Huisregels en andere informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huisregels en andere informatie"

Transcriptie

1 Huisregels en andere informatie Kinderdagverblijven 2016 Revisiedatum: Januari 2016

2 Algemene informatie Directeur Yvonne Schippers: Clusterhoofd Kinderdagverblijven Mirjam Velthuis Receptie Stichting Trias: Planning & plaatsing: Algemene informatie over Trias is ook te vinden op Op de locaties is een senior pedagogisch medewerker aangesteld, zij is naast Mirjam Velthuis aanspreekpunt voor ouders. Dikkie Dik Jantina Wiekens Ieniemienie Heidi Dussel Woelwaters Silvia Rijskamp

3 Openingstijden: uur Vervroegde en verlengde opvang vanaf 7.00 uur en tot uur is op aanvraag mogelijk. Brengen: tussen uur Halen: tussen en uur Bij halve dagen moet uw kind voor uur worden gehaald en kunt u uw kind vanaf uur brengen. Bij vervroegde en verlengde opvang gelden aangepaste tijden. Reguliere opvang Reguliere opvang is gebaseerd op 52 weken per kalenderjaar, inclusief schoolvakanties (ook tussen Kerst en Oud en Nieuw). Door tijdens schoolvakanties onze personele planning af te stemmen op het werkelijke aantal kinderen dat naar de opvang komt, lukt het ons het uurtarief relatief laag te houden. Vandaar het verzoek om het door te geven wanneer uw kind in vakantieweken wel of niet komt. Voor de zomervakantie vragen wij u via het ouderportaal vóór 15 mei door te geven welke dagen uw kind afwezig is. Flexibele opvang Een aantal locaties biedt in beperkte mate de mogelijkheid op wisselende dagen opvang af te nemen. Deze mogelijkheid is speciaal bedoeld voor ouders met een onregelmatig werkrooster. Voor flexibele opvang wordt een apart contract afgesloten, alleen wanneer betreffende locatie hier ruimte voor heeft. Ons volledige beleid inzake flexcontracten staat op de website en is op te vragen bij de afdeling planning & plaatsing.

4 Ruilen en extra spelen Incidenteel ruilen van dagdelen kan, mits hiervoor geen extra beroepskracht ingezet hoeft te worden. Dit geldt eveneens voor het afnemen van een extra dagdeel. Ouders krijgen de procedure ruilen en extra spelen mee tijdens de intake. Verzoeken kunnen worden ingediend via het ouderportaal Konnect. Wanneer kinderen naast hun reguliere dagdeel langer dan een half uur extra blijven dan wordt dit genoteerd als extra spelen en in rekening gebracht. Structurele wijzigingen Structurele wijzigingen in dagdelen dienen schriftelijk bij planning en plaatsing te worden aangevraagd. Adreswijzigingen Om u zo nodig goed te kunnen bereiken, is het voor ons van wezenlijk belang dat wij beschikken over uw juiste gegevens (adres, telefoon, telefoon werkgever, adres). Deze gegevens worden jaarlijks gecontroleerd middels de stamkaart. Daarnaast verzoeken wij u tussentijdse wijzigingen door te geven aan de afdeling planning & plaatsing: kinderopvang@stichtingtrias.nl Opzeggen Er geldt een opzegtermijn van één maand. Het opzeggen gaat per 1 e of 16 e van de maand en dient schriftelijk (mag ook per mail) te gebeuren bij de administratie van Stichting Trias. Zonder opzegging eindigt de opvang automatisch op de vierde verjaardag van het kind. Let u op dat uw kind wel ruim van tevoren ingeschreven moet worden voor de BSO als u hier na het kinderdagverblijf gebruik van wilt maken. Wij adviseren u dit zo vroeg mogelijk te doen. Aansprakelijkheid Kinderen op de opvang vallen altijd onder de verzekering van de ouders. Ouders zijn aansprakelijk voor door hun kind aangebrachte schade. Wij adviseren u dringend om, indien u deze nog niet heeft afgesloten, een eigen WAverzekering af te sluiten. Voor alle kinderen die een locatie van Trias bezoeken is een WA- en ongevallen verzekering (inclusief gebitsschade) afgesloten voor die situaties, waarin de eigen verzekering niet voorziet.

5 Trias stelt zich niet aansprakelijk voor diefstal of het zoekraken van persoonlijke eigendommen. Eigendommen van kinderen Ieder kind heeft op het kinderdagverblijf een laatje of bakje voor zijn/ haar eigen spullen. Kinderen mogen speelgoed van huis meenemen naar de opvang, mits hier gezamenlijk mee gespeeld wordt. Wil een kind het speelgoed niet delen, dan laten we het opbergen. Trias is niet aansprakelijk voor het beschadigen of zoekraken van meegenomen kleding of andere zaken. Wij adviseren u om uw kind goed wasbare en gemakkelijk zittende kleding en schoenen te laten dragen. Bij de activiteiten, zoals tekenen en verven, krijgen (kleine) kinderen schortjes aan. We vinden buiten spelen belangrijk. Daarom vragen we u wanneer nodig, laarsjes, regenpak, muts, sjaal en sneeuwlaarzen mee te geven. Ook slofjes zijn voor binnen zijn altijd handig. Wensen en ideeën Wanneer u wensen of ideeën heeft, maakt u die dan kenbaar aan de pedagogisch medewerkers. Dit wordt genoteerd in het groepsschrift dat op elke groep aanwezig is. Dit groepsschrift is een vast agendapunt tijdens het teamoverleg, zodat we kunnen kijken of er zaken zijn die verbeterd kunnen worden. Wij zijn blij met uw feedback! Klachten Bent u niet tevreden? Wij stellen het zeer op prijs wanneer u dit kenbaar maakt! We vragen u uw ongenoegen in eerste instantie te bespreken met de medewerker die direct bij de klacht betrokken is. Wanneer dit niet tot een bevredigende oplossing leidt, kunt u uw klacht voorleggen aan de eerstvolgende verantwoordelijke binnen de organisatie (leidinggevende of directie). Stichting Trias heeft een klachtenreglement waarin deze stappen staan beschreven. Een exemplaar van het klachtenreglement is op te vragen bij het centraal bureau.

6 Oudercommissie Trias heeft een centrale oudercommissie die de gemeenschappelijke belangen van ouders en kinderen in de kinderopvang behartigt. Daarnaast zijn er locale oudercommissies voor het behartigen van de belangen van desbetreffende locatie. Als u interesse heeft om zitting te nemen in een oudercommissie (locaal of centraal) dan horen wij het graag! Brengen en halen Wanneer het kind met de pedagogisch medewerker afscheid neemt van de ouder, neemt de pedagogisch medewerker de verantwoordelijkheid voor het kind van de ouder over. Wanneer de ouder het kind bij het halen begroet, neemt de ouder de verantwoordelijkheid weer van de pedagogisch medewerkers over. Uit veiligheidsoverwegingen is de deur overdag gesloten en moet u dus aanbellen, zodat voorkomen wordt dat personen ongezien het gebouw kunnen betreden. Let erop dat u bij binnenkomst en verlaten van het gebouw de deur goed achter u sluit. Dit voor de veiligheid van uw en andermans kinderen! Als uw kind door iemand anders wordt opgehaald moet u dit, eveneens met het oog op de veiligheid, aan de pedagogisch medewerkers melden. Bij het halen en brengen worden de auto s geparkeerd op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Wennen De eerste wendag komt het kind met één van de ouders meestal om 9.00 uur, de drukte van het brengen is voorbij, de groep gaat aan tafel. Een pedagogisch medewerker informeert de ouder over het reilen en zeilen op de groep (de regels, dagindeling e.d.). Ouders kunnen het nodige over hun kind vertellen en het intakeformulier nader toelichten.

7 Dagindeling Kinderen worden gebracht. De kinderen en de ouders worden begroet en bijzonderheden kunnen worden uitgewisseld. Voor veel kinderen is het prettig wanneer het afscheid duidelijk en kort is Fruit eten en water/thee/verdund sap drinken, daarna zingen en/of verhalen vertellen. Meestal duurt het fruit eten ongeveer drie kwartier. Tussen het fruit eten en het middageten spelen de kinderen vrij, individueel, in kleine groepjes of samen met de leiding. De pedagogisch medewerkers begeleiden het vrije spelen door te stimuleren en waar nodig te helpen. Het vrije spelen wordt afgewisseld met activiteiten. Kinderen worden gestimuleerd hieraan mee te doen maar zijn vrij in hun keuze Brood eten en drinken Biscuitje eten en water/thee/verdund sap drinken. Daarna is er ruimte voor spelen (binnen of buiten) of een activiteit (zie ochtendprogramma) Fruit of crackertje eten en water/thee/verdund sap drinken, daarna spel Kinderen worden gehaald. Ouders worden begroet en er wordt uitgewisseld hoe de dag verlopen is.

8 Belangrijke regels die wij op het kinderdagverblijf hanteren zijn: Tijdens het eten en drinken blijven we aan tafel zitten. Anderen geen pijn doen: niet krabben, bijten of slaan. Niet kapot maken wat een ander heeft gemaakt. Geen speelgoed bewust stukmaken of ermee gooien. Met van thuis meegebracht speelgoed mogen ook andere kinderen spelen, anders wordt het weggelegd. Bij ruzie om speelgoed wordt overlegd wie er aan de beurt is. Binnen niet gillen en rennen. Niet met zand gooien. Puzzels en spelletjes aan tafel maken. Informatie-uitwisseling Tijdens het halen en brengen kan allerlei informatie uitgewisseld worden. Daarnaast wordt u door middel van het ouderportaal Konnect en de ouderapp met berichtjes of foto s op de hoogte gehouden van het wel en wee van uw kind. Ook kunt u zelf berichten aan de groep sturen. Ouders kunnen uiteraard altijd vragen om een individueel gesprek, ook de pedagogisch medewerker kan initiatief nemen en een afspraak maken voor een gesprek met de ouders. Voeding Eten, fruit en drinken, met uitzondering van flesvoeding, wordt door het kinderdagverblijf verzorgd. Trias heeft aandacht voor gezonde voeding en een eigen voedingsbeleid, mede geïnspireerd door het boek Groeien als kool van Christel Vondermans (Elsevier gezondheidszorg, Amsterdam 2010).

9 Zuigelingenvoeding moet in poedervorm worden meegegeven, voorzien van de naam van het kind, zodat de voeding op het kinderdagverblijf kan worden klaargemaakt. We bewaren op het dagverblijf geen flessen, deze moeten dagelijks worden meegenomen en thuis door ouders zelf uitgekookt. Indien u moedermelk meegeeft moet dit behalve de naam van het kind voorzien zijn van de datum en het tijdstip waarop de melk gekolfd is, of indien de voeding ingevroren is geweest de datum en het tijdstip waarop het uit de vriezer is gehaald. Ontdooide moedermelk wordt in de koelkast maximaal 24 uur bewaard, vers gekolfde melk maximaal 48 uur. Denkt u eraan dat moedermelk niet alleen gekoeld bewaard moet worden maar ook gekoeld vervoerd dient te worden. U kunt hiervoor een kleine koelbox met kleine koelelementen gebruiken. Wanneer uw kind een dieet volgt vragen we u zelf voor dieetvoeding te zorgen. Feesten en traktaties Op gezette tijden wordt er natuurlijk gefeest. Dit gebeurt bij verjaardagen van de kinderen, wanneer kinderen afscheid nemen en met Pasen, Sint Maarten, Sinterklaas en Kerstmis. Het accent ligt hierbij op de gezamenlijke beleving en de sfeer; we houden het klein en gezellig. Feestelijke activiteiten zijn: zingen, verhalen (laten) vertellen, boeken voorlezen, spelletjes doen (waarbij het eigen fantasiespel wordt gestimuleerd) en knutselen. Bij de meeste feesten wordt er ook getrakteerd. Omdat het kinderdagverblijf een voorbeeldfunctie heeft voor zowel kinderen als ouders gaat onze voorkeur uit naar kleine, veilige en gezonde traktaties. Bij dieet of allergie wordt in overleg met de betrokken ouders een vervangende versnapering aangeboden. Verder streven we naar één traktatie per kind dus óf iets te eten óf een cadeautje.

10 Observaties Jaarlijks maken we een individuele observatie van alle kinderen op het kinderdagverblijf. Een kopie van de observatie wordt aan de ouders meegegeven. Observaties worden tijdens een 10 minutengesprek met de ouders besproken en zo nodig worden afspraken over de opvang bijgesteld. Peuterestafette Wanneer uw kind naar de basisschool gaat bespreekt de pedagogisch medewerker met u de Peuterestafette, een overdrachtsformulier ten behoeve van de basisschool. Het protocol Peuterestafette kunt u opvragen op de locatie. Samenwerking met andere organisaties Wij hebben een samenwerkingsverband met de wijkverpleegkundige van Icare en een ambulant begeleidster van Yorneo om zo vroeg mogelijk ontwikkelingsproblemen bij een kind te onderkennen. Wij doen mee aan Boekstart, een structurele samenwerking met de bibliotheek, waarbij aandacht is voor collectie, leesomgeving, deskundigheidsbevordering en ouderbetrokkenheid. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, stimuleert de taalontwikkeling en bezorgt ouder en kind veel leesplezier. Uit onderzoek is gebleken dat als kinderen op jonge leeftijd worden voorgelezen, al vanaf vier maanden, zij daar de rest van hun leven profijt van hebben.

11 Afspraken over het beleid bij ziekte van het kind Beleid bij besmettelijke ziekten: 1. Ouders melden besmettelijke ziekten van hun kind bij de pedagogisch medewerkers. 2. De pedagogisch medewerker overlegt zo nodig met de GGD. De GGD wint met toestemming van de ouders eventueel informatie in bij de huisarts. 3. De GGD adviseert maatregelen afhankelijk van de ziekte. Om te bepalen of het kind wel/niet naar het kinderdagverblijf kan komen, volgen wij het advies van de GGD. Wanneer moet een ziek kind worden opgehaald? 1. Als het kind te ziek is om aan het dagprogramma deel te nemen. 2. Als de verzorging te intensief is voor de pedagogisch medewerkers. 3. Als het de gezondheid van andere kinderen in gevaar brengt. Medicijngebruik Bij medicijngebruik door uw kind hanteren wij de wet BIG, dit houdt in dat een medicatieverstrekkingsformulier moet worden getekend als uw kind tijdens het verblijf op de speelzaal medicatie moet gebruiken. Het formulier staat in het ouderportaal Konnect. Er mogen door de leidster alleen medicijnen gegeven worden die thuis al gebruikt zijn. De medicatie moet in de originele verpakking, voorzien van de naam van het kind en gebruiksaanwijzing worden meegegeven. Ontruimingsoefening Jaarlijks wordt er een onaangekondigde ontruimingsoefening gehouden. Het gehele jaar door oefenen we op verschillende tijdstippen de ontruiming met de kinderen.

12 Protocollen die wij hanteren: Meldcode huiselijk geweld en Kindermishandeling Ontwikkelingsproblemen bij kinderen Peuterestafette Sterfgevallen Uitstapjes Veiligheid, Hygiëne en Gezondheid Vermissing kind Onze protocollen zijn altijd op te vragen bij de pedagogisch medewerkers op de locatie of bij het centraal bureau. Sinds 29 oktober 2009 zijn al onze kinderdagverblijven, BSO s en peuterspeelzalen HKZ gecertificeerd. Het HKZ certificaat staat voor kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. Het Keurmerk instituut controleert jaarlijks of we aan alle voorwaarden voor certificering voldoen.

13 Locaties Dikkie Dik Wolfhorn BA Eelde Ieniemienie Bähler Boermalaan 6A 9765 AP Paterswolde Woelwaters Eendjes, Guppies, Vlinders Borchsingel PP Eelderwolde Woelwaters Kikkertjes, Bevertjes Borchsingel 39A 9766 PP Eelderwolde /

Huisregels en andere informatie

Huisregels en andere informatie Huisregels en andere informatie Kinderdagverblijven 2017 Revisiedatum: April 2017 Algemene informatie Directeur Yvonne Schippers: 0592 33 89 51 Leidinggevende Dikkie Dik en Ieniemienie Lydeke Kievitsbosch

Nadere informatie

Huisregels en andere informatie

Huisregels en andere informatie Huisregels en andere informatie Buitenschoolse Opvang 2016 Revisiedatum: januari 2016 Algemene informatie Directeur Yvonne Schippers: 0592 33 89 51 Clusterhoofd De Marsch, Eendenkooi, Klokhuis, Palet en

Nadere informatie

Huisregels Peuteropvang

Huisregels Peuteropvang Huisregels Peuteropvang Seizoen 2017-2018 Algemene gegevens en telefoonnummers Stichting Trias 0592 338 938 Nieuwe Rijksweg 37 9481 AP Vries info@stichtingtrias.nl Yvonne Schippers, directeur-bestuurder

Nadere informatie

Huisregels en andere informatie

Huisregels en andere informatie Huisregels en andere informatie Peuterspeelzalen Seizoen 2016-2017 (versie 15-08-2016) Algemene gegevens en telefoonnummers Stichting Trias 0592 338 938 Nieuwe Rijksweg 37 9481 AP Vries info@stichtingtrias.nl

Nadere informatie

Stichting Echtense Keitjes Schoolakkers 2b 7932 PM Echten T: Mariska Bloemberg, voorzitter M:

Stichting Echtense Keitjes Schoolakkers 2b 7932 PM Echten T: Mariska Bloemberg, voorzitter M: Algemene gegevens en telefoonnummers Stichting Echtense Keitjes Schoolakkers 2b 7932 PM Echten T: 0528 251 558 Mariska Bloemberg, voorzitter M: 06 40611049 Jeanette von der Heide, secretaris M: 06 5577573

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren.

Welkom bij GO! Kinderdagverblijf. Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Welkom bij GO! Kinderdagverblijf Een kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0-4 jaar van ouders die werken of studeren. Het is belangrijk dat het een veilige en geborgen plek is waar u met een gerust

Nadere informatie

Ouderfolder Peuterspeelplaats

Ouderfolder Peuterspeelplaats Ouderfolder Peuterspeelplaats 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 6. Meertaligheid.... 4 8. Veiligheid en Gezondheid.... 4 9. Inspectie....

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Peuteropvang op de Woelwaters Spelen, ontmoeten en ontwikkelen!

Peuteropvang op de Woelwaters Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Thema voeding Peuteropvang op de Woelwaters Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Voor u ligt de informatiebrochure over peuteropvang. Mocht u na het lezen van de brochure nog vragen hebben, neem dan gerust

Nadere informatie

Brochure Maart 2015 0

Brochure Maart 2015 0 Brochure Maart 2015 0 Voorwoord In ons kindcentrum staat het welzijn van het kind centraal. Naast een bijdrage leveren aan de mede opvoeding en verzorging van kinderen, willen wij ook de unieke ontwikkelingen

Nadere informatie

Maandag t/m donderdag: & uur Vrijdag: uur

Maandag t/m donderdag: & uur Vrijdag: uur Algemene informatie Trias is een brede welzijnsinstelling die regionaal opereert. De stichting kent twee sectoren: de sector samenlevingsopbouw en de sector opgroeien en opvoeden. Binnen de sector opgroeien

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Inlichtingen en afspraken September 2012 Kinderopvang Oki. Kruierij 2, 9473 TL de Groeve Tel. 06-83379849 E-mail: info@okikinderopvang.nl Website: www.okikinderopvang.nl. K.v.K.nr.

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Adresgegevens en telefoonnummers: Kinderdagverblijf en BSO Alles Kids Buitenom 1 8313 AG Rutten Tel: 0527-263100 BSO de Speelakker Gevestigd in

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Ouderfolder Kinderdagverblijf

Ouderfolder Kinderdagverblijf Ouderfolder Kinderdagverblijf 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord....3 2. Het Pedagogisch beleid....3 3. De groep....3 4. Stagiaires....3 5. Tweetaligheid....3 6. Oudercontacten....4 7. Oudercommissie....4 8.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure

Kinderdagverblijf. Duckie. Informatie. brochure Kinderdagverblijf Duckie Informatie brochure Deze brochure heeft tot doel u als ouder, verzorg(st)er of bedrijf te informeren over het kinderdagverblijf en wat Duckie voor u kan betekenen. De informatie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015

Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Huisregels BSO Eye4Kidz 2015 Inschrijving Inschrijving kan op verschillende manieren geschieden: 1. Via de website door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via het verzenden. Bij ontvangst

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar pag.2 3. Het Kinderdagverblijf pag.2 4. Het Personeel pag.2 4.1 Management Kinderdagverblijf pag.2 4.2 De Pedagogisch medewerker pag.3

Nadere informatie

Algemene informatie. Centraal Bureau

Algemene informatie. Centraal Bureau Algemene informatie Trias is een brede welzijnsinstelling die regionaal opereert. De stichting kent twee sectoren: de sector samenlevingsopbouw en de sector opgroeien en opvoeden. Binnen de sector Opgroeien

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Walcheren I 2015 0-12

Algemene voorwaarden. Kinderopvang Walcheren I 2015 0-12 Algemene voorwaarden Kinderopvang Walcheren I 2015 0-12 INHOUDSOPGAVE 1. ARTIKEL 1 OPENINGSTIJDEN P. 4 2. ARTIKEL 2 MINIMALE AFNAME EN LEEFTIJD P. 5 3. ARTIKEL 3 BRENGEN EN HALEN P. 5 4. ARTIKEL 4 VERVOER

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje"

Informatieboekje Kinderdagverblijf Het Hummeltje Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje" Yolanda Pool Adres: Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon 075 615 95 33 Email y.pool2@upcmail.nl Website www.hummeltjeweb.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Kinderdagverblijf

1. Inleiding 2. Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Kinderdagverblijf INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Stichting Kinderopvang Alkmaar 2 3. Kinderdagverblijf 2 4. Het Personeel 3 4.1 Management en teamcoördinator Kinderdagverblijf 3 4.2 Pedagogisch medewerker 3 4.3 Huishoudelijk

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool

PS BL aanvullende voorwaarden peuterschool aanvullend op de Algemene Voorwaarden voor Kinderopvang - Dagopvang en Buitenschoolse opvang van de Brancheorganisatie kinderopvang. Artikel 1 - Dagdelen in schoolweken De openingsdagen van de peuteropvang

Nadere informatie

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Meer dan alleen kinderopvang Kinderopvang 2Bkidz is een particuliere organisatie met verschillende vestigingen en voornamelijk gericht

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Huisregels BSO De Grote Uil 2012

Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Huisregels BSO De Grote Uil 2012 Het ophalen en brengen 1. Kinderen die gebruik maken van de voorschoolse opvang dienen uiterlijk om 08.00 uur aanwezig te zijn. Kinderen die te laat zijn, brengen wij niet

Nadere informatie

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels

Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Buiten schoolse opvang Lien! Huisregels Versie 4,31 juli 2012 BRENGEN EN HALEN Kinderen worden te voet, met bolderkar of bakfiets gehaald bij de scholen De Branding, Frans Naerebout en de Ichtus school.

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat

Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat Aanvullende voorwaarden Kindercentrum De verborgen Schat 1. Bij het tot stand komen van een contract worden geen plaatsingskosten in rekening gebracht. 2. De verborgen Schat is 5 dagen per week (maandag

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang

Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Algemene voorwaarden Kinderdagverblijven MIMIKO Kinderopvang Duur overeenkomst De overeenkomst van opdracht tussen de vraagouder en kinderdagverblijf wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn

Nadere informatie

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek

Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Huisregels peuterspeelzaal De Peuterhoek Inleiding: De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Informatieboekje Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Voorstellen Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy van Zie uit is een voorschoolse voorziening en biedt peuterspeelzaalwerk voor peuters van 2 tot

Nadere informatie

School:... Groep:... GEGEVENS WERKGEVER VADER/MOEDER/VERZORGER* Naam vader:... Naam moeder:... Mob.nr.:... Mob.nr.:...

School:... Groep:... GEGEVENS WERKGEVER VADER/MOEDER/VERZORGER* Naam vader:... Naam moeder:... Mob.nr.:... Mob.nr.:... INSCHRIJFFORMULIER KINDERCENTRUM KAARTJE KAKEL GEGEVENS VAN HET KIND Achternaam:... Roepnaam en voornamen :.. Jongen /Meisje * Geboortedatum (verwachte) :... Adres (ouder(s)/verzorger(s) * ) :... Postcode

Nadere informatie

informatie voor ouders van de buitenschoolse opvang t.b.v. het intakegesprek

informatie voor ouders van de buitenschoolse opvang t.b.v. het intakegesprek informatie voor ouders van de buitenschoolse opvang t.b.v. het intakegesprek Editie: nr. 1 Januari 2011 Januari 2011 2 INHOUDSOPGAVE Regels voor het halen en brengen pag. 4 Wenperiode pag. 4 Overdracht

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking, wennen en

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2012, november 2012 Huisregels kinderopvang Stap voor Stap Inhoudsopgave Algemeen Haal en brengtijden van het kind. Pagina 2 Ingeschreven uren. Pagina

Nadere informatie

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang

Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang Reglementen en Richtlijnen Bolliewollie kinderopvang 1 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst worden. Kinderen in de

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Februari 2019 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 5 3. kennismaking en wennen en mentorschap

Nadere informatie

Maandag t/m donderdag: & uur Vrijdag: uur : Els Emmens :

Maandag t/m donderdag: & uur Vrijdag: uur : Els Emmens : Algemene informatie Trias is een brede welzijnsinstelling die regionaal opereert. De stichting kent twee sectoren: de sector samenlevingsopbouw en de sector opgroeien en opvoeden. Binnen de sector opgroeien

Nadere informatie

Producten, tarieven en spelregels BSO en KDV

Producten, tarieven en spelregels BSO en KDV Producten, tarieven en spelregels BSO en KDV Openingstijden KDV Tamariki heeft één kinderdagverblijf aan de Mantingerbrink in Emmen. De openingstijden zijn afhankelijk van de vraag naar opvang. Het streven

Nadere informatie

Datum van plaatsing:../.../20.. Locatie:... Naam/Achternaam:. Geboortedatum:... Nationaliteit: Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoon thuis:..

Datum van plaatsing:../.../20.. Locatie:... Naam/Achternaam:. Geboortedatum:... Nationaliteit: Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoon thuis:.. Intakeformulier KDV Datum van plaatsing:../.../20.. Locatie:.... Kindgegevens: Naam/Achternaam:. Geboortedatum:.... Nationaliteit: Adres:.... Postcode en woonplaats:.... Telefoon thuis:.... Ouder/verzorger

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement

Huishoudelijke Reglement Huishoudelijke Reglement Dit reglement is samengesteld om de rechten en plichten van jullie als vraagouders en van de medewerkers van Kinderopvang Smile te verduidelijken. 1. Openingstijden, planning en

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV KINDERDAGVERBLIJF INFORMATIE BOEKJE Kinderdagverblijf De Bron BV Beijensweide 19 6191 EK Beek 046-4379917 Landelijke registratienummer kinderopvang: 338781602 E-mail: kdv@bredeschooldebron.nl claire@bredeschooldebron.nl

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2018 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Openingstijden. Pagina 3 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Afmelding. Pagina

Nadere informatie

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag

Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Welkom bij BSO Pure-Kids Praktische informatie over onze kinderopvang in één oogopslag Hoe kunt u ons bereiken? Pure-Kids Reest 2 9406 HH Assen T. 06-27136098 Email adres: info@pure-kids.nl Eigenaren:

Nadere informatie

2

2 2 1. 2. 3 4 5 6 7 8 1 9 10 11 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 12 13 3 3 14 15 16 17 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers 18 Verlaten van de basisgroep 19 20 Beroepskracht-kind-ratio (BKR)

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Versie 1, januari 2011 Brengen en halen Breng- en haaltijden worden per dag afgesproken tussen de leidster en de ouders. Bij het op de afgesproken tijd naar ons kinderdagverblijf

Nadere informatie

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap

Huisregels. Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Huisregels 2017, januari 2017 Huisregels Kinderopvang Stap Voor Stap Inhoudsopgave. Pagina 2 Haal en brengtijden van het kind. Pagina 3 Ingeschreven uren. Pagina

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL De Schalm 1 Welkom! Wanneer u aan het werk bent of studeert, wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website:

Oosterstreek NA Oosterstreek Tel Website: Adres peuterspeelzaal Het Klavertje: Oosterstreek 23 8388 NA Oosterstreek Tel. 0561-433497 E-mail: pszhetklavertje@gmail.com Website: www.peuterspeelzaalhetklavertje.nl Bereikbaarheid: Na de peutermorgens

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels

Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Kinderdagverblijf Lien! Huisregels Versie 4, juli 2012 Brengen en halen Breng- en haaltijden worden per dag afgesproken tussen de leidster en de ouders. Bij het op de afgesproken tijd naar ons kinderdagverblijf

Nadere informatie

Huisregels en richtlijnen

Huisregels en richtlijnen Huisregels en richtlijnen Kinderopvang 1. Openingstijden Ons kinderdagverblijf is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op de volgende algemeen erkende feestdagen

Nadere informatie

1 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 3 3 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers Verlaten van de basisgroep Beroepskracht-kind-ratio (BKR) Voertaal Incidenteel en structureel afnemen van extra

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1/8/2018 KINDERDAGVERBLIJF HET BOERDERIJTJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE....2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 1. Openingstijden 2. Gesloten 3. Welkom 4. Aanmelden 5. Minimum afname

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken

Pedagogisch werkplan. De UkkePukken Pedagogisch werkplan De UkkePukken Kinderopvang De Toverdroom Inleiding Dit pedagogisch werkplan is een aanvulling op het algemene pedagogisch beleidsplan van Kinderopvang De Toverdroom. In dit pedagogisch

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

Informatie Prins Heerlijk

Informatie Prins Heerlijk Informatie Prins Heerlijk In dit boekje vindt u informatie over kinderdagverblijf Prins Heerlijk De bedoeling van dit boekje is om u te informeren over de verschillende zaken die belangrijk zijn voor kinderdagverblijf

Nadere informatie

Inhoud. 1. Onze huisregels. Versie januari 2015

Inhoud. 1. Onze huisregels. Versie januari 2015 Versie januari 2015 Inhoud 1. Onze huisregels 2. De openingstijden 3. Sluiting tijdens vakantie en feestdagen 4. Brengen en halen van uw kind 5. Afwezigheid melden 6. Allergieën 7. Maaltijden en tussendoortjes

Nadere informatie

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen.

Polderpret verzorgt ook Voorschoolse opvang in Nieuwkoop tussen 7.30 uur en 8.30 uur op alle schooldagen. Reglementen en Richtlijnen kinderdagverblijf Polderpret 1. Dienstverlening Kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen voor minimaal 2 dagdelen op de dagopvang van het kinderdagverblijf geplaatst

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

1.2. Huisregels. Versie 39. 15 oktober 2015

1.2. Huisregels. Versie 39. 15 oktober 2015 1.2. Huisregels Versie 39 15 oktober 2015 Inleiding De huisregels zijn onlosmakelijk verbonden met de getekende plaatsingsovereenkomst. In de huisregels staan nadere afspraken voor ouders m.b.t. de opvang

Nadere informatie

1-8-2012 HUISREGELS DE KRESJ. Huisregels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang

1-8-2012 HUISREGELS DE KRESJ. Huisregels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang 1-8-2012 DE KRESJ HUISREGELS Huisregels kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Halen en brengen 2 Te laat ophalen 2 Binnenkomst babygroep 3 Informatievoorziening 3 Kleding

Nadere informatie

Welkom bij GO! Buitenschoolse opvang

Welkom bij GO! Buitenschoolse opvang Welkom bij GO! Buitenschoolse opvang De buitenschoolse opvang is voor kinderen van wie de ouders niet thuis zijn op de momenten dat er geen school is. De ouders doen een beroep op de dienstverlening van

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB. Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Onder de Boompjes V.O.F. te Velp NB Huishoudelijk reglement 0-4 jaar Dit reglement bevat regels voor zowel ouders, kinderen en leidsters, welke wij hanteren in

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 1 Welkom! Wanneer u aan het werk bent of studeert, wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Intakeformulier kinderdagverblijf

Intakeformulier kinderdagverblijf Intakeformulier kinderdagverblijf Datum intakegesprek:..- -20. ( van 1 tot 4 jaar) Algemene gegevens ouder(s)/verzorger(s) en kind Gegevens kind Achternaam Voornamen Roepnaam Geboortedatum Gegevens ouders(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

1. Inleiding: Directie

1. Inleiding: Directie Peutergroep 1 1. Inleiding: Dit boekje is bedoeld voor ouders en belangstellenden, die gebruik willen maken van peutergroep de Bengeltjes, onderdeel van kinderdagverblijf Robbedoes in Heel. Het boekje

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelopvang Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 4 3. kennismaking en wennen 5 4. dagindeling

Nadere informatie

Kinderopvang Berend Botje. Huisregels tussenschoolse opvang

Kinderopvang Berend Botje. Huisregels tussenschoolse opvang Kinderopvang Berend Botje Huisregels tussenschoolse opvang Inhoudsopgave 1. Onze visie op opvoeden... 3 2. Administratie... 3 2.1 Wijzigingen... 3 2.2 Ouderbijdragen... 3 3. Beëindiging TSO... 4 4. Sluitingsdagen...

Nadere informatie

GASTOUDERBUREAU DE GROTE UIL INFORMATIEBOEK. [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op]

GASTOUDERBUREAU DE GROTE UIL INFORMATIEBOEK. [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] GASTOUDERBUREAU DE GROTE UIL INFORMATIEBOEK [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] Informatieboekje - informatieboekje - 2015 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1. Aanmelding en kosten 2. Plaatsing 3. Veiligheid

Nadere informatie

Algemene informatie. Centraal Bureau

Algemene informatie. Centraal Bureau Algemene informatie Trias is een brede welzijnsinstelling die regionaal opereert. De stichting kent twee sectoren: de sector samenlevingsopbouw en de sector opgroeien en opvoeden. Binnen de sector Opgroeien

Nadere informatie