ticken 1 HANDLEIDING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ticken 1 HANDLEIDING"

Transcriptie

1 ticken 1 HANDLEIDING

2 ticken 2 0. SAMENVATTING VOOR SNELLE STARTERS Handleidingen worden vaak niet of slecht gelezen. Daarom hier een korte samenvatting voor wie snel aan de slag wil. Benodigdheden en zelfwerkzaamheid De TICKEN typecursus is zo gemaakt dat personen zonder externe begeleiding kunnen leren typen. Voorwaarde is dat zij de beschikking hebben over - een computer met internetverbinding en Adobe Flash Player voor de interactieve mogelijkheden en video s geïnstalleerd en - een adres. Het is belangrijk om een van de laatste versies van Flash Player op de computer te hebben. De meeste recente versie is in een paar tellen eenvoudig en gratis te installeren via en te klikken op Kies voor Flash Player. Drie lessen per week of dagelijks Het is aan te raden om een planning te maken waarbij de 30 lessen in bijvoorbeeld weken zijn afgerond, ook al is er 12 maanden toegang. De reden: leren blind typen is een voorbeeld van "motorisch leren", net als pianospelen, lopen, fietsen, autorijden etc.: je kan het alleen leren door regelmatig te herhalen. Elke les heeft 6 oefeningen, m.u.v. de introductieles en de laatste les, het proefexamen. Als je stopt na een oefening, gaat de cursus de volgende keer dat je inlogt weer verder met de eerstvolgende. Om de toetsaanslagen goed vast te leggen in de hersenen, is het van belang dat je bijvoorbeeld elke dag 2 oefeningen doet of bijvoorbeeld om de dag minimaal 4 oefeningen. Typematje Skinny Typehelp Een handig hulpmiddel om te leren blind typen is de Skinny Typehelp, een siliconenrubberen typematje dat de letters op de toetsen afdekt en voorkomt dat de cursist naar de vingers blijft kijken. Door met de SKINNY TYPEHELP te oefenen, kun je je beter concentreren op het aanslaan. Ook haal je een hoger aantal aanslagen per minuut dan met onbedekte letters. Wetenschappelijk onderzoek heeft dit aangetoond. Een serieuze aanrader. Examen De cursist kan pas examen doen als de laatste les is afgerond. Het examen is online. Als de cursist is geslaagd voor het examen, ziet de coördinator dat op zijn dashboard en ontvangt, net als de cursist, het typediploma als pdf per .

3 ticken 3 De cursist en Mijn Ticken De cursist Albert Eensteen is toegevoegd door zijn coördinator en heeft daar een over ontvangen: Albert kan nu gaan met het tijdelijke wachtwoord inloggen bij mijn ticken dat rechtsboven op de website van ticken.nl staat vermeld. Albert komt na inloggen op zijn persoonlijke pagina: Hij heeft nu vier keuzes. I. Mijn typecursus Hier kan hij verder beginnen of verder gaan met de typecursus.

4 ticken 4 Tijdens elke oefening ziet Albert aan de blauwe gekleurde balk hoe hij vordert in de oefening. Als hij een letter fout aanslaat zal hij een geluidsignaal horen en de letter zal rood kleuren. De rode kleur verdwijnt pas als hij de juiste toets aanslaat. Na afloop van elke oefening ziet Albert het Scorebord en zijn score ten opzichte van de beste 9 cursisten in Nederland. Tot les 17 ziet Albert alleen zijn nauwkeurigheid. Pas vanaf les 17 wordt ook de typesnelheid getoond. Nauwkeurigheid is voorlopig belangrijker. Typesnelheid komt vanzelf al Albert langer en vaker heeft getypt. II. Mijn studieresultaten Albert kan na elke oefening de studieresultaten zien. In de kalender is te zien op welke dagen Albert heeft geoefend. Als Albert met de cursor op de gewerkte dag gaat staan, ziet hij de resultaten terug.

5 ticken 5 III. Mijn persoonlijke gegevens Hier kan Albert zijn persoonlijke gegevens eventueel wijzigen. Hij kan onderaan drie adressen toevoegen. Deze personen ontvangen na afronding van een complete typeles (er zijn er 30) een met de studieresultaten. Dat kunnen collega s zijn, familieleden,... IV. Examen Persoonlijke gegevens op het diploma Het is van belang dat de cursist voor het examen zijn geboortedatum correct heeft opgegeven in zijn persoonlijke pagina, omdat die datum ook op het diploma staat. Een verkeerde geboortedatum op het diploma kan daarna vanuit beveiligingsoverweging niet worden gewijzigd. De cursist kan pas examen doen als de laatste les is afgerond. De laatste les is een proefexamen. De cursist kan dan bepalen of hij voldoet aan de exameneisen of nog even moet blijven oefenen. Als het proefexamen is gemaakt wordt de cursist automatisch toegelaten tot het examen. Het examen is online en kan op bedrijf of thuis gedaan worden. Als de cursist is geslaagd voor het examen, ontvangt de cursist per het diploma als pdf-bestand.

6 ticken 6 V. Uitloggen Uitloggen doet Albert door rechtsboven op Uitloggen te klikken. 4. De inhoud en opbouw van de typecursus Achtergrond en lesinhoud De leerstof is in een reeks zinvolle leertaken verdeeld. Als ze tot een goed einde zijn gebracht, resulteren deze in de vaardigheid om te kunnen blind typen met tien vingers. Elke stap is zo gekozen dat daardoor een optimale oriënteringsbasis wordt opgebouwd voor de volgende stap in de reeks. Na de introductieles krijgt de cursist 28 typelessen en er wordt afgesloten met les 29, het proefexamen. Effectieve aanpak Deze typecursus werkt effectiever dan veel andere typecursussen. Normaliter leert de cursist eerst alle letters, daarna gaat men woordjes leren en uiteindelijk leert men ook zinnen. Uiteraard leert de cursist eerst de basispositie A S D F voor de linkerhand en J K L ; voor de rechterhand. Echter, vervolgens worden de letters zoveel mogelijk aangeleerd zoals deze qua frequentie voorkomen in de Nederlandse taal: positie letter % 1 e 18,91 2 n 10,03 3 a 7,49 4 t 6,79 5 i 6,50 6 r 6,41 7 o 6,06 8 d 5,93 9 s 3,73 10 l 3,57 11 g 3,40 12 v 2,85 13 h 2,38 14 k 2,25 15 m 2,21 16 u 1,99 17 b 1,58 18 p 1,57 19 w 1,52 20 j 1,46 21 z 1,39 22 c 1,24 23 f 0,81 24 x 0,04 25 y 0,04 26 q 0,01 (verhouding) (bijna 1 op 5) (ca. 1 op 10) (ca. 1 op 13) (ca. 1 op 15) (ca. 1 op 15) (ca. 1 op 16) (ca. 1 op 17) (ca. 1 op 17) (ca. 1 op 27) (ca. 1 op 28) (ca. 1 op 29) (ca. 1 op 35) (ca. 1 op 42) (ca. 1 op 44) (ca. 1 op 45) (ca. 1 op 50) (ca. 1 op 63) (ca. 1 op 64) (ca. 1 op 66) (ca. 1 op 68) (ca. 1 op 72) (ca. 1 op 81) (ca. 1 op 123) (ca. 1 op 2.500) (ca. 1 op 3.000) (ca. 1 op ) Daardoor leert de cursist eerst de E, dan de N, et cetera. Het grote voordeel is dat de cursist al heel snel echte woorden en zinnen kan gaan typen. Dat is erg motiverend en belangrijk. Leren blind typen is namelijk niet zozeer de afzonderlijke toetsaanslagen automatiseren,

7 ticken 7 maar is vooral toetscombinaties automatiseren. Elk woord wordt door onze hersenen gezien als een plaatje en elk plaatje heeft zijn eigen toetscombinatie. Overzicht van de lessen Les Inhoud 0. Introductieles: over typen en QWERTY-toetsenbord 1. De linkerhand: A S D F en de spatiebalk; de reliëfstreepjes op de F en J toetsen, de typereflex en ontspanningsoefeningen 2. De rechterhand voor de J K L en de puntkomma (;) 3. Herhaling van de basisposities A S D F J K L ; en ontspanningsoefeningen 4. Letter E en een gezonde werkhouding achter de computer 5. Letter N en de Enter toets 6. Letter I en de gezonde werkhouding 7. Letter R 8. Letter U 9. Letter G en de Backspace toets 10. Letter H 11. Letter T en leesteken punt (.) en de ontspanningsoefeningen 12. Letter O en de gezonde werkhouding 13. Letter M, de gezonde werkhouding en de ontspanningsoefeningen 14. Letter C 15. Letter P 16. Letter V 17. Leesteken komma (,). Vanaf deze les wordt ook de typesnelheid getoond. 18. Letter B en de Shift toets voor onder andere de hoofdletters 19. Letter W 20. Letter Z 21. Letter Y 22. De toets met het cijfer 2 en 23. Letter X en het koppelteken (-) 24. Letter Q 25. De toets met het cijfer 1 en het uitroepteken (!) 26. De toets met de slash (/) en het vraagteken (?) 27. De leestekens dubbele punt (:) en de underscore (_) 28. De toets met de apostrof ( ) en aanhalingstekens ( ) 29. Het oefenexamen: gedurende 7 minuten een oefenexamentekst. Het examen typevaardigheid, dat kan leiden tot het typediploma. Men leert derhalve alle 26 letters van ons alfabet en de belangrijkste leestekens,zijnde. -!? en de leestekens die worden gebuikt bij s en : / _. Doordat de toetsen met het uitroepteken en vraagteken worden geleerd, leert men automatisch ook de cijfers 1 en 2. Er is bewust gekozen om niet elk leesteken en elk cijfer op te nemen in de typelessen. Enerzijds omdat cijfers en leestekens als $, % en ^ etc. zeer sporadisch in onze taal voorkomt, maar bovenal omdat de motivatie van de cursist zou afnemen tot een nulpunt. In de examen typevaardigheid staan sinds oudsher ook geen cijfers of zelden voorkomende leestekens.

8 ticken 8 De Typereflex -methode van TICKEN Dankzij de TICKEN Typereflex -methode leermethode leer je in de helft van de ''normale'' tijd blindtypen. Je verliest geen tijd aan saaie, onzinnige lettercombinaties, maar leert meteen woordjes typen. Als je kan blind typen, typ je namelijk zoals je leest: hele woorden. Dit is ook wetenschappelijk bewezen en de basis van de Typereflex -methode: je hersenen herkennen het plaatje van een woord zelfs als je alle binnenste letters op andere volgorde zet. Probeer de tekst in het gele vlak maar eens te lezen: Volgens Dr. J. van Leyden (1993) is het grote verschil tussen blind typen en zoekend typen: Wie kan blind typen, typt zonder na te denken, via een reflex, in hele woorden. Het woord wordt via een geheugenbuffer zo veel mogelijk in z n geheel naar de vingers doorgestuurd. Slechts bij moeilijke of onbekende woorden typt de blindtyper letter voor letter. Je leert bij TICKEN ook zonder de stress van tijdsdruk: niet het aantal slagen per minuut is voorlopig het doel, maar de nauwkeurigheid, oftewel de ontwikkeling van je typereflex. De snelheid van typen neemt toe naarmate de ervaring groter wordt. Examen doen De cursist kan pas examen doen als de hele typecursus is doorlopen. Dus pas als de laatste les is afgerond, kan de cursist examen doen door binnen Mijn Ticken op Examen doen te klikken.

pagina 1 van 42 ticken DOCENTENHANDLEIDING v1.6 typecursus voor het onderwijs

pagina 1 van 42 ticken DOCENTENHANDLEIDING v1.6 typecursus voor het onderwijs pagina 1 van 42 ticken DOCENTENHANDLEIDING v1.6 typecursus voor het onderwijs Pagina 2 van 42 ticken Inhoudsopgave 1. Samenvatting voor snelle starters 3 Tips 7 2. Gezonde werkhouding achter het keyboard

Nadere informatie

pagina 1 van 25 ticken DOCENTENHANDLEIDING v1.8 (dec 17)

pagina 1 van 25 ticken DOCENTENHANDLEIDING v1.8 (dec 17) pagina 1 van 25 ticken DOCENTENHANDLEIDING v1.8 (dec 17) Pagina 2 van 25 ticken Inhoudsopgave De laatste wijzigingen zijn oranje gemarkeerd. 1 Samenvatting voor snelle starters 1.1 Inloggen 3 1.2 Invoeren

Nadere informatie

Hand-out Cursisten Online cursus scholen versie 2015 Informatie Typetuin

Hand-out Cursisten Online cursus scholen versie 2015 Informatie Typetuin Hand-out Cursisten Online cursus scholen versie 2015 Informatie Typetuin 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 2. De Typetuin... 4 3. Eisen waaraan de PC/laptop moet voldoen voor de Typetuin... 4 4. Inloggen

Nadere informatie

Wat leuk dat u onze online typecursus gaat volgen! De komende tijd gaat u leren om met tien vingers blind te typen.

Wat leuk dat u onze online typecursus gaat volgen! De komende tijd gaat u leren om met tien vingers blind te typen. Hand-out Cursist Online volwassenen cursus Informatie Typetuin versie aug 2015 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 2. De Typetuin... 4 3. Eisen waaraan de PC/laptop moet voldoen voor de Typetuin... 4 4. Inloggen

Nadere informatie

Ambrasoft Typen. Handleiding cursist

Ambrasoft Typen. Handleiding cursist Typen handleiding Ambrasoft Typen Handleiding cursist Introductie INHOUD Over Ambrasoft Typen Wat is Blind typen? Cursus methode Hoe werkt de cursus? Over Ambrasoft Typen Ambrasoft typen is ontwikkeld

Nadere informatie

Typprogramma 1: Ducktypen

Typprogramma 1: Ducktypen Typen Typprogramma 1: Ducktypen In de cursus werkt het kind mee als verslaggever van de Duckstadkrant. De oefeningen zijn gecombineerd met spellen. Karakter en naam zijn zelf in te voeren. Er zijn twee

Nadere informatie

1. Vaardigheid met het toetsenbord

1. Vaardigheid met het toetsenbord 9 1. Vaardigheid met het toetsenbord Als computergebruiker is het handig om goede vaardigheden op het gebied van tekstverwerking te hebben. Dit is niet alleen nodig voor bijvoorbeeld het schrijven van

Nadere informatie

TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic

TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic INHOUDSOPGAVE DE MOGELIJKHEDEN VAN TYPE-BASIC... 3 TYPE-BASIC BASIS... 4 TYPE-BASIC PLUS... 8 TYPE-DIPLOMA... 10 Een typecursus dient gedeeltelijk onder begeleiding

Nadere informatie

1. Vaardigheid met het toetsenbord

1. Vaardigheid met het toetsenbord 9 1. Vaardigheid met het toetsenbord Als computergebruiker is het handig om goede vaardigheden op het gebied van tekstverwerking te hebben. Dit is niet alleen nodig voor bijvoorbeeld het schrijven van

Nadere informatie

Klik & Tik. De start. Docentenhandleiding

Klik & Tik. De start. Docentenhandleiding Klik & Tik. De start Docentenhandleiding Ella Bohnenn Fouke Jansen Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 Typevaardigheid Type-Basic Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen

Nadere informatie

Dit zijn onze nieuwe flyers, waarbij je de achterzijde zelf kan printen met jouw eigen informatie.

Dit zijn onze nieuwe flyers, waarbij je de achterzijde zelf kan printen met jouw eigen informatie. Dit zijn onze nieuwe flyers, waarbij je de achterzijde zelf kan printen met jouw eigen informatie. Bijgaand een aantal voorbeelden die je zou kunnen gebruiken. Lettertype van de voorzijde van de flyer

Nadere informatie

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken

Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken offfice_libreoffice_tekstdocument_gebruiken/05-03-15/pag 1/6 Office LibreOffice Tekstdocument gebruiken vooral Als een tekstdocument ook zal worden gebruikt op een computer zonder LibreOffice dan kan dit

Nadere informatie

Microsoft Office Tekstdocument alle systemen

Microsoft Office Tekstdocument alle systemen Microsoft Office Tekstdocument alle systemen Inleiding In deze les wordt het maken van een tekst document met gebruikmaking van Microsoft Office Word behandeld. (Het gaat hier om één van de oudere versies).

Nadere informatie

Oefenvormen Blinden/Slechtzienden:

Oefenvormen Blinden/Slechtzienden: Oefenvormen Blinden/Slechtzienden: Variant 1: Lettertrainer intro Korte omschrijving: Letter wordt uitgesproken en verschijnt groot op het beeldscherm (zoals bij huidige intro-oefening), programma wacht

Nadere informatie

Welkom! We wensen jou en jouw cursisten veel succes en leerplezier. Met vriendelijke groet, Team de Typetuin

Welkom! We wensen jou en jouw cursisten veel succes en leerplezier. Met vriendelijke groet, Team de Typetuin 0 Welkom! Voor je ligt het wat & hoe tuinboek welke je kunt zien als de handleiding van de online typecursus van de Typetuin. Dit tuinboek laat zien hoe de begeleidersomgeving (backend) werkt. We adviseren

Nadere informatie

Hand-out Typetuin Klassikale cursus versie september 2015

Hand-out Typetuin Klassikale cursus versie september 2015 Hand-out Typetuin Klassikale cursus versie september 2015 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 2. De Typetuin, het beste van twee leermethodes... 4 3. Eisen waaraan de PC/laptop moet voldoen voor de Typetuin...

Nadere informatie

Handleiding Zeist - oktober 2013

Handleiding Zeist - oktober 2013 Handleiding Zeist - oktober 2013 Inhoud: Verantwoording/Inleiding... 3 1. De leesregel... 3 2. Voorbereidend aanvankelijk braille... 3 3. Aanvankelijk braille... 3 4. Voorbereidend revalidatiebraille...

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Starten 4. Module toevoegen 5. Module toegevoegd 6. Navigatie module 7. Met de module aan de slag! 8. Aan de slag 9. De

Nadere informatie

Beknopte handleiding Dragon NaturallySpeaking. Premium versie 13

Beknopte handleiding Dragon NaturallySpeaking. Premium versie 13 1 Beknopte handleiding Dragon NaturallySpeaking Premium versie 13 1 Eerste gebruik van Dragon: installatie en een gebruikersprofiel aanmaken De spraakherkenningssoftware Dragon is beschikbaar als vaste

Nadere informatie

Initiatiefnemer Ben Vaske, Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Projectmanagement Claudette Verpalen, Utrecht

Initiatiefnemer Ben Vaske, Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Projectmanagement Claudette Verpalen, Utrecht Klik & Tik Werkboek Dit werkboek is ontwikkeld door Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl in het kader van het Actieplan Laaggeletterdheid 2012-2015 Geletterdheid in Nederland en mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Hand-out De Typetuin Klassikale cursus versie maart 2017

Hand-out De Typetuin Klassikale cursus versie maart 2017 Hand-out De Typetuin Klassikale cursus versie maart 2017 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 2. De Typetuin, het beste van twee leermethodes... 4 3. Eisen waaraan de PC/laptop moet voldoen voor De Typetuin...

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 Typevaardigheid Type-Instructor Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en

Nadere informatie

Producten en prijzen 2016 TypeWorld XL

Producten en prijzen 2016 TypeWorld XL Leren typen, interactief en online! XL Producten en prijzen 2016 Leren typen, interactief en online! 1 Januari 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met TypeWorld... 3 Opbouw van TypeWorld...

Nadere informatie

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders)

Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) Welkom bij de Gastouderacademie! (handleiding voor gastouders) De persoonlijke inloggegevens die u via het gastouderbureau heeft ontvangen geven toegang tot alle leermodules van de Gastouderacademie. Het

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

10 tips om goed te leren typen. Beter leren typen is gemakkelijker dan je denkt, maar het start met de basis!

10 tips om goed te leren typen. Beter leren typen is gemakkelijker dan je denkt, maar het start met de basis! 10 tips om goed te leren typen Beter leren typen is gemakkelijker dan je denkt, maar het start met de basis! De 10 basisregels Om goed te kunnen typen zijn er 10 basisregels die jou daarbij helpen. Het

Nadere informatie

HANDLEIDING. Online oefenen voor het inburgeringsexamen met Onderweg en KNM examentrainer

HANDLEIDING. Online oefenen voor het inburgeringsexamen met Onderweg en KNM examentrainer Online oefenen voor het inburgeringsexamen met Onderweg en KNM examentrainer versie: januari 2017 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 Wat heb je nodig? 3 Account aanmaken en cursus activeren 3 Wat moet ik eerst

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Pagina Inloggen 3 Navigatie 4 Navigatie profiel 5 Starten 6 Module toevoegen 7 Beginnen met de module 8 Met de module aan de slag! 9 Aan de slag! 10

Nadere informatie

Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers)

Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers) Welkom bij E-school Kinderopvang (handleiding voor pedagogisch medewerkers) De persoonlijke inloggegevens die je, via de kinderopvangorganisatie waar je werkt, hebt ontvangen geven toegang tot alle leermodules

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic

TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic TYPE-BASIC, HOE DOE JE DAT? Studiewijzer voor het gebruik van Type-Basic INHOUDSOPGAVE DE MOGELIJKHEDEN VAN TYPE-BASIC... 3 TYPE-BASIC BASIS... 5 TYPE-BASIC PLUS... 9 TYPE-DIPLOMA... 11 Een typecursus

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding Oefensoftware Station Zuid. Versie 1.1

Handleiding Oefensoftware Station Zuid. Versie 1.1 Handleiding Oefensoftware Station Zuid Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Starten 4 2.1. Inloggen via Basispoort door de kinderen 4 2.2. De leerling-startpagina 5 2.3. De software voor de kinderen

Nadere informatie

Handleiding LOGO-digitaal.nl

Handleiding LOGO-digitaal.nl Handleiding LOGO-digitaal.nl Voor u aan de slag gaat met LOGO 3000 Digitaal, adviseren wij u de laatste versie van de browser Chrome te installeren. Deze browser kan gratis gedownload worden, vaak wordt

Nadere informatie

Er verschijnt een overzicht van de twintig eilanden. De introductiefilm en veelgestelde vragen zijn hier te vinden.

Er verschijnt een overzicht van de twintig eilanden. De introductiefilm en veelgestelde vragen zijn hier te vinden. Gebruiksaanwijzing pagina 1 WELKOM BIJ TYPEWORLD KORTE HANDLEIDING Je leert bij NHI-Opleidingen typen: oefenen doe je in TYPEWORLD. Lees dit document goed door om meer te weten te komen over TypeWorld

Nadere informatie

Leren typen, interactief en online! Producten en prijzen TypeWorld XL. TypeWorld XL. Leren typen, interactief en online! 1.

Leren typen, interactief en online! Producten en prijzen TypeWorld XL. TypeWorld XL. Leren typen, interactief en online! 1. Leren typen, interactief en online! XL Producten en prijzen 2018 Leren typen, interactief en online! 1 Januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met TypeWorld... 3 Opbouw van TypeWorld...

Nadere informatie

Leden handleiding Inhoudsopgave

Leden handleiding Inhoudsopgave Leden handleiding Inhoudsopgave De leden site...2 Inloggen...3 Wachtwoord opvragen of vergeten...4 Inzien handicap...6 Wijzigen emailadres...7 Scorekaart invoeren...8 Reserveren van een starttijd...9 Inzien

Nadere informatie

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde.

Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. Beste mevrouw/meneer, Hartelijk dank voor het aanvragen van een demo-account voor bettermarks wiskunde. In deze handleiding vindt u de belangrijkste informatie om meteen aan de slag te gaan. Mocht u vragen

Nadere informatie

Korte handleiding TypeWorld 1

Korte handleiding TypeWorld 1 Korte handleiding TypeWorld 1 WELKOM BIJ TYPEWORLD KORTE HANDLEIDING VOOR LEERLINGEN Lees dit document goed door om meer te weten te komen over TypeWorld en vergeet niet bij Meer informatie te kijken als

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Proefexamen TOETSENBORDVAARDIGHEID

Proefexamen TOETSENBORDVAARDIGHEID Proefexamen TOETSENBORDVAARDIGHEID Beschikbare tijd: 30 minuten, waarbinnen 2 maal een proef van 7 minuten wordt afgenomen. 150731 1 Proefexamen HET PROEFEXAMEN BESTAAT UIT 5 GENUMMERDE PAGINA'S. BENODIGDE

Nadere informatie

Mijn Personeelszaken/ESS. Gebruikershandleiding ESS. juni 2013 CTB Personele Systemen BV

Mijn Personeelszaken/ESS. Gebruikershandleiding ESS. juni 2013 CTB Personele Systemen BV Mijn Personeelszaken/ESS Gebruikershandleiding ESS juni 2013 CTB Personele Systemen BV Inhoudsopgave 1.Mijn Personeelszaken/ESS 3 Tegels en toepassingen 3 Gegevens opslaan of annuleren 3 2.Werken met Mijn

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Infogids. SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.

Infogids. SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o. Infogids SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.be INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 3 Inloggen op smartschool... 5

Nadere informatie

8. Accenten en Trema's

8. Accenten en Trema's 8. Accenten en Trema's In deze module leert u letters met een accent of trema op uw scherm te krijgen. Eén mogelijkheid heeft u al gezien in Module 4 van de Basiscursus 1: het woord fout typen en het dan

Nadere informatie

Handleiding website Stadshof t Hemelryck

Handleiding website Stadshof t Hemelryck Handleiding website Stadshof t Hemelryck Ik wil graag: 1. De computer aanzetten p1 2. Op de website inloggen p2 3. Lid worden van de website p3 4. Navigeren op de website p5 5. Een advertentie plaatsen

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Wat super dat je de Typetuin komt redden van de leesetende plant! Ik kan je hulp namelijk heel goed gebruiken.

Wat super dat je de Typetuin komt redden van de leesetende plant! Ik kan je hulp namelijk heel goed gebruiken. Welkom! Wat super dat je de Typetuin komt redden van de leesetende plant! Ik kan je hulp namelijk heel goed gebruiken. In dit tuinboek kun je alle informatie vinden die je hiervoor nodig hebt. Het is goed

Nadere informatie

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Nederlands

TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Nederlands TaalCompleet: e-learning Hoe werkt het? Nederlands TaalCompleet: hoe werkt het? 1 Hoe werkt het? Welke soorten opdrachten zitten er in TaalCompleet? luisteropdracht schrijfopdracht opdracht op de computer

Nadere informatie

TypVaardig 5.1. Handleiding

TypVaardig 5.1. Handleiding TypVaardig 5.1 Handleiding copyright De Jong Edusoft 2017 Inhoudsopgave I. INSTALLATIE...3 Het installatie-bestand...3 Netwerk...3 I. STARTEN...4 Parameters...4 Aanmelden...4 Resultaten verwijderen...4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg

Gebruikershandleiding. Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg Gebruikershandleiding Uploaden van activiteiten (respondentgegevens) voor vragenlijst palliatieve zorg V1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Excel-template voor het uploaden van je

Nadere informatie

Programma van Inhoud en Toetsing (PIT)

Programma van Inhoud en Toetsing (PIT) Onderdeel: Spelling H3 t/m H6 (RTTI) Aantal lessen per week: 4 Spelling H3 t/m H6 Spelling H3: - Het koppelteken en het weglatingsstreepje - Gebiedende wijs Spelling H4: - Tussenletters in samenstellingen:

Nadere informatie

Infogids. SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.

Infogids. SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o. Infogids SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.be INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 3 Inloggen op smartschool... 5

Nadere informatie

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht 1.1 Uw schooladministratie en Basispoort actueel Om leerkrachten en leerlingen te kunnen laten inloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Versie 1.5

HANDLEIDING. Versie 1.5 HANDLEIDING Versie 1.5 Handleiding InZicht InZicht van VOC is het online hulpmiddel dat u helpt inzicht te hebben in het kennis- en opleidingsniveau van uw medewerkers. In deze handleiding nemen we u stapsgewijs

Nadere informatie

SLIMSTAMPEN HANDLEIDING

SLIMSTAMPEN HANDLEIDING SLIMSTAMPEN HANDLEIDING Dit is een korte handleiding voor de SlimStampen website. Een gebruiker van de website kan verschillende activiteiten kiezen door op één van de knoppen boven aan de eerste pagina

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding SBA E-studie Deze handleiding bestaat uit: (klik om verder te gaan)

Handleiding SBA E-studie Deze handleiding bestaat uit: (klik om verder te gaan) Handleiding SBA Deze handleiding bestaat uit: (klik om verder te gaan) formulier geopend blijven. Sluit dit hele tabblad met het kruisje helemaal rechtsboven in. Je komt vervolgens terug in je cursusoverzicht

Nadere informatie

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap.

Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Even praktisch. Zo gebruikt u Mijn Verzekeringsmap. Mijn Verzekeringsmap is de persoonlijke online klantomgeving van Centraal Beheer Achmea. In Mijn Verzekeringsmap ziet u welke verzekering(en) u bij ons

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Wrts.nl. Woordenschat leer je zo!

Wrts.nl. Woordenschat leer je zo! Wrts.nl Woordenschat leer je zo! Vroeger toen ik studeerde aan het secundaire onderwijs gaf ons leerkracht van Frans overhoringen op vrijdagen. Ik vond het heel lastig om 500 Franse woordjes te blokken

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Uitleg Toetssysteem TrafficTeacher

Uitleg Toetssysteem TrafficTeacher Uitleg Toetssysteem TrafficTeacher Om je goed te kunnen voorbereiden op het theoretische en praktische verkeersexamen is er speciaal voor de leerlingen van groep 7 een verkeersprogramma gemaakt waarmee

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Leestekens 3F. Doelgroepen Leestekens 3F. Omschrijving Leestekens 3F

Leestekens 3F. Doelgroepen Leestekens 3F. Omschrijving Leestekens 3F Leestekens 3F De stof van Leestekens 3F volgt ongeveer dezelfde indeling als de eerdere delen, maar opbouw is cumulatief. Kwamen in Leestekens 1F vooral eenvoudige zinnen en woorden aan bod en kwamen langzamerhand

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: januari 2012. Versie: 1.1.0 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: januari 2012 Versie: 1.1.0 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een mailbox

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

BrailleStudio. Beschrijving oefeningen

BrailleStudio. Beschrijving oefeningen BrailleStudio Beschrijving oefeningen Inhoud Voorbereidend Aanvankelijk Braille... 2 Aanvankelijk Braille... 3 Voorbereidend revalidatiebraille... 4 Revalidatiebraille... 5 Rekenen... 6 groep 3... 6 Voorbereidend

Nadere informatie

Kennismaking met programmeren

Kennismaking met programmeren Kennismaking met programmeren werkblad binair tellen Project van de Pedagogische Academie, Hanzehogeschool Groningen en Groningen Programmeert in samenwerking met: Bij deze opdracht gaan jullie zelf leren

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Leerlingen

Handleiding Inloggen. Leerlingen Handleiding Inloggen Leerlingen Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst je systeem 4 2 Geef aan hoe jij je boeken ontvangt 5 3 Maak een account aan bij Edupoort 6 4 Activeer jouw licentie 9

Nadere informatie

Microsoft Word 365. Weergave AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365

Microsoft Word 365. Weergave AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: MICROSOFT WORD 365 Microsoft Word 365 Weergave Inhoudsopgave 2. Weergave 2.1 Document openen en de cursor verplaatsen 2.2 Scrollbalk, weergaveknoppen en mini-werkbalk 2.3 Verborgen opmaakmarkeringen 2.4 Speciale lettertekens

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 7 5 Voeg je boek toe in diddit... 8 6 Maak oefeningen

Nadere informatie

Woordentrainer Frans Cap sur le français 1 Handleiding versie 1.1

Woordentrainer Frans Cap sur le français 1 Handleiding versie 1.1 Woordentrainer Frans Cap sur le français 1 Handleiding versie 1.1 Beste gebruiker, Je staat in de startblokken om je woordenschat (ook wel vocabulaire of lexique) Frans stevig in te oefenen. Met Woordentrainer

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Talenten.land Handleiding deelnemer

Talenten.land Handleiding deelnemer Talenten.land Handleiding deelnemer 1 Inleiding xxx.talenten.land is een online test-en-matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze

Nadere informatie

Welkom! Wat super dat je de Typetuin komt redden van de leesetende plant! Ik kan je hulp namelijk heel goed gebruiken.

Welkom! Wat super dat je de Typetuin komt redden van de leesetende plant! Ik kan je hulp namelijk heel goed gebruiken. Welkom! Wat super dat je de Typetuin komt redden van de leesetende plant! Ik kan je hulp namelijk heel goed gebruiken. In dit tuinboek kun je alle informatie vinden die je hiervoor nodig hebt. Het is goed

Nadere informatie

Handleiding voor E-learning

Handleiding voor E-learning Handleiding voor E-learning Beste cursist, Hierbij een handleiding voor onze digitale toets, ook wel de E-learning genoemd. In dit document zal je stapsgewijs door dit programma worden geleid. Stap 1:

Nadere informatie

Handleiding investeren in een Greencrowd-project

Handleiding investeren in een Greencrowd-project Handleiding investeren in een Greencrowd-project Om als investeerder te kunnen deelnemen aan een Greencrowd-project, dienen crowdfunders online een aantal handelingen te doorlopen op www.greencrowd.nl.

Nadere informatie

Workshop 1: Vet cool je woordjes leren LyricsTraining

Workshop 1: Vet cool je woordjes leren LyricsTraining Workshop 1: Vet cool je woordjes leren LyricsTraining LyricsTraining: Lyricstraining.com is een éénvoudige en leuke manier om je talenkennis te verbeteren door gebruik te maken van muziekvideo's en liedjesteksten

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

WIS Academie Manager - Handboek docent -

WIS Academie Manager - Handboek docent - WIS Academie Manager - Handboek docent - versie 19 december 2012 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Tabblad Home... 3 3. Tabblad Academie-aanbod... 4 4. Tabblad Conferentie Aanbod... 5 5. Tabblad Mijn Academie...

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Docenten

Handleiding Inloggen. Docenten Handleiding Inloggen Docenten Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst uw systeem 4 2 Maak een account aan bij Edupoort 5 3 Een geldige licentie 8 4 Activeer uw licentie 9 5 Log in op Smart-e

Nadere informatie

Producten en prijzen 2011

Producten en prijzen 2011 Typevaardigheid Type-Basic Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen

Nadere informatie