TEX Special: Koffiecultuur in Ethiopië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TEX Special: Koffiecultuur in Ethiopië"

Transcriptie

1 TEX Special: Koffiecultuur in Ethiopië Ontdek de oorsprong van de poplairste drank ter wereld De geboorteplaats van Koffie Ethiopië is het land waar koffie vandaan komt. Volgens de Ethiopische traditie begon het allemaal met een geitenherder genaamd Kaldi die op een dag zag dat zijn geiten zich vreemd gedroegen nadat ze bepaalde bessen hadden gegeten. Ze waren onrustig en ze leken zelfs te dansen. Kaldi nam dezelfde bessen en ook op hem had het een oppeppend effect. Hij vertelde het aan monniken in een naburig klooster en die begonnen de bessen te gebruiken bij nachtelijke bidsessies (een gewoonte die nog steeds gebruik in de Ethiopisch Orthodoxe kerk). Een paar jaar later ontdekte men een meer prettige manier om de bonen te consumeren, namelijk door ze te branden en er een hete drank van te zetten. Sindsdien drinkt men deze drank in Ethiopië en men noemde het Koffie, naar de regio waar Kaldi vandaan kwam: Kaffa. Dit is een van de vele verhalen en legendes die verteld worden over Koffie in Ethiopië. Het is onmogelijk om deze verhalen te verifiëren, maar we weten dat men in Ethiopië ongeveer in de 9 e eeuw koffie is gaan drinken, en in de 17 e eeuw was Ethiopië hét internationale handelscentrum voor koffie in de wereld, met name gericht op handel naar het Arabisch schiereiland. In deze tijd deed koffie ook zijn intrede in Europa. Tegenwoordig is koffie waarschijnlijk de meest populaire en meest wijd verspreide warme drank ter wereld. Koffiereizen Wij zijn een professionele reisr en projectorganisatie uit Ethiopie, en in 2016 beginnen wij met het organiseren van reizen vanuit het thema koffie. Het doel van de reizen is om de oorsprong en culturele waarde van deze drank te ontdekken in het land waar het vandaan komt, en het land met de rijkste koffietraditie ter wereld. De reizen bieden een betekenisvolle kennismaking met de bijzondere cultuur en indrukwekkende natuur van Ethiopië, met bijzondere aandacht voor koffie. Naast een mooie reis willen wij ook kansen creëren voor lokale gemeenschappen en maatschappelijke organisaties. Lees verder voor meer informatie over deze bijzondere en unieke reizen.

2 Reisprogramma's Onze reizen beginnen in de hoofdstad van Ethiopie, Addis Ababa, waar je een eerste introductie krijgt met de Ethiopische cultuur en geschiedenis, en de bijzondere plaats die koffie daarin inneemt. Daarna trekken we het binnenland in naar het zuidwesten naar de regio Kaffa, de plaats waar koffie is ontdekt. We verkennen verschillende plekken die van betekenis zijn voor koffie, plaatsen die zijn omgeven door prachtige ongerepte natuur. Daarna reizen we door naar het zuiden, een gebied dat gekenmerkt wordt door grote meren, traditionele stammen, en koffieplantages. Je kan de reis afsluiten met een bezoek aan de historische stad Harar in het oosten van Ethiopie, volgens Ethiopiërs vindt men hier de beste koffie van het land. De reis biedt een combinatie tussen een verdiepende reiservaring gericht op koffie, in combinatie met een kennismaking met de boeiende cultuur en indrukwekkende natuur van Ethiopië. De reizen zijn geschikt voor de echte gepassioneerde koffieliefhebbers die op zoek zijn naar een verdieping van hun kennis en ervaring, maar ook voor bijvoorbeeld meereizende familieleden die iets minder gepassioneerd zijn met het onderwerp. Desnoods kunnen we het programma hier en daar aanpassen zodat het voor hen ook een interessante reis wordt. We organiseren zowel groepsreizen als individuele reizen. De groepsreizen worden begeleid door een professionele Nederlands sprekende reisleider in samenwerking met lokale Ethiopische gidsen. Individuele reizen worden op maat gemaakt en kunnen geheel of gedeeltelijk in het teken staan van koffie. Lokale partners De reizen worden georganiseerd in samenwerking met de Ethiopische stichting Dires for Development. Hun kernactiviteit is het uitvoeren van sociale programma's voor mensen met een handicap. Daarnaast hebben zij een uitvoerende rol in alle reisprogramma's van TEX. Hiermee verdienen zij geld en daarmee kunnen zij hun sociale activiteiten in stand houden. Wij laten je graag hun projecten zien tijdens de reis. Bij de koffiereizen werken we samen met lokale koffieboeren en relevante organisaties. Zij organiseren activiteiten en excursies en bieden je een inkijk in hun dagelijkse leven. Met onze reizen willen we ook voor hen kansen creëren. Betekenisvol en authentiek contact met lokale organisaties en gemeenschappen vormt een belangrijk onderdeel van onze aanpak.

3 Reisonderdelen Addis Ababa Onze reizen beginnen in Addis Ababa, de hoofdstad van Ethiopië. Na aankomst heb je tijd om te acclimatiseren aan de hoogte en het klimaat (Addis ligt op 2500 meter hoogte en heeft een mild subtropisch klimaat). Je maakt kennis met je reisgenoten en de reisleider. Op ontspannen wijze laten we je de stad zien, je bezoekt onder meer het nationale museum waar oog in oog komt te staan met Lucy, onze gemeenschappelijke voorouder, en we struinen over de grootste markt van Afrika. Daarnaast introduceren we je met de levendige koffiecultuur van Ethiopië. We maken kennis met handelaren die de beste koffie van Ethiopie verzamelen en over de hele wereld verkopen, en we bezoeken verschillende kleine koffie huizen die je door de hele stad kan vinden. Lokale experts delen hun kennis en ervaring en introduceren je met de culturele, maatschappelijke, en economische betekenis die koffie heeft in Ethiopië. Kaffa Na een verblijf in Addis trekken we het binnenland in naar de westelijk gelegen regio Kaffa, de geboorteplaats van Koffie. We beginnen de tocht in de hoofdstad Jimma, de grootste stad van de regio en ooit de hoofdstad van een Afrikaans koninkrijk. We verkennen de boeiende geschiedenis en de natuur rondom de stad. Vanuit Jimma trekken we dieper Kaffa in richting de plaatsen Bonga en Bebeka. De natuur in Kaffa wordt gekenmerkt door grotendeels onaangetast tropisch regenwoud, het is een van de laatste plekken in Ethiopie waar je nog echte ongerepte wilde natuur kan vinden. Overal groeit koffie in het wild en het heeft een typische smaak. We bezoeken kleine koffieboeren die

4 op traditionele wijze koffie verbouwen, en plantages die gericht zijn op massa productie. We maken onder andere een wandeltocht over Mankira Hill, de plek waar volgens Ethiopische legendes koffie voor het eerst werd ontdekt. Onderweg komen we langs prachtige natuur, eeuwenoude kloosters, en natuurlijke warm water bronnen. Het is een prachtige omgeving, ver weg van het massa toerisme. Op zichzelf al het bezoeken waard! Zuid R Ethiopie: Awassa en Sidamo Het zuiden van Ethiopie staat bekend vanwege de grote meren, de bijzondere stammencultuur, en de grote koffie plantages. Met name de Sidamo regio staat bekend vanwege de goede koffie. Mensen rijden honderden kilometers vanuit Addis Ababa om hier koffie te kopen, rechtstreeks bij de boeren. Het meer van Hawassa is een van de mooiste meren van Ethiopie waar je een boottocht kan maken op zoek naar nijlpaarden en krokodillen, en waar je kan struinen over de grootste vismarkt van Ethiopië. We brengen een paar dagen door in de omgeving. Je kan verblijven in een mooie lodge midden op een koffie plantage. We verkennen de omgeving ter voet of ter paard, en maken kennis met de koffieboeren, de mooie natuur, en de bijzondere lokale cultuur. Na het verblijf in het zuiden kan je teruggaan naar Addis en de reis beëindigen, of de reis verlengen met een bezoek aan de stad Harar in het verre oosten van Ethiopie.

5 Harar Harar is een van de oudste steden van Ethiopie en door de eeuwen heen is het een centrale handelscentrum geweest voor veel producten, met name koffie. Eeuwen lang werd de beste koffie van Ethiopie hier verzameld, gekeurd, verkocht, en verscheept naar het Arabisch schiereiland en Europa. Men zegt dat de Harari s zo n verfijnde smaak hebben dat zij het beste van het beste kunnen onderscheiden. Ook hebben zij de de kunst van het koffiebranden tot in perfectie eigen gemaakt. In de oude stad vind je nog steeds kleine koffie branderijen waar men op ambachtelijke wijze op kleine schaal koffiebonen brandt, uitsluitend voor de lokale markt. Harar is een prachtige historische stad met veel fascinerende bezienswaardigheden. Het oude centrum staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO, met name de bijna duizend jaar oude stadsmuur is bijzonder. De bevolking van Harar is overwegend Islamitisch, en nergens ter wereld vind je zoveel moskeeën op een vierkante kilometer als in Harar. Om deze reden wordt het ook wel de vierde heiligste stad van de Islam genoemd. De mensen zijn buitengewoon vriendelijk en gastvrij en maken graag kennis met je. We verkennen de boeiende geschiedenis van Harar en de levendige koffie cultuur. Na zonsondergang kunnen we ook getuige zijn van een bijzonder fenomeen; het voeren van wilde Hyena s. Door de eeuwen heen heeft er zich een bijzondere symbiose gevormd tussen mens en hyena; ze zien elkaar niet als vijand. Mensen in Harar hebben er een hobby van gemaakt om wilde hyena s uit de hand te voeren. Je kan het zelf ook proberen.. Meer zien? Je kan de koffiereis combineren met een bezoek aan een van de andere delen van Ethiopie. Bijvoorbeeld de rotskerken van Lalibela, of de spectaculaire bergen van de Simien Mountains. Of een reis terug in de tijd naar de etnische stammen in de Omo vallei die nog op traditionele wijze leven, volkomen geïsoleerd ver weg van de moderne wereld. Of maak een expeditie naar de Danakil woestijn, een van de meest afgelegen en onherbergzame plekken op aarde. Wij adviseren je graag.

6 Meer informatie De eerste koffiereizen worden georganiseerd in de periode november 2016 februari Hou onze website in de gaten voor vertrekdata, reisprogramma s en prijzen. Wil je direct door ons op de hoogte worden gehouden? Stuur dan en dan zetten we je op de contactenlijst voor onze koffiereizen. Zodra er nieuws is laten we jou het als eerste weten. Contact gegevens Je kan contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens. Wij hebben kantoren in Ethiopië en in Nederland, en vertegenwoordigers in Duitsland en Zweden. Algemeen (Engels): Nederlands: Website: Telefoon: Adres Ethiopië info@ethiopiarxperience.com laura@ethoipiarxperience.com (Ethiopië) / (NL) Adres Nederland Orange Lion Guest House Via Horta 50 Yeka Subcity 3995 ZR Woreda 09 Houten House number 49/1 Addis Ababa, Ethiopia bezoek alleen op afspraak Onze reisprogramma's worden ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met Nederlandse en Internationale stichtingen en professionele reisorganisaties. Onze partners zijn: Respo International Stichting uit Zwolle die zich richt op het uitvoeren van sport- en beweegprogramma's in ontwikkelingslanden Stichting Proninos Nederlandse stichting die zich inzet op het bestrijden van armoede via onderwijs Dires for Development Ethiopische stichting die sociale programma's ontwikkelt voor mensen met een handicap. Tevens de belangrijkste lokale partner en verantwoordelijk voor de uitvoering van de reisprogramma's Landstede Buitengewoon Reizen Professionele en door de ANVR erkende reisorganisatie. Zij zijn juridisch verantwoordelijk voor het uitvoeren van de reisprogramma's. Op onze reizen zijn de Algemene reis- en boekingsvoorwaarden van de ANVR van toepassing

Koffiereizen naar Ethiopië

Koffiereizen naar Ethiopië Koffiereizen naar Ethiopië Ontdek de oorsprong van de populairste drank ter wereld De geboorteplaats van Koffie Ethiopië is het land waar koffie vandaan komt. Ongeveer in de 9 e eeuw is men daar begonnen

Nadere informatie

Hardlopen als middel voor maatschappelijke ontwikkeling

Hardlopen als middel voor maatschappelijke ontwikkeling Hardlopen in Ethiopië - reisaanbod 2016 Sinds 2015 organiseren wij hardloopreizen naar Ethiopië. De reizen worden georganiseerd in samenwerking met lokale Ethiopische atleten, zij nemen de bezoekers op

Nadere informatie

Backpacktour Noord - Ethiopie

Backpacktour Noord - Ethiopie Backpacktour Noord - Ethiopie Vertrek: Eind mei 2016 Aantal dagen: Minimaal 8 dagen Accommodaties: Budget Soort Reis: Groepsreis Reisbegeleiding: Nederlands sprekende reisleider / Engels sprekende lokale

Nadere informatie

Great Ethiopian Run - 8 dagen

Great Ethiopian Run - 8 dagen Great Ethiopian Run - 8 dagen Van 14 21 november 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika. De reis wordt georganiseerd in samenwerking

Nadere informatie

Ethiotrail - Running in natural paradise 12 dagen

Ethiotrail - Running in natural paradise 12 dagen Ethiotrail - Running in natural paradise 12 dagen Van 29 juli 8 augustus 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Ethiotrial, een avontuurlijk hardloopevenement midden in een beschermd natuurgebied

Nadere informatie

Great Ethiopian Run Hardloopreis: 10 dagen. Een sportieve kennismaking met hét ultieme hardloopland

Great Ethiopian Run Hardloopreis: 10 dagen. Een sportieve kennismaking met hét ultieme hardloopland Een sportieve kennismaking met hét ultieme hardloopland Inleiding Van 18 27 november 2017 organiseren wij een reis naar Ethiopie rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika.

Nadere informatie

Ervaringsreizen voor Jongeren

Ervaringsreizen voor Jongeren Ervaringsreizen voor Jongeren Uitwisseling met Ethiopië Wij zijn een professionele reis2 en project2 organisatie gespecialiseerd in Ethiopië. Regelmatig organiseren wij projectreizen voor studenten en

Nadere informatie

TEX Special: Hardlopen in Ethiopië

TEX Special: Hardlopen in Ethiopië TEX Special: Hardlopen in Ethiopië 15-23 november 2015 Ethiopië als hardloopland Ethiopië is hét ultieme hardloopland. Nergens ter wereld wordt zo fanatiek gerend als in dit Afrikaanse land. Op grote internationale

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 16-daagse stammenreis Zuid- Ethiopië + Riftvallei DAG 1 ADDIS ABEBA-SODO In de ochtend maakt u een korte stadstour met een bezoek aan het national Museum (lucy) waarna u richting

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 15-daagse stammenreis via Kafa DAG 1 ADDIS ABEBA-BONGA Vandaag begint uw reis naar de stammen in het zuiden met een vrij lange reisdag van Addis Abeba naar Bonga. Onderweg

Nadere informatie

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis Ethiopië Individuele begeleide rondreis Wilde stammen en ondergrondse kerken Addis Abeba Lake Langano Arba Minch Turmi Yabello Yirga Alem Bahir Dar Gondar Simien Mountains Lalibela Addis Abeba Op de koffie

Nadere informatie

De geschiedenis van een bakje troost

De geschiedenis van een bakje troost Centrum Basiseducatie Brusselleer Oefenmap lezen en schrijven p. 1 Koffie De geschiedenis van een bakje troost Koffie. Velen drinken het elke dag. 's Morgens staat al een kopje te dampen. En de rest van

Nadere informatie

Wandelen over de Chinese draak

Wandelen over de Chinese draak Wandelen over de Chinese draak 10 daagse wandelreis over de Chinese muur Profiel Uitdagende wandeltocht De mooiste secties van de 6000 km lange Chinese muur Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala EASY LANGUAGES Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala Programma overzicht: Vanaf 18 jaar Vrijwilligerswerk in diverse sectoren Verblijf vanaf 4 weken Met of zonder Spaanse cursus Accommodatie in gastgezin

Nadere informatie

6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana. Een groots wildavontuur met luxe waarin u zelf de hoofdrol speelt

6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana. Een groots wildavontuur met luxe waarin u zelf de hoofdrol speelt Okavango Delta Trail 6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana Profiel Wandelen in de sporen van dieren Weg van onze moderne wereld naar de wieg van onze beschaving Het echte

Nadere informatie

Volg het spoor van de Transsiberië Express

Volg het spoor van de Transsiberië Express Volg het spoor van de Transsiberië Express 34 daagse reis per eigen classic car, 4x4 of motor van Amsterdam naar Peking Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

In de sporen van Livingstone

In de sporen van Livingstone In de sporen van Livingstone 40 daagse autoreis door Zuidelijk Afrika Profiel Met uw eigen vervoermiddel (classic, 4x4, motorfiets) of huurauto van Kaapstad naar Nairobi Vooral over verharde wegen en gravel

Nadere informatie

GRAND EXPLORER. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA- SunCWa13

GRAND EXPLORER. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA- SunCWa13 GRAND EXPLORER Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA- SunCWa13 Deze kleine accommodatie groepsreis start in Kaapstad en eindigt in Windhoek. Een waanzinnige reis dwars

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie

Welkom bij Barrio Life!

Welkom bij Barrio Life! Welkom bij Barrio Life! Trektochten- Wandelreizen- Bouwstenen - Rondreizen Reisavonturen met de lokale bevolking Sahara Marokko Andalusië Portugal Amazone Ethiopië Welkom in Fez Brochure Kunst Taal & Religie:

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Programma Ethiopië november Nederlandstalig begeleide rondreis van 6 12 personen

Programma Ethiopië november Nederlandstalig begeleide rondreis van 6 12 personen Programma Ethiopië 05 21 november 2016 Nederlandstalig begeleide rondreis van 6 12 personen Programma: Dag 1: 05/11 Brussel Addis Ababa Avondvlucht met Ethiopian airlines Brussel Addis Ababa. Mogelijk:

Nadere informatie

Danpaati River Lodge. Escape to the jungle and meet the amazing Maroon Culture. Activiteitenboekje

Danpaati River Lodge. Escape to the jungle and meet the amazing Maroon Culture. Activiteitenboekje Danpaati River Lodge Escape to the jungle and meet the amazing Maroon Culture Activiteitenboekje d Danpaati River Lodge is meer dan alleen uw droombestemming in het regenwoud van Suriname. Behalve genieten

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Hardlopen in Ethiopië

Nieuwsbrief. Hardlopen in Ethiopië Hardlopen in Ethiopië Introductie Addis Ababa, 19 April 2018 Beste lezer, Met deze nieuwsbrief wil ik u graag informeren over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot onze hardloopreizen en aanverwante

Nadere informatie

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten!

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! Contact : Sarah Dhondt & Jessie Oosterlynck sarah@lupaplanet.be jessie@lupaplanet.be 0476 992 141 0471 222 711 KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! 1 Vluchten Naargelang

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Costa Rica. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai. Neem je ouders mee naar... Costa Rica. San José Regenwoud Koffieplantages.

Costa Rica. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai. Neem je ouders mee naar... Costa Rica. San José Regenwoud Koffieplantages. Tropisch avontuur Stranden Bananen Papegaai San José Regenwoud Koffieplantages Vulkanen Vlinders Neem je ouders mee naar... Costa Rica Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je

Nadere informatie

Van boon tot koffie.

Van boon tot koffie. Van boon tot koffie. Legende. Rond 300 V.Ch. Ontdekte geitenhoeder Kaldi dat zijn geiten, na het eten van bessen van een bepaalde struik, opvallend energiek waren. Een monnik ving dit op en maakte een

Nadere informatie

Victoria Watervallen en het beste van Botswana

Victoria Watervallen en het beste van Botswana Victoria Watervallen en het beste van Botswana 7 daagse reis door oogstrelende en waterrijke natuurpracht Profiel Geheel verzorgd Safari in Afrika s mooiste safarigebied: Chobe en Okavango Delta Eén van

Nadere informatie

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA - Sikkim, het boeddistisch koninkrijk in de wolken - Topkunst van het Tibetaanse

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

Koffie. Inhoud. 1.Waar komt koffie vandaan. 1. Waar komt koffie vandaan

Koffie. Inhoud. 1.Waar komt koffie vandaan. 1. Waar komt koffie vandaan Koffie Inhoud 1. Waar komt koffie vandaan 2. Hoe groeit koffie 3. Oogsten 4. Het mengen en branden 5. 10 uur koffietijd 6. Volksdrank 7. De verpakking 8. Cafeïne en cafeïnevrije koffie 9. Koffiemolens

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Durf jij Afrika te ontdekken?

Durf jij Afrika te ontdekken? Durf jij Afrika te ontdekken? Dr. Joost Willink Haags Historisch Museum 10 februari 2013 MuseumJeugdUniversiteit - Dr. Joost Willink Wie gaat er wel eens op vakantie? Waar ga je naar toe op vakantie? MuseumJeugdUniversiteit

Nadere informatie

AMAZING ETHIOPIA RIJK AAN GESCHIEDENIS - TRADITIE EN NATUUR

AMAZING ETHIOPIA RIJK AAN GESCHIEDENIS - TRADITIE EN NATUUR AMAZING ETHIOPIA RIJK AAN GESCHIEDENIS - TRADITIE EN NATUUR Al te lang bleef Ethiopië synoniem voor hongersnood en oorlog Nochtans is het land bijzonder rijk op het vlak van haar duizenden jaar oude geschiedenis,

Nadere informatie

Korte inhoud van de thema s

Korte inhoud van de thema s Korte inhoud van de thema s 1. Sporen uit het verleden In dit thema stappen de leerlingen in een teletijdmachine en flitsen ze door tijd en ruimte naar verschillende historische periodes. In die periodes

Nadere informatie

Framing the Other. Opdrachtenblad

Framing the Other. Opdrachtenblad Framing the Other Ilja Kok & Willem Timmers 2013 25 minuten (film), 13 minuten (interview) http://framingtheother.wordpress.com/ 1 Kijkopdracht 1. Titel hoofdstuk Toeriste Nell maakt foto van Mursi Nadonge

Nadere informatie

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016

West-China reis 2016. Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 West-China reis 2016 Etniciteit, historie en modernisering 12-27 april 2016 Doelstelling De excursie/reis beoogt een kennismaking met etnische minderheden in West China: Tibetanen, Hui en Oeigoeren. Bezocht

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Desert Trail Sudan 9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Profiel Per 4x4 en Soedan kameel Over zandduinen, langs bergmeren en historische plaatsen Sprookjesachtige landschappen

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

BOTSWANA UNTOUCHED. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenBU

BOTSWANA UNTOUCHED. Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenBU BOTSWANA UNTOUCHED Een 13 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenBU Begin je tour door het Marakele National Park, Khama Rhino Sanctuary en de Makgadikgadipannen te ervaren.

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda

matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda matoke Tours en Studio LionPaw presenteren: Culturele dansreis Oeganda Oli OtYa mzungu, Studio LionPaw en Matoke Tours zijn trots deze geweldige dansreis te presenteren in Oeganda, de Parel van Afrika.

Nadere informatie

Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka.

Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka. Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka. !!! inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. Sri-Lanka en de en de weetjes & Kenmerken. 3. Sri Lanka en de Geschiedenis. 4. bevolking.

Nadere informatie

Het mooiste van Kruger en Swaziland

Het mooiste van Kruger en Swaziland Het mooiste van Kruger en Swaziland 8 daagse rondreis van Mpumalanga naar Swaziland Profiel Self drive of begeleid Safari, Natuur, Golf of Spa Blyde River Canyon en authentiek Afrika in Swaziland Authentiek

Nadere informatie

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Hondsrug Het Gymnasium Hondsrug is een afdeling van het Hondsrug College. Het is onderdeel van het vwo,

Nadere informatie

Latijn: iets voor jou?

Latijn: iets voor jou? : n j i t a L r o o v s iet jou? De Romeinen en wij Waar komen onze letters vandaan? Hoe komen we aan de namen van de maanden? De antwoorden op vele van deze vragen vind je vaak in het verleden bij de

Nadere informatie

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?!

Egypte. Neem je ouders mee naar... Egypte. Caïro Mummies Kameel. Oases De Nijl. Woestijn Sfinx. Een reisgids voor kinderen?! Piramides Woestijn Sfinx Farao Oases De Nijl Caïro Mummies Kameel Neem je ouders mee naar... Egypte Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Egypte? Dat

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

FOTOGRAFIEREIS NAAR ETHIOPIË: TRADITIONELE STAMMEN IN DE OMO-VALLEI

FOTOGRAFIEREIS NAAR ETHIOPIË: TRADITIONELE STAMMEN IN DE OMO-VALLEI FOTOGRAFIEREIS NAAR ETHIOPIË: TRADITIONELE STAMMEN IN DE OMO-VALLEI 10 dagen 25 okt 2019-03 nov 2019 Fotogra e Groepsreizen Reisfotogra e Workshops In de Omo-Vallei in Ethiopië leven nog tal van traditionele

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

HOTELS Hester Basoeki Guest House, Bogor

HOTELS Hester Basoeki Guest House, Bogor HOTELS Hester Basoeki Guest House, Bogor Guest House Hester Basoeki ligt gelegen in Kampung Wisata Cinangneng. Guest House bestaat uit 10 kamers: Tebu Hotel Bandung, Bandung Tebu Hotel Bandung biedt een

Nadere informatie

Desert Trail Mongolia

Desert Trail Mongolia Desert Trail Mongolia 13 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Binnen-Mongolië Profiel Per woestijnschip met zadel Over zandduinen en langs schatten van een rijk verleden Zinderende landschappen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Solarvillage Arso Amba, Ethiopië

NIEUWSBRIEF. Solarvillage Arso Amba, Ethiopië NIEUWSBRIEF December 2014 Solarvillage Arso Amba, Ethiopië Half september zijn de technici van Solar Energy Foundation Ethiopia begonnen met de aanleg van electriciteit voor huishoudens en openbare gebouwen

Nadere informatie

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig!

BE SUPPORTTEAM. Belgische atleten hebben uw steun nodig! BE SUPPORTTEAM Belgische atleten hebben uw steun nodig! 11-14 Juli 2013 Hotel Stadion TAMPERE Praktisch! Paspoort / Identiteitskaart Een geldig paspoort of identiteitskaart. Inwoners van de Europese Unie

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique BUSH & BEACH 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique Profiel - Self drive of begeleid - Safari - Tropisch en romantisch strand - Duiken en Snorkelen - Honeymoon bestemming Genieten

Nadere informatie

Argentinië. Inleiding. Geografie

Argentinië. Inleiding. Geografie Argentinië Inleiding Argentinië is vooral bekend om de Tango, dat is een wereldberoemde dans, op speciale muziek. En natuurlijk is Argentinië óók bekend om Máxima. De tango is in de 19e eeuw ontstaan in

Nadere informatie

Welkom bij Barrio Life!

Welkom bij Barrio Life! Welkom bij Barrio Life! Trektochten- Wandelreizen- Bouwstenen - Rondreizen Reisavonturen met de lokale bevolking Sahara Marokko Andalusië Portugal Amazone Ethiopië Welkom in Fez Brochure Stadswandelingen:

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

Werkstuk wizard Hulpvragen

Werkstuk wizard Hulpvragen Hulpvragen Hulpvragen dieren Waarnemen Hoe ziet het dier eruit? Hoe beweegt het dier? Welke geluiden maakt het dier? Hoe voelt het dier aan? Hoe reageert het dier op je? Hoe neemt het dier waar? Leven

Nadere informatie

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia)

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia) Cyprus Inleiding Cyprus ligt in Zuidoost Europa. Het is het derde grootste eiland in de Middellandse Zee. Het bevindt zich ongeveer op 70 km onder de zuidkust van Turkije, en op 150 km van Syrië. Voor

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

Streekproducten en eten uit de buurt

Streekproducten en eten uit de buurt Spreekbeurt of werkstuk Streekproducten en eten uit de buurt Inhoud Stap 1. Ga zelf op onderzoek uit Stap 2. Streekproducten of gewoon producten uit de buurt Stap 3. Waarom zijn streekproducten zo bijzonder?

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Colombia De ontdekking van El Dorado

Colombia De ontdekking van El Dorado COLOMBIA Colombia De ontdekking van El Dorado Privérondreis met chauffeur en -gids Kant-en-Klaar - 15 dagen / 12 nachten REF: 110 REISBESCHRIJVING - Laguna Guatavita - - Triangulo del Cafe - Salento -

Nadere informatie

Hoe maak ik een Spreekbeurt?

Hoe maak ik een Spreekbeurt? Hoe maak ik een Spreekbeurt? Stap 1: Kies een onderwerp. Voordat je kunt beginnen met het maken van een spreekbeurt, moet je natuurlijk een onderwerp kiezen. Het hoeft niet perse een hobby van je te zijn,

Nadere informatie

De Wereld in 1 land. Een 20 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenWIOC

De Wereld in 1 land. Een 20 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenWIOC De Wereld in 1 land Een 20 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenWIOC Gedetailleerd reisprogramma Dag 1: JOHANNESBURG Na aankomst in Johannesburg transfer naar de Safari

Nadere informatie

BOTSWANA LODGE EXPLORER

BOTSWANA LODGE EXPLORER BOTSWANA LODGE EXPLORER Een 11 daagse internationale groepssafari min 4, max 12 mensen Tourcode: LA-JenBLE Ervaar de adembenemende schoonheid, de onvoorstelbare uitgestrektheid, de open vlaktes bij Nxai

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN FEITEN EN CIJFERS Hoofdstad van het district Porto, stad die door UNESCO sinds 1996 als werelderfgoed erkend is Ligging:: zuidwesten van Europa, aan de Atlantische

Nadere informatie

METHODEN EN THEMA S (1/7)

METHODEN EN THEMA S (1/7) METHODEN EN THEMA S (1/7) DAVINCI Onderbouw DaVinci Lente Onderbouw 35 Leverbaar DaVinci Zomer Onderbouw 35 Leverbaar DaVinci Herfst Onderbouw 35 Leverbaar DaVinci Winter Onderbouw 35 Leverbaar Middenbouw

Nadere informatie

Tongasoa! Welkom bij Mora-Travel, expert in Madagascar-reizen.

Tongasoa! Welkom bij Mora-Travel, expert in Madagascar-reizen. Madagascar Tongasoa! Welkom bij Mora-Travel, expert in Madagascar-reizen. Sinds 2000 organiseren wij reizen op Madagascar, een eiland dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Madagascar wordt door

Nadere informatie

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag?

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over vakantiegedrag van mensen. Het maakt je duidelijk waarom mensen met vakantie gaan en hoe de keuze voor een vakantie tot stand komt. Wat wordt er van jou

Nadere informatie

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China

18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Het onbekende China 18 daagse rondreis per huurauto (4x4) of motorfiets door Zuid-China Profiel Comfortabele 4x4 Mitsubishi Pajero of Toyota Landcruiser (Huur)of Motorfiets Adembenemende landschappen Vooral

Nadere informatie

Geschiedenis achtergrond.

Geschiedenis achtergrond. Geschiedenis achtergrond. De Subkarpaten, de regio in de Oekraïne waar Livia en Attila wonen, was vroeger onderdeel van Hongarije. Voor 1920 Hongarije was erg groot, maar omdat het land één van de verliezers

Nadere informatie

Een school voor iedereen

Een school voor iedereen , n Wereldschool! Een school voor iedereen Wil je de wijde wereld in? Kom dan naar het Carolus Clusius College. Daar leer je verder kijken! Je maakt kennis met andere culturen en je krijgt intensief taalonderwijs

Nadere informatie

25-daagse reis Ethiopië compleet

25-daagse reis Ethiopië compleet ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 25-daagse reis Ethiopië compleet DAG 1 ADDIS ABEBA Aankomst Addis Abeba, transfer naar uw hotel. DAG 2 ADDIS ABEBA-BAHIR DAR Een vroege start vandaag voor de lange rit naar

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Marrakesh. nemen je nu op rondreis door de stad Marrakesh, met haar mooie gebouwen en rijke cultuur. Al je zintuigen

Marrakesh. nemen je nu op rondreis door de stad Marrakesh, met haar mooie gebouwen en rijke cultuur. Al je zintuigen Marrakesh Wanneer je de wil betreden moet je eerst voorbij de wachters geraken die de poorten van de stad bewaken. Deze poorten zijn de enige toegangswegen tot de stad Marrakesh, die door een stadsmuur

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019 Reisprogramma Brussel 11-13 oktober 2019 Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als de hoofdstad van Europa gezien. Deze rol heeft Brussel te danken aan het feit dat het het bestuurlijk

Nadere informatie

Koffie. Inhoud. 1.Waarom ik heb gekozen voor dit onderwerp. 2.Geschiedenis van de koffie. 1. Waarom ik dit onderwerp heb gekozen

Koffie. Inhoud. 1.Waarom ik heb gekozen voor dit onderwerp. 2.Geschiedenis van de koffie. 1. Waarom ik dit onderwerp heb gekozen Koffie Inhoud 1. Waarom ik dit onderwerp heb gekozen 2. Geschiedenis van koffie 3. De koffieplant 4. Verbouwen van koffie 5. De koffieplantage 6. De koffiebranderij 7. Koffiesoorten 8. Cafeine 9. Manieren

Nadere informatie

Ontdekking van de Kaap

Ontdekking van de Kaap Ontdekking van de Kaap Individuele rondreis met huurwagen. Programma: Dag 1: Vertrek uit Brussel voor de vlucht Brussel Kaapstad met Emirates Dag 2 & 3: Kaapstad & Kaapse Schiereiland Aankomst in de luchthaven

Nadere informatie

VERSLAG: ZES MAANDEN IN ETHIOPIE VOOR TREES FOR FARMERS Door Line Kelders

VERSLAG: ZES MAANDEN IN ETHIOPIE VOOR TREES FOR FARMERS Door Line Kelders VERSLAG: ZES MAANDEN IN ETHIOPIE VOOR TREES FOR FARMERS Door Line Kelders Als net afgestudeerde bio-ingenieur trok ik dit jaar voor zes maanden naar Ethiopië, land van bergen en koffie, en van prachtige

Nadere informatie