Raadsbijlage Voorste1 inzake de Verordening subsidiering evenementen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsbijlage Voorste1 inzake de Verordening subsidiering evenementen"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 8 Inboeknummer OOJ Beslisdatum B!hW 22 januari 2001 Dossiernummer Raadsbijlage Voorste1 inzake de Verordening subsidiering evenementen 1 Inleiding De hoofddoelstellingen en subdoelstellingen van het evenementenbeleid, zoals vastgesteld door uw raad op 18 april 2000, dienden te worden vertaald in objectieve criteria ten behoeve van de toedeling van de voor subsidiering beschikbare gelden. Met de voorliggende ontwerpverordening subsidiering evenementen wordt hierin voorzien. 2 Probleemstelling Niet van toepassing. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes Met de verordening wordt beoogd een met voldoende waarborgen omklede regeling in het leven te roepen op grond waarvan belanghebbenden zekerheid wordt gegeven op welke wijze en volgens welke normen de subsidie wordt toegekend. Door het vaststellen van de verordening wordt dit effect (meetpunt) behaald. 4 Wijze van aanpak/ oplossingsrichting In de regeling dienen zowel materiele normen als procedurele regels neergelegd te worden met betrekking tot de subsidiering van evenementen die recht doen aan de hoofd- en subdoelstellingen van het beleid. In de voorliggende conceptverordening zijn de toedelingscriteria zoveel mogelijk geobjectiveerd. De belangrijkste uitgangspunten daarbij zijn de indeling in categorieen (artikel 4), de mogelijkheid om voor extra gelden in aanmerking te komen voor potentials en technologie-evenementen (artikel 7), de doelgebonden besteding van middelen (artikel 6) en de binding aan subsidieplafonds (artikel 12), de aan subsidieaanvragen te stellen eisen en de beslissingen op die aanvragen binnen vastgestelde termijnen alsmede de bepaling van de hoogte van de subsidiebedragen volgens de verdeelregels per categorie en binnen de doelgebonden budgetten (artikelen 14a, 14b en 14c). Met betrekking tot de subsidiebedragen ten laste van de facilitaire dienstverlening zij opgemerkt dat deze begrensd zijn (maximaal 1/3 van de facilitaire kosten tot een per

2 Raadsbijlage nummer ,ÃćâĆňâĂİ ( ,22) ; ,ÃćâĆňâĂİ ( ,81) ; categorie aangewezen maximum: artikel 14a). Het tweede lid van artikel 14a laat de ruimte om nadere regels te stellen door burgemeester en wethouders. Daarmee wordt beoogd een nadere nuancering van de subsidiebedragen mogelijk te maken voorzover zich dat laat rechtvaardigen door de onderlinge verschillen in de evenementen. In de praktijk wordt de wenselijkheid daarvan gevoeld, doch wij zijn er vooralsnog niet in geslaagd daarvoor een objectieve normering aan te dragen, De Lichtjesroute inclusief fakkeldefile (f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,41)), intocht St. Nicolaas (f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,80)), carnavalsoptocht (f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,70)) en de antiracismeweek (f 5.000,ÃćâĆňâĂİ ( ,90)) onderscheiden zich van de overige evenementen doordat zij al jarenlange een onuitwisbare Eindhovense traditie vormen en/of door hun aard. Zij lenen zich minder goed om in een competitief verband met andere evenementen te worden geplaatst. In het nieuwe systeem zou onder andere de subsidie aan de Lichtjesroute meer dan gehalveerd worden. Wij menen dat het huidige bijdrageniveau aan deze evenementen moet worden veilig gesteld, mede ter waarborging van hun continuiteit. Wij stellen u daarom voor deze met name genoemde evenementen een post ter grootte van f ,ÃćâĆňâĂİ (E ,81) af te zonderen van het budget facilitaire dienstverlening (hieruit werd totnogtoe de subsidie ook verstrekt). Van het budget voor facilitaire dienstverlening ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,06) kan na aftrek van kosten voor algemene faciliteiten (evenementenkasten, verlichting, wateraansluiting en evenementenunit) ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,01) en het budget voor met name genoemde evenementen als Lichtjesroute etc. (f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,81)) het resterende bedrag ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,24) worden aangemerkt als subsidieplafond als bedoeld in artikel 12a. Het totale beschikbare budget inzake het Fonds toeristenbelasting bedraagt f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,13). Na aftrek van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,01) voor kosten voor onderzoek, rnonitoring, acquisitie etc. stellen wij u voor voor de te onderscheiden categorieen de volgende subsidieplafonds te hanteren: (inter)nationaal en/of bovenregionaal (artikel 12b) f ,ÃćâĆňâĂİ (E ,88) ; potentials (artikel 12c) technologie (artikel 12d) last-minute (artikel 12e) f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,21). 5 Financiele gevolgen en risico s Het systeem van subsidieplafonds maakt dat de financiele risico s gering zijn. 6 Overige gevolgen van de aanpak Voor de gevolgen voor evenementen als de Lichtjesroute verwijzen wij u kortheidshalve naar het gestelde onder punt 3.

3 Raadsbijlage nummer 8 7 Resultaten van overleg I inspraak Niet van toepassing. 8 Communicatie De verordening wordt op de gebruikelijke wijze gepubliceerd. 9 Advisering raadscommissie(s) De commissie voor sociale en economische zaken hebben wij over dit voorstel gehoord. Haar positief advies ligt voor u ter inzage. Naar aanleiding van het advies van de commissie is artikel 13 sub a nog nader juridisch getoetst, Dit heeft geen aanleiding gegeven om in de formulering wijziging aan te brengen. Tevens is de toezegging om de verordening over 2/r jaar te evalueren expliciet in het besluit opgenomen. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, R. Welschen, burgemeester. C. Tetteroo, secretaris.

4 r p Q+ Raadsbijlage nummer 8 Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 22 januari 2001, nr. 8; gelet op het advies van de commissie voor sociale en economische zaken; besluit: 1 de Verordening subsidiering evenementen vast te stellen: Hoofdstuk 1, Algemene bepalingen. Artikel t. Definities. In deze verordening wordt verstaan onder; a. evenementen: evenementen, zoals bedoeld in het door de raad van de gemeente Eindhoven vastgestelde evenementenbeleid; b. de wet: de Algemene wet bestuursrecht; c. de Raad van Advies: externe adviesinstantie die burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven adviseert over ingediende aanvragen in het kader van deze verordening, bestaande uit onder andere vertegenwoordigers van sponsoren, horeca en detailhandel in de binnenstad; d. facilitaire kosten: kosten die betrekking hebben op activiteiten in de openbare ruimte, zoals reinigingskosten, kosten voor verkeersmaatregelen, voor nutsvoorzieningen, parkeervoorzieningen, vervoerskosten, kosten voor podiumbouw, voor hekwerken en beveiliging; e. last-minute aanvraag: een aanvraag voor een evenement, zoals bedoeld in deze regeling, waarbij gemotiveerd aangetoond wordt ÃćâĆňâĂİ hetgeen ter beoordeling is aan burgemeester en wethouders ÃćâĆňâĂİ, dat de aanvraag niet voor de in artikel 9 bedoelde indieningdatum kon worden ingediend. Artikel 2. Reikwijdte verordening. Deze verordening regelt de subsidieverstrekking in het kader van het gemeentelijk evenementenbeleid, zoals vastgesteld door de raad dat als doel heeft het door middel van promotie en productontwikkeling in de vorm van (top)evenementen zodanig vergroten van het cultureel recreatief gebruik van de stad door bewoners en bezoekers dat enerzijds Eindhoven op de kaart wordt gezet als (technologie)stad en anderzijds de verblijfsduur in de (binnen)stad wordt verlengd om op die manier een bijdrage te leveren aan een positief effect op de economie en de "leefkamerfunctie" van de (binnen)stad.

5 Raadsbijlage nummer 8 Hoofdstuk 2. Subsidieverstrekking. Artikel 3. Subsi dieverleni ng. Burgemeester en wethouders kunnen subsidies verlenen voor evenementen die passen binnen het door de raad vastgestelde evenementenbeleid, voorzover daarvoor door de raad op de gemeentelijke begroting middelen beschikbaar zijn gesteld en indien wordt voldaan aan het bepaalde in deze verordening. Artikel 4 Categorieen evenementen. 1. Een evenement moet behoren tot een van de volgende categorieen: categorie stedelijk niveau; categorie regionaal niveau; categorie bovenregionaal niveau; of categorie (inter)nationaal niveau. 2. Voor de beoordeling of een evenement van stedelijk, regionaal, bovenregionaal of (inter)nationaal niveau is, worden de hierna volgende criteria gehanteerd. a. categorie stedelijk niveau, evenementen: die gepromoot worden via de media met een stedelijk bereik; waarvan het aandeel te verwachten plaatselijke publiek tenminste 80/o bedraagt; en die plaatsvinden op een locatie in de binnenstad van Eindhoven of op een locatie niet zijnde buurten of wijken; b. categorie regionaal niveau, evenementen: die gepromoot worden via de media met een regionaal bereik (SRE-gebied = straal van 30 km); met een verwacht bezoekersaandeel uit de regio of daarbuiten tenminste 30a/o bedraagt naast de lokale bevolking; c. categorie evenementen van bovenregionaal niveau, evenementen: die gepromoot worden via de media met een regionaal, maar ook een bovenregionaal bereik (straal van 50 km: Tilburg, Den Bosch, Weert); waarbij het bezoekersaandeel uit bovenregionaal gebied van tenminste 30a/o bedraagt; waarbij het te verwachten bezoekersaantal minimaal bedraagt of een procentuele toename ten opzichte van het voorgaande jaar van tenminste 10a/o; d. categorie evenementen van (inter)nationaal niveau, evenementen: die gepromoot worden via de media met een regionaal en bovenregionaal bereik maar ook met een (inter)nationaal bereik; met een verwacht bezoekersaandeel uit (inter)nationaal gebied van tenminste 40/o; met een verwacht bezoekersaantal van minimaal of een procentuele toename ten opzichte van het voorgaande jaar van tenminste 15/o.

6 r i Raadsbijlage nummer 8 Artikel 5. Subsidi ecri t cri a. 1. Een evenement van stedelijk, regionaal, bovenregionaal of (inter)nationaal niveau, komt in aanmerking voor subsidie indien met de organisatie van het evenement een bijdrage wordt geleverd aan minimaal vier van de volgende subdoelstellingen van het evenementenbeleid: a. de verlevendiging van de stad, rekening houdend met haar eigen karakter; b. de kwalitatieve verbetering van het aanbod; c. een vergroting van de naamsbekendheid van Eindhoven als technologiestad; d. het genereren van werkgelegenheid; e. de aansluiting bij culturele, sport- en kennisinfrastructuur; f. het stimuleren van de aantrekkelijkheid van Eindhoven als vestigingsplaats; g. de uitbouw van het stadsprofiel waarbij licht, groen en sociale cohesie als referentiekader gelden. 2. Naast het bepaalde in lid 1 dient tevens sprake te zijn van een substantiele bijdrage van particulieren om in aanmerking te komen voor subsidie. Artikel Een evenement van stedelijk, regionaal, bovenregionaal of (inter)nationaal niveau dat voldoet aan de criteria kan in aanmerking komen voor een bijdrage in de facilitaire kosten van het evenement ten laste van het budget facilitaire dienstverlening, zoals bedoeld in artikel 12, lid 1, sub a. 2. Een evenement van bovenregionaal of (inter)nationaal niveau dat voldoet aan de criteria kan, naast het bepaalde in het eerste lid, ook in aanmerking komen voor een bijdrage in de overige evenementkosten (niet zijnde facilitaire kosten) ten laste van het Fonds toeristenbelasting, zoals bedoeld in artikel 12, lid 1, sub b. Ar ti kei 7. Po ten ti als en technologie-evenementen. 1. Een evenement dat tevens aangemerkt kan worden als potential of als technologie-evenement kan in aanmerking komen voor een extra bijdrage ten laste van het Fonds toeristenbelasting, zoals bedoeld in artikel 12, lid 1, sub c respectievelijk artikel 12, lid 1, sub d. 2. Om aangemerkt te kunnen worden als potential dient het evenement inhoudelijk een zodanige kwaliteit en uniciteit te bezitten, dat het een aanvulling vormt op het landelijk aanbod aan evenementen en een reele groei van evenementen in de komende jaren kan worden verwacht. 3. Om aangemerkt te kunnen worden als technologie-evenement dient het evenement ertoe bij te dragen dat het technologie-imago een extra impuls krijgt, technologie een toegevoegde waarde heeft ten opzichte van bestaande uitingen, zoals lichtophanging, laserstralen etc. en technologie manifest is voor de bezoekers van het evenement.

7 Raadsbijlage nummer 8 Arti ke(8. Subsidieaanvragers. Subsidie kan worden aangevraagd door een instantie, of organisatie die rechtspersoonlijkheid bezit, of een of meer natuurlijke personen met volledige rechtsbevoegdheid. Artikel 9. 5ubsidieaanvraag. 1. Een subsidieaanvraag in het kader van deze verordening wordt ingediend voor 1 oktober van het jaar voorafgaande aan het jaar waarin het evenement plaatsvindt. Voor het jaar 2001 stellen burgemeester en wethouders een afzonderlijke afwijkende indieningtermijn vast. 2. Behoudens het bepaalde in artikel 4:2 van de wet genoemde gegevens overlegt de aanvrager bij de aanvraag voor subsidie in ieder geval de volgende gegevens: naam van het evenement; de periode waarin het evenement plaatsvindt; de locatie waar het evenement plaatsvindt; de doelstelling(en) en eventuele thema s van het evenement; de doelgroep van het evenement; het herkomstgebied van de bezoekers; de verwachte bezoekersaantallen; de geplande activiteiten; de publiciteitsvormen van het evenement; een begroting; de bijdrage van overige instanties. 3. De aanvraag voor subsidie geschiedt volgens een door burgemeester en wethouders vastgesteld aanvraagformulier. Artikel 10. Beslissing op aanvragen. 1. Burgemeester en wethouders beslissen binnen uiterlijk 13 weken na ontvangst van de aanvragen. 2. Burgemeester en wethouders kunnen bij de subsidieverlening een voorschot verlenen van maximaal 90/o. Artikel 11. Advies. Alvorens te beslissen op ingediende aanvragen winnen burgemeester en wethouders advies in bij de Raad van Advies, die advies geeft over alle ingediende aanvragen en over de verdeling van de financiele middelen, behalve indien het betreft last-minute aanvragen die betrekking hebben op stedelijke of regionale evenementen.

8 rwp Raadsbijlage nummer 8 Artikel 12. 5ubsidieplafonds. 1. De subsidieplafonds voor de uitvoering van deze verordening zijn de deelplafonds die jaarlijks door de raad worden vastgesteld, te weten: a. het subsidieplafond voor evenementen van stedelijk, regionaal, bovenregionaal of (inter)nationaal niveau ten laste van het budget facilitaire dienstverlening; b. het subsidieplafond voor evenementen van bovenregionaal of (inter)nationaal niveau, ten laste van het Fonds toeristenbelasting; c. het subsidieplafond voor potentials ten laste van het Fonds toeristenbelasting; d. het subsidieplafond voor technologie-evenementen ten laste van het Fonds toeristenbelasting; en e. het subsidieplafond voor last-minute evenementen ten laste van het Fonds toeristenbelasting. 2. Indien het bedrag waarvoor op grond van deze verordening subsidie zou moeten worden verleend aan degenen die tijdig een aanvraag hebben ingediend, groter is dan de onderscheiden vastgestelde subsidieplafonds, zoals bedoeld in het eerste lid, worden de betrokken subsidies naar evenredigheid verminderd op grondslag van het betreffende subsidieplafond. 3. Indien binnen de vastgestelde deelplafonds na behandeling van de binnengekomen aanvragen middelen overblijven, worden deze door burgemeester en wethouders toegevoegd aan het beschikbare bedrag voor last-minute aanvragen. Artikel 73. Subsidieweigering. Subsidie kan behalve in de gevallen, zoals genoemd in artikel 4:25 en 4:35 van de wet worden geweigerd, indien gegronde redenen bestaan om aan te nemen dat: a. de activiteiten van de aanvrager niet gericht zullen zijn op de gemeente of niet aanwijsbaar (in overwegende mate) ten goede komen aan de ingezetenen van de gemeente; b. de gelden niet of in onvoldoende mate besteed zullen worden voor het doel waarvoor de subsidie beschikbaar wordt gesteld; c. de aanvrager doelstellingen beoogt of activiteiten zal ontplooien die in strijd zijn met de wet, het algemeen belang of de openbare orde; d. de aanvrager ook zonder subsidieverstrekking over voldoende gelden, hetzij uit eigen middelen, hetzij uit middelen van derden kan beschikken om de kosten van de activiteiten te dekken; of e. de subsidieverstrekking niet past binnen het evenementenbeleid van de gemeente en de in dat kader gestelde criteria.

9 Raadsbijlage nummer R Artikel 14a. Verdeelregels voor de hoogte van de subsidiebedragen ten laste van het budget faci li tai re di enstverleni ng. 1. Het subsidiebedrag voor evenementen van stedelijk, regionaal, bovenregionaal of (inter)nationaal niveau uit het budget facilitaire dienstverlening bedraagt: a. voor evenementen van stedelijk belang maximaal 1/3deel van de facilitaire kosten met een maximum van f 5000,ÃćâĆňâĂİ (e 2.268,90) per evenement; b. voor evenementen van regionaal belang maximaal 1/3 deel van de facilitaire kosten met een maximum van f ,ÃćâĆňâĂİ (R 4.537,80) per evenement; c. voor evenementen van bovenregionaal belang maximaal 1/3 deel van de facilitaire kosten met een maximum van f ,ÃćâĆňâĂİ (e ,41) per evenement; d. voor evenementen van (inter)nationaal belang maximaal 1/3 deel van de facilitaire kosten met een maximum van f ,ÃćâĆňâĂİ (e ,01) per evenement. 2. Voor de bepaling van de hoogte van het subsidiebedrag, zoals bedoeld in het eerste lid van dit artikel, kunnen burgemeester en wethouders nadere regels vaststellen. Artikel 74b. Verdeelregels voor de hoogte van de subsidiebedragen ten laste van het Fonds toeristenbelasting. 1. Het subsidiebedrag voor een evenement van bovenregionaal of (inter)nationaal belang ten laste van het Fonds toeristenbelasting bedraagt maximaal 1/3 deel van de evenementkosten (niet zijnde facilitaire kosten) en maximaal f ,ÃćâĆňâĂİ (e ,22) per evenement. 2. De hoogte van het subsidiebedrag voor evenementen van bovenregionaal of (inter)nationaal belang binnen het in het eerste lid bedoelde maximum, wordt bepaald aan de hand van een puntentoedeling gebaseerd op het systeem, zoals in het derde en vierde lid weergeven alsmede in de daartoe bijgevoegde matrix. 3. Aan ieder evenement wordt waardeoordeel (1= matig; 2= voldoende; 3= ruim voldoende; 4= goed) toegekend op basis van de volgende items met daarbijbehorende wegingpercentages uitgesplitst naar itemonderdelen: promotionele waarde: 35/o, waarvan 15 /o voor media-exposure, 5a/o voor de accommodatie/locatie en 15 /o voor de herkomst van de bezoekers; economische waarde: 35/o, waarvan 10s/e voor de verblijfsduur, 15s/o voor relatiemarketing en 10 /o voor het aantal bezoekers; belevingswaarde: 15 /o, waarvan 10 /o voor betrokkenheid van Eindhovenaren en 5a/o voor het aantal bezoekers; professionaliteit van de organisatie: 15a/o. 4. Het maximum aantal punten per evenement bedraagt 40. Het maximumbedrag per punt bedraagt f 2.250,ÃćâĆňâĂİ (e 1.021,01).

10 Raadabijlage nummer 8 Artikel 14c. Verdeelregels voor de hoogte van de subsidiebedragen voor potentials en technologie-evenementen. 1. Het subsidiebedrag voor potentials bedraagt maximaal f ,ÃćâĆňâĂİ (g ,51) per evenement. 2. Per jaar kunnen maximaal vier potentials in aanmerking komen voor een extra bijdrage. 3. De hoogte van het bedrag per potential wordt bepaald aan de hand van een toe te kennen waardeoordeel (1= minder gewicht; 2= gelijk gewicht; 3= meer gewicht) aan het betreffende evenement, gebaseerd op de mate waarin het evenement, in vergelijking tot andere potentials; a. uniciteit bezit; en b. een aanvulling vormt op het landelijk aanbod aan evenementen en het evenement een groei van het evenementenaanbod voor de komende jaren kan realiseren. 4. Het subsidiebedrag voor technologie-evenementen bedraagt maximaal f ,ÃćâĆňâĂİ (g ,81) per evenement, 5. Per jaar kunnen maximaal twee technologie-evenementen in aanmerking komen voor een extra bijdrage. 6. De hoogte van het bedrag per technologie-evenement wordt bepaald aan de hand van een toe te kennen waardeoordeel (1= minder gewicht; 2= gelijk gewicht; 3= meer gewicht) aan het betreffende evenement, gebaseerd op de mate waarin het evenement, in vergelijking tot andere technologie-evenementen: a. het technologie-imago van de stad een extra impuls geeft; b. de betrokkenheid van de bezoekers voor technologie manifest aanwezig is; en c. de mate waarin technologie een toegevoegde waarde heeft voor het evenement. Hoofdstuk 3. Subsidievaststelling. Artikel 15. Aanvraag tot subsidievaststelling. De aanvraag tot vaststelling van subsidie wordt door de subsidieontvanger bij burgemeester en wethouders ingediend binnen zes weken na voltooiing van de activiteiten waarvoor subsidie is verleend. Artikel 76. Beslissing tot subsidievaststelling. 1. Burgemeester en wethouders beslissen binnen 13 weken na indiening van de aanvraag tot vaststelling omtrent de vaststelling. 2. Indien subsidie verleend is van f ,ÃćâĆňâĂİ (e ,41) of meer overlegt de subsidieontvanger bij de aanvraag tot vaststelling van de subsidie een verklaring van een accountant, zoals bedoeld in artikel 393 van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek.

11 Raadabijlage nummer 8 3. Bij de vaststelling verrekenen burgemeester en wethouders de verstrekte subsidie(s) ontvangen uit hoofde van andere subsidieregelingen van de gemeente die is/zijn verstrekt voor hetzelfde evenement en dezelfde doelstelling. 4. Bij de vaststelling verrekenen burgemeester en wethouders de reeds verleende voorschotten, zoals bedoeld in artikel 10, lid 2. Artikel 17. Betaling. Het subsidiebedrag wordt met verrekening van reeds betaalde voorschotten alsmede ÃćâĆňâĂİ indien van toepassing, met verrekening van het bepaalde in artikel 16, lid 3-, binnen zes weken na de vaststelling van de subsidie aan de subsidieontvanger betaald. Artikel 18. I/ermogensvormi ng. 1. In de gevallen genoemd in artikel 4:41, lid 2 van de wet is de subsidieontvanger een vergoeding verschuldigd aan burgemeester en wethouders. 2. Voor de bepaling van de hoogte van de vergoeding houden burgemeester en wethouders rekening met de mate waarin de subsidiering door de gemeente heeft bijgedragen tot het verwerven van eigendommen of het vormen van vermogen (inclusief voorzieningen en fondsen) en vragen zij desgewenst een onafhankelijk deskundige daarover te adviseren. Hoofdstuk 4. Overgangs- en slotbepalingen. Artikel 19. Onvoorziene situaties. 1. In de gevallen waarin deze verordening niet voorziet beslissen burgemeester en wethouders. 2. Ingeval de toepassing van de artikelen 4, 5, 14a, b en c en 18 van deze regeling leidt tot kennelijke onbillijkheid kunnen burgemeester en wethouders gemotiveerd daarvan afwijken. Artikel 20. Inwerkingtreding en duur. Deze verordening treedt in werking de dag na bekendmaking ervan en werkt terug tot 1 januari Artikel 21. Ci teerti tel. Deze verordening kan worden aangehaald als "Verordening subsidiering evenementen". 2 de volgende subsidieplafonds vast te stellen: subsidieplafond als bedoeld in artikel 12a f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,24); subsidieplafond als bedoeld in artikel 12b f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,88); subsidieplafond als bedoeld in artikel 12c f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,22); subsidieplafond als bedoeld in artikel 12d f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,81); subsidieplafond als bedoeld in artikel 12e f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,21);

12 Raadsbijlage nummer 8 3 f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,81) uit het budget voor facilitaire dienstverlening te bestemmen voor de Lichtjesroute inclusief fakkeldefile, intocht St. Nicolaas, carnavalsoptocht en antiracismeweek; 4 de Verordening subsidiering evenementen over 2/z jaar te evalueren. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 5 februari N. van der Spek, voorzitter. C. Tetteroo, secretaris. BE

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren;

overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; overwegende dat het gewenst is om de gemeente Hardenberg beter op de kaart te zetten middels evenementen die een economische spin-off opleveren; overwegende

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING ALMERE 2011 De raad van de gemeente Almere; Gezien het voorstel van het college; Gelet op het bepaalde in de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MAASTRICHT 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Maastricht 2015 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Wettelijke

Nadere informatie

"Verordening evenementen gemeente Hardenberg".

Verordening evenementen gemeente Hardenberg. "Verordening evenementen gemeente Hardenberg". HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Organisator: een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012

Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 Algemene subsidieverordening Gemeente Werkendam 2012 De raad van de gemeente Werkendam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2012, gelet op - artikel 149

Nadere informatie

Gemeente ^" Albrandsuuaard

Gemeente ^ Albrandsuuaard 25 Gemeente ^" RAADSBESLUIT Besluit nr.: 90701 Onderwerp: Ie gewijzigde Algemene subsidieverordening Albrandswaard 2010 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de

Nadere informatie

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK

Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK Concept ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van >, , inzake de Algemene

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel

Algemene subsidieverordening Texel Algemene subsidieverordening Texel Gemeenteblad Texel 2016 nr 36 datum 24-03-2016 INTREKKING Algemene subsidieverordening Texel 2011 De raad van de gemeente Texel gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010;

Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; De raad van de gemeente Nederweert; Overwegende dat het bestaande subsidiebeleid dateert uit de periode van 2009/2010; dat maatschappelijke ontwikkelingen aanleiding zijn geweest om het bestaande beleid

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 Raadsvergadering : 25 februari 2016 Agendanr. : 6d Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 januari

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen

Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Tubbergen Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2011 Nummer: 35 Uitgifte: 23 december 2011 Besluit van de gemeenteraad d.d. 12 december 2011, nr. 14B/B, tot vaststelling van de

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014

Onderwerp: Vaststelling Algemene subsidieverordening Purmerend 2014 De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 maart 1014, nr. 1104516; gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat: - de sinds

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b)

Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Algemene subsidieverordening Haaksbergen (9.16b) Samenvatting Deze verordening geeft aan welke begrippen bij subsidies worden gebruikt, welke soorten subsidies er zijn, welke regels er gelden voor aanvragen,

Nadere informatie

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten

VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten VERORDENING (re)integratie arbeidsgehandicapten Op subsidieverlening op grond van deze verordening zijn tevens de bepalingen van de Algemene Subsidieverordening 1998 van toepassing indien en voorzover

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN.

A. ALGEMENE BEPALINGEN. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat het gewenst is een subsidieverordening vast te stellen voor de korpsen in de gemeente het Bildt, zulks ter uitvoering van de Algemene Subsidie Verordening:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Algemene subsidieverordening gemeente Oldebroek Nr. 65148 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juli 2010; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den Ussel

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Montferland Nr. 11125 16 januari 2019 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en Evenementen Montferland 2019 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

A. ALGEMENE BEPALINGEN

A. ALGEMENE BEPALINGEN No. 070505 St. Annaparochie, 31 mei 2007. De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat de raad bij besluit dd. 11 november 2002 de Algemene Subsidie Verordening heeft vastgesteld; dat het in aanvulling

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer /c; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING WESTSTELLINGWERF 2016 De raad van de gemeente Weststellingwerf; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 4 augustus 2015, nummer 006042/c; gelet op artikel 149 van

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2015 Artikel 1. Begripsomschrijvingen a. Activiteit: het resultaat van samenhangend handelen van een organisatie, meetbaar in tijd, kwantiteit, kwaliteit

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016

BESLUIT Nr. MO/ Subsidieregeling Evenementen en Amateurkunst Dordrecht 2016 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op de bepalingen in titel 4.2. van de Algemene wet bestuursrecht en artikel

Nadere informatie

Sector: I. Nr. : 90.8

Sector: I. Nr. : 90.8 Sector: I Nr. : 90.8 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; gelet op de artikelen 148 en 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING HEERENVEEN 2014 De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 september 2013, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Vastgesteld bij besluit van de Regioraad van 26 juni 2007, nr. ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING STADSREGIO AMSTERDAM 1 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland,

Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, 2014.39.10 Uitvoeringsregeling subsidies Zorg en Welzijn 2014 Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Waterland, overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen

Nadere informatie

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011

Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Zundertse Regelgeving Wetstechnische informatie Rubriek: Maatschappelijke Zorg en Welzijn Naam regeling: Algemene Subsidieverordening gemeente Zundert 2011 Citeertitel: Algemene Subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016.

BESLUITEN: vast te stellen de navolgende Subsidieregeling voor evenementen 2016. Subsidieregeling voor evenementen 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn; overwegende dat het college bevoegd is voor bepaalde vormen van subsidies nadere regels te stellen dan wel specifieke

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING Hendrik-Ido-Ambacht De raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 2015, nr... ; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016

Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Landsmeer. Nr. 115833 22 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Landsmeer 2016 gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56;

eurne DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; Nr. S6a DE RAAD VAN DE GEMEENTE DEURNE Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 augustus 2018, nr. 56; gehoord de commissie Economie en Wonen d.d. 4 september 2018; gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats' College van B&W

Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats' College van B&W GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Noordwijk. Nr. 95439 14 oktober 2015 Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats' Colofon Zaaknummer : Z/15/009699 Steller(s) : N. van der

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening Texel 2016

Algemene subsidieverordening Texel 2016 Algemene subsidieverordening Texel 2016 ASV Texel 2016 Vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 23 maart 2016 onder nummer 019 Gemeenteblad Texel 2016 nr 35 datum 24-03-2016 Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats'

Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats' Subsidieregeling 'Evenementenprogrammering 150 jaar Badplaats' *BARCODEDMS* Colofon Zaaknummer Steller(s) Eigenaar(s) : Z/15/009699 : N. van der Wal - Caspers : Ruimtelijke Ontwikkeling Herziening : maandag

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo,

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO. De raad van de gemeente Tynaarlo, ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE TYNAARLO De raad van de gemeente Tynaarlo, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 september 2010, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening GOES 2011

Algemene subsidieverordening GOES 2011 Algemene subsidieverordening GOES 2011 De raad van de gemeente Goes; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 juni 2011; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Montferland. Nr. 34253 21 maart 2016 Subsidieregeling Recreatie, Toerisme en evenementen Montferland 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

GEMEENTEBLAD. Nr HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Wierden Nr. 163204 20 september 2017 Algemene subsidieverordening gemeente Wierden 2015 Burgemeester en wethouders van Wierden maken (ter uitvoering van het

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3714 25 januari 2017 Algemeen Subsidiereglement stichting Fonds voor Cultuurparticipatie Het bestuur van stichting Fonds

Nadere informatie

2. De raad stelt jaarlijks in het kader van de begrotingsbehandeling de budgetten vast die voor subsidiëring beschikbaar zijn.

2. De raad stelt jaarlijks in het kader van de begrotingsbehandeling de budgetten vast die voor subsidiëring beschikbaar zijn. De raad van de gemeente Waalwijk; Gezien het voorstel van het college van 21 oktober 2014; Gelet op het bepaalde in artikel 149 van de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; BESLUIT:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING LEIDERDORP 2012 De raad van de gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van , , inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gemeente Capelle aan den IJssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den

Nadere informatie

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt-

c. Meerjarige subsidie: subsidie die voor twee kalenderjaren 5. Europees steunkader: een mededeling, richt- Bijlage 2 bij raadsvoorstel inzake actualisering gemeentelijk subsidiebeleid. Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd: Artikel 1. Begripsomschrijvingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1. Awb: de Algemene

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening 2014

Algemene subsidieverordening 2014 Algemene subsidieverordening 2014 De raad van de gemeente Reimerswaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 april 2014, 14.008846, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting

Voorstel besluit Samenvatting toelichting Toelichting Raadsvoorstel nr. : 2002/175 Aan de gemeenteraad. Raadsvergadering : 17 december 2002 Agendapunt : 6 Steenwijk, 3 december 2002. Onderwerp: Subsidieverordening Peuterspeelzaalwerk Voorstel besluit Instemmen

Nadere informatie

Bijlage 2 - Model Raadsbesluit wijziging Algemene subsidieverordening update zomer 2016

Bijlage 2 - Model Raadsbesluit wijziging Algemene subsidieverordening update zomer 2016 Leeswijzer modelbepalingen - [datum] of [naam gemeente] = door gemeente in te vullen, zie bijvoorbeeld artikel II. - [iets] = facultatief, zie bijvoorbeeld artikel I bij artikel 9, derde de lid, onder

Nadere informatie

Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019

Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019 Nadere regels voor subsidieverstrekking 2019 Van toepassing op subsidiëring vanuit het flexibel budget Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015 Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen 1 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria...

Nadere informatie

Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014

Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerhugowaard. Nr. 63717 23 mei 2016 Algemene Subsidie Verordening gemeente Heerhugowaard 2014 Algemene subsidieverordening Heerhugowaard 2014 Nr.RB2016030/RB2013232

Nadere informatie

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011

Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR85564_4 18 april 2017 Subsidieverordening maatschappelijke ontwikkeling gemeente Buren 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In

Nadere informatie

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum;

Gelet op het artikel 90, tweede en derde lid van de Wet raadgevend referendum; Subsidieregeling raadgevend referendum Regeling van de Referendumcommissie van 12 november 2015, houdende nadere regels over de verstrekking van subsidies voor activiteiten die tot doel hebben het publieke

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Provinciewet en de Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland;

gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Provinciewet en de Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland; Provinciale Staten van Fryslân, Groningen en Drenthe: gelezen de voordracht van Gedeputeerde Staten gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Provinciewet en de Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. NADERE REGELS VOOR SUBSIDIËRING VAN SPORTEVENEMENTEN IN AMSTELVEEN 2014. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Artikel 1. Begripsomschrijvingen. In deze nadere regels wordt verstaan onder: a. Algemene subsidieverordening:

Nadere informatie

Subsidieverordening Aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2013

Subsidieverordening Aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2013 CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR228088_1 23 februari 2016 Subsidieverordening Aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2013 De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011

Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR92441_1 23 februari 2016 Subsidieverordening aangepast sporten in de regio Drechtsteden 2011 De RAAD van de gemeente Dordrecht; gezien het voorstel van het

Nadere informatie

Algemene Subsidieregeling 2008

Algemene Subsidieregeling 2008 Algemene Subsidieregeling 2008 Paragraaf 1 Inleidende bepalingen Artikel 1.1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. gemeentebestuur: het bestuursorgaan dat bevoegd is tot het nemen van besluiten betreffende

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018

Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018 Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018 citeertitel: Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018 vastgesteld bij besluit van: 15 februari 2018 Algemene subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht Het college van burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn; gelet op artikel 149 Gemeentewet en artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht gelet op de Algemene Subsidieverordening gemeente Borger-Odoorn

Nadere informatie

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria... 5 3.1 Criteria organisatie... 5 3.2 Criteria evenement...

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Regeling subsidie cultuureducatie gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie cultuureducatie gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 212686 8 oktober 2018 Regeling subsidie cultuureducatie gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat de kwaliteit van het cultuureducatie op de

Nadere informatie

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008;

op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; De verenigde vergadering van Schieland en de Krimpenerwaard; op voordracht van dijkgraaf en hoogheemraden van Schieland en de Krimpenerwaard van 27 mei 2008; Gelet op artikel 4:23 Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz

basisadministratie persoonsgegevens Eindhoven 2ooz gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 49 Inboeknummer osmoooo6o Beslisdatum BTW ss februari 2002 Dossiernummer 209.105 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie

gemeente Eindhoven Subsidieregeling meedoen en maatschappelijke participatie gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2002;

Gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2002; Doc.nummer: Zaaknummer: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Arnhem; Gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

SUBSIDIEVERORDENING AANGEPAST SPORTEN IN DE REGIO DRECHTSTEDEN 2013

SUBSIDIEVERORDENING AANGEPAST SPORTEN IN DE REGIO DRECHTSTEDEN 2013 SUBSIDIEVERORDENING AANGEPAST SPORTEN IN DE REGIO DRECHTSTEDEN 2013 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. aangepast sporten: het

Nadere informatie

Subsidieregeling Klimaat Actief! Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon

Subsidieregeling Klimaat Actief! Steden en dorpen schuilen niet voor regen of zon Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, gelet op artikel 1.4, lid 2 van de Algemene subsidieverordening Drents Overijsselse Delta 2016, overwegende dat het gewenst is het nemen

Nadere informatie

Subsidieverordening beeldend kunstenaars

Subsidieverordening beeldend kunstenaars Subsidieverordening beeldend kunstenaars ALGEMENE BEPALINGEN Begripsomschrijvingen Deze verordening verstaat onder: raad: commissie: burgemeester en wethouders: subsidie: subsidieplafond: kunstenaar: Artikel

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING INNOVATIEAGENDA CULTUUR MAASTRICHT ( )

SUBSIDIEREGELING INNOVATIEAGENDA CULTUUR MAASTRICHT ( ) SUBSIDIEREGELING INNOVATIEAGENDA CULTUUR MAASTRICHT (2016-2018) Burgemeester en wethouders van Maastricht, - gelet op artikel 2, vierde lid en artikel 3, tweede lid van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Provinciaal blad 2008 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 17 januari 2008, nr. 2008-4492 tot bekendmaking van de subsidieverordening reserve cofinanciering Europese projecten Noord-Holland

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake de Algemene subsidieverordening Gemeente Hoom 2015; Registratie nummer: 1128707 Algemene subsidieverordening gemeente Hoorn 2015 De raad van de gemeente Hoom; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Hoom, inzake

Nadere informatie

Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998. Hoofdstuk 1: Begripsbepalingen en algemene bepalingen

Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998. Hoofdstuk 1: Begripsbepalingen en algemene bepalingen Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998 Hoofdstuk 1: Begripsbepalingen en algemene bepalingen Artikel 1 1. In deze verordening wordt verstaan onder provinciebestuur: het bevoegde orgaan van

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013

Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 Besluit tot vaststelling van de Subsidieverordening Waterschap Vallei en Veluwe 2013 Het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe; op het voorstel

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zutphen Nr. 272649 20 december 2018 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over het subsidiëren

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Westerveld 2018

Algemene subsidieverordening gemeente Westerveld 2018 Algemene subsidieverordening gemeente Westerveld 2018 De raad van de gemeente Westerveld; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; gelet op artikel 149

Nadere informatie

Algemene Subsidieverordening Oosterhout 2006

Algemene Subsidieverordening Oosterhout 2006 Algemene Subsidieverordening Oosterhout 2006 Deze verordening is op 3 mei 2006 gepubliceerd in het Weekblad Oosterhout en vanaf 14 juni 2006 van kracht in de gemeente Oosterhout April 2006 pagina:2 Nr.

Nadere informatie

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014

Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 CVDR Officiële uitgave van Borsele. Nr. CVDR333677_1 17 april 2018 Subsidieverordening duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Borsele 2014 Besluit tot het vaststellen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming...

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 2. Aanvragen Hoofdstuk 3. Beoordelingscriteria Hoofdstuk 4. Besluitvorming... CUOS-REGELING INCIDENTELE SUBSIDIE Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen... 2 Begripsbepalingen...2 Doelstelling...3 Uitgangspunten en subsidieplafond...3 Hoofdstuk 2. Aanvragen... 4 Aan te leveren informatie...4

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE HOUTEN

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING GEMEENTE HOUTEN De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 16 juni 2014, nummer 2014-046; (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 7 oktober 2014) overwegende dat - het juridisch

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2015.

vast te stellen de navolgende ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING 2015. Vergadering d.d. : 30 september 2014 Agendapunt : 7.2 Registratienummer : 512102 Onderwerp : Algemene subsidieverordening 2015 De raad van de gemeente Hof van Twente; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012 dubo 1 Subsidieregeling duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Reimerswaal 2012 Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 16 juni, nummer -046; overwegende dat - het juridisch toetsingskader voor de subsidieverstrekking verbetering behoeft

Nadere informatie

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda

Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR362945_1 25 oktober 2016 Subsidieverordening Actielijnen 3a, 3b en 4 Lokale Educatieve Agenda De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016;

gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening Arnhem 2016; Besluit van 2 april 2019 Zaaknummer 342352 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ARNHEM; gelet op artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20

Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF13.20063 Datum: 17 september 2013 Agendapunt: 20 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Mevrouw I. de Graaf/ De heer W. de Jong Onderwerp:

Nadere informatie

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING KOLLUMERLAND C.A.

ALGEMENE SUBSIDIEVERORDENING KOLLUMERLAND C.A. De gemeenteraad van de gemeente Kollumerland c.a., gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 december 2010; Inzake de Algemene Subsdieverordening Kollumerland c.a. (2011); gelet op art.

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015

Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling energiebesparende maatregelen gemeente Overbetuwe 2014 2015 Ons kenmerk:15uit01574 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; Gelet op de beschikking

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven v 9emeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer t4 Inboeknummer gyuooggg4 Beslisdatum B8rw ao januari tggb Dossiernummer So4.6ot Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Nummer: 23-03-15/06 De raad der gemeente Hellevoetsluis; gehoord de commissie algemene zaken en middelen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17-03-2015, nummer:23-03-15/06; besluit:

Nadere informatie

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging)

Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Wijziging Verzamel uitvoeringsbesluit algemene subsidieverordening Coevorden 2016 (9e wijziging) Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden; gelezen het voorstel van de afdeling Leefomgeving,

Nadere informatie