Petrus, wat heb jij gezien? Vertel het ons! Wat deed Jezus? Wie was Hij? Vertel het ons! (zie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Petrus, wat heb jij gezien? Vertel het ons! Wat deed Jezus? Wie was Hij? Vertel het ons! (zie www.kindopmaandag.nl)"

Transcriptie

1 11 februari 2016 jaargang 18 nr. 23 AGENDA Vrijdag 12 februari weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2A 4A 7A (10.45) Dinsdag 16 februari opa en oma middag ; inloopuur ( ) Woensdag 17 februari Oud papier actie Vrijdag 19 februari weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2E 3C 5C (9.00); groep: 1/2B 4B 8C (10.45) Vrijdag 26 februari weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2C 5A 7C (10.45) Maandag 29 februari t/m vrijdag 4 maart voorjaarsvakantie Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen Week 07: 15/02/2016 Thema: Wat gebeurt er nu? Matteüs 14:13-21; :13-20 Petrus is een leerling en vriend van Jezus. Hij maakt bijzondere dingen mee. Vijf broden en twee vissen zijn genoeg voor een grote groep mensen, er is overvloed voor iedereen. Het is een wonder. Na deze gebeurtenis komen Petrus en de andere leerlingen in een storm op het meer terecht. Jezus komt over het water naar hen toe. Als Petrus ziet dat het Jezus is, durft hij zelf ook uit de boot te stappen. Jezus redt hem als hij bang is. Veertigdagentijd In de Veertigdagentijd gaan we met de kinderen op weg naar Pasen. In de Bijbelverhalen die daarbij horen, hebben we dit jaar bijzondere aandacht voor Petrus. Petrus is een leerling en vriend van Jezus. Hij maakt van dichtbij mee wie Jezus is en wat hij doet. De weg die hij met Jezus gaat, is een weg vol wonderen. Petrus ziet hoe vijfduizend mensen genoeg te eten krijgen en hoe Jezus over het water loopt. Hij is er bij als Mozes en Elia verschijnen en er een stem uit de hemel klinkt. Hij hoort Jezus verhalen vertellen, bijvoorbeeld over een man die een grote schuld niet hoefde terugbetalen maar zelf geen medelijden met een ander kende. Petrus ontdekt dat je genoeg kunt hebben als je weinig hebt en dat een koning op een ezel meer hoop geeft dan een koning van pracht en praal. Hij is bij Jezus in de tuin van Getsemane en probeert in de buurt te blijven bij de gebeurtenissen die volgen. En uiteindelijk ziet hij het grote wonder van Pasen: een leeg graf, de nacht is voorbij. God maakt een nieuw begin. Zo ontdekt Petrus dat Jezus niet zomaar een vriend is. Hij is een vriend voor het leven.

2 Vriend voor het leven is ook het thema van deze weken. Met de kinderen gaan we op zoek naar vriendschap in hun eigen leven. We denken na over anderen die belangrijk voor hen zijn. En hoe daarin soms iets doorschemert van dat wonder van Pasen: dat er een Vriend voor het leven is. In deze prachtige periode staat er in elke klas een bureaukalender. Zo komen we elke dag een beetje dichter bij Pasen. Misschien is het mooi om in deze weken ook thuis met uw kind naar Pasen toe te leven. Bijvoorbeeld door de verhalen nog eens te lezen in de (kinder)bijbel, of door samen het projectlied van deze periode nog eens te zingen: Petrus, wat heb jij gezien? Vertel het ons! Wat deed Jezus? Wie was Hij? Vertel het ons! (zie 10/15 minutengesprekken Vorige week heeft u allemaal weer gesprekken gehad over de voortgang van uw kind(eren). We hopen dat u de gesprekken als goed hebt ervaren. We realiseren ons ook dat de tijd soms kort is, heeft u nog vragen of wilt u nog ergens over praten, maak dan nog even een afspraak met de leerkracht. inloop uur Volgende week dinsdag is er weer een inloop uur. U bent van harte welkom om op school te komen en een kijkje te nemen in de klas(sen) van uw kind(eren). Uw kind gaat u van alles vertellen over wat we de afgelopen periode hebben gedaan en waar we mee bezig zijn geweest. Vanuit de IB: Plezier in lezen, het begint al heel jong! Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk: het prikkelt de fantasie en is goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die al op jonge leeftijd ervaren hoe leuk lezen is, gaan zelf meer lezen. En wie vaak voor zijn plezier leest, wordt een goede lezer die het makkelijker heeft op school. Ouders spelen hierin een belangrijke rol. Daarom in de bijlage tien gouden voorleestips. Nieuws uit de OR Na aanleiding van onze vergadering hebben we weer een aantal punten die we graag met jullie willen delen. Deze week hebben jullie kind(eren) (het oudste kind) de folder van de unicefloop ontvangen. Als jullie kind(eren) mee wil(len) doen aan deze sponsorloop kunnen jullie digitaal inschrijven. Doe dit op tijd, want vol = vol. Vanuit het unicefteam willen we even benadrukken dat het wel van belang is dat er sponsors worden gezocht, zodat het goede doel goed gesteund kan worden. Komende week zullen jullie kind(eren) ook de lijst voor de paasbroden/ -eitje actie mee naar huis krijgen. Van het geld dat hier mee verdiend wordt, kopen we weer mooie dingen voor de kinderen. (afgelopen jaar hebben we hier nieuwe voetbaltenues, verf voor de pleinen en beachvlaggen gekocht. En binnenkort wordt er nog een nieuwe duikelstang en bankje op het kleuterplein geplaatst en gekleurde betonnen krukken op de andere pleinen. En op het plein in de Erflanden wordt een klimtoestel geplaatst.) Dus doe je best!!

3 Ten slotte gaat een aantal van ons na dit schooljaar stoppen met de OR, dus zijn we weer dringend op zoek naar nieuwe leden!!! Lijkt het je leuk om ons te versterken of wil je eerst wat informatie en/of een keer meedraaien neem dan contact met ons op via of spreek iemand van ons aan. Groeten, de OR. Nieuws uit de groepen Groep 1/2A Allereerst: fijn dat ik u weer heb kunnen spreken over het welbevinden en de ontwikkeling van uw kind. De afgelopen twee weken zijn we gestart met een nieuw thema. We werken nu over het thema 'Papier'. Dit n.a.v. de voorstelling die we vorige week maandag hebben bezocht. De kinderen vonden het een grappige en leuke voorstelling. Vorige week zijn we gestart met het maken van ons eigen papier. Dit doen we door oud (kranten)papier in heel kleine stukjes te scheuren, hier water bij te doen en zo fijn te malen (met onze handen) dat het een papje wordt. Hierna doen we het in de watertafel waar we het vervolgens met een zeef uit gaan 'vissen'. De kinderen hoopten dat we nu direct al papier hadden, maar eerst moesten we het nog plat stampen (met blokken uit de bouwhoek, wat een goed idee van jullie!) en ophangen aan een waslijn. Voor een aantal was het oude krantenpapier nog niet wit genoeg, dus werd het door hen wit geverfd. Voilà, ons zelfgemaakte papier! Vorige week heb ik een fotoalbum aangemaakt waarin foto's van deze hoek te zien zijn. Ook oefenen we het líedje 'Een hoedje van papier' nog verder. Morgen hebben we namelijk de weeksluiting en laten we zien hoe goed we dit liedje al kunnen zingen. U komt toch ook? Hierbij maken we ook een hoed van papier (waarbij groep 2 er schrijfpatronen op maakt, knap hoor!) en ons eigen papieren theatertje. Wist u dat: - Enkele kinderen op wormenjacht zijn geweest. Vorige week werd er een wormenhotel gemaakt in de groep en hiervoor hadden we natuurlijk nog wormen nodig. Uitgerust met een schep begonnen we de wormenjacht. Helaas hadden nog we niet heel veel succes, maar we zoeken verder! - Groep 2 vorige week de letter 'w' heeft geleerd. Ondertussen hebben we al negen letters aangeboden. De kinderen kunnen u vast vertellen welke dit zijn. - De bouwhoek de afgelopen paar dagen veranderd is in een hoek waar alleen met karton en papier gebouwd kan worden. Benieuwd hoe we dat doen... Wellicht dat u morgen hierover iets zult zien tijdens de weeksluiting... - We de afgelopen dagen veel met modder en water hebben gespeeld op het plein. Lekkere moddertaartjes werden er gemaakt, 'visjes' werden er gevangen en er werden drankjes gebrouwen. Tot slot: volgende week is er een inloopuur. De kinderen kunnen u dan vast vertellen waar we op dit moment mee bezig zijn op school. Tot dan! Vriendelijke groeten, Alle kinderen van groep 1/2a en meester.

4 Groep 1/2B hoedje van papier Het was een schitterende voorstelling vorige week. Wij werken nog tot het inloopuur over papier. Volgende week kunt u alles komen bekijken tijdens het inloopuur en 's middags hebben we dan onze opa's en oma op visite gehad in onze klas. Daar verheugen we ons enorm op! Portfolio's mogen wel meer mee naar school. Groet van de juffen. Groep 1/2C Hoedje van papier! We hebben vorige week een hele leuke voorstelling gehad. In die voorstelling was alles van papier. We gaan zelf deze week ook aan de slag met papier. We vouwen een hoed en maken het kasteel uit de voorstelling. Ook hebben we gezien hoe papier gemaakt wordt. Volgende week dinsdagavond willen de kinderen graag laten zien wat ze allemaal gemaakt/gedaan hebben. Komt u ook naar het inloopuur? We gaan volgende week weer in ons portfolio werken. Wilt u hem weer meegeven aan uw kind? Fijn dat we iedereen weer gesproken hebben tijdens de 10- min. gesprekken. Annelie is deze week voor het laatst in de groep. Ze gaat verhuizen. Annelie, heel veel plezier op je nieuwe school! Vriendelijke groeten van de juffen. Groep 1/2E Ik heb mijn raket in de tuin gezet Eén druk op de knop we stijgen op Momentje maan ik kom er aan En ben ik eenmaal boven bovenop de maan Dan doe ik voor jou alle sterren aan Het lijkt wel de ruimte in onze groep! Allemaal planeten en astronauten, en heeft u ook al gehoord van de raket van mozaïek? Wij hebben al heel veel geleerd over dit thema.

5 Volgende week maken wij weer werkjes voor in ons portfolio. Knippen en plakken is dan de techniek die aan bod komt. Groep 2 oefent o.a. met beginrijm deze week: welke woorden beginnen met de s? Groep 1 is druk bezig met het reproduceren van 3 voorwerpen in de goede volgorde: raket, maan, ster (kleedje erover, weet jij wat er ligt?). Beide spelletjes zijn ook heel gemakkelijk thuis te doen! Vriendelijke groet van de juffen. Groep 1/2F De planeten draaien om de zon, om de zon, om de zon. De planeten draaien om de zon en wij kennen er negen. Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus. Uranus, Neptunus en Pluto ook en dat zijn alle negen Op de Aarde wonen wij, wonen wij, wonen wij. Op de Aarde wonen wij en kijken naar de maan Wij werken in de klas over het thema: de ruimte! We hebben van de schoolbibliotheek boeken geleend over dit thema. Hierin kunnen we lezen en plaatjes kijken. Zo hebben wij al geleerd dat er 9 planeten zijn en dat de aarde daar één van is. Wat we deze week gaan maken blijft nog even een verrassing en is te zien tijdens het inloopuur op dinsdag 16 februari, u komt toch ook? Volgende week maken wij weer een werkje voor in het portfolio. Volgende week dinsdagmiddag mogen de opa s en oma s een kijkje bij ons in de klas nemen, het kijkmoment is van uur tot uur. Wij hopen dat er veel opa s en oma s komen kijken! Vriendelijke groet van juf. Groep 3A Omzien naar elkaar maar ook naar je omgeving Twee weken geleden hebben we het over afval gehad. Onderweg naar de gymzaal zagen we allemaal zwerfafval op de grond liggen. De kinderen hadden het idee om een plasticzak mee te nemen en zwerfafval op te ruimen. Op de foto ziet u hoeveel we gevonden hebben. Deze week leren we zingwoorden lezen. Dit zijn woorden die eindigen op ng. Als we ze gaan leren schrijven hoort de zin het is een zingwoord, net als ding-dong er bij als geheugensteun. Ook leren we woorden lezen die eindigen op een -b of -d. Maandag 22 februari hebben we geen gymnastiek omdat we dan in Erflanden naar de voorstelling Kikkerprinses gaan kijken. Onze tekenschriften zijn vol. We maken nu weekendverhaaltjes. De kinderen krijgen hierbij vier woorden/zinnen als richtlijn: over WIE gaat het, WAAR is deze persoon, HOE gaat het dan verder, Wat gebeurt er DAN en hoe is het EIND? Er worden al prachtige verhalen geschreven. Knap hoor! Zending van de afgelopen twee weken 4,60. Groeten van alle kinderen en de juffen.

6 Groep 3B Vorige week zijn we begonnen met de spelletjes van Veilig Leren Lezen samen met hulpmoeders. Om de beurt gaat er een groepje op de gang een spelletje doen met een moeder. Dit vinden we erg leuk en we leren er ook nog eens van. Deze week hebben we de / ng / geleerd en daarmee leerden we ook zingwoorden te benoemen. Als iets een zingwoord is zeggen we net als ding-dong. Aanstaande dinsdag is het opa- & oma-middag. Van tot zijn de opa s en oma s van harte welkom om eens te kijken hoe het er in onze klas aan toe gaat. s Avonds is het inloopuur en laten de kinderen graag zien wat ze de afgelopen tijd allemaal hebben gedaan. Morgen kunnen we helaas niet in de gymzaal en dus hebben we geen gym. Ook maandag hebben we geen gym, omdat we dan voor een voorstelling naar de Erflanden gaan. De gymspullen kunnen op deze dagen dus thuis blijven. Groetjes van de kinderen en juffen uit groep 3b. Groep 3C Rekenen We oefenen met "verliefde harten" Twee harten samen 10. Sommen die we hiermee kunnen maken moeten we vlot uit het hoofd kennen. 5+5=10 en ook 10-3=7. Ook oefenen we al met "splitsbloemen" 12 kun je verdelen (splitsen) in 6+6 of bv Dat is best nog lastig, maar gelukkig mogen we hier het rekenrekje nog bij gebruiken. Lezen en taal Tot nu toe hebben we alleen "hakwoorden" gelezen en geschreven. "Je schrijft het woord zoals je het hoort." Deze week oefenen we "zingwoorden", "net als ding-dong." Zo leren we er iedere keer een nieuwe categorie bij. Dinsdagmorgen gaan we voor de eerste keer tutor-lezen met groep 6. We hebben er zin in! Opa en oma middag Dinsdagmiddag mogen opa's en oma's bij ons in de klas komen kijken. We laten zien wat we al kunnen en er is vast ook nog wel tijd voor een spelletje. 's Avonds is er dan inloop-uur. De kikkerprinses Maandagmorgen 22 februari hebben we een voorstelling van Kunstmenu: De kikkerprinses. Dat wordt vast leuk!! Wel handig dat het bij ons op school is! Hartelijke groeten van de kinderen en juffen van groep 3c

7 Groep 4A Afgelopen dinsdag hebben we de taaltoets gemaakt. We zijn dus op woensdag gestart met blok 6. Hierbij leren we weer veel nieuwe woorden, zoals: informeren, herinnering, bibberen, neerploffen, in paniek raken, presentator, wankelen en nog veel meer. Ook gaan we leren hoe we een vraagzin moeten maken. Elke zin begint met een vraagwoord: Wie? Wat? Waar? Waarom? Welke? Wanneer? Hoe? Vorige week hebben we ook onze eerste les begrijpend lezen gehad, via de methode leeslink. We hebben geleerd dat het bij begrijpend lezen gaat om het snappen van de tekst. Deze week hebben we geleerd dat er verschillende soorten teksten zijn, zoals: een verhaal, een mop, een gedicht en een lied. Morgen hebben we ook weer weeksluiting! We zijn hard bezig geweest met de voorbereidingen en we nodigen u daarom van harte uit om te komen kijken om uur op de Erflanden locatie. Fijn om alle ouders ook even gesproken te hebben met de 10 minutengesprekken. Ook zijn we heel benieuwd naar alle opa's & oma's, op dinsdagmiddag 16 februari zijn ze uitgenodigd om even te komen kijken/meedoen in de klas. Dat is van tot uur. Ook is er die avond inloopuur en de kinderen hebben hele mooie stripfiguren afgemaakt om de klas te versieren, dus wees welkom! Groetjes van groep 4A en juf. Groep 4B Fijn dat alle ouders vorige week op de 10-minuten gesprekken zijn geweest. Maandag hebben we de taaltoets van blok 5 gemaakt. We beginnen vandaag met blok 6, we leren onder andere hoe je informatie verzamelt over een onderwerp. Deze week zijn we flink aan het oefenen met klokkijken, we oefenen tijden als: vijf voor één en tien voor half twaalf. Er zijn nog veel kinderen die dat erg moeilijk vinden. Wilt u thuis ook eens oefenen? Ik heb gemerkt dat er thuis goed geoefend wordt met het opzeggen van de tafels, super! Morgen hebben we geen gym, omdat de toestellen worden gecontroleerd! Volgende week vrijdag hebben we weeksluiting, we beginnen om uur. U bent van harte welkom. Zendingsgeld: 1,00 Groet, Groep 4b en meester.

8 Groep 4C Volgende week dinsdag is er weer opa- en omamiddag. Alle opa's en oma's zijn dan van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij ons in de klas in onze groep van tot uur. 's Avonds is er voor de ouders de gelegenheid om het werk van de kinderen te bekijken tijdens het inloopuur. We hopen op veel belangstelling! Op dinsdag 29 maart mogen wij, samen met groep 3c naar de centrale bibliotheek, voor het project "Schrijvers voor school". Daar zullen we de schrijfster Iris Boter ontmoeten. Wij zijn op zoek naar ouders die de kinderen willen vervoeren. We zullen die dag rond uur vertrekken en we hopen rond uur weer terug te zijn. Mocht u willen rijden, dan kunt u zich opgeven bij de groepsouders. Geef dan ook even aan hoeveel kinderen u kunt vervoeren. We hebben 3,70 voor de zending gespaard. Hartelijke groeten van de juffen.

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen!

25-02-2016. Pasen. We zullen er met z n allen van smullen! 25-02-2016 Afgelopen 2 weken zijn de rapporten mee naar huis gegaan en hebben wij met alle ouders 10 minuten gesprekken gevoerd. Ook met de kinderen in de bovenbouwgroepen zijn de behaalde resultaten van

Nadere informatie

Immanuelschool. PRIKBORD 18 februari 2016 nr 13. Iedereen hoort erbij! Geplande activiteiten. Ouderavond 23 maart. Regel van de week.

Immanuelschool. PRIKBORD 18 februari 2016 nr 13. Iedereen hoort erbij! Geplande activiteiten. Ouderavond 23 maart. Regel van de week. PRIKBORD 18 februari 2016 nr 13 Immanuelschool Eikenlaan 3 7642 GA Wierden www.immanuelwierden.nl 0546-572478 info@immanuelwierden.nl Ouderavond 23 maart Woensdag 23 maart zal de GGD bij ons een ouderavond

Nadere informatie

24 t/m 28 maart zijn alle kinderen vrij! Goede vrijdag (25 maart) en 2 e Paasdag (28 maart)

24 t/m 28 maart zijn alle kinderen vrij! Goede vrijdag (25 maart) en 2 e Paasdag (28 maart) Wij feliciteren: Guus de Nood, Thijmen Sulkers, Karel Handstede, Eljakim Ligtenberg, Rafe Ooijens, Jamairo Kooreman, Thomas Nelisse, Sanne Ruijzing, Lara Reichel, Nawaaf Ali, Omar Gannam, Mees Visser.

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

12 FEBRUARI 2016 / NUMMER

12 FEBRUARI 2016 / NUMMER WEEKBRIEF 12 FEBRUARI 2016 / NUMMER 26 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Zondag, 14 februari, is het Valentijnsdag, een dag om de liefde te vieren. Ik heb eens gegoogled en heb ontdekt dat

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen Week 25 15/06/2015

AGENDA. Bijbelverhalen Week 25 15/06/2015 vrijdag 12 juni AGENDA 11 juni 2015 jaargang 17 nr. 37 laatste weeksluiting van het schooljaar op locatie Erflanden: om 10.45 u. groep 3B 6A 8B maandag 15 juni groep 8 dode hoekproject, parkeerplaats is

Nadere informatie

Sterrekijkernieuws. In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste informatie over de verhuizing naar de

Sterrekijkernieuws. In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste informatie over de verhuizing naar de Sterrekijkernieuws FEBRUARI 2016 Beste ouders en verzorgers, In deze nieuwsbrief ontvangt u de laatste informatie over de verhuizing naar de Eulerlaan. De laatste dagen zijn we als team hard aan het werk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 Agenda 30 november middagspreekuur voor groep 4 1 dec middag spreekuur overige groepen 4 dec Sinterklaasfeest (gr 5 t/m 8

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

AGENDA. Bijbelverhalen Week 22 25/05/2015

AGENDA. Bijbelverhalen Week 22 25/05/2015 vrijdag 29 mei AGENDA 21 mei 2015 jaargang 17 nr. 34 weeksluiting op locatie Erflanden: om 9.00 u. Groep 1/2 F 4C 6C om 10.45 u. Groep 1/2 C 5A 7C vrijdag 5 juni weeksluiting op locatie Erflanden: om 10.45

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

AGENDA. 15 minutengesprekken. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen Week 47: 16/11/2015

AGENDA. 15 minutengesprekken. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen Week 47: 16/11/2015 12 november 2015 jaargang 18 nr. 12 Vrijdag 13 november AGENDA weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2F 4C 6C (9.00); groep: 3A 5/6B 8A (10.45) Vrijdag 20 november weeksluiting Erflandenlocatie groep:

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

Datum: 22-02-2016 Nieuwsbrief: 13 Jaargang: 7

Datum: 22-02-2016 Nieuwsbrief: 13 Jaargang: 7 Datum: 22-02-2016 Nieuwsbrief: 13 Jaargang: 7 In en om school Ook de afgelopen week hebben we te maken gehad met invaljuffen op de Rehoboth. Juf Herma was de gehele week afwezig door het overlijden van

Nadere informatie

Jaargang 22 nummer 11 Vrijdag 12 februari 2016

Jaargang 22 nummer 11 Vrijdag 12 februari 2016 Jaargang 22 nummer 11 Vrijdag 12 februari 2016 Agenda 12 26 februari 2016 donderdag 18 februari dinsdag 23 februari Bijbelrooster Week 7: 15 t/m 19 februari 2016 Vijf broden en twee vissen Jezus loopt

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders,

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, Groep 1/ 2: Piramidethema: MENSEN ( allemaal mensen). Vorige week hebben de kinderen de letter U van UK aangeboden

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 2 februari 2017 jaargang 19 nr. 20 AGENDA Vrijdag 3 februari Rapporten mee naar huis Maandag 6 februari en donderdag 9 februari: 10-minutengesprekken Dinsdag 14 februari Opa en oma middag; inloopuur (18.30-19.30

Nadere informatie

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen Week 10 : 07/03-11/03 2016. Bericht van Pricoh

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen Week 10 : 07/03-11/03 2016. Bericht van Pricoh 25 februari 2016 jaargang 18 nr. 25 AGENDA Vrijdag 26 februari weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2C 5A 7C (10.45) Maandag 29 februari t/m vrijdag 4 maart Woensdag 9 maart biddag Vrijdag 11 maart voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015

Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 HET LEITJE Lierderholthuis, jaargang 2015-2016 nr.6 6 november 2015 AGENDA Dinsdag 10 november: Donderdag 12 november: Zaterdag 14 november: 12.45 uur Inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige 8.30 uur Studiedag

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

29 augustus 2014. TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 WAKKER WORDEN

29 augustus 2014. TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 WAKKER WORDEN Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.binnenplein.nl 29 augustus 2014 AGENDA Ma 1 Di 2 Woe 3 Informatieavond groep 1 t/m 8 Do 4 Vrij 5 Za 6 Oud

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 12/02/2018

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 12/02/2018 08 februari 2018 jaargang 20 nr. 20 AGENDA Vrijdag 09 februari Kinderen krijgen rapport mee naar huis. Maandag 12 februari 10 minutengesprekken Woensdag 14 februari Stakingsdag : alle kinderen zijn vrij

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Letter Speelgoedmiddag Verjaardag Juf Pors Verjaardagen Gezond eten TAAL - THUIS Bijlage: Jarig Voor alle

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 8 30 november 2015 Nog vier nachtjes slapen Kind op maandag Week 49 30/11-04/12 Thema: Er komt een tijd We beginnen deze adventstijd met verhalen over Jesaja. Hij leeft

Nadere informatie

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 14/01/2019

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 14/01/2019 10 januari 2018 jaargang 21 nr. 16 Dinsdag 15 januari GMR vergadering Dinsdag 22 januari MR vergadering AGENDA Donderdag 24 januari Voorlichtingsavond voortgezet onderwijs (19:00-21:30) Maandag 28 januari

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 17/09/2018

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 17/09/2018 13 september 2018 jaargang 21 nr. 02 AGENDA Maandag 17 september Startgesprekken Woensdag 19 september Startdag PricoH: alle kinderen zijn vrij Donderdag 20 september Startgesprekken GMR Vergadering Vrijdag

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 1/2 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 1/2 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een ander

Nadere informatie

Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 06 oktober 2016 jaargang 19 nr. 06 Vrijdag 07 oktober Dinsdag 11 oktober Leerlingenraad Woensdag 12 oktober Oud Papier Actie AGENDA Opening Kinderboekenweek Weeksluiting op locatie Erflanden: 10.45 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6

Werkstukken maken op PCBO-Het Mozaiek Groep 6 We gaan een werkstuk maken en je mag het helemaal zelf doen. Het is helemaal jouw eigen werkstuk. Maar om je even goed op weg te helpen hebben we hieronder alle stapjes even op een rij gezet. Wat moet

Nadere informatie

AGENDA. Weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2E 3C 5C (09.00); groep: 1/2B 4B 8C (10.45) Alle jarigen deze week: van harte gefeliciteerd!

AGENDA. Weeksluiting Erflandenlocatie groep: 1/2E 3C 5C (09.00); groep: 1/2B 4B 8C (10.45) Alle jarigen deze week: van harte gefeliciteerd! AGENDA Donderdag 3 september Info avond groep 5 (19.30-20.30 uur) 03 september 2015 jaargang 18 nr. 03 Vrijdag 4 september Weeksluiting op locatie Erflanden: groep: 1/2A 4A 7A (10.45 uur) Vrijdag 11 september

Nadere informatie

Welkom Visie De kleuterklas

Welkom Visie  De kleuterklas Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 10 okt no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 10 okt. 2018 no. 455 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Volgende week woensdag 17 oktober vieren alle leerkrachten tegelijk hun verjaardag op Muffendag (meester

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

Jaargang 22, nr 02 Vrijdag, 28 augustus 2015

Jaargang 22, nr 02 Vrijdag, 28 augustus 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 22, nr 02 Vrijdag, 28 augustus 2015 Week 36: ma 31 aug., di 1 sept.1 e oudergesprekken Week 37: vrij 11 sept. gr 1 t/m 3 vrij Week 38: geen bijzonderheden Week 39: geen bijzonderheden

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal

De Taallijn. Peuters Interactief met Taal De Taallijn. Peuters Interactief met Taal Hier wonen wij! Bijlagen activiteitencyclus Dorien Stolwijk en Willy van Elsäcker Redactie José Hillen en Annie van der Beek Op de volgende pagina: Bijlage 1 Voorbeeld

Nadere informatie

Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 09 maart 2017 jaargang 19 nr. 24 AGENDA Vrijdag 10 maart Weeksluiting op Erflandenlocatie: groep: 3B 6A 8C om 10.45 uur Vrijdag 17 maart Weeksluiting op Erflandenlocatie: groep: 1/2A 4A 7A om 10.45 uur

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

weekinfo Agenda: 17 februari oud papier 19 februari OC 21 februari peuteruurtje om 11.0 uur 26 februari voorjaarsvakantie

weekinfo Agenda: 17 februari oud papier 19 februari OC 21 februari peuteruurtje om 11.0 uur 26 februari voorjaarsvakantie weekinfo Datum: vrijdag 16 februari 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De dochter van Jaïrus, Marcus 5:21-43 Jezus stuurt zijn discipelen erop uit, Marcus 6:6b-13 Vijf broden en twee vissen, Marcus

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar!

Over De Veenbrug. Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014. toe te wensen voor het nieuwe jaar! Over De Veenbrug Jaargang 14, nummer 10 13 januari 2014 Deze eerste Over De Veenbrug van 2014 willen we natuurlijk niet beginnen zonder u en jullie allemaal eerst: alle goeds en gezondheid en natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M / TAAL THUIS Cijfer 4 Telspelletjes voor thuis Gezond op school Speelgoedmiddag

Nadere informatie

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38

t Informantje schooljaar 2015-2016 week 38 k.b.s. Sint Theresia directeur: Anja van Manen Postweg 131 locatieleider: Mark Jakobs 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail:theresia@skod.nl tel: 0591-349275 www.sttheresia-skod.nl t Informantje schooljaar

Nadere informatie

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 28/01/2019

AGENDA. Alle jarigen van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Bijbelverhalen 28/01/2019 AGENDA Donderdag 24 januari Voorlichtingsavond voortgezet onderwijs (19:00-21:30) Maandag 28 januari Inloopuur van 18:30 tot 19:30 (groep 1 t/m 7) Voorlichtingsavond voortgezet onderwijs (19:00-21:30)

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie

7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie 7 december school versieren voor kerst 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 21 december - 1 januari kerstvakantie Bijbelles Er klinkt een stem. Matteüs 3: 1-12, Lucas 1: 26-38 en 46-55 Die stem

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 8 februari 2019

weekinfo Datum: vrijdag 8 februari 2019 weekinfo Datum: vrijdag 8 februari 2019 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus en het Loofhuttenfeest, Johannes 7:1-17 Jezus schrijft in het zand, Johannes 8:1-11 Het licht van de wereld, Johannes

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie