Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout"

Transcriptie

1 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 1. Goedkeuring van de aanpassing van het meerjarenplan , nr. 6 DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet, inzonderheid artikel 42 en 43 en artikel 248 t.e.m. 261; Gelet op artikel 15 en 27 van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het meerjarenplan , goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 december 2013; Gelet op de aanpassing van het meerjarenplan nr. 5, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 22 oktober 2015; Gelet op de voorliggende aanpassing en de desbetreffende stukken; Met 13 stemmen voor en 9 onthoudingen: het akkoord van J.-P. Willems, T. Van Herreweghe, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, G. Vermeiren, J. Stevens, L. Moortgat, J. Van Dooren, M. De Batselier en D. Van der Jeugt en onthouding van D. Stallaert, F. Suys, P. Claeys, S. Creyelman, R. De Maeyer, L. Steps, D. Meskens, S. Bertier en K. Tierens; BESLUIT: Enig artikel. Het meerjarenplan wordt, overeenkomstig bijgaande opgave, gewijzigd en de nieuwe uitkomst wordt vastgesteld zoals in de hierna vermelde samenvattingstabel.

2 Samenvattingstabel aanpassing meerjarenplan: Exploitatiebudget Investeringsbudget Andere Budg. resultaat boekjaar Resultaat vorig boekjaar Resultaat op kasbasis Autofinancieringsmarge

3 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 2. Goedkeuring van het budget 2016 DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op artikel 16 en volgende van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn; Gelet op het meerjarenplan , goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 19 december 2013; Gelet op de aanpassing van het meerjarenplan nr. 5, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 22 oktober 2015; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van heden houdende aanpassing nr. 6 van het meerjarenplan ; Gelet op het voorontwerp van budget, opgemaakt door het mat; Gelet op het ontwerp van budget opgemaakt door het college van Burgemeester en Schepenen; Met 13 stemmen voor en 9 onthoudingen: het akkoord van J.-P. Willems, T. Van Herreweghe, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, G. Vermeiren, J. Stevens, L. Moortgat, J. Van Dooren, M. De Batselier en D. Van der Jeugt en onthouding van D. Stallaert, F. Suys, P. Claeys, S. Creyelman, R. De Maeyer, L. Steps, D. Meskens, S. Bertier en K. Tierens; BESLUIT: Artikel 1. Het budget en de bijhorende stukken over het jaar 2016 goed te keuren. Art. 2. De totale exploitatie bedraagt euro uitgaven en euro ontvangsten.

4 Art. 3. De investeringen bedragen euro uitgaven en euro ontvangsten. Art. 4. De andere uitgaven bedragen euro, de andere ontvangsten euro.

5 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 3. Aanpassing reglement Bevolk De belastingen op de afgifte van identiteitsbewijzen, de afgifte van internationale paspoorten en op de afgifte van elektronische rijbewijzen DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Gelet op de omzendbrief van 16 september 2015 FOD Binnenlandse Zaken Algemene Directie Instellingen en Bevolking: Ministerieel besluit van 15 maart 2013 tot vaststelling van het tarief van de vergoedingen ten laste van de gemeenten voor de uitreiking van de elektronische identiteitskaarten jaarlijkse herziening op basis van de schommelingen van de gezondheidsindex nieuwe tarieven vanaf 1 januari 2016; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 29 augustus 2013 houdende Bevolk De belastingen op de afgifte van identiteitsbewijzen, de afgifte van internationale paspoorten en op de afgifte van elektronische rijbewijzen zoals gewijzigd op 18 december 2014; Overwegende dat de FOD Binnenlandse Zaken vanaf 1 januari 2016 volgende prijzen van de diverse elektronische identiteitskaarten hanteert: eid/evk Evk biometrie kids-id Vanaf 2 kids-id (zelfde adres/ gelijktijdige aanvraag) gewone procedure 15,40 17,90 6,20 6,20 spoedprocedure - optie 1 184,00 184,00 176,90 51,20 spoedprocedure - optie 2 118,60 118,60 111,50 51,20 Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met 21 stemmen voor en 1 onthouding: het akkoord van J.-P. Willems, T. Van Herreweghe, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, D. Stallaert, F. Suys, G. Vermeiren, P. Claeys, J. Stevens, L. Moortgat, R. De Maeyer, L. Steps, J. Van Dooren, D. Meskens, S. Bertier, M. De Batselier, D. Van der Jeugt en K. Tierens en onthouding van S. Creyelman; BESLUIT:

6 Artikel 1. Artikel 7 1 van het gemeenteraadsbesluit van 29 augustus 2013 houdende Bevolk De belastingen op de afgifte van identiteitsbewijzen, de afgifte van internationale paspoorten en op de afgifte van elektronische rijbewijzen wordt met ingang van 1 januari 2016 aangepast als volgt: 4. De elektronische Kids-ID s voor kinderen met de Belgische nationaliteit afgeleverd op verzoek: - voor een elektronische Kids-ID volgens de gewone procedure wordt 10 euro aangerekend. - voor een dringende elektronische Kids-ID (aanvraag s anderendaags opgehaald, levering 2de werkdag na ophaling) wordt 115 euro aangerekend. - voor een zeer dringende elektronische Kids-ID (aanvraag dezelfde dag opgehaald, levering 2de werkdag na ophaling) wordt 180 euro aangerekend. - voor zeer dringende of dringende Kids-ID die gelijktijdig worden aangevraagd voor kinderen van hetzelfde gezin en dus op hetzelfde adres zijn ingeschreven, zullen de transportkosten slechts eenmaal worden aangerekend. Vanaf de 2de Kids-ID wordt 55 euro aangerekend. Art. 2. Bijgevoegde gecoördineerde versie van het reglement Bevolk De belastingen op de afgifte van identiteitsbewijzen, de afgifte van internationale paspoorten en op de afgifte van elektronische rijbewijzen wordt goedgekeurd. Art. 3. Deze verordening wordt aan de toezichthoudende overheid toegezonden.

7 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 4. Aanpassing van het besluit houdende Bevolk Retributie op grafconcessies, nisconcessies, urnenvelden, naamplaatjes en ontgravingen DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Gelet op het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging, en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit houdende Bevolk Retributie op grafconcessies, nisconcessies, urnenvelden, naamplaatjes en ontgravingen, zoals gewijzigd op 18 december 2014; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 26 november 2015 houdende goedkeuring van het algemeen politiereglement; Overwegende dat begravingen met kelder niet meer voorzien worden, maar dat enkel de momenteel aangelegde grafkelders nog in gebruik zullen genomen worden; Overwegende dat dit moet opgenomen worden in het retributiereglement; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Aan artikel 2 3 van het gemeenteraadsbesluit houdende Bevolk Retributie op grafconcessies, nisconcessies, urnenvelden, naamplaatjes en ontgravingen wordt de tekst Dit tarief wordt niet meer toegepast nadat de laatste kelder werd ingenomen toegevoegd aan de tarieven voor een perceel grond van 2m² met kelder voor 2 personen en voor een perceel grond van 4m² met kelder voor 3 of 4 personen.

8 Art. 2. Bijgevoegde gecoördineerde versie van het reglement Bevolk De belastingen op de afgifte van identiteitsbewijzen, de afgifte van internationale paspoorten en op de afgifte van elektronische rijbewijzen wordt goedgekeurd. Art. 3. Deze verordening wordt aan de toezichthoudende overheid toegezonden.

9 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 5. Bevolking 04 - Bepaling van de tarieven voor de verkoop van producten in het kader van het toerisme en de promotie van de gemeente DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet, artikel 57; Overwegende dat het gemeentebestuur fiets- en wandelkaarten en gadgets aanbiedt in het kader van het toerisme en de promotie van de gemeente; Overwegende dat de prijs van de fiets- en wandelkaarten wordt bepaald door Toerisme Scheldeland of door andere overkoepelende gemeentelijke samenwerkingsverbanden; Overwegende dat die gadgets gratis ter beschikking kunnen worden gesteld als prijs voor een quiz e.d.; Overwegende dat het publiek ook de mogelijkheid geboden wordt om deze gadgets te kopen (hesjes, vlaggen, fietsuitrusting); Overwegende dat het niet opportuun is een tarief vast te stellen per gadget, maar dat het aangewezen is om enkel de principes hieromtrent vast te stellen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Voor een termijn startend van 1 januari 2016 en eindigend op 31 december 2019 worden volgende bijdragen gevraagd voor de verkoop van producten in het kader van het toerisme en de promotie van de gemeente: - Wanneer de prijs van een fiets- of wandelkaart wordt vastgelegd door een overkoepelend gemeentelijk samenwerkingsverband, wordt dit vastgelegde tarief toegepast. - Wanneer geen prijs wordt vastgelegd, worden de producten in het kader van het toerisme en de promotie van de gemeente verkocht aan de inkoopprijs, desgevallend afgerond naar een hogere eenheid. - Voor het gemeentepersoneel mag een goedkopere prijs worden toegepast

10 Art. 2. Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de definitieve vaststelling van de tarieven op basis van deze principes. Art. 3. De retributie is verschuldigd door de natuurlijke- of rechtspersoon die het goed aankoopt. Art. 4. De retributie wordt contant geïnd. Art. 5. Bij gebreke van betaling in der minne zal de retributie worden ingevorderd volgens de modaliteiten van artikel 94, 2 tweede lid van het gemeentedecreet. In geval van betwistingen zijn uitsluitend de rechtbanken van Dendermonde bevoegd. Art. 6. Deze verordening wordt aan de toezichthoudende overheid toegezonden.

11 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 6. Politie 01 - Belasting op het verwijderen van onrechtmatige aanplakkingen op gemeentelijke aanplakborden DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Gelet op het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen, zoals gewijzigd door het decreet van 28 mei 2010; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 29 augustus 2013 houdende het reglement inzake de bezwaren tegen gemeentelijke belastingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 26 november 2015 houdende goedkeuring van het algemeen politiereglement; Overwegende dat nog vele aanplakkingen onrechtmatig gebeuren; Overwegende dat het van goed bestuur getuigt om inbreuken tegen dit reglement te laten vaststellen en tegen deze inbreuken op een gepaste wijze te reageren; Overwegende dat de vaststelling van de overtreding en het verwijderen van onrechtmatige aanplakkingen op gemeentelijke aanplakborden door de daartoe aangestelde personeelsleden dient te gebeuren; Overwegende dat deze taken een financiële uitgave betekenen voor de gemeente; Overwegende dat het gemeentebestuur voorlopig blijft opteren voor een invordering langs fiscale weg totdat het nieuwe politiereglement in voege treedt en de toepassing van de hieraan gekoppelde gemeentelijke administratieve sancties kan geëvalueerd worden; Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen;

12 Met 21 stemmen voor en 1 stem tegen: het akkoord van J.-P. Willems, T. Van Herreweghe, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, D. Stallaert, F. Suys, G. Vermeiren, P. Claeys, J. Stevens, L. Moortgat, R. De Maeyer, L. Steps, J. Van Dooren, D. Meskens, S. Bertier, M. De Batselier, D. Van der Jeugt en K. Tierens en het niet-akkoord van S. Creyelman; BESLUIT: Artikel 1. Er wordt voor een periode vanaf 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 een belasting gevestigd op het verwijderen door de gemeentediensten van onrechtmatige aanplakkingen, van allerhande aard, op de gemeentelijke aanplakborden en op andere materialen op het openbaar domein. Art. 2. De belasting is verschuldigd door diegene die onrechtmatig heeft aangeplakt of bij ontstentenis daarvan door de verantwoordelijke uitgever die door het gemeentebestuur ook verantwoordelijk wordt geacht voor de verspreiding en de aanplakking. Deze onrechtmatige aanplakking wordt vastgesteld door de hiertoe aangestelde personeelsleden of het daartoe gemachtigd organisme. Art. 3. De belasting wordt vastgesteld op 125 euro per inbreuk. Art. 4. De belasting moet contant worden betaald tegen afgifte van een betalingsbewijs. Wanneer de contante inning niet kan worden uitgevoerd, wordt de belasting een kohierbelasting. Art. 5. De belastingschuldige kan een bezwaar indienen tegen deze belasting volgens de modaliteiten van het geldende gemeenteraadsbesluit inzake de bezwaren tegen gemeentelijke belastingen. Art. 6. Verwijl- en moratoriumintresten zijn op deze belasting toepasselijk zoals inzake rijksbelastingen op de inkomsten. Art. 7. Deze verordening wordt aan de toezichthoudende overheid overgemaakt.

13 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 7. Politie 02 - Belasting op het weghalen en verwijderen van afvalstoffen, hondenpoep inbegrepen, achtergelaten op niet-reglementaire plaatsen of tijdstippen, of in niet reglementaire recipiënten DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet, artikel 42 en 43; Gelet op het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen, zoals gewijzigd door het decreet van 28 mei 2010; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 29 augustus 2013 houdende het reglement inzake de bezwaren tegen gemeentelijke belastingen; Overwegende dat de belasting op sluikstorten een vergoeding is voor het weghalen van afval dat werd achtergelaten op niet-reglementaire plaatsen of tijdstippen, of in niet-reglementaire recipiënten; Overwegende dat het achterlaten van afval op niet-reglementaire wijze een overtreding is waartegen moet worden opgetreden overeenkomstig de bepalingen van het afvaldecreet; Overwegende dat het gemeentebestuur van de strijd tegen sluikstorten één van de prioriteiten van de volgende jaren maakt, o.a. door acties gecoördineerd door Verko; Overwegende dat een streng belastingbeleid een ontradend effect kan hebben op sluikstorten; Overwegende dat het gemeentebestuur voorlopig blijft opteren voor een invordering langs fiscale weg totdat het nieuwe politiereglement in voege treedt en de toepassing van de hieraan gekoppelde gemeentelijke administratieve sancties kan geëvalueerd worden; Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT:

14 Artikel 1. Er wordt voor een periode vanaf 1 januari 2016 tot en met 31 december 2016 een belasting gevestigd op het weghalen door het gemeentebestuur van afvalstoffen, hondenpoep inbegrepen, achtergelaten op niet-reglementaire plaatsen of tijdstippen of in niet-reglementaire recipiënten. Art. 2. De belasting is verschuldigd door de persoon die de afvalstoffen achtergelaten heeft. Desgevallend is diegene die daartoe opdracht of toelating gaf en/of de eigenaar van de afvalstoffen hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de belasting; wat betreft de hondenpoep, is de begeleider of diegene die voor het dier verantwoordelijk is, de belasting verschuldigd. Art. 3. De belasting wordt per afzonderlijke ophaalbeurt vastgesteld als volgt: - 50,00 euro voor klein afval zoals hondenpoep, flessen, blikken, enz ,00 euro voor middelgroot afval zoals huisvuilzakken, kartonnen dozen, klein huisraad, enz ,00 euro voor groot afval zoals groot huisraad, TV s, koelkasten, matrassen, enz. Art. 4. De belasting wordt voor groot afval van 500 kg en meer vastgesteld met een minimum van 500 euro, als volgt: 1. Ambtshalve opruiming door de gemeente: - Transport van de afvalstoffen : 0,90 euro/km - Opruiming van het sluikstort: 25 euro/uur/arbeider - Voertuig: 45 euro/uur/ingezet voertuig, inclusief chauffeur - Prijs per hoeveelheid afvalstoffen: 0,50 euro/kg. - Administratieve kost: 150 euro. 2. Ambtshalve opruiming door derden in opdracht van de gemeente: - Factuurbedrag - Administratieve kost: 150 euro. Art. 5. De belasting wordt ingevorderd bij wege van kohier dat vastgesteld en uitvoerbaar verklaard door het college van burgemeester en schepenen. Art. 6. De belasting moet betaald worden binnen twee maanden na de verzending van het aanslagbiljet. Art. 7. De belastingschuldige kan een bezwaar indienen tegen deze belasting volgens de modaliteiten van het geldende gemeenteraadsbesluit inzake de bezwaren tegen gemeentelijke belastingen. Art. 8. Verwijl- en moratoriumintresten zijn op deze belasting toepasselijk zoals inzake de rijksbelastingen op de inkomsten. Art. 9. Deze verordening wordt aan de toezichthoudende overheid overgemaakt.

15 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 8. Grondgebied 08 - Opcentiemen op de door het Vlaamse Gewest geheven heffing ter bestrijding van verkrotting van gebouwen en/of woningen DE GEMEENTERAAD, Gelet op artikel 170, 4, Grondwet; Gelet op het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992, art 464/1; Gelet op artikel 42, 3, Gemeentedecreet; Gelet op de Vlaamse Codex Fiscaliteit van 13 december 2013, Titel 2 Hoofdstuk 5 en artikel ; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 20 december 2013 houdende de uitvoering van de Vlaamse Codex Fiscaliteit van 13 december 2013; Gelet op het decreet van 22 december 1995 houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 1996, meer bepaald Hoofdstuk VIII, afdeling 2 en latere wijzigingen; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 2 april 1996 betreffende de heffing ter bestrijding van de leegstand en de verkrotting van gebouwen en/of woningen en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 12 juli 2013 betreffende de kwaliteits- en veiligheidsnormen voor woningen; Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Overwegende dat de verkrotting en verwaarlozing van gebouwen en woningen op het grondgebied van de gemeente voorkomen en bestreden moet worden; Overwegende dat de gemeente opnieuw opcentiemen kan heffen op de gewestelijke belasting op heffing ter bestrijding van verkrotting van woningen en/of gebouwen; Overwegende dat het heffen van opcentiemen op de gewestelijke als voordeel oplevert dat de aspecten van invordering en bezwaren door het Vlaams Gewest gebeurt;

16 Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Er worden voor het aanslagjaar 2016 ten voordele van de gemeente Buggenhout 100 opcentiemen geheven op de gewestelijke heffing ter bestrijding van verkrotting van gebouwen en/of woningen oorspronkelijk ingevoerd door het decreet van 22 december 1995 betreffende bepalingen tot begeleiding van de begroting 1996, meer bepaald Hoofdstuk VIII, afdeling 2 en latere wijzigingen en overgenomen door het decreet houdende de Vlaamse Codex Fiscaliteit van 13/12/2013. Art. 2. De gemeente doet een beroep op de medewerking van het Agentschap Vlaamse belastingdienst voor de inning van deze opcentiemen. Art. 3. Deze verordening wordt aan de toezichthoudende overheid toegezonden.

17 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 9. Goedkeuring gemeentelijke dotatie aan de Hulpverleningszone Oost DE GEMEENTERAAD, Gelet op de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 134; Gelet op de uitvoeringsbesluiten van de wet van 15 mei 2007; Gelet op het Gemeentedecreet, in het bijzonder de artikelen 42 en 43; Gelet op de samenwerkingsovereenkomst tussen Hulpverleningszone Oost en de gemeenten die behoren tot deze hulpverleningszone: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Lokeren en Zele; Overwegende dat de zoneraad van de Hulpverleningszone Oost op 18 september 2015 heeft beslist dat de dotaties voor de exploitatie-uitgaven in de begroting van 2016 dezelfde blijven als in de begroting van 2015; Overwegende dat de zoneraad op 20 november 2015 eveneens heeft beslist dat de dotaties voor de investeringsuitgaven in de begroting van 2016 dezelfde blijven als in de begroting van Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. De gemeenteraad keurt de volgende dotatie aan de Hulpverleningszone Oost goed en zal deze verwerken in de beleidsdocumenten, in het bijzonder in het budget 2016: - gewone dotatie: ,00 euro; - erkentelijkheidspremie: ,00 euro; - investeringen: ,00 euro.

18 Art. 2. Afschrift van dit besluit en van de ondertekende samenwerkingsovereenkomst zal toegezonden worden aan: - de van de prezoneraad - de provinciegouverneur.

19 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 10. Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart Briel: aktename budget 2016 DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet artikel 42 en 43; Gelet op het decreet van 7 mei 2004 op de organisatie en de werking van de erediensten, en latere wijzigingen; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, en latere wijzigingen; Gelet op de Omzendbrief boekhouding besturen van de eredienst (versie 2013); Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 19 december 2013 houdende Kerkfabriek O.L.V. Briel: goedkeuring van het meerjarenplan ; Gelet op het door de kerkraad ingediende budget 2016; Gelet op het advies van het erkend representatief orgaan; Gelet op het decretaal voorzien overleg; BESLUIT: Artikel 1. De gemeenteraad neemt akte van het budget 2016 van de kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart Briel. Art. 2. De gemeentelijke bijdrage voor 2016 bedraagt aldus: - exploitatie: ,44 euro waarvan 9.843,72 euro ten laste van de gemeente Buggenhout - investeringen: 0,00 euro.

20 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 11. Kennisname van het rapport van de gemeente over de organisatie en de werking van het interne controlesysteem DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet, inzonderheid de artikels 42 en 43, de artikels 99 tot en met 101 en de artikels 248 tot en met 260; Gelet op het gemeenteraadbesluit van 24 april 2014 houdende goedkeuring methodiek interne controlesysteem; Gelet op het rapport van de gemeente over de organisatie en de werking van het interne controlesysteem; Gelet op volgende elementen van het interne controlesysteem, gevoegd als bijlage bij dit besluit: - afschrijving van roerende goederen - proces evenementen - uitgavenprocedure geldig vanaf 1 januari wie tekent wat op het gemeentebestuur; BESLUIT: Artikel 1. Kennis te nemen van het rapport van de gemeente over de organisatie en de werking van het interne controlesysteem. Art. 2. Kennis te nemen van volgende elementen van het interne controlesysteem: - afschrijving van roerende goederen - proces evenementen - uitgavenprocedure geldig vanaf 1 januari 2008.

21 Art. 3. Kennis te nemen van de aanpassing van volgende elementen van het interne controlesysteem: - wie tekent wat op het gemeentebestuur.

22 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 12. Aanpassen van de LED-verlichting in de Oude Kerkweg tussen de Meir en Hofkwartier DE GEMEENTERAAD, Gelet op artikel 42 en 43 van het gemeentedecreet houdende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motivering van de bestuurshandelingen; Overwegende dat de gemeente aangesloten is bij Intergem voor de distributie van elektrische energie; Overwegende dat de bestaande LED-verlichting met zonne-energie en detectie niet voldoet en de leverancier niet meer actief is; Gelet op de offerte van Intergem voor het leveren, plaatsen en aansluiten van 16 openbare verlichtingspalen met led armaturen met te dimmen amber licht voor een totaal bedrag van ,92 euro exclusief btw of ,39 euro inclusief btw; Op verzoek van het college van burgemeester en schepenen op 1 december 2015; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Enig artikel. De offerte van Intergem van 22 oktober 2015 voor het leveren, plaatsen en aansluiten van 16 openbare verlichtingspalen met led armaturen met te dimmen amber licht voor een totaal bedrag van ,92 euro exclusief btw of ,39 euro inclusief btw wordt goedgekeurd.

23 Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 13. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze - wegen- en rioleringswerken in de Hamsweg DE GEMEENTERAAD, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht.; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 24; Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 2; Overwegende dat de ontwerpopdracht voor de opdracht wegen- en rioleringswerken in de Hamsweg werd gegund aan TALBOOM infrastructuur, A. Meersmansdreef 1 te 2870 Puurs; Overwegende dat in het kader van deze opdracht een bestek met nr. DOM-029/14/002-Z werd opgesteld door de ontwerper, TALBOOM infrastructuur, A. Meersmansdreef 1 te 2870 Puurs;

24 Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht indicatief wordt geraamd op ,00 incl. btw (0 % btw); Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de open aanbesteding; Overwegende dat het gemeentelijk aandeel van de kostprijs wordt geraamd op ,70 exclusief btw; Overwegende dat het saldo van de kostprijs betaald wordt door FARYS, en dat dit deel ,30 exclusief btw bedraagt; Overwegende dat het een samengevoegde opdracht betreft waarbij het aangewezen is dat FARYS de procedure zal voeren en in naam van Gemeente Buggenhout bij de gunning en de uitvoering van de opdracht zal optreden; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode 0200/224000/ ; Overwegende dat het voorziene krediet zal verhoogd worden bij de volgende budgetwijziging; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr. DOM-029/14/002-Z en de indicatieve raming voor de opdracht wegen- en rioleringswerken in de Hamsweg, opgesteld door de ontwerper, TALBOOM infrastructuur, A. Meersmansdreef 1 te 2870 Puurs. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De indicatieve raming bedraagt ,00 incl. btw (0 % btw). Art. 2. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de open aanbesteding. Art. 3. FARYS wordt gemandateerd om de procedure te voeren en als opdrachtgevend bestuur op te treden bij de gunning en de uitvoering van de opdracht. Art. 4. De uitgave voor het gemeentelijk aandeel van deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode 0200/224000/ Art. 5. Het krediet zal verhoogd worden bij de volgende budgetwijziging.

25 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, 14. Goedkeuring van het arbeidsreglement van het gemeentelijk basisonderwijs DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikelen 42 en 43; Gelet op de wet van 8 april 1965 tot instelling van de arbeidsreglementen artikelen 1, 4 en 11 tot en met 15sexies; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 27 augustus 2009 betreffende goedkeuring van het arbeidsreglement van de scholengemeenschap BLOM; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 24 maart 2011 houdende goedkeuring van de functiebeschrijving beleidsmedewerker, het documenten vademecum over het functioneren en evalueren van het personeel van het gesubsidieerd officieel onderwijs - scholengemeenschap blom met inbegrip van onderstaand addendum en het document algemene afspraken functiebeschrijvingen en evaluatie (niveau scholengemeenschap) - goedgekeurd door beheerscomité 23 mei 2008 zoals overeengekomen op ocsg 22 januari 2009 met de toevoeging van het evaluatiereglement; Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 16 februari 2012 houdende wijziging van het arbeidsreglement van de gemeentelijke scholen van Buggenhout; Overwegende dat een goede schoolorganisatie steunt op duidelijke afspraken tussen het personeel en het schoolbestuur; Overwegende dat alle personen die onder gezag arbeid verrichten in het gemeentelijk onderwijs moeten worden geïnformeerd over de voorwaarden die op hun arbeidsverhouding van toepassing zijn; Overwegende dat het decreet rechtspositie en het decreet basisonderwijs voldoende ruimte laten om lokaal en autonoom concrete afspraken te maken rond rechten en plichten van het personeel en het schoolbestuur; Overwegende dat het huidige arbeidsreglement aan actualisatie toe is; Overwegende dat het arbeidsreglement aangepast werd volgens de afspraken gemaakt op het ABOC van 13 november 2015;

26 Gelet op het verslag van het afzonderlijk bijzonder comité van 13 november 2015; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met eenparigheid van stemmen; BESLUIT: Artikel 1. Het bestaande arbeidsreglement voor de personen die onder gezag arbeid verrichten in de gemeentelijke basisschool met vestigingsplaatsen t Sprinkhaantje (Collegestraat 1) en Opdorp (Veldstraat 1) op te heffen. Art. 2. Het herwerkte arbeidsreglement voor de personen die onder het gezag arbeid verrichten in de gemeentelijke basisschool met vestigingsplaatsen t Sprinkhaantje (Collegestraat 1) en Opdorp (Veldstraat 1) goed te keuren. Art. 3. Een afschrift van dit besluit en van het herwerkte arbeidsreglement ter kennisgeving te bezorgen aan de personen die onder gezag arbeid verrichten in de gemeentelijke basisschool met vestigingsplaatsen t Sprinkhaantje (Collegestraat 1) en Opdorp (Veldstraat 1). Art. 4. De beslissing zal overgemaakt worden aan: - de betrokken gemeentes; - de directeur-coördinator van de SG BLOM. Art. 5. Een afschrift van dit besluit ter kennisgeving te bezorgen aan de Directie Toezicht op de Sociale Wetten.

27 Aanwezig: J.-P. Willems,, T. Van Herreweghe, burgemeester, B. Biesemans, BIJKOMEND PUNT VAN VLAAMS BELANG INGEDIEND DOOR RAADSLID S. CREYELMAN 1. Polyvalente zaal sporthal. De definitieve oplevering van de polyvalente zaal van de gemeentelijke sporthal laat al enige tijd op zich wachten door allerhande perikelen met de (onder)aannemer. Hierdoor kan de zaal in kwestie niet op optimale wijze worden gebruikt. Graag vernam ik van de bevoegde schepen het volgende: 1. Beschikt de schepen over een limitatieve lijst van de huidige gebreken inzake de oplevering? 2. Is de schepen op de hoogte van de niet definitieve oplevering van de polyvalente zaal van de sporthal en hoe lang is de schepen hiervan reeds op de hoogte? 3. Welke stappen heeft de schepen reeds ondernomen om een definitieve oplevering te bekomen? 4. Welke stappen zal de schepen nog ondernemen om de definitieve oplevering te bespoedigen? 5. Welke termijn voorziet de schepen hiervoor? Schepen Geert Mannaert: - We beschikken over een lijst van limitatieve gebreken; - Gebrekkige aansluitingen tegen de wand is daar één van; - Het grootste probleem zijn de verluchtingsroosters; - De installatie werd zelfs nog niet voorlopig opgeleverd; - Er is al van alles ondernomen door het bestuur, maar zonder veel reactie; - Er zijn reeds 2 ingebrekestellingen geweest; - Er werd nog niets betaald of gevorderd. Als dit het geval zou zijn, kunnen we de gemaakte kosten voor herstel van de fouten ervan afhouden samen met een minwaarde voor de andere punten; - Wanneer dit opgelost zal zijn, kan niet voorspeld worden, wij zijn afhankelijk van anderen; - Ondertussen wordt de sportvloer wel gebruikt, in hoofde van het bestuur zijn er dus weinig problemen zolang we niet betalen.

28 Raadslid Steven Creyelman vraagt op de hoogte gehouden te worden van de acties van het college.

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018 VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: J.-P. Willems, voorzitter, T. Van Herreweghe, burgemeester, G. Hermans, J. Jacobs, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert,

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems,, T.

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 18 december 2014

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 18 december 2014 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 18 december 2014 Openbare zitting Zijn aanwezig: A. Mervillie, Voorzitter; J. Vermeulen, Burgemeester; N. De Mey, B. Van Thuyne, R. De Reu, M.-T.

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Gemeentebestuur Bonheiden UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD EVB/lb Zitting van 25 juni 2014 Aanwezig: Steven Morrens, voorzitter Guido Vaganée, burgemeester Mieke Van den Brande, Jan Fonderie,

Nadere informatie

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Er wordt voor het dienstjaar 2009 een aanvullende gemeentebelasting gevestigd ten laste van de rijksinwoners die

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD, BESLUIT:

DE GEMEENTERAAD, BESLUIT: DE GEMEENTERAAD, Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen terzake; Overwegende dat het afleveren van allerlei administratieve stukken voor de gemeente

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

Gemeentebestuur Assenede Gemeenteraadszitting van

Gemeentebestuur Assenede Gemeenteraadszitting van Gemeentebestuur Assenede Gemeenteraadszitting van 26.11.2015 Aanwezig Burgemeester-voorzitter Ph. De Coninck Schepenen A. Meulebroeck, S. Van Eynde, D. Buysse, H. Staelens, H. Baetslé, E. Roegis Raadsleden

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD,

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD, GEMEENTE GRIMBERGEN. Y484.01A UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 JANUARI 2009 ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf 2009.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Dorpsstraat SINT-LAUREINS Tel (09) Fax (09)

Dorpsstraat SINT-LAUREINS Tel (09) Fax (09) Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE VERGADERING VAN 17 APRIL 2014 Aanwezig : de heer L. De Meyere -gemeenteraadslid,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter, T. Van Herreweghe, burgemeester, G. Hermans, N. Sertijn, W. Mommaers, G. Mannaert, schepenen, D. Stallaert, F. Suys,

Nadere informatie

Gecoördineerd reglement : Gemeentebelasting op de meldingen en aanvragen van omgevingsvergunningen.

Gecoördineerd reglement : Gemeentebelasting op de meldingen en aanvragen van omgevingsvergunningen. Gemeente Berlaar Gecoördineerd reglement : Gemeentebelasting op de meldingen en aanvragen van omgevingsvergunningen. Deze belastingreglementen werden goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 mei 2017 en 20

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011 BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN EN HET AFSLUITEN VAN HUWELIJKEN - AANPASSING

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012 BELASTING OP HINDERLIJKE INRICHTINGEN - AANPASSING - BESLUIT Toelichting Ingevolge de invoering

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Aanwezig: J.-P. Willems,, B. Biesemans, 1. Meerjarenplan 2014-2019 DE GEMEENTERAAD, Gelet op het gemeentedecreet; Gelet op het besluit van 25 juni 2010 van de Vlaamse Regering betreffende de beleids- en

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2016 OPENBARE VERGADERING 1. Toelichting over de nieuwe werkwijze voor agenda en notulen college en gemeenteraad - Cobra@Home - door een vertegenwoordigster

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

GR Punt 33. Belasting op het exploiteren van een taxidienst - hernieuwing (datum van publicatie 21/02/2013)

GR Punt 33. Belasting op het exploiteren van een taxidienst - hernieuwing (datum van publicatie 21/02/2013) GR20130131 Punt 33. Belasting op het exploiteren van een taxidienst - hernieuwing (datum van publicatie 21/02/2013) Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet, inzonderheid op titel VIII Bestuurlijk

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE VLAAMS-BRABANT ZITTING van 28 januari 2014 Aanwezig : MM. Mevr. Joske Vermeir, raadslid voorzitter; Albert Beerens, burgemeester GEMEENTE Jan Couck,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( )

dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels ( ) dienst financiën: Gemeentelijk belastingsreglement inzake de activeringsheffing op onbebouwde percelen en kavels (2014-2019) juridisch kader Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd, in het

Nadere informatie

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is;

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is; Belasting op de afgifte van administratieve stukken. Wijzigingen. DE GEMEENTERAAD, Herzien zijn beraadslaging van 19 december 2013 betreffende de wijziging van het reglement betreffende de belasting op

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 3 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01291 Onderwerp: DIVASS- dienst Belastingen - Belastingreglement op de tweede verblijven voor het aanslagjaar

Nadere informatie

AGENDA MET ONTWERPNOTA S gemeenteraad donderdag 20 december 2018

AGENDA MET ONTWERPNOTA S gemeenteraad donderdag 20 december 2018 AGENDA MET ONTWERPNOTA S gemeenteraad donderdag 20 december 2018 De voorzitter van de gemeenteraad nodigt u uit op de volgende vergadering van de gemeenteraad. De vergadering heeft plaats op donderdag

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD G E M E E N T E D I L B E E K UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting Burgerzaken : Nr : Voorwerp : Aanpassing belastingreglement op aflevering administratieve stukken punt

Nadere informatie

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 juni 2016 houdende het heffen van een belasting op de marktrechten;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 juni 2016 houdende het heffen van een belasting op de marktrechten; GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 Belasting op de marktrechten. Aanpassing DE RAAD, Juridische overwegingen Gelet op de artikelen 41, 162 en 170 van de grondwet; Gelet op de artikelen 42, 186 en 253 van het

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD G E M E E N T E D I L B E E K UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN. Zitting van 17 december 2013. Openbare zitting

DE GEMEENTERAAD G E M E E N T E D I L B E E K UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN. Zitting van 17 december 2013. Openbare zitting G E M E E N T E D I L B E E K UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting Financiën : Nr : Voorwerp : Aanpassing belastingreglement op aflevering administratieve stukken. Zitting

Nadere informatie

Algemeen reglement betreffende de vestiging en de invordering van gemeentebelastingen. Datum van de beraadslaging van de gemeenteraad: 26 juni 2014

Algemeen reglement betreffende de vestiging en de invordering van gemeentebelastingen. Datum van de beraadslaging van de gemeenteraad: 26 juni 2014 GEMEENTE UKKEL Algemeen reglement betreffende de vestiging en de invordering van gemeentebelastingen. Datum van de beraadslaging van de gemeenteraad: 26 juni 2014 De raad, Gelet op artikel 117 van de nieuwe

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016.

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 DECEMBER 2018

GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 DECEMBER 2018 GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 DECEMBER 2018 Aanwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

De raad. Gelet op het gemeentedecreet;

De raad. Gelet op het gemeentedecreet; GR20131219 punt 25: gemeentebelastingen - contante belasting op de toestellen of voertuigen met luidsprekers voor het maken van reclame - opheffing - contante belasting op het innemen van de openbare weg

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging;

Gelet op het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging; Belasting op het begraven. Aanpassing. DE RAAD, Juridische overwegingen Gelet op de artikelen 41, 162 en 170 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 42, 186 en 253 van het Gemeentedecreet; Gelet op het

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2;

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2; Tariefreglement op het gebruik van het openbaar domein naar aanleiding van het uitvoeren van wegenwerken, bouwwerken en andere werkzaamheden en het oprichten of veroorzaken van verkeersbelemmeringen in

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 17/12/2014 cf. art. 186 van het gemeentedecreet

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 17/12/2014 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 17/12/2014 cf. art. 186 van het gemeentedecreet Goedkeuren gewijzigd schoolreglement gemeenteschool Uitbergen Gelet op het decreet basisonderwijs van 25/2/1997;

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 16 december 2015

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 16 december 2015 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 16 december 2015 Aanwezig: Jean Marie De Groote, Voorzitter; Johan Van Durme, Burgemeester; Christ Meuleman, Marleen Verdonck, Wilfried Verspeeten,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

zitting van 15 september 2014

zitting van 15 september 2014 zitting van 15 september 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen - Schilde - Budget 2015 Overeenkomstig de wettelijke bepalingen zendt de Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen

Nadere informatie

Home GR Punt 6. Gemeentebelastingen - contante belasting op het afleveren van administratieve stukken - aanpassing

Home GR Punt 6. Gemeentebelastingen - contante belasting op het afleveren van administratieve stukken - aanpassing Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies. Akkoord Meer informatie Home GR20161214 Punt 6. Gemeentebelastingen - contante

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 3 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01281 Onderwerp: DIVASS- dienst Belastingen - Belastingreglement op de pompen voor de aanslagjaren 2014 tot

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017

Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 Goedkeuring reglement heffing op leegstand van woningen en gebouwen voor het aanslagjaar 2017 De Gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeentedecreet

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014 Zitting van 26 januari 2015 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de Heren Vandewaetere

Nadere informatie

Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken

Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken Gemeente Hoegaarden Dossierbeheerder Wendy CRETEN T 016/76.87.81 email wendy.creten@ocmwhoegaarden.be GECOÖRDINEERDE VERSIE: Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken GEMEENTERAAD

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE BORSBEEK ZITTING VAN MAANDAG 23 DECEMBER 2013 Aanwezig : Michaël Vermeiren, voorzitter Dis Van Berckelaer, burgemeester Walter Kiebooms, Ken Casier,

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST

Nadere informatie

BELASTING OP LEEGSTAND EN VERWAARLOZING VAN BEDRIJFSRUIMTEN

BELASTING OP LEEGSTAND EN VERWAARLOZING VAN BEDRIJFSRUIMTEN BELASTING OP LEEGSTAND EN VERWAARLOZING VAN BEDRIJFSRUIMTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 19 december 2013 Artikel 1: 1. Voor de aanslagjaren 2014 tot en met 2019. wordt een jaarlijkse belasting

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke administratieve sancties reglement

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/226

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/226 1/7 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/226 GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE HET OPMAKEN VAN EEN REGISTER VOOR VERWAARLOOSDE WONINGEN

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 Aanwezig: Igor Philtjens, voorzitter; Marc Penxten, burgemeester; Filip Vanvinckenroye, Ingrid Loix, André Vanhex, Cindy Vandormael, Anita Reekmans en Frank Vroonen,

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING... 4 1. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - LEVEREN VAN HUISBRANDOLIE

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Belastingsreglement op het indienen of melden van omgevingsvergunningen en andere ruimtelijke attesten of vergunningen

Belastingsreglement op het indienen of melden van omgevingsvergunningen en andere ruimtelijke attesten of vergunningen Belastingsreglement op het indienen of melden van omgevingsvergunningen en andere ruimtelijke attesten of vergunningen Artikel 1 - definities Voor dit belastingreglement zijn de definities van toepassing

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

Financiën - Goedkeuren van het reglement vermindering op de algemene gemeentebelasting voor gezinnen

Financiën - Goedkeuren van het reglement vermindering op de algemene gemeentebelasting voor gezinnen Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Aanwezig: Hilde De Sutter, Voorzitter; Johan Van Durme, Burgemeester; Orville Cottenie, Christ Meuleman, Marleen Verdonck,

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Zitting van 28 juni 2016

Zitting van 28 juni 2016 Zitting van 28 juni 2016 Waren aanwezig: De heer Michel Doomst, Voorzitter De heren Simon De Boeck, De Wilde Gunther, Herman Anthoons, Inge Jacobs, Depester Jan - schepenen De heren en mevrouwen: Stefaan

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 DECEMBER 2016

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 DECEMBER 2016 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 22 DECEMBER 2016 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 24 november 2016. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de aanpassing van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2013 ONDERWERP : REGLEMENT - BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN HERNIEUWING EN WIJZIGINGEN

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2013 ONDERWERP : REGLEMENT - BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN HERNIEUWING EN WIJZIGINGEN BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST GEMEENTE ETTERBEEK UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE ZITTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2013 ONDERWERP : REGLEMENT - BELASTING OP DE AFGIFTE

Nadere informatie

OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN VOOR HET AANSLAGJAAR 2018 EN 2019

OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN VOOR HET AANSLAGJAAR 2018 EN 2019 BIJLAGE REGLEMENT HOUDENDE VASTSTELLING VAN DE CONTANTBELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN VOOR HET AANSLAGJAAR 2018 EN 2019 Artikel 1: Algemeen Met ingang van 1 januari 2018 en dit voor

Nadere informatie

dienst financiën R E G L E M E N T

dienst financiën R E G L E M E N T dienst financiën R E G L E M E N T Gemeenteraad van 26-06-2014 BELASTING OP DE TIJDELIJKE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR DOELEINDEN VAN COMMERCIEEL BELANG DOOR MIDDEL VAN TERRASSEN, AUTOMATEN, VERKOOPSKRAMEN

Nadere informatie

Belastingreglement op verwaarlozing en verkrotting van woningen en gebouwen ( (1)

Belastingreglement op verwaarlozing en verkrotting van woningen en gebouwen ( (1) Gemeenteraadsbesluit van 18-12-2017 Bekendgemaakt op de website van de gemeente Herselt op 29-12-2017 Belastingreglement op verwaarlozing en verkrotting van woningen en gebouwen (1.713.113(1) TARIEFBEREKENING

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 26 FEBRUARI 2015 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems,, T.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 4 december 2017 Interne zaken - Financiën en beleid

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 4 december 2017 Interne zaken - Financiën en beleid Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 4 december 2017 Interne zaken - Financiën en beleid 13 2017_GR_00014 Belasting op administratieve stukken - Belastingsreglement - Goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Belasting op het niet optimaal afkoppelen van de privé waterafvoer

Belasting op het niet optimaal afkoppelen van de privé waterafvoer Reglement Belasting op het niet optimaal afkoppelen van de privé waterafvoer Vastgesteld door de gemeenteraad op 15 december 2016 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 23 december 2016 Argumentatie Om de

Nadere informatie