MONACO, VEEL GESTELDE VRAGEN EN TIPS V januari 2015 V33

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MONACO, VEEL GESTELDE VRAGEN EN TIPS V9.10 19 januari 2015 V33"

Transcriptie

1 MONACO, VEEL GESTELDE VRAGEN EN TIPS V januari 2015 V33 Schakel de computer in en zet je beeldscherm aan. Roosteren op een prive computer. Technisch is vereist dat je met een legale bijgewerkte Windows-versie werkt. We kunnen helpen met het maken van verbinding (inloggen), maar niet de pc onderzoeken wanneer dat na de gebruikelijke werkzaamheden niet lukt (= de privé pc beheren/ondersteunen). Ondersteuning m.b.t. de nodige instellingen loopt via de helpdesk automatisering Arduin. Om te kunnen roosteren op een Macintosh van Apple, kan er geen gebruik gemaakt worden van de link "roosterprogramma Monaco", op de inlog pagina van de Pipa. In plaats daarvan moet er een Remote Desktop Client geïnstalleerd worden op de Mac om daarmee verbinding maken naar het Terminal Server cluster. Je moet dan verbinding maken met op poort: Inloggen Roosteraars Monaco Inloggen op het roosterprogramma Monaco kan op de volgende wijze: - Ga naar - Button Medewerkers - Button PiPA - Button Roosterprogramma Monaco - Je komt nu in het extern bureaublad Monaco - Vul je inlognaam in, deze is: DOMEIN\GEBRUIKERSNAAM - Vul je wachtwoord in, dit is: je toegekende wachtwoord plus een! (uitroepteken). Let op: de tweede roosteraar van de locatie dient in te loggen met dezelfde gegevens als de eerste roosteraar. De juiste beeldscherminstellingen voor het Monaco rooster is minimaal Inloggen medewerkers Monaco Webportaal Inloggen op het Webportaal voor medewerkers die hun tellerstanden, rooster willen zien. Inloggen m.b.v. je personeelsnummer en voor de eerste keer de pincode 1234, wat je daarna kunt veranderen via Pincode wijzigen. Om het webportaal te kunnen benaderen heeft de webbrowser (alleen via Internet Explorer) enkele instellingen nodig. Hoe je deze in kan stellen kan je terug vinden op: Als je bij het aanmelden 2 x inloggen wil voorkomen: vul je personeelsnummer in, ga vervolgens d.m.v. TAB toets naar het volgende invulveld voor het invoeren van je PINCODE Uitloggen Monaco Je kunt op 2 manieren het roosterprogramma Monaco afsluiten: 1. Ga in het programma naar tabblad Sluiten en klik hier op. 2. Gebruik de combinatietoetsen Alt+F4 Wie ondersteunt de roosteraar? De roosteraar kan voor ondersteuning terugvallen op de hulp van de coach. De coach kan op zijn/haar beurt terugvallen op de ondersteuning applicatiebeheer Monaco. Monaco applicatiebeheer is bereikbaar via de mail:

2 Instellingen rooster De tellerstanden van het rooster dienen als in het voorbeeld ingesteld te staan. Ga vanuit het rooster naar Beeld (1). Dan verschijnt op het scherm de keuze voor instellen. Kies voor: 2. Horizontaal: Totaal telling, en vermeld als datum / Verticaal: Dienstcode 4. Afdeling, indien de roosteraar meerdere locaties als roosteraar heeft, kun je hier middels F5 overschakelen naar een ander rooster. 5. Volgorde: Contracturen Om deze instellingen te behouden, klik dan op Diensten, waardoor je teruggaat naar het rooster. Compensatie feestdagen De compensatie-uren voor de feestdagen (zoals 2 e Pasen, 2 e Pinksteren, etc.) zijn reeds van de te werken uren afgehaald. Dus dienen niet opnieuw in het rooster vermeld te worden. De voor het lopende jaar geldende feestdagen zijn met een rode kleur aangegeven in het rooster. Gebroken diensten Gebroken diensten bestaan niet in Monaco. Hiervoor in de plaats dien je twee dienstcodes in te voeren. De juiste manier om dat te doen is via het dagrooster. Vul de dienstcode in met de vroegste aanvangstijd, klik op de button bekijken en vervolgens op de button toevoegen, en voer de tweede dienst in. In het rooster worden dubbele dienstcodes onderstreept weergegeven. Overlappende diensten worden niet geaccepteerd. PBL PBL staat in de voorkeursdiensten voor iedere locatie zonder tijden vermeld. Dit geeft de mogelijkheid voor een flexibele inzet en houd tevens in dat indien er PBL wordt ingevoerd, met de code PX, er gelijk een menu rechtsonder verschijnt waarin de tijd moet worden vermeld van hoe laat tot hoe laat er PBL wordt opgenomen. Als dit niet wordt ingevuld wordt er wel PBL geroosterd maar worden er geen uren geteld.

3 Attentie: lees eerst even de regeling aanvraag PBL onder Regelingen. Vakantiedagen bij meerdere dienstverbanden Medewerkers die op 2 of meer locaties werken dienen per week hun contracturen aan vakantie per locatie in te voeren, uiteraard op beide locaties. Hiervoor is overleg nodig tussen de roosteraars van de verschillende werkplekken om af te spreken wie welke dagen invoert als vakantie. In weekenddagen (zaterdag en zondag) dient er geen vakantie ingeroosterd te worden, dit zijn in principe roostervrije dagen. Eventueel de code RV (roostervrij) gebruiken. Voorbeeld: Medewerker werkt 20 u. op locatie A en 8 u. op locatie B. Het rooster ziet er dan als volgt uit: zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag Locatie A VR 5u VR 5 u VR 5 u VR 5 u Locatie B VR 8 u Aanvragen Flexpool-diensten Het aanvragen van Flexpool-diensten voor vervanging van ziekte van een medewerker of vacature dient op de volgende wijze te gebeuren: -Inloggen via de Pipa op Mobiliteitscentrum Monaco Aanvragen. -Vul het formulier volledig in. -Bij het invullen van de locatie verschijnen direct eerder aangevraagde diensten. -Dienst wordt via het webportaal (tabblad Aanvragen ) zichtbaar voor flex-medewerkers. Flexpool-medewerkers In het rooster worden eventuele Flexpool-medewerkers vermeld. De diensten die van toepassing zijn voor de eigen locatie zijn vetgedrukt. De overige diensten werkt betrokken medewerker elders. Bij twijfel klik de dienst aan en ga naar dagrooster waar je kunt zien op welke locatie deze dienst is ingezet. REALISEREN: De roosteraar dient zorg te dragen dat de diensten goed geregistreerd staan in het rooster en heeft daarvoor de tijd tot de 5 de van de volgende maand. Daarna zal de coach het rooster realiseren en kan er niets meer veranderd worden in het rooster.

4 Het kopiëren en plakken van een rooster naar en van de Dummy Ga in het dienstrooster op de desbetreffende medewerker staan, zet je cursor op de datum vanwaar je de diensten wilt kopiëren naar de Dummy (Dummy moet wel leeg zijn!) Klik vervolgens het icoontje kopiëren/plakken aan ( zie rode pijl bovenaan in de afbeelding) Nu verschijnt er een nieuw scherm waarin de diensten van de desbetreffende medewerker zichtbaar zijn voor een beperkte periode Sleep het vierkantje onderin van links naar rechts (de diensten worden dan vetgedrukt) Kies vervolgens voor kopiëren of knippen (als je kiest voor kopiëren, dan blijven de diensten ook na het plakken staan bij de desbetreffende medewerker), (als je kiest voor knippen dan verdwijnen na het plakken de diensten bij de desbetreffende medewerker en blijven ze staan bij de dummy) Ga vervolgens op dezelfde datum staan bij de dummy en kies voor plakken, vervolgens worden de diensten bij de dummy geplaatst! Herhaal dit tot alle diensten zijn overgeheveld. Let op wel steeds op de juiste datum gaan staan bij het kopiëren/knippen en plakken!!!!!

5 Hoe verwerken we de (gedeeltelijk) zieke medewerker in het Monacorooster? Indien iemand met zwangerschapsverlof is, wordt de code ZW gebruikt (bestaande diensten eruit halen en gedurende 16 weken de code ZW invoeren). De medewerker krijgt dan wekelijks zijn contracturen in het rooster. Is iemand 100 % (volledig) ziek dan hoef je als roosteraar niets te doen gedurende de eerste 4 weken van de ziekte. Monaco overschrijft alle diensten met ZO (ziekteovername) of met ZS (ziekte slaapdienst. De eindtellerstand van de zieke medewerker kan daardoor niet veranderen. Na 4 weken ziekteverzuim dient er 7 dagen per week ZR (ziekte naar rato) te worden ingevuld, zodat de medewerker hier geen nadeel van ondervind. (De ZO en event. geplande diensten moeten dan vervangen worden door 7 dagen ZR. Doe dit vlak voor je realiseert). Is iemand partieel ziek (gedeeltelijk ziek, gedeeltelijk aan het werk), dan is de betrokken medewerker verplicht de werkelijk gewerkte uren per week door te geven aan de roosteraar(s) van de locatie(s)! Hoe roosteren: de ziekte-uren en de werkelijk gedraaide uren vormen tesamen de afgesproken contractgrootte. De oorspronkelijke diensten moeten eruit gehaald worden en de werkelijk gedraaide diensttijden dienen in het rooster gezet te worden. Het restant ziekte-uren wordt dan gedeeld door 5 werkdagen en vermeld in het rooster met de code ZR (dienstduur dus aanpassen). Voorbeeld: een medewerker werkt normaal 20 u.. Is in dit voorbeeld 75 % aan het werk. Werkt maandag van u. (= 7 u.) en donderdag u. (= 8 u.) Is bij elkaar 15 u., blijft nog 5 u. (= samen 20 u.) over die als ziekte geregistreerd moet worden, wat gedeeld wordt door 5 werkdagen, is 1 u. ZR (ziekte naar rato). Op iedere dag dient er de ZR code ingevoerd te worden en de dienstduur (ZR 1 u.) aangepast te worden. In de weekenden geeft de ZR code 0-u. aan. Indien een medewerker langer dan een half jaar ziek is, wordt er door applicatiebeheer een correctie aangebracht t.a.v. de PBL-uren. Eindafrekening Medewerkers die uit dienst gaan dienen een eindafrekening op te maken in overleg met de coach. De eindafrekening kan pas gemaakt worden nadat betreffende medewerker uit dienst is gemeld door PO&O. LEVENSLOOP Indien een medewerker gebruik maakt van de Levensloopverlof-regeling dan is er na toestemming van de manager hiervoor een speciale code in Monaco in gebruik, t.w.: LV. Deze code vult naar rato de contracturen in en blijven de verlofrechten en PBL ongewijzigd.

6 Webportaal browser instellingen Algemeen: De gebruikte browser dient minimaal de volgende instellingen te gebruiken: Javascript accepteren, Cookies accepteren, Popup s toestaan Internet Explorer 11 Als deinternet Explorer is bijgewerkt naar versie 11, dan kan het zo zijn dat het Monaco Roosterprogramma n niet niet meer wil openen. Er komt dan een foutmelding waarin staat dat de browser niet wordt ondersteund. De oplossing hiervoor is om de website toe te voegen aan de Compatibiliteitsweergave: 1. Klik in het menu op Extra 2. Klik op Instellingen voor de compatibiliteitsweergave 3. Typ in de balk onder "Deze website toevoegen:" 4. Klik op toevoegen 5. Doe dat ook met klik op Deze website toevoegen 6. Klik op sluiten 7. Klik op Extra, Internet Opties 8. Zet het vinkje uit bij Browsegeschiedenis verwijderen bij afsluiten Internet Explorer 7 of 8 of 9 of 10 Ga naar Extra -> Internet opties en stel (zoals hieronder weergegeven) de cookies in met de opties: Daarna IE7/8 afsluiten en weer opstarten.

7 Javascript De browser dient toe te staan dat javascript verwerkt wordt. Internet Explorer 7 of 8 of 9 of 10 Selecteer Internetopties in het menu Extra of in de vervolgkeuzelijst van Extra rechtsboven Klik op de tab Programma's Klik op Invoegtoepassingen beheren Markeer de Java-invoegtoepassing Klik op Inschakelen (bevindt zich onder Instellingen in versie 7). Klik tweemaal op OK Klik op de knop Vernieuwen Selecteer tab Beveiliging en daarna Internet en klik op Aangepast niveau. Ga naar Uitvoeren van script en zet beide opties op Inschakelen. Druk op ok en Toepassen. Popups. De browser dient het openen van Popups toe te staan.

8 Safari Javascript en cookies activeren. Hierna Safari afsluiten en weer opstarten. Opera Javascript inschakelen Cookies accepteren Popups toestaan Hierna Opera afsluiten en weer opstarten.

9 Firefox Javascript inschakelen Popups toestaan Cookies activeren Hierna Firefox afsluiten en weer opstarten.

Telewerken Altrecht. Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop

Telewerken Altrecht. Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop Telewerken Altrecht Overal toegang tot je persoonlijke Altrecht Desktop Wat is Altrecht Telewerken? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Hoe log ik in op Telewerken met mijn SMS Token? 4 Hoe log ik

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009 HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE versie 4.0.2.0 januari 2009 Inhoudsopgave Downloaden Premie Berekening Software 3 Installatie Premie Berekening Software 7 Gebruik Premie Berekening Software 13 Algemene

Nadere informatie

TimeWriter Standard. Handleiding

TimeWriter Standard. Handleiding TimeWriter Standard Handleiding XSO; xbase Software Ontwikkeling Lytsedyk 16 9036ML Menaldum 088-0011800 www.timewriter5.nl 2015 xbase Software Ontwikkeling Inhoudsopgave Inleiding..........................................................5.......Platform.......................................................................6.

Nadere informatie

SQUARE. Dienstroosterplanning. Handboek. Copyright 2013 Wolf Informatica bv

SQUARE. Dienstroosterplanning. Handboek. Copyright 2013 Wolf Informatica bv SQUARE Dienstroosterplanning Handboek Copyright 2013 Wolf Informatica bv INHOUDSOPGAVE DEEL A INLEIDING EN OVERZICHT 1 A.1 Het starten van SQUARE 1 A.2 Het hoofdscherm. 2 A.3 De helpfunctie 7 A.4 Navigatie

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie

Central Station. Handleiding voor applicatiebeheerders

Central Station. Handleiding voor applicatiebeheerders Central Station Handleiding voor applicatiebeheerders Versie 2, september 2011 Inhoudsopgave 1 Over deze handleiding... 4 1.1 Doel van deze handleiding...4 1.2 Conventies...4 1.3 Versie...4 1.4 Meer informatie...4

Nadere informatie

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak datum 24-9-2012 Versie 1.6 Pagina 2 van 15 Inhoud 1. Vereiste instellingen (eenmalig instellen)... 3 1.1 De site van de Mo-zaak toevoegen aan de vertrouwde websites... 3 1.2 Pop-Up blokkering... 4 1.3

Nadere informatie

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM

Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Versie 2.0 Oktober 2006 Auteur: J.E. Fromberg WinkelSLIM Voorwoord Gefeliciteerd met de opening van uw webwinkel. Ook al hebben wij het pakket zo gebruikersvriendelijk mogelijk gemaakt, toch is een handleiding

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie

Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Digitale Cliënten Dossier (DPD) Logopedie Inleiding Het Digitale Cliënten Dossier hierna te noemen, DPD, is een zeer uitgebreide vorm van digitale verslaglegging. Dankzij deze digitale vorm kunnen de gegevens

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING

HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING HANDLEIDING NIEUWE ICT-OMGEVING Handleiding nieuwe ICT-omgeving 1 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Inloggen en uitloggen... 2 3 Openingsscherm en start menu... 3 4 Bestandsbeheer... 6 5 Outlook... 7 6 Windows

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Handleiding vragenlijsten maken met SelectSurvey

Handleiding vragenlijsten maken met SelectSurvey Handleiding vragenlijsten maken met SelectSurvey Inhoudsopgave HANDLEIDING VRAGENLIJSTEN MAKEN MET SELECTSURVEY... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 H1 VRAGENLIJST MAKEN... 3 1. Inloggen... 3 2. Project

Nadere informatie

Handleiding MyBee voor de PC

Handleiding MyBee voor de PC Handleiding MyBee voor de PC Inhoud MyBee in vogelvlucht... 4 Basisprincipes... 4 Het whitelist-principe... 4 Twee whitelists... 4 Drie soorten ouders: tolerant, gemiddeld en streng.... 5 Privacy... 6

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2015 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 30 juni

Nadere informatie

Stappenplan CashLonen. CashLonen. Dit stappenplan helpt Microloon Online klanten bij de overstap op CashLonen! juli 2013. CASH. U telt!

Stappenplan CashLonen. CashLonen. Dit stappenplan helpt Microloon Online klanten bij de overstap op CashLonen! juli 2013. CASH. U telt! Stappenplan CashLonen CashLonen Dit stappenplan helpt Microloon Online klanten bij de overstap op CashLonen! juli 2013 CASH. U telt! INHOUDSOPGAVE 1. STAPPENPLAN CASHLONEN.... 2 1.1 ALGEMEEN... 2 1.2 CASHLONEN

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Team Informatietechnologie Sector Interne Dienstverlening

Team Informatietechnologie Sector Interne Dienstverlening HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET Oktober 2007 INLEIDING Deze handleiding beschrijft het gebruik van de telewerk-voorziening Remote Leeuwnet. Remote Leeuwnet biedt via een beveiligde internet verbinding toegang

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TiC Narrow Casting versie 3.2 TiC Narrow Casting versie 3.2 1 van 41 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina Over TiC Narrow Casting 3 Contactgegevens 4 Systeemeisen 5 Ondersteunde bestandsformaten

Nadere informatie

Nieuw urenregistratiesysteem: het portaal

Nieuw urenregistratiesysteem: het portaal Medewerkershandleiding Nieuw urenregistratiesysteem: het portaal infacilities 13 maart 2012 medewerkershandleiding urenregistratieportaal / DM / AV / JK / MM INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 AFSPRAKEN... 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Solcon secure webmail

Gebruikershandleiding Solcon secure webmail Gebruikershandleiding Solcon secure webmail Quickstart Ontdek Solcon secure webmail in vijf eenvoudige stappen: 1. Start uw computer op. 2. Open de internetbrowser, bijvoorbeeld Internet Explorer. 3. Typ

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie