Krekelkwekkelkrant nr. 6 februari 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Krekelkwekkelkrant nr. 6 februari 2014"

Transcriptie

1 Krekelkwekkelkrant nr. 6 februari 2014 AGENDA 11, 12, Cito-eindtoets groep Contactuur Viering carnaval; gr 1 t/m 8 middag Week 11 Uitslag Cito-eindtoets groep 8 VOORWOORD Nu we weer een ruime maand in het nieuwe jaar bezig zijn, hebben we ook de eerste activiteiten weer achter de rug. Een hele drukke en gezellige bingo op 31 januari was de eerste activiteit van onze ouderraad dit kalenderjaar. De inschrijving was hoog, zodat we de groep moesten opsplitsen in twee delen. Het was een gezellige avond met vele prijzen. Veel kinderen gingen dan ook tevreden met hun ouders naar huis! Laten we ervan uitgaan dat deze activiteit komend jaar een voortzetting kan krijgen. Inmiddels is de vierde kleutergroep van start gegaan. Juf Aike is vol enthousiasme gestart in de Berenklas. Wij wensen haar en de kinderen veel succes! Voordat we carnaval kunnen gaan vieren, zal in week 7 de Cito-eindtoets afgenomen worden in groep 8. Elke school is verplicht het schooladvies te ondersteunen met een onafhankelijk advies. Voor ons is dat de Cito-toets. Naast het advies van de leerkrachten levert de Cito-toets ook een schooladvies. Voor sommige leerlingen kan dat doorslaggevend zijn. Voor leerlingen die al een advies hebben voor de vorm van onderwijs waar ze naar toe willen, kan het een bevestiging zijn, dat ze dat niveau aankunnen. In ieder geval is het altijd spannend voor de kinderen uit groep 8. In maart krijgen ze de uitslag en dan kunnen de ouders de kinderen gaan inschrijven op de school voor voortgezet onderwijs. Wij zorgen dat ze de materialen, die ze daarvoor nodig hebben, tijdig in bezit hebben (schooladvies, Cito-uitslag, verslag schoolloopbaan). Eind februari vieren we carnaval op school. Op vrijdagmiddag houden we onze optocht over de Enclaveberg. We hopen dat er veel kinderen Sirrekus-achtig aangekleed zijn voor deze activiteit, want ook op De Heiberg is t Sirrekus deze carnaval. Daarna hebben we een week vakantie om deel te nemen aan en bij te komen van het carnaval in Tullepetaonestad.

2 TERUGBLIK Terugkijkend op de maand januari kunnen we terugzien op een heel geslaagde bingo. Veel positieve reacties kregen we vanuit de kinderen. Het was genieten van de mooie prijzen en soms wegslikken van een klein verdriet bij het niet behalen van een felbegeerde bingo. We bedanken de ouderraad voor de goede organisatie van deze leuke activiteit en al die mensen die belangeloos hun inzet hebben getoond om deze avond een zeer geslaagde activiteit te laten zijn. NIEUWS UIT DE GROEPEN KRRRR...OKODIL op de peutergroep!!!! Voorlezen is belangrijk en gezellig. En GEZELLIG was het op peutergroep de Heiberg. Dicht bij elkaar zitten en zo samen het verhaal beleven. Het boekje Krrrr...Okodil werd voorgelezen door Ko van Aalst, directeur Stichting peuterspeelzalen Roosendaal, en Nicole Bas, adjunct-directrice. Wat een spannend verhaal. Bij de rivier genieten alle dieren van de zon, totdat... O-oh! Daar komt... Krrrr...Okodil! Wat heeft hij een grote bek met scherpe tanden. De peuters laten zien hoe hij klappert met zijn kaken. Andere dieren worden er bang van. Logisch dat ze niet met hem willen spelen. De libellen vliegen weg. Ko en Nicole laten de peuters vliegen. Ook kunnen ze springen als kikkers. Dan komt er een groot Nijlpaard, krokodil wordt heel klein. Wat hoort hij tussen het riet... nog een plaaggeest en zijn er plotseling twee Krrrr...Okodillen. Samen spelen is nog veel leuker dan alleen en een beetje plagen is best grappig. Na het voorlezen werd er door iedereen, ja ja ook door onze Ko en Nicole, op de muziek van Krrrr...Okodil geslopen door het riet, gestampt met de voeten en geklapperd als krokodillen kaken. Na het beleven van dit spannende verhaal kwam er opeens een Krrrr...Okodil aan tafel, maar gelukkig had deze lekkere kaasjes met worst op zijn rug. MMMM dat was smullen! Ko en Nicole, namens alle peuters bedankt voor het mooie avontuur! Juf Els, Mieke en Sjaan.

3 Aanmelden nieuwe leerlingen Beste ouder(s), Indien uw zoon/dochter in het schooljaar gaat starten op bs. De Heiberg, kunt u nu al uw kind inschrijven! Wij heten u van harte welkom op onze school! Team De Heiberg Vanuit de kleutergroepen Ons Schatkistthema: Een nieuw jaar is afgerond. Tijd stond hierbij centraal. We hebben gesproken over de seizoenen: Wat gebeurt er dan? Wat is de volgorde? enz.. Verder hadden we lessen over: Hoe meet je tijd? Waarmee doe je dat? De mooiste klokken en wekkers kregen de aandacht, maar ook het weekbord en andere materialen in de klas. Na het knutselen van de mooiste klokken, het zingen van liedjes en de leukste lessen over Tijd in de kring, gaan we nu weer verder werken met de materialen in de klas. Daarna begint al snel het werken met het thema: Carnaval. Ook daar hebben we natuurlijk veel zin in. Per 3 februari is de vierde kleutergroep van start gegaan. Wij wensen juf Aike en de kinderen van deze Berenklas heel veel plezier en succes! De kinderen van deze klas gaan langs de hoofdingang naar binnen en komen daar met juf Aike ook weer naar buiten. Weet u nog? De kleuters die een half jaar of langer op school zitten, komen zelfstandig naar binnen. Een verzoek: Wij vragen u om niet te dicht bij de lokalen van groep 1-2B en 1-2C te gaan staan wanneer u uw kleuter komt ophalen van school. Dit is hinderlijk voor de afsluiting van de ochtend/middag in de klas. Wilt u uw kleinere kinderen niet op de spullen laten spelen wanneer u staat te wachten? Dank u wel voor de medewerking. In februari gaan wij weer van start met de spelletjesmiddagen. U krijgt hierover per mail een vraag van de groepsouder. Ouders die willen meehelpen, kunnen zich bij haar aanmelden n.a.v. van de mail.

4 Kosteloos materiaal: Wij kunnen weer gebruiken: boterbakjes, Olvarit-potjes met deksel, keukenrollen, lege doosjes en overige knutselspulletjes. U kunt deze inleveren bij de conciërges. Schoolfruitactie Bekendmaking vanuit het team, Het schoolfruitprogramma loopt ten einde. Vrijdag 14 februari is het de laatste keer dat we het schoolfruit eten. Wij hebben het als positief ervaren. U ook? Laat het ons gerust even weten. Heel veel kinderen hebben nu geproefd en vooral gegeten van de diverse soorten fruit en groenten. Iets wat ze eerder niet allemaal deden. Zo n initiatief van de Europese Unie en leveranciers uit de groente- en fruitsector Nederland mag je niet zomaar voorbij laten gaan, vonden wij. Wij bedanken alle ouders voor de medewerking. Wat was het ontzettend fijn dat er iedere week ouders bereid waren om het fruit/de groente te komen snijden. Heel veel dank daarvoor! We gaan op de volgende manier verder: Op woensdag, donderdag en vrijdag brengt uw zoon/dochter fruit/groente mee van thuis. Snoep gezond! Eet een appel, peer, tomaatjes, meloen, paprika en nog veel meer van dit alles. Op maandag en dinsdag ook fruit/groente meebrengen geniet onze grote voorkeur, maar op deze dagen mag eventueel ook gekozen worden voor andere gezonde hap.

5 Schoolatletiektoernooi 2014 Woensdagmiddag 16 april wordt op het Red Band sportpark te Roosendaal het jaarlijkse schoolatletiektoernooi gehouden voor basisscholen. 16 april: jongens en meisjes toernooi Jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8 kunnen zich voor dit evenement opgeven. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt een selectie gemaakt. Geef middels onderstaand strookje aan waar je goed in denkt te zijn. Als je het niet weet, vul je dat in. Meedoen is belangrijker dan winnen! Let op: Als je jezelf opgeeft, dan moet je op 16 april wél kunnen! Mochten we in de finale zitten, dan zal deze plaatsvinden op zaterdag 17 mei in Zevenbergen. Noteer deze datum ook alvast in je agenda! Wil je meedoen, dan kun je jezelf opgeven middels onderstaand strookje Ik,.... (naam) wil meedoen met het schoolatletiektoernooi. Ik zit in groep. bij juf/meneer.. Mijn geboortedatum is. Omcirkel: Ik ben wel/niet goed in sprinten. - Ik weet het niet. Ik ben wel/niet goed in verspringen. - Ik weet het niet. Ik ben wel/niet goed in balwerpen. - Ik weet het niet. Ik ben wel/niet goed in 600 meter hardlopen. - Ik weet het niet. Handtekening ouder:.. Inleveren uiterlijk 14 maart bij juf Pascale of juf Caroline.

6 Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind? Informatie voor ouders Welke boeken mag mijn kind lezen? Misschien was u wel gewend dat u van de leerkracht een cijfer kreeg van AVI 1 tot 9 en dat u daarmee naar de bibliotheek ging en een boek uitzocht waarop hetzelfde cijfer stond. Dit is niet langer gebruikelijk. Goed leren lezen doet uw kind door veel te lezen. Daar mag wel een boek bij zijn dat net iets te gemakkelijk of net iets te moeilijk is. Als u als ouder maar weet hoe u uw kind het beste kunt begeleiden. Na AVI-afname op school weet de leerkracht drie dingen: 1. De boeken die uw kind al helemaal zelfstandig kan lezen. Dit noemt men het beheersingsniveau. 2. De boeken waarmee uw kind onder begeleiding moet oefenen om nog beter te leren lezen. Dit noemt men het instructieniveau. 3. De boeken die voorlopig nog te moeilijk zijn voor uw kind. Dit noemt men het frustratieniveau. In principe mag uw kind alle boeken op beheersings- en instructieniveau lezen. Dat hoeft niet altijd een boek van het hoogste instructieniveau te zijn. De boeken op instructieniveau kunt u als ouder begeleiden. Hoe u dit moet doen, bespreekt u het beste met de leerkracht. De boeken op beheersingsniveau kan uw kind helemaal zelf lezen. Kies niet alleen boeken die uw kind zelfstandig kan lezen (beheersingsniveau). Om beter te leren lezen moet het onder begeleiding oefenen met boeken op instructieniveau. Het AVI-niveau is niet het enige waar u bij het kiezen van een boek op moet letten. Het belangrijkste is dat uw kind met plezier leest en het gevoel heeft dat het zelf mag kiezen wat het leest. Een kind kan een bepaald onderwerp zo interessant of leuk vinden dat het een moeilijk boek (frustratieniveau) daarover uitkiest en met heel veel plezier leest. Zo n boek kunt u het beste samen lezen. U laat uw kind dan alles lezen wat het al kan lezen en leest de moeilijke woorden en zinnen voor. Wat u zeker moet weten Uw kind is geen boekenwurm vanaf de geboorte. Daar gaat heel wat tijd overheen. Bovendien moet lezen ook een leuke bezigheid blijven. Als ouder mag u niet in de valkuil trappen om enkel naar de leestechniek te kijken. De vraag mag niet alleen zijn hoe goed uw kind al kan lezen. De vraag of uw kind graag leest, is minstens even belangrijk. Ook al lijkt dit misschien onwaarschijnlijk: als minder goede of slechte lezer kan uw kind wel degelijk plezier beleven aan het lezen. De indeling in niveaus is bedoeld om voor de minder goede lezers na te gaan welke soort hulp ze nodig hebben. Het is zeker nooit bedoeld om er een wedstrijdje van te maken.

7 Hoe maak ik het lezen plezierig? De volgende tips helpen om lezen voor uw kind plezierig te maken: 1. Laat uw kind zelf kiezen waarover het wil lezen. 2. Maak bewust tijd om samen met uw kind te lezen en geef het dan alle aandacht. Stuur stoorzenders vriendelijk maar resoluut de kamer uit. 3. Bekijk samen de kaft van het boek en tracht te raden waarover het zal gaan. 4. Ga samen met uw kind op een rustige plaats zitten om te lezen. Maak het daar gezellig (een bank, een drankje en een snoepje kunnen al wonderen doen). 5. Benadruk vooral wat er al goed of beter gaat. Leg geen overdreven nadruk op de fouten die uw kind leest, maar begeleid het op de manier die de leerkracht heeft geadviseerd. 6. Lees af en toe ook eens een stukje voor. Kinderen leren veel uit goede leesvoorbeelden. 7. Stop net voor het einde van het boek met lezen en voorspel de afloop van het verhaal. Controleer samen wat de afloop is door het laatste stuk te lezen. Carnaval Carnaval Carnaval Komm da zien: t Is sirrekus! Aan alle prallekes en brakskes van ut Tollekeskot en hun ouders/verzorgers, Vrijdag 28 februari dan is het weer zover: onze carnavalsviering! Ook dit jaar gaan we met alle groepen deelnemen aan de echte Tollekeskot carnavalsoptocht. Aansluitend het carnavalsbal voor alle groepen. De optocht gaat alleen over de Enclaveberg. Onze vraag is om als toeschouwer goed verspreid te gaan staan!! Dit jaar zal de jurering wat anders verlopen dan voorgaande jaren: Groep 1 t/m groep 5 worden als klas beoordeeld. Groep 6 t/m 8 worden als groepje of als individu beoordeeld. Je wordt als klas, individu of als groep beoordeeld op een aantal punten: - Op de originaliteit van de creaties. - Hoe is de feestsfeer in de optocht en op de feestlocatie? Er worden 6 bekers verdeeld. Groep 1-2, groep 3, groep 4-5, groep 6, groep 7 en groep 8. Per groep wordt er 1 als winnaar verkozen. Alle klassen stellen zich om uur in de goede volgorde op (zie onderstaande plattegrond). De stoet vertrekt om uur. Zorg dat je op tijd bent! Na afloop kunnen jullie je karren achterlaten op het schoolplein (groepen 1 t/m 3 op het kleuterplein, 4 t/m 8 op het grote plein). Dan kunnen je ouders de karren al zoveel mogelijk meenemen. Tevens het dringende verzoek om alles wat mee naar school wordt genomen ook weer mee naar huis te nemen. En niets op school of onderweg te laten slingeren.

8 En dan kan de leut losbarsten! Alle groepen gaan naar hun eigen feestlocatie: Groep in de speelzaal Groep 4, 5A en 5B in de aula Groep 6A, 6B, 7B, 7/8A en 8B in de nieuwbouw Om ook hier het feest leutig te houden, willen wij jullie erop wijzen dat confetti en spuitbussen binnen en buiten niet zijn toegestaan. Ook mogen er geen losse attributen mee zoals bijv. pistooltjes en toverstafjes. Het raakt kwijt, gaat stuk en dat geeft tranen en dat willen we niet op zo n feestdag. Verder krijgen de kinderen deze middag allemaal een traktatie van school, dus hoeven ze zelf niets mee te brengen. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd zodat we na afloop kunnen zeggen: Komm da zien: t Is sirrekus. Zijn er toch nog vragen, dan kunt u zich richten tot de werkgroep Carnaval. Veel leut! De Werkgroep Carnaval Team leerkrachten: juf Yvonne, juf Liesbeth, juf Mandy Team Ouderraad: Jolanda Trimbos, Yolande Machielse, Mariella Tunders en Caroline Heeren

9 VANUIT DE OR Oproep verkeersregelaars De oudervereniging is dringend op zoek naar verkeersregelaars!!! Zonder verkeersregelaars kunnen we bijv. geen carnavalsoptocht, lampionnenoptocht en de 1 e schooldagoptocht meer organiseren. Hoe word je verkeersregelaar? Heel makkelijk, je geeft je op bij Ilona en van haar krijg je een inlogcode om de instructie te volgen. Dit kan sinds 1 januari gewoon thuis op je computer en kost je ongeveer een half uurtje van je tijd. Daarna ben je bevoegd om voor een jaar het verkeer te regelen en dus voor alle kinderen van onze school een leuke activiteit te begeleiden. Je kunt je opgeven bij Ilona Nierop: ilona.nierop@xs4all.nl Kleding inzameling Het duurt nog even, maar op donderdag 20 maart staat er weer een kledinginzameling gepland. De school zamelt 2 á 3 keer per jaar o.a. bruikbare kleding en schoenen in. Dit is in samenwerking met de stichting ReShare. Wij ontvangen per kilo een vergoeding en dat geld komt volledig ten goede aan de schoolreis, zodat deze voor iedereen betaalbaar blijft! Op de site van ReShare kunt u zien, wat er gebeurt met alles wat ingezameld wordt. Woensdag 12 maart t/m donderdag 20 maart (donderdag vóór 9 uur) kunt u de gebruikte kleding neerzetten in de garderobe naast het kantoortje van meneer Sjef en meneer David (conciërges). Donderdag na 9.00 uur is dit echter niet meer mogelijk. Wat wordt er ingezameld? 1) Alle draagbare boven- en onderkleding 2) Nog draagbare schoenen; graag aan elkaar vastgebonden 3) Lakens, dekens, handdoeken, zachte knuffels e.d. Wat wordt er niet ingezameld? 1) Tapijt, vloerbedekking, snippers textiel 2) Matrassen, dekbedden, kussens 3) Niet draagbare kleding, werkkleding en vervuilde kleding Alles dient te zijn verpakt in een dichte plastic (vuilnis-)zak, niet in dozen. Dit ter bescherming van de goederen tegen vocht en vuil. Deze actie wordt georganiseerd door ReShare BV,

10 Terugblik op de Bingo Vrijdag 31 januari was het zover; de bingo avond! Nadat we vorig jaar met zoveel mensen waren, is er dit jaar voor gekozen om de groepen verder op te splitsen. Dat is voor de kinderen gezelliger en beter voor de veiligheid. Voor groep 1 en 2 was er in de gymzaal plaatjesbingo vroeg op de avond, zodat het niet te laat werd voor de kleuters. Er werden de nodige prijzen gewonnen en vooral toen de taart van juf Marie-Louise werd verloot, was het erg spannend. Gelukkig ging iedere kleuter met een prijs naar huis. Dank je wel Juf Corine voor het draaien en aan elkaar praten van de plaatjesbingo. De kleuters hebben genoten! Groepen 3 en 4 deden deze keer in de aula een echte bingo, wel op een iets langzamer tempo, maar dat kon de pret niet drukken. Ook hier was het erg spannend, want wie gaat er met de hoofdprijs vandoor? Ook hier was er voor iedereen een prijs, dus alleen maar vrolijke gezichten op het einde. Daarna een snelle wissel, want de groepen 5, 6, 7 en 8 wilden ook nog bingo spelen. Hier lag het tempo aanzienlijk hoger en werd er zelfs een 4 e ronde gespeeld! Om uur was het dan toch echt klaar en gingen ook deze groepen tevreden naar huis toe. Juf Annemiek dank je wel voor het draaien en het spannend maken van de bingo in de aula! Groetjes van de werkgroep Bingo

11 TOT SLOT De kk-krant blijft digitaal en bevat de volledige schoolinfo. Brieven zullen we enkel meegeven, indien er de vraag is of u wilt helpen bij de diverse werkgroepen of als u uw kinderen kunt opgeven voor een bepaalde activiteit. Deze brieven zullen gebundeld zijn en worden meegegeven in de week van uitkomen van de nieuwe kk-krant. Dit betreft enkel invulstrookjes. Voor de bijbehorende info, verwijzen wij u naar onze website. De volgende editie verschijnt in de week van 13 maart Aanleveren van mail uiterlijk vrijdag 7 maart. Adres: Cindy@deheibergkpo.nl Overige data van uitkomen kk-krant - Nr 7 donderdag 13 maart - Nr 8 donderdag 10 april - Nr 9 donderdag 22 mei - Nr 10 donderdag 19 juni

Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind?

Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind? Hoe vind ik het juiste boek voor mijn kind? De AVI-niveaus zijn veranderd. Wat nu? Informatie voor ouders 2013 Lieven Coppens Versie VL 1.2 Nieuw, maar niet slechter! De leesniveaus op de boekjes worden

Nadere informatie

Krekelkwekkelkrant nr. 7 maart

Krekelkwekkelkrant nr. 7 maart Krekelkwekkelkrant nr. 7 maart Week 11 uitslag Cito-eindtoets groep 8 Week 11 gevelstenentocht middenbouw 18-03 dansvoorstelling voor de kleuters 20-03 kledingactie Week 13 verkeersdoolhof groep 7 26-03

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Vrijdagsbrief. 4 november 2016

Vrijdagsbrief.  4 november 2016 Vrijdagsbrief 1327 www.clarafabriciusschool.nl 4 november 2016 4 november 19.00 uur Oranjevereniging organiseert een herfst-lampionnenoptocht 7 november Juf Anne heeft andere werkzaamheden, juf Leoni vervangt

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

13 november 2015

13 november 2015 1287 www.clarafabriciusschool.nl 13 november 2015 16 november Schoen mee naar school (alle groepen) 19 november Oudergesprekken 23 november Kledingactie Reshare 23 november Oudergesprekken Schoolfruit

Nadere informatie

Krekelkwekkelkrant nr. 5 januari 2014

Krekelkwekkelkrant nr. 5 januari 2014 Krekelkwekkelkrant nr. 5 januari 2014 AGENDA 31-01 Bingo-avond Schriften mee naar huis ter inzage 03-02 Alleen op de wereld Cultuurprogramma groepen 7 en 8 04-02 Studiemiddag voor het team; de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders Jaargang NR mei (nr. 16 zal verschijnen op 2 juni 2016)

Informatiebulletin voor ouders Jaargang NR mei (nr. 16 zal verschijnen op 2 juni 2016) Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2015-2016 www.martinusdommelen.nl NR. 15 19 mei 2016 (nr. 16 zal verschijnen op 2 juni 2016) 23-05 Lilly van Eupen (gr. 1) 26-05 Chris Wijnen (gr. 3) 30-05 Matt

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Vrijdag 7 februari Creamiddag groep 3-4 Maandag 10 februari Spreekavond 4 (van 7) Dinsdag 11 t/m donderdag 13 februari Cito groep 8 Vrijdag 14 februari Vrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr 5, januari/februari 2016

Nieuwsbrief Nr 5, januari/februari 2016 Nieuwsbrief nr. 5, januari/februari 2016 01-02 tot 05-02 KIJK-gesprekken kleuters 05-02 Carnavalsviering (alle klassen om 15.30u uit) 08-02 tot 12-02 Carnavalsvakantie 15-02 Start paaseitjesactie 15-02

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 1 september 2015

Nieuwsbrief nr. 1 september 2015 Nieuwsbrief nr. 1 september 2015 Start nieuw schooljaar Het schooljaar is inmiddels al weer twee weken oud. De kinderen zijn inmiddels gewend aan het schoolritme. We hopen dat iedereen weer een fijn schooljaar

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Rapport en oudergesprekken... 2 Open dagen en informatieavonden Voortgezet Onderwijs 2015... 2 'Ok ier op reis' Carnavalsfeest op de Wingerd...

Rapport en oudergesprekken... 2 Open dagen en informatieavonden Voortgezet Onderwijs 2015... 2 'Ok ier op reis' Carnavalsfeest op de Wingerd... Rapport en oudergesprekken... 2 Open dagen en informatieavonden Voortgezet Onderwijs 2015... 2 'Ok ier op reis' Carnavalsfeest op de Wingerd... 2 SEEF: Veilig oversteken... 4 Nieuws van de peutergroep...

Nadere informatie

No. 2 7 september

No. 2 7 september No. 2 7 september 2017 2017-2018 CBS De Molenvliet Graaf Florisstraat 1a 4791 CA Klundert 0168-402982 info@demolenvliet.nl www.demolenvliet.nl Algemeen Het went snel om weer met elkaar aan het werk te

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken.

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2019. We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Kerst op school Op donderdag 20 december hebben we met alle leerlingen

Nadere informatie

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig Jaargang 16 nr. 2 InfOventje 12 september 2012 Ouderinformatie IN DEZE INFO Martien Wijdeven afwezig Ouderpanel Gruitdagen Belangrijke data Estafettelezen Stage Nieuws uit de groepen Formulier estafettelezen

Nadere informatie

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken Schooljaar 2012/2013 No 10 31 januari 2013 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Niet vergeten... 1 Afscheid...

Nadere informatie

5 mei 2017

5 mei 2017 1351 www.clarafabriciusschool.nl 5 mei 2017 8 mei 1 e schooldag na de meivakantie 8 mei Luizencontrole 8 mei Laatste mogelijkheid om, via school, in te schrijven voor de avondvierdaagse Vanaf 9 mei Entreetoets

Nadere informatie

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Afgelopen dinsdag was er directieberaad van JongLeren. Daar is de strategische beleidsagenda vastgesteld. De uitgangspunten

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2015-2016 www.martinusdommelen.nl. NR. 6 26 november 2015. (nr. 7 zal verschijnen op 10 december 2015)

Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2015-2016 www.martinusdommelen.nl. NR. 6 26 november 2015. (nr. 7 zal verschijnen op 10 december 2015) Informatiebulletin voor ouders Jaargang 2015-2016 www.martinusdommelen.nl NR. 6 26 november 2015 (nr. 7 zal verschijnen op 10 december 2015) 27-11 Lisanne Zwarts (gr. 3) 29-11 Mieke Donkers (gr. 8) 06-12

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Kerstkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Kerstkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerst 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool

Hulp gevraagd. De activiteiten van de Josephschool Hulp gevraagd De activiteiten van de Josephschool Augustus 2015 Schoolreisje: dinsdag13.10.2015 Lid Ouder Commissie Aan het begin van ieder schooljaar, gaan de leerlingen van groep 1 t/m 7 op schoolreis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr 4, januari 2016

Nieuwsbrief Nr 4, januari 2016 Nieuwsbrief nr. 4, januari 2016 01-01 Nieuwjaarsdag Week 1 Hoofdluiscontrole 06-01 Driekoningen Beste ouders, De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het een mooi, inspirerende, leerzaam en warm

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Begrijpend luisteren. Annemarieke Kool. CPS Onderwijsontwikkeling en advies WWW.CPS.NL

Begrijpend luisteren. Annemarieke Kool. CPS Onderwijsontwikkeling en advies WWW.CPS.NL Begrijpend luisteren Annemarieke Kool CPS Onderwijsontwikkeling en advies WWW.CPS.NL Programma 1. Welkom 2. Doelen van workshop 3. Strategieën en voorbeelden 4. Differentiëren mbv taxonomie 5. Oefening

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8,

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8, OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 10 Vrijdag 30 oktober 2015 Beste Ouders, Personeel. Helaas is meester Paul ziek. Gelukkig hebben we juf Mariska

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 7: 16.10.2015 Belangrijke data: 16 oktober oud papier 22 oktober fietsverlichtingscontrole 23 oktober studiedag 26-30 oktober herfstvakantie 2 november vanaf deze week start schoolfruit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding

Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nieuwsbrief Samenwerkingsschool De Aquarel Eigentijds onderwijs in kleurrijke verbinding Nummer 17-2017-2018 AGENDA 29 mei Toneelvoorstelling groep 7/8 Cbs Rehoboth in Oldekerk (fiets mee!) Organisatie

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

De planning ziet er als volgt uit:

De planning ziet er als volgt uit: 22 september 2016 Jaargang 9- nummer 3 kalender Vrijdag 23 september Afsluiting van de feestweek met De Klankenkaravaan ---- U komt toch ook kijken om 14.00 uur?! Donderdag 29 september Groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015

Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Nieuws van de Week nr. 5 Vrijdag 30 januari 2015 Jarigen! 30-01 Edith goep 1-2B 30-01 Loïs groep 8A 31-01 Eva groep 4A 01-02 Jens groep 4B 01-02 Noor groep 6B 01-02 Zazou groep 1-2C 02-02 Tara groep 4A

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. Naast jeugdboeken vind je ook spannende boeken voor volwassenen in de app.

Nieuwsbrief 18. Naast jeugdboeken vind je ook spannende boeken voor volwassenen in de app. Nieuwsbrief 18 vrijdag 3 juli 2015 Zomerlezen met de VakantieBieb-app www.vakantiebieb.nl Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft. In de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 3 3 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015

Belangrijke data. Punter in beweging. Koffie-uurtje. Nieuws vanuit de OR. NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 NUMMER 02 JAARGANG 29 4 september 2015 Belangrijke data 7 sept Start inschrijving 10 minuten gesprekken 9 sept Algemene Leden Vergadering OR op loc. Eem 11 sept Studiedag, lln. vrij 14 sept Studiedag,

Nadere informatie

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Locatie De Muzenberg BS De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 STAPSTEENNIEUWS infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Het volgende

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN:

ALGEMEEN NIEUWS: HERHAALD NIEUWS: NIEUWS VANUIT DE GROEPEN: Periode zaterdag 11 januari t/m vrijdag 17 januari 2013 34 e jaargang nr. 16 ALGEMEEN NIEUWS: Musicalgroep EigenWijs volop in voorbereiding musicalproductie: Houd jij ook zo van zingen, dansen en acteren?

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL

NIEUWS UIT DE SCHOOL Regel van de maand De regel waar de komende maand extra aandacht aan besteden is: Problemen lossen wij met praten op. Afsluiting thema Middeleeuwen NIEUWS UIT DE SCHOOL Luizen Helaas, ze zijn er weer Wilt

Nadere informatie

Het Tangram nieuwsbrief

Het Tangram nieuwsbrief Katholieke Dalton Basisschool Jaargang 2013-2014 Nummer 7 28 februari 2014 Van de directie Olifanten De eerste week na de voorjaarsvakantie is alweer voorbij. De kinderen en leerkrachten zijn allen afgelopen

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag

die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 16 maart Peuterdoedag januari 26 Activiteiten die de komende weken plaatsvinden 29 januari Voorleesontbijt half februari Cursussen blindtypen 22 februari Open dag 9 11.30 u en 19.30-21.00 24 februari Open dag 9 11.30 u 16 maart

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - 5 februari carnavalsviering, school is om 12.00 uur uit. - 8-12 februari carnavalsvakantie - Kosten schoolreisje - Carnaval - Wij Eindhoven - Juf Jill - Vanuit Little Jungle

Nadere informatie

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015)

Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Hallo (Nummer 19, 13-03-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo informatie over: Wat er zoal speelt op school Oproep Agenda Informatie vanuit de omgeving (buitenschoolse opvang Villa Hoog en Laag

Nadere informatie

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1 Week 50 2018-2019 Agenda 12 december Spreekuur Schoolarts 19 december Kerstviering 18.30 uur (Dit jaar voor de Zandberg op woensdag 19 december; op Lange Voren op donderdag 20 december. Volgend jaar 2019:

Nadere informatie

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015

Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin oktober 2014 - februari 2015 Wintersluiting Helaas is er al weer een einde aan het speelseizoen gekomen.

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 9, 26 januari 2018

Schooljaar Nummer 9, 26 januari 2018 Schooljaar 2017-2018 Nummer 9, 26 januari 2018 Kalender: 29 jan Workshop Drum4fun, alle kinderen eten tussen de middag op school! s middags presentatie voor ouders 1 feb Groep 8 gaat naar voorstelling

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie