Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!"

Transcriptie

1 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 1 van 7 Vragen competentiescan POP pedagogisch medewerkers Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv / 5 = g Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! Datum Verbondenheid 1 Ik maak tijd vrij voor collega s die werkgerelateerde vragen hebben. 2 Ik vraag mijn collega s om informatie of advies als ik iets niet weet. 3 Ik spring bij als ik zie dat een collega het druk heeft. 4 Ik formuleer doelen voor mezelf en houd daarbij rekening met de gemeenschappelijke doelen. 5 Ik sta open voor ideeën en suggesties van anderen. 6 Ik geef bij collega s aan wanneer bepaalde zaken in de samenwerking niet soepel verlopen. 7 Ik houd me aan de afgesproken taakverdeling. Als mijn collega een activiteit doet met de kinderen, zorg ik ervoor dat zij deze kan uitvoeren en ik mij richt op andere zaken (telefoon opnemen, kind verschonen, ouders tewoord staan, etc) Eerlijkheid/openheid 8 Ik informeer mijn collega s over zaken die ik niet goed heb gedaan/nog niet aan toegekomen ben. 9 Ik stap op ouders af als zij hun kind komen brengen/halen. 10 Ik zorg ervoor dat zaken afkomen als ik dit heb toegezegd. 11 Ik gedraag me volgens de normen en waarden binnen de drie ballonnen. 12 Ik voer mijn werkzaamheden uit volgens de werkinstructies. 13 Ik bouw een professionele band op met het kind en de ouders en behoud daarbij een gepaste afstand. 14 Ik houd me aan eerder gemaakte afspraken.

2 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 2 van 7 15 Ik ga zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie 16 Ik kom beloftes/afspraken met kinderen na. 17 Ik bied kinderen mijn verontschuldigingen aan als ik niet goed heb gehandeld naar hen toe. 18 Ik bied ouders mijn verontschuldigingen aan als ik niet goed heb gehandeld naar hen toe. 19 Ik bied collega s mijn verontschuldigingen aan als ik niet goed heb gehandeld naar hen toe. Professionaliteit 20 Ik heb kennis van een breed aanbod aan (spel)activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden en kan deze direct in praktijk brengen. 21 Ik maak bewust keuzes voor bepaalde methodes of handelingen en kan deze uitleggen. 22 Ik zorg voor een gebalanceerd activiteitenaanbod zodat ik de ontwikkeling van het kind op verschillende gebieden stimuleer. 23 Ik kies bewust voor bepaalde (spel)activiteiten of methoden. 24 Ik ken de 8 ontwikkelingsgebieden van de kinderen. 25 Ik ken de 8 ontwikkelingsgebieden van de kinderen en weet welke activiteiten ik daarvoor moet aanbieden. 26 Ik weet het pedagogisch beleid met hulp van collega s en/of leidinggevende te vertalen naar de praktijk. 27 Ik ben op de hoogte van het pedagogisch beleid dat wordt gevoerd. 28 Ik neem actief deel aan trainingen/cursussen om mijn vakdeskundigheid hoog te houden. 29 Ik signaleer wanneer de kwaliteit van de zorg voor de kinderen onder de maat is en wijs mijn leidinggevende hierop. 30 Ik speel mee met de kinderen. Daarbij neem ik het spel van de kinderen niet over. 31 Ik stimuleer de zelfstandigheid van de kinderen door ze te motiveren/uit te leggen hoe ze handeling kunnen verrichten. (bijv. jas uitdoen en opruimen). 32 Ik ben op de hoogte van de werkinstructies calamiteiten. 33 Ik geef ouders advies over de ontwikkeling van hun kind. 34 Ik geef ouders advies hoe om te gaan met het gedrag van hun hun kind. 35 Ik ga in op vragen van ouders en maak daarvoor zo nodig een afspraak. 36 Ik kan ouders op een respectvolle manier attenderen op gedrag dat niet wenselijk is in de groep.

3 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 3 van 7 Pedagogisch handelen Onder activiteiten wordt verstaan: spelactiviteiten, eten, verschonen, naar buiten, etc.. 37 Ik bied elke dag actieve en passieve (spel)activiteiten aan. 38 Ik handel volgens de normen en waarden van De Drie Ballonnen 39 Ik laat kinderen gedurende de dag niet alleen/ zonder toezicht. 40 Ik ontvang en neem afscheid van de kinderen met aandacht. 41 Ik heb zicht op de praktische uitvoerbaarheid van de activiteiten die ik wil ondernemen. 42 Ik ben bekend met zowel de ontwikkelingsbehoeften van de groep als van het individuele kind en pas daar mijn activiteiten op aan. 43 Ik heb de activiteit organisatorisch goed voorbereid, waardoor deze soepel kan verlopen. 44 Ik pas mijn activiteit aan als ik zie dat een activiteit te moeilijk of te makkelijk is voor een kind. 45 Ik denk na over en speel in op mogelijke risico s bij het uitvoeren van (spel)activiteiten en voorkom deze. 46 Ik stem het activiteitenprogramma af op zowel de ontwikkeling van de groep als die van het individuele kind. 47 Ik deel ruimtes in naar (spel)activiteiten en werkzaamheden. Ik maak gebruik van de verschillende plekken om kinderen te laten spelen. 48 Ik zorg er voor dat de visie van de organisatie tot uiting komt in de activiteiten. (Denk hierbij aan respect, toon van aanspreken, spreken vanuit ik, kind kind laten zijn, niet overnemen van de activiteit, etc.) 49 Ik denk van te voren na welke (spel)activiteiten bij het kind passen. 50 Ik geef de kinderen keuzemogelijkheden. 51 Ik controleer of ruimtes/materialen/buitenruimte op de groep schoon/heel zijn voordat ik er kinderen in/mee laat spelen. 52 Ik heb oog voor de algemene ruimtes qua hygiëne/sfeer/rommel en onderneem actie als dit niet in orde is. 53 Ik geef het kind zoveel keuzevrijheid als het aankan. 54 Ik speel in op onverwachte gebeurtenissen op de groep zonder dat ik de kinderen uit het oog verlies. 55 Ik ben gericht op de kinderen en houd daarbij balans met de andere uit te voeren werkzaamheden. 56 Ik deel complimenten uit aan alle kinderen en heb een positieve benadering. 57 Ik ken de kinderen en hun specifieke, persoonlijke eigenschappen. Ik ben bekend met hun gewoontes en speel hierop in.

4 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 4 van 7 58 Ik moedig de kinderen aan gedurende de dag. 59 Ik merk op wanneer een kind ontwikkelingsvoorsprong/achterstand heeft ten opzichte van de gemiddelde ontwikkeling van een kind en bespreek dit met mijn collega s/leidinggevende. 60 Ik betrek kinderen bij het oplossen van knelpunten en kleine problemen die zich voordoen. 61 Ik draag er zorg voor dat de kinderen (goed verschoond worden en) er verzorgd uitzien. 62 Ik laat kinderen een activiteit in hun eigen tempo afmaken. 63 Ik laat kinderen zelf hun activiteit uitvoeren en neem dit niet van hen over Ik bied een activiteit aan die de kinderen zelf uit kunnen voeren en niet van een dusdanige moeilijkheidsgraad dat de pm-er het grootste gedeelte moet doen. Ik ga respectvol om met de ontwikkelingsfase waar een kind zich in bevindt. (een kind dat achterloopt of ongewenst gedrag vertoont, behandel ik met geduld en verval niet in irritatie) 66 Ik heb interesse in de persoonlijkheid, behoeftes van elk kind op mijn groep. 67 Klantgerichtheid/respect Ik kies voor een andere activiteit als ik zie dat kinderen genoeg hebben van een bepaalde activiteit qua concentratie of als kinderen het niet leuk meer vinden. 68 Ik zorg dat ik op de hoogte ben van het gedrag en de ontwikkeling van het kind door de ouders hier informatie over te vragen. 69 Ik stap op ouders af bij binnenkomst en begroet ze. Daarbij houd ik oog voor de aanwezige kinderen. 70 Ik leg kinderen verschillende keuzes voor zodat ze zelf een (spel)activiteit kunnen kiezen. 71 Ik houd rekening met de wensen van ouders tenzij ze tegen het beleid van de organisatie ingaan. 72 Ik informeer ouders over bijzondere gebeurtenissen die zijn voorgevallen. Eerlijkheid staat voorop. 73 Ik ga respectvol om met kinderen en ouders ongeacht hun etnische en sociale achtergrond. 74 Ik heb oog voor de wensen en behoeften van ouders met betrekking tot opvang en opvoeding en vraag hen hier naar. 75 Ik neem klachten/opmerkingen van ouders serieus. Neem de tijd om te luisteren en schiet niet in de verdediging. 76 Ik kan ouders doorverwijzen als zij een klacht hebben, zodat deze op de goede plek terecht komt. 77 Ik praat niet negatief met ouders over anderen.

5 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 5 van 7 78 Ik respecteer de privacy van ouders. Individualiteit/verantwoordelijkheid 79 Ik vraag om hulp/uitleg als ik iets niet weet. 80 Ik toon enthousiasme bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. 81 Ik plan afspraken met behandelaars (dokter, tandarts etc) op dagen dat ik vrij ben. Indien dit niet mogelijk is overleg ik met mijn leidinggevende wanneer dit bezoek roostertechnisch mogelijk is. 82 Ik ben mij bewust van de gevolgen voor mijn collega s/groep als ik mij ziek meld en ga hier serieus mee om. 83 Ik zorg voor een goede kwaliteit op de groep waarop ik ben ingedeeld en lever een bijdrage om ervoor te zorgen dat het op een andere groep ook goed gaat als dat nodig is. 84 Ik vraag mijn leidinggevende of collega s naar andere taken als er minder kinderen op de groep zijn. 85 Ik pas nieuwe methodieken en materialen toe in de praktijk zodat ik me blijf ontwikkelen. 86 Ik blijf op de hoogte van alle (landelijke) ontwikkelingen (bijv lezen blad kinderopvang, website) 87 Ik laat zien dat ik plezier heb in mijn werk. 88 Ik laat mij niet beïnvloeden door negatieve houdingen van anderen. 89 Ik geef op tijd aan wanneer mij iets dwars zit bij de juiste persoon. 90 Ik werk bewust aan mijn verbeterpunten zodat ik mij blijf ontwikkelen. 91 Bij feedback van collega s ben ik in staat naar mezelf te kijken en mijn eigen rol/aandeel hierin te zien en te benoemen. 92 Bij feedback van ouders ben ik in staat naar mezelf te kijken en mijn eigen rol/aandeel hierin te zien en te benoemen. 93 Bij feedback van kinderen ben ik in staat naar mezelf te kijken en mijn eigen rol/aandeel hierin te zien en te benoemen. 94 Plannen en organiseren Ik kan alles op tijd inleveren, omdat ik het goed ingepland en georganiseerd heb. (activiteitenschema, foto, stukjes nieuwsbrief, opdrachten cursussen, evaluatieformulieren beleid). 95 Ik ben in staat mijn dagelijkse taken in te plannen en uit te voeren. 96 Ik ben in staat het dagritme vast te houden.

6 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 6 van 7 97 Ik ben in staat alle administratieve werkzaamheden in te plannen zodat ze binnen de afgesproken tijd worden uitgevoerd. (schriftjes, observaties, voedings/bijzonderheden/pedagogische lijst) 98 Ik ben in staat om voorgenomen activiteiten op de groep uit te voeren door de activiteiten evenredig in te delen over de maand. 99 Ik geef elke dag de daadwerkelijke kindaantallen door aan de leidinggevende. 100 Ik weet ruim van te voren welke kinderen overgaan naar de volgende groep / naar de BSO komen en draag zorg voor het tijdig inplannen van wenafspraken en intake van ouders. 101 Ik draag zorg voor een ordelijke invalmap, goede overdracht en het noteren van gemaakte afspraken. Bewustzijn/betrokkenheid 102 Ik signaleer direct wanneer kinderen niet lekker in hun vel zitten en pas mijn handelen daarop aan. 103 Ik toon interesse wanneer ik het idee heb dat iemand niet zichzelf is en bied een luisterend oor. 104 Ik corrigeer kinderen met ongewenst gedrag volgens de richtlijnen van onze visie; door hen op het gedrag aan te spreken, vanuit de ikvorm, benoemen van het gewenste gedrag, fouten maken mag. 105 Ik onderneem actie wanneer de sfeer op de groep/team/vestiging niet zo goed is. 106 Ik reageer op belangrijke gebeurtenissen in het leven van anderen zoals geboortes, verjaardagen etc. 107 Ik let op de manier waarop kinderen met elkaar omgaan, zodat ongewenst gedrag voorkomen kan worden en gewenst gedrag bevorderd wordt. 108 Ik heb oog voor kinderen die hun best doen. Flexibiliteit 109 Ik kan op een positieve manier omgaan met veranderingen in de organisatie. Denk aan uitbreiding, verhuizing etc. 110 Ik neem een open houding aan bij veranderingen van de werkzaamheden en de uitvoering hiervan. 111 Ik spring een dagje in voor een collega als dat nodig is. 112 Ik begin een uurtje eerder of blijf langer als dat nodig is. 113 Ik stel me flexibel op als ik een dagje op een andere groep werk ivm bijvoorbeeld een zieke collega. 114 Ik stel me bij de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden flexibel op indien er veranderingen zijn ten opzichte van wat ik gepland had en vraag indien nodig om ondersteuning bij collega s.

7 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 7 van 7 Uitdrukkingsvaardigheid/(open) communicatie 115 Ik pas het taalgebruik en de wijze van communiceren aan op het begripsniveau en interesse van het kind. 116 Ik ben in staat om zonder spelfouten informatieve en enthousiaste stukken aan te leveren. (denk aan: stukjes nieuwsbrief, schriftjes, activiteiten voor op de site) 117 Ik kan mijn verwachtingen duidelijk verwoorden naar de kinderen zodat zij hun gedrag daarop aan kunnen passen. 118 Ik spreek vanuit mijn ik. 119 Ik spreek kinderen aan op hun gedrag en niet op hun zijn. 120 Ik let op mijn toon bij het aanspreken van kinderen. 121 Ik let op mijn toon bij het aanspreken van ouders. 122 Ik let op mijn toon bij het aanspreken van collega s. 123 Ik ken de effecten van het gebruik van intonatie en lichaamshouding en kan hiernaar handelen. 124 Ik ben me bewust van mijn valkuilen op het gebied van communicatie en ben in staat daarnaar te handelen. 125 Ik begeleid mijn activiteiten met een duidelijke uitleg wat de bedoeling is. Dit betekent een goede opbouw van de activiteit door de activiteit verbaal te introduceren, te begeleiden en af te ronden.

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9 Competentiescan blz. 1 van 5 Vragen competentiescan POP Leidinggevenden Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9c Competentiescan blz. 1 van 6 Vragen competentiescan POP Overige Functies Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL

GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL Inleiding GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL Goede leerprestaties kunnen bereikt worden als leerlingen en leerkrachten met plezier naar school gaan. Respect en zorg voor elkaar, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid

Nadere informatie

POP Martin van der Kevie

POP Martin van der Kevie Naam student: Martin van der Kevie Studentnr.: s1030766 Studiefase: leerjaar 1 Datum: 18 okt 2009 Interpersoonlijk competent Overzicht wat leerlingen bezig houdt dit kun je gebruiken tijdens de les. Verder

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Competenties. De beschrijvingen van de 7 competenties :

Competenties. De beschrijvingen van de 7 competenties : Inhoud Inleiding...3 Competenties...4 1. Interpersoonlijk competent...5 2. Pedagogisch competent...5 3. Vakinhoudelijk en didactisch competent...6 4. Organisatorisch competent...6 5. Competent in samenwerking

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

IK-DOELEN BIJ DE DALTONUITGANGSPUNTEN

IK-DOELEN BIJ DE DALTONUITGANGSPUNTEN IK-DOELEN BIJ DE DALTONUITGANGSPUNTEN 1 2 3 4 5 A Samen werken (spelen) Hierbij is het samenwerken nog vooral doel en nog geen middel. Er is nog geen sprake van taakdifferentiatie. De taak ligt vooraf

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar

Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar Tilburg, februari 2014 Almtopper één Op basisschool De Alm zijn wij beleefd en aardig tegen elkaar Wanneer ik iets nodig heb, vraag ik daar vriendelijk om Ik begroet de leerkrachten en mijn klasgenootjes

Nadere informatie

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me De Zelf-liefde test bestaat uit een tiental vragen op een aantal belangrijke thema s in je leven: Zelfbeeld Relaties Werk Het leven Print de Zelf-liefde

Nadere informatie

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan.

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan. Compaen pakt aan. Ik weet hoe ik jou kan bereiken Versterk je leerkracht: Hoe bereik ik de kinderen in mijn klas? 19 maart 2014 Jelte van der Kooi trainer/ adviseur schoolbegeleider

Nadere informatie

Aan de slag blijven. Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud

Aan de slag blijven. Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud Jezelf presenteren De medewerker moet zichzelf goed presenteren. Bijvoorbeeld door er schoon en verzorgd uit te zien. Zo laat hij/zij een goede indruk

Nadere informatie

Ik ben pedagogisch medewerker op een VVE locatie van TintelTuin

Ik ben pedagogisch medewerker op een VVE locatie van TintelTuin Ik ben pedagogisch medewerker op een VVE locatie van TintelTuin De pedagogisch medewerkers aan het woord over de pedagogische kwaliteit van TintelTuin 1 VEILIGHEID + UITDAGING = GROEI Waarom kiezen ouders

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Ik ben pedagogisch medewerker bij TintelTuin

Ik ben pedagogisch medewerker bij TintelTuin Ik ben pedagogisch medewerker bij TintelTuin De pedagogisch medewerkers aan het woord over de pedagogische kwaliteit van TintelTuin 1 VEILIGHEID + UITDAGING = GROEI Waarom kiezen ouders kinderopvang van

Nadere informatie

Verslag vrijwilligers - Visie op gastvrijheid. Versie 2 september 2015

Verslag vrijwilligers - Visie op gastvrijheid. Versie 2 september 2015 Verslag vrijwilligers - Visie op gastvrijheid Versie 2 september 2015 Samenvatting ALGEMEEN Over het algemeen vinden bijna alle medewerkers het thema gastvrijheid belangrijk en leuk.de urgentie ervan wordt

Nadere informatie

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet Zo zijn onze manieren Gedragscode Coloriet Wij zijn Coloriet Alle medewerkers, vrijwilligers, leerlingen en stagiaires horen bij Coloriet. Bij ons werken vriendelijke, deskundige, gepassioneerde en verantwoordelijke

Nadere informatie

Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding

Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding Checklist Gesprek voeren 2F - handleiding Inleiding De checklist Gesprek voeren 2F is ontwikkeld voor leerlingen die een gesprek moeten kunnen voeren op 2F. In deze handleiding wordt toegelicht hoe de

Nadere informatie

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels 360 feedback 3.1 Student: M. camp Studentnummer: 11099003 Klas: WDH31 Datum: 2-02-2014 Personen welke de formulieren hebben ingevuld: - M. Camp - Menno Lageweg - Ir. S.W.L. van Herk - D.J. Jager M. Camp

Nadere informatie

Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid

Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid Hoe kijken wij naar kinderen? Pedagogisch beleid Inleiding Wij vinden het belangrijk dat u uw kind met een gerust hart naar één van onze kindercentra brengt. In deze brochure laten wij u zien dat wij

Nadere informatie

18-9-2014. Pedagogische opleiding theorie. Doelstellingen. Doelstellingen. Hoofdstuk 1 Communicatie en feedback. De kennis over de begrippen:

18-9-2014. Pedagogische opleiding theorie. Doelstellingen. Doelstellingen. Hoofdstuk 1 Communicatie en feedback. De kennis over de begrippen: Pedagogische opleiding theorie Hoofdstuk 1 Communicatie en feedback Doelstellingen De kennis over de begrippen:, feedback, opleiden en leren kunnen uitdrukken en verfijnen Doelstellingen De voornaamste

Nadere informatie

Het spel der democratische opvoeding Wat vooraf ging: Aan de hand van de 4 pijlers deden de ambassadeurs van Triodus samen goed voor later en de werkgroep wat iedere kindwijzerorganisatie deed, inventariseren!

Nadere informatie

Wat kan je en wat weet je als medewerker Onderhouds- en Hersteldienst Buurtbeheer?

Wat kan je en wat weet je als medewerker Onderhouds- en Hersteldienst Buurtbeheer? Wat kan je en wat weet je als medewerker Onderhouds- en Hersteldienst Buurtbeheer? Naam deelnemer: Startdatum: Datum evaluatie: Begeleid(st)er: Inschakelingscoach: 1 2 Competenties NAUWKEURIGHEID / ORDE

Nadere informatie

Solidariteit DE KERNWAARDEN

Solidariteit DE KERNWAARDEN Integer gedrag Samen zorgen voor een prettig woon-, werk- en leefklimaat Openheid, respect en eerlijkheid voor goede zorg Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé is een sociale organisatie waar mensen met

Nadere informatie

Communiceren is teamwork

Communiceren is teamwork Communiceren is teamwork Je werkt vaak zelfstandig, maar blijft altijd onderdeel van je team. Samen met je collega s zorg je zo goed mogelijk voor jullie cliënten. Samenwerken vereist veel communicatie.

Nadere informatie

Uitgangspunten voor het beroep van ADL-assistent

Uitgangspunten voor het beroep van ADL-assistent Inleiding In dit document vind je de Uitgangspunten voor het beroep. Ze ondersteunen je bij het professioneel handelen als ADL-assistent en sluiten aan bij het beleid van Fokus. In je functie als ADL-assistent

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS Het doel van dit onderzoek is een vergelijking te maken tussen de aanwezige competenties bij professionals en vrijwilligers

Nadere informatie

Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager

Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager 1 Executive Leadership Foundation - ELF 2005-2011 Dit materiaal mag vrij gebruikt worden, mits netjes de bron wordt vermeld Lastige dingen

Nadere informatie

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden

Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden Test over resultaatgericht managen en coachend leidinggevenden zeker gedeeltelijk niet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Voor discussies heb ik geen tijd, ík beslis. Medewerkers met goede voorstellen

Nadere informatie

Competentiescan Klant exemplaar

Competentiescan Klant exemplaar Naam klant: Geboortedatum: Datum rapportage: Naam begeleider: Competentiescan Klant exemplaar Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds www.werkeenzorgminder.nl Instructie invullen

Nadere informatie

Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf!

Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf! Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf! Het gaat erom dat je laat merken dat jij zélf verantwoordelijk bent voor het leren: jij kiest de opdrachten, workshops en klussen zélf,

Nadere informatie

Onderhandelen en afspraken maken

Onderhandelen en afspraken maken OPDRACHTFORMULIER Onderhandelen en afspraken maken Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je docent.

Nadere informatie

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Location: Date: Time: Ik ben gezien en voel me welkom 1. Opgemerkt en gezien worden 2. Hoe word je bij ontmoeting in de winkel door een medewerk(st)er

Nadere informatie

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL Gedragscode Onze vereniging stelt zich tot doel om alle leden en betrokkenen plezier te laten beleven aan het voetbalspel en alles wat eromheen gebeurt. Dit kan

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke

Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Pedagogisch beleidsplan buitenschoolse opvang het Zwammeke Inhoud 1. Inleiding 2. Onze visie 3. Doelstellingen 4. Pedagogische uitgangspunten voor het kind 5. Pedagogische uitgangspunten voor de groepsleiding

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

MINIGIDS Omschrijving van de talenten

MINIGIDS Omschrijving van de talenten Omschrijving: Waar haal ik mijn drive vandaan? Aansteker Bezige Bij Als ik een idee heb of hoor, wil ik meteen aan de slag gaan. Ik wil actie en ben vaak de eerste die eraan begint. Ik steek vaak anderen

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

Inschrijfformulier Kidion

Inschrijfformulier Kidion Inschrijfformulier Kidion Gegevens kind 1: Gegevens kind 2: Achternaam: Achternaam: Voorvoegsels: Voorvoegsels: Voorna(a)m(en): Voorna(a)m(en): Roepnaam: Roepnaam: Geboortedatum: Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie

Gedragscode Bureau Financieel Toezicht

Gedragscode Bureau Financieel Toezicht Gedragscode Bureau Financieel Toezicht Welke uitgangspunten geven richting aan ons gedrag? INLEIDING Deze gedragscode beschrijft de waarden die richting geven aan het werken bij het Bureau Financieel Toezicht

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Aandacht, affectie, waardering, respect en ondersteuning.

Aandacht, affectie, waardering, respect en ondersteuning. Het Pedagogisch Klimaat Schooljaar 2007 / 2008 Wat is een pedagogisch klimaat? Als we praten over een pedagogisch klimaat binnen Breedwijs Zuid Berghuizen gaat het over de sfeer die de partners willen

Nadere informatie

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker Competentieprofiel maatschappelijk werker OCMW 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Maatschappelijk werker Sociale zaken Sociale dienst B1-B3 2. Context Het OCMW garandeert aan elke

Nadere informatie

Het Functioneringsgesprek

Het Functioneringsgesprek Het Functioneringsgesprek Augustus 2010 Het Functioneringsgesprek Inleiding Een functioneringsgesprek heeft tot doel de kwaliteit van het werk te verhogen en daarnaast zorgt het voor een verhoging van

Nadere informatie

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek Overblijfprotocol Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs voorziet in de mogelijkheid dat leerlingen in de middagpauze op school onder toezicht kunnen overblijven. Dat betekent dat deze overblijfleerlingen

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Dit is een korte vragenlijst die bedoeld is om een aantal van je denkbeelden, attitudes en gedrag in werksituaties in kaart te brengen. Wees zo eerlijk mogelijk

Nadere informatie

Competenties verbonden aan het ComPas

Competenties verbonden aan het ComPas Competenties verbonden aan het ComPas 5 kerncompetenties en 8 erg waardevol competenties 1. Kunnen samenwerken... 2 2. Contactvaardig zijn... 3 3. Inlevingsvermogen/empathie bezitten... 4 4. Zelfreflectie...

Nadere informatie

SIGNAALLIJST. Signaallijst Versie juni 2013. Toolbox Autiproof Werkt

SIGNAALLIJST. Signaallijst Versie juni 2013. Toolbox Autiproof Werkt SIGNAALLIJST 1 Inleiding Het tijdig herkennen van signalen van een werknemer met autisme is noodzakelijk voor het goed (blijven) functioneren van deze medewerker. Voor de begeleidende collega, ofwel de

Nadere informatie

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1.

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1. 16.03.2015 16.03.2015 11:05 1. Algemene verdeling van de indicaties Aantal deelnemers: 7, Aantal indicaties 136 / 140 In het 360 diagnose proces over jouw competenties, hebben 7 mensen, waaronder jijzelf,

Nadere informatie

Pedagogisch plan van aanpak 2017

Pedagogisch plan van aanpak 2017 Pedagogisch plan van aanpak 2017 Vertrouwen, veilig voelen, gezien worden en interesse INHOUDSOPGAVE Inleiding o Pedagogische kwaliteit BuitenRijck 3 o Voor wie is het PPA? 3 o BuitenRijck. 3 Pedagogische

Nadere informatie

Toets team Algemeen beleid

Toets team Algemeen beleid 4.1.1.3.G1 vragen toets algemeen beleid team 1 van 8 Toets team Algemeen beleid Algemeen beleid en ZaaiGoed van Kate: 1. Wat is de algemene doelstelling van De Drie Ballonnen? A. Het zorg dragen voor ontwikkeling

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Pedagogisch plan van aanpak Kinderdagverblijf. Samen op reis worden we Wereldwijs Respect

Pedagogisch plan van aanpak Kinderdagverblijf. Samen op reis worden we Wereldwijs Respect Pedagogisch plan van aanpak 2017 Kinderdagverblijf Samen op reis worden we Wereldwijs Respect INHOUDSOPGAVE Inleiding Pedagogische kwaliteit SRK 3 Voor wie is het PPA? 3 KDV Wereldplek 3 Pedagogische thema

Nadere informatie

Popformulier feedback auditor BSO

Popformulier feedback auditor BSO 4. Personeelsbeleid:1.1.3.2.1a praktijktoets BSO 1 van 5 Popformulier feedback auditor BSO Datum Vestiging Groep Naam auditor Naam collega die het betreft 1. Wat neem je mee als je nu moet ontruimen,vertel

Nadere informatie

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind MEE Nederland Raad en daad voor iedereen met een beperking Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Inhoudsopgave

Nadere informatie

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport Sanne Gielen Inleiding Starten met een nieuwe sport is voor iedereen spannend; Hoe zal de training eruit zien? Zal de coach aardig zijn? Heb ik een klik met mijn teamgenoten? Kán ik het eigenlijk wel?

Nadere informatie

Samen de Wereld Kleuren. Pedagogische visie

Samen de Wereld Kleuren. Pedagogische visie Samen de Wereld Kleuren Pedagogische visie 2 SWK-Kinderopvang Samen de Wereld Kleuren Samen de Wereld Kleuren SWK-Kinderopvang: Samen de Wereld Kleuren Onze kinderopvangorganisaties hebben aandacht voor

Nadere informatie

Competentiemeter docent beroepsonderwijs

Competentiemeter docent beroepsonderwijs Competentiemeter docent beroepsonderwijs De beschrijving van de competenties in deze competentiemeter is gebaseerd op: - de bekwaamheidseisen uit de Algemene Maatregel van Bestuur als uitwerking van de

Nadere informatie

Harlekijn. Uitkomsten Tevredenheidsonderzoek

Harlekijn. Uitkomsten Tevredenheidsonderzoek Harlekijn Uitkomsten Tevredenheidsonderzoek december 2013 (Respons op basis van 60 vragenlijsten retour) De vragenlijst heeft betrekking op: KDV 71% BSO 29% Mijn kind(eren) maakt/ maken gebruik van de

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Dip, down of depressie Hulp bij depressiviteit

Dip, down of depressie Hulp bij depressiviteit Dip, down of depressie Hulp bij depressiviteit Dip, down of depressie Hulp bij depressiviteit Iedere tiener is weleens somber en verdrietig, en vaak is het in één, twee dagen voorbij zonder dat je als

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

SLO PILOT VVE/PO Utrecht

SLO PILOT VVE/PO Utrecht Van observatie naar overdracht (Kijk op ontwikkeling) Tussen voorschoolse instelling en basisschool Kindgegevens Voornaam... Achternaam... Geslacht... Geboortedatum... - geboorteplaats... - geboorteland...

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen;

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen; Pesten op school Veel gestelde vragen Wat doe je als je kind gepest wordt? Maak voldoende tijd voor een gesprek; laat je kind vertellen wat er zich afspeelt en hoe het zich voelt; Neem het verhaal van

Nadere informatie

IJSHOCKEY SPORTLEIDER 1

IJSHOCKEY SPORTLEIDER 1 BELANG VAN COMMUNICATIE Alles wat u doet als teambegeleider/sportleider gebeurt via communicatie, zoals het motiveren van spelers, het luisteren naar spelers, het oplossen van de problemen in het team,

Nadere informatie

Inspectierapport 't Klavertje (KDV) Bolstweg 10a 5464TC VEGHEL Registratienummer 503083665

Inspectierapport 't Klavertje (KDV) Bolstweg 10a 5464TC VEGHEL Registratienummer 503083665 Inspectierapport 't Klavertje (KDV) Bolstweg 10a 5464TC VEGHEL Registratienummer 503083665 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Veghel Datum inspectie: 21-04-2015 Type onderzoek

Nadere informatie

5 pedagogisch medewerkers

5 pedagogisch medewerkers 5 pedagogisch medewerkers In dit hoofdstuk gaan we in op de pedagogisch medewerker. Zij heeft grote invloed op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen in de opvang. Door individuele interactie met

Nadere informatie

Beleid Pedagogisch Coach

Beleid Pedagogisch Coach Beleid Pedagogisch Coach Versie: Januari 2019 1 Werken in de kinderopvang is een vak. Er worden hogere eisen gesteld aan de professionaliteit van onze medewerkers. Om de kwaliteit binnen Kinderparadijs

Nadere informatie

Accuraat communiceren

Accuraat communiceren Accuraat communiceren Erna Pluym Senior Trainer Consultant/ Business Development Manager erna.pluym@acerta.be 0472 92 11 66 Communicatie, waarom zo belangrijk? Communicatie, waarom zo belangrijk? Had ik

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

Start van de begeleiding

Start van de begeleiding Start van de begeleiding Leidraad voor coaches Situering: Fase 1 intake Gebruik: - Doel: reflectieopdracht om te achterhalen waarom de coachee de begeleiding komt volgen - Het (onsamenhangend) verhaal

Nadere informatie

Elementen van een professionele leergemeenschap

Elementen van een professionele leergemeenschap Professioneel Statuut Op de Groen van Prinstererschool werken we aan een professionele leergemeenschap: een cultuur waarin alle betrokkenen in de school samenwerken, reflecteren, onderzoeken en professionaliseren.

Nadere informatie

Begeleid(st)er buitenschoolse opvang

Begeleid(st)er buitenschoolse opvang FUNCTIEBESCHRIJVING BEGELEID(ST)ER BUITENSCHOOLSE OPVANG Algemene informatie Functietitel Cluster Dienst Plaats in de organisatie Niveau Weddeschaal Statuut Doel van de functie Begeleid(st)er buitenschoolse

Nadere informatie

Curriculum Vitae Paula Ingelse

Curriculum Vitae Paula Ingelse Curriculum Vitae Paula Ingelse Paula Ingelse is opvoedkundige en werkt vanuit eigen praktijk LiefdevolleLeiding. Ze adviseert gezinnen met vragen én zorgen rond het grootbrengen van hun kinderen. Ze is

Nadere informatie

Workshop ICF een WERK-TAAL? GGZ VAPH - BuSO

Workshop ICF een WERK-TAAL? GGZ VAPH - BuSO Workshop ICF een WERK-TAAL? GGZ VAPH - BuSO Hé, het is ok! Om even door de bomen het bos niet meer te zien Om overdonderd te zijn Om niet goed te weten wat je hiermee nu kan doen We zijn samen zoekend!

Nadere informatie

Bijlage 4 - Verslag Normen en waarden

Bijlage 4 - Verslag Normen en waarden Bijlage 4 - Verslag Normen en waarden Assertiviteit Begrip Behulpzaamheid Betrouwbaarheid Creativiteit Dankbaarheid Dienstbaarheid Doelgerichtheid Eenheid Eerlijkheid Eerzaamheid Enthousiasme Flexibiliteit

Nadere informatie

Klachtenbehandeling 2015

Klachtenbehandeling 2015 Klachtenbehandeling 05 Ria Kruiper INLEIDING Alle kinderopvang voorzieningen / welzijnsorganisaties in Nederland dienen in gevolge de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector te beschikken over een klachtenreglement

Nadere informatie

Communicatie. ontvanger. zender. boodschap. kanaal. feedback

Communicatie. ontvanger. zender. boodschap. kanaal. feedback FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN Communicatie coderen decoderen zender boodschap kanaal ontvanger feedback - interpretatiekader Communicatie LSD Techniek - Luisteren - Samenvatten - Doorvragen LSD Techniek

Nadere informatie

Piet Voorbeeld MIJN PROFIEL. Voornaam. Achternaam. Dienst. Schaal Tot schaal 8. Piet. Voorbeeld. Stadswerken

Piet Voorbeeld MIJN PROFIEL. Voornaam. Achternaam. Dienst. Schaal Tot schaal 8. Piet. Voorbeeld. Stadswerken MIJN PROFIEL Voornaam Piet Achternaam Voorbeeld Dienst Stadswerken Schaal Tot schaal 8 1 DIT BEN IK Wanneer heb je een goede werkdag gehad? Waarom? Als ik alles gedaan heb dat ik wilde doen en er ook onverwachte

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan gastouder

Pedagogisch Werkplan gastouder Pedagogisch Werkplan gastouder Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. PERSOONLIJKE GEGEVENS GASTOUDER... 3 2. EMOTIONELE VEILIGHEID... 3 2.1. Vertrouwen... 3 2.2. Veilige opvangomgeving... 3 2.3. Spel, speelgoed

Nadere informatie

Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren.

Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren. FEEDBACK WAT IS FEEDBACK EIGENLIJK? Feedback is een mededeling aan iemand die hem informatie geeft over hoe zijn gedrag wordt waargenomen, begrepen en ervaren. Hiermee is feedback een belangrijk middel

Nadere informatie

Omgaan met gedrag op Basisschool De Bareel

Omgaan met gedrag op Basisschool De Bareel 1. Uitgangspunten gedrag Omgaan met gedrag op Basisschool De Bareel Schooljaar 2013 Inhoud 2. Preventief handelen om te komen tot gewenst gedrag 3. Interventies om te komen tot gewenst gedrag 4. Stappenplan

Nadere informatie

Bijlage Checklist werknemersvaardigheden

Bijlage Checklist werknemersvaardigheden Bijlage Checklist werknemersvaardigheden Checklist werknemersvaardigheden 1. Werkmotivatie Definitie: Enthousiast aan een opdracht werken, je best doen om een opdracht goed te doen, extra werk doen. omschrijving

Nadere informatie

DE 12 VAN DOK12. Dit ben ik

DE 12 VAN DOK12. Dit ben ik Dit ben ik Op DOK12 verwerf ik kennis, vaardigheden en ontwikkel ik mij als persoon. Ik krijg ruimte om mijzelf goed te leren kennen, te zijn wie ik ben en mijn talenten te ontwikkelen. Ook leer ik oog

Nadere informatie

Inhoud van de ochtend

Inhoud van de ochtend Inhoud van de ochtend 1. Introductie in Pedagogisch kader 2. Begeleiden van de groep 3. Ontwikkelingsgericht werken 4. Pauze (15 minuten) 5. Kinderparticipatie 6. Vragen over andere onderwerpen 7. Voornemens

Nadere informatie

Interessen: Wat vind ik leuk?

Interessen: Wat vind ik leuk? Interessen: Wat vind ik leuk? Opdracht 1: Zet een kruisje bij de punten die je leuk vindt om te doen. Omcirkel vervolgens drie punten die je het allerleukst vindt om te doen. Ik vind het leuk om iets van

Nadere informatie

Competentiemeter. Verdiepingsfase SAW Niveau 3 en 4

Competentiemeter. Verdiepingsfase SAW Niveau 3 en 4 Competentiemeter Verdiepingsfase AW Niveau 3 en 4 In het Kwalificatiedossier van de opleiding staat dat de volgende competenties ontwikkelt moeten worden. Tijdens je opleiding laat je zien dat je gewerkt

Nadere informatie

Kinderen op bezoek op de intensive care

Kinderen op bezoek op de intensive care Kinderen op bezoek op de intensive care Handreiking voor ouders mca.nl Inhoudsopgave Hoe vertel ik mijn kind(eren) dat zijn/hun vader, moeder of ander familielid ernstig ziek op de IC ligt? 1 Hoe bereid

Nadere informatie

Stellingen en normering leerlingvragenlijst

Stellingen en normering leerlingvragenlijst Stellingen en normering leerlingvragenlijst Expertsysteem ZIEN! voor het primair onderwijs 3.0 oktober 2014 ZIEN! is een product van, in samenwerking met ParnasSys ZIEN!PO leerlingvragenlijst 3.0 Stellingen

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

PRIORITEITEN. drs. Ellen Bulder 1 SITUATIE

PRIORITEITEN. drs. Ellen Bulder 1 SITUATIE PRIORITEITEN drs. Ellen Bulder 1 SITUATIE Ook zo druk, druk, druk? Hebt u het gevoel dat u geleefd wordt door de waan van de dag en dat u altijd tijd te kort hebt? Of hebt u uw zaakjes prima onder controle

Nadere informatie