Vaderdagcadeautjes. tips. 5x Verwen Vaderdagcadeautjes tips

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vaderdagcadeautjes. tips. 5x Verwen Vaderdagcadeautjes tips"

Transcriptie

1 Verwen tips Vaderdagcadeautjes Op het laatste moment nog een Vaderdagcadeautje shoppen, waarmee je, je vader echt mee gaat verwennen of verrassen? Gewoon omdat hij het helemaal verdient? Niet alleen je vader misschien, maar ook je vriend of man, omdat jij dit nog gewoon moet doen voor de kinderen? Hij het echt verdient en dit jaar gewoon die papa was die er niet alleen helemaal was voor de kinderen, maar stiekem ook wel heel vaak voor jou. Dan heb ik nog vijf hele leuke verwen Vaderdagcadeautjes in het blog verzameld. Cadeautjes in alle prijscategorieën, cadeautjes met een lach en cadeautjes waar papa gewoon van mag gaan genieten. 5x Verwen Vaderdagcadeautjes tips

2 Laat papa leuk experimenteren en aanrommelen met als resultaat: Eigen gebrouwen bier met het bier brouw pakket. Wij hebben dit pakket afgelopen jaar tijdens onze housewarming gekregen en veel lol gehad tijdens het brouwen de review die volgt alleen nog. Een succes is het alleen wel. Sokken voor Vaderdag. Tja die geef je toch alleen als je het echt niet meer weet? Saai en stom. Nou ja, behalve als het Happy Socks zijn, want die zijn toch wel heel cool. Iedere dag lachend naar het werk en een finishing touch bij iedere standaard outfit.

3 Zoals gezegd, wij hebben de Vaderdag al een beetje gevierd en deze twee foto s op hout en aandenkens aan onze reis naar Menorca hangen bij ons aan de muur. Heb je ook nog mooie foto s waar je graag meer wilt doen? Druk ze stoerder af voor een vader op hout op aluminium en geef een aandenken cadeau.

4 Een cadeau wat je niet zomaar voor je zelf koopt, ik niet qua kosten, maar ook niet zomaar cadeau geeft. Toch is het wel een hele mooie tas voor de papa die iedere dag met een laptop naar kantoor gaat en een bijzonder Vaderdagcadeau verdient. Deze leren laptoptas gaat jaren mee en iedere dag heb je iets moois om mee te nemen naar je werk.

5 Voor de echte reislustige vader een prachtige lichtgevende wereldbol, zodat hij altijd kan dromen over de volgende reisbestemming. Fijne vaderdag! Meer vaderdag cadeautjes tips? Niet gevonden wat je zoekt? Kijk dan eens bij de Vaderdag cadeautjes voor een echte foodie. Meer musthaves en shoptips ontvangen van blog Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf

6 je in voor de Nieuwsbrief. Foodie vaderdag cadeautjes Het is weer bijna vaderdag en wat ga je papa deze keer geven? Heb je een foodie vader of helemaal niet? Geen probleem, want ook foodie gadgets zijn heel erg leuk. Nog een beetje inspiratie nodig voor een leuk origineel cadeautje? Verras je vader met één van deze foodie vaderdag cadeautjes en laat je nog een beetje inspireren, zodat ook jij dit jaar weer een leuk cadeautje kunt geven voor vader. In dit blog vijf vaderdag cadeautjes van foodie musthave tot grappige musthave gadget voor de relax-maar-even-papa. 5x Foodie vaderdag cadeautjes

7 Een momentje voor papa zelf en om van te genieten. Een waar pronkstuk in de woonkamer, keuken of werkkamer. Een kristallen karaf met kristallen glazen voor whisky of een andere favoriete drank. Een kleine investering, maar een blije vader; absoluut!

8 Een echte espressodrinker en door de dag heen een eigen koffiemomentje gunnen? Thuis of op het werk? Dan zijn deze Mr Fox espressokopjes een vrolijke set voor de vaderdag.

9 Laat papa ontspannen met deze deukbekers! Leuk voor de koffie, de werkkamer of op het werk.

10 Geen gedoe meer bij het ontbijt, maar iedereen tevreden. Altijd druk in huis, maar iedereen rustig ontbijten en snel opruimen? Geen boterhammen maken op het aanrecht en geen kruimels meer, geef een leuke stille hint, met de mannelijke en robuuste houten snijplanken set. Voor de maandag tot vrijdag natuurlijk, want in het weekend ontbijten we gezellig.

11 Soms moet je, je er gewoon niet mee bemoeien en mannen een cadeautje geven wat zij helemaal begrijpen en vrouwen helemaal niet, zoals deze Das Horn beker. Fijne vaderdag! Meer vaderdag cadeautjes tips? Deze kun je vinden bij de Leukste vaderdag cadeaus en dit vaderdag servies is ook een leuk idee! Meer musthaves en shoptips ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in

12 voor de Nieuwsbrief. Leukste Tapas Servies Ik geniet op Menorca en in april mocht ik al naar Mallorca. Je herkent het wel wat je op vakantie eet wil je thuis ook kunnen maken, maar zodra de uitstraling niet het zelfde is van je Spaanse gerechten en tapas dan gaat het vakantiegevoel er al snel vanaf. Een tapas servies past er dan ook helemaal bij. In de zomer voor een feestelijk etentje mag het dan ook eigenlijk niet ontbreken. Leuk om voor je zelf te kopen en om cadeau te geven. De leukste tapas servies ideeën heb ik verzameld in de blog met budget ideeën en echte mooie blikvangers die een echte investering zijn. 5x Tapas servies ideeën

13 Tapas serveer je mooie op een robuuste houten tapasplank. Sowieso een mooie hapjesplank bij feestjes en leuk om cadeau te geven.

14 Geen tapasdiner zonder koffie. Bij voorkeur een café con leche of cortado. Leuk toch om de koffie ook op een tapasplankje te serveren? Makkelijk in de zomer als dienblaadje om mee naar het terras te lopen?

15 Gezellig en leuk, kleine sfeervolle bordjes om de tapas vanaf te eten.

16 Tapas serveren als amuses met iedereen een eigen plankje met tapas bordjes. Dan is dit tapas servies setje een mooi voorbeeld.

17 Gazpacho kun je ook als tapa serveren. Leuk op een tapasplank met kleine amuseglaasjes. Meer favorieten en musthaves ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterestof schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Leukste Aziatisch servies Aziatisch eten is, vooral na mijn reizen door Thailand en Vietnam een echte favoriet geworden van mij. Ik moet wel bekennen dat het voor mij lazy food is. Misschien herken je

18 het ook wel? Ik ga het liefst dineren of inderdaad ik laat het bezorgen, al is de keuze uit Aziatische bezorgservice waar ik woon nog al beperkt, helaas. Ook maak ik het wel zelf, maar dat laatste tijd minder een tijdje maakt ik fanatiek zelf sushi, maar het is minder geworden, wel de Vietnamese keuken is weer favoriet aan het worden en de Indonesische keuken. Het allerleukste, wanneer je het dan thuis gaat oppeuzelen? Om alles natuurlijk af te stijlen, want een boring servies erbij, dat maakt het toch minder leuk. Als cadeautje voor je zelf, gewoon omdat ik het wil hebben of alvast als cadeau tip heb ik mijn favoriete Aziatisch servies verzameld in dit blog. 5x Favoriet Aziatisch servies

19 Servies de sushi mooi op klassieke blauw met witte sushiborden. Alles gaat er toch nog mooier uit zien op deze borden?

20 Vrolijk Aziatisch, maar toch gezellig Nederlands kneuterig het servies van Blond Amsterdam met deze Dim Sum schaaltjes.

21 Aziatische soepjes smaken veel beter uit mooie Aziatische soepkommen.

22 De sushi is altijd vrolijk op een bord van het sushi servies van Blond Amsterdam.

23 Of sushi van de sushiset van Riviera Maison? Een beetje Aziatisch en een beetje gezellig Nederlands, maar wel heel mooi en compleet. Meer favorieten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Mooiste borden voor vis Of de vis op de barbecue gaat, uit de oven komt of in de pan is bereid. Vis verdient vervolgens wel mooi gepresenteerd te

24 worden op een mooie schaal of op een mooi bord. De leukste en mooiste borden voor vis kun je tegenwoordig vinden en daarom deze keer in de musthaves de mooiste borden voor vis die ik heb gevonden. 5x Mooiste borden voor vis Serveer je vis op een vis en dan op deze mooie blauwe vis schaal en de vis schaal is er ook in het rose.

25 Prachtige schalen uit de nieuwe collectie van PIP die al het eten nog extra recht aan doen, maar het perfecte formaat voor een grote vis van de grill of barbecue.

26 Vis komt mooi uit op een fel turquoise bord van ASA.

27 Een zomerse en vrolijke schaal waar de vis perfect op uitkomt. Dat kan met deze prachtige schaal van de Pip Royal collectie en perfect voo een mooie grote vis en natuurlijk kleurt zalm ook perfect.

28 Een wit bord voor vis en ideaal voor het serveren van visgerechten. Welk bord is jouw favoriet? Kijk voor meer musthaves verder op de blog. Meer favorieten en musthaves ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterestof schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

29 Trendreport: keuken Rose in de Alweer een tijdje terug was ik bij de showroom van een prbureau waar de hipste dingen voor onder andere in je keuken werden gepresenteerd die je moet en wilt hebben deze lente en zomer en ik denk wel voor langer. Mijn oog viel direct op een rose collectie. Rose? Ja echt wel! Ik ben dol op rose, mocht het nog niet opgevallen zijn. Mijn logo is rose, mijn blog is beste wel rose. Rose is dus wel een beetje; Ik. Eerlijk kom ik met het voorstel thuis met de hele rose keukenlijn, dan zal Eric niet staan te springen van rose. Dat begrijp ik ook wel weer en ik denk dat ik in mijn mannen huishouden voorlopig niet veel bijval ga krijgen, iets meer girlpower is nodig. Leven mijn blog, waar ik de rose in de keuken trend van Wesco gewoon met je deel en ik denk dat ik stiekem ook nog wel een item ga toevoegen, want psst ik heb ook al lichtrose krijtverf gekocht voor op de muur. Nu nog even de tijd om de muur te gaan schilderen. Dan kan zo n mooie nieuwe waterkoker er ook wel bij. Welk item is jouw favoriet en mag wel een plekje in jouw innemen? Trendreport favorieten Rose in de keuken

30 Onze broodtrommel is al best wel weer oud en nog meegenomen toen wij gingen verhuizen. Deze roze broodtrommel zou heel mooi staan en is ook echt groot genoeg voor een gezin.

31 Mooi en praktisch de weegschaal van Wesco. De weegschaal is ook een keukenklok dus de weegschaal staat altijd leuk op het aanrecht.

32 Subtiel en gezelig in de keuken de rose keukenrolhouder en deze kan trouwens ook op het toilet voor het wc-papier voor een voorraadje wc papierrollen.

33 Vrolijk! Om je fruit in vers te houden op het aanrecht en een echte eyecatcher. Ook voor als je een kleinere broodtrommel wilt is deze ronde rose bol als fruitmand of broodtrommel van Wesco ideaal.

34 Echt voor de ladies! Voor het favoriete theemomentje begin je al met deze rose fluitketel! Een musthave. Meer favorieten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterestof schrijf je in voor de Nieuwsbrief. 10x Mijn favoriete moederdag cadeautjes Nog heel even en het is weer moederdag. Voor mij als moeder een dag, waar ik steeds meer naar uit kijk, maar ook een dag

35 waarop ik ieder jaar natuurlijk iets leuks wil doen voor mijn eigen moeder en schoonmoeder natuurlijk. Zelf kijk ik sowieso uit naar het ontbijt op bed, met het liefst een kleine attentie of verrassing erbij. Florian is nu ruim 1,5 dus het tekenen gaat ook al steeds beter. Heel leuk! Ik kijk ook echt uit naar de tekening van dit jaar! Een cadeautje zou natuurlijk ook heel leuk zijn. Een kleine hint die ik geef. Ben je zelf ook nog op zoek naar een beetje inspiratie als papa en moet je, je kleine man of dame helpen met een verrassing voor mama of zoek je moederdag cadeautjes voor je eigen moeder dan heb ik mijn tien favorieten verzameld in dit blog om cadeau te geven en om te krijgen. 10x mijn cadeautjes favoriete moederdag Een echte liefde voor bakken, dan is de complete muffinset van Dille en Kamille een goed idee.

36 Vol met liefde en hoe leuk en mooi is deze witte theepot met zwarte hartjes en gouden accenten? Mij maak je er heel blij mee in ieder geval!

37 Geen kritiek op de kookkunst, maar wie is er niet een beetje fan van Dille en Kamille? Het kookboek Keukengeheimen van Dille en Kamille is gewoon een musthave en daar maak je veel moeders blij mee. Maak het huis gezellig en geef deze lieve poster. Het is toch vaak net de extra touche die moeders aan een huis geven?

38 Een theemomentje is altijd een goed idee. Dan is dit theesetje erg compleet met koekjes, thee en een leuke theemok. Met liefde zeg je alles tocht, zoals met dit LOVE sign.

39 Een muur vol met leuke posters, dan mag deze houten poster met liefde voor moederdag niet ontbreken. De houten poster is er in twee designs.

40 Perfect appeltaart bakken met de appeltaartset van Dille en Kamille. Een mok met goud hart om koffie en thee uit te drinken met liefde gegeven voor moederdag.

41 Geef een sieraad cadeau of kleine persoonlijke cadeautjes in deze mooie persoonlijke sieradenbox. Voor meer leuke cadeau ideeën kijk bij de cadeautips van Foodblog Foodinista. Als eerste de nieuwste foodblogs en shoptips van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op Twitter, Facebook enpinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

42 Kids musthaves op reis Reizen met een klein kindje zorgt er toch wel voor dat het één en ander een beetje anders is geworden. Ook met inpakken kun je er al over nadenken. Zo viel het bij mij nogal tegen toen we éénmaal in Italië waren in een echt toeristisch gebied en er uiteindelijk totaal geen babyvoeding te vinden was voor onze kleine man. Hier heb ik al een blog over geschreven. Nu de kleine man een half jaar ouder is en bij onze reis naar Menorca negen maanden ouder en voor onze volgende reis naar Italië zeker een jaar ouder, zal er voor ons het één en ander veranderd zijn, maar moet ik hier echt nog wel op letten. Een aantal musthaves die het reizen met hele kleine kindjes, sowieso op voeding gebied makkelijker maken zet ik in dit blog op een rijtje. Al is het maar tijdens de vlucht, het autorijden of in het hotel, restaurant of op de camping zelf. De kleine mannetjes en dametjes vermaken zich beter, je hebt het nodige sneller bij de hand of je kunt ze overal bij je aantal plaatsen met deze kids musthaves op reis gaat het helemaal goed komen! Kids musthaves op reis voor een gezellig vakantie

43 Ideaal vind ik de Minimonkey voor op reis. Past over heel veel stoelen en als er geen kinderstoel beschikbaar is bij drukke lokaties of de kinderstoel is niet ideaal dan pak je de minimonkey en plaats je deze zelf over de stoel. Wel voor de echte kleintjes.

44 Click en vast, zo simpel is het. Eigenlijk was het in Oostenrijk en Italië overal heel kindvriendelijk en waren er bijna overal kinderstoelen, maar soms ontbraken de tussenstukjes bij de benen of waren er geen riempjes. Dan gebruikte ik toch liever de opvouwbare kinderstoel. In je tas is het een pakketje van 15 bij 15 cm.

45 Afgelopen jaar ging de lange autoreis naar Italië best wel goed. Een heel groot voordeel was dat Florian nog heel veel sliep. Ik verwacht dit jaar dat het heel anders gaat zijn. Hij zal vermaakt willen worden. Een snackje onderweg, een filmpje kijken met speelgoed willen spelen. Bij zijn autostoel vind ik een opvouwbaar speeltafeltje ideaal en overzichtelijk. Ook hebben we op Menorca een huurauto en als papa en mama het eiland aan het ondekken zijn, dan kan het ook nog weleens ideaal zijn.

46 Ik zal er heel eerlijk in zijn; thuis hebben wij de flessenwarmer weinig tot niet gebruikt. Al heel snel stapten wij over op de magnetron. Met een ongeduldige baby is het idealer. Alleen tijdens onze vakantie bleek de flessenwarmer

47 onze redding! In onze hotelkamer in Oostenrijk, in de stacaravan in Oostenrijk en in onze bungalow in België was geen magnetron aanwezig. In een pannetje kan ook, maar het duurt lang en is niet echt nauwkeurig en in een hotelkamer beschik je er ook niet over. De flessenwarmer gaat dus mee en is voor mij niet te missen. Voor flesjes, een lauw warme bouillon bij verkoudheid, steriel water maken bij ontstoken oogjes of het opwarmen van een potje. Het kan allemaal en je weet dat de flessenwarmer hygiënisch is. De flessenwarmer moet meer, maar onderweg en tijdens tripjes lukt het niet helemaal. Dan is er van Avent ook de flessenwarmer reisset. Ideaal! Niet alleen op reis in het buitenland, maar ook tijdens tripjes in Nederland. Op veel locaties zin ze behulpzaam, maar soms heeft je kindje gewoon zoveel trek dat je het sneller en op betere temperatuur sneller kunt regelen.

48 Melk is ideaal en het vult bij ons nog steeds de dagelijkse voeding goed aan, maar hele voedingen meenemen of in kleine bakjes dat is lastig en onnodig. Ideaal in iedere tas vind ik het kleine melkpoeder torentje. Zo vergeten we trouwens ook nooit melk mee te geven als Florian gaat logeren, naar de opvang gaat of iets anders, want het torentje is altijd gevuld in de luiertas te vinden. Meer Kids Musthaves en kids favorieten van mij heb ik verzameld bij Foodinista Loves Kids. Meer weten van Blog Foodinista? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

49 Dreumesvoeding in Italië Als je de allereerste keer met je gezin op vakantie gaat is het best een beetje spannend, zo heb ik het in ieder geval ervaren. Wat moet je wel meenemen en wat kun je thuis laten. Na veel twijfelen neem je besluiten en ga je op op reis. Nu zijn wij een week terug uit Italië en heb ik een beetje de balans op kunnen maken maken over wat ik de volgende keer wel en niet zou doen. Misschien heb jij er wel iets aan en misschien ook niet, maar graag deel ik mijn ervaringen en tips met je over de dreumesvoeding in Italië, onze restaurantervaringen en wat wij wel en vooral niet konden krijgen in Italië, want ongeacht dat er kinderen in alle landen zijn is het ons soms toch een beetje tegen gevallen en hebben wij er heel makkelijk over nagedacht. De auto was vol geladen, maar niet met alle dreumes voeding. Voor onze vakantie schreef ik al het blog dreumesvoeding op vakantie met een checklist voor de basis en deze tips blijven zeker zo, maar ga je naar Italië dan is dit zeker een extra leuke handleiding. Dreumesvoeding voorbereiding in Italië onze Kort samengevat had ik het volgende meegenomen. 3 pakken flesvoeding 5 potjes fruitvoeding 20 zakjes knijpfruit 7 potjes groentehap 1 fles biologische diksap 1 doos soepstengels 1 pak babykoekjes Deze voorraad was voor twee weken, met dat verwachting dat er

50 in Italië ook gewoon groentepotjes verkocht zouden worden voor kindjes van 12 maanden. Alleen dit viel echt heel erg tegen. Niet in de supermarkt, maar ook niet in de supermarkt van de camping. Natuurlijk hebben wij regelmatig gekookt, maar zonder de beschikking over een blender of staafmixer. Dreumesvoeding in Italië Hoe hebben wij het opgelost? Uiteindelijk hebben wij wel potjes babyvoeding gekocht, maar dit zijn alleen potjes pastasaus. Heel apart en eigenlijk zijn ze niet heel erg gezond, naar mijn idee. Hier kook je vervolgens klein spaghettini s bij en deze zijn heel geschikt voor een dreumes, maar een echte tip vind ik het niet. Fruitpotjes zijn er wel, maar deze zijn heel klein. Fruit heeft Florian gewoon uit het vuistje gegeten bij de stacaravan, aan het zwembad alleen onderweg uit een potje. Inpaklijstje dreumesvoeding Italië De checklist in Voor twee weken pakken wij voor een dreumes van 1 jaar het volgende in voor de verzorging voor eten en drinken. 3 pakken flesvoeding 9 potjes fruitvoeding (verder vers fruit op vakantie) 20 zakjes knijpfruit (na het zwemmen, dorst en snel vitamine en vezels) 15 potjes groentehap (altijd voldoende bij ons en gezonder dan de Italiaanse potjes en niet iedere dag pasta) 1 fles biologische diksap 1 doos soepstengels (van de lijst af deze koop ik in Italië ook meergranen) 2 pakken babykoekjes van al het spelen meer kleine trek 4 flessen (1 in de caravan, 1 in de rugtas, 1 in de strandtas en 1 voor diksap en het drinkt sneller dan een

51 antilekbeker met 30 graden) ORS bij warmte Ziplock zakjes om vers fruit in mee te nemen Anti lek beker voor drinken Na deze ervaring is, zoals je kunt lezen, onze meeneemlijst een beetje aangepast. Dit door de cultuur en ook de voorbereiding. Wel heb ik geleerd om veel minder spullen in te pakken. Veel minder kleding, slabbetjes, speelgoed en al het andere, maar dit is een foodblog. Dus ik hou het op dit blog bij de dreumes voeding en ik hoop dat jij er ook iets mee kunt. Musthaves dreumes mee op reis voor de De musthaves die wij absoluut mee op reis nemen zijn de volgende.

52 De minimonkey is echt ideaal als wij uit eten gaan. Al zijn er in bijna alle Italiaanse restaurants kinderstoelen beschikbaar. Daar kunnen veel Nederlandse restaurants eigenlijk nog wel iets van leren. Regelmatig zijn het ook nog stoelen met een verkleiner en een riempje erin. Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

53 Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want dat ben ik graag om van alles te ontdekken, maar meer hele leuke plannen aan het samenstellen was voor april, mei en juni. Natuurlijk komen er al hele leuke tips aan in dit fotodagboek met natuurlijk een samenvatting van de laatste maand in het maart eetdagboek. Wat hebben we tenslotte zoal gedaan. Niet te vergeten hoe was jouw maand? Leuk Paasweekend gevierd? En heb je meegedaan aan de winacties, want het waren echte musthaves en niet getreurd er komen nog meer winacties aan! Maart Eetdagboek Pasen, veel koffie en reisplannen

54 De kleine man is alweer 1,5 jaar geworden. Tijdens zijn 1e verjaardag en ook Sinterklaas was heel goed voor hem. Toen hij werd kreeg hij dit houten speelgoedhuis op wielen van mijn

55 oom, tante en neven. Eigenlijk is het pas vanaf 18 maanden dus tijd om het echt uit te pakken en in elkaar te zetten. Een groot succes!

56 Het zelfstandig eten gaat ook steeds beter, vooral als ik daarna even mag vingerverven. Met de kleine man ben ik gestart met Muziek op schoot.

57 Ontzettend leuk! In dit blog nog veel meer mini me spam en leuke dingetjes die ik met hem op ondernomen en waar je niet vroeg mee kunt beginnen.

58 Even kijken bij de hockey. Leuk het balletje wat steeds heen en weer gaat. Heel veel kidsspam dus! Niet voor niks dus dat Foodinista ondertussen het onderdeel Foodinista loves kids heeft. Er verandert eigenlijk niks, alleen een heel leuk onderwerp erbij, want wat geeft een kleine man veel leuke inspiratie.

59 Met mijn schoonmoeder en natuurlijk met de kleine man ging ik naar Monkeytown in Waalwijk. Ook voor ons geen straf. Een goede lunch van Waalwijks desembrood met filet Americain. Overal is de menukaart wel anders, maar in Waalwijk is deze

60 uitgebreid en ook met streekproducten. Leuk voor papa s en mama s, maar ook voor de kids. Je kunt er btw ook met free wifi werken.

61 Voor een evenement in Amsterdam pakte ik nog even mijn ik momentje en ging ik ook direct werken in Amsterdam. Laptop mee en even werken in Amsterdam met een verwen ontbijtje bij Bagels & Beans en een grote cappuccino. Niet verkeerd. Ik nam de wortelbagel met veel avocado en kruidenroomkaas. Simpel, maar zo lekker. Een less is more momentje. Voor het Travel evenement van Cherry Lab had ik ook nog even een ik momentje. Heel prettig als mama. Misschien herkenbaar. Ik nam mijn boeken van het moment mee. Beiden vind ik ze pittig om te lezen, maar beiden de moeite waard en interessant op het interessevlak. Met deze rede wissel ik Lieveling en

62 Presence ook af. Een goede ochten latte macchiato erbij en even in de boeken duiken. Ook in de trein naar Amsterdam kan ik mij even onderdompelen met Spotify erbij. In maart mocht ik mij gaan voorbereiden op leuk presstripjes, waar ik heel veel zin in heb. Zo ga ik een heel toerstisch

63 Spaans eiland ontdekken, 2,5 uur vliegen en het staat bekend om gezelligheid, strand en zon. Er is nog zo veel meer te doen en dat ga ik allemaal ontdekken. Heb je een idee? Nog een teaser van dit mooie eiland.

64 Ook ga ik naar één van de mooiste steden van het land en bijna het meest zuidelijk gelegen. Heb je een idee?

65 En mijn twee nieuwe kookboeken van deze maand! Yo Kids Let s go Paleo en Bartje Bamboe. Een rede om Foodinista niet te vergeten, want van beiden komt er nog een uitgebreide review

66 en winactie aan. Op verzoek van Alpro en Illy bezocht ik het Coffee Festival in

67 Amsterdam. Zoveel koffie bijelkaar en wat een drukte! Twee jaar terug wat er ook, nog op een andere locatie, maar het Coffee Festival is nu zeker vier zo groot. Ook het aantal bezoekers is aanzienlijk gegroeid. Zie ik er moe uit? Dat klopt. Begonnen met Muziek op schoot, daarna de hockey met papa en vervolgens het Coffee Festival. Dus de espresso s, cappu s en latte s kon ik goed gebruiken om te proeven. Wat zijn ze mooi hè? Alle vrolijke Illy koffie kopjes? Echt een musthave!

68

69 Oké ook een favoriet van jou een goede soya latte of, voor mij dan, nog lekkerder een cocosmelk latte. Alleen de melk blijkt nooit zo goed geschuimd als in de horeca. Tada! De soyamelk en cocosmelk is anders dan die jij thuis hebt. Ik zeg petitie voor soyamelk voor koffie en cocosmelk voor koffie, als het even kan ook een amandelmelk variant.

70

71 Pasen en de eerste Paashaas voor Florian. De verpakking vond hij mooier dan de inhoud van de Paashaas. Echt dol op chocolade is hij gelukkig nog niet, maar de lol met de Paashaas was echt geweldig.

72

73 Natuurlijk was er een Paasbrunch met de Paasdagen. Zelfs twee keer met familie, zowel 1e als 2e Paasdag werd de tafel uitgebreid gedekt.

74 Tweede Paasdag waren ook de Boeren Lentedagen van AH. Veel plezier op de boerderij en spelen in het hooi.

75 Ook mochten we kuikentjes aaien. De boerderij is een kippenboerderij, dus het hoorde erbij. De kleine man vond het nog wat onwennig, maar wat waren ze uiteindelijk zacht.

76 De maand moesten we helaas afsluiten met een dagje ziekenhuis

77 met de kleine man, iets waarvan we al heel lang wisten dat het een keertje ging gebeuren. Jammer, maar het moest nou éénmaal. Op naar de volgende maand met presstripjes, etentjes en veel leuke dingetjes doen en let op weer veel leuke winacties! Iedere maand een nieuw dagboek en deze blijven volgen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook enpinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief dat kan in de zijbalk. Kids musthaves kinderen Koken met Ik vind het altijd zo gezellig als de kleine man erbij zit in de keuken als ik aan het koken ben, want hij is echt super nieuwsgierig naar wat ik dan aan het doen ben. Als hij nog aan het rondlopen is dan kan hij het niet goed zien en dan begint het protesteren, kortom; ik wil het zien en meekijken. Wat niet altijd even grappig is met de hete pannen. Een betere oplossing de kinderstoel erbij en meekijken, precies hoog genoeg. Vorige week toen de kleine man 1,5 is geworden, op zo n kort leventje een feestelijk feit, heeft hij samen met papa, nee niet met mij, de eerste koekjes gebakken. Wat een feest! Meer werk voor papa natuurlijk, maar de start is gemaakt. Op de kdv is het keukentje de favoriet, leert hij op de leerboederij waar eten vandaan komt en bij oma staan de pannen laag en is er geen één veilig, ja ik voel iets positiefs. We gaan samen koken.

78 Oké nog een paar jaartjes geduld denk ik, maar dan gaat het echt gebeuren. Sowieso hebben we afgelopen week echt gelachen, min ouders reden een banketbakker binnen met de kinderwagen,

79 waar ook koffie gedronken kan worden en meneer trok automatisch zijn shawl en jas uit. Uhm hij begint heel erg aan de horeca te wennen. Terug naar koken. Alleen hoe maak je het koken met kinderen veilig en ook een beetje makkelijk. Volgens mij lukt het allemaal niet zo met mijn keukenspulletjes. Hiervoor ben ik dan ook op zoek gegaan naar een aantal hele prettige keukenspulletjes om het allemaal prettiger te maken.

80

81 Koken met kinderen de leukste en veiligste musthaves Koken met kinderen is niet alleen leuk, maar als je eraan begint vraag dan vraag je, je ook af hoe je veilig gaat koken met kinderen. Hiervoor heb ik een aantal leuke musthaves op een rijtje gezet, waardoor het allemaal wat prettiger gaat worden en de kinderen echt zelf aan het werk kunnen gaan. Natuurlijk nog steeds met een beetje hulp. Messen zijn gewoon scherp, het is zo en het zal zo blijven.

82 Alleen gebruiksvriendelijk kunnen we ze wel maken voor kinderen. Tenminste dat dachten ze bij Opinel. Dit kindvriendelijke mes is echt ideaal om je kind dan ook mee te laten helpen in keuken, zelfs met het snijwerk. Door de ring kunnen kinderen het mes stevig vasthouden met kleine handjes en goed snijden. Het mes schiet niet weg en de vingers zijn veiliger. Hulp blijft nodig, maar een eerste en veiligere stap is gemaakt. Om samen appeltaarten te bakken is het natuurlijk ook heel leuk als de kinderen zelf de appels kunnen schillen, zoals met

83 deze kindvriendelijke dunschiller. Ook met het veilige gaatje waar de vinger in kan, zodat ze deze steviger vast kunnen houden. Snijden op flexibele lichtgewicht snijplanken. De kleine handjes kunnen tenslotte ook nog niet alles tillen. Alleen ze willen vaak wel alles doen. Makkelijk is het gat in de snijplank en dat deze snijplanken buigbaar zijn, zodat er minder afvalt. De kinderen kunnen alles zelf in de schaal of pan doen.

84 De scherpe kaasraspen, waar je natuurlijk ook komkommers of andere groente mee kunt raspen van ijzer zijn vaak te scherp. Deze kaasrasp van Koziol is leuk in de vorm van een egel en ook veel minder scherp.

85 Koken met kinderen kan een knoeiboel worden en tja kunnen we er soms zelf ook niet wat van. Deze lepelstandaard helpt daar al een beetje bij. Is de lepelstandaard van Koziol ook niet heel leuk? Een gondel uit Ventië die zorgt voor een beetje een vlekvrije keuken.

86 Hoe leuk is het om je mini-me echt als een kokje of mini chef in de keuken neer te zetten. Natuurlijk met een koksmuts op.

87 En natuurlijk een koksbuis voor je mini-chef. Welke keukenhulpje voor de kinderen is jouw favoriet? Of heb je nog andere leuke tips? Op zoek naar andere leuke items om te koken met de kinderen dan staan er in dit blog nog veel meer leuke tips. Meer blogs en leuke tips voor koken met kinderen ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

88 Win een kinderboek Gulzige gierige hippo Wat zijn ze leuk hè kinderboeken! Ik ben er dol op, misschien vind ik ze stiekem wel net zo leuk als de kleine man zelf. Al kan hij nog niet lezen en het gaat ook nog wel even oefenen worden, voorlezen daar genieten we van; iedere dag weer. Papa, mama, opa s en oma s. Heerlijk om te doen. Nog leuker dat ik het mag delen en mag zeggen; win een kinderboek! Niet zo lang terug kreeg ik Gulzige gierige hippo opgestuurd en van dit leuke, maar ook leerzame kinderboek, mag ik er één weg geven. Gulzige gierige kinderboek hippo het Waar gaat gulzige gierige hippo over? Eigenlijk is, zoals de titel al doet vermoeden, gulzige gierige hippo helemaal niet zo n heel leuk en lief nijlpaard. Hij is vervelend en egoïstisch en delen, nou laat maar, moeilijk, moeilijk. Hippo jaagt iedereen weg en heeft niemand om mee te spelen of om mee

89 te picknicken, liever heeft hij ook alles voor zichzelf. Hippo is zo bang dat ze mee willen genieten van zijn picknick. Maar als de andere dieren een grap met hem uithalen leert hij dat hij niet goed bezig is en dat het veel leuker is om met de andere dieren te spelen en te delen. Win een kinderboek en wat moet je er voor doen 1. Natuurlijk ben je Facebookvriend van Foodinista of volg je Foodinista op Instagram of Pinterest. 2. Laat mij onderstaand in een reactie weten, waarom jij of jouw kind of kleinkind het kinderboek gulzige gierige hippo graag wilt winnen. 3. Vergeet niet sharing is caring! Deel dit bericht dus op Facebook, Twitter of andere social media. De winactie voor gulzige gierige hippo loopt tot 20 maart 2016, daarna maak ik de winnaar bekend. De winactie voor de Gulzige gierige hippo is afgelopen en de winnaar heeft bericht ontvangen. Regelmatig staan er nieuwe en leuke winacties op de blog. Kijk hiervoor bij de Leukste

90 acties op de blog. Meer over Gulzige gierige hippo Kinderboek: Gulzige gierige hippo Auteur: Stuart Trotter Uitgever: Aerial Prijs: 11,95 Op zoek naar meer leuke kinderboeken voor de makkelijke eter, moeilijke eter of gewoon, omdat lezen met en voor kinderen heel leuk is? Deze kinderboeken zijn mijn favorieten naast de Gulzige gierige Hippo. Meer blogs en leuke winacties ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf

91 je in voor de Nieuwsbrief. 10x Liefste Valentijnscadeautjes Een kleine attentie geven en stiekem krijgen voor Valentijnsdag is natuurlijk heel erg leuk! Niet alleen alleen aan je liefde, maar ook je moeder, beste vriend of vriendin of aan je kindje. Eten is toch ook liefde? Dus 10x inspiratie voor een foodie en 10x de liefste Valentijnscadeautjes voor die foodies in dit blog. 10x Liefste Valentijnscadeautjes voor een foodie De liefste weckpotten voor Valentijnsdag

92 Normale weckpotten of de liefste weckpotten voor Valentijnsdag. Vul ze met snoepharten of de lievelingssnoepjes en geef ze cadeau aan wie ze verdient. Extra leuk op de zwarte vakjes kun je schrijven met een krijtje. Dus zet je liefste Valentijnsbericht er op. De meest roze theemokken

93 Blond Amsterdam is altijd heel erg leuk, maar vooral voor Valentijnsdag zijn deze Blond Amsterdam theemokken wel heel erg roze en liefdevol. Geen theemokken zonder Valentijns thee

94 Natuurlijk geen Valentijnstheemokken zonder Valentijns thee met heel veel liefde van Blond Amsterdam. Liever een Valentijns barrista

95 Meer van de koffie dan van de thee? Maak dan met een beetje hulp, zoals met deze cacaostrooiers koffie met liefde op Valentijnsdag. Hem en haar koffiemokken duidelijkheid voor een beetje

96 Niet zo zoetsappig als Blond Amsterdam, want dat kan ik mij voorstellen, maar wel een beetje duidelijkheid met deze koffiemokken. Met his and hers is het wel duidelijk. Zoete liefde

97 Iets kleins, maar Valentijnsdag. heel Lieve koekjes bakken lief en zoet. Koekjes voor

98 Liever zelf de koekjes bakken, wat natuurlijk al heel leuk is. Maak ze dan nog leuker en liever met deze I love you koekjesstempel. Een bord vol liefde

99 Koekjes gemaakt? Geef de koekjes op dit lieve Valentijnsbord van Blond Amsterdam. Voor de echte Food Lover

100 Voor de echte foodlover een foodlover Dagboek. Het dagboek offline voor alle favoriete recepten, restaurants, de leukste foto s en veel meer om te bewaren en te delen. Nooit genoeg chocolade

101 De chocolade fondueset kennen we wel en blijft heel leuk en niet te vergeten gewoon lekker! Alleen die stenen potjes zijn ook wel een beetje saai en niet zo mooi. Deze design chocolade fondue set daarentegen is een heel leuk cadeautje of gewoon voor de heb, want chocolade fonduen is natuurlijk een goed idee! Meer inspiratie en cadeau tips ontvangen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

102 Valentijns mannen cadeautjes voor Vorig jaar heb ik regelmatig mijn ideeën voor leuke Valentijns cadeautjes gedeeld, maar om dan ook maar direct iets met jullie reacties te doen; hele leuke cadeautjes, maar ik zoek leuke cadeautjes voor mannen. Dat was regelmatig het verzoek, de vraag of jullie antwoord. Ik begrijp het helemaal, maar dat vind ik heel eerlijk gezegd ook wel moeilijker hoor! Ik hoop in ieder geval dat ik de mannen een beetje heb kunnen inspireren en dat jullie af en toe één van die leuke Valentijns cadeautjes heeft mogen ontvangen, want leuk vonden jullie ze wel. In dit blog ben ik dus op zoek gegaan naar Valentijns cadeautjes voor mannen! Valentijns cadeautjes voor mannen

103 Een fles champagne is altijd heerlijk om samen van te genieten, maar maak er een echte verrassing van en laat een mooie champagne bezorgen, zoals deze Moët & Chandon, kies een mooie foto uit van jullie samen en laat deze op de champagnefles drukken. Valentijnsdag is op een zondag, dus laat de fles vooraf bij je thuis bezorgen en schenk deze als verrassing op Valentijnsdag bij het champagne ontbijt of geniet er gewoon heel de zondag. Bewaar de fles als item om een kaars in te branden in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Oké het is nog steeds heel romantisch en vrouwen vinden het ook heel leuk, maar hé je man slaat echt die fles champagne niet af hoor. Toch niet zo n liefhebber van champagne, maar drinkt je vriend of man liever een goed glas speciaalbier en jij misschien ook wel? Dan kun je ook een fles Duvel of La Chouffe laten bedrukken. Net zo lief toch?

104 Reizen jullie graag? Dan is een scratchmap een leuk idee, met een aantal van je favoriete reisfoto s erbij, van jullie samen natuurlijk. Kras alvast aan waar jullie samen zijn geweest en maak samen mooie plannen. Op naar de toekomst!

105 Ook mannen eten graag chocolade en het zit allemaal in de boodschap! Stuur of geef dit chocolade telegram met je eigen persoonlijke tekst.

106 Het is toch bijna zonde om op te eten? Geef je leukste foto op chocolade!

107 Mannen en foto s, het lijkt toch altijd of ze het minder belangrijk vinden dan vrouwen. Alleen het kan ze zeker vertederen. Zo heb ik voor Sinterklaas Eric drie foto s op alumnium in zwart-wit cadeau gegeven van ons gezin. Robuust, mannelijk, maar even lief. Een tastbaar cadeau met mooie herinneringen voor Valentijnsdag. De foto hier boven is gewoon een voorbeeld, want je kunt de foto s ook in hartvorm uit laten snijden of met een laag laten bewerken, zodat je ze in de tuin kunt ophangen.

108 Iedere ochtend goedemorgen wensen met een klein cadeautje? Dan is deze koffiemok wel een heel leuk idee! Naast Valentijns cadeautjes voor mannen zijn er dit blog nog meer leuke tips voor Valentijnsdag te vinden. Blogs van Foodinista volgen of ontvangen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

109 Leukste Nederlandse kookproducten waar we stiekem niet zonder kunnen Ja weer een nieuwe leukste! Deze week is het Dutchweek en dat heb je misschien al wel een beetje kunnen zien en misschien niet, maar deze week staat de foodblog vol met recepten voor hutspot, stamppot en lekkere stoofpeertjes die ook helemaal kidsproof en gezond zijn, geen suiker en geen alcohol toegevoegd, maar toch mooi rood en lekker zoet. Alleen wat zijn nou van die typische leukste Nederlandse kookproducten waar wij als echte Dutchies niet zonder kunnen? Of waar zijn we trots op? Wat heb jij stiekem in de keuken liggen, maar gebruik je veel minder dan zou moeten of zou je echt moeten hebben. Ik heb er een aantal uitgezocht. Ik ben wel nieuwsgierig naar jouw tips, want als je gaat zoeken, zijn sommige gebruiksvoorwerpen zo logisch, helemaal niet Nederlands of je vergeet ze gewoon zo snel! Kom maar op met de tips of jouw favoriete Nederlands kookproducten. Mijn leukste kookproducten Nederlandse

110 Als kind vond ik snijbonen echt niet lekker, alleen met witte bonen en appelmoes. Wat ik er niet lekker aan vond? Geen idee eigenlijk. Ik denk dat ik er een sport van maakte. Nu ik ze wel, alleen vind ik het gewoon veel werk, dankzij de snijbonenmolen. Alle bonen stuk voor stuk, een echt Nederlands kookproduct, maar het hoort erbij en af en toe eten we snijbonen. In een stamppot met inderdaad nog steeds de combinatie met witte bonen.

111 Inderdaad, zo Nederlands is een wok niet, helemaal niet eigenlijk. Deze Boomerang wok wel! Gemaakt door een echte Dutchie. Aan de vorm van de wok zie je al dat er over is nagedacht. Vooral voor de Nederlanders, zodat wij ook echt kunnen wokken en niet met onze spatel door de wok gaan, die de wok natuurlijk beschadigd en waardoor alles aanbakt. De achterste rand staat krom, waardoor alles steeds weer terug gaat in de wok. Een heel mooi idee!

112 Speculaas helemaal Nederlands vooral in December, maar ken je de houten planken? Ik heb ze ook thuis, maar ik vind ze ook ontzettend onhandig. Met deze speculaasroller van Westmark gaat het allemaal veel makkelijker.

113 Een poffertjespan, ik heb deze zelf ook in de keuken en ik vind het af en toe heel erg leuk. Florian is er ook al dol op en het eet natuurlijk ook heel erg makkelijk. Net zo leuk in plaats van bananenpannenkoeken vind ik voor het ontbijt om bananenpoffertjes te maken.

114 Een favoriet, een kroket, vooral de garnalenkroketjes van Holtkamp. De ganalenkroketjes van Holtkamp blijven altijd bijzonder, maar zelf kroketen maken wil ik altijd ook nog een keer doen. Zelf rollen vind ik veel geklieder en echt stevig is een uitdaging. Een goed hulpmiddel en helemaal Nederlands deze krokettenpers. Welke Nederlandse kookproducten zijn jouw favoriet? Waar kan jij niet zonder of welke staan er nog op jouw wensenlijstje? Blogs van Foodinista volgen of ontvangen? Like Foodblog Foodinista. Volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

115 In balans en meer uit leven halen met levensstijl methode je de Eerlijk is eerlijk ik ben dol op eten, maar al lange tijd ben ik niet super blij. Ongetwijfeld ben ik niet de enige die het gevoel kent. Eten als vriend, maar ook als vijand. Er was een tijd dat ik het goed in balans kon houden, maar de laatste jaren is het een beetje, of zeg maar nogal veranderd. Dit heeft op alles een uitwerking. Niet alleen op je gewicht, al heb ik hier denk ik de grootste moeite mee, maar ook op je weerstand, uithoudingsvermogen en eigenlijk van alles wat erbij komt kijken. Kortom de huidige levensstijl daar ben ik niet blij mee en het trekt je mee. Het is mogelijk om er excuses voor te zoeken; verhuizing, zwangerschap, drukke baan, eigen bedrijf, wisselende werktijden, nieuwe gezinssituatie en meer wel en niet leuke sociale en privé omstandigheden. Alles heeft een invloed op je leven, maar zelf heb je hier controle over. De één valt af en de ander komt aan. Ieder pontje gaat door het mondje en de sportschool skip je als eerste. De gezonde levensstijl gooi je snel overboord en vaak zonder dat je het zelf door hebt. Chocolade smaakt beter dan een appel, een glas wijn op de bank is gezelliger dan de sportschool en door de regen even gaan wandelen als je ook naar je favoriete Netflix serie kunt kijken, waarom niet! Het zijn feelgood activiteiten in een dipje. Begrijp het niet verkeerd, ik ben vrolijk en geniet van het leven, maar misschien iets te veel haha. En om er meer van te genieten en er ook langer van te genieten moet er iets gebeuren. Meer weerstand, minder gewicht om mee te dragen en een fitter gevoel graag. Ik ken de voordelen; minder griepjes, meer leuke dingen doen, ik pas

116 weer alle kleding en minder retoucheren op foto s. Halleluja! Wat zou ik dat gevoel graag terug willen en weer die oude ik van een aantal jaar terug willen zien. Ik spreek over een levensstijl aanpassing. Eigenlijk iets wat ik al heel lang weet, maar in de loop der jaren, door mijn excuses ben verloren. Geen superfoods, gewoon eten, af en toe genieten en dan je normale leven en weer oppakken. Controle, routine en bewustwording, maar zo makkelijk is het nog niet. Zes jaar terug

117 En nu Met een o.a. een mooi mannetje rijker, maar ook vele kilo s. Dieet nee levensstijl methode Nee ik spreek niet over een dieet, een dieet daar heb ik niet veel mee. Ik ken er aardig wat, heb het ook regelmatig geprobeerd van rustig tot aan extreem, met veel en weinig effect en met het omgekeerde effect, zodra ik weer was gestopt. Uiteindelijk tijdelijke successen, veel afzien natuurlijk. Nu dit jaar, mijn zoontje is 1 jaar, ik heb meer controle over ons leven, na onze verhuizing, en eigenlijk aan goede voornemens doe ik niet. Alleen dit jaar wel. Ik kwam in contact met de Levensstijl Methode van Asja. Ik twijfelde, weer een dieet? Uhm. Alleen kan ik het sowieso niet. Die hoop heb ik een beetje opgegeven, streng, maar vervolgens toch ja zeggen en er verandert niks. Ik heb geen inzicht meer en mijn

118 oude kennis lijkt wel verloren. Een hulpende hand lijkt mij absoluut prettig in combinatie met werken, een gezin, etentjes, evenementen, vrienden, vakanties, thuis koken is inzicht prettig in wat ik nu eigenlijk doe. In eerste instantie heb ik het boek besteld. Het is allemaal zo simpel Nou dat valt een beetje tegen. Het lijkt heel simpel. Gelukkig schrijft Asja heel enthousiast en komt het allemaal heel logisch en herkenbaar over. De kunst van het boek, de herhaling! Tja en zonder beweging komt je nergens. Een pluspunt; de oefeningen kun je thuis doen! Hulde en een pluim van deze mama, maar geen excuus om niet naar de sportschool gaan, maar laten we ergens beginnen.

119 Waar ga ik beginnen Ja, ik ga beginnen om mijn levensstijl te veranderen. Ik wil het niet meer zo. Wel weet ik van mij zelf dat ik niet in één keer in het diepe moet duiken. Het is te veel en hoe eerder geef ik op. Ik begin met een aantal stappen om zo beter voor mijzelf te zorgen en zo mijn doelstellingen te bereiken. Koffie is geen aanrader, maar 1 a 2 keer per dag mag. 1 keer per dag is maximaal en verder verse groene thee weer terug gaan opbouwen. Mijn normale melk wordt sojamelk voor de latte in de ochtend.

120 Minimaal drie glazen water per dag op smaak met lime, munt of ander fruit en zo frisdranken afbouwen. Deze kan zet ik s ochtends in de koelkast. Drie keer per week sporten; 1x per week de sportschool yoga en 2x per week de thuisoefeningen. Na het sporten in de sportschool naar de sauna. Dat is toch een traktatie! Thuis 1x per week in bad ipv douchen. Dit is een traktatie! 1 dag per week een vastdag (maandag of dinsdag) Iedere dag een fruit of groentesap uit de blender of superjuicer voor de weerstand. 5x in de week een of/of koolhydraten diner. Groente met pasta, aardappels of vlees of vis met groente, maar geen en, en, en meer. Meer salade op tafel; verse groene sla, komkommer, tomaat bij de warme maaltijd. Het zet de darmen aan het werk. Er zijn veel meer handvaten en stappen in het programma, voor mij gaat het een uitdaging worden deze wijzigingen in mijn dagelijkse routine, maar ik ga er wel voor. Het is een aanpassing in mijn huidige ritme, maar het grappige is dat ik jaren zo geleefd heb en dat het ergens zou moeten lukken. Natuurlijk is mijn leven veranderd, mijn lichaam veranderd en zal het niet altijd makkelijk zijn. Ik vertrouw op een positief effect een beloning en dan gaan we zien, wat het gaat doen. Hopelijk krijg ik de smaak te pakken en vind ik er rust in. Sommige doelstellingen of routines lijken heel normaal, maar wanneer ik ze iedere week natel dan merk ik dat ik ze regelmatig misgun. Op naar een mooie toekomst en een hopelijk positief resultaat. Meer tips ontvangen van Foodinista over mijn ontwikkelingen en De Levensstijl Methode? De komende drie maanden blog ik hier regelmatig over. Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

121 December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke Sinterklaas, want Sinterklaas is wel drie keer langs geweest bij alle opa s en oma s en ook bij ons stiekem wat een een geluksvogel die Florian en wat een voorbereidingen voor ons, haha. Daarna even uitpuffen en toen waren er nog allemaal leuke evenementen, waarvan ik er een aantal zeker zal vermelden. Zo ben ik twee dagen naar Den Haag geweest om de Local Heroes van Den Haag te ontmoeten. Die komen zeker voorbij in het December eetdagboek. In december had ik een goede band opgebouwd met Post NL en andere bezorgservices voor cadeautjes en ander foodpost. Heel tof en mijn favorieten ga ik je alvast in dit blog laten zien. Voor ik het wist was het kerst en stonden de kalkoenen twee keer in de oven. Familie kwam bij ons dineren. Makkelijk met een kleine man in huis. Inpakken voor België om het jaar rustig af te sluiten in de omgeving van Hasselt en te genieten van een mini vakantie. Veel gepraat en tijd voor foto s. December eetdagboek in foto s Ik ben denk ik niet de enige, maar december begon bij ons met het vieren van Sinterklaas! Wij noemden het feestelijk onze Sinterklaas triatlon en hadden er zin in. Sinterklaas kwam wel drie keer op bezoek. Drie keer Sinterklaas vieren met opa s en oma s en met familie. Vrijdag 4 december, zaterdag 5 december

122 en zondag 6 december. Kleine leuke cadeautjes en het dobbelspel werden met

123 Sinterklaas gevierd.

124 Een aantal Sinterklaas cadeautjes van de eerste dag Sinterklaas vieren. Florian is zo klein, ik vond kleding echt nog ideaal. Ook zijn voor papa en mama sokken en praktische

125 cadeautjes om de winter door te komen ideaal. In ieder geval zijn we allemaal lief geweest.

126 Voor de Sinterklaaszondag hadden we deze mooie Sinterklaastaart besteld bij de bakker. Ik vind de taart net zo goed smaken als dat ik de taart er uit vind zien; mooi!

127 In de week, nadat Sinterklaas weer was vertrokken, ging op Local Heroes tour naar Den Haag. Het Bilderberg hotel in Den Haag verwelkomde on met deze homemade Snickers op de kamer; lief en smullen! Het doet mij eraan denken het recept ligt nog klaar en ga ik heel snel maar eens maken. s Avonds gingen wij dineren bij Cottontree Mer een visrestaurant in Scheveningen, bekroond met een Michelin ster. De vis gerechten waren heerlijk, maar het chocolade dessert was echte verwennerij. Over Cottontree Mer lees je binnenkort meer.

128 Niet voor niks bleven wij overnachten in Scheveningen, nee niet alleen luxe als blogger, de volgende ochtend om 6 uur stonden wij met de groep bij de visafslag Scheveningen. Een

129 ervaring rijker. Verser zie je de vis bijna niet en een leuk spel om te zien, maar hard werken!

130 Vervolgens hebben we Scheveningen achter gelaten voor een tour door Den Haag met een bezoek aan lokale helden in Den Haag. Tijdens de tour gingen we ontbijten met een Haagsche kakker, thee proeven bij Betjeman en Berton en lunchen bij MaMa Kelly.

131

132 Bij terugkomst begonnen de kerstdagen te kriebelen, maar ook door de Sinterklaasdrukte en het heen en weer gaan zat ik weinig online; veel schrijven, want er staat ook een vakantie

133 in de planning rond oudjaarsdag. Het huis versieren en in kerststijl brengen. Doordat kerst in het weekend is, voelde het voor mij wel anders, opeens was het anders. Natuurlijk werd ik ook echt snotverkouden met kerst.

134 Voor mijn concentratie ga ik ook af en toe buiten de deur bloggen. Deze keer met een latte macchiato erbij en een lokaal taartje erbij; de Ketskoek uit Kaatsheuvel. Meer gebak als je

135 het mij vraagt. Waar lijkt het op? Een beetje op schuimtaart of mokkataart, maar dan natuurlijk, heel anders, om niet niemand te beledigen. Het is natuurlijk een lokale delicatesse.

136 December blijft ook gewoon de maand van de gezelligheid, we gingen ook nog voor de kerstdagen uiteten met vrienden. Bij de Griek, dat stelt nooit teleur en is altijd gezellig aan de

137 Samos met een goede knoflook maaltijd. Blij! Het is kerst! De kersttafel staat gedekt. Over mijn giga

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven

Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Boek review Food Body Mind Jouw plan voor gezond en lekker leven Stiekem willen we het allemaal wel gezond en lekker leven. Volgens mij en voor mij klinkt het als muziek in de oren, vooral de combinatie

Nadere informatie

Kids musthaves Koken met kinderen

Kids musthaves Koken met kinderen Kids musthaves Koken met kinderen Ik vind het altijd zo gezellig als de kleine man erbij zit in de keuken als ik aan het koken ben, want hij is echt super nieuwsgierig naar wat ik dan aan het doen ben.

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Leukste Aziatisch servies

Leukste Aziatisch servies Leukste Aziatisch servies Aziatisch eten is, vooral na mijn reizen door Thailand en Vietnam een echte favoriet geworden van mij. Ik moet wel bekennen dat het voor mij lazy food is. Misschien herken je

Nadere informatie

Let s go Paleo met de smul Chocoladeaardbeienreep

Let s go Paleo met de smul Chocoladeaardbeienreep Let s go Paleo met de smul Chocoladeaardbeienreep Niet zo lang geleden deelde ik al een heel leuk en veel vriendelijker recept voor een heerlijke Paleo chocolademousse uit het kookboek Paleo voor kids.

Nadere informatie

Reizen met kinderen musthaves voor 2016

Reizen met kinderen musthaves voor 2016 Reizen met kinderen musthaves voor 2016 Reizen met kinderen klein of al groter is toch meestal een hele onderneming. Kinderen zijn ongeduldig, weten niet waarom ze gaan reizen, je kunt het niet uitleggen

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Proeft, First Festival en Menorca

Proeft, First Festival en Menorca Mei Eetdagboek Antwerpen Proeft, First Festival en Menorca In Mei hebben we veel de zon gepakt! Gelukkig maar, want het werd wel een beetje tijd, na de koude April maand. April was een hele leuke maand!

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

Infused water smaken tips

Infused water smaken tips Infused water smaken tips Zo poeh he, wat is het warm! En er lijkt ook niet echt een einde aan te komen. Ach wat zeuren we eigenlijk. Is het een waterig en koud voorjaar dan zeuren we. Is het een warme

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista December Eetdagboek Foodblog Foodinista December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes. Alles is weer vastgelegd

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Zoals je misschien wel weet is Florian, net zoals ik zelf, nog geboren in Haarlem. Ondanks dat wij nu in Brabant wonen hebben wij toch het goede voornemen om ieder

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Tussen JOU en MIJ SCHRIJF- EN DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Janneke van Bockel Tussen en Begonnen op 20 Herinneringen die je later wil hebben moet je NU maken 4 Ma-ham, luister je wel? zegt ze streng. Ja

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam

Nadere informatie

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane Alweer een nieuw eetdagboek van de maand september en september is echt voorbij gevlogen! Het zal wel zo zijn, doordat september eigenlijk een maand

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Foodblog jaaroverzicht Januari

Foodblog jaaroverzicht Januari Foodinista Foodblog Jaaroverzicht 2014 Wat een jaar was het! Tijd voor het Foodinista Foodblog jaaroverzicht om het jaar 2014 helemaal af te sluiten! Een aantal highlights, want wat een jaar was het als

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Bruidsfotografie 2015

Bruidsfotografie 2015 PrijsBROCHURE Bruidsfotografie 2015 Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away. - Hilary Cooper - Die ademloze momenten, de momenten vol liefde

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven Snel, simpel en heel gezond en eigenlijk kan ik ze voor ieder moment van de dag wel maken een gezond kickstart en een stevige bodem ontbijt, gezonde lunch of

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1

1 Flesvoeding... 1. 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1. 3 Welk merk?... 1. 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 Flesvoeding Inhoudsopgave 1 Flesvoeding... 1 2 Wanneer geef je je kind een voeding?... 1 3 Welk merk?... 1 4 Hoeveel melk doe je in de fles?... 1 5 Krijgt je kind genoeg?... 2 6 Extra vitamines?... 2 7

Nadere informatie

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag 5x Leukste feesthapjes voor koningsdag Met koningsdag kunnen we er eigenlijk niet omheen we eten bijna allemaal wel een oranje tompoes, maar ook borrelen we wel een drankje op de koning en de koninklijke

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 4 november 2013 t/m 20 december 2013 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops.

Nadere informatie

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

#marktplaatspareltjes mijn familietafel #marktplaatspareltjes mijn familietafel Ondertussen woon ik een half jaar in ons nieuwe huis en langzaam aan is onze inrichting steeds meer naar onze zin en zijn wij steeds meer tevreden. Wat ik dan ook

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Lekker afvallen en gezond eten

Lekker afvallen en gezond eten Lekker afvallen en gezond eten Welkom bij STARTMETLIJNEN.nl! Leuk dat je onze weekmenu s gaat volgen! De regels van het week-menu WISSELEN Je kunt wel hele dagen wisselen, maar bijvoorbeeld niet de lunch

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 5 Eten

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 5 Eten Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 5 Eten 1 Woorden 1 het bord 2 het brood 3 het glas 4 de koffie 5 de lepel 6 het mes 7 de patat 8 de rijst 9 de suiker 1 10 de taart 11 de thee 12 de vis 13 het vlees

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

21 mei ben je welkom in Houten.

21 mei ben je welkom in Houten. Rode neuzen run Kimberly de mama van vlinderkindje Elara. Elara speelt net als Daan (misschien wel samen) daar hoog boven in de wolken. Deze mama wilt net als mij dat de naam gezegd blijft worden, het

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Take a look at my life week 23

Take a look at my life week 23 Take a look at my life week 23 De dagen blijven voorlopig nog even in het teken staan van Daan, het is nog allemaal zo nieuw. Inmiddels heeft hij 3 weken in het ziekenhuis gelegen. En nu eindelijk lekker

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder Warme feestdagen De kerstdagen gaan weer bijna beginnen en misschien zit jij ook al helemaal in de kerstsfeer. Ik wel hoor, terwijl ik dit blog aan het typen ben kijk ik naar mijn kerstboom, fotolijst

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije

Hoi! Vrolijke lunchgroet, Marije Hoi! Zijn de kinderen bij jou thuis ook zo dol op pannenkoeken? Vakanties, feestjes, gewone doordeweekse dagen: pannenkoeken zijn altijd welkom. Liefst eten ze ze iedere dag, lijkt het! Maar dat gaat natuurlijk

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer

Nadere informatie

Betaalbaar bio in 6 stappen

Betaalbaar bio in 6 stappen Betaalbaar bio in 6 stappen Biologisch eten duur? Veel mensen denken dat biologisch eten niet in hun budget past. Ik heb dat ook heel lang gedacht. Tot ik ontdekte dat je door anders boodschappen te doen

Nadere informatie

Mantova een leuke tussenstop in Italië

Mantova een leuke tussenstop in Italië Mantova een leuke tussenstop in Italië Voor mij is Italië een land waar ik het liefst alles wil meemaken, beleven en proeven. Uiteindelijk is het een groot land, maar ook in Italië heeft ook iedere streek

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

China Light Sprookjeshof

China Light Sprookjeshof China Light Sprookjeshof Afgelopen week zijn jullie al wel iets voorbij zien komen over het China Light waar we naar toe zijn geweest in het Sprookjeshof Zuidlaren. Ik heb alle foto,s nu online gezet en

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie