Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Rondreis SRI LANKA - 21 dagen Juweel van de Indische Oceaan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ISR Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het oude Ceylon staat voor een combinatie van exotische cultuur en weelderige natuur. Je bezoekt tijdens je rondreis Sri Lanka het onontdekte noorden en oosten van het eiland, je verkent ruïnes van eeuwenoude koningssteden en wandelt door groene theeplantages. In de natuurreservaten speur je naar wildlife als vogels, olifanten en apen. Tenslotte geven de parelwitte stranden en het heldere, met kleurrijke vissen gevulde water je het gevoel in het paradijs op aarde beland te zijn. Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek Vliegtuig 2 Bus Aankomst Colombo Mount Lavinia Mount Lavinia 3 Bus Mount Lavinia Schildpaddencentrum Ambalangoda Hikkaduwa Hikkaduwa 4 Hikkaduwa Hikkaduwa 5 Bus Hikkaduwa Galle Matara Wewurukannala Tissamaharama 6 Tissamaharama / Excursies Yala N.P. en Katagarama Tissamaharama Tissamaharama

2 7 Bus Tissamaharama Udawalawe / Excursies Olifantenopvangcentrum en Udawelawe N.P. 8 Bus Udawalawe Buduruwagala Dowa Tempel Nuwara Eliya 9 Bus Nuwara Eliya Theefabriek Kandy / Excursie Horton Plains Udawalawe Nuwara Eliya Kandy 10 Kandy / Excursie Peradeniya Kandy 11 Bus Kandy Alu Vihare Specerijenplantage Sigiriya Dambulla Dambulla 12 Dambulla / Excursie Polonnaruwa Dambulla 13 Bus Dambulla Mihintale Anuradhapura Anuradhapura 14 Bus Anuradhapura Wilpattu N.P. Jaffna Jaffna 15 Jaffna / Excursie stad en omgeving Jaffna 16 Bus Jaffna Trincomalee Trincomalee 17 Trincomalee / Excursies snorkelen of walvis spotten Trincomalee 18 Bus Trincomalee Negombo Negombo 19 Negombo / Excursie Dutch Channels Negombo 20 Negombo Negombo 21 Bus,Vliegtuig Vertrek Negombo - Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek Je vliegt naar Sri Lanka. De volgende dag land je op het tropische eiland, waar je rondreis Sri Lanka van start gaat. Dag 2: Aankomst Colombo Mount Lavinia Na aankomst ga je naar Mount Lavinia, net iets ten zuiden van Colombo. Ingecheckt en wel kun je in je hotel genieten van een drankje of een duik nemen in het zwembad. s Avonds maak je een tocht door Colombo, de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. Hierbij bekijk je de voornaamste hoogtepunten zoals het schitterende stadhuis, het oude parlementsgebouw en verschillende tempels die deze stad rijk is (eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen).

3 Dag 3: Mount Lavinia ± Schildpaddencentrum ± Ambalangoda ± Hikkaduwa Na het ontbijt reis je richting Hikkaduwa, waarbij je onderweg nog een aantal leuke stops maakt. De reis vervolgt zich in zuidelijke richting naar Ambalangoda, beter bekend als µde stad van de maskers Hier breng je een bezoek aan een werkplaats waar deze bekende dansmaskers met de hand worden gemaakt. Deze worden gemaakt van de inheemse kaduraboom, dit zachte hout is ideaal voor het maken van maskers. Eenmaal gevormd worden ze gekleurd met plantaardige verf. De rit eindigt vandaag in de strandplaats Hikkaduwa. Waar het hotel met zwembad aan het strand is gelegen. TIP: In Kosgoda kun je een bezoek brengen aan een broedplaats van reuzenschildpadden. Hier wordt verteld hoe de eieren geraapt worden en hoe de jonge schildpadjes vervolgens later in zee terecht komen. Soms moet de mens deze eeuwenoude dieren een handje helpen (eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen). Dag 4: Hikkaduwa Vrije dag in Hikkaduwa. Je kunt hier uitgebreid genieten van het strand en het hotelzwembad. Trek je er liever op uit? Dan kun je het binnenland bekijken (eventueel op de fiets). Eindig de dag met de mooie zonsondergang en van de nooit aflatende zwoele zeebries. Liefhebbers kunnen bij de Madu-rivier een optionele riviertocht maken. Deze bijna 2 uur lange boottocht neemt je mee van Balapitiya, onder lage bruggetjes door, tot in de mangroves! Onderweg merk je dat het leven er hier heel anders aan toegaat dan in de stad. Benieuwd hoe ze hier de grote garnalen vangen? Misschien maak je net mee dat ze boven water gehaald worden. Dag 5: Hikkaduwa ± Galle ± Matara ± Wewurukannala ± Tissamaharama Onderweg naar Tissamaharama breng je een bezoek aan Galle. In dit voormalig Hollandse vestingstadje kom je midden in Azië de Leynbaan Street, Grote Kerk en het Utrecht-bastion tegen. Op de vestingmuren van Galle kijk je uit over de prachtige baai en waan je je even in de koloniale tijd. Het fort in Galle werd gebouwd in de 16de eeuw toen Europese handelaren veel interesse hadden in de handelswaar van het oude Ceylon. Je vervolgt je rondreis door Sri Lanka langs de bijzonder mooie kust. Regelmatig heb je mooi uitzicht over de blauwe Indische Oceaan. De omgeving van Weligama staat wellicht het meest bekend om de vele typische Sri Lankaanse paalvissers; mannen die een paal in de zee zetten en bovenin gaan zitten met visgerei. In Matara tref je overblijfselen uit de tijd van de V.O.C., de Redoute van Eck. Je brengt onderweg ook een bezoek aan de Wewurukannala-tempel, hier is het leven van Boeddha weergegeven in de vorm van een stripverhaal. De 50 meter hoge zittende Boeddha bij de Wewurukannala is imposant. Via een trappenhuis aan de achterzijde kun je tot op ooghoogte bij het beeld komen. Eventuele entreegelden onderweg zijn niet inbegrepen. Deze mooie dag eindigt in Tissamaharama, waar je overnacht in een hotel met zwembad.

4 Dag 6: Tissamaharama / Excursies Yala N.P. en Katagarama Vrije dag. Je kunt een optionele ochtendsafari maken in het belangrijkste reservaat van Sri Lanka: Yala Nationaal Park. Hier wordt de savanne afgewisseld met bossen, verschillende meren en immense granieten rotsen. Vooral deze stenen zijn geliefd als uitkijkplaats bij de schuwe panters en beren van Yala. Wilde buffels, herten en vooral grote kuddes olifanten tonen zich regelmatig. In het water loeren de krokodillen op hun prooi. Let op: Yala is meestal gesloten van begin september tot half oktober, de precieze data kunnen verschillen. In dit geval wordt voor deze optionele safari uitgeweken naar Bundala Nationaal Park. Ook het Bundala reservaat kan per jeep worden doorkruist. In dit mooie natuurgebied met savanne, meren en strand, nestelen vooral veel vogelsoorten. Maar dieren als olifanten, herten, apen en krokodillen komen ook hier voor. Deze safari s mogen niet ontbreken tijdens je rondreis Sri Lanka! In de avond kun je optioneel één van de heiligste plekken van Sri Lanka bezoeken, het pelgrimsoord Kataragama. De tempel van de hindoegod Skanda is hier het belangrijkst. Koop wat lotusbloemen of fruit voor een offerande in deze tempel of die van Ganesh, de god met het olifantenhoofd. De kleurvolle ceremonies in Kataragama zijn een unieke ervaring én een duik in de Sri Lankaanse cultuur. Dag 7: Tissamaharama Udawalawe / Excursies Olifantenopvangcentrum en Udawelawe Je reist vanuit N.P. Tissamaharama rechtstreeks naar Udawalawe. Hier check je in bij het Athgira River Camp (onder voorbehoud van wijzigingen). Je kunt een optionele jeepsafari maken in het aangrenzende Udawalawe Reservaat. Het gigantische park heeft een oppervlakte van 308 km² vol verlaten teakplantages, struikgewas en grasland. Udawalawe staat bekend om de grote kuddes olifanten en vele vogelsoorten. Daarnaast leven er ook herten, waterbuffels, wilde zwijnen, luipaarden, apen en vele andere diersoorten. Het reservaat is deels omheind om er voor te zorgen dat dier en mens niet ongewenst met elkaar geconfronteerd worden. Om de avond helemaal in sfeer af te sluiten wordt er een barbecue diner georganiseerd aan het water (diner is inbegrepen; drankjes zijn exclusief). TIP: Je brengt een bezoek aan het Udawalawe Transit Home. Dit olifantenopvangcentrum maakt onderdeel uit een Nationaal Park en is in 1995 opgezet als initiatief van de overheid. Het centrum draait grotendeels op de steun van een aantal natuurbeschermingsorganisaties. Voor verdere financiële steun is er daarnaast ook een pleegouder programma opgezet, waarbij de pleegouders het centrum financieel steunen. In ruil hiervoor mogen ze onder andere de olifant een naam geven en de vrijlating in het wild meemaken.

5 Dag 8: Udawalawe ± Buduruwagala ± Dowa Tempel ± Nuwara Eliya Een mooie rit vandaag, steeds hoger de bergen in! De rit voert je door een gebied met fantastische uitzichten en bergpaden langs steile afgronden en watervallen. Onderweg kun je een bezoekje brengen aan de schitterende, nog weinig door toeristen bezochte, rotssculpturen van Buduruwagala (entreegeld is niet inbegrepen). Je passeert de hoge Ravanaella Waterval en Ella Gap, een weidse kloof die (met helder weer) een fenomenaal uitzicht biedt. In de omgeving van Bandarawella kun je de 2000 jaar oude Dowa tempel bewonderen. Je rit eindigt in een stukje µengeland in de tropen In het aangename stadje Nuwara Eliya vind je Victoriaanse villa's die in Devonshire zouden kunnen staan: tuinen vol rozen, een kunstmatig meer met roeibootjes, gemaaide grasvelden, een golfbaan en vooral verkoelende temperaturen. Je maakt een korte µsightseeing met de bus langs St. Gregory s Lake en de Horse Race course en kunt rondneuzen op de lokale markt. Dag 9: Nuwara Eliya ± Theefabriek ± Kandy / Excursie Horton Plains In de ochtend heb je de mogelijkheid om optioneel Horton Plains te bezoeken. Dit natuurgebied is gelegen is op ruim 2000 meter hoogte, zorg dus voor warme kleding, het kan koud zijn in de vroege ochtend. Hoogtepunten van het park zijn World's End, Bakers Falls en de gevarieerde flora en fauna. De meest populaire wandeling is naar het hoogtepunt µworld s End waar de vlakte opeens ophoudt en je een 600 meter diepe afgrond inkijkt; bij helder weer is het panorama adembenemend. In de loop van de middag reis je naar Kandy. Je maakt een korte stop bij de 109 meter hoge Ramboda Waterval en je ervaart het zelf: je bent overduidelijk in het land van de thee. Theepluksters zijn als kleurige vlinders tussen de struiken aan het werk. Uiteraard breng je tijdens deze rondreis Sri Lanka een bezoek aan de theevelden en een theefabriek. Proef hier eens hoe de echte Ceylon Tea smaakt! De dag eindigt in de stad Kandy, waar je incheckt in je hotel dat beschikt over een zwembad. Dag 10: Kandy / Excursie Peradeniya Vrije dag. Kandy heeft tal van bezienswaardigheden, die je makkelijk op eigen gelegenheid kunt bekijken. Dat kan wandelend, of met een tuktuk. Bezoek in ieder geval de belangrijkste tempel van het eiland, in de Tempel van de Tand wordt een tand van Boeddha bewaard. Kandy telt tal van restaurants, boeddhistische en hindoeïstische tempeltjes en een aangename (deels overdekte) markt waar het heerlijk rondstruinen is. s Avonds kun je naar een traditionele voorstelling van de befaamde Kandydansers. Liever de natuur in? Udawattekele is een beschermd regenwoud, grenzend aan de Tempel van de Tand. Tijdens een wandeling door dit woud ervaar je hoeveel verschillende vogels hier zitten. Op 6 km afstand van Kandy ligt in Peradeniya één van de mooiste botanische tuinen ter wereld, die je optioneel kunt bezoeken. Hier vind je op een gebied van zestig hectaren, in een lus van de Mahaweli-rivier, in totaal meer dan 4000 soorten planten. Een enorme collectie bomen, tropische klimplanten, bamboe- en palmsoorten, orchideeën, specerijen en andere planten.

6 Dag 11: Kandy ± Alu Vihare ± Specerijenplantage ± Sigiriya ± Dambulla Je laat Kandy achter je en reist naar Dambulla. De tocht gaat over binnenwegen met schitterende uitzichten over het centrale bergland. Onderweg maak je een stop bij de boeddhistische tempel van Alu Vihare (entreegeld niet inbegrepen) en een van de vele specerijenplantages waar peper, kaneel, kruidnagel, cacao en gember groeien. De rit voert verder naar Sigiriya, waar je een optioneel bezoek kunt brengen aan de spectaculaire 'Leeuwenrots', dat prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de rots bevond zich ooit een oud fort, gebouwd door koning Kasyapa. Onderweg op de trappen naar boven kom je langs schitterende fresco's, waaronder halfnaakte vrouwen behangen met sieraden. De ingang van het fort wordt bewaakt door twee reusachtige leeuwenklauwen. Het 360 graden uitzicht na de beklimming is magnifiek. Je rijdt verder naar Dambulla, waar je overnacht. Dag 12: Dambulla / Excursie Polonnaruwa Vandaag een vrije dag. Liefhebbers kunnen naar Polonnaruwa (transport per bus is inbegrepen, entreegelden zijn exclusief). Polonnaruwa, een oude hoofdstad van Sri Lanka, was in de 10de en 11de eeuw de belangrijkste stad van het eiland. Vol van bezienswaardigheden, verspreid over een ruim gebied, liggen de belangrijkste echter tamelijk dicht bij elkaar. Het leukste is om hier een fiets te huren om op deze manier de monumenten te bezichtigen. De grootste dagoba van de stad is 55 meter hoog en was vroeger voorzien van een gouden top. Het mooiste is toch wel de groep van vier sublieme Boeddhabeelden, Gal Vihare, gehouwen uit één stuk graniet. De grootste van het stel is de 15 meter lange liggende Boeddha. s Middags kun je eventueel de oude grottempels van Dambulla bekijken. Ze behoren tot de mooiste boeddhistische monumenten ter wereld. De grotten zijn in de loop van meer dan tweeduizend jaar uitgehouwen in een grote rots die zowat tweehonderd meter omhoog steekt uit de groene laagvlakte. Na een bestijging van de stenen trappen opent zich een groots panorama. De vierde grot dateert uit de eerste eeuw voor Christus en is de mooiste. Naast tientallen zittende, staande en liggende Boeddha's en bodhisattva's zijn enkele hindoegoden waaronder de god Vishnoe die altijd herkenbaar is aan zijn blauwe kleur. Religieuze ceremonies trekken ook nu nog vaak duizenden eilandbewoners naar de grotten. Dag 13: Dambulla ± Mihintale ± Anuradhapura Vanuit Dambulla vervolg je je rondreis Sri Lanka door een afwisselend landschap richting Mihintale (entreegeld niet inbegrepen). Deze berg net buiten Anuradhapura is een belangrijk bedevaartsoord. Je treft er tal van religieuze monumenten en gebouwen, waaronder de witte Maha Saya stoepa, een kolossale witte Boeddha en de grote Aradhana Gala-rots. Aangekomen in Anuradhapura, is je dag ter eigen besteding. Je kunt mee op een tour (transport per bus is inbegrepen, entreegelden zijn exclusief) langs het vele moois wat deze eerste hoofdstad van Sri Lanka te bieden heeft. Anuradhapura was 2000 jaar geleden misschien wel de mooiste stad van geheel Azië. De meest opvallende activiteit is wel het bidden rond een grote oude bodhiboom. Deze boom is de enige levende loot van de boom waaronder de Boeddha in 544 voor Christus verlicht werd. Daarmee is deze plek ook één van de heiligste bedevaartsoorden voor boeddhisten in de hele wereld. Behalve de bodhiboom zijn er de immense stoepa's en de resten van paleizen die de moeite van een bezoek waard zijn.

7 Dag 14: Anuradhapura ± Wilpattu N.P. ± Jaffna Via Kilinochchi rijd je in noordelijke richting naar Jaffna. Kilinochchi was tot begin 2009 de hoofdstad van de LTTE groepering, ook bekend als de Tamil Tijgers. Geen zorgen, deze groepering is verslagen door het Sri Lankaanse leger en de regio is (pas recentelijk) weer geopend voor buitenlandse reizigers. Aangekomen in Jaffna, check je in bij je hotel met zwembad. TIP: Tijd voor wat wildlife? Je kunt een optionele safari maken door het Wilpattu Nationaal Park, het grootste natuur reservaat van Sri Lanka. Het park staat naast haar vele meertjes ook bekend om haar rijkdom aan dieren: 31 verschillende zoogdieren waaronder luipaarden, olifanten, lippenberen en waterbuffels, tal van reptielen zoals moeraskrokodillen, Bengaalse varanen, Indiase cobra s, tijgerpythons en schildpadden, en meer dan 200 soorten vogels. Wil je luipaard spotten, in dit park heb je de grootste kans om er één tegen te komen. Dag 15: Jaffna / Excursie stad en omgeving Jaffna ligt aan de mooie Jaffna Lagune, die in verbinding staat met de Indische Oceaan. Niet alleen rijk aan natuurlijk schoon maar ook aan unieke gebouwen. In de ochtend ga je op pad om al het schoons wat Jaffna en omstreken te bieden heeft te gaan bekijken. In de stad zelf vind je tal van schitterende gebouwen, waaronder de bibliotheek, Jaffna Library. De Nallur Kandaswamy-tempel is één van de belangrijkste hindoeïstische tempels in Sri Lanka en de meest indrukwekkende tempel in Jaffna. Na de verwoesting door de Portugezen is de tempel in het jaar 1748 tijdens de Nederlandse kolonisten deels herbouwd. In 2011 is een nieuwe 30 meter hoge Gopuram (monumentale toren) bijgebouwd. Het in 1616 door de Portugezen gebouwde Fort Jaffna is het belangrijkste bolwerk van deze regio. Ruim veertig jaar later hebben de Nederlanders (V.O.C.) in 1658 het fort veroverd en uitgebouwd. Binnen in het fort staan enkele Nederlandse gebouwen, waaronder de Kruyskerk en het huis van de gouverneur. Van de stad Jaffna naar het strand! Casuarine Beach, op het schiereiland Karaitivu, wordt het beste strand in de omgeving van Jaffna genoemd.. Anders dan andere stranden op Sri Lanka, zijn er hier geen palmbomen maar casuarinabomen. Wat het strand nog meer onderscheid is dat er bijna geen golven zijn en langzaam afloopt. Hierdoor kun je honderden meters ver de zee in lopen. Natuurlijk is het aan dit rustige strand ook heerlijk zonnen en tot rust komen. Dag 16: Jaffna ± Trincomalee Na het ontbijt vertrek je naar Trincomalee. Aangekomen in deze stad aan de oostkust check je in bij je hotel dit beschikt over een zwembad. s Middags kun je mee op een stadstour door Trincomalee (transfer inbegrepen, eventuele entreegelden zijn exclusief). Je brengt een bezoek aan een aantal bijzondere plekken, zoals het ooit Portugese, Nederlandse, Franse en Britse Fort Frederick. Gelegen boven op de Swami Rots, net achter Fort Frederick, vind je de bekendste tempel van Trincomalee, de Koneswaram, een hindoetempel ter ere van de god Shiva. Ook breng je een bezoek aan het Trincomalee War Cemetery. Het is één van de zes begraafplaatsen voor soldaten van het Britse koninkrijk die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

8 Dag 17: Trincomalee / Excursies snorkelen of walvis spotten Vrije dag. Trincomalee heeft eindeloze, ongerepte zandstranden. Genietend van verse kokosmelk kom je even helemaal tot rust op Nilaveli Beach of bij het zwembad van je hotel. Je kunt lekker relaxen en een duik nemen in de Indische Oceaan. Trek je er liever op uit? Ga dan mee op een van de excursies. Neem een kijkje onder water en ga mee met de optionele snorkelexcursie vanaf Pigeon Island, gelegen voor de kust van Nilaveli! Het heeft een van de best overgebleven koraalriffen van Sri Lanka, een paradijs voor tal van flora en fauna. Of«Ga mee walvissen en dolfijnen spotten! Deze optionele excursie is vanwege deze rondtrekkende dieren wel afhankelijk van het seizoen (het best van juni tot september). Dag 18: Trincomalee ± Negombo Vandaag doorkruis je het eiland; van Trincomalee aan de oostkust rijd je naar Negombo aan de westkust. Onderweg maak je een stop bij de warmwaterbronnen van Kanniya (entreegeld niet inbegrepen), zeven verschillende bronnen, ieder met een net iets andere temperatuur van het water. Het aangenaam warme water kun je met emmertjes uit de bron scheppen en over elkaar heen gieten. Eenmaal µopgefrist zet de reis naar Negombo zich voort. Aangekomen in het vissersplaatsje Negombo check je in bij je hotel, idyllisch gelegen aan het strand. Even ontspannen na de reis en genieten onder de palmbomen aan het zwembad. Let op: Van mei tot en met oktober verblijf je in verband met de regentijd aan de westkust ook op dag 18 in Trincomalee. In dit geval kun je wat meer de tijd nemen om te genieten van de schitterende stranden en alles wat de omgeving van Trincomalee te bieden heeft. Eventuele activiteiten in Negombo kunnen in dit geval op dag 19 of 20 worden gedaan. Dag 19: Negombo / Excursie Dutch Channels Vrije dag. Even ten oosten van het fort van Negombo loopt een door kokospalmen beschut kanaal de lagune in. Het werd in de Hollandse tijd gegraven om de kaneeloogst veilig naar de kust te vervoeren. Het pad erlangs voert dwars door enkele visserswijken. Met een fiets kun je het kanaal verscheidene kilometers zuidwaarts volgen. Een relaxte aanrader is de optionele excursie waarbij je per bootje door deze 'Dutch Channels' vaart. Op het eind van de middag kun je mee op µsightseeing door Negombo (inbegrepen in je reissom). Vooral de barokke katholieke kerken van de Karava vissers zijn opvallend. In Negombo staan ook nog verscheidene huizen die dateren uit de Hollandse tijd. Dag 20: Negombo Vandaag heb je een vrije dag. Je kunt lekker relaxen bij het hotel of vroeg uit de veren om te zien hoe het stadje tot leven komt. Het is prachtig om te zien hoe elke ochtend de honderden catamarans met hun vierkante zeilen en flinke drijvers tegelijk het ruime sop kiezen om later terug te komen met verse vis voor de vismarkt. Van alles wordt er aangevoerd, van schelpdieren en fel gekleurde koraalvissen tot drie meter lange zwaardvissen en haaien. De vaak enorme vangst wordt op het strand te drogen gelegd. Een optioneel uitstapje is een bezoek aan het door de Nederlander Herman Steur opgezette tehuis voor ouderen bij Gonawila, het zogenaamde µnetherlands Welcome Village Het tehuis is gebouwd als een soort van openluchtmuseum met Nederlandse gevelwoninkjes. Afhankelijke van je vluchtschema verrtek je vanavond of in de loop van de nacht/vroege ochtend van dag 21 naar de luchthaven.

9 Dag 21: Vertrek Negombo - Aankomst De rondreis Sri Lanka is ten einde, het nagenieten kan beginnen. FESTIVALREIS Tijdens vertrekdatum 31 juli 2016 bezoek je het KANDY PERAHERA FESTIVAL in Kandy. NB: De definitieve festivaldatum voor 2016 wordt in het voorjaar vastgesteld door plaatselijke autoriteiten. De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Meer reisinfo'. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? internationale vluchten; alle transport met airconditioned (mini)bus; overnachtingen in hotels met ontbijt, veelal met zwembad; Nederlandstalige reisbegeleiding; sightseeing Colombo / Nuwara Eliya / Kandy / Jaffna / Trincomalee / Negombo; bezoek Schildpaddencentrum / Ambalangoda / Galle / Wewurukannala / Udawalawe Transit Home / Buduruwagala / Ravanaella Waterval / Ella Gap / Dowa-tempel / Theefabriek / Peradeniya botanische tuin / Alu Vihare / Specerijentuin / Sigiriya Leeuwenrots; entreegeld Udawalawe Transit Home / BBQ diner in Udawalawe / luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO2 uitstoot Wat is exclusief? overige maaltijden; optionele excursies; overige entreegelden; fooien; visum; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); vertrekbelasting; reis- en annuleringsverzekering Landarrangement

10 Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2016 voor deze reis bedragen Extra kosten Zakgeld / Bijkomende kosten Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. De hoogte van deze Gezamenlijke Uitgavenpot voor deze reis bedraagt 100,-. Reisdocumenten

11 Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je, naast een geldig paspoort, voor deze reis een elektronische toestemming voor Sri Lanka nodig. Het internationaal paspoort moet aan de volgende voorwaarden voldoen: nog minimaal 6 maanden geldig bij vertrek uit Sri Lanka beschikken over tenminste 2 lege visumpagina s tegenover elkaar Voor een bezoek aan Sri Lanka is een elektronische toestemming verplicht. Deze Electronic Travel Authorization (ETA) dien je zelf voorafgaand aan je reis naar Sri Lanka online aan te vragen op Met een ETA verkrijg je het visum van Sri Lanka bij aankomst aldaar. Je kan met de ETA aanvraag beginnen zodra je de vertrektijdenbrief van ons hebt ontvangen. Deze komt 10 dagen voor vertrek op de mijn.koningaap pagina te staan. Bij de online aanvraag van de ETA dien je 35 US$ met een creditcard te betalen voor een double entry visum met een geldigheid van 30 dagen. Ben je van plan langer dan 30 dagen in Sri Lanka te verblijven, dan zal je een visum bij de Sri Lankaanse ambassade moeten aanvragen. Hiervoor verwijzen we je graag door naar onze partners van het Visumloket Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl. Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Meereizen kind met ouder met andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Accommodatie en transport

12 Vervoer Op onze reis door Sri Lanka leg je de route in zijn geheel over land af. Zo krijg je de beste indruk van het land en de Sri Lankaanse bevolking. Tijdens deze reis hebben we beschikking tot een eigen airconditioned (mini) bus, met alle praktische voordelen van dien. Je bent niet afhankelijk van de dienstregelingen van het openbaar vervoer en kunt zelf bepalen waar en wanneer je stopt onderweg om foto's te maken of om een lokale versnapering te proberen. Accommodatie Tijdens deze reis overnacht je zoveel mogelijk in hotels met tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. Een driepersoonskamer is op aanvraag beschikbaar, let wel: het is vaak een tweepersoonskamer met een extra bed erbij. Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. De hotels zijn over het algemeen gesitueerd in het centrum van de plaats waar we verblijven, óf juist op een mooie plek daarbuiten (bijvoorbeeld dichtbij het strand). De meeste van de geplande accommodaties hebben een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen! Dat geldt voor de accommodaties in Mount Lavinia, Hikkaduwa, Tissamaharama, Kandy, Dambulla, Anuradhapura, Jaffna, Trincomalee en Negombo. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande accommodaties beschikken over gratis Wifi, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten. Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, voorafgaand aan de reis, een eenpersoonskamer aan te vragen. Dit dien je dan bij boeking op te geven. Je betaalt hiervoor een eenpersoonskamertoeslag. Voor veel reizen kun je voor vertrek al een excursiepakket aanschaffen. Zo ben je ervan verzekerd dat je deel kunt nemen aan de belangrijkste excursies. Mocht het minimum aantal deelnemers van een excursiepakket niet gehaald worden, dan ontvang je de kosten voor vertrek weer terug en kun je ter plaatse gewoon de excursies boeken. Indien er voor deze reis een excursiepakket bestaat, kun je hieronder zien welke excursies er in het pakket zijn inbegrepen. Als er geen excursiepakket voor je reis bestaat dan worden hieronder alleen de losse excursies getoond die je ter plaatse optioneel kunt boeken. Excursiepakket ( 102 )

13 Excursie Negombo - Dutch Channels & Sightseeing Negombo Details Per motorboot bezoek je het gebied van de Dutch Channels. Het door de Nederlanders aangelegde kanaal is honderd km lang en deed oorspronkelijk dienst om de Nederlandse kerken en dorpen te bevoorraden. Het is een vogelrijk gebied met meertjes en kreken. Toddytappers lopen als koorddansers over touwen die tussen de palmen gespannen zijn. Van het afgetapte sap van de bloemen van de palmen wordt de sterke lokale drank arrack gestookt. Vaak weet de bootsman wel een illegaal stokerijtje op te sporen. Ook breng je een kort bezoek aan Negombo. In het centrum van dit plaatsje staan nog verscheidene huizen die dateren uit de Hollandse tijd. De Hollandse invloeden zie je ook terug bij het Nederlandse fort. Opvallend zijn de barokke katholieke kerken van de Karava vissers die in Negombo wonen. Hun catamarans zijn voorzien van vierkante zeilen en flinke drijvers aan beide kanten. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): De boottocht zal ongeveer 1½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd in de ochtend of aan het eind van de middag. De sightseeing door Negombo duurt ongeveer een uur. Nuwara Eliya - Horton Plains Inbegrepen: boottocht, transfers, sightseeing Negombo Niet inbegrepen: fooi, entreegelden, drankjes 's Ochtends vroeg vertrek je per jeep of minibus naar de Horton Plains waar je een wandeling naar de verschillende attracties van het nationale park kunt maken. Horton Plains Nationaal Park is een mooi natuurreservaat op ruim 2000 meter hoogte, bestaande uit golvende graslanden met kabbelende forellenbeekjes, stukjes bos en enkele mistige bergpieken. Een hoogtepunt van het park is World s End, hier houdt de vlakte op en plotsklaps sta je voor een diepe afgrond. Bakers Falls is een prachtige waterval. Opvallend is de variëteit aan flora en fauna (vogels, vlinders, apen, herten, eekhoorns, wilde zwijnen en zelfs enkele, overigens zelden waarneembare, luipaarden). De wandeling neemt 3 uur in beslag. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): Het transfer naar het beginpunt van de wandeling is 36 km (circa 75 minuten). Je wandelt circa 3 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt). Inbegrepen: transfers, wandeling, entreegeld Niet inbegrepen: fooi, drankjes

14 Wilpattu Nationaal Park Je maakt een safari per 4x4 jeep door het Wilpattu Nationaal Park, het grootste nationale park van Sri Lanka. Omdat Wilpattu (nog) niet vaak bezocht wordt, kom je waarschijnlijk weinig andere toeristen tegen, de beleving van de natuur is hier op zijn best! Het park met zijn bossen en savanne was voorheen dé plek om luipaarden in het wild te spotten, maar uiteraard moet je hiervoor veel geluk hebben. Andere dieren die in het park leven zijn olifanten, herten, apen, jakhalzen, krokodillen, varanen en wilde zwijnen. Ook zijn er meer dan 200 vogelsoorten; denk aan ijsvogels, arenden, pauwen en bijeneters. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): De safari zal ongeveer 2½ à 3 uur in beslag nemen. Inbegrepen: entreegeld, lokale parkgids, safari per jeep Niet inbegrepen: fooi Losse excursies Excursie Details Prijs Negombo - Dutch Channels & Sightseeing Negombo Ter plaatse boekbaar Per motorboot bezoek je het gebied van de Dutch Channels. Het door de Nederlanders aangelegde kanaal is honderd km lang en deed oorspronkelijk dienst om de Nederlandse kerken en dorpen te bevoorraden. Het is een vogelrijk gebied met meertjes en kreken. Toddytappers lopen als koorddansers over touwen die tussen de palmen gespannen zijn. Van het afgetapte sap van de bloemen van de palmen wordt de sterke lokale drank arrack gestookt. Vaak weet de bootsman wel een illegaal stokerijtje op te sporen. Ook breng je een kort bezoek aan Negombo. In het centrum van dit plaatsje staan nog verscheidene huizen die dateren uit de Hollandse tijd. De Hollandse invloeden zie je ook terug bij het Nederlandse fort. Opvallend zijn de barokke katholieke kerken van de Karava vissers die in Negombo wonen. Hun catamarans zijn voorzien van vierkante zeilen en flinke drijvers aan beide kanten. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): De boottocht zal ongeveer 1½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd in de ochtend of aan het eind van de middag. De sightseeing door Negombo duurt ongeveer een uur. Inbegrepen: boottocht, transfers, sightseeing Negombo Niet inbegrepen: fooi, entreegelden, drankjes 14

15 Negombo - Netherlands Welcome Village Ter plaatse boekbaar In Sri Lanka is het de gewoonte dat de familie voor elkaar zorgt. Als je te oud bent om nog voor jezelf te zorgen dan doet je zoon of dochter dat. Maar wat als je die niet hebt? De Nederlander Herman Steur zette een tehuis voor ouderen op bij Gonawila, het zogenaamde Netherlands Welcome Village. Het is gebouwd als een soort van openluchtmuseum met 84 Nederlandse gevelwoninkjes. Hier worden sinds 1996 bejaarde mensen opgevangen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Ze worden letterlijk van straat gehaald om de laatste paar jaar van hun leven zonder zorgen door te kunnen brengen. Tijdens een rondleiding (meestal door een van de bejaarden) zie je de huisjes, de gebedsplaats voor de vier geloven, de eetzaal en het ziekenhuisje. De rondleiding kost je niks. Natuurlijk kun je wel een donatie doen. 5 Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): Vanaf Negombo is het circa 15 km naar Netherlands Welcome Village. Nuwara Eliya - Horton Plains Ter plaatse boekbaar Inbegrepen: transfer Niet inbegrepen: vrijwillige donatie 's Ochtends vroeg vertrek je per jeep of minibus naar de Horton Plains waar je een wandeling naar de verschillende attracties van het nationale park kunt maken. Horton Plains Nationaal Park is een mooi natuurreservaat op ruim 2000 meter hoogte, bestaande uit golvende graslanden met kabbelende forellenbeekjes, stukjes bos en enkele mistige bergpieken. Een hoogtepunt van het park is World s End, hier houdt de vlakte op en plotsklaps sta je voor een diepe afgrond. Bakers Falls is een prachtige waterval. Opvallend is de variëteit aan flora en fauna (vogels, vlinders, apen, herten, eekhoorns, wilde zwijnen en zelfs enkele, overigens zelden waarneembare, luipaarden). De wandeling neemt 3 uur in beslag. 41 Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): Het transfer naar het beginpunt van de wandeling is 36 km (circa 75 minuten). Je wandelt circa 3 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt). Inbegrepen: transfers, wandeling, entreegeld Niet inbegrepen: fooi, drankjes

16 Tissamaharama - Yala Nationaal Per open 4x4 jeep bezoek je het Yala park waar olifanten Park in kleine en grote kuddes vaak gezien worden. Het Yala park is bekend om zijn vele dieren die hier leven, zo zul je Ter plaatse boekbaar naast de eerder genoemde olifanten buffels, verschillende soorten apen, wilde zwijnen, pauwen, reigers, ijsvogels en spechten zien. Misschien kom je zelfs een luipaard tegen. 57 Udawalawe Nationaal Park - Safari Ter plaatse boekbaar Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): Het transfer naar het Yala Nationaal Park is 25 km (circa 30 minuten). De safari duurt circa 2 à 3 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt). Na afloop rijd je terug naar je hotel in Tissamaharama. Inbegrepen: transfers, safari per jeep, entreegeld, lokale gids Niet inbegrepen: fooi Per 4x4 open jeep bezoek je het Udawalawe Nationaal Park dat bekend staat om de ongeveer 400 olifanten die hier leven. Tijdens een bezoek is het goed mogelijk een hele kudde olifanten in het water te zien spelen, wassen en eten. Ook waterbuffels, apen, sambar herten en zelfs luipaarden komen hier voor. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): De safari zal ongeveer 2½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd aan het eind van de middag. Tegen zonsondergang maak je een goede kans veel wildlife te zien. 57 Wilpattu Nationaal Park Ter plaatse boekbaar Inbegrepen: transfers, entreegeld, lokale parkgids, safari per jeep Niet inbegrepen: fooi Je maakt een safari per 4x4 jeep door het Wilpattu Nationaal Park, het grootste nationale park van Sri Lanka. Omdat Wilpattu (nog) niet vaak bezocht wordt, kom je waarschijnlijk weinig andere toeristen tegen, de beleving van de natuur is hier op zijn best! Het park met zijn bossen en savanne was voorheen dé plek om luipaarden in het wild te spotten, maar uiteraard moet je hiervoor veel geluk hebben. Andere dieren die in het park leven zijn olifanten, herten, apen, jakhalzen, krokodillen, varanen en wilde zwijnen. Ook zijn er meer dan 200 vogelsoorten; denk aan ijsvogels, arenden, pauwen en bijeneters. 51 Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): De safari zal ongeveer 2½ à 3 uur in beslag nemen. Inbegrepen: entreegeld, lokale parkgids, safari per jeep Niet inbegrepen: fooi Festivalinformatie

17 Kandy Esala Perahera Vanaf 8 augustus 2016 is in de stad Kandy het feest van de Esala Perahera. Het is een schouwspel van indrukwekkende omvang en voor de overwegend boeddhistische bevolking een belangrijk festival. Bij dit tien dagen durende feest wordt een kopie van de Tand van Boeddha, die zelf veilig bewaard wordt in de Dalada Maligawa (Tempel van de Tand) in Kandy, in één van de vijf processies meegedragen op de rug van een rijk versierde tempelolifant. Elke avond start de processie op de voorbestemde tijd. Nadat de gezangen en gebeden urenlang overal in Kandy te horen zijn geweest is het plotseling stil. Een daverend kanonschot vanuit de Tempel van de Tand kondigt het begin van de voorbereidingen aan. De beheerder van de Tand heeft drie kwartier nodig om zich in 40 meter lange zijde te hullen. Pas bij het tweede kanonschot zet de stoet zich in beweging. Het is dan al donker en vuurdragers verlichten de optocht. Voelbare spanning Vooraan lopen mannen met lange zwepen. Om de tien passen staan ze stil en slaan met hun zwepen. Het salvo schalt scherp door de nacht. Het gaat nu écht beginnen. De spanning is voelbaar. Tromgeroffel begeleidt de acrobaten die vuur om hun hoofd, nek en ledematen laten ronddraaien. Groepen trommelaars begeleiden de dansers. De muzikanten zien er sprookjesachtig uit in hun lange witte rokken met rode sjerp en hun met sieraden behangen blote bovenlijven. Dansers in trance Diverse groepen dansers trekken voorbij, voornamelijk mannen en ook enkele vrouwen. Elke dans heeft haar eigen symbolische betekenis. Zowel de beweging als de kledij zijn nauwkeurig voorgeschreven. De processie vordert langzaam en staat telkens stil. Het tromgeroffel zwelt aan en uit de groep dansers maken zich acrobaten los die meervoudige salto's door de lucht maken. De in steeds diepere trance rakende dansers maken extatische bewegingen. Groepen van priesters en tempeldienaren in schitterende outfits worden begeleid door een groot aantal in rijke gewaden gehulde olifanten. De olifanten worden vaak verlicht met honderden lampjes, die brandend worden gehouden door een accu op wieltjes achter de olifant aan. Pas als laatst volgt de groep van de Dalada Maligawa. De Tand van Boeddha Omringd door muzikanten en dansers volgt de prachtig aangeklede grootste tempelolifant met op zijn rug het zilveren schrijn met daarin de kopie van het kostbare relikwie: de Tand van Boeddha. Hij wordt geflankeerd door twee eveneens rijk uitgedoste olifanten. Tot slot volgt nog een lange stoet van acrobaten, dansers, zwaardvechters en gelovigen. Op de laatste avond duurt het drie uur voordat de stoet voorbij is. Het doek valt, het feest is over. Dan pas gaat de menigte in drommen naar de kermis. Het tijdstip van de tiendaagse Perahera wordt bepaald door de maanstand. De laatste avond is het volle maan. In 2016 duurt het bruisende festival van 8 tot en met 17 augustus. Ben je niet in de gelegenheid om tijdens de Esala Perahera in Kandy te zijn, dan treden de Kandy Dancers het hele jaar door op met traditionele dans en muziek. Nieuwsberichten LANDINFO SRI LANKA ACHTERGROND INFORMATIE

18 Cultuur Srilankanen begroeten elkaar door de beide handen gestrekt tegen elkaar gedrukt voor zich te houden. Hoe hoger ze de handen houden, hoe meer respect ze tonen. Omgangsregels In Sri Lanka gaan mannen en vrouwen anders met elkaar om dan westerlingen gewend zijn. Opvallend is dat je in Sri Lanka zelden een man en vrouw gearmd over straat ziet lopen. Lichamelijk contact tussen man en vrouw wordt in het openbaar zoveel mogelijk beperkt. Genegenheid tonen in het openbaar is dan ook erg ongepast. Voor contacten tussen dezelfde sekse gelden juist redelijk vrije omgangsregels. Kleding in Sri Lanka Als je respect wilt tonen voor de tradities in Sri Lanka is het raadzaam om kleding te dragen die armen, schouders en benen bedekt. Dat geldt zeker bij bezoek aan kerken, moskeeën en tempels. Die laatste mag je bovendien niet met schoenen of slippers betreden. Neem eventueel sokken mee als je langere tijd een tempelcomplex of historische stad bezoekt; zand en stenen worden in de volle zon gloeiend heet. Korte broeken voor volwassen mannen en zomerkleding voor vrouwen horen alleen aan het strand. Naakt en topless baden is uit den boze. TE GAST IN Sri Lanka Uitgebreide informatie over culturele verschillen en omgangsvormen in Sri Lanka vind je in de reispocket TE GAST IN Sri Lanka (prijs 8,95; verkrijgbaar in boekhandel of te bestellen via Religie De religie in Sri Lanka met de meest aanhangers is het boeddhisme. Ongeveer 69 procent van de bevolking in Sri Lanka is boeddhist, 15 procent is hindoe (vooral Tamils), 6 procent is christen en 7 procent is moslim. Boeddhisme in Sri Lanka Boeddhisten zijn aanhangers van de leer van Siddhartha Gautama, een prins die zo'n 2500 jaar geleden in Noord-India een levensleer verkondigde, die in feite bedoeld was om het verstarde hindoeïsme van die tijd te hervormen. Hij bereikte in zijn leven de Verlichting en ging de geschiedenis in als de Boeddha. Zijn levensleer zegt al dat het wel of niet bestaan van een god of goden feitelijk van ondergeschikt belang is voor de boeddhisten. In navolging van het hindoeïsme beweert de Boeddha dat alles wat bestaat een eeuwige opeenvolging van ontstaan en vergaan is, waaraan in principe niets kan ontsnappen: niet de goden, niet het universum, niet de mensen. Het is hem, de Boeddha, echter wel gelukt om uit dit eeuwige rad van wedergeboorten los te komen. Zijn leer is een ontsnappingsmethode naar het Nirvana, een staat van tijdloze rust en eenheid met alles. Deze status is echter alleen voorbehouden aan de monniken. Leken kunnen tijdens hun leven op aarde hoogstens iets toevoegen aan hun karma en herboren worden in een hogere positie. Men kan zijn karma verhogen door het doen van goede werken, zoals het geven van aalmoezen aan monniken en donaties aan tempels. Het onbaatzuchtig geven, ook wel dana genoemd, is dan ook de belangrijkste vorm van deugdzaamheid die leidt tot een goed karma. Hindoeïsme in Sri Lanka Hindoes hebben de plicht om dagelijks te bidden en kleine offerandes te brengen aan een of meer van hun ontelbare goden. Dit verplicht ritueel wordt puja genoemd. Ook het aanbrengen van de tika, de meestal rode stip tussen de ogen is zo'n ritueel. Dit derde oog is bedoeld om bij voortduring ook de blik te richten op de goddelijke wereld, de wereld achter onze werkelijkheid, die niet meer is dan een verwarrende afspiegeling van de hogere werelden. De belangrijkste puja's die dagelijks in de tempels worden gehouden, vinden plaats bij zonsopgang en zonsondergang. Bij volle maan zijn de boeddhistische tempels het drukst bezocht en bij nieuwe maan die van de hindoes.

19 Taal Op Sri Lanka worden verschillende talen gesproken. Omdat de Singalezen de dominante bevolkingsgroep zijn, is het Singalees (Singala) de officiële taal van Sri Lanka. Je kunt overigens met Engels vrij goed uit de voeten. Desondanks stellen Srilankanen het erg op prijs als je een paar woorden in het Singalees of Tamil kunt zeggen. Enkele woordjes Singalees Welkom, hallo, goedendag Ayubowan! (veel) Dank (bohoma) istuti Hoe heet u? Oyagee? Mijn naam is Magee nama... Ik kom uit Nederland/België Mang netherlands/belgium valin Festivals Sri Lanka telt jaarlijks zo n dertig officiële feestdagen. Belangrijke nationale feestdagen in Sri Lanka zijn; National Day (4 februari), Singalees en Tamil Nieuwjaar (14 april) en Dag van de Arbeid (1 mei). Poya-dagen Boeddhisten vieren iedere volle maan de zogenaamde Poya day. De Poya-dagen vallen elke maand op een ander tijdstip, al naar gelang de stand van de maan. Ze markeren een episode uit het leven van Boeddha of een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van het boeddhisme. Zeer bekend is bijvoorbeeld Durutu Poya in januari ter ere van het eerste bezoek van Boeddha aan Sri Lanka. Vesak Poya in mei staat in het teken van de geboorte, Verlichting en Dood van Boeddha. Op Esala Poya (juliaugustus) wordt de aankomst in Sri Lanka van een tand van Boeddha gevierd. Op Poya-dagen heeft iedereen vrij en is het zeer druk bij de culturele bezienswaardigheden. Duizenden pelgrims brengen op die dag ook een bezoek aan de bedevaartsoorden Adam's Peak en Kataragama, waar kokosnoten geofferd worden. Esala Perahera Op de meeste Poya-dagen worden door de tempels grote perahera s georganiseerd. Dit zijn processies met olifanten en vele muzikanten. De bekendste is de Esala Perahera in Kandy (7-17 augustus 2016), maar ook andere perahera s zijn beslist de moeite waard. De Esala Perahera is een schouwspel van indrukwekkende omvang en voor de overwegend boeddhistische bevolking een belangrijk festival. Tijdens dit tien dagen durende feest wordt een kopie van de Tand van Boeddha in processies meegedragen op de rug van een rijk versierde tempelolifant. Overige religieuze feestdagen op Sri Lanka Tamils vieren op 15 januari 2016 Thai Pongal, een feest ter ere van de nieuwe rijstoogst; op 26 februari Maha Shivratri ter ere van de god Shiva en op 30 oktober 2016 het hindoe lichtfeest Deepavali. Voor moslims zijn de geboortedag van Mohammed (24 december 2015), het driedaagse Suikerfeest (begint op 6 juli 2016) en het Offerfeest (vanaf 11 september 2016) de belangrijkste feestdagen in Sri Lanka. Tot slot zijn ook de christelijke feestdagen Goede Vrijdag en Kerstmis nationale feestdagen.

20 Eten en drinken Srilankanen houden van pittig eten. Bestel je bij het ontbijt een Srilankaans omelet, wees dan assertief als het gaat om de hoeveelheid pepers: wat Silankanen mild noemen, is voor de meeste Europeanen genoeg om tranen van in de ogen te krijgen. Rice and curry op Sri Lanka Voor de bevolking zelf bestaat het eten in Sri Lanka meestal uit rice and curry. Er zijn groentecurries, vis-, eier- en vleescurries en zelfs fruitcurries. Wat ze met elkaar gemeen hebben is de uitgebalanceerde mix aan specerijen waarin ze zijn gesmoord, gebakken, ingelegd of gekookt. Sommige curries zijn erg pittig, maar de maaltijd is vaak voorzien van een brandblusser, de curd, een dikke yoghurt van buffelmelk. Vegetarisch eten op Sri Lanka Langs de kust van Sri Lanka kun je kiezen uit verschillende soorten vis of schaaldieren, die naar keuze gebakken, gegrild of pikant gewokt worden. Als je vis bestelt kun je informeren welke vis die dag gevangen is zodat je weet dat deze vers is. Vegetariërs komen goed aan hun trekken in Sri Lanka. Veel curries zijn vegetarisch, en als je het bij de bestelling aangeeft, kunnen de meeste restaurants ook het vlees vervangen door bijvoorbeeld cashewnoten of kikkererwten. Vruchten en drankjes op Sri Lanka Sri Lanka heeft een uitgebreid aanbod van exotische vruchten zoals mango, rambutan, papaja, ananas, koningskokosnoot, zuurzak, jackfruit, mangosteen, doerian en vele soorten bananen. Kokosnoten zijn goedkoop, verfrissend en een veilige keuze als er geen gebottelde drankjes voorhanden zijn. Voor wat betreft het drinken in Sri Lanka kun je kiezen uit frisdrank en verse vruchtensappen. Srilankanen zelf drinken vooral thee, standaard met melk en veel suiker. Fooien Het geven van een fooi in Sri Lanka is heel gebruikelijk. Dat merk je al direct bij het verlaten van de aankomsthal van het vliegveld. Zorg dat je bij het wisselen in de aankomsthal over wat kleingeld (50 en 100 rupee-biljetten) beschikt, zodat je de kruiers (herkenbaar aan een fel oranje hemd) ongeveer 150 rupee (een euro) per koffer en/of tas kunt betalen. Heb je geen rupees in kleine coupures dan kun je ook met buitenlands geld betalen, bijvoorbeeld 50 eurocent of 1 euro. Welkome aanvulling Voor hotel- en restaurantpersoneel zoals kelners, kamermeisjes en bell-boys is een fooi zeer welkom. Het beste kun je fooien persoonlijk aan het personeel overhandigen. Voor bell-boys is dat 150 rupee voor een koffer, voor kamermeisjes 100 rupee per dag. Voor obers 100 rupee al naar gelang het menu en bijbehorende rekening. Ook de mensen die bij tempels op je schoenen passen verwachten een fooi. Als je een foto maakt van slangenbezweerders of theepluksters is het gebruikelijk om ze een fooi te geven.

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights 21 daagse rondreis Sri Lanka De Highlights Sri Lanka, de parel uit de Indische oceaan, biedt de reiziger een unieke ervaring door zijn uitbundige natuur, schitterende stranden, verlaten koningssteden,

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Sri Lanka Tocht over een paradijselijk eiland Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SSR 4-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een rondreis over dit weelderig begroeide eiland bij

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

Sri Lanka & de Malediven Lustrumreis 15 dagen - 2014

Sri Lanka & de Malediven Lustrumreis 15 dagen - 2014 Sri Lanka & de Malediven Lustrumreis 15 dagen - 2014 Sri Lanka is net zo groot als Nederland maar heeft aan natuurschoon en cultuur ongelofelijk veel te bieden. Eeuwenoude tempels, koloniale sferen, theeplantages,

Nadere informatie

Sri Lanka: complete 15-dgs (rond) reis met privé chauffeur en airco-auto vanaf E. 682,-- p.p. (excl. vliegreis)

Sri Lanka: complete 15-dgs (rond) reis met privé chauffeur en airco-auto vanaf E. 682,-- p.p. (excl. vliegreis) Sri Lanka: complete 15-dgs (rond) reis met privé chauffeur en airco-auto vanaf E. 682,-- p.p. (excl. vliegreis) Introductie: Wij willen ons graag aan u voorstellen en vertellen hoe wij ertoe gekomen zijn

Nadere informatie

Sri Lanka Groene parel van de Indische Oceaan. 16-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 6 hotels Rondreis 1320 km

Sri Lanka Groene parel van de Indische Oceaan. 16-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 6 hotels Rondreis 1320 km Sri Lanka Groene parel van de Indische Oceaan 16-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 6 hotels Rondreis 1320 km Hoogtepunten van deze reis Matale, Sigiriya en Kandy Negombo en Galle Anuradhapura

Nadere informatie

Groepsreis naar Shri Lanka

Groepsreis naar Shri Lanka Groepsreis naar Shri Lanka Donderdag 14 april vrijdag 29 april 2016 Sri Lanka heeft door een rijk koloniaal verleden een diversiteit aan volken en godsdiensten. Dit ziet u terug in de overblijfselen in

Nadere informatie

15 daagse Priverondreis Sri Lanka & Malediven

15 daagse Priverondreis Sri Lanka & Malediven 15 daagse Priverondreis Sri Lanka & Malediven v.a 2198,00 per persoon (vertrek 30 april op basis van 2 personen) Programma Dag 1 Amsterdam - Colombo U vliegt vanaf Amsterdam naar de Sri Lankaanse hoofdstad

Nadere informatie

7 WERELDWONDEREN - Sri Lanka

7 WERELDWONDEREN - Sri Lanka 7 WERELDWONDEREN - Sri Lanka In Sri Lanka zijn zeven locaties (sites) terug te vinden die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Bijzondere locaties die worden beschouwd als onvervangbaar, uniek

Nadere informatie

Sri Lanka & de Malediven - 21-daagse huwelijksreis -

Sri Lanka & de Malediven - 21-daagse huwelijksreis - Sri Lanka & de Malediven - 21-daagse huwelijksreis - Route: Negombo Habarana Kandy Nuwara Eliya Yala Galle Colombo Malediven Vervoer per auto met privéchauffeur, fiets, trein, jeep en tuktuk! Combinatie

Nadere informatie

Sri Lanka Lustrumreis 15 dagen - 2014

Sri Lanka Lustrumreis 15 dagen - 2014 Sri Lanka Lustrumreis 15 dagen - 2014 Sri Lanka is net zo groot als Nederland maar heeft aan natuurschoon en cultuur ongelofelijk veel te bieden. Eeuwenoude tempels, koloniale sferen, groene theeplantages,

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Sri Lanka - Vér-schrikkelijke Aanbieding Parel van de Indische Oceaan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYK 6-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Sri Lanka wordt ook wel de 'Parel van

Nadere informatie

Werkstuk over Sri lanka

Werkstuk over Sri lanka Werkstuk over Sri lanka Inhoud - Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen? blz.3 - Geloof. blz.4 - Landschap blz.5 - Eten en drinken in Sri lanka blz.6 - Wat eten Sri lankanen? blz.7 - Bronnen blz.8 -

Nadere informatie

Ontdek...ervaar en geniet!

Ontdek...ervaar en geniet! Ontdek...ervaar en geniet! Sri Lanka: Parel in de Indische Oceaan Bestemmingen Negombo Dambulla - Sigiriya Habarana - Hiriwaduna Village - Polonnaruwa - Kandy - Kitulgala Nuwara Eliya - Horton Plains -

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

2. Het land Sri Lanka Sri Lanka ligt in het werelddeel Azië. Sri Lanka is een eiland. En ligt in de buurt van India.

2. Het land Sri Lanka Sri Lanka ligt in het werelddeel Azië. Sri Lanka is een eiland. En ligt in de buurt van India. ayubowan in het Singalees betekend dat hallo of goedendag. ik doe mijn spreekbeurt over Sri Lanka 1. inleiding 2. het land Sri Lanka 3. de taal 4. de geschiedenis en goddiensten van Sri Lanka 5. waar Sri

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis SRI LANKA - 21 dagen Juweel van de Indische Oceaan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BIS 8-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het oude Ceylon staat voor een combinatie van exotische

Nadere informatie

BTW BE B KBC BELGIUM RPR

BTW BE B KBC BELGIUM RPR SRI LANKA 2017 Rondreis : 13 dagen Voorstel data: 29 OKTOBER 2017 Hoogtepunten : De prachtige natuur in een paradijselijk decor De schitterende boeddhistische monumenten ( Unsesco sites ) De plantages

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis SRI LANKA - 21 dagen Juweel van de Indische Oceaan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ISR 6-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het oude Ceylon staat voor een combinatie van exotische

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Maak kennis met het échte leven!

Maak kennis met het échte leven! Sri Lanka Maak kennis met het échte leven! INDIA Delft Jaffna Kilinochchi Mannar Wilpattu National Park Vavuniya Trincomalee Anuradhapura Puttalam Chilaw Sigiriya Dambulla Polonnaruwa Batticaloa INDISCHE

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Sri Lanka: Cultuur & Strand Schatten van Ceylon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SSL 4-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Het oude Ceylon is een schitterende, tropische bestemming

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Ayubowan! Rondreis : 15 dagen Voorstel data : zaterdag 04 februari tot zaterdag 18 februari 2017 GEGARANDEERDE AFREIS!

Ayubowan! Rondreis : 15 dagen Voorstel data : zaterdag 04 februari tot zaterdag 18 februari 2017 GEGARANDEERDE AFREIS! SRI LANKA Ayubowan! Rondreis : 15 dagen Voorstel data : zaterdag 04 februari tot zaterdag 18 februari 2017 GEGARANDEERDE AFREIS! Hoogtepunten : De prachtige natuur in een paradijselijk decor De schitterende

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Sri Lanka 'on a Shoestring' Ontmoeting met hindoes en boeddhisten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SSK 4-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Sri Lanka wordt ook wel de 'Parel

Nadere informatie

Spectaculair Sri Lanka, de highlights én de minder betreden paden

Spectaculair Sri Lanka, de highlights én de minder betreden paden Reisprogramma: Spectaculair Sri Lanka, de highlights én de minder betreden paden 24 dagen uit en thuis Dag 1, vertrek Amsterdam Vertrek uit Amsterdam afhankelijk van vluchtschema. Dag 2, aankomst Colombo

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

Sri Lanka met de kinderen, 13 dagen

Sri Lanka met de kinderen, 13 dagen Sri Lanka met de kinderen, 13 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Colombo - Negombo Dag 2 Negombo Dag 3 Negombo - Sigiriya -Giritale Dag 4 Giritale, excursie Polonnaruwa met fietstocht Dag 5 Giritale -

Nadere informatie

Sri Lanka & Malediven met de kinderen, 21 dagen

Sri Lanka & Malediven met de kinderen, 21 dagen Sri Lanka & Malediven met de kinderen, 21 dagen Reisschema Dag 1 Vlucht Amsterdam - Colombo Dag 2 aankomst Colombo - Negombo Dag 3 Negombo - Sigiriya - Giritale Dag 4 Giritale, excursie Hiriwaduna Dag

Nadere informatie

UW BESTEMMING: SRI LANKA

UW BESTEMMING: SRI LANKA UW BESTEMMING: SRI LANKA 15-daagse privé reis Sri Lanka Sri Lanka, zoals Ceylon sinds 1971 officieel heet, is een tropisch eiland midden in de Indische Oceaan. Ondanks de kleine afmeting is Sri Lanka een

Nadere informatie

Sri Lanka: complete 14-dgs (rond) reis met privé chauffeur en airco-auto vanaf E. 673,-- p.p. (excl. vliegreis)

Sri Lanka: complete 14-dgs (rond) reis met privé chauffeur en airco-auto vanaf E. 673,-- p.p. (excl. vliegreis) Sri Lanka: complete 14-dgs (rond) reis met privé chauffeur en airco-auto vanaf E. 673,-- p.p. (excl. vliegreis) Introductie: Wij willen ons graag aan u voorstellen en vertellen hoe wij ertoe gekomen zijn

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Sri Lanka 42 PAREL VAN DE INDISCHE OCEAAN

Sri Lanka 42 PAREL VAN DE INDISCHE OCEAAN Sri Lanka 42 PAREL VAN DE INDISCHE OCEAAN Highlights TRINCOMALEE HABARANA SIGIRIYA POLONNARUWA SRI LANKA 1 2 WAIKKAL KALUTARA BERUWELA BENTOTA AHUNGALLA SEEDUWA NUWARA ELIYA ELLA NATIONAAL PARK HORTON

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka.

Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka. Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka. !!! inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. Sri-Lanka en de en de weetjes & Kenmerken. 3. Sri Lanka en de Geschiedenis. 4. bevolking.

Nadere informatie

Reisvoorstel 17 daagse combinatiereis Srilanka/Malediven 31 juli tot en met 16 augustus 2018

Reisvoorstel 17 daagse combinatiereis Srilanka/Malediven 31 juli tot en met 16 augustus 2018 Reisvoorstel 17 daagse combinatiereis Srilanka/Malediven 31 juli tot en met 16 augustus 2018 Beste Mark en Evie, Met heel veel plezier heb ik deze combinatiereis Srilanka/ Malediven voor jullie samengesteld

Nadere informatie

SRI LANKA. Van 15 tot 25 februari 2020 Begeleide groepsreis. presenteert

SRI LANKA. Van 15 tot 25 februari 2020 Begeleide groepsreis. presenteert presenteert SRI LANKA Van 15 tot 25 februari 2020 Begeleide groepsreis De "Parel van de Indische Oceaan", zo wordt Sri Lanka ook wel genoemd, ligt ten zuiden van India. Sri Lanka heeft een rijke geschiedenis

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Sri Lanka & Malediven

Sri Lanka & Malediven Sri Lanka & Malediven Brommeravontuur in Sri Lanka, 12 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Colombo Dag 2 aankomst Colombo - Wattala Dag 3 Wattala - Kandy Dag 4 Kandy Dag 5 Kandy - Polonnaruwa Dag 6 Polonnaruwa

Nadere informatie

- REISVOORBEELD - 8 WERELDWONDEREN IN SRI LANKA

- REISVOORBEELD - 8 WERELDWONDEREN IN SRI LANKA 8 WERELDWONDEREN IN SRI LANKA In Sri Lanka zijn acht locaties (sites) terug te vinden die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Bijzondere locaties die worden beschouwd als onvervangbaar, uniek

Nadere informatie

Sri Lanka met de kinderen, 20 dagen

Sri Lanka met de kinderen, 20 dagen Sri Lanka met de kinderen, 20 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Colombo Dag 2 aankomst Colombo - Negombo Dag 3 Negombo - Anuradhapura Dag 4 Anuradhapura, - Sigiriya - Giritale Dag 5 Giritale, kookworkshop

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Sri Lanka Tocht over een paradijselijk eiland Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SSR 4-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een rondreis over dit weelderig begroeide eiland bij de

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis SRI LANKA - 16 dagen Schatten van Ceylon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BIR 6-18 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Sri Lanka, het vroegere Ceylon, kent een diversiteit aan

Nadere informatie

Rondreis Sri Lanka & Malediven, 21 dagen

Rondreis Sri Lanka & Malediven, 21 dagen Rondreis Sri Lanka & Malediven, 21 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Colombo Dag 2 aankomst Colombo - Negombo Dag 3 Negombo - Anuradhapura, excursie Mihintale Dag 4 Anuaradhapura Dag 5 Anuradhapura -

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Sri Lanka Tocht over een paradijselijk eiland Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SSR 4-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een rondreis over dit weelderig begroeide eiland bij de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Sri Lanka 'on a Shoestring' Ontmoeting met hindoes en boeddhisten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SSK 4-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Sri Lanka wordt ook wel de 'Parel van

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Rondreis SRI LANKA - 21 dagen BIS

Rondreis SRI LANKA - 21 dagen BIS Rondreis SRI LANKA - 21 dagen BIS 4-18 21 Rondreis SRI LANKA - 21 dagen Juweel van de Indische Oceaan BIS 4-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1 Vertrek

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis SRI LANKA - 16 dagen Schatten van Ceylon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: IST 8-18 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Sri Lanka, het vroegere Ceylon, kent een diversiteit aan

Nadere informatie

Sri Lanka veelgestelde vragen 7 Favorieten 12 In vogelvlucht 14. Reisinformatie, adressen, websites. Kennismaking Feiten en cijfers, achtergronden

Sri Lanka veelgestelde vragen 7 Favorieten 12 In vogelvlucht 14. Reisinformatie, adressen, websites. Kennismaking Feiten en cijfers, achtergronden Sri Lanka veelgestelde vragen 7 Favorieten 12 In vogelvlucht 14 Reisinformatie, adressen, websites Informatie 18 Weer en reisseizoen 20 Reizen naar Sri Lanka 22 Overnachten 25 Eten en drinken 28 Actieve

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

18-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR:

18-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: 18-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: Sri Lanka Ontmoet de Boeddhistische monniken REISPERIODE: Maandag 4 november 2019 t/m donderdag 21 november 2019 Sri Lanka Ontmoet de Boeddhistische monniken 18-daagse groepsrondreis

Nadere informatie

25 jaar! de Sri Lanka specialist. Het grootste reisaanbod. naar de parel in de. Indische Oceaan RONDREIZEN STRANDVAKANTIES BOUWSTENEN EXCURSIES

25 jaar! de Sri Lanka specialist. Het grootste reisaanbod. naar de parel in de. Indische Oceaan RONDREIZEN STRANDVAKANTIES BOUWSTENEN EXCURSIES BM AIR REIZEN Al meer dan 25 jaar dé Sri Lanka specialist! SRI LANKA Stel zelf uw eigen reis samen met onze bouwstenen, excursies en hotels Vraag ook naar onze andere reisgidsen: 25 jaar! de Sri Lanka

Nadere informatie

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA 21 januari t/m 3 februari 2018 Op deze reis combineren we al het goede dat zuid-india te bieden heeft. Reis samen met yogadocenten Atul Mulji en Saskia Grootegoed van Mumbai helemaal

Nadere informatie

10 - DAAGSE LUXE VLIEG RONDREIS OEGANDA!

10 - DAAGSE LUXE VLIEG RONDREIS OEGANDA! 10 - DAAGSE LUXE VLIEG RONDREIS OEGANDA! Door middel van binnenlandse vluchten en de meest luxueuze lodges dit veelzijdige land ontdekken, dit is Oeganda exclusief! INHOUDSOPGAVE De meest luxueuze lodges

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Aankomst in Colombo De bus Na aankomst gelijk het zwembad in Er zijn sjops..... dus gaan we sjoppen Varen in de lagunes Zo kan het ook Traditionele vissers Eten bij Ammehula Samen aan de kokosmelk Veel

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 26 januari Aankomst in New Delhi, overnachting in de bruisende wijk Paharganj. 27 januari Ochtend: groepsbijeenkomst met

Nadere informatie

11-daagse reis Uganda:

11-daagse reis Uganda: 11-daagse reis Uganda: Dag 1: 09.50 uur van Amsterdam naar Entebbe Aankomst om 22.25 uur vliegveld Entebbe We worden opgehaald en slapen in Guinea hotel in entebbe voor 1 nacht. Dag 2: We worden om 10.00

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

sri lanka hotels en rondreizen op maat 2018

sri lanka hotels en rondreizen op maat 2018 sri lanka hotels en rondreizen op maat 2018 Sri Lanka Discovery 10-daagse privé-rondreis met vertrek vanuit Brussel Mystic Pearl 12-daagse privé-rondreis met vertrek vanuit Brussel Dag 2: Negombo (D) hotel:

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Maleisië. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Maleisië. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Maleisië Malakka Na aankomst op het super moderne vliegveld van Kuala Lumpur worden we met de bus meteen naar Malakka gebracht. Malakka is kleurrijk stadje. Er rijden met bloemen versierde riksja's rond.

Nadere informatie

Sri Lanka - Jaffna & het noorden, 4 dagen, verblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka - Jaffna & het noorden, 4 dagen, verblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236116 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka - Jaffna & het noorden, 4 dagen, verblijf vanuit comfortabel hotel Maak iets speciaals van je rondreis door Sri

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008 Studiereis Lanzarote & Fuerteventura 21 september t/m 25 september 2008 21 september 2008 s Ochtends in aller vroegte verzamelen we op Schiphol met 20 reisagenten voor de studiereis naar Lanzarote & Fuerteventura.

Nadere informatie

Victoria Watervallen en het beste van Botswana

Victoria Watervallen en het beste van Botswana Victoria Watervallen en het beste van Botswana 7 daagse reis door oogstrelende en waterrijke natuurpracht Profiel Geheel verzorgd Safari in Afrika s mooiste safarigebied: Chobe en Okavango Delta Eén van

Nadere informatie

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236110 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Een van de mooiste stranden van

Nadere informatie

Parel van de Indische Oceaan

Parel van de Indische Oceaan SRI LANKA Parel van de Indische Oceaan 14 21 november 2011 DAG 1: MAANDAG 14 NOVEMBER 2011 Afspraak op Brussels Airport om 12u10 voor de check-in van uw vlucht naar Colombo, via Doha. Vertrek om 15u10

Nadere informatie

sri lanka hotels en rondreizen op maat

sri lanka hotels en rondreizen op maat sri lanka hotels en rondreizen op maat Sri Lanka Discovery 10-daagse privé-rondreis met vertrek vanuit Brussel Dag 1: vertrek Internationale vlucht van Brussel naar Colombo. Dag 2: Negombo Standaard hotel:

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

U Mundu a Ti, enjoy your world

U Mundu a Ti, enjoy your world PHU QUOC RELAX AND ADVENTURE 7 dagen / 6 nachten code: PhuAdv03 Phu Quoc, the diamant island Where nature and paradise come together Het eiland Phu Quoc is nog redelijk onbekend en soms nog verlaten en

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis SRI LANKA AVONTUUR - 21 dagen Paradijselijk palmeneiland Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FSR 8-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis Sri Lanka voor

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis SRI LANKA AVONTUUR - 21 dagen Paradijselijk palmeneiland Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KSR 8-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis Sri Lanka voor

Nadere informatie

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012

INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 KNALPRIJS 2700 EURO BEGELEIDE NEDERLANDSTALIGE GROEPSREIS EIGEN ORGANISATIE INDIAN SUMMER IN OOST CANADA VAN 3 TOT 14 OCTOBER 2012 3 OCTOBER : TORONTO ******************* Aankomst in Toronto waar u op

Nadere informatie

BEST OF UGANDA 13 DAGEN

BEST OF UGANDA 13 DAGEN jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 BEST OF UGANDA 13 DAGEN 1 VLUCHTEN SN 465 26NOV 3 BRUSSEL - ENTEBBE 10U25 22U50 SN 465 08DEC 3 ENTEBBE - BRUSSEL 23U50 06U05 Prijs per persoon taks incl : 636.17

Nadere informatie

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun

Natuur en Cultuur. Dag 1 Maun BOTSWANA SELF DRIVES Natuur en Cultuur Dag 1 Maun U haalt de 4x4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide 1-2 uur durende overdracht van de auto, de uitrusting en de route. Er is volop gelegenheid

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie