Zie achterzijde voor snelle installatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zie achterzijde voor snelle installatie."

Transcriptie

1 Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen.

2 Norton 360 Gebruikershandleiding De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de voorwaarden in deze overeenkomst. Documentatieversie 4.0 Copyright 2009 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo, Norton, SONAR, LiveUpdate, Norton AntiSpam, Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 en Norton SystemWorks zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Symantec Corporation of zijn aangesloten ondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Windows is een handelsmerk van Microsoft Corporation. Delen van dit product Copyright [ ] Glyph & Cog, LLC. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars. Het product dat in dit document wordt beschreven, wordt gedistribueerd onder licenties waarmee het gebruik, het kopiëren, het distribueren en het decompileren/toepassen van reverse-engineering ervan wordt beperkt. Geen enkel deel van dit document mag worden gereproduceerd in enige vorm op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Symantec Corporation en zijn eventuele licentiegevers. DE DOCUMENTATIE WORDT ALS ZODANIG GELEVERD EN ALLE EXPLICIETE OF IMPLICIETE VOORWAARDEN, REPRESENTATIES EN GARANTIES, WAARONDER IMPLICIETE GARANTIES VAN VERHANDELBAARHEID, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL OF NIET-INBREUKMAKEN, WORDEN VAN DE HAND GEWEZEN, BEHALVE VOOR ZOVER DERGELIJKE NIET-AANSPRAKELIJKHEIDSVERKLARINGEN WETTELIJK NIET GELDIG ZIJN. SYMANTEC CORPORATION IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR INCIDENTELE OF GEVOLGSCHADE IN VERBAND MET DE VERSTREKKING, PRESTATIES OF HET GEBRUIK VAN DEZE DOCUMENTATIE. DE INFORMATIE IN DEZE DOCUMENTATIE KAN ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING WORDEN GEWIJZIGD. Symantec Corporation 350 Ellis Street, Mountain View, CA Gedrukt in Tsjechië

3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Overzicht... 5 Norton Nieuw in Norton Hoofdstuk 2 Installatie... 7 Voordat u begint... 7 Norton 360 installeren... 7 Hoofdstuk 3 Aan de slag... 9 Norton 360 starten... 9 Norton 360 activeren Het hoofdvenster verkennen Info over status Norton Berichten en waarschuwingen beheren Meer informatie Hoofdstuk 4 Reageren op noodsituaties De Norton Bootable Recovery Tool gebruiken als u het product niet kunt installeren Oplossingen voor service en ondersteuning Index Snelle installatie... 26

4 4 Inhoudsopgave

5 Overzicht 1 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Norton Nieuw in Norton 360 Norton 360 Nieuw in Norton 360 Norton 360 is een beproefde alles-in-één oplossing om uw pc en al uw online activiteiten te beveiligen. Het biedt beveiliging tegen computervirussen, wormen, hackers en botnets. Eén abonnement is genoeg om drie pc's te beveiligen. Het beschermt u tegen identiteitsdiefstal online, beveiligt uw belangrijke bestanden en houdt uw pc in optimale conditie. Norton 360 is volledig geautomatiseerd en gebruiksvriendelijk. Het programma wordt op de achtergrond uitgevoerd en handhaaft de algehele integriteit van het systeem met minimale impact op de prestaties van uw pc. Norton 360 biedt een ongeëvenaarde combinatie van prestaties en veiligheid, zodat u onbeperkt kunt genieten van alles wat uw pc en internet te bieden hebben. Norton 360 is een alles-in-één beveiligingsoplossing waarmee u uw computer op een veilige manier kunt gebruiken. Deze versie van Norton 360 bevat de volgende nieuwe functies: Insight downloaden Hiermee ontvangt u proactieve waarschuwingen van mogelijke bedreigingen in recent gedownloade bestanden en toepassingen. Voordat u deze installeert of uitvoert wordt bovendien vermeld welke uitwerking ze zullen hebben op de prestaties van uw pc. Webtoegang tot back-upbestanden Hiermee kunt u altijd en overal uw back-upbestanden ophalen en downloaden.

6 6 Overzicht Nieuw in Norton 360 File Insight Hiermee kunt u zien waar bestanden en toepassingen vandaan komen en of u ze kunt vertrouwen voordat u ze gebruikt. Ze geven u ook informatie over de mogelijke invloed van bestanden en toepassingen op uw computerprestaties. Norton System Insight Biedt de tools en overzichtelijke grafieken met behulp waarvan u de prestaties van computer en toepassingen kunt handhaven en verbeteren. Instellingen voor energiebesparing Hiermee kunt u de batterijlevensduur van uw laptop verlengen dankzij de mogelijkheid om vermogensintensieve activiteiten uit te stellen totdat uw laptop is aangesloten op een stopcontact. SONAR 2 (Symantec Online Network for Advanced Response) Maakt gebruik van realtime online informatie en proactieve controle om de recentste bedreigingen te detecteren en de aggressieve, snelle aanvallen van tegenwoordig tegen te houden. Norton Safe Search Hiermee worden onveilige websites en verdachte verkopers direct in uw zoekresultaten geïdentificeerd, zodat u met een gerust hart kunt surfen en winkelen. Maandelijks rapport Biedt u gemoedsrust in de wetenschap dat Norton op de achtergrond actief werkt aan het tegengaan van aanvalspogingen. VERBETERD! Norton Identity Safe Beschermt u tegen identiteitsdiefstal door te voorkomen dat keyloggers uw gegevens stelen. Daarnaast zorgt het voor snellere aanmelding en makkelijk online winkelen. VERBETERD! Antiphishing Beschermt uw identiteit online door snelle identificatie van veilige en gevaarlijke sites.

7 Installatie 2 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Voordat u begint 1 Norton 360 installeren Voordat u begint Voordat u begint, sluit u alle actieve programma's op uw computer en controleert u of u met internet bent verbonden. Norton 360 installeren U kunt Norton 360 installeren vanaf een cd, een USB-station of via een bestand dat u hebt gedownload. Norton 360 installeren 1 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Als u de installatie vanaf een cd uitvoert, plaatst u deze in het optische station. Klik op Norton 360 installeren in Windows Vista of Windows XP. Klik op Norton-installatiestarten en vervolgens op Norton360installeren in Windows 7. 1 Als u de installatie vanaf een USB-station uitvoert, sluit u deze aan op de USB-poort. Klik op Norton-installatiestarten en vervolgens op Norton360installeren in Windows Vista of Windows XP. Klik op Map openen om bestanden weer te geven, dubbelklik op Start.exe en klik vervolgens op Norton 360 installeren in Windows 7. 1 Als u een exemplaar van Norton 360 hebt gedownload, dubbelklikt u op het gedownloade bestand. 2 Voer op de Norton 360-installatiepagina de productsleutel in wanneer daarom gevraagd wordt.

8 8 Installatie Norton 360 installeren 3 Klik op de koppeling Installatieopties, controleer de opties, en klik dan op OK. 4 Klik op de koppeling Gebruiksrechtovereenkomst en lees de overeenkomst. 5 Klik daarna op TOESTEMMEN EN INSTALLEREN. Als het eerste deelvenster niet verschijnt Op sommige computers wordt een cd in het optisch station niet automatisch gestart. De installatie starten vanaf de product-cd 1 Dubbelklik op het bureaublad op Deze computer. 2 Dubbelklik in het venster Deze computer op het pictogram van het optisch station. 3 Dubbelklik op Start.exe in de bestandslijst en klik vervolgens op Norton 360 installeren.

9 Aan de slag 3 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Norton 360 starten 1 Norton 360 activeren 1 Het hoofdvenster verkennen 1 Info over status Norton Berichten en waarschuwingen beheren 1 Meer informatie Norton 360 starten Norton 360 beveiligt elke computer waarop het programma is geïnstalleerd. U hoeft het product niet te starten om van beveiliging te profiteren. Als Norton 360 een situatie detecteert die uw aandacht vereist, kan Norton 360 deze situatie automatisch oplossen. U kunt Norton 360 ook zo instellen dat u wordt gewaarschuwd wanneer een situatie uw aandacht vereist, en u kunt bepalen wat u wilt doen. U kunt Norton 360 te allen tijde starten om de instellingen te wijzigen, de beveiligingsstatus te controleren of preventief onderhoud uit te voeren. Alle functies van het programma kunnen vanuit het hoofdvenster worden geselecteerd. Norton 360 starten 4 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Dubbelklik op het pictogram van Norton 360 in het systeemvak van Windows. 1 Klik in de taakbalk van Windows op Start > Alle programma's > Norton 360 > Norton Dubbelklik op het pictogram van Norton 360 op uw bureaublad.

10 10 Aan de slag Norton 360 activeren Norton 360 activeren U moet het product eerst activeren, anders kunt u niet alle functies van Norton 360 gebruiken. Productactivering gaat de verspreiding van illegale kopieën tegen en verzekert dat u echte Symantec-software gebruikt. U kunt uw abonnement verlengen aan het eind van de abonnementsperiode. Als u met internet bent verbonden, wordt het product automatisch geactiveerd wanneer u het voor het eerst na installatie start. Tijdens de activering verschijnt het venster NortonAccount. U kunt uw Norton Account aanmaken en uw product registreren. U kunt ook details bekijken zoals uw productsleutel en recente updates voor het product. Als u het venster Norton Account overslaat, activeert het product, maar wordt de productsleutel niet in de Norton Account opgeslagen. U kunt de productsleutel afdrukken voor het geval u uw product later opnieuw moet installeren. w Als u het product niet tijdens de installatie hebt geactiveerd, vraagt Norton 360 u telkens wanneer u het product start, om activering. U ontvangt bovendien regelmatig een activeringswaarschuwing totdat u het product activeert. U moet het product activeren binnen de periode die wordt vermeld, omdat het product anders niet meer werkt. U kunt het product direct vanuit het waarschuwingsvenster activeren. U kunt uw product ook activeren via de koppeling Status van proefperiode in het hoofdvenster of vanuit het venster Mijn account. In bepaalde gevallen moet u uw productsleutel invoeren om uw product te activeren. U kunt uw productabonnement ook activeren of verlengen via de account van een gebruiker die geen beheerder is. De activering neemt slechts enkele minuten in beslag. Als u Norton 360 wilt activeren, moet uw computer zijn verbonden met internet. Als u via een proxyserver een verbinding met internet maakt, moet u de proxyinstellingen configureren. U kunt de Proxy-instellingen voor netwerk configureren in het venster Beheerinstellingen. Norton 360 activeren vanuit het waarschuwingsvenster 1 Klik in het waarschuwingsvenster op Nu activeren of Nu verlengen. 2 Klik op OK. 3 Volg de aanwijzingen op het scherm. 4 Klik vervolgens op Klaar in het venster dat nu verschijnt. Uw Norton 360 activeren vanuit het venster Mijn account 1 Klik in het Norton 360-hoofdvenster op Mijn account. 2 Klik in het venster Mijn account op Norton 360 activeren of op Abonnement vernieuwen. De optie Abonnement vernieuwen is beschikbaar als u uw product al hebt geactiveerd. 3 Volg de aanwijzingen op het scherm. 4 Klik vervolgens op Klaar in het venster dat nu verschijnt.

11 Aan de slag Het hoofdvenster verkennen 11 Problemen tijdens activering Kunt u geen verbinding met de Symantec-servers maken om uw product te activeren, controleer dan eerst uw internetverbinding. Controleer vervolgens of u software voor ouderlijk toezicht hebt, geïnstalleerd of via uw internetaanbieder, die de verbinding mogelijk blokkeert. Als u software voor ouderlijk toezicht gebruikt, kan een verbindingsprobleem optreden. Als u vermoedt dat de verbinding wordt geblokkeerd door instellingen voor ouderlijk toezicht, kunt u deze zo configureren dat de activeringsprocedure niet wordt geblokkeerd. U moet u als beheerder bij de software voor ouderlijk toezicht aanmelden of op internet via uw internetaanbieder om uw configuratie te wijzigen. Het hoofdvenster verkennen Wanneer u Norton 360 start, wordt het hoofdvenster weergegeven. Dit venster biedt toegang tot alle functies, opties, Help en ondersteuning van Norton 360. U kunt ook de algehele status van uw beveiligingscategorieën bekijken, waaronder computer- en webbeveiliging, back-ups en bestanden die na internetgebruik zijn achtergebleven. Het hoofdvenster bestaat uit de volgende gebieden die toegang tot taken en services bieden. Dit zijn: Koppelingen De volgende koppelingen worden boven aan het hoofdvenster weergegeven: 1 Taken Hiermee wordt de pagina Taken geopend waarop u scans uitvoert, op updates controleert, maandelijkse rapporten bekijkt, de beveiligingsgeschiedenis bekijkt, bescherming van kwetsbare punten controleert en ouderlijk toezicht en privacycontrole instelt. In dit gebied kunt u ook back-upsets beheren, back-ups uitvoeren, bestanden herstellen en meer opslag kopen. U kunt ook een diagnostisch rapport uitvoeren, opstartbeheer uitvoeren, Register opruimen uitvoeren, Norton Insight uitvoeren en Norton-taken controleren. 1 Instellingen Hiermee wordt de pagina Instellingen geopend, waarmee u de Antivirusinstellingen, Firewallinstellingen, Antispaminstellingen en Firewallbeveiliging kunt aanpassen en het beheerprogramma Mijn netwerk kunt configureren. In dit gebied kunt u ook Identiteitsbescherming configureren, taken plannen, en beheerinstellingen en back-upinstellingen beheren. U kunt de Snelle bediening gebruiken om functies van Norton 360 in en uit te schakelen.

12 12 Aan de slag Het hoofdvenster verkennen 1 Mijn account Hiermee wordt de pagina Mijn account geopend. Via deze pagina kunt u uw Norton Account openen, uw abonnement verlengen en meer opslag kopen. In dit gebied kunt u ook nog een andere productlicentie kopen en het maandelijkse productrapport bekijken. U kunt deze pagina ook gebruiken om uw abonnementsgegevens en uw beschikbare online back-upruimte te bekijken. 1 Productfeedback Hiermee wordt de pagina Feedback verzenden geopend, waarmee u feedback over uw ervaringen met Norton 360 kunt indienen. U kunt deze pagina ook gebruiken om naar de Help- en ondersteuningspagina te gaan. 1 Help en ondersteuning Hiermee kunt u het Norton-helpcentrum en de pagina Ondersteuning in één klik openen U kunt uw abonnementsstatus en de productinformatie bekijken. Statusoverzichtbalk Aan de linkerzijde van het hoofdvenster bevindt zich de statusoverzichtbalk. Deze toont de algehele status van de beveiligingscategorieën.. Uw status is Beschermd als uw computer veilig is, Aandacht als een gebied uw aandacht vereist, of Risico als uw computer risico loopt. U vindt hier ook de knop Repareren. Als een gebied uw aandacht vereist, wordt dit ook in een of meer beveiligingscategorieën weerspiegeld. Beveiligingscategorieën Het grootste gedeelte van het hoofdvenster wordt door Beveiligingscategorieën in beslag genomen, en bevat het volgende: 1 Pc-beveiliging Hiermee kunt u de details van uw pc-beveiliging bekijken, scans uitvoeren, LiveUpdate uitvoeren, Firewall beheren en Norton Insight uitvoeren. 1 Identiteitsbescherming Hiermee kunt u de details van Identiteitsbescherming bekijken, Identiteitsbescherming beheren en Identity Safe instellen. 1 Back-up Hiermee kunt u details van back-ups bekijken, back-upsets beheren, een back-up uitvoeren, back-upbestanden herstellen en meer opslag kopen. 1 Pc-afstelling Hiermee kunt u details van pc-afstelling bekijken, Schijfoptimalisatie uitvoeren, Bestanden opruimen uitvoeren, Diagnostisch rapport uitvoeren en Opstartbeheer uitvoeren.

13 Aan de slag Info over status Norton Voettekstkoppelingen De voettekstkoppelingen worden onder aan de hoofdpagina weergegeven. 1 LiveUpdate uitvoeren Hiermee kunt u de nieuwste beveiligings- en productupdates downloaden 1 Nu scannen Hiermee kunt u het soort scan kiezen dat u op uw computer wilt uitvoeren 1 Ondersteuning vragen Hiermee opent u de pagina Ondersteuning in één klik 1 Abonnementstatus Hiermee kunt u zien hoe lang uw abonnement nog geldig is en het, indien nodig, vernieuwen Info over status Norton 360 Zie Reageren op beveiligingsstatusindicators op pagina 13 Wanneer u Norton 360 start, geeft het hoofdvenster de status in één oogopslag weer. De kleur van de indicator voor veiligheidsstatus boven aan het hoofdvenster geeft de huidige status van uw computer aan. Als een probleem uw aandacht vereist, wordt het door de indicator voor veiligheidsstatus beschreven. Als meerdere problemen uw aandacht vereisen, geeft de indicator voor veiligheidsstatus het aantal problemen weer. U kunt de details van elk probleem bekijken voordat u het oplost. U kunt de knop Nu repareren gebruiken om deze problemen op te lossen. Norton 360 toont ook de afzonderlijke statusgebieden van elke beveiligingsfunctie, zoals Pc-beveiliging, Identiteitsbescherming, Back-upmaken en Pc-afstelling. De statusgebieden tonen hoeveel problemen voor elke functie moeten worden verholpen. U kunt de optie Details weergeven onder elke beveiligingsfunctie gebruiken voor meer informatie over deze problemen. Reageren op beveiligingsstatusindicators Wanneer uw systeem een bedreiging of risico aantreft, geeft het product de beveiligingsstatus boven aan het hoofdvenster weer. Wanneer een statusindicator een status weergeeft, kunt u de toepasselijke handeling uitvoeren om uw beveiligingsstatus te verbeteren. Uw beveiliging is gebaseerd op de programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als u uw beveiligingsstatus wilt verbeteren, moet u zorgen dat de geïnstalleerde programma's up-to-date zijn. De beveiligingsstatusindicator geeft de volgende statussen weer: Beschermd Geeft aan dat uw computer en activiteiten tegen bedreigingen, risico's en schade worden beschermd

14 14 Aan de slag Berichten en waarschuwingen beheren Aandacht vereist Geeft aan dat uw computer en activiteiten aandacht vereisen U dient de toepasselijke handeling uit te voeren om uw beveiligingsstatus te verbeteren. In gevaar Geeft aan dat uw computer en activiteiten gevaar lopen U dient onmiddellijk actie te ondernemen om uw beveiligingsstatus te verbeteren. U kunt rechtstreeks via het hoofdvenster op de beveiligingsstatusindicators reageren. Reageren op beveiligingsstatusindicators 1 Klik op Nu repareren in het hoofdvenster van Norton Volg de aanwijzingen op het scherm. Berichten en waarschuwingen beheren Norton 360 geeft berichten op verschillende manieren en op verschillende locaties weer. Op de volgende locaties kunnen berichten verschijnen: Meldingsgebied op uw Windows-bureaublad Verschillende typen Norton 360-berichten verschijnen in het systeemvak rechtsonder op de taakbalk. Als uw pc bijvoorbeeld een tijdje uitstond of niet met internet was verbonden, ziet u een bericht met de mededeling dat uw beveiliging misschien niet up-to-date is. Als een beveiligingsinstelling is uitgeschakeld, verschijnt een ander bericht. Dit bericht waarschuwt u dat uw pc misschien niet beveiligd is en geeft u aanwijzingen voor het inschakelen van de instelling. Meestal kunt u op de waarschuwing klikken om Norton 360 te openen en de problemen te verhelpen. Algemene status van Norton 360-hoofdvenster Waarschuwingen en andere berichten verschijnen boven aan het hoofdvenster De kleur van het bericht geeft aan hoe urgent het bericht is. Als het bericht groen is, betekent dit dat uw computer beveiligd is. Als het bericht oranje of rood is, moet u de juiste stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat u beschermd blijft.

15 Aan de slag Meer informatie 15 Beveiligingscategorieën en details van Norton 360 Norton 360 toont ook de afzonderlijke statusgebieden van elke beveiligingsfunctie, zoals Pc-beveiliging, Identiteitsbescherming, Back-up maken en Pc-afstelling. De statusgebieden tonen hoeveel problemen voor elke functie moeten worden verholpen. U kunt de knop Details weergeven onder elk statusgebied gebruiken voor meer informatie over deze problemen. U kunt de optie Nu repareren gebruiken om alle problemen op te lossen zodat de veiligheid van uw computer wordt gewaarborgd. Meer informatie Help openen De productdocumentatie helpt u bij het gebruik van Norton 360. Deze informatie is zowel op de computer als op de website van Symantec beschikbaar. De Help is beschikbaar in alle onderdelen van het Symantec-product. De Help biedt koppelingen naar informatie die u helpt met de specifieke taken die u wilt uitvoeren. In de online Help vindt u een gids met alle productfuncties. Help openen 1 Klik op Help en ondersteuning in het hoofdvenster. 2 Klik op Help. 3 Klik op een tabblad in het linkerdeelvenster van het Help-venster. U kunt kiezen uit: Inhoud Hiermee wordt de Help-informatie per onderwerp weergegeven Index Hiermee worden alle trefwoorden voor de Help-onderwerpen in alfabetische volgorde weergegeven Zoeken Hiermee opent u een zoekvak waarin u een woord of een woordgroep kunt typen Een Help-onderwerp afdrukken 1 Klik in het Help-venster op het tabblad Inhoud. 2 Selecteer in de lijst Inhoud het onderwerp dat u wilt afdrukken, en klik vervolgens op Afdrukken. 3 Geef aan of u alleen het geselecteerde onderwerp of het onderwerp en alle onderliggende subonderwerpen wilt afdrukken.

16 16 Aan de slag Meer informatie 4 Klik op OK. De PDF van de gebruikershandleiding oproepen w De Handleiding van Norton 360 staat als PDF-bestand op de cd of het USB-station. U kunt de PDF alleen lezen als Adobe Reader op de computer is geïnstalleerd. Als u dit product als een downloadbaar bestand hebt aangeschaft, worden de PDF en Adobe Reader niet meegeleverd. U moet het PDF-bestand van de Symantec-website downloaden, en Adobe Reader van de Adobe-website. Adobe Reader installeren Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Plaats de cd-rom in het optische station. 1 Sluit het USB-station aan op de USB-poort en klik op Norton-installatie starten. 1 Klik vervolgens op Cd bladeren in het venster dat wordt weergegeven. 2 Dubbelklik op de map Handleiding. 3 Dubbelklik op het Adobe-programmabestand. 4 Volg de aanwijzingen op het scherm. Nadat u Adobe Reader hebt geïnstalleerd, kunt u het PDF-bestand lezen vanaf de cd. Het PDF-bestand met de gebruikershandleiding lezen vanaf de cd of het USB-station Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Plaats de cd-rom in het optische station. 1 Sluit het USB-station aan op de USB-poort en klik op Norton-installatie starten. 1 Klik vervolgens op Cd bladeren in het venster dat wordt weergegeven. 2 Dubbelklik op de map Handleiding. 3 Dubbelklik op het PDF-bestand. U kunt de gebruikershandleiding ook naar de computer kopiëren en de handleiding vanaf de vaste schijf lezen. De naar de computer gekopieerde handleiding lezen 1 Open de map waarnaar u het PDF-bestand hebt gekopieerd. 2 Dubbelklik op het PDF-bestand. De website van Symantec openen U kunt de website van Symantec in een browser openen. De website van Symantec openen via de browser 1 Open uw webbrowser. 2 Ga naar de volgende URL:

17 Reageren op noodsituaties 4 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 De Norton Bootable Recovery Tool gebruiken als u het product niet kunt installeren De Norton Bootable Recovery Tool gebruiken als u het product niet kunt installeren Als de installatie van uw product mislukt, kunt u de Norton Bootable Recovery Tool gebruiken (op uw product-cd). De Norton Bootable Recovery Tool helpt u bij de controle van uw computer op risico's die een geslaagde installatie in de weg staan. De Norton Bootable Recovery Tool gebruiken als u het product niet kunt installeren 1 Plaats de product-cd in het station. 2 Sluit alle programma's af en start uw pc opnieuw op. 3 Wanneer u het bericht Druk op een toets om de computer op te starten van cd of dvd ziet, drukt u op Enter. 4 Selecteer uw taal in het venster Norton Bootable Recovery Tool, en klik vervolgens op OK. 5 Voer uw productsleutel voor Norton in, en klik vervolgens op Ik ga akkoord om de licentieovereenkomst te accepteren. 6 Klik op Scan starten. 7 Nadat de scan is voltooid, verwijdert u de cd uit het station en start u de computer opnieuw op. Norton Bootable Recovery Tool downloaden Als de installatie van uw product mislukt, kunt u Norton Bootable Recovery Tool downloaden. De Norton Bootable Recovery Tool helpt u bij de controle van uw computer op risico's die een geslaagde installatie in de weg staan. Voordat u de tool kunt gebruiken, moet u deze op een cd branden.

18 18 Reageren op noodsituaties De Norton Bootable Recovery Tool gebruiken als u het product niet kunt installeren w Voordat u begint, sluit u alle actieve programma's op uw computer en controleert u of u met internet bent verbonden. Gebruikers van Norton 360 Netbook Edition hebben een extern CD-station nodig om de cd met de Norton Bootable Recovery Tool te maken en vervolgens te gebruiken. Norton Bootable Recovery Tool downloaden 1 Ga naar de volgende URL: 2 Volg de aanwijzingen op het scherm.

19 Oplossingen voor service en ondersteuning Ondersteuning w Als u Norton SystemWorks, Norton 360, Norton Internet Security of Norton AntiVirus hebt, kunt u via het product ondersteuning verkrijgen nadat het is geïnstalleerd. Zie de sectie "Ondersteuning in één klik" voor meer informatie. Voor alle andere producten zijn twee ondersteuningsopties beschikbaar waarmee u een antwoord op uw vraag of probleem kunt vinden. Elke optie wordt in de relevante sectie uitgelegd: 1 Zelfhulp 1 Contact opnemen met ondersteuning Ondersteuningsmogelijkheden kunnen variëren, afhankelijk van de taal of het product. Ondersteuning in één klik Zelfhulp Deze functie is beschikbaar voor Norton 360, Norton Internet Security en Norton AntiVirus. Als uw product niet is geïnstalleerd, kunt u de opties Zelfhulp of Contact opnemen met ondersteuning gebruiken. Met Ondersteuning in één klik kunt u vanuit uw product ondersteuning oproepen en gebruikmaken van tools die veelvoorkomende problemen automatisch identificeren en oplossen. U kunt ook naar oplossingen zoeken of eenvoudig gebruikmaken van telefonische ondersteuning, evenals gratis ondersteuning via chat en . Klik op Help en ondersteuning in de productinterface om Ondersteuning in één klik op te roepen. Op de Symantec-website vindt u antwoorden op de meest gestelde klantvragen. Vanaf onze website kunt u: 1 Hulp verkrijgen bij problemen met uw abonnement, download, productactivering of andere niet-technische problemen.

20 20 Oplossingen voor service en ondersteuning Contact opnemen met ondersteuning 1 Onze knowledge base doorzoeken voor hulp bij technische problemen, zoals fouten bij installatie, configuratie of problemen oplossen met uw Symantec-product. 1 Informatie zoeken over de meest recente virusbedreigingen en verwijderingstools. U vindt de Symantec-ondersteuningswebsite op: Contact opnemen met ondersteuning w Naast het gebruiken van onze Zelfhulp-opties kunt u ook via chat, of telefoon contact opnemen met een ondersteuningsvertegenwoordiger. Ondersteuningsmogelijkheden kunnen variëren, afhankelijk van de taal of het product. Hieronder volgt een overzicht van onze ondersteuningsmogelijkheden: Chatten Chat in realtime met een ondersteuningsvertegenwoordiger. Voor ingewikkeldere technische problemen kunt u via chatten desgewenst ook toestaan dat een ondersteuningsvertegenwoordiger een externe verbinding met uw computer maakt om het probleem voor u op te lossen. Chatondersteuning is gratis, met uitzondering van onze service voor virus- en spywareoplossingen. Dien uw vraag in op onze website en ontvang antwoord via . Ondersteuning via is langzamer dan via chatten of telefoon. ondersteuning is gratis. Telefoon Praat in realtime met een ondersteuningsvertegenwoordiger. Als u contact wilt opnemen met een ondersteuningsvertegenwoordiger, gaat u naar de Symantec-ondersteuningswebsite op: De optie voor online ondersteuning wordt eerst weergegeven, gevolgd door de contactopties waar u het gewenste type ondersteuning kunt selecteren. Ondersteuningsbeleid Wanneer Symantec aankondigt dat een product niet langer zal worden verhandeld of verkocht, wordt telefonische ondersteuning zes maanden na deze aankondiging stopgezet. Technische informatie over deze producten kan nog beschikbaar zijn via de ondersteuningswebsite op:

21 Oplossingen voor service en ondersteuning Wereldwijde service en ondersteuning 21 Symantec behoudt zich het recht voor zijn ondersteuningsbeleid op elk moment zonder kennisgeving te wijzigen. De nieuwste versie van het ondersteuningsbeleid vindt u op de volgende URL: Wereldwijde service en ondersteuning Ondersteuningsoplossingen variëren per land. Voor locaties van Symantec en internationale partners buiten de Verenigde Staten neemt u contact op met een van de ondersteuningskantoren in de lijst. U kunt ook naar de volgende website gaan en uw taal selecteren: Kijk op de website wat voor uw regio het toepasselijke telefoonnummer is. Regio Contactgegevens Noord-Amerika Australië en Nieuw-Zeeland 1 Symantec Corporation 555 International Way Springfield, OR U.S.A. 1 Symantec Australia Level 2, 1 Julius Avenue North Ryde, NSW 2113 Sydney Australia Europa, Midden-Oosten en Afrika 1 Symantec Ltd Consumer Services & Support PO Box 5689 Blanchardstown Dublin 15 Ireland

22 22 Oplossingen voor service en ondersteuning ClubSymantec Regio Contactgegevens Latijns-Amerika 1 Symantec Brasil Sevico e Suporte Symantec Caixa Postal 3037 CEP Brasil 1 Portugese taalondersteuning: 1 Spaanse taalondersteuning: ClubSymantec Word lid van Club Symantec en meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief die maandelijks wordt uitgebracht. U ontvangt dan de meest actuele artikelen over beveiliging, evenals tips en aanbiedingen! Ga voor meer info naar de volgende url en selecteer uw land in de vervolgkeuzelijst:

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Norton Security with Backup

Norton Security with Backup TM Norton Security with Backup Producthandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie

Norton Security. Producthandleiding

Norton Security. Producthandleiding Norton Security Producthandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Password Manager Gebruikershandleiding De software die in dit boek wordt beschreven, wordt geleverd met een gebruiksrechtovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding bij Norton Save and Restore De software die in dit boek wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost Norton Ghost Gebruikershandleiding bij Norton Ghost De in dit boek beschreven software wordt verstrekt onder een licentieovereenkomst en mag uitsluitend worden gebruikt in overeenstemming met de voorwaarden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenter-functies...6 SecurityCenter gebruiken...7 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...17 Werken met waarschuwingen...21

Nadere informatie

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Total Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden

Nadere informatie

Handleiding. Copyright 2013 Bitdefender

Handleiding. Copyright 2013 Bitdefender Handleiding Copyright 2013 Bitdefender Bitdefender Total Security Handleiding Publication date 07/04/2013 Copyright 2013 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Total Protection 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenter-functies... 6 SecurityCenter gebruiken... 7 SecurityCenter bijwerken... 13 Beveiligingsproblemen oplossen

Nadere informatie

Acronis Internet Security Suite 2010 Handleiding

Acronis Internet Security Suite 2010 Handleiding Handleiding Acronis Internet Security Suite 2010 Handleiding Uitgegeven 2010.05.20 Copyright 2010 Acronis Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding versie 8.00

Gebruikershandleiding versie 8.00 versie 8.00 Antivirus Antispam Intrusion Guard Personal Firewall Parental Control Privacy Tools Beperkte garantie Norman garandeert dat de bijgevoegde cd-rom en documentatie geen productiefouten bevatten.

Nadere informatie

Inhoud. McAfee Internet Security 3

Inhoud. McAfee Internet Security 3 i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter... 5 SecurityCenter-functies... 6 SecurityCenter gebruiken... 7 SecurityCenter bijwerken... 13 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren... 17

Nadere informatie

Kaspersky Anti-Virus 2010 HANDLEIDING

Kaspersky Anti-Virus 2010 HANDLEIDING Kaspersky Anti-Virus 2010 HANDLEIDING P R O G R A M M A V E R S I E : 9. 0 E S S E N T I Ë L E R E P A R A T I E 2 Geachte gebruiker! Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat deze documentatie

Nadere informatie

Kaspersky Internet Security Gebruikershandleiding

Kaspersky Internet Security Gebruikershandleiding Kaspersky Internet Security Gebruikershandleiding PROGRAMMAVERSIE: 15.0 Geachte gebruiker, Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat dit document u helpt bij uw werk en antwoorden over

Nadere informatie

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Inhoud Internet Security 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Installatie...5 1.1 Voordat u de eerste keer installeert...6 1.2 Het product voor het eerst installeren...6 1.3 Toepassingen installeren

Nadere informatie

AVG Ultimate. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2015.04 (3/24/2015)

AVG Ultimate. Gebruikershandleiding. Documentrevisie 2015.04 (3/24/2015) AVG Ultimate Gebruikershandleiding Documentrevisie 2015.04 (3/24/2015) C opyright AVG Technologies C Z, s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de respectieve

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Installatie...5

Hoofdstuk 1: Installatie...5 F-Secure Internet Security 2014 F-Secure Internet Security 2014 Inhoud 2 Inhoud Hoofdstuk 1: Installatie...5 1.1 Voordat u de eerste keer installeert...6 1.2 Het product voor het eerst installeren...7

Nadere informatie

Kaspersky PURE Gebruikershandleiding

Kaspersky PURE Gebruikershandleiding Kaspersky PURE Gebruikershandleiding PROGRAMMAVERSIE: 3.0 Geachte gebruiker, Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat u deze documentatie nuttig vindt en dat deze u een antwoord biedt

Nadere informatie

AVG Internet Security 2012

AVG Internet Security 2012 AVG Internet Security 2012 Gebruikershandleiding Documentrevisie 2012.20 (3/29/2012) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Alle rechten voorbehouden. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Gebruikershandleiding (bedoeld voor productversie 6.0 en hoger) Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Klik hier om de recentste versie van dit document te downloaden

Nadere informatie

ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6

ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6 ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6 Gebruikershandleiding Microsoft Windows 8.1/8/7/Vista/XP x86 SP3/XP x64 SP2 Klik hier om de recentste versie van dit document te downloaden ESET ENDPOINT ANTIVIRUS 6 Copyright

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Copyright 2007 BitDefender

Gebruiksaanwijzing. Copyright 2007 BitDefender Gebruiksaanwijzing Copyright 2007 BitDefender BitDefender Internet Security 2008 Gebruiksaanwijzing Uitgegeven 2007.09.06 Copyright 2007 BitDefender Wettelijke verklaring Alle rechten voorbehouden. Geen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. G Data Software. G Data Software. G Data ServiceCenter. Installatie van de software. Na de installatie. De eerste keer starten

Inhoudsopgave. G Data Software. G Data Software. G Data ServiceCenter. Installatie van de software. Na de installatie. De eerste keer starten Inhoudsopgave 3 G Data ServiceCenter 5 Installatie van de software 6 Na de installatie 8 De eerste keer starten 10 SecurityCenter 16 Tips over viruscontrole 21 Tips over de virusbewaker 34 Tips over virusupdates

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Copyright 2007 BitDefender

Gebruiksaanwijzing. Copyright 2007 BitDefender Gebruiksaanwijzing Copyright 2007 BitDefender BitDefender Internet Security 2008 Gebruiksaanwijzing Uitgegeven 2007.12.05 Copyright 2007 BitDefender Wettelijke verklaring Alle rechten voorbehouden. Geen

Nadere informatie

Avira Internet Security Gebruikershandleiding

Avira Internet Security Gebruikershandleiding Avira Internet Security Gebruikershandleiding Introductie Handelsmerken en Auteursrecht Handelsmerken Windows is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere

Nadere informatie

SLEEK. Anti-Virus. Anti-Virus & Content Security. Gebruikershandleiding

SLEEK. Anti-Virus. Anti-Virus & Content Security. Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TM NEW SLEEK & POWERFUL Anti-Virus Anti-Virus & Content Security Introductie 3 Een aantal nieuwe functies in escan AV 3 Enkele geavanceerde functies in escan AV 3 Vereisten voor

Nadere informatie