Wijzigingen meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling versie juli 2013 versus december 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijzigingen meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling versie juli 2013 versus december 2011"

Transcriptie

1 Wijzigingen meldcode versie juli 2013 versus december 2011 In onderstaande tabel zijn de belangrijkste wijzigingen weergegeven tussen de versies van juli 2013 en december 2011 van de meldcode voor de sector kinderopvang en bijbehorende handleiding. Tekstuele wijzigingen zijn in deze tabel niet opgenomen, het gaat om inhoudelijke wijzigingen ten opzichte van de oude versie. In de eerste tabel zijn de wijzigingen aangegeven tussen de nieuwe en de oude versie van de Meldcode zelf, in de tweede tabel zijn de wijzigingen weergegeven van de bijbehorende handleiding Wijzigingen meldcode versie juli 2013 Wat is gewijzigd in versie 2013 Tekstueel aangepast naar aanleiding van gewijzigde wet- en regelgeving Grotere nadruk op aanpassen van meldcode en bijbehorende handleiding voor eigen organisatiemodel Definities De volgende definities zijn gewijzigd: kinderopvangorganisatie, directie, beroepskracht, gastouder Nieuw Toegevoegd zijn definitie: houder, vrijwilliger, SHG, AMK, vertrouwensinspecteur, (Zeden)politie Overeenkomst ter gebruik Toevoeging van nieuwe wet- en regelgeving die van toepassing is. van de meldcode Benadrukt dat wat de organisatie zelf in dient te vullen Route 1: signalen van Wijziging van stap 2; toegevoegd dat zo nodig het SHG, AMK of een deskundige op het gebied van letselduiding geconsulteerd kan worden. Reden en toelichting (als van toepassing) Ter verduidelijking en ter onderscheiding van verschillende functies. Vanwege de ontstane meldplicht is een centrale rol weggelegd voor de houder bij het melden. De vertrouwensinspecteur is aangewezen als deskundige om de melding te doen. De enige plek om aangifte te doen van een zedenmisdrijf is de politie. : in dit besluit zijn een aantal stappen inhoudelijk In de faq s op de website staat meer informatie over wie als deskundige op het gebied van letselduiding kan worden ingeschakeld. In de kinderopvang zal in de praktijk het meeste met het AMK geschakeld worden. SHG is met name van belang indien het over volwassene gaat

2 Route 1: signalen van Route 1: signalen van Wijziging van stap 3; toegevoegd dat indien mogelijk ook met het kind zelf gesproken kan worden. Wijziging van stap 4; toegevoegd dat bij twijfel altijd het SHG of AMK verplicht ingeschakeld wordt. Nieuwe naam van de route (deze was in versie december 2011 route bij signalen van mishandeling door een beroepskracht) Wijziging van stap 1: de inhoud van de stappen is veranderd en in tweeën gedeeld; stap 1A en stap 1B Wijziging in stap 2: inhoud van de stap is veranderd; de houder moet direct contact opnemen met de vertrouwensinspecteur die mogelijk slachtoffer is. Daarnaast is verwerkt dat in deze route ook gesproken kan worden over gastouder daar waar beroepskracht staat. : in dit besluit zijn een aantal stappen inhoudelijk Binnen kinderopvang zal een gesprek met kinderen gezien hun leeftijd niet altijd aan de orde kunnen zijn. Intern binnen de organisatie moet een goede afweging gemaakt worden. Meer is terug te lezen in de toelichting op stap 3 in de meldcode zelf, en in hoofdstuk 6.1 van de bijbehorende handleiding versie juli : in dit besluit zijn een aantal stappen inhoudelijk Bedoeling van deze toevoeging is dat een professional niet te lang zelf met twijfel blijft rondlopen, maar bij twijfel altijd te rade moet gaan bij een instelling die hen bij de afweging van de aard en ernst kan helpen. De naam van deze route is aangepast vanwege de bij wet ontstane meldplicht. De naam is gewijzigd omdat het niet alleen om mishandeling kan gaan, maar ook een mogelijk zedendelict. De hele route is door de invoering van de meldplicht fundamenteel gewijzigd. Veel sneller wordt het signaal bij een externe deskundige (vertrouwensinspecteur van de Inspectie van het Onderwijs) neergelegd, verantwoordelijkheden worden direct al hoger binnen de organisatie neergelegd, wat snelheid van handelen zal bevorderen. Om de snelheid van handelen te benadrukken, is de eerste stap opgedeeld in twee delen; op moment dat het vermoeden bestaat bij de beroepskracht dat er sprake is van een zedendelict (stap 1A) moet direct de houder op de hoogte worden gebracht (stap 1B) Daarnaast is in dit verband niet alleen de beroepskracht degene die kan signaleren, maar ook de bemiddelingsmedewerker Vanwege de invoering van de meldplicht. Zie verder een toelichting hierop in route 2 van de meldcode zelf.

3 Verantwoordelijkheden in het scheppen van randvoorwaarden voor een veilig werk- en meldklimaat Sociale kaart Wijziging van stap 3: inhoud van de stap is veranderd; indien na melding bij vertrouwensinspecteur het vermoeden reëel wordt geacht, moet overgegaan worden tot aangifte bij de (zeden)politie. Daarnaast zijn de substappen iets aangepast en is bijvoorbeeld toegevoegd dat betrokken beroepskracht op non-actief moet worden gesteld gedurende het onderzoek Wijziging van stap 4: dit was in de route van versie december 2011 stap 5 in het proces. Er is daarnaast aan toegevoegd hoe gehandeld kan worden indien sprake is van een gastouder of vrijwilliger Wijziging in stap 5: dit was in de route van versie december 2011 stap 6 in het proces. Er zijn geen inhoudelijke wijzigingen gedaan verder Toegevoegd is een aantal keren de term gastouder. Toegevoegd is aan de sociale kaart het landelijke telefoonnummer om in contact te treden met de vertrouwensinspecteur van de Inspectie van het Onderwijs Vanwege invoering van de meldplicht. Zie verder een toelichting hierop in route 2 van de meldcode zelf. Een gastouder en vrijwilliger zijn doorgaans niet in dienst van de kinderopvangorganisatie, waardoor het nemen van arbeidsrechterlijke maatregelen niet aan de orde zijn. In de toelichting bij stap 4 van deze meldcode wordt hier dieper op ingegaan. Vanwege invoering van de meldplicht. Zie verder een toelichting hierop in route 2 van de meldcode zelf. Er dient altijd direct contact te worden opgenomen door de houder met de vertrouwensinspecteur indien een vermoeden is geuit van mogelijk geweld- of collega binnen de kinderopvangvoorziening.

4 Wijzigingen handleiding behorende bij de Meldcode versie juli 2013 Wat is gewijzigd in versie 2013 Reden en toelichting (als van toepassing) Tekstueel aangepast naar aanleiding van gewijzigde wet- en regelgeving Definities De volgende definities zijn gewijzigd: kinderopvangorganisatie, Ter verduidelijking en ter onderscheiding van verschillende functies. directie, beroepskracht, gastouder Vanwege de ontstane meldplicht is een centrale rol weggelegd voor Nieuw Toegevoegd zijn definitie: houder, vrijwilliger, SHG, AMK, vertrouwensinspecteur, (Zeden)politie de houder bij het melden. De vertrouwensinspecteur is aangewezen als deskundige om de melding te doen. De enige plek om aangifte te doen van een zedenmisdrijf is de politie. Algemeen (hoofdstuk 1) 1.1 Doel en functies van de handleiding; inhoud is tekstueel aangepast naar aanleiding van gewijzigde wet- en regelgeving en het ontstaan van de wettelijke meldplicht Algemeen (hoofdstuk 1) 1.2 kleine aanpassingen m.b.t. toevoeging houder en duidelijk aangegeven dat het mogelijk is om functies en verantwoordelijkheden aante passen aan het betreffende organisatiemodel. Vanwege ontstane meldplicht en centrale rol van houder hierin. Daarnaast vanwege betere inpasbaarheid binnen de organisatie een aantal zinsneden toegevoegd. Algemeen (hoofdstuk 1) 1.3 aanpassingen in situatie functies en verantwoordelijkheden binnen gastouderopvang Duidelijker uitgesplitst hoe de taakverhoudingen binnen gastouderopvang liggen, ook in relatie tot de toelichting in route 2 van de meldcode zelf. Hoofdstuk 3 Tekstueel aangepast met aanpassing van de stappen. Zie verdere uitleg over de gewijzigde stappen in de tabel van de wijzigingen van de meldcode zelf. Hoofdstuk 4 Naam van de route is gewijzigd. Daarnaast inhoudelijk aangepast naar aanleiding van de nieuw opzet van de stappen die binnen deze Vanwege de invoering van de meldplicht. Zie verdere uitleg over de gewijzigde stappen in de tabel van de wijzigingen van de meldcode zelf. route gezet moeten worden door invoering van de meldplicht. Hoofdstuk Preventieve maatregelen; kopje toegevoegd over vierogenprincipe Naar aanleiding van gewijzigde wetgeving in dagopvang. Hoofdstuk 6 In 6.1 wordt dieper ingegaan op een mogelijk gesprek met het kind zelf. Er worden tips gegeven hoe dit gesprek gevoerd kan worden. Toegevoegd naar aanleiding van de gewijzigde stap 3 in de route1 bij signalen van (gesprek voeren met ouder en indien mogelijk met kind) Hoofdstuk 7 Tekstuele wijzigingen in 7.1 en 7.2 omdat SHG en AMK op termijn over zullen gaan naar 1 nieuwe organisatie Hoofdstuk 7 Nieuwe paragraaf toegevoegd; vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs Naar aanleiding van de invoering van de meldplicht waarbij bij wet de vertrouwensinspecteur is aangewezen als partij waar melding van een zedendelict gedaan moet worden door de houder.

5 Hoofdstuk 8 Bijlage 1 Bijlage is inhoudelijk gewijzigd vanwege de ontstane meldplicht Onderdeel 6 is gewijzigd van naamgeving. Waar eerst gesproken werd over het syndroom van Munchhausen by Proxy wordt nu gesproken over Pediatric Condition Falsification (PCF) en Factitious Disorder by Proxy (FDP) Onderdeel 6 is gewijzigd van naamgeving. Waar eerst gesproken werd over het syndroom van Munchhausen by Proxy wordt nu gesproken over Pediatric Condition Falsification (PCF) en Factitious Disorder by Proxy (FDP)

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Gastouderbureau Snoesje

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Gastouderbureau Snoesje VERKORTE VERSIE Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Gastouderbureau Snoesje VERSIE JULI 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Definities... 4 I. Route bij signalen huiselijk geweld en kindermishandeling...7

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

MELDCODE verkorte handleiding

MELDCODE verkorte handleiding MELDCODE verkorte handleiding GOB NL Gastouderbureau NL www.gobnl.nl info@gobnl.nl 01-12-2016 Inleiding In het kader van kwaliteitszorg wordt de plicht opgelegd om een meldcode te hanteren voor huiselijk

Nadere informatie

meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Opgemaakt door Compliance Doelgroep Alle medewerkers van Smallsteps Ingangsdatum Juli 2014 Versie 1.0 www.smallsteps.info colofon meldcode huiselijk geweld

Nadere informatie

Meldcode HGKM versie 1.1 april 2016

Meldcode HGKM versie 1.1 april 2016 Meldcode HGKM versie 1.1 april 2016 colofon meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Deze meldcode is een wettelijk verplicht hulpmiddel om medewerkers in de kinderopvang te helpen adequaat te reageren

Nadere informatie

Met vragen over dit document kun je terecht bij je specialist kwaliteit (compliance).

Met vragen over dit document kun je terecht bij je specialist kwaliteit (compliance). colofon handleiding meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Dit document die als achtergrondinformatie bij de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. Het doel en functie van genoemde meldcode

Nadere informatie

MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING. Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling

MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING. Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Laura Hofman November 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Definities... 1 Stappen... 1 Signaleren... 1 Rol van de

Nadere informatie

SAMENVATTING VERNIEUWDE MELDCODE HUISELIJK GEWELD & KINDERMISHANDELING

SAMENVATTING VERNIEUWDE MELDCODE HUISELIJK GEWELD & KINDERMISHANDELING Pagina 1 van 8 SAMENVATTING VERNIEUWDE MELDCODE HUISELIJK GEWELD & KINDERMISHANDELING Protocol kindermishandeling en grensoverschrijdend gedrag voor de kinderopvang Kindermishandeling; iedereen weet dat

Nadere informatie

Meldcode HGKM versie 1.1 april Tekstueel aangepast naar aanleiding van gewijzigde wet- en regelgeving

Meldcode HGKM versie 1.1 april Tekstueel aangepast naar aanleiding van gewijzigde wet- en regelgeving Meldcode HGKM versie 1.1 april 2016 colofon meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Deze meldcode is een wettelijk verplicht hulpmiddel om medewerkers in de kinderopvang te helpen adequaat te reageren

Nadere informatie

Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de kinderopvang.

Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de kinderopvang. Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de kinderopvang. Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en gastouderopvang.

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO INTERNE WERKWIJZE SBPE MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING juli 2014 Inhoud MELDCODE HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING... 3 1. ALGEMEEN...

Nadere informatie

GASTOUDERBUREAU VAN TWENTE. Meldcode. Huiselijk geweld. en kindermishandeling. Versie juli 2013 Brancheorganisatie Kinderopvang

GASTOUDERBUREAU VAN TWENTE. Meldcode. Huiselijk geweld. en kindermishandeling. Versie juli 2013 Brancheorganisatie Kinderopvang GASTOUDERBUREAU VAN TWENTE Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling Versie juli 2013 Brancheorganisatie Kinderopvang Inhoudsopgave Inleiding... 3 Definities... 5 Overeenkomst ter gebruik van de

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Documenttype Meldcode Titel Meldcode TomorrowKids Versie 1 Laatste wijziging 10-12-2015 Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Bestemd voor alle

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en gastouderopvang. VERSIE JULI 2013 Colofon Uitgever: Redactie: Brancheorganisatie

Nadere informatie

MELDCODE Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Johannes Calvijnschool. Scheldelaan 15 3363 CK SLIEDRECHT

MELDCODE Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Johannes Calvijnschool. Scheldelaan 15 3363 CK SLIEDRECHT MELDCODE Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Johannes Calvijnschool Scheldelaan 15 3363 CK SLIEDRECHT Versie november 2013 Deze meldcode voor het basisonderwijs en de kinderopvang is gebaseerd op de

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle gastouders werkzaam via Gastouderbureau Thuis van Huis

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle gastouders werkzaam via Gastouderbureau Thuis van Huis Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle gastouders werkzaam via Gastouderbureau Thuis van Huis Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk

Nadere informatie

Meldcode Kindermishandeling

Meldcode Kindermishandeling 2013 Meldcode Kindermishandeling Hoofdvestiging (dagopvang): Kindercentrum Moedersschoot Dr. H. Colijnstraat 252 1067 CP Amsterdam Tel: 020 4471451 Fax: 020 4471452 www.moedersschoot.nl Nevenvestiging

Nadere informatie

Meldcode deel 2 Meldplicht bij een vermoeden van een geweld- of zedendelict door een medewerker

Meldcode deel 2 Meldplicht bij een vermoeden van een geweld- of zedendelict door een medewerker Meldcode deel 2 Meldplicht bij een vermoeden van een geweld- of zedendelict door een medewerker Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang P a g i n a 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Melding door een medewerker

Nadere informatie

Meldcode Kindermishandeling

Meldcode Kindermishandeling Meldcode Kindermishandeling 1 Inhoudsopgave Inleiding meldcode Pagina 3 Algemene toelichting Pagina 3 Stappen meldcode Pagina 4 Melding door een medewerker over de houder zelf Pagina 6 Melding door een

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor bemiddelingsmedewerker en alle gastouders aangesloten bij gastouderbureau De Jonge Wereld Januari 2015 Colofon Uitgever: Redactie: Brancheorganisatie

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling December 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Definities... 4 Overeenkomst ter gebruik van de meldcode... 6 I. Route bij signalen huiselijk geweld en kindermishandeling...

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling MIK

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling MIK Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling MIK VERSIE september 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Overeenkomst ter gebruik van de meldcode... 4 I. Route bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling...

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Stichting Beheer Peuterspeelzaal Pinkeltje

Stichting Beheer Peuterspeelzaal Pinkeltje Stichting Beheer Peuterspeelzaal Pinkeltje Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam bij Peuterspeelzaal Pinkeltje Purmerend en in de branche kinderopvang

Nadere informatie

Deze meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is gebaseerd op de meldcode van de Brancheorganisatie Kinderopvang 2013.

Deze meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is gebaseerd op de meldcode van de Brancheorganisatie Kinderopvang 2013. Deze meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is gebaseerd op de meldcode van de Brancheorganisatie Kinderopvang 2013. Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, 2015 Pagina 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gastouderbureau M4Kids

Gastouderbureau M4Kids Gastouderbureau M4Kids Versie 2014.01 Deze meldcode is overgenomen van Brancheorganisatie Kinderopvang. Deze meldcode voor de kinderopvang is gebaseerd op de basis meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling,

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor Buitenkans Kinderopvang.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor Buitenkans Kinderopvang. Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor Buitenkans Kinderopvang. Deze meldcode voor de kinderopvang is gebaseerd op de basis meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, ministerie van

Nadere informatie

Overeenkomst ter gebruik van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling BSO Herpen

Overeenkomst ter gebruik van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling BSO Herpen Overeenkomst ter gebruik van de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling BSO Herpen Onderdeel van: Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor de branche kinderopvang Branche Kinderopvang:

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld En kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld En kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld En kindermishandeling Colofon Uitgever: Brancheorganisatie Kinderopvang Datum uitgave: Juli 2013 Deze meldcode voor de kinderopvang is gebaseerd op de basis meldcode huiselijk

Nadere informatie

Gastouderbureau De Admiraal

Gastouderbureau De Admiraal bestemd voor alle gastouders werkzaam via Gastouderbureau De Admiraal Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en gastouderopvang. VERSIE JANUARI 2017 Gastouderbureau

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling*

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling* Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling* bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam bij Kids' Companion BV VERSIE AUGUSTUS 2013 * Opgesteld op basis van model Brancheorganisatie Kinderopvang (versie

Nadere informatie

Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling ( augustus 2013)

Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling ( augustus 2013) Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling ( augustus 2013) Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Bestemd voor alle medewerkers werkzaam binnen Peuterspeelzalen Venray en KinderWereld Venray

Nadere informatie

E en U met zorg (versie september 2013)

E en U met zorg (versie september 2013) Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling van E en U met zorg (versie september 2013) waaronder bestemd voor alle beroepskrachten die werkzaam zijn bij of samenwerken met E en U met zorg. Colofon

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Kindercentrum t Rovertje

Kindercentrum t Rovertje Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld

Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld Niemand hoopt het ooit tegen te komen, maar iedereen weet dat ze er wel zijn, kinderen die thuis in de knel komen omdat ze mishandeld, misbruikt of verwaarloosd

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. bestemd voor alle beroepskrachten van Stichting peuterspeelzaal Bunschoten de Peuterhof

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. bestemd voor alle beroepskrachten van Stichting peuterspeelzaal Bunschoten de Peuterhof Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten van Stichting peuterspeelzaal Bunschoten de Peuterhof 2015 2 Inhoudsopgave Een woord vooraf... 4 Inleiding... 5 Definities...

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Kindercentrum t Rovertje

Kindercentrum t Rovertje Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Uitgever: Brancheorganisatie kinderopvang januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Definities.. 5 Overeenkomst ter gebruik van de meldcode.7 I. Route bij

Nadere informatie

GASTOUDERBUREAU SILKE

GASTOUDERBUREAU SILKE GASTOUDERBUREAU SILKE Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang,

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang,

Nadere informatie

NannyInc. Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

NannyInc. Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang NannyInc. Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang VERSIE JULI 2013 Colofon Uitgever: Redactie: Brancheorganisatie Kinderopvang

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld & kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld & kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld & kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

KDV Hummelstee en BSO Villa kakelbont, het Vossenhol en Knabbel en Babbel

KDV Hummelstee en BSO Villa kakelbont, het Vossenhol en Knabbel en Babbel KDV Hummelstee en BSO Villa kakelbont, het Vossenhol en Knabbel en Babbel Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang:

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Juni 2015

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Juni 2015 Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Definities... 4 Overeenkomst ter gebruik van de meldcode... 6 I. Route bij signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling...

Nadere informatie

Gastouderbureau Barbamama Gastouderopvang, dát gun je toch íeder kind!

Gastouderbureau Barbamama Gastouderopvang, dát gun je toch íeder kind! Gastouderbureau Barbamama Gastouderopvang, dát gun je toch íeder kind! Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang:

Nadere informatie

: Het zorgvuldig omgaan met signalering van mishandeling van kinderen: Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

: Het zorgvuldig omgaan met signalering van mishandeling van kinderen: Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling 3.1.2.2.1c meldcode procedure kindermishandeling 1 van 65 PROCEDURE MISHANDELING VAN KIND DOOR OUDER/VERZORGER/PERSOON UIT (PRIVÉ) OMGEVING VAN HET KIND 3.1.2.2.1c Nummer Doel : 3.1.2.2.1c : Het zorgvuldig

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Versie juli 2013 1 Colofon Uitgever: Redactie: Brancheorganisatie Kinderopvang Wendy

Nadere informatie

Gastouderbureau De Admiraal

Gastouderbureau De Admiraal bestemd voor alle gastouders werkzaam via Gastouderbureau De Admiraal Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en gastouderopvang. VERSIE MAART 2016 Gastouderbureau

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. voor gastouders van Kindercath

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. voor gastouders van Kindercath Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling voor gastouders van Kindercath Deze werkmap is voor gastouders om een vermoeden van kindermishandeling te helpen signaleren en te handelen. Het biedt informatie

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld (KDV/BSO/gastouder)

Meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld (KDV/BSO/gastouder) Meldcode bij vermoeden van kindermishandeling en huiselijk geweld (KDV/BSO/gastouder) Relatie ander beleid: Zorgkinderen Route bij signalen van mogelijk geweld- of zedendelict door een collega jegens een

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode kindermishandeling stichting Kolom

Meldcode kindermishandeling stichting Kolom Meldcode kindermishandeling stichting Kolom voor alle medewerkers van Kolom (die werken met kinderen tot 19 jaar en/of hun ouders) juni 2013 ontleend aan www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/hulp-bieden/meldcode

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Colofon Uitgever: Redactie: Brancheorganisatie Kinderopvang Wendy Tazelaar JSO expertisecentrum

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam bij Kinderopvang De Klompjes

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam bij Kinderopvang De Klompjes Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam bij Kinderopvang De Klompjes versie januari 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Definities... 4-5 Overeenkomst ter

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling bestemd voor alle beroepskrachten werkzaam in de branche kinderopvang Branche Kinderopvang: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaalwerk en

Nadere informatie