Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen 'El Dorado' voor het hele gezin Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCR Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. Costa Rica heet niet voor niets 'rijke kust'. Vanaf de prachtige goudgele stranden loop je zo het bijna ondoordringbare oerwoud in. Vol met bontgekleurde vogels, vlinders en gifkikkertjes. In het Tortuguero Nationaal Park komen zelfs zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen! De avonturiers slingeren zich in een tuigje van boomtop naar boomtop in het Monteverde Nevelwoud. Costa Rica is een topbestemming voor de natuurliefhebber! Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek - Aankomst San José San José 2 San José San José 3 Boot,Bus San José - Tortuguero Nationaal Park Tortuguero Nationaal Park 4 Tortuguero Nationaal Park Tortuguero Nationaal Park 5 Bus Tortuguero Nationaal Park - Punta Cocles Punta Cocles/Cahuita 6 Punta Cocles/Cahuita Punta Cocles/Cahuita

2 7 Bus Punta Cocles/Cahuita - Sarapiqui Sarapiqui 8 Bus Sarapiqui - La Fortuna / Arenal vulkaan La Fortuna / Arenal vulkaan 9 La Fortuna / Arenal vulkaan La Fortuna / Arenal vulkaan 10 La Fortuna / Arenal vulkaan La Fortuna / Arenal vulkaan 11 Bus La Fortuna / Arenal vulkaan - Rincón de la Vieja Rincón de la Vieja 12 Rincón de la Vieja Rincón de la Vieja 13 Bus Rincón de la Vieja - Monteverde Nevelwoud Monteverde Nevelwoud 14 Monteverde Nevelwoud Monteverde Nevelwoud 15 Monteverde Nevelwoud Monteverde Nevelwoud 16 Bus Monteverde Nevelwoud - Manuel Antonio N.P. Manuel Antonio N.P. 17 Manuel Antonio N.P. Manuel Antonio N.P. 18 Manuel Antonio N.P. Manuel Antonio N.P. 19 Bus Manuel Antonio N.P. - San José San José 20 Bus,Vliegtuig Vertrek San José Vliegtuig 21 Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek - Aankomst San José Vandaag begint je Costa Rica rondreis. Je vliegt (soms via de Verenigde Staten en soms via Madrid) naar Costa Rica. s Avonds kom je aan op het vliegveld van San José, de hoofdstad van dit land. Je wordt door de reisbegeleider met de eigen bus naar het hotel gebracht.

3 Dag 2: San José Na het welkomstpraatje van de reisbegeleider kun je genieten van een vrije dag in San José. Je kunt goed acclimatiseren in deze moderne stad, met haar mooie musea, levendige markten en vriendelijke mensen. Liefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan de actieve Poás vulkaan, met één van de grootste kraters ter wereld. Op weg naar de kraterrand slingert de weg zich omhoog langs idyllische koffieplantages. In de krater borrelt een turkooiskleurig meer en aan de oever zijn rookpluimen van zwaveldampen te zien. Vanaf de kraterrand heb je een adembenemend zicht op dit surrealistische landschap. TIP: Op de mercado vind je kleine winkels met bloemen, kruiden, schoenen, groente, fruit, vis en vlees. In de restaurantjes kun je het Costaricaanse eten proeven. Probeer de empanadas en tortilla s die op elke straathoek verkrijgbaar zijn. Dag 3: San José - Tortuguero Nationaal Park Je reist vanuit San José naar Tortuguero in gedeeld vervoer. Dat wil zeggen dat de bus gedeeld wordt met (internationale) reizigers tot aan Tortuguero. Deze reizigers worden 's ochtends in diverse hotels opgehaald. Vanuit het haventje van Caño Blanco of Freeman stap je op de boot die je verder naar het Nationale Park Tortuguero zal brengen. Je overnacht in een comfortabele, tropische lodge met zwembad midden in Tortuguero. De maaltijden en excursies in Tortuguero zijn niet inbegrepen. De kosten hiervoor, 95 USD, worden geind door de reisbegeleider. Het gaat om 2 ontbijten, 2 lunches en 2 diners, allen op buffetbasis. Verder zijn de boottocht door de kanalen en het boottochtje naar het dorp in dit bedrag inbegrepen. TIP: Met een beetje geluk zie je de zeeschildpadden die hier aan land komen om hun eieren te leggen. In de maanden juli tot september (en soms ook later in het seizoen) nestelen hier drie verschillende soorten: de groene zeeschildpad, de lederschildpad en de karetschildpad. Alleen met een erkende gids mogen de stranden in deze tijd 's avonds laat bezocht worden. De wijfjesschildpadden zoeken een plek op het strand en maken een diepe kuil, waar ze in gaan liggen. Met hun achterpoten graven ze daarna een rond gat; het nest. Per keer leggen ze ongeveer honderd eieren. Ze dekken de kuil toe en verdwijnen daarna weer in zee.

4 Dag 4: Tortuguero Nationaal Park Maar ook buiten het schildpaddenseizoen valt in Tortuguero genoeg te zien en te doen! Talloze optionele excursies zijn tijdens deze Costa Rica groepsreis mogelijk. Tijdens een facultatieve boottocht glijd je in kleine boten over de smalle riviertjes en laat je de natuur op je inwerken. Op de oevers zie je apen, drieteenluiaarden en leguanen. Boven je vliegen de mooiste vogels en op de boomstammen langs de kant liggen kaaimannen en schildpadden in de zon. Wie wil kan op het eigen terrein van de lodge een korte wandeling maken door de omliggende jungle. Ook kun je een bezoek brengen aan het dorpje Tortuguero, gelegen aan de overkant van de rivier. Dag 5: Tortuguero Nationaal Park - Punta Cocles Vanuit Tortuguero reis je in ongeveer 5 uur naar Punta Cocles, waar je overnacht in een leuk hotel met zwembad. Het is hier heerlijk relaxen en zwemmen aan het strand, maar je kunt ook wandelen in het flora- en faunarijke gebied rondom het hotel. In het nabijgelegen plaatsje Puerto Viejo is de reggaesfeer niet weg te denken. Je treft er een keur aan leuke barretjes met reggaemuziek. Dag 6: Punta Cocles/Cahuita Je kunt vandaag een bezoek brengen aan het Nationaal Park Cahuita. Met een beetje geluk krijg je verschillende soorten apen voor je lens, schieten leguanen voor je voeten weg, en ontdek je felgekleurde vogels of een rustende luiaard tussen de bladeren. In de beschermde regenwouden van het Talamanca gebied kun je allerlei leuke excursies ondernemen, zoals te paard naar watervallen rijden, of hiken door de jungle. Ook een kajaktour of een snorkel- of duiktrip en onderweg genieten van prachtig koraal en bontgekleurde vissen behoort tot de mogelijkheden. Dag 7: Punta Cocles/Cahuita - Sarapiqui Het is ongeveer 5 uur rijden naar Sarapiqui, waar een prachtige junglelodge ligt. Wie weet kun je hier de pijlgifkikkertjes zien. De indianen gebruikten het gif van deze kikkertjes op pijlen om hun prooi te verdoven. Ze hebben namen als de aardbeikikker, die rood met zwarte stippen is en de 'blue jeans', de rode kikker met blauwe pootjes. Wist je dat in dit gebied meer dan 400 soorten vogels voorkomen? Wie weet lukt het je vandaag om de mooie 'trogon' of de 'montezuma oropendula' te spotten.

5 Dag 8: Sarapiqui - La Fortuna / Arenal vulkaan Na de lunch rijd je in ongeveer 2 uur door naar La Fortuna, gelegen aan de voet van één van de meest actieve vulkanen ter wereld, de Arenal. La Fortuna heeft veel leuke eetgelegenheden en winkeltjes. De Arenal vulkaan is sinds 2010 een stuk minder actief en daardoor heb je op dit moment weinig kans lava uit de vulkaan te zien stromen. Wel kun je soms nog het gerommel uit het binnenste van de vulkaan horen. Dag 9: La Fortuna / Arenal vulkaan Vrije dag. Even buiten Fortuna ligt een hoge waterval verscholen in het dichte woud, waar je te voet of te paard naar toe kan. Rondom het dorp liggen thermale baden die gevuld zijn met door de vulkaan verwarmd grondwater. Je kunt hier heerlijk zwemmen, of een cocktail drinken aan de rand van het zwembad. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit heb je een mooi uitzicht op de Arenal. Dag 10: La Fortuna / Arenal vulkaan Een laatste vrije dag in La Fortuna. Zeer de moeite waard is de facultatieve excursie naar µcaño Negro Een tocht die voert door een uitgebreid stelsel van meren en kreken, zeer vogelrijk en bevolkt door schildpadden en kaaimannen. Bijzonder zijn de slangenhalsvogel en de basilisk, ook wel µchristushagedis genoemd, die over het water kan lopen. Bij voldoende deelnemers rijd je er met de eigen bus naar toe. Dag 11: La Fortuna / Arenal vulkaan - Rincón de la Vieja Je rijdt in zo'n 5 uur naar het noordelijk gelegen Nationaal Park Rincón de la Vieja, gelegen in de provincie Guanacaste. Je komt hier in de middag aan. Deze provincie onderscheidt zich van de overige provincies in Costa Rica door eigen culturele kenmerken en sfeer, want van oorsprong behoorde deze provincie tot Nicaragua. Je komt hier µsabaneros tegen, mannen te paard, de cowboys van Guanacaste. De naam van het park µrincón de la Vieja en de gelijknamige vulkaan vindt zijn oorsprong in een lokaal sprookje. Het gaat over een droevige liefde tussen een prinses van de ene stam en een stamleider van een andere stam. De prinses is oud geworden, µde la Vieja betekent µop leeftijd aan de rand van de krater waar ze haar liefste kwijtraakte.

6 Dag 12: Rincón de la Vieja De vulkaan 'Rincón de la Vieja' ligt in een savanneachtige omgeving en blaast stoom af. Daardoor kun je tijdens mooie wandelingen in het park allerlei vulkanische activiteiten waarnemen. Zo is er een wandeling naar Las Pailas waarbij je modderpotten vol kokende modder ziet borrelen, af en toe zie je rookpluimpjes uit de vulkaan komen. TIP: In dit park is het allemaal wat minder 'geregeld'. Je loopt niet over aangelegde paden maar dwars door de natuur over smalle, soms net zichtbare paden. Alleen daar waar je ze nodig hebt zijn bordjes. Je klautert over de wortels van enorme woudreuzen in de dichte jungle, je loopt langs riviertjes en ruikt vulkanische modderpoelen (een lucht van rotte eieren). Het is één van de beste plaatsen om kapucijnapen goed te zien. Vergeet onderweg niet om de vele tropisch gekleurde vogels te bewonderen. Kortom, je hebt het gevoel dat je nog écht iets ontdekt! Overigens: ook paardrijdliefhebbers kunnen in dit park schitterende tochten maken. Dag 13: Rincón de la Vieja - Monteverde Nevelwoud In bergachtig Monteverde merk je dat je iets meer op hoogte bent en dat het iets frisser is dan in de lager gelegen gebieden. Monteverde werd gesticht door de pacifistische, religieuze bevolkingsgroep de Quakers uit de Verenigde Staten. Deze plaats bood hen de beste mogelijkheid om hun levenswijze voort te zetten zoals ze die altijd gewend waren; met landbouw en veeteelt. Daarbij kochten ze het nabijgelegen natuurgebied Monteverde op, dat nu een particulier park is. Je overnacht in een lodge, midden in de natuur. Dag 14: Monteverde Nevelwoud Bezoek Monteverde tijdens je Costa Rica groepsreis onder begeleiding van een gids die je informeert over het ecologische systeem. Geniet van de door de nevel sprookjesachtige aanblik van mossen. Wie weet ontdek je de quetzal, de beroemde vogel met de prachtig gekleurde staart die een lengte van een meter kan bereiken. TIP: Bezoek ook de µranario de kikkertuin, waar je uitleg krijgt over kikkers en padden. Ze komen hier in verschillende kleuren en maten voor. In bomen, in het water of gewoon op de grond. Sommige kikkertjes zijn niet groter dan een vingertop en hebben mooie kleuren. De µroodoogboomkikker is misschien wel het mooist met zijn groene lijfje, grote felrode ogen en poten in geel en blauw. s Avonds komen andere kikkertjes µtot leven dan overdag. Daarom is het raadzaam de kikkertuin ook dan te bezoeken. De nachtkikkers houden zich overdag goed verscholen en zijn dan moeilijk te vinden.

7 Dag 15: Monteverde Nevelwoud Nog een vrije dag. Er hangen in Monteverde acht hangbruggen (waarvan de langste 170 meter) tussen en boven de boomtoppen van het nevelwoud. Je hebt zo een mooi zicht over het bos. Af en toe moet je een stukje door de jungle lopen om van de ene naar de andere brug te komen. Je ziet vogels, hoort brulapen schreeuwen De waaghals mag de spannende Canopy Tour niet missen. Je wordt daarbij in een harnas gehesen, krijgt een helm op je hoofd en klimt vervolgens op een platform hoog in de bomen. Via kabels door de jungletoppen zweef je zo van platform naar platform. Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Dag 16: Monteverde Nevelwoud - Manuel Antonio N.P. Je reist in ongeveer 6 uur per eigen bus naar Manuel Antonio. Dit levendige plaatsje is van herkomst het gebied waar de United Fruit Company haar bananenplantages had. Momenteel leeft de bevolking hier voornamelijk van de visserij en het toerisme. Manuel Antonio heeft een lang, mooi en langzaam in zee aflopend zandstrand met veel schaduw. De eigen bus brengt de groep tot in Manuel Antonio en is niet meer beschikbaar (maar ook niet meer nodig) op de laatste dagen van deze Costa Rica rondreis. Uiteraard zorgt Koning Aap voor de transfer naar San José op dag 19 en een transfer naar de luchthaven op dag 20. Dag 17: Manuel Antonio N.P. Vrije dag. Niet al te ver van het hotel ligt het kleine Manuel Antonio Nationaal Park, bekend vanwege de prachtige stranden en grote verscheidenheid aan dieren. Dit is het leefgebied van onder andere de kapucijnaapjes, het zeldzame doodshoofdaapje, luiaards en zwarte leguanen. Het is mogelijk om deze op één van de wandelingen, al dan niet onder begeleiding van een gids, te aanschouwen. Neem eten, drinken en een verrekijker mee (sluit alles goed af want brutale apen gaan er anders met je spullen vandoor). Breng ook je zwemspullen mee, want na de wandeling door het park kun je heerlijk bijkomen op de bountystranden in het park. Dag 18: Manuel Antonio N.P. Buiten het park bevinden zich stranden waar voornamelijk de lokale bevolking zich ophoudt. Ga naar één van de vele eettentjes om aan het strand een casado (dagschotel) te eten tezamen met een heerlijke 'batido' (vruchtenmilkshake) om je dorst te lessen. Zorg dat je op tijd en 'gewapend met je camera' op een terrasje aan het westelijk strand bent, want de zonsondergangen zijn hier adembenemend mooi (en erg gezellig).

8 Dag 19: Manuel Antonio N.P. - San José Terug naar San José, waar je je laatste souvenirs kunt kopen voor het Museo Nacional, waar dagelijks een souvenirmarkt plaatsvindt. In het Museo de Oro is een prachtige collectie Precolumbiaans goud tentoongesteld. Uiteraard kun je weer heerlijk gaan eten in een van de vele restaurants. Dag 20: Vertrek San José Vandaag word je naar de luchthaven van San José gebracht voor de terugvlucht en eindigt hierbij jouw Costa Rica groepsreis. Dag 21: Aankomst Vandaag land je weer op Europese bodem en kun je terugklijken op een mooie Costa Rica rondreis. Sinds kort ondersteunen we een nieuw initiatief van onze lokale agent in Costa Rica, genaamd Pack for a Purpose. Via dit project heb je de mogelijkheid om benodigde artikelen voor arme scholen in Costa Rica mee te nemen in je reistas. Het zou fantastisch zijn als je spullen mee zouden kunnen brengen! Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? Internationale vluchten; alle transport met airconditioned (mini)bus (gedeeld van San José naar Tortuguero Nationaal Park); boottransfers en entreegeld Tortuguero Nationaal Park; overnachtingen in hotels merendeel met zwembad; ontbijt in San José; Nederlandstalige reisbegeleiding; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO2 uitstoot Wat is exclusief? Overige maaltijden; optionele excursies (bedrag voor maaltijden en excursies ter waarde van 95 USD in Tortuguero N.P. wordt apart geïnd door de reisbegeleider); overige entreegelden; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); vertrekbelasting; reis- en annuleringsverzekering. Landarrangement

9 Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2016 voor deze reis bedragen Extra kosten Zakgeld / Bijkomende kosten Houd er rekening mee dat je bij vertrek uit San Jose nog $ 27,- vertrekbelasting op de luchthaven dient te voldoen. Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. De hoogte van deze Gezamenlijke Uitgavenpot voor deze reis bedraagt 75,-. In deze kosten is de fooi voor de reisbegeleider niet inbegrepen. Een goede richtlijn hiervoor is 1,- per dag per reiziger. Reisdocumenten

10 Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort. Let op: Als je reis een overstap in de Verenigde Staten (VS) maakt dien je via internet een ESTA toestemming aan te vragen. In je vertrekbrief die 10 dagen voor vertrek online komt te staan op Mijn Koning Aap kan je het vluchtschema vinden en indien van toepassing ook informatie over een ESTA aanvragen. Belangrijk: Sinds januari 2016 is er een nieuwe wetgeving van toepassing, de Terrorist Travel Prevention Act. Deze wet houdt in dat mensen die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze dienen dan een regulier toeristenvisum aan te vragen bij het Amerikaanse consulaat gevestigd in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade gevestigd in Brussel. Meer informatie over deze nieuwe wet vind je op de website: Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort). Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Meereizen kind met ouder met andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam, dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Accommodatie en transport

11 Vervoer Tijdens de reis maak je gebruik van een eigen bus (meestal een zgn. coaster) met airconditioning. Als je naar Tortuguero reist, zal een gedeelte van de route per boot plaatsvinden. De bus staat niet ter beschikking van de groep op de vrije dagen in San Jose en Manuel Antonio. Je reist vanuit San José naar Tortuguero in gedeeld vervoer. Dat wil zeggen dat de bus gedeeld wordt met (internationale) reizigers tot aan Tortuguero. Deze reizigers worden 's ochtends in diverse hotels opgehaald. Vanzelfsprekend kan de lokale situatie aanleiding geven tot veranderingen. Als overstromingen een busreis onmogelijk maken, zal de reisbegeleiding een alternatief regelen. Accommodatie Tijdens deze reis wordt overnacht in twee- of driepersoonskamers, met douche en toilet op de kamer, in schone, waar mogelijk centraal gelegen middenklasse hotels en lodges. Een aantal lodges ligt meer afgelegen, midden in de prachtige natuur. Hier zal ook vaak in de lodge gegeten worden. De meeste hotels en lodges hebben een mooie tuin en een zwembad. Je verblijf in San José is op basis van logies met ontbijt. Je verblijf in de overige hotels en lodges is op basis van logies. Twee ouders met één kind, één ouder met twee kinderen of drie kinderen uit één gezin worden ingedeeld in een driepersoonskamer. Houdt er wel rekening mee dat het dan gaat om een kamer met twee tweepersoonsbedden, wat betekent dat de bedden gedeeld worden. Soms gaat het om een tweepersoonskamer waar een derde bed bijgeplaatst wordt. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over wifi, soms alleen in de lobby van het hotel, soms in de gehele accommodatie. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en de snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Voor veel reizen kun je voor vertrek al een excursiepakket aanschaffen. Zo ben je ervan verzekerd dat je deel kunt nemen aan de belangrijkste excursies. Mocht het minimum aantal deelnemers van een excursiepakket niet gehaald worden, dan ontvang je de kosten voor vertrek weer terug en kun je ter plaatse gewoon de excursies boeken. Indien er voor deze reis een excursiepakket bestaat, kun je hieronder zien welke excursies er in het pakket zijn inbegrepen. Als er geen excursiepakket voor je reis bestaat dan worden hieronder alleen de losse excursies getoond die je ter plaatse optioneel kunt boeken. Excursiepakket Excursie Details Losse excursies Excursie Details Prijs Algemeen - gemiddelde entree Nationale Parken, per park Ter plaatse boekbaar 15

12 La Fortuna - boottocht Caño Negro Wildlife Refuge Ter plaatse boekbaar La Fortuna - Finca Educativa Don Juan Ter plaatse boekbaar De Caño Negro Wildlife Refuge wordt beschouwd als een van de beste plekken op het continent om vogels te spotten. Daarnaast is Caño Negro het thuis van veel dieren; zoals luiaards, drie soorten apen, kaaimannen, hagedissen en vleermuizen. De tour naar deze prachtige regio begint in La Fortuna. Van hieruit is het 1 ½ uur rijden tot Los Chiles, een rustig dorpje op 5 kilometer van de grens met Nicaragua. Hier ga je met de boot ongeveer 3 uur de Río Frío ( Koude Rivier ) op. Tijdens de hele tour zullen professionele gidsen uitleg geven over de verscheidenheid aan flora en fauna onderweg. Duur: hele dag Inclusief: lokale gids, boottocht, picknick lunch en vervoer. Minimum aantal deelnemers: 8 Meenemen: kopie van je paspoort, camera, comfortabele kleren, anti-muggenmiddel, zonnebrandmiddel, poncho/regenjas Finca Educativa Don Juan is een educatief centrum dat een model voor duurzame landbouw biedt en boeren en tuinders uit de hele wereld inspireert. Je kunt hier ingrediënten voor je eigen maaltijd oogsten, de tropische gewassen proeven en zien hoe biologische teelt werkt. Aan het eind van de tour mag je de troja (suikerrietpers) bedienen, om suikerriet in een handmatige pers te verwerken. Hiervan worden vers suikerbietensap en snoepjes zoals sobado en guaroliquor gemaakt. Aan de rand van het bos en de rivier kun je van een heerlijke traditionele Costa Ricaanse maaltijd genieten, die klaargemaakt is op een houtkachel. Duur: halve dag Inclusief: tour op de boerderij, lunch, ontmoeting met lokale boeren. Minimum aantal deelnemers: 8 Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 24 USD per persoon. Meenemen: camera, comfortabele kleren, antimuggenmiddel, zonnebrandmiddel 40 35

13 Manuel Antonio N.P. - Jungle Night Walk and AquaticTropical Gardens Ter plaatse boekbaar Manuel Antonio N.P.- Tarcolesrivier boottocht Ter plaatse boekbaar De Amphibian Aquatic Garden is een serie waterwegen en baden die zo ontworpen zijn dat ze aan een scala van inheemse soorten een habitat bieden. Dieren kunnen hier reproduceren en voortbewegen zonder dat hun natuurlijk gedrag beperkt wordt. Tijdens deze unieke Jungle Walk ben je even deel van het meest interessante en belangrijke ecosysteem van Costa Rica, het nachtelijke tropische bos. Je kunt in contact komen met allerlei dieren en hebt de kans om één van de meest interessante reptielen te zien...de slang! Met meer dan 30 geïdentificeerde soorten leer je hier meer over welke gevaarlijk zijn en welke niet. Minimum aantal deelnemers: 2 Inclusief: lokale gids, entree en zaklamp Prijs voor kinderen onder 12 jaar: USD 29 Duur: 2 uur, vertrek om uur Meenemen: goede loopschoenen, broek, antimuggenmiddel, camera. De 'Estero de Guacalillo' (Guacalillo monding) en de Tarcoles rivier bieden je de mogelijkheid om een van de grootste populaties Amerikaanse krokodillen te observeren. Een indrukwekkend ecosysteem, bestaande uit vier verschillende mangrove soorten, die elk een belangrijke ecologische leefomgeving voor diverse vogelsoorten creëren. Als de boot de rivieroever nadert, kun je de krokodillen van tot wel 15 meter lang van dichtbij bekijken. Vooral dankzij de inspanning van de lokale gemeenschap is de krokodillen populatie gegroeid van 50 naar 150 exemplaren per vierkante kilometer. Minimum aantal deelnemers: 10 Inclusief: lokale gids, boottocht, water, fruit Duur: 2,5 uur Meenemen: camera, verrekijker, regenjas, comfortabele kleding, anti-muggenmiddel, zonnebrandcrème, goede schoenen Monteverde - Tree Top Walkways Ter plaatse boekbaar 30 Bekijk het nevelwoud eens van boven! Als je de toppen van de bomen van dichtbij wil observeren, kun je deelnemen aan de Tree Top Walkways tour. Deze 3 kilometer lange tour, bestaat uit een combinatie van paden en zeven bruggen waarbij je alle niveaus van het nevelwoud, en haar bijbehorende bewoners kunt verkennen. Je begint op de grond, en eindigt op het niveau van de top van de grote bomen. De hoogste brug ligt op 80 meter hoogte. Aan het eind kun je een ficusboom van binnen beklimmen! Voor wie: alle leeftijden! Inclusief: transport, lokale gids, entreegeld Prijs voor kinderen onder 12 jaar: USD 24 Duur: anderhalf tot 2 uur Meenemen: comfortabele schoenen, lange broek, verrekijker, camera.

14 Monteverde - Canopy Tour Ter plaatse boekbaar De Selvatura Canopy Tour bestaat uit 12 kabels en 16 platforms, hoog boven in de bomen van het nevelwoud. Tijdens deze tour wordt je vast geritst aan kabels met een veiligheidsgordel. Er wordt gebruik gemaakt van het beste klimmateriaal. Hierna kan de vlucht door het bos beginnen. Het is een avontuurlijke tour, waarbij veiligheid natuurlijk een van de belangrijkste factoren is. Op het einde van de tour is er een Tarzan Swing. Dit betekent dat je boven het bos uit kunt slingeren, en je je echt even Tarzan waant! 40 Monteverde - Canopy Tour & Tree Top Walkways Ter plaatse boekbaar Voor wie: alle leeftijden! Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld Prijs voor kinderen onder 12 jaar: USD 33 Duur: 2,5 uur Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera. Het is mogelijk om zowel de Canopy tour als de Tree Top Walkways tour te combineren. Dit is de beste manier om het nevelwoud te verkennen! Voor wie: alle leeftijden! Inclusief: transport, lokale gids, materiaal, entreegeld Prijs voor kinderen onder 12 jaar: USD 53 Duur: 4 tot 5 uur Meenemen: (waterproof) comfortabele kleding en schoenen, zonnebrandcrème, anti-muggenmiddel, verrekijker, camera. 60 Punta Cocles - snorkeltocht Cahuita N.P. Ter plaatse boekbaar 35 Je maakt een tocht naar een van de beste plaatsen om te snorkelen in Costa Rica! Je bezoekt twee verschillende plekken waar je het onderwaterleven kunt observeren. In de oceaan is meer biodiversiteit te vinden dan op het vaste land bij Cahuita! Het koraalrif ligt voor de kust van het Cahuita Nationaal Park. Je kunt per boot of al wandelend door het nationaal park terug naar Cahuita. Inclusief: entree nationaal park, lokale gids, boottocht, snorkelspullen, fruitsnack en transport. Minimum aantal deelnemers: 8 Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 25 USD per persoon. Duur: halve dag Meenemen: zwemspullen, T-shirt, handdoek, hoed, zonnebrandcrème, camera.

15 Punta Cocles - Tree of Life Rescue Center Ter plaatse boekbaar Het Tree of Life Rescue Centre biedt een veilige haven voor dieren die hun woongebied zijn verloren, een ongeluk hebben gehad, verhandeld werden als huisdier of waar op gejaagd werd. Zoals toekans, capucijner apen, coati s, herten, brulapen, leguanen, stekelvarkens, wasberen, spinapen en schildpadden. Veel van deze dieren kunnen worden verpleegd en in gezonde staat weer worden losgelaten in hun natuurlijke omgeving. Dieren waar dat niet voor geldt blijven in dit centrum. Het centrum heeft ca. 10 hectare aan fantastische tuinen met inheemse planten, palmsoorten en kruiden als vanille, zwarte peper en kaneel. En veel fruit zoals papaja, banaan, cacao en ananas. 15 NB: het centrum is niet het hele jaar open! Van november tot en met april en in juli en augustus is het op maandag dicht. Van april tot en met juni en in september en oktober is het helemaal gesloten. Inclusief: rondleiding onder begeleiding van een gids om 11 uur vertrek. Rincón de la Vieja - wandeling "Las Pailas" Ter plaatse boekbaar Tijdens deze wandeling, met een lengte van bijna 3 kilometer, kun je genieten van veel vulkanische activiteit zonder dat je de belangrijkste krater hoeft te beklimmen. Een grote verscheidenheid aan vegetatie en bomen tref je aan, evenals zoogdieren als de mapache (een soort wasbeer) en de pizote solo (een coati met een witte neus). Natuurlijk zul je ook veel prachtige vogels zien. Kleine watervallen, stroomversnellingen, vulkanische modderpoelen, warmwaterbronnen en fumarolen maken het plaatje af. 27 San José - Poas Vulkaan N.P. Ter plaatse boekbaar Minimum aantal deelnemers: 4 Duur: 2, 5 uur Inclusief: vervoer heen en terug naar hotel. Excursie naar de 2704 meter hoge actieve vulkaan Poas. Bij helder weer heb je spectaculair zicht op de 300 meter diepe krater. Op deze hoogte zie je meteen het verschil in vegetatie en voel je een verschil in temperatuur. Op de krater vind je nevelwoud, waar je kunt wandelen naar de prachtige Botos Lagoon. Duur: halve dag, vertrek in de ochtend. Inclusief: privé vervoer, entree Poas N.P., lunch Minimum aantal deelnemers: 8 Prijs voor kinderen onder 12 jaar: 35 USD per persoon. Meenemen: comfortabele kleren, camera, antimuggenmiddel 45

16 Sarapiqui - Mi Cafecito Koffietour Ter plaatse boekbaar Tijdens de Mi Cafecito koffietour kom je meer te weten over het leven van de Costa Ricaanse koffieproducenten. En over het verbouwen van de koffieplanten zelf. Natuurlijk eindig je de tour met een heerlijk kopje koffie, cappuccino of espresso. Daarnaast maak je een schitterende tocht door het bos. Geniet van het prachtige berglandschap en de indrukwekkende Sarapiquí- en Maria Aguilarrivier. Een grote variëteit aan flora, fauna, afwisselende paden en uitkijkpunten zul je onderweg tegenkomen. 37 Tortuguero - maaltijden en excursies Ter plaatse boekbaar Duur: twee uur Inclusief: koffietour, wandeling, Engelstalige gids, lunch Minimum aantal deelnemers: 8 Prijs voor kinderen onder 5 jaar: gratis en prijs voor kinderen onder 12 jaar: 28 USD Meenemen: comfortabele kleren, camera, antimuggenmiddel, dichte schoenen, poncho/regenjas De maaltijden en excursies in Tortuguero zijn niet inbegrepen. De kosten hiervoor, 95 USD, worden geind door de reisbegeleider. Het gaat om 2 ontbijten, 2 lunches en 2 diners, allen op buffetbasis. Verder zijn de boottocht door de kanalen en het boottochtje naar het dorp in dit bedrag inbegrepen. 95 Festivalinformatie Nieuwsberichten LANDINFO COSTA RICA ACHTERGROND INFORMATIE Cultuur In Costa Rica geven zowel mannen als vrouwen elkaar bij de eerste kennismaking alleen een hand. Als je iemand aanspreekt, begin dan je gesprek met een groet. Een eenvoudig buenos días of buenas tardes, vergezeld van een glimlach, doet wonderen. Tegenover toeristen stellen de meeste Tico s, zoals Costaricanen genoemd worden, zich doorgaans belangstellend op. Vanzelfsprekend helpt het tijdens je Costa Rica reis als je een woordje Spaans spreekt. Gewoonten in Costa Rica Hoewel vrouwen in Costa Rica steeds vaker belangrijke posities innemen, is de Latijns-Amerikaanse machismo cultuur nog alomtegenwoordig. Vooral alleen reizende vrouwen kunnen op de nodige aandacht rekenen. Als je hiervan niet gediend bent, kun je dit het beste negeren. Je kunt deze problemen minimaliseren door je enigszins conservatief te kleden. Het dragen van een trouwring kan ook helpen. Mijd stille straten en verlaten stranden. Kleding in Costa Rica Tico s hechten veel waarde aan een verzorgd uiterlijk. Kleed je netjes als je een kerk bezoekt in Costa Rica; bedek schouders en knieën uit respect voor de lokale bevolking en haar religie. TE GAST IN Costa Rica & Panama Meer informatie over culturele verschillen en omgangsvormen in Costa Rica vind je in de informatieve pocketuitgave TE GAST IN Costa Rica & Panama (Prijs 8,95. Verkrijgbaar in boekhandel of direct te bestellen via

17 Religie In Costa Rica is het grootste gedeelte van de bevolking christelijk; 85 procent is rooms-katholiek en 15 procent protestant. Tijdens Semana Santa (de Heilige Week voor Pasen) vinden in dorpen en steden processies plaats, waarbij het lijdensverhaal van Jezus wordt nagespeeld. Taal In Costa Rica wordt een bloemrijk straat-spaans gesproken onder het volk. Dit Pachuco is zelfs voor iemand die goed Spaans spreekt vaak moeilijk te volgen. Op de vraag Hoe gaat het met je zegt een Tico: Pura Vida!, Tuanis! of Solo bueno!, wat super! betekent. Verder slaapt een Tico niet maar gaat hij zijn oren strijken, de vlooien te eten geven of de envelop in. Een Tico heeft geen honger, zijn ingewanden prikkelen : me pica la tripa. Enkele zinnetjes Spaans in Costa Rica Cómo está? Todo bien? Hoe gaat het? Alles goed? Bien, gracias, y usted? Alles goed, bedankt en jij? Pura Vida! Gracias a Dios. Fantastisch, dankzij God. Bueno, me alegra verle, qué le vaya bien! Oké, het doet me plezier je te zien, het allerbeste! Gracias, saludos a la familia! Dank je! Doe de groeten aan je familie! Festivals Costa Rica is een overwegend katholiek land. Pasen en Kerst nemen natuurlijk een prominente plaats in. Tijdens de Semana Santa (de week voor Pasen) heeft bijna iedereen vakantie. Ook de week tussen Kerst en Nieuwjaar is een onofficiële vakantieperiode. Nationale feestdagen in Costa Rica Juan Santamaria (11 april), de dag dat de nationale held Juan Santamaría in 1856 stierf tijdens een geslaagde verzetsdaad tegen de Amerikaanse veroveraar William Walker. Día de la Independencia (15 september), in de grotere steden vinden parades plaats ter ere van Onafhankelijkheidsdag. Día de la Raza (12 oktober) is de Dag van de Culturen. Vroeger werd op deze datum herdacht dat Columbus Amerika ontdekte, nu staat de cultuur van de inheemse bewoners centraal en houden zij protestmarsen. Festivals in Costa Rica In Costa Rica vinden door het jaar heen in tal van plaatsen festivals plaats. De bekendste zijn: -De fiestas van Palmares met stierenvechten, paardenparade, concerten en carnavalsoptochten (eerste twee weken van januari); -De fiestas van Santa Cruz, Guanacaste. Feest ter ere van de Zwarte Christus van Esquipulas met volksdansen, marimba muziek en stierenvechten (half januari). -Tijdens de Fiesta van de Diablitos in het dorpje Rey Curré bij San Isidro voeren Boruca indianen dansen uit die de Spaanse verovering van Centraal Amerika verbeelden. Zij dragen daarbij duivels- en stierenmaskers (eind januari). -Een regatta van kleurrijke boten is het hoogtepunt van de Fiesta van de Maagd van de Zee in Puntarenas (juli). -De fiesta van de Maagd van Los Angeles is een jaarlijke pelgrimage waarbij mensen van San José naar de kathedraal in Cartago wandelen (2 augustus). -Tijdens de Fiesta de los Negritos in Boruca vieren de Boruca indianen de gedenkdag van hun patroonheilige, de Maagd van de onbevlekte ontvangenis met dans en traditionele muziek (8 december). -In de laatste week van december vinden in San Jose de zogenaamde Festejos Populares plaats met carnavalsoptochten, stierenvechten en kermis.

18 Eten en drinken De Costaricaane keuken is eenvoudig, maar smaakvol. Net als in andere Midden-Amerikaanse landen is het lokale voedsel gebaseerd op rijst, bonen en wortelen als aardappel en yucca (cassave). In de belangrijkste toeristische centra is er een keur aan restaurants met een internationale keuken. Eten in Costa Rica Costaricanen ontbijten stevig, het liefst met gallo pinto (rijst met bonen). De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag. Carne (vlees), pescado (vis) of pollo (kip) zijn een belangrijk bestanddeel van de maaltijd, en de hoeveelheden zijn vaak groter dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast kun je vaak heerlijke maaltijdsalades krijgen tijdens je rondreis door Costa Rica. Drinken in Costa Rica Aan te raden zijn refrescos naturales: verse en gezoete vruchtensappen in allerlei kleuren en variaties. Je kunt ze bestellen en agua (met water) of en leche (met melk). Koffie is in Costa Rica van goede kwaliteit. In de toeristische centra kun je ook espresso en cappuccino bestellen. Nationale bieren zijn Imperial en Pilsen. Costaricanen drinken ook veel rum (Centenario is het bekendste eigen merk) en guaro (het merk heet Cacique). Vrijwel alle wijn wordt geïmporteerd, vooral uit Argentinië en Chili. Fooien Het geven van een fooi in Costa Rica is heel gebruikelijk. Taxichauffeurs rekenen op een fooi als je vraagt om je bagage te dragen. Ook bedienend personeel in de duurdere hotels verwacht een fooi. Dit geldt ook voor gidsen bij excursies. De meeste hotels en restaurants brengen automatisch dertien procent belasting en tien procent servicekosten in rekening. Weer en klimaat Bevolking Costa Rica ligt in Midden-Amerika en heeft een oppervlakte van km² (1,2 maal Nederland, 1,7 maal België). Met zijn 4,7 miljoen inwoners is Costa Rica een relatief dun bevolkt land. Ongeveer 50 procent van de bevolking woont in de stad. Het land heeft vergeleken met de buurlanden een hoge levensstandaard. Bevolkingsgroepen van Costa Rica Bijna 94 procent van de inwoners zijn mestiezen (afstammelingen van Spanjaarden en indianen). Aan de Caribische kust woont de zwarte bevolking (zo n drie procent) die oorspronkelijk afkomstig is uit Jamaica. De oorspronkelijke bewoners, indígenas genoemd, vormen iets meer dan één procent van de bevolking (zo n mensen). Zij wonen veelal onder armoedige omstandigheden in 22 reservaten. De grootste groepen zijn de Cabécar en Bribri. Landschap Costa Rica heeft twee lange kuststroken; één aan de Caribische zee en een aan de Stille Oceaan. De kustvlakten zijn laag maar daartussen liggen lange bergketens van vulkanische oorsprong. San José ligt in het centrale hoogland en is omringd door vulkanen die je te allen tijde kunt zien. De hoogste top van het land, de Cerro Chirripó, is ruim 3800 meter hoog. Geografie van Costa Rica Het westelijke kustgebied van Costa Rica bestaat voornamelijk uit semi-tropische regenwouden. Deze voor een groot deel onaangetaste wouden herbergen nog bijzondere diersoorten als de pijlgifkikkers, slangen, jaguars en doodshoofdaapjes. De hellingen van de bergketen bestaan voor een groot deel uit regen- en nevelwoud. Beroemd voorbeeld hiervan is het Monteverde nevelwoud, waar de quetzal, de heilige vogel van de Maya's, voorkomt. Bovendien zijn hier uitzonderlijk veel kolibriesoorten te zien. Het oostelijke laagland bestaat voor een groot deel uit bananenplantages. Het Tortuguero Nationaal Park herbergt de belangrijkste schildpaddenbroedplaatsen ter wereld.

19 Achtergrondinformatie In samenwerking met onze lokale agenten steunt Koning Aap een aantal projecten met een financiële bijdrage. Aangezien onze leveranciers een grote rol spelen in het onderhouden en ondersteunen van deze projecten weten we dat deze bijdragen goed terecht komen! Koning Aap verdeelt over een aantal projecten, waaronder de: De Corcovado Foundation (Costa Rica) De Corcovado Foundation organiseert verschillende projecten in het Corcovado Nationaal Park. De stichting werd opgericht door betrokken omwonenden van het park, om de illegale jacht en houtkap te stoppen. De stichting komt verder op voor de rechten van de lokale gemeenschappen Koning Aap steunt, in samenwerking met onze lokale agent, een project dat tot doel heeft om de zeeschildpadden in Drake Bay te beschermen. Klik hier voor meer informatie. Voor meer informatie over de andere projecten, klik hier PRACTISCHE INFO Tijdsverschil Het tijdsverschil tussen Costa Rica en Nederland en België is in onze zomer 8 uur. In de winter is het in Costa Rica 7 uur vroeger dan in de Benelux. Geld De munteenheid van Costa Rica is de Costaricaanse colon (CRC). Er zijn briefjes van 1000, 2000, 5000 en colones. Voor een euro ontvang je 600 colones (oktober 2015). Kijk voor de actuele wisselkoers op: ATM in Costa Rica Je kunt in Costa Rica op veel plaatsen pinnen met je bankpas. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Costa Rica dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar Wereld. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa. Als dat ook niet mogelijk blijkt, dien je ervoor te zorgen dat je voldoende cash geld en/of een creditkaart meeneemt. Betalen met creditcard en dollars Met je creditcard (VisaCard, MasterCard) kun je bij sommige banken geld opnemen en in duurdere luxere hotels, restaurants en winkels kun je ermee betalen. Neem daarnaast als reserve een bedrag aan contant geld - liefst Amerikaanse dollars - mee.

20 Bagage en kledij We adviseren je om je bagage tijdens je Costa Rica rondreis mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een koffer is voor deze reis ook mogelijk, maar houd er rekening mee dat een koffer vaak moeilijk op te bergen is in de bus. We raden je aan om voor je eigen gemak maximaal 15 kilo bagage mee te nemen (het maximum van de luchtvaartmaatschappij is 20 kilo). Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Neem vooral luchtige katoenen kleding mee. Ook is het handig om afritsbare broeken mee te nemen. Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan wandelschoenen, sandalen, regenkleding, paraplu, zaklamp, verrekijker, evt. snorkelspullen, naaigerei, wasmiddel, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, anti-muggenlotion, opblaaskussen, voldoende fotomateriaal, handdoeken, zonnebril, zonnebrandcrème, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, een zakmes (niet in je handbagage!), paspoortkopieën en verzekeringsbewijs van je cheques en je reisverzekeringspolis. Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of klamboe mee te nemen. Het voltage in Costa Rica is afwisselend 110 en 120 volt. Er wordt gebruik gemaakt van Amerikaanse stekkers met platte pennen. Het is daarom handig om een universele wereldstekker mee te nemen, die kun je o.a. bij de ANWB kopen. Koffers niet op slot naar de VS: Veel vluchten naar Costa Rica maken een tussenlanding in de Verenigde Staten. Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) raadt haar reizigers, die een vlucht hebben geboekt naar of via de Verenigde Staten, aan om hun koffer of andersoortige bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt op één van de vele luchthavens in de VS. Koffers en andere bagage worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Aan reizigers die reizen naar of via de Verenigde Staten wordt dan ook door het ANVR aangeraden gebruik te maken van bagagebanden om zo eventuele schade aan de koffer en bagage te voorkomen. Openingstijden De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot of uur met meestal een paar uur siësta tussen de middag. Banken en postkantoren zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot uur, soms tot uur. Tussen de middag wordt er regelmatig een uur siësta gehouden. Houd er rekening mee dat winkels, postkantoren en banken op nationale feestdagen gesloten zijn. Winkelen in Costa Rica Koffie uit Costa Rica is goedkoop en overal verkrijgbaar. Verder zijn leder producten (portemonnees en tassen), houtsnijwerk, keramiek en T-shirts leuke souvenirs. Ook notitieblokken en dagboeken van bananenpapier zijn in veel souvenirwinkels te vinden. In Costa Rica is onderhandelen over de prijs alleen gebruikelijk bij het kopen van souvenirs of kunstvoorwerpen. Etenswaren op de markt en in winkels hebben een vaste prijs.

21 Communicatie Post van Costa Rica naar de Benelux is een tot twee weken onderweg. De post kun je het beste afgeven bij de hotelreceptie of het postkantoor. Bellen kan vanuit telefooncellen, met een telefoon- of chipkaart. Bellen vanuit hotels is ook mogelijk maar is duurder. Het landennummer van Costa Rica is +506, van Nederland +31 en van Belgie +32. Mobiel bellen in Costa Rica Costa Rica beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Costaricaanse provider. Informatie over de beltarieven vind je op (klik op buitenland ). Houd er wel rekening mee dat het bereik in afgelegen gebieden niet mogelijk is. Als je een simlockvrij toestel hebt kun je op het vliegveld van San Jose of bij een telefoonwinkel van Kölbi een SIM-kaart aanschaffen. Beltegoed (recarga) is bij kiosken en veel andere winkels verkrijgbaar. Internet in Costa Rica In elke stad en toeristenplaats vind je internet ca fés van waaruit je kunt skypen. Veel hotels beschikken over WiFi. Dat geldt ook voor een groot aantal cafés en restaurants. Zie: Elektriciteit De netspanning in Costa Rica is 110 volt. Als je geen schakelaar op je elektrische apparatuur hebt, heb je een adapter nodig. De stopcontacten zijn niet hetzelfde als in Nederland of België, een verloopstekker is raadzaam. Er doen zich ook regelmatig stroomstoringen voor. Reservebatterijen en een zaklamp zijn handig om mee te nemen. Veiligheid Costa Rica is voor Latijns-Amerikaanse begrippen een veilige bestemming voor buitenlandse toeristen. Maar, net als in de buurlanden, neemt ook hier de (kleine) criminaliteit toe. Deze richt zich zeker niet uitsluitend op de eigendommen van toeristen, maar op alles wat van waarde is. De Caribische kust staat in Costa Rica bekend als onveiliger dan de rest van het land. Mocht je onverhoopt het slachtoffer worden van een beroving, verzet je dan niet en geef wat men van je vraagt. Zorg dat je vooraf de app SOS op reis gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering. Reisadvies voor Costa Rica Reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in Costa Rica vind je op de app 'BZ reisadvies' en op (kijk onder reisadvies Costa Rica). Ook op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vind je nuttige reisadviezen.

22 Gezondheid Hoewel inentingen voor Costa Rica niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties je nodig hebt, hangt af van het soort reis en het gebied dat je bezoekt. Actuele informatie staat op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties. Reisapotheek voor Costa Rica Neem een kleine reisapotheek mee met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan anti-malaria tabletten en muggenolie met DEET. Europees Medisch Paspoort Handig om mee te nemen is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD. Preventieve maatregelen Bij aankomst is het zaak de tijd te nemen om te acclimatiseren. Wees voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd. Omdat je in de droge hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken en wat extra zout op je eten strooien. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude. Je maag en darmen worden dan minder belast. Vind hier meer informatie over gezond op reis. Zika virus Op dit moment heerst in een groot gedeelte van Midden en Zuid Amerika het zogenaamde Zika virus. Dit virus wordt verspreid door muggen (dezelfde muggen die ook het dengue virus verspreiden). Het Zika virus is voor alsnog voor volwassenen niet gevaarlijk gebleken maar kan voor zwangere vrouwen mogelijke complicaties opleveren. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan adviseren we je om contact op te nemen met de GGD of je huisarts voor het meeste actuele nieuws en advies. Overige informatie Invoerbepalingen In Costa Rica mag je 200 sigaretten of 50 sigaren of 250 gram tabak en een liter sterke drank of 2 flessen wijn belastingvrij invoeren. Binnen- of buitenlandse valuta kunnen onbeperkt ingevoerd worden. Er geldt een uitvoerverbod voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten. Dat geldt bijvoorbeeld voor souvenirs zoals koraal, grote schelpen, (zee)schildpadden, slangen, krokodillen, hagedissen, papegaaien, vlinders, orchideeën en cactussen. Let er bij de aankoop van dit soort souvenirs op dat het een geldig CITES-certificaat heeft. Kijk voor meer informatie op (klik op wat wnf doet thema s bedreigde dieren foute souvenirs). Je mag belastingvrij tot een waarde van 430 euro mee naar huis nemen. Download de app douane reizen of kijk op

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN...

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... COSTA RICA MAART 2020 15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... Summer-themed tips and tricks for the whole family DAG 1 Vertrek vanuit Brussel of Amsterdam naar San

Nadere informatie

Costa Rica. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai. Neem je ouders mee naar... Costa Rica. San José Regenwoud Koffieplantages.

Costa Rica. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai. Neem je ouders mee naar... Costa Rica. San José Regenwoud Koffieplantages. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai San José Regenwoud Koffieplantages Vulkanen Vlinders Neem je ouders mee naar... Costa Rica Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis COSTA RICA - 21 dagen 'El Dorado' voor natuurliefhebbers Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LCR 8-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het grootste deel van Costa Rica is bedekt

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis COSTA RICA KORT - 15 dagen Felgekleurde gifkikkers Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCK 6-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

COSTA RICA. Begeleide rondreis. 17 tot 27 juli 2019

COSTA RICA. Begeleide rondreis. 17 tot 27 juli 2019 COSTA RICA Begeleide rondreis 17 tot 27 juli 2019 Ontdek de rijke kust met haar actieve vulkanen en weelderige regenwouden. Ga op zoek naar de overweldigende fauna en flora die die kleine land rijk is:

Nadere informatie

~ ONTDEKKING PURA VIDA ~

~ ONTDEKKING PURA VIDA ~ ~ ONTDEKKING PURA VIDA ~ 16 dagen/14 nachten Begeleide rondreis Costa Rica 30/11/2010 15/12/2010 PROGRAMMA Dag 1: Brussel San José (D) Afspraak s morgens in Zaventem voor de vlucht naar San José (Iberia

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Dag 1 San José Welkom in Costa Rica! Na aankomst op de luchthaven in San José een transfer naar het hotel.

Dag 1 San José Welkom in Costa Rica! Na aankomst op de luchthaven in San José een transfer naar het hotel. Dag 1 San José Welkom in Costa Rica! Na aankomst op de luchthaven in San José een transfer naar het hotel. Excursie mogelijkheden: De Aerial Tram (= gondelbaan) zweeft in het nationale park Braulio Carrillo

Nadere informatie

Costa Rica & Nicaragua & Panama Lustrumreis Jungle, wildlife, vulkanen en tropische stranden 17 dagen - 15 nachten

Costa Rica & Nicaragua & Panama Lustrumreis Jungle, wildlife, vulkanen en tropische stranden 17 dagen - 15 nachten Costa Rica & Nicaragua & Panama Lustrumreis Jungle, wildlife, vulkanen en tropische stranden 17 dagen - 15 nachten Dit is een prachtige, afwisselende en actieve lustrumreis waarbij jullie drie landen bezoeken.

Nadere informatie

Tijd voor Actie & Plezier

Tijd voor Actie & Plezier Tijd voor Actie & Plezier T: 475050 reservations@bergendalresort.com www.bergendalresort.com Historische Hike De historische hike is een bergwandeling vol historie US$ 12 : 1 tot 1½ uur : Wandelstok Tijden

Nadere informatie

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen Tijdens deze rondreis neemt onze gids u mee naar het zuidoostelijke gedeelte van Costa Rica. We bezoeken diverse nationale parken zoals Los Quetzales, Carara en

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis COSTA RICA EN NICARAGUA - 21 dagen Tropisch regenwoud en koloniale steden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LCO 8-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Ontdek de rijke kust, met

Nadere informatie

Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen FCR

Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen FCR Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen FCR 8-22 21 Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen 'El Dorado' voor het hele gezin FCR 8-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer

Nadere informatie

Costa Rica Kleurrijk avontuur in een tropisch paradijs. 18-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 9 hotels Rondreis 1315 km

Costa Rica Kleurrijk avontuur in een tropisch paradijs. 18-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 9 hotels Rondreis 1315 km Costa Rica Kleurrijk avontuur in een tropisch paradijs 18-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 9 hotels Rondreis 1315 km Hoogtepunten van deze reis Verzorging halfpension Verblijf in 9 hotels

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

Costa Rica, 15 dagen

Costa Rica, 15 dagen Costa Rica, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - San José Dag 2 San José Dag 3 San José - La Fortuna Dag 4 La Fortuna Dag 5 La Fortuna Dag 6 La Fortuna - Monteverde nationaal park Dag 7 Monteverde NP

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Costa Rica, 14 dagen

Costa Rica, 14 dagen Costa Rica, 14 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - San José Dag 2 San José - La Fortuna Dag 3 La Fortuna Dag 4 La Fortuna Dag 5 La Fortuna - Monteverde nationaal park Dag 6 Monteverde NP Dag 7 Monteverde

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236118 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel De zuidkust van Sri Lanka kent talloze

Nadere informatie

PURA VIDA - COSTA RICA TIME BESTEMMING: COSTA RICA DATUM: 25/02/2012-08/03/2012 DOSSIERNUMMER: 3021

PURA VIDA - COSTA RICA TIME BESTEMMING: COSTA RICA DATUM: 25/02/2012-08/03/2012 DOSSIERNUMMER: 3021 DOSSIERNUMMER: 3021 dag 1 AMSTERDAM - SAN JOSÉ 25/02/2012 Vandaag begint uw reis met Personal Touch Travel. U wordt opgewacht op Schiphol om gezamelijk in te checken. Na de incheck vliegt u in 9 uur naar

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

13-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS COSTA RICA

13-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS COSTA RICA 13-DAAGSE ONTDEKKINGSREIS COSTA RICA Surf naar www.deblauwevogel.be voor prijzen en vertrekdata Dag 1: Brussel - San Jose Afspraak op de internationale luchthaven van Zaventem, waar u uw Vlaamse reisbegeleidster

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis COSTA RICA AVONTUUR - 21 dagen 'El Dorado' voor het hele gezin Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FCR 9-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Costa Rica, Nicaragua & Panama 'Tuin van Midden-Amerika' Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCO 6-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het tropische Costa Rica, met haar enorme

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

AMAZING COSTA RICA 15-daagse reis in half pension 7 maart tot 21 maart 2020

AMAZING COSTA RICA 15-daagse reis in half pension 7 maart tot 21 maart 2020 AMAZING COSTA RICA 15-daagse reis in half pension 7 maart tot 21 maart 2020 Overal in Costa Rica hoor je de uitdrukking pura vida. Het is het levensmotto van de vriendelijke Costa Ricanen, en het betekent

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar.

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar. Lees de uitleg over het regenwoud. Ik ga op bezoek in het Amazone gebied, dat is een groot tropisch regenwoud. Zie je de rode lijn? Dat is de evenaar. Zie je de donker-groene kleur? Dat zijn tropische

Nadere informatie

Costa Rica, 21 dagen

Costa Rica, 21 dagen Costa Rica, 21 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - San José Dag 2 San José Dag 3 San José - Quepos Dag 4 Quepos, optionele excursie nationaal park Manuel Antonio Dag 5 Quepos - San Gerardo Dota Dag 6 San

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia 1. Algemene informatie Eliza was here - La Colina - /spanje/ibiza/santa_eulalia/la_colina.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Colina - (Spanje Ibiza Santa Eulalia)

Nadere informatie

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Code 277330 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Prachtige verlenging vanuit Christchurch op het

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Rondreis op maat Midden-Amerika Nicaragua, Costa Rica & Panama

Rondreis op maat Midden-Amerika Nicaragua, Costa Rica & Panama Rondreis op maat Midden-Amerika Nicaragua, Costa Rica & Panama Beknopt reisschema Nicaragua: Dag 1 2: Managua Dag 2 5: Leon Dag 5 9: Granada Beknopt reisschema Costa Rica: Dag 9 12: Rincon de la Vieja

Nadere informatie

Rondreis COSTA RICA - 21 dagen BLW

Rondreis COSTA RICA - 21 dagen BLW Rondreis COSTA RICA - 21 dagen BLW 8-18 21 Rondreis COSTA RICA - 21 dagen 'El Dorado' voor natuurliefhebbers BLW 8-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis COSTA RICA - 15 dagen Palmstrand, vulkanen en boomkikkers Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BLR 8-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een klein land, maar zo afwisselend: prachtige

Nadere informatie

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen Thailand Kookreis in Thailand, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, kookcursus Dag 4 Bangkok, kookcursus Dag 5 Bangkok - Ampawa Dag 6 Ampawa - Khao Yai NP

Nadere informatie

Costa Rica, 15 dagen

Costa Rica, 15 dagen Costa Rica, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - San José Dag 2 San José Dag 3 San José - La Fortuna Dag 4 La Fortuna Dag 5 La Fortuna Dag 6 La Fortuna - Monteverde nationaal park Dag 7 Monteverde NP

Nadere informatie

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Ontdek het beste van Peru in 3 weken. Wil je meer dan een standaard toeristische rondreis? In deze reis combineer je tours

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Costa Rica 'On a Shoestring' Gifkikkers, luiaards en de Christushagedis Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCR 8-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De ontdekkingsreiziger Columbus

Nadere informatie

Voorbeeldreis Nicaragua Actief 18 dagen

Voorbeeldreis Nicaragua Actief 18 dagen Voorbeeldreis Nicaragua Actief 18 dagen Dag 1 Managua Bij aankomst in Managua transfer naar het hotel met een zwembad om bij te komen van de reis. Als jullie nog willen eten dan kan dat om de hoek. Het

Nadere informatie

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Ontdek het beste van Peru in 3 weken. Wil je meer dan een standaard toeristische rondreis? In deze reis combineer je tours

Nadere informatie

TUINBOUW VAKANTIEREIS 13 28 november 2010 COSTA RICA

TUINBOUW VAKANTIEREIS 13 28 november 2010 COSTA RICA TUINBOUW VAKANTIEREIS 13 28 november 2010 COSTA RICA Het Midden-Amerikaanse land Costa Rica, iets groter dan Nederland maar met slechts 4 miljoen inwoners, is gelegen tussen Nicaragua in het noorden en

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis COSTA RICA - 21 dagen 'El Dorado' voor natuurliefhebbers Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LCR 9-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het grootste deel van Costa Rica, de 'Tuin

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

HIGHLIGHT EDVENTURE 14 dagen op avontuur in Costa Rica!

HIGHLIGHT EDVENTURE 14 dagen op avontuur in Costa Rica! HIGHLIGHT EDVENTURE 14 dagen op avontuur in Costa Rica! Tijdens deze reis reis je langs een aantal absolute hoogtepunten van Costa Rica en geniet je van de overweldigende natuur die het land tot zo n unieke

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Noord West Costa Rica 14 dagen

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Noord West Costa Rica 14 dagen Groepsreis Noord West Costa Rica 14 dagen Tijdens deze rondreis neemt onze gids u mee naar het noordwestelijke gedeelte van Costa Rica. We bezoeken diverse nationale parken zoals Monteverde, Tortuguero,

Nadere informatie

23-Daagse rondreis Guatemala

23-Daagse rondreis Guatemala 23-Daagse rondreis Guatemala Dag 1, 06 januari 2017: Amsterdam (Madrid) - Guatemala City - Antigua Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Iberia naar Guatemala City via Madrid. Maar weinig landen

Nadere informatie

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos. Wandelprogramma La Palma: 09/10/2018 16/10/2018 Dag 1: Dinsdag 09/10/2018 TUI fly vlucht Brussel La Palma Aankomst op de luchthaven en aansluitend transfer naar Hotel Sol La Palma **** in Puerto Naos.

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis COSTA RICA - 21 dagen 'El Dorado' voor natuurliefhebbers Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LCR 8-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het grootste deel van Costa Rica, de 'Tuin

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

"KIDS IN HET WILD" EDVENTURE 15 dagen op avontuur in Costa Rica!

KIDS IN HET WILD EDVENTURE 15 dagen op avontuur in Costa Rica! "KIDS IN HET WILD" EDVENTURE 15 dagen op avontuur in Costa Rica! Tijdens deze reis verken je net als Freek Vonk de jungle in Costa Rica en ga je naar de locaties waar de afleveringen van "Freek in het

Nadere informatie

Rondreis COSTA RICA - 15 dagen LCK

Rondreis COSTA RICA - 15 dagen LCK Rondreis COSTA RICA - 15 dagen LCK 8-18 15 Rondreis COSTA RICA - 15 dagen Palmstrand, vulkanen en boomkikkers LCK 8-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting

Nadere informatie

PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS COSTA RICA LAAT U OVERWELDIGEN DOOR DE NATUURPRACHT VAN DIT TROPISCH PARADIJS!

PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS COSTA RICA LAAT U OVERWELDIGEN DOOR DE NATUURPRACHT VAN DIT TROPISCH PARADIJS! PROGRAMMA DE BLAUWE VOGEL RONDREIS COSTA RICA LAAT U OVERWELDIGEN DOOR DE NATUURPRACHT VAN DIT TROPISCH PARADIJS! Vertrek met De Blauwe Vogel op ontdekking door de prachtige eco bestemming Costa Rica,

Nadere informatie

Juli 2012. Costa Rica. 7 t/m 22 juli

Juli 2012. Costa Rica. 7 t/m 22 juli Juli 2012 Costa Rica 7 t/m 22 juli Zaterdag 7 juli 2012 Om half zes door Lex naar Schiphol gebracht en keurig op tijd vertrokken met United Airlines naar New York. Mooie vlucht, maar boven Engeland en

Nadere informatie

Hier komt een hoofdstuk

Hier komt een hoofdstuk Boeing 777-200 Nicaragua Datum Vluchtschema Vlucht Van Naar Vertrek Aankomst Za 15 Nov UA 59 Amsterdam Houston 10:00 14:00 Za 15 Nov UA 1421 Houston Managua 16:05 19:25 Vr 28 Nov UA 1423 Managua Houston

Nadere informatie

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236110 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Een van de mooiste stranden van

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

FOTOGRAFIEREIS NAAR COSTA RICA: KLEUR, WILDLIFE, PURA VIDA

FOTOGRAFIEREIS NAAR COSTA RICA: KLEUR, WILDLIFE, PURA VIDA FOTOGRAFIEREIS NAAR COSTA RICA: KLEUR, WILDLIFE, PURA VIDA 17 dagen 01 feb 2019-17 feb 2019 Fotogra e Groepsreizen Wildlifereizen Workshops Vogelreizen Magische quetzals, gezapig hangende luiaards, schattige

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Op zoek naar de Jaguar.

Op zoek naar de Jaguar. Op zoek naar de Jaguar. Dag 1: Cuiaba Vlucht Amsterdam naar Sao Paulo en direct door van Sao Paulo naar Cuiaba, de hoofdstad van Mato Grosso. Zelf met een taxi of met de pick up service van het hotel naar

Nadere informatie

Victoria Watervallen en het beste van Botswana

Victoria Watervallen en het beste van Botswana Victoria Watervallen en het beste van Botswana 7 daagse reis door oogstrelende en waterrijke natuurpracht Profiel Geheel verzorgd Safari in Afrika s mooiste safarigebied: Chobe en Okavango Delta Eén van

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge

Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge Europa / Zweden Code 430020 P BED&2DO Niveau Accommodatie Zweden - Wildlife Adventure, 4 dagen BED&2DO, wandelen, kanovaren, bever- en elandsafari vanuit ecolodge In de bossen van Midden-Zweden ligt de

Nadere informatie

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden.

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden. Beleef.. Raja Ampat Wist je dat.. Je 48 jaar bezig bent om alle eilanden te bezoeken... Je bent 48 jaar bezig wanneer je iedere dag een ander eiland in Indonesië bezoekt! Indonesie bestaat namelijk uit

Nadere informatie

New Isropa Dé Cyprus Specialist

New Isropa Dé Cyprus Specialist Cyprus Wellness- en Yogareis Yoga in de Baarsjes Zening Resorts Cyprus 13 tot en met 20 september 2015 Zondag 13 september 2015 Transavia vlucht Amsterdam-Paphos Busvervoer van Paphos Airport naar Zening

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Tijd voor Actie & Plezier

Tijd voor Actie & Plezier Openingstijden Entree : US$ 8 Hangmatten Huurtijd Prijs : US$ 5 per hangmat Tijd voor Actie & Plezier Strandhut (tent) Huurtijd Prijs : US$ 9 per strandhut T: 475050 reservations@bergendalresort.com www.bergendalresort.com

Nadere informatie