Meetapparatuur voor professionals. Handleiding MicroFET 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meetapparatuur voor professionals. Handleiding MicroFET 2"

Transcriptie

1 Meetapparatuur voor professionals Handleiding MicroFET 2

2 Inhoud 1 Inleiding Methode Reproduceerbaarheid Beschrijving microfet a - Duration... 5 b - Peak force... 5 d - Threshold... 5 e - ON/OFF... 5 f - Reset Meeteenheden Batterijen Onderhoud Kalibratie Service Specificaties MicroFET2 Toebehoren Normwaarden Verklaring van overeenstemming Literatuurlijst Betreffende de microfet Betreffende Hand-Held Dynamometrie... 17

3 1 Inleiding De microfet2 hand-held dynamometer is een portable "Force Evaluating and Testing" systeem, ontworpen door Hoggan Health Industries Inc., USA, exclusief op de Europese markt gebracht door Biometrics Motion BV. De microfet2 heeft een geavanceerde transducer met drie onafhankelijke werkende rekstrookjes. Deze zorgen ervoor dat de op de transducerkop uitgeoefende kracht onmiddellijk betrouwbaar wordt geregistreerd. De rekstrookjes sturen de informatie over de kracht naar een microprocessor die de getallen omzet in digitale signalen. De microfet2 past in de palm van uw hand en is een hulpmiddel bij de geaccepteerde en veelgebruikte techniek van manueel spierkracht testen. Zie bijvoorbeeld 'Muscle Testing Techniques of Manual Examination' van Daniel & Worthingham of 'Muscles Testing and Function' van Kendall & McCreary. De microfet2 is zeer veelzijdig: vrijwel alle spiergroepen kunnen met het systeem getest worden. Bovendien is de microfet2 geschikt voor elke praktijk: er is weinig extra tijd of ruimte nodig voor het testen. Het belangrijkste voordeel van de microfet2 is echter dat de geavanceerde technologie van dit systeem het mogelijk maakt objectieve en kwantitatieve data te verkrijgen over de spierkracht. De microfet2 kan ook draadloos worden aangesloten op de computer. Via een optioneel softwarepakket, MicroFET software genaamd, wordt het mogelijk om de metingen real-time te bekijken op de PC. Op deze manier kunnen de mogelijkheden van de hand-held dynamometer maximaal benut worden. De software biedt uitgebreide mogelijkheden voor analyse en rapportage van alle opgeslagen krachtcurves. De microfet2 kan dus helpen bij het stellen van gedifferentieerde diagnoses en prognoses en bij het opstellen en evalueren van een behandelplan bij patiënten met neuromusculaire afwijkingen en aandoeningen van het bewegingsapparaat.

4 2 Methode Om spieren betrouwbaar met de microfet2 te kunnen testen moet men uiteraard wel beschikken over voldoende kennis over anatomie en functie van de spieren: origo en insertie, functie als agonist/ antagonist, beweging van het gewricht en mogelijke compensatie door andere spieren. Deze kennis is noodzakelijk om de spier(groep) te kunnen isoleren, de patiënt te stabiliseren en op de juiste plaats weerstand te geven. Eén van de manieren om betrouwbare data te verkrijgen met de microfet2 is door middel van 'patient-initiated breaktesting': kies de juiste uitgangshouding voor de te meten spier(groep) met het gewricht in een constante hoek laat de patiënt maximale kracht uitoefenen tegen de transducer oefen nog een beetje meer kracht uit tot er beweging optreedt ('break') In plaats van 'breaktesting' kan ook 'make-testing' worden gekozen. Hierbij duwt de patiënt maximaal tegen een min of meer vaste weerstand (de therapeut). Het is ook mogelijk 'doctor-initiated testing' te doen. Hierbij moet de patiënt weerstand bieden, terwijl de therapeut duwt totdat de patiënt de beweging kan stoppen ('lock'). Beide laatstgenoemde methodes ('make' en 'lock') geven een grotere variatie in de resultaten. Let op! De breakmethode zorgt voor een excentrische contractie van de spieren. Deze contracties kunnen voor schade aan de spieren zorgen, vooral bij patiënten met spierziekten. Wees daarom altijd voorzichtig en probeer de excentrische contractie minimaal te houden. Een veelgestelde vraag is: Meet je op deze manier de kracht van de patiënt of van de onderzoeker en hoe sterk moet de onderzoeker zijn? Vergelijk de methode van 'break-testing' met het optillen van een bepaald gewicht via een hefboom met steunpunt. Indien ze op dezelfde plaats op de hefboom kracht uitoefenen, moeten een grote sterke man of een klein kind beide dezelfde kracht uitoefenen om het gewicht op te tillen. De kracht benodigd om het gewicht op te tillen is altijd hetzelfde. Analoog hieraan is de kracht die de onderzoeker uit moet oefenen om de maximale kracht van de proefpersoon te overwinnen (beweging in het gewricht te krijgen) altijd gelijk. Bovendien geldt: actie = reactie, dus de maximale spierkracht van de proefpersoon/ patiënt is gelijk aan de kracht die de onderzoeker uitoefent.

5 Bovengenoemde methode kan alleen gebruikt worden indien de onderzoeker sterker is dan de patiënt, of eigenlijk: sterker dan de te onderzoeken spier(groep) van de patiënt. De onderzoeker kan namelijk vele spieren, of zijn hele gewicht inschakelen om weerstand te geven aan één enkele spiergroep van de patiënt. Verder geldt dat de onderzoeker veelal geïnteresseerd is in de verminderde spierkracht van een patiënt. Als de patiënt zoveel sterker is dan de onderzoeker is er meestal geen reden om een arts te bezoeken.

6 3 Reproduceerbaarheid Het is vrijwel onmogelijk voor een persoon om bijvoorbeeld 50% van zijn maximale kracht uit te oefenen. De enige kracht die reproduceerbaar is, is de maximale kracht. Om de krachtmeting zo goed mogelijk te kunnen reproduceren en te kunnen vergelijken met voorgaande metingen, moeten alle factoren die de kracht beïnvloeden zoveel mogelijk constant gehouden worden. Factoren die de spierkracht beïnvloeden, kunnen gelegen zijn in de proefpersoon zelf, in de onderzoeker, in het meetinstrument, in het protocol en in de omgeving. Sommige factoren zijn eenvoudig te standaardiseren, andere zijn moeilijk controleerbaar. Factoren die de spierkracht beïnvloeden zijn: Subject: lichaamsgewicht, uitgangshouding, stabilisatie, krachtsinspanning, motivatie, leereffecten, vermoeidheid, getraindheid. Onderzoeker: positie van arm en hand, instructie aan patiënt, aflezen instrument. Instrument: type, plaats op lichaam, comfort van contact, vermogen om effectieve krachtvector te bepalen, betrouwbaarheid. Protocol: type contractie (isometrisch, isotonisch, isokinetisch, concentrisch of excentrisch), richting van kracht, aantal herhalingen, max/submaximaal etc. Omgeving: temperatuur, audiovisuele feedback. Uitgaande van de microfet2 en de hierboven beschreven manier van testen (maximaal, 'patiënt initiated breaktesting') geldt dan het volgende: Te standaardiseren zijn de uitgangshouding (patiënt èn onderzoeker), stabilisatie, plaats van transducer en instruktie aan patiënt. Probeer verder de motivatie van de patiënt maximaal te houden (aanmoedigen) en de omgevingsfactoren stabiel. Op deze manier zullen betrouwbare, reproduceerbare metingen mogelijk zijn.

7 4 Beschrijving microfet2 Figuur 1. beschrijving microfet2 Hand-held Dynamometer a - Display duration (Sec) b - Display peak force (N) c - Transducer d - Threshold-knop e - ON/OFF-knop f - Reset-knop a - Duration Rechts in deze display wordt de duur van een meting aangegeven in seconden. Links in deze display staat een 'H' (high) of een 'L' (low): zie threshold. b - Peak force Tijdens de meting is hier real-time de kracht af te lezen. Na de meting is hier de maximaal geleverde kracht (peak force) af te lezen. d - Threshold Hiermee kan worden gekozen tussen 'H' en 'L' (zichtbaar in display Duration). H zet de drempelwaarde op 13 Newton. Dit wil zeggen dat de kracht geregistreerd wordt vanaf 13 N. L zet de drempelwaarde op 3.6 N. standaard staat de Threshold altijd op H. e - ON/OFF Dit is de aan/uit schakelaar van het apparaat.

8 f - Reset Met een druk op deze knop worden de beide displays weer op nul gezet en de transducer opnieuw geïnitialiseerd. Indien RESET wordt ingedrukt terwijl er kracht op de transducer wordt uitgeoefend wordt deze kracht als nulwaarde gebruikt voor de volgende meting. Let er dus op dat de transducer onbelast is wanneer hij wordt gereset. Met de RESET knop kan de microfet2 ook weer geactiveerd worden vanuit de 'slaapstand'; als de microfet2 namelijk langer dan 3 minuten niet gebruikt wordt (d.w.z. er wordt geen kracht geregistreerd), gaat het apparaat vanzelf uit.

9 5 Meeteenheden Met de microfet2 kunnen de resultaten van metingen weergegeven worden in verschillende meeteenheden: - lbs. (ponden) - newtons - Kgf. (kilogramkracht) Om de gewenste eenheid te selecteren dient u voorafgaand aan de meting de Threshold -knop 5 seconden ingedrukt te houden. In het display peak force verschijnt een streepje achter de ingestelde eenheid. Door nu kort op de threshold -knop te drukken kunt u een andere meeteenheid selecteren. Nadat de gewenste eenheid is geselecteerd dient u uw keuze te bevestigen door op de reset -knop te drukken. Let op: het is niet mogelijk om na afloop van een meting het resultaat op de microfet2 weer te geven in een andere dan de tijdens de meting geselecteerde meeteenheid!

10 6 Batterijen De microfet2 werkt op twee stuks 3.6 Volt Lithium oplaadbare batterijen, formaat 1/2 AA. Wanneer de batterijen uitgeput raken, verschijnen in beide displays de letters 'LO'. Om te voorkomen dat de batterijen leeg raken wanneer vergeten wordt de microfet2 uit te schakelen, is een zgn. 'slaapstand' ingebouwd. Wanneer er langer dan 3 minuten geen input is, schakelt de microfet2 automatisch uit. Om hem weer te activeren zijn 2 mogelijkheden: 1) druk de RESET toets in 2) schakel de microfet2 uit en wacht 5 minuten voor hem weer aan te zetten. Om de batterijen te vervangen, haalt u het opzetstuk van de microfet2 af. U ziet nu de batterijen zitten. Haal ze er voorzichtig uit (eventueel m.b.v. een kleine schroevendraaier). Zet de nieuwe batterijen er op dezelfde manier in. Nieuwe batterijen zijn verkrijgbaar bij uw leverancier (artikelnr.: 99.LS1425).

11 7 Onderhoud De microfet2 is ontworpen en gemaakt om jarenlang betrouwbaar te kunnen meten. Zoals met ieder precisie-instrument moet er ook met de microfet2 voorzichtig worden omgesprongen. Een harde val op de grond of een stoot tegen de transducer kan het apparaat beschadigen. De microfet2 mag niet in water worden gedompeld. Schoonmaken kan het best gebeuren met een zacht vochtig doekje met eventueel wat schoonmaakmiddel.

12 8 Kalibratie Wij adviseren uw microfet2 ieder jaar te laten kalibreren, zodat u altijd gegarandeerd bent van de juiste meetwaarden. U kunt de kalibratie door ProCare laten uitvoeren. Kalibraties zijn ook nodig in verband met de te volgen bedrijfsvoering zoals HKZ, ISO-certificering of andere kwaliteitssystemen.

13 9 Service Als de microfet2 niet meer naar behoren functioneert en u heeft deze handleiding geraadpleegd voor een mogelijke oplossing, kunt u contact opnemen met uw leverancier: ProCare B.V. Zernikepark 16a 9747 AN Groningen T: F: info@procarebv.nl Het serienummer van uw microfet2 is: MFT2

14 10 Specificaties Gewicht: 0,45 kg Voeding: 2x ½AA 3.6Volt Lithium batterijen Temperatuur: 5-45 EC Luchtvochtigheid: % Testrange: 3, N Let op! Zorg dat de maximale kracht op de transducer niet boven 1320N komt! Dit kan de nauwkeurigheid beïnvloeden.

15 11 MicroFET2 Toebehoren De microfet2 koffer bevat de volgende items: microfet2 unit incl. batterijen Oplader Wireless USB ontvanger Plat opzetstuk Extra groot opzetstuk (9,4 x 3,8 cm) Smal opzetstuk voor vingers Oplaadbare batterijen Demo CD Overzichtskaart met Manuele Spiertesten (deze bevindt zich achter bekleding van het deksel. Optioneel verkrijgbaar: Opzetstuk t.b.v. algometrie (pijnpuntmeting) Oppervlak 1 cm² Software: Met een optioneel softwarepakket, microfet software genaamd, wordt het mogelijk om de metingen realtime te bekijken op de PC. Op deze manier kunnen de mogelijkheden van de hand-held dynamometer maximaal benut worden. De software biedt uitgebreide mogelijkheden voor analyse en rapportage van alle opgeslagen krachtcurves.

16 12 Normwaarden ProCare beschikt over normwaarden voor de MicroFET 2. Deze waarden zijn verwerkt in onze software. Via of tel.no kunt u vragen naar een online invulformulier waarop deze normwaarden automatisch berekend worden.

17 13 Verklaring van overeenstemming Biometrics Motion BV Bolderweg AV Almere Nederland VERKLARING VAN OVEREENSTEMMING (declaration of conformity) Verklaart onder geheel eigen verantwoordelijkheid dat het product: merknaam: microfet model: microfet2 partijnummer: klasse: medische hulpmiddelen, klasse 1. - Voldoet aan de Essentiële Eisen zoals beschreven in de Bijlage bij het Besluit medische hulpmiddelen, onderdeel 1, lid 1 t/m 6 en onderdeel 2, lid 7,9,12 en Is voorzien van de benodigde meegeleverde documentatie zoals beschreven in de Bijlage bij het Besluit medische hulpmiddelen, onderdeel 1, lid 13.3 en lid volgens de bepalingen van de Richtlijn Medische Hulpmiddelen (93/42/EEG) en wijzigingen. - In overeenstemming is met de geharmoniseerde Europese normen: o Emissie: EN55022 Radiated, Class A o Immuniteit: EN IEC Electrostatic o Discharge Criteria A in a level 1 environment volgens de bepalingen van de Richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 3 mei 1989, betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgeving van de Lid-staten inzake elektromagnetische compatibiliteit (89/336/EEG, gewijzigd door 91/263/EEG, 92/31/EEG en 93/68/EEG). Nederland, Almere, 4 januari 2014 Msc. T. Hilgeholt (Product Specialist)

18 14 Literatuurlijst Betreffende de microfet Hsieh C-Y, Philips R.B. Reliability of Manual Muscle Testing with a Computerized Dynamometer. J. Manipul. Physiol. Ther. 1990; 13: J.H. Nijeboer, J.A.I. Boogaert, M.H. Houvast, G. Aufdemkampe. Betrouwbaarheids- onderzoek van de microfet bij gezonde personen, polymyositis- en Guillain-Barrépatiënten. Jaarboek 1994 Fysiotherapie Kinesitherapie. Houten/Zaventem: Bohn Stafleu Van Loghum, D.van Essen, G.Aufdemkampe, M.Houvast, I.Nijeboer. Reliability study of the microfet for pressure pain thresholds of myofascial trigger points in patients who have been operated on for herniated nucleus pulposi. Physiotherapy Theory and Practice 1995; 11; M. Horvat. Comparison of contraction periods to assess isometric muscular strength in elementary school girls. Isokin.Exer Sci 1995;5; F.E. Seagraves, M. Horvat. Comparison of isometric test procedures to assess muscular strength in elementary school girls. Pediatr. Exer.Sc. 1995; 7; G.S.T.J. de Bruijn, J.H.C.G. van der Aa, J.W.H. Elvers en R.A.B. Oostendorp. Hand Held Dynamometrie - Een pleidooi voor het klinisch gebruik van ratio's. Ned. T. Fysioth. 1996; 6: S.H.B. van Langeveld, G.Aufdemkampe, F.W.A. van Asbeck. Reliability of force measurement with a hand-held dynamometer in healthy subjects and force measurements in patients with poliomyelitis anterior acuta. J.of Rehab. Sciences 1996; 1: 2-10 C.K. Kwoh, M.A. Petrick, M.C. Munin. Inter-rater reliability for function and strength measurements in acute care hospital after elective hip and knee arthroplasty. Arthritis Care Res 1997; 10; M. Munneke, W.P.Bekkering, F.W. Lamers. Betrouwbaarheid van het meten van spierkracht met de microfet2 bij gezonde zesjarige kinderen. Ned.T. Fysioth. 1998; 4; J.Zwerver en H.TH.M. Folgering. De reproduceerbaarheid van handheld dynamometrie bij patiënten met longfunctiestoornissen. Geneeskunde en Sport. 2000; 33: A.J.W.M. Janssen, J.W.H. Elvers, R.A.B. Oostendorp. Handheld dynamometrie bij kinderen met neuromusculaire aandoeningen (NMA): een literatuuroverzicht. Ned.T. Fysioth. 2000; 6: J.Mens. Pregnancy-related low back pain. Proefschrift. Rotterdam Malliopoulos X, Thevenon A. Reliability of global interdigital pinch (vice pinch) dynamometral values measured by Microfet2. Chir Main Jan;21(1):56-64

19 Betreffende Hand-Held Dynamometrie R.J.O. van der Ploeg. Hand-held Dynamometry. Proefschrift. Groningen, E.A.C. Beenakker, J.H. van der Hoeven, J.M. Fock, N.M. Maurits. Refence values of maximum isometric muscle force obtained in 270 children aged 4-16 years by hand-held dynamometry. Neuromuscular Disorders 2001; 11: A.W. Andrews, M.W. Thomas, R.W. Bohannon. Normative values for isometric muscle force measurements obtained with hand-held dynamometers. Physical Therapy Maart 1996; volume 76; nummer 3. Voor volledige teksten of overige literatuur verwijzen wij u graag naar de site van het NPI waar u via Documentaire Informatiebanken - DocOnline databanken literatuuronderzoek kunt doen en artikelen kunt opvragen.

20 Meetapparatuur voor professionals ProCare B.V. A Lode Holding Company Zernikepark 16a 9747 AN Groningen T F info@procarebv.nl

Spierkracht meten met de microfet

Spierkracht meten met de microfet Spierkracht meten met de microfet Jan Willem Wisselink biometricsmotion.com Overzicht Algemeen Functionele testen / testen op stoornisniveau Spierkracht meten (MRC, MVC bv. HHD) Validiteit Doelstelling

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ULTRASONE WANDDIKTE METER 43LD7015

Gebruiksaanwijzing ULTRASONE WANDDIKTE METER 43LD7015 1 PRODUCTBESCHRIJVING Gebruiksaanwijzing Draagbare microprocessor gestuurde wanddiktemeter om de dikte te meten van ferro- en non ferro materialen zoals bijv. staal, RVS, aluminium, koper, messing, zink,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Ultrasone wanddiktemeter TM 8812

Gebruiksaanwijzing Ultrasone wanddiktemeter TM 8812 Gebruiksaanwijzing Ultrasone wanddiktemeter TM 8812 BESCHRIJVING De wanddiktemeter is klein van formaat, licht in gewicht en eenvoudig mee te nemen. Hoewel complex en geavanceerd, is het apparaat eenvoudig

Nadere informatie

Protocol HUMAC Norm. Opstarten Start het programma op Het beginscherm ziet er als volgt uit:

Protocol HUMAC Norm. Opstarten Start het programma op Het beginscherm ziet er als volgt uit: Protocol HUMAC Norm Inleiding. De Humac norm is een apparaat waarmee je zeer nauwkeurig kracht kunt meten. Je kunt concentrisch, excentrisch, isometrisch, isotonisch en isokinetisch meten. Je kunt het

Nadere informatie

Nederlands. Handleiding. Inhoud :

Nederlands. Handleiding. Inhoud : Nederlands Transmitter Speed 19350 Handleiding Inhoud : Kenmerken Plaatsen van de batterij HotShoe connector Gebruikshandleinding Frequenties Ontspanmodus Geïntegreerd sync contact Elinchrom RX functies

Nadere informatie

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00

WWW.TECHGROW.NL. TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 Meter aangeschaft. De HS-1 CO 2 Meter

Nadere informatie

Handleiding TSI AIRFLOW PANDA Lektester luchtkanalen

Handleiding TSI AIRFLOW PANDA Lektester luchtkanalen Handleiding TSI AIRFLOW PANDA Lektester luchtkanalen Lees deze instructies aandachtig voordat u het instrument gaat gebruiken. 1. Introductie De standaard levering bestaat uit: - 1 stuks 4m (Ø100mm) flexibele

Nadere informatie

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding

Nederlands. BT-02N Gebruikershandleiding BT-02N Gebruikershandleiding 1 Index 1. Overzicht.....3 2. Aan de slag....5 3. Uw Bluetooth hoofdtelefoon aansluiten...5 4. Het gebruik van uw Bluetooth hoofdtelefoon..... 9 5. Technische specificaties

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

I. Specificaties. II Toetsen en bediening

I. Specificaties. II Toetsen en bediening I. Specificaties Afmetingen Gewicht Scherm Audioformaat Accu Play time Geheugen 77 52 11mm (W*H*D) 79g 1,3inch OLED-scherm MP3: bitrate 8Kbps-320Kbps WMA: bitrate 5Kbps-384Kbps FLAC:samplingrate 8KHz-48KHz,16bit

Nadere informatie

Meetapparatuur voor professionals. Handleiding MicroFET Software

Meetapparatuur voor professionals. Handleiding MicroFET Software Meetapparatuur voor professionals Handleiding MicroFET Software 2 Inhoud 1 Inleiding... 2 Conventies in de software en de handleiding... 2 2 Installatie... 3 Computer specificaties... 3 Installatie MicroFET

Nadere informatie

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA

LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA LIVECHESS QUICK SET-UP CAÏSSA MA_NED_LiveChess_Quick Set-up Caïssa_Rev1509b 1 Inhoud: DGT LiveChess... 2 Caïssa Systeem... 2 DGT Caïssa setup.... 3 BoMo... 3 BoMo batterijen... 3 Aansluiting BoMo naar

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER Inhoud INSTALLATIE... 2 GEVOELIGHEIDSDETECTIE... 3 HUISDIERMODUS... 4 TESTEN... 5 WANNEER IS DE BEWEGINGSMELDER ACTIEF?... 6 LED AAN/UIT SELECTIE... 6 DETECTIEPATROON... 6 VEELGESTELDE

Nadere informatie

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING 1. Bedieningsknop 2. Camera 3. Microfoon 4. Reset schakelaar 5. Statusindicator 6. Balpen 7. Wisselen van Foto A naar Video V 8. USB Dit is de eerste balpen voorzien van

Nadere informatie

CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter

CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter CA2010 Handleiding Digitale Alcoholmeter Onderdelen Mondstuk Uitgang adem (Niet afdekken) LCD Scherm Aan/Uit Schakelaar Lichtnet Aansluiting Batterij Compartiment (Achterkant) Deze meter is bestemd om

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Precisie Dynamometer PCE-LFG-Serie Precisie Dynamometer voor spannings- en drukkrachtmeting / met 5 verschillende meetpunten / RS-232 en USB-interface / software voor data-analyse De Precisie Dynamometer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Materiaaldiktemeter PCE-TG 50

GEBRUIKSAANWIJZING Materiaaldiktemeter PCE-TG 50 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Materiaaldiktemeter

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000 PRO. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de CREATIVE DESKTOP WIRELESS 9000

Nadere informatie

Bluetooth wireless headset. User s manual

Bluetooth wireless headset. User s manual GB F Bluetooth wireless headset D I E GR RU HU HR User s manual DECLARATION OF CONFORMITY We, the undersigned Company: Address: TE-GROUP nv Kapelsestraat 61, 2950 Kapellen - BELGIUM declare, that the following

Nadere informatie

TEAM VOEDSELVEILIGHEID

TEAM VOEDSELVEILIGHEID TEAM VOEDSELVEILIGHEID Notitie Thermometers Versie 2.1 31 augustus 2015 Deze notitie is bedoeld om een advies te geven aan de lokale Voedselbanken in het gebruik van thermometers. De besproken thermometers

Nadere informatie

Hooi-, stro-, kuilvochtigheidsmeter

Hooi-, stro-, kuilvochtigheidsmeter Hooi-, stro-, kuilvochtigheidsmeter BEDIENINGSVOORSCHRIFTEN WILE 27 VOCHTIGHEIDSMETER NL Bedieningsvoorschriften Meegeleverd in de verpakking - Wile 27 vochtigheidsmeter - Gebruiksaanwijzing - 9 V 6F22

Nadere informatie

Gebruikershandleiding vochtmeter FMW * * FMW Vochtmeter. Gebruiksaanwijzing Versie 3.13 VOCHTMETERS

Gebruikershandleiding vochtmeter FMW * * FMW Vochtmeter. Gebruiksaanwijzing Versie 3.13 VOCHTMETERS 28.07.999 Gebruikershandleiding vochtmeter FMW *28.07.999* FMW Vochtmeter Gebruiksaanwijzing Versie 3.13 VOCHTMETERS Voorwoord Gefeliciteerd met de aankoop van de FMW microprocessor gestuurde vochtmeter.

Nadere informatie

Handleiding voor demonstratie multimeter

Handleiding voor demonstratie multimeter Handleiding voor demonstratie multimeter 24.06.18 3867.70 Omschrijving: Deze demonstratie multimeter is special ontworpen voor educatieve doeleinden en kan de volgende eenheden meten: spanning, stroom.

Nadere informatie

Technologie. Bluetooth gebruiken

Technologie. Bluetooth gebruiken Bluetooth is communicatietechnologie die het mogelijk maakt data te versturen en te ontvangen zonder leidingen of kabels. Met de Bluetooth features kun je een draadloze verbinding maken tussen je NXT en

Nadere informatie

ES-S8A. Sirene op zonne-energie.

ES-S8A. Sirene op zonne-energie. ES-S8A Sirene op zonne-energie www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S8A Schroeven en pluggen Documentatie Presentatie Wat is de ES-S8A? De ES-S8A is een draadloze sirene op zonneenergie die geschikt

Nadere informatie

TQC ULTRASONE LAAGDIKTEMETER BASIC LD7015

TQC ULTRASONE LAAGDIKTEMETER BASIC LD7015 TQC ULTRASONE LAAGDIKTEMETER BASIC LD7015 1 PRODUCTBESCHRIJVING Draagbare microprocessorgestuurde wanddiktemeter om de dikte te meten van metalen en niet-metalen materialen zoals aluminium, titanium, plastic

Nadere informatie

R-99 COMPUTER INSTRUCTIONS

R-99 COMPUTER INSTRUCTIONS R-99 COMPUTER INSTRUCTIONS LCD Display Liquid Crystal Display SPM Weergave Functie Identificatie 1. STOP Display = STOP status 2. Manueel Display = 1~16 Weerstand levels 3. Program Display = P1~P12 4.

Nadere informatie

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel

HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E. Inhoudstafel HANDLEIDING AFSTANDSBEDIENING R51M/E Inhoudstafel 1. AFSTANDSBEDIENING EN ZIJN FUNCTIES 2 2. NAMEN EN FUNCTIES VAN DE INDICATOR OP DE AFSTANDSBEDIENING 3 3. BESTURING VAN DE AFSTANDSBEDIENING 3 3.1. INBRENGEN

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Informatie voor de gebruiker: HD (High Definition) en HFR (High Frame Rate) video-opname apparaten, zijn een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van de gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V. De WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V kan gebruikt worden voor het draadloos door sturen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Model 412355A Stroom / Voltage Kalibrator

Gebruikershandleiding. Model 412355A Stroom / Voltage Kalibrator Gebruikershandleiding Model 412355 Stroom / Voltage Kalibrator Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech Stroom/ Voltage Kalibrator. Het Model 412355 kan stroom en voltage meten en opsporen.

Nadere informatie

Handleiding deur / raam contacten

Handleiding deur / raam contacten Handleiding deur / raam contacten Inhoudsopgave. 3 Installatie / Aanmelden 4 Batterij vervangen 5 Specificaties Installatie / Aanmelden. INSTALLATIE/ INSTALLATIE/ AAMELDEN AAMELDEN A. Aanmelden: 1. Open

Nadere informatie

Aan de slag. 1. Basisinstellingen instellen

Aan de slag. 1. Basisinstellingen instellen NL QUICK GUIDE Aan de slag 1. Basisinstellingen instellen 1. Druk op een knop om het apparaat te activeren. In het display verschijnen instructies over het instellen van de basisinstellingen, waaronder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EasyView K-type thermometer Model EA11A Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech EasyView thermometer. Dit apparaat biedt een enkelvoudige K-type thermokoppelinvoer met

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Veiligheid WIRELESS POWER SYSTEM 320SY

1 Inleiding. 2 Veiligheid WIRELESS POWER SYSTEM 320SY 1 Inleiding Met onze TRUST WIRELESS POWER 300 serie kunt u uw elektrische apparatuur op afstand bedienen zonder uit uw stoel op te hoeven staan. Het WIRELESS POWER systeem is uit te breiden met afstandbedieningen,

Nadere informatie

WERKINGSINSTRUCTIES VOOR DE ST-950 TRAININGSCOMPUTER

WERKINGSINSTRUCTIES VOOR DE ST-950 TRAININGSCOMPUTER Infiniti ST-950 Computerhandleiding Hoofdscherm Staafgrafiek Programma profielen Start/Stop knop SELECT knoppen RESET knop om gegevens te wissen RECOVERY knop om de recovery functie te activeren ENTER

Nadere informatie

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon.

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon. Inleiding: Dank u voor uw belangstelling voor onze Bluetooth carkit. Deze carkit is een draadloze Bluetooth carkit gebaseerd op de Bluetooth technologie die u de mogelijkheid geeft om te bellen zonder

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060

GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 GEBRUIKSAANWIJZING (verkort) GT1050/GT1060 Draagbare CO 2,temperatuur, RV-meter Aan / uit schakelen Druk enkele seconden op de SET knop totdat de meter een kort geluid signaal geeft. De meter gaat nu 30

Nadere informatie

* Oorthermometer Thermoscan Braun (bestelnummer )

* Oorthermometer Thermoscan Braun (bestelnummer ) * Oorthermometer Thermoscan Braun (bestelnummer 000675786000) De Thermoscan PRO6000 beschikt over de snelheid en eenvoud die u nodig heeft voor een nauwkeurige en betrouwbare meting. Klinische workflow

Nadere informatie

DECLARATION OF CONFORMITY

DECLARATION OF CONFORMITY DECLARATION OF CONFORMITY We, the undersigned Company: Address: TE-GROUP nv Kapelsestraat 61, 2950 Kapellen - BELGIUM declare, that the following equipment: Product Name: Blue TWIN Product Type: Bluetooth

Nadere informatie

ES-S7B. Buitensirene.

ES-S7B. Buitensirene. ES-S7B Buitensirene www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S7B 1 x 12V adapter 1 x back-upbatterij (ingebouwd) 1 x siliconen frame Schroeven, pluggen en siliconen doppen Documentatie Belangrijke

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter

Nadere informatie

LEGO Energiemeter. Hoe te beginnen

LEGO Energiemeter. Hoe te beginnen LEGO Energiemeter Hoe te beginnen De Energy Meter bestaat uit twee delen: het LEGO Energy Display en de LEGO Energy Storage. De Energy Storage past op de onderkant van het Energy Display. Schuif de Energy

Nadere informatie

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz Handleiding 868 MHz Pyxis zender en Auriga ontvanger Aantal functies: 2, 4, 6 of 8, ON/OFF Toetsfuncties Pyxis zender activeren: houdt de I knop 2 seconden ingedrukt. Pyxis zender deactiveren: houdt de

Nadere informatie

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014

TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER HANDLEIDING. software versie: 1.00. Uitgifte datum: 01-11-2014 WWW.TECHGROW.NL TechGrow HS-1 PORTABLE CO 2 METER software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow HS-1 handleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow HS-1 Portable CO 2 meter aangeschaft.

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

Computer Instructies voor de SM-5062

Computer Instructies voor de SM-5062 Hoofdscherm Staafgrafiek Recovery Knop om de Recovery functie te activeren Programma Profielen Select Knoppen Enter Knop om keuzes te bevestigen Reset Knop om gegevens te wissen Start/Stop Knop Computer

Nadere informatie

DUO OPLADER JDC0010 HANDLEIDING

DUO OPLADER JDC0010 HANDLEIDING DUO OPLADER JDC0010 HANDLEIDING Bedankt voor het aankopen van deze JUPIO Duo oplader. Deze intelligente oplader voor digitale camera en camcorder batterijen is ontworpen met behulp van een geavanceerde

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Analoge Uitgang 4 20mA

Analoge Uitgang 4 20mA Analoge Uitgang 4 20mA (optioneel 0-5V) Handleiding Gebruikers/installateurs (Voor softwareversie EZ2 7.0 en hoger) Ft. Atkinson, Wisconsin USA Panningen, Nederland www.digi-star.com D3708-NL Rev E Mei

Nadere informatie

Shutter Pal. Snelstartgids Nederlands ( 19 21 )

Shutter Pal. Snelstartgids Nederlands ( 19 21 ) Shutter Pal Snelstartgids Nederlands ( 19 21 ) Snelstartgids (Nederlands) Inleiding Inhoud van de doos Shutter Pal Smartphoneklem Inzetstuk smartphoneklem Micro USB-kabel Snelstartgids Ondersteuning Voor

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823

GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Stralingsmeter PCE-EMF 823 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Personenweegschaal MD 13523

Personenweegschaal MD 13523 Personenweegschaal MD 13523 Handleiding Inhoud Veiligheidsadviezen... 2 Over dit toestel... 2 Algemeen... 2 Op de juiste wijze omgaan et batterijen... 3 Repareer het toestel nooit zelf... 3 Inhoud van

Nadere informatie

Wonderfil Wrap Automatisch opblaasbaar verpakkingssysteem Handleiding

Wonderfil Wrap Automatisch opblaasbaar verpakkingssysteem Handleiding Automatisch opblaasbaar verpakkingssysteem Handleiding Vertaling van de originele Wonderfil handleiding Wrap Handleiding Other patents pending. www.sealedair.com WFW 11/12 Other patents pending. www.sealedair.com

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ROMED ELECTRONISCHE BLOEDDRUKMETER (BP-1000)

GEBRUIKSAANWIJZING ROMED ELECTRONISCHE BLOEDDRUKMETER (BP-1000) GEBRUIKSAANWIJZING ROMED ELECTRONISCHE BLOEDDRUKMETER (BP-1000) Belangrijke aanwijzingen voor het verkrijgen van goede metingen 1. Eet en drink (alcohol) niet, rook of sport niet voor het meten van de

Nadere informatie

Precisie hygrothermometer Model RH490

Precisie hygrothermometer Model RH490 Gebruikershandleiding Precisie hygrothermometer Model RH490 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech RH490 precisie hygrothermometer. Dit apparaat meet vochtigheid, luchttemperatuur, dauwpunttemperatuur,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. SBP 2300 Babyschaal

Gebruiksaanwijzing. SBP 2300 Babyschaal Gebruiksaanwijzing SBP 2300 Babyschaal Omschrijving toetsen scherm Weight Zero/Clock Enter weeg mode Terug naar klok mode CE Wis invoer vergissing Veranderen datum format in maand/dag of dag /maand Tare

Nadere informatie

Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4"D

Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4D Onderdeelnr. 5167 Digitale momentsleutel 6-30 Nm 1/4"D www.lasertools.co.uk Referentieformulier Primaire schaal: 6-30 Nm Secundaire schaal: 11,5-59 Ft/Lbs Aandrijving: 1/4"D Functies: 5 instellingen: Kg-m

Nadere informatie

Handleiding HI96821 Digitale refractometer voor de bepaling van Natriumchloride in waterige oplossingen

Handleiding HI96821 Digitale refractometer voor de bepaling van Natriumchloride in waterige oplossingen Handleiding HI96821 Digitale refractometer voor de bepaling van Natriumchloride in waterige oplossingen Primair nazicht Neem het toestel uit de verpakking en kijk na of er geen schade tijdens transport

Nadere informatie

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt.

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt. WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 300K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

DRAADLOZE ROOK EN HITTE DETECTOR MSD300_NL 03/12

DRAADLOZE ROOK EN HITTE DETECTOR MSD300_NL 03/12 MSD-300 DRAADLOZE ROOK EN HITTE DETECTOR MSD300_NL 03/12 De MSD-300 Multi sensor detector kan als er zichtbare rook en/of temperatuurstijging is, een vroeg stadium van brand detecteren. Deze kan standalone

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Model A Stroom / Voltage Kalibrator

Gebruikershandleiding. Model A Stroom / Voltage Kalibrator Gebruikershandleiding Model 412355A Stroom / Voltage Kalibrator Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech Stroom/ Voltage Kalibrator. Het Model 412355A kan stroom en voltage meten en opsporen.

Nadere informatie

Fluid Ergometer Computer V.8012

Fluid Ergometer Computer V.8012 Fluid Ergometer Computer V.8012 2 INDEX 3. Meeteenheden Computer 4. Programma's. Snelle Start. 5. Programma's. Pacer. 6. Programma's. Interval 7. Instellen en opslaan van trainingsparameters. 8. Computeropties.

Nadere informatie

Electronische loep "One"

Electronische loep One Electronische loep "One" Eenvoudige, betaalbare, elektronische loep voor mensen met visuele beperkingen Deze draagbare elektronische loep geeft een scherp beeld en hoog contrast met een vergroting van

Nadere informatie

Sensor Test Unit TSK40A

Sensor Test Unit TSK40A Product Info Sensor Test Unit TSK40A Eenvoudig testen van diverse typen sensoren Instellingen manueel of snel via de PC te wijzigen Standaard kabels voor het snel aansluiten van sensoren Algemeen De sensor

Nadere informatie

Protocol Balance bord

Protocol Balance bord Protocol Balance bord Inleiding Het Balance board is een apparaat waarmee je nauwkeurig de balans kan testen en trainen met behulp van visuele feedback. Het is dan ook ideaal voor patiënten met neurologische

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Meetapparaat voor druk- en trekkracht van de serie PCE-FB Krachtmeter voor het meten van trek- en drukkracht / intern geheugen / mini SD kaart / grafisch display / grenswaarde meting / piekwaarde functie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (NL)

Gebruikershandleiding (NL) PROcross V2 A-106 Gebruikershandleiding (NL) 2 PROcross V2 A-106 Aansluiten van de sensoren Achterkant: Infrarood / magnetisch Temperatuur 1 batterij (type: CR2450) RPM (extra gevoelig) RPM (normaal) Vervangen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0) 900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding NETVOEDING/BATTERIJEN De psense-ii gebruikt vier oplaadbare penlite (AA) batterijen. Om de batterijen te plaatsen of te vervangen moet je met een schroevendraaier

Nadere informatie

Inhoudsopgave STANLEY TLM65 1

Inhoudsopgave STANLEY TLM65 1 Inhoudsopgave Instrument Instellen - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Overzicht - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -2 Display - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Uitvoeren EFT testen conform EN61000-4-4

Uitvoeren EFT testen conform EN61000-4-4 DARE!! Instruments Measurement Rent-a-Lab equipment Uitvoeren conform EN61000-4-4 versie 1.7.2, 18 augustus 2015 Copyright 2015 DARE!! pagina 1 van 8 DARE!! Instruments Measurement Rent-a-Lab equipment

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Charging base handleiding

Charging base handleiding Charging base handleiding Hartelijk dank Hartelijk dank dat u voor deze oplaadbare oplossing hebt gekozen. Uw charging base Uw hoorspecialist: Introductiejaar: 2017 Telefoonnummer: Serienummer: Garantie:

Nadere informatie

Bijlage firmware V2.0 BLAUWE LIJN CAPBs HANDLEIDING

Bijlage firmware V2.0 BLAUWE LIJN CAPBs HANDLEIDING Bijlage firmware V2.0 BLAUWE LIJN CAPBs HANDLEIDING Handleiding Bijlage firmware V2.0, BLAUWE LIJN CAPBs 1. NIEUWE FUNCTIES 1.1. NIEUWE MENUSTRUCTUUR V2.0 Vanaf firmwareversie 2.0 bestaat er een nieuwe

Nadere informatie

ROTATIELASER FL 115H HANDLEIDING

ROTATIELASER FL 115H HANDLEIDING ROTATELASER FL 115H HANDLEDNG SET BESTAAT UT FL 115H rotatielaser Li-on accu en lader Batterijcassette voor alkaline batterijen Handontvanger Metor MTR-90R Afstandsbediening Degelijke kunststof koffer

Nadere informatie

ROTATIELASER FL 110 HA HANDLEIDING

ROTATIELASER FL 110 HA HANDLEIDING 1 ROTATELASER FL 110 HA HANDLEDNG SET BESTAAT UT FL 110HA rotatielaser Li-on accu en lader Batterijcassette voor alkaline batterijen Handontvanger FR 66-MM met baakklem Afstandsbediening Degelijke kunststof

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Manometer voor differentiële druk PCE-910 / PCE-917 (voor lucht, niet-corrosieve vloeistoffen en gassen)

GEBRUIKSAANWIJZING Manometer voor differentiële druk PCE-910 / PCE-917 (voor lucht, niet-corrosieve vloeistoffen en gassen) PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon+31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Manometer voor differentiële

Nadere informatie

2500V Digital Insulation Resistance Tester Model:

2500V Digital Insulation Resistance Tester Model: 2500V Digital Insulation Resistance Tester Model: 72-0405 SAFETY INSTRUCTIONS Nederlands Deze meter voldoet aan de IEC61010 veiligheidsmetingbehoefte. Verontreinigingsgraad 2, CAT III 600V. Lees de volgende

Nadere informatie

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen Hoofdstuk Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen 9 Vereisten voor RF-communicatie De besturingseenheid en orthese moeten zich binnen het RF-communicatiebereik bevinden om draadloos te kunnen communiceren.

Nadere informatie

VIDEOSCOOP. Model Turbotech TTBS050. Handleiding

VIDEOSCOOP. Model Turbotech TTBS050. Handleiding VIDEOSCOOP Model Turbotech TTBS050 Handleiding Waarschuwing Alvorens dit instrument te gebruiken, eerst aandachtig de veiligheidsinformatie en de specificaties van de videoscoop lezen. 1. Toepassingen

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl START-LINE ZENDER AGST-8800 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING Item 70151 Versie 1.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen DRAADLOZE WANDSCHAKELAAR

Nadere informatie

GM-200 HYDROMETER INLEIDING PRODUCTEIGENSCHAPPEN

GM-200 HYDROMETER INLEIDING PRODUCTEIGENSCHAPPEN GM-200 HYDROMETER INLEIDING De CAISSON GM-200 is speciaal ontwikkeld voor het meten van het vochtgehalte in zware materialen zoals beton, cementvloer en gipspleister. Daarnaast is het ook mogelijk om het

Nadere informatie

PRACTICUM PIEKKRACHT EN DUURKRACHT

PRACTICUM PIEKKRACHT EN DUURKRACHT LESKIST SPORT EN BEWEGING PRACTICUM PIEKKRACHT EN DUURKRACHT Hoe harder je je spieren aanspant, hoe sneller ze moe worden. Een beweging waarbij je spieren minder hard hoeven werken hou je over het algemeen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Laagdiktemeter PCE-CT 5000

GEBRUIKSAANWIJZING Laagdiktemeter PCE-CT 5000 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon+31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Laagdiktemeter PCE-CT 5000

Nadere informatie

Precisie hygrothermometer Model RH490

Precisie hygrothermometer Model RH490 Gebruikershandleiding Precisie hygrothermometer Model RH490 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop van de Extech RH490 precisie hygrothermometer. Dit apparaat meet vochtigheid, luchttemperatuur, dauwpunttemperatuur,

Nadere informatie

AFR-100 FITTING DIMMER

AFR-100 FITTING DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AFR-100 FITTING DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPATIBILITEIT Deze ontvanger werkt met alle KlikAanKlikUit zenders met

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Drukmeter PCE-P01/P05

GEBRUIKSAANWIJZING Drukmeter PCE-P01/P05 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Drukmeter PCE-P01/P05

Nadere informatie

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone Handleiding 1. Over Bluetooth Speakerphone Deze draagbare mini Bluetooth Speakerphone is speciaal ontworpen om u te voorzien van het gemak en de vrijheid van draadloze communicatie. U kunt het gebruiken

Nadere informatie

INSULATION TESTER UT501A

INSULATION TESTER UT501A INSULATION TESTER UT501A HANDLEIDING NEDERLANDS Hartelijk dank voor uw aankoop! Gelieve deze handleiding zorgvuldig te lezen alvorens u het toestel in gebruik neemt. Dit toestel is geschikt om isolatietesten

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Marsden Weegindicator. Stimag B.V. Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) fax.

GEBRUIKSAANWIJZING. Marsden Weegindicator. Stimag B.V. Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) fax. GEBRUIKSAANWIJZING Marsden Weegindicator Stimag B.V. info@stimag.nl Meer en Duin 64a 2163 HC Lisse tel. (023) 562 62 65 fax. (023) 562 97 44 Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen Inhoudsopgave

Nadere informatie

MultiSport DV609 Nederlands

MultiSport DV609 Nederlands MultiSport DV609 Nederlands! Kennisgeving: High-definition video-opnameapparatuur met hoge beeldfrequentie vormt een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van uw instellingen wordt aanbevolen

Nadere informatie

CHANNEL (CH) Selectie kanaal 1, 2, 3, automatisch scrollen Zoeken naar externe sensor

CHANNEL (CH) Selectie kanaal 1, 2, 3, automatisch scrollen Zoeken naar externe sensor ULTRADUN WEERSTATION Gebruikershandleiding - Item 975876 Hartelijk dank voor uw aankoop van dit nieuwe-generatie ultradunne weerstation. Dit instrument is ontworpen en vervaardigd met geavanceerde technologie

Nadere informatie

Meetinstrumenten. PEKLY 33, Rue Boussingault _ Paris. Werkboekje behorende bij de software. Naam : Klas: 3, 15, 30, 150, 450 1,5 2

Meetinstrumenten. PEKLY 33, Rue Boussingault _ Paris. Werkboekje behorende bij de software. Naam : Klas: 3, 15, 30, 150, 450 1,5 2 Meetinstrumenten. 3, 1, 3, 1, 4 1,.1 Hz 4 o +1...+ o C PEKLY 33, Rue Boussingault _ Paris Werkboekje behorende bij de software. Naam : Klas: Figuur 1 Figuur - H.O.Boorsma. http://www.edutechsoft.nl/ 1

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

3 Breng de punt van de kabel in het plastik onderdeel zoals wordt getoond in figuur 4.

3 Breng de punt van de kabel in het plastik onderdeel zoals wordt getoond in figuur 4. Iridium G243 1 Haal het apparaat uit de verpakking en controleer of alle onderdelen aanwezig zijn: (A) Centraal gedeelte, (B) stuur, (C) elektronische monitor, (D) schroeven, (E) schroeven, (F) ringen,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 AWST-8802 DRAADLOZE DUBBELE WANDSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 AWST-8802 DRAADLOZE DUBBELE WANDSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 2.0 AWST-8802 DRAADLOZE DUBBELE WANDSCHAKELAAR OMSCHRIJVING Deze draadloze wandschakelaar kan op iedere gewenste plaats bevestigd worden, zonder gedoe met draden of hoge spanning.

Nadere informatie

HANDLEIDING RZ-D-4.40WD / RZ-D-4.433WD

HANDLEIDING RZ-D-4.40WD / RZ-D-4.433WD HANDLEIDING RZ-D-4.40WD / RZ-D-4.433WD INHOUD 1. Voorwoord... 3 2. Normale functies... 4 2.1 Instellen van de code... 4 2.2 Bedienen van een functie... 4 2.3 Te lage batterij spanning... 5 3. Menu functies...

Nadere informatie