Loaddesigner TMS conactive. Procesbesturing BoX Logistics Execution Optimize. Efficiënt produceren tegen lage kosten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Loaddesigner TMS conactive. Procesbesturing BoX Logistics Execution Optimize. Efficiënt produceren tegen lage kosten"

Transcriptie

1 Loaddesigner TMS conactive Procesbesturing BoX Logistics Execution Optimize Efficiënt produceren tegen lage kosten Slimme automatisering voor uw betonproces

2 Uw betonprocessen geautomatiseerd voor een aantrekkelijke prijs Wat is TMS conactive BoX? TMS conactive BoX is dé standaard software oplossing voor de betonindustrie. De BoX software is voortgekomen uit de succesvolle TMS conactive Project software en is toegespitst op het automatiseren van uw elementaire betonprocessen tegen een aantrekkelijke investering. In het kort bevat TMS conactive BoX de volgende modules: TMS concrete software solutions 2 Procesbesturing (CP-BoX) Met CP-BoX bestuurt u nauwkeurig en snel de betoncentrale. Van doseren en wegen tot en met mengen en het monitoren van uw productieproces. TMS levert de software samen met een complete interfacekast met benodigde elektro hardware, waarmee CP-BoX bij uitstek geschikt is voor de vervanging van een bestaande besturing en eenvoudig gekoppeld kan worden met de bestaande schakelkast. De inhoud van CP-BoX wordt nader toegelicht in deze brochure. Management (CM-BoX) Deze module voorziet in de functionaliteit om orders aan te nemen en afleverbonnen te printen en wordt gedetailleerd beschreven in de aparte brochure TMS conactive Management & Laboratorium BoX. Laboratorium (CL-BoX) CL-BoX ondersteunt u bij het berekenen van betonrecepturen, ingangscontrole, registratie van grondstoffen, het vastleggen van analyses en proefresultaten. Ook is voorzien in rapportages om uw proces- en productkwaliteit te monitoren. Zowel voor uzelf als voor de controlerende instanties. De inhoud van CL-BoX wordt gedetailleerd beschreven in de aparte brochure. TMS conactive Management & Laboratorium BoX. Voor wie is TMS conactive BoX bedoeld? De software is bedoeld voor alle soorten betonbedrijven, van groot tot klein, die de elementaire betonprocessen willen automatiseren, waarbij de software door één gebruiker tegelijk ingezet kan worden. De TMS conactive BoX software wordt op één computer geïnstalleerd. Voordelen van TMS conactive BoX Gunstige prijs/kwaliteit verhouding Uw elementaire processen geautomatiseerd in één systeem Voldoet aan de normen/richtlijnen EN 206-1, NBN B15-001, NEN 8005, TRA 550 en BRL 1801 Alle modules zijn stand-alone te gebruiken Zelf te installeren Geen extra hardware investering nodig, indien moderne pc s voorhanden

3 De totaaloplossing TMS conactive Procesbesturing BoX De succesvolle procesbesturingsmodule uit de TMS conactive suite is gebruikt als basis voor deze totaaloplossing voor betonmortelcentrales. TMS conactive Procesbesturing BoX, kortweg CP-BoX, is volledig gebaseerd op standaard hardware. Een modern MS Windows systeem met één of meer schermen en ethernetverbinding voldoet. Naast de besturingssoftware wordt met de CP-BoX ook de nodige elektro hardware meegeleverd. Deze bestaat uit een kast waarin weegversterkers en de benodigde I/O-aansturing aanwezig is als mede een ethernet switch. Met de duidelijke installatiehandleiding kunt u zelf, of met hulp van een elektriciën, uw bestaande of nieuwe fabriek operationeel brengen. Besturingssoftware Met ruim 27 jaar ervaring in de automatisering van betoncentrales heeft TMS een generieke besturingsmodule ontwikkeld. Het biedt alle functionaliteit voor een volautomatische, halfautomatische of handmatige dosering van uw materialen voor de juiste betonmortel. Remote I/O Een remote I/O-oplossing wordt toegepast zodat alle fabriekscomponenten direct op een normale pc kunnen worden aangesloten. De meegeleverde Een generiek product betekent dat de software uniform en goed te onderhouden is, waardoor toekomstige aanpassingen aan de installatie mogelijk zijn. De software wordt geleverd op een USB-stick en is te installeren op iedere moderne pc die u hiervoor wilt gebruiken. De stick fungeert daarna als back-up medium. Dit minimaliseert eventueel procesuitval. standaard hardware is uw naadloze schakel tussen de besturingssoftware en uw fabriek en kan volledig op afstand worden benaderd en worden beheerd. Indicatoren/ weegversterkers/ flowmeters In de CP-BoX is speciaal gekozen voor ethernetweegversterkers. Naast een zeer nauwkeurige afweging biedt het mogelijkheden om eenvoudig op afstand te controleren en configureren. 3 Met remote I/O, weegversterkers en al geconfigureerde software, installeert u snel en goedkoop een volwaardige procesbesturing.

4 Total control met muis en toetsenbord De software van CP-BoX is ontstaan uit TMS conactive Procesbesturing, dé procesbesturingssoftware voor zowel eenvoudige als complexe fabrieken. Met de geavanceerde procesbesturing is het hart van de centrale geen productieeiland maar een onderdeel van uw computernetwerk. Uiteraard kunt u met een nauwkeurige dosering beton produceren zoals u en uw klanten dat wensen. Handmatig of automatisch. Door een heldere visualisatie van de installatie zijn processen eenvoudig te controleren. Optionele functionaliteiten bieden de mogelijkheid om het productieproces nog verder te verbeteren en te versnellen. Alles wordt geregistreerd, ook handafgewogen gewichten zijn voorzien van datum en tijd. TMS concrete software solutions De computer en mengmeest 4 Stand-alone of gekoppeld Voor een efficiënte bedrijfsvoering kunt u de procesbesturing koppelen aan andere systemen, bijvoorbeeld aan een commercieel-, transportplanning- of laboratoriumsysteem. Integratie met andere modules van TMS conactive spreekt voor zich en met de gestandaardiseerde interface is CP-BoX ook toegankelijk te maken voor externe systemen. In de meegeleverde documentatie zijn de protocollen beschreven. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Import van opdrachten (code, weeglijst, afloop, hoeveelheid), stamdata (weeglijsten, materialen) Export van afgewogen gewichten (per charge en opdracht)

5 Procesvisualisatie en beïnvloeding CP-BoX geeft u een rustige presentatie van de processen: alleen de op dat moment meest relevante informatie. Met een simpele muisklik is meer informatie op te vragen of activeert u handmatige acties. Datacenter Alle basisgegevens zoals materialen, recepten en aflopen kunt u zelf definiëren en onbeperkt toevoegen. Met de uitgebreide sorteer- en groepeer-functionaliteit blijft veel data toch nog overzichtelijk. Een groot aantal component- en proces-eigenschappen zijn te wijzigen naar uw voorkeur. Het opdrachtenscherm geeft u direct inzicht in de te doseren materialen en de actuele status daarvan. er vormen één team 5

6 Automatisch... wat houdt dat allemaal in? Een opsomming van functionaliteit Indien de installatie is voorzien van referentiegewichten, wordt aan het begin van de dag automatisch een Weegcheck uitgevoerd. Standaard staat de besturing op Automatisch, wat betekent dat het gehele proces van doseren, wegen, mengen wordt bepaald door de software. De optionele cementsilobevulling en opvoersysteem kunnen hier nog aan worden toegevoegd. In Half-automaat kunt u het proces beïnvloeden en met de virtuele Handbediening kunt u elk component laten doen wat u wilt, bijvoorbeeld om in te grijpen op het automatische proces. Bunkeromschakeling schakelt automatisch over naar een andere bunker met hetzelfde materiaal als het laagniveau is bereikt. Met de Navalcorrectie wordt het effect van vallend materiaal meegenomen bij de weging. De Vulstofcontrole bewaakt de hoeveelheid vulstof in het mengsel. De Charge correctie zorgt dat een onnauwkeurige charge-afweging binnen dezelfde opdracht wordt gecorrigeerd door een volgende charge. Tijdens het proces kunt u snel Water meer/ minder doseren, of Water blokkeren om proactief de consistentie te beïnvloeden. Met de Mengeringreep kan de menger worden bediend zonder de automaat af te breken. De Mengtijdcorrectie reduceert de mengtijd per opdracht rekening houdend met het aantal batches. Om zeker te zijn van een lege menger kan de laatste charge een langere Nalostijd krijgen. De Procesoptimalisatie zorgt (middels materiaal- en proceskenmerken zoals mengervermogen, vochtmeting en densiteit van het recycle water) voor een maximale kwaliteit en productiecapaciteit. TMS concrete software solutions Mijn mengmeester heeft nu tijd voor het echte meesterwerk 6 Workshops TMS organiseert workshops voor geïnteresseerden van onze producten. Naast een algemene demonstratie van de mogelijkheden kunt u uw eigen situatie voorleggen. De workshops worden soms ook bij een van onze klanten gehouden, zodat u het product in de praktijk kunt zien werken.

7 Overige functionaliteit van de software Algemeen Multi-language (Nederlands, Engels, Frans, Duits) Autorisatie (programmabeveiliging middels gebruikersnamen, -groepen en wachtwoorden) Datacenter Invoer van een onbeperkt aantal materialen, recepten en aflopen (doseer- en losvolgorde, prioriteiten, meng- en lostijden) Invoer parameters voor bunkers (toelaatbare overschrijding, grof/fijn punten, triller opties), wegerparameters (leegtoleranties, trilleropties) Eenvoudig sorteren, groeperen, velden verplaatsen en kolombreedte aanpassen Opdrachten of charges starten, pauzeren, stoppen, volgorde veranderen Normale procesindicatie (afhankelijk van uw installatie en aansluitingen): Naam en niveau van het materiaal in bunkers Materiaalstroom- en richting (ook klep open/dicht) Weegwaarde: gevraagd, feitelijk niveau, netto en bruto gewicht Procestijden van wegers en menger Mengervermogen, vochtmeting, pomp-, luchtdruk- en filterstatus Truckmixer aanwezig, stop, na-mengen, meenemen hulpstof en vertreksein 7 Afwijkende processen Melding overschrijding instelling marges (bijvoorbeeld doseertijd overschrijding) Melding procesvertraging (bijvoorbeeld mixer niet aanwezig) Proces- en componentproblemen (in foutenvenster en logfiles)

8 De inhoud van de box Installatiehandleiding Plaatsing en aansluiting van de box is stapsgewijs beschreven in een document met duidelijke afbeeldingen, I/O-beschrijving, elektrische aansluitschema, tekeningen en toelichtingen. Component documentatie Van de aanwezige componenten in de box leveren we de originele documentatie mee, bijvoorbeeld van de PLC, de weegversterkers en de voeding. Remote I/O Deze hardware componenten ondersteunen de verderop beschreven I/O-lijst. De status van alle I/O is zichtbaar op de besturings-pc. Hierop kunt u tevens de status forceren om tijdelijke installatie of elektrotechnische problemen te ondervangen. Gebruikshandleiding De software bevat een Helpfile, maar voor het normale dagelijkse gebruik is een verkorte handleiding bijgevoegd. TMS concrete software solutions Installeren 8 Interfacerelais Uw schakelkastcomponenten sluit u aan op de potentiaalvrije contacten, voorzien voor alle in- en uitgangen. Switch Voor de regeling van al het ethernet verkeer is een switch voorzien.

9 Software Programmatuur ten behoeve van zelf-installatie, database, data- en opdrachtenbeheer, rapportage, realtime visualisatie, besturingslogica en remote support. Weegversterkers De CP-BoX basisconfiguratie bevat standaard vier weegver-sterkers of flowmeting inclusief webinterface. Voeding Voor de componenten in de box is de voeding aan boord (input volt). Tegoedbon support U krijgt tot 8 uren telefonische installlatie- of gebruikerssupport. De kast Een solide behuizing voor de componenten. Plaatsbaar in de fabriek of controleruimte, afhankelijk van de nu al aanwezige bekabeling. De kast heeft de volgende afmetingen: 76x76x20cm (hxbxd). De verbinding met de besturings-pc gaat via een ethernetkabel. USB-stick De stick bevat alle software en basisconfiguraties. Na installatie op een pc kan de stick gebruikt worden als back-up medium. en aansluiten kunt u zelf! 9 Geschikt of geschikt te maken voor een groot aantal centrales Het is ondoenlijk om alle voor CP-BoX geschikte fabrieksconfiguraties te beschrijven. Op grond van de voorbeelden en voorwaarden op pagina 12 kunt u nagaan of uw fabriek geschikt is, of geschikt te maken is met enkele eenvoudige elektrische aanpassingen. Bijvoorbeeld door het elektrisch parallel te schakelen met een ander component, eventueel met tussenkomst van een elektrisch component (zoals een timer, relais). Het schema aan de linkerkant geeft inzicht in het algemene principe achter CP-BoX. Betonwaren / prefab configuraties op aanvraag

10 Installatie van CP-BoX Toeslagmaterialen Max. 10 materialen (bij zowel 1 of 2 wegers) met afzonderlijke hoogmeldingen (besturing verwerkt en visualiseert de inhoud en alarmmelding) Max. 4 vochtmeters (0-20mA; besturing verwerkt de waardes) Dosering kan via dubbele cilinders grof/fijn Max. 5 vrij te plaatsen trillers (met diverse besturingsopties) Max. 2 trillers voor de wegers (met diverse sopties) Max. 2 wegers met loskleppen, afvoerbanden (uitloop en opvoertijden instelbaar) Grind kan buiten de menger om worden gelost (installatie afhankelijk) Wachtbunker met leegmelding/loadcell, los klep en niveau-signalen (zoals een loadcell of een melder, of zonder signaal lossen op tijd Water Max. 3 soorten Max. 1 weger met losklep Grof/fijndosering Vrij definieerbaar Analoge ingang 0-20mA met een aanduiding 0-100% op het scherm Max. 3 gekoppelde in- en uitgangen met instelbare vertragingstijden Drukknoppen voor max. 5 vrije uitgangen met zelf te definiëren teksten Visualisatie van bediening max. 6 vrije ingangenmet zelf te definiëren teksten TMS concrete software solutions TMS: 27 Jaar kennis 10 Een standaard pc De besturingssoftware draait op een normale pc. Uiteraard kunt u hiervoor ook een industriële pc gebruiken. De minimale vereisten zijn Profesional, 2,4 Ghz CPU, 1GB geheugen, Windows 7. Om de besturingsprocessen niet te laten beïnvloeden, wordt dringend geadviseerd om geen andere software op deze pc te installeren (zoals MS Excel, spelletjes). Met twee 19 of 22 monitoren werkt CP-BoX het prettigst.

11 Overig Mixer aanwezig, stop en vertrek Automatische weegcheck (dagelijkse controle en melding afwijkingen) Analoge luchtdrukmeting (instelbaar alarmniveau) Menger Menger aanzetten (eventueel samen met hydropomp), Openen en sluiten Meting en visualisatie mengerstroom Afhandeling overvul beveiliging 3 losstanden middels melders of in te stellen tijd Bediening middels bedienkastje Water aanvraag middels bedienkastje Beveiliging van deksel, toerental, inbedrijf Triller op de uitloop Cement Max. 6 materialen met afzonderlijke hoogniveau meldingen Max. 1 weger Grof/fijn dosering Cementbeluchting (per materiaal instelbaar op puls/pauze tijden) Aspiratiefilter (aan/uit met instelbare uitlooptijd) Hulpstoffen Max. 10 hulpstoffen Max. 1 weger Dosering in 3 compartimenten, inclusief spoelen en lossen 2 keuze uitgangen (4 richtingen) Vulaanvraag om mee te nemen op de mixer Signaal hulpstofslang gekoppeld en ervaring 11 Installatie van CP-BoX Iedere elektrotechnicus met kennis van betoncentrales kan CP-BoX installeren. Zowel bij bestaande of nieuwe centrales. Een handmatige bediende centrale is eenvoudig parallel te bekabelen en een hand/automaat schakelaar is voldoende om geheel automatisch te draaien. Bekabeling van de in- en uitgangen kan rechtstreeks op de interface relais in CP-BoX. Hierdoor is er een 100 procent scheiding tussen de interfacekast, de MCC en de centrale. U bent vrij in de keuze wat betreft de spanning van terugmeldingen en de stuurspanning van ventielen, kleppen etc. De loadcellen en analoge signalen sluit u rechtstreeks aan op de voorziene klemmen. Verbinding met de besturingscomputer gaat via een standaard ethernetkabel.

12 Gestandaardiseerde i/o lijst met Digitale en Analoge fabrieks in- en uitgangen TMS concrete software solutions 12 INGANGEN FABRIEK UITGANGEN FABRIEK Volmelding toeslag 1 Doseren toeslag 1 volmelding toeslag 2 Doseren toeslag 2 volmelding toeslag 3 Doseren toeslag 3 volmelding toeslag 4 Doseren toeslag 4 volmelding toeslag 5 Doseren toeslag 5 volmelding toeslag 6 Doseren toeslag 6 volmelding toeslag 7 Doseren toeslag 7 volmelding toeslag 8 Doseren toeslag 8 Zandweger dicht triller toeslag 1 (fijn via weegversterker) grindweger dicht triller toeslag 2 wisselklep zand/grind -> menger (stand) triller toeslag 3 Wisselklep zand/grind -> truckmixer (stand) triller toeslag 4 wachtbunker leeg triller toeslag 5 wachtbunker dicht cementweger dicht waterweger dicht Hulpstofweger dicht loskeuze hulpstof richting a 1 (matrix) loskeuze hulpstof richting b 1 (matrix) loskeuze hulpstof richting a 2 (matrix) loskeuze hulpstof richting b 2 (matrix) truckmixer aanwezig (drukknop) Hulpstofslang gekoppeld (drukknop) luchtdruk voldoende (pressostaat) triller zandweger triller grindweger afvoerband zand afvoerband grind lossen zandweger naar menger lossen grindweger naar menger lossen wachtbunker lossen cementweger triller cementweger menger aan (in bedrijf / op toeren) Doseren cement 1 losklep menger dicht (status) Doseren cement 2 losstand 1/3 (status) Doseren cement 3 losstand 2/3 (status) Doseren cement 4 losklep menger open (status) Doseren cement 5 BK menger ingeschakeld / dekselbeveiliging Doseren cement 6 Spuitpomp / water (drukknop) ophaalbak omhoog (in bedrijf) ophaalbak omlaag (in bedrijf) ophaalbak in vulpositie (stand) Ophaalbak voor vulpositie (snel - langzaam) ophaalbak in wachtpositie (stand) ophaalbak in lospositie (stand) Ophaalbak ultieme stop boven (eindschak.) Ophaalbak ultieme stop onder (eindschak.) Fijn doseren cement beluchting cementsilo s Doseren water 1 (schoon) Doseren water 2 (slurry) Doseren water 3 (warm) Fijn doseren water lossen waterweger lospomp waterweger aspiratiefilter gekoppelde I/O 1 Doseren hulpstof 1 gekoppelde I/O 2 Doseren hulpstof 2 gekoppelde I/O 3 Doseren hulpstof 3 vrij definieerbare melding Doseren hulpstof 4 vrij definieerbare melding Doseren hulpstof 5 vrij definieerbare melding Doseren hulpstof 6 INGANGEN FABRIEK UITGANGEN FABRIEK vrij definieerbare melding Doseren hulpstof 7 vrij definieerbare melding Doseren hulpstof 8 luchtdrukmeting (0-/4-20 ma) Doseren hulpstof 9 amperemeting mengr Doseren hulpstof 10 vochtprobe 1 vochtprobe 2 vochtprobe 3 vochtprobe 4 niveau wachtbunker (Loadcell) vrije definitie 0-100% uitvoer scherm nivometing cement 1 weegcheck Spuitpomp / water via BK menger mengerklep openen mengerklep sluiten triller uitlooptrechter lossen hulpstofweger comp.1 nivometing cement 2 lossen hulpstofweger comp. 2 nivometing cement 3 lossen hulpstofweger comp. 3 nivometing cement 4 Spoelen hulpstofweger comp.1 nivometing cement 5 Spoelen hulpstofweger comp. 2 nivometing cement 6 Spoelen hulpstofweger comp. 3 vrij % uitvoer scherm vrij % uitvoer scherm Hoog niveau cement 1 Hoog niveau cement 2 Hoog niveau cement 3 Hoog niveau cement 4 Hoog niveau cement 5 Hoog niveau cement 6 bedienkast wal ingeschakeld Start belading via schip loskeuze hulpstofweger richting a loskeuze hulpstofweger richting b ophaalbak omlaag snel (aansturing) ophaalbak omlaag langzaam (aansturing) ophaalbak omhoog langzaam (aansturing) vertreksignaal (claxon) Stoplicht (groene/rode lamp) Superplast vullen max druk cement 1 gekoppelde I/O 1 max druk cement 2 gekoppelde I/O 2 max druk cement 3 gekoppelde I/O 3 Hulpstof meenemen (mixer; gele lamp) max druk cement 4 gekoppelde O bediening algemeen 1 max druk cement 5 gekoppelde O bediening algemeen 2 max druk cement 6 gekoppelde O bediening algemeen 3 bedienkast truck ingeschakeld gekoppelde O bediening algemeen 4 Start belading via truck Gekoppelde O bediening algemeen 5 Slang gekoppeld cement 1 Ontstoffings filter cementsilo 1 Slang gekoppeld cement 2 Ontstoffings filter cementsilo 2 Slang gekoppeld cement 3 Ontstoffings filter cementsilo 3 Slang gekoppeld cement 4 Ontstoffings filter cementsilo 4 Slang gekoppeld cement 5 Ontstoffings filter cementsilo 5 Slang gekoppeld cement 6 Ontstoffings filter cementsilo 6 reset alarm cementbevulling Alarm cementbevulling claxon vrijgave cementsilo 1 vrijgave cementsilo 2 vrijgave cementsilo 3 vrijgave cementsilo 4 vrijgave cementsilo vrijgave cementsilo 6 alarm cement bevulling zwaailicht

13 Techniek in de box Details (1) Logica De besturing is volledig softwarematig opgebouwd in de logica, die realtime de status van de fabriekscomponenten controleert en hiernaar (de)activeringssignalen stuurt om de doseeropdrachten zo efficiënt mogelijk uit voeren. Door de moderne object georiënteerde opbouw van dit systeem zijn functionele verbeteringen en uitbreidingen snel door te voeren. MMI De CP-BoX software gebruikt een Mens Machine Interface (MMI) welke voldoet aan de Windows conventie om een gebruiksvriendelijke en herkenbare bediening te waarborgen. Bediening kan plaats-vinden met toetsenbord en muis, of met een optioneel touch screen. Uiteraard kunt u meerdere monitoren aansluiten om programma vensters naar eigen inzicht in te verdelen. Indicatoren/ weegversterkers/ flowmeters De weegversterkers werken volgens het standaard ethernetprotocol en kunnen gekalibreerd worden middels een webinterface, zelfs van buiten uw lokale netwerk. Het kalibreren is op deze wijze kinderspel. U heeft alleen ijkgewichten met een massa van tien procent van het maximale weegbereik nodig voor een juiste kalibratie. Techniek in de box 13 Remote I/O Een industrial proven remote I/O wordt volledig gestuurd door de speciale Logica besturing via uw pc. De I/O-controller bevat geen programma. Door toepassing van vrij verkrijgbare standaard componenten, zonder lokale intelligentie, is uitwisseling van deze componenten probleemloos mogelijk.

14 Techniek in de box Details (2) Designer Een fabriek is een verzameling van elektrische en mechanische componenten met specifieke eigenschappen, die volgens uw productieprocessen in een bepaalde volgorde moeten functioneren. Al deze componenten, eigenschappen en processen zijn opgeslagen in een database en vormen een standaard of specifieke configuratie. Deze wordt gemaakt door een gespecialiseerde configurator die middels drag-and drop de configuratie aan elkaar knoopt. Voor CP-BoX zijn een aantal veelvoorkomende fabrieksconfiguraties voorgedefinieerd. Eventuele wijzigingen kunnen in een later stadium, vaak zelfs op afstand, worden doorgevoerd. De database: een veilige opslag van alle data Alle gegevens van de configuratie, stamdata en recente en actuele processen zijn veilig opgeslagen in een SQL-database. Daardoor is het mogelijk om (met verstand van zaken) zelf rapporten te maken. De database wordt periodiek gekopieerd naar de meegeleverde USB-stick, zodat u gelijk een backup heeft. Goedkeuringen/richtlijnen De besturing voldoet aan de nationale en Europese eisen en richtlijnen. TMS concrete software solutions 14 TCP/IP en XML Door het gebruik van open interfaces en volledig op ethernet gebaseerde hardware is integratie binnen bestaande netwerken en koppeling met planningsen laboratoruimpakketten relatief eenvoudig. Simulatie De software van CP-BoX kan voor bijvoorbeeldtrainingsdoeleinden in demo mode worden gezet. Het programma werkt dan zonder de feitelijke aansturing van de fabriek.

15 Specialisten die uw vraag kunnen beantwoorden Betrouwbaar en proceszeker... De TMS systemen behoren tot de beste in de industrie. Er kunnen zich echter altijd problemen voordoen. Om deze zo snel en efficiënt mogelijk te verhelpen, maken we gebruik van de nieuwste op internet gebaseerde technieken. Vanuit een centraal geïnstalleerde server is ons service personeel via internet in staat om onafhankelijk van tijd en plaats zeer snel in te grijpen op uw systeem. Ook wanneer de problemen worden veroorzaakt door mechanische problemen (95 procent van de gevallen), kunnen we dit vaststellen en het bedienend personeel begeleiden naar de oplossing. Op deze wijze is het ook mogelijk uw personeel te trainen tijdens een live-omgeving. Op alle CP-BoX onderdelen heeft u een half jaar garantie. De garantie- en leveringsvoorwaarden zijn nader beschreven op onze website. Informatie Ik wil meer informatie en hoe krijg ik CP-BoX in huis? Onze afdeling verkoop brengt u in contact met onze specialisten die uw vraag kunnen beantwoorden. Na overleg inventariseren wij uw huidige situatie en adviseren we rondom uitbreiding en/of installatie. 15

16 TMS, automatisering voor de betonindustrie TMS heeft ruim 27 jaar ervaring in de automatisering van betonmortel- en betonfabrieken en heeft ruim 170 verschillende fabrieken voorzien van geautomatiseerde systemen. Van truckplanning tot en met productcontrole, van elektro schakelkast tot en met de productiebesturing van uw fabriek of centrale. Met 20 medewerkers staat TMS in voor een professionele projectuitvoering en service ondersteuning. Of het nu gaat om een fabrieksombouw of om een volledig turn key automatiseringsproject met inbegrip van de elektro leveranties. Sinds 2010 is TMS onderdeel van Command Alkon, de grootste leverancier ter wereld van automatiseringsoplossingen voor de betonindustrie. TMS concrete software solutions TMS is onderdeel van Command Alkon 16 Standaard configuratie op maat Voor bedrijven met meerdere betoncentrales die enigszins gelijkwaardig of vergelijkbaar zijn, kunnen we een op maat gemaakte standaard configuratie ontwikkelen. Ook de inhoud van de elektro hardware kast kunnen we naar wens samenstellen.

17 BoX Project TMS conactive Project of TMS conactive BoX? TMS heeft twee varianten binnen de Conactive software. De eerste variant is TMS conactive BoX. Deze variant is ontwikkeld om uw elementaire betonprocessen te automatiseren voor een aan-trekkelijke prijs. De BoX software is compleet, maar met TMS conactive Project kunt u een stap verder gaan. Zo bevat de Management module optioneel ook het onderdeel Commercieelbeheer en voorziet de Laboratorium module in voorraadbeheer. Bij de Project varianten biedt TMS een gericht implementatietraject aan op uw locatie en wordt bijvoorbeeld de Procesbesturing volledig gecon-figureerd op basis van uw betoncentrale. De matrix hiernaast geeft een beeld van de verschillen tussen TMS conactive BoX en Project voor zowel de software als voor de implementatie. Overig Implementatie Laboratorium Management Procesbesturing Basissoftwarebesturing Speciale modules Configuratiesoftware op maat Configuratiesoftware standaard Standaard interface kast Bekabeling en schakelkast (voor) ijken en BENOR rapportage Computer hardware Orderaanname Commercieel beheer en contactgenerator Capaciteitsplanning Dagplanning Planning optimizers Planborden en capaciteitsgrafieken Real-time planning met truckstatus Rapportages (informatiemodule) Receptberekening Grondstofanalyse Druksterktestatistiek Rapportages Virtuele materialen en correctiefactoren Voorraadbeheer Projectmanagement Implementatie analyse Opleiding en Go Live begeleiding Installatie en inbedrijfstelling Server/PC Hardware, netwerk Multi-site, multi user TMS Conactive interfaces Onderhoudscontract en remote service Software maatwerk Optioneel niet mogelijk standaard 17 De voordelen voor uw bedrijf met TMS U profiteert van de 27 jaar TMS ervaring in uw branche TMS als één IT aanspreekpunt Uw betonproces geautomatiseerd in één systeem Logische workflow en éénduidige werkwijze Kostenbesparing door middel van transport-, productie en recept optimalisatie TMS conactive Project is multi-site, multi-company en multi-user en centraal voor meerdere locaties te benutten Foutreductie door gekoppelde modules en enkelvoudige invoer De software voldoet aan de normen/richtlijnen EN 206-1, NBN B15-001, NEN 8005, TRA 550 en BRL 1801

18 18.950,- Prijzen 2012, exclusief belastingen TMS concrete software solutions 18 Voor de zeer scherpe prijs van ,- krijgt u de CP-BoX toegestuurd. Deze prijs is niet vergelijkbaar met de tarieven die TMS hanteert voor een normaal besturingsproject: CP-Project. De besparing wordt veroorzaakt door het ontbreken van: Configuratietijd (CP-BoX is leverbaar in een aantal standaard configuraties) Specifieke visuele weergave (standaard componenten zijn altijd zichtbaar) Bekabeling en materiaal (eventuele aanleg of wijziging regelt u zelf) Pc, toetsenbord, muis, scherm, printer (een standaard systeem voldoet) Installatie, kalibreren en testen (kunt u zelf regelen met de handleidingen) Opleiding en begeleiding (het wijst zichzelf, of u komt naar de workshop) De prijs is inclusief maximaal acht uur telefonische installatie of gebruikshulp. Daarnaast kunnen we uw CP-BoX vooraf uitbreiden met onderstaande modules of onderdelen. Naarmate u uitbreidt en meer van bovenstaande opties wenst, zullen we voor u een vrijblijvende CP-Project offerte opstellen waarin de specifieke werkzaamheden beschreven worden. Deze bedrijven gingen u reeds voor als TMS klant

19 1.750, , , ,- U wilt meer functionaliteit Onderhoud en controle Hiermee kunt u de belangrijkste componenten zoals motoren en kleppen monitoren. Preventief onderhoud bespaart u geld en productiestilstand! U krijgt een melding zodra een bepaald aantal draaiuren en/of acties zijn uitgevoerd. Hoge sterkte/ Hoogvloeibaar beton Middels een specifieke afloop kunt u charges onderverdelen in subcharges en zo automatisch complexere recepten doseren. Consistentieschatting Op basis van het actuele mengervermogen en materiaalkenmerken ziet u de ontwikkeling van de consistentie in schematische of grafische weergave. Productie-analyse Deze module maakt knelpunten in uw proces zichtbaar. Hiermee kunt u gericht technische aanpassing uitvoeren om de productiesnelheid te vergroten. Vochtmeting, kubels, CM-BoX, receptbrekeningen,... Neem contact op met onze afdeling verkoop. U heeft een complexere centrale per extra weger 1.250,- per 10 bunkers 2.300,- per 6 silo s 1.300, ,- Meer wegers De standaard configuratie stuurt 4 wegers aan. Meer wegers betekent een uitbreiding. het aantal weegversterkers en eventueel uitbreiding van remote I/O. Een opvoersysteem Als u de tekeningen inclusief I/O-lijst vooraf aanlevert, dan zijn wij veelal in staat om de configuratie en remote I/O voor een vaste prijs uit te breiden. Cementsilobevulling Een geautomatiseerde bevulling en bewaking van uw cementsilo s. Meer of andere mengers, vochtmeting, kubels, etcetera Neem contact op met onze afdeling verkoop. Waarschijnlijk is een (upgrade naar) CP-Project een verstandige keuze. U wilt nog meer door TMS laten regelen Pc, muis, toetsenbord en 22 monitor U krijgt een pc met RAID-controller en twee 22 TFT schermen. Helpdesk- en software onderhoudscontract TMS biedt u keuze uit vier onderhoudscontractvarianten. Deze vindt u terug in de brochure Onderhoudscontracten voor betonmortelbedrijven en kunt u downloaden op de TMS website: > over TMS > bibliotheek. Analyse, configuratie, maatwerk, koppelingen, installatie, opleiding Hiervoor hanteert TMS haar standaard tarieven, of zal u in contact brengen met een partner bij u in de buurt. Neem contact op met onze afdeling verkoop voor een vrijblijvende offerte. 19

20 TMS concrete software solutions 20 Nederland Groningenweg 6K 2803 PV Gouda tel: +31 (0) fax: +31 (0) Birmingham, Alabama +1 (800) Columbus +1 (614) Kansas City +1 (913) Chicago +1 (866) Zuid Amerika +57 (1) UK and EMEA HQ Frankrijk +33 (0) India / 554 B013/0708/NL/CA

Soft- en hardware oplossingen voor de betonindustrie

Soft- en hardware oplossingen voor de betonindustrie Soft- en hardware oplossingen voor de betonindustrie Slimme automatisering voor uw betonproces TMS, slimme automatiseringsoplossingen voor uw betonproces Wie is TMS? TMS ontwikkelt en implementeert al

Nadere informatie

De onmisbare assistent van de betontechnoloog

De onmisbare assistent van de betontechnoloog De onmisbare assistent van de betontechnoloog 16 oktober 2014 Rutger Laarveld Rob Verburg Presentatieverloop Wie is TMS? Wat doet TMS? Wat maakt TMS? Welke kennis heeft TMS? TMS conactive Laboratorium

Nadere informatie

Betonkennisdag 2012. 7 juni 2012 Rob Verburg

Betonkennisdag 2012. 7 juni 2012 Rob Verburg Betonkennisdag 2012 Laboratorium software Dé onmisbare assistent voor de betontechnoloog van vandaag 7 juni 2012 Rob Verburg Lezingverloop Kwaliteit... watis datookalweer? Hoe wordt kwaliteit bereikt,

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-DF Multifase droogvoer computer

Productinformatie. ORION-DF Multifase droogvoer computer Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com ORION-DF Multifase droogvoer computer Multifase droogvoer

Nadere informatie

voeding TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2

voeding TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2 voeding TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet ºC %rv IO CO 2 Pa kwh Eén systeem voor opslag en transport Ik word gewaarschuwd als er iets mis is, waar ik ook ben. Dat geeft zekerheid en

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

THEME Competence Matrix - Mechatronics

THEME Competence Matrix - Mechatronics COMPETENTIEGEGIED COMPETENTIE ONTWIKKELINGSSTAPPEN 1. Onderhouden van systemen en borgen van de betrouwbaarheid Hij/zij kan het elementaire onderhoud van machines en systemen, volgens planning uitvoeren.

Nadere informatie

VMB1BLS 1-kanaals rolluiksturing voor universele montage. Handleiding

VMB1BLS 1-kanaals rolluiksturing voor universele montage. Handleiding VMB1BLS 1-kanaals rolluiksturing voor universele montage Handleiding Inhoud 1. Beschrijving... 3 2. Onderdelen... 3 3. Aansluitschema s... 2 3.1. In een Velbus domotica-installatie... 2 3.2. Standalone...

Nadere informatie

Wij sturen jouw energie. 7 april FixSus sturing voor gebouwen automatisering: Functionaliteitenoverzicht

Wij sturen jouw energie. 7 april FixSus sturing voor gebouwen automatisering: Functionaliteitenoverzicht Wij sturen jouw energie 7 april 2015 FixSus sturing voor gebouwen automatisering: Functionaliteitenoverzicht De technologie Open gate systeem Via het FixSus open gate systeem is elke variabele, parameter

Nadere informatie

Produktinformatie LED Videoscreen Outdoor. Algemeen

Produktinformatie LED Videoscreen Outdoor. Algemeen Produktinformatie LED Videoscreen Outdoor Algemeen De door Zie Displays gebruikte LED is een klasse A LED en is door ons zo geselecteerd dat deze op vrijwel alle specificaties voldoet aan de strengste

Nadere informatie

Scarabee Vereniging Brochure

Scarabee Vereniging Brochure Scarabee Vereniging Brochure februari 2015 Inleiding Scarabee Vereniging is het werkmiddel bij uitstek voor een vlotte ledenadministratie. Het is bedoeld voor alle soorten verenigingen die met leden werken.

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Quartz Dashboard. Productinformatie. Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite

Quartz Dashboard. Productinformatie. Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite Productinformatie Quartz is onderdeel van Minerall, the automation suite Inhoud 1...1 2 Hoe werkt Quartz?...3 2.1 Configuratie...3 2.2 Quartz devices en datapoints...4 2.3 Dashboards bouwen...5 2.4 Gebruikersrollen

Nadere informatie

Prijzen RIVOS. RIVOS Prijzen Pagina 1

Prijzen RIVOS. RIVOS Prijzen Pagina 1 Prijzen RIVOS De totale investering voor RIVOS bestaat uit de basis aanschafprijs, optionele modules, bijkomende kosten en jaarlijks terugkerende kosten. De basis aanschafprijs wordt bepaald door het aantal

Nadere informatie

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem

Batching. Een beter begrip van uw batchingsysteem Een beter begrip van uw batchingsysteem Voor het ontwerp van een standalone batchingsysteem moeten de onderdelen zorgvuldig worden geselecteerd, op basis van de unieke procesvereisten. Batchingsystemen

Nadere informatie

Technische Opleidingen

Technische Opleidingen Technische Opleidingen Elauma Waagmeester Technische opleidingen Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij revisies en storingen is het belangrijk om voldoende kennis van de verschillende systemen in huis

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE Q3-2014-03 Q3-2014-03

INSTALLATIE NIS UPDATE Q3-2014-03 Q3-2014-03 INSTALLATIE NIS UPDATE Q3-2014-03 Q3-2014-03 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding LC-Products B.V. tel. (+31) 088-8111000 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced in any form or by any means

Nadere informatie

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16 06/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Inbouw Datalogger PCE-KD9 Inbouw Datalogger met max. 72 analoge of digitale ingangen / RS-485 / max. 36 thermoelementen of 18 weerstand-ingangen / TFT-scherm met touchscreen / datalogger voor maximaal

Nadere informatie

Nieuw: controllers van Syel Europe

Nieuw: controllers van Syel Europe INDUSTRIËLE ELEKTRONICA Nieuw: controllers van Syel Europe De compacte controller die intelligent én voordelig is. voor seriebouw en klantspecifieke toepassingen voor complexe berekeningen én eenvoudige

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4-01 2014-Q4-01

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4-01 2014-Q4-01 INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4-01 2014-Q4-01 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

Architectuur SynGuard Elegant

Architectuur SynGuard Elegant Architectuur SynGuard Elegant Met SynGuard voor toegangscontrole wil Syntegro een moderne en krachtige oplossing brengen geschikt voor alle bedrijven van welke grootte of complexiteit ook. SynGuard heeft,

Nadere informatie

Bedieningshandleiding Christiaens Group Stapelaar en Ontstapelaar

Bedieningshandleiding Christiaens Group Stapelaar en Ontstapelaar Bedieningshandleiding 1402-001 Christiaens Group Stapelaar en Ontstapelaar Auteur: Cor Janssens Robotics & Material handling Datum: 01-03-2015 Versie: 0.1 VOORWOORD Deze handleiding is een leidraad voor

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar Exact Globe.

Functionele beschrijving: scannen naar Exact Globe. Functionele beschrijving: scannen naar Exact Globe. Algemeen Met de KYOCERA scannen naar Exact Globe beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar Exact Globe. Met deze oplossing

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. Universele. Gist/meel besturing

Gebruikers handleiding. Universele. Gist/meel besturing Gebruikers handleiding Universele Gist/meel besturing Copyright (C) Ingenieurs buro Prompt, Vaartweg 4, 8861 KV Harlingen Tel: 0517 418878 WWW.FRITEC.NL 1 Inhoud: 1 Algemeen 2 Handbediening meel 4 2.1

Nadere informatie

Diract Company Profile. Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven.

Diract Company Profile. Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven. Diract Company Profile Klant- en oplossingsgericht, flexibel en toegankelijk zijn de kernwoorden die de werkwijze van Diract IT omschrijven. Diract IT Opgericht in 2007 53 medewerkers (februari 2013) Ruim

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 DocumentManager

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 DocumentManager Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 DocumentManager Algemeen Met de KYOCERA Scannen naar UNIT4 DocumentManager beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar UNIT4 DocumentManager

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE Q2-2014-02 Q2-2014-02

INSTALLATIE NIS UPDATE Q2-2014-02 Q2-2014-02 INSTALLATIE NIS UPDATE Q2-2014-02 Q2-2014-02 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4 2014-Q4

INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4 2014-Q4 INSTALLATIE NIS UPDATE 2014-Q4 2014-Q4 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

Zou het niet iedeaal zijn

Zou het niet iedeaal zijn Zou het niet iedeaal zijn ...als op de eerste werkdag van een nieuwe medewerker alles klaarstaat?! Er zal geen discussie over bestaan. Het zou ideaal zijn wanneer alle voorzieningen op de eerste werkdag

Nadere informatie

Taxis Pitane SQL beheerder. Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane SQL beheerder. Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane SQL beheerder Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane SQL beheerder?... 3 Kenmerken van de software... 3 De juiste SQL server editie voor uw organisatie... 3 SQL Server 2008 Express...

Nadere informatie

Handleiding FRI-DEEG van Ingenieursburo Prompt Harlingen versie Ingenieursburo Prompt Automatisering van kassa tot kneder

Handleiding FRI-DEEG van Ingenieursburo Prompt Harlingen versie Ingenieursburo Prompt Automatisering van kassa tot kneder versie 1.0.2 Ingenieursburo Prompt Automatisering van kassa tot kneder WWW.FRITEC.NL Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 DISCLAIMER... 3 1 INLEIDING... 4 2 FRIDEEG... 4 3 OPSTARTEN... 5 1 Recept 6 2 Beginnen

Nadere informatie

TradePoint Systems NCTS Oplossingen

TradePoint Systems NCTS Oplossingen TradePoint Systems NCTS Oplossingen Van overheidswege bent u vanaf 1 april 2004 verplicht om uw huidige transitdocumenten elektronisch aan te maken en te versturen. Indien uw organisatie niet beschikt

Nadere informatie

Quickstart ewon Cosy 131

Quickstart ewon Cosy 131 Quickstart ewon Cosy 131 Inleiding In deze quickstart leggen we stap voor stap uit hoe de ewon Cosy snel geconfigureerd kan worden. Mocht u toch meer gedetailleerde informatie nodig hebben dan verwijzen

Nadere informatie

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface Met de implementatie ervaring van de vele Microsoft UC projecten die Communicativ heeft uitgevoerd binnen de groot zakelijke markt zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden om gelijkwaardige functionaliteit

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-VA Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS)

Productinformatie. ORION-VA Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS) Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS) Klimaatcomputer

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

Managed CPE (Customer Premise Equipment)

Managed CPE (Customer Premise Equipment) Dienstbeschrijving CLOUD CONNECTED DIENSTVERLENING Managed CPE (Customer Premise Equipment) Classificatie: Extern Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voordelen Managed CPE... 4 3 Managed CPE oplossing...

Nadere informatie

ZDSN home management systeem

ZDSN home management systeem ZDSN home management systeem Dit document geeft u een indruk van de vele mogelijkheden en de eenvoud van het ZDSN home management systeem. De ZDSN home management systemen bestaan uit de Sensio X1 controller

Nadere informatie

MICROS+ centrale eenheid

MICROS+ centrale eenheid MICROS+ centrale eenheid TDS10012 Centrale eenheid voor het installeren van domotica installaties die standaard uitgerust is met 2 Autobus aansluitingen, een USB connectie en een Ethernet connectie, waarmee

Nadere informatie

Geachte lezer, Prettig met u kennis te maken!

Geachte lezer, Prettig met u kennis te maken! Geachte lezer, Prettig met u kennis te maken! Wij zijn Vitsch Electronics. Een krachtig team van vakmensen met de juiste kennis en ervaringen die uw elektrotechnische opdracht efficient aanpakken om tot

Nadere informatie

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control.

VASP Geavanceerde management- en controlesoftware. World leaders in process control. VASP Geavanceerde management- en controlesoftware World leaders in process control. Integrale beheersing van uw gehele proces Binnen veel industriële en commerciële processen zijn de juiste omgevingscondities

Nadere informatie

Emeris Log oplossing. Sleutel functies en voordelen

Emeris Log oplossing. Sleutel functies en voordelen Emeris Log oplossing Met de Emeris Log-oplossing kunt u de consumptie van een watermeter 24 uur per dag controleren. Het is eenvoudig te installeren en voorkomt dure IT-projecten. Het concept bestaat uit

Nadere informatie

Uw zakelijke ICT-omgeving goed geregeld en optimaal beveiligd voor een vast bedrag per maand

Uw zakelijke ICT-omgeving goed geregeld en optimaal beveiligd voor een vast bedrag per maand PC-Score introduceert: DÉ TOTAALOPLOSSING VOOR ONDERNEMERS Storingsdienst, netwerkbeheer, antivirus, onderhoud en hulp op afstand. Veilig en snel! Uw zakelijke ICT-omgeving goed geregeld en optimaal beveiligd

Nadere informatie

Het Galvano Offerte- en Orderprogramma (GOOP ) FEITEN EN CIJFERS. 1. Introductie. 2. Hoofdpunten van GOOP. Januari 2014

Het Galvano Offerte- en Orderprogramma (GOOP ) FEITEN EN CIJFERS. 1. Introductie. 2. Hoofdpunten van GOOP. Januari 2014 Januari 2014 Het Galvano Offerte- en Orderprogramma (GOOP ) FEITEN EN CIJFERS Met GOOP, Galvano s offerte- en orderprogramma, bespaart u tijd en geld op het gehele traject van offerte, order, bestelling,

Nadere informatie

OEE in batch processen

OEE in batch processen OEE in batch processen Siem Broersen Manager MES Expert Center Cofely Agenda Korte introductie Cofely (voorheen GTI / Fabricom) Doel OEE Verschillen OEE voor Batch t.o.v. standaard OEE Relatie met ISA

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Cursusmateriaal Masterclass. Business Rapportages. Pagina 1 van 23

Cursusmateriaal Masterclass. Business Rapportages. Pagina 1 van 23 Cursusmateriaal Masterclass Business Rapportages Pagina 1 van 23 Inhoud 1. Inleiding Masterclass Rapportages... 3 Doelgroep... 3 Doelstellingen... 3 Opzet document... 4 2. Bediening... 5 2.1. Benodigde

Nadere informatie

Data sheet. MJK Automation B.V. Castricummer Werf 144 NL-1901 RS Castricum Tel.: 0251-672171 Fax: 0251-671951 mjk@mjk.com www.mjk.

Data sheet. MJK Automation B.V. Castricummer Werf 144 NL-1901 RS Castricum Tel.: 0251-672171 Fax: 0251-671951 mjk@mjk.com www.mjk. De Comtroller 702 is ontworpen voor controle en monitoring van kleinere pompstations en watervoorraad-stations. De Comtroller 702 is een complete unit met in- en uitgangen, CPU, datalogger en communicatie-poort

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 -

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...2 UITVOERING...2 MC55081...2 MC55082...2 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...2 ALGEMENE WERKING...3 Maximale stuurtijd beveiliging...3 Omschakel beveiliging...3

Nadere informatie

Architectuur SynGuard Comfort

Architectuur SynGuard Comfort Architectuur SynGuard Comfort Met SynGuard voor toegangscontrole wil Syntegro een moderne en krachtige oplossing brengen geschikt voor alle bedrijven van welke grootte of complexiteit ook. SynGuard heeft,

Nadere informatie

levensmiddelen industrie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2

levensmiddelen industrie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2 levensmiddelen industrie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet ºC %rv IO CO 2 Pa kwh Eén systeem voor opslag en transport Ik word gewaarschuwd als er iets mis is, waar ik ook ben. Dat

Nadere informatie

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief

ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS. Author : AV. Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief ASSISTANCE SOFTWARE INSTALLATIE-EISEN ASSISTANCE SOFTWARE FOR MICROSOFT DYNAMICS Author : AV Datum : 30 augustus 2013 Versie : 6 Status : Definitief INHOUD INTRODUCTIE... 1 1. WERKSTATIONS... 2 1.1 GEBRUIKERS

Nadere informatie

Installatiehandleiding Cane Webservices.nl Integratie

Installatiehandleiding Cane Webservices.nl Integratie Installatiehandleiding Cane Webservices.nl Integratie Inhoud INHOUD... 1 1. INTRODUCTIE... 2 DOELSTELLING DOCUMENT... 2 GERELATEERDE DOCUMENTEN... 2 GEBRUIK VAN HET DOCUMENT... 2 LEZERS DOELGROEP... 2

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-VS Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS)

Productinformatie. ORION-VS Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS) Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS) Klimaatcomputer

Nadere informatie

medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2

medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet Pa kwh ºC %rv IO CO 2 medisch farmacie TempWeb draadloze bewaking en registratie via internet ºC %rv IO CO 2 Pa kwh Eén systeem voor opslag en transport Met TempWeb voldoen we volledig aan de strenge richtlijnen voor laboratoria.

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement.

Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement. Functionele beschrijving: scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement. Algemeen Met KYOCERA scannen naar UNIT4 Cura Documentmanagement beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

SEOshop. Installatie- & gebruikershandleiding

SEOshop. Installatie- & gebruikershandleiding SEOshop Installatie- & gebruikershandleiding Inhoud Instructie SEOshop plug-in... 3 De configuratie... 3 Het wijzigen van de verzendmethode(n)... 5 Het aanmaken van de labels... 6 Track & Trace mail...

Nadere informatie

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief NL Machinebeheer op afstand Efficiënt Wereldwijd Intuïtief Beheer en programmeer uw machines op afstand Het is voor u van groot belang dat machines en systemen altijd binnen handbereik zijn, waar dan ook

Nadere informatie

Grip-IT Planning & Forecasting Tool. Voor beheerste Operations en bestuurbare proces-prestaties

Grip-IT Planning & Forecasting Tool. Voor beheerste Operations en bestuurbare proces-prestaties Grip-IT Planning & Forecasting Tool Voor beheerste Operations en bestuurbare proces-prestaties Wat is Grip-IT? Een snelle en degelijke applicatie voor planning en capaciteitsmanagement, bijvoorbeeld als

Nadere informatie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie Brochure - Verplichtingen administratie Ontwikkeld door: Van der Heijde Automatisering B.V. Registratie van verplichtingen van debiteuren en aan crediteuren Uitgebreide structuur voor autorisatie van verschillende

Nadere informatie

INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q1 2015-Q1

INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q1 2015-Q1 INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q1 2015-Q1 2015 Van Brug Software B.V. Hoewel deze handleiding met zeer veel zorg is samengesteld, aanvaardt Van Brug Software B.V. geen aansprakelijkheid voor enige schade

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Presentation. Simple solutions for complex requirements

Presentation. Simple solutions for complex requirements Presentation Simple solutions for complex requirements Company plus 1994: Oprichting als Intersoft GmbH 2000: Omzetting naar FAUSER AG Vestingingen: Gilching (München), Erkrath (Düsseldorf) Hamburg Budapest

Nadere informatie

Draadloze digitale sensoren als drukbewaking in de productie omgeving

Draadloze digitale sensoren als drukbewaking in de productie omgeving Draadloze digitale sensoren als drukbewaking in de productie omgeving Agenda Doesburg Components Diepenbeek Druk bewaking Oplossing Draadloze digitale sensoren Slot Productie omgeving van hoogwaardige

Nadere informatie

Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie

Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie Omschrijving aanbieding Volgnummersysteem Q-Pro Indicatieprijs: Q-Pro Standaard / Plus, vanaf Euro 5.000,00/ Euro 6.000,00 excl. BTW en installatie Het klantverwijssysteem Q-Pro is leverbaar als Standaard

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

EASYPLUS PRE DOMOTICA

EASYPLUS PRE DOMOTICA EASYPLUS PRE DOMOTICA 1 of 11 EASYPLUS PRE DOMOTICA... 1 Algemeen... 3 2. PRE08008 : PRE domotica systeem met 8 uitgangen... 3 3. PRE08016 : PRE domotica systeem met 16 uitgangen... 4 4. PRE08024 : PRE

Nadere informatie

Alfanet IP-interface RS485 naar Ethernet

Alfanet IP-interface RS485 naar Ethernet Alfanet IP-interface RS485 naar Ethernet Hardware Gebruiksaanwijzing Omschrijving : Alfanet IP-interface Doc.nr.: 080886 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 8 Versie: V1.2 Bestand: Do080886 Alfanet IP-Interface

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Functionele beschrijving: scannen naar Trivium FORTUNA.

Functionele beschrijving: scannen naar Trivium FORTUNA. Functionele beschrijving: scannen naar Trivium FORTUNA. Algemeen Met KYOCERA scannen naar Trivium FORTUNA beschikt u over een efficiënte oplossing om uw documenten te scannen naar Trivium FORTUNA. Met

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Handleiding Webshopimporter

Handleiding Webshopimporter Handleiding Webshopimporter Waarom dropshippen via Webshopimporter? Heeft u een Seoshop webwinkel en wilt u de producten van een leverancier aanbieden via uw eigen webshop? Met webshopimporter kunt u gemakkelijk

Nadere informatie

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem Integratie van met een inbraakalarm Overzicht kan controleren of het inbraakalarm in of uit geschakeld is. Als het alarm aan staat zal alleen toegang verlenen aan gebruikers die gemachtigd zijn om het

Nadere informatie

RTC Opleidingen Beckhoff TwinCAT. Voorbereiding

RTC Opleidingen Beckhoff TwinCAT. Voorbereiding Voorbereiding Beckhoff Automation bvba Belgium Rudi Grouset v3.3-10/11/2014 Voorbereiding voor het volgen van de Beckhoff training Om de opleidingsdagen bij Beckhoff succesvol te laten doorgaan vragen

Nadere informatie

Uitvoeringen anders dan in deze documentatie vermeldt, kunnen in overleg worden geleverd.

Uitvoeringen anders dan in deze documentatie vermeldt, kunnen in overleg worden geleverd. Weeg systemen DOCUMENTATIE WEEG SYSTEMEN In deze documentatie vindt U een gedeelte uit ons standaard programma weeg systemen, geheel vervaardigd uit roestvrijstaal, speciaal voor gebruik in slachterijen

Nadere informatie

TimeManager. ERP voor Dienstverleners. SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company

TimeManager. ERP voor Dienstverleners. SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company TimeManager ERP voor Dienstverleners SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company 2 Inleiding Bent u werkzaam in Professional Services? Met onze geïntegreerde CRM en Project Management

Nadere informatie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen Een aanwezigheidssimulatie werkt preventief tegen inbraak en kunt u met e-domotica realiseren in elk type woning. Deze geavanceerde aanwezigheidssimulatie

Nadere informatie

Smart MCC Eaton s Intelligent IEC MCC and Power Management System

Smart MCC Eaton s Intelligent IEC MCC and Power Management System Smart MCC Eaton s Intelligent IEC MCC and Power Management System Robert Meijer Product Marketing Manager 1 Agenda Motor Control Centers Power Xpert CXH C445 motorbeveiliging SmartPX Smart MCC 2 Motor

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Introductie. exacqvision M-Series

Introductie. exacqvision M-Series Introductie exacqvision M-Series Introductie M-Series All-In-One Recorder Agenda Introductie & positionering Voordelen Specificatie & vergelijking Productnummers Aanvullende informatie M-Series All-in-One

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 3-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waarom een printer delen?... 3 Printer beschikbaar (delen) maken op Windows 7:...

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

Windows 7. Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl

Windows 7. Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Windows 7 Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Windows 7. Windows 7 is het nieuwste OS voor PCs van Microsoft. W7 is geïntroduceerd op 22 oktober 2009 Was oorspronkelijk

Nadere informatie

Compacte brandveiligheid voor kleine tot middelgrote gebouwen. ES Line

Compacte brandveiligheid voor kleine tot middelgrote gebouwen. ES Line Compacte brandveiligheid voor kleine tot middelgrote gebouwen Dit noem ik nu veiligheid! F. de Visser, installateur Het concept Professionele technologie voor veiligheid in kleine/middelgrote gebouwen.

Nadere informatie

Triggers en Acties gebruiken

Triggers en Acties gebruiken Net2 Triggers en Acties gebruiken Belangrijke opmerking De Net2 Servercomputer moet altijd draaien, anders kan Triggers en Acties niet correct werken. Triggers en Acties is een krachtige functie. Hij kan

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIE NIS UPDATE 2015-Q3-02 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2015 Van Brug Software B.V. Niets uit deze

Nadere informatie

online contract management volledige controle over alle contracten

online contract management volledige controle over alle contracten online contract management volledige controle over alle contracten Onbeperkt Onbeperkt De opzet, het idee Een veilige online oplossing om alle overeenkomsten, gedurende de looptijd, eenvoudig en effectief

Nadere informatie

Alvorens u artikel gegevens aan GS1 Das kunt aanbieden dient u te beschikken over:

Alvorens u artikel gegevens aan GS1 Das kunt aanbieden dient u te beschikken over: Compad Bakkerij GS1 DAS Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 17 maart 2015 Definitief Carol Esmeijer 1.1 28 April 2016 Definitief Carol Esmeijer Uitbreiding handelingen in GS1DAS

Nadere informatie

Opties Standaard WLAN PM+ PM+/WiFi GPRS PM+/GPRS Meter

Opties Standaard WLAN PM+ PM+/WiFi GPRS PM+/GPRS Meter Years Maximale installatiegrootte 2000 kwp Optioneel vermogensmanagement en cos phi-regeling Kleuren TFT-touchdisplay en LCDstatusdisplay voor het weergeven van grafieken en de werking Bewaak de centrale

Nadere informatie

Technische handleiding

Technische handleiding Technische handleiding Axiom Hardware AXIRC2 AXURC4 AXUNC2IP AXURC8 AXUNC8IP Versie 1.2 januari 2012 Postbus 218 5150 AE Drunen Thomas Edisonweg 5 5151 DH Drunen HELPDESK : 0900-27274357 techhelp@aras.nl

Nadere informatie

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding Xerox Device Agent, XDA-Lite Beknopte installatiehandleiding XDA-Lite - introductie XDA-Lite is software ontwikkeld voor het verzamelen van gegevens van machines, met als voornaamste doel de automatische

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving all-in beheer

1 Dienstbeschrijving all-in beheer 1 Dienstbeschrijving all-in beheer De all-in beheer overeenkomst van Lancom is modulair opgebouwd. U kunt bij Lancom terecht voor deelgebieden zoals helpdesk ondersteuning of backup, maar ook voor totale

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1100 - Registratie medewerkers

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1100 - Registratie medewerkers Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1100 - Registratie medewerkers www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1 Doel...3 2 Module configuratie...4 2.1 Het aanmaken van een Medewerker...4

Nadere informatie