Jaarverslag sportjaar maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag sportjaar 2013 4 maart 2014"

Transcriptie

1

2 Jaarverslag sportjaar maart 2014 Algemeen. Ook voor onze vereniging was 2013 weer een jaar met veel activiteiten en nieuwe ontwikkelingen. Naast de wekelijkse sporturen voor zwemmers en zaalsporters in de Driesprong waren er ook: het door onze vereniging op 6 april georganiseerde Nationaal Volleybal Toernooi (voor harten vaatpatiënten) in de Veur ; het gezellige zomertoernooi voor de zaalsporters, de deelname aan andere landelijke volleybal - toernooien, de steeds weer verrassende Joli - fietstochten in de zomervakantie, de huldiging van nieuwe ere - leden, een geslaagde Kerst inn voor de zwemmers en het winter volleybaltoernooi, waaraan ook weer een gast team van onze sponsor Houtlijn deelnam. Het Bestuur. o Het bestuur is het afgelopen jaar 7 keer in vergadering bijeengekomen. o Het bestuur en vooral de voorzitter - had daarnaast, buiten de vergaderingen om, zeer frequente contacten over lopende aangelegenheden met de Gemeente Zoetermeer en de Hart- en Vaat Groep, de paraplu organisatie van verenigingen van hart- en vaat patiënten. o Al in het voorjaar van 2010 is de functie van 2 e voorzitter vacant geworden, maar voor die functie is ook in 2013 nog geen kandidaat gevonden; o Voor de vervulling van de functie van 1 e secretaris, die nog steeds vacant was, had de voorzitter al in augustus 2012 Jerry Vos uit Zoetermeer bereid gevonden als waarnemend / interim-secretaris op te treden; o Harrie Zonderop uit Leidschenveen trad al sinds eind 2012 op als waarnemend 2 e penningmeester. o De Algemene Ledenvergadering van 18 maart 2013 heeft beide heren in hun functie gekozen.. Het Bestuur van de vereniging was aan het eind van 2013 als volgt samengesteld: Voorzitter : P. van Wingerde (Piet) Secretaris : J. Vos (Jerry) Penningmeester : P. de Steur (Percy) 2 e voorzitter : vacant 2 e penningmeester : H. Zonderop (Harrie) 2 e secretaris : M.Vertregt (Rien) algemeen adjunct : F.L. Beekhuizen (Ferry) In de loop van 2013 heeft Harrie Zonderop de ledenadministratie overgenomen van C.W. van den Berge (Kees) Het Bestuur werd voorts bijgestaan voor wat betreft: o commissielid sportmateriaal : B.W.J. van Leeuwen (Ballo) o JoLi-fietstochten : Mw. J.C.F. Bakker (Joke), mw. C.M.A. Bierman (Tiny) en o D.R. van Greuningen (Dick) o Adviseur RAC/reanimatie : K. Rop (Klaas) o Herziening Statuten en H.R. : J.J. van Dijk (John)

3 Beleidsvoornemens. Als bestuur van de Meerbloem zien wij het als primaire taak om in samenwerking met leden, hulpverleners en alle gewaardeerde externe bondgenoten en sympathisanten - steeds aandacht te besteden aan kwaliteitsverbeteringen, daar waar mogelijk. Wij zijn immers onderdeel van het proces zorgverlening. Twee gespreksronden staan ons daarbij voor ogen. In de eerste plaats het onder het hoofd Ondersteuning genoemde Groot Overleg met de medici en de trainers die ons steeds bijstaan met hun specialistische kennis en inzet. Met hen evalueren wij van tijd tot tijd de gang van zaken in onze vereniging: op zoek naar praktische verbeterpunten. Evaluatiegesprekken die wat ons betreft meerdere keren per jaar gehouden moeten worden. Een andere gespreksronde betreft het overleg met de landelijke Hart&Vaatgroep. Deze gespecialiseerde organisatie van mensen met een hart- en vaatziekte herbergt veel kennis, ervaring en ideeën die voor ons van grote waarde kunnen zijn. In welke mate en hoe toepasbaar e.e.a. kan zijn: zal blijken uit de persoonlijke contacten die wij trachten te realiseren. De leden. In het afgelopen jaar zijn onze vereniging 5 leden ontvallen, namelijk: op 10 februari: Sjef Kranendonk Roel Elings, die altijd deelnam aan de JoLi tochten, de laatste tijd op z n elektrische fiets; Adriana Scholten en Simon de Bake, Chris van Galen die in het verleden penningmeester en daarna voorzitter is geweest van onze vereniging. Niet meer in 2013, maar op 5 februari jl. is ons ook Hans Luiten ontvallen: bij leven een enthousiast volleyballer op de dinsdagavond. Het ledenaantal stond aan het eind van 2013 op plm. 150 personen, waaronder 125 sporters, die tezamen elke week gedurende plm. 150 uur sporten: het aantal deelnemers aan de zaalsport, zowel als aan het zwemmen stabiliseert zich, niet alleen bij onze vereniging; overigens zijn er in onze regio nogal wat instellingen ontstaan die net als de Meerbloem zich richten op de 3 e fase bij de revalidatie van hart- en COPD-patiënten. Bij de Meerbloem wordt aan leden, die 25 jaar lid zijn, het erelidmaatschap verleend: dit jaar aan de zaalsporter Joop de Graaff.

4 Ondersteuning. Medische staf. Wij werden in 2013 als vereniging van hartpatiënten bijgestaan: o door de huisartsen: Ruud Mulder, Peter van Putten, Hans van Riel, Rob Schravenhof en Klaas Wind; o door de ambulance-verpleegkundigen: Winfried van der Goot, Marc Keessen en Harry van Schendel; o en door Nils Dekker en Rob Philips. Trainersstaf. Ook in 2013 beschikte de Meerbloem over een uitstekend team trainers, bestaande uit: Theo Sebel, Pia Slootweg, Linda de Jong, Pim van Zonneveld, Sarah Verschoor, Marije Broekhuizen, John Goedman, Simone Broekema (en recentelijk: Trees Camijn). Wij ondersteunen de opleiding, c.q. de bijscholing van deze trainers, zodat steeds wordt voldaan aan de eisen en voorwaarden, die nu en in de voorzienbare toekomst worden gesteld aan een vereniging voor de 3 e fase revalidatie van hartpatiënten. In dat verband werden ook in 2013 onze trainers weer bijgeschoold door middel van cursussen, die worden gegeven door de Hart en Vaatgroep; voorts hebben een aantal vrijwilligers geoefend met betrekking tot het reanimeren en het werken met een AED. Groot Overleg. Uiteraard besteedt het Bestuur veel aandacht aan de handhaving en zo mogelijk verbetering van het sporten door onze leden. In dat verband voert het bestuur twee keer per jaar het z.g. Groot Overleg met alle artsen, hulpverleners en trainers over de gang van zaken binnen de vereniging. In 2013 vonden die bijeenkomsten plaats op 17 juli en op 20 november in het praktijkcentrum van huisarts Peter van Putten. Als steeds was het weer een bijzonder nuttige en constructieve samenspraak, toegespitst op de vraag waar verbetering van de kwaliteit gewenst en mogelijk is. Enkele voorbeelden van deze verbeteringen zijn: o het aanpassen van de trainingen aan de nieuwste inzichten op dat gebied, o het aanstellen van een coördinator die de trainers gaat begeleiden en o de evaluatie van ongevallen. Calamiteit. Op 14 mei werd één van de leden tijdens het zwemmen getroffen door een hartprobleem, dat er ernstig uitzag: reanimatie ter plaatse bleek noodzakelijk. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel aanwezig om de behandeling over te nemen en de patiënt naar Ziekenhuis Leyenburg te vervoeren. Naar aanleiding van dit ongeval heeft het bestuur evaluatiegesprekken gevoerd met artsen en trainers. Een en ander heeft geleid tot: o het vastleggen van de bij ongevallen te volgen procedure, o het samenstellen van een instructieboekje (incl. telefoonlijst) voor de trainers en de hulpverlening bij ongevallen, o de aanschaf van portofoons en o een instructie voor het gebruik van die portofoons. Veiligheid. Dank zij het feit dat de Gemeente Zoetermeer heeft besloten de afdelingen Algemene Dienst van de zwembaden de Veur en de Driesprong niet te koppelen, kunnen al de verenigingen, die gebruik maken van deze sportfaciliteiten, ook in de komende tijd in geval van nood terugvallen op de ter plaatse aanwezige deskundige van de afdeling Algemene Dienst.

5 Nieuwsbrieven, website. a. Onze nieuwsbrieven per blijken als informatiebron voor de leden, hulpverleners en sponsors in een behoefte te voorzien: er kwamen veel positieve reacties met betrekking tot de introductie van dit medium. Toch willen we het daarbij niet laten: als bestuur zien we in die nieuwsbrieven dé weg om goede communicatie tot stand te brengen met alle leden en degenen waarmee we samenwerken. b. In 2013 vond ook een complete reorganisatie en vernieuwing van onze website plaats: deze is nu aangepast aan het doel: de leden en belangstellende buitenstaanders steeds adequaat en actueel te informeren. Het renovatieproject is nog niet afgerond. Algemene Ledenvergadering. a. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 18 maart 2013, die net als de afgelopen vijf jaar - weer kon worden gehouden in het gebouw van DSW aan de Edelgasstraat in Zoetermeer, waren 45 personen aanwezig, waaronder behalve leden (sommige met hun partner) en donateurs, ook vertegenwoordigers van onze sponsors: zoals Hans en Tiny Bierman van Houtlijn b.v.. b. Agendapunten waren onder meer: Het jaarverslag 2012 en het financieel jaaroverzicht 2012; de vergadering kon zich vinden in de door het bestuur ingeslagen weg om de zwakke financiële positie van de vereniging te verbeteren. Mede ook om het 40-jarig jubileum in 2015 op gepaste wijze te kunnen vieren, heeft het bestuur al in 2012 de contributie verhoogd naar 14,00 per maand (bij 1 uur sporten per week) en daarnaast drastisch gesneden in de uitgaven; Bestuursverkiezing: * Het bestuur heeft afscheid moeten nemen van Gijs Evertsen, die zich vele jaren als bestuurslid heeft ingezet, maar zich nu om gezondheidsredenen genoodzaakt ziet zijn bestuursfunctie neer te leggen. * De zittende penningmeester Percy de Steur heeft zich, op verzoek van het bestuur, weer voor een periode van 3 jaar verkiesbaar gesteld en is herkozen. * Omdat er vanuit de leden geen tegenkandidaten zijn voorgedragen, werden Jerry Vos en Harrie Zonderop met meerderheid van de stemmen gekozen in de functies van, respectievelijk:- 1 e secretaris en 2 e penningmeester. * De functie van 2 e voorzitter blijft dan nog vacant. Samenwerking. a. Sinds begin van 2011 is de Meerbloem als vereniging - buitengewoon lid van de Hart- en Vaatgroep. Deze (overkoepelende) patiënten - vereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening richt zich o.a. op: informatievoorziening, belangenbehartiging en lotgenoten - contact.- Een afvaardiging van het bestuur van de Meerbloem heeft ook in 2013 landelijke bijeenkomsten bijgewoond van de Hart- en Vaatgroep. In die bijeenkomst kreeg regionale samenwerking bij het ondersteunen van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten de nodige aandacht. b. De reeds bestaande samenwerking met Corpus Activum wordt geïntensiveerd. Corpus Activum heeft toegezegd: dat zij bij alle COPD- of ex-hartpatiënten, die daar revalideren, er op zal wijzen hoe belangrijk het sporten bij de Meerbloem voor hun verdere revalidatie kan zijn. Verder zal Corpus Activum aanwezig zijn bij de Algemene Ledenvergadering voor het verstrekken van informatie over hartrevalidatie. c. Contacten met de praktijkondersteuners van de huisartsen (en de positieve waardering van die artsen voor onze activiteiten) hebben de toezegging opgeleverd: dat ook door hen het sporten bij de Meerbloem bij de verdere revalidatie gestimuleerd wordt. Activiteiten.

6 Toernooien. a. Ook het afgelopen sportjaar zijn er weer twee interne volleybal - toernooien gehouden: één op 18 juli aan het begin van de zomervakanties en één op 18 december. Op die avonden komen leden van alle sporturen samen en dat maakt die toernooien tot hoogtepunten in het bestaan van de vereniging. b. Evenals in voorgaande jaren, heeft de Meerbloem in het voor- en najaar van 2012 met een team van enthousiaste volleyballers op een enkele zaterdagen deelgenomen aan (landelijke) toernooien voor teams van sportverenigingen van hartpatiënten. Eerste landelijk volleybaltoernooi voor ex-hart- en longpatiënten in Zoetermeer a. Het ligt in de bedoeling om ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de S.S.V. de Meerbloem in april een landelijk volleybaltoernooi te organiseren in Zoetermeer. b. In het kader van de voorbereiding voor dat toernooi heeft de Meerbloem op zaterdag 6 april 2013 een (zeer geslaagd) landelijk toernooi georganiseerd in de Veur, waaraan 12 teams van sportverenigingen voor hart- en vaatpatiënten uit het hele land hebben deelgenomen. Een kroonjuweel in ons bestaan! c. Dank zij de grote inzet en het enthousiasme van de leden van de voorbereidingscommissie in de personen van Hans en Tiny Bierman, Sjaak Kappetein, Victor Noman, Annita Hoogeveen, Dick van Greuningen, Ferry Beekhuizen, Percy de Steur en Theo van Maanen. d. Tevens bedanken wij de artsen en verpleegkundige Peter van Putten, Hans van Riel, Klaas Wind, Harry van Schendel en de trainers Marije Broekhuizen, Sarah Verschoor, Pim Zonneveld en Theo Sebel. En Jack Henneken, als de man die alles aan elkaar praatte e. Verder gaat onze dank uit naar de volgende sponsors die het toernooi financieel mogelijk hebben gemaakt; De Houtlijn, Pelgrimshoeve, Parthenon en st Regiodoel.

7 JoLi-fietstochten. a. Al 11 jaar organiseert de Meerbloem de z.g. JoLi-fietstochten voor de leden. We zijn destijds met dit project gestart om tijdens de zes weken durende vakantieperiode, waarin geen Meerbloem sportactiviteiten: (zoals o.a. zwemmen en volleybal) plaatsvinden, tóch mogelijkheden te bieden om de conditie op peil te houden door middel van wekelijkse fietstochten. b. Dank zij de perfecte organisatie van deze fietstochten en het enthousiasme van de leden is het aantal deelnemers in 2013 tot meer dan 35 uitgegroeid. Alle tochten (van ca. 25 km) starten vanaf onze trainingsaccommodatie De Driesprong waar we dan op dinsdagavond om uur starten. We fietsen dan langs mooie plekken rondom Zoetermeer zoals de Rottemeren, de Delftse Hout, de Vlietlanden en de Noord Aa. c. De medische begeleiding van de leden krijgt bij de Meerbloem steeds veel aandacht: ook tijdens de fietstochten. Dit jaar reden daarom de huisartsen Peter van Putten, Klaas Wind, Ruud Mulder en ambulanceverpleegkundige Harry van Schendel beurtelings mee met deze tochten. d. De laatste trip op 27 augustus werd feestelijk afgesloten met een door Tiny en Hans Bierman van Houtlijn b.v. aangeboden barbecue. e. Wij danken Joke en Piet Bakker, Hans en Tiny Bierman en Dick van Greuningen voor hun geweldige inzet waardoor de 11 e editie succesvol is verlopen. Behalve een bliksembezoek van de Kerstman aan de zaalsporters op 17 december, vond er op 19 december weer een heel geslaagde Kerst-inn plaats in het zwembad van de Driesprong. Cursussen. a. In de eerste maanden van 2013 is weer een gecombineerde AED & reanimatiecursus gegeven door Winfried van der Goot, instructeur van de Nederlandse Reanimatie Raad. b. Daarnaast hebben alle trainers een cursus gevolgd om de licentie Sportleider 1 van de Hart- en Vaatgroep te verkrijgen. Ten slotte: De vereniging als geheel is heel veel dank verschuldigd aan de trainers, voor hun nimmer aflatende inzet tijdens de sport- en zwemuren en aan de huisartsen en de ambulance - verpleegkundigen, die omdat er altijd minstens één van hen aanwezig is het kenmerkende verschil maken tussen de Meerbloem, als vereniging van en voor (hart-) patiënten, en andere sport- en spelverenigingen. Dank ook aan onze sponsors, die met hun donaties belangrijke bijdragen hebben geleverd aan het goede functioneren van onze vereniging. Daarbij denken wij ook aan de belangrijke inbreng via matches met verenigingen en bedrijven in Zoetermeer en omstreken. Het Bestuur dankt tenslotte allen, die met hun inzet 2013 voor onze sport- en spelvereniging tot een heel geslaagd sportjaar hebben gemaakt. Zoetermeer, 28 februari 2014.

De Meerbloem heeft een aangepaste visie gemaakt die de huidige maatschappelijke situatie kenschets;

De Meerbloem heeft een aangepaste visie gemaakt die de huidige maatschappelijke situatie kenschets; Jaarverslag sportjaar 2014 Zoetermeer, 8 februari 2015 Algemeen. Voor onze vereniging was ook 2014 een jaar met veel activiteiten en nieuwe ontwikkelingen. Naast de wekelijkse sporturen voor zwemmers en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9, 15 mei 2013

Nieuwsbrief 9, 15 mei 2013 Nieuwsbrief 9, 15 mei 2013 Beste Meerbloem-leden: nog even terug naar het perfect georganiseerde volleybaltoernooi in de Veur. De reacties die wij hebben gekregen, onderstrepen dat het een bijzonder geslaagd

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering 2014, gehouden op maandag 17 maart 2014 bij DSW, Edelgasstraat 250 te Zoetermeer.

Notulen van de Algemene Ledenvergadering 2014, gehouden op maandag 17 maart 2014 bij DSW, Edelgasstraat 250 te Zoetermeer. Notulen van de Algemene Ledenvergadering 2014, gehouden op maandag 17 maart 2014 bij DSW, Edelgasstraat 250 te Zoetermeer. Aanwezig: 45 personen, waaronder 2 gasten en 2 trainers. Afwezig met kennisgeving:

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief 44 26 maart 2016 Onze ALV is alweer achter de rug. Op een andere locatie dan we gewend zijn.. Door de noodzakelijke bezuinigingen bij DSW konden wij geen gebruik meer maken van het jarenlang

Nadere informatie

Nieuwsbrief 26 6 november 2014

Nieuwsbrief 26 6 november 2014 Nieuwsbrief 26 6 november 2014 Data om in de gaten te houden Een grote belangstelling voor de viering van ons 40-jarig jubileum. Dat kunnen we met vreugde constateren aan de hand van uw reacties. Al meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 41 6 december 2015

Nieuwsbrief 41 6 december 2015 Nieuwsbrief 4 6 december 05 Aan het eind van het jaar staan altijd weer de bijna verplichte clubactiviteiten op het programma. Terugkijken naar wat er in de achter ons liggende periode is gebeurd. Waarom

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 3 januari 2015

Nieuwsbrief 29 3 januari 2015 Nieuwsbrief 29 3 januari 2015 Onderlinge chemie basis van De Meerbloem Net over de drempel van het nieuwe jaar wensen wij, als bestuur, al onze leden, partners, sponsors, hulpverleners en instructeurs

Nadere informatie

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik

Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen. Jaarverslag 2010. Tel: 06-51.45.11.30. Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik Stichting Thuis Sterven De Ronde Venen Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Jaarverslag 2010 Tel: 06-51.45.11.30 Aangesloten bij het Landelijk Steunpunt VPTZ, Bunnik www.thuissterven.info De inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Jaarverslag Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn Verslag 2016 Activiteiten en mijlpalen 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Begroting 2017 Beleidsplan Stichting Fietsmaatjes Millingen aan de Rijn

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 20 mei 2016 J.P.A.M. Donkers penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 20 mei 2016 J.P.A.M. Donkers penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2015 Publicatie verslag. Nuenen 20 mei 2016 J.P.A.M. Donkers penningmeester EHBO vereniging Nuenen c.a. Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord Brabant

Nadere informatie

Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es

Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es Informatie voor commissieleden www.wrsh.nl Wijkrekreatie Sportvereniging Hasseler Es Postbus 8014, 7550 KA Hengelo Geacht commissielid, Informatie voor commissieleden Wij heten je van harte welkom bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. INHOUDSOPGAVE HET BESTUUR... 2 TAKEN VAN DE VOORZITTER... 2 TAKEN VAN DE SECRETARIS... 2 TAKEN VAN DE PENNINGMEESTER... 3 HET DAGELIJKS BESTUUR... 3 ALGEMENE

Nadere informatie

Voorzitters van 1969 tot 2013 Grote oefening, veel toeschouwers

Voorzitters van 1969 tot 2013 Grote oefening, veel toeschouwers Voorzitters van 1969 tot 2013. Grote oefening, veel toeschouwers ~ 81 ~ 71 ste jaarvergadering afsluiting jubileumjaar Sluiting jubileumjaar: de 7 en 0 werden weer uit elkaar gehaald door de Burgmeester

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

In de interim periode als voorzitter van 5 december 2000 tot 20 april 2001 heb ik naar eer en geweten de lopende zaken behartigd.

In de interim periode als voorzitter van 5 december 2000 tot 20 april 2001 heb ik naar eer en geweten de lopende zaken behartigd. Voorzitter Verdiessen neemt afscheid als voorzitter Helaas door drukke werkzaamheden ziet dhr. Cor Verdiesen zich genoodzaakt zijn functie als voorzitter in november 2000 neer ter leggen. Het bestuur vraag

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Jaarverslag 2017/2018

Jaarverslag 2017/2018 Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2017/2018 Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2019. W.A.A. van Stiphout penningmeester EHBO vereniging Brouwhuis ANBI - erkenning G-57 Secretariaat: Penningmeester

Nadere informatie

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020

Beleidsplan Stg. Vrienden Hondenliefhebber Petten 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting vrienden hondenliefhebbers Petten (hierna te noemen VHP). Ook informeren wij u over onze plannen voor de

Nadere informatie

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011

75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 75 JAAR EHBO VERENIGING TER AAR 1936-2011 1936 Oprichting 20 april 1936 Eerste bestuur bestond uit: De heer S. Valk (voorzitter) Mej. Dijkstra (1 e secretaresse) Mej. A. Kroft (2 de secretaresse) De heer

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014/2015. Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2016. M.J. Meijer-Keizer penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014/2015. Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2016. M.J. Meijer-Keizer penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014/2015 Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2016. M.J. Meijer-Keizer penningmeester EHBO vereniging Brouwhuis Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERCOMITE 2014-2015 d.d. 25 juni 2015. 2. Jaarvergadering versus Informatieavond

JAARVERSLAG OUDERCOMITE 2014-2015 d.d. 25 juni 2015. 2. Jaarvergadering versus Informatieavond JAARVERSLAG OUDERCOMITE 2014-2015 d.d. 25 juni 2015 Gemaakt door: Tanya Schipper / Huquette Hoekman / Hannah van Hoorn / Lukas Snoek 1. Algemeen 2. Jaarvergadering versus Informatieavond 3. Jaaroverzicht

Nadere informatie

huishoudelijk reglement

huishoudelijk reglement Herziene uitgave januari 2017 van het Artikel 1 De vereniging draagt de naam: EHBO vereniging Hendrik-Ido-Ambacht; is gevestigd te Hendrik-Ido-Ambacht en is aangesloten als afdeling bij de Koninklijke

Nadere informatie

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering.

Bestuur Algemeen Artikel 3 Het bestuur is verantwoording verschuldigd aan de algemene ledenvergadering. Huishoudelijk reglement Vereniging Aziatische Sporten 'Arashi' Leden Rechten Artikel 1 1. De rechten van de student-leden en niet-student-leden zijn: a. het bijwonen van de algemene ledenvergadering met

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 20 juni 2017 J.P.A.M. Donkers penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 20 juni 2017 J.P.A.M. Donkers penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2016 Publicatie verslag. Nuenen 20 juni 2017 J.P.A.M. Donkers penningmeester EHBO vereniging Nuenen c.a. Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord Brabant

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Recreatie Sportvereniging voor (Ex-) Hartpatiënten Deventer en omstreken, afgekort RSH Deventer. Artikel 1. In het huishoudelijk reglement en de daarbij behorende reglementen is

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

uw partner in toegankelijkheid

uw partner in toegankelijkheid Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland uw partner in toegankelijkheid Werkplan OLGA 2012 1. Inleiding. a. Wat is OLGA? b. Overleg OLGA c. Aandacht! d. Bewustwording 2. Activiteiten 2012. a. Extern

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.30 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.30 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 31 mei 2011 notulist: Jo van der Heijden Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Jo van

Nadere informatie

Jaarverslag Oeffelt, 27 mei 2014 M. Jans penningmeester

Jaarverslag Oeffelt, 27 mei 2014 M. Jans penningmeester Jaarverslag 2013 Oeffelt, 27 mei 2014 M. Jans penningmeester Ehbo Vereniging Oeffelt Katsestraat 7 5441XC Oeffelt. Lid van koepelorganisatie: vereniging Noord Brabant groeps erkenning Anbi G56 RSIN nr:

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen juni 2019 M.G. Verberne penningmeester

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen juni 2019 M.G. Verberne penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2018 Publicatie verslag. Nuenen juni 2019 M.G. Verberne penningmeester EHBO vereniging Nuenen c.a. Lid van koepelorganisatie: m.i.v. 2018 Nationale Bond EHBO.

Nadere informatie

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013

Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Loopgroep Zuidhorn Jaarverslag 2013 Bestuur Loopgroep Zuidhorn Inhoud Inleiding... 2 Blz. 1 Activiteiten 2013... 3 2 Communicatie... 4 3 Ledenaantal en trainingen... 4 4 Sponsoring... 5 5 Rooster van aftreden

Nadere informatie

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Onze vereniging maakt deel uit van een samenwerkingsverband die tot doel heeft om op

Nadere informatie

AED UDENHOUT JAARVERSLAG 2014

AED UDENHOUT JAARVERSLAG 2014 AED UDENHOUT JAARVERSLAG 2014 Projectgroep AED Udenhout Maart 2015 1 A E D UDENHOUT JAARVERSLAG 2014 1. Inleiding. Het afgelopen jaar is voor Udenhout op het gebied van hartstilstanden godzijdank een rustig

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Dat Bé zich niet onvoorbereid voor deze functie verkiesbaar gesteld geeft hij hieronder aan:

Nieuwsbrief. Dat Bé zich niet onvoorbereid voor deze functie verkiesbaar gesteld geeft hij hieronder aan: Nieuwsbrief www.veb98.nl Nieuws van het bestuur www.facebook.com/veb98 Nieuws van het bestuur Op 24 september 2015 is tijdens de Algemene Ledenvergadering afscheid genomen van twee bestuurleden: Gert van

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 30 juni 2018 J.P.A.M. Donkers penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen 30 juni 2018 J.P.A.M. Donkers penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2017 Publicatie verslag. Nuenen 30 juni 2018 J.P.A.M. Donkers penningmeester EHBO vereniging Nuenen c.a. Lid van koepelorganisatie: m.i.v. 2018 Nationale Bond

Nadere informatie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Stichting Z11 Jongerencoaching. Jaarverslag 2013

Stichting Z11 Jongerencoaching. Jaarverslag 2013 Stichting Z11 Jongerencoaching Jaarverslag 2013 Inhoud Visie en Missie Z11 Hoofdstuk 1 - Activiteiten - Samenwerking - Resultaat en kosten - Organisatie Hoofdstuk 2 - Ontwikkelingen Hoofdstuk 3 - Financiële

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 1. Agenda Algemene Leden Vergadering 30 maart 2015 2. Verslag Algemene Leden Vergadering 24 maart 2014 5-8 Jaarverslag penningmeester 2014 Agenda van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam

Huishoudelijk Reglement Fotoclub Perspectief Hilversum 2012 03 30 HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM. Naam HUISHOUDELIJK REGLEMENT FOTOCLUB PERSPECTIEF HILVERSUM Naam Art. 1 1. De Fotoclub heeft als naam Fotoclub Perspectief Hilversum. 2. Ze is opgericht op 15 januari 1998 als resultaat van een fusie tussen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 Van de voorzitter Het nieuwe jaar is al weer ruim 2 maanden oud en we zijn weer druk aan het bewegen. Allemaal goede voornemens. Dat is goed te merken, want het is gezellig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2010

NIEUWSBRIEF Oktober 2010 NIEUWSBRIEF Oktober 2010 Beste Albin Motorboot Vaarders, Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief, editie najaar 2010. Veel leesplezier, en u weet het: elke reactie van u is welkom op ons e-mail adres

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball.

Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. Huishoudelijk reglement Van de Harener Sportvereniging Basketball. 1. Toelating/Lidmaatschap 1.1 Het lidmaatschap wordt aangegaan door het inleveren van een ondertekend aanmeldingsformulier. Bij minderjarigen

Nadere informatie

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 1 mei 2015 F Egberts Penningmeester

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 1 mei 2015 F Egberts Penningmeester Jaarverslag 2014 Publicatieverslag EHBO-vereniging St Alphonsus Berkel-Enschot Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord-Brabant Secretariaat: Gerardusstraat 29, 5056 JX Berkel-Enschot Voorzitter:

Nadere informatie

Statuten en regelgeving van de Dutch Society of NeuroRehabilitation

Statuten en regelgeving van de Dutch Society of NeuroRehabilitation Statuten en regelgeving van de Dutch Society of NeuroRehabilitation Artikel 1: Naam De vereniging draagt de naam Dutch society of Neuro-Rehablitation, Inc. of DSNR. Artikel 2: Een non-profit organisatie.

Nadere informatie

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA WEDSTRIJDREGLEMENT ROOSTERCOMPETITIE BEJA A. DOEL, BESTUUR EN ORGANISATIE Artikel 1A a) Biljartvereniging Beja is opgericht op 6 januari 1977. Beja heeft haar activiteiten in het KBO gebouw 'Vestingzicht'

Nadere informatie

Notulen ALV 26-09-2015

Notulen ALV 26-09-2015 Notulen ALV 26-09-2015 1. Opening Voorzitter Wendy Tavenier doet het welkomstwoord. Er zijn nieuwe leden bij en daardoor stelt het bestuur zich nogmaals voor. Vervolgens wordt de ALV gepresenteerd aan

Nadere informatie

Hartrevalidatie. Hartpatiënt? Blijf actief!

Hartrevalidatie. Hartpatiënt? Blijf actief! Hartrevalidatie Hartpatiënt? Blijf actief! 1 HARTPATIËNT? BLIJF ACTIEF! Deze slogan is van toepassing op iedereen die hartproblemen heeft (gehad)! Een hartinfarct, een noodzakelijke ingreep aan hart of

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011

Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Huishoudelijk Reglement (HR) van de KNV-EHBO, afdeling Eelde-Paterswolde, vastgesteld in de ALV van 27 oktober 2011 Inleiding Overeenkomstig de statuten (art. 19) kan de vereniging reglementen opstellen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Werkgroep ketenzorg hart- en vaatziekten

Werkgroep ketenzorg hart- en vaatziekten Werkgroep ketenzorg hart- en vaatziekten Stichting Regionale Huisartsenzorg Heuvelland, maart 2011 Inleiding Op 1 juli 2010 werd in de regio /Heuvelland gestart met eerstelijns ketenzorg voor patiënten

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder de vereniging: Dansvereniging Sapphire het bestuur: het bestuur van de vereniging de algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Uit de afdelingen CRT is een multidisciplinaire fietsvereniging met 4 afdelingen waarin verschillende takken van de wielersport worden bedreven.

Nadere informatie

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap.

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap. HUISHOUDELIJK REGLEMENT CENTRALE HUURDERSRAAD WOB ZWOLLE. Artikel 1. NAAM EN ZETEL. a. Zie artikel 1 der Statuten. b. In dit huishoudelijk reglement wordt met Vereniging Centrale Huurdersraad van de Woningstichting

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Voetbalvereniging Renswoude.

Aan de gemeenteraad, Voetbalvereniging Renswoude. Aan de gemeenteraad, In de gemeenteraad van 28 juni 2016 heeft ons college toegezegd gesprekken te zullen voeren met verenigingen in Renswoude om te kijken hoe de situatie op dit moment is, hoe men om

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Nieuwsbrief 40 18 november 2015 Op 28 oktober heeft een beraad plaatsgevonden van bestuur en trainers van De Meerbloem over de resultaten van het onderzoek van de Sophia Stichting afdeling Zoetermeer.

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Jaarverslag 2015 Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Berkenstein Veenendaal Veenendaal 1 1. Voorwoord Met dit jaarverslag brengen wij u graag op de hoogte van de gang van zaken bij de Stichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard

/KM HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard 2000188401/KM - 8 - HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de: Katholieke vereniging voor Eerste Hulp Bij Ongelukken St. Nicolaas, gevestigd te Valkenswaard Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

Namens het bestuur, Paul van Anrooij, voorzitter

Namens het bestuur, Paul van Anrooij, voorzitter Voorwoord 2018 is voor De Witte Raaf een druk jaar geweest. De verhuizing naar een nieuw kantoor bracht veel extra werk met zich mee, er is hard gewerkt aan het operationeel krijgen van een nieuw routeplanningssysteem

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 MUZIEKVERENIGING BOXTEL S HARMONIE

JAARVERSLAG 2006 MUZIEKVERENIGING BOXTEL S HARMONIE JAARVERSLAG 2006 MUZIEKVERENIGING BOXTEL S HARMONIE 1. Inleiding Het jaar 2006 is het eerste jaar waarin de harmonie dakloos is na de brand van 3 december 2005 bij Café De Kom. Uiteindelijk zijn er tijdelijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Aanwezig: Perry Houtepen (voorzitter), +fam., Angelique Franssen (penningmeester) + Sanne, Melou Jansen

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 19 april 2011 notulist: Jan Vos Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Cor Hoeks Jo van

Nadere informatie

Jaarverslag Oeffelt, 15 maart 2016, M. Jans, Penningmeester.

Jaarverslag Oeffelt, 15 maart 2016, M. Jans, Penningmeester. Jaarverslag 2015 Oeffelt, 15 maart 2016, M. Jans, Penningmeester. Ehbo Vereniging Oeffelt Katsestraat 7 5441XC Oeffelt. Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord Brabant Groeps erkenning Anbi G56

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. Helmond, 23-3-2015 MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester EHBO vereniging Helmond Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel

Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Katholieke Bond van Ouderen Afdeling Veghel Huishoudelijk Reglement KBO Afdeling Veghel Dit Huishoudelijk Reglement is geen op zichzelf staand document; het is onlosmakelijk verbonden met de Statuten van

Nadere informatie

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 17 juni 2014 F Egberts Penningmeester

Jaarverslag Publicatieverslag. Berkel-Enschot, 17 juni 2014 F Egberts Penningmeester Jaarverslag 2013 Publicatieverslag EHBO-vereniging St Alphonsus Berkel-Enschot Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord-Brabant Secretariaat: Gerardusstraat 29, 5056 JX Berkel-Enschot Voorzitter:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts nieuwsbrief@bridgedocent.nl Bekijk het archief online Nieuwsbrief 53 december 2016 Kerst- en Nieuwjaarsgroet Beste bridgedocent(e), Met veel plezier kijken we graag samen

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering STRICT d.d. 11 november 2010

Verslag Algemene Ledenvergadering STRICT d.d. 11 november 2010 Verslag Algemene Ledenvergadering STRICT d.d. 11 november 2010 Op de vergadering waren aanwezig: Jos Egberink Karin Abma George Pol Peter Fokker Boudewijn Smit Carol Moes Paul van Putten Dirk Schouten

Nadere informatie

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht

Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Provinciale Afdeling Zuid-Holland/Utrecht Secretaris: Chris Bierman, Lekboulevard 23, 3434 GK Nieuwegein Tel.. : 030-6063279, mob: 06-23821346 E-mail: info@cbierman.nl Website: http://www.vdhafdelingzuidholland.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Nuenen 16 november 2013 J.P.A.M. Donkers penningmeester. Publicatieverslag

Jaarverslag Nuenen 16 november 2013 J.P.A.M. Donkers penningmeester. Publicatieverslag Jaarverslag 2012 Nuenen 16 november 2013 J.P.A.M. Donkers penningmeester Publicatieverslag EHBO-vereniging Nuenen c.a. Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord Brabant ANBI - erkenning G-57 Secretariaat:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Club van 100

Nieuwsbrief Club van 100 Nieuwsbrief Club van 100 Nr.8 /april 2015 Initiatiefnemers Club van 100 Kees Ruyter Adrie Droste Peter Vissie Paul Schroder Henk van Briemen ================================================================

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag Publicatie verslag. Helmond, MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012 Publicatie verslag. Helmond, 26-3-2013 MW. W.J.H. van Rijt-de Krom Penningmeester EHBO vereniging Helmond Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO Noord

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement artikel 1: In het bestuur dienen de afdelingen/samenwerkingsverbanden zo evenwichtig mogelijk vertegenwoordigd te zijn. artikel 2: Indien een bestuurslid zich herkiesbaar stelt,

Nadere informatie

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling.

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. Jaarverslag 2015 Sint Anthonis, 26 januari 2016 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO vereniging Sint Anthonis Het Zwaluwstaartje Contact informatie

Nadere informatie

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom.

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom. Bijzondere Ledenvergadering 29 mei 2018 Tijdstip: 20.30 uur Locatie: t Sporthuis Agenda: 1. Opening van de bijeenkomst 2. Financiën, begroting seizoen 2018/2019 3. Contributie seizoen 2018/2019 4. Samenstelling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Medische en EHBO Stam

Huishoudelijk reglement. Medische en EHBO Stam Medische en EHBO Stam Akker 50 7671 NH Vriezenveen Huishoudelijk reglement Medische en EHBO Stam In afkortingen en spraakgebruik: MES E-mail info@mes.scouting.nl Internet http://mes.scouting.nl Doel en

Nadere informatie

Jaarverslag MCC Hardenberg 2014

Jaarverslag MCC Hardenberg 2014 Voorwoord Geachte relatie, Voor u ligt het jaarverslag van het Medisch Coördinerend Centrum Hardenberg (MCCH) 2014, een jaar waarin gebleken is dat de mogelijkheden om het MCCH meer toekomstbestendig te

Nadere informatie

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2015

stichting Er Zijn Inhoudsopgave: ANBI verantwoording 2015 stichting Er Zijn ANBI verantwoording 2015 Inhoudsopgave: 1 De naam 2 2 RSIN/fiscaal nummer 2 3 Contactgegevens 2 4 Bestuurssamenstelling en namen bestuursleden 2 5 De doelstelling 2 6 Het beleidsplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014-2015 STICHTING FIETSMAATJES KAAG EN BRAASSEM

JAARVERSLAG 2014-2015 STICHTING FIETSMAATJES KAAG EN BRAASSEM JAARVERSLAG 2014-2015 STICHTING FIETSMAATJES KAAG EN BRAASSEM Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2014-2015 van Stichting Fietsmaatjes Kaag en Braassem. Het bestuur is zeer trots om u de resultaten over

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. ProjectPak je Kans... 6 2.1 Doelgroep... 6 2.2 Doel... 6 2.3 Inhoud project... 6 Projectplan Pak je Kans 2014-2015 2

Nadere informatie

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek.

Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u het jaarverslag 2014 van de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Zuid-West Achterhoek. Mocht u over de inhoud van dit jaarverslag nog vragen hebben

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD

Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Functiebeschrijvingen Basketballvereniging FAST 4WARD Oosterhout, oktober 2006 Inhoudsopgave Pag. Voorwoord 3 Jeugdcommissie 4 Secretariaat 4 Penningmeester 5 Kascommissie 5 Publiciteitscommissie 6 Scheidsrechters

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGELEMENT

HUISHOUDELIJK REGELEMENT HUISHOUDELIJK REGELEMENT E.H.B.O. vereniging Cuijk Cuijk, 7 juli 2003. Pagina 1 Doel en middelen: ARTIKEL 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het

Nadere informatie

Beleidsplan. Birgit van Engelshoven Annemieke de Jong Jannette Lagemaat

Beleidsplan. Birgit van Engelshoven Annemieke de Jong Jannette Lagemaat 2014 Beleidsplan Birgit van Engelshoven Annemieke de Jong Jannette Lagemaat Inhoud Inleiding... 3 Doelstellingen... 4 Doel/missie van de vereniging... 4 Specifieke doelen van de vereniging... 4 Toekomstige

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Bestuurlijkheden. Van de redactie:

Bestuurlijkheden. Van de redactie: 1 3 Bestuurlijkheden De Jaarvergadering 2011 weer achter de rug. Omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, werd er om 20.15 uur gestart. 5 Afmeldingen, dus zou je zeggen: 400 aanwezigen. Maar met 50 personen

Nadere informatie