ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Bebouwing Kerkplein'

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Bebouwing Kerkplein'"

Transcriptie

1 Aan de gemeenteraad Documentnummer Zaaknummer ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Bebouwing Kerkplein' Voorstel 1. Het bestemmingsplan 'Bebouwing Kerkplein' gewijzigd vast te stellen, zoals dit plan is vervat in verbeelding NL.IMRO gml met bijbehorende regels en toelichting. 2. Geen exploitatieplan als vervat in artikel 6.12 lid 2 van de Wet op de ruimtelijke ordening vast te stellen. 3. Te verklaren dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Inleiding Het plan 'Bebouwing Kerkplein' maakt onderdeel uit van het project Zuidelijke Binnenstad. De ontwikkelingsstrategie voor dit gebied is vastgelegd in de beleidsdocumenten 'Projectbeschrijving zuidelijke binnenstad' (vastgesteld door het college in oktober 2014 en onderlegger van het Raadsbesluit vaststelling GREX en investeringsproject Zuidelijke Binnenstad van 9 maart 2015) en 'De Arnhemse Binnenstad 2015' (vastgesteld door uw raad in maart 2015). Het plan voorziet in de realisatie van bebouwing op het Kerkplein. De bebouwing wordt globaal gesitueerd tussen de Bakkerstraat en de Eusebiuskerk. De bebouwing (bouwenvelop) bestaat uit aan elkaar geschakelde panden met een minimale bouwhoogte van 12 meter en een maximale bouwhoogte van plaatselijk 13 tot elders 16 meter. Wat betreft functies zal het onder meer gaan om wonen (stadswoningen en appartementen), beperkte ruimte voor commerciële functies (detailhandel en horeca) en een filmtheater. Dit bestemmingsplan biedt tevens de mogelijkheid om binnen de bebouwing een verblijfsrecreatieve voorziening te vestigen in de vorm van een hostel (jeugdherberg). Hierna is een indicatieve indeling van het bouwblok weergegeven.

2 Voor het Kerkplein geldt op dit moment geen bestemmingsplan. Dit komt doordat het uitbreidingsplan (van vóór 1965) dat gold voor het Kerkplein op 1 juli 2013 zijn rechtskracht heeft verloren. Opgemerkt wordt dat het planologisch kader opgenomen in het bestemmingsplan de nodige flexibiliteit biedt om te schuiven binnen het programma (vooral op de begane grond is ruimte voor verschillende publieksgerichte functies) en maakt het opgenomen bouwvlak beperkte schuifruimte van de bebouwing mogelijk mocht hiertoe aanleiding zijn. Tevens omvat het plangebied van het bestemmingsplan naast de bouwlocatie ook enkele aangrenzende gronden. Deze gronden zijn onbebouwd en ingericht als openbaar gebied (voetgangersgebied). Het bestemmingsplan voorziet voor deze gronden in het vastleggen van de bestaande situatie, waarbij rekening is gehouden met het bovengronds brengen van de Jansbeek. De gronden zijn meegenomen vanwege het feit dat op dit moment ter plaatse geen bestemmingsplan geldt. Het ontwerp-bestemmingsplan 'Bebouwing Kerkplein' heeft vanaf 27 oktober 2015 zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn 14 zienswijzen ingediend (waarbij één zienswijze is door 12 personen ondertekend). De zienswijzen hebben voornamelijk betrekking op de stedenbouwkundige argumenten om het Kerkplein te bebouwen, de nut en noodzaak van de verplaatsing en uitbreiding van Focus Filmtheater, de verplaatsing van de warenmarkt en de toets aan de ladder voor duurzame verstedelijking. In het zienswijzenrapport (bijlage bij het raadsvoorstel) worden de zienswijzen samengevat en is de reactie van de gemeente opgenomen. De conclusie is dat onderdelen van de zienswijzen aanleiding vormen om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. Het betreft de aanpassing van de definitie van 'maatschappelijke functies' en 'culturele functies'. Er wordt voorgesteld om deze begrippen te beperken tot een aantal specifieke functies en deze uitsluitend op de begane grond toe te staan. Dat betekent dat bijvoorbeeld praktijkruimten en ateliers nog wel zijn toegestaan maar een school, kerk of museum niet meer. Naar aanleiding van deze wijzigingen is het noodzakelijk om ook de begripsbepaling van 'filmtheater' beperkt aan te passen. Er is één ambtelijke wijziging en die heeft betrekking op het inperken van de afwijkingsmogelijkheid voor de hoogte en het bebouwingspercentage tot 10% van de in het plan opgenomen maten (dat is nu onbeperkt). Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in het dictum van het

3 raadsbelsuit. De overige onderdelen van de zienswijzen geven geen aanleiding om het bestemmingsplan te wijzigen. Beoogd effect Het middels een bestemmingsplan: een planologisch kader bieden voor het realiseren van bebouwing op het Kerkplein; vastleggen van de bestaande situatie voor het overige deel van het plangebied, waarbij rekening is gehouden met het bovengronds brengen van de Jansbeek. Argumenten 1.1 Verbeteren van de verbinding tussen de historische binnenstad en de Rijn en afronden stedenbouwkundig weefsel Het plan 'Bebouwing Kerkplein' maakt onderdeel uit van het project Zuidelijke Binnenstad. De beleidsdocumenten 'Projectbeschrijving zuidelijke binnenstad' (oktober 2014) en 'De Arnhemse Binnenstad 2015' (maart 2015) omvatten de strategie voor de binnenstad. Het verbinden van de historische binnenstad aan de wederopbouwstad (zuidelijke binnenstad) en het inspelen op de kwaliteit van luwte en reuring worden als belangrijke opgaven genoemd. Een hoofdrol is hierbij weggelegd voor de rode lopers, de belangrijkste corridors die de middeleeuwse binnenstad verbinden met de binnenstadsschil en verder weg naar de stedelijke en landschappelijke omgeving rond de binnenstad. Ingezet wordt op versterking van deze corridors. Op deze locaties wordt de kwaliteit van de openbare ruimte op orde gebracht en waar mogelijk wordt gezorgd voor een creatieve en aantrekkelijke programmering of gefaciliteerd dat die er komt. In de zuidelijke binnenstad zijn diverse plannen in ontwikkeling danwel reeds gerealiseerd, waaronder Bartok, Rozet, het herontwikkelen van het Paradijs en de herontwikkeling en nieuwbouw rondom het provinciehuis (Prinsenhof). Het realiseren van bebouwing op het Kerkplein betreft één van deze plannen. In de stedelijke context maakt het Kerkplein onderdeel uit van de historische binnenstad en vormt het een schakel met de zuidelijke binnenstad. Het Kerkplein heeft een overmaat aan openbare ruimte waardoor de noord-zuidlijnen (waaronder de Bakkerstraat), die oorspronkelijk vanuit de binnenstad richting de Rijn liepen, nu gevoelsmatig eindigen op het Kerkplein. De ruimtelijke begeleiding van routes naar de Rijn is weg en er is geen sprake meer van een aangename verblijfsruimte op het plein. Ook voor de Eusebiuskerk is de relatie met het Kerkplein uit verhouding. Met de grote openbare ruimte direct voor de kerk wordt de vooroorlogse situatie, waarbij de stedelijke bebouwing tot aan de kerk liep en de kerk veel meer een positie aan de Markt had, geweld aan gedaan. Hierna zijn een tweetal figuren opgenomen waarin de noord-zuid lijnen (linkerfiguur) en de corridors en luwtegebieden (rechterfiguur) zijn aangegeven.

4 Bron: Projectbeschrijving Zuidelijke binnenstad Het realiseren van bebouwing (bouwenvelop) op het Kerkplein is een belangrijke en kansrijke stap om bovengenoemde verbinding (Marktcorridor) van historische kern naar de Rijn tot stand te brengen en het stedenbouwkundig weefsel (compacte binnenstad) af te ronden. De overmaat aan openbare ruimte wordt verkleind, waarmee er aansluiting wordt gezocht bij de menselijke maat en schaal van de binnenstad. De breuklijn wordt door het toevoegen van het nieuw stedelijk bouwblok omgevormd tot voeg, waardoor de noord-zuidlijn als meer doorgaand worden ervaren. De ruimtelijk ingreep brengt met zich mee dat de openbare ruimte rondom de Kerk weliswaar wordt verkleind, maar deze blijft wel groter dan het historisch was. Ook komt de Eusebiuskerk vanuit visueel opzicht meer aan de Markt te staan waardoor het historisch beeld van de kerk aan de Markt wordt hersteld. Het plan draagt dan ook bij aan het creëren van een compact centrum. Door de nieuwe functies op het Kerkplein te realiseren ontstaat er meer levendigheid in het centrum van Arnhem en is er een goede verbinding tussen de historische binnenstad en de zuidelijke binnenstad. De ontwikkeling geeft dus niet alleen de locatie een impuls, maar kan tevens als katalysator dienen voor transformatie van leegstaand bezit van derden in de directe omgeving. 1.2 Afronden winkelrondje is gunstig voor het kernwinkelgebied Het filmtheater zal aan het nieuwe plein worden gesitueerd en fungeren als trekker in het gebied. De commerciële functies (horeca en detailhandel) en mogelijk hostel (optioneel) zullen hoofdzakelijk aan de zijde van de Broerenstraat worden ondergebracht. Door het (beperkt) realiseren van dergelijke functies aan deze zijde wordt het winkelrondje (Bakkerstraat - Broerenstraat - Koningstraat) afgerond. Winkelend publiek komt door het beperkt toevoegen van commerciële functies op het Kerkplein vanuit het winkelgebied niet langer uit op een leeg plein, maar kan via een aantrekkelijke route met cultuur en horeca doorlopen naar de zuidelijke binnenstad of via de Broerenstraat naar de Koningstraat (of omgekeerd). Het plan brengt dan ook positieve gevolgen met zich mee voor wat betreft het functioneren van het kernwinkelgebied. Zie onderstaande figuur met de weergave van het kernwinkelgebied.

5 Bron: Projectbeschrijving Zuidelijke binnenstad 1.3 Plan draagt bij aan voldoende aantrekkelijke woon- en werkmilieus Het programma op het Kerkplein gaat uit van onder andere wonen (stadswoningen en appartementen), commerciële functies (detailhandel en horeca) en een filmtheater. De bebouwing biedt de mogelijkheid voor het vestigen van een verblijfsrecreatieve voorziening in de vorm van een hostel (jeugdherberg). Met het opstellen van de planologische kaders is rekening gehouden met deze optionele functie. De Arnhemse binnenstad als geheel kent relatief weinig bewoners. Hierdoor is de stad s avonds snel uitgestorven. Daarnaast is het woonaanbod eenzijdig: met name kleine, goedkope huurappartementen. De gemeentelijke structuurvisie gaat uit van het bevorderen van woningbouwdifferentiatie en de levendigheid door 'wonen boven winkels' in de middeleeuwse binnenstad te stimuleren. Met de voorgenomen ontwikkeling wordt hier aan bijgedragen. De stadswoningen dragen bij aan de gewenste differentiatie en op de plint met commerciële functies (horeca en detailhandel) kunnen appartementen komen. Het plan voorziet dan ook in het realiseren van een aantrekkelijk woon- en werkmilieu waarbij op de behoefte naar woningen (zie de grote belangstelling voor stadswoningen bij het plan 'Paradijs') wordt ingespeeld en de levendigheid in de binnenstad wordt bevorderd. Het realiseren van (beperkte ruimte voor) commerciële functies (detailhandel en horeca) past in de visie van de compacte stad. Op een prominente locatie, afronding winkelstraat, worden nieuwe mogelijkheden voor detailhandel en horeca geboden. Met het realiseren van het filmtheater wordt er een belangrijke trekker in het gebied gevestigd. Ook een mogelijk hostel kan een dergelijke trekkersrol in het gebied gaan vervullen. In en om de binnenstad van Arnhem is op dit moment geen dergelijke voorziening aanwezig is. Het vestigen van een hostel binnen het plangebied zal dan ook leiden tot een verbreding van het bestaande aanbod en brengt de nodige reuring met zich mee. Resumerend wordt dan ook gesteld dat met de voorgenomen functies het plangebied wordt omgevormd tot een aantrekkelijk verblijfsgebied. 1.4 Het realiseren van toekomstig bestendige huisvestiging voor Focus Filmtheater op een aantrekkelijke locatie (voor Focus en de stad) De Stichting FOCUS Filmtheater Arnhem (hierna Focus) stelt zich ten doel de belangstelling voor film- en beeldcultuur bij een zo groot en divers mogelijk publiek te stimuleren door een bloeiend en gevarieerd cultureel filmklimaat te kweken en in stand te houden. Ter verwezenlijking hiervan organiseert Focus een

6 veelzijdig programma van kwaliteitsfilms, hoogtepunten uit de filmhistorie, themareeksen, documentaires, kinderfilms en educatieve activiteiten. Het huidige Focus Filmtheater op de Korenmarkt kampt al jaren met ruimtegebrek en zit feitelijk niet op de juiste locatie. Focus heeft daarom de ambitie om zich te gaan huisvesten in de toekomstige bebouwing op het Kerkplein. Door het realiseren van een flexibel gebouw met meer (multifunctionele) zalen kan Focus meer films vertonen, meer bezoekers trekken en meer verschillende doelgroepen bereiken. Hiermee kan Focus een kwalitatief beter programma voeren en de educatieve activiteiten verder uitbouwen. Dit brengt met zich mee dat Focus ten opzichte van de huidige situatie een nog grotere culturele meerwaarde zal hebben voor de binnenstad. Bij besluit van 29 juni 2015 heeft de gemeenteraad ingestemd met de investering voor de bouw van het filmtheater voor Focus in de zuidelijke binnenstad. Met voorliggend bestemmingsplan wordt invulling gegeven aan het besluit en wordt er een planologisch kader geboden waarbinnen het gewenste programma van Focus, zoals verwoord in het bedrijfsplan van 22 mei 2015, kan worden gerealiseerd. Kanttekeningen 1.1 Draagvlak De afgelopen maanden is het plan veelvuldig in de media geweest. Het ging hierbij hoofdzakelijk om het verplaatsen van de wekelijkse warenmarkten (vrijdag en zaterdag) van het Kerkplein naar de Markt en het huisvesten van Focus in de toekomstige nieuwbouw. Geopteerd werd voor het onbebouwd laten van het Kerkplein en het huisvesten van Focus in bestaande bebouwing (Rembrandt theater). Het huisvesten van het filmtheater binnen bestaande bebouwing is, vanwege uiteenlopende redenen, niet haalbaar/wenselijk gebleken. Met het besluit van 29 juni 2015 heeft uw raad ingestemd met de investering voor nieuwbouw van Focus in de zuidelijke binnenstad. Over het verplaatsen van de warenmarkt is op 19 januari 2016 een collegebesluit genomen, waarover u per raadsbrief geïnformeerd bent. Zoals eerder vermeld zijn tijdens de terinzagelegging van het ontwerp-bestemmingsplan 'Bebouwing Kerkplein' 14 zienswijzen ingediend (één zienswijze is door 12 personen ondertekend). De indieners van de zienswijzen zijn marktkooplui, (toekomstige) omwonenden, twee ondernemers aan het Kerkplein en maatschappelijke organisaties (o.a. Vereniging Stadsschoon Arnhem en Milieudefensie). De zienswijzen hebben voornamelijk betrekking op de stedenbouwkundige argumenten om het Kerkplein te bebouwen, de nut en noodzaak van de verplaatsing en uitbreiding van Focus Filmtheater, de verplaatsing van de warenmarkt en de toets aan de ladder voor duurzame verstedelijking. Daarnaast heeft het realiseren van bebouwing gevolgen voor de bezonning van de bestaande noordgevel van het Kerkplein. Hierover zijn ook twee zienswijzen ingediend. Bij de nadere uitwerking van het plan vormt dit een belangrijk aandachtspunt. De zienswijzen zijn uitvoerig behandeld en beantwoord in het zienswijzenrapport (bijlage bij het raadsvoorstel). Na vaststelling wordt het vastgestelde bestemmingsplan 6 weken ter inzage gelegd en kunnen de indieners van een zienswijze beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

7 Er zijn ook veel positieve berichten over de plannen om het Kerkplein te bebouwen en Focus Filmtheater hier te vestigen. Bewoners en ondernemers die het als een gewenste ontwikkeling zien, het positief vinden dat er wordt geinvesteerd in de zuidelijke binnenstad en het Kerkplein wordt bebouwd met aantrekkelijke stedelijke functies waarbij sprake zal zijn van een aangenaam verblijfsgebied. 1.2 Planschadeclaims De ontwikkeling van het terrein kan aanleiding geven tot het indienen van planschadeclaims. Deze ontwikkeling betreft een gemeentelijke uitgifte. Op basis van de grondovereenkomst komt eventuele planschade als gevolg van dit bestemmingsplan voor rekening van de gemeente. De kans op planschade wordt gering ingeschat, dit vanwege het feit dat het bestemmingsplan wat betreft bouw- en gebruiksmogelijkheden minder toelaat dan het geldend planologisch kader (gemeentelijke bouwverordening). Mocht onverhoopt toch planschade toegekend moeten worden, is hier in het grondexploitatieplan 'Zuidelijke Binnenstad' rekening mee gehouden. Financiën De gemeente is eigenaar van de gronden binnen het plangebied. Voor het project 'Zuidelijke Binnenstad' is een grondexploitatieplan vastgesteld. Voorliggend plan maakt onderdeel uit van de totale financiële kaderstelling, waarbij de kosten zijn gedekt door subsidies en grondopbrengsten en voor wat betreft Focus mede door het structurele budget 'Cultuur in Rijnboog'. Uitvoering Na vaststelling wordt het vastgestelde bestemmingsplan 6 weken ter inzage gelegd. Daarna kan eventueel een beroepsprocedure bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State volgen. Communicatie Algemeen Het concept-bestemmingsplan is in het kader van het vooroverleg ex artikel Bro naar de provincie Gelderland en Waterschap Rijn en IJssel toegezonden. De provincie en het waterschap hebben mondeling aangegeven in te kunnen stemmen met de voorgenomen ontwikkeling. Een formele reactie van beide partijen moet nog volgen. Op 5 en 6 september 2015 hebben er in het kader van het project 'Zuidelijke binnenstad' twee informatieve bijeenkomsten plaatsgevonden. Eén voor bewoners en overige belangstellenden en één voor raadsleden. Tijdens deze avonden is bebouwing van het kerkplein aan de orde geweest. Publicatie van het ontwerp-bestemmingsplan 'Bebouwing Kerkplein' heeft plaatsgevonden in de Staatscourant, in het digitaal gemeenteblad en de gemeentelijke website. Daarnaast is het persbericht over de ter inzage legging van het ontwerp-bestemmingsplan ook op de gemeentepagina en de website geplaatst en getwitterd. Tijdens de terinzagelegging kon een ieder een zienswijze indienen. Daarnaast was er twee middagen de mogelijkheid in de informatiewinkel binnenstad zuid informatieve vragen te stellen over het bestemmingsplan aan de verantwoordelijke ambtenaar.

8 Op 3 november 2015 heeft er een informatie-bijeenkomst voor alle bewoners en ondernemers van de binnenstad over de projecten in de binnenstad plaats gevonden. De (toekomstige) bewoners, ondernemers en andere belangenverenigingen zijn hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Tijdens deze avond konden de bezoekers onder andere kennis nemen van het ontwerp-bestemmingsplan dat op dat moment ter inzage lag. Vervolg De indieners van een zienswijze worden door middel van een brief op de hoogte gesteld van het voornemen tot vaststelling. De griffie zal de indieners van een zienswijzen informeren over de behandeling van het bestemmingsplan in de raadscommissie en uitnodigen deze behandeling bij te wonen. Na de vaststelling zullen de indieners van een zienswijzen wederom een brief krijgen om ze hierover te informeren. De overige belanghebbenden worden na vaststelling geïnformeerd door een publicatie in de Staatscourant, in het digitale gemeenteblad en op de gemeentelijke website. Bijlagen Stukken voor gemeenteraad - Raadsvoorstel en bijlage - Zienswijzennota Ter inzage stukken voor gemeenteraad - Vast te stellen bestemmingsplan 'Bebouwing Kerkplein' (incl. bijlagen) - Ingediende zienswijzen

9

10

11

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan ''Bouwblok Trans - Broerenstraat'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan ''Bouwblok Trans - Broerenstraat' Aan de gemeenteraad Documentnummer 2016.0.031.709 Zaaknummer 2016-04-00813 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan ''Bouwblok Trans - Broerenstraat' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Deltakwartier'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Deltakwartier' Aan de gemeenteraad Documentnummer 2016.0.055.727 Zaaknummer 2016-08-00863 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Deltakwartier' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014 Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 september 2014 Documentnummer : 2014.0.072.353 Zaaknummer: 2014-03-00149 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Groot Rijnwijk en exploitatieplan Groot Rijnwijk a. Zaaknummer

Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Groot Rijnwijk en exploitatieplan Groot Rijnwijk a. Zaaknummer Aan de gemeenteraad Zaaknummer 216282 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Groot Rijnwijk en exploitatieplan Groot Rijnwijk a Voorstel 1. In de naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan Groot Rijnwijk

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Saksen Weimar fase 5 t/m 7'

Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Saksen Weimar fase 5 t/m 7' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015 Documentnummer : 2015.0.053.562 Zaaknummer: 2015-02-00709 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Saksen Weimar fase 5 t/m 7' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A'

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Aan de gemeenteraad Zaaknummer 117260 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A' Voorstel 1. In te stemmen met het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan 'Kemperbergerweg 723A',

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg' ~Q~ ~"~ Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 43874] Aantal bijlagen: - 2 - Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg' Voorgesteld

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Vaststellen bestemmingsplan 'Eilandje Urk' Zaaknummer Voorstel

Aan de gemeenteraad. Vaststellen bestemmingsplan 'Eilandje Urk' Zaaknummer Voorstel Aan de gemeenteraad Zaaknummer 268278 Onderwerp: a Voorstel Vaststellen bestemmingsplan 'Eilandje Urk' 1. In te stemmen met het vaststellen van het bestemmingsplan 'Eilandje Urk' zoals dit plan is vervat

Nadere informatie

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING

AANLEIDING / PROBLEEMSTELLING Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 28 september 2015 Documentnummer : 2015.0.072.749 Zaaknummer: 2015-03-01380 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Stadsblokken - Meinerswijk 2015'

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Doetinchem, 15 juni 2018

Doetinchem, 15 juni 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 2 ALDUS VASTGESTELD 28 JUNI 2018 Bestemmingsplan 'Parapluherziening Uitsluiten woningbouw bestemmingen Centrum en Gemengd - 2018' Te besluiten om: 1. De Nota van zienswijzen

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015. Documentnummer : 2015.0.055.926. Zaaknummer: 2014-11-00464

Raadsvoorstel. Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015. Documentnummer : 2015.0.055.926. Zaaknummer: 2014-11-00464 Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015 Documentnummer : 2015.0.055.926 Zaaknummer: 2014-11-00464 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein Arnhem Noord

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Documentnummer 2015.0.071.050. Zaaknummer 2015-08-00856. Voorstel

Aan de gemeenteraad. Documentnummer 2015.0.071.050. Zaaknummer 2015-08-00856. Voorstel Aan de gemeenteraad Documentnummer 2015.0.071.050 Zaaknummer 2015-08-00856 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplannen "Schuytgraaf 2011, gedeeltelijke herzieningen 2015-01 en 2015-02 en de 5e herziening

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : Zaaknummer:

Raadsvoorstel. Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : Zaaknummer: Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.035.277 Zaaknummer: 2015-04-00814 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'Schuytgraaf 2011 - gedeeltelijke herz. 2014-02'

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 april 2018 Zaaknummer: 437396 Portefeuillehouder : M.A. van Dijk Openbaar Besloten Team : Team Ruimte en Ontwikkeling

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 2 oktober 2018 Zaaknummer: 483802 Portefeuillehouder : R.A. Kraaijenbrink Openbaar Besloten Team : Team Ruimte en Ontwikkeling

Nadere informatie

Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer Programmafiche Arnhem Sleutelproject Zuidelijke binnenstad

Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer Programmafiche Arnhem Sleutelproject Zuidelijke binnenstad Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer 2013-001827 Programmafiche Arnhem Sleutelproject Zuidelijke binnenstad Arnhem Sleutelproject: Zuidelijke binnenstad (najaar 2014) Doel(en) Versterking van de binnenstad

Nadere informatie

0 Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg -13 (Meijhorst 60-10)

0 Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg -13 (Meijhorst 60-10) Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg -13 (Meijhorst 60-10) Programma Stedelijke ontwikkeling B. Velthuis Samenvatting Het plangebied ligt centraal in stadsdeel Dukenburg,

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 17 2 1652 Wonen en Leefbaarheid Beslisnota Bestemmingsplan Huurlingsedam fase 2 Wijchen, 23 mei 2017 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. Het bestemmingsplan Huurlingsedam

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z0109EAA757* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : L. Huberts Zaakgericht\407 Behandelend ambtenaar A.A. Siesling Zaaknummer Z.16-18920 Datum: 20 december 2016 Afdeling

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

in";11n Besluit van de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Catharinastraat 47-49 WellerlooL" De raad van de gemeente Bergen,

in;11n Besluit van de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Catharinastraat 47-49 WellerlooL De raad van de gemeente Bergen, gemeent e Besluit van de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Catharinastraat 47-49 WellerlooL" in";11n Limburg De raad van de gemeente Bergen, Overwegende: dat het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2015/ Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller C. Blankestijn (023 5676074 ) 1. Samenvatting

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01)

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP19009- va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 juli 2019 Afdeling/Team Stad

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2015/ Adam Elzakalai H. Grootveld 1. Samenvatting Wat willen

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Routeformulier college

Routeformulier college Routeformulier college Onderwerp: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Hierden Dorp - Lageweg NIET INVULLEN Registratienummer: 02430000007057 / 02430000062562 Paraaf secretaris: Algemeen Datum: 31 oktober

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Vaststellen herziening bestemmingsplan "Schuytgraaf 2011 en herziening Exploitatieplan Schuytgraaf 2011

Vaststellen herziening bestemmingsplan Schuytgraaf 2011 en herziening Exploitatieplan Schuytgraaf 2011 Aan de gemeenteraad Zaaknummer 175516 ONDERWERP: Vaststellen herziening bestemmingsplan "Schuytgraaf 2011 en herziening Exploitatieplan Schuytgraaf 2011 Voorstel 1. Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden)

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden) B&W-voorstel Onderwerp Ontwerpbestemmingsplan De Leyens en Noordhove Zaaknummer -2012-000562 Documentnummer DOC-2012-003664 Versie Auteur Mw. L.M.H. Springeling l.m.springeling@zoetermeer.nl 079-3469815

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorgesteld wordt. Samenvatting. Programmabegroting 2011. Doelstelling. Keuzemogelijkheden

Raadsvoorstel. Voorgesteld wordt. Samenvatting. Programmabegroting 2011. Doelstelling. Keuzemogelijkheden Raadsvoorstel Raadsvergadering : 27 april 2011 Agendapunt : Nummer : Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan "Nieuwebrug-Lier 6" Portefeuillehouder : J. Benedictus Behandeld in commissie : wonen en werken

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8 ssen-holtei\^ Rijssen, 10 november 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 14 december 2017 agendanummer: 12 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein Strategie en Consulenten portefeuillehouder:

Nadere informatie

Nota van inspraak en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 36 Waspik

Nota van inspraak en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 36 Waspik Nota van inspraak en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Julianastraat 36 Waspik DEEL 1: INLEIDING Op 28 november 2017 heeft het college van Waalwijk besloten in te stemmen met het voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluitnota

Raadsvoorstel en besluitnota 2016/196342 Raadsvoorstel en besluitnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening Landelijk gebied Assendelft' Gevraagd besluit 1. Het bestemmingsplan 'Eerste partiële herziening

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Arnhem Centraal - Amsterdamseweg (K10)' a. Zaaknummer

Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Arnhem Centraal - Amsterdamseweg (K10)' a. Zaaknummer Aan de gemeenteraad Zaaknummer 269939 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Arnhem Centraal - Amsterdamseweg (K10)' a Voorstel 1. In de naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan 'Arnhem Centraal

Nadere informatie

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan "Motorcrossterrein Arnhem"

ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan Motorcrossterrein Arnhem Aan de gemeenteraad Documentnummer 2015.0.101.295 Zaaknummer 2015-07-00870 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan "Motorcrossterrein Arnhem" Voorstel 1. Gewijzigd vast te stellen het bestemmingsplan "Motorcrossterrein

Nadere informatie

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje';

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje'; Sa gemeente Winterswijk raadsbesluit 2018, nr. Vlc-2 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de

Nadere informatie

Jan Wibier secretaris-directeur

Jan Wibier secretaris-directeur Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Nico Oud regelgeving 7 juli 2015 bestemmingsplan op aanvraag voor het toevoegen van twee woningen op het perceel Molenweg 6 te Hollum

Nadere informatie

Voorstel aan raad. Geadviseerd besluit. Samenvatting ROM. H.J. Weeda. 14 mei 2013 vaststellen bestemmingsplan Hof van Lebret 2013

Voorstel aan raad. Geadviseerd besluit. Samenvatting ROM. H.J. Weeda. 14 mei 2013 vaststellen bestemmingsplan Hof van Lebret 2013 Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling ROM Nummer Inboeknummer: 120342 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 juni 2013 Steller: A. Ruiter Portefeuillehouder H.J. Weeda Datum Onderwerp 14 mei 2013 vaststellen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-091 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein De Raaphof' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Bedrijventerrein De Raaphof

Nadere informatie

besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle;

besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle; besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp 36749 Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle; Gelezen het van burgemeesters en wethouders, d.d. 20-06-2017

Nadere informatie

Voorstel raad. Bestemmingsplan Hippolytushoef januari 2014

Voorstel raad. Bestemmingsplan Hippolytushoef januari 2014 Voorstel raad Onderwerp Vergadering van Bestemmingsplan Hippolytushoef 2013 30 januari 2014 Portefeuillehouder Nummer L.A.C. Franken 12 Contact en vragen via Technischevragen@hollandskroon.nl Voorstel

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 443111 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016

gehoord de commissie Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu op 14 september 2016 RAADSBESLUIT Vaststelling bestemmingsplan "Gebrande Hoefstraat 2 te Rucphen" 28 september 2016 De raad van de gemeente Rucphen, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 juli 2016, overwegende

Nadere informatie

: M.P.C. Gadella - Van Gils

: M.P.C. Gadella - Van Gils RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 15 februari 2016 Zaaknummer : 235763 Datum Raadsvergadering : 29 februari 2016 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Titel: Derde

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 16.509040 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum:

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Beoogd effect. Ag. nr.: Reg. nr.: BP Datum: Datum: Raadsvoorstel College Ja Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Eindhovenseweg 10-12 te Boxtel Status Besluitvormend Voorstel 1. In te stemmen met de beantwoording van de zienswijzen volgens bijgaande

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik'

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-088 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0834 B.17.0834 Landgraaf, 10 mei 2018 ONDERWERP: Vaststelling Bestemmingsplan Woning Vogelzankweg ong. PROGRAMMA 9. Volkshuisvesting,

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals' Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ W C f» C C «I. c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder Informatie bij E-mail/tel.nr. 388338 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllilllllllllllll Landgraaf, 23 april 2019

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllilllllllllllll Landgraaf, 23 april 2019 Voorstel raad en aadsbesluit Programma Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.19.0775 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllilllllllllllll Landgraaf, 23 april 2019 ONDERWERP: Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie College 23 augustus 2016 Financieel Juridisch. Gemeenteraad

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie College 23 augustus 2016 Financieel Juridisch. Gemeenteraad *Z00FD4135EA* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\374 Behandelend ambtenaar A.W.M. van den Dungen Zaaknummer Z.16-16659 Datum: 15 augustus

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink 29. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) 12 maart Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-001138 Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpsplein 18 (Riel) Datum voorstel 12 maart 2019 Datum raadsvergadering Aan de gemeenteraad, Voorstel Maximaal 5

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Adviesnota raad Vaststellen bestemmingsplan 'Oerle-Zuid, herziening I' en wijziging beeldkwaliteitsplan

Adviesnota raad Vaststellen bestemmingsplan 'Oerle-Zuid, herziening I' en wijziging beeldkwaliteitsplan *14bs00907* Datum raad : 9 december 2014 Datum RA-O : 25 november 2014 Agendapunt : Datum B&W : 4 november 2014 Volgnummer : 14bs00907; 14.164 Programma begroting : 1 Gewijzigd voorstel : nee Productnummer

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0295 *B.19.0295* Landgraaf, 19 februari 2019 ONDERWERP: Vaststelling bestemmingsplan "Paardenhouderij Hoeve Vulenbach" PROGRAMMA

Nadere informatie

onderwerp: Raadsvoorstel vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Rijssen, bedrijfsverzamelgebouw Kryptonstraat'

onderwerp: Raadsvoorstel vaststellen bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Rijssen, bedrijfsverzamelgebouw Kryptonstraat' g e m e e n t e Rijssen-Holter\v Rijssen, 16 juni 2015 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 24 september 2015 agendanummer: 12 opgemaakt door: WOEV portefeuillehouder: R.J. Cornelissen

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

Raad-2009-087. Disnummer: 111093. Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier. Meegestuurde stukken: Geen

Raad-2009-087. Disnummer: 111093. Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier. Meegestuurde stukken: Geen Raad-2009-087 Disnummer: 111093 Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier Meegestuurde stukken: Geen Ter inzage liggende stukken: 1. Ontwerpbestemmingsplan 2. Raadsbesluit inzake krediet Kloosterkwartier

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 9

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 9 Raadsvoorstel Agenda nr. 9 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Ruiter 10 Someren Soort: Kaderstellend en besluitvormend Opsteller: M. ter Avest Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2015/019808

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein

Vaststelling bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein Aan de gemeenteraad Zaaknummer 221333 Onderwerp: Arnhem Noord a Voorstel Vaststelling bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein 1. Gewijzigd vast te stellen het bestemmingsplan 'Geluidszone industrieterrein

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad: 1109689 Datum: Behandeld door: 26 februari 2014 M.C. Deinum Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Gecoördineerde vaststelling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Vroonlandseweg Kapelle

Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Vroonlandseweg Kapelle Voorbereidende raadsvergadering: 5 november 2013 Besluitvormende raadsvergadering: 26 november 2013 Portefeuillehouder: E. Damen AAN DE GEMEENTERAAD Nummer : 2013/ Datum : 1 oktober 2013 Onderwerp : Vaststelling

Nadere informatie

*Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862

*Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862 *Z01518BDCCB* documentnr.: INT/C/16/23641 zaaknr.: Z/C/14/06862 Commissievoorstel Onderwerp : Bestemmingsplan Cuijk, Zwaanplein Oude Werf Datum college : 10 mei 2016 Portefeuillehouder : J.H.L.M. Nielen

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Leeuwesteyn Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Leeuwesteyn Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer voorstel aan de raad Opgesteld door Bureau NegenTien Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 4042421 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim Nee Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-063 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b)

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) 29 juli 2014 ontwerp Gemeente Lansingerland Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Beslispunten * * Wageningen, 14 september 2012

Raadsvoorstel. Beslispunten * * Wageningen, 14 september 2012 *12.0212989* Raadsvoorstel Wageningen, 14 september 2012 Raadsvergadering : 24 september 2012 Agendanummer : 7 Afdeling : VG Registratienummer : 12.0212989 Portefeuillehouder: M.C. Uitdehaag Onderwerp:

Nadere informatie

Vaststelling van het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Kerensheide"

Vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Kerensheide Betreft Vaststelling van het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Kerensheide" Vergaderdatum 28 mei 2015 Gemeenteblad 2015 / Agendapunt Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld: - de 3 ingekomen

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan "Kom Andel - Zwembad Middenweg 2012". Volgnr

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Kom Andel - Zwembad Middenweg 2012. Volgnr Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan "Kom Andel - Zwembad Middenweg 2012". Volgnr. 2012-080 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Jan van Soest Afdeling Ruimte Datum voorstel Opiniërende raad

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01)

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/ ÏÏH Zuidpias Raadsvoorstel 1 I Vaststellen bestemmingsplannen "Groot Swanla' raadsvergadering 29 oktober 2013 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar L. Fassotte-Bams Datum bijlagen openbaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening Onderwerp Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller Jolanda

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Arnhem, 17 september 2013

Aan de gemeenteraad. Arnhem, 17 september 2013 Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 25 november 2013 Documentnummer : 2013.0.087.392 Zaaknummer: 2013-06-00128 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Nijhoffstraat' en bouwen zonder welstandstoets

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61875 Datum : 10 juni 2014 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van mei Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van mei Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van mei 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00044 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Voorhout-Oost - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De raad wordt voorgesteld in te

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

B&W-voorstel Onderwerp Coordinatiebesluit bestemmingsplan en omgevingsvergunning bouwplanontwikkeling 18 woningen Voorweg 115 (Zilversterlocatie) Zaaknummer -2017-000247 Documentnummer DOC-2017-001717

Nadere informatie

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Centrum en omgeving t.b.v. nieuwbouw Vomar ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar SAMENVATTING Op 22 mei 2017 is door Trottoir Participaties B.V. (Hoorne Vastgoed) een verzoek om wijziging

Nadere informatie