FAQs instroom Coschappen C2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQs instroom Coschappen C2007"

Transcriptie

1 FAQs instroom Coschappen C Algemeen Hoe lang duren coschappen? De totale duur van de reguliere coschappen is 77 of 79 weken, inclusief 15 of 17 (bij een 2 de kerstknip) weken vakantie. Coschap weken Alco 4 Dermatologie 4 Interne geneeskunde 10 Heelkunde 8 Neurologie 6 Kindergeneeskunde 6 KNO of Oogheelkunde 4 Psychiatrie 6 Gynaecologie en Verloskunde 8 Sociale geneeskunde 2 Huisartsgeneeskunde 4 Bij welke ziekenhuizen kun je coschappen lopen? De coschappen worden gevolgd op de afdelingen van het LUMC, in met het LUMC geaffilieerde ziekenhuizen en enkele andere ziekenhuizen en praktijken en instellingen, waaronder: Bronovo Ziekenhuis, Den Haag Curium, Oegstgeest/Leiden Diaconessenhuis, Leiden Groene Hart Ziekenhuis, Gouda Haga Ziekenhuis, Den Haag Medisch Centrum Haaglanden, Den Haag Parnassia, Den Haag Rivierduinen, Leiden, Leidschendam, Oegstgeest, Voorhout, Alphen ad Rijn Rijnland Ziekenhuis, Leiderdorp Reinier de Graaf Ziekenhuis, Delft Langeland Ziekenhuis, Zoetermeer en anderen

2 Hoe bereid je je voor op je eerste coschap (ALCO)? Lees de Course information en andere documenten in de ALCO-blackboardmodule. Deze vind je onder Geneeskunde/Geneeskunde coschappen en stage/alco/course information. Op deze pagina staat informatie over de badge, het account, de witte jas, het rooster van het ALCO en mogelijke informatie over je cogroep. Bij aanvang van het ALCO heb je zowel studieboeken als instrumenten nodig. Kijk voor Aanschaffen van materialen voor het ALCO en de coschappen op deze link. Op de eerste dag van het ALCO verwachten we je om 8.30 uur in het Onderwijsgebouw (gebouw 3), Hippocratespad 21. Tijdens het ALCO ontvang je een nieuwe badge waarmee je toegang krijgt tot de klinische afdelingen van het LUMC. Bovendien is deze badge nodig om dienstkleding te krijgen. Voor het aanmaken van deze badge, neem je op de eerste dag een paspoort of ID-kaart mee, je eventuele oude badge en 15 euro borg. Informatie volgende coschappen op Blackboard: Kijk altijd de week/het weekend voor het volgende coschap begint op de Blackboard-module van dat coschap en van de locatie waar je geplaatst bent of er in de "eerste dag procedure" nog iets veranderd is. Hoe werkt de procedure voor de verdeling van coschapplaatsen? Op de 4 de maandag van het Alco krijgen de studenten per een verdeelpakket. Hierin zijn alle beschikbare co-plaatsen (ziekenhuizen) per coschap aangegeven, uitgezonderd Dermatologie. De co-assistenten hebben tot vrijdag 9.00 uur de gelegenheid om de co-plaatsen in onderling overleg te verdelen en per in te leveren bij coschappen@lumc.nl. Wanneer de indeling te laat binnenkomt verdeelt DOOcoschappen de plaatsen. Bij de verdeling kunnen studenten kiezen tussen het coschap Oogheelkunde en KNO. In de praktijk betekent dit dat per co-groep de helft van de co-assistenten kiest voor KNO en de andere helft voor Oogheelkunde. De plaatsen van Dermatologie worden standaard door DOO-coschappen ingedeeld. De opleiders hebben de indeling en de gegevens van de bij hun ingedeelde coassistenten minstens vier weken van tevoren nodig. Zij kunnen dan op tijd praktische zaken regelen zoals een badge, computeraccount e.d. Plaatsen voor het coschap Dermatologie kunnen om deze reden ook niet worden geruild. Bij het indelen voor Dermatologie wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de woonplaats van de student. Voor studenten die coschappen buiten de regio lopen zijn logeeradressen beschikbaar. Informatie is te vinden op Blackboard>Algemene informatie over de coschappen>slaapplaatsen.

3 Na het Alco ontvang je per een overzicht van start en einddata van de coschappen en de co-plaatsen waar je bent ingedeeld. Het is toegestaan onderling te ruilen. De ruiling moet uiterlijk zes weken voor de start van het betreffende coschap schriftelijk en door beide partijen ondertekend ingeleverd/verstuurd worden aan DOO-coschappen door middel van het ruilformulier in Klapp. De termijn van zes weken wordt gehanteerd omdat dit zo is afgesproken met de opleiders. Zij kunnen er bij het regelen van hun eigen roosters en andere praktische zaken vanuit gaan dat er in die laatste zes weken geen wijzigingen meer optreden. Coassistenten die menen dat zij wegens bijzondere (privé)omstandigheden in een bepaald ziekenhuis moeten worden geplaatst, kunnen contact opnemen met de studieadviseur. De overige co-assistenten worden over event. afspraken per geinformeerd, zodat hiermee bij het verdelen van de co-plaatsen rekening wordt gehouden. Verzoeken moeten tijdig voor het Alco - worden ingediend. Als je een coschap in het buitenland wilt doen, meld dit dan z.s.m. bij DOO-Internationalisering (internationalisering@lumc.nl). Wat is/doet de commissie IVBC? De Commissie Instroom, Voortgang en Bijzondere Regelingen Coassistentschappen (IVBC) bestaat uit de voorzitter van het u.o. Master Geneeskunde, de opleidingscoördinator Geneeskunde, een studieadviseur en de coördinator coassistentschappen. Voor uitstel van indeling, wijziging van de startperiode of onderbreking van de begonnen coassistentschappen is toestemming van de commissie vereist. Aanvragen worden beoordeeld door de commissie Instroom, Voortgang en Bijzondere omstandigheden Coschappen. Deze aanvragen met eventuele kopieën (bv. inschrijvingsbewijs tweede studie e.d.) kun je per sturen naar Coschappen@lumc.nl, subject t.a.v. commissie IVBC of schriftelijk naar: Doo-Coschappen, t.a.v. commissie IVBC, Postbus 9600, 2300 RC Leiden. 2. Indeling van coschappen Welke criteria gelden voor de indeling van coschappen? De indeling voor de coschappen is geautomatiseerd en wordt uitgevoerd door een computerprogramma. Het programma gebruikt daarbij de volgende criteria in volgorde van prioriteit: Optimale bezetting van de coplaatsen; Minimalisatie van de gemiddelde wachttijd; Zoveel mogelijk de voorkeur van de studenten honoreren. NB: oudere cohorten hebben geen voorrang op nominaal-studerenden.

4 Hoe ziet de lijst in te delen studenten eruit? Deze MICO-lijst (mico: mag ingedeeld worden voor coschappen) staat op Blackboard en bevat 4 kolommen. Student nummer Laatste tentamendatum Vak Restpunten Bewegingsapparaat Voortgangstentamen 20 Kolom 1: Studentnummer Kolom 2: Laatste tentamendatum (vermoedelijke laatste tentamendatum; let op: NVV wordt gezien als gehaald) Kolom 3: Vak (vermoedelijke laatste te behalen vak) Kolom 4: Restpunten (aantal ontbrekende EC om te kunnen starten met coschappen b.v. 8 respunten = = 144 EC; let op: NVV geen EC) Hoe weet je of je meedoet met een indelingsronde voor de coschappen? De namen van studenten die voor indeling in aanmerking komen, komen op een lijst te staan. Naast de naam van de student staan op de lijst ook de behaalde EC van de onderdelen van bachelorjaar 2 en 3 en masterjaar 1 en de datum van het laatste nog te behalen tentamen. Deze lijst wordt op Blackboard gepubliceerd blackboard.leidenuniv.nl/ (log in met je eigen toegangscode en ga naar algemene informatie over de co-schappen > instroom coschappen). Elke student die op de lijst staat krijgt daar bericht van via (U-mail). Wat kunnen redenen zijn voor uitstel van indeling? Redenen voor uitstel van indeling kunnen zijn: Je krijgt een promotieplaats Je bent bezig met de afronding van een tweede universitaire studie Bestuursfunctie (met beurs) Persoonlijke omstandigheden. Neem in dit geval eerst contact op met de studieadviseur. Let wel: uitstel van indeling coschappen betekent niet automatisch recht op een startperiode op maat. Aanvragen worden beoordeeld door de commissie Instroom, Voortgang en Bijzondere omstandigheden Coschappen. Deze aanvragen met eventuele kopieën (bv. inschrijvingsbewijs tweede studie e.d.) kun je per sturen naarcoschappen@lumc.nl, subject t.a.v. commissie IVBC of schriftelijk naar:

5 Doo-Coschappen, t.a.v. commissie IVBC, Postbus 9600, 2300 RC Leiden Heb je bij een indelingsronde geen laatste tentamendatum (LT) omdat je vereiste vakken hebt gehaald? Als je tijdens een indelingsronde al klaar bent met alle - voor de coschappen vereiste vakken (= 152 EC), wordt als zgn. laatste tentamendatum (LT), de datum van publicatie van de uitslag van de indelingsronde genomen. Bij de indelingsronde van september is dat week 45. Welke vakken / EC tellen mee bij indeling voor de coschappen? EC die worden meegeteld zijn behaald met: Al het reguliere onderwijs van jaar twee Al het reguliere onderwijs van jaar drie Al het reguliere onderwijs van master jaar 1, behalve de Voortgangstoets. Let dus goed op de vakcode van een Blok, Lijn, Keuzevak en Voortgangstoets (M2 is tweedejaars vak, M3 is derdejaars vak, etc. N.B. POV en Wetenschapsstage vallen onder jaar 6. Hoe worden niet vrijgegeven cijfers (NVO, NVV) of vijven meegeteld bij indeling coschappen? Cijfer Telling EC De bepaling van de laatste tentamendatum NVV Wordt niet meegeteld Wordt geteld als gehaald vak. NVO Wordt niet meegeteld Wordt gezien als een niet compenseerbaar cijfer. Zie voor de exacte regeling: Regels/richtlijnen examens. Let op: Om mee te kunnen tellen moeten vrijstellingen en de EC voor een alternatieve invulling van een keuzevak voor 1 oktober resp. voor 1 april usis geregistreerd staan! Heb je geen voorkeur opgegeven? Als je geen voorkeur voor een traject hebt opgegeven in de daarvoor bestemde periode krijg je er een toegewezen dat past binnen de planning van DOO.

6 3. Vrij traject en wetenschapsstage Wat zijn de mogelijkheden voor de invulling van een vrij traject? Een vrij traject kun je naar eigen inzicht invullen. Bijvoorbeeld voor een buitenlandstage, de wetenschapsstage of voor iets heel anders. Je kunt pas definitieve afspraken maken voor het vrij traject, ook voor de wetenschapsstage, als je startperiode is toegewezen. Hoe plan je je wetenschapsstage? Je kunt pas definitieve afspraken maken voor je wetenschapsstage als je startperiode is toegewezen. Heb je je wetenschapsstage al (bijna) afgerond? Als je wetenschapstage (bijna) is afgerond moet je dit naast je voorkeur voor een traject via de optie CWVR aangeven. 4. Voorkeur opgeven Kun je je startperiode voor de coschappen ruilen? Ruilen van startperiode kan zolang je definitieve startdatum nog niet bekend is. Ruilen wordt gefaciliteerd door een ruilforum op Blackboard, course Algemene Informatie over de Coschappen, onder de knop Ruilen Startperiode. Een verzoek tot ruiling kun je schriftelijk indienen (bij het LUMC-onderwijsservicepunt) met behulp van het formulier Ruilen startperiode coschappen, ondertekend door beide partijen. Indien een student in het buitenland verblijft volstaat een bevestingsmail, verstuurd vanuit het persoonlijke U-mailadres. Ruilen van startdatum is niet mogelijk. Wanneer weet je je definitieve startdatum? Als je aan alle voorwaarden hebt voldaan, krijg je vier tot zes weken voor aanvang van je eerste coschap je startdatum per U-mail toegestuurd. De deelnemers aan de cogroep en het rooster worden op Blackboard gepubliceerd,blackboard.leidenuniv.nl/ (log in met je eigen toegangscode en ga naar coursealgemene informatie over de coschappen > wie in welke cogroep). Wat gebeurt er als je zonder geldige reden niet start in je startperiode? Als je zonder geldige reden besluit niet te starten met de coschappen in je geplande startperiode, word je vervangstudent. Dit betekent dat je moet wachten totdat de afdeling coschappen aangeeft

7 dat er plaats voor jou is. Je krijgt dus geen nieuwe startperiode. Wanneer er een coplaats vrijgekomen is waarvoor geen kandidaat beschikbaar is, krijg je als vervangstudent deze plaats toegewezen vier tot zes weken voor aanvang van de coschappen. Je bent in die situatie gehouden die plaats te accepteren. Een vervangstudent heeft geen recht op financiële compensatie van de wachttijd. Wat als je cijfers in usis niet op tijd in orde zijn? Als je op grond van je studieresultaten je startperiode niet kunt halen: Meld dit z.s.m. bij DOO-Coschappen. Persoonlijke omstandigheden: naar studieadviseur. Bied je startperiode aan op de ruilbeurs. Probeer alles te doen om je plaats op te vullen! Als ruilen van startperiode niet tijdig lukt, word je uit de startperiode gehaald en met de eerst volgende indelingsronde opnieuw ingedeeld voor de coschappen. 5. Voorwaarden voor indeling/starten Hoe krijg je een vaccinatieverklaring van VGM? Om met de coschappen te kunnen starten heb je een recente vaccinatieverklaring nodig van VGM.Deze verklaring mag maximaal 3 maanden oud zijn, en moet uiterlijk 2 weken voor je definitieve startdatum ingeleverd zijn.er zitten maximaal 5 dagen tussen de controle en de uitslag, je moet dus uiterliijk 3 weken voor je startdatum langs bij VGM. Ga je / ben je (vlak) voor de start van de coschappen in het buitenland: Informeer altijd VGM als je na het regelen van je vaccinatieverklaring en voor je startdatum naar het buitenland gaat. Misschien is er een aanvullende test nodig. Ben je in een land met een "westerse" gezondheidszorg dan kun je in principe ook daar je verklaring regelen. Dit is wel voor eigen kosten en overleg dit altijd vooraf met VGM. Wat als NVV/NVO s niet tijdig in orde zijn? Voor NVV / NVO s gelden dezelfde regels als in de FAQ Wat als je cijfers in usis niet op tijd in orde zijn? Er is echter één belangrijk verschil: Bij een NVV / NVO word je niet opnieuw ingedeeld voor de coschappen, maar word je vervangstudent. N.B. Niet vrijgegeven tentamencijfers zijn één jaar geldig.

8 Wat gebeurt er als je je vaccinatieverklaring niet op tijd heb gehaald? Als je uiterlijk 14 dagen vóór aanvang van je eerste coschap (het ALCO) geen geldige vaccinatieverklaring van VGM bij de het LUMC-Onderwijsservicepunt hebt ingeleverd mag je niet starten met je coschappen. Je krijgt hierover een mail van DOO-coschappen. Afhankelijk van de reden van het ontbreken van een vaccinatieverklaring word je zo spoedig mogelijk opnieuw ingedeeld.

Regeling voor de verdeling van coschappen startdata Masteropleiding Geneeskunde

Regeling voor de verdeling van coschappen startdata Masteropleiding Geneeskunde Regeling voor de verdeling van coschappen startdata Masteropleiding Geneeskunde 1 Regeling voor de verdeling van coschappen startdata Masteropleiding Geneeskunde Samengesteld door: Dr. F. van Kooten, Coördinator

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst derdejaars en zij-instroom 14 maart Deze slides en extra slides op student.uva.nl/gnk/az > Studieadviseurs

Voorlichtingsbijeenkomst derdejaars en zij-instroom 14 maart Deze slides en extra slides op student.uva.nl/gnk/az > Studieadviseurs Voorlichtingsbijeenkomst derdejaars en zij-instroom 14 maart 2018 Deze slides en extra slides op student.uva.nl/gnk/az > Studieadviseurs Master geneeskunde Doel bijeenkomst: Informeren en vragen beantwoorden

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst derdejaars en zij-instroom 4 maart Deze slides en extra slides op student.uva.nl/gnk/az > Studieadviseurs

Informatiebijeenkomst derdejaars en zij-instroom 4 maart Deze slides en extra slides op student.uva.nl/gnk/az > Studieadviseurs Informatiebijeenkomst derdejaars en zij-instroom 4 maart 2019 Deze slides en extra slides op student.uva.nl/gnk/az > Studieadviseurs Master geneeskunde Doel bijeenkomst: Informeren en vragen beantwoorden

Nadere informatie

Onderdelen en ECTS-verdeling Master Geneeskunde

Onderdelen en ECTS-verdeling Master Geneeskunde Bijlage 1 Onderdelen en ECTS-verdeling Master Geneeskunde Master 1, 2 en 3 ECTS-verdeling Aantal weken 1 ECTS = 28 studieuren KENNIS EN INZICHT 26 Thema 1A Methoden van klinisch en epidemiologisch 4 4

Nadere informatie

Voorlichting Master geneeskunde

Voorlichting Master geneeskunde Voorlichting Master geneeskunde Programma 8.45-9.10 uur: Welkom en korte uitleg programma Master gnk prof. dr. Harry van Goor, curriculumcoördinator master geneeskunde 9.10-9.30 uur: Verdeling coplaatsen

Nadere informatie

Regeling voor de verdeling van instroommomenten reguliere coschappen masteropleiding Geneeskunde

Regeling voor de verdeling van instroommomenten reguliere coschappen masteropleiding Geneeskunde Regeling voor de verdeling van instroommomenten reguliere coschappen masteropleiding Geneeskunde 2019-2020 1 Regeling voor de verdeling van instroommomenten coschappen masteropleiding Geneeskunde 2019-2020

Nadere informatie

Voorlichting Master geneeskunde

Voorlichting Master geneeskunde Voorlichting Master geneeskunde Episodes in master geneeskunde Sandwich structuur: Onderwijs Coschap Onderwijs CKO voor coschap (coschap) CKO na CKO= Centraal Klinisch Onderwijs Inhoud masterfase Reguliere

Nadere informatie

Voorlichting Master geneeskunde

Voorlichting Master geneeskunde Voorlichting Master geneeskunde Programma 8 december 2015 17:00-17:30 uur: Welkom en uitleg programma Master geneeskunde Inhoud Centraal Klinisch Onderwijs en Toetsing prof. dr. Harry van Goor, curriculumcoördinator

Nadere informatie

Vastgesteld op 22 12 2009 door Prof dr E.C. Klasen, lid Raad van Bestuur en decaan van het Leids Universitair

Vastgesteld op 22 12 2009 door Prof dr E.C. Klasen, lid Raad van Bestuur en decaan van het Leids Universitair datum 22 december 2009 Vastgesteld op 22 12 2009 door Prof dr E.C. Klasen, lid Raad van Bestuur en decaan van het Leids Universitair Medisch Centrum Inleiding Dit reglement is een afgeleide van het NFU

Nadere informatie

Inventarisatie 2012.3 De coassistent in het buitenland

Inventarisatie 2012.3 De coassistent in het buitenland Inventarisatie 2012.3 De coassistent in het buitenland Inleiding Veel coassistenten maken gebruik van de mogelijkheid om in het buitenland een deel van de master te doen, zoals de wetenschappelijke stage

Nadere informatie

Inventarisatie: aantal weken coschappen per specialisme per faculteit Simone Bernard (bestuurslid LOCA 2011), januari 2012

Inventarisatie: aantal weken coschappen per specialisme per faculteit Simone Bernard (bestuurslid LOCA 2011), januari 2012 Inventarisatie: aantal weken coschappen per specialisme per faculteit Simone Bernard (bestuurslid LOCA 2011), januari 2012 Inleiding Nederland telt acht medische faculteiten, welke alle een ander curriculum

Nadere informatie

Voorlichting Master geneeskunde

Voorlichting Master geneeskunde Voorlichting Master geneeskunde Programma 21 juni 2016 11:00-11:45 uur Welkom en uitleg programma Master geneeskunde Inhoud Centraal Klinisch Onderwijs en Toetsing prof. dr. Harry van Goor, coördinator

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Voorbereiding op je co-schappen 1.1 White coat ceremony

Hoofdstuk 1. Voorbereiding op je co-schappen 1.1 White coat ceremony Gefeliciteerd! Je studentenleven is officieel voorbij. Vanaf nu heb jij ook een arbeidersleven wat betekent dat je je huidige patroon van laat opstaan, de hele dag om je heen kijken, veel sporten, veel

Nadere informatie

U I T S P R A A K en

U I T S P R A A K en U I T S P R A A K 0 9-0 3 3 en 0 9-0 4 1 van het College van beroep voor de examens van de Universiteit Leiden inzake de beroepen van de heer XXX te Breda, appellant tegen de Centrale Examencommissie Geneeskunde,

Nadere informatie

Bureau Onderwijszaken TNW Opleiding Scheikundige Technologie

Bureau Onderwijszaken TNW Opleiding Scheikundige Technologie Versie januari 2018 Bureau Onderwijszaken TNW Opleiding Scheikundige Technologie Formulier voor: - Aanvraag van goedkeuring van de Beoordelingscommissie, de inhoud BSc-opdracht en het vakkenpakket - Overeenkomst

Nadere informatie

Overgangsregeling Curius naar Curius+ Masteropleiding Geneeskunde & Regeling Coschapprogramma Curius vanaf 2012

Overgangsregeling Curius naar Curius+ Masteropleiding Geneeskunde & Regeling Coschapprogramma Curius vanaf 2012 Overgangsregeling Curius naar Curius+ Masteropleiding Geeskunde & Regeling Coschapprogramma Curius vanaf 2012 Deze (overgangs)regeling is in eerste instantie bedoeld voor Curius studt die zijn gestart

Nadere informatie

Inhoud. Opbouw master CRU + EPA s. Blok LINK. Wat zijn EPA s? EPA raamwerk Supervisieniveau s

Inhoud. Opbouw master CRU + EPA s. Blok LINK. Wat zijn EPA s? EPA raamwerk Supervisieniveau s Marijke van Dijk Groningen, 12 december 2017 Inhoud Opbouw master CRU + Blok LINK EPA s Wat zijn EPA s? EPA raamwerk Supervisieniveau s Overzicht LINKs Ma 1 Ba 3 Blok Blok LINK groen Huisarts Interne Chirurgie

Nadere informatie

Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3

Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3 Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3 Inleiding In het laatste jaar van de opleiding staan de semi-arts stage/oudste co-schap en de wetenschappelijke stage op het programma. Tijdens de semi-arts

Nadere informatie

Beknopte handleiding OSIRIS student Geneeskunde

Beknopte handleiding OSIRIS student Geneeskunde Beknopte handleiding OSIRIS student Geneeskunde 1. Over Osiris Student In OSIRIS verwerkt het DCO je studieresultaten, studieadviezen en behaalde examens. Met OSIRIS student kun je: - Je aanmelden voor

Nadere informatie

Overgangsregeling Curius naar Curius+, Ongedeelde Opleiding Geneeskunde

Overgangsregeling Curius naar Curius+, Ongedeelde Opleiding Geneeskunde Overgangsregeling Curius naar Curius+, Ongedeelde Opleiding Geneeskunde De overgangsregeling is in eerste instantie bedoeld voor studenten, die per 1 september 2008 zijn gestart met de opleiding (cohort

Nadere informatie

1 : / / / / / K - N F U 2 0 0 9 0 6 3 9 R

1 : / / / / / K - N F U 2 0 0 9 0 6 3 9 R datum in de klinische praktijk 2013 Vastgesteld op 17 juni 2014 door Prof dr P. C.W. Hogendoorn, lid Raad van Bestuur en decaan van het Leids Universitair Medisch Centrum Inleiding Dit reglement is een

Nadere informatie

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN?

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Wil je je aanmelden voor een opleiding bij de HAN? Meld je dan aan via Studielink. Studielink is de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse

Nadere informatie

Voorlichting Master geneeskunde. 28 februari 2017

Voorlichting Master geneeskunde. 28 februari 2017 Voorlichting Master geneeskunde 28 februari 2017 Dr. I.E. Thunnissen Bachelor coördinator Mevr. M. Kraan Medewerker Onderwijszaken Geneeskunde studie gesplitst in Bachelor en Master Bachelor Master Mag

Nadere informatie

Handleiding aanmelding vakkenpakket masterdiploma aanvraag voor studenten

Handleiding aanmelding vakkenpakket masterdiploma aanvraag voor studenten Handleiding aanmelding vakkenpakket masterdiploma aanvraag voor studenten Versie: 5.3 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Intekenen door student... 4 Variant / Specialisatie... 6 Aanpassen

Nadere informatie

Richtlijn keuzestages, projecten, cursussen, congressen en studiereizen

Richtlijn keuzestages, projecten, cursussen, congressen en studiereizen Richtlijn keuzestages, projecten, cursussen, congressen en studiereizen Huisartsopleiding Leiden LUMC - Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde G.J. GRIJPINK A. VERKERKE 23 NOVEMBER 2016 Documentbeheer

Nadere informatie

Inventarisatie Voortgangstoets Bespreking Algemene vergadering: 10-07-2010

Inventarisatie Voortgangstoets Bespreking Algemene vergadering: 10-07-2010 Inventarisatie Voortgangstoets Bespreking Algemene vergadering: 10-07-2010 Aanvraag: LOCA-bestuur 2010 Reden tot aanvraag: tijdens de algemene vergadering van 29 mei 2010 zijn er een aantal problemen rondom

Nadere informatie

Informatie over het BINDEND STUDIEADVIES voor studenten Pedagogische Wetenschappen

Informatie over het BINDEND STUDIEADVIES voor studenten Pedagogische Wetenschappen Informatie over het BINDEND STUDIEADVIES voor studenten Pedagogische Wetenschappen. 2019-2020 INHOUD Inleiding pag 1 1. Wanneer worden de adviezen uitgebracht? pag 1 2. Welke normen worden gehanteerd bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2014

Nieuwsbrief Augustus 2014 Nieuwsbrief Augustus 2014 De cijfers Nieuwe coördinerend onderzoeker Deelname nieuw ziekenhuis OCON Hengelo Stand van zaken: onderzoek met stappenteller Contact 1800 Cijfers U doet mee in de LOAS studie,

Nadere informatie

Informatie over het BINDEND STUDIEADVIES voor studenten Pedagogische Wetenschappen

Informatie over het BINDEND STUDIEADVIES voor studenten Pedagogische Wetenschappen Informatie over het BINDEND STUDIEADVIES voor studenten Pedagogische Wetenschappen. 2015-2016 Inleiding. Alle studenten van de Leidse universiteit die zich in 2015 voor de eerste keer ingeschreven hebben

Nadere informatie

Erasmus MC. Bindend Studieadvies. Geneeskunde

Erasmus MC. Bindend Studieadvies. Geneeskunde Erasmus MC Bindend Studieadvies Geneeskunde Bindend Studieadvies Geneeskunde De studie Geneeskunde aan het Erasmus MC kent een bindend studieadvies (BSa) voor studenten die studeren in Bachelorjaar-1.

Nadere informatie

Bestuursbeurzen : voorwaarden en procedure. Frank Peters Team studentendecanen Directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek

Bestuursbeurzen : voorwaarden en procedure. Frank Peters Team studentendecanen Directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek Bestuursbeurzen 2019-2020: voorwaarden en procedure Frank Peters Team studentendecanen Directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek Bestuursbeurzen 2019-2020 soorten bestuursbeurzen voorwaarden: inschrijving(s)duur

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling van de co-fase voor de ongedeelde opleiding geneeskunde (Curriculum 1991) Collegejaar

Onderwijs- en examenregeling van de co-fase voor de ongedeelde opleiding geneeskunde (Curriculum 1991) Collegejaar Instituut voor onderwijs en opleiden VUmc Onderwijs- en examenregeling van de co-fase voor de ongedeelde opleiding geneeskunde (Curriculum 1991) Collegejaar 2010-2011 Instituut voor onderwijs en opleiden

Nadere informatie

Bestuursbeurzen : voorwaarden en procedure. Frank Peters Team studentendecanen O&O Studentbegeleiding

Bestuursbeurzen : voorwaarden en procedure. Frank Peters Team studentendecanen O&O Studentbegeleiding Bestuursbeurzen 2017-2018: voorwaarden en procedure Frank Peters Team studentendecanen O&O Studentbegeleiding Bestuursbeurzen 2017-2018 soorten bestuursbeurzen voorwaarden Procedure korte pauze collegegeldvrij

Nadere informatie

Zij-instroomprogramma geneeskunde. Dubbeltalent gezocht

Zij-instroomprogramma geneeskunde. Dubbeltalent gezocht Zij-instroomprogramma geneeskunde Dubbeltalent gezocht Ben je een talentvolle student met interesse in en ervaring met wetenschappelijk onderzoek? Misschien kun jij dan wel deelnemen aan het vierjarige

Nadere informatie

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten MES-6 / 2 14 A6 A6 Informatie voor en over Coassistenten A5 A5 A4 A4 Informatie voor en over Coassistenten Medisch Spectrum Twente Medisch Spectrum Twente (MST) behoort tot de grootste niet-academische

Nadere informatie

Taalvouchers. Toelichting & Voorwaarden

Taalvouchers. Toelichting & Voorwaarden Taalvouchers Toelichting & Voorwaarden 1. Wat is een taalvoucher?... 1 2. Wie heeft recht op taalvouchers?... 1 3. Waar kunnen taalvouchers voor worden gebruikt?... 1 4. Geldigheid taalvouchers... 2 5.

Nadere informatie

Minor in het buitenland 2016-2017 Mogelijkheden bij de opleiding Geneeskunde

Minor in het buitenland 2016-2017 Mogelijkheden bij de opleiding Geneeskunde Internationalisering Minor in het buitenland 2016-2017 Mogelijkheden bij de opleiding Geneeskunde Minor algemeen Alle studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) volgen in het derde Bachelorjaar

Nadere informatie

Veelgestelde vragen opleiding Tandheelkunde

Veelgestelde vragen opleiding Tandheelkunde Veelgestelde vragen opleiding Tandheelkunde Wat zijn de toelatingseisen voor Tandheelkunde? De volgende voortrajecten voldoen aan de toelatingseisen voor Tandheelkunde: VWO diploma met profiel (vanaf 2010)

Nadere informatie

Bestuursbeurzen : voorwaarden en procedure. Frank Peters Team studentendecanen O&O Studentbegeleiding

Bestuursbeurzen : voorwaarden en procedure. Frank Peters Team studentendecanen O&O Studentbegeleiding Bestuursbeurzen 2017-2018: voorwaarden en procedure Frank Peters Team studentendecanen O&O Studentbegeleiding Bestuursbeurzen 2017-2018 soorten bestuursbeurzen voorwaarden Procedure korte pauze collegegeldvrij

Nadere informatie

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen

Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Aanvraag tot toelating tot pre-master Psychologie 2015-2016 Faculteit der Gedrags- en Maatschappij Wetenschappen, Rijksuniversiteit Groningen Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie

Nadere informatie

Opleiding Geneeskunde (ongedeelde opleiding)

Opleiding Geneeskunde (ongedeelde opleiding) Geldig vanaf 1 september 2012 Opleiding Geneeskunde (ongedeelde opleiding) Opleiding Geneeskunde (ongedeelde opleiding) Studiejaar Inhoud: 1. Algemeen 2. Opbouw van de opleiding 3. Onderwijs. Toetsing

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 3 2 4 1 van het van de Universiteit Leiden inzake het beroep van [naam appellant], appellant tegen de Examencommissie Geneeskunde, verweerder 1. Ontstaan en loop van het geding Bij

Nadere informatie

FAQ aan de studentendecanen

FAQ aan de studentendecanen FAQ aan de studentendecanen Inschrijven, uitschrijven en herinschrijven * Kan ik me later dan 1 september inschrijven voor de opleiding geneeskunde? * Moet ik me herinschrijven als bachelor als ik nog

Nadere informatie

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN Aanvraag tot toelating tot Master Opleiding Psychologie 2015-2016 (voor studenten met een bachelor Psychologie Nederlandse Universiteit, niet bestemd voor studenten van de RUG) Deze formulieren s.v.p.

Nadere informatie

U I T S P R A A K

U I T S P R A A K U I T S P R A A K 1 2-0 2 1 van het College van beroep voor de examens van de Universiteit Leiden inzake het beroep van XXX, appellant tegen de Centrale Examencommissie Geneeskunde, verweerder 1. Ontstaan

Nadere informatie

Zorgstage in het kort Bachelorjaar 2

Zorgstage in het kort Bachelorjaar 2 Bachelorjaar 2 Collegejaar 2015-2016 Bachelorjaar 2 Collegejaar 2015-2016 Contactpersonen: mw. C. Kastelein, coördinator Zorgstage bachelorjaar 2, voor inhoudelijke vragen. mw. M.G. Prochazka, voor logistieke

Nadere informatie

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg

BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg Informatieboekje over de start augustus 2016 BOL studenten van de afdeling Verzorging Maatschappelijke zorg 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom

Nadere informatie

1 Toelichting. 1.1 Achtergrondinformatie

1 Toelichting. 1.1 Achtergrondinformatie Samenwerken voor Optimale Zorg en Preventie / Master Erasmusarts 2020 / Patiënt volgen Patiënt volgen a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Nadere informatie

Schakelzoneprogramma Universiteit Utrecht Tentaminering

Schakelzoneprogramma Universiteit Utrecht Tentaminering Inhoudsopgave 1 Aanmelden algemeen 2 Aanmelden in Nederland en Vlaanderen 3 Aanmelden in het buitenland 4 Afmelden 5 Verdere verloop procedure na aanmelding 6 Extra tentamenkans 7 Laatste tentamenmogelijkheid

Nadere informatie

Inventarisatie 2. Dienstcompensatie

Inventarisatie 2. Dienstcompensatie Inventarisatie 2. Dienstcompensatie Inventarisatie 2 - Dienstcompensatie Inleiding In de Landelijke richtlijnen voor de regeling van de positie van coassistenten door Disciplineoverlegorgaan Medische Wetenschappen

Nadere informatie

Aanvraag tot voorwaardelijke toelating tot Master Opleiding Psychologie (schakelprogramma Psychologie)

Aanvraag tot voorwaardelijke toelating tot Master Opleiding Psychologie (schakelprogramma Psychologie) Aanvraag tot voorwaardelijke toelating tot Master Opleiding Psychologie (schakelprogramma Psychologie) Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw A.I. Emmen Grote

Nadere informatie

HANDLEIDING beoordelaars HAG Erasmus MC Desiderius School, september 2013

HANDLEIDING beoordelaars HAG Erasmus MC Desiderius School, september 2013 HANDLEIDING beoordelaars HAG Erasmus MC Desiderius School, september 2013 http://my.epass.eu Deze handleiding is geschreven voor huisartsen die coassistenten beoordelen. 1. Introductie epass epass (elektronisch

Nadere informatie

3. Maakt de wetenschappelijke stage ook deel uit van het schakeljaar?

3. Maakt de wetenschappelijke stage ook deel uit van het schakeljaar? De masteropleiding geneeskunde van VU medisch centrum (VUmc) biedt je de mogelijkheid aan om in het kader van het zogenaamde dedicated schakeljaar een schakelstage te volgen. Om in aanmerking te komen

Nadere informatie

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging

Informatieboekje. over de start januari BOL studenten van de afdeling Verzorging Informatieboekje over de start januari 2017 BOL studenten van de afdeling Verzorging 1 Informatie voor de eerstejaars studenten (BOL) Beste student, Wij heten je van harte welkom bij het eerste jaar van

Nadere informatie

De zomerperiode ligt achter ons, het nieuwe collegejaar is gestart.

De zomerperiode ligt achter ons, het nieuwe collegejaar is gestart. Beste bachelorstudent, De zomerperiode ligt achter ons, het nieuwe collegejaar is gestart. Voor ons een goede gelegenheid je te informeren over onderwerpen binnen het onderwijsprogramma en/of met betrekking

Nadere informatie

Vraagt het examen aan voor de Opleiding. Met specialisatie.. Faculteit der Geesteswetenschappen. Studentnummer. Naam + voorletters

Vraagt het examen aan voor de Opleiding. Met specialisatie.. Faculteit der Geesteswetenschappen. Studentnummer. Naam + voorletters Faculteit der Geesteswetenschappen Afstudeerformulier Master 1. Studenten die het masterdiploma wensen te ontvangen, dienen een afstudeerformulier in te leveren bij de onderwijsadministratie van de opleiding.

Nadere informatie

Bindend Studieadvies (BSA)

Bindend Studieadvies (BSA) BSA_4luik_0708.qxp:BSA folder recht 06-06-2007 18:18 Pagina 1 Bindend Studieadvies (BSA) Neem contact op met het Bureau Studiebegeleiding Om dispensatie te krijgen van het negatief BSA moet u uw persoonlijke

Nadere informatie

nr. tegenstander 1 5 8 14 21 28 39 resultaat nr. 57 0 ½ 1 1 ½ ½ 0 score tegenstander 3½ 4½ 2 5 4 6 5½

nr. tegenstander 1 5 8 14 21 28 39 resultaat nr. 57 0 ½ 1 1 ½ ½ 0 score tegenstander 3½ 4½ 2 5 4 6 5½ Reglement Zwitsers op weerstandspunten A. Inleidende opmerkingen en definities A1 a Weerstandspunten De weerstandspunten (WP), ook wel Buchholz of Solkoffscore genoemd, van een speler is de som van de

Nadere informatie

Regeling Selectie en Plaatsing opleidingsdeel Klinische Technologie

Regeling Selectie en Plaatsing opleidingsdeel Klinische Technologie opleidingsdeel 1. Algemeen 1.1. Een kandidaat mag ten hoogste tweemaal aan de selectieprocedure voor de opleiding meedoen. 1.2. Een kandidaat kan enkel deelnemen aan de selectieprocedure indien deze een

Nadere informatie

Korte handleiding ouderlogin

Korte handleiding ouderlogin 1 Korte handleiding ouderlogin Inloggen - Ga naar http://www.kchetgroenehuis.nl en kies rechtsboven voor de ouderlogin de groene button. - Er kan standaard worden ingelogd met uw mailadres en het wachtwoord:

Nadere informatie

ASSESSMENTS VAN DE BACHELOR LGL en GPW

ASSESSMENTS VAN DE BACHELOR LGL en GPW ASSESSMENTS VAN DE BACHELOR LGL en GPW FHTL, UTRECHT 2017-2018 Inhoudsopgave INLEIDING 3 PROPEDEUSE- ASSESSMENT 4 TOELATINGSEISEN VOOR HET ASSESSMENT: 4 INHOUD VAN HET PORTFOLIO 4 OPMERKINGEN 5 HOOFDFASE-

Nadere informatie

Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar. Inleiding. Doel. Methode. Vragen

Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar. Inleiding. Doel. Methode. Vragen Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar Inleiding Deze inventarisatie zal gaan over de laatste fase van de geneeskundeopleiding, op dit moment geldt dat op de meeste faculteiten in de laatste

Nadere informatie

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication

Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Studentenhandleiding Osiris, Blackboard en SIN-Online Erasmus School of History, Culture and Communication Versie augustus 11 Inhoudsopgave I. MyEUR p. 2 II. Osiris p. 4 A. Inschrijven voor cursussen en

Nadere informatie

Algemene informatie

Algemene informatie Algemene informatie 2016-2017 BSA-regeling UITVOERINGSREGELING STUDIEADVIES BSA - TUA juni 2016 Aan de TUA geldt een bindend studieadvies. De Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW)

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

Dit reglement is een extract uit de Onderwijs- en Examenregeling van NOVI Hogeschool.

Dit reglement is een extract uit de Onderwijs- en Examenregeling van NOVI Hogeschool. EXAMENREGLEMENT Dit reglement is een extract uit de Onderwijs- en Examenregeling van NOVI Hogeschool. Art 5.1 Toetsing binnen de opleiding 1. Een tentamen ter afsluiting van een onderwijseenheid bestaat

Nadere informatie

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl Handleiding www.vervangerspool.nl 1 Inhoudsopgave: 1. Login... 3 1.1 Wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 3 1.2 Nog geen wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 4 2 Overzicht gebruikers:... 4

Nadere informatie

Eisen voor het e-portfolio (EPASS)

Eisen voor het e-portfolio (EPASS) Eisen voor het e-portfolio (EPASS) Vanaf Batch 7 (instroom Major uniform deel vanaf dec. 05 jan. 06) Het gehele e-portfolio (EPASS) wordt tijdens de master tweemaal summatief beoordeeld: ) Na het e en

Nadere informatie

Schakelzoneprogramma Universiteit van Amsterdam Tentaminering Inhoudsopgave

Schakelzoneprogramma Universiteit van Amsterdam Tentaminering Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Aanmelden algemeen 2 Aanmelden in Nederland en Vlaanderen 3 Aanmelden in het buitenland 4 Afmelden 5 Verdere verloop procedure na aanmelding 6 Extra tentamenkans 7 Laatste tentamenmogelijkheid

Nadere informatie

Dubbeltalent gezocht. VUmc Zigma Zij-Instroomprogramma Geneeskunde Master Amsterdam

Dubbeltalent gezocht. VUmc Zigma Zij-Instroomprogramma Geneeskunde Master Amsterdam Dubbeltalent gezocht VUmc Zigma 2019-2020 Zij-Instroomprogramma Geneeskunde Master Amsterdam De opleiding Ben je een talentvolle student met interesse in en ervaring met wetenschap pelijk onderzoek? Misschien

Nadere informatie

Studieplan: informatie en instructies per situatie

Studieplan: informatie en instructies per situatie Inhoudsopgave 1. Ik wil mijn studieprogramma laten goedkeuren... 2 2. Ik wil keuzevakken aan mijn toevoegen (voor minor zie hoofdstuk 3)... 3 2.1 Het betreft een UvA of bèta-vu vak... 3 2.2 Het betreft

Nadere informatie

semester 1.1 1.2 2.1 2.2 3.1 3.2 4.1 4.2 5.1 5.2 Burgerlijk Ondernemingsrecht procesrecht (5) Ethiek voor juristen (2) Europees economisch recht (7)

semester 1.1 1.2 2.1 2.2 3.1 3.2 4.1 4.2 5.1 5.2 Burgerlijk Ondernemingsrecht procesrecht (5) Ethiek voor juristen (2) Europees economisch recht (7) Studieschema Dubbelstudie Recht en studiejaar 2015 2016 (dit studieschema geldt voor studenten die in het studiejaar 2015 2016 starten met de dubbelstudie R&E) 1. Traject Accounting & Control tot de Straf

Nadere informatie

Onderwijsregeling VI Keuzeonderwijs Bacheloropleiding Geneeskunde Curius+

Onderwijsregeling VI Keuzeonderwijs Bacheloropleiding Geneeskunde Curius+ Onderwijsregeling VI Keuzeonderwijs Bacheloropleiding Geneeskunde Curius+ juli 2014 ingangsdatum 1 september 2014 Algemeen Het verplichte keuzeonderwijs beslaat 10 ec in studiejaar 2 (keuzevakken) en 10

Nadere informatie

De bereikbaarheid is doorgerekend voor vier situaties (tabel 1) waarbij geen, één of twee ziekenhuizen zijn gesloten.

De bereikbaarheid is doorgerekend voor vier situaties (tabel 1) waarbij geen, één of twee ziekenhuizen zijn gesloten. Bereikbaarheidsanalyse SEH s en acute verloskunde bij sluiting van SEH s van Vraagstelling 1. Wat zijn de veranderingen in de bereikbaarheid van Spoedeisende Hulp locaties (SEH s) en locaties acute verloskunde

Nadere informatie

Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER)

Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Uitleg over de OER Alles wat iedere student moet weten over zijn of haar Onderwijs- en Examenregeling (OER) Fractie VUUR, Universiteitsraad www.verenigingvuur.nl info@verenigingvuur.nl - 2 - Voorwoord

Nadere informatie

Onderwijs- en examenregeling

Onderwijs- en examenregeling Onderwijs- en examenregeling geldig vanaf 1 september 2012 Masteropleiding Geneeskunde Deze onderwijs- en examenregeling is opgesteld overeenkomstig artikel 7.13 van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk

Nadere informatie

Handleiding - Ouder Mijn Kalender

Handleiding - Ouder Mijn Kalender Handleiding - Ouder Mijn Kalender 1 Dag aanvragen Handleiding Ouderportaal Kinderopvang Langedijk Inhoudsopgave Opvangkalender.2 Uitleg termen... 4 Plaatsingsbeleid leidend... 4 Gebruik kalenderdag...

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER Kinderopvang

INSCHRIJFFORMULIER Kinderopvang INSCHRIJFFORMULIER Kinderopvang Opvang gewenst per: N.B. Altijd een datum invullen in verband met de gewenste startdatum. Wanneer uw kind nog niet geboren is dan verzoeken wij u de vermoedelijke geboortedatum

Nadere informatie

Startjaar: 2014-2015 Kwalificatiedossier: Natuur en groene ruimte 3 Versie: 2014-2015 Vakbekwaam medewerker groenvoorziening Crebo-code: 97252

Startjaar: 2014-2015 Kwalificatiedossier: Natuur en groene ruimte 3 Versie: 2014-2015 Vakbekwaam medewerker groenvoorziening Crebo-code: 97252 NIVEAU 3 TUIN, PARK & LANDSCHAP Startjaar: 2014-2015 Kwalificatiedossier: Natuur en groene ruimte 3 Versie: 2014-2015 Naam uitstroom: Vakbekwaam medewerker groenvoorziening Crebo-code: 97252 BEROEPSGERICHTE

Nadere informatie

Bindend Studieadvies

Bindend Studieadvies Erasmus MC Bindend Studieadvies Geneeskunde Nominaal is Normaal Foto Bindend Studieadvies Geneeskunde Om een goede start van je studie te maken, hanteert de opleiding Geneeskunde een Bindend Studieadvies

Nadere informatie

Handleiding gebruik www.bardienstrooster.nl door leden

Handleiding gebruik www.bardienstrooster.nl door leden Handleiding gebruik www.bardienstrooster.nl door leden Beste Lissevoorter, Wij hebben je eerder geïnformeerd over de veranderingen met betrekking tot de bardiensten In deze brief willen wij je nader informeren

Nadere informatie

Wie krijgt de nieuwe campuskaart? Iedere medewerker en student van de Technische Universiteit Delft krijgt een nieuwe campuskaart.

Wie krijgt de nieuwe campuskaart? Iedere medewerker en student van de Technische Universiteit Delft krijgt een nieuwe campuskaart. Aanleiding vervanging campuskaart Waarom krijg ik een nieuwe campuskaart? De nieuwe campuskaart is ontwikkeld met als doel er in de toekomst nieuwe functionaliteiten aan toe te kunnen voegen en om in de

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. Ouderengeneeskunde. Maartje Conijn. Henri Boersma

Onderzoeksrapport. Ouderengeneeskunde. Maartje Conijn. Henri Boersma Onderzoeksrapport Ouderengeneeskunde 1 Maartje Conijn Henri Boersma Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. KNMG Studentenplatform 3. Methode 4. Resultaten - Enquête algemeen - Enquête ouderengeneeskunde 5. Conclusie

Nadere informatie

Wetenschappelijke stage in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) voor geneeskunde studenten van het VUmc

Wetenschappelijke stage in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) voor geneeskunde studenten van het VUmc Wetenschappelijke stage in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ) voor geneeskunde studenten van het VUmc Inleiding De wetenschappelijke stage duurt 14 weken en vindt bij voorkeur plaats in het derde

Nadere informatie

MCHaaglanden. How we do it?

MCHaaglanden. How we do it? MCHaaglanden How we do it? implementatie De praktijk IOP s visitatie 1-7-11 Aanvraag en LOP Start voorbereiding ToetsMatrix Implementatie Voortgangstoets 1 Geschiktheidsbeoordeling 1 Kennistoets 4 360

Nadere informatie

Inschrijfformulier 11 appartementen De Weezenlanden

Inschrijfformulier 11 appartementen De Weezenlanden Inschrijfformulier 11 appartementen De Weezenlanden Personalia Aanvrager 1 Aanvrager 2 Achternaam Tussenvoegsel(s) Voorna(a)m(en) Geslacht* Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Geboorteplaats Tel.nr.

Nadere informatie

Onderwijs- en Examenregeling Master Geneeskunde Curriculum 2005

Onderwijs- en Examenregeling Master Geneeskunde Curriculum 2005 Onderwijs- en Examenregeling Master Geneeskunde Curriculum 2005 OER 2005, masteropleiding geneeskunde, geldend vanaf 1 september 2008 1 ONDERWIJS- EN EXAMENREGELING MASTER GENEESKUNDE CURRICULUM 2005 Vastgesteld

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

Toelatingsprocedure. hbo-master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs (HGZO)

Toelatingsprocedure. hbo-master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs (HGZO) Toelatingsprocedure hbo-master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs (HGZO) Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen Vrije Universiteit Amsterdam www.vu.nl/masterhgzo

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Dedicated Schakeljaar. Perspectief vanuit studenten Kitty Roseboom en Tjitske van Engelen

Dedicated Schakeljaar. Perspectief vanuit studenten Kitty Roseboom en Tjitske van Engelen Dedicated Schakeljaar Perspectief vanuit studenten Kitty Roseboom en Tjitske van Engelen Andere faculteiten Erasmus MC, Radboud UMC en LUMC 1 Masterstudenten solliciteren op een schakelplaats. Vrij

Nadere informatie

Schakelzoneprogramma Universiteit Utrecht Tentaminering Inhoudsopgave

Schakelzoneprogramma Universiteit Utrecht Tentaminering Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Aanmelden algemeen 2 Aanmelden in Nederland en Vlaanderen 3 Aanmelden in het buitenland 4 Afmelden 5 Verdere verloop procedure na aanmelding 6 Extra tentamenkans 7 Laatste tentamenmogelijkheid

Nadere informatie

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Steenbergen Lindenburghlaan 7 4651 TM Steenbergen telefoon: 0167 569582 De polikliniek Steenbergen is gevestigd bij verpleeghuis

Nadere informatie

VUmc Zigma Zij-Instroomprogramma Geneeskunde Master Amsterdam. Dubbeltalent gezocht

VUmc Zigma Zij-Instroomprogramma Geneeskunde Master Amsterdam. Dubbeltalent gezocht VUmc Zigma 2018-2019 Zij-Instroomprogramma Geneeskunde Master Amsterdam Dubbeltalent gezocht Ben je een talentvolle student met interesse in en ervaring met wetenschappelijk onderzoek? Misschien kun jij

Nadere informatie

Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis

Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis Informatieblad co-assistenten Sint Franciscus Gasthuis Hartelijk welkom in het SFG! Hierbij wil ik je van harte welkom heten in het Sint Franciscus Gasthuis (SFG). Ik hoop dat je een leerzaam coschap in

Nadere informatie

Ziekenhuis: positie op ranglijst plus plaatsnaam

Ziekenhuis: positie op ranglijst plus plaatsnaam Ziekenhuis: positie op ranglijst plus plaatsnaam Percentage van de ondervraagden dat specialisme goed vindt Anaesthesie/pijnbestrijding Oss, Ziekenhuis Bernhoven 56 Rotterdam, Ikazia ziekenhuis 47 Nieuwegein/Utrecht,

Nadere informatie