MAGIX Film op CD & DVD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAGIX Film op CD & DVD"

Transcriptie

1 MAGIX Film op CD & DVD 1 MAGIX Film op CD & DVD Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. Niets van deze publicatie mag zonder schriftelijke toestemming van de auteursrechthebbende in enige vorm door middel van fotokopie, microfilm of andere procedures worden gereproduceerd of naar een voor machines, in het bijzonder dataverwerkingsinstallaties, toepasbare taal worden overgedragen. Alle weergavenrechten blijven voorbehouden. Vergissingen en inhoudelijke wijzigingen alsook programmawijzigingen voorbehouden. Alle andere genoemde productnamen kunnen gedeponeerde handelsmerken zijn van de betreffende producenten. This product uses MAGIX patent pending technology. Copyright MAGIX AG, Alle rechten voorbehouden.

2 2 Inhoud Inhoud MAGIX Film op CD & DVD 1 Copyright 1 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD 3 Stilte op de set a.u.b! 5 VHS-films kopiëren 7 TV-programma's bekijken & opnemen 9 Video-CD/-DVD kopiëren 11 Branden 12

3 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD 3 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD Start de film! De naam zegt het al: MAGIX Film op CD & DVD 6 zet uw films op CD of DVD. Met MAGIX Film op CD & DVD 6 digitaliseert en restaureert u uw filmklassiekers van VHS en DVD n neemt u de nieuwste TVblockbusters direct op de computer op. Van uw video-cd's/-dvd's kunt u indien gewenst supersnelle 1:1-kopie뮠maken. Via de geegreerde MAGIX Online Film Service vindt u pijlsnel de nieuwste internetvideo's en stelt deze in het programma eenvoudig samen. Uw eigen camcorderopnamen zet u heel eenvoudig op uw PC waar u ze kunt monteren en optimaliseren met MAGIX Film op CD & DVD 6. Tenslotte kunt u uw opnamen met thematische, interactieve DVD-menu's op CD & DVD branden. Om het veelvoud aan functies in MAGIX Film op CD & DVD overzichtelijk te houden, hebben wij de interface in drie werkvelden onderverdeeld: 1. Opnemen & importeren Digitale video's uit uw digicam of analoge films uit uw VHSvideorecorder kunt u via de opnamefunctie laden. Videobestanden kunt u direct importeren. Bij elke nieuwe opname en bij elke bestandsimport kunt u bepalen of u de film als sc 讥 aan een reeds geladen film wilt toevoegen of als zelfstandige film wilt gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere video's van uw laatste vakantie na elkaar in een vakantiefilm laden en deze later via het keuzemenu van uw televisie eenvoudig afzonderlijk starten. 2. Optimaliseren & arrangeren De sc 讥 s van uw film zet u op het Storyboard met de muis heel eenvoudig in de juiste volgorde. Voor verdere arrangeerwerkzaamheden gebruikt u de praktische Arranger-modus. Hier worden beeld- en geluidssporen gescheiden in de Tijdlijn aangegeven, dat wil zeggen op

4 4 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD afzonderlijke sporen wier verloop overeenkomt met het tijdsverloop. Deze modus is bijzonder geschikt om bijvoorbeeld beeld- en geluidssporen te bewerken. Hiervoor staan vele krachtige beeld- en geluidsbewerkingstool tot uw beschikking waarmee u het beste uit uw materiaal haalt. Naast de Tijdlijn- en Storyboard-modus kunt u uw sc 讥 s en films nu ook in de overzichtelijke Overzichtsmodus laten weergeven. Uw "filmblikken" worden als thumbnails (miniatuurafbeeldingen) compact weergegeven waardoor u een beter overzicht behoudt. 3. Branden & presenteren Wanneer u met het resultaat tevreden bent kunt u een video-cd, Super- Video-CD of mini DVD branden. Het keuzemenu wordt automatisch meegebrand op de lege disk. U kunt het menu van verschillende layoutsjablonen en titels voorzien. Wanneer u de CD of DVD later in uw speler legt, verschijnt het keuzemenu dat toegang biedt tot alle films en sc 讥 s van de zelfgebrande CD. Het leuke, eigen design maakt uw CD/DVD tot uw eigen meesterwerk!

5 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD 5 Stilte op de set a.u.b! Na de programmastart is het "Opname"-venster geopend. U kunt meteen met een analoge of digitale opname beginnen (Record), een videobestand van de harde schijf openen (Import), een CD of DVD kopiëren (Copy Disc) of met een GRATIS programmagids genieten van televisieprogramma's en deze ook opnemen (TV/videorecorder). Wanneer u meerdere films achter elkaar naar het diskproject wilt laden, kunt u bij elke film beslissen of deze aan een nieuw filmblik moet worden toegewezen of als scène aan een reeds bestaand filmblik. Want elke filmopname, elk videobestand kunt u als film én als scène gebruiken. Dat is belangrijk voor de latere vormgeving van het keuzemenu in het "Branden"- venster. Daar worden films als hoofdcategorie weergegeven, scènes verschijnen hiërarchisch geordend daaronder. Elke film die u laadt verschijnt met een eigen Filmblik. Wanneer u een film als scène laadt, wordt deze automatisch aan het geselecteerde filmblik toegewezen. In dit geval ziet u de nieuw geladen scènes pas wanneer u voor het bewerken van de film naar het "Bewerken"-venster overschakelt. Laten we beginnen met een kleine demonstratie van een diskproject: Stap 1. Diskproject aanleggen: open een nieuw diskproject via de functie > Bestand > Nieuw project. Onderaan het scherm ziet u dan een nieuw, leeg filmblik. Naar dit filmblik wordt uw eerste film geladen. Stap 2. Demofilm importeren: klik op het vlak "Importeren". Het dialoogvenster "Mediabestand laden" opent zich. Kies in de map "My Audio Video" de map "_Demo" uit en klik daar op het demobestand "Jeep.mxv". Op de previewmonitor ziet u nu een preview van de zojuist geladen film.

6 6 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD *.mxv-bestanden zijn MAGIX' eigen filmbestanden. Nadere informatie vindt u in het pop-upvenster "Opname" aan het begin van deze pagina. Stap 3. Tweede scène invoegen: klik opnieuw op het vlak "Laden" en kies uit de map "_Demo" het bestand "Night.mxv". In het volgende venster wordt u gevraagd of u het bestand aan de bestaande film wilt toevoegen of een nieuwe film wilt aanmaken. Kies nu de optie "Toevoegen". Nu wordt het demobestand in de bestaande film ingevoegd. Later ziet u de delen als afzonderlijke scènes in het venster "Bewerken". Stap 4. Verdere film aan project toevoegen: kies opnieuw via de importfunctie een demobestand uit. Wij nemen hier het bestand "Fire.mxv". Klik in het daarop volgende venster op de optie "Nieuwe film". Het bestand wordt als nieuwe film aan een eigen filmblik toegevoegd en in het onderste gedeelte van het scherm als filmblik weergegeven. Stap 5. Project laden: U heeft ook de mogelijkheid uw discproject op te slaan om er later verder aan te werken. Opgeslagen projecten kunt u later via het vlak "Importeren" laden. Klik hiervoor op het vlak "Importeren" en kies het bestand "_Demoproject.mvm". *mvm ist het MAGIX bestandsformaat voor projectbestanden. Drie filmblikken? Ziet u in het onderste gedeelte van uw beeldscherm drie filmblikken genaamd "Jeep", "Night" en "_Demo"? Dan heeft u uw eerste diskproject succesvol aangelegd! In het volgende gedeelte gaan wij nu uw demofilm verder bewerken: optimaliseren en arrangeren! Selecteer hiertoe het filmblik "_Demo" door er op te klikken. Wanneer u een film heeft geselecteerd (deze moet dan een grijze rand hebben) kunt u via het tabblad aan de bovenkant van het beeldscherm naar het venster "Bewerken" overschakelen.

7 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD 7 VHS-films kopiëren 1. Aansluiting Verbind de video-uitgang van uw VHS-recorder met de video-ingang (TV-, video- of VideoIn-grafische kaart) van uw PC en de audio-uitgang met de Line-ingang van uw geluidskaart. Aangezien de beschikbare apparaatconfiguraties erg verschillen, kunnen wij moeilijk zeggen welke kabel u speciaal voor úw apparaat moet gebruiken. Bij twijfel vindt u meer informatie in de handleiding van uw videorecorder of uw TV-, video- of grafische kaart. Voorbeeld: veel VHS-recorders bieden een scart of drie cinch-uitgangen twee voor het stereogeluidsspoor en één voor het beeld. In dit geval heeft u een scart-to-cinch adapter of een kabel met een beide kanten drie cinch-kabels nodig. Adapter: Scart/Cinch Scart/Cinch met 3 cinch-kabels Stereo-cinch mini-jack De meeste geluidskaartingangen zijn stereo mini-jacks. Om de audiouitgang van de VHS-recorder met de audio-ingang van de geluidskaart te verbinden heeft u een stereo-cinch/mini-jack adapter nodig. U moet dus een kabel met drie cinch-stekkers en een stereo-cinch/minijack kopen. Deze krijgt u bij de gespecialiseerde vakhandel. 2. Opnemen Stap 1: start MAGIX Film op CD & DVD 6. Na het opstarten van het programma bevindt u zich in het scherm "Opnemen". Stap 2: klik op "Opname" en kies "Analoge video". Stap 3: kies in het dialoogvenster "Video-opname" de driver van uw videokaart en uw geluidskaart uit. Er verschijnt dan meteen een videopreview in het venster. Stap 4: geef de opname een naam. Kies een duidelijke naam waarmee u uw film later op de CD of DVD wilt terugzien.

8 8 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD Via de optie "Bewerken na de opname" kunt u reeds bij het inlezen alle scènes automatisch laten herkennen, monteren en hinderlijke reclameblokken laten verwijderen. Bovendien heeft u de mogelijkheid om direct de brandassistent te starten wanneer u op "Diskproject direct na de opname branden" inschakelt. Stap 5: start nu de videoopname met de "Opname"- knop en beëindig de opname met "Stop". Let op de weergave van zogenaamde "Dropped frames". Indien hier meer dan tien dropped frames per minuut verschijnen moet u de videokwaliteit iets terugschroeven; uw PC zou overbelast kunnen zijn. Stap 6: beëindig de videoopnamedialoog met "OK". Met de spatiebalk start u de weergave voor het controleren van uw opname.

9 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD 9 TV-programma's bekijken & opnemen TV kijken op de PC Met MAGIX Film op CD & DVD 6 en een geschikte TV-kaart of TVtunerbox verandert u uw PC in een televisie. U kunt uw tv-programma via verschillende aan uw computer aangesloten apparaten bekijken, bijvoorbeeld een PC-monitor, videoprojector (beamer) of TV. Sluit hiervoor het gewenste apparaat aan de VGA-uitgang (beeldschermsymbool) van uw grafische kaart aan. Bij het aanlsuiten van videoprojectors aan notebooks kunt u soms de mededeling "Geen signaal" krijgen. In dit geval moet u met de toetsencombinatie "Fn"+beeldschermtoets overschakelen naar de VGAuitgang van de laptop. Stap 1. TV & Media Center starten: start het in MAGIX Film op CD & DVD geïntegreerde TV & Media Center via het overeenkomstige symbool op uw desktop of via de entry in het MAGIX-startmenu. Stap 2. TV starten: Kies de knop "TV" om de geïntegreerde televisie te starten. Stap 3. automatisch zenderzoeken: Wanneer u het programma de eerste keer start worden zoals u dat van normale TV's kent, alle TV-zenders via het automatisch zenderzoeken ingesteld. Klik hiervoor op "Zenderlijst". Vervolgens kunt u de zenders aan de hand van de zenderlogo's indelen. Stap 4. beeld en geluid instellen: open met de knop "Setup" de setupdialoog van de videorecorder. Hier kiest u de driver van uw TV- en geluidskaart voor beeld en geluid uit en controleert u de geluidsweergave. Stap 5. handig TV kijken op uw computer: nadat u alle instelling heeft ingesteld kunt u dankzij de ook van een afstand goed leesbare interface met uw PC-compatibele afstandsbediening (X10-standaard) ontspannen vanaf de bank uitkiezen en genieten. Indien gewenst kunt u gebruik maken van een TV-programmagids met een automatische timer voor uitgestelde opnamen.

10 10 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD Tv-programma's op de PC opnemen Klik op het videorecordersymbool om van de TV-modus naar de videorecordermodus om te schakelen. 1. Directe opname: wanneer u het op dat moment uitgezonden TVprogramma meteen wilt opnemen, start u met de knop direct naast "Opname" de snelle opname. Wanneer u de uitzending tijdens de opname wilt bekijken kunt u de "Timeshift"-optie activeren. 2. Videorecorder programmeren: om de videorecorder voor een later moment te programmeren klikt u op "Timer" Hier kunt u de videorecorder programmeren door gebruik te maken van de elektronische TV-gids of deze handmatig programmeren. Programmering via de TV-gids: kies het gewenste programma uit en kopieer deze met de pijltjestoets naar rechts in de opnamelijst. Nu wordt het programma in de opnamelijst gezet. Handmatig programmeren: druk op de knop "Handmatige programmering" om de videorecorder handmatig in te stellen. 3. Opnamen meteen op CD & DVD branden: wanneer u de knop "Direct-to-disc" activeert kunt u de gewenste uitzending meteen na de opname op het gewenste doelmedium branden. Open Setup > Bewerken na de opname om het gewenste doelmedium en andere functies zoals de automatische verwijdering van reclameblokken in te stellen.

11 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD 11 Video-CD/-DVD kopiëren U kunt kopieën maken als back-up van iedere video-dvd door de weergave via een externe DVD-speler op de computer op te nemen. Houd hierbij rekening met het auteursrecht! 1. DVD-speler aansluiten Hiervoor heeft u een externe DVD-speler en een TV-, video- of VideoIngrafische kaart nodig. Verbind de uitgang van uw DVD-speler met de ingang van uw videokaart en de audio-uitgang met de Line-ingang van uw geluidskaart. Aangezien de beschikbare apparaatconfiguraties erg verschillen, kunnen wij moeilijk zeggen welke kabel u speciaal voor úw apparaat moet gebruiken. Bij twijfel vindt u meer informatie in de handleiding van uw videorecorder of uw TV-, video- of grafische kaart. Lees hiervoor ook het voorbeeld VHS-recorder aansluiten. 2. Opnemen Stap 1: start MAGIX Film op CD & DVD 6. Na het opstarten bevindt u zich in het venster "Opnemen". Stap 2: klik op "CD/DVD-kopie" en kies in de Copy Disc Assistent "Analoge Kopie". Stap 3: kies in het volgende dialoogvenster "Video-opname" de driver van uw videokaart en van uw geluidskaart. Indien uw speler al loopt ziet u meteen een preview. Stap 4: geef de opname een naam. Kies een duidelijke naam waarmee u uw film later op de CD of DVD wilt terugzien. Stap 5: via de optie "Bewerken na de opname" > "Diskproject direct na de opname branden" wordt de brandassistent direct na de opname automatisch gestart en wordt er een analoge kopie gemaakt. Indien gewenst kunt u alle scènes automatisch laten herkennen en monteren.

12 12 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD Indien u de kopie vóór het branden nog wilt bewerken kunt u gewoon het vinkje bij "Diskproject direct na de opname branden" verwijderen. Branden Om uw films inclusief keuzemenu op CD of DVD te branden schakelt u over naar het venster "Branden". Alle films die als filmblik in het venster "Opnemen" zijn te zien, worden op de CD gebrand. Wanneer niet alle geladen films op de disk passen kunt u weer naar het venster "Opnamen" terugkeren en films uit het diskproject verwijderen. Klik hiertoe op het gewenste filmblik en druk op de "Del"- toets. Interactieve menu's vormgeven MAGIX Film op CD & DVD 6 kan uw films van een grafisch keuzemenu voorzien. Het menu wordt op de CD/DVD meegebrand en verschijnt wanneer u de disk in uw afspeelapparaat plaatst. Net als bij een DVD die u in de winkel koopt kunt u hier aan de hand van previewafbeeldingen eenvoudig uw films uitkiezen of naar bepaalde scènes binnen een film gaan. Voor het branden van een CD of DVD kunt u zo het keuzemenu vormgeven helemaal individueel: Stap 1: selecteer in het onderste gedeelte van het scherm een geschikt menusjabloon uit door hierop te dubbelklikken. hieronder. Stap 2: via de knop "Navigatie" bereikt u de inhoudsopgave van uw CD of DVD. Elk diskproject kan meerdere films bevatten. De films verschijnen bovenin, de afzonderlijke scènes Stap 3: open de uitgebreide DVD-mogelijkheden om bij DVD's het keuzemenu nog met geluiden en films te verfraaien.

13 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD 13 Stap 4: kies via de knop uw introvideo uit. De introvideo is een kleine voorvertoning die wordt afgespeeld vóór het menu wordt weergegeven. Met de daarnaast gelegen knop "Weergave" kunt u een preview bekijken. Stap 5: met de knop "Achtergrondgeluid" kiest u de achtergrondmuziek voor uw DVD uit. Indien gewenst kunt u met de optie "Achtergrondvideo" zelfs een video in uw DVD-menu laten afspelen. U ziet het: uw fantasie kent geen grenzen bij de individuele vormgeving van uw DVD-menu's. Met een goed vormgegeven keuzemenu worden uw video's professionele films! Met de MAGIX Online Media catalogus heeft u toegang tot een immense hoeveelheid foto's, video's en muziek. Zoekt u nog een passende scène of de perfecte muzikale begeleiding voor uw film? In de MAGIX Online Media catalogus vindt u direct vanuit uw programma alles wat u zoekt. Grasduin in de thematisch geordende categorieën of in de resultaten van een zoekactie naar een door u ingevoerd zoekbegrip. Na de download sleept u de objecten zoals u gewend bent via drag & drop vanuit de Mediapool naar uw arrangement. U vindt de MAGIX Online Media catalogus in het menu "@Services". Disk branden Nadat u uw film heeft geoptimaliseerd en verbeterd en een persoonlijk, interactief DVD-menu heeft gemaakt, wilt u comfortabel kunnen genieten van uw eigen fotoshow op televisie. Dat gaat met CD-ROM, video-cd, Super-Video-CD, DVD of mini DVD volledig automatisch en met een optimale compressierate! Klik hiertoe op de knop "Disk branden". Een branddialoog voor videoformaten opent zich.

14 14 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD Hier legt u uw brander vast, het datadragerformaat en de encoderinstellingen. Bij video-cd's wordt MPEG1 gebruikt, bij mini DVD's, Super- Video-CD's en DVD's MPEG2. Als eerste selecteert u het type disk. Het branden gebeurt in 3 stappen: Stap 1. Brandapparaat en brandsnelheid instellen: wanneer u meerdere branders heeft geïnstalleerd, kunt u via het betreffende keuzemenu een apparaat selecteren. Stap 2. Mediaformaat uitzoeken: u kunt tussen DVD's, mini DVD's, video- CD's en Super-Video-CD's kiezen. Via de knop "Instellingen encoder" kunt u de bitrate en de encodingkwaliteit (afhankelijk van de snelheid en de benodigde opslagruimte) óók wijzigen. De vooringestelde waarden komen overeen met de conventies van het betreffende datadragerformaat. Via de "Geavanceerd"-knop in de "Encoder-instellingen" komt u bij de dialoog "Geavanceerde instellingen". Hier kunt u de LIGOS-encoder gedetailleerder instellen. U vindt een uitvoerige uitleg in de hulpfunctie (F1-knop)! Stap 3. Brandvoortgang/video-encoding starten: wanneer u niet zeker weet welke brandsnelheid u moet selecteren of hoeveel diskruimte u nodig heeft, kunt u een testvoortgang simuleren. Klik hiertoe op de knop "Met vorige simulatie" (simulatie van tevoren). Met de "Start"- knop start u de simulatie of het brandproces. Bij elke brandvoortgang en bij elke simulatie voor VCD's, S-VCD's en DVD's wordt het diskproject eerst geëncodeerd (bij VCD's met MPEG1, bij S-VCD en DVD met MPEG2). U heeft de mogelijkheid een opslagdirectory voor het MPEGbestand op de harde schijf te selecteren. Let er op dat het MPEGbestand na het branden niet van de harde schijf wordt gewist. Al naar gelang de lengte van het diskproject kan de coderings- en brandvoortgang zeer lang duren! Bij lange bioscoopfilms kan dit rustig 8

15 Eerste stappen: MAGIX Film op CD & DVD 15 uur zijn. De duur is echter ook afhankelijk van uw PC, in het bijzonder van het vermogen van de processor. U kunt de benodigde tijd in de dialoog aflezen.

MAGIX TV / Videorecorder

MAGIX TV / Videorecorder 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden.

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. MAGIX Foto Manager 1 MAGIX Foto Manager Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging

Nadere informatie

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden.

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden.

Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de vertaling, blijven voorbehouden. 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

Het activeren van e-versions en encoders

Het activeren van e-versions en encoders encoders 1 Het activeren van e-versions en encoders Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht

Nadere informatie

Ringtone van PC naar mobiel

Ringtone van PC naar mobiel 1 Copyright MAGIX is een gedeponeerd handelsmerk van MAGIX AG. Deze documentatie is auteursrechtelijk beschermd. Alle rechten, in het bijzonder het recht op vermenigvuldiging en verspreiding alsook de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving

Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving Opnemen 29 Opnemen Opnemen Opmerking voor gebruikers van oudere programmaversies: wat hier wordt beschreven geldt vanaf versie 17. Oudere versies kennen een aparte omgeving OPNEMEN. U opent een vergelijkbare

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

Handleiding Windows Movie Maker

Handleiding Windows Movie Maker Handleiding Windows Movie Maker Bent u van plan om een animatiefilmpje te maken in Windows Movie Maker? Maar u weet niet meer precies hoe dit moet? In deze handleiding staat het nog eens stap voor stap

Nadere informatie

Videoband naar DVD of Blu-ray

Videoband naar DVD of Blu-ray Videoband naar DVD of Blu-ray Pinnacle Dazzle DVD Recorder 59.95 Dazzle Video Creator HD Studio 14 79.95 Dazzle Video Creator Platinum HD Studio 15 99.95 Opname: DVD-bestand Film op DVD, geen Blu-ray Moviebox

Nadere informatie

Handleiding. voor Casablanca 3 en 4 evenals Windows PCs

Handleiding. voor Casablanca 3 en 4 evenals Windows PCs Handleiding voor Casablanca 3 en 4 evenals Windows PCs Index Arabesk Hoofdmenu : 3 Omgeving 4 Assistent 4 Schijfprojecten 7 Instellingen 7 Verscheidene 8 Voorbereiden 8 Films 8 Hoofdstukken 9 Vormgeving

Nadere informatie

Verkorte Mediabrowser 2 Gebruiksaanwijzing-stappenplan

Verkorte Mediabrowser 2 Gebruiksaanwijzing-stappenplan Verkorte Mediabrowser 2 Gebruiksaanwijzing-stappenplan Kies C voor een complete DVD montage Schuin gedrukte tekst kan eventueel worden overgeslagen (titels, effecten of achtergrondmuziek zijn niet mogelijk)

Nadere informatie

Fontys Hogescholen - KLC Sittard

Fontys Hogescholen - KLC Sittard LET OP! Als je je bestanden wilt verzekeren tegen verlies, dan dien je zelf back-ups te maken. Het kan namelijk altijd gebeuren dat een harde schijf crasht of andere onvoorziene gebeurtenissen zich voordoen.

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater!

InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater Snel op weg-gids Welkom bij InterVideo Home Theater! InterVideo Home Theater is een complete oplossing voor digitaal entertainment om tv te kijken en op te nemen, foto's te bekijken

Nadere informatie

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t Windows Movie maker. Inhoud 1. Installeren van Windows Movie Maker... 1 2. Vooraf rekening mee houden... 3 3. Aan de slag... 3 3.1 De werkruimte... 3 3.2 Een nieuw project starten... 4 3.3 Aanpassen van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 De cd-rom bij dit boek... 11 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Foto s op DVD met Magix

Foto s op DVD met Magix Inhoudsopgave: 1 Inleiding... 7 2 Leer c.q. opdracht(en) 1e Cursusdag... 7 2.1 Installeren van Magix Foto s op CD en DVD, versie 8.... 7 2.2 Opdracht 1, Installeren programma... 7 2.3 Enkele Tips... 7

Nadere informatie

2. Kopiëren van het oefenmateriaal 45 2.1 Kopiëren van het oefenmateriaal... 46 2.2 Tips... 48

2. Kopiëren van het oefenmateriaal 45 2.1 Kopiëren van het oefenmateriaal... 46 2.2 Tips... 48 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Pinnacle Studio 12... 10 Hoe werkt u met dit boek?... 11 Volgorde van werken... 12 Uw voorkennis... 12

Nadere informatie

project afspelen in DVD SlideShow met behulp van afstandsbediening; project op cd of dvd branden of op vaste schijf opslaan.

project afspelen in DVD SlideShow met behulp van afstandsbediening; project op cd of dvd branden of op vaste schijf opslaan. 117 4. Produceren Het branden van een project op vcd (video-cd) of dvd wordt in DVD SlideShow 'produceren' genoemd. Dit is de laatste stap in het proces van diavoorstellingen en andere onderdelen op schijf

Nadere informatie

Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13

Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13 1 Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13 In dit PDF-bestand vindt u aanvullende informatie over versie 13 van het programma Adopbe Photoshop Elements. In het algemeen zijn er weinig verschillen

Nadere informatie

Website importeren of maken?

Website importeren of maken? 92 Een website van sjablonen Website importeren of maken? In principe zijn er twee manieren om MAGIX Web Designer te gebruiken: ofwel heeft u al een website en wilt u deze met MAGIX Web Designer bewerken

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Nederlandse handleiding

Nederlandse handleiding Nederlandse handleiding Stand: 14-5-2007 CE-verklaring Wij: TerraTec Electronic GmbH Herrenpfad 38 D-41334 Nettetal verklaart hiermede dat het product: TerraTec Grabster AV 150 MX waarop deze verklaring

Nadere informatie

Bestanden importeren met MAGIX VIDEO 17. Video 17 opstarten

Bestanden importeren met MAGIX VIDEO 17. Video 17 opstarten Bestanden importeren met MAGIX VIDEO 17 Magix video 17 heeft de volgende opnamemogelijkheden: AVCHD-camera HDV-camera DV-camera : Mini-DV-camcorder Video: analoge beelden via een zgn. video-grabber Audio:

Nadere informatie

Studio Visual Steps Nero 9

Studio Visual Steps Nero 9 Studio Visual Steps Nero 9 Gratis PDF-bestand voor gebruikers van het programma Nero 9, die het Basisboek Nero 8 gebruiken. 1 Voorwoord Nero is een softwarebundel die doorgaans ieder jaar in een nieuwe

Nadere informatie

Initiatie Movie Maker

Initiatie Movie Maker Initiatie Movie Maker Wat is Movie Maker? Windows Movie Maker is een computerprogramma dat toelaat video-bestanden te bewerken. Het wordt standaard bij de besturingssystemen Windows XP, Windows ME en Windows

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden naar een computer kopiëren Gekopieerde beelden bewerken Overbodige gedeelten van films

Nadere informatie

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf.

Let op! In Movie Maker 2.6 worden de volgende bestanden ondersteund:.avi,.mpg,.m1v,.mp2,.mp2v,.mpeg,.mpe,.mpv2,.wm,.wmv,.asf. 1 Aangepaste paragraaf 3.7 Video importeren met Windows Movie Maker 2.6 Bij Windows Vista wordt een zeer gebruiksvriendelijk programma meegeleverd waarmee u video s kunt bewerken: Windows Movie Maker versie

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten.

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten. 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER Met PhatNoise Media Manager (Media Manager) kunt u uw volledige muziekverzameling beheren en ACDrive disks branden. Muziek-cd ACDrive disk Muziekbestand

Nadere informatie

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE

Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Handleiding voor de plug-ins Nero Burn/Burn Set tings voor MCE Nero AG Copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn

Nadere informatie

3. Videoscènes monteren

3. Videoscènes monteren 43 3. Videoscènes monteren Als u met uw eigen videomateriaal aan de slag gaat, zal de volgorde van werken meestal zijn: uw video opnemen met uw camera; de video inlezen op uw computer; de video bewerken

Nadere informatie

Foto s kopiëren van de camera

Foto s kopiëren van de camera 1 Foto s kopiëren van de camera Er zijn twee manieren om foto s vanaf een digitale fotocamera op uw computer te zetten: met behulp van een kabeltje tussen de camera en de computer of vanaf de geheugenkaart

Nadere informatie

Gebruik van PowerPoint

Gebruik van PowerPoint Inhoud PowerPoint tweede reeks Hoofdstuk 5 1. Opnemen met een microfoon 2. Geavanceerde opnamen maken 3. Achtergrondmuziek Hoofdstuk 6 1. PowerPoint en video Pagina 1 van 10 Hoofdstuk 5 1. Opnemen met

Nadere informatie

HP Notes. 21 februari 2002

HP Notes. 21 februari 2002 HP Notes 21 februari 2002 Dit bestand bevat recente informatie over de notebook-pc van HP. De volgende onderwerpen komen aan bod:! Dvd's en videobestanden afspelen! Een tv-toestel gebruiken als monitor!

Nadere informatie

Handleiding branden in Nero

Handleiding branden in Nero Handleiding branden in Nero Hier volgt een korte uitleg over hoe u Nero moet gebruiken indien u een kopie wilt maken van een CD/DVD of uw eigen compilatie wilt maken. Deze uitleg is van toepassing op Microsoft

Nadere informatie

U kunt het bewerken scherm openen door met de muiswijzer te kikken op de TAB Bewerken, waarna onderstaand scherm wordt geopend

U kunt het bewerken scherm openen door met de muiswijzer te kikken op de TAB Bewerken, waarna onderstaand scherm wordt geopend DirectShow (Overlaymixer) In deze modus kunt u gebruik maken van hardwarematige de-interlacing voor weergave via het Beeldscherm of via een beamer die progressiescan ondersteunt. De weergavekwaliteit van

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Gebruik van itunes met de ipod

Gebruik van itunes met de ipod Gebruik van itunes met de ipod Toevoegen van muziek Muziek toevoegen van je itunes-bibliotheek naar je ipod 1. Sluit de ipod aan op je computer 2. itunes opent van zelf. Indien dit toch niet gebeurt, open

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

Pak een beschrijfbare CD. Je kunt twee types CD gebruiken.

Pak een beschrijfbare CD. Je kunt twee types CD gebruiken. Een cd branden Methoden: CD's branden op een PC Brand een CD met itunes (Mac en PC) Brand een gegevens-cd op een PC Brand een gegevens-cd op een Mac Heb je ooit een CD willen branden maar wist je niet

Nadere informatie

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest.

U logt in op huizenmarkt.nl en gaat naar Mijn Huizenmarkt waar u het tabblad Mijn afbeeldingen kiest. Foto s toevoegen aan Mijn huizenmarkt Om de aan- of verkoop of verhuur van uw object zo goed mogelijk en duidelijk te presenteren op huizenmarkt.nl zijn kwalitatieve en mooie foto s essentieel. Gebruik

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten... 9

Nadere informatie

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint

Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint 1 Aanvullend bestand Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint In dit bestand vind je verschillen met Mooie presentaties en spreekbeurten maken in PowerPoint en PowerPoint 2016. Als je Windows

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

Handleiding tool Schooloverzicht

Handleiding tool Schooloverzicht Handleiding tool Schooloverzicht De tool schooloverzicht is onderdeel van het roosterprogramma. Met het schooloverzicht kunt u de ingevulde roosters van individuele medewerkers onder elkaar bekijken. Het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Oefenboek voor groepen Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Zoeken in de cd rom Oefenboek voor groepen 5 1. Zoekopdracht 5 2. Geavanceerde

Nadere informatie

NIEUW! Nu ook voor Mac!

NIEUW! Nu ook voor Mac! NIEUW! Nu ook voor Mac! Opnamen op video's lopen op allerlei wijzen gevaar! Met het originele reddingspakket van MAGIX, bestaande uit MAGIX software, de praktische USB-video-omzetter en een SCARTadapter,

Nadere informatie

3. Diavoorstelling maken met Windows Live Movie Maker

3. Diavoorstelling maken met Windows Live Movie Maker 37 3. Diavoorstelling maken met Windows Live Movie Maker Met het programma Windows Live Movie Maker kunt u mooie diavoorstellingen maken van uw foto s. Het programma is eigenlijk een videobewerkingsprogramma

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker.

Windows Movie Maker opstarten: Start het programma op via Start > Alle programma s > Applicaties > Audio en video > Movie Maker. Handleiding Movie Maker Maak een map aan op je G-schijf en zet daarin de bestanden die je gaat gebruiken. Let op: Filmbestanden zijn meestal erg groot. Als je niet genoeg ruimte hebt op je G-schijf (totaal

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands. 1 Picasa 2 Picasa 2 is een foto-organizer van zoekmachinefabrikant Google. Het gratis programma bevat handige functies om uw foto's te beheren, te bewerken en te delen. Het gebruik van Picasa 2 is gratis.

Nadere informatie

DVD Shrink. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice

DVD Shrink. www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice DVD Shrink www.jritservice.nl Voor meer vragen en uitleg zie onderdeel jritservice . Inhoudsopgave. INHOUDSOPGAVE. DISCLAIMER 3. HOOFDSCHERM EN TIPS 4. DE KOPIËREN DVD OPENEN EN ANALYSEREN 4. EEN DVD IN

Nadere informatie

6. Diavoorstelling maken met NeroVision Express 3

6. Diavoorstelling maken met NeroVision Express 3 193 6. Diavoorstelling maken met NeroVision Express 3 Eén van de onderdelen van Nero 6 is het programma NeroVision Express. Met dat programma beschikt u over gereedschap waarmee u uw digitale foto s en

Nadere informatie

2. Scènes afspelen en monteren

2. Scènes afspelen en monteren 31 2. Scènes afspelen en monteren In dit hoofdstuk leert u de mogelijkheden van MAGIX Video deluxe 15 kennen door te oefenen met de demovideo die aanwezig is in het programma. U leert hoe u een video afspeelt

Nadere informatie

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop.

HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM. 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. HOE EEN CD TE BRANDEN MET EEN ILDVR SYSTEEM 1. Indien anders wordt aangegeven, worden alle onderstaande functies uitgevoerd met de linker muisknop. 2. Selecteer de zoekfunctie (zie onderstaand). -1- 3.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek?...16 De volgorde van lezen...17 De cd-rom bij dit boek...17 De schermafbeeldingen...17 Hoe verder

Nadere informatie

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen.

Videobanden op Dvd Benodigheden: opnemen. Videobanden op Dvd Hoe gaat u te werk om videobanden op Dvd te zetten. Ervan uitgaande dat u met Pinnacle Studio 10-11 of 12 werkt gaat het als volgt: Benodigheden: Een computer met TV kaart Een videorecorder

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Willem Verberk Anne-Martine Gielis. 12 maart 2007

Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Willem Verberk Anne-Martine Gielis. 12 maart 2007 Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Willem Verberk Anne-Martine Gielis 12 maart 2007 Colofon Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Moviemaker Auteurs Willem Verberk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE

Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Gebruikershandleiding bij Nero MediaStreaming voor MCE Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht

Nadere informatie

Nero Express. Nero Express openen: N-1

Nero Express. Nero Express openen: N-1 Nero Express Inleiding Welkom bij de populairste brandsoftware die momenteel op de markt is Nero Express. Met Nero Express kunt u uw favoriete muziek samenstellen of uw vcd een gebruikersvriendelijke interface

Nadere informatie

Informatie gebruik Digi Bord

Informatie gebruik Digi Bord Informatie gebruik Digi Bord Aan de slag Schakel de pc en de beamer aan en het bord is te gebruiken. Het bord hoeft u niet apart aan te zetten. De pen is nu alleen te gebruiken als muis. Beamer De beamer

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Workshop Videobewerken met Adobe Premiere Elements

Workshop Videobewerken met Adobe Premiere Elements Workshop Videobewerken met Adobe Premiere Elements Workshop Videobewerken met Adobe Première Elements. Doel van de workshop: Tijdens je studie op de Fontys Hogescholen zul je regelmatig presentaties moeten

Nadere informatie

Handleiding videobewerking voor DiViDU Willem Verberk

Handleiding videobewerking voor DiViDU Willem Verberk Handleiding videobewerking voor DiViDU Willem Verberk met Windows Movie Maker 15 maart 2006 Colofon Handleiding videobewerking voor DiViDU met Windows Movie Maker Stichting Digitale Universiteit Nijenoord

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website... 9 Toets uw kennis... 9 Voor docenten... 9

Nadere informatie

Versie 3.0. Ideaal voor: VHS Video 8 S-VHS Hi8 en alle andere bandformaten

Versie 3.0. Ideaal voor: VHS Video 8 S-VHS Hi8 en alle andere bandformaten Versie 3.0 U neemt aan, dat uw videocassettes veilig en beschermd zijn? In tegendeel, uw kostbare herinneringen worden door vele gevaren bedreigd: lage levensduur (zelfs bij optimale opslag), magnetische

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten

Bekijk het PC-beeld op de televisie! BELANGRIJKE INFORMATIE voor Europese klanten. De PC op een televisie of videorecorder aansluiten TV Out gebruiken Bekijk het PC-beeld op de televisie! Uw nieuwe RAGE 128-grafische kaart beschikt over de voorziening TV Out. Sluit uw nieuwe kaart eenvoudigweg op een televisie en/of monitor aan. U kunt

Nadere informatie

Foto & Film bewerking

Foto & Film bewerking Foto & Film bewerking Leren werken met : - - Windows Movie Maker - Youtube Workshop deel 1: De te nemen stappen: - Zorg voor materiaal om te monteren. Individueel een filmpje maken op basis van script

Nadere informatie

Algemene opmerkingen Word

Algemene opmerkingen Word Algemene opmerkingen Word In Word 2007 vindt u geen tabblad. In plaats daarvan gebruikt u deoffice-knop linksboven om vergelijkbare taken als bestanden maken, opslaan en afdrukken uit te voeren. is in

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 8 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten...

Nadere informatie

2. Back-uppen. In dit hoofdstuk leert u het volgende:

2. Back-uppen. In dit hoofdstuk leert u het volgende: 45 2. Back-uppen Wie werkt op de computer, zal vroeg of laat ook belangrijke gegevens op de vaste schijf opslaan. U kunt dan denken aan financiële gegevens of belangrijke documenten, maar ook aan video

Nadere informatie

Pinnacle studio 14. Workshop

Pinnacle studio 14. Workshop Pinnacle studio 14 Workshop Inhoud De interface... 2 Project... 2 Film samenstellen... 4 Overgangen... 4 Titels... 5 Geluid... 6 Filmfragmenten aanpassen.... 7 Menu s Maken... 9 DVD s Branden... 11 De

Nadere informatie

Handleiding gebruik presentaties Basisopleiding Bedrijfshulpverlener

Handleiding gebruik presentaties Basisopleiding Bedrijfshulpverlener Handleiding gebruik presentaties Basisopleiding Bedrijfshulpverlener Inhoud pagina 1. Copyright 2 2. Lettergrootte aanpassen 2 3. Dia s verbergen 3 4. Nieuwe dia s maken 4 5. Animatie regel-voor-regel

Nadere informatie

Hoe werkt u met dit boek?

Hoe werkt u met dit boek? 10 Hoe werkt u met dit boek? Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. De werkwijze is eenvoudig: u legt het boek naast uw Mac en voert alle opdrachten stap voor stap direct op uw Mac uit.

Nadere informatie

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket.

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket. 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft u het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

MONTAGE THEMA S IN STUDIO12 31-03-2010

MONTAGE THEMA S IN STUDIO12 31-03-2010 MONTAGE THEMA S IN STUDIO12 31-03-2010 Wat is het? Dit nieuwe item werd aan Studio12 toegevoegd om het programma aantrekkelijker te maken voor de beginner Ieder thema bestaat uit een setje van sjablonen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

3. Videofilm monteren en bewerken

3. Videofilm monteren en bewerken 43 3. Videofilm monteren en bewerken De eerste stap na het importeren van uw videomateriaal is het rangschikken van de opnamen tot een goed lopend verhaal. Wat u als eerst heeft opgenomen, hoeft immers

Nadere informatie

Erratum Foto s, video s en muziek in

Erratum Foto s, video s en muziek in 1 Erratum Foto s, video s en muziek in In oktober 2017 is er een update verschenen van. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua

Nadere informatie

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL HANDLEIDING SI-707138

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL HANDLEIDING SI-707138 M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL HANDLEIDING SI-707138 NEDERLANDS -INHOUD VAN DE VERPAKKING -TECHNISCHE SPECIFICATIE -HARDWARE INSTALLATIE -GARANTIE MULTIMEDIA PLAYER

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu.

Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. Uitleg van de Systeeminstellingen in Ubuntu. In Windows kun u in het configuratiescherm de computer aanpassen naar uw wensen. In Ubuntu heet dit Systeeminstellingen. Ik zal in deze handleiding de meest

Nadere informatie