Catecheseproject Assertiviteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Catecheseproject Assertiviteit"

Transcriptie

1 1 NIEUWSBRIEF Catecheseproject Assertiviteit Woensdag 30 oktober was er een dagopening voor de groepen 1 t/m 4. Het nieuwe thema voor het catechese project gaat over assertiviteit. Een moeilijk woord voor de kinderen. Wat betekent dat nu precies? Assertief zijn betekent eigenlijk dat je zelfvertrouwen hebt. Je hebt een eigen mening en dat durf je ook aan anderen te vertellen. Je komt op voor jezelf en ook voor een ander. Je weet tot hoever je kan gaan met gedrag Je laat niet over je heen lopen. Je respecteert iedereen. Je vraagt om hulp als je dat nodig hebt. DE JARIGE VAN DEZE WEEK ; Groep 1/2a: Leonoor, Nout Groep 1/2b: Fay Groep 3: Brenda Groep 4: Inge Groep 5/6: Katie Groep 6/7: Stan Groep 8: - Om dit voor de kinderen duidelijker te maken hebben ze een verhaal gehoord over Slompie (een spin met 5 poten). Het verhaal ging over een spin die geen zelfvertrouwen had en erg ongelukkig was. Gelukkig kreeg de spin hulp van een ander. Deze hielp hem, zodat Slompie zich anders ging voelen en meer durfde. Hierdoor kreeg hij respect van de andere dieren. Daardoor werd hij een hele andere spin.

2 2 Winsys Enige tijd geleden lieten wij al weten dat we op school overgestapt zijn naar een andere netwerkbeheerder. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en al aardig gewend. Soms lopen we nog tegen iets aan wat niet is zoals wij het wensen, maar dat is dan snel verholpen door de mensen van Winsys. Omdat alles in the cloud is kunnen wij, maar ook de leerlingen, thuis op het netwerk komen. Het adres is: klaverweide.liveschool.nl Als de leerlingen in de eigen omgeving komen, kunnen zij inloggen met hun groepsaccount en hun wachtwoord. Zij kunnen gebruik maken van de software van de groep, maar ook van hun eigen documenten en presentaties. Zo is het mogelijk dat de leerlingen thuis ook aan, onder andere, werkstukken werken, maar soms ook huiswerk maken. Als er in de toekomst verdere ontwikkelingen zijn, houden wij u uiteraard op de hoogte. Logopediste in groep 1/2a. Dinsdag 12 november was de logopediste op bezoek in de groep van 1/2a. We begonnen met een kringgesprek waarin het mondgedrag, tongspieren, lipsluiting en ademhaling werden besproken. Daarna konden de kinderen in kleine groepjes allerlei spelletjes en oefeningen gaan doen. Bijvoorbeeld zachte balletjes blazen door een poortje, met het puntje van je tong één hagelslag proberen te pakken, 10 tellen een rietje tussen je neus en bovenlip houden of op een stoel klimmen met een pittenzak op je hoofd en dan proberen je mond gesloten te houden. Sommige spelletjes waren best moeilijk, maar iedereen heeft wel zijn best gedaan en we vonden het ook heel erg leuk om te doen. Op donderdagochtend 14 november is er op de Weegbreelaan een autosleutel gevonden. De sleutel hangt aan een ring. Het is niet bekend om welk automerk het gaat. De sleutel hangt bij de conciërge aan het bord. Voor in de agenda 18 nov. 2013: adviesgesprekken gr.8 19 nov. 2013: advies- en rapportgesprekken. 20 nov. 2013: advies -en rapportgesprekken. 21 nov. 2013: advies-en rapportgesprekken.

3 3 Nieuws over onze collega s Mariët Smolders Twee weken gelden meldde Mariët zich af. Ze voelde zich een beetje grieperig. De volgende dag echter bleek ze zich zo ziek te voelen en had ze zoveel pijn, dat lopen bijna onmogelijk was. Via de huisarts kwam Mariët bij het ziekenhuis terecht waar ze verschillende onderzoeken hebben gedaan. Aangezien ze niet konden achterhalen wat de oorzaak van deze plotselinge klachten was, hebben ze besloten haar op te nemen. Na een paar dagen wisten ze dat een bacterie de boosdoener was en kon de behandeling starten. Mariët ligt echter nog steeds in het ziekenhuis, omdat de artsen aanvullende onderzoeken willen doen. Ze hoort komende maandag meer en hoopt natuurlijk dat ze snel weer naar huis mag. Henry Loeters Henry is alweer geruime tijd afwezig. Hij is intensief met zijn herstel bezig. Henry heeft (zoals u wellicht weet) een tuin in Zoeterwoude, waar hij met veel passie en plezier in werkt. Als hij in zijn tuin werkt, komt hij geregeld bekenden tegen. Dat kan ook bijna niet anders na 40 jaar in Zoeterwoude te hebben gewerkt en er ook een hele tijd te hebben gewoond. Henry geeft aan te genieten van de informele gesprekjes. Ze doen hem goed. Hij heeft ook begrip en waardering voor de belangstellende vragen over zijn gezondheid/ herstel. Hij geeft echter aan het heel erg moeilijk te vinden hier over te praten en doet dat liever niet. Hij hoopt op uw begrip. Hoe lang het hele traject zal gaan duren is nu nog niet te voorspellen. Cathy Ligtvoet Het revalidatietraject van Cathy zou rond deze tijd afgerond zijn. Als het allemaal gelukt was, zou zij komende week weer aan het werk zijn gegaan. Helaas hebben we ook hier geen goed nieuws te melden. De lichamelijke conditie van Cathy is erg slecht. Het is de verwachting dat zij nog een hele lange tijd nodig zal hebben eer ze weer (deels) aan het werk zal kunnen. Een behoorlijke domper voor Cathy die eigenlijk niets liever wil dan weer aan de slag gaan. Denken aan haar eigen gezondheid en werken aan haar herstel gaan nu voor. Angela van Hees Angela heeft de afgelopen weken veel geïnvesteerd in haar herstel. Zij kan helaas nog niet zeggen dat ze grote vorderingen maakt. Het zijn ups en downs en ook hier valt nog geen zinnig woord te zeggen over een termijn. Tessa die al vanaf de zomervakantie de vervanging van Angela op zich heeft genomen, zal de klas blijven begeleiden, zolang Angela nog niet hersteld is.

4 4 Hamid Gistermiddag heeft Hamid besloten zijn werkzaamheden als conciërge op Klaverweide te beëindigen. Hamid heeft vanwege lichamelijke klachten al een tijdje moeite de taken die bij het conciërge zijn horen, uit te voeren. Hij is vol enthousiasme voor de zomervakantie begonnen, het was allemaal nieuw voor hem, maar moet nu constateren dat het te veel van zijn gestel vraagt om het werk te blijven doen. Helaas heeft hij eerst (te) lang doorgewerkt, voordat hij het duidelijk aan heeft gegeven, waardoor het nu ook niet meer mogelijk is te blijven tot er een geschikte vervanging is gevonden. Voor Hamid is het beter gelijk te stoppen en we wensen hem natuurlijk veel geluk en plezier in de nieuwe werkkring die DZB voor hem gaat zoeken. Thematafel / themakast Het is u wellicht opgevallen dat er bij de hoofdingang en de zij-ingang ieder seizoen een tafel/kast wordt ingericht in het thema van het seizoen. De ouderraad verzorgt dit om zo de sfeer van het seizoen de school in te halen. Nu ontdekten we afgelopen week dat er een aantal attributen die gebruikt worden stuk op de kast /tafel lagen. We horen dat de themakast /tafel ook wel eens wordt gebruikt om even wat spullen op te zetten (tassen/broodtrommels/paraplu s). Bij het er weer afhalen van deze spullen gaat het soms mis. Wij willen u verzoeken de themakast / tafel niet meer te gebruiken om spullen op te zetten. Het is toch wel erg jammer als de attributen stuk gaan en er wordt toch altijd veel zorg en aandacht aan besteed. Tot dit echter zover is, zullen wij het op Klaverweide zonder conciërge moeten stellen. Wij zullen naast onze eigen taken, ook wat taken van de conciërge over moeten nemen. We gaan natuurlijk onze uiterste best doen alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, maar er zullen zaken anders verlopen of tijdelijk niet gebeuren. Hamid haalde bijvoorbeeld iedere dinsdag om uur onze 5 plusklasleerlingen op van Westwoud. Mocht u op dinsdag tijd hebben en wilt u ons helpen door deze taak tijdelijk over te nemen, meldt u zich dan aan bij Véronique.

5 5 Kindervoorstelling Wouw zondag 17 november Kindervoorstelling Dries' Draaiorgel door theatergezelschap Ruwe Hondjes In verband met het 35-jarig bestaan van WOUW dit jaar wordt er deze zondag een extra feestelijke- en lange middag georganiseerd met vanaf half 2 spelletjes, knutselaktiviteiten en schminken. De feestmiddag wordt afgesloten met om uur de voorstelling Dries' Draaiorgel door het theatergezelschap Ruwe Hondjes. Mijnheer van Finland, de dirigent van Dries Draaiorgel, is stiekem aan het leren Jumpen. Aad heeft gelukkig bijpassende muziek, "in de maneschijn, jumpstyle". Weet jij wat het konzervatooriejum is? Mijnheer van Finland wel! Hij is de dirigent van Dries Draaiorgel en hij is gek op Klassieke muziek. Samen met zijn hulpje Aad en zijn acht man sterke orkest reist hij langs concertzalen van Wladiwostok tot Venezuela en van Bergen tot Bloemfontijn. Vandaag zijn Aad en Mijnheer van Finland wat eerder gekomen, om de instrumenten vast te stemmen en alles alvast klaar te zetten. Aad heeft aan alles gedacht en er kan dus niets misgaan! Maar wat duurt het toch lang voordat de mannen van het orkest er zijn! Zouden ze nog wel komen? Dat is wel te hopen want zonder orkest geen concert! En dat zou wel erg jammer zijn. In en om het orgel zijn veel technische hoogstandjes te vinden. Kinderen bemannen de fietspompsectie (voorzien van blokfluiten). Daarnaast is er uiteraard de ritme-, ratel-, bellen- en blaassectie om het orkest compleet te maken. Van Mozart tot Jantje Koopmans. De voorstelling zit vol met interactie, grappen, herrie en muzikale hoogstandjes. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. De middag begint om uur en de voorstelling begint om uur in 'Ons Huis', Kosterpad 3 te Zoeterwoude. De entree is 4,- per persoon, (reserveren niet nodig). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martine Saathof, telefoon of

6 6 26 NOVEMBER PIETENGYM Zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar PIETENGYM! De gymtijden zijn op 26 november anders dan op de normale gym dag uur uur: groep 1/2 a + groep 5/ uur uur: groep 1/2 b + groep 6/ uur uur: groep 3 + groep 4 + groep 8 Natuurlijk mogen de kinderen als GYMPIET verkleed op school komen! Gezinsviering zondag a.s. 17 november om 9.30 uur is er weer een gezinsviering in de Christus Dienaar kerk. Het thema is Soms moet iets... ook al is het niet fijn. Daar heef ieder wel eens mee te maken, jong en oud! We gaan samen zingen en luisteren naar de verhalen van Jezus. We steken kaarsen aan en bidden voor alle mensen van de wereld. Iedereen in van harte welkom. Werkgroep gezinsviering St. Jan Parochie Disco in groep 5/6 Op vrijdag 15 november is er een heuse disco geweest in groep 5/6! De complimentenladder was helemaal vol en daarom hebben we samen besloten hoe we dat wilden vieren. Er is gekozen voor een disco! Leuke lampen, gezellige muziek, tafels aan de kant, wat lekkers te eten en te drinken en feesten maar! In de ochtend hebben wij natuurlijk heel hard gewerkt, maar in de middag ging het los in groep 5/6!

7 7 Sinterklaas Kapoentje, zet bij de bieb je schoentje Zaterdag 16 november komt de Sint weer in het land. Dit jaar kunnen alle kinderen tot en met 7 jaar bij de bibliotheek hun schoentje komen zetten. De kinderen mogen er een mooie tekening of rijmpje indoen. De actie loopt van 25 tot en met 30 november De tekening of het rijmpje kunnen de kinderen maken in de bibliotheek. Hier liggen deelnameformulieren waarop kinderen zelf een rijmpje of tekening kunnen maken. Ook liggen er kant-en-klare kleurplaten. Kinderen mogen de formulieren natuurlijk ook mee naar huis nemen en er thuis mee aan de slag gaan. Tussen 25 en 30 november kunnen de schoentjes in de bieb worden gezet met de tekening, kleurplaat of het rijmpje erin. Het leukste rijmpje en de mooiste tekening/kleurplaat worden door de Knutsel- en Rijmpiet beloond met een extra cadeautje! Prijsuitreiking De kinderen kunnen hun schoentje op woensdagmiddag 4 december weer ophalen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Ook wordt er deze middag om uur bekend gemaakt wie de mooiste tekening/kleurplaat of het leukste rijmpje heeft gemaakt. Kerst Kerstkoor Wij, de kerstgroep, zijn op zoek naar muzikale kinderen die in het kerstkoor willen zingen tijdens de kerstviering in de kerk. Ben jij goed in zingen, vind je zingen ontzettend leuk of bespeel jij een instrument en wil je mee doen met ons kerstkoor?? Meld je dan voor donderdag 21 november aan bij juf Esther. Ook zijn we op zoek naar muzikale ouders die ons willen begeleiden op bijvoorbeeld de piano. We oefenen op vrijdagmiddag van 14:00-14:30 op school. (22-11, 29-11, 06-12, 13-12) Meer over kerst... Op donderdagavond willen we een levende kerststal maken. We hebben natuurlijk nog wel figuranten nodig. Heb jij een vader, moeder, opa, oma, broer, zus, tante, oom of ken je iemand die dit leuk zou vinden om te doen? Meld je dan aan bij juf Tineke (Je wordt de hele avond van alle gemakken voorzien ;-) )

8 8 Workshops groep 7 Ik heb de workshop koken gevolgd ik vond het erg leuk. We hebben paddenstoelen gebakken en we hebben hamburgers en chips gemaakt. De chips was gemaakt van verschillende groente. We hebben ook een toetje gemaakt, het waren gekarameliseerde appels met vanille roomijs. De workshop werd gegeven door de moeder van Camille en een kok. Het was allemaal heel lekker!!!! Camille De fotografie workshop. De fotografie workshop ging heel goed. We moesten foto s maken van het zonlicht of je dan goeie foto s of slechte foto s. En we kregen een boekje waar Jade in stond. Jade is de dochter van Erik Verdoodt, en die is al heel lang fotograaf. En het was heel leuk. We gingen ook inzoomen om verre foto s te maken. En in de gymzaal gingen we groepjes maken om van binnen foto s te maken van elkaar. En even later we foto s maken van buiten. En ze hadden hele mooie foto s. Timo lagerberg Wij waren naar workshop arts geweest. Het was heel leuk en heel leerzaam. We mochten in de dokterstas kijken. We mochten in elkaars oren kijken en naar je hartslag luisteren. We mochten ons bloeddruk meten. De arts was de moeder Famke uit groep 3. We kregen ook een stelling, bijvoorbeeld of vervelen soms gezond is? Maar dan moet je wel sporten. Maar niet te lang vervelen. En in een appel zit ook suiker. Maar we hebben geleert dat het natuurlijke suiker. We deden ook een spelletje we moesten raden of iets gezond was of ongezond. Bijvoorbeeld is een apparatuur altijd gezond. En is een appel gezond (tuurlijk J ) Stan en Nona Twee weken geleden heeft groep 6\7 een sollicitatie les gekregen van Mevrouw Mirthe. Het was heel leuk en we hebben veel geleerd het was ook wel moeilijk maar uiteindelijk is het iedereen gelukt, En nu heeft iedereen een eigen baan, en iedereen een eigen taak wat nog best moeilijk kan zijn.

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

Er bij horen. Vcfs Allemaal anders Er bij horen Lieve meiden en jongens Leven Vcfs Gewoon mens Toch een beperking Niemand die dat merkt Alleen

Er bij horen. Vcfs Allemaal anders Er bij horen Lieve meiden en jongens Leven Vcfs Gewoon mens Toch een beperking Niemand die dat merkt Alleen Wij en VCFS Er bij horen Vcfs Allemaal anders Er bij horen Lieve meiden en jongens Leven Vcfs Gewoon mens Toch een beperking Niemand die dat merkt Alleen Vcfs Goede vriendschap Er bij horen Wij zijn heel

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers

Kanjerskrant. Februari 2015. Algemeen nieuws vanuit Kanjers Kanjerskrant Centraal bureau Stationsstraat 25 Postbus 312 8160 AH Epe T 0578 676767 E info@koppelepe.nl www.koppelepe.nl Februari 2015 Kindercentrum Kanjers St. Crusiusweg 14 8161 HG Epe T 0578 676080

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe?

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Inhoud 1. Voor wie is deze brochure?...4 2. Introductie...5 3. Vermoeidheid een klacht?...5 4. Geen gewone vermoeidheid...5 5. Oorzaken van vermoeidheid...11

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. www.mariabasisschool-nop.nl. Vrijdag, 20 maart 2015. Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad. www.mariabasisschool-nop.nl. Vrijdag, 20 maart 2015. Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 20 maart 2015 Beste ouders, Gefeliciteerd Marel Mulders uit groep 4 is 21 maart jarig! Marel wordt dan 7 jaar. Sam de Boer uit groep 7 is op

Nadere informatie

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014

Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 Nieuwsbrief O.B.S. Elckerlyc Rembrandt van Rijnsingel 19 2371 RE Roelofarendsveen telefoon: 0713312735 de.elckerlyc@ssba.net www.obselckerlyc.nl Schooljaar: 2014 2015 Nummer 11 / 21-11 2014 1 Algemene

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh

er straks voor mij? Wie Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh zorgt Wie er straks voor mij? Portretten van verzorgenden Hans Hoogerheide & Ad de Jongh Wie zorgt er straks voor mij? 2008 Kavanah, Dwingeloo Niets uit deze uitgave mag worden gefotokopieerd, noch in

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

dichtbij Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek.

dichtbij Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek. Informatiemagazine van Stichting ATA, personenalarmering dichtbij nr. 2, maart 2012 Op de koffie bij Sharon Appels (43 jaar) Mijn oma had altijd zo n knop om haar nek. Win een rondvaart door de grachten

Nadere informatie

Cliënten in beeld. Portretten van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld. Portretten van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld Portretten van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld Portretten van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld 2 Uitgave Gemeente Leiden Afdeling Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Venmail. Algemeen 13-03-2015

Venmail. Algemeen 13-03-2015 13-03-2015 Algemeen Inschrijven nieuwe leerlingen Heeft u nog kinderen die het komende schooljaar vier jaar worden? Snel inschrijven hoor, dan reserveren wij een plekje voor uw kind. Vervanging Lisa ter

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Juni 2015. Mededelingen van de directie

Juni 2015. Mededelingen van de directie Juni 2015 Mededelingen van de directie Het is juni 2015 en de transitie in de zorg zorgt nu al maanden voor onrust binnen de kantoren van Zorgmed. Eigenlijk hopen we dat u als cliënt er weinig van merkt,

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie