Mijn opvang zie ik als een verlengd gezin. Thuis, knus, gezellig, liefdevol en respectvol.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mijn opvang zie ik als een verlengd gezin. Thuis, knus, gezellig, liefdevol en respectvol."

Transcriptie

1 Even voorstellen Ik ben Annemarie, kindjes noemen mij 'Tante Marie'. Ik woon samen met mijn man en twee kindjes. Barend (4j) en Brechtje (2j). Opvang in huiselijke kring vind ik erg belangrijk. Kindjes krijgen hier de kans om zichzelf te ontwikkelen in alle vrijheid. Rust, Regelmaat en sportiviteit zijn heel belangrijk. We eten en slapen op vaste tijden. Er zijn speelgoed en boekjes aanwezig voor 0 t/m 4 jaar. Kinderen mogen zelf kiezen wat ze gaan doen. In de afgesloten zonnige achtertuin spelen, kleien of kleuren aan de grote tafel of puzzelen aan de kinderbureau...alles mag. Bij mooi weer gaan wij zoveel mogelijk naar buiten, de speeltuin en sportveld liggen om de hoek, of we gaan op de fiets naar de kinderboerderij. Ook zullen we samen boodschapjes doen. Mijn opvang zie ik als een verlengd gezin. Thuis, knus, gezellig, liefdevol en respectvol. Daarom noem ik mij Tante Marie. Tante Marie Koningin Julianastraat Vp Moordrecht Annemarie_elshout@hotmail.com Openingstijden: 07:45-18:00 (25-12/3-01 en 27-02/06-03 gesloten)

2 Hoe ziet een dag bij Tante Marie er uit? Elke dag is anders, elke dag is een feestje. Wij gaan bij droog weer zo vaak mogelijk naar buiten. Naar de speeltuin om de hoek, lopend boodschappen doen, Brechtje naar de peuterspeelzaal brengen en ook halen etc. Om enig vorm van regelmaat te houden eten, drinken en slapen we op vaste tijden. Dit is voor kinderen fijn. Om deze regelmaat te creëren is het prettig als alle kindjes rond dezelfde tijd gebracht en gehaald worden. U kunt uw kind van 07:45 tot 08:30 brengen. (dit ook ivm schoolgaande kinderen) Ophalen van 16:30 tot 18:00. Uiteraard bij vertraging door file etc is het geen probleem dat u iets later komt. Wij zelf ontbijten om 07:30. Mocht u uw kind voor 08:00 brengen dan mag zij/hij mee eten, daarna verwacht ik dat uw kind al thuis heeft gegeten anders gaat het schema wijzigen en dan is het ritme weg. TENZIJ WIJ ANDERE AFSPRAKEN HEBBEN GEMAAKT MET ELKAAR IN DE VORM VAN EEN FLEXIBEL CONTRACT WIL IK DEZE TIJDEN HANDHAVEN. BRENGEN IN DE OCHTEND BLIJFT HET ZELFDE. HALEN IS OP AFSPRAAK (SMS WHATSAPP) IVM MET MIDDAGSLAAPJE OF UITSTAPJE. 10:00 / 10:30 eten wij fruit en drinken we een bekertje of een flesje sap Buiten in de tuin spelen of binnen spelen bij regen. Spelen staat hier vrij. We hebben een kast vol speelgoed en de kinderen mogen zelf kiezen wat ze willen doen. Wel wordt er gezamenlijk opgeruimd. 12:00/12:30 lunch (bruine boterham met hartige beleg, komkommer e.d. en (opvolg)melk of yoghurtdrank 12:45 naar bed De kindjes mogen slapen tot ze zelf wakker worden. Wanneer u wilt dat u kind korter slaapt, vb.: 1,5 uur dan kunt u dit aangeven en dan maak ik hem/haar wakker. 14:30 koekje en wat te drinken Buiten in de tuin spelen of binnen spelen bij regen. Spelen staat hier vrij. We hebben een kast vol speelgoed en de kinderen mogen zelf kiezen wat ze willen doen. Wel wordt er gezamenlijk opgeruimd. Vanaf 16:30 kan u uw kind weer ophalen. Wij eten om 17:00 warm. Wilt u dat uw kind mee eet (wat de pot schaft) maakt u dit kenbaar bij het brengen van uw kind in de ochtend.

3 De slaapkamer Bij Tante Marie logeren de kleinste vriendjes op zolder. Die is verdeeld in twee kamers. Als het gaat, dan mogen de kinderen in 1 kamer slapen, anders worden ze apart gelegd. Het ene kind slaapt lichter dan het ander en het is niet de bedoeling dat ze elkaar wakker houden. Ze slapen in hun eigen bed en daarin wordt niet gewisseld. Ook hebben ze hun eigen beddengoed. Dit om herkenbaarheid, geborgenheid en ritme voor uw kind te creëren u geeft uw kind zijn eigen knuffel en/of speen mee en eventueel een slaapzak. Voor de allerkleinste baby tjes is er nog een wieg beschikbaar, hier kunnen de kleintjes tot 6 maanden in slapen. Deze zal niet op zolder komen te staan, maar in de slaapkamer van Tante Marie. Zo kunnen de kleinste rustiger slapen. Indien het slapen op de eerste of zolderetage niet lukt, dan kan uw kind ook in de woonkamer in een campingbedje uitrusten. Slapen in een campingbed mag alleen wanneer er 100% controle is, dit betekend dat ik bij uw kind blijf in de ruimte. De luiertas Ieder kind heeft graag zijn eigen spulletjes. Ik vraag u dan ook in de luiertas de volgende spulletjes te doen: Luiers voor de dag. (ik heb niet alle merken en maten in huis). Ik gebruik de billendoekjes van de AH (gele verpakking) en van eigenmerk kruidvat. Indien u iets anders wilt, dan geeft u een pak doekjes mee in de luiertas. Dit geldt ook voor sudocreme/talkpoeder/bepathen etc. Schone romper en 1 setje schone bovenkleding (speelkleding, niet kleding dat niet vies mag worden, want verven en andere vorm van vies worden mag bij Tante Marie) In de zomermaanden een droge korte broek en t-shirt. In de herfst een regenjack In de wintermaanden een goede warme jas of skipak, wanten en een muts Slaapspullen (knuffel, speen, slaapzak etc) Een drinkfles en eventueel flesvoeding of (bevroren) borstvoeding. Indien uw kind geen fles/borstvoeding meer krijgt dan is een lege fles of tuitbeker voldoende. Speelgoed om mee te spelen kunt u beter thuis laten want hier mag elk kind met al het speelgoed spelen en soms sneuveld er speelgoed.

4 Vervoer In mijn eigen auto heb ik 3 goed gekeurde autostoeltjes staan. Ik kan en mag ook niet meer dan 3 kinderen in een stoeltje in mijn auto vervoeren. Indien uw kind op maandag en woensdag bij Tante Marie verblijft zal hij/zij met de auto meerijden om Barend naar school te brengen in Gouda. Soms gaan we naar de kinderboerderij in Gouda, dan nemen we de auto. Voor de rest probeer ik zoveel mogelijk met de kinderen te wandelen. Wanneer het toelaat, zal ik ook een stukje fietsen met de kinderen, indien ze al in een fietsstoel mogen vervoerd worden. Mocht je bezwaar hebben op vervoer met de auto en/of fiets dan hoor ik dat graag. In het contract van Roodkapje zit een vervoersovereenkomst. Medicijnen Onder medicijnen vallen alle pillen/zalven/crèmes/drankjes die je bij de drogist vrij kan kopen en ook natuurlijk de medicijnen die zijn voorgeschreven door de huisarts. Sudocreme of ander zinkzalf/billencrème valt OOK onder medicijnen. Indien de toepassing niet ingewikkeld is, ben ik bereid, na overleg en ondertekening van medicatieformulier van het contract van Roodkapje, uw kind zijn medicijnen toe te dienen. (zetpil, hoestdrank etc)ik heb geen diploma s voor moeilijke handelingen en die kan ik en mag ik dan ook niet doen. Uw kind is ziek Een kind dat echt ziek is, hoort bij papa of mama lekker thuis te blijven! Hij of zij kan alleen, in hoge nood, alleen bij mij terecht als ik die dag geen andere kinderen (naast mijn eigen kinderen) te gast heb. Spugen/overgeven en hoge koorts (39+), liever bij papa of mama thuis blijven. Lichte koorts, verkoudheid etc dan is uw kind welkom. Bij kinderziektes zoals waterpokken, graag even overleggen, want niet ieder kind heeft alle ziektes al gehad. Het aantal kinderen Het aantal kinderen dat ik als gastouder mag ontvangen per dag is door de GGD vastgesteld. Per dag mag ik 4 kinderen tegelijkertijd ontvangen. Ik mag maximaal 2 kinderen (van de 4) onder 1 jaar ontvangen. Ik ben in de gelegenheid uw kind op te halen van de peuterspeelzaal. Helaas is de nieuwe brede school wel erg ver lopen en kan ik alleen uw kind op dinsdag, donderdag en vrijdag van school halen MITS het past in de auto. Ik houd rekening met het aantal kinderen en de dagen dat ik moet auto rijden. Op maandag en woensdag kan ik 1 gastkind ontvangen omdat ik Barend naar school moet brengen. Indien je gebruik wilt maken van de maandag en / of de woensdag, dan graag minimaal 3 dagen van te voren melden. Vol=vol.

5 Uren In het contract van Roodkapje staat vermeld welke dagen je afneemt met een schatting van de aantal uren. Dit betekend zodra het contract ingaat dat ik dan ook beschikbaar ben. Komt je kind minder dan de afgesproken uren, dan betaal je toch het afgesproken aantal uren. Ik houd natuurlijk wel rekening met verkeersomstandigheden etc. sta je in de file, kom je 15 minuten later, dan reken ik deze niet door. Kom je eerder ophalen dan de afgesproken tijd dan loopt de klok door. Zo hou je speling. Keertje te vroeg+ keertje te laat = 0 Hebben we afgesproken dat je na de middag slaap komt, dan stuur ik je een bericht (sms of whatsapp) zodra hij zij wakker is. Dan stopt de klok pas bij ophalen. Slaap is goudwaard! Wel verwacht ik dat elke week er redelijk het zelfde er uit ziet. Staat er in het contract van Roodkapje maandag ochtend/middag. Dan verwacht ik ook elke maandag uw kind. Helaas is daarin niet af te wijken, hiermee bedoel ik dat het niet mogelijk is, de ene week wel, de andere week niet. Dan betaald u door, want ik ben beschikbaar. De tijden schrijf ik op de kalender. Deze geef ik weer door aan het einde van de maand aan Roodkapje. Vakantie Ik probeer zoveel mogelijk rekening met iedereen te houden, maar ook ik heb recht op 5 weken vakantie per jaar. GA ik op vakantie, dan hoef je niet door te betalen. Ik maak zo vroeg mogelijk de vakantieplanning bekend, zodat eventueel de zelfde periodes vrij neemt (schoolvakanties). Tussen kerst en oud en nieuw (25 dec 3 jan 2016) en 27 februari 6 maart 2016( Week 9) is Tante Marie gesloten. Dit is de week NA de voorjaarsvakantie. Ik werk wel in de voorjaarsvakantie, omdat niet iedereen vrij neemt van zijn werk in deze schoolvakantie. Er zijn nog meer schoolvakanties, maar ik zou graag van u willen weten of u vrij neemt in deze periodes. Dan kunnen we alles afstemmen op elkaar: Schoolvakanties (gekopieerd van de Jozefschool in Moordrecht) Paasweekend: maart 2016 Meivakantie: 25 april 6 mei 2016 Pinksteren: 16 mei 2016 Zomervakantie: 11 juli 19 augustus 2016 In de zomervakantie ben ik minimaal 2 weken aan een gesloten weg. In januari krijgt u te horen welke twee weken. Wilt u uiterlijk 30 januari aan mij doorgeven wanneer u op vakantie gaat in (eerste helft 2016)

6 Facebook en internet Tante Marie heeft een eigen facebookpagina. Hierop staat regelmatig updates, nieuwsberichtjes, relevante krantenartikelen, nieuws van Roodkapje en ook foto s op. Ik probeer zo min mogelijk gezichtjes herkenbaar op facebook te plaatsen. U zult dan alleen foto s van het achterhoofd of schuin profiel van uw kind zien, tenzij u geen bezwaar maakt aan herkenbare gezichtsfoto s. De foto s zijn momentopnames van de dag die uw kind doorbrengt bij Tante Marie. Denk hierbij aan bezoek aan de kinderboerderij, eetmomentjes en spelen.

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Het opvanggezin Het ritme Spelen De opvangplekken en materialen Ik als gastouder Gastkinderen Het opvanggezin Mijn

Nadere informatie

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand.

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand. Afspraken Naam Familie: Naam Kind(eren): Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s), het/de opvangkind(eren) en de gastouder. Gastouderopvang

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Formulier 110.1 Inschrijfformulier vraagouder

Formulier 110.1 Inschrijfformulier vraagouder Versie: 1.0 Pagina 1 van 5 Formulier 110.1 Inschrijfformulier vraagouder Gegevens van uw kind Achternaam kind: Voornaam kind: Leeftijd: Geslacht Gewenste plaatsingsdatum: Gegevens van de ouder/verzorger(s)

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk.

Huisreglement Maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot uur. Eventuele benodigde uren die hier buiten vallen zijn in overleg mogelijk. Huisreglement 2017 Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s) van de opvangkind(eren). Gastouderopvang De Speelkamer heeft daarom een aantal

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Het opvanggezin 3 Het ritme 4 Spelen 5 De opvangplekken en materialen 6 Ik als gastouder 8 Gastkinderen 9 Het opvanggezin Even voorstellen: Mijn naam

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf!

Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf! Oirschot Welkom bij het kinderdagverblijf! ikook! Oirschot Castaert 98 5688PG Oirschot T:040-3333801 W: www.ik-ook.nu E: oirschot@ik-ook.nu Dit is ons kinderdagverblijf: Guppies Kinderdagverblijf voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Welkom. Welkom bij BIbelOtje. Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes

Welkom. Welkom bij BIbelOtje. Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes Welkom Welkom bij BIbelOtje Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes Algemene info Bij Bibelotje is uw kindje alle werkdagen van 7u30 tot 18u welkom! Een dagje spelen bij Bibelotje kost 25. Er wordt

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan gastouderopvang t Bengeltje

Pedagogisch werkplan gastouderopvang t Bengeltje Pedagogisch werkplan gastouderopvang t Bengeltje Inhoudsopgave: 1) Welkom 2) Spelen en speelgoed 3) Buiten spelen 4) eten 5) Slapen 6) Fantasie en creativiteit 7) Verzorging en hygiëne 8) Ziek worden en

Nadere informatie

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Zomer vakantie 2 juli t/m 10 augustus Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Beste kinderen en ouder/ verzorgers, In dit boekje staat informatie over

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Welkom bij Villa Vrolijk! Voor u ligt onze informatiebrochure. In deze brochure wordt duidelijk wie wij zijn en hoe onze organisatie werkt. Mocht u nog vragen

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje? 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang? 6 Hoeveel kost kinderopvang? 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider

Nadere informatie

Kind in Beeld. Kinderopvang

Kind in Beeld. Kinderopvang Kind in Beeld Kinderopvang Inhoud Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje 4 Waarom breng ik mijn kindje naar de kinderopvang 6 Hoeveel kost kinderopvang 8 Legende Prijs Inkomen Kindje Begeleider Dagen

Nadere informatie

Huisregels en Werkwijze

Huisregels en Werkwijze Huisregels en Werkwijze Inhoudsopgave Hoe te lezen... 3 o Disclaimer... 3 Huisregels... 5 o Wat moet u meenemen voor de opvang... 5 o Ophalen... 5 o Flexibele opvang... 5 o Ziekte... 5 Bij ziekte van uw

Nadere informatie

Gegevens gastouder: Geboortedatum 10-06-1995. Adres. Postcode en woonplaats. Telefoon 06 31 28 29 82. NAW-gegevens kind: Achternaam.

Gegevens gastouder: Geboortedatum 10-06-1995. Adres. Postcode en woonplaats. Telefoon 06 31 28 29 82. NAW-gegevens kind: Achternaam. Gastouder Lisanne Intakeformulier Gegevens gastouder: Achternaam Voornaam Boerakker Lisanne Geboortedatum 10-06-1995 Adres Postcode en woonplaats Telefoon 06 31 28 29 82 E-mail adres Burgerlijke staat

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan 1) Welkom Ik ben Paulien Lakeman. Gastouderopvang Paulien Lakeman is gestart op 01-02-2014. Daarvoor ben ik 5 jaar werkzaam geweest bij een kinderdagverblijf. De diploma s die ik in

Nadere informatie

Informatiegids. Gastouderopvang

Informatiegids. Gastouderopvang Informatiegids 2015 Gastouderopvang Gastouderopvang Informatiegids 2015 Voorwoord Besteouders/verzorgers, Ik ben erg blij dat u heeft gekozen voor Gastouderopvang Poesje mauw. U, als vraagouder, heeft

Nadere informatie

Intakeformulier kinderdagverblijf

Intakeformulier kinderdagverblijf Intakeformulier kinderdagverblijf Datum intakegesprek:..- -20. ( van 1 tot 4 jaar) Algemene gegevens ouder(s)/verzorger(s) en kind Gegevens kind Achternaam Voornamen Roepnaam Geboortedatum Gegevens ouders(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging

Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging Afspraken over de praktische punten van de opvang en verzorging 1. Algemene en medische gegevens Vraagouder één: Email adres Vraagouder twee: Email adres Kind één: kind Allergieën: Allergisch voor: Handelingswijze

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie

Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Naam gastouder: Margriet

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur.

Openingstijden: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is gastouderopvang Paulien Lakeman geopend. Per dag geldt er een minimale afname van 9 uur. Inleiding: Welkom bij gastouderopvang Paulien Lakeman. De opvang is gestart op 01-02-2014 en wordt uitgevoerd door Paulien Lakeman op de Grasdijk 14 te Wervershoof. Het doel van gastouderopvang Paulien

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Praktische informatie. Pedagogisch werkplan Casa Wendela

Pedagogisch werkplan. Praktische informatie. Pedagogisch werkplan Casa Wendela Pedagogisch werkplan & Praktische informatie April 2018 1 Mijn pedagogisch werkplan De Wet Kinderopvang stelt als eis dat één keer per jaar het pedagogisch beleid met de gastouder wordt besproken. Het

Nadere informatie

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Pit Groeihuis Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Aangeboden door 7.30-8.30 uur Brengen van de kindjes Ik maak je nog even mooi,

Nadere informatie

Zo werk ik! Mijn pedagogisch werkplan

Zo werk ik! Mijn pedagogisch werkplan Zo werk ik! Mijn pedagogisch werkplan Naam: Lilya de Vries-Shatunova Datum: 11 december 2017 Inhoud 1. Welkom - Emotionele veiligheid - Persoonlijke competentie - Sociale competentie - Normen en waarden

Nadere informatie

Programma Meivakantie

Programma Meivakantie Programma Meivakantie Locatie Voor alle ouders en kinderen die gebruik maken van BSO Tuinstad Schiebroek Het programma voor de meivakantie is klaar! Bijgaand treft u het programma aan. Om de dagen waarop

Nadere informatie

Werkwijze. Onze visie

Werkwijze. Onze visie Werkwijze Onze visie Ieder kind heeft een eigen persoonlijkheid die in ontwikkeling is. Dit gebeurt vanuit een basis van eigen aanleg en persoonlijkheid. Een belangrijke voorwaarde van Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Natuurlijk is het ook mogelijk om mij eventuele vragen of opmerkingen te stellen of vertellen. Ik hoor deze graag van u.

Natuurlijk is het ook mogelijk om mij eventuele vragen of opmerkingen te stellen of vertellen. Ik hoor deze graag van u. Hartelijk dank voor uw interesse in Gastouderopvang Lydia. In deze folder vindt u alle informatie over de opvang die ik, Lydia Kersten, verzorg. Op deze manier heeft u altijd de mogelijkheid om eventuele

Nadere informatie

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af)

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Dagopvang van 0 tot 4 jaar Prijs per uur 6,67 vergoeding belastingdienst

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. laatst gewijzigd: april 2018

Pedagogisch werkplan. laatst gewijzigd: april 2018 Pedagogisch werkplan laatst gewijzigd: april 2018 De gastouder Mijn naam is Daniëlle Veenhof (juni 1990) en ik woon samen met mijn vriend Marcel (januari 1986) en onze dochter Charlie (oktober 2016) in

Nadere informatie

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje - 1 Peuterspeelzaal t Hummeltje Rhenoyseweg 34a 4152 EL Rhenoy 0345-680805 ; hethummeltje@tele2.nl Peuterspeelzaal t Hummeltje Geachte ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is.

Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Huisregels Kinderopvang Oepsiedoepsie Deze huisregels gelden in combinatie met de Overeenkomst van Opdracht tussen ouder en gastouder, welke door beide partijen ondertekend is. Naam gastouder: Margriet

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Huisregels van Gastouder BijLein

Huisregels van Gastouder BijLein Huisregels van Gastouder BijLein Hieronder vind je de huisregels welke gelden bij Gastouder BijLein, inclusief de tariefwijziging per 1 januari 2019 en bijgevoegd toestemmingsformulier. Met het ondertekenen

Nadere informatie

Kindcentra PCO Gelderse Vallei

Kindcentra PCO Gelderse Vallei Kindcentra PCO Gelderse Vallei (www.kindcentra-pcogv.nl) Intake/inschrijfformulier Kinderdagverblijf/KDV Intake/inschrijfformulier Kinderdagverblijf (KDV) Locatie: : O de Spreng Barneveld O de Koningslinde

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

Of klik hier voor een filmpje over Slim

Of klik hier voor een filmpje over Slim Klik op het kind dat je wilt volgen door de Beemte School! Ik ben Jurre en ik zit in groep 1/2 Ik ben Laura en ik zit in groep 3 Ik ben Maaike en ik zit in groep 5 Ik ben Roald en ik zit in groep 8 Of

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Voorstelling kinderopvanglocatie

Voorstelling kinderopvanglocatie Naam opvanglocatie adres Tel: 03 123 45 67 e-mailadres@stad.antwerpen.be Voorstelling kinderopvanglocatie Naam kinderopvanglocatie vangt kinderen op van 0 tot 3 jaar. Er is plaats voor kinderen. Er is/

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan INLEIDING Dit Pedagogische Werkplan geeft aan wat Kleintje Kikker belangrijk vind in het werken met jonge kinderen, en hoe dit vertaald word naar de dagelijkse praktijk. Het geeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag!

Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag! Goedemorgen allemaal! Je fruit mag je in de bak zetten en je lunch blijft in je tas op de gang. Nog even zwaaien naar papa en mama, tot vanmiddag! binnenloop met draaischijf.....de lettertafel een spelletje

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Vanuit de directie Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Schoolmaatschappelijk werk De spreekuren van schoolmaatschappelijk werk zijn verzet. Het spreekuur van donderdag 21 mei wordt verzet naar dinsdag 19

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

In het kastje mogen al jouw spulletjes: jasje, Pampers, reservekleren (regelmatig nakijken op de maat en het seizoen!), flesjes,...

In het kastje mogen al jouw spulletjes: jasje, Pampers, reservekleren (regelmatig nakijken op de maat en het seizoen!), flesjes,... WELKOM OP DE AFDELING VAN DE BEERTJES. Kim, Katty en Mart zijn je vaste begeleidsters. Jouw tekentje is Dit zal ook op jouw kastje staan. HET KASTJE In het kastje mogen al jouw spulletjes: jasje, Pampers,

Nadere informatie

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl

Leekerweide. Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking. www.leekerweide.nl Leekerweide Even lekker weg! Logeren en opvang van Leekerweide voor kinderen/jongeren met een beperking www.leekerweide.nl Logeren en opvang voor kinderen/jongeren met een beperking Inhoud Doordeweekse

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers.

Bestemd voor ouders en verzorgers. Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Wat vinden kinderen ervan?

Wat vinden kinderen ervan? Een kwalitatieve en kwantitatieve verkenning Contents 1 Belangrijkste bevindingen 5 2 Kwalitatieve verkenning 9 3 Kwantitatieve verkenning 12 4 Bijlage 31 2 Onderzoeksopzet I In dit onderzoek is kinderen

Nadere informatie

Maar als zijn ouders uit bed komen, zijn ze vrolijk en gaan ze gezellig ontbijten. Daarna worden de taken verdeeld die op zaterdag gedaan moeten

Maar als zijn ouders uit bed komen, zijn ze vrolijk en gaan ze gezellig ontbijten. Daarna worden de taken verdeeld die op zaterdag gedaan moeten Edelhart Heb je het al gehoord? Ik ga verhuizen. Ja echt waar, ik alleen. Mijn ouders doen zo moeilijk, dat ik er geen zin meer in heb. Ik heb mijn rugzak van school al vol gedaan met alle spullen die

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE

KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE KINDERDAGVERBLIJF HET ELFJE INHOUD Voorwoord...3 Huisregels van Het Elfje...4 Openingstijden...4 Halen en brengen...4 Dagboekje...5 Afscheid nemen...5 Kleding en luiers...5 Wat te doen bij ziekte...6 Kosten...6

Nadere informatie

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep KAMP 2007 4 augustus tot 11 augustus 2007 Hallo allemaal, Beetje bijgekomen in de vakantie? Mooi! Dan heb je dus genoeg energie opgedaan om op kamp te gaan. Een week lang samen met de rest een gezellig

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis.

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Dit werkboek is bedoeld als ondersteuning bij het trainingsprogramma. De droogbedtraining is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 8 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie: Tel:

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan van Lucky Kids.

Pedagogisch werkplan van Lucky Kids. Pedagogisch werkplan van Lucky Kids. Inhoud 1. Het gastgezin 1.1 Voorstellen 1.2 Werkervaring/opleiding 2. De opvangplekken en materialen 2.1 De ruimes waar de kinderen spelen 2.2 Tijdens de opvang maak

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Kindformulier t.b.v. de gastouder

Kindformulier t.b.v. de gastouder Kindformulier t.b.v. de gastouder Dit formulier wordt door de vraagouders ingevuld en meegenomen naar de gastouder. De gastouder bewaart het in haar gastoudermap. Het formulier wordt ook toegestuurd (per

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013

Nieuwsbrief Waalwijk centrum. Juli 2013 Nieuwsbrief Waalwijk centrum Juli 2013 De bladeren zijn weer aan het vallen: de herfst is begonnen. We genieten nog van een paar mooie zonnige najaarsdagen. Buiten valt er weer genoeg te ontdekken en beleven.

Nadere informatie

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Kleinschalige woon- en onderwijsvormen Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Doenersdreef Zorg Kinderen in Hilversum en Almere Sommige kinderen hebben iets bijzonders. Iets dat ze nét een beetje

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Inschrijfformulier gastouder

Inschrijfformulier gastouder Inschrijfformulier gastouder Met dit formulier kunt u zich aanmelden als gastouder bij de Kinderkoepel. Dit formulier is uitsluitend bedoeld voor intern gebruik bij de Kinderkoepel. De hierin verstrekte

Nadere informatie