Het Berkje Het Berkje. WZC Ter Berken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Berkje Het Berkje. WZC Ter Berken"

Transcriptie

1 Het Berkje Het Berkje WZC Ter Berken November 2019

2 Inleiding Voorwoord Motena Voorbije activiteiten Struisvogelboerderij Vivaldi Kaartersclub Strauss Bal Vivaldi Wafelenbak op Strauss Dansen op Strauss Nazomeren op Strauss 11. Trail dwars door Chopin Oliebollenbak Chopin Agenda november Verjaardagen november Overlijdens Train je brain Nieuwe bewoners Inschrijvingen kerstbuffet

3

4

5 Voorbije activiteiten 29 augustus Een zomer afsluiten zonder een ijsje op verplaatsing is als een café zonder bier. Zomer 2019 kort samengevat: 3 hittegolven, veel (water) drinken en af en toe een verfrissend ijsje! 2 september Afdeling Strauss gaat op weg met de huifkar! 6 september Banketbakker Hilde...

6 Voorbije activiteiten 10 september Na een voorjaar en een zomer lang zwoegen, was het oogsten vandaag een feit. De geoogste tomaten, courgetten, paprika's en ajuinen werden door bewoners omgetoverd in een lekkere ratatouille. 12 september Sfeerfoto van de groepsgymnastiek op afdeling Vivaldi. 12 september Afdeling Vivaldi mocht als eerste gebruik maken van de EN-tv. Terwijl Kristof kiné deed konden ze luisteren naar muziek en spelletjes spelen.

7 Voorbije activiteiten 19 september De studenten van het Viso kregen van Nele deskundige uitleg over dementie. Nadien kwamen ze op bezoek in de woonkamer van Strauss. Samen met bewoners werd er over vroeger verteld. 19 september Ivonne op de foto met haar zus. 20 september De zon schijnt en het kriebelt! Dus gaat Strauss op weg naar... het kakelende kippenmuseum in Keiem! Lekkere pannenkoeken en kofie, beestjes zien en aaien onder een stralend zonnetje.

8 Voorbije activiteiten 22 september Schilderen van een oude stoel op Vivaldi. 23 september Een modern bloemstuk maken met hulp van Willy op afdeling Vivaldi. 30 september Chopin gaat shoppen in Kuurne: winkelen, kledij passen, betalen en smullen van een pannenkoek.

9 Voorbije activiteiten 1 oktober Kofie vroeger en nu op Vivaldi! 8 oktober Willy kaart met zijn zus op afdeling Chopin! 11 oktober Kweeperen op Vivaldi!

10 In de kijker Struisvogelboerderij De eigenares staat onze bewoners van Vivaldi op te wachten om hen hartverwarmend te ontvangen. Tijdens een rondleiding geeft ze ons een goede uitleg over de struisvogels met de nodige humor. Het was voor allen zeer leerzaam hoe alles van de struisvogel gebruikt wordt en we kregen de unieke kans om een struisvogelkuiken uit het ei te zien komen. Op het einde van het bezoek kregen we nog enkele proeverijen zoals cake, advocaat en paté...en tot slot nog even snuisteren in de hoevewinkel. Struisvogelveren, struisvogeleieren en eierschalen, struisvogelleer... echt een bezoek waard. Mas, Jozef, Monique, Rachel, Anita, André, Marcel en Diane zullen dit bezoek niet vlug vergeten!

11

12

13 In de kijker Op Strauss genieten ze van de kofie met een goeie elixir en heerlijk vers gebakken wafeltjes.

14 Dansen op Strauss is iets dagelijks. Het is een spontaan bewegen, goed voor hart en ziel. Bovendien is het beter dan Botox en plastische chirurgie!

15 Nazomeren op Strauss

16 In de kijker 11 Trail Roeselare 11- trail Roeselare dwars door afdeling Chopin.

17 Oliebollenbak op Chopin

18 Dankjewel voor de zomergroeten! 17 oktober: DAG VAN DE ZORGKUNDIGEN Warme zorg... ziet er voor mij zo uit: warmte ontmoet en verbindt tussen woorden door zo voel ik dat bij elk van jullie Bedankt voor jullie inzet, jullie motivatie, jullie expertise, jullie vele werk, jullie toewijding, de goede babbels, de orde in de chaos, de vele kopjes kofie, de opbouwende feedback...

19 Agenda November 6 november Huiskoor op woensdag namiddag in zaal Symfonie om 14u15. 8 november Optreden van Jan Wuytens om 14u45 in zaal Symfonie. 13 november Kaartersclub op woensdagnamiddag om 14u30 in zaal Symfonie. 18 november 21 november 13 november 13 november 22 november Openingsbal seniorenweek om 14u45 in zaal Symfonie. Feestmaaltijd seniorenweek. Start om 11u30 met een aperitief! Slotshow door het personeel als afsluiter van de seniorenweek. We starten om 14u45 in zaal Symfonie.

20 Verjaardagen Monique Muyllaert Geboortedatum: 22/11/ Monique woont op Vivaldi. 86 Raymonda Callewaert Geboortedatum: 23/11/1933 Raymonda woont op Strauss. Rosa Misplon Geboortedatum: 25/11/ Rosa woont op Strauss. 83

21 Veel sterkte Gustaf Vandenbogaerde Geboortedatum: 8/1/1935 Overleden op 2/9/2019 Odette Claeys Geboortedatum: 18/6/1937 Overleden op 24/9/2019 Monique Herreman Geboortedatum: 29/06/1938 Overleden op 29/09/2019

22 Train je brain Volg ons op facebook Wij zoeken vrijwilligers Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis.

23 Train je brain

24 Welkom Diane D'Hert Welkom op afdeling Vivaldi! Linda Poelvoorde Welkom op afdeling Vivaldi! 89 Martial Duthoo Welkom op afdeling Vivaldi!

25

26

27 Dominique Devolder, teamcoach afdeling Vivaldi, liet ons weten dat hij een nieuwe uitdaging zal aangaan. Dominique gaat aan de slag op de ICT-afdeling van het AZ Damiaan in Oostende. De selectieprocedure voor een nieuwe teamcoach wordt binnenkort opgestart. In tussentijd blijft Dominique nog even bij ons aan het werk. Een deinitieve einddatum van zijn tewerkstelling zal de komende weken afgesproken worden. We wensen Dominique alvast te bedanken voor zijn inzet en samenwerking de voorbije jaren en wensen hem veel succes toe in zijn nieuwe job!

28 Sfeerbeelden van een geslaagd personeelsfeest