Stichting Fietsmaatjes Teylingen Jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Begroting 2016 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Teylingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Fietsmaatjes Teylingen Jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Begroting 2016 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Teylingen"

Transcriptie

1 Stichting Fietsmaatjes Teylingen Jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Begroting 2016 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Teylingen Geschreven door: Jan Burgmeijer (bestuurslid) Vastgesteld door het bestuur van Fietsmaatjes Teylingen Inleiding De Stichting Fietsmaatjes Teylingen heeft als doelstelling mensen die nog graag willen fietsen, maar dat zelfstandig niet meer kunnen, fietstochtjes aan te bieden op een duofiets of rolstoelfiets met een vrijwilliger (fietsmaatje). Hierbij bieden we onze gasten niet alleen de frisse buitenlucht, maar ook een gezellig contact, een praatje en een moment genieten van onze mooie Bollenstreek of gezellige dorpskernen. Dit jaarverslag geeft een overzicht van onze activiteiten in Organisatie De organisatie is sinds eind 2012 een stichting met de naam Fietsmaatjes Teylingen. De stichting heeft een bestuur van 3 personen en heeft verder voor elke dorpskern een coördinator. De coördinatoren geven leiding aan de vrijwilligers in de 3 dorpen, organiseren intakegesprekken met vrijwilligers en gasten en maken een planning van het gebruik van de fietsen door de vrijwilligers. Ook houden zij regelmatig bijeenkomsten met de groep vrijwilligers om alle aspecten van het fietsen met onze gasten goed door te spreken en hen te motiveren. De coördinatoren zijn: - Dhr. Hans Boere voor Voorhout - Dhr. Cas Schmidt en mevr. Trudy Muller voor Sassenheim - Mevr. Tekla Zwinkels voor Warmond Het bestuur van de Stichting heeft een aantal taken: de financiële en organisatorische aspecten, website, rooster, sponsoring en communicatie met de media en met potentiële sponsoren. De bestuursleden waren in 2015 als volgt: - Mevr. Tekla Zwinkels (voorzitter, communicatie) - Mevr. Thea Peters (website, rooster) - Dhr. Jan Burgmeijer (penningmeester, secretaris, communicatie en sponsoring) Vanaf oktober 2015 is Femke Willems uit Voorhout het bestuur gaan versterken. Zij gaat secretariaat werkzaamheden verrichten. In 2015 hebben het bestuur en de coördinatoren 5 maal vergaderd. In elk dorp is er verder een technische coördinator. Zij vormen gezamenlijk de technische commissie. Dit zijn: Ton Wijsman (Sassenheim), Ton Schell (Warmond), Nic van Dam (Voorhout). Het grootste deel van de gasten woont thuis in Warmond, Voorhout en Sassenheim. Verder hebben wij gasten die in een verzorgingshuis wonen, zoals de Bernardus, Raamwerk Oude Post en s Heeren Loo in Sassenheim; Mariënhaven in Warmond en de Agnes en Ons Thuis (tot mei 2015) in Voorhout. De vrijwilligers zijn allen ingeschreven bij Welzijn Teylingen en zijn via deze organisatie ook verzekerd. Verder verzorgt Welzijn Teylingen de vrijwilligerspasjes, de telefonische bereikbaarheid voor nieuwe gasten en vrijwilligers.

2 Met Marente locatie Marienhave in Warmond is in 2015 een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Onderdeel hiervan is dat Fietsmaatjes op vaste dagdelen fietst met cliënten van de afdeling Dagbehandeling en een aantal vaste bewoners van Mariëngaerde. Fietsmaatjes kan de duofiets van Mariëngaerde / Mariënhaven gebruiken. Sponsoring en duofietsen In 2015 werden bijdragen van de volgende fondsen en instellingen ontvangen: Edwin van der Sar Foundation, PCI St. Matthias, PCI St. Pancratius, Rabobank Clubkas Campagne, De Herfstpremie van Fonds 1818 en het Leidsch Dagblad. Warmerdam de Fietsspecialist te Warmond is de vaste leverancier en reparateur van de duofietsen die bereid is voor de gewone reparaties uitsluitend de kosten van de onderdelen in rekening te brengen. Er is in 2015 een eerste rolstoelfiets aangeschaft uit de sponsorbijdrage van de Edwin van der Sar Foundation. Het aantal duofietsen is constant gebleven op 5. In overleg met Warmerdam en leden van de technische commissie is eind 2015 een actie gestart met als doel de reparatiekosten van de duofietsen te verlagen. Bij Van Raam zijn de belangrijkste oorzaken van de reparaties gemeld en er zijn verbeteringen voorgesteld. In 2016 zal een robuustere duofiets door Fietsmaatjes Teylingen worden getest. De sponsorbijdragen van de Rabobank en van de Herfstpremie worden gereserveerd voor een zesde duofiets. Externe communicatie Vanuit het bestuur is er alles aan gedaan om de bekendheid van Fietsmaatjes in Teylingen te vergroten door: een website, een facebookpagina, A5-flyers, posters, diverse artikelen in de lokale kranten (de Teylinger, Leidsch Dagblad en het Witte Weekblad), presentaties bij doelgroepen en op markten. In Oegstgeest en Millingen aan de Rijn zijn met onze steun in 2015 ook Fietsmaatjesprojecten gestart. Deze projecten hebben van Fietsmaatjes Teylingen alle informatie ontvangen die zij wilden hebben. Aan het einde van het jaar is een kerstkaart gemaakt met een tekening van Nicoline Heemskerk. Deze kaart is gestuurd naar alle vrijwilligers, sponsoren en gasten. De vrijwilligers hebben van Welzijn Teylingen bovendien een klein kerstpakket ontvangen. Fietsen met onze gasten Door de ruim 90 vrijwilligers zijn ruim 1500 betaalde fietstochten gemaakt. Er zijn vele enthousiaste verhalen van onze gasten. Enkele verhalen staan met foto s op onze website. Het fietstochtje met de duofiets is iets waar zij echt naar uit kijken. Daarbij is het contact met de vrijwilliger minstens even waardevol. De vrijwilligers vinden het ook erg leuk om dit werk te doen. Nieuwe vrijwilligers krijgen een instructie om te leren om te gaan met de duofiets en zij leren hoe zij met de gasten moeten omgaan. Vanuit de 3 dorpsteams worden er 2-4 keer per jaar vrijwilligersbijeenkomsten gehouden waar kennis en ervaringen worden uitgewisseld. Eind juni wordt traditiegetrouw de verjaardag van Fietsmaatjes gevierd, samen met onze vrijwilligers.

3 Overzicht aantallen vrijwilligers en gasten (thuiswonend en via de huizen) Vrijwilligers Gasten Warmond Sassenheim Voorhout Totaal Jaaroverzicht 2015 Datum Activiteit 2 maart Henri Manders maakt een fietstocht rond de wereld. Vertrek van Huis ter Duijn. Fietsmaatjes zwaaien hem uit 21 maart Aanwezig bij Open dag in Bernardus met duofiets en rolstoelfiets voor een demonstratie maart Fietsmaatjes present bij de Fietsbeurs van Warmerdam de Fietsspecialist 15 april Aanwezig bij het Mantelzorgcafe in de Bernardus. 16 april Feestelijke overhandiging van de rolstoelfiets van de Edwin van der Sar foundation aan Fietsmaatjes Teylingen. Locatie Bernardus. 16 mei Inspiratiemarkt samenwerkende bollengemeenten in Lisse, Keukenhof 7 juni Springkussenfestival Voorhout 27 juni Verjaardag Fietsmaatjes in Park Rusthoff in Sassenheim 16 juli Feestelijk moment bij Marienhave in Warmond. De bewoners maken kennis met de duofietsen en rolstoelfiets. Met vrolijke zang en een heerlijk zonnetje 5 september Vrijwilligersavond Park Rusthoff in Sassenheim 15 oktober Beweegdag Mariënhaven. Met medewerking van Fietsmaatjes. 5 november Fietsmaatjes Teylingen ontvangt een cheque van van de Rabobank Clubkascampagne in een feestelijke theater de Muze in Noordwijk. We zijn eerste geworden in de categorie Zorg. 8 december Feestavond voor vrijwilligers van Welzijn Teylingen in Het Trefpunt in Warmond. 11 december Fietsmaatjes Teylingen ontvangt een cheque van van de Herfstpremie van Fonds 1818 en het Leidsch Dagblad in het Leidsch Volkshuis.

4 Financieel jaarverslag Inkomsten balansreservering passiva 29,70 donaties overig 6.270,00 donaties nieuwe fietsen 4.850,00 gastbijdragen 2.669,00 totaal inkomsten ,70 uitgaven balansreservering passiva 5.000,00 bankkosten 53,78 communicatie 757,48 inventaris nieuwe fietsen 4.895,00 inventaris onderdelen 4.027,58 verzekering fietsen 455,00 kosten website 84,64 Het rooster 827,64 totaal uitgaven ,12 exploitatiesaldo ,42 Balans op Activa (Bezittingen) Bankrekening 5.676,77 Spaarrekening ,41 Nog te ontvangen (debiteuren) 0,00 TOTAAL activa ,18 Passiva (schulden, reserveringen plus eigen vermogen) reservering duofietsen 5.000,00 Nog te betalen (crediteuren) 0,00 eigen vermogen ,18 TOTAAL passiva ,18 De donaties nieuwe fietsen en de inventaris nieuwe fietsen betreffen de rolstoelfiets geschonken door de Edwin van der Sar Foundation. De inventaris onderdelen betreffen de reparatiekosten van de 6 fietsen. Dit bedrag is te hoog en dient de komende jaren te worden verlaagd, in overleg met Warmerdam en Van Raam. De donaties overig bevat van de Rabobank Clubkascampagne. Deze wordt gereserveerd voor een nieuwe duofiets (balansreservering passiva). Het eigen vermogen van ruim is genoeg om de komende jaren tegenvallers op te kunnen vangen.

5 Begroting 2016 Wij gaan in 2016 een zesde duofiets aanschaffen voor Warmond. Hiervoor worden eerst de resultaten afgewacht van de robuustere duofiets XXL van Van Raam die we vanaf januari bij Fietsmaatjes testen. Een reservering van van de Rabobank Clubkascampagne en een verwachte donatie van van de Herfstpremie Fonds 1818 leggen de basis voor de financiering van deze zesde duofiets. Het is echter gewenst dat er nog een donatie (gesteld op 3.000) wordt opgehaald om deze investering volledig vanuit donaties mogelijk te maken. De andere uitgaven blijven in hoofdlijnen gelijk. Wel verwachten we door de invoering van de gastenkaart dat de eigen bijdragen van onze gasten iets zullen stijgen. Inkomsten: - Donaties nieuwe fiets totaal: Uit reservering: Bijdragen gasten: Overige donaties: TOTAAL Inkomsten: Uitgaven: - Nieuwe Duofiets: Inventaris onderdelen: Verzekering: Communicatie, website en rooster: TOTAAL Uitgaven: Exploitatiesaldo: min 1.700

6 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Teylingen Vastgesteld door het bestuur van Fietsmaatjes Teylingen. De Stichting zal haar doelstelling verder trachten te realiseren Doelstelling: Het mogelijk maken dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen, samen kunnen fietsen met een fietsmaatje op een duofiets of een rolstoelfiets. We gaan daarom: 1. Zorgen dat we met meer gasten kunnen gaan fietsen. Het aantal gasten en vrijwilligers wordt verder uitgebreid. Hiervoor is positieve communicatie over Fietsmaatjes nodig. 2. We breiden het aantal fietsen uit naar 6 duofietsen en 1 rolstoelfiets. 3. Zorgen voor optimale training van en communicatie met onze vrijwilligers. Dit is primair bedoeld voor de motivatie en het behoud van onze vrijwilligers. Verder is dit bedoeld voor een optimaal gebruik van de fietsen door de vrijwilligers. Door goed gebruik van de fietsen hopen we de kosten voor reparaties te beperken. 4. We fietsen in toenemende mate ook met cliënten van verzorgingshuizen. Hiervoor zal voor elk verzorgingshuis een passende vergoeding worden afgesproken. 5. We zorgen voor voldoende inkomsten (eigen bijdragen, sponsoren), waarmee de lopende kosten (materialen voor onderhoud, communicatiekosten), kunnen worden gedekt. Nieuwe fietsen worden uitsluitend aangeschaft indien er voldoende sponsorgeld tegenover zal staan. Uiteraard zal niet eerder een fiets vervangen worden dan nodig is. 6. Initiatieven uit andere gemeenten dan Teylingen, die ook betrekking hebben op het fietsen met dezelfde doelgroep, stimuleren en we helpen de initiatiefnemers zo veel mogelijk hun plannen te realiseren.

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Verslag 2016 Activiteiten en mijlpalen 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Begroting 2017 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014-2015 STICHTING FIETSMAATJES KAAG EN BRAASSEM

JAARVERSLAG 2014-2015 STICHTING FIETSMAATJES KAAG EN BRAASSEM JAARVERSLAG 2014-2015 STICHTING FIETSMAATJES KAAG EN BRAASSEM Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2014-2015 van Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem. Het bestuur is zeer trots om u de resultaten over

Nadere informatie

STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI. Beleidsplan 2017

STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI. Beleidsplan 2017 STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI Beleidsplan 2017 VOORWOORD In juli 2016 werd in het kader van de Giro d Italia een straatfeest georganiseerd op de Diedenweg, te Bennekom. Aan dit straatfeest werd

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse Jaarverslag 2018 Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Doel van Stichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse... 3 3. Historie... 3 4. Organisatie, bestuur, team en taken... 4 5. Materieel

Nadere informatie

Stichting Fietsmaatjes Amstelveen. Beleidsplan. Versie februari Revisie historie

Stichting Fietsmaatjes Amstelveen. Beleidsplan. Versie februari Revisie historie Stichting Fietsmaatjes Amstelveen Beleidsplan Versie 2.0 6 februari 2019 Revisie historie Versie Datum Samenvatting van veranderingen 1.0 14-06-2018 Eerste goedgekeurde versie 1.1 20-01-2019 Aanpassingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING FIETSMAATJES KAAG EN BRAASSEM

JAARVERSLAG 2016 STICHTING FIETSMAATJES KAAG EN BRAASSEM JAARVERSLAG 2016 STICHTING FIETSMAATJES KAAG EN BRAASSEM Voorwoord Het bestuur presenteert u met genoegen de resultaten over 2016 van Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem. Voor Stichting Fietsmaatjes

Nadere informatie

LUSTRUM FIETSMAATJES TEYLINGEN DUS TIJD VOOR EEN FEESTJE!!

LUSTRUM FIETSMAATJES TEYLINGEN DUS TIJD VOOR EEN FEESTJE!! Archief nieuwsberichten Fietsmaatjes Teylingen Alle nieuwsberichten die op de website geplaats zijn in de periode 2012-2017. Berichten als volgt gecategoriseerd: Teylingen, Warmond, Sassenheim, Voorhout.

Nadere informatie

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof.

WESP wil een veilige plek bieden aan jongeren om te ontmoeten en activiteiten te organiseren vanuit de kerngedachte van het RK-geloof. Algemene gegevens De vereniging draagt de naam Rooms Katholieke Jongerenvereniging Wortel en Stam Principe. Bij afkorting ook genaamd RK Jongerenvereniging WESP of WESP. Postadres: Dorpsstraat 26 2712

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-9

Inhoudsopgave BLZ 2-9 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 9 2-9 1. Algemeen

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2015

Rapport inzake de jaarrekening 2015 Stichting Vrienden van Hospice Wageningen-Renkum Melkweg 1 6707 CZ Wageningen tel: 0317-450047 email: vrienden@hospicewageningenrenkum.nl bankrekening nr.: IBAN NL30 RABO 0155 6526 99 ANBI nr: 8214.91.647

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING JAARREKENING 2014-2015 Plaats Leeuwarden Datum 03-06-2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag. 1, 2 Balans per 31 december 2015. 3, 4 Winst- en verliesrekening 2015. 5 Algemene toelichting. 6 Toelichting winst-

Nadere informatie

Fietsmaatjes Almere ( versie website april 2019)

Fietsmaatjes Almere ( versie website april 2019) Fietsmaatjes Almere ( versie website april 2019) Inleiding Op 28 januari 2019 is de Stichting Fietsmaatjes Almere opgericht. Fietsmaatjes Almere is er voor mensen uit Almere die er graag op uit gaan met

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Waalboog

Stichting Vrienden van de Waalboog Stichting Vrienden van de Waalboog Financieel verslag over het jaar 2015 Inhoudsopgave I Verslag bestuur II Balans per 31-12-2015 III Resultatenrekening 2015 IV Toelichting op de balans per 31-13-2015

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229.

Jaarverslag 2014. Kamer van Koophandel: De Stichting Emoties is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 58430229. Jaarverslag 2014 Dit is het tweede jaarverslag van de Stichting Emoties. Wij hopen dat dit verslag voldoende vertrouwen geeft, om de samenwerking verder voort te zetten. Bijlage: uitgebreid financieel

Nadere informatie

Beleidsplan Fietsmaatjes Voorschoten

Beleidsplan Fietsmaatjes Voorschoten Beleidsplan Fietsmaatjes Voorschoten 2019-2020 Datum: 5 februari 2019 Auteur: Louise Wammes Inhoudsopgave 1. Achtergrond / aanleiding... 3 2. Over Fietsmaatjes Voorschoten... 3 2.1 Onze Missie... 3 2.2

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond Financieel jaarverslag 2014 Nederlandse Go Bond Balans Na voorgestelde resultaatbestemming. Bedragen in euro. ACTIVA 31 december 2014 1 januari 2014 31 december 2013 na bestemming resultaat na bestemming

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten Financieel Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling bestuur... 3 Balans... 4 Staat van baten en lasten... 5

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING VRIENDEN VAN HEIDEDAL. 1. Algemene informatie. Juridische structuur

JAARVERSLAG 2015 STICHTING VRIENDEN VAN HEIDEDAL. 1. Algemene informatie. Juridische structuur 1. Algemene informatie Juridische structuur JAARVERSLAG 2015 De Stichting Vrienden van Heidedal is opgericht op 17 april 2013 en is gevestigd te Heelsum. Onze stichting is ingeschreven bij de Kamer van

Nadere informatie

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018

Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer. Beleidsplan 2018 Beleidsplan 2018 Definitief Secretariaat: bank: NL02 TRIO 0338 6495 06 KvK nr. 17151409 Inleiding Achtergrond Dagblad Trouw 3 maart 1995: De basis voor de lokale Agenda 21 werd gelegd in 1992 tijdens de

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2014 Samenvatting Het boekjaar 2014 werd afgesloten met een groot exploitatieresultaat. Enerzijds komt dat doordat de inkomsten groeiden vanwege een sterke toename in het aantal

Nadere informatie

Inhoud. Jaarverslag Ontwikkelingen... 2 Activiteiten... 2 Besteding van de financiële middelen... 3 Balans... 4

Inhoud. Jaarverslag Ontwikkelingen... 2 Activiteiten... 2 Besteding van de financiële middelen... 3 Balans... 4 Inhoud Jaarverslag 2016... 2 Ontwikkelingen... 2 Activiteiten... 2 Besteding van de financiële middelen... 3 Balans... 4 Staat van baten en lasten... 5 Toelichting... 6 Jaarverslag 2016 Ontwikkelingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-10

Inhoudsopgave BLZ 2-10 Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 10 2-10 1.

Nadere informatie

Definitief. Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt Postadres: Gouverneur Houbenstraat CH Nieuwstadt

Definitief. Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt Postadres: Gouverneur Houbenstraat CH Nieuwstadt Stichting Speelvoorziening Nieuwstadt Postadres: Gouverneur Houbenstraat 6 6118 CH Nieuwstadt Betreft: Rapport betreffende jaarrekening Datum: 1 september 2016 Algemene gegevens Oprichtingsdatum: 09-06-2009

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 STICHTING TOT ONDERSTEUNING VAN ONDERWIJS EN BEVORDERING VAN DE WEERBAARHEID OPGERICHT 24 DECEMBER 2013 Vestigingsadres: Graaf Florisstraat 50 3021CJ Rotterdam Tel.: +31 (0)

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND Inhoud 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2013 2.2 Staat van baten en lasten 2012 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS

STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS Jaarverslag 2017 Stichting Engelen Zonder Paradijs Havikstraat 73,7481 AH Haaksbergen info@ezopa.org Banknr. NL54INGB0004413712 Kvk-numer: 08203920 RSIN: 821126416 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Het bestuur komt minimaal 1x per jaar bij elkaar. Voor deze activiteit wordt geen vergoeding verstrekt.

Het bestuur komt minimaal 1x per jaar bij elkaar. Voor deze activiteit wordt geen vergoeding verstrekt. Het bestuur Het bestuur van de stichting De Grote Beer bestaat uit de volgende personen: Bas Lubberhuizen, voorzitter Frank de Graaff, secretaris Fred Uilkema, penningmeester Het bestuur komt minimaal

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2008

Financieel Jaarverslag 2008 Financieel Jaarverslag 2008 Inhoud 1) Voorwoord van de voorzitter... 3 2) Inleiding... 4 3) Balans... 5 4) Resultaten rekening... 6 5) Toelichting op de balans en resultatenrekening... 7 6) Verslag kascommissie...

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Waalboog

Stichting Vrienden van de Waalboog Stichting Vrienden van de Waalboog Financieel verslag over het jaar 2016 Inhoudsopgave I Verslag bestuur II Balans per 31-12-2016 III Resultatenrekening 2016 IV Toelichting op de balans per 31-13-2016

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014-2015

Financieel jaarverslag 2014-2015 Financieel jaarverslag 2014-2015 Voor u ligt het financieel jaarverslag van het bestuursjaar 2014-2015. Dit verslag bestaat uit de begroting en de realisatie voor het afgelopen boekjaar, plus een korte

Nadere informatie

1. Voorwoord van de voorzitter Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de staat van baten en lasten...

1. Voorwoord van de voorzitter Balans Staat van baten en lasten Toelichting op de staat van baten en lasten... Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord van de voorzitter... 2 2. Balans... 3 3. Staat van baten en lasten... 3 3.1. Toelichting op de staat van baten en lasten... 5 4. Ondertekening door het bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2014 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T(Ron de Bakker),

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2017

JAARVERSLAGGEVING 2017 JAARVERSLAGGEVING 2017 Stichting De Blauwe Ruiter Kandinsky College Malderburchtstraat 11 6535 ND 1 Inhoud Bestuursverslag 2017 3 Algemeen 3 Bestuur 5 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2017 6 Exploitatierekening

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Familia Nederland

Jaarverslag Stichting Familia Nederland Jaarverslag 212 Inhoud JAARVERSLAG 212 1.Bestuursverslag Algemene informatie Verslag 212 2 3 2.Jaarrekening Balans per 31 december 212 Staat van baten en lasten over 1-1-212 t/m 31-12-212 Toelichting op

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Jaarverslag 2013 2 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Communicatie en PR Website en social media Nieuwsbrief Bladzijde 4 Communicatie en PR Overig

Nadere informatie

Leverstichting Nederland. - Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting behorend tot het financieel verslag 4

Leverstichting Nederland. - Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting behorend tot het financieel verslag 4 Leverstichting Nederland Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave pagina Verslag van het Bestuur 2 Financieel verslag - Balans per 31 december 2014 3 - Staat van baten en lasten over 2014 3 - Toelichting behorend

Nadere informatie

JAARVERSLAGGEVING 2018

JAARVERSLAGGEVING 2018 JAARVERSLAGGEVING 2018 Kandinsky College Malderburchtstraat 11 6535 ND E deblauweruiter@kandinskycollege.nl 1 Inhoud Bestuursverslag 2018 3 Algemeen 3 Bestuur 5 Jaarrekening 6 Balans per 31 december 2018

Nadere informatie

Stichting Kinderen in Ontwikkeling. Jaarverslag 2015

Stichting Kinderen in Ontwikkeling. Jaarverslag 2015 Stichting Kinderen in Ontwikkeling Jaarverslag 2015 Colofon Dit is het jaarverslag 2015 van de Stichting Kinderen in Ontwikkeling, gevestigd te Den Haag. De stichting is opgericht op 2 december 2005 en

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

STICHTING CORANTIJNSTRAAT 25. JAARREKENING 2016 met toelichting

STICHTING CORANTIJNSTRAAT 25. JAARREKENING 2016 met toelichting met toelichting INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Balans per 31 december 2016 3 2. Staat van baten en lasten 2016 4 3. Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 5 4. Toelichting op de balans 6 5. Toelichting

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Cunera / De Bongerd Jaarverslag 2016

Stichting Vrienden van Cunera / De Bongerd Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Stichting Vrienden van Cunera / De Bongerd Voorwoord Het jaar van de nieuwe dynamiek, zo zou ik 2016 voor de Stichting Vrienden van Cunera / De Bongerd willen noemen. 2015 sloten we af

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD Jaarrekening 2017 Uilenweg 2 8245 AB LELYSTAD Inhoud: Balans Winst- en Verliesrekening Toelichting op de Balans Toelichting op de Winst- en Verliesrekening Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming)

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018 Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018 Inleiding Op 1 oktober 2008 werd de Stichting Omgangshuis Houten opgericht en op 17 mei van het daaropvolgende jaar vond het eerste bezoek plaats. Sinds die

Nadere informatie

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960

Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Reglementen Stichting beheer Leidsch Studenten Rugby Gezelschap 1960 Hoofdstukken: Pagina Doelstelling. Invulling. Uitgangspunten. 2 Organisatie en werkwijze. o Het bestuur 3 o Taken van het bestuur 3

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015

Financieel jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Publicatie i.v.m. ANBI status 1 januari 2015 31 december 2015 Financieel jaarverslag 2015 1 INHOUD: Blad: 1) Bestuursverslag 3 a. Algemeen 3 b. Samenstelling van het bestuur

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt

Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Financieel jaarverslag 2015 Stichting Voedselbank De Bilt Algemeen De begroting van 2015 gaf een somber beeld van onze financiële situatie voor dat jaar en voor de toekomst. Het probleem is dat de Voedselbank

Nadere informatie

Zambia Child Foundation. Jaarverslag 2015

Zambia Child Foundation. Jaarverslag 2015 Zambia Child Foundation Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave De stichting... 2 Doelstelling Organisatie in Nederland Organisatie in Zambia NGO Keurmerk Het bestuur... 4 Financieel jaarverslag...

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Kledingbank Teylingen 2015

Jaarverslag Stichting Kledingbank Teylingen 2015 Jaarverslag Stichting Kledingbank Teylingen 205 Inhoudsopgave Voorwoord Resultaten 205. Cliënten 4.2 Netwerkpartners 4.3 Public Relations en communicatie 5 Organisatie 2. Organisatiestructuur 6 2.2 Vrijwilligers

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2013 is afgesloten met een nadelig saldo van 1072,00. Dit saldo komt ten laste van het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2013 is afgesloten met een nadelig saldo van 1072,00. Dit saldo komt ten laste van het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2013 Algemeen Het jaar 2013 is afgesloten met een nadelig saldo van 1072,00. Dit saldo komt ten laste van het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2018

Financieel Jaarverslag 2018 Financieel Jaarverslag 2018 Stichting Sociocratische Leer Omgeving Deurne Bestuur: Jan Heesakkers, Paul Kniepstra, Robert Philippi, Anja Lucas Februari 2019 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2018!1 Jaarverslag 2018

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk

Jaarverslag 2013 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk In dit jaarverslag wordt aandacht besteed aan de samenstelling van het bestuur, acties en besluiten en georganiseerde activiteiten. Daarnaast de financiële cijfers over 2013. Rechtsvorm en doelstelling/activiteiten

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. (Stichting Warm hart van het Waterlandziekenhuis)

Jaarrekening 2012. (Stichting Warm hart van het Waterlandziekenhuis) (Stichting Warm hart van het Waterlandziekenhuis) Jaarrekening 2012 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Postbus 250 1441 AG Purmerend Bank: 14.74.39.604 Kamer van Koophandel: 37142840 BTW- nummer:

Nadere informatie

Concept Concept Concept Concept Concept

Concept Concept Concept Concept Concept Financieel verslag 2018 te Concept INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Ontbreken van de verklaring 2 2 Algemeen 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 5 2 Staat van baten en lasten over 2018

Nadere informatie

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016)

STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) STICHTING LEERGALOOS JAARREKENING 2016 (23 JUNI T/M 31 DECEMBER 2016) UTRECHT 7 JUNI 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarverslag 3 2. Jaarcijfers 2.1 Balans 5 over de periode 23-06 t/m 31-12-2016 2.2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting BMFM Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte Mensen

Jaarverslag 2012. Stichting BMFM Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte Mensen Jaarverslag 2012 Stichting BMFM Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte Mensen VOORWOORD In het Nederlandse klimaat is het weer in de zomerperiode niet altijd zo mooi en bestendig als we graag zouden willen.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Sunshine Society

Jaarverslag 2014 Stichting Sunshine Society Stichting Sunshine Society Secretariaat tot 1 juni 2015: Mien Ruyspark 12, 2343 MX Oegstgeest Telefoonnummer 071 5 15 75 25 Website: www.sunshinesociety.nl E-mail: info@sunshinesoxiety.nl KvK nummer 56

Nadere informatie

STICHTING RONDE VAN DE KROON

STICHTING RONDE VAN DE KROON STICHTING RONDE VAN DE KROON DOELSTELLING EN PROFIEL VAN DE STICHTING 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 2 RESULTATENREKENING 4 BALANS 5 RESULTAATBESTEMMING 5 SLOTWOORD & CONTACTGEGEVENS 5 Doelstelling van

Nadere informatie

Websitepublicatie t.b.v. de ANBI status Stichting Les Oiseaux Bleus 2014

Websitepublicatie t.b.v. de ANBI status Stichting Les Oiseaux Bleus 2014 1. Naam van de instelling 2. Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer Inschrijfnummer Kamer van Koophandel 27247935 3. Het post- of bezoekadres van de instelling

Nadere informatie

STICHTING WARNSVELDSE MONUMENTEN

STICHTING WARNSVELDSE MONUMENTEN Het bestuur van de Stichting Warnsveldse Monumenten heeft het genoegen u hierbij het rapport van de jaarrekening over 2012 aan te bieden. Dit document bevat: pagina Balans per 31-12-2012 1 Exploitatierekening

Nadere informatie

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel JAARVERSLAG 2015 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2015 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2015 31-12-2014

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek 19 april 2018 Balans per 31-12-2017 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2017

Nadere informatie

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1. Balans per 31 december 2015 2. Winst- en verliesrekening over 2015 3. Specificatie exploitatiekosten 2015 4. Toelichting jaarrekening 2015 5. Notulen vaststelling jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Rotterdamse Autisten Soos

Stichting Rotterdamse Autisten Soos Sociaal Jaarverslag 2017 Stichting Rotterdamse Autisten Soos De Wilgen 8 2661 BD Bergschenhoek 010-5216450 ras.soos010@gmail.com website: www.rassoos.nl - Rek.nr.: NL71 RABO 0170 7195 53 KvK 24288493 0

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN Inhoudsopgave Inhoudsopgave... blz. 2 Voorwoord... blz. 3 Jaarverslag... blz. 4 Ondernomen activiteiten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG. Laposa, BILTHOVEN inzake de jaarrekening 2015

FINANCIEEL VERSLAG. Laposa, BILTHOVEN inzake de jaarrekening 2015 FINANCIEEL VERSLAG inzake de jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2015 3 2 Staat van baten en lasten over 2015 4 3 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Vlottende activa Bank 817, ,16 Nog te innen partijbijdrage 1175, ,00 Debiteuren/Contributie 85,00 447, ,91 7.

Vlottende activa Bank 817, ,16 Nog te innen partijbijdrage 1175, ,00 Debiteuren/Contributie 85,00 447, ,91 7. Jaarrekening 2015 Balans Activa Activa Activa Vlottende activa Bank 817,91 6.148,16 Nog te innen partijbijdrage 1175,00 1.345,00 Debiteuren/Contributie 85,00 447,50 2077,91 7.945,66 Passiva Passiva Passiva

Nadere informatie

Vereniging LANGENBOOM. Balans en resultatenoverzicht JAARVERSLAG Publicatie verslag. Langenboom, 1 maart 2016 W.Willems Penningmeester

Vereniging LANGENBOOM. Balans en resultatenoverzicht JAARVERSLAG Publicatie verslag. Langenboom, 1 maart 2016 W.Willems Penningmeester Vereniging LANGENBOOM Balans en resultatenoverzicht JAARVERSLAG 2015 Publicatie verslag. Langenboom, 1 maart 2016 W.Willems Penningmeester Uitgeoefende activiteiten 2015: Organiseren nascholingslessen,

Nadere informatie

Stichting Signaalhond Nederland

Stichting Signaalhond Nederland Jaarrekening 2017 Uitgegeven door: KvK nummer: 02089530 RSIN nummer: 8153225496 Goedgekeurd: 1 juni 2018 Algemeen is opgericht op 20 juli 2005 en heeft als voornaamste doelstelling het ondersteunen van-

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 VICTORY HOPE NEDERLAND

JAARVERSLAG 2014 VICTORY HOPE NEDERLAND JAARVERSLAG 2014 VICTORY HOPE NEDERLAND INHOUD 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2014 2.2 Staat van baten en lasten 2014 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

Jan van Galenstraat BC Huizen T: E: Financieel Jaarverslag

Jan van Galenstraat BC Huizen T: E: Financieel Jaarverslag Jan van Galenstraat 34 1272 BC Huizen T: 06-831 77 981 E: mail@gooimeerzeilen.nl Financieel Jaarverslag 2018 www.gooimeerzeilen.nl Inhoud 1. Algemene toelichting... 3 1.1 Inkomsten... 3 1.2 Kosten... 3

Nadere informatie

ANBI-vereisten Stichting Giving Back

ANBI-vereisten Stichting Giving Back ANBI-vereisten Stichting Giving Back De naam van de instelling: Giving Back, volgens de statuten Stichting Giving Back Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaal nummer

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Verpleeghuis Nebo

Stichting Vrienden van Verpleeghuis Nebo Bestuursverslag 2014 Hierbij bieden wij u de jaarrekening 2014 van de Stichting Vrienden van Verpleeghuis Nebo aan. Het boekjaar is afgesloten met een positief resultaat van 3.409 (2013: 2.861). Inkomsten

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Swim to Fight Cancer s-hertogenbosch

Jaarrekening 2014. Stichting Swim to Fight Cancer s-hertogenbosch Jaarrekening 2014 Stichting Swim to Fight Cancer s-hertogenbosch Inhoudsopgave Jaarverslag bestuur 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 8 Staat van Baten en Lasten 2014 9 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2013

Stichting Vrienden van Makeni Den Haag. Rapport inzake jaarstukken 2013 Rapport inzake jaarstukken 2013 26 augustus 2014 1 Inhoud Blad Accountantsrapportage 3 Algemeen 4 Jaarstukken 2013 5 Jaarverslag van het bestuur 6 Jaarrekening 8 Balans per 31 december 2013 9 Staat van

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster

Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Jaarverslag 2015 van Stichting WK KassieBouwen, Monster Algemeen In 2011 heeft Stichting de Zaaier vanwege haar 25 jarig jubileum als ludieke actie het WK KassieBouwen, concept van B&T (Ron de Bakker),

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis

Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis Stichting Protestants Jeugdwerk Maassluis Voorheen st. Gereformeerde Jeugdraad Maassluis JAARVERSLAG 2017 www.jeugdwerkpknmaassluis.nl Lange Boonestraat 5 3144 CR Maassluis E: info@jeugdwerkpknmaassluis.nl

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2016 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2016 31-12-2015

Nadere informatie

EHBO vereniging Ottersum

EHBO vereniging Ottersum Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. EHBO vereniging Ottersum Boxmeer, 20 juni 2015. P.J.W. Arts penningmeester EHBO vereniging Ottersum Lid van koepelorganisatie: Vereniging

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2013 2014.

Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2013 2014. Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2013 2014. Fiscaal nummer/rsin 812405079 Contactgegevens Stichting Paulusfonds, Torenlaan 56 1391AN Abcoude 1. Doelstelling De Stichting Paulusfonds stelt zich ten doel

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Procore Planet

Jaarverslag Stichting Procore Planet Stichting Procore Planet Inhoudsopgave Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave 1 1. Bestuursverslag 2 2. Balans per 31 december 2015 5 3. Staat van baten en lasten 2015 6 4. Grondslagen van waardering en resultaatsbepaling

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Stichting Bekkenbodem Patiënten Inhoud 1 ALGEMEEN... 3 1.1 Aanbieding jaarrekening... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Inschrijving Kamer van Koophandel... 3 1.4 Vergelijkende cijfers...

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Jaarcijfers 2014 Opgesteld d.d. 6 maart 2015 Door Anne Blankendaal

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1

JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILDREN'S FOODURE NAARDEN INHOUD 1 Algemeen 2 Staat van herkomst en besteding van de geldmiddelen over 2016 4 Staat van baten en lasten en begrotingen over 2015, 2016 en 2017

Nadere informatie

31 december 2013 31 december 2012. 31 december 2013 31 december 2012

31 december 2013 31 december 2012. 31 december 2013 31 december 2012 Stichting "Kledingbank Arnhem e.o. statutair gevestigd te Arnhem Jaarrekening over 2013 Inschrijvingsnummer KvK : 09173452 INHOUDSOPGAVE Stichting "Kledingbank Arnhem e.o." gevestigd te Arnhem Jaarrekening

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Eersel, 27 juni 2015 D. Bekkers penningmeester

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Eersel, 27 juni 2015 D. Bekkers penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. Eersel, 27 juni 2015 D. Bekkers penningmeester EHBO vereniging Eersel Opgericht 5 april 1951 Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Familia Nederland

Jaarverslag Stichting Familia Nederland Jaarverslag Stichting Familia Nederland 2013 Inhoud JAARVERSLAG 2013 1.Bestuursverslag Algemene informatie 2 Verslag 2013 3 2.Jaarrekening Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten over 01-01-2013

Nadere informatie

Stationsstraat 79 G 3811 MH Amersfoort. Financieel jaarverslag 2014

Stationsstraat 79 G 3811 MH Amersfoort. Financieel jaarverslag 2014 Stationsstraat 79 G 3811 MH Amersfoort Inhoudsopgave Financieel jaarverslag... 3 Samenstelling bestuur... 3 Algemene toelichting... 4 Waarderingsgrondslagen... 4 Grondslagen van resultaatbepaling... 4

Nadere informatie