HELDERE OPLOSSINGEN VOOR RIOLERING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HELDERE OPLOSSINGEN VOOR RIOLERING"

Transcriptie

1 HELDERE OPLOSSINGEN VOOR RIOLERING INDUSTRIE FOOD

2 Heldere oplossingen ten behoeve van riolering Voor het verwijderen van geuremissies en luchtgedragen deeltjes en het verlagen van onderhoudskosten RIOLERING 2 Aspatec holland streeft ernaar een bijdrage te leveren aan een schone/frisse leefomgeving en een duurzame/groene wereld. Met onze producten en dienstverlening (advies, service en onderhoud) willen we klanten in staat stellen op veilige wijze lucht en water kosteneffectief te zuiveren, waardoor schade aan mens, milieu en materialen zoveel mogelijk wordt voorkomen. Onze specialisatie is het bieden van hoogwaardige oplossingen, daar waar de zwaarste eisen aan zuivering worden gesteld. Duurzaamheid van het milieu zal de komende decennia vermoedelijk in toenemende mate de aandacht blijven vragen. Bedrijven zullen onder andere op basis van wet- en regelgeving gedwongen worden maatregelen te nemen die belasting van het milieu als gevolg van uitstoot van ongewenste stoffen in lucht en water voorkomen. Dit zal de vraag naar innoverende oplossingen stimuleren. Maar ook de behoefte aan een prettige (reukvrije) werkomgeving zal nieuwe eisen stellen aan bijvoorbeeld luchtkwaliteit. Aspatec holland wil op deze vragen een innoverend antwoord geven door middel van het bieden van gespecialiseerde hoogwaardige producten. Wij streven altijd naar optimaal resultaat in de vermindering van uw geuremissie en de verbetering van de kwaliteit van uw afvalwater. Wij helpen u om uw kosten te verlagen, de efficiency van uw systeem te vergoten en de wereld om ons heen schoner te houden. Aspatec holland geurfilters bestrijden onder andere schadelijke geuren die afkomstig zijn uit rioolgemalen, bergbezinkbassins en slibputten. Hiermee wordt overlast in de omgeving voorkomen. De filters zijn zelfademend en eenvoudig te onderhouden. Daarnaast tast afvalwater het rioolsysteem aan. Het onderhoud aan het rioolsysteem is kostbaar en arbeidsintensief. Ook hierin helpt Aspatec holland u de kosten te verlagen.

3 Geurfilters: van standaard tot maatwerk Aspatec holland levert al jaren verschillende geur - filters. Het meest bekend is waarschijnlijk de AS100/4, de zogenaamde paddenstoel. In de loop der jaren is het assortiment steeds uitgebreid en zijn de mogelijkheden voor maatwerk steeds groter geworden. Ook de mogelijkheden in materiaal van de buitenkast en het gebruikte filtertype zijn steeds gevarieerder. U kunt kiezen uit verschillende standaard geurfilters of een geheel voor uw situatie ontworpen filter. Onderstaand treft u een selectie van onze geurfilters aan. AS100/1-4 Zelfademend filter met 1 tot 4 filtercassettes of filterzakken. Materiaal: RVS 304, 316L of gepoedercoat staal. Drum ook uitvoerbaar in HDPE en met bulkvulling. AS100/drum AS100/1-4 beton Met 1 tot 4 filtercassettes gevuld met OdorOxidizer of Blend medium, uitgevoerd in beton met rijnkiezel afwerking. 3 AS100/drum GT Zelfademend filter met max. 7 kilo OdorOxidizer of Blend medium. Materiaal: HDPE. AS100/60 BULK AHW Geforceerd of zelfademend filter met bulkvulling van ca kilo filtermedium. Uitvoering in RVS 304, RVS 316L of gepoedercoat staal. Ook leverbaar met voorfiltratie middels demisterschermen. AS100/60 BULK AHU

4 OdorOxidizer: verwijder geuremissie met de vertrouwde paarse korrels RIOLERING Van oudsher levert Aspatec holland filterinstallaties met verschillende filtermedia. Voor de meeste toepassingen behaalt u het optimale rendement met onze OdorOxidizer. Deze wordt door Aspatec holland zelf geproduceerd en kan na gebruik worden geregenereerd. Met OdorOxidizer haalt u een volledig Hollands product in huis! Na enige tijd is de oxidator in de korrels uitgewerkt. Bij onze OdorOxidizer is de mate van verzadiging gemakkelijk af te lezen aan de kleur van de korrels. Nieuwe korrels hebben een donkerroze kleur, volledig uitgewerkte korrels zijn wit / grijs. 4 Aspatec holland levert zowel gestandaardiseerde als maatwerk oplossingen voor het bestrijden van schadelijke emissies die worden veroorzaakt door het verwerkingsproces. In het filter bevinden zich een of meerdere compartimenten gevuld met filtermedium. Het type filtermedium is afhankelijk van de emissie die moet worden afgevangen. Daarnaast kan specifiek voor uw situatie of wensen een combinatie van verschillende filtermedia worden samengesteld om een optimaal resultaat te bereiken. Indien noodzakelijk wordt voorfiltratie door middel van diverse filterschermen toegepast. Aspatec holland geurfilters zijn onder andere geïnstalleerd bij verschillende waterschappen, waaronder Hoogheemraadschap van Rijnland, Aa en Maas en Groot Salland. Daarnaast leveren wij aan verschillende gemeentes zoals Eindhoven, Bergen op Zoom en Meppel. Onze specialisten komen graag bij u langs om vakkundig een meting te verrichten en u te voorzien van gepast advies. Met onze ruime kennis en ervaring leveren wij optimale kwaliteitscontrole en een hoge servicegraad op het gebied van geurfiltratiesystemen voor waterschappen en gemeentes. Doordat de emissie uit het verwerkingsproces (bijv. H 2 S en mercaptaan) in contact komt met het filtermedium, geïmpregneerd met een 99% zuivere oxidator, vindt hier een onomkeerbare scheikundige oxidatie plaats. Hierdoor oxideren contaminente gassen zoals onverzadigde koolwaterstoffen en organische stoffen tot kooldioxide (CO 2 ), of worden gebonden in de vorm van kalium- of mangaanzouten.

5 PlasmaTec: veilige oxidatie door actieve zuurstof ionen Toepassingen PlasmaTec kan worden toegepast als aanvulling op of ter vervanging van het traditionele geurfilter dat is aangesloten op het riool. PlasmaTec kan tevens worden toegepast om geuroverlast in kantoorruimtes afkomstig uit de directe omgeving ervan (bijvoorbeeld emissie vanuit de waterzuivering) te verwijderen. PlasmaTec zorgt ervoor dat alle lucht wordt teruggebracht in haar oorspronkelijke, natuurlijke vorm zonder bijproducten. Het verwijdert geurtjes, bacteriën en zelfs schadelijke stofdeeltjes uit de lucht, zonder hierbij schadelijke ozon te produceren. 5 De techniek Zuurstofmoleculen stromen langs de PlasmaTec bulb. Deze bestaat uit hoogwaardig RVS, speciaal glas en aluminiumlegeringen. Door het op spanning brengen van de bulb ontstaat bipolaire ionisatie. Moleculen worden geactiveerd, waardoor positief en negatief geladen moleculen worden gecreëerd, ook wel ionen genoemd. Deze ionen verspreiden zich door de ruimte om emissies direct te neutraliseren. De celwand van schimmels, virussen en bacteriën wordt geoxideerd, waardoor deze uitdrogen en sterven. Door de statische lading worden zelfs de kleinste deeltjes geclusterd, waardoor deze neerslaan of middels eenvoudige filtratie kunnen worden verwijderd uit de lucht. Overige emissies, rook en VOS worden omgezet in eenvoudige onschadelijke componenten. PlasmaTec laat zich ook gemakkelijk implementeren in zowel nieuwbouw, als integreren in bestaande gebouwen voor een betere gezondheid van medewerkers en bezoekers tegen zeer lage jaarlijkse onderhoudskosten. De gehele riolering wordt zwavel- en geurvrij gemaakt door het toepassen van PlasmaTec in het riool. Corrosie van het rioolstelsel wordt aan de bron bestreden en behoort hierdoor tot het verleden.

6 PlasmaTec: werkingsprincipe RIOLERING Aspatec hollands bipolaire zuiveringstechniek is geschikt om op iedere schaalgrootte toegepast te worden in veel situaties. De werking is als volgt. Door middel van o.a. een gasontladingscel wordt energie afgegeven aan de lucht waarbij de ionen in de omringende lucht positief en negatief geladen worden door het uitstoten of opnemen van een elektron. De positief geladen ionen missen een elektron en de negatief geladen ionen hebben een extra elektron opgenomen. Deze positief en negatief geladen deeltjes zullen zich willen hechten en oxideren dan de vervuiling. In geval van virussen, bacteriën, schimmels, sporen en ander microbiologisch leven zullen deze door zuurstof oxidatie uitdrogen en niet in staat zijn zich - NEGATIVE ION - + POSITIVE ION te vermenigvuldigen. Lucht gedragen stofdeeltjes 6 zullen zich onder invloed van het ionenveld clusteren. Hierdoor zullen soortelijk gewicht en massa toenemen waardoor de deeltjes makkelijker af te vangen zijn of zullen neerslaan. Bovendien zijn stofdeeltjes dragers van bacteriën waardoor ook hier een duidelijke correlatie bestaat met gezondheid. Geur en aerosole deeltjes zullen door oxidatie worden geëlimineerd. Naast de vermindering van hinderlijke, schadelijke, stoffige, onwelriekende stoffen in de lucht zijn gezondheidsvoordelen gebaseerd op het feit dat de menselijke longen een voorkeur vertonen voor absorptie van schone geïoniseerde lucht. Hiermee zijn spectaculaire resultaten behaald, met name voor aandoeningen als astma, copd, longemfyseem, hooikoorts, allergie en virus- of bacterie gedragen ziektes.

7 AspaEcoTabs: verwijder organische vervuiling milieuvriendelijk met bacteriën AspaEcoTabs zijn ontwikkeld om natuurlijke oliën en vetten en alle andere organische stoffen uit het afvalwater in uw waterzuivering te verwijderen door ze om te zetten in CO 2 en H 2 O. De tabletten bestaan uit een combinatie van bacteriën, actief zuurstof en een ph buffer en zijn ecologisch veilig. Een voortdurende toepassing van AspaEcoTabs is een van de makkelijkste en meest rendabele behandelingen om uw waterzuivering te onderhouden. Water is van vitaal belang voor alle organismen op aarde. Het zuiveren van water is een kostbaar en intensief proces. Om overbelasting van het rioleringssysteem te voorkomen of omdat de overheid dit verplicht stelt, maken steeds meer bedrijven gebruik van een waterzuiveringssysteem. Het kan een vetput of slibafscheider van enkele kubieke meters zijn, maar ook een systeem met een flotatie unit of bezink unit met verschillende overlooppunten en buffers. Aan elke vorm van waterzuivering kleven nadelen. De vetput moet regelmatig geleegd omdat de vetlaag aangroeit, het systeem kan verstopt raken of uw waterzuivering veroorzaakt een onaangename geur in uw bedrijf of in de omgeving. Door het doseren van de bacteriën in de vorm van tabs wordt er zuurstof aan het water toegevoegd. De minuscule zuurstofbelletjes veroorzaken reacties op de toegevoegde bacterie waardoor de zwavelgeuren uit het water worden verwijderd. Tevens wordt aantasting van pijpen, pompen en kleppen voorkomen. De aanwezige bacteriën voeden zich met het aanwezige organische slib, modder en natuurlijke oliën en vetten. Deze worden door middel van snelle spijsvertering omgezet in CO 2 en H 2 O. Verstoppingen of het mechanisch leeghalen van de vetput behoren hiermee tot het verleden. Met AspaEcoTabs zijn geslaagde proeven ondernomen om dichtslibben van rioolsystemen te voorkomen en hiermee de onderhoudskosten van het rioolsysteem te verlagen. 7

8 Aspatec holland BV Röntgenweg 16a 2408 AB ALPHEN AAN DEN RIJN Postbus CD ALPHEN AAN DEN RIJN Tel Fax

Hoe verkoop ik lucht? Plasmacluster luchtreinigers

Hoe verkoop ik lucht? Plasmacluster luchtreinigers Hoe verkoop ik lucht? Plasmacluster luchtreinigers Wat is een SHARP P lasmacluster luchtreiniger? s Werelds eerste luchtreiniger die ongewenste stoffen in de lucht afbreekt One of a kind SHARP Plasmacluster

Nadere informatie

ErvaringEn met de toegepaste technologie op de demo-site lemmerweg-oost in sneek

ErvaringEn met de toegepaste technologie op de demo-site lemmerweg-oost in sneek NieuWe Final l report SaNitatie op WijkNiveau ErvaringEn met de toegepaste technologie op de demo-site lemmerweg-oost in sneek rapport 2014 W02 I Ervaringen met de toegepaste technologie op de demo-site

Nadere informatie

Water, schone noodzaak! Profielwerkstuk Havo 5

Water, schone noodzaak! Profielwerkstuk Havo 5 Water, schone noodzaak! Profielwerkstuk Havo 5 Naam: Nanouk Meijer & Saskia van der Veen Begeleider: Nmb Datum: 21-11-2011 Vakken: Scheikunde, Biologie, Aardrijkskunde, Wiskunde, Anw en Economie Inhoud

Nadere informatie

Instructies Cleanroom gebruik

Instructies Cleanroom gebruik Instructies Cleanroom gebruik Inleiding In industrieën, zoals de farmaceutische-, elektronische- en food-industrie, is het noodzakelijk om gedurende de productie bepaalde producten te beschermen tegen

Nadere informatie

Innovatieve isolatieproducten voor het allerhoogste woongenot. akoestischeisolatie

Innovatieve isolatieproducten voor het allerhoogste woongenot. akoestischeisolatie Innovatieve isolatieproducten voor het allerhoogste woongenot dakisolatie spouwisolatie kruipruimteisolatie akoestischeisolatie maakt het behaaglijk In het kader van een duurzame samenleving is de aandacht

Nadere informatie

Duurzaam ondernemen.....wij gaan ervoor!

Duurzaam ondernemen.....wij gaan ervoor! Duurzaam ondernemen.....wij gaan ervoor! Maatschappelijk Verantwoord Wij kiezen ervoor om zoveel mogelijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het beleid hierbij is kort en krachtig, begrijpelijk

Nadere informatie

Wegwijzer landbouw "Boeren op goede gronden" 2014-2020 Drenthe

Wegwijzer landbouw Boeren op goede gronden 2014-2020 Drenthe 2014-629 Wegwijzer landbouw "Boeren op goede gronden" 2014-2020 Drenthe Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Omgevingsbeleid op 3 september 2014 - Provinciale Staten op 24 september 2014 - fatale

Nadere informatie

MANAGED SERVER HOSTING

MANAGED SERVER HOSTING INHOUDSOPGAVE MANAGED SERVER HOSTING INTRODUCTIE... 3 // MANAGED HOSTING SERVICES...3 // MANAGED DEDICATED SERVER...3 // MANAGED SERVER...3 DE SERVERS... 4 // RAID CONFIGURATIE...4 // UITBREIDINGEN...5

Nadere informatie

Het waterbeheer van de toekomst

Het waterbeheer van de toekomst Lespakket VWO3 Het waterbeheer van de toekomst - pilot provincie Utrecht - 1 2 Het waterbeheer van de toekomst Inhoudsopgave Inleiding 5 1. De Watercanon van Nederland 9 2. Het waterbeheer van de toekomst

Nadere informatie

Handboek Bodemgezondheid

Handboek Bodemgezondheid Onderzoek en beoordeel zelf de gezondheid van je bodem en gewassen Col Freeman Nederlandse vertaling en bewerking door Rob van Deursen Uitgave: 14-3-2015 www.saiwala.nl Verantwoording Home Garden Soil

Nadere informatie

Wat doet het waterschap?

Wat doet het waterschap? Werken aan water Waterschap De Dommel werkt aan schoon, veilig en voldoende water in Midden-Brabant. Hier zorgen 360 medewerkers dat de inwoners in dit gebied kunnen genieten van de prachtige beken zoals

Nadere informatie

Computerkoeling. City Multi VRF Mr. Slim. Energiezuinige koelsystemen speciaal voor serverruimtes en datacenters

Computerkoeling. City Multi VRF Mr. Slim. Energiezuinige koelsystemen speciaal voor serverruimtes en datacenters City Multi VRF Mr. Slim Computerkoeling Energiezuinige koelsystemen speciaal voor serverruimtes en datacenters computerruimtes laboratoria technische ruimtes serverkasten ClimateCare van Mitsubishi Electric.

Nadere informatie

Uw Specialist in Perslucht en Gascompressie

Uw Specialist in Perslucht en Gascompressie Uw Specialist in Perslucht en Gascompressie Luchttechnisch revisie Bureau van Elewout BV L.T.R van Elewout B.V. is van origine een revisiebedrijf en gespecialiseerd in compressoren en persluchtgereedschappen.

Nadere informatie

I n s u l a t i o n. Derde editie Februari 2015. Handboek Spouw EFFICIËNT EN SLANK BOUWEN MET KOOLTHERM. Energiezuinig Bouwen Minder CO 2

I n s u l a t i o n. Derde editie Februari 2015. Handboek Spouw EFFICIËNT EN SLANK BOUWEN MET KOOLTHERM. Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 I n s u l a t i o n Derde editie Februari 2015 Handboek Spouw EFFICIËNT EN SLANK BOUWEN MET KOOLTHERM Energiezuinig Bouwen Minder CO 2 Inhoud Inleiding 4 Kennis delen 4 Steeds strengere eisen 4 Oplossingen

Nadere informatie

Duurzaamheid voor schone toekomst

Duurzaamheid voor schone toekomst NIEUWSBLAD V A N CAMFIL FARR NR. 2/2009 Duurzaamheid voor schone toekomst 2 7 9 10 12 Werken aan lagere ventilatiekosten Gold Series tegen stof bij Oystar Uitgebreide behandelingstest in Amerikaans topziekenhuis

Nadere informatie

MVO-jaarverslag. Op basis van de MVO-wijzer en ISO 26000. Gebr. Janssen bv Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen

MVO-jaarverslag. Op basis van de MVO-wijzer en ISO 26000. Gebr. Janssen bv Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen MVO-jaarverslag 2013 Op basis van de MVO-wijzer en ISO 26000 Januari Gebr. Janssen bv Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING...3 1.1 VOORWOORD...3 1.2 WAT IS MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD

Nadere informatie

Dossier Klimaatverandering

Dossier Klimaatverandering Dossier Klimaatverandering Het klimaat verandert; talloze metingen van temperatuur en neerslag ondersteunen deze constatering. De gemiddelde temperatuur in Nederland is in de afgelopen eeuw met meer dan

Nadere informatie

DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN. Remco Bos Minette de Jonge Esther Kolpa Nick Quispel Bas Smit Ilias Soekroella

DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN. Remco Bos Minette de Jonge Esther Kolpa Nick Quispel Bas Smit Ilias Soekroella DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN Remco Bos Minette de Jonge Esther Kolpa Nick Quispel Bas Smit Ilias Soekroella DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN Moving@Rotterdam Naam organisatie:

Nadere informatie

ECOTEC. Algemene brochure

ECOTEC. Algemene brochure ECOTEC Algemene brochure ECOTEC S.A., is in 1990 opgericht als gevolg van de toenemende vraag naar apparatuur en processen welke het milieu beschermen en die met name vloeistoffen en gassen, welke vrijkomen

Nadere informatie

Zelf zuiveren stap voor stap. Provinciaal Instituut voor Hygiëne

Zelf zuiveren stap voor stap. Provinciaal Instituut voor Hygiëne Zelf zuiveren stap voor stap Provinciaal Instituut voor Hygiëne Inhoudstafel 1 Zelf zuiveren 1 1.1 Waarom zelf zuiveren? 1 1.2 Wie moet zelf zuiveren? 1 2 Hoe werkt een individuele zuivering? 2 2.1 Voorzuivering

Nadere informatie

TECHNICALMAGAZINE. Ammertech al vroeg actief met lean-management. Sandvik Coromant Hogedruk koelmiddelen voor efficiënte productie

TECHNICALMAGAZINE. Ammertech al vroeg actief met lean-management. Sandvik Coromant Hogedruk koelmiddelen voor efficiënte productie NUMMER 35 NEGENDE JAARGANG 2015 3,25 TECHNICALMAGAZINE MAGAZINE VOOR INKOPERS IN DE TECHNOLOGISCHE INDUSTRIE Sandvik Coromant Hogedruk koelmiddelen voor efficiënte productie VIBA Betere borging van boutverbindingen

Nadere informatie

De keten ontketend De wgs-visie op de afvalwaterketen

De keten ontketend De wgs-visie op de afvalwaterketen De keten ontketend De wgs-visie op de afvalwaterketen Waterschap Groot Salland Decosnummer: 2013-4089 Zwolle, april 2013 1 Inhoudsopgave Het lonkend perspectief... 4 Hoofdstuk 1: Inleiding... 5 Deze visie...

Nadere informatie

Januari 2012 25e jaargang. In dit nummer o.a.: Kleinschalige duurzame warmte uit lokale houtsnippers. Project Waterschoon: wereldprimeur

Januari 2012 25e jaargang. In dit nummer o.a.: Kleinschalige duurzame warmte uit lokale houtsnippers. Project Waterschoon: wereldprimeur Januari 2012 25e jaargang ista magazine Het energiemanagement magazine van ista Nederland B.V. In dit nummer o.a.: Kleinschalige duurzame warmte uit lokale houtsnippers Project Waterschoon: wereldprimeur

Nadere informatie

Zorgstandaard COPD Binnenkort Longfonds

Zorgstandaard COPD Binnenkort Longfonds Goede zorg voor iedereen met COPD Zorgstandaard COPD Binnenkort Longfonds Colofon Uitgever Binnenkort Longfonds 2010 Astma Fonds Astma Fonds Stationsplein 127 3818 LE Amersfoort Telefoon (033) 434 12 12

Nadere informatie

PV in de Bouw. Onderzoeksrapport. Hiaten in kennis, misvattingen en kansen voor samenwerking. SMZ2012006 Utrecht, december 2012

PV in de Bouw. Onderzoeksrapport. Hiaten in kennis, misvattingen en kansen voor samenwerking. SMZ2012006 Utrecht, december 2012 PV in de Bouw Hiaten in kennis, misvattingen en kansen voor samenwerking Onderzoeksrapport SMZ2012006 Utrecht, december 2012 Stichting Monitoring Zonnestroom PV in de Bouw (concept) 1 Projecttitel Onderzoeksrapport

Nadere informatie

De regionale en de landelijke energienetbeheerders hebben een veilige, betrouwbare en betaalbare energievoorziening als topprioriteit.

De regionale en de landelijke energienetbeheerders hebben een veilige, betrouwbare en betaalbare energievoorziening als topprioriteit. De regionale en de landelijke energienetbeheerders hebben een veilige, betrouwbare en betaalbare energievoorziening als topprioriteit. Inleiding Werken aan het energienet van morgen Hoe moet de energievoorziening

Nadere informatie

OP weg 2030. NEWater

OP weg 2030. NEWater OP weg naar de RWZI 2030 NEWater 2010 11 OP WEG NAAR de RWZI van 2030 RWZI2030NL NEWater RWZI2030NL 2 Het op een hoog niveau inzamelen en zuiveren van afvalwater is in de laatste decennia in Nederland

Nadere informatie

Rooij Consultancy slimmer werken doelen halen

Rooij Consultancy slimmer werken doelen halen Rooij Consultancy slimmer werken doelen halen Inhoud Het meest waardevolle bezit van uw bedrijf... 4 De voordelen van kennis... 6 Kennis is macht, informatieselectie wordt macht... 8 Kennissystemen in

Nadere informatie

DELTA en kernenergie

DELTA en kernenergie DELTA en kernenergie Kernenergie is nodig om elektriciteit betaalbaar te houden en het broeikaseffect terug te dringen. Door toepassing van kernenergie zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst over voldoende

Nadere informatie

Beleidsplan openbare verlichting 2008 2012

Beleidsplan openbare verlichting 2008 2012 Beleidsplan openbare verlichting 2008 2012 uitgave februari 2008 Inhoud Voorwoord...3 Samenvatting...4 Leeswijzer...5 1 Algemeen...6 1.1 Visie op verlichten...6 1.2 Wet- en regelgeving en richtlijnen...7

Nadere informatie