1. De vrijwillige brandweer. 2. Hoe vrijwillig brandweerman worden? 3. Aanwervingsprocedure. 1. Gespreksavond. 2. Aanwervingsvoorwaarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. De vrijwillige brandweer. 2. Hoe vrijwillig brandweerman worden? 3. Aanwervingsprocedure. 1. Gespreksavond. 2. Aanwervingsvoorwaarden"

Transcriptie

1 1. De vrijwillige brandweer 2. Hoe vrijwillig brandweerman worden? 3. Aanwervingsprocedure 1. Gespreksavond 2. Aanwervingsvoorwaarden 3. Sportproeven 4. Schriftelijk examen en selectiegesprek 5. Medisch onderzoek 6. Stagiair-vrijwilliger 4. Stage en opleiding 1. Basisopleiding brandweerman 2. Interne opleiding brandweer Lennik 3. Voortgezette basisopleiding brandweerman 4. Basisopleiding ambulancier 5. Volwaardig vrijwilliger bij de brandweer 6. Méér info?

2 1. De vrijwillige brandweer Wie een ziekenwagen of de brandweer nodig heeft, belt de 112, en enkele minuten later staat de gevraagde hulp voor de deur. Vele van de brandweermannen en ambulanciers die je ter hulp komen, zijn vrijwilligers. Mensen zoals u en wij, die in het burgerleven een gewone dagtaak hebben. Nochtans zijn vrijwillige brandweermannen in één ding anders dan u en wij : ze hebben besloten om zich in hun vrije tijd ten dienste te stellen van de samenleving waar zij deel van uitmaken. Ze willen zich inzetten voor de veiligheid van ons allemaal! Maar om een brandweerdienst 7 dagen op 7 en 24 uren op 24 operationeel te houden, zijn veel vrijwilligers nodig. En dáárvoor willen wij graag beroep doen op jullie allemaal! Zegt het je wel wat, de vrijwillige brandweer? Aarzel dan niet en kijk vlug verder! De info in deze folder zal je begeleiden bij je eerste stappen in de boeiende wereld van de brandweer!

3 2. Hoe vrijwillig brandweerman worden? Vrijwilliger bij de brandweer word je in 3 grote stappen : 1. Je wordt eerst stagiair-vrijwilliger : daarvoor moet je met succes een aanwervingsprocedure doorlopen. 2. Vervolgens volbreng je een stage van minstens 1 jaar; tijdens deze stage volg je de nodige opleidingen. 3. Als je geslaagd bent voor je opleidingen en positief beoordeeld wordt door de stagecommissie, word je op het einde van je stage volwaardig vrijwilliger bij de brandweer.

4 3. Aanwervingsprocedure De aanwerving gebeurt in 6 stapjes, die je in volgorde met succes moet doorlopen; wie niet slaagt voor een stapje mag niet meer overgaan naar een volgend stapje : 1. Een infoavond / gespreksavond bijwonen 2. Voldoen aan de aanwervingsvoorwaarden 3. Slagen voor sportproeven 4. Slagen voor een schriftelijk examen en een selectiegesprek 5. Slagen voor een arbeidsgeneeskundig onderzoek 6. Aangesteld worden als stagiair-vrijwilliger 1. Je leest deze informatie en je komt naar een gespreksavond Vrijwilliger worden bij de brandweer is boeiend en avontuurlijk, en laat je binnentreden in een heel bijzondere wereld. Het is een mooi engagement, dat echter niét vrijblijvend is; het vraagt al eens inspanning om het vol te houden. Wij willen dat je hierover zo goed mogelijk geïnformeerd bent. In deze folder vind je al heel wat informatie, maar je zal zeker en vast ook nog vragen hebben Omdat er geen betere bron van informatie bestaat, dan mensen die met hun twee voeten in de dagelijkse praktijk staan, organiseren wij een infoavond, een gespreksavond : in een gemoedelijke babbel worden al je vragen beantwoord door mensen die reeds de stap naar de vrijwillige brandweer gezet hebben. Je zal er ook een filmpje te zien krijgen, dat je laat kennis maken met het werk van de brandweer en met het dagelijkse reilen en zeilen in een brandweerkazerne. Beelden zeggen méér dan woorden! De volgende gespreksavond zal doorgaan eind september, begin oktober De juiste datum kunnen we jammer genoeg nog niet geven, maar : Ben je geïnteresseerd om de gespreksavond bij te wonen, stuur dan VOOR 10 september 2012 een mailtje met je naam en adres naar lennik@brandweervlaanderen.be. Wij laten je dan omstreeks 15 september 2012 weten wanneer de gespreksavond doorgaat. Belangrijk : Enkel op de gespreksavonden kan je de officiële formulieren bekomen om je kandidatuur in te dienen. Je krijgt er ook alle details van de aanwervingsprocedure. 2. Je voldoet aan de aanwervingsvoorwaarden Als je aan de volgende voorwaarden voldoet, kan je vrijwilliger worden : Onderdaan zijn van een lidstaat van de Europese Unie

5 18 jaar oud zijn en minstens 1,60 m groot Minstens een diploma hebben van Lager Secundair Onderwijs (of gelijkwaardig) OF al een brevet van brandweerman hebben. Een bewijs van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen Je burgerlijke en politieke rechten genieten Voor mannen : in orde zijn met de dienstplichtwetten Géén lid zijn van de politiediensten Géén belangen hebben in brandweerfirma s 3. Je legt met succes sportproeven af Een brandweerman moet over een minimum aan fysieke paraatheid beschikken. Als eerste test zal je daarom sportproeven moeten afleggen. Voor je aan de sportproeven mag deelnemen, zal je even langs moeten gaan bij de korpsdokter (geneesheer in dienst bij de brandweer). Hij zal nagaan of je in staat bent om zonder bijzondere risico s voor jezelf deze sportproeven af te leggen. Dit zijn de sportproeven : Pompen : 10 armbuigingen Optrekken : 4 maal, handen in pronatie (handpalm van u weg) Evenwichtsbalk : 10 cm breed, op 1,20 m hoogte, 3,50 m in 8 Touwklimmen : 4 meter hoog, in 15 Luchtladder beklimmen : 70 recht, 20 m hoog, in 40 Mandragen : persoon van ± 75 kg in brandweergreep 50 meter ver dragen, in 30 Verspringen zonder aanloop : 2 meter Dieptesprong : vanop 2 meter hoogte naar beneden springen Lopen : 600 meter in 2 45 Je moet slagen voor 7 van de 9 proeven. Je moet echter zéker slagen voor de evenwichtsbalk en de luchtladder : dit zijn uitsluitingsproeven! 4. Je legt een schriftelijk examen en een selectiegesprek af Voor elke functie die je bij de overheid wil uitoefenen, moet je een examen afleggen. Omdat je als vrijwillig brandweerman ook een vergoeding krijgt, moet je ook een examen afleggen om stagiair-vrijwillig brandweerman te worden Laat je daar niet door afschrikken! We houden het allemaal héél beperkt, en zo veel mogelijk gericht op wat je in de brandweerschool en daarna als brandweerman in de praktijk te wachten staat! Voor het schriftelijk examen (op 100 punten) moet je : Een opstel schrijven over de brandweer Enkele kleine vraagstukken oplossen. Enkele straten en referentiepunten van buiten leren. In het selectiegesprek (op 100 punten) moet je de korpsleiding ervan overtuigen dat jij een gemotiveerde en goede brandweerman zou zijn. Om te slagen, moet je minstens 50/100 halen op het examen en op het selectiegesprek, én moet je in totaal minstens 120/200 halen.

6 5. Je ondergaat een medisch onderzoek Als laatste stapje moet je op onderzoek bij de arbeidsgeneesheer (dit wordt allemaal via de brandweer geregeld en betaald). Hij heeft het laatste woord en moet groen licht geven om met je opleiding te starten! 6. Stagiair-vrijwilliger Je hebt alle stapjes met succes doorlopen! Je krijgt nu een stagecontract en je mag jezelf stagiair-vrijwilliger noemen. Proficiat, en welkom bij de brandweer!!

7 4. Stage en opleiding Elke vrijwillige brandweerman begint met een stage die 1 jaar duurt. Van zodra je aan je stage begint, kan je ook starten met je opleiding. Deze zal bestaan uit verschillende delen : 1. Een opleiding om het basisbrevet van brandweerman te behalen 2. Een interne opleiding over het materieel en de procedures in ons korps 3. Een voortgezette opleiding over de belangrijkste brandweertechnieken 4. Een opleiding tot ambulancier Je zal deze opleidingen volgen in de brandweerschool en de ambulanciersschool (PIVO in Asse-Zellik); de interne opleiding volg je uiteraard bij brandweer Lennik zelf. Je zal steeds starten met de opleiding voor het basisbrevet van brandweerman. Daarna volgen de andere opleidingen, in een volgorde die voor iedereen anders kan zijn. 1. Basisopleiding tot brandweerman Begin januari 2013 start je in de brandweerschool met deze opleiding. De lessen worden telkens gegeven op zaterdag (niet tijdens de schoolverloven). De opleiding omvat méér praktijk dan theorie, en duurt in totaal 130 uur, verdeeld over 4 modules : Module brandbestrijding Module persoonlijke bescherming Module levensreddende handelingen (EHBO) Eens je geslaagd bent in je examen voor deze 3 modules, krijg je nog enkele praktijkdagen in de brandweerschool, en dat in een 4 e module : Module geïntegreerde praktijkoefeningen Belangrijk : Om aan de examens mogen deel te nemen, moet je minstens 75 % van de lesuren aanwezig geweest zijn. Reeds tijdens deze opleiding aan de brandweerschool, word je in onze kazerne extra begeleid door de onderofficieren en korporaals van ons korps. 2. Interne opleiding over het materieel en de interventieprocedures : Eens je brevet van brandweerman op zak, volgt nog een extra interne opleiding over het optreden bij brand, het openknippen van wagens, en het gebruik van divers materieel. Deze extra opleiding is bedoeld om je de kennis van het materieel en van de procedures van het korps eigen te maken. De interne opleiding neemt een 4-tal halve dagen in beslag. 3. Voortgezette opleidingen over de belangrijkste brandweertechnieken

8 In deze opleidingen zal je je nog verder toeleggen op de belangrijkste brandweertechnieken : het gebruik van adembescherming, het bestrijden van branden binnenin gebouwen en het ontzetten van geknelde verkeersslachtoffers. Het volgen van deze opleidingen is belangrijk om tijdens je werk als brandweerman de risico s te beperken, zowel de risico s voor jezelf, als voor je collega s, slachtoffers en omstaanders. Deze opleidingen nemen ongeveer 80 uur in beslag, en zijn enigszins gespreid in de tijd : na het behalen van je basisbrevet, heb je nog bijna 1,5 jaar tijd om deze opleidingen te volgen. 4. Opleiding tot ambulancier De algemene regel is dat je naast brandweerman óók ambulancier bent; als brandweerman/ambulancier ben je pas écht polyvalent. Je kan dan ingezet worden voor de meest uiteenlopende opdrachten. Daardoor kan je vaker deelnemen aan wachtdiensten en interventies. De opleiding tot ambulancier duurt in totaal 160 uur. Ze wordt gegeven in de ambulanciersschool van het PIVO (Asse-Zellik), op dinsdag- en donderdagavond, telkens van 18u30 tot 21u30. Het is mogelijk de opleiding tot ambulancier ook op andere tijdstippen (bvb. in de week overdag, op zaterdag) of in een andere ambulanciersschool te volgen. Dit moet geval per geval bekeken worden. Je zal de opleiding tot ambulancier starten met een theoretische en praktische opleiding van 120 uur waarin o.m. aan bod komen : De organisatie van de dringende geneeskundige hulpverlening en de taak van de ambulancier daarin. Een basis van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. De eerste minuten bij een noodsituatie. Wat zijn levensbedreigende aandoeningen? Zieke patiënten, gewonde patiënten, zwangerschap en spoedbevalling, psychiatrische patiënten, kinderen als slachtoffer van een noodsituatie. Diverse technieken en aanvullingen. Tijdens de periode van je opleiding word je extra begeleid door de verpleegkundigen van de brandweerdienst. Je mag bovendien onmiddellijk meerijden als extra man/vrouw op de ziekenwagen. Zo kan je direct de theorie in praktijk zetten, en doe je reeds ervaring op. Nadat je geslaagd bent voor het examen van de theoretische en praktische opleiding, wacht je nog een stage van 40 uur op de spoedgevallen dienst van het UZ Brussel (Jette) of het UZ Leuven (Gasthuisberg). Belangrijk Om aan de examens mogen deel te nemen, moet je minstens 80 % van de lesuren aanwezig geweest zijn.

9 5. Volwaardig vrijwilliger bij de brandweer Je hebt tijdens je stage het basisbrevet van brandweerman behaald (of ev. dat van ambulancier)? Je werd bovendien gunstig beoordeeld door de stagecommissie van het korps? Proficiat, je bent nu volwaardig vrijwilliger bij de brandweer!! Je krijgt een contract voor 5 jaar. Na afloop van dat contract kan je telkens opnieuw bijtekenen voor nog eens 5 jaar. Nu begint het pas echt!!! Je zal deelnemen aan wachtdiensten en opgeroepen worden voor interventies. Boeiend en avontuurlijk, want je zal een hele waaier opdrachten moeten uitvoeren : brandbestrijding, verkeersongevallen, ziekenwagenritten, opkuisen wegdek, stormweer, overstromingen, gaslekken, wespenverdelging, enz. Regelmatige kleine oefeningen, jaarlijks enkele grote oefeningen en specialisatiecursussen zorgen er voor dat je brandweerkennis op punt blijft. Je ambulancierskennis hou je op peil door maandelijkse bijscholingen. Voor de prestaties die je als vrijwillig brandweerman levert, krijg je nu ook een vergoeding. Je bent gedekt door een goede verzekering volgens de wettelijke voorschriften daaromtrent. Wie dat wil, kan opleidingen gaan volgen om op termijn een kaderfunctie te bekleden in het korps.

10 6. Méér info? Zegt het je wel wat, de vrijwillige brandweer? Ben je al heel wat wijzer geworden, maar zit je toch nog met enkele vragen? Dan nodigen wij je graag uit op onze volgende gespreksavond / infoavond. Ben je geïnteresseerd om de gespreksavond bij te wonen, stuur dan VOOR 10 september 2012 een mailtje met je naam en adres naar lennik@brandweervlaanderen.be. Wij laten je dan omstreeks 15 september 2012 weten wanneer de gespreksavond doorgaat. Belangrijk : Enkel op de gespreksavonden kan je de officiële formulieren bekomen om je kandidatuur in te dienen. Je krijgt er ook alle details van de aanwervingsprocedure. Wij kijken er naar uit je als stagiair in ons korps te mogen begroeten!

VRIJWILLIGE BRANDWEER Informatie aanwerving STAGIAIR BRANDWEERMAN - VRIJWILLIGER

VRIJWILLIGE BRANDWEER Informatie aanwerving STAGIAIR BRANDWEERMAN - VRIJWILLIGER VRIJWILLIGE BRANDWEER Informatie aanwerving STAGIAIR BRANDWEERMAN - VRIJWILLIGER Beste, U heeft het formulier kandidaatstelling stagiair brandweerman vrijwilliger ingevuld of bent dat van plan. Vergeet

Nadere informatie

BRANDWEERZONE CENTRUM. Welkom bij Zone Centrum

BRANDWEERZONE CENTRUM. Welkom bij Zone Centrum Programma Verwelkoming Voorstelling Brandweerzone Centrum De opleiding aan de brandweerschool De opleiding op de brandweerpost Vacature kort Het engagement als vrijwilliger Vragenronde BRANDWEERZONE CENTRUM

Nadere informatie

WERVINGSCAMPAGNE BRANDWEERVRIJWILLIGERS INFOAVOND DEEL 2 AANWERVINGSVOORWAARDEN

WERVINGSCAMPAGNE BRANDWEERVRIJWILLIGERS INFOAVOND DEEL 2 AANWERVINGSVOORWAARDEN WERVINGSCAMPAGNE BRANDWEER-VRIJWILLIGERS INFOAVOND DEEL 2 AANWERVINGSVOORWAARDEN WOENSDAG 11 MEI 2016 TURNHOUT DINSDAG 17 MEI 2016 HOOGSTRATEN 1 2 3 AANWERVINGEN Vacatures Op zoneniveau 24 vacatures voor

Nadere informatie

Hoe stel ik mij kandidaat?

Hoe stel ik mij kandidaat? Informatiebrochure kandidaat brandweerman 1 Hou je van uitdagingen? Ben je technisch onderlegd en werk je graag in team? Dan is brandweerman de geknipte job voor jou. De brandweerzones in ons land hebben

Nadere informatie

Inlichtingen ten behoeve van de sollicitanten voor een betrekking van brandweermanvrijwilliger

Inlichtingen ten behoeve van de sollicitanten voor een betrekking van brandweermanvrijwilliger PROVINCIE ARRONDISSEMENT STAD OOST-VLAANDEREN AALST GERAARDSBERGEN Inlichtingen ten behoeve van de sollicitanten voor een betrekking van brandweermanvrijwilliger (M/V). I. Aanwervingsvoorwaarden 1. onderdaan

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER Nieuwe aanwervingen 2014-2015

INFORMATIEFOLDER Nieuwe aanwervingen 2014-2015 BRANDWEER RAVELS INFORMATIEFOLDER Nieuwe aanwervingen 2014-2015 Brandweer Ravels zone TAXANDRIA Melkerijstraat 1 2381 Weelde 014 65 97 52 e-mail: info@brandweerravels.be 014 47 36 89 (Fax) Infofolder werving

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van vrijwillige brandweermannen / -vrouwen Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones in België. Zone

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van brandweermannen / -vrouwen in het vrijwilligerskader Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones in

Nadere informatie

23 februari Hervorming van de Civiele Bescherming De vrijwillige personeelsleden

23 februari Hervorming van de Civiele Bescherming De vrijwillige personeelsleden Hervorming van de Civiele Bescherming De vrijwillige personeelsleden en geldelijk statuut Toepassingsgebied De vrijwillige personeelsleden die gevraagd hebben om benoemd te worden in de graad van sappeur

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van brandweermannen / -vrouwen in het vrijwilligerskader Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones in

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van sergeanten in het vrijwilligerskader via mobiliteit in dezelfde graad Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones

Nadere informatie

BEKENDMAKING VACATURE

BEKENDMAKING VACATURE BEKENDMAKING VACATURE voor de aanwerving van brandweermannen / -vrouwen in het vrijwilligerskader via mobiliteit in dezelfde graad Zone Midwest is een van de vier West-Vlaamse hulpverleningszones en één

Nadere informatie

1 Belg zijn of burger van een ander land behorende tot de Europese Economisch Ruimte of van

1 Belg zijn of burger van een ander land behorende tot de Europese Economisch Ruimte of van De Hulpverleningszone Vlaamse Ardennen organiseert een aanwervingsprocedure en zal een wervingsreserve aanleggen voor 4 functies van hulpverlener-ambulancier-vrijwilliger verdeeld over de posten Herzele

Nadere informatie

Brandweerman. 1. Doel. 2. Beschrijving. 3. Kerntaken en takengebied

Brandweerman. 1. Doel. 2. Beschrijving. 3. Kerntaken en takengebied Functiekaart: vrijwillig brandweerman/vrouw-ambulancier Brandweerman 1. Doel Het vervullen van een veelheid van operationeel uitvoerende taken in het kader van de basisbrandweerzorg teneinde een goede

Nadere informatie

20 vacante plaatsen voor sergeant (vrijwillig personeel) via bevordering

20 vacante plaatsen voor sergeant (vrijwillig personeel) via bevordering 20 vacante plaatsen voor sergeant (vrijwillig personeel) via bevordering Posten: Assenede (1), Deinze (1), Gavere (4), Lochristi (2), Melle (2), Merelbeke (6), Zelzate (4) Functie Doelstelling van de functie

Nadere informatie

HVZ Meetjesland vacature via aanwerving met wervingsreserve (2 jaar) Brandweerman (m/v) vrijwilliger

HVZ Meetjesland vacature via aanwerving met wervingsreserve (2 jaar) Brandweerman (m/v) vrijwilliger HVZ Meetjesland vacature via aanwerving met wervingsreserve (2 jaar) Brandweerman (m/v) vrijwilliger Onze organisatie is één van de 6 Oost-Vlaamse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit moet begrepen worden onder :

Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit moet begrepen worden onder : KONINKLIJK BESLUIT VAN 19 OKTOBER 2010 TOT TOEKENNING VAN EEN AANVULLENDE SUBSIDIE AAN DE PROVINCIALE OPLEIDINGSCENTRA VOOR DE OPENBARE BRANDWEERDIENSTEN VOOR HET JAAR 2010. (inw. 1 januari 2010) (B.S.

Nadere informatie

Functieomschrijvingen diverse functies vrijwillige sergeant

Functieomschrijvingen diverse functies vrijwillige sergeant Functieomschrijvingen diverse functies vrijwillige sergeant De zoneraad van 21 maart 2016 heeft beslist om onderstaande plaatsen vacant te verklaren door middel van bevordering: A. 7 functies voor sergeant

Nadere informatie

Ambulancier-vrijwilliger (niet brandweerman)

Ambulancier-vrijwilliger (niet brandweerman) INFORMATIE VACATURE Hulpverleningszone Waasland organiseert een aanwervingsprocedure en zal een wervingsreserve aanleggen voor De zone Ambulancier-vrijwilliger (niet brandweerman) Ingevolge de brandweerhervorming

Nadere informatie

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen.

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Aan het brandweerpersoneel en ambulancepersoneel Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Volgende reparatie-kb s (met de nieuwe wijzigingen) zijn uitgekomen : 26 jan 2018 - Koninklijk

Nadere informatie

85 VACANTE BETREKKINGEN VOOR KORPORAAL (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING

85 VACANTE BETREKKINGEN VOOR KORPORAAL (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING 85 VACANTE BETREKKINGEN VOOR KORPORAAL (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING De staat voor de samensmelting van de brandweerdiensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke,

Nadere informatie

1. Onmiddellijke aanwerving: beroepsbrandweerman/vrouw in de functie REP02.

1. Onmiddellijke aanwerving: beroepsbrandweerman/vrouw in de functie REP02. AANWERVING BRANDWEER MAASMECHELEN De brandweer van Maasmechelen is op zoek naar nieuwe collega s voor het beroeps- en vrijwilligerskader. De werkplaats zal zich voornamelijk in de kazerne van Maasmechelen

Nadere informatie

Beroepsambulancier (niet brandweerman)

Beroepsambulancier (niet brandweerman) INFORMATIE VACATURE Hulpverleningszone Waasland organiseert een aanwervingsprocedure en zal een wervingsreserve aanleggen voor De zone Beroepsambulancier (niet brandweerman) Ingevolge de brandweerhervorming

Nadere informatie

Timing. Hulpverleningszone Zuid-West Limburg 1 5 Vacature brandweerman(m/v)

Timing. Hulpverleningszone Zuid-West Limburg 1 5 Vacature brandweerman(m/v) AANLEG WERFRESERVE KANDIDATEN VRIJWILLIG BRANDWEERMAN VOOR DE POSTEN BORGLOON, TONGEREN, SINT-TRUIDEN, TESSENDERLO, HEUSDEN- ZOLDER, BERINGEN, HERK-DE-STAD Zet jij jezelf graag in voor het welzijn en de

Nadere informatie

Draft. Opleiding tot het behalen van het brevet van basiskader BO1 voor de brandweerman

Draft. Opleiding tot het behalen van het brevet van basiskader BO1 voor de brandweerman Bijlage bij het koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van april 204 tot bepaling van administratief statuut van het operationeel personeel van de hulpverleningszones en tot wijziging

Nadere informatie

Aanwervingsproef voor de functie van brandweerman-vrijwilliger (M/V)

Aanwervingsproef voor de functie van brandweerman-vrijwilliger (M/V) Aanwervingsproef voor de functie van brandweerman-vrijwilliger (M/V) Personeelsdienst Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056/62.12.28 F 056/62.12.23 vacatures@waregem.be www.waregem.be Openingstijden Voormiddag:

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Opleiding tot het behalen van het brevet van basiskader BO1 voor de brandweerman

BIJLAGE 1. Opleiding tot het behalen van het brevet van basiskader BO1 voor de brandweerman BIJLAGE 1 Opleiding tot het behalen van het brevet van basiskader BO1 voor de brandweerman Mod. B01 Theorie Koude praktijk Warme praktijk Totaal Subsidie Deel 1 1 Administratieve cultuur - houding en gedrag

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Opleiding tot het behalen van het brevet van basiskader BO1 voor de brandweerman

BIJLAGE 1. Opleiding tot het behalen van het brevet van basiskader BO1 voor de brandweerman BIJLAGE Opleiding tot het behalen van het brevet van basiskader BO voor de brandweerman Mod. B0 Theorie Koude praktijk Warme praktijk Totaal Subsidie Deel Administratieve cultuur - houding en gedrag 0

Nadere informatie

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer!

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! I brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! Brandweer Veiligheidsregio Utrecht zoekt vrijwilligers Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken

Nadere informatie

Functie. Daarom zijn wij momenteel op zoek naar: Doelstelling van de functie

Functie. Daarom zijn wij momenteel op zoek naar: Doelstelling van de functie Brandweerzone Centrum bestaat uit 13 posten die samen 18 gemeenten beschermen. Net geen 1000 beroeps- en vrijwillige brandweermannen en ambulanciers gaan door het vuur om de veiligheid van 550.000 burgers

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding kinderopvang

Voltijdse dagopleiding kinderopvang Voltijdse dagopleiding kinderopvang Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt les van

Nadere informatie

Oproep tot kandidaten voor de functie van hulpverlener - ambulancier (m/v) - vrijwilliger

Oproep tot kandidaten voor de functie van hulpverlener - ambulancier (m/v) - vrijwilliger VACATURE Oproep tot kandidaten voor de functie van hulpverlener - ambulancier (m/v) - vrijwilliger Sinds de start van de zone op 1 januari 2015 hebben 8 brandweerposten, die 32 gemeenten uit Oost Vlaams-Brabant

Nadere informatie

PROVINCIAAL INSTITUUT VOOR VORMING EN OPLEIDING

PROVINCIAAL INSTITUUT VOOR VORMING EN OPLEIDING PROVINCIAAL INSTITUUT VOOR VORMING EN OPLEIDING Provinciaal instituut voor vorming en opleiding Poverstraat 75, 1730 Asse Tel. 02-456 89 20 Fax 02-456 89 21 pivo@vlaamsbrabant.be WWW.PIVO.BE Een nieuwe

Nadere informatie

AANLEG WERFRESERVE KANDIDATEN VRIJWILLIG BRANDWEERMAN VOOR DE POST BORGLOON, HASSELT EN HERK-DE-STAD

AANLEG WERFRESERVE KANDIDATEN VRIJWILLIG BRANDWEERMAN VOOR DE POST BORGLOON, HASSELT EN HERK-DE-STAD AANLEG WERFRESERVE KANDIDATEN VRIJWILLIG BRANDWEERMAN VOOR DE POST BORGLOON, HASSELT EN HERK-DE-STAD Je zet je graag in voor het welzijn en de veiligheid van onze burgers? Je werkt graag in teamverband

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding medisch secretaresse/secretaris

Voltijdse dagopleiding medisch secretaresse/secretaris Voltijdse dagopleiding medisch secretaresse/secretaris Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk.

Nadere informatie

Oproep tot kandidaatstelling voor professionalisering in de graad van brandweerman binnen de zone Oost van Vlaams-Brabant

Oproep tot kandidaatstelling voor professionalisering in de graad van brandweerman binnen de zone Oost van Vlaams-Brabant Oproep tot kandidaatstelling voor professionalisering in de graad van brandweerman binnen de zone Oost van Vlaams-Brabant De hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant organiseert momenteel een professionaliseringsproef

Nadere informatie

Informatiebundel bevorderingsprocedure. Sergeant-vrijwilliger

Informatiebundel bevorderingsprocedure. Sergeant-vrijwilliger Informatiebundel bevorderingsprocedure Sergeant-vrijwilliger Doel van de functie De operationele leiding over een team medewerkers om door een efficiënte en effectieve inzet van hoge kwaliteit menselijke

Nadere informatie

Brandweer Nederland Samen sterk, samen veilig

Brandweer Nederland Samen sterk, samen veilig Brandweer Nederland Samen sterk, samen veilig Met hart en ziel Brandweer Nederland staat voor 31.000 brandweermensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Die 24 uur per dag en 7 dagen

Nadere informatie

Toelichting KB opleiding

Toelichting KB opleiding Toelichting KB opleiding 1 Verloop van toelichting Overzicht KB opleidingen Inleiding historiek Definities Opleidingscentra Opleidingen Overgangsbepalingen Wijzigingsbepalingen Urentabel verschillende

Nadere informatie

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Je rijbewijs halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Alles over je rijbewijs Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid tel. 02 244 15 11 www.bivv.be Groep van erkende Ondernemingen

Nadere informatie

1 VACANTE BETREKKING VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA MOBILITEIT IN DEZELFDE GRAAD

1 VACANTE BETREKKING VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA MOBILITEIT IN DEZELFDE GRAAD 1 VACANTE BETREKKING VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA MOBILITEIT IN DEZELFDE GRAAD De staat voor de samensmelting van de brandweer- en ambulancediensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout,

Nadere informatie

Deelnemen aan interventies teneinde de operationele doelstellingen van de zone te verwezenlijken.

Deelnemen aan interventies teneinde de operationele doelstellingen van de zone te verwezenlijken. Brandweer zone Kempen Functiebeschrijving brandweerman 1.1 Doel Het vervullen van een veelheid van operationeel uitvoerende taken in het kader van de basisbrandweerzorg teneinde een goede operationele

Nadere informatie

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Je rijbewijs halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Alles over je rijbewijs Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid tel. 02 244 15 11 www.bivv.be Groep van erkende Ondernemingen

Nadere informatie

8 VACANTE BETREKKINGEN VOOR SERGEANT (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING DOOR VERHOGING IN GRAAD

8 VACANTE BETREKKINGEN VOOR SERGEANT (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING DOOR VERHOGING IN GRAAD 8 VACANTE BETREKKINGEN VOOR SERGEANT (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA BEVORDERING DOOR VERHOGING IN GRAAD De staat voor de samensmelting van de brandweer- en ambulancediensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout,

Nadere informatie

Lokale Politie Lier INFORMATIEBROCHURE REKRUTERING BURGERPERSONEEL (CALOG)

Lokale Politie Lier INFORMATIEBROCHURE REKRUTERING BURGERPERSONEEL (CALOG) Lokale Politie Lier INFORMATIEBROCHURE REKRUTERING BURGERPERSONEEL (CALOG) MEER INFO? - GRATIS GROEN NUMMER (0800)99 404 - INTERNET http:www.jobpol.be - EMAIL jobs.politie@jobpol.be - VDAB *wis-computer

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK Automatisch Externe Defibrillator Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening

Nadere informatie

Brandweerman/-vrouw (beroeps)

Brandweerman/-vrouw (beroeps) Brandweerman/-vrouw (beroeps) De inwoners van de gemeenten behorende tot Brandweer Zone Antwerpen zoeken brandweermensen die preventie en nazorg net zo belangrijk vinden als brand blussen. Wat doe je?

Nadere informatie

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING INHOUD Voor wie? Waar staan wij voor? Opleidingsstructuur en diploma Inhoud van de modules Studiepunten Studieduur en modeltraject Flexibiliteit Waar en wanneer

Nadere informatie

Boerendijk AH Woerden (tijdens kantooruren)

Boerendijk AH Woerden (tijdens kantooruren) De opleidingseisen voor vrijwilligers zijn gelijk aan die voor beroepsbrandweerlieden. We verwachten van je dat je bereid bent om voor je opleiding een deel van je vrije tijd op te offeren. De basisopleiding

Nadere informatie

HET bromfiets- en motorrijbewijs * (rijbewijs A)

HET bromfiets- en motorrijbewijs * (rijbewijs A) HET bromfiets- en motorrijbewijs * (rijbewijs A) * vanaf 1 mei 2013 Ervaring en vertrouwen Een ontspannen tochtje op zondag. Een weekendje weg. Elke dag vlot door de files. Er zijn redenen te over waarom

Nadere informatie

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2)

Cat. IIIA (enkel voor nieuwe juryleden) Module 1 Module 2 Cat. IIIB (voor nieuwe juryleden of Cat. IIIA) Module 3 Module 4 (integratie van Module 2) Hou jij van gymnastiek? Heb je een goed oog voor mooie en goede oefeningen? Dan is jureren misschien wel iets voor jou! Grijp je kans en volg een jurycursus. Misschien zien we je dan volgend seizoen achter

Nadere informatie

Functie. Daarom zijn wij momenteel op zoek naar: Doelstelling van de functie

Functie. Daarom zijn wij momenteel op zoek naar: Doelstelling van de functie Brandweerzone Centrum verenigt 8 brandweerkorpsen: het beroepskorps van Gent en 7 vrijwilligerskorpsen. Samen staan wij in voor de bescherming van 18 gemeenten in Oost- Vlaanderen: Assenede, De Pinte,

Nadere informatie

Beroepsbrandweerlieden

Beroepsbrandweerlieden TOELICHTING bij vacature voor 2 brandweerlieden HVZ Taxandria is één van de 5 Antwerpse hulpverleningszones en één van de 34 hulpverleningszones in België. De zone bestaat uit de gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog,

Nadere informatie

Functiebeschrijving Brandweerman

Functiebeschrijving Brandweerman Functiebeschrijving Brandweerman Doel Beschrijving Kerntaken en takengebied 1. Het vervullen van een veelheid van operationeel uitvoerende taken in het kader van de basisbrandweerzorg teneinde een goede

Nadere informatie

begeleider buitenschoolse kinderopvang begeleider kinderopvang Een beroepsgerichte opleiding, tijdens de werktijd, met behoud van loon,...

begeleider buitenschoolse kinderopvang begeleider kinderopvang Een beroepsgerichte opleiding, tijdens de werktijd, met behoud van loon,... Een beroepsgerichte opleiding, tijdens de werktijd, met behoud van loon,... Zeker iets voor jou!? begeleider buitenschoolse kinderopvang begeleider kinderopvang Werk jij in de kinderopvang? Wil jij ook

Nadere informatie

Oproep tot kandidaatstelling voor de aanleg van een professionaliseringsreserve voor brandweermannen DEELNEMINGSVOORWAARDEN PROFESSIONALISERINGSEXAMEN

Oproep tot kandidaatstelling voor de aanleg van een professionaliseringsreserve voor brandweermannen DEELNEMINGSVOORWAARDEN PROFESSIONALISERINGSEXAMEN Oproep tot kandidaatstelling voor de aanleg van een professionaliseringsreserve voor brandweermannen DEELNEMINGSVOORWAARDEN Om in aanmerking te komen voor professionalisering in dezelfde zone dien je aan

Nadere informatie

Bekendmaking van de vacature voor de interne bevordering tot adjudant in het beroeps- en het vrijwilligerskader

Bekendmaking van de vacature voor de interne bevordering tot adjudant in het beroeps- en het vrijwilligerskader Bekendmaking van de vacature voor de interne bevordering tot adjudant in het beroeps- en het vrijwilligerskader 1. FUNCTIEBESCHRIJVING ADJUDANT Doel Beschrijving 1. De operationele leiding over een team

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Vrijwillige Brandweerman. (Versie 20160215)

INFORMATIEBROCHURE. Vrijwillige Brandweerman. (Versie 20160215) INFORMATIEBROCHURE Vrijwillige Brandweerman (Versie 20160215) Hulpverleningszone Midwest Kwadestraat 159 8800 Roeselare 051 80 60 00 www.zonemidwest.be ZONE MIDWEST WERFT AAN Hulpverleningszone Midwest

Nadere informatie

Vacature beroepskapitein bij bevordering en professionalisering in dezelfde zone

Vacature beroepskapitein bij bevordering en professionalisering in dezelfde zone Vacature beroepskapitein bij bevordering en professionalisering in dezelfde zone Selectievoorwaarden: De zoneraad verklaart de functie van beroepskapitein vacant bij bevordering en professionalisering.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA 1. Voor welke categorie?... 2 2. Wie kan deelnemen?... 3 3. Voor te leggen documenten... 3 3.1. Documenten van de begeleider... 4 3.2. Documenten

Nadere informatie

crisissituatie? hoe bereid je je voor?

crisissituatie? hoe bereid je je voor? crisissituatie? hoe bereid je je voor? crisissituatie? hoe bereid je je voor? crisishandboek 1 inleiding Als zelfstandige onthaalouder maak je elke dag werk van een veilige opvang. Toch kan ook jij geconfronteerd

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Academiejaar 2014/2015. bachelor. ergotherapie. ergotherapie. Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Academiejaar 2014/2015 bachelor ergotherapie ergotherapie Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen Bachelor ergotherapie ergotherapie Je ideale opleiding kiezen uit het ruime aanbod aan onze hogeschool is

Nadere informatie

GEMEENTE BRASSCHAAT INFORMATIEFOLDER

GEMEENTE BRASSCHAAT INFORMATIEFOLDER GEMEENTE BRASSCHAAT AANWERVINGSPROCEDURE VOOR 4 BETREKKINGEN VAN STAGIAIR- BRANDWEERMAN (M/V) BIJ HET GEMEENTELIJK VRIJWILLIG BRANDWEERKORPS VAN BRASSCHAAT INFORMATIEFOLDER 2/7 1. AANWERVINGSPROCEDURE

Nadere informatie

ad Matres Upgrade Functioneel Beheer Word in drie maanden functioneel beheerder Benut je werkervaring Leren in de praktijk Persoonlijke begeleiding

ad Matres Upgrade Functioneel Beheer Word in drie maanden functioneel beheerder Benut je werkervaring Leren in de praktijk Persoonlijke begeleiding Upgrade Functioneel Beheer Leren in de praktijk Benut je werkervaring Opleiding op maat Persoonlijke begeleiding Word in drie maanden functioneel beheerder Upgrade Functioneel Beheer Als je - optimaal

Nadere informatie

SCHOLEN VERGELIJKEN (1)

SCHOLEN VERGELIJKEN (1) SCHOLEN VERGELIJKEN (1) Welke cursussen kan je volgen in welke scholen? In welke scholen zijn de cursussen duur? Wanneer starten de cursussen? Via websites kan je veel informatie vinden. Wat moet je doen?

Nadere informatie

15 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING

15 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING 15 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING De staat voor de samensmelting van de brandweer- en ambulancediensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde,

Nadere informatie

Bepalingen voor het aanwerven van vrijwilligerspersoneel voor brandweer Lommel

Bepalingen voor het aanwerven van vrijwilligerspersoneel voor brandweer Lommel Bepalingen voor het aanwerven van vrijwilligerspersoneel voor brandweer Lommel ART. 1.: Elke effectieve dienstneming wordt voorafgegaan door een stage. Behoudens andersluidende bepalingen en betreffende

Nadere informatie

Bijzondere beroepstitel:

Bijzondere beroepstitel: 2012 2013 Bijzondere beroepstitel: Verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Hogeschool West-Vlaanderen Departement Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 Wouter.Decock@howest.be

Nadere informatie

Infobrief C met vakbekwaamheid

Infobrief C met vakbekwaamheid Infobrief C met vakbekwaamheid In deze infobrief willen wij u enerzijds de opleiding toelichten. Anderzijds hopen wij u ook wegwijs te maken in de administratie rond het rijexamen. Opleiding: Theorie categorie

Nadere informatie

Functiekaart: brandweerman en -vrouw

Functiekaart: brandweerman en -vrouw Functiekaart: brandweerman en -vrouw 1. Doel Het vervullen van een veelheid van operationeel uitvoerende taken in het kader van de basisbrandweerzorg teneinde een goede operationele werking van de zone

Nadere informatie

DE VEVA OPLEIDING. Haal je MBO-Diploma en ontdek Defensie

DE VEVA OPLEIDING. Haal je MBO-Diploma en ontdek Defensie DE VEVA OPLEIDING Haal je MBO-Diploma en ontdek Defensie DE TIEN MEEST GES INFORMATIE VOOR OUDERS EN VERZORGERS 1 2 3 4 Is er ondanks de bezuinigingen bij Defensie een toekomst voor leerlingen Veiligheid

Nadere informatie

12 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING

12 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING 12 VACANTE BETREKKINGEN VOOR BRANDWEERMAN (VRIJWILLIG PERSONEEL) VIA AANWERVING De staat voor de samensmelting van de brandweer- en ambulancediensten van de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde,

Nadere informatie

Ambulanciers niet-brandweerman

Ambulanciers niet-brandweerman - Inhoudstafel Ambulanciers niet-brandweerman Inhoudstafel Ambulanciers niet-brandweerman... 3 Q1 Wat gebeurt er met de ambulanciers niet-brandweerman?... 3 1 Q2 Diverse brandweerlui leveren ook prestaties

Nadere informatie

De lichamelijke geschiktheidsproeven bestaan uit 3 onderdelen: De looptest De fysieke testbatterij De laddertest

De lichamelijke geschiktheidsproeven bestaan uit 3 onderdelen: De looptest De fysieke testbatterij De laddertest Nadat je geslaagd bent voor de competentietest en de handvaardigheidstest, kan je deelnemen aan de lichamelijke geschiktheidsproeven indien je in het bezit bent van: een medisch attest een zwembrevet van

Nadere informatie

REGLEMENT betreffende de aanvullende zonale bepalingen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel Versie 19.11.

REGLEMENT betreffende de aanvullende zonale bepalingen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel Versie 19.11. REGLEMENT betreffende de aanvullende zonale bepalingen van het administratief en geldelijk statuut van het operationeel personeel Versie 19.11.2014 Wettelijke omkadering - gelet op het koninklijk besluit

Nadere informatie

In onze zone zijn een 60-tal operationele beroepsbrandweermannen en 350-tal operationele vrijwilligers actief.

In onze zone zijn een 60-tal operationele beroepsbrandweermannen en 350-tal operationele vrijwilligers actief. Hulpverleningszone Taxandria Oproep tot kandidaten voor de functie van brandweerman/vrouw vrijwilliger Te begeven bij aanwerving met wervingsreserve van 2 jaar voor post Arendonk Onze organisatie Hulpverleningszone

Nadere informatie

Oproep tot kandidaten voor de functie van beroepsbrandweerman (m/v)

Oproep tot kandidaten voor de functie van beroepsbrandweerman (m/v) VACATURE Oproep tot kandidaten voor de functie van beroepsbrandweerman (m/v) De hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant is de recente overkoepeling van 7 gemeentelijke brandweerdiensten die instaan

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING BRANDWEERMAN

FUNCTIEBESCHRIJVING BRANDWEERMAN FUNCTIEBESCHRIJVING BRANDWEERMAN Hulpverleningszone Midwest Kwadestraat 159 8800 Roeselare 051 80 60 00 www.zonemidwest.be DOEL 1. Het vervullen van een veelheid van operationeel uitvoerende taken in het

Nadere informatie

Infosessie aanwervingen vrijwilligers

Infosessie aanwervingen vrijwilligers 30/03/2018 Infosessie aanwervingen vrijwilligers Zone Vlaams-Brabant West 2018 Inhoud Inhoud: 1. Structuur van onze brandweerzone 2. Hoe brandweerman worden? 1. Het Federaal geschiktheidsattest (FGA) 2.

Nadere informatie

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer

Je rijbewijs. halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Je rijbewijs halen Verschillende wegen naar een rijbewijs voor auto en brommer Alles over je rijbewijs Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid tel. 02 244 15 11 www.bivv.be Groep van erkende Ondernemingen

Nadere informatie

20 juli 2006- OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE RIJOPLEIDING CATEGORIE B

20 juli 2006- OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE RIJOPLEIDING CATEGORIE B 20 juli 2006- OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE HERVORMING VAN DE RIJOPLEIDING CATEGORIE B Het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B hervormt de rijopleiding

Nadere informatie

Stel je nu kandidaat om deel te nemen via mobiliteit vanuit de civiele bescherming.

Stel je nu kandidaat om deel te nemen via mobiliteit vanuit de civiele bescherming. Hulpverleningszone Taxandria Oproep tot kandidaten voor twee functies brandweerman beroepskader door mobiliteit van operationeel personeel Civiele Bescherming voor de post Hoogstraten Word jij onze nieuwe

Nadere informatie

Lesgever worden bij Rode Kruis-Vlaanderen

Lesgever worden bij Rode Kruis-Vlaanderen Lesgever worden bij Rode Kruis-Vlaanderen Rode Kruis-Vlaanderen werkt aan zelfredzaamheid van de bevolking door eerstehulpopleidingen aan te bieden. Daarvoor doet Rode Kruis-Vlaanderen beroep op vrijwillige

Nadere informatie

Brandweermannen (m/v/x) (vrijwillig personeel) via aanwerving

Brandweermannen (m/v/x) (vrijwillig personeel) via aanwerving Brandweerzone Centrum verenigt 8 brandweerkorpsen: het beroepskorps van Gent en 7 vrijwilligerskorpsen. Samen staan wij in voor de bescherming van 18 gemeenten in Oost- Vlaanderen: Assenede, De Pinte,

Nadere informatie

Brevetvliegen Richtlijnen voor de examinatoren Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw

Brevetvliegen Richtlijnen voor de examinatoren Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Brevetvliegen Richtlijnen voor de examinatoren Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Auteur : Dirk Van Lint Uitgegeven op : 13/11/2006 Versie : 1.0.0 Inhoud 1. Algemeenheden...3 2. Voorwaarden

Nadere informatie

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout

FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout FAQ deeltijds studeren opleiding vroedkunde Turnhout Kan je in Turnhout de opleiding vroedkunde in deeltijds gaan studeren? Ja, dit kan. Er wordt dan een individueel programma op maat gemaakt. Hebben jullie

Nadere informatie

Professionele basisopleiding gelnagels

Professionele basisopleiding gelnagels Professionele basisopleiding gelnagels Altijd al gedroomd om nagelstyliste te worden? Maak nu uw droom waar! Inclusief theorie 2 Gratis oefendagen Gratis examendag Gratis advies na de opleiding Erkend

Nadere informatie

Korps Diepenveen zoekt vrijwilligers (m/v)

Korps Diepenveen zoekt vrijwilligers (m/v) Informatiefolder Korps Diepenveen zoekt vrijwilligers (m/v) gemeente Deventer september 2003 Werving vrijwilligers Brandweer Diepenveen Als gevolg van de gemeentelijke herindeling in 1999 zijn de gemeenten

Nadere informatie

Vacature beroepsbrandweerman (m/v) B0-0, B0-1, B0-2, B0-3, B0-4 via professionalisering in dezelfde graad bij hulpverleningszone Rivierenland

Vacature beroepsbrandweerman (m/v) B0-0, B0-1, B0-2, B0-3, B0-4 via professionalisering in dezelfde graad bij hulpverleningszone Rivierenland Vacature beroepsbrandweerman (m/v) B0-0, B0-1, B0-2, B0-3, B0-4 via professionalisering in dezelfde graad bij hulpverleningszone Rivierenland DE INWONERS VAN DE GEMEENTEN IN HULPVERLENINGSZONE RIVIERENLAND

Nadere informatie

Maak jij het uit? Informatiebijeenkomst Brandweer IJsselland

Maak jij het uit? Informatiebijeenkomst Brandweer IJsselland Maak jij het uit? Informatiebijeenkomst Brandweer IJsselland vrijdag 6 februari 2015 Welkom! Doel van de informatiebijeenkomst Vooraf informatie delen Wat wordt er van je verwacht als brandweervrijwilliger

Nadere informatie

In onze zone zijn een 60-tal operationele beroepsbrandweermannen en 350-tal operationele vrijwilligers actief.

In onze zone zijn een 60-tal operationele beroepsbrandweermannen en 350-tal operationele vrijwilligers actief. Hulpverleningszone Taxandria Oproep tot kandidaten voor de functie van brandweerman/vrouw vrijwilliger Te begeven bij aanwerving met wervingsreserve van 2 jaar Onze organisatie Hulpverleningszone Taxandria

Nadere informatie

8 APRIL 2003. - Koninklijk besluit betreffende de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten.

8 APRIL 2003. - Koninklijk besluit betreffende de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten. 8 APRIL 2003. - Koninklijk besluit betreffende de opleiding van de leden van de openbare hulpdiensten. TITEL I. - ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit moet verstaan worden

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. - HET GETUIGSCHRIFT VAN DUIKER. Afdeling 1. - Creatie van een getuigschrift van duiker

HOOFDSTUK I. - HET GETUIGSCHRIFT VAN DUIKER. Afdeling 1. - Creatie van een getuigschrift van duiker MINISTERIEEL BESLUIT VAN 7 JUNI 2010 BETREFFENDE HET GETUIGSCHRIFT EN DE OPLEIDING VAN DUIKER VOOR DE LEDEN VAN DE OPENBARE HULPDIENSTEN. (inw. 28 juni 2010) (B.S. 18.06.2010) De Minister van Binnenlandse

Nadere informatie

Buddy worden, buddy zijn Informatie voor nieuwe buddy's

Buddy worden, buddy zijn Informatie voor nieuwe buddy's Buddy worden, buddy zijn Informatie voor nieuwe buddy's Buddyzorg Nijmegen e.o. Panovenlaan 1 6525 DZ Nijmegen Tel: 024-3297731 Fax: 024-3245558 Email: buddyzorg@nim.nl Buddy worden, buddy zijn Deze brochure

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS CIVIELE BESCHERMING

VRIJWILLIGERS CIVIELE BESCHERMING VRIJWILLIGERS CIVIELE BESCHERMING ADMINISTRATIEF STATUUT - Wat gebeurt er met de graden uit de oude civiele bescherming? Blijven deze bestaan? Neen. Alle mensen die op 1 januari 2019 gestart zijn als vrijwilliger

Nadere informatie

Rijschool VAN DE VYVER

Rijschool VAN DE VYVER Vrachtwagen CLASSIC Rijschool VAN DE VYVER www.rijschoolvandevyver.com rijschool.vandevyver@telenet.be Tel 09/33 88 045 GSM 0475/ 371 751 Erkenning 2533 Ondernemingsnummer BE 0450 829 076 9052 ZWIJNAARDE-GENT

Nadere informatie

Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft*

Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft* Handboek Examinering Praktijkschool Grotius College Delft* Schooljaar 2013-2014 * Gebaseerd op handboek Examinering Praktijkonderwijs 6 Haagse scholen 2009/2010 Handboek Examinering versie Grotius College

Nadere informatie

Stage- en evaluatieboek Rijschoollesgever Praktijk Brevet II

Stage- en evaluatieboek Rijschoollesgever Praktijk Brevet II Stage- en evaluatieboek Praktijk Brevet II versie: /D2013/0318 1 2 INHOUD Voorwoord 5 Contactgegevens 7 Belangrijke afspraken en gedragsregels voor de stagiair 9 Startcompetenties voor de stage 10 Stageprogramma

Nadere informatie

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS

KB ADMINISTRATIEF en GELDELIJK STATUUT AMBULANCIERS Administratief statuut: Delegatie mogelijk Administratief statuut: Delegatie onmogelijk Art 2. De raad kan beslissen opdrachten van dringende geneeskundige hulpverlening in de zin van artikel 11, 1, 2

Nadere informatie

Met redenen omkleed negatief advies van VSOA aan hulpverleningszone Noord Limburg inzake : Zonaal Vormingsreglement Hulpverleningszone Noord Limburg

Met redenen omkleed negatief advies van VSOA aan hulpverleningszone Noord Limburg inzake : Zonaal Vormingsreglement Hulpverleningszone Noord Limburg 20 mei 2017 Met redenen omkleed negatief advies van VSOA aan hulpverleningszone Noord Limburg inzake : Zonaal Vormingsreglement Hulpverleningszone Noord Limburg Zonaal beleid accreditatie van de dragers

Nadere informatie