PROJECTENWIJZER. woon-leer-werkvoorzieningen voor jongvolwassenen in stad en provincie Groningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROJECTENWIJZER. woon-leer-werkvoorzieningen voor jongvolwassenen in stad en provincie Groningen"

Transcriptie

1 PROJECTENWIJZER woon-leer-werkvoorzieningen voor jongvolwassenen in stad en provincie Groningen

2 woon- leer en werk projecten in stad en provincie Groningen Groningen Begeleid wonen Stadskanaal Hoendiephuis Bibabon Kamers met Kansen Damsterdiep Kamers met Kansen Noorderplantsoen Ambulante woonbegeleiding Vast & verder Nieuwe perspectieven Jongerenproject Neon Begeleid wonen Stadskanaal Begeleid wonen Ter Apel Begeleid wonen Ter Apel

3 Projectenwijzer Dit is een projectenwijzer met informatie over woon-leerwerkvoorzieningen voor jongvolwassenen van 18 tot 27 jaar in stad en provincie Groningen. Deelnemers krijgen in deze projecten begeleiding en ondersteuning in wonen, leren en werken. De voorzieningen zijn voor jongvolwassenen die iets van hun leven willen maken, maar die het in hun eentje niet redden. De begeleiding gebeurt door medewerkers die werken volgens een bepaalde methodiek. Het kan gaan om intramurale of extramurale begeleiding. Informatie over campus Diep is te verkrijgen via Reacties en wijzigingen in de gegevens van de voorzieningen graag melden aan Stichting Huis via Een aantal voorzieningen werkt samen onder de naam campus Diep. Deze wijzer begint met gegevens van campus Diep-voorzieningen. De overige projecten staan vermeld op de gele pagina s. Deze projectwijzer geeft van iedere voorziening een korte samenvatting en is een bijlage bij het Handboek campus Diep. Het Handboek - bevat een beschrijving van de methodiek op de campus - geeft inzicht in de doelgroep van de campus - beschrijft de organisatie van de samenwerking tussen de verschillende organisaties op de campus - beschrijft het begeleidingsaanbod van de betrokken organisaties en de werkwijze van de begeleiders Hij/zij-formuleringen maken het lezen er niet prettiger op. Waar hij staat bedoelen we vanzelfsprekend hij en/of zij.

4 Hoendiephuis Stichting Huis Aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelnemers Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project Contra-indicaties voor deelname aan project In een grote villa van Stichting Huis in de stad Groningen, wonen 20 jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar voor de duur van maximaal 1 jaar. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Er is 24 uur woonbegeleiding aanwezig en er wordt samen gegeten. De deelnemers helpen met koken en schoonmaken. De deelnemers hebben dagbesteding of worden geholpen bij het vinden van dagbesteding en zoeken uit wat zij met hun leven willen gaan doen. Onbepaalde tijd. Jongvolwassenen tussen 18 en 30 jaar zonder vaste huisvesting die hun leven willen aanpakken en die open staan voor begeleiding. De meeste deelnemers hebben problemen op een aantal leefgebieden. Deelnemers werken aan het op orde maken van hun eigen leven. Zij hebben behoefte aan structuur en praktische begeleiding op alle leefgebieden. Structuur en orde in eigen leven met zicht op eigen huisvesting Studiekeuze en/of werkoriëntatie Schulden zijn inzichtelijk en worden aangepakt Relatie opbouwen met deelnemer Deelnemer ondersteunen bij keuze dagbesteding en zo vervolgens bij keuze voor studie of werk Samen met deelnemer realiseren van vervolghuisvesting Zo nodig organiseren van hulpverlening en nauw samenwerken met hulpverlening Ontbreken van vaste woon- of verblijfplaats Geen startkwalificatie Geen (vast)werk Gebruik van (hard)drugs Veroordeeld voor een zedendelict Grote psychische en/of gedragsproblemen Het niet kunnen nemen van eigen verantwoordelijkheid Toegang Via hulpverleningsorganisaties zoals maatschappelijk werk en reclassering.

5 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Specifieke punten begeleiding Afsluiting Financiering project Deelnemer wil wat van zijn of haar leven maken Deelnemer is 18 tot 30 jaar Deelnemer staat open voor begeleiding Bij schulden is de deelnemer bereid de financiën (tijdelijk) over te dragen aan Hoendiephuis Behalen van doelen Vervolgtraject Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding bijvoorbeeld door verbreken van het contract door de deelnemer werkwijze toegang: MJD en andere hulpverlenende organisaties huisvesting: Woningcorporatie Nijestee woonbegeleiding: Stichting Huis en MJD hulpverlening: MJD, Lentis, VNN e.a. Telefonische aanmelding bij Hoendiephuis. Iedere deelnemer ontvangt externe hulpverlening (meestal van MJD) Deelname van deelnemer aan het groepsproces Bij voorkeur start de deelnemer een vervolg traject. Pensionkosten: Bijdrage van deelnemer (naar draagkracht) Woonbegeleiding: Gemeente Groningen Inrichting kamers: Stichting Huis en Fondsen Hulpverlening: Regulier Hoendiephuis Stichting Huis Relevante adressen Hoendiephuis: tel: MJD: tel:

6 Bibabon voor allen Stichting Huis Typering en aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelnemers In 3 woonhuizen wonen elk 3 jongvolwassenen met elkaar. In een periode van maximaal 2 jaar leren de deelnemers zelfstandig wonen, leren en werken. Begeleiders van Stichting Huis bieden woonbegeleiding. Een woonbegeleider is 7 dagen per week, 4 uur per dag aanwezig. De begeleiders ondersteunen het groepsproces én het individuele proces van de deelnemers. Begeleiders en bewoners eten dagelijks met elkaar. Samen voeren de deelnemers het huishouden. De begeleiding richt zich op alle leefgebieden en heeft tot doel om deelnemers te ondersteunen bij het opnieuw inrichten van hun leven. Van september 2008 tot 31 december Jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar met slechte woon- en leefomstandigheden en met risicofactoren waardoor het vinden van (vast) werk niet lukt. De deelnemers hebben geen startkwalificatie en zij zijn WWB- of ANW gerechtigd. Vaak hebben de deelnemers gedrags- en communicatieproblemen. De deelnemers willen hun leven op orde brengen en zij vragen daarbij ondersteuning en begeleiding. Zelfstandige huisvesting Behalen van Startkwalificatie en/of vinden van vast werk Leven op orde brengen en grip krijgen op eigen gedrag en communicatie met anderen Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project Contra-indicaties voor deelname aan project Toegang Band opbouwen met deelnemers en ondersteunen bij het verbeteren van gedrag en communicatie van deelnemer De deelnemers begeleiden en ondersteunen bij het maken van keuzes en het halen van een startkwalificatie en/of vinden en vast houden van werk Deelnemers ondersteunen bij het vinden van zelfstandige huisvesting WWB- of ANW-gerechtigd en grote afstand tot de arbeidsmarkt Geen startkwalificatie Onvoldoende huisvesting en problemen op meerdere leefgebieden Chronisch verslaafd Chronisch psychiatrisch ziektebeeld Grote en niet te saneren schuldenproblematiek Via het Jongerenloket van de Sociale Dienst in de gemeente Groningen.

7 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Tussen de 18 en 27 jaar WWB- of ANW-gerechtigd Grote afstand tot de arbeidsmarkt door problemen op meerdere leefgebieden Zelfstandige huisvesting Stappen richting scholing en/of werk werkwijze toegang: Sociale Dienst gemeente Groningen huisvesting: Woningcorporaties Groningen woonbegeleiding: Stichting Huis hulpverlening: MJD, VNN, LENTIS Telefonische aanmelding via Stichting Huis. Bibabon voor allen Stichting Huis Specifieke punten begeleiding Zo nodig is er aandacht voor inburgering met nadruk op het volgen van taalcursussen en/of inburgering cursussen Begeleiders ondernemen veel activiteiten met deelnemers Afsluiting Na afronden van een ambulant woonbegeleiding traject. Financiering project Huur: Deelnemer (naar draagkracht) en Gemeente Groningen Woonbegeleiding: Gemeente Groningen Inrichting kamers: Stichting Huis en Fondsen Hulpverlening: Lentis e.a. Relevante adressen Ambulante woonbegeleiding Stichting Huis; Anneke Veenstra tel: Dienst Sozawe gemeente Groningen, Anneke Wierstra, Jongerenloket: tel:

8 Kamers met Kansen locatie Damsterdiep Stichting Huis Typering en aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelnemers Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project Contra-indicaties voor deelname aan project Toegang In 11 woonstudio s aan het Damsterdiep in de stad Groningen wonen 11 jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar voor de duur van gemiddeld anderhalf jaar. Iedere bewoner heeft een eigen studio. Er is 4 uur per week woonbegeleiding per deelnemer beschikbaar. De deelnemers volgen een opleiding. Begeleiders begeleiden deelnemers bij het vervroegd zelfstandig worden en het opzetten van een eigen huishouding. Ook ondersteunen zij deelnemers bij het halen van een startkwalificatie tot Jongvolwassenen tussen 18 en 27 jaar die door een instabiele en onhoudbare thuissituatie dreigen voortijdig het onderwijs te verlaten. Een aantal deelnemers heeft problemen op meerdere leefgebieden. Deelnemers werken aan het zelfstandig voeren van een huishouding en het halen van een startkwalificatie. Deelnemers hebben behoefte aan ondersteuning bij het vervroegd zelfstandig worden. Halen startkwalificatie Eigen woning Schulden zijn inzichtelijk en worden aangepakt Deelnemer ondersteunen bij motivatie voor school en het halen van startkwalificatie Deelnemer begeleiden bij zelfstandig voeren van huishouden Deelnemer ondersteunen bij zoeken van vervolghuisvesting Zo nodig organiseren van externe hulpverlening en nauw samenwerken met hulpverlening Instabiele en onhoudbare thuissituatie waardoor voortijdige schooluitval dreigt. Overheersende psychische problematiek en/of psychiatrisch ziektebeeld Overheersende verslaving Het niet kunnen nemen van eigen verantwoordelijkheid Via RMC en ROC.

9 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Specifieke punten begeleiding Afsluiting Financiering project Relevante adressen Deelnemer staat open voor begeleiding Deelnemer is 18 tot en met 26 jaar Deelnemer volgt onderwijs met goed gevolg Deelnemer doorliep eerder een begeleidingstraject binnen school Deelnemer kan in eigen onderhoud voorzien Behalen van doelen Vervolgtraject Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding bijvoorbeeld door verbreken van het contract door de deelnemer werkwijze toegang: RMC en ROC huisvesting: Woningcorporatie Nijestee woonbegeleiding: Stichting Huis hulpverlening: Hulpverleningsorganisaties onderwijs: Alfa-college en Noorderpoortcollege Via loopbaanadviseurs van Alfa- en Noorderpoortcollege en trajectbegeleider RMC. Traject is vooral gericht op halen startkwalificatie en zelfstandig een huishouding kunnen voeren. Bij goed doorlopen van het traject kan een deelnemer gebruik maken van een proefwoning van Stichting Huis waarna de woning op eigen naam van de deelnemer kan komen. Huur: Deelnemer Woonbegeleiding: Gemeente Groningen Inrichting kamers: Stichting Huis en Fondsen Hulpverlening: Regulier Ambulante woonbegeleiding Stichting Huis: Anneke Veenstra, tel: Alfa-college: Piet Söder, tel: Noorderpoortcollege: Rein Swarts, tel: Kamers met Kansen locatie Damsterdiep Stichting Huis

10 Kamers met Kansen locatie Noorderplantsoen Stichting Huis Typering en aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelneemsters Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project Contra-indicaties voor deelname aan project Toegang In een pand aan het Noorderplantsoen in de stad Groningen wonen 4 jonge vrouwen tussen de 18 en 27 jaar voor de duur van gemiddeld anderhalf jaar. De deelneemsters volgen een opleiding. Iedere bewoonster heeft een eigen kamer. De bewoonsters delen het sanitair, een huiskamer, een keuken en de tuin. Er is 4 uur per week woonbegeleiding per deelneemster beschikbaar. De woonbegeleidsters zijn in dienst van Stichting Huis. De begeleiding richt zich op het vervroegd zelfstandig worden en het halen van een startkwalificatie. Er is speciale aandacht voor de veiligheid van de deelneemsters. Mede daarom woont een gastvrouw op de begane grond tot Jonge vrouwen tussen 18 en 27 jaar die door een onveilige en onhoudbare thuissituatie dreigen voortijdig het onderwijs te verlaten. Een aantal deelneemsters heeft problemen op meerdere leefgebieden. Deelneemsters werken aan het opzetten van een eigen huishouden en het behalen van een startkwalificatie. Zij hebben behoefte aan veiligheid en aan ondersteuning bij het vervroegd zelfstandig worden. Veilige huisvesting Halen startkwalificatie Zelfstandig wonen Schulden zijn inzichtelijk en worden aangepakt Samen met deelneemster werken aan veiligheid Deelneemster ondersteunen bij motivatie voor school en het halen van startkwalificatie Deelneemster begeleiden bij zelfstandig voeren van een huishouding Deelneemster ondersteunen bij zoeken van veilige vervolghuisvesting Zo nodig organiseren van hulpverlening en nauw samenwerken met hulpverlening Onveilige en onhoudbare thuissituatie waardoor voortijdige schooluitval dreigt. Overheersende psychische problematiek en/of psychiatrisch ziektebeeld Overheersende verslaving Het niet kunnen nemen van eigen verantwoordelijkheid Niet passen in de groep Via RMC en ROC.

11 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Specifieke punten begeleiding Afsluiting Financiering project Relevante adressen Deelneemster staat open voor begeleiding Deelneemster is vrouw van 18 tot en met 26 jaar Deelneemster volgt met goed gevolg onderwijs Deelneemster doorliep eerder een begeleidingstraject binnen school Deelneemster kan in eigen onderhoud voorzien Behalen van doelen Vervolgtraject Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding bijvoorbeeld door verbreken van het contract door de deelnemer werkwijze toegang: RMC en ROC huisvesting: Woningcorporatie Lefier woonbegeleiding: Stichting Huis hulpverlening: Toevluchtsoord en andere hulpverleningsorganisaties onderwijs: Alfa-college en Noorderpoortcollege Via loopbaanadviseurs van Alfa- en Noorderpoortcollege en trajectbegeleider RMC. Traject is vooral gericht op bieden van veiligheid, zelfstandig wonen en het halen van een startkwalificatie. Bij goed doorlopen van het traject kan een deelneemster gebruik maken van een proefwoning van Stichting Huis waarna de woning op eigen naam van de deelnemer kan komen. Huur: Deelneemster Woonbegeleiding: Gemeente Groningen Inrichting kamers: Stichting Huis en Fondsen Hulpverlening: Regulier Ambulante woonbegeleiding Stichting Huis: Anneke Veenstra, tel: Alfa-college: Piet Söder, tel: Noorderpoortcollege: Rein Swarts, tel: Kamers met Kansen locatie Noorderplantsoen Stichting Huis

12 Ambulante woonbegeleiding campus Diep Stichting Huis Aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelnemers Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project Contra-indicaties voor deelname aan project Ambulante woonbegeleiding vindt plaats in proefwoningen die op naam staan van Stichting Huis. Woonbegeleiders van Stichting Huis bieden deelnemers woonbegeleiding voor maximaal 2 uur per week voor de duur van een jaar. Deelnemers deden al een traject bij een voorziening van campus Diep. Indien het traject in de proefwoning goed verloopt, zet Stichting Huis de woning op naam van de deelnemer. Onbepaalde tijd. Deelnemers namen eerder deel aan een voorziening van campus Diep en zijn nu aan het laatste deel van hun traject op campus Diep bezig. In het begeleidingsplan van de deelnemer staan de doelen voor het traject van de ambulante woonbegeleiding. Deze doelen verschillen per deelnemer maar zijn gericht op het zelfstandig voeren van een huishouding. Specifiek doel voor deze fase op campus Diep voor deelnemers is het verwerven van een huurwoning op eigen naam. Deelnemer begeleiden bij het zelfstandig voeren van een huishouding en het nakomen van financiele verplichtingen Deelnemer ondersteunen bij motivatie voor school of werk of ondersteunen in behouden van werk of school Zo nodig organiseren van externe hulpverlening en nauw samenwerken met de hulpverlening Met succes een traject binnen campus Diep hebben afgerond. Huurschulden bij een corporatie en niet gesaneerde schulden Overheersende psychische problematiek en/of psychiatrisch ziektebeeld Overheersende verslaving Toegang Via voorliggende voorzieningen/projecten van campus Diep.

13 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Specifieke punten begeleiding Afsluiting Financiering project Relevante adressen Minimaal 18 jaar oud zijn Financieel in staat zijn te voorzien in woonlasten en kosten van levensonderhoud Ingeschreven staan bij Woningnet van de gemeente Groningen Gemotiveerd zijn voor begeleiding In staat zijn zelfstandig te wonen (maar tijdelijk nog met begeleiding) en oog hebben voor de voorwaarden van een goed contact met de buurt Behalen van begeleidingsdoelen Woning op eigen naam, na 1 jaar, met of zonder begeleiding Vervolgtraject Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding toegang: huisvesting: woonbegeleiding: hulpverlening: werkwijze Voorliggende voorzieningen Stichting Huis /campus Diep Woningcorporaties in stad Groningen Stichting Huis Hulpverleningsorganisaties zoals MJD, Lentis, VNN e.a. Deelnemer meldt zich zelf aan of aanmelding gebeurt via begeleiders van Stichting Huis en/of externe hulpverlener. Het traject is vooral gericht op het zelfstandig voeren van een huishouding. Bij goed doorlopen traject komt de huurwoning op naam van de deelnemer. Huur: Woonbegeleiding: Inrichting woningen: Hulpverlening: Deelnemer Gemeente Groningen, AWBZ Deelnemer/ Gemeente Groningen/ Fondsen Regulier Ambulante woonbegeleiding Stichting Huis; Anneke Veenstra tel: Ambulante woonbegeleiding campus Diep Stichting Huis

14 Vast & Verder Leger des Heils Typering en aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelnemers Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project Contra-indicaties voor deelname aan project Toegang Binnen V&V is plaats voor 11 mannen tussen de 17 en 27 jaar met een delinquenten achtergrond. De deelnemers wonen in een pand aan het Damsterdiep in de stad Groningen. Iedere deelnemer heeft een eigen kamer en er is een gezamelijke keuken. De begeleiding is op maat. Een deel van de deelnemers is geplaatst door justitie en volgt een verplicht traject. Het traject duurt maximaal 1 jaar. Onbepaalde tijd. Mannen met een delinquenten achtergrond, verslaving en/of psychische problematiek en/of LVG. De deelnemers zijn meestal bekend bij de maatschappelijke opvang voorzieningen in de stad en bij de VNN. Deelnemers hebben problemen op meerdere leefgebieden en dreigen in de criminaliteit te geraken. Zij werken aan het op orde maken van hun leven. Zij willen uit de criminaliteit blijven en ontvangen hulpverlening van de VNN en de AFPN. Structuur en orde in eigen leven krijgen Streven naar een leefbaar leven binnen eigen mogelijkheden De deelnemers volgen een individueel traject en geven zelf aan wat zij belangrijk vinden in hun leven Relatie opbouwen met deelnemer Deelnemer ondersteunen bij keuze dagbesteding en zo vervolgens bij keuze voor studie of werk Samen met deelnemer realiseren van vervolghuisvesting Aanleren van praktische vaardigheden Zo nodig organiseren van hulpverlening en nauw samenwerken met hulpverlening Ontbreken van vaste verblijfplaats Delinquenten achtergrond Geen (vast)werk Gebruik van harddrugs Veroordeeld voor een zedendelict in huiselijke kring Grote psychische en/of gedragsproblemen CIZ, Bureau Jeugdzorg, Justitie

15 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Specifieke punten begeleiding Afsluiting Deelnemer wil wat van zijn leven maken Binnen V&V (17 tot 65 jaar) zijn er 11 plaatsen voor deelnemers tussen de 17 en 27 jaar Deelnemer staat open voor begeleiding Behalen van doelen Vervolgtraject Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding bijvoorbeeld door verbreken van het contract door de deelnemer werkwijze Woonbegeleiding: Leger des Heils Hulpverlening: AFPN, MJD, Reclassering, VNN, Bureau Jeugdzorg Huisvesting: Woningcorporatie Lefier Inkomen: Dienst SoZaWe gemeente Groningen Telefonische aanmelding via Leger des Heils, J. Jager en A. Bos. Iedere deelnemer kan op zijn manier en tijd aangeven dat toeleiding gewenst is naar externe partners. Tenzij dit al eerder aangeven is door de reclassering zoals bijvoorbeeld bij verplichte deelname aan een traject. Deelnemer moet passen in de groep. Bij voorkeur start de deelnemer een vervolg traject. Vast & Verder Leger des Heils Financiering project Woonbegeleiding, hulpverlening en pensionkosten: AWBZ, Justitie Deelnemers hebben een zak- en kleedgeld regeling van SOZAWE of genieten een WAJONG uikering Relevante adressen Vast&Verder, Damsterdiep 267, 9713 EE Groningen tel: Informatie voor intake gesprek: Jan Jager tel:

16 Munsterheerd Lentis/Jonx Typering en aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelnemers Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project Contra-indicaties voor deelname aan project In een appartementen gebouw, in de stad Groningen wonen 24 jongeren in 12 appartementen; 2 jongeren per appartement. Daarnaast zijn er een gezamenlijke huiskamer, een inloopruimte en kantoorruimte. De bewoners zijn 14 tot 23 jaar en hebben een psychiatrische aandoening waarvoor zij extern worden behandeld. De jongeren kunnen langere tijd wonen in Munsterheerd. Er is 24 uur per dag toezicht en begeleiding. De begeleiders zijn in dienst van Lentis/Jonx; zij richten zich vooral op het ondersteunen in wonen. Onbepaalde tijd. Jongeren van 14 tot 23 jaar met een psychiatrische aandoening waarvoor zij extern worden behandeld. Het betreft meestal jongeren met een autistische stoornis en een normaal IQ. De jongeren kunnen niet meer thuis wonen maar ook (nog) niet zelfstandig wonen. De jongeren hebben dagbesteding. De jongeren hebben zeer verschillende behoeften, variërend van begeleiden naar zelfstandigheid tot het hebben van een woonplek. Ontdekken in welke mate deelnemer zelfstandig kan wonen Kiezen en vinden van passende woonsituatie na het 23e jaar Leren, studeren of werken, voor zover dat mogelijk is Passende langdurige dagbesteding vinden, studie keuze maken en starten met studie of kiezen van werk en passend werk vinden Begeleiders hebben rol van opvoeders Begeleiden in wonen staat centraal Ondersteunen/activeren wat betreft dagbesteding Zo nodig contact onderhouden met school, werk, instanties en behandelaars Jongere wil graag zelfstandig wonen, maar kan dit (nog) niet. Gedragsproblemen ten gevolge van psychiatrische aandoening waardoor thuis wonen niet meer mogelijk is. Chronische verslavingsproblemen, geen dagbesteding, overlast veroorzaken door gedragsproblemen, zich niet aan afspraken kunnen houden. Toegang Via Accare Indicatie van Bureau Jeugdzorg (vanaf 18 jaar) of Cliënten Service Bureau (ouder 18 jaar)

17 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Deelnemer is gemotiveerd voor zelfstandigheidtraining Deelnemer is 14 tot 23 jaar en wordt behandeld voor een psychiatrische stoornis Thuissituatie is niet meer geschikt voor deelnemer Hebben van Dagbesteding Behalen van doelen Bereiken van leeftijd van 23 jaar Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding bijvoorbeeld door verbreken van het contract door de deelnemer werkwijze toegang: Indicatiebureau en Accare huisvesting: Woningcorporatie Patrimonium woonbegeleiding: Jonx/Lentis hulpverlening: Jonx/Lentis, Accare en UMCG Munsterheerd Lentis/Jonx Aanmelding Specifieke punten begeleiding Afsluiting Via Accare. Gespecialiseerd in het begeleiden van deelnemers met een autistische stoornis Het hanteren van groepsdynamiek Er wordt altijd gezocht naar vervolg huisvesting. Financiering project Onderdak en eten: Zakgeld: Woonbegeleiding: Behandeling: AWBZ Eigen bijdrage ouders AWBZ Regulier Relevante adressen Munsterheerd : A. van Diermen tel: Accare: Menno Oosterhoff tel:

18 Nieuwe perspectieven Base Groep Typering en aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelnemers Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project Contra-indicaties voor deelname aan project Toegang Begeleiders bieden korte, intensieve en ambulante begeleiding aan jongeren van 12 tot 23 jaar die risico lopen af te glijden naar een crimineel bestaan. De jongeren wonen thuis of zelfstandig. De begeleiding is gericht op toeleiding naar school/werk en herstel van gezins- en sociale contacten. Centraal in de begeleiding staan individuele gesprekken en samen activiteiten ondernemen. Er zijn 2 à 3 contacten per week met de deelnemer. De duur van het traject is 10 tot 12 weken en wordt afgesloten met een netwerkbijeenkomst waarin afspraken worden gemaakt over verdere ondersteuning. Onbepaalde tijd. Jongeren tussen de 12 en 23 jaar die dreigen af te glijden richting een crimineel bestaan. De jongeren hebben vaardigheidstekorten, een gebrekkig sociaal netwerk en een geringe toegang tot maatschappelijke voorzieningen. Deelnemers hebben vragen op meerdere leefgebieden. Denk daarbij aan omgaan met veranderende relaties binnen het gezin, deelnemen aan onderwijs of werk, invullen van vrije tijd, creëren en onderhouden van woon- en leefsituatie, omgaan met autoriteit en instanties, zorg dragen voor uiterlijk en gezondheid, opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk, omgaan met intimiteit en seksualiteit. Structurele dagbesteding Deelnemer heeft geen politiecontacten meer Jongere heeft steunend sociaal netwerk Jongere beschikt over zinvolle vrijetijdsbesteding Individuele gesprekken voeren met deelnemer Met deelnemer zijn omgeving analyseren op alle relevante gebieden en daarna verbeter doelen stellen Met deelnemer activiteiten ondernemen Regelmatig spijbelen of voortijdig school verlaten Een gebrekkig sociaal netwerk en een geringe toegang tot maatschappelijke voorzieningen De dreiging van overgang naar een criminele loopbaan; (te verwachten) contacten met politie en justitie Ernstige verslavingsproblematiek Grote psychische en/of gedragsproblemen Bureau Jeugdzorg, ZAR gemeente Groningen.

19 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Deelnemer is 12 tot 23 Jongere heeft een IQ vanaf 75 Deelnemer kan op afspraakbasis werken Deelnemer woont in gemeente Groningen (instroom vanuit provincie is in voorbereiding) Behalen van doelen Vervolgtraject Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding bijvoorbeeld door verbreken van het contract door de deelnemer Hulpverlening: werkwijze Base Groep, MJD, Accare e.a. Telefonische aanmelding door deelnemer of instanties. Nieuwe perspectieven Base Groep Specifieke punten begeleiding Omgeving betrekken bij uitvoering van begeleidingsplan Deelnemer vaardigheden aanleren Afsluiting De begeleiding wordt afgesloten met een eindrapport. Financiering project Provincie en gemeenten. Relevante adressen Base Groep, Nieuwe Perspectieven: telefoon:

20 Jongerenproject Neon Typering en aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Dit woon/werk arrangement biedt een woonplek en een leer/werktraject en bevindt zich in de gemeenten Pekela en Reiderland. Het project bestaat uit 2 delen. In het eerste jaar wonen de 8 deelnemers in 8 woningen met ambulante begeleiding van 5 uur per week per deelnemer. De Woningen liggen rondom kantoorruimte van Neon. Na het goed doorlopen van dit traject, stromen deelnemers in het 2e jaar door naar een eigen woning in de regio met ambulante begeleiding. De begeleiding in het 2e jaar wordt in overleg met de deelnemer vastgesteld maar is minder dan in het 1e jaar. Begeleiders zijn in dienst van Jongerenrandgroepwerk Neon tot 2011 Jongeren van 18 tot 25 jaar in de gemeenten Pekela en Reiderland zonder startkwalificatie. Het lukt deze jongeren niet om een kwalificatie te halen zonder begeleiding. De jongeren hebben een instabiele of geen thuissituatie. De deelnemers willen begeleiding voor het behalen van een startkwalificatie en voor het vinden van eigen huisvesting. Belangrijkste doelen voor de deelnemers De jongeren willen hun positie verbeteren op meerdere leefgebieden. Ze willen zelfstandig wonen. Ook willen ze hun schooldiploma halen en vast werk vinden en houden. Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Begeleiders ondersteunen bij de in -, door- en uitstroom van deelnemers. Ook voeren de begeleiders grotendeels de hulpverlening uit, indien nodig. Zij bieden woon-leer-werkbegeleiding. Ook doen zij de financiële begeleiding van deelnemers (budgettering/schuldhulpverlening). Indicaties voor deelname project Jongeren zonder startkwalificatie en met een instabiele thuissituatie die het zonder hulp en begeleiding niet redden. Contra-indicaties voor deelname aan project Er zijn op voorhand geen contra-indicaties. De deelnemers moeten wel leerbaar zijn. Er wordt uitgegaan van de eigen kracht en motivatie van jongeren. Toegang Via jongerenproject Neon Pekela en Reiderland.

21 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Specifieke punten begeleiding Afsluiting Deelnemers zijn gemotiveerd voor woon-leer-werkbegeleiding De Thuissituatie is niet meer geschikt voor de deelnemer Het behalen van doelen Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding, bijvoorbeeld doordat de deelnemer het contract verbreekt werkwijze toegang: Neon, randgroepjongerenproject Pekela, Reiderland huisvesting: Woningcorporatie Acantus woonbegeleiding: Jongerenproject Neon hulpverlening: Instellingen uit het netwerk Onderwijs: Campus Winschoten (Noorderpoortcollege, Dollardcollege) Jongeren kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij Jongerenproject Neon. Ook instanties kunnen deelnemers aanmelden. In het eerste trajectjaar is er een budgetteringssysteem voor de inkomsten en uitgaven van deelnemers. De trajectbegeleider beheert het budget van de deelnemer. Zo nodig zoeken begeleider en deelnemer naar tijdelijke dagbesteding als deelnemer nog niet met een studie / traject kan starten. Bij goed doorlopen van traject, krijgt deelnemer eigen huisvesting aangeboden. Jongerenproject Neon Financiering project Huur: Woonbegeleiding: Inrichting woningen: Hulpverlening: Deelnemer; woningcorporatie Acantus levert zeer betaalbare woningen: e 250 per woning Gemeente Pekela en Reiderland, Provincie Groningen en fondsen Fondswerving Regulier Relevante adressen Jongerenproject Neon : Albert Stuivenberg en Hennie Drenth, tel: Westbaan 4, Finsterwolde Woongroep Acantus: Antje Noorda, tel:

22 Begeleid wonen in Stadskanaal Stichting Welstad Typering en aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelnemers Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project In 2 woningen wonen 4 jongeren met ambulante coaching door begeleiders van de Base Groep. De deelnemers kunnen maximaal 1 jaar in het project wonen en ontvangen 4 uur per week per deelnemer begeleiding. Van mei 2008 tot mei 2010 Jongeren van 18 tot 23 jaar die een vorm van begeleid wonen nodig hebben als opmaat naar zelfstandige huisvesting en levensonderhoud. De deelnemers hebben bij aanvang nog geen dagbesteding. De deelnemers willen begeleiding bij herintegratie. Succesvolle herintegratie; begeleiders bieden ondersteuning bij het vinden van werk en/of een studie. Na een jaar krijgen de jongeren een eigen woning aangeboden wanneer zij het traject met succes hebben afgerond. Regelen van uitkering voor deelnemers Opstellen van deelnemerprofiel met ondersteuningsbehoefte, specifieke vaardigheden en specifieke scholingsbehoefte Begeleiden op alle leefgebieden Onderhouden van contacten met school, werk, hulpverlening Jongeren afkomstig uit intramurale opvang die begeleid wonen nodig hebben als tussenstap naar zelfstandig wonen Jongeren met problemen op meerdere leefgebieden die dreigen af te glijden door een instabiele thuissituatie Contra-indicaties voor deelname aan project Drugs en excessief drankgebruik Deelnemer streeft niet naar dagbesteding Deelnemer heeft gedragsproblemen en veroorzaakt daardoor overlast Toegang Via Randgroepjongerenwerk van Stichting Welstad.

23 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Specifieke punten begeleiding Afsluiting Financiering project Deelnemer wenst begeleiding Deelnemer is tussen 18 en 23 jaar Thuissituatie is niet (meer) geschikt voor deelnemer Deelnemer is bereid dagbesteding te zoeken Behalen van doelen Bereiken van de leeftijd van 23 jaar Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding, bijvoorbeeld doordat deelnemer contract verbreekt werkwijze toegang: Randgroepjongerenwerk van Stichting Welstad huisvesting: Woningcorporatie Lefier woonbegeleiding: Base Groep hulpverlening: Jongeren maatschappelijk werk e.a. Telefonische aanmelding via Randgroepjongerenwerk van Stichting Welstad. Bij mislukken van traject hebben begeleidende intramurale instellingen de verplichting om de deelnemer weer op te nemen en een hulpverleningstraject te starten. Bij goed doorlopen van traject is eigen huisvesting gegarandeerd. Bij voortijdig afbreken traject staan hulpverlenende instanties garant voor een hernieuwd hulpverleningstraject. Huur: Woonbegeleiding: Inrichting kamers: Hulpverlening: Deelnemer (uitkering) Gemeente Stadskanaal en woningcorporatie Lefier Provincie Groningen Regulier Begeleid wonen in Stadskanaal Stichting Welstad Relevante adressen Stichting Welstad: Nico Modderkolk, tel: Gemeente Stadskanaal: R.Hendriks, tel:

24 Project begeleid wonen Ter Apel Stichting Welzijn Typering en aanbod Looptijd project Doelgroep: Omschrijving en behoeften Belangrijkste doelen voor de deelnemers Belangrijkste activiteiten voor begeleiders Indicaties voor deelname project Contra-indicaties voor deelname aan project In een wijk nabij het centrum van Ter Apel begeleiden medewerkers van Stichting Welzijn Vlagtwedde 6 deelnemers. 2 eengezinswoningen zijn verbouwd tot 6 appartementen. Elk appartement heeft een eigen adres en beschikt over een eigen wc en douche. Er is een gezamenlijke keuken. De deelnemers krijgen gedurende de periode van 1 jaar extra steun en begeleiding zodat zij na gemiddeld een jaar door kunnen stromen naar de reguliere woningmarkt. Er is 4 uur per week begeleiding per jongere. Voorlopig tot juli Voortzetting is nagenoeg rond tot in ieder geval juli Jongvolwassenen tussen 18 en 24 jaar die niet meer thuis kunnen wonen en nog (net) niet in staat zijn volledig zelfstandig te wonen. De jongeren hebben behoefte aan praktische ondersteuning; zij ervaren problemen op een aantal leefgebieden. Het maken van keuzes qua opleiding en/of werk Het bijhouden van hun eigen (financiële) administratie Het zicht krijgen op eigen functioneren en de rol die zijzelf of anderen hierin spelen of hebben gespeeld Relatie opbouwen met deelnemer Deelnemer ondersteunen bij keuze dagbesteding en vervolgens bij keuze voor studie of werk Het coachen en begeleiden van jongeren zodat zij inzicht krijgen in zichzelf en hun rol naar anderen Zo nodig organiseren van gespecialiseerde hulpverlening Ontbreken van vaste verblijfplaats of veilige plek om te wonen Nog niet beschikken over voldoende vaardigheden om zelfstandig te wonen Verslavingsproblematiek (alcohol, drugs) Grote psychische en/of gedragsproblemen Delinquent gedrag Toegang Via Randgroepjongerenwerk van Stichting Welstad.

25 Instroomcriteria Uitstroomcriteria Deelnemende organisaties Aanmelding Specifieke punten begeleiding Afsluiting Deelnemer wil wat van zijn of haar leven maken Deelnemer is 18 tot 24 jaar Deelnemer staat open voor begeleiding Zo nodig verplicht deelnemer zich tot externe hulpverlening en/of aanmelding bij de Gemeentelijke Krediet Bank Behalen van doelen Vervolgtraject Tussentijdse beëindiging zonder succesvolle afronding bijvoorbeeld door verbreken van het contract door de deelnemer werkwijze toegang: Stichting Welzijn in de Gemeente Vlagtwedde en Maatschappelijke Dienstverlening Oldambt huisvesting: Woningcorporatie Acantus woonbegeleiding: Stichting Welzijn in de Gemeente Vlagtwedde hulpverlening: Stichting Welzijn in de Gemeente Vlagtwedde en Maatschappelijke dienstverlening Oldambt Telefonisch bij Stichting Welzijn gemeente Vlagtwedde afdeling jongerenwerk, door jongeren/ouders/instanties. Jongeren zijn bereid tot dagbesteding en deelnemers hebben voldoende inkomen voor het betalen van de huur. Vanuit het project wordt voorzien in een periode van nazorg. Project begeleid wonen Ter Apel Stichting Welzijn Financiering project Huur appartement: Woonbegeleiding: Inrichting project: Hulpverlening: Deelnemer/Woningcorporatie Acantus Provincie Groningen en gemeente Vlagtwedde Gemeente Vlagtwedde en Fondsen Regulier Stichting Welzijn gemeente Vlagtwedde Relevante adressen Stichting Welzijn Gemeente Vlagtwedde; Bas Kampyon, Personal coach, tel;

26 NOTITIES

27 NOTITIES

28 NOTITIES

29 NOTITIES

30 Colofon Deze projectwijzer kwam tot stand in opdracht van campus Diep en is betaald door de Provincie Groningen. Tekst: Charlotte Schippers, Groningen Fotografie: Janus van den Eijnden, Amsterdam Om privacy redenen hebben wij voor de foto s gebruik gemaakt van modellen. Fotomodellen: Paul, Lotte, Ivor, Salima Ontwerp: studio ampersand, Winsum Druk: Grafidruk, Grijpskerk Groningen, juni 2009

tussenstand 2009-2010 campus DIEP

tussenstand 2009-2010 campus DIEP tussenstand 2009-2010 campus DIEP campusdieplocaties centrum Verspreid door de hele stad zijn er 17 woningen voor Proefwonen Campus Diep in 2009 en 2010 Jongeren zonder stabiele huisvesting, zonder kansen

Nadere informatie

tussenstand 2009-2010 campus DIEP

tussenstand 2009-2010 campus DIEP tussenstand 2009-2010 campus DIEP herziene versie campusdieplocaties centrum Verspreid door de hele stad zijn er 17 woningen voor Proefwonen Campus Diep in 2009 en 2010 Jongeren zonder stabiele huisvesting,

Nadere informatie

Modules Jeugdzorg. Vast & Verder. Centra voor Wonen, Zorg en Welzijn Noord Kwinkenplein 10-A, 9712 GZ Groningen Tel , Fax.

Modules Jeugdzorg. Vast & Verder. Centra voor Wonen, Zorg en Welzijn Noord Kwinkenplein 10-A, 9712 GZ Groningen Tel , Fax. Modules Jeugdzorg Vast & Verder INHOUD Vast & Verder is een residentieel, gefaseerd woontrainingsprogramma voor justitiabele jongeren in de leeftijd van 15 tot 26 jaar. Het is ontwikkeld door de Reclassering

Nadere informatie

Zelfstandig leven voor mensen met NAH én psychiatrische problematiek

Zelfstandig leven voor mensen met NAH én psychiatrische problematiek Brochure voor verwijzers Zelfstandig leven voor mensen met NAH én psychiatrische problematiek ribw arnhem & veluwe vallei 2 Meedoen in de maatschappij; voor veel mensen met langdurige psychiatrische problemen

Nadere informatie

maatschappelijke rapportage DIEP

maatschappelijke rapportage DIEP campus maatschappelijke rapportage 2011-2013 DIEP campusdieplocaties KOOKPUNT OEVERKRUID HET KOPLAND ANTILLENSTRAAT WERKPRO ZILVERLAAN SIMPLON BOTERDIEP DE MAKERS NEUTRONSTRAAT MJD H. COLLENIUSSTRAAT GLOBE

Nadere informatie

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Begeleid Wonen www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld De stichting Neos is een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld. De organisatie richt zich

Nadere informatie

Intensieve begeleiding naar een betere toekomst. Nieuwe Perspectieven

Intensieve begeleiding naar een betere toekomst. Nieuwe Perspectieven Intensieve begeleiding naar een betere toekomst. Nieuwe Perspectieven Als jongeren zijn vastgelopen. Nieuwe Perspectieven Jongeren kunnen op meerdere gebieden vastlopen in het leven. Soms dreigen ze daardoor

Nadere informatie

Methodiekboek voor woon-leer-werkprojecten voor jongvolwassenen in Groningen

Methodiekboek voor woon-leer-werkprojecten voor jongvolwassenen in Groningen Handboek Campus Diep Methodiekboek voor woon-leer-werkprojecten voor jongvolwassenen in Groningen Eén samenhangend aanbod voor jongvolwassenen die iets van hun leven willen maken maar het in hun eentje

Nadere informatie

Begeleiding in de thuissituatie

Begeleiding in de thuissituatie Begeleiding in de thuissituatie Wie zijn wij? Profila Zorg is een evangelische zorgorganisatie die naast de mogelijkheid voor wonen en dagbesteding ook begeleiding en ondersteuning biedt in de eigen woonomgeving

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING

Rotterdam Rijnmond. Zorg voor jongeren en hun gezin. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING BEGELEID WONEN INDIVIDUELE BEGELEIDING GEZINS- BEGELEIDING DAGBESTEDING Rotterdam Rijnmond Zorg voor jongeren en hun gezin Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor jongeren Wie zijn wij? Stichting Prokino

Nadere informatie

Hoofdlijnen. van het

Hoofdlijnen. van het Hoofdlijnen van het BELEIDSPLAN Terug naar de samenleving December 2013 Stichting De Overbrugging Graaf van Egmondstraat 48 KvKnummer 000024369104 www.deoverbrugging.nl Inhoud 1 Doel... 2 2 Doelgroep...

Nadere informatie

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de verordening maatschappelijke ondersteuning B E S L U I T E N:

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de verordening maatschappelijke ondersteuning B E S L U I T E N: Gemeenteblad 589 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE VOORST; gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Voorst 2015; B E S L U

Nadere informatie

Zelfstandigheidstraining. voor Jongeren. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Zelfstandigheidstraining. voor Jongeren. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Zelfstandigheidstraining voor Jongeren www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Stichting Neos is een HKZ-gecertificeerde organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk

Nadere informatie

Wat doe ik, wa ik en wat wil i

Wat doe ik, wa ik en wat wil i DC START Wat doe ik, wa ik en wat wil i VAN EN VOOR HEEL DRENTHE Drenthe College is een regionaal opleidingen centrum, een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo), volwasseneneducatie, bedrijfsopleidingen

Nadere informatie

Voorwaardelijke interventie Gezinnen. (VIG) Voorwaardelijke hulpverlening aan Multi-problemgezinnen met verschillende vormen van drang & dwang. Werkwijze vrijwillige hulpverlening Eigen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur

Complexiteit Intensiteit Bandbreedte Licht Midden Zwaar Intensiteit I 0-1,5 uur Arrangementen zelfstandig en veilig wonen Nadat uit het gesprek naar voren is gekomen dat de cliënt beperkingen ondervindt op een (of meerdere) domein(en) van het resultaatgebied zelfstandig en veilig

Nadere informatie

STICHTING DE STAM. Doelstelling Visie Voor wie? Door wie? Programma Ketenpartners Instroom & intake Uitstroom & nazorg

STICHTING DE STAM. Doelstelling Visie Voor wie? Door wie? Programma Ketenpartners Instroom & intake Uitstroom & nazorg Welkom STICHTING DE STAM Doelstelling Visie Voor wie? Door wie? Programma Ketenpartners Instroom & intake Uitstroom & nazorg DOELSTELLING Langdurig (ex) verslaafden de mogelijkheid bieden tot terugkeer

Nadere informatie

Project Geef opvang de ruimte. Handboek. Take off september 2006

Project Geef opvang de ruimte. Handboek. Take off september 2006 Handboek Corporaties creëeren kleinschalige woon-, werk- en leervoorzieningen voor reïntegrerende jongeren september 2006 Inhoud: - Projectplan - Doelgroep - Checklist (randvoorwaarden) - Voorwaarden woningen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Kamers met Uitzicht te Weert

Aanmeldingsformulier Kamers met Uitzicht te Weert Aanmeldingsformulier Kamers met Uitzicht te Weert Voorwaarden waar een deelnemer moet voldoen: Thuisloos of bijna thuisloos zijn Huidige woonsituatie van de deelnemer is aan verandering toe. De deelnemer

Nadere informatie

Adres. Postcode. Woonplaats. Geboortedatum. Geslacht : man vrouw. Telefoon. Mobiel. E-mailadres

Adres. Postcode. Woonplaats. Geboortedatum. Geslacht : man vrouw. Telefoon. Mobiel. E-mailadres Om deel te kunnen nemen aan het wooninitiatief Stichting Aut-Hôes is een bewonersprofiel opgesteld. In dit profiel staan de voorwaarden die gesteld worden aan de toekomstige bewoners. Dit intakeformulier

Nadere informatie

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst De basis van In voor zorg! Door een gebrek aan aansluitende zorg vielen voorheen veel jongeren tussen wal en schip. Dit verkleinde hun kans op een goede terugkeer

Nadere informatie

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving

Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Ieder mens een plek in het hart van onze samenleving Humanitas DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) ondersteunt mensen met

Nadere informatie

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21 1 24 uurshulp 24 uurshulp 3 24 uurshulp 24 uurshulp DE MEESTE KINDEREN EN JONGEREN WONEN THUIS BIJ HUN OUDERS TOTDAT ZE OP ZICHZELF GAAN WONEN. TOCH KUNNEN EROMSTANDIGHEDEN ZIJN, WAARDOOR HET BETER IS

Nadere informatie

Traject van de toekomst

Traject van de toekomst Gebundelde kracht in een kansrijk MBO 10 januari 2013 Traject van de toekomst Bovenschoolse opvang Groningen Hans Everhardt Programmamanager VSV regiogelden Aanleiding Traject vd Toekomst Regionale analyse

Nadere informatie

1 TRAJECT VAN SCHOOL TOT ARBEID

1 TRAJECT VAN SCHOOL TOT ARBEID 1 TRAJECT VAN SCHOOL TOT ARBEID ARBEIDSTOELEIDING VOOR KWETSBARE JONGEREN Voor jongeren die behoren tot de kwetsbare doelgroep is het uitermate moeilijk om een (opleidings)traject gericht op het verkrijgen

Nadere informatie

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Het Hamrikheem is een woonzorgcentrum voor mensen met langdurige psychiatrische beperkingen. U woont hier zo gewoon mogelijk. Wij bieden de begeleiding

Nadere informatie

Switch, een kort oriëntatietraject voor jongeren die nog een keuze gaan maken

Switch, een kort oriëntatietraject voor jongeren die nog een keuze gaan maken Switch, een kort oriëntatietraject voor jongeren die nog een keuze gaan maken Beschrijving doelgroep: Switch, het korte oriëntatietraject is bedoeld voor jongeren die als gevolg van het niet kunnen maken

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Project : Toeleiding naar scholing en werk van jongeren met een Roma achtergrond in Lelystad. Aanleiding

Plan van Aanpak. Project : Toeleiding naar scholing en werk van jongeren met een Roma achtergrond in Lelystad. Aanleiding Plan van Aanpak Project : Toeleiding naar scholing en werk van jongeren met een Roma achtergrond in Lelystad. Aanleiding De gemeente Lelystad heeft in juni 2013 een plan gemaakt inzake de aanpak van multiproblematiek

Nadere informatie

VIP & Educatie ten behoeve van maatschappelijke participatie en re-integratie

VIP & Educatie ten behoeve van maatschappelijke participatie en re-integratie VIP & Educatie ten behoeve van maatschappelijke participatie en re-integratie Inleiding Per 1 januari 2015 hebben zowel de gemeente Enschede als het Leger des Heils zich aangesloten bij het landelijk programma

Nadere informatie

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem

Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Maatschappelijk wonen en verzorging in het Hamrikheem Het Hamrikheem is een woonzorgcentrum voor mensen met langdurige psychiatrische beperkingen. U woont hier zo gewoon mogelijk. Wij bieden de begeleiding

Nadere informatie

Bijlage 1. Afwegingskader ZRM Wonen en zorg

Bijlage 1. Afwegingskader ZRM Wonen en zorg Bijlage 1. Afwegingskader ZRM Wonen en zorg De zelfredzaamheidsmatrix (ZRM) (Bron: GGD Amsterdam) bevat onder andere het domein huisvesting. Het afwegingskader in deze bijlage is afgeleid van deze zelfredzaamheidsmatrix.

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018

Pagina 1 van 5. Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Onderwerp Nota van Inlichtingen Tijdelijk beschermd wonen LVB 18+ Datum 23 augustus 2018 Vraag en antwoord inkoop Tijdelijk Beschermd Wonen LVB 18+ ISD Bollenstreek-Gemeente Katwijk Vragen Antwoord Algemeen

Nadere informatie

Werken, leren en activiteiten

Werken, leren en activiteiten Werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

WONEN. Voor volwassenen met een psychische beperking. Promens Care

WONEN. Voor volwassenen met een psychische beperking. Promens Care WONEN Voor volwassenen met een psychische beperking Promens Care Een eigen plek Wat heeft u nodig om u ergens thuis te kunnen voelen? Het antwoord verschilt van mens tot mens. Dat geldt dus ook voor mensen

Nadere informatie

DUIZEND KAMERS MET KANSEN INITIATIEF VOOR EXTRA PLEKKEN BEGELEID WONEN VOOR JONGEREN IN ROTTERDAM

DUIZEND KAMERS MET KANSEN INITIATIEF VOOR EXTRA PLEKKEN BEGELEID WONEN VOOR JONGEREN IN ROTTERDAM DUIZEND KAMERS MET KANSEN INITIATIEF VOOR EXTRA PLEKKEN BEGELEID WONEN VOOR JONGEREN IN ROTTERDAM PvdA fractie Rotterdam, Matthijs van Muijen, Duco Hoogland en Zeki Baran, 16 oktober 2006 Inleiding Er

Nadere informatie

Melding Beschut of Beschermd wonen

Melding Beschut of Beschermd wonen Melding Beschut of Beschermd wonen 1 Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding

Nadere informatie

SOCIALE IMPACT VAN CRE8

SOCIALE IMPACT VAN CRE8 SOCIALE IMPACT VAN CRE8 CRE8 richt zich samen met Streetcornerwork op kwetsbare jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar, met meervoudige problemen, vaak uitgevallen uit school en met meestal een grote

Nadere informatie

Jongerenloket en zorg- en adviesteam

Jongerenloket en zorg- en adviesteam Jongerenloket en zorg- en adviesteam Het mbo heeft als belangrijke taak om toekomstige beroepsbeoefenaars op te leiden. Scholen doen er van alles aan deze taak naar beste kunnen in te vullen. Zij verzorgen

Nadere informatie

Modules Jeugdzorg. 10 Voor Toekomst. Centra voor Wonen, Zorg en Welzijn Noord Kwinkenplein 10-A, 9712 GZ Groningen Tel. 050-3172670, Fax.

Modules Jeugdzorg. 10 Voor Toekomst. Centra voor Wonen, Zorg en Welzijn Noord Kwinkenplein 10-A, 9712 GZ Groningen Tel. 050-3172670, Fax. Modules Jeugdzorg 10 Voor Toekomst INHOUD Visie Deze module is bedoeld voor jeugdigen en kinderen, die in een bedreigde gezinssituatie wonen, waarbij dusdanige complexe problematiek speelt dat inzet van

Nadere informatie

Zicht op actuele veiligheidsproblemen en risico s. Historie; vooruitkijken begint met terugkijken

Zicht op actuele veiligheidsproblemen en risico s. Historie; vooruitkijken begint met terugkijken Toelichting checklist persoonsgerichte aanpak op maat 10 mei 2016 Basisgegeven Bij de basisgegevens van het dossier gaat het om gegevens als datum aanmelding - wie heeft aangemeld dossiernummer, aanmaakdatum

Nadere informatie

Aanpak: Voorwaardelijke Interventie Gezinnen. Beschrijving

Aanpak: Voorwaardelijke Interventie Gezinnen. Beschrijving Aanpak: Voorwaardelijke Interventie Gezinnen De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Onderwerp Project Op Jezelf voor risicojongeren in Dukenburg en Lindenholt

Onderwerp Project Op Jezelf voor risicojongeren in Dukenburg en Lindenholt Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 13 mei 2009 / 53/2009 Fatale termijn: besluitvorming vóór: eind april Onderwerp Project Op Jezelf voor risicojongeren in Dukenburg en Lindenholt Programma

Nadere informatie

Stut & Steun. Langdurige ondersteuning gezinnen met LVB problematiek

Stut & Steun. Langdurige ondersteuning gezinnen met LVB problematiek Stut & Steun. Langdurige ondersteuning gezinnen met LVB problematiek Voorwaardelijke Interventie in Gezinnen. (VIG) Gezinscoaching met Drang & Dwang Drang en Dwang Drang & dwanginstrumenten. OTS: SZW:

Nadere informatie

Wonen, werken, leren en activiteiten

Wonen, werken, leren en activiteiten Wonen, werken, leren en activiteiten Het beste uit het leven halen Meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Ze hebben door psychische of psychosociale problematiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Visie op Zorg JOVO Veldhoven Augustus 2016

Visie op Zorg JOVO Veldhoven Augustus 2016 Visie op Zorg JOVO Veldhoven Augustus 2016 Binnen Ouderinitiatief JOVO wordt gestreefd naar het realiseren van een woonproject voor jongvolwassenen (verder bewoners genoemd) met een stoornis in het autismespectrum

Nadere informatie

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking

verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking verwijzers De beste ondersteuning op maat Behandeling en begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben een niet-zichtbare beperking

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

Samenvatting Jeugdinterventieprogramma: Nieuwe Perspectieven (NP) Lotte Loef

Samenvatting Jeugdinterventieprogramma: Nieuwe Perspectieven (NP) Lotte Loef Samenvatting Jeugdprogramma: Nieuwe Perspectieven (NP) Lotte Loef Samenvatting Jeugdprogramma: Nieuwe Perspectieven (NP) Amsterdam, 4 augustus 2011 Lotte Loef DSP groep BV Van Diemenstraat 374 1013 CR

Nadere informatie

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst

gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst gewoon meedoen! Ketenzorg met toekomst De basis van In voor zorg! Voor wie is JeugdzorgPlus? Door een gebrek aan aansluitende zorg vielen voorheen veel jongeren tussen wal en schip. Dit verkleinde hun

Nadere informatie

Traverse! Thuis in opvang & begeleiding. Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant

Traverse! Thuis in opvang & begeleiding. Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant Traverse! Thuis in opvang & begeleiding Stichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant Missie: Traverse organiseert met gevoel voor medemenselijkheid de hulpverlening voor mensen in probleemsituaties

Nadere informatie

KAMERTRAININGSCENTRUM

KAMERTRAININGSCENTRUM KAMERTRAININGSCENTRUM Informatie voor ouders en verzorgers van jongeren met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 17 tot 23 jaar Voor wie? Een Kamertrainingscentrum (KTC) is voor jongeren

Nadere informatie

WONEN. Voor kinderen en jongeren met een psychische beperking. Promens Care

WONEN. Voor kinderen en jongeren met een psychische beperking. Promens Care WONEN Voor kinderen en jongeren met een psychische beperking Promens Care Een eigen plek onder de zon Kinderen en jongeren met een psychische beperking groeien op en willen net als leeftijdsgenoten zo

Nadere informatie

TRAJECT OP MAAT INVESTEREN IN JEUGD

TRAJECT OP MAAT INVESTEREN IN JEUGD Eigen kracht, motivatie, vertrouwen, nieuwe mogelijkheden, ontdekken en ontwikkelen van talenten JEUGD & ONDERWIJS TRAJECT OP MAAT INVESTEREN IN JEUGD Gemeente s Hertogenbosch Afdeling Jeugd en Onderwijs

Nadere informatie

Een stap verder in forensische en intensieve zorg

Een stap verder in forensische en intensieve zorg Een stap verder in forensische en intensieve zorg Palier bundelt intensieve en forensische zorg. Het is zorg die net een stapje verder gaat. Dat vraagt om een intensieve aanpak. Want onze doelgroep kampt

Nadere informatie

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis We gaan uit van eigen kracht, eigen keuzes en eigen mogelijkheden. 02 Aveleijn Inhoud Missie

Nadere informatie

Wat biedt RIBW ZWWF? Voor wie?

Wat biedt RIBW ZWWF? Voor wie? Stichting RIBW Zaanstreek, Waterland en West-Friesland (RIBW ZWWF) begeleidt en ondersteunt mensen met langdurige psychiatrische of ernstige psychosociale problemen. We begeleiden hen in hun streven op

Nadere informatie

Checklist vraagverheldering: Leefgebieden met bijbehorende vragen

Checklist vraagverheldering: Leefgebieden met bijbehorende vragen Checklist vraagverheldering: Leefgebieden met bijbehorende vragen 1. Wonen Hoe beleeft de cliënt zijn huidige woonsituatie? Zijn er belemmeringen bij huidige woonsituatie, zo ja welke en welke beperkingen

Nadere informatie

We onderscheiden drie vormen van woonbegeleiding: begeleid wonen beschermd wonen 24-uurszorg

We onderscheiden drie vormen van woonbegeleiding: begeleid wonen beschermd wonen 24-uurszorg woonbegeleiding 1 Drie Vormen woonbegeleiding Het grootste deel van het hulpaanbod van HVO-Querido valt onder de noemer woonbegeleiding. Bij woonbegeleiding gaat het om de combinatie van huisvesting en

Nadere informatie

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT;

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; O M Nr. MO/1360807 Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op de artikelen 2.10 lid 5, 2.12 lid 2 en 2.13 van de

Nadere informatie

Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging

Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Dordrecht. Nr. 34830 3 maart 2017 Besluit tot wijziging van de Beleidsregels beschermd wonen en opvang gemeente Dordrecht 2016, eerste wijziging Het COLLEGE

Nadere informatie

Jeugd en jong volwassenen

Jeugd en jong volwassenen Rentree Jeugd en jong volwassenen Omdat thuiskomen niet altijd vanzelf gaat. Even voorstellen In deze folder kun je lezen wat de afdeling Rentree voor jongeren kan betekenen. Bij Rentree kun je een op

Nadere informatie

Workshop. Toegang tot beschermd wonen in de Wmo 2015

Workshop. Toegang tot beschermd wonen in de Wmo 2015 Workshop Toegang tot beschermd wonen in de Wmo 2015 Rina Beers, Federatie Opvang Agenda voor workshop: 1. Schets van toegang in Awbz en Wmo nu 2. Praktijk huidige centrale toegang MO 3. Schets van toegang

Nadere informatie

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB - ZORG PROVINCIE NOORD-HOLLAND

Hulpverlening Lijn5. Kom verder! www.ln5.nl LVB - ZORG PROVINCIE NOORD-HOLLAND Hulpverlening Lijn5 LVB - ZORG PROVINCIE NOORD-HOLLAND Informatie voor ouders en verzorgers van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen Kom verder! www.ln5.nl standelijke

Nadere informatie

Wonen. bij Profila Zorg

Wonen. bij Profila Zorg Wonen bij Profila Zorg Intensieve begeleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking en gedrags- of psychiatrische problematiek (SGLVG verblijf zonder behandeling) Aanbod Profila Zorg heeft

Nadere informatie

Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk

Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk Inwoners met een ernstig psychiatrische aandoening in de wijk Vanuit Taskforce EPA Utrecht: Gerard de Valk, Leidinggevende Altrecht F-ACT Projectleider proeftuinen Taskforce EPA MWU Marga Vink, beleidsmedewerker

Nadere informatie

Opgenomen kunnen worden: (jonge)vrouwen vanaf 18 jaar, alleenstaand of met kinderen.

Opgenomen kunnen worden: (jonge)vrouwen vanaf 18 jaar, alleenstaand of met kinderen. Scenario 1A: Vrouwenopvang: "24 uur vrouwenopvang" 15 plaatsen crisisvrouwenopvang: 15 plaatsen vrouwenopvang regulier: Opgenomen kunnen worden: (jonge)vrouwen vanaf 18 jaar, alleenstaand of met kinderen.

Nadere informatie

GGzE centrum woonbegeleiding. Beschermd wonen. Wonen in een beschermende woonvorm in regio Eindhoven en de Kempen. Informatie voor cliënten >>

GGzE centrum woonbegeleiding. Beschermd wonen. Wonen in een beschermende woonvorm in regio Eindhoven en de Kempen. Informatie voor cliënten >> GGzE centrum woonbegeleiding Beschermd wonen Wonen in een beschermende woonvorm in regio Eindhoven en de Kempen Informatie voor cliënten >> BESCHERMD WONEN VAN GGzE BIEDT EEN VEILIGE WOONOMGEVING AAN BEWONERS

Nadere informatie

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding

Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding Meldingsformulier Begeleiding Ambulant of Dagbesteding 1 Uw gegevens Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener

Nadere informatie

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties. Ambulant Arrangement. Hulpverlening na een periode in de opvang

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties. Ambulant Arrangement. Hulpverlening na een periode in de opvang Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties Ambulant Arrangement Hulpverlening na een periode in de opvang Over het Ambulant Arrangement Hulpverlening na een periode in de opvang Multiprobleemgezinnen

Nadere informatie

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Algemene Gegevens Gegevens klant Naam Geboortedatum BSN Klantnummer Zijn er kinderen aanwezig? Gegevens aanbieder Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam ondersteuner Contactgegevens

Nadere informatie

Jong en Ouder ontschotting in de opvang van jonge ouders

Jong en Ouder ontschotting in de opvang van jonge ouders YOUKÉ Jong en Ouder ontschotting in de opvang van jonge ouders Sprekers: Arieke van Andel: gemeente Amersfoort Mariette Rutjes: leidinggevende cluster vrouwenopvang en gezinnen Inleiding Ontschotting in

Nadere informatie

Balanceren tussen hoop en wanhoop

Balanceren tussen hoop en wanhoop i n e vo or h a m Balanceren tussen hoop en wanhoop vo or a f In deze bijdrage staat het Leger des Heils centraal. Het Leger des Heils doet veel voor mensen, die te kampen hebben met chronische verslaving

Nadere informatie

Ketenzorg bij een moeilijke groep in de praktijk Donderdag 22 april 2010 NVAG themamiddag Driever s Dale Evelien von Eije Driever s Dale Behandelinstelling voor kinderen en jeugdigen met een Lichtverstandelijke

Nadere informatie

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Voor een eenduidige werkwijze zullen we vanaf 2019 met dit formulier gaan werken. Indien u een overdracht aan de gemeente Nissewaard voor Beschermd Wonen

Nadere informatie

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering

VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN. Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering VRAAGVERHELDERING EasyCare WELZIJN Naam wijkbewoner / cliënt: Geboortedatum: Geboortedata gezinsleden: Datum/data vraagverheldering Andere aanwezige(n): Nee Ja Naam: Relatie tot cliënt: Easycare Welzijn

Nadere informatie

v r o u w e n o p v a n g R SA MANUS informatie voor verwijzers

v r o u w e n o p v a n g R SA MANUS informatie voor verwijzers v r o u w e n o p v a n g R SA MANUS informatie voor verwijzers Vrouwenopvang Rosa Manus is een instelling voor opvang van en hulpverlening aan mishandelde of met mishandeling bedreigde vrouwen en hun

Nadere informatie

Jongerenhulp. Voor jongeren vanaf 14 jaar. Informatie voor verwijzers

Jongerenhulp. Voor jongeren vanaf 14 jaar. Informatie voor verwijzers Jongerenhulp Voor jongeren vanaf 14 jaar Informatie voor verwijzers Kansen op een betere toekomst voor jongeren Sterk Huis gunt iedereen een kans op een betere toekomst. We investeren in veiligheid en

Nadere informatie

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2)

Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Uitwerking producten Ondersteuning zelfredzaamheid (C1) en ondersteuning maatschappelijke deelname (C2) Het betreft ondersteuning voor jeugdigen om weer maatschappelijk, op school en binnen het gezin zelfstandig

Nadere informatie

Productcatalogus 2015

Productcatalogus 2015 Productcatalogus 2015 Stichting ToReachIt Simple as A.B.C. Acceptance is the Beginning of Change Inhoudsopgave Inleiding Pag. 1.1 Waarom deze productcatalogus 3. 1.2 Stichting ToReachIt samengevat 3. Producten

Nadere informatie

Trajectbegeleiding op maat bij LVB en multiproblematiek

Trajectbegeleiding op maat bij LVB en multiproblematiek Trajectbegeleiding op maat bij LVB en multiproblematiek Homerun Direct inzetbare trajectbegeleiding bij LVB en multiproblematiek Met Homerun bieden wij intensieve begeleiding en behandeling aan jongvolwassenen

Nadere informatie

18 en dan? Alle jongeren participeren

18 en dan? Alle jongeren participeren 18 en dan? Alle jongeren participeren 1. Hoeveel jongeren tussen de 15 en 27 jaar hebben geen werk, opleiding of uitkering? A. 5.4% (135.000 jongeren) B. 2.5% (62.500 jongeren) C. 3.7% (92.500 jongeren)

Nadere informatie

Bijlage 1: Stand van zaken trajecten, in- door en uitstroom bij instellingen en van het proces werk en activering

Bijlage 1: Stand van zaken trajecten, in- door en uitstroom bij instellingen en van het proces werk en activering Bijlage 1: Stand van zaken trajecten, in- door en uitstroom bij instellingen en van het proces werk en activering Hieronder worden in- door en uitstroomcijfers weergegeven (indien voorhanden). Hiervoor

Nadere informatie

Hulp voor jonge ouders. Informatie voor professionals

Hulp voor jonge ouders. Informatie voor professionals Hulp voor jonge ouders Informatie voor professionals Zorg voor kwetsbare meiden Meiden tussen de 16 en 27 jaar die zwanger zijn, of een kind hebben gekregen, kunnen terecht bij Vitree. Het gaat om kwetsbare

Nadere informatie

voorbeeld interventies

voorbeeld interventies voorbeeld interventies inleiding In deze interactieve PDF kunt u dieper ingaan op de informatie achter de interventie calculator. U kunt per doelgroep (jeugd, langdurig werklozen, alleenstaande ouders,

Nadere informatie

Melding Beschermd wonen en begeleiding

Melding Beschermd wonen en begeleiding Melding Beschermd wonen en begeleiding Uw gegevens Voornaam Dit formulier kunt u samen met uw hulpverlener digitaal invullen en opslaan voor uw administratie. Daarna verstuurt uw hulpverlener de melding

Nadere informatie

IrisZorg. verslavingszorg. en maatschappelijke opvang. dicht bij mensen, ver in zorg

IrisZorg. verslavingszorg. en maatschappelijke opvang. dicht bij mensen, ver in zorg IrisZorg verslavingszorg en maatschappelijke opvang dicht bij mensen, ver in zorg > IrisZorg: dicht bij mensen, ver in zorg Bij IrisZorg kan iedereen rekenen op de deskundigheid en betrokkenheid van onze

Nadere informatie

Wonen in een behandelgroep

Wonen in een behandelgroep Wonen in een behandelgroep OPEN BEHANDELGROEP MET VERBLIJF Informatie voor ouders en verzorgers van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen Kom verder! www.ln5.nl

Nadere informatie

Categorie 9 Middelenstoornis

Categorie 9 Middelenstoornis 9. Middelenstoornis 2 Categorie 9 Middelenstoornis Wat verstaan we onder middelenstoornis? Van 'middelenmisbruik' wordt gesproken wanneer een leerling veelvuldig en langdurig alcohol of drugs gebruikt

Nadere informatie

DOELGROEP BESCHRIJVING STICHTING WIFINN

DOELGROEP BESCHRIJVING STICHTING WIFINN DOELGROEP BESCHRIJVING STICHTING WIFINN Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Doelgroep... 3 3 Indicaties... 4 4 Uitsluitingscriteria... 4 2 1 Inleiding Een eigen plek voor uw kind waar hij/zij

Nadere informatie

Beschrijving Doelstellingen Wmo Stabilisering en Groei

Beschrijving Doelstellingen Wmo Stabilisering en Groei Beschrijving Doelstellingen Wmo 2015-2018 Stabilisering en Groei Beschrijving doel Stabilisering Doel Individu in staat stellen op het hoogst haalbare niveau van participatie en zelfredzaamheid te komen

Nadere informatie

Victoria Regiadreef 70 c Utrecht Overvecht. 9 appartementen.

Victoria Regiadreef 70 c Utrecht Overvecht. 9 appartementen. Victoria Regiadreef 70 c Utrecht Overvecht. 9 appartementen. Verhuurder: SSH (Stichting Studenten Huisvesting) Zorgaanbieder: Reinaerde Algemene informatie: De woningen, nabij winkelcentrum 'De Klop',

Nadere informatie

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Onderzoeksformulier Beschermd Wonen U ontvangt dit formulier, omdat u een melding heeft gedaan of wilt doen voor Beschermd Wonen. Dit formulier kunt u zelf als aanvrager invullen samen met uw hulpverlener

Nadere informatie

HULPVRAAG Doelgroepen Doelstellingen

HULPVRAAG Doelgroepen Doelstellingen Zorgmodule Fasehuis Zorgaanspraak: Zorgaanbieder: Verblijf met behandeling Entréa HULPVRAAG Doelgroepen De doelgroep bestaat uit normaal begaafde jeugdigen van 16-18 jaar, woonachtig in de regio Gelderland-Midden

Nadere informatie

Wegwijzer voor buurt- en wijkteams

Wegwijzer voor buurt- en wijkteams Wegwijzer voor buurt- en wijkteams IRISZORG IN DE ACHTERHOEK Wegwijzer voor buurt- en wijkteams Voor wie we er zijn Hoe je ons bereikt Onze gezichten Wat IrisZorg in de Achterhoek biedt Voor wie we er

Nadere informatie

Huisvesting Cliënt heeft eigen adres maakt geen gebruik van een adres via Maaszicht.

Huisvesting Cliënt heeft eigen adres maakt geen gebruik van een adres via Maaszicht. Aanbod Maaszicht Toelichting per product: Opsporing en toeleiding Maaszicht krijgt regelmatig aanmeldingen van en voor jongeren voor wie niet direct duidelijk is voor welke zorg zij nodig hebben. Dit kan

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Projecten

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Projecten Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Projecten Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Projecten Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

Het 8-fasenmodel. Het 8-fasenmodel. Kennismaking met een praktische manier van planmatig werken in de maatschappelijke opvang

Het 8-fasenmodel. Het 8-fasenmodel. Kennismaking met een praktische manier van planmatig werken in de maatschappelijke opvang Het 8-fasenmodel Het 8-fasenmodel Kennismaking met een praktische manier van planmatig werken in de maatschappelijke opvang Het Het 8-fasenmodel voor de maatschappelijke voor de maatschappelijke opvang

Nadere informatie

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG

COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG COMPLEET IN GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG MET ggz helpt kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische klachten. Ook naasten van mensen met psychische klachten kunnen bij ons terecht voor ondersteuning.

Nadere informatie

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties

Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties Veiligheid en bescherming bij geweld in relaties Arosa biedt veiligheid en bescherming bij geweld in relaties. Vrouwen, mannen en hun kinderen kunnen bij Arosa terecht voor opvang en begeleiding. Arosa

Nadere informatie