ATV Europe ECO Charger

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ATV Europe ECO Charger"

Transcriptie

1

2 ATV Europe ECO Charger Made in Devon and distributed and sold in Holland Op de grens van Exmoor in Noord Devon aan de ruige Atlantische kust is de plek waar de EcoCharger ontworpen werd. Een elektrisch aangedreven Quad (ATV) die de werkomstandigheden van een agrarisch bedrijf in dit gebied kan overleven en welke niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen maar van goedkopere elektriciteit eventueel zelfs opgewekt door groene energie. EcoCharger is niet alleen ontworpen op een boerderij, deze revolutionaire machine is ontwikkeld op een revolutionaire productielijn, geheel door opgewekte groene stroom. Als je ooit berekend heb wat de kosten zijn om een conventionele quad te gebruiken en niet alleen de brandstofkosten maar ook de kosten om de brandstof verzamelen dan realiseer je snel de voordelen van de EcoCharger. EcoCharger is gebouwd als een werkpaard, rigoureus getest met een gecontroleerde productie, kwalitatief de beste componenten beschikbaar, dit alles maakt het een machine waar je op kan bouwen. Ongelooflijke koppel voor trekken, regeneratieve remmen voor stroom besparing en geluidsarm voor het benaderen van vee en paarden. Start met het besparen van energie en geld voor nu en in de toekomst en beoordeel de ongelooflijke EcoCharger. Een Brits ontwerp, gebouwd en gepatenteerd elektrisch aangedreven Quad Bike. Een hoogwaardig intelligent oplaadsysteem beschermt de accu s, voor conventioneel opladen gedurende de nacht en indien nodig snel opladen door middel van een beschikbare snel lader. Elke volle lading geef je een actie radius van ongeveer vijftig kilometer, afhankelijk van gebruik en omstandigheden.

3 De EcoCharger is een waardig alternatieve quad. De EcoCharger Eliminator 4wd Dit is het vlaggenschip van de EcoCharger lijn, deze 72 volt machine heeft een imposant aantal opties beschikbaar met ongelooflijke kracht. Getest koppel Een volledig aanpasbare aandrijving zowel 4wd als 2wd met volledige differentiële aandrijving geven de machine uitmuntende off-road capaciteiten, dit betekent ook dat de machine een korte draaicirkel heeft en wanneer gebruikt toch een stabiele aandrijving ten toon spreidt. Grond stabiliteit De posities van de accu s in het frame heeft het zwaartepunt erg laag gehouden, wat resulteert in een stabiele machine zelfs op oneven ondergrond. De machine heeft vier automatische versnellingsopties als basis met een wegsnelheid van 50 kilometer per uur tot een super laag hoog koppel trek versnelling van 15 kilometer per uur met meer dan 1500nm koppel. De trekkracht en koppel in deze versnelling is ongeëvenaard in zijn klasse, dit kan gezien worden in de demonstratie video s op onze website (let op dit is voor demonstratie niet voor normaal gebruik). Standaard uitrusting De machine wordt geleverd met de volgende standaard uitrusting Energiemeter Noodstop voorziening Vooruit en achteruit selecteur Voor en achterzijde voorzien van laadracks Parkeerrem Hydraulische schijfremmen Anti rollbar Energie regenerator met afdalingsmode (als de rem wordt losgelaten tijdens een afdaling dan zullen de wielen zachtjes blijven draaien om vastzitten te voorkomen)

4 Motor De motor wordt met de hand gebouwd volgens configuratie eisen van EcoCharger, het ontwerp maakt de motor zeer compact en krachtig voor zijn grootte, deze is ook licht maar biedt ongelooflijke prestaties en efficiency voor zijn soort. Het hoort allemaal bij het dagelijks gebruik. De machine heeft een bereik van 50 kilometer maar dit is afhankelijk van de belasting en terrein omstandigheden. EcoCharger Dominator 2wd De Dominator is de eerste versie werker specifieke machine, deze 72 volt 2wheel drive machine geeft twee manieren van rijden de een in hoog ratio en tweede in laag ratio, hiermee kunnen de trek capaciteiten ten volste worden benut. Het simpel uitgevoerde vooruit en achteruit selecteur geeft de mogelijkheid aanhangers en trailers simpel te maneuvreren, eigenlijk alleen maar door een switch om te gooien. In lage versnelling met een snelheid van maximaal 30 kilometer per uur is het koppel ongelooflijk, trailers, aanhangers zijn eenvoudig te verplaatsen, ook hier werkt het regeneratief remvermogen perfect en verlaagt hierdoor slijtage aan remmen en verlaagd het verbruik. Machine wordt uitgevoerd met: Energiemeter Noodstop voorziening Vooruit en achteruit schakelaar Voor en achterzijde voorzien van laadracks Parkeerrem Hydraulische schijfremmen Anti rollbar Energie regenerator met afdalingsmode (als de rem wordt losgelaten tijdens een afdaling dan zullen de wielen zachtjes blijven draaien om vastzitten te voorkomen) De machine heeft een bereik van 60 kilometer maar dit is afhankelijk van de belasting en terrein omstandigheden. Met een topsnelheid van ongeveer zestig kilometer per uur in hoge versnelling, heeft deze machine de mogelijkheid om als woonen werkverkeer gebruikt te worden.

5 EcoCharger Terminator 6wd De Terminator 6wheel drive is de laatste uitvoering van de EcoCharger lijn, als basis voor dit model is een Eliminator 4x4 gemodificeerd en aangepast, resulterend in een volledig aangedreven model met een hydraulisch uitgevoerde kantelbak. Oplaad Unit Alle oplaad units welke geleverd worden met onze machines zijn intelligent, dit betekent dat ten aller tijden de mogelijkheid bestaat om de machine te laden, hoeveel de accu s ook maar leeg zijn. De oplaad unit past zijn laden daarop aan. Er zijn twee soorten 3 fase laders beschikbaar. De standaard uitvoering welke normaal bij de machine wordt geleverd laadt de accu s in 6 tot 8 uur op. Een snel lader is verkrijgbaar als optie (meerprijs), deze kan de laadtijd halveren. Specificatie Ook de Terminator 6x6 is een ongelooflijk geschikte off-road machine met een enorm koppel in combinatie met het laag ratio versnelling, de Terminator kan makkelijk steile, oneven en zacht ondergrond veilig en effectief berijden. Het lage zwaartepunt maakt de machine ontzettend stabiel en veilig zelfs al is de kantelbak volledig gevuld. Voordeel van deze uitvoering is dat kantelbak met de twee wielen kunnen worden gedemonteerd, wat resulteert in dat model weer een Eliminator 4x4 wordt. De 4x4 uitvoering kan trekken, klimmen en alle terrein overwinnen en is door zijn gewichtsverdeling ongeëvenaard in zijn klasse. Vooras en Achteras zijn door aandrijfas aangedreven. Er kan van 4x4 overgeschakeld worden naar 2x2 wat verbruik positief beïnvloed. Voor en achter zijn slip differentieel uitgevoerd wat de draaicirkel positief beïnvloed en schades aan gras en andere ondergronden beperkt. Van vooruit naar achteruit gaat gemakkelijk door een schakelaar over te zetten, dit vereenvoudigd manoeuvreren aanzienlijk. Twee hoog en twee laag ratio versnellingen geven de machines een topsnelheid van tussen de vijftig en zestig kilometer per uur, in de laagste maximaal 15 kilometer per uur en een koppel van meer dan 1500nm. Dit model de Terminator is een echt werkpaard, met zijn imposante uiterlijk en vervoerscapaciteit maakt hij ons leven een stuk eenvoudiger en de zwaarste reparaties een stuk goedkoper.

6 Volgens hoge specificatie ontworpen onafhankelijke voor en achter vering, waarbij voor nog een anti rollbar gemonteerd is om stabiliteit in bochten te verbeteren. De machines zijn Europees type goedgekeurd en voorzien van een CE markering. Kosten zijn makkelijk te vergelijken bij een gebruik van 100 kilometer per week bespaart u euro per jaar (afhankelijk van het tarief). Regeneratief remsysteem wat bij afremmen en afdalen vermogen terugstuurt naar de accu s. Accu s zijn volledig gesloten onderhoudsvrije lood/zuur type AGM VLRA, dit geeft u lading na lading voldoende kracht. Bereik van tussen de vijftig en zestig kilometer afhankelijk van terrein en gebruik. Het sterk stille type! Het geluidsniveau van de motor kan een groot voordeel zijn met het handelen van nerveuze paarden, schapen en ander vee. Ook bij het benaderen of verstoren van andere dieren in dierenparken of bossen. Ook voor het gebruik in de nabijheid van publiek, evenementen en shows. En als bijkomend voordeel worden de eigen oren ook gespaard! Hoeveel onderhoud is nodig? Zoals alle quads is het noodzakelijk los vuil en verstoppingen door modder en zand direct te verwijderen en alle bewegende delen geolied te houden. Onderhoudskosten zijn sowieso veel lager omdat een motor ontbreekt waardoor er veel minder draaiende delen zijn. Operationele kosten Vragen en antwoorden Hoe lang gaan de accu s mee? Dit is afhankelijk van de mate van ontlading en laad niveau, men mag ervan uitgaan dat desondanks de accu s minimaal drie jaar meegaan. Hoeveel kost een nieuwe set accu s? De kosten hiervan zullen betrekkelijk laag zijn omdat dit geen Lithium ion accu s zijn, onze accu s zijn daardoor niet duur. De besparing die gerealiseerd wordt in deze periode kunnen de kosten makkelijk dragen. De meeste gebruikers van conventionele quads spenderen meer dan 25 ct. per kilometer De EcoCharger bespaart bij 100 kilometer per week euro per jaar Vergelijkbaar met een op vijftig Geen halen, brengen, tanken, opslaan van brandstof, het enige wat nodig is, is stopcontact 240 Volt 16 AMP. Geen B.P.M Sommige gemeenten geven op de aanschaf van deze machine subsidie. Geen wegenbelasting 2 Jaar garantie eventueel uit te breiden naar 3 jaar.

7 Waar gebruik je hem voor en wie: Landbouw Aannemerij Begraafplaatsen Bosbeheer en onderhoud Bouwend Nederland Bedrijfsevenementen Evenementen Veehouders Scheepsbouw Staalbouw Steigerbouw en hoogwerkers Sloopbedrijven Kranen en transporten Tuinbouw Overheidsdiensten Gemeenten Politie Arrestatieteams Brandweer Strandwachten Reddingsbrigade Boswachters Natuur monumenten Vliegvelden Parkeerbeheer Staats bosbeheer Spoorwegen Industrie Beveiligingsbedrijven Wegenbouwers Citytours Distributiecentrums en magazijnen Douane Maneges Dierentuinen Pretparken Vakantieparken Campings Stadswachten Invaliden Sportverenigingen Bloemenveilingen Spoed eisende hulp Havenbedrijven Marchaussee Afvalverwerking

8 Vestiging en factuuradres Atv-Europe.com Wulpstraat BR, Hellevoetsluis Telefoonnummer +31(6) Test locatie Atv-Europe.com Schelpweg TB, Ellemeet Telefoonnummer +31(6)

Valtra T Serie. HiTech / Versu / Direct 158 225 PK

Valtra T Serie. HiTech / Versu / Direct 158 225 PK NL Valtra T Serie HiTech / Versu / Direct 158 225 PK Inhoud 2 Valtra T Serie 158 225 pk / HiTech Versu Direct Pag 5... Op maat gemaakt Pag 7... Geproduceerd In Finland Pag 8... Krachtige zescilinders Pag

Nadere informatie

DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN. Remco Bos Minette de Jonge Esther Kolpa Nick Quispel Bas Smit Ilias Soekroella

DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN. Remco Bos Minette de Jonge Esther Kolpa Nick Quispel Bas Smit Ilias Soekroella DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN Remco Bos Minette de Jonge Esther Kolpa Nick Quispel Bas Smit Ilias Soekroella DUURZAME MOBILITEIT IN DE ROTTERDAMSE HAVEN Moving@Rotterdam Naam organisatie:

Nadere informatie

Valtra N Serie. HiTech / HiTech 5 / Versu / Direct 99-171 PK

Valtra N Serie. HiTech / HiTech 5 / Versu / Direct 99-171 PK NL Valtra N Serie HiTech / HiTech 5 / Versu / Direct 99-7 PK Inhoud 2 Valtra N Serie HiTech / HiTech 5 / Versu / Direct 99-7 PK Pag. 5... Individually Yours Pag. 7... Geproduceerd Fland N Serie 99 - PK

Nadere informatie

EEN HOOG RENDEMENT KRACHTIGE PRODUCTIVITEIT VOOR

EEN HOOG RENDEMENT KRACHTIGE PRODUCTIVITEIT VOOR magnum 02 MAGNUM-GAMMA KRACHTIGE PRODUCTIVITEIT VOOR EEN HOOG RENDEMENT BRENGT AL MEER DAN 160 JAAR WAARDE NAAR UW LANDBOUWBEDRIJF De zoektocht naar almaar betere kwaliteit, productiviteit en rendement

Nadere informatie

VOOR RUWE OMSTANDIGHEDEN

VOOR RUWE OMSTANDIGHEDEN magnum 02 MAGNUM-GAMMA MAGNUM KLAAR VOOR NIEUWE UITDAGINGEN KRACHTIGER VOOR RUWE OMSTANDIGHEDEN NA MEER DAN 170 JAAR BLIJVEN WIJ TROUW AAN ONZE VISIE: DE LANDBOUWERS VAN MORGEN VOORZIEN VAN LANDBOUWMACHINES

Nadere informatie

PERFECT STABIEL HET MEEST GEBRUIKSVRIENDELIJKE VERVOERMIDDEL VOOR AL UW KORTE REIZEN ZIJN BEWEGING VOLGT UW INTUÏTIE. Revised on November 30 th, 2013

PERFECT STABIEL HET MEEST GEBRUIKSVRIENDELIJKE VERVOERMIDDEL VOOR AL UW KORTE REIZEN ZIJN BEWEGING VOLGT UW INTUÏTIE. Revised on November 30 th, 2013 Revised on November 30 th, 2013 PERFECT STABIEL VOOR AL UW KORTE REIZEN HET MEEST GEBRUIKSVRIENDELIJKE VERVOERMIDDEL ZIJN BEWEGING VOLGT UW INTUÏTIE 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Video s &

Nadere informatie

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 Volvo Trucks. Driving Progress Volvo FH-serie productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 De truck van de toekomst is nu nog innovatiever. Ze zeggen altijd dat je niets moet veranderen aan een winnend concept.

Nadere informatie

en fietsen maar! Puur rijplezier: Test nu de nieuwe e-bikes van Kalkhoff! Beleef het zelf! Kwaliteit uit Duitsland.

en fietsen maar! Puur rijplezier: Test nu de nieuwe e-bikes van Kalkhoff! Beleef het zelf! Kwaliteit uit Duitsland. en fietsen maar! Modellen 2013 02 Voorwoord en fietsen maar! Puur rijplezier: Test nu de nieuwe e-bikes van Kalkhoff! Beleef het zelf! E-bikes zijn trendy, aantrekkelijk, sportief, elegant, geniaal, overtuigend,

Nadere informatie

PIETERSEN. Pick-up informatie brochure

PIETERSEN. Pick-up informatie brochure PIETERSEN Pick-up informatie brochure eens een amerikaan altijd pietersen Pietersen US Cars & Bikes Waalhaven ZZ 6, Haven 2248 3088 HH Rotterdam T: 010-428 63 20 F: 010-429 57 96 E: info@pietersen.us E:

Nadere informatie

Ontwikkeling van een autonome precisiespuit voor de aardbeienteelt in de volle grond

Ontwikkeling van een autonome precisiespuit voor de aardbeienteelt in de volle grond Ontwikkeling van een autonome precisiespuit voor de aardbeienteelt in de volle grond Ontwerp, bouw, validatie en demonstratie van een prototype C. Kempenaar 1, J-M. Michielsen 1, A. Nieuwenhuizen 1, H.

Nadere informatie

1.0 tot 1.5 ton. Elektrische Vorkheftruck. Verhuur Lease Verkoop Onderhoud Heftrucks Magazijntrucks Hoogwerkers Veegmachines

1.0 tot 1.5 ton. Elektrische Vorkheftruck. Verhuur Lease Verkoop Onderhoud Heftrucks Magazijntrucks Hoogwerkers Veegmachines Elektrische Vorkheftruck 1.0 tot 1.5 ton Van der Kreeft bv Veldwade 18 3439 LE Nieuwegein T +31 (0)30 280 55 50 F +31 (0)30 289 93 71 www.heftruck.com Verhuur Lease Verkoop Onderhoud Heftrucks Magazijntrucks

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D GEBRUIKERSHANDLEIDING NL PUMA 20 9006394D Nederlands 2011 Handicare Alle rechten voorbehouden. De verstrekte informatie mag geenszins worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze en met

Nadere informatie

Wie vooruit wil, rijdt duurzaam!

Wie vooruit wil, rijdt duurzaam! Wie vooruit wil, rijdt duurzaam! Noord-Nederland is een prachtig deel van Nederland. Prachtig vanwege de natuur, de mentaliteit van de mensen en de ruimte. Een plek waar duurzaamheid steeds meer ruimte

Nadere informatie

De Atego. De Arocs. Bouwtransport. 7,5 tot 41 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton.

De Atego. De Arocs. Bouwtransport. 7,5 tot 41 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton. De Atego. De Arocs. Bouwtransport. 7,5 tot 41 ton. Zwaar transport. Tot 250 ton. RoadStars: stap in, het loont de moeite. RoadStars. RoadStars is het nieuwe, interactieve communicatieplatform van Mercedes-Benz

Nadere informatie

NL 1. Eco Power Energie uit regeneratieve

NL 1. Eco Power Energie uit regeneratieve AnleitungÖko..QXD 08.08.2006 13:00 Uhr Seite 26 1. Eco Power Energie uit regeneratieve energiebronnen Wij allemaal hebben dag in, dag uit enorme hoeveelheden energie nodig. Laten we daarom eens een heel

Nadere informatie

LIBRE LX *INFMANU3819*

LIBRE LX *INFMANU3819* LIBRE LX VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pride Leverancier: Adres: WAARSCHUWING! Het eerste afstellen van deze scootmobiel en het uitvoeren van alle in deze handleiding gegeven procedures dient door een goedgekeurde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding A72, A82, A92

Gebruikershandleiding A72, A82, A92 Gebruikershandleiding A72, A82, A92 Gebruikershandleiding A72---A92 Serienummers van uw tractor Model = model indentificatie wordt gebruikt voor service en onderdelen Indentificatie number = serie nummer

Nadere informatie

Algemene informatie brochure zonnepanelen Hartog Totaal Installatie Veenendaal

Algemene informatie brochure zonnepanelen Hartog Totaal Installatie Veenendaal Algemene informatie brochure zonnepanelen Hartog Totaal Installatie Veenendaal 1 2 1) Inleiding / Over ons 4 2) Waarom zonnepanelen 5 a) Zonnepanelen voor een beter milieu b) Investeren in de toekomst

Nadere informatie

Elektrische auto op 1!

Elektrische auto op 1! Green Elektrische auto op 1! Onderzoek ervaringen berijders elektrische auto s in Nederland Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding en methodiek 4 Berijdersprofiel 6 De keuze voor de elektrische auto 10 Reiskeuze

Nadere informatie

Elektrisch vervoer in 20 vragen

Elektrisch vervoer in 20 vragen lektrisch vervoer in 20 vragen e startgids voor bedrijven 2013 >> ls het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal Waarom zou ik kiezen voor V? Inhoud Wat zijn de kosten van V? Hoe breng ik V in

Nadere informatie

V.v.E. INSULINDE. De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT. Rapport:

V.v.E. INSULINDE. De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT. Rapport: V.v.E. INSULINDE De Schutspatroon 4-60 3813 GJ AMERSFOORT Rapport: Haalbaarheidsonderzoek plaatsing zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex INSULINDE Groeidocument start januari 2015 R. Böhm

Nadere informatie

Energiek door Energie

Energiek door Energie Energiek door Energie Duurzaamheid met apparatuur V.M. Kickert Energie door Energie Duurzaamheid met apparatuur. FysioFit Health Investment Center Haaksbergerstraat 196 7513 ED Enschede Universiteit Twente

Nadere informatie

THEMANUMMER. Elektrische voertuigen. Afgiftekantoor Brussel X Nummer 73 Januari 2011 http://www.febiac.be

THEMANUMMER. Elektrische voertuigen. Afgiftekantoor Brussel X Nummer 73 Januari 2011 http://www.febiac.be THEMANUMMER Elektrische voertuigen Afgiftekantoor Brussel X Nummer 73 Januari 2011 http://www.febiac.be 02 1) Een alternatief voor benzine en diesel a. Luchtkwaliteit sneller verbeteren b. Klimaatverandering

Nadere informatie

NIEUWE TIGO XR COMBIWAGENS

NIEUWE TIGO XR COMBIWAGENS Professional forage solutions magazine nr. 1 volume 4 lente 2012 PROFS In dit nummer Lely Hibiscus CD 715 en CD 815 Productlijn middenafvoerharken met dubbele rotoren compleet Lely Splendimo PC Een nieuwe

Nadere informatie

SC M. ABC voor. Duurzame DC s. manual. Allocatie van DC Bouwen van DC Continu verbeteren DC SUPPLY CHAIN

SC M. ABC voor. Duurzame DC s. manual. Allocatie van DC Bouwen van DC Continu verbeteren DC SUPPLY CHAIN Grensverleggende ambitie, inspiratie en ideeën SC M SUPPLY CHAIN manual Allocatie van DC Bouwen van DC Continu verbeteren DC najaar 2011 ABC voor Duurzame DC s 2 Omarmen of berekenen? Het bedrijfsleven

Nadere informatie

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN

GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN Cirkelharken GA CIRKELHARKEN MET TWEE ROTOREN www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 GA 6501 7501 8121 8731 9531 6002 6632 7932 9032 6620 8030 9030 CIRKELHARKEN ONTWORPEN OM RUWVOER TE OOGSTEN DAT RIJK IS AAN

Nadere informatie

UW RENDEMENT ONS DOEL

UW RENDEMENT ONS DOEL UW RENDEMENT ONS DOEL ELKE ONTWIKKELING BEGINT MET DE VRAAG: OP WELKE MANIER DRAAGT DEZE BIJ AAN EEN BETER RENDEMENT VOOR U? WIJ ADEMEN RENDEMENT DAF kent uw business en weet hoe belangrijk rendement voor

Nadere informatie

Frame 3 Framemaat 3 Instaphoogte 3 Instapbreedte 4 Verlaagde zit 4 Gewicht 4 Interne bekabeling 4 Stand voorvork 4 Kettingkast en ketting 5 Trappers 5

Frame 3 Framemaat 3 Instaphoogte 3 Instapbreedte 4 Verlaagde zit 4 Gewicht 4 Interne bekabeling 4 Stand voorvork 4 Kettingkast en ketting 5 Trappers 5 Blijven fietsen! Nederlanders fietsen graag en tot op hoge leeftijd, zoals blijkt uit een in juni 2006 verschenen rapport "Fietsen zolang het kan" van de Fietsersbond en de Unie KBO. Fietsen is een gezonde,

Nadere informatie

Nederland en alternatieve energie

Nederland en alternatieve energie Nederland en alternatieve energie Door: Lars van der Hoorn en Pascal Németh Profiel: E&M met M&O Klas: A6A School: Scala College, Alphen aan den Rijn Begeleidster: Mevrouw Klijmij Datum: 22 oktober 2012

Nadere informatie

Energiebesparing. Voorwoord. Duurzame en fysieke

Energiebesparing. Voorwoord. Duurzame en fysieke Duurzame en fysieke Energiebesparing Voorwoord Mensen met een eigen zwembad verbruiken altijd meer energie dan mensen welke geen zwembad thuis hebben. Dat is logisch. Toch kunnen de energiekosten voor

Nadere informatie