- Uitnodiging kennismaking met WIJ Lewenborg - De Jonge Onderzoekers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- Uitnodiging kennismaking met WIJ Lewenborg - De Jonge Onderzoekers"

Transcriptie

1 In dit nummer Bijlagen - verslag Sinterklaasfeest - kerstactiviteiten - informatie van de medezeggenschapsraad - re-integratie juf Marjolein - gezond pauze-eten - ouders in de klas - actie voedselbank - WNF in groep 6 - koffie-uurtje - tot slot - agenda - Uitnodiging kennismaking met WIJ Lewenborg - De Jonge Onderzoekers Verslag Sinterklaasfeest Het is gelukt: dankzij de inzet van alle kinderen heeft Sinterklaas de weg van Meppel naar de Oosterhoogebrugschool kunnen vinden! Op vrijdag 4 december kwam de Sint met een zestal Pieten op school aan om er samen met de kinderen een mooi feest van te maken. Juf Grete heeft Sinterklaas het laatste stukje van de route naar school gereden, in haar mooie cabrio-kever. De groepen 1 t/m 4 brachten Sint een bezoek in het speellokaal. Er werden liedjes gezongen, dansjes en kunstjes uitgevoerd en gezellig gekletst. Ook werd er een zak vol pakjes naar de klassen gebracht: daar zat voor elk kind een cadeautje in en nog een cadeau voor de gehele groep. In de groepen 5 t/m 8 hadden de kinderen lootjes getrokken. Er kwamen prachtige surprises de school binnen en er waren weer mooie gedichten geschreven! De foto s geven een beeld hoe geslaagd het feest was: In de aanloop naar het Sinterklaasfeest waren er ook al diverse activiteiten georganiseerd. Zo stond er in verschillende groepen Pietengym op het programma. De groepen 3 werden daarvoor met de bus naar de sporthal in Lewenborg gereden, waar de Vensterwijk/B-Slim de sportzaal had omgetoverd in een Pietengymlokaal. De kinderen hebben hier met veel plezier aan meegedaan en kregen een mooi Pietendiploma mee naar huis.

2 Kerstactiviteiten De afgelopen twee weken stonden in het teken van Kerst. In alle klassen werden mooie kerstknutsels gemaakt, met als hoogtepunt de Kerstdoemarkt op woensdag 17 december. Op die ochtend konden de kinderen in de verschillende lokalen allerlei mooie werkjes maken. Zonder de hulp van o.a. ouders, opa s en oma s was dit niet gelukt. Vanaf deze plek willen we dan ook iedereen die heeft meegeholpen heel hartelijk bedanken! Als afsluiter van deze gezellige ochtend kreeg iedereen een lekkere oliebol. Op donderdagavond vond het jaarlijkse kerstdiner plaats. Alle klassen waren sfeervol versierd en de tafels stonden vol lekkere hapjes en gerechten. Bij binnenkomst werd er bij de schoolingang en in het Kwetternest een minikerstconcert gegeven door leerlingen uit de groepen 7 en 8. Er werden prachtige kerstliedjes gezongen en gespeeld. Na dit muzikale intermezzo konden alle kinderen aanschuiven en genieten van al het lekkers. Het werd een erg gezellige en smakelijke avond. Informatie van de Medezeggenschapsraad (MR) In oktober en november hebben er twee vergaderingen plaatsgevonden. De zaken die wij hebben besproken, zijn: Het leerkrachten-team en de directie van de Oosterhoogebrugschool hebben sinds de start van dit schooljaar twee teamdagen gehad die in het teken stonden van het opfrissen van de visie. Een van uitkomsten is dat we leerlingen van groep 1 t/m 8 en leerkrachten meer met elkaar willen laten samenwerken en in contact willen brengen, zoals bijvoorbeeld het voorlezen van leerkrachten in een andere groep tijdens de kinderboeken week en techniekcircuit voor kleuters en groep 8. Zo nu en dan bereiken ons vragen over het wel of niet invoeren van het continurooster op de Oosterhoogebrugschool. De kwaliteitskalender van O2G2 kent de frequentie van 1 keer in de 2 jaar voor het bevragen van ouders over zaken aangaande o.a. de school, het onderwijsleerproces, schooltijden etc. In het najaar van 2017 is de eerstvolgende keer. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek zal er gekeken worden of er aanleiding is om de schooltijden aan te passen en te gaan werken met bijvoorbeeld het continurooster. De MR is positief over het schoolfruitprogramma en hoopt dat dit kinderen helpt om meer fruit te eten. Mocht er iets zijn wat uw kind niet lust/mag eten, dan is de eigen leerkracht natuurlijk het eerste aanspreekpunt. ICT blijft een aandachtspunt. Er wordt hard gewerkt aan de laatste opleverpunten van de overstap naar een nieuwe digitale (cloud) leeromgeving, om het project af te kunnen ronden. De MR blijft meekijken. Aan iedereen een fijne vakantie met gezellige Feestdagen toegewenst!

3 De MR vergadert één keer per 6 weken. Het is van groot belang dat wij als MR op de hoogte zijn van wat er speelt en wat de ouders en leerkrachten belangrijk vinden op onze school. Heb je vragen, ideeën, ervaringen of klachten die je graag bespreekbaar wilt maken? Spreek dan één van ons aan of mail naar mrohbschool@gmail.com. Re-integratie juf Marjolein De re-integratie van juf Marjolein verloopt inmiddels zo goed, dat zij na de kerstvakantie de groep van juf Mare en juf Saskia op maandag en vrijdag zal draaien. Op woensdag is zij dan niet aanwezig. Gezond pauze-eten Tijdens de overblijf zien wij steeds vaker broodtrommels gevuld met croissants, hartige snacks en koeken. Ook voor het fruiteten wordt niet altijd fruit of een boterham meegegeven. Door mee te doen aan het schoolfruit en het nationale schoolontbijt proberen wij de kinderen het belang van gezonde voeding mee te geven. Wij zouden het dan ook zeer op prijs stellen wanneer u hieraan meewerkt en uw kind gezonde voeding meegeeft, zoals fruit en/of een boterham met (zoet of hartig) beleg. Dit is niet alleen gezonder, maar zorgt er ook voor dat de kinderen weer fris en vol energie aan de slag kunnen. Ouders in de klas In de nieuwsbrief van september hebben wij aangegeven hoe laat de kinderen in de klassen verwacht worden. Daarbij werd vermeld dat ouders s ochtends gerust even mee de klas in mogen, maar s middags eigenlijk niet. Dit is om ervoor te zorgen dat de rust in de klas behouden blijft en de lessen op tijd kunnen beginnen. Toch zien wij in diverse groepen dat er ook s middags nog ouders/verzorgers mee naar binnen lopen, met name bij de kleuters. Wij begrijpen dat dit gezellig is, maar we willen u toch vriendelijk doch dringend verzoeken om s middags bij de deur van het lokaal afscheid te nemen. Actie voedselbank Deze week trof u in de lokalen grote bananendozen aan, in het kader van een actie voor de voedselbank. Hier mochten de kinderen houdbare levensmiddelen en huishoudartikelen in stoppen, die vervolgens geschonken werden aan mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. In onze provincie zijn dat er wel 7000, waarvan 2000 kinderen! Informatie hierover hing op de prikborden naast de lokaaldeuren. De kinderen hebben hun best gedaan: er zijn hele volle dozen opgehaald. Namens de voedselbank: bedankt! WNF in groep 6 Op vrijdag 11 december kwamen er in groep 6 twee poolonderzoekers op bezoek, die vertelden over ijsberen en de Noordpool. Zij gaven een interessant verslag over hun onderzoek en lieten daarbij zelfgemaakte foto s zien die duidelijk indruk maakten bij de kinderen.

4 Femke en Chloé uit de groep van juf Ina schreven er het volgende over: IJsberen De groepen 6 hebben een presentatie gekregen over ijsberen van Gert en Ina. Dat zijn twee mensen die naar de Noordpool zijn geweest voor onderzoek naar ijsberen. Ze zijn daar geweest om de ijsberen te tellen en ze hebben tussen de en geteld. Ze gingen met een helikopter de lucht in om met een pen in de billen van de ijsberen te schieten om te kijken of ze gezond zijn. Ze vertelden ook wanneer de kleine ijsberen geboren worden. Ze worden rond Kerst geboren. De kinderen mochten na afloop ook nog de uitrusting van de poolonderzoekers aan!! Koffie-uurtje Thema vandaag: Overvloed aan cadeaus en eten in december, hoe hou je het een beetje in de hand. Kleine kinderen hebben nog geen besef van geld. Geef je toe aan dure cadeaus? Als de kinderen ouder zijn en niet meer in Sinterklaas geloven, is het leuk om gedichten en surprises te maken. Praktische cadeaus horen er ook bij, een gezellige pyjama of warme wanten. Van Sinterklaas ging het gesprek over in zakgeld: wanneer geef je dat. Op kun je hier wel richtlijnen over vinden. Leer je je kind om ook iets voor een ander over te hebben, om iets weg te geven? Bent u nieuwsgierig naar dit leuke uurtje, u bent van harte welkom!! Het volgende koffie-uurtje is op 8 januari van 8:30 tot 9:30 uur. Germa Scheepstra wijkverpleegkundige en Hennie Mulder, consulent Centrum voor Jeugd en Gezin zijn aanwezig bij deze koffie-uurtjes. We wensen iedereen fijne Kerstdagen en een mooi en gezond 2016 Hennie Mulder: hennie.mulder@wij.groningen.nl Germa Scheepstr: germa.scheepstra@wij.groningen.nl U kunt ook altijd binnenlopen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, Anker 14 b/c Met ingang van 7 januari 2016 is het CJG een onderdeel van WIJ Lewenborg Tot slot Deze nieuwsbrief is de laatste van het jaar In het nieuwe jaar volgen er natuurlijk weer nieuwe infobulletins waarin we u op de hoogte houden van de activiteiten en belangrijke zaken op onze school. Maar eerst is het voor iedereen tijd voor een welverdiende vakantie.

5 We wensen iedereen hele gezellige feestdagen toe en een goed, gezond en succesvol 2016! Graag zien we iedereen weer fris en uitgerust terug op maandag 4 januari 2016! Agenda 18 december alle groepen om uur vrij 19 dec 15 t/m 3 jan 16 kerstvakantie 18 januari koffie-uurtje In de infobulletins informeren wij u zo goed mogelijk over komende margedagen en activiteiten. Voor een recent overzicht verwijzen wij u tevens naar onze website: Bijlagen: op de volgende pagina s

6 Uitnodiging kennismaking met WIJ Lewenborg Met ingang van 7 januari heeft Lewenborg een WIJ team. We nodigen u van harte uit om met ons de aftrap van WIJ Lewenborg te komen vieren op 7 januari van 17:00 19:00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de wijkbewoners kennis maken met het WIJ team in wijkcentrum Het Dok. Wat is WIJ Lewenborg WIJ Lewenborg is dé plek waar u als bewoner van Lewenborg, Drielanden, Noorddijk, Oosterhoogebrug, Ulgersmaborg, Ruischerbrug, Ruischerwaard, Euvelgunne, Roodehaan en de dorpen Middelbert en Engelbert ondersteuning kunt vragen. WIJ Lewenborg is géén nieuwe organisatie, maar wel een nieuwe manier van werken. De bestaande initiatieven Stip, Sociaal Team, Centrum voor Jeugd en Gezin en Buurtwelzijn (MJD en Humanitas) werken nu samen, zij hebben hun krachten gebundeld! Krijgt u bijvoorbeeld een brief maar u snapt niet wat de brief betekent? Zorgt u misschien voor een lastige puber, en weet u soms niet hoe u hier mee om moet gaan? Hebt u zorg nodig voor uzelf of zorgt u voor uw partner, maar weet u de weg naar de zorg niet te vinden? Het kan ook zijn dat u een leuk idee hebt voor uw straat en wilt u dit samen met uw buren organiseren, maar weet hoe u niet waar u moet beginnen? Dan bent u bij WIJ Lewenborg aan het goede adres. U bent elke werkdag van 9.00 uur tot uur van harte welkom in wijkcentrum Het Dok, Kajuit 4, 9733 CA Groningen

7 Regiofinale First Lego League op 12 december: Heel veel succes voor DJOteam: Earthquakers! Aanstaande zaterdag vinden de regiofinales van de First Lego League plaats bij de Hanzehogeschool in Groningen. Het team Earthquakers van De Jonge Onderzoekers doet mee aan deze regiofinale. Zij zijn er klaar voor! Dag Zaterdag 12 december vanaf uur Adres: Hanzehogeschool, Zernikeplein 11, Groningen. Kerstvakantie! Van 21 tot en met 23 december 2015 In een zee van licht Kerstvakantieactiviteiten bij De Jonge Onderzoekers De donkere dagen worden de lichte dagen. Bij De Jonge Onderzoekers aan de Dirk Huizingastraat 13 in Groningen wordt het een zee aan licht in de Kerstvakantie. Rendieren met rode neuzen, sterren & kerstboompjes met ledlampjes, waxinelichtje houders, kerstballen, kaarten voor Nieuwjaarswensen, zelf te ontwerpen klok om de jaarwisseling maar niet te missen. Van maandag 21 december t/m woensdag 23 december a.s., kun je tussen 10:00

8 uur en 16:00 uur mee doen aan de vrije inloop of de workshops. Je mag maken wat je kunt of inschrijven op een workshop. En mede dankzij Startup Kid worden op de computerafdeling van De Jonge Onderzoekers 20 Google Cardboard brillen per dag en na de workshop weggegeven. Zo kan iedereen kennis maken met de wondere wereld van Virtual Reality. De bril werkt in combinatie met een smartphone en een van de tientallen toffe apps. Kijk doe en ontdek: De Jonge Onderzoekers staat tijdens de kerstactiviteiten in een zee van licht! Een volledig en/of doorlopend programma vind je hieronder: Tijd: vanaf 10:00 uur t/m 16:00 uur, tenzij anders vermeld. Zaterdag 19 december: Papier en Textiel: maak je eigen Möbius sjaal Tijd: vanaf 11:00 uur Maandag 21 december Lab: schudsneeuw en andere proefjes (doorlopend) Metaal: kersboomversieringen van metaal (doorlopend) Papier & Textiel: werken met restmateriaal: o.a. sterren van ijsstokjes, sneeuwpop van flessendopjes Computer: Wil je weten wat VR betekent meld je aan voor de workshop VR workshop. Breng je smartphone mee. Heb je geen smartphone, dan mag je eentje lenen. Geef in de mail aan of je wel of geen smart hebt. Tijd: om 10:00 uur, 12:30 uur en 14:30 uur. Verder kun je spelletjes maken in GameMaker en werken aan je website. Elektronica: Kerstboompjes en sterretjes van led lampjes (doorlopend) Dinsdag 22 december Lab: schudsneeuw en andere proefjes (doorlopend) Metaal: kersboomversieringen van metaal (doorlopend) Papier & Textiel: Kerstmuts of sok Computer: Wil je weten wat VR betekent meld je aan voor de workshop VR workshop. Breng je smartphone mee. Heb je geen smartphone, dan mag je eentje lenen. Geef in de mail aan of je wel of geen smart hebt. Tijd: om 10:00 uur, 12:30 uur en 14:30 uur. Verder kun je spelletjes maken in GameMaker en werken aan je website. Elektronica: Kerstboompjes en sterretjes van led lampjes (doorlopend)

9 Woensdag 23 december Lab: Uitpluizen en bestuderen van het nest van de Hoornaar. Het digitale camouflagespel (workshop). Proefjes: hoe een klein vogeltje (een koolmees weegt maar 20 gram) een koude winternacht (16 uur donker) kan overleven. Hoeveel moet hij bijstoken om op temperatuur te blijven (40 graden bij een buitentemperatuur van min 10)? Etc. Vragen en antwoorden zoeken (Doorlopend) Tijd: 12:30 uur t/m 15:45 uur Lab: schudsneeuw en andere proefjes (doorlopend) Metaal: kersboomversieringen van metaal (doorlopend) Papier & Textiel: werken met restmateriaal: o.a. sterren van ijsstokjes, sneeuwpop van flessendopjes Computer: Wil je weten wat VR betekent, meld je aan voor de workshop VR workshop. Breng je smartphone mee. Heb je geen smartphone, dan mag je eentje lenen. Geef in de mail aan of je wel of geen smart hebt. Tijd: om 10:00 uur, 12:30 uur en 14:30 uur. Verder kun je spelletjes maken in GameMaker en werken aan je website. Elektronica: Kerstboompjes en sterretjes van led lampjes (doorlopend) Entree: 5,50 Leeftijd: vanaf 8 jaar Kijk vooral voor actuele workshopinformatie op Voor de workshops kun je je via info@dejongeonderzoekers.nl opgeven.

In dit nummer: Schoolontbijt Schoolfruit

In dit nummer: Schoolontbijt Schoolfruit In dit nummer: - Schoolontbijt - Schoolfruit - Re-integratie juf Marjolein - Herstel meester Rinus - Even voorstellen: onze nieuwe ib-er - Tuinploeg - Ouderbijdrage - herinnering - Verslag IT Playground

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen.

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen. 26 november 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 27 Groep 4, kookles (Pietensoep) groep 4 van Sterappels. Pyjamazingen (18.30 uur). Vr 28 Streekmuziekschool komt voor de groepen 3 en 4 met een voorbereidende

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Kerstkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Kerstkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerst 2015 Dit is de feestkrant van 2015. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst. Deze krant is voor iedereen, zowel voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan

R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan R E I G E R B U L L E T I N Nieuwsbrief voor ouders en andere betrokkenen van basisschool Reigerlaan schooljaar 2016-2017 nr. 5-23 december 2016 KOMENDE ACTIVITEITEN datum Vrijdag 23 december Maandag 26

Nadere informatie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie

Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Januari 2012 Agenda 2 Kerstvakantie 3 Kerstvakantie 4 Kerstvakantie 5 Kerstvakantie 6 Kerstvakantie Informatiebulletin van De Evenaar www.basisschooldeevenaar.nl belevenaar@hotmail.com Informatie vanuit

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om!

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om! Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 5 22 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Beste ouder(s) en verzorger(s), Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Kijkmiddag project

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

N ieuwsbrief 02 december 2016

N ieuwsbrief 02 december 2016 Kattebelletje Maandag 5 december Sinterklaasviering Kerst-versieren woensdag 7 december vanaf half 9 Maandag 19 december Kerst-inloop. Tussen 18.30-19.30 uur Let op! Donderdag 22 december zijn de kinderen

Nadere informatie

Poseidon post- KERST December 2015

Poseidon post- KERST December 2015 Poseidon post- KERST December 2015 Aanmelden om te ondersteunen: vanaf maandag 30 november Onderaan deze Poseidon post-kerst vindt u bijlage 1 met hierin een oproep van de oudercommissie om te helpen met

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

17 E EDITIE 17 12 2015 JAARGANG 23

17 E EDITIE 17 12 2015 JAARGANG 23 17 E EDITIE 17 12 2015 JAARGANG 23 WIJ FELICITEREN. 18-12 JUF MARISKA 20-12 Luke de Boer 26-12 Lars de Vaal 26-12 Tim van der Linden 27-12 Kieran Damsteeg 27-12 Femke Schooneveld 28-12 Alysha de Jong 29-12

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 7 december 2015. Agenda Zaterdag 12 december Oud papier

Schooljaar 2015-2016 Maandag 7 december 2015. Agenda Zaterdag 12 december Oud papier INFOOTJE NR. 07 Schooljaar 2015-2016 Maandag 7 december 2015 Agenda Zaterdag 12 december Oud papier Donderdag 17 december 13.15 uur: kerststukjes maken samen met opa s en oma s 17.00 19.00 uur: kerstdiner

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen. Jaargang 20, nr.8, 9 december 2015.

Nieuws uit de groepen. Jaargang 20, nr.8, 9 december 2015. Jaargang 20, nr.8, 9 december 2015. Beste ouders, Na het geslaagde Sinterklaasfeest staat Kerst al weer voor de deur. De gemeenschappelijke ruimte is door de Ouderraad weer omgetoverd tot een uiterst sfeervol

Nadere informatie

samen met onze Kanjers

samen met onze Kanjers agenda Versieren Sint vrijdag 16 november Ouderavond Kanjertraining donderdag 22 november Surprises bovenbouw bekijken maandag 3 december Sinterklaasviering dinsdag 4 december Versieren Kerst OR donderdag

Nadere informatie

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Hofbode 4 16 december 2015 o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Informatieochtend Citotoets groep 2 Woensdagochtend 25 november zijn we met de ouders van kinderen van groep

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer /

KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer / KBS de Burchtgaarde, Stoutenburgstraat 26, 4834 LP Breda 076-5650828 kbsdeburchtgaarde_info@inos.nl www.burchtgaarde.nl Nieuwsbrief Kbs De Burchtgaarde nummer 8 2016/2017 09-12-2016 Algemeen Sint op school

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

UIT DE WEI 6 december 2018

UIT DE WEI 6 december 2018 KALENDER Maandag 10 december Haltles groep 7/8 Dinsdag 18 december Musical groep 3/4 De kleine Kerstman Donderdag 20 december Kerstdiner van 18.00 uur tot 19.00 uur. Let op de uitnodiging in deze Nieuwsbrief!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 6. In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Kerstfeest Verhuizingnieuws Op de Kerstmarkt van Maassluis Controleformulier In het nieuws

NIEUWSBRIEF 6. In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Kerstfeest Verhuizingnieuws Op de Kerstmarkt van Maassluis Controleformulier In het nieuws Montessorischool Maassluis Seringenstraat 110 3142 NX Maassluis tel.: 010-5917410 E-mail: info@montessorischoolmaassluis.nl NIEUWSBRIEF 6 In deze nieuwsbrief: Sinterklaas Kerstfeest Verhuizingnieuws Op

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2014. Een hele dikke, want naast

Nadere informatie

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2 Binnenkort zullen op speelse wijze ook de fietsen van de kleuters en de leerlingen van groep 3-4 getest worden en hopelijk kunnen er ook dan weer volop goedkeuringsstickers worden uitgedeeld, want we gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 8 december 2017

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 8 december 2017 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 8 december 2017 Sinterklaas Op 5 december heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan De Octopus. Wij weten dat Sinterklaas het altijd erg druk heeft, maar toch

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Het team van de Wissel wenst u fijne feestdagen toe Studiedag 6 februari vervalt De studiedag die op dinsdag 6 februari stond gepland komt te vervallen. Zodra de nieuwe datum voor deze studiedag bekend

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015

Vogelvlucht. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, 18 december 2015 Wij wensen u gezellig feestdagen en een fantastisch 2016! Agenda Kerstvakantie vrijdag 18 dec. t/m

Nadere informatie

23 DECEMBER 2016 / NUMMER

23 DECEMBER 2016 / NUMMER WEEKBRIEF 23 DECEMBER 2016 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Dit is de laatste nieuwsbrief van 2016. U hebt er dit jaar zo n 40 stuks ontvangen en daardoor kunnen meeleven met het

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 4 januari 2015 Alweer de derde nieuwsbrief van de kleine Nicolaas en de eerste in 2015. Wij willen graag alle kinderen en ouders een heel gelukkig nieuwjaar wensen.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

VlonderVaria. Basisschool De Vlonder. 23 november Voor op de kalender: Week van de Mediawijsheid

VlonderVaria. Basisschool De Vlonder. 23 november Voor op de kalender: Week van de Mediawijsheid Basisschool De Vlonder VlonderVaria 23 november 2016 Voor op de kalender: 18-25 november Week van de Mediawijsheid 23-11: techniek groep 5 en 6 30-11: techniek groep 5 en 6 5-12: Sint op school: Continurooster

Nadere informatie

Betreft: WIJzer 15 december 2017

Betreft: WIJzer 15 december 2017 Betreft: WIJzer 15 december 2017 Inleiding Voor u ligt de nieuwste nieuwsbrief van basisschool WIJ! Een unieke inspirerende school, die de wereld naar binnen haalt en kinderen voorbereidt op deelname aan

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 9 07-01-2014 In dit nummer: Een nieuw jaar.. Personel e zaken Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat?

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat? In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juni 2015 Wist u dat? Nieuws uit groep 1 & 2 Musical groep 8 Groepsindeling 2015-2016 Uitnodiging Feestelijk Overblijven Onderzoek continurooster Oud papier Zomerlezen

Nadere informatie

De ouderraad, de medezeggenschapsraad en het team van de Egelantier wensen u heel fijne feestdagen en een harmonieus en gezond 2016!

De ouderraad, de medezeggenschapsraad en het team van de Egelantier wensen u heel fijne feestdagen en een harmonieus en gezond 2016! Nieuwsbrief december 2015 juni 2015 EXTRA Nieuwsbrief Inhoudsopgave 1. Agenda 2. Woensdag; groente/fruit dag 3. Wist u dat 4. Vandalisme 5. De Cito toetsen in januari 6. Afscheid van juf Anneke 7. Afscheid

Nadere informatie

Agenda. Nummer 4 december 2016

Agenda. Nummer 4 december 2016 Agenda Nummer 4 december 2016 Vrijdag 23 dec. Kerstvakantie (vanaf 12.00 uur) Maandag 9 jan. Eerste schooldag 2017 Vrijdag 27 jan. Inloop ouders Beste ouder(s)/verzorger(s) Wilt u er aan denken om de toekomstige

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Samen sterk in goed onderwijs! Beste ouders/ verzorgers, Nieuws vanuit de directie Het jaar zit er weer bijna op. De tijd vliegt voorbij en langs deze weg wil ik alle betrokkenen

Nadere informatie

o.b.s. de Eglantier Tel:

o.b.s. de Eglantier Tel: o.b.s. de Eglantier Locatie: Tanthof Derde Werelddreef 29 2622 HB Delft Tel: 015-2617650 E-mailadres: MR: OR: TSO: BSO: Website: directie@eglantiertanthof.nl mr@eglantiertanthof.nl or@eglantiertanthof.nl

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Einde zwangerschapsverlof. Sinterklaas

Einde zwangerschapsverlof. Sinterklaas Beste ouders / verzorgers, Juffrouw Jessica heeft vanaf het begin van het schooljaar het zwangerschapsverlof van juffrouw Annelies ingevuld. Juffrouw Annelies zal vanaf volgende week weer aanwezig zijn.

Nadere informatie

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Nog de beste wensen! Velen van u hebben we de afgelopen weken al persoonlijk een gelukkig nieuw jaar gewenst. Toch willen wij

Nadere informatie

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Jaargang 6 Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Buitendorpstraat 1 2471 AW Zwammerdam T 0172-61 38 03 oranjenassau@scopescholen.nl www.oranjenassau.scopescholen.nl Agenda 12 16 oktober 19 23 oktober 26-30 oktober

Nadere informatie

Klas van de week: groep 7

Klas van de week: groep 7 Klas van de week: groep 7 Vrijdag 6 november jl. kwamen er twee voedingscoaches op onze school. In diverse groepen hebben ze iets verteld over gezond eten. In groep 7 ging het over duurzaamheid en biologisch

Nadere informatie

Op weg naar het Kerstfeest.

Op weg naar het Kerstfeest. Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief 0 8 1 0-12 - 2015.. activiteiten commissie, alle hulpouder(s), leerlingen en leerkrachten voor alle hulp tijdens de Sinterklaas ochtend en middag! Zonder jullie hadden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015

Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Nieuwsbrief 1 17 augustus 2015 Start van het schooljaar Gelukkig zijn alle leerkrachten toch op tijd teruggekomen van hun offlinegeen wifi vakantie! De juffen hadden het advies van het weekblad Libelle

Nadere informatie

Nieuwsbrief Spilcentrum Achtse Barrier Zuid

Nieuwsbrief Spilcentrum Achtse Barrier Zuid Nieuwsbrief Spilcentrum Achtse Barrier Zuid Nieuwsbrief jaargang 18 nummer 3 12-11-2018 Agenda: 12 nov - Medezeggenschapsraad 2 (19.00 21.00 uur) 16 nov - Lesvrije dag (studiedag) 23 nov - Podium groep

Nadere informatie

Kerstfeest en Nieuwjaar

Kerstfeest en Nieuwjaar Datum: 10 december 2015 Jaargang 16 nr. 8 E-mailadres: meandernieuws@outlook.com Kerstfeest en Nieuwjaar Jezus kwam op aarde, zo kwetsbaar en zo klein. Hij kwam als kleine baby om ons tot Licht te zijn.

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Donderdag 10 december 2015. Weekbrief. Activiteitenoverzicht. 17 december Kerstviering - s middags geen school 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Donderdag 10 december 2015. Weekbrief. Activiteitenoverzicht. 17 december Kerstviering - s middags geen school 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie Donderdag 10 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 17 december Kerstviering - s middags geen school 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 16 december Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Hoeraaaaaaa! Josh is geboren!

Hoeraaaaaaa! Josh is geboren! OBS Schengehof Slotstraat 3 4458 BJ s Heer Arendskerke tel: 0113 561935 email: schengehof@alberoscholen.nl website: www.schengehof.nl Info 8 schooljaar 18 19 vrijdag 7 december 2018 Schoolweek 15 schaatsen

Nadere informatie

AGENDA RAPPORTGESPREKKEN 25 JUNI ALGEMENE LEDEN VERGADERING 27 JUNI VELE HANDEN MAKEN. INTERNE VERHUIZING DONDERDAG 4 JULI

AGENDA RAPPORTGESPREKKEN 25 JUNI ALGEMENE LEDEN VERGADERING 27 JUNI VELE HANDEN MAKEN. INTERNE VERHUIZING DONDERDAG 4 JULI Donderdag 13 juni 2013 week 24 AGENDA - Vrijdag 21 juni laatste rapport mee - Dinsdag 25 juni Rapportgesprekken - Donderdag 27 juni Algemene Ledenvergadering - Maandag 1 juli wenmiddag nieuwe kleuters

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Sinterklaas. Hartelijk gefeliciteerd!

INFO De Toverlaars. Agenda. Sinterklaas. Hartelijk gefeliciteerd! INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl December 2015 Agenda DECEMBER 4. Sint op school groep 1 aanwezig 11. Groep 2 vrij 16. Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2015

Nieuwsbrief 13 november 2015 Nieuwsbrief 13 november 2015 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zesde nieuwsbrief van het schooljaar 2015-2016. Ouderraad Van mevrouw Linda Edelenbos Tijssen (moeder van Maikel

Nadere informatie

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud

1 e schooldag van 2019 Hoofdluiscontrole Nieuwsbrief uur open dag. Inhoud Jaargang 10 Nummer 9 14 december 2018 Agenda Donderdag 20 december Vrijdag 21 december Maandag 24 december t/m vrijdag 4 januari 2019 Maandag 7 januari 2019 Vrijdag 11 januari 2019 Zondag 20 januari 2019

Nadere informatie

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017!

nieuwsbrief Opvang: Gevonden Schilderwerk dagopvang en peutergroep Het team van Kindcentrum het wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! 2016 2017 editie januari 2017 Het team van Kindcentrum het P@rk wenst iedereen een goed, gezond en leerzaam 2017! Met in deze editie onder meer: OPVANG : Gevonden Schilderwerk ONDERWIJS: Contactmiddagen/avonden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen

NIEUWSBRIEF. Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen NIEUWSBRIEF Nr. December 2015 I In dit nummer o.a.: Nieuws van de OV Nieuws uit de groepen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ouderraadsvergadering Schoolsportclub badminton

Uitnodiging Algemene Ouderraadsvergadering Schoolsportclub badminton In dit nummer Bijlage n - start van het nieuwe jaar - wijzigingen personele bezetting - informatie van de Medezeggenschapsraad - informatie van de Ouderraad - voorleesontbijt - gevraagd: plastic tasjes

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 28-11-2018 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Voorstelling Sinterklaas Groep 3 t/m 6 heeft

Nadere informatie