De Rotterdamse Kinderrechten Award. Initiatiefvoorstel Leefbaar Rotterdam. Ira van Winden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Rotterdamse Kinderrechten Award. Initiatiefvoorstel Leefbaar Rotterdam. Ira van Winden"

Transcriptie

1 De Rotterdamse Kinderrechten Award Initiatiefvoorstel Leefbaar Rotterdam Ira van Winden

2 Onzichtbare helden in het zonnetje! Als stad knokken we hard voor een veilig opgroeiklimaat voor kinderen. Dat lukt steeds beter, maar helaas gaat het ook nog weleens mis. Nog te veel kinderen worden geconfronteerd met huiselijk geweld of pesten op school. Gelukkig zijn er tegelijkertijd heel veel inspirerende rolmodellen in Rotterdam die zich hard maken voor de aanpak hiervan, maar die nu veelal onzichtbaar blijven. Die onzichtbare helden wil Leefbaar Rotterdam in het zonnetje plaatsen. Daarom willen wij dat de gemeente jaarlijks een beloning uitreikt aan personen, stichtingen, scholen, bedrijven of andere organisaties die zich inzetten voor de rechten van het kind. Doel: het creëren van bewustwording over de rechten van het kind. Want opkomen voor kinderrechten is niet alleen een taak van de overheid. Uiteindelijk willen we dat iedereen in Rotterdam van deze rolmodellen iets opsteekt, zijn schouders eronder zet en meehelpt te knokken voor onze nieuwe generatie Rotterdammers. Dit idee is geïnspireerd door de Paul van Vliet Award, die jaarlijks wordt uitgereikt door Unicef in samenwerking met de Efteling. Concept Ieder jaar op 20 november op de Dag van de Rechten van het Kind worden er twee Rotterdamse Kinderrechten Awards uitgereikt; één voor een Rotterdamse organisatie en één voor een Rotterdams rolmodel (individu). De uitreiking moet een jaarlijks terugkerend evenement worden waarbij het winnende rolmodel, de winnende organisatie en betrokken kinderen in het zonnetje worden gezet. De eigenaar en organisator van de Award is de gemeente Rotterdam, hierin vertegenwoordigd door de wethouder Jeugd. De uitreiking van de Rotterdamse Kinderrechten Award wordt een jaarlijks terugkerend evenement op de Dag van de Rechten van het Kind (20 november). Er worden jaarlijks twee Awards uitgereikt: één voor een rolmodel en één voor een organisatie. De gemeente Rotterdam (wethouder Jeugd) is eigenaar en (hoofd)organisator van de Award. Samenwerking met Diergaarde Blijdorp Omdat Leefbaar Rotterdam het belangrijk vindt om de uitreiking van de Award tot een kindgericht evenement te maken, hebben wij vooraf contact gezocht met Diergaarde Blijdorp om een eventuele samenwerking te onderzoeken. Tot onze grote vreugde hebben zij aangegeven de uitreiking van de Award graag in samenwerking met de gemeente Rotterdam te willen faciliteren. Concreet betekent dit dat de uitreiking kan plaatsvinden in Diergaarde Blijdorp en dat de betrokken kinderen van het prijswinnende initiatief een dagje uit aangeboden krijgen in de dierentuin. De uitreiking van de Award kan plaatsvinden in Diergaarde Blijdorp. De gemeente Rotterdam gaat samenwerking met Diergaarde Blijdorp verder concretiseren en uitwerken.

3

4 De Award: naam en vormgeving Wie komt in aanmerking voor de Award? Naam: De naam van de Award moet onmiddellijk duidelijk maken waar het om gaat, namelijk de rechten van het kind. De Rotterdamse Kinderrechten Award dekt de lading en is wat ons betreft een zeer geschikte naam. Vormgeving: De vormgeving wordt gelinkt aan het thema veilig opgroeien. Onze wens is om hier een co-creatie van te maken met Rotterdamse kinderen. Hoe ervaren zij veilig opgroeien? Prijsvraag: Er wordt door de gemeente Rotterdam een prijsvraag uitgeschreven onder basisscholen, waarbij kinderen worden uitgedaagd hun creativiteit de vrije loop te laten in een tekening over het thema veilig opgroeien. Ook kunnen kinderen iets opschrijven bij hun tekening. Uiteindelijk dienen de tekeningen als inspiratiebron voor de ontwerper/ kunstenaar die de Award gaat vormgeven. Tip: Ingezonden kindertekeningen kunnen door de gemeente Rotterdam worden gebruikt om een leuk boekje te ontwikkelen. De naam van de Award wordt De Rotterdamse Kinderrechten Award. De vormgeving van de Award komt tot stand in een co-creatie met Rotterdamse kinderen. Hiervoor schrijft de gemeente Rotterdam een prijsvraag uit onder basisscholen. De gemeente Rotterdam onderzoekt de mogelijkheid voor het uitgeven van een boekje met een selectie ingezonden kindertekeningen. In aanmerking komen alle personen, stichtingen, instellingen, scholen, bedrijven of andere organisaties in Rotterdam die een (vernieuwend) project c.q. initiatief hebben ontwikkeld met aandacht voor kinderrechten. Centraal staat het streven naar een veilig opgroeiklimaat. Leefbaar Rotterdam realiseert zich dat deze initiatieven breed opgepakt kunnen worden; je kunt als buurvrouw actief ingrijpen op het moment dat er sprake is van kindermishandeling en een kind een veilige plek bieden, maar het organiseren van buitenspeelspelletjes in de buurt om risicokinderen de mogelijkheid te geven zich te onttrekken aan de thuissituatie heeft weer een preventieve functie. Bij activiteiten voor kinderen wordt vaak gedacht aan kinderen in de basisschoolleeftijd, maar als je denkt aan het creëren van een veilige plek om huiswerk te maken, speelt dit vooral in de jaren na de basisschool. De Award heeft dus uiteindelijk betrekking op activiteiten voor kinderen in de leeftijd 0-18 jaar. Aangezien deze activiteiten erg uiteen kunnen lopen, stellen wij voor twee verschillende categorieën te creëren voor de Award met een verschillende geldprijs; rolmodellen (2.500 euro) en organisaties ( euro). Personen, stichtingen, instellingen, scholen en bedrijven kunnen allemaal in aanmerking komen voor de Award. Er komen twee categorieën voor de Award met een verschillende geldprijs.

5

6 Thema s inzendingen De jury Het thema van de Award wisselt jaarlijks, maar blijft te allen tijde gelieerd aan het hoofdthema: veilig opgroeien. Thema s die wat Leefbaar Rotterdam betreft in ieder geval aandacht moeten krijgen zijn: 1. Lichamelijke en geestelijke veiligheid 2. Voeding en gezondheid 3. Hulp zoeken en krijgen (Kindermeldcode) 4. Buitenruimte 5. Onderwijs 6. Seksualiteit 7. Pesten De Award heeft elk jaar een ander sub-thema, maar altijd met aandacht voor het hoofdthema: veilig opgroeien. De voordracht Leefbaar Rotterdam wil dat kandidaten voor de Award door buitenstaanders worden voorgedragen. Iedere burger of organisatie kan een rolmodel of organisatie opgeven, maar dus niet zichzelf. Het kan bij een voordracht gaan om zowel een grote als een kleine prestatie; ieder verhaalt telt. Denk bijvoorbeeld aan een leerling die geholpen is door een juf die een speciaal pestprotocol heeft opgesteld, en dat erg goed heeft uitgepakt. Subsidieverrijking moet te allen tijde worden voorkomen. Alleen buitenstaanders kunnen een burger of organisatie voordragen. Zowel kleine als grote prestaties moeten een kans krijgen; ieder verhaal telt. Leefbaar Rotterdam vindt het belangrijk om kinderen te betrekken bij de jurering. Een jury waaraan zowel volwassenen als kinderen deelnemen moet prima uitvoerbaar zijn. Er moet dan wel aandacht worden gegeven aan het goed begeleiden van deze kinderen. Ze dienen volledig te begrijpen wat van hen wordt gevraagd en ze moeten in het hele proces serieus genomen worden. Een jury bestaat bij voorkeur uit maximaal zes personen: vier volwassenen en twee kinderen. Ideeën voor juryleden zijn: Rotterdamse (kinder)schrijvers, de kinderombudsman, de burgemeester, een oud kinderrechter of een politiefunctionaris. Kinderen komen ieder jaar van een andere basisschool, waarbij de school afgevaardigden levert uit groep 8. Er wordt een jury samengesteld die bestaat uit zowel volwassenen als kinderen. Een jury bestaat bij voorkeur uit max. zes personen; vier volwassenen en twee kinderen. Kaders We adviseren de gemeente duidelijke kaders en criteria op te stellen voor de inzendingen en de jurybeoordelingen. Angelique van Tilburg, oprichtster van de Rotterdamse kinderkrant Jong010 en in 2013 genomineerd voor de Paul van Vliet Award, geeft graag advies bij het opstellen van deze kaders en criteria. Er worden duidelijke kaders en criteria opgesteld voor inzendingen en jurybeoordelingen.

7 De Award Dankwoord De Award bestaat uit een nader te ontwerpen bokaal en een geldprijs; euro voor een rolmodel en euro voor een organisatie. Dit bedrag is bedoeld om de activiteiten van de winnaar een extra duwtje in de rug te kunnen geven. Daarnaast ontvangen de winnaars en de kinderen (bijv. een schoolklas) die betrokken waren bij het prijswinnende initiatief een dagje Diergaarde Blijdorp. De Award bestaat uit een bokaal, een geldprijs en een uitje naar Diergaarde Blijdorp. Geldprijzen mogen uitsluitend worden besteed aan prijswinnende initiatieven. Omdat we graag gebruikmaken van alle goede ideeën van belanghebbende partijen en omdat Leefbaar Rotterdam samenwerking met de Rotterdammers erg belangrijk vindt in het ontstaan van deze nota, hebben wij een brainstormsessie georganiseerd. Deze sessie was zeer nuttig, informatief en inspirerend. De inbreng heeft onze verwachtingen overtroffen en bleek eigenlijk onmisbaar voor de uitwerking van deze nota. Leefbaar Rotterdam wil de aanwezigen dan ook bijzonder bedanken voor hun bijdrage. De namen van de aanwezigen zijn, met toestemming, genoemd in bijlage 1. Uitreiking Award De Award wordt wat Leefbaar Rotterdam betreft overhandigd door de wethouder Jeugd in samenwerking met een bekende Rotterdammer. Wie dit is, wordt bekeken naar aanleiding van de thematiek van dat jaar. Een voor kinderen aansprekend persoon, is natuurlijk wel zo belangrijk. Let op: de uitreiking moet vooraf goed worden doorgesproken met de betrokken winnaar(s). Afhankelijk van de thematiek (bijv. huiselijk geweld), kan het zijn dat de betrokken kinderen, dan wel de betrokken ouders, liever niet in beeld komen. De wethouder Jeugd en een bekende Rotterdammer overhandigen de Award. Voor de uitreiking van de Award wordt gezocht naar een voor jeugd aansprekend persoon.

8 Bijlage 1, aanwezigen tijdens brainstormsessie 1. Angelique van Tilburg, van onder andere de Rotterdamse kinderkrant Jong Marieke Haandrikman, IMC Weekendschool 3. Iman Ebdul, Lid van het jongerenbestuur van KinderrechtenNUKinderrechten.nu 4. Thessa Bakker, Projectleider bij Stichting Opzoomer Mee 5. Louisa Reichardt, Directeur Basisschool de Akkers 6. Diane Lock- van Letten-Van Rossen, Projectleider Kinderwerk en Opvoedondersteuner bij DOCK. Zij was aanwezig samen met: 7. Franka Edelman, derdejaars student HBO pedagogiek en stagiaire bij DOCK Daarnaast: 8. Julie van Mol, lid van de Rotterdamse Burgerjury

9 Bijlage 2, bronnen paul-van-vliet-award/de-paul-van-vliet-award/ Kinderrechten.NU

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden

Reglement Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden Reglement voor de Rotterdamse emancipatieprijs voor roldoorbrekend opvoeden. In het kader van het gemeentelijk Emancipatiebeleid Afdeling: Afzender: Onderwerp: Scholing en Integratie Jeugd, Onderwijs en

Nadere informatie

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden.

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. s-hertogenbosch, 20 december 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. Marianne van der Sloot 1 Jeugdlintjes

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement

Huishoudelijk regelement Huishoudelijk regelement Versie: Augustus 2015 Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs KvK 12053680 Postbus 3050 5902 RB VENLO 1 www.lvdgprijs.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Ontstaan... 3

Nadere informatie

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER

BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER BURNY BOS TALENT AWARD 2015 DEELNAMEFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Adres Te bereiken op mail Telefoon Facebook; LinkedIn;Twitter profiel: Korte beschrijving van je achtergrond, CV IDEE VOOR ANIMATIE

Nadere informatie

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015

Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Inschrijfformulier Brabantse Kempentrofee 2015 Uitgebracht door het Huis van De Brabantse Kempen In opdracht van het Streekplatform De Brabantse Kempen Middelbeers, 9 juni 2015 1 De partners in het Streekplatform

Nadere informatie

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018)

OMO-praktijkwerkstukprijs. Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) OMO-praktijkwerkstukprijs Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen we graag

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013

Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Reglement Vrijwilligersprijzen Twenterand 2013 Artikel 1. Begripsbepaling a. De vrijwilligersprijs: De Vrijwilligersprijs Twenterand voor personen van 23 jaar of ouder. b. De jongerenprijs: De Vrijwilligersprijs

Nadere informatie

Iedere handelaar die werk maakt van zijn of haar etalage komt in aanmerking.

Iedere handelaar die werk maakt van zijn of haar etalage komt in aanmerking. Reglement Roeselare Awards Art. 1. Organisatie. De organisatie van de Roeselare Awards wordt verzekerd door het bestuur van de vzw Roeselare Awards. De Roeselare Awards worden jaarlijks uitgereikt op de

Nadere informatie

Juryrapport LHBT-innovatieprijs 2015

Juryrapport LHBT-innovatieprijs 2015 Juryrapport LHBT-innovatieprijs 2015 17 mei 2015 Koninklijke Schouwburg Den Haag Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie & Bifobie Advies van de jury voor de LHBT-innovatieprijs

Nadere informatie

REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018

REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018 REGLEMENT OOSTENDE AWARDS 2018 Art. 1. Organisatie. De organisatie van de Oostende Awards wordt verzekerd door het bestuur van de vzw Oostende Awards. Art. 2. Oostende Awards secretariaat: Economisch Huis

Nadere informatie

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen.

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen. Katwijk, 17 oktober 2016 Onderwerp: Sportverkiezingen Katwijk 2016 Beste bestuurders Op vrijdag 27 januari 2017 organiseren we voor de 2 e keer het Sportgala Katwijk. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk

Nadere informatie

Om de uniformiteit te bewaren kunnen kandidaturen enkel ingediend worden via het daarvoor bestemde formulier.

Om de uniformiteit te bewaren kunnen kandidaturen enkel ingediend worden via het daarvoor bestemde formulier. REGLEMENT CULTUURPRIJS - CULTUURRAAD LEDEGEM Artikel 1: doel Om de twee jaar reiken het gemeentebestuur en de cultuurraad van Ledegem een Cultuurprijs en een Publieksprijs uit. Met de Cultuurprijs wordt

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Hein Roethofprijs 2007. veiligheid door samenwerking

Hein Roethofprijs 2007. veiligheid door samenwerking Hein Roethofprijs 2007 veiligheid door samenwerking omslag: Stadsmarinierschap uit Rotterdam wint Hein Roethofprijs 2006 Het project Stadsmarinierschap is een van de maatregelen die Rotterdam neemt om

Nadere informatie

Sociale veiligheid op school

Sociale veiligheid op school Sociale veiligheid op school 1 Inleiding In dit document staat omschreven welk beleid en welke protocollen gehanteerd worden op t Kofschip met betrekking tot de sociale veiligheid. Het is een weerslag

Nadere informatie

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden

# ontwerp wedstrijd 2015. voorwaarden # ontwerp wedstrijd 2015 voorwaarden voorwaarden artikel 1. doel Het doel van de HEMA ontwerpwedstrijd is een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van de deelnemers van de betrokken opleidingen voor

Nadere informatie

VERKIEZING INFRATEAM JAAR 2011

VERKIEZING INFRATEAM JAAR 2011 INFORMATIEDOSSIER VERKIEZING INFRATEAM JAAR 2011 Bewijs de sterkte van uw concept project! Profileer onderhoud als key succes factor binnen uw project! Benadruk uw strategische aanpak binnen het project

Nadere informatie

Waarderen en Belonen van vrijwilligers

Waarderen en Belonen van vrijwilligers Waarderen en Belonen van vrijwilligers Sandy dos Reis en Jeanette Buitelaar Versie: December 2014 PAGINA 2/5 Vrijwilligerswerk Rotterdam is dé centrale ingang voor al het vrijwilligerswerk in Rotterdam.

Nadere informatie

Samenvatting Kinderrechtenmonitor 2012 voor kinderen en jongeren

Samenvatting Kinderrechtenmonitor 2012 voor kinderen en jongeren Samenvatting Kinderrechtenmonitor 2012 voor kinderen en jongeren Het gaat goed met kinderen in Nederland. Uit onderzoeken blijkt dat Nederlandse kinderen in vergelijking met kinderen uit andere rijke landen

Nadere informatie

Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen

Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen Koninklijke en Nieuwegeinse onderscheidingen Nieuwegein kent vele bijzondere inwoners. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens, mensen die veel betekenen voor de samenleving. Deze mensen

Nadere informatie

REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS

REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS REGLEMENT FGH VAST GOED PRIJS De FGH Vastgoedprijs is een initiatief van FGH Bank en wordt om de twee jaar uitgereikt. De prijs werd voor het eerst uitgereikt op 25 oktober 1990. Sindsdien vindt de uitreiking

Nadere informatie

PESTPROTOCOL CBS De Borgh

PESTPROTOCOL CBS De Borgh PESTPROTOCOL CBS De Borgh Doel van dit pestprotocol: -Dat alle kinderen zich in hun basisschoolperiode vrij en veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. -Door regels en afspraken

Nadere informatie

Raadsvoorstel 69 Vergadering 26 september Gemeenteraad

Raadsvoorstel 69 Vergadering 26 september Gemeenteraad Raadsvoorstel 69 Vergadering 26 september 2017 Gemeenteraad Onderwerp : Verordening tot het eren van verdienstelijke burgers Helmond 2017 (Jeugdlintje) B&W vergadering : 22 augustus 2017 Zaaknummer : 33465949

Nadere informatie

Verkiezing Koning(in) van de Jeugd 2018

Verkiezing Koning(in) van de Jeugd 2018 Verkiezing Koning(in) van de Jeugd 2018 Elk jaar is er tijdens Kleine Prinsjesdag naast de debatten ook een Koning(in) van de Jeugd die een officiële Troonrede van de Jeugd mag voordragen. In deze Troonrede

Nadere informatie

Multiple choice quiz Vraag 1 Vraag 2

Multiple choice quiz Vraag 1 Vraag 2 Multiple choice quiz Op www.kidsrights.nl vindt u quizvragen met multiple choice antwoorden, die uitnodigen tot doorpraten en discussiëren. De vragen worden kort ingeleid. Onderwerpen zijn onder meer de

Nadere informatie

KNIPSELKRANT VERKIEZING. September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG

KNIPSELKRANT VERKIEZING. September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG KNIPSELKRANT VERKIEZING September 2006 Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG 1 Juni 2006 OPROEP geplaatst op website van NOC*NSF, VNG en VSG en als persbericht verstuurd Doe mee met de verkiezing

Nadere informatie

Juryrapport. Behorende bij de tweede uitreiking van de Rotterdamse Emancipatieprijs. Suze Groenewegprijs

Juryrapport. Behorende bij de tweede uitreiking van de Rotterdamse Emancipatieprijs. Suze Groenewegprijs Juryrapport Behorende bij de tweede uitreiking van de Rotterdamse Emancipatieprijs 2009 Suze Groenewegprijs 2 Suze Groenewegprijs 2009 Winnaar 2007: Project Cross Over Stichting Het Jonge Noorden Hogeschool

Nadere informatie

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015

Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Yarden Afscheidsprijs Deelnamereglement 2015 Een goed afscheid helpt je verder Inleiding Yarden is ontstaan na een fusie van twee grote verenigingen in 2001, te weten de Nederlandse Uitvaart en Verzekerings

Nadere informatie

Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk

Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk Regels voor het toekennen van een onderscheiding aan kinderen/ jeugd in de gemeente Oisterwijk, het Oisterwijkse kinder- / jeugdlintje:

Nadere informatie

REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019

REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019 REGLEMENT InfraTech Innovatieprijs 2019 1. OPZET 1.1 De InfraTech Innovatieprijs 2019 is uitgeschreven door Rotterdam Ahoy nv. 1.2 Een dichtbevolkt land als Nederland met een belangrijke doorvoerfunctie

Nadere informatie

IDEEËNPRIJSVRAAG VOOR STUDENTEN. Wonen te gast. in het landschap

IDEEËNPRIJSVRAAG VOOR STUDENTEN. Wonen te gast. in het landschap PROVINCIE NOORD-HOLLAND IDEEËNPRIJSVRAAG VOOR STUDENTEN Wonen te gast in het landschap Reglement Ideeënprijsvraag Heb jij een idee hoe meer dan 2.000 woningen als gast in het landschap kunnen worden gebouwd

Nadere informatie

De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport

De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, Utrecht 2018 Inhoud Inleiding 5 Prijs en criteria 6 Beoordelingscriteria 6 Jury 8 Samenstelling van

Nadere informatie

OMO-profielwerkstukprijs havo - vwo

OMO-profielwerkstukprijs havo - vwo OMO-profielwerkstukprijs havo - vwo Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs november 2015 (aangepast november 2018) Inleiding In onze scholen volgen veel talentvolle leerlingen onderwijs. Dat talent willen

Nadere informatie

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland

Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Herzien Reglement Vrijwilligersprijs Lansingerland Auteur: Sanneke Verweij Afdeling: Team Maatschappelijke Ontwikkeling & Participatie Versienummer: 1.0 Datum: 21 november 2014 Corsanummer: T14.18226 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Het Kinderrechten lespakket

Het Kinderrechten lespakket Het Kinderrechten lespakket want ieder kind kan de wereld in beweging brengen Multiple choice quiz Op www.kidsrights.nl/scholen vindt u quizvragen met multiple choice antwoorden, die uitnodigen tot doorpraten

Nadere informatie

Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen

Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Dit PESTPROTOCOL heeft als doel: Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Door regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen

Nadere informatie

Daarvoor gaat u naar Minters

Daarvoor gaat u naar Minters Opvoeden & Opgroeien Eigen functioneren & Relaties Een leefbare buurt Daarvoor gaat u naar Minters U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En u gaat voor goede raad of praktische

Nadere informatie

Pestprotocol BS de Kersenboom

Pestprotocol BS de Kersenboom Pestprotocol BS de Kersenboom Doel Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Door regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2017 v2.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

Welkom op de brainstormavond over leefbaarheid in Haaften!

Welkom op de brainstormavond over leefbaarheid in Haaften! Welkom op de brainstormavond over leefbaarheid in Haaften! Welkomstwoord wethouder Rian Verwoert Portefeuille: Economische Zaken Sociale zaken Onderwijs en Jeugd Welzijn Zorg en volksgezondheid WMO Recreatie

Nadere informatie

Ondernemersprijs Horst aan de Maas

Ondernemersprijs Horst aan de Maas HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ondernemersprijs Horst aan de Maas Stichting Ondernemersprijs Noord Limburg Secretariaat: Loevestraat 50, 5961 TZ Horst Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Het ontstaan...3 1.2. Doelstelling...3

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

Reglement Pier de Boer-prijs

Reglement Pier de Boer-prijs Reglement Pier de Boer-prijs Utrecht, september 2014 1 Doel van de prijs 1.1 De Pier de Boer-prijs is ingesteld en wordt toegekend door de Nederlandse Stichting tot bevordering van de Sociaal-Pedagogische

Nadere informatie

Verslag werkbijeenkomst (Online) Academy 25 juni 2013

Verslag werkbijeenkomst (Online) Academy 25 juni 2013 Verslag werkbijeenkomst (Online) Academy 25 juni 2013 Vanaf 9.15 werd het druk bij Cubiss in Tilburg. Zo n 45 co-creanten verzamelden zich in de vergaderruimte om mee te denken over de Online Academy,

Nadere informatie

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering

DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering DE VLAAMSE RUIMTELIJKE PLANNINGSPRIJS 2014 Een initiatief van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning Met steun van de Vlaamse Regering 1. vooraf In 2014 organiseert de VRP de Vlaamse Ruimtelijke

Nadere informatie

Voorwoord. Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogescholen

Voorwoord. Nienke Meijer College van Bestuur Fontys Hogescholen 3 Voorwoord Goed onderwijs is een belangrijke voorwaarde voor jonge mensen om uiteindelijk een betekenisvolle en passende plek in de maatschappij te krijgen. Voor studenten met een autismespectrumstoornis

Nadere informatie

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar NOC*NSF is samen met de NOS verantwoordelijk voor de verkiezing van de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg,

Nadere informatie

Advies blok Wonen en buitenruimte

Advies blok Wonen en buitenruimte Als Kindergemeenteraad hebben we ons twee jaar lang verdiept in verschillende beleidsterreinen. We werden hierbij ondersteund door drie adviescommissies: Milieu, Economie en Veiligheid. Ook hebben er ruim

Nadere informatie

Welkom bij. Uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2015. www.ommen.nl

Welkom bij. Uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2015. www.ommen.nl Welkom bij Uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2015 www.ommen.nl Welkomstwoord Thea van Diepen Vrijwilligerssteunpunt Ommen Juryrapport Henk Kampman Klankbordgroep De kandidaten en genomineerden Ko Scheele

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2012

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2012 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2012 Ambassadeur Heldere Taal 2012 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

Ondernemersprijs Voorne-Putten 2015

Ondernemersprijs Voorne-Putten 2015 Ondernemersprijs Voorne-Putten 2015 Ondernemersprijs Voorne-Putten 2015 Een initiatief van Stichting Voorne-Putten inqbate. Voorne-Putten heeft te maken met vergrijzing en bevolkingskrimp. De beste manier

Nadere informatie

BrabantZetOpenPrijs 2011

BrabantZetOpenPrijs 2011 Zet Spoorlaan 460 Postbus 271 info@zet-brabant.nl 5038 CH Tilburg 5000 AG Tilburg www.zet-brabant.nl Statenlaan 4 Tel 013 54 41 440 ABN-AMRO 46.90.68.620 5042 RX Tilburg Fax 013 54 40 605 Kvk Midden-Brabant

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal - april 2015 Ambassadeur Heldere Taal 2015 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid

Nadere informatie

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger ALGEMEENHEDEN Artikel 1. Doel Met het uitreiken van de culturele prijzen wordt gestreefd naar de bevordering van het culturele

Nadere informatie

Jeugdprijs 2012 Pluim2012-2-Jeugdprijs.indd 1 13-09-12 17:35

Jeugdprijs 2012 Pluim2012-2-Jeugdprijs.indd 1 13-09-12 17:35 Jeugdprijs 2012 Pluim2012-2-Jeugdprijs.indd 1 13-09-12 17:35 Inhoud Jeugdprijs 2 Cliëntenbelang 3 Sportservice Amsterdam 4 Johan Cruyff Foundation 5 De 14 van Johan 6 Chris Vos 7 Elise Schöll 8 Kim Oostdijk

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie

Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie Aanvraag subsidie Zwaluwen Jeugd Actie R.K.S.V. CLUZONA Voetbalvereniging Cluzona streeft er naar een vereniging te zijn waar zowel de jeugd als volwassenen met veel plezier sporten op een mooie, gezellige

Nadere informatie

Dames en heren: hartelijk welkom op deze culturele bijeenkomst.

Dames en heren: hartelijk welkom op deze culturele bijeenkomst. Toespraak commissaris van de koningin/voorzitter Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen Max van den Berg uitreiking Tine Clevering-Meijer Prijs 2012 d.d. 9 mei 2012 Dames en heren: hartelijk welkom op deze

Nadere informatie

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland

Regeling onderscheidingen Badminton Nederland Badminton Nederland In deze regeling wordt beschreven hoe Badminton Nederland omgaat met het bedanken en decoreren van leden die een bijzondere rol binnen de organisatie hebben vervuld. De genoemde criteria

Nadere informatie

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar

Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Reglement Verkiezing Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het jaar Media exemplaar Dit document dient alleen ter informatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Nadere informatie

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen

Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen Reglement Prijsvraag Bedrijvig Groen 1. Inleiding In het Uitvoeringsprogramma Toekomstbestendige werklocaties 2017-2019 (UTW) zet de provincie Noord-Holland in op het verbeteren van de kwaliteit van werklocaties

Nadere informatie

De Nederlandse Lucht- en ruimtevaartprijs voor het Wetenschappelijk Onderwijs ter grootte van 5.000 euro

De Nederlandse Lucht- en ruimtevaartprijs voor het Wetenschappelijk Onderwijs ter grootte van 5.000 euro Wedstrijdreglement Nederlandse Lucht- en ruimtevaartvaartprijzen Lid 1: De Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen Het bestuur van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartfonds stelt prijzen beschikbaar voor

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Kinderrechtenverdrag voor kinderen en jongeren Waarom? Alle kinderen in de hele

Nadere informatie

Nypels Speelt. 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken

Nypels Speelt. 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken Nypels Speelt 8 ingrediënten voor verbindend samenwerken Inleiding Het Nypels wordt steeds leuker, doe jij ook mee? Nypels Speelt, onder die titel wordt op een nieuwe manier gewerkt aan de betrokkenheid

Nadere informatie

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN

Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN UITGAVE VAN UNICEF NEDERLAND Kinderrechtenverdrag VOOR KINDEREN EN JONGEREN 2 Waarom? Alle kinderen in de hele wereld hebben rechten. Jij dus ook. Omdat jij

Nadere informatie

Betrokken ouders maken het verschil!

Betrokken ouders maken het verschil! Betrokken ouders maken het verschil! Verslag bijeenkomst 2 juni 2016 Ouders op zoek naar nuttige tips Veel ouders die dit evenement bezochten, kwamen vooral voor praktische tips naar het Nieuwe Luxor.

Nadere informatie

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave

TYPISCH YARDEN. Eerste editie. Typisch Yarden Kick-off: Een korte terugblik. In deze uitgave TYPISCH YARDEN Typisch Yarden Nieuwsbrief Eerste editie, juni 2013 Eerste editie De Typisch Yarden nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is bedoeld voor alle collega s van de divisie Uitvaartverzorging

Nadere informatie

vtwonen ontwerpwedstrijd 2016

vtwonen ontwerpwedstrijd 2016 vtwonen ontwerpwedstrijd 2016 Ontwerptalent van Nederland opgelet! vtwonen organiseert een ontwerpwedstrijd. Met deze ontwerpwedstrijd wil vtwonen ontwerpers, maar ook leuke creatieve mensen en hun ontwerp

Nadere informatie

Generation uro Students' Award

Generation uro Students' Award Generation uro Students' Award Een wedstrijd voor leerlingen uit de laatste graad van het secundair onderwijs Concept, organisatie, ondersteuning,... Wat is de Generation uro Students' Award? Een wedstrijd

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

MR & Directie: (19:30 20:30 uur)

MR & Directie: (19:30 20:30 uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 19 mei 2014 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 21.30 uur Uitgenodigd: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), E. Godthelp, J. Keemink, N. Lagerwerf, S. van

Nadere informatie

MEER INFORMATIE OP: WWW.BOUWBAZEN.NL

MEER INFORMATIE OP: WWW.BOUWBAZEN.NL MEER INFORMATIE OP: WWW.BOUWBAZEN.NL EEN BOUWIDEE VOOR JOUW SCHOOL, HOE PAK JE DAT AAN? Erg leuk zo'n project, maar wat komt daar nu allemaal bij kijken? Wij hebben alvast een stappenplan met ideeën en

Nadere informatie

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren Jongeren leren organiseren Hoe kunnen jongeren regie hebben over eigen handelen en toch in verbinding zijn met alles om hen heen? Hoe verstaan jongeren de kunst om te bouwen aan netwerken, om een positie

Nadere informatie

Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen

Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Pestprotocol Floris Radewijnszschool. Dit PESTPROTOCOL heeft als doel: Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Door regels en

Nadere informatie

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner

Intitiatiefnemer. Partner. Partner. Partner. Partner Intitiatiefnemer Partner Partner Partner Partner Initiatief De verkiezing van de Ondernemer van het Jaar Cranendonck is een initiatief van Kiwanisclub Cranendonck. Kiwanisclub Cranendonck maakt al 12 jaar

Nadere informatie

Reglementen Vredeman de Vries Prijs

Reglementen Vredeman de Vries Prijs Reglementen Vredeman de Vries Prijs Provincie Fryslân Reglement voor deelname Vredeman de Vries prijs (architectuur) De Vredeman de Vries prijs voor Architectuur betreft een tweejaarlijkse prijs voor een

Nadere informatie

Waarom een BSO-Kinderraad en een BSO-centrale kinderraad?

Waarom een BSO-Kinderraad en een BSO-centrale kinderraad? Waarom een BSO-Kinderraad en een BSO-centrale kinderraad? Kinderparticipatie is een recht van ieder kind Het biedt kinderen de mogelijkheid hun wensen en ideeën naar voren te brengen Het stimuleert de

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 14 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

ENECO WINDLAB 'BELEEF DE WIND MET JE KLAS'

ENECO WINDLAB 'BELEEF DE WIND MET JE KLAS' ENECO WINDLAB 'BELEEF DE WIND MET JE KLAS' Eneco opende in 2013 in de gemeente Etten-Leur het eerste Windlab van Nederland. Leerlingen van de basisschool (groep 7 en 8) en brugklassers kunnen daar op een

Nadere informatie

Juryrapport 1 e Nederlandse e-learning Award

Juryrapport 1 e Nederlandse e-learning Award Juryrapport 1 e Nederlandse e-learning Award Winnaar: Trimbos Instituut met De gezonde school en genotmiddelen Uitgereikt tijdens het Nationale E-learning Congres op 10 februari 2009 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Inschrijfformulier VKB-Marsh/Mercer Award 2015. onderwerp: succesvolle voorbeelden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in de gemeenten.

Inschrijfformulier VKB-Marsh/Mercer Award 2015. onderwerp: succesvolle voorbeelden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in de gemeenten. Inschrijfformulier VKB-Marsh/Mercer Award 2015 thema: mensen onderwerp: succesvolle voorbeelden voor het organiseren van vrijwilligerswerk in de gemeenten. Meedoen? Lees dit eerst. Vrijwilligerswerk biedt

Nadere informatie

12 jaar geleden zag ons huidige logo het licht. Wij vinden het tijd voor een update en daarom dagen we jou uit! Ben je tussen 16 en 30 jaar?

12 jaar geleden zag ons huidige logo het licht. Wij vinden het tijd voor een update en daarom dagen we jou uit! Ben je tussen 16 en 30 jaar? 12 jaar geleden zag ons huidige logo het licht. Wij vinden het tijd voor een update en daarom dagen we jou uit! Ben je tussen 16 en 30 jaar? Ben je gedomicilieerd in Groot-Aarschot? Ben je grafisch bezig

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Weerbaarheid Informatie voor ouders Het Centrum voor Jeugd en Gezin ondersteunt met deskundig advies, tips en begeleiding. Een centraal punt voor al je vragen over opvoeden en opgroeien, dat is handig!

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING. Met opdrachten voor het digitale schoolbord. Belangrijke thema s in praktische werkvormen

DOCENTENHANDLEIDING. Met opdrachten voor het digitale schoolbord. Belangrijke thema s in praktische werkvormen DOCENTENHANDLEIDING Met opdrachten voor het digitale schoolbord Belangrijke thema s in praktische werkvormen Kinderrechtenlespakket: opzet en doelen Speciaal voor leraren van groep 7 en 8 stelt Stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrieven op website. Kinderpostzegelactie. Agenda. 26 september 2014

Nieuwsbrieven op website. Kinderpostzegelactie. Agenda. 26 september 2014 26 september 2014 Nieuwsbrieven op website Wij krijgen wel eens de opmerking van ouders dat zij een nieuwsbrief niet ontvangen hebben. Wij versturen de nieuwsbrieven naar de mailadressen die wij in onze

Nadere informatie

Het kinderprotocol. Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5.

Het kinderprotocol. Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5. Het kinderprotocol Inhoud: 1. Inleiding; het kinderprotocol 2. Goed gedrag kun je leren 3. De schoolregels 4. Pesten/ gepest worden 5. Slot 1. Het kinderprotocol: Op de Flamingoschool vinden we het erg

Nadere informatie

Ben je nog geen 16 jaar maar heb je wel een baanbrekend idee voor schoon water!

Ben je nog geen 16 jaar maar heb je wel een baanbrekend idee voor schoon water! Ben je nog geen 16 jaar maar heb je wel een baanbrekend idee voor schoon water! Stuur dan voor 20 december je winnende idee via www.dutchdesignbattle.com/kids in en wie weet sta jij dan op 23 december

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien doen we samen

Opvoeden en opgroeien doen we samen s a m e n met ouders Opvoeden en opgroeien doen we samen Dé brede taalschool Het Kompas Het Kompas vindt het belangrijk dat de kinderen zich welkom, veilig, gesteund en gewaardeerd voelen. Op iedere basisschool

Nadere informatie

Recreatie Toppers 2012. extreme innovation

Recreatie Toppers 2012. extreme innovation Recreatie Toppers 2012 extreme innovation Recreatie Toppers 2012 extreme innovation 22 maart 2012 ROC Aventus in Apeldoorn Voor het jaarlijkse evenement Recreatie Toppers 2012 heeft het Sociaal Fonds Recreatie

Nadere informatie

Winnaar Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 Sciandri Sportmanagement Haarlem JURYRAPPORTAGE

Winnaar Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 Sciandri Sportmanagement Haarlem JURYRAPPORTAGE Winnaar Beste Calibris Leerbedrijf Sport 2010 Sciandri Sportmanagement Haarlem JURYRAPPORTAGE Achtergrond Calibris kiest jaarlijks het Beste Calibris Leerbedrijf. De prijs wordt afwisselend uitgereikt

Nadere informatie

Evaluatie en doorkijk naar de toekomst

Evaluatie en doorkijk naar de toekomst Evaluatie en doorkijk naar de toekomst Utrecht, oktober 2018 1. Inleiding Het doel van het BNG Cultuurfonds is activiteiten stimuleren op het gebied van kunst en cultuur die van betekenis zijn voor gemeenten

Nadere informatie

Peel Maas Regio Ondernemersprijs

Peel Maas Regio Ondernemersprijs HUISHOUDELIJK REGLEMENT Peel Maas Regio Ondernemersprijs Stichting Ondernemersprijs Noord Limburg, Sekretariaat: Stationsstraat 128, 5963 AB, Horst-Hegelsom 1 INHOUDSOPGAVE: Inleiding 1.1. Het ontstaan

Nadere informatie

Artikel 3 Een deelnemer mag met meer dan 1 inzending deelnemen aan de Innovatieprijs =MEER.

Artikel 3 Een deelnemer mag met meer dan 1 inzending deelnemen aan de Innovatieprijs =MEER. Artikel 1 Deelname aan de innovatieprijs =MEER staat open voor: MKB-ondernemers (ondernemersverenigingen en onverenigde ondernemers), in het bijzonder binnen de sectoren maakindustrie, zakelijke dienstverlening

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Dit PESTPROTOCOL heeft als doel:

Dit PESTPROTOCOL heeft als doel: Dit PESTPROTOCOL heeft als doel: Alle kinderen moeten zich in hun basisschoolperiode veilig kunnen voelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen Door regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen

Nadere informatie

Studenten Magazine Print Award academiejaar De weg naar een mooie professionele start in 7 stappen

Studenten Magazine Print Award academiejaar De weg naar een mooie professionele start in 7 stappen Studenten Magazine Print Award academiejaar 2013-2014 De weg naar een mooie professionele start in 7 stappen STAP 1 Ontwerp een advertentie die beantwoordt aan het reglement en de briefing. Werk rond en

Nadere informatie

Het veilige pedagogische klimaat van de school

Het veilige pedagogische klimaat van de school Het veilige pedagogische klimaat van de school Op de Montessorischool vinden we een sociaal veilig klimaat heel belangrijk. De kern van veiligheid is respect, het respectvol omgaan met elkaar. Dit betekent

Nadere informatie

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 Inleiding Sinds 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. Het doel van de wet is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij,

Nadere informatie

YARDEN AFSCHEIDSPRIJS

YARDEN AFSCHEIDSPRIJS YARDEN AFSCHEIDSPRIJS DEELNAMEREGLEMENT 2017 Inhoudsopgave Maatschappelijke betrokkenheid... 3 Yarden Afscheidsprijs... 3 Criteria deelname... 3 De Publieksjury... 4 De Vakjury... 4 Deelname- en wedstrijdvoorwaarden...

Nadere informatie

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar

Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar Reglement verkiezing Kwaliteitsmanager Food van het Jaar 1 Begripsbepaling Kandidaat: Nominatie: Genomineerde: Kwaliteitsmanager die zich aanmeldt voor de verkiezing van Kwaliteitsmanager Food van het

Nadere informatie