Truus van Gaal over echtgenoot Louis na zijn eerste maanden bij Manchester United.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Truus van Gaal over echtgenoot Louis na zijn eerste maanden bij Manchester United."

Transcriptie

1 Voetbalquiz WK in Brazilië. De elftalfoto is gemaakt, Nederland - Spanje kan beginnen. Foto Guus Dubbelman / de Volkskrant Wat had Louis van Gaal goed voorspeld tijdens het WK, welke club leidde de meeste voetballers op voor de WK-selecties en wat zei Marco van Basten toen hij terugtrad als hoofdcoach van AZ? Het voetbaljaar 2014 in 35 vragen. DOOR SYTZE DE BOER EN CHARLES BROMET 1 Welke trainersvrouw zei: 'Ik heb mijn man bij veel clubs gezien, maar nergens was de warmte zo groot als hier'? Liesbeth Pinas over levenspartner Guus Hiddink na de zege met Oranje tegen Letland. Truus van Gaal over echtgenoot Louis na zijn eerste maanden bij Manchester United. Bartina Koeman over echtgenoot Ronald bij zijn vertrek bij Feyenoord. 2 Voor de KNVB-bekerfinale tegen Ajax schreef rapper Sticks een nieuw lied voor 'zijn' club, PEC Zwolle. Wat was er speciaal aan Outfit is blauw/wit, dat onder andere de strofe 'Hit the road PEC' bevat? Toen de PEC Zwolle-fans het lied in de Kuip begonnen te zingen, gooiden hooligans uit het Ajax-vak vuurwerk op het veld. Hij scoorde er zijn hoogste notering mee in de Top-40. Hij verliet de hiphop-aanpak en maakte het refrein bewust makkelijk, zodat de fans het goed konden meezingen. 3 'Wij kijken 24/7 voetbal. Als de televisie uitgaat, is het beeldscherm nog steeds groen. Ik kijk alles. Japans voetbal, Chinees voetbal, Amerikaans voetbal, Engels, Italiaans, Spaans, het maakt mij niet uit.' Van wie is deze uitspraak? Vivianne Miedema, spits van het Nederlands vrouwenelftal. Luc Castaignos, spits van FC Twente. Aad de Mos, alomtegenwoordig voetbalanalyticus, over de gang van zaken bij hem thuis. 4 Gert Kruys, Jon Dahl Tomasson, Marinus Dijkhuizen, Clarence Seedorf. Wie hoort niet in dit rijtje thuis? Seedorf: Hij won als enige van de vier de Champions League. Dijkhuizen: Hij is de enige die dit jaar als nieuwe trainer werd aangesteld en nog niet is ontslagen. Kruys: Hij speelde als enige z'n hele carriere bij één club en werd dit jaar bij die club ontslagen als trainer. 5 Benfica-grootheden Eusebio en Mario Coluna ontvielen ons dit jaar. Zij bezorgden de Portugese recordkampioen nog weleens een Europa Cup. De hoeveelste Europese finale op een rij ging dit jaar door de club verloren? 7de 8ste 9de 6 Guus Hiddink kwam als bondscoach van Oranje zwaar onder vuur te liggen. Wie zei: 'Hij de Volkskrant zaterdag 20 december 2014 Pagina 39 (1)

2 heeft een geweldige carrière gehad, maar hij is 67 en zijn opvattingen zijn verouderd. Hij heeft in mijn ogen geen speelplan en neemt de jongens niet bij de hand'? Ruud Gullit Jan van Halst Ronald de Boer 7 'Vitesse mocht geen kampioen worden.' Wie zei dat dit jaar? Voormalig eigenaar Merab Zjordania Voormalig perschef Ester Bal Voormalig speler Theo Janssen 8 Wie is na het afgelopen WK de Oranje-topscorer op mondiale eindtoernooien? Arjen Robben Johnny Rep Wesley Sneijder 9 Robin van Persie maakte een fabuleus kopdoelpunt tijdens het WK-duel met Spanje. Wie noemde de Oranje-aanvoerder als degene die hem leerde koppen? Jeugdtrainer Aad Putters Voormalig ploeggenoot Pierre van Hooijdonk Zijn vader Bob 10 Klaas-Jan Huntelaar maakte tijdens het WK tegen Mexico vlak voor tijd het winnende doelpunt uit een strafschop. Bij zijn club Schalke 04 was hij de vaste strafschoppennemer. Wat gebeurde er de laatste drie strafschoppen voorafgaand aan het WK? Die had hij overgelaten aan een ploeggenoot. Die had hij gemist. Die had hij à la Panenka gescoord. 11 Welke club leidde de meeste spelers op voor de 32 WK-selecties van deze zomer? Ajax Feyenoord Barcelona 12 Nederland verloor op het WK in de halve finale van Argentinië na een strafschoppenserie. Het was niet de eerste keer dat Oranje op die manier werd uitgeschakeld op een groot toernooi. In de reguliere speeltijd heeft Nederland op een WK nu tien keer mogen aanleggen vanaf 11 meter. Hoeveel keer werd daarbij gemist? 0 keer 1 keer 7 keer 13 Heracles verloor de eerste zeven competitieduels op rij. Het stadion van de club biedt huisvesting aan een dier dat zich zo nu en dan tijdens wedstrijden laat zien. Welk dier? Een adelaar Een steenmarter Een Twents ros 14 Dit jaar was de dramaserie Johan te zien, over het leven van Johan Cruijff. Tegen wie zei de hoofdpersoon in de serie 'dus jij regelt het transferbeleid, zogezegd'? Tegen Petrus, aan de hemelpoort, na zijn hartinfarct. Tegen zijn vrouw Danny, die wilde dat hij zou vertrekken bij Ajax om naar Barcelona te verhuizen. de Volkskrant zaterdag 20 december 2014 Pagina 39 (2)

3 Tegen chef-sport Jaap de Groot van De Telegraaf. 15 Welke uitspraak is niet van Louis van Gaal? 'After that we are looking at upstairs or downstairs.' 'First I want to look the cat out of the tree.' 'It was not so smart.' 16 Voordat de Duitsers de Brazilianen met 7-1 vermorzelden in de halve finale van het WK, gebeurde iets opvallends. Wat? Het verkeerde volkslied werd ingestart bij de Brazilianen, waarna de internationals het zelf overnamen en de tekst a capella zongen. Julio Cesar en David Luiz hielden demonstratief een shirt van Neymar omhoog, die tijdens de kwartfinale tegen Colombia uit de wedstrijd was geschopt en daardoor ontbrak. Jimmy Jump meldde zich plotseling op het veld en wilde er met de wedstrijdbal vandoor gaan. 17 De Argentijn Javier Mascherano hield een aparte blessure over aan de halve finale op het WK tegen Nederland. Welke? Na afloop gleed hij uit in de douche, waarbij hij zijn stuitje blesseerde. Een scheurtje in de anus. In het feestgedruis na afloop incasseerde hij per ongeluk een elleboogstoot van doelman Romero. 18 Nederland werd derde op het WK dankzij het poldercatenaccio, ook wel het systeem, dat het speelde. Van Gaal kwam eerder dit jaar op het idee dit systeem te hanteren door? Zijn goede vriend José Mourinho, die hem had weten te overtuigen. Ronald Koeman, die het met Feyenoord succesvol tegen PSV gebruikte. Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, deed hem de suggestie aan de hand. 19 De Kroaat Ivan Rakitic en de Kameroener Stephane Mbia baarden tijdens het WK opzien door. Met elkaar op de vuist te gaan zonder dat de scheidsrechter het door had Na hun interland van broekje te wisselen. Te protesteren tegen de Russische inval in Oekraïne. 20 Met de degradatie van Roda JC was Limburg na de zomer verstoken van een club op het hoogste niveau. Dat was voor het eerst sinds Ooit 21 Doelman Kenneth Vermeer maakte een veelbesproken overstap van Ajax naar Feyenoord. Hoe was zijn begin in Rotterdam? Hij verloor zijn eerste drie competitiewedstrijden en werd uitgeschakeld in de KNVB-beker. Hij verloor zijn eerste vier competitiewedstrijden. In de KNVBbeker was hij geblesseerd. Hij begon met twee competitienederlagen, verlies in de Europa League en uitschakeling in de KNVB-beker. 22 Wie deed de suggestie dat er ooit een voetbalcompetitie op een andere planeet zal zijn? André Kuipers Sepp Blatter de Volkskrant zaterdag 20 december 2014 Pagina 39 (3)

4 Roy Donders 23 Wie zette in augustus De Kuip in vuur en vlam door in de slotseconden van het duel met Zorja Loehansk het bevrijdende doelpunt te maken na een solo? Hij is tevens Europees topscorer van Feyenoord dit jaar. Elvis Manu Mitchell te Vrede Colin Kazim-Richards 24 Een grootheid die ons ontviel was Alfredo di Stefano. Hij had nog net de tiende triomf in het belangrijkste Europese toernooi van zijn club Real Madrid meegemaakt. Hoe vaak had 'de Blonde Pijl' die als speler gewonnen? 3x 5x 7x 25 'Ik kan er wel in verder. Ik heb geen diploma's meer nodig', zei Arjen Robben grappend over een mogelijk vervolg op zijn voetbalcarrière. Hij had het daarbij in de Volkskrant over een loopbaan als: Mental coach. Hoofdtrainer. Fysiotherapeut. 26 Guus Hiddink blijft bondscoach, liet hij de Volkskrant aan het eind van het jaar weten. Wat werd hij voor korte tijd in het begin van het jaar? Mentor van de geplaagde Phillip Cocu bij PSV. Adviseur van suikeroom Roman Abramovitsj bij Chelsea. Interim-trainer van Anzji Machatsjkala, waar zijn opvolger Luciano Spalletti na een half jaar was ontslagen. 27 Voor het vijfde opeenvolgende jaar maakte Ajax een doorstart in de Europa League als uitstromer uit de Champions League. Hoeveel doelpunten maakte spits Kolbeinn Sigthorsson in die periode op het hoogste niveau? Ruim vier maanden nadat AC Milan hem had aangesteld als hoofdcoach werd Clarence Seedorf alweer ontslagen. Wat zei hij in januari bij zijn aanstelling, die zijn afscheid van het Braziliaanse Botafogo inluidde? 'Je trainerscarrière moet toch ergens beginnen, dus waarom niet meteen bij de mooiste club ter wereld?' 'Ik ben helemaal klaar voor deze volgende stap in mijn carrière.' 'Een goed paard is nog geen goede ruiter, maar ik denk dat ik beide ben.' 29 Real Madrid won dit jaar de Champions League. Cristiano Ronaldo benutte in de finale een penalty, waarna hij zijn shirt uittrok. Door dat doelpunt werd de stand? , Real Madrid won daarna in de verlenging 'Die lui van de FIFA zijn een stelletje oude hoerenzonen' was een uitspraak van? Mino Raiola na afloop van de FIFAvergadering in juni, waarin voorzitter Blatter triomfeerde. De president van Uruguay na het horen van de strafmaat voor Luis Suárez naar aanleiding van het bijtincident. Befaamd jurist Michael Garcia, die zijn rapport over de WK-toewijzing de Volkskrant zaterdag 20 december 2014 Pagina 39 (4)

5 in de doofpot gestopt zag worden. 31 Marco van Basten trad terug als hoofdcoach van AZ. Dat deed hij met de woorden: 'Ik heb geen zin nog langer te voldoen aan de verwachtingen van anderen.' 'Ik moest ander werk gaan doen of mijn werk anders doen. Het werd het laatste.' 'Ik ben altijd die onberekenbare spits gebleven.' 32 Lionel Messi, die dit jaar net geen wereldkampioen werd, speelde voor het eerst in Nederland (tegen Ajax in november) sinds? 2005, op het jeugd-wk. 2013, bij het afscheidsduel van Mark van Bommel 2010, bij een vriendschappelijk potje rond de opnamen van een commercial voor de Argentijnse ploeg. 33 Ajax werd dit jaar voor de vierde keer op rij kampioen van de eredivisie. De Volkskrant schreef over de ploeg: Kampioen van de armoede. Berekenende balbezitkampioen. Eens per jaar wordt Ajax kampioen. 34 'Ik had het voorspeld.' Wat had Louis van Gaal goed voorspeld tijdens het WK? De uitslag van Brazilië - Duitsland (1-7). Het verloop van de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Spanje. Het aantal door Tim Krul gestopte strafschoppen. 35 De Duitser Cristoph Kramer speelde een half uur in de WKfinale tegen Argentinië. Hij moest met een hersenschudding het veld verlaten. Wat was er bijzonder aan zijn vervanger? Mario Götze maakt het enige doelpunt in die finale. André Schürrle gaf de assist voor het enige doelpunt in de finale. Per Mertesacker moest na een wilde actie van zijn doelman Manuel Neuer ook met een hersenschudding vervangen worden. Voor de winnaars Onder de deelnemers die alle vragen goed beantwoorden, verloot de Volkskrant tien exemplaren van Veld1, interviews met internationals over hun leerjaren. De quiz kan tot en met zondag 4 januari 2015 worden ingevuld op volkskrant.nl Inzendingen kunnen naar: de Volkskrant, t.a.v. sportredactie Voetbalquiz 2014, Postbus 1002, 1000 BA Amsterdam. Of: voetbalquiz2014@volkskrant.nl. De uitslag wordt zaterdag 10 januari 2015 in de krant gepubliceerd de Volkskrant zaterdag 20 december 2014 Pagina 39 (5)

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1.1 Welke drie Eredivisie teams werden dit seizoen door een club uit een lagere divisie uitgeschakeld in de KNVB-beker? 1.2 Welke twee Nederlanders maakten

Nadere informatie

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in.

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in. WK-QUIZ 2014 6 Ronden: (100 punten te verdienen) 1. WK Weetjes (16) 2. Voetbal Quotes (16) 3. WK Landen (16) 4. Wie is het? (16) 5. WK 2014 (20) 6. Voetbalvrouwen (16) Vul hier je naam in: Vul je antwoorden

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. 1.2 Noem de twee Tunesische internationals die in de Eredivisie

Nadere informatie

DE POULEWEDSTRIJDEN. 6. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 7.

DE POULEWEDSTRIJDEN. 6. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 7. DE POULEWEDSTRIJDEN do 12 juni 22.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Brazilie-Kroatie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Neymar? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele kaarten krijgt

Nadere informatie

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum Arjen Robben Arjen Robben (23 januari 1984 te Bedum). van V.V. Bedum tot één van de beste spelers van de wereld. In zijn jonge voetbaljaren speelt Robben bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Bedum.

Nadere informatie

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD?

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? DOOR ROBBERT REINDERS, ROY POTGIETER & ALWIN HUISJES INLEIDING QUIZ WELKOM UITLEG SPELREGELS RONDE 1 RONDE 2 KWART FINALE HALVE FINALE FINALE

Nadere informatie

Naar het eerste onderdeel

Naar het eerste onderdeel Volgende Start de quiz Naar het eerste onderdeel Start dit onderdeel 1. Wie maakte de 4000 ste eredivisietreffer voor Feyenoord? A. Sekou Cissé B. John Guidetti C. Jerson Cabral 2. Coen Dillen maakte ooit

Nadere informatie

Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14

Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14 Inhoud Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14 De Wijert 22 Helpman en GRC 28 Vedette van FC Groningen 37 Bartina 49 Beschoten in militaire dienst 66 Moeizaam begin bij Ajax 69 De invloed van Johan Cruijff

Nadere informatie

Powered by TCPDF (

Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) W K 2 0 1 8 TOTOARI E POULEW EDSTRI JDEN donderdag 14 juni 17.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Rusland-Saudi Arabië 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Uit welk

Nadere informatie

Voetbalquiz. 11 editie!!!

Voetbalquiz. 11 editie!!! Voetbalquiz 11 editie!!! FINALE Voetbalquiz 20 januari 2018 Fift-fifty Waar? - Niet Waar? Vraag 1: Olympia 60 Kampioen in 1981/ 82!!!! Seizoen 81/82: Olympia 1 wint dubbel, ook de beker! A) Waar B) Niet

Nadere informatie

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd Biografie door G. 1832 woorden 26 januari 2013 5,9 24 keer beoordeeld Vak Anders Ik ga het over een paar dingen hebben. 1. 2. 3. 4. Ik ga vertellen over zijn jonge jaren en hoe hij voetballer is geworden.

Nadere informatie

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Gerard Zwakenberg Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Beroep: Inmiddels ben ik gepensioneerd. In het verleden heb ik gewerkt in de diamanten en ben verkoper geweest. Partner/kinderen:

Nadere informatie

EK 2004. Kwalificatie Bondscoach Dick Advocaat

EK 2004. Kwalificatie Bondscoach Dick Advocaat EK 2004 Kwalificatie Bondscoach Dick Advocaat Groep 3 594. Nederland - Wit-Rusland 3-0 (2-0) 7 september 2002 Eindhoven. Toeschouwers 34.000 35. Davids 1-0, 37. Kluivert 2-0, 73. Hasselbaink 3-0 Scheidsrechter

Nadere informatie

De mannen van Arjen Robbeneiland

De mannen van Arjen Robbeneiland De mannen van Arjen Robbeneiland Eerste druk, juni 2012 2012 Hans van den Berg isbn: 978-90-484-2477-1 nur: 401 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming

Nadere informatie

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16.

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16. POULEWEDSTRIJDEN vrijdag 10 juni 21.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Frankrijk-Roemenie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Antoine Griezmann? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele

Nadere informatie

ToToArie ek2012 WedsTrijdboeKje

ToToArie ek2012 WedsTrijdboeKje TotoArie EK2012 Wedstrijdboekje DE POULEWEDSTRIJDEN ANTWOORDEN vr 8 juni 18.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Polen-Griekenland 1. ruststand 2 pnt 1 2. eindstand 5 pnt 2 3. Hoeveel doelpunten vallen er in

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 16 JULI wo 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za 11 zo 12 ma 13 di 14 wo 15 do 16 Europa League voorronde 2 instroom NAC Breda vr 17 loting EL voorronde 3 loting CL voorronde

Nadere informatie

JO OBBINK CUP hal ABC

JO OBBINK CUP hal ABC VELD: JO8 1-2-3 OBBINK CUP hal ABC Spanje Frankrijk Duitsland Nederland Tijd: Wedstrijd: Uitslag: 08:30-08:46 A Spanje - Frankrijk.. -.. 08:30-08:46 B Duitsland - Nederland.. -.. 08:47-09:03 A Spanje -

Nadere informatie

Spelregels WK poule 2014 Scorito.com

Spelregels WK poule 2014 Scorito.com Spelregels WK poule 2014 Scorito.com 1. Vooraf 1.1 WK poule 2014 bestaat uit 2 delen De WK poule 2014 bestaat uit 2 delen. Eerst geef je jouw voorspelling op voor de gehele groepsfase. Als vervolgens de

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari. 2013 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

Deel 3: Kids en Oranje

Deel 3: Kids en Oranje Juni 2014 Deel 3: Kids en Oranje Wat gaat het worden? Wat gaat het worden? Dé centrale vraag waarin de betrokkenheid bij en de liefde voor voetbal als geen ander in samenkomen. ING gaat met de WKpool,

Nadere informatie

A B A T O DAY

A B A T O DAY 1 COVER STORY THEMA-AVOND OVER DE CARRIÈRE VAN ÉÉN VAN DE SUCCESVOLSTE VOETBALCOACHES VAN NEDERLAND LOUIS VAN GAAL Alle stoelen waren bezet, toen op de speciale thema-avond Louis van Gaal naar de ABA Lounge

Nadere informatie

6,9. Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart keer beoordeeld. 1. Jeugd. 2. Cruijff als speler bij Ajax

6,9. Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart keer beoordeeld. 1. Jeugd. 2. Cruijff als speler bij Ajax Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart 2002 6,9 652 keer beoordeeld Vak LO 1. Jeugd 2. Cruijff als speler bij Ajax in Oranje bij Barcelona in Amerika weer in Nederland 3. Cruijff als trainer

Nadere informatie

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016 PUNTEN VRAAG ANTWOORD Thema: Wit 2 Het is vandaag Witte Donderdag. Welke Zeeuwse club speelt helemaal in het wit (van top tot teen dus)? 4 Wit is de kleur van de

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

Puntentelling voetbalkenner 2013/2014

Puntentelling voetbalkenner 2013/2014 Puntentelling voetbalkenner 2013/2014 Puntentelling Voetbalkenner 2013-2014 In totaal zijn er 180 punten te verdienen. De puntentelling ziet er als volgt uit: Vraag 1: Wat wordt de uitslag? SC Heerenveen

Nadere informatie

Voetbal - FIFA (27/07/2015)

Voetbal - FIFA (27/07/2015) Voetbal - FIFA (27/07/2015) Hoofdzetel FIFA (Fédération Internationale de Football Association): Zürich, Zwitserland Voorzitter FIFA : Sepp Blatter FIFA World Cup Jaar Gastland(en) Finale Uitslag Bal Mascotte

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14 vr EL donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV vr EL donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013

Nadere informatie

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Barbieworld - Ontdek de wereld achter het succes van Barbie! Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Laat de leeuw niet in z'n hempie staan. Als

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari. 2014 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Siem dit jaar 60 jaar lid en Piet al ruim 53 jaar lid over hun O.N.A. Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Tijdsbeeld O.N.A. Periode 1955-1982 Siem de Jong begon zijn O.N.A.-loopbaan begin

Nadere informatie

Heb je zin in het EK voetbal 2012? Welke wedstrijden van het EK voetbal ga je kijken? Heel veel zin 47,2% Redelijk veel zin 32,9% Weinig zin 10,9%

Heb je zin in het EK voetbal 2012? Welke wedstrijden van het EK voetbal ga je kijken? Heel veel zin 47,2% Redelijk veel zin 32,9% Weinig zin 10,9% Heb je zin in het EK voetbal 2012? Heel veel zin 47,2% Redelijk veel zin 32,9% Weinig zin 10,9% Helemaal geen zin 6,7% Weet niet / geen mening 2,2% Welke wedstrijden van het EK voetbal ga je kijken? Ik

Nadere informatie

SCHOOLVOETBAL-TOERNOOI gemeente Zeevang 10 april 2013

SCHOOLVOETBAL-TOERNOOI gemeente Zeevang 10 april 2013 SCHOOLVOETBAL-TOERNOOI gemeente Zeevang 10 april 2013 Sport-Koepel POULEINDELINGEN jongens groep 3 en 4 POULE A 1 Frankrijk OBS t Kraaiennest 2 Engeland OBS t Kraaiennest 3 Italië OBS t Kraaiennest 4 Portugal

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 18 AUGUSTUS vr 01 loting CL voorronde 3 loting UC voorronde 2 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 Champions League voorronde 3 wo 13 Champions League voorronde

Nadere informatie

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 KNVB BEKER ACHTSTE FINALES 18 vrijdag 21 december 2012 AZ FC Twente 20:00 18 vrijdag 21 december 2012 SC Veendam Sparta Rotterdam 20:00 18 zaterdag 22 december 2012 sc Heerenveen Vitesse 18:45 18 vrijdag

Nadere informatie

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

Bèkse WK Pool 2014 Powered by BPQ & RKVV Volharding. Bem Vindos!

Bèkse WK Pool 2014 Powered by BPQ & RKVV Volharding. Bem Vindos! Bèkse WK Pool 2014 Powered by BPQ & RKVV Volharding Bem Vindos! Oftewel: Welkom... bij de enige echte Bèkse WK Pool 2014! Deze WK Pool wordt mede mogelijk gemaakt door de Bèkse PubQuiz en RKVV Volharding.

Nadere informatie

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Geboren: 1944, Breskens Toptijd: 1962-1983 Clubs: Velox, Xerxes, Feyenoord, AZ 67, Chicago Sting, FC Utrecht Positie

Nadere informatie

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN

PREVIEW. Probeer nu 1 dag DAVID DE JONGE JAREN VAN VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN PREVIEW Probeer nu 1 dag DE JONGE JAREN VAN DAVID VIJF DAGEN: GOD, SPORT & JEZELF MET PRAKTISCHE, SPORT- EN PERSOONLIJKE VOORBEELDEN DAG 1 GOD ZIET JOU ZITTEN! Het is niet leuk om buitengesloten te worden,

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 20 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

Hockey: Centrumspits van Amsterdam Mirco Pruyser debuteert op 25ste in Oranje Goaltjesdief moet zich net iets meer bewijzen

Hockey: Centrumspits van Amsterdam Mirco Pruyser debuteert op 25ste in Oranje Goaltjesdief moet zich net iets meer bewijzen Hockey: Centrumspits van Amsterdam Mirco Pruyser debuteert op 25ste in Oranje Goaltjesdief moet zich net iets meer bewijzen SANDER COLLEWIJN Op zijn 25ste mag Mirco Pruyser eindelijk laten zien wat hij

Nadere informatie

Concept programma Eredivisie

Concept programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma 19 di 20 wo 21 do 22 return Europa

Nadere informatie

Champions League Toernooi

Champions League Toernooi Champions League Toernooi 2017 JO11 Sponsering: Locatie: Veendam 1894, Stadion Organisatie: Toernooien commissie Datum: Zaterdag 3 juni 2017 Aanvang E: 13.00 uur Toernooi informatie: Contactgegevens toernooiorganisatie:

Nadere informatie

Condor, Tekst: Yoeri van den Busken. Vormgeving omslag en binnenwerk: Ingmar Vane

Condor, Tekst: Yoeri van den Busken. Vormgeving omslag en binnenwerk: Ingmar Vane Condor, 2018 Tekst: Yoeri van den Busken Vormgeving omslag en binnenwerk: Ingmar Vane Deze uitgave kwam tot stand in samenwerking met Ajax en Ajax Media. Fotografie: Erfgoed Ajax, Ajax/Louis van de Vuurst,

Nadere informatie

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2014

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2014 WARMING UP We beginnen met een rondje Algemeen, ofwel hotseknotsbegoniavoetbalvragen. 1. Van wie zijn de volgende uitspraken Roken is slecht.. vooral voor de gordijnen. Die scheidsrechter had de conditie

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

Doe mee met de WK Poule van SSSfinance

Doe mee met de WK Poule van SSSfinance Doe mee met de WK Poule van SSSfinance Speel voor de fun mee en win leuke prijzen. De kosten voor het meedoen zijn 7,50. Deelname aan deze poule is alleen bestemd voor (personeel van) de klanten van SSSfinance.

Nadere informatie

Doelpunten topscorers punten Doelpunten topscorers punten Per gescoord doelpunt 17 Per gescoord doelpunt 21

Doelpunten topscorers punten Doelpunten topscorers punten Per gescoord doelpunt 17 Per gescoord doelpunt 21 1. Puntentelling 1.1 Puntentabel De punten worden volgens de onderstaande tabel toegekend: DEEL 1: GROEPSFASE DEEL 2: KNOCKOUT FASE Wedstrijden groepsfase punten Knock out fase punten Toto goed 11 Kwartfinale

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI vr 01 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 wo 13 do 14 Europa League voorronde 2 instroom ADO Den Haag vr 15 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WFA EN VVON ORGANISEREN 6e NATIONALE VOETBAL SYMPOSIUM ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WOENSDAG 8 FEBRUARI 2017 VAN 15:30 TOT 20:30 BILDERBERG HOTEL T SPEULDERBOS GARDEREN INSCHRIJVEN VIA WWW.VVON.NL PROGRAMMA

Nadere informatie

HET DEELNAME FOMULIER WK2018 (Rusland)

HET DEELNAME FOMULIER WK2018 (Rusland) WK2018 KNVB Voetbal pool HET DEELNAME FOMULIER WK2018 (Rusland) Wereldkampioenschap 2018 Rusland 4-4-2018 14-6-2018 71 Groep A Groep B Groep C Groep D Rusland Portugal Frankrijk Argentinië Saoedi-Arabië

Nadere informatie

EERSTE RONDE: INSCHRIJFFORMULIER: PERSOONLIJKE GEGEVENS. Timo. Voornaam: Vogels. Achternaam:

EERSTE RONDE: INSCHRIJFFORMULIER: PERSOONLIJKE GEGEVENS. Timo. Voornaam: Vogels. Achternaam: INSCHRIJFFORMULIER: PERSOONLIJKE GEGEVENS Voornaam: Achternaam: Timo Vogels EERSTE RONDE: Opdracht: Voorspel, voor elke poulewedstrijd, op welke wijze het eerste doelpunt door Nederland wordt gescoord.

Nadere informatie

Nieuwskraker. nr. 13, 20 februari 2015. Een goede voorjaarsvakantie allemaal! Met verderop in deze uitgave: de Poëziekraker!

Nieuwskraker. nr. 13, 20 februari 2015. Een goede voorjaarsvakantie allemaal! Met verderop in deze uitgave: de Poëziekraker! Nieuwskraker nr. 13, 20 februari 2015 Een goede voorjaarsvakantie allemaal! Met verderop in deze uitgave: de Poëziekraker! Wat komen gaat Agenda 21 februari t/m 2 maart: Voorjaarsvakantie maandag 2 maart:

Nadere informatie

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Champions League Toernooi

Champions League Toernooi Champions League Toernooi 2017 JO9 Sponsering: Locatie: Veendam 1894, Stadion Organisatie: Toernooien commissie Datum: Zaterdag 3 juni 2017 Aanwezig: 8.30 uur Toernooi informatie: Contactgegevens toernooiorganisatie:

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins. 28

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins.

Nadere informatie

Versie augustus 2019

Versie augustus 2019 Versie 2.0 24 augustus 2019 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Programma JO8 t/m JO13... 4 Aanvang JO8 t/m JO13... 5 Deelnemende teams en kleedkamers... 7 Foto s (VELD E)... 9 Spelinstructies (Bestuurskamer)...

Nadere informatie

Handleiding niveau AA

Handleiding niveau AA Handleiding niveau AA Vooraf Het WK voetbal gaat deze week van start. Verschillende scholen hebben aangegeven hierover een tekst te willen. Daarom besteedt Nieuwsbegrip er deze week aandacht aan. De strategie

Nadere informatie

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden.

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden. Naam:. Wat vul je in? Kies uit: tegen in van met op naast onder over - aan Alle spelers gaan.. trainingskamp. Het wk begint.. een openingsceremonie. Verschillende landen spelen.. elkaar. Eén keer.. de

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda JC

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Artikel 1 Europees ticket 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na

Nadere informatie

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM EVC. Schoolvoetbal Toernooi. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM EVC. Schoolvoetbal Toernooi. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School EVC EVC Keetzijde 20 1135 VX EDAM EVC Schoolvoetbal Toernooi 2017 Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School 3-5-2017 Wedstrijdreglement EVC SCHOOLVOETBALTOERNOOI 1 Alle wedstrijden

Nadere informatie

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière In de rubriek vertelt een (oud) prof-voetballer/voetbalster over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna.

Nadere informatie

Excel Deelname Formulier - Groepswedstrijden

Excel Deelname Formulier - Groepswedstrijden Excel Deelname Formulier - Groepswedstrijden Naam Kees Putters (maximaal 32 tekens) Toelichting bij het Invullen Het is niet mogelijk om uitslagen te voorspellen waarin een land meer dan 9 doelpunten maakt.

Nadere informatie

Hoelang ben je al lid van RWB? Dit is mijn 10 e jaar

Hoelang ben je al lid van RWB? Dit is mijn 10 e jaar Vandaag hebben we alweer ons voorlaatste interview van dit seizoen. Alex is weer terug uit Zweden en er is gelukkig geen koffietafel bij Zus, zodat we weer op onze eigen stek het interview kunnen houden.

Nadere informatie

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM. Schoolvoetbal Toernooi. EVC-Rabobank. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM. Schoolvoetbal Toernooi. EVC-Rabobank. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School EVC EVC Keetzijde 20 1135 VX EDAM EVC-Rabobank Schoolvoetbal Toernooi 2016 Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School 4-5-2016 Wedstrijdreglement EVC SCHOOLVOETBALTOERNOOI 1 Alle

Nadere informatie

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr dins. 26 / woensdag 27 juli 2016 Ajax donderdag 28 juli 2016 AZ / Heracles Almelo JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr din. 2 / woe. 3 augustus 2016 Ajax donderdag 4 augustus 2016

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

JO8 -- Paastoernooi 2019

JO8 -- Paastoernooi 2019 JO8 -- Paastoernooi 2019 Maandag 22 april / 2 e paasdag 10:00uur 14:15uur Sportpark t Root // Beatrixlaan 42 Asten Welkom Welkom op het NWC Peelpartners Paastoernooi 2019 Het is ons wederom gelukt een

Nadere informatie

JO7 -- Paastoernooi 2019

JO7 -- Paastoernooi 2019 JO7 -- Paastoernooi 2019 Maandag 22 april / 2 e paasdag 10:00uur 13:30uur Sportpark t Root // Beatrixlaan 42 Asten Welkom Welkom op het NWC Peelpartners Paastoernooi 2019 Het is ons wederom gelukt een

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

juni 2012 EK-nomie 2012 Deel 3: Kids en Oranje EK-nomie

juni 2012 EK-nomie 2012 Deel 3: Kids en Oranje EK-nomie 2012 Deel 3: Kids en Oranje ING, Jonge voetbalfans, actief en passief Met het Europees kampioenschap voor de deur kleurt heel Nederland de komende dagen (nog meer) Oranje. Het lijkt alsof heel Nederland

Nadere informatie

Gerd de Ley. Voetbal. oorlog. Muitgeverij. Mmarmer. m armer

Gerd de Ley. Voetbal. oorlog. Muitgeverij. Mmarmer. m armer Gerd de Ley Voetbal is oorlog Muitgeverij m armer Mmarmer Mmarmer M Inhoud Voorwoord 7 Het spel 9 De spelers 43 De scheids 73 De trainer 79 De coach 89 Supporters 95 Voetbal en vrouwen 103 Johan Cruijff

Nadere informatie

DE GROTE TROMPETTERCUP QUIZ

DE GROTE TROMPETTERCUP QUIZ DE GROTE TROMPETTERCUP QUIZ Hoofdprijs: een weekend of midweek Landal Het Vennenbos in Hapert! 1. Keeper Twan Bierens keert volgend seizoen terug bij Steensel, maar dan als aanvaller. Daarmee treedt Twan

Nadere informatie

EK 1992 Bondscoach Rinus Michels Kwalificatie, groep 5 (winnaar naar eindronde)

EK 1992 Bondscoach Rinus Michels Kwalificatie, groep 5 (winnaar naar eindronde) EK 1992 Bondscoach Rinus Michels Kwalificatie, groep 5 (winnaar naar eindronde) 471. Portugal - Nederland 1-0 (0-0) 17 oktober 1990 Porto. Toeschouwers 27.600 53. Rui Aguas 1-0 Scheidsrechter Kirschen

Nadere informatie

5,4. Opdracht door een scholier 1640 woorden 15 februari keer beoordeeld. 1. Voetbal geschiedenis

5,4. Opdracht door een scholier 1640 woorden 15 februari keer beoordeeld. 1. Voetbal geschiedenis Opdracht door een scholier 1640 woorden 15 februari 2004 5,4 84 keer beoordeeld Vak LO 1. Voetbal geschiedenis Al rond ongeveer 1100 v. Chr werd er in Japan al een soort van voetbal gespeeld. De Grieken

Nadere informatie

Nieuwsbrief VVIJ Jeugd Onder 9/8/7/6 ( jongens en meisjes)

Nieuwsbrief VVIJ Jeugd Onder 9/8/7/6 ( jongens en meisjes) Nieuwsbrief VVIJ Jeugd Onder 9/8/7/6 ( jongens en meisjes) Uitgave: November 2016 Contact Algemeen E mail adres: vvij.f.teams@gmail.com Gaarne alle kopij, vragen, opmerkingen, verbeteringen etc. sturen

Nadere informatie

Vragen OLIVEO Voetbalquizz 2017

Vragen OLIVEO Voetbalquizz 2017 RONDE 1: VOETBALLERS We beginnen met een makkelijke ronde. Tien vragen waarbij we je de naam van een voetballer moet weten. 1. De eerste speler die we willen weten heeft voor zes verschillende clubs in

Nadere informatie

Ik houd mijn werkstuk over Romario omdat hij een goede voetballer is. Hij maakte veel goals toen ik niet bestond. Maar ook wel erg mooie goals.

Ik houd mijn werkstuk over Romario omdat hij een goede voetballer is. Hij maakte veel goals toen ik niet bestond. Maar ook wel erg mooie goals. Biografie door een scholier 1493 woorden 1 juli 2002 5.9 15 keer beoordeeld Vak CKV Inleiding Ik houd mijn werkstuk over Romario omdat hij een goede voetballer is. Hij maakte veel goals toen ik niet bestond.

Nadere informatie

Ten eerste natuurlijk voor iedereen de allerbeste wensen en een gezond & sportief 2019 toegewenst!

Ten eerste natuurlijk voor iedereen de allerbeste wensen en een gezond & sportief 2019 toegewenst! JO-8, -9, -10, -11 en -13 2019 Het programma 2019 Ten eerste natuurlijk voor iedereen de allerbeste wensen en een gezond & sportief 2019 toegewenst! Voor u ligt het programmaboekje van het zaalvoetbaltoernooi

Nadere informatie

Rabobank Schoolvoetbaltoernooi 2010

Rabobank Schoolvoetbaltoernooi 2010 Jongens groep 3/4 poule A PSV 0-2 0-5 0-7 (3) Borussia Dortmund 2-0 1-1 4 2 (2) Fiorentina 1-1 5-0 4 5 (1) 9.50 uur A1 PSV - Borussia Dortmund 0-2 10.40 uur A1 Borussia Dortmund - Fiorentina 1-1 11.30

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma

Nadere informatie

1 e prijs 40% v/d inleg 2 e prijs 30% 3 e prijs 15% Bij een gelijke eindscore worden de prijzen verdeeld over de winnaars.

1 e prijs 40% v/d inleg 2 e prijs 30% 3 e prijs 15% Bij een gelijke eindscore worden de prijzen verdeeld over de winnaars. WK POULE - BOEKJE Inschrijving Man / Vrouw Voornaam Achternaam Adres Woonplaats Telefoon E-mail : : : : : : Ps. Maak een kopie van dit boekje voor je eigen controle. Prijzen 1 e prijs 40% v/d inleg 2 e

Nadere informatie

Maak een WK-scorelijst

Maak een WK-scorelijst Taal actief 3 Handleiding groep 7 en 8 Taalbeschouwing Maak een WK-scorelijst Dit is een extra les in het kader van het WKvoetbal 2014. Tijdsduur 40 minuten, vervolg mogelijk. Extra suggestie Hou tijdens

Nadere informatie

Het S.D.O.B. Jeugdtoernooi 2016 Voetbal vereniging Sterk Door Onderling Begrip

Het S.D.O.B. Jeugdtoernooi 2016 Voetbal vereniging Sterk Door Onderling Begrip Het S.D.O.B. Jeugdtoernooi 2016 Voetbal vereniging Sterk Door Onderling Begrip De scheidsrechter heeft al gelijk, ook als hij of zij dat niet heeft." -De toernooicommissie- Sportcomplex Het Noordsche Bosch

Nadere informatie

Nieuws Brief nr 3 Zonder respect geen voetbal

Nieuws Brief nr 3 Zonder respect geen voetbal Nieuws Brief nr 3 Zonder respect geen voetbal Datum Inhoud Speler van de week Nieuwe spelers in het team Wie is er Jarig Trainingen Wilhelmus 1 Tuvalu 1 Komende wedstrijden Toernooien Stand beker Stand

Nadere informatie

19. De achtste finale: supersub Huntelaar

19. De achtste finale: supersub Huntelaar 19. De achtste finale: supersub Huntelaar Zondag 29 juni 2014. Nederland-Mexico, 88ste minuut van de wedstrijd. Stand 0-1 voor Mexico. Arjen Robben staat klaar om de corner te nemen. Louis van Gaal heeft

Nadere informatie

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Speelronde 1 Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Zaterdag 7 augustus 2010 Heracles Almelo Willem II NEC - VVV Venlo SC Heerenveen - PSV De Graafschap - Excelsior Zondag 8 augustus 2010 Vitesse ADO

Nadere informatie

Galgenwaard Kuip Arena Poule X Poule Y Poule Z a FC Utrecht Sparta b Heerenveen Feyenoord c FC Twente AZ d FC Groningen Ajax e PSV Vitesse

Galgenwaard Kuip Arena Poule X Poule Y Poule Z a FC Utrecht Sparta b Heerenveen Feyenoord c FC Twente AZ d FC Groningen Ajax e PSV Vitesse Ford Swart Toernooi 2012 VVIJ Ochtendprogramma 8:30 uur 20 minuten / wedstrijd veld 1A veld 2A veld 3A veld 4A veld 5A Poule K Poule M Poule O Poule Q Poule S VVIJ F8 Desto F5 Desto F8 VVIJ Glasgow Rangers

Nadere informatie

JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVE- RENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVERENIGINGEN

JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVE- RENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVERENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVE- RENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVERENIGINGEN De beste voetballers van nu, zijn begonnen in de zaal: Cristiano Ronaldo, Neymar, Iniesta, om er maar een paar

Nadere informatie

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl.

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl. 2 Het programma 2016 Voor u ligt het programmaboekje van het zaalvoetbaltoernooi 2016 voor de F-, E- en D-pupillen. Het toernooi is georganiseerd voor en door diverse voetbalverenigingen uit de Stellngwerven.

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. Henk ten Cate / 1 1.2 Noem de twee Tunesische internationals

Nadere informatie