Agenda okt. Herfstvakantie 31 okt. Studiedag gr. 1 t/m 8 5 nov. Studiedag groep 1 t/m 4 Van de directie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda 15-19 okt. Herfstvakantie 31 okt. Studiedag gr. 1 t/m 8 5 nov. Studiedag groep 1 t/m 4 Van de directie"

Transcriptie

1 Agenda 1 okt. ABC Kattenbroek: thema-avond voor ouders en medewerkers 1 okt. 1 e Plusrapportage 2 okt. College van bestuur bezoekt De Dubbelster 3 okt. Start Kinderboekenweek okt. Herfstvakantie 23 okt. NME: Leskist voor groep 6/8: Leskist Trekvogels 24 okt. Informatieochtend voor nieuwe ouders 24 okt. Informatie avond over VO voor de ouders van groep 7 & 8 25 okt. Oud papier inzameling 31 okt. Studiedag gr. 1 t/m 8 5 nov. Studiedag groep 1 t/m 4 7 nov. Vergadering MR 3 nov. Vergadering Klankbordgroep 16 nov. 1 e rapport 22 nov. Oud papier inzameling 26 nov. Start 1 e algemene- en 2 e plus rapportage 28 nov. Informatie voor nieuwe ouders Van de directie Jongeren op het plein Sinds enkele maanden wordt een toenemend aantal jongeren op het schoolplein gesignaleerd. Dit is voor school, kinderen, ouders en omwonenden geen prettig gevoel, omdat dit nogal wat problematiek met zich meebrengt. Jongere kinderen voelen zich niet veilig als ze op het plein spelen, er ligt regelmatig rommel (o.a. glasscherven!) op het plein en op het dak, enz. Er is inmiddels contact met de jongerenwerker en politie over deze situatie geweest, de laatste 14 dagen lijkt de rust te zijn weergekeerd. Uw medewerking in dergelijke situaties is heel belangrijk. Mocht u overlast ervaren van een groep jongeren, maar het is niet dringend, dan kunt u dit melden bij het meldpunt woonomgeving (website van de gemeente). Mocht het gedrag van de jongeren grensoverschrijdend zijn, dan kunt u het beste direct bellen naar de politie op het nummer Ook kunt u de jongerenwerker van de wijk mailen: hij is meerdere avonden in de wijk aanwezig en heeft contact met de jongeren over hun gedrag. Alle meldingen worden geregistreerd, zodat er een logboek ontstaat. Belangrijk zijn tijd en aard van de overlast. Wilt u deze informatie ook doorgeven aan uw buren?

2 Internationaliseren Project HELLO WORLD HELLO WORLD Date: 3 oktober 2012 Time: 18:30h - 20:30h Location: De Dubbelster Dresscode: gala Beste kinderen, ouder(s), verzorger(s), Van 3 t/m 14 oktober 2012 is het Kinderboekenweek. Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het thema van Hallo Wereld Wij, De Dubbelster, gaan dit jaar samen met de kinderen met het thema Hello World aan de slag. En daarom nodigen wij jullie van harte uit om het begin van dit project met ons te vieren. Op woensdag 3 oktober 2012 organiseren wij een kinderboekenbal om een geweldige avond te hebben samen met u en de kinderen, maar ook voor een goed doel. Jullie zijn van harte welkom na het avondeten om samen dit feest te vieren. Alle kinderen van De Dubbelster zijn welkom met hun ouder(s) en/of verzorger(s) en met jullie broertje(s) en zusje(s). Toegangskaartjes kunt u kopen voor 0,50 p/st. vanaf 24 september bij de leerkracht. Welkom vanaf 18:30 uur t/m 18:55 uur, daarna sluiten de deuren! Net als het echte boekenbal, wordt het een galafeest en dus kom allemaal (kinderen en volwassenen) in jullie mooiste jurk, pak of feestkleding. Vanaf 19:00 uur barst het feest echt los t/m 20:30 uur Er is van alles te doen op deze avond: een supergave poppenkast voor de kleinsten, heerlijke voorleesmomenten voor alle kinderen, een super coole disco met dj voor de kinderen, lekker buiten swingen voor de volwassenen en nog meer.

3 Ook zullen we op deze avond proberen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. De Amersfoortse schrijfster Betty Sluyzer zal haar werk verkopen en een gedeelte van haar opbrengst gaat naar het goede doel. Kijk alvast eens op U kunt een prachtige foto laten maken van jullie samen of van de kinderen alleen. De foto kunt u kopen. Een boekenmarkt voor groot en klein tussen de 0,50 en 2,00 Overheerlijke luxe hapjes en drankjes tussen de 0,50 en 2,00 Raadspelletje De volgende ochtend, donderdag 4 oktober, mogen de kinderen naar school komen tussen 08:30 uur en 10:00 uur. De boekenmarkt: Voor de boekenmarkt op het bal zijn wij op zoek naar boeken, heel veel boeken, tijdschriften, stripboeken, enz., zowel voor kinderen als volwassenen. Heeft u ook nog dozen boeken staan, of is het de hoogste tijd dat de boekenkast weer eens wordt opgeruimd? Doneer uw boeken aan het goede doel! Uw boeken worden verkocht op de boekenmarkt voor een prijs van 0,50 t/m 2,00. Na afloop zullen we de boeken alsnog verkopen en anders een goede bestemming voor ze vinden. U kunt de boeken op school brengen vanaf vandaag t/m maandag 1 oktober 15:00 uur. U kunt de boeken boven op de tafels bij de computers zetten. Graag aanleveren in een doos. Namens het goede doel alvast bedankt! Hulp: Om deze superleuke avond tot een groot succes te maken, zijn we op zoek naar mensen die op 3 oktober kunnen helpen met klaarzetten, en op de avond zelf met allerlei activiteiten. Wilt u helpen deze avond tot een groot succes te maken...meldt u dan nu aan via Een echt boek maken! Op het bal zullen we het startsein geven voor het maken van een boek met als titel Hello World. In de boekenweek gaan we een boek maken met en door uw kinderen, waarin ze de wereld ieder op hun eigen manier kunnen groeten en vanuit hun pure hart kunnen schrijven of tekenen wat ze aan de wereld te vertellen hebben. Dit prachtige boek, gemaakt door uw kind(eren) kunt u kopen. En de kinderen kunnen dit boek ook verkopen aan buren, familie, vrienden, enz. De opbrengst gaat naar het goede doel! In de boekenweek krijgen de kinderen een lijst met envelop mee naar huis waar u kunt aangeven hoeveel boeken jullie willen kopen. De lijst kan in de envelop worden gedaan met het geld. De boeken zullen in november klaar zijn. Nog even alles op een rijtje: Nieuw project Hello World Kinderboekenbal op 3 oktober :30 t/m 20:30 Kaartjes verkrijgbaar vanaf 24 september bij de leerkracht (geen kaartje, dan geen toegang) Dresscode: Galakleding Boekenmarkt, doneer uw boeken en breng ze mee naar school t/m 1 oktober. Alles voor uw kinderen en het goede doel!

4 Tip: voor een indrukwekkende presentatie over kinderen in Sierra Leone: bezoek onze website: Klik op INFO VOOR OUDERS, dan op DUBBELSTER AND EUROPE en dan op deze afbeelding. Schoolorganisatie Even voorstellen Mijn naam is Yvonne Bom, creatief therapeut drama in opleiding. Ik ben 26 jaar en kom van oorsprong uit Zeeland. Ik speel al jaren bij een amateurtoneelvereniging. Samen met zingen is het mijn uitlaatklep en ontspanning geworden. Na de middelbare school ben ik de opleiding SPW gaan doen. Mijn eindstage heb ik gelopen op een basisschool voor kinderen met psychiatrische problematiek. Daar kwam ik een speltherapeute tegen. Van dichtbij heb ik gezien wat voor invloed zij en haar therapie hadden op de kinderen. Toen ben ik me meer gaan verdiepen in creatieve therapie en het leek me fantastisch mijn hobby drama te kunnen combineren met het werken met kinderen. D.m.v. dramatherapie kan ik voor kinderen de mogelijkheid creëren aan interacties te werken, angsten te overwinnen, verhalen te maken waarin ze zichzelf kunnen herkennen, opluchting te vinden in het uiten van hun eigen situatie en nieuwe ervaringen op te doen. Bij elk kind ga ik met een methode werken die het best bij hem/haar past. Dit kan zijn d.m.v. improvisatie, verhalen schrijven, poppenspel, etc. Mijn grootste plezier is werken met kinderen, met name het zich vrijer te laten voelen doormiddel van drama. Als een kind zichzelf prettiger voelt in zijn/haar omgeving door een speelse manier van creativiteit, dan zijn we samen een stap dichterbij het einddoel. Ik volg de opleiding aan de Hogeschool van Utrecht, mijn praktijkbegeleider is Marcella Klamer. Marcella werkt al geruime tijd op verschillende Meerkringscholen. Ik zal op donderdag werkzaam zijn op De Dubbelster. U mag me altijd aanspreken als u vragen heeft. Stagiaires in de school Niet alleen Yvonne Blom loopt bij ons een opleidingstraject. In meerdere groepen zijn stagiaires ingezet. In groep 3 vinden we Sofie Spierenburg, in groep 6/7 Joost Eykman, in groep 6/8 Duncan Tondeur en Thijs den Uijl werkt met leerlingen van groep1/2a en groep 6 en 6/8. Hieronder stellen ze zich aan u voor. Verder hebben we op de informatieavonden van verschillende groepen gemeld dat twee CIOS-studenten ons gymonderwijs komen ondersteunen. Echter, door interne afspraken binnen hun opleiding hebben zij helaas moeten afhaken. Dat vinden zij en wij heel jammer.

5 Duncan Tondeur Hallo, ik ben Duncan Tondeur. Ik ben 19 jaar en ik woon in Hoogland en ik studeer in Amersfoort waar ik de studie onderwijsassistent doe bij ROC Midden Nederland. Ik loop stage bij Meester Herman en Juf Erica in groep 6B/8. Dit is mijn afstudeerfase van het MBO en ik vertrouw erop dat het helemaal goed gaat komen! Naast mijn studie werk ik bij de Albert Heijn in Hoogland. Verder doe ik aan stijldansen bij Dansschool Parmentier. Joost Eykman Ik ben Joost Eykman, Ik ben stagiaire op De Dubbelster vanuit de opleiding onderwijsassistent ROC Midden Nederland in Amersfoort. Ik loop 4 dagen, van maandag tot en met donderdag, stage bij Juliët in groep 6A/7. En ik ben hier tot en met eind januari. Ik loop hier nu 6 weken stage en ik vind het een hele fijne school. Goede sfeer en erg fijne leerkrachten. En natuurlijk allemaal topkinderen! Als u mij ziet rondlopen weet u nu dus wie ik ben en wat ik hier doe. Tot ziens, Joost Eykman Thijs den Uijl Beste ouder, verzorger, Mijn naam is Thijs den Uyl. Ik ben 26 jaar en zit in mijn laatste jaar van de PABO, het vierde jaar. Op de dinsdag en de vrijdag loop ik stage bij meester Herman en juf Erica in groep 6/8. Op de maandagochtend en donderdagochtend loop ik stage bij juf Lia in groep 1/2A (de Vlinders). Ik ben structureel 4 dagen in de week op De Dubbelster. Het is de bedoeling dat ik het hele schooljaar hier op school werkzaam ben en verschillende taken/opdrachten vanuit mijn opleiding en school zal uitvoeren in de groepen en in school. Naast studieverplichtingen ben ik actief bezig met sport. Ik voetbal en tennis. In de winterperiode ben ik geregeld op de piste te vinden. Ik heb een zwak voor Frankrijk en de Franse mentaliteit en spendeer vakanties geregeld in het zuiden van Frankrijk. Verder hoop ik over een jaar afgestudeerd te zijn en een vaste baan te hebben. Wellicht op De Dubbelster!? Wij zullen elkaar nog met regelmaat tegenkomen in de gangen van school. Groet, Thijs den Uyl ABC Kattenbroek Het schooljaar start voor ABC Kattenbroek met pech! Het aantal aanmeldingen voor één van de cursussen was dermate laag, dat deze moest worden gecanceld. En de docent van de cursus Hip Hergebruik, die op De Dubbelster

6 zou worden gegeven is tot nader orde opgeschort wegens ziekte van de docent. Tot overmaat van ramp is het met de communicatie naar ouders hierover ook ergens fout gelopen. Op 1 oktober is de thema-avond rond seksuele ontwikkeling bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Van De Dubbelster zullen Peteryn en Juliët deze avond bijwonen. En misschien treffen wij daar ook Dubbelster ouders. Graag tot ziens! NME: natuur- en milieu educatie Leskist trekvogels voor groep 6/8 Deze leskist behandelt het natuurverschijnsel vogeltrek met behulp van vernieuwende werkvormen. De leerlingen leren dat de vogeltrek te maken heeft met het aanbod van voedsel voor vogels, de daglengte en de temperatuur. Ook weten ze na afloop van de les de gevaren te beschrijven die vogels kunnen tegenkomen tijdens hun trek. Activiteiten Informatieavond voortgezet onderwijs Op woensdagvond 24 oktober verzorgen juf Erica en meester Herman een informatieavond over de Basisvorming in het Voortgezet Onderwijs. De avond is erg informatief voor ouders, die zelf (nog) geen kinderen in het Voortgezet Onderwijs hebben. Ook vorig jaar was de informatie erg zinvol. We hopen dat u tijd vrij kunt maken om de avond te bezoeken. Alle aanwezige ouders krijgen een zeer handig informatiebulletin, waarin alle scholen van het voortgezet onderwijs in Amersfoort genoemd worden met hun voorlichtingsdagen. In het bulletin is goed te zien welke onderwijsinhouden elke school aan de leerlingen biedt. Verder staan er belangrijke data in genoteerd over de Cito-eindtoets en de data van onderwijsmarkten. De avond is bedoeld voor ouders van leerlingen van de groepen 7 en 8. Na het informatieve deel van de avond is er gelegenheid om vragen te stellen. We starten om 19:30 uur en eindigen om 20:30 uur. Vanaf 19:20 uur is er inloop met koffie en thee. En verder Kledinginzameling Dit schooljaar willen we opnieuw de kledinginzameling vormgeven. Daartoe is een andere organisatie gezocht, die landelijk al bij veel organisaties kleding inzamelt. Hieronder enige informatie over Bag2School. Bag2School werd in 2001 in Northallerton (North Yorkshire) in Noord Engeland opgericht.tot op heden is in Groot Brittannië al zo n 15 miljoen euro aan scholen uitgekeerd. Sinds eind 2006 bestaat Bag2School ook in Nederland. Bag2School geeft ons de unieke mogelijkheid om snel fondsen te werven voor school, terwijl we tegelijkertijd indirect het milieu helpen en werkgelegenheid creëeren, zowel hier als in het buitenland. Bag2School verzamelt hoogwaardige tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, riemen/ceintuurs, hoeden, handtassen, beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes.

7 Normaliter weegt een geheel gevulde zak tien kilo. Een dergelijke zak brengt ons dan 3,00 op. Hoe meer gevulde zakken wij ophalen, hoe meer zij betalen! Wij willen u dan ook vragen de komende tijd uw kleding en andere genoemde zaken voor deze inzameling te bewaren. De inzameldatum is 30 oktober. U kunt op maandag 29 oktober (zoals u op de flyer al heeft kunnen lezen) of dinsdag 30 oktober voor 8.30 uur de zak(ken) op school brengen. Helpt u mee? Nieuws van het Centrum voor jeugd en gezin Week van de Opvoeding in Amersfoort, boordevol workshop en activiteiten voor ouders, jongeren en kinderen Van 1 tot 7 oktober staat Nederland in het teken van de Week van de Opvoeding. In het hele land vinden leuke en interessante activiteiten plaats rondom het thema opvoeden en opgroeien - door en voor ouders, verzorgers, kinderen en jongeren. Ook Amersfoort doet mee! Met meer dan 20 workshops, lezingen en andere activiteiten verspreid over de verschillende wijken. Kinderen en jongeren in echtscheidingsituaties, Voor het eerst naar de basisschool, Kinderen en Social Media, Live en online pesten Zomaar een greep uit alle workshops en bijeenkomsten die in de week van 1 tot en met 7 oktober plaatsvinden in verschillende wijken in Amersfoort. De week draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders en medeopvoeders over alledaagse opvoedvragen. In alle wijken vinden kleinschalige, laagdrempelige activiteiten plaats. Ouders en medeopvoeders hebben de mogelijkheid om opvoedvragen op een ongedwongen manier met elkaar te bespreken. Meer informatie over de activiteiten vindt u op CJG Amersfoort is er voor kinderen, jongeren, opvoeders en gezinnen in Amersfoort. Je kunt bij ons zonder kosten of verwijzing terecht met alle vragen over opgroeien, opvoeden en onderwijs. Loop gerust eens bij ons binnen of bel of mail met één van onze medewerkers. T (033) E Heiligenbergerweg 36 Amersfoort Open van maandag tot en met vrijdag van uur Cursussen voor ouders, kinderen en jongeren Op de website van CJG Amersfoort vindt u tal van cursussen voor kinderen, jongeren en ouders. Van peuterpuberteit tot oudercursus ADHD. Van cursus borstvoeding tot assertiviteitstrainingen. Allemaal in of in de directe omgeving van Amersfoort. colofon Openbare basisschool De Dubbelster directeur: Peteryn Mulder De Weergang BV Amersfoort website:

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief nummer 2 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen week en deze week is het kinderboekenweek. Zoals u wellicht weet is het thema van de kinderboekenweek: Superhelden. Bent u al in de bibliotheek

Nadere informatie

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en

Vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage is een vrijwillige, jaarlijkse bijdrage van de ouders aan de school. Met dit geld organiseren en nieuwsbrief 4 oktober 2014 Agenda 6 oktober dag van de leraar! 9 oktober informatieavond met verschillende workshops 10 oktober studiedag: alle kinderen zijn vrij! 11 t/m 19 oktober herfstvakantie Kijk

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Eigen Kracht! Eigen Kracht. neem gratis mee. Investeer in jezelf met dit programma op maat! projectkrant. .. die zich verder willen ontwikkelen

Eigen Kracht! Eigen Kracht. neem gratis mee. Investeer in jezelf met dit programma op maat! projectkrant. .. die zich verder willen ontwikkelen neem gratis mee projectkrant Eigen Kracht Eigen Kracht!.. die zich verder willen ontwikkelen.. die hun weg willen vinden.. van alle culturen.. die hun kansen op werk willen vergroten Investeer in jezelf

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015

Tafels oefenen. Rapportavonden 16 en 17 februari. Agenda. 13 februari 2015 Tafels oefenen 13 februari 2015 Via Twitter ontvingen wij een leuke foto van een ouder met daarop een wel heel originele manier om de tafels te oefenen: iedere keer als je bij het toilet komt, kun je de

Nadere informatie

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR

GRAAN VOOR VISCH. 1e HELFT 2014 12-18 0-12 18+ JAAR JAAR JAAR GRAAN VOOR VISCH 1e HELFT 2014 0-12 JAAR 12-18 JAAR JAAR 1 Beste wijkbewoners, In deze folder vindt u een overzicht van de activiteiten georganiseerd door verschillende aanbieders in de wijk. De activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE!

NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! De Witte Vogel Digitale nieuwsbrief maart/april 2014 Snel naar: algemeen nieuws nieuws kdc nieuws so & vso overig nieuws bijzondere dagen NIEUWE LENTE, NIEUWE ENERGIE! Bij het schrijven van deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie

Venmail. Algemeen 13-03-2015

Venmail. Algemeen 13-03-2015 13-03-2015 Algemeen Inschrijven nieuwe leerlingen Heeft u nog kinderen die het komende schooljaar vier jaar worden? Snel inschrijven hoor, dan reserveren wij een plekje voor uw kind. Vervanging Lisa ter

Nadere informatie

SCHOOLgids 2015-2016. St. Antoniusschool. KORTEnHOEF

SCHOOLgids 2015-2016. St. Antoniusschool. KORTEnHOEF SCHOOLgids 2015-2016 St. Antoniusschool KORTEnHOEF SCHOOLgids 2015-2016 Zuidsingel 50 1241 HC Kortenhoef 035-656 10 67 info@antonius-kortenhoef.nl www.antonius-kortenhoef.nl Voorwoord Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

In dit nummer: Opvoeding en Social Media De radicaliseringsthermometer Veilig achter alle voordeuren. ...en meer. Nummer 9, Jaargang 3, November 2014

In dit nummer: Opvoeding en Social Media De radicaliseringsthermometer Veilig achter alle voordeuren. ...en meer. Nummer 9, Jaargang 3, November 2014 Nummer 9, Jaargang 3, November 2014 In dit nummer: Opvoeding en Social Media De radicaliseringsthermometer Veilig achter alle voordeuren Rotterdams Kenniscentrum Diversiteit Nieuws Mei 2014...en meer Opvoedtafels

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Infobrief nummer 12, 2014-2015

Infobrief nummer 12, 2014-2015 Infobrief nummer 12, 2014-2015 AGENDA Ma. 02-03-2015 Meester Jeroen in groep 8 Meester Thijs ADV, juf Karen in groep 7 Ma. 09-03-2015 Meester Jeroen in groep 8 Meester Thijs ADV, juf Karen in groep 7 Di.

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

B&O Info Tel.: 06-20657425 E-mail: info@bo-info.nl Internet: www.bo-info.nl Twitter: @bo_info Facebook: https://www.facebook.com/bo.

B&O Info Tel.: 06-20657425 E-mail: info@bo-info.nl Internet: www.bo-info.nl Twitter: @bo_info Facebook: https://www.facebook.com/bo. Er is niet één antwoord te geven op de vraag hoe vaak of hoe lang een kind op een tablet, smartphone of computer mag. Dat hangt sterk af van het kind en de situatie. Deskundigen zijn het er wel over eens

Nadere informatie

Carnaval. Verkiezingen van de Prins, Nar en Sjampetter. Het kaokelswaree

Carnaval. Verkiezingen van de Prins, Nar en Sjampetter. Het kaokelswaree In dit Blaadje: Carnaval... 1 Even voorstellen... 3 Europa-kinderhulp... 3 Studiemiddag... 4 Opvang nodig tijdens de studiedag op dinsdag 25 februari?... 4 Meziekmeneer Ronalds MEESPEULSIRREKUS!... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

het lopend vuurtje Eigentijds, uitdagend en talentvol onderwijs! Studiedag Op 14 november hebben wij een studiedag en zijn alle leerlingen vrij.

het lopend vuurtje Eigentijds, uitdagend en talentvol onderwijs! Studiedag Op 14 november hebben wij een studiedag en zijn alle leerlingen vrij. Studiedag Op 14 november hebben wij een studiedag en zijn alle leerlingen vrij. November 3 t/m 14 oudergesprekken (Facultatief) Nationaal schoolontbijt Onze school mag weer meedoen aan het Nationaal schoolontbijt.

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave:

Uitnodiging. Familiemaand bij Mediant. herfst 2011. In deze uitgave: herfst 2011 De Mediant FamilieKrant is een speciale uitgave van Mediant Geestelijke Gezondheidszorg en geeft een beeld wat Mediant voor de familie doet. Familiemaand bij Mediant Van 10 oktober (landelijke

Nadere informatie

Informatieblad voor ouders en leerlingen. Jaargang 8 nr. 01 4 september 2014. Juf Charlotte afwezig

Informatieblad voor ouders en leerlingen. Jaargang 8 nr. 01 4 september 2014. Juf Charlotte afwezig Informatieblad voor ouders en leerlingen Jaargang 8 nr. 01 4 september 2014 Agenda oktober Vrij. 3 inloop onderbouw Ma. 6 Dag van de leerkracht Ma. 6 inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige Ma. 6/7/8 juf

Nadere informatie

1 e halfjaarverslag 2014

1 e halfjaarverslag 2014 1 e halfjaarverslag 2014 Januari - juni 2014 SCw Leiderdorp INHOUDSOPGAVE Pagina 2 1. Inleiding Pagina 3 2. Trends en samenvatting Pagina 6. 3. Kinderwerk Pagina 9. 4. Jongerenwerk 16- Pagina 14. 5. Accommodatie

Nadere informatie