw cliënten leren hoe ze minder stress ervaren en meer veerkracht kunnen ontwikkelen? Dat kan met de evidence based technieken en de biofeedback-programma

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Wat je zaait is wat je oogst

Wat je zaait is wat je oogst opvoeden & persoonlijke ontwikkeling Wat je zaait is wat je oogst In de vorige Spiegelbeeld stond een artikel over een nieuwe, integrale visie op kinderen, opvoeden en persoonlijke ontwikkeling. U hebt

Nadere informatie

Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Hét kenniscentrum voor ruiter en paard LEERGANG: TECHNISCH TRAINEN

Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Hét kenniscentrum voor ruiter en paard LEERGANG: TECHNISCH TRAINEN Hét kenniscentrum voor ruiter en paard LEERGANG: TECHNISCH TRAINEN Op zoek naar een (op)rechte manier van trainen? Kom jij ook in de leer bij Mireille? Een jaar lang leren van Mireille den Hoed en andere

Nadere informatie

Omgaan met spanning. Faalangst: waar komt het vandaan en wat ermee te doen

Omgaan met spanning. Faalangst: waar komt het vandaan en wat ermee te doen Omgaan met spanning Inleiding: Iedereen krijgt in het leven te maken met spanning. Bij competitiesporten komt dit extra tot uiting: er is de druk om te presteren, de tegenstander om te verslaan, de reactie

Nadere informatie

Ivo Mijland en Petra Nijdam

Ivo Mijland en Petra Nijdam Inleiding 7 De hele schooldag lang communiceren docenten en leerlingen met elkaar. Non-verbaal en verbaal, in de klas en buiten de klas. Vaak is die communicatie niet gepland. Maar soms gaat de docent

Nadere informatie

Het eerste dat je opvalt als je naar een HÅG Capisco kijkt is de schitterende unieke vorm. Hij is anders dan alle andere stoelen met zijn

Het eerste dat je opvalt als je naar een HÅG Capisco kijkt is de schitterende unieke vorm. Hij is anders dan alle andere stoelen met zijn HÅG Capisco Op dit moment zit een sieradendesigner in Dubai op hetzelfde model HÅG Capisco als een schrijver in Noorwegen. Een Italiaanse architect schuift net zijn HÅG Capisco weg van de tekentafel op

Nadere informatie

Angst voor schrikken.

Angst voor schrikken. Angst voor schrikken. Hoeveel ruiters kijken tijdens een concours bij een onverwachte regenbui niet verstard naar paraplu's, die het publiek openvouwt? De angst slaat deze ruiters om het hart, al weten

Nadere informatie

Horsemanship driedaagse

Horsemanship driedaagse Horsemanship driedaagse Drie dagen leren over Natural Horsemanship Rechtrichten en liberty werk Heb je honger naar méér in de relatie met je paard? Wil je een betere band krijgen met je paard en tegelijk

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

E-BOOK FEEDBACK GEVEN IS EEN KUNST EXPRESS YOUR INNER POWER

E-BOOK FEEDBACK GEVEN IS EEN KUNST EXPRESS YOUR INNER POWER E-BOOK FEEDBACK GEVEN IS EEN KUNST EXPRESS YOUR INNER POWER INLEIDING Het geven van feedback is een kunst. Het is iets anders dan het uiten van kritiek. Het verschil tussen beide ligt in de intentie. Bij

Nadere informatie

Happy formule 7 stappen MAAK HET VERSCHIL

Happy formule 7 stappen MAAK HET VERSCHIL Happy formule 7 stappen MAAK HET VERSCHIL Gefeliciteerd dat je investeert in jezelf om een nog betere JeugdzorgProfessional te worden! Je doet ontzettend belangrijk werk, jij bent onmisbaar voor je klanten.

Nadere informatie

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE

DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE DE MEEWERKENDE LEIDINGGEVENDE tweedaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Je stuurt een kleine groep medewerkers aan terwijl je zelf actief

Nadere informatie

Werk aan je winkel. Jongeren leren communiceren en zichzelf presenteren. Kirsten Barkmeijer & Johan Brokken

Werk aan je winkel. Jongeren leren communiceren en zichzelf presenteren. Kirsten Barkmeijer & Johan Brokken Werk aan je winkel Jongeren leren communiceren en zichzelf presenteren Kirsten Barkmeijer & Johan Brokken Voorwoord Dit boek is geschreven voor jou als trainer, docent of hulpverlener om aan te bieden

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Horsemanship Ervarings Cursus. Leer te werken in harmonie met je paard!

Horsemanship Ervarings Cursus. Leer te werken in harmonie met je paard! Horsemanship Ervarings Cursus Leer te werken in harmonie met je paard! Wat houdt het in? De Horsemanship Ervarings Cursus is voor iedereen die wil leren in harmonie met zijn/haar paard te werken, zowel

Nadere informatie

01 Kritische zelfreflectie Een coach of manager of leidinggevende die anderen naar verandering of groei wil stimuleren of brengen moet ook de bereidheid hebben naar zijn of haar eigen functioneren te

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing

Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing Lichaamsgericht coachen en counselen 6-daagse nascholing Het overgrote deel van onze communicatie gebeurt non-verbaal. Dit leren lezen helpt ons op het persoonlijke en professionele vlak naar succesvolle

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Krachtig samenwerken: meer bereiken

Krachtig samenwerken: meer bereiken Of ligt het misschien ook aan mij? Krachtig samenwerken: meer bereiken Voor verantwoordelijke, resultaatgerichte managers en professionals die willen leren hoe ze meer voor elkaar krijgen. Belangrijke

Nadere informatie

EQ - emotionele intelligentie in kaart

EQ - emotionele intelligentie in kaart EQ - emotionele intelligentie in kaart 24-3-2014 BASISPROFIEL Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Het EQ rapport brengt iemands emotionele intelligentie in kaart. Dit is het vermogen

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Horsemanship summer program

Horsemanship summer program Horsemanship summer program Wat houdt het in? Het horsemanship summer program is een intensief zomerprogramma om jou samen met je paard een echte groeispurt te bezorgen. Tijdens deze opleiding zal je leren

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

Overtuigend (om)praten VVJ Jan De Boeck

Overtuigend (om)praten VVJ Jan De Boeck Overtuigend (om)praten Jan De Boeck Jan De Boeck Overtuigend en constructief gesprekken voeren. De carrière van een doorsnee jeugddienstmedewerker is doorspekt met professionele gesprekken. Met je secretaris,

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie