Uitnodiging Netwerkbijeenkomst met bedrijfsbezoek UITNODIGING. Vrijdag 24 juni uur Stadsgehoorzaal, Kampen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitnodiging Netwerkbijeenkomst met bedrijfsbezoek UITNODIGING. Vrijdag 24 juni 2016 11.00-16.30 uur Stadsgehoorzaal, Kampen"

Transcriptie

1 Uitnodiging Netwerkbijeenkomst met bedrijfsbezoek UITNODIGING Vrijdag 24 juni uur Stadsgehoorzaal, Kampen

2 Regio Zwolle Maand Kroon op samenwerking Deze Netwerkbijeenkomst maakt onderdeel uit van de Regio Zwolle Maand. In juni vinden vier bijeenkomsten plaats waarbij de regio zich aan ondernemers en bestuurders uit binnen- en buitenland presenteert als economische topregio. Het thema van de Regio Zwolle Maand is Kroon op samenwerking, waarmee een vervolg wordt gegeven aan het bezoek van de Koninklijke familie aan Zwolle en de presentatie van de regio tijdens Koningsdag.

3 Van harte welkom! Op 24 juni organiseren wij weer een ontmoeting tussen Eerste en Tweede Kamerleden, Europarlementariërs en de Regio Zwolle. Ook zijn er dan bedrijfsbezoeken in onze regio. Sinds 2013 komen wij het ene jaar als regio naar Den Haag en het andere jaar nodigen wij de Kamerleden uit naar onze regio te komen is het jaar dat wij de Kamerleden weer in onze regio verwelkomen. En dit jaar doen wij dit samen met VNO/NCW en MKB. De afgelopen periode is er een nauwere samenwerking ontstaan tussen de Regio Zwolle en de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe. Wij willen u als lid van de Statencommissie Economie graag meer betrekken bij de Regio Zwolle. Daarom nodigen wij u graag uit om tijdens deze netwerkbijeenkomst kennis te maken met de ontwikkelingen binnen Regio Zwolle en haar netwerk. Tijdens dit bezoek zal ieder Kamerlid worden begeleidt door één van onze ambassadeurs. Het Kamerlid kan met hem/haar in gesprek over de actuele onderwerpen in de regio en hij/zij zal het Kamerlid ook in praktische en logistieke zin begeleiden. Top De Regio Zwolle kent een vernieuwende vorm van samenwerking die steunt op vier partners: Overheid, Ondernemers, Onderwijs en Omgeving. Regio Zwolle staat in de top 3 van de best presterende economische regio s van Nederland. Deze toppositie wordt mede bereikt door de unieke combinatie van vernieuwend ondernemerschap, een stabiele infrastructuur (zowel fysiek als in netwerken), een gezonde arbeidsmarkt en een zeer prettig leefklimaat. Gemeenschappelijk, gunnen en groeien De aantrekkingskracht van de goede arbeidsmentaliteit in combinatie met een prettig leefklimaat in de regio zorgen ervoor dat veel bedrijven zich voor zeer lange tijd aan de regio (willen) binden. We kennen een goede arbeidsmentaliteit en de historisch gegroeide merkwaarden gemeenschappelijk, gunnen en groeien trekken partijen aan die betrokken zijn en vanuit samenwerking en verbinding elkaar versterken. Daardoor scoren wij als regio constant bovengemiddeld. De Regio Zwolle is als Daily Urban System een unieke regio in Nederland, waarbij 20 gemeenten, vier provincies, onderwijs, ondernemers en onderzoek grenzeloos opereren.

4 Deelnemers Deze netwerkbijeenkomst zal een ontmoeting zijn tussen: - Bestuurders van de gemeenten in de Regio Zwolle, de provincies Overijssel, Gelderland, Drenthe en Flevoland, ondernemers, onderwijs- en onderzoek partners - Leden van Statenfractie economie van de provincies, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe - Eerste en Tweede Kamerleden - Europarlementariërs Programma uur Inloop uur Welkomstwoord door Bort Koelewijn (burgemeester Kampen) uur In gesprek met Laurens de Lange (Voorzitter VNO- NCW Regio Zwolle) en Henk Jan Meijer (Voorzitter Regio Zwolle, burgemeester Zwolle). Interview door Jacco Vonhof (Voorzitter VNO-NCW Midden) uur Pitches over de bedrijfsbezoeken uur Vertrek per bus - lunch in de bus uur Start bedrijfsbezoek uur Einde bedrijfsbezoek uur Plenaire ontvangst Terugkoppeling uit de bedrijfsbezoeken. Introductie door Michaël van Straalen (voorzitter MKB Nederland) en Eddy van Hijum (gedeputeerde Overijssel) Afsluitend interview met beide inleiders door Jacco Vonhof uur Afsluiting met aansluitend netwerkborrel

5 Aanmelden en voorkeur bedrijfsbezoek Wilt u ons laten weten of u aanwezig zult zijn? Ook horen wij graag naar welk bedijfsbezoek (A, B of C) uw 1e en 2e voorkeur uitgaat. U kunt dit tot uiterlijk 3 juni a.s. mailen naar regiozwolle@zwolle.nl Locatie ontvangst Stadsgehoorzaal Kampen Burgwal 84, 8261 ES KAMPEN Parkeren U kunt gratis parkeren tegenover het NS-station (bij het politiebureau) en op de parkeerplaats van het Stadhuis aan het Burgemeester Berghuisplein. Langer betaald parkeren kan op het Meeuwenplein bij de Albert Heijn. Informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Regio Zwolle Bureau: - Kees Praamstra, Secretaris Regio Zwolle, , cj.praamstra@zwolle.nl - Irna Evers, Events en Communicatie, , i.evers@zwolle.nl Toelichting programma Bedrijfsbezoeken Tijdens deze bijeenkomst willen wij u echt laten kennismaken met de Regio Zwolle. Daarom hebben wij bedrijfsbezoeken georganiseerd waar u een keuze uit kunt maken. U kunt kiezen uit drie bedrijfsbezoeken, die in het teken zullen staan van Logistiek en Bereikbaarheid, Vrijetijdseconomie en Slimme Maakindustrie. U reist vanaf de Stadsgehoorzaal in Kampen per bus naar het te bezoeken bedrijf.

6 Wehkamp A. Wehkamp Logistiek Service Center Zwolle In de zomer van 2015 opende Zijne Majesteit de Koning in Zwolle het grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor online retail ter wereld. Met het nieuwe centrum is Wehkamp in staat haar service aan de klant op tal van manieren verder te verbeteren. Klanten krijgen hun pakketje nog dezelfde dag op iedere gewenste locatie in Nederland geleverd. Binnen 30 minuten na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending. Het nieuwe gebouw heeft een bijzondere certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland dat in 40% van de energiebehoefte voorziet. Daarnaast wordt er onder andere gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag en is een ecologische tuin aangelegd. Naast economische en commerciële doelstellingen heeft Wehkamp een MVO /duurzaamheidsbeleid dat is geënt op drie speerpunten: verantwoord inkopen, verantwoorde operations en verantwoord shoppen. Het programma zal bestaan uit een inleiding over het bedrijf door de heer Emiel Buijssen (programmamanager LSC Zwolle). Verder zijn er korte pitches over: - Port of Zwolle, de havensamenwerking tussen Zwolle, Kampen en Meppel. - Vanuit de Human Capital Agenda van de Regio Zwolle neemt Marius Woldberg (directeur van Kennispoort Regio Zwolle) u mee in de ontwikkeling van een e-commerce programma. Een vijftiental bedrijven uit de Regio Zwolle en een brede vertegenwoordiging van de HBO- en MBO - onderwijsinstellingen hebben in samenwerking met Kennispoort een 4 jarig programma ontwikkeld. - Het Logistiek Expertise Centrum (LEC) Regio Zwolle. Met behulp van een subsidie van het ministerie van SoZaWe is het LEC door ondernemers opgericht. De programmamanager Arthur Reijnders zal in het kort vertellen over deze nieuwe bundeling van activiteiten op het gebied van Logistiek en Distributie. - Aansluitend is er een rondleiding door het bedrijf.

7 B. Zuidberg Frontline Systems In de Regio Zwolle vormt de maakindustrie een belangrijke economische pijler. Diverse (familie) bedrijven zijn juist actief in de maakindustrie. De maakindustrie staat de laatste jaren in de belangstelling, omdat wordt ingezien dat deze een aanjager is van economische ontwikkeling. In 2015 is voor de derde keer de top-100 van maakbedrijven gepresenteerd, een initiatief van het magazine Management Team. Zuidberg Frontline Systems staat prominent op deze lijst. Ook won dit bedrijf in 2015 de ondernemersprijs Regio Zwolle. Een bijzonder element aan dit werkbezoek is dat u ook kennis kunt maken met een starter in de maakindustrie, te weten Flevo Engineers b.v.in Emmeloord. Eigenaar Tonny Lagendijk zal zijn ervaringen met ons delen. Waar loop je als starter tegenaan? Wat kunnen bedrijven van elkaar keren? Hoe kan de overheid de doorgroei van starters ondersteunen? Uiteraard is er gelegenheid voor discussie en inspiratie. Het bezoek wordt afgesloten met een boeiende rondleiding door het bedrijf. Hier ziet u wat mens en machine samen kunnen realiseren. Tijdens dit bezoek zal eigenaar-directeur Jeroen Zuidberg ingaan op de ontwikkeling van zijn bedrijf waarbij hij de diverse invalshoeken van het ondernemerschap zal belichten: - Vernieuwing en productontwikkeling - Samenwerking in de regio - Personeelsbeleid en sociale innovatie - Internationaal ondernemen - De rol van de overheid Zuidberg

8 Vechtdal C. Kansen voor toerisme in het Vechtdal! Het Vechtdal is het gebied tussen de Duitse grens en Zwolle. Een toeristische regio met veel topaccommodaties. En ook een gebied met veel uitdagingen. We zullen in de boot stappen bij Rederij Peters en een stukje varen op de Vecht. Tijdens deze boottrip staan twee onderdelen centraal. Eigenaar Jack van der Boon (eigenaar Camping De Koeksebelt in Ommen) ANWB-camping van het jaar 2015, zal vertellen over zijn uitdagingen. De camping ligt direct aan de Vecht. In het kader van het project Ruimte voor de rivier zal er een extra rivier worden aangelegd. Dit heeft veel gevolgen voor de camping, maar van een uitdaging is een kans gemaakt. Het tweede onderdeel is de bevaarbaarheid van de Vecht. Hierover zullen Klaas-Jan Boessenkool (directeur eigenaar van bouwbedrijf OCB en voorzitter Ondernemersvereniging Ommen (OVO) en Ron Nijhof (eigenaar restaurant De Zon) u bijpraten. Om de regio nog aantrekkelijker te maken is het noodzakelijk om de hele Vecht bevaarbaar te maken. Hierdoor kan er een verbinding worden gemaakt met het Duitse achterland. Op de heen- en terugreis zullen we u kennis laten maken met het Vechtdal Kompas en de Vechtdal Academie.

9 Plenaire afsluiting en netwerkborrel Op landelijk niveau hebben VNO/NCW en MKB Nederland een advies uitgebracht over de regionale groeiagenda. De provincie Overijssel heeft een MKB stimuleringsprogramma Versterken MKB en ondernemerschap gemaakt. Onder leiding van Jacco Vonhoff gaan Michaël van Straalen (voorzitter MKB Nederland) en Eddy van Hijum (Gedeputeerde provincie Overijssel) hierover met elkaar in gesprek. Bij dit plenaire deel sluiten zich meerdere ondernemers uit de regio aan. In de afgelopen jaren heeft VNO-NCW in het begin van de zomer een ontmoeting tussen ondernemers en politiek georganiseerd. Onder de titel Meet and Greet werden ervaringen uitgewisseld, standpunten gedeeld en afspraken gemaakt. Voor dit jaar betekent dit dat we de plenaire afsluiting en netwerkborrel van deze Netwerkdag van Regio Zwolle en de Meet and Greet van VNO-NCW aan elkaar koppelen

Stap een avond mee naar de toekomst! Regio Zwolle vierdaagse

Stap een avond mee naar de toekomst! Regio Zwolle vierdaagse Stap een avond mee naar de toekomst! Regio Zwolle vierdaagse UITNODIGING voor gemeenteraadsleden, statenleden, overheidsbestuurders, ondernemers, professionals uit het onderwijsveld en maatschappelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Regio Zwolle

Nieuwsbrief Regio Zwolle Nieuwsbrief Regio Zwolle December 2011, Special Dag van de Economie 4 november 2011 Dag van de Economie succesvol Samenwerken is ook samen investeren! Er is een noodzaak grensoverschrijdend samen te werken

Nadere informatie

Werkconferentie Toekomstverkenning Regio Zwolle UITNODIGING. 31 oktober uur Provinciehuis, Zwolle

Werkconferentie Toekomstverkenning Regio Zwolle UITNODIGING. 31 oktober uur Provinciehuis, Zwolle Werkconferentie Toekomstverkenning Regio Zwolle UITNODIGING 31 oktober 2014 9.30-16.30 uur Provinciehuis, Zwolle Waarom deze werkconferentie? Regio Zwolle doet het goed, en dat willen we graag zo houden.

Nadere informatie

Keyport 2020 breidt management team uit

Keyport 2020 breidt management team uit A.van Beerendonk Van: Keyport 2020 Verzonden: dinsdag 19 januari 2016 12:39 Aan: digitaleleeszaal Onderwerp: Keynotes #79 Keyport 2020 breidt management team uit Succesvolle

Nadere informatie

Zo werkt de Regio Zwolle!

Zo werkt de Regio Zwolle! Zo werkt de Regio Zwolle! Inleiding De Regio Zwolle wil een vernieuwende vorm van samenwerking zijn. De inhoud staat daarbij voorop. De structuur is daaraan ondergeschikt. De ordening die nodig is moet

Nadere informatie

Nieuwsbrief VNG Flevoland Augustus 2015.

Nieuwsbrief VNG Flevoland Augustus 2015. Nieuwsbrief VNG Flevoland Augustus 2015. 22 augustus 2015 Backstage Lowlands Biddinghuizen is vervallen De aanvankelijk voor 22 augustus 2015 geplande thema bijeenkomst Veiligheid bij evenementen komt

Nadere informatie

Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen

Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen The Next Step: Coalition of the Willing Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen The Next Step: Coalition of the Willing Krachten bundelen, kennis delen en allianties vormen Een regio om trots

Nadere informatie

MKB-Nederland Noord. Folder Lokale Partners

MKB-Nederland Noord. Folder Lokale Partners MKB-Nederland Noord Folder Lokale Partners Samen haar lokale partners werkt MKB-Nederland aan krachtige en effectieve lobby op lokaal niveau. Dit document legt uit wat het Lokaal Partnerschap precies inhoudt

Nadere informatie

Human Capital Tafel Logistiek in Drenthe op 3 oktober 2013

Human Capital Tafel Logistiek in Drenthe op 3 oktober 2013 Human Capital Tafel Logistiek in Drenthe op 3 oktober 2013 Op 3 oktober 2013 hebben Stenden Hogeschool en de provincie Drenthe samen met Transport en Logistiek Nederland, EVO en de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Voor iedereen: Particulieren Bedrijven Organisaties

Voor iedereen: Particulieren Bedrijven Organisaties Diny Wijnmaalen: penningmeester Diny werkt samen met diverse ondernemers op het gebied van duurzaam bouwen, energietransitie en de verduurzaming van bestaande bouw. Vanuit haar uitgebreide netwerk beschikt

Nadere informatie

UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012

UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012 UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012 Op: donderdag 12 april 2012 in Utrecht Graag nodigen wij u uit voor de eerste Stadsingenieurs G23 Netwerkdag in Utrecht. Deze dag staat vooral in het teken om

Nadere informatie

Economic Board regio Zwolle Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen

Economic Board regio Zwolle Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen Economic Board regio Zwolle 2016-2020 Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen Regio Zwolle: om trots op te zijn Focus op de toekomst: 2020 Aantal kenmerken van de Regio Zwolle Zeer strategische

Nadere informatie

De Natuurvisie Gelderland

De Natuurvisie Gelderland De Natuurvisie Gelderland Uitnodiging netwerkbijeenkomst natuur en landschap Maandag 21 november 2016 17.00-20.00 uur, Doorwerth Netwerkbijeenkomst natuur en landschap De provincie nodigt u als partner

Nadere informatie

Vooraankondiging: VBG bijeenkomst Omgevingswet op 15 februari in Waalwijk

Vooraankondiging: VBG bijeenkomst Omgevingswet op 15 februari in Waalwijk Van: Onderwerp: griffie Vooraankondiging: VBG bijeenkomst Omgevingswet op 15 februari in Waalwijk Vooraankondiging VBG bijeenkomst Omgevingswet De Vereniging Brabantse Gemeenten en De Provincie Noord-Brabant

Nadere informatie

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Vacatures. 1. De Algemene Leden Najaarsvergadering op 25 november a.s.in het stadhuis van Almere, gevolgd door de themabijeenkomst over verbonden partijen, zal voor

Nadere informatie

Economic Board regio Zwolle. Agenda Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen

Economic Board regio Zwolle. Agenda Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen Economic Board regio Zwolle Agenda 2016-2020 Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen Regio Zwolle: om trots op te zijn Focus op de toekomst: 2020 Aantal kenmerken van de Regio Zwolle Zeer

Nadere informatie

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen Zuilen Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen We willen u als bewoner van Zuilen graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in Buurthuis Zuilen op 30 september.

Nadere informatie

uitnodiging Opening 25 november 2010 14.00 uur

uitnodiging Opening 25 november 2010 14.00 uur uitnodiging Opening 25 november 2010 14.00 uur Opening van Het House of Food Geachte heer, mevrouw, Op 25 november 2010 opent het House of Food, centrum voor de voedingsindustrie in Zaandam, haar deuren.

Nadere informatie

WELKOM. 8 e netwerkbijeenkomst 27 oktober 2011

WELKOM. 8 e netwerkbijeenkomst 27 oktober 2011 WELKOM 8 e netwerkbijeenkomst 27 oktober 2011 Partners LeerWerkLoket PROGRAMMA 8e Netwerkbijeenkomst Leren & Werken 16.00 uur Welkom Jan Pieters, Hogeschool InHolland o.a. lid van de stuurgroep Leerwerkloket

Nadere informatie

DIT IS VNO-NCW. Lidmaatschap en contributie

DIT IS VNO-NCW. Lidmaatschap en contributie De Europese lobby van vno-ncw richt zich zowel op de Europese spelers in Brussel (Europese Commissie, Europees Parlement) als op de Nederlandse politiek (in Den Haag en via de Permanente Vertegenwoordiging

Nadere informatie

1. OSV is dé ondernemersvereniging voor Stichtse Vecht

1. OSV is dé ondernemersvereniging voor Stichtse Vecht Jaarbericht OSV Dit jaarbericht is een samenvatting van de activiteiten en resultaten van de OSV in 2016. Onze doelstelling is het ondernemerschap in Stichtse Vecht bevorderen. Onze toetssteen daarbij

Nadere informatie

Titel. Evaluatie Economisch Actieplan 8/12. Subtitel

Titel. Evaluatie Economisch Actieplan 8/12. Subtitel Titel Evaluatie Economisch Actieplan 8/12 Subtitel Doel van het Economisch Actieplan behouden en stimuleren van de bedrijvigheid; verbeteren van het (gemeentelijk)ondernemersklimaat; onderhouden van goede

Nadere informatie

ffi i"$j'' Þffi,q lilíyjf,fil i',, Uitnodiging LTO Noord ledendag Dinsdag 30 juni 2015 'Van producent naar ambassadeur' l:i'.].tt,., I '-'l''it,,.

ffi i$j'' Þffi,q lilíyjf,fil i',, Uitnodiging LTO Noord ledendag Dinsdag 30 juni 2015 'Van producent naar ambassadeur' l:i'.].tt,., I '-'l''it,,. r..o b t rl,'. Ù ñ 4 ry ffi I Uitnodiging LTO Noord ledendag Dinsdag 30 juni 2015 'Van producent naar ambassadeur' '-'l''it,,.j l:i'.].tt,., I li ii:, r'i,rìi i1 1'*! l"l l i i; i"$j'' Þffi,q lilíyjf,fil

Nadere informatie

HANDELSMISSIE ARUBA CURAÇAO. 12 november t/m 16 november 2018

HANDELSMISSIE ARUBA CURAÇAO. 12 november t/m 16 november 2018 HANDELSMISSIE ARUBA CURAÇAO 12 november t/m 16 november 2018 ORGANISATIE WOMEN ENTREPRENEURS NETHERLANDS Carmen Breeveld, Voorzitter https://www.carmenbreeveld.com/ Eveline-Carolina van Straten, Secretaris

Nadere informatie

Topsectoren. Hoe & Waarom

Topsectoren. Hoe & Waarom Topsectoren Hoe & Waarom 1 Index Waarom de topsectorenaanpak? 3 Wat is het internationale belang? 4 Hoe werken de topsectoren samen? 5 Wat is de rol voor het MKB in de topsectoren? 6 Wat is de rol van

Nadere informatie

Hightech Talent Masterclass

Hightech Talent Masterclass Hightech Talent Masterclass Doelstelling 3 Technische professionals leren anders Praktijkgerichte samenwerking Individueel Assessment Masterclass overzicht 6 Wat levert dit programma de deelnemers op?

Nadere informatie

AGENDA. Bestuursleden VNG Flevoland. beste mensen

AGENDA. Bestuursleden VNG Flevoland. beste mensen Dronten 29 juni 2012 Verzonden 29 juni 2012 Uw brief van -- Uw kenmerk -- Inlichtingen De heer Belgraver Bestuursleden VNG Flevoland VNG Flevoland Postbus 100 8250 AC Dronten T:0321-388451 F:0321-313130

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone

Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone Gebiedsontwikkeling Kinderdijk Herontwikkeling entreezone Programma Fatih Ozdere Algemene introductie Samenwerking met Alblasserdam en SWEK Financien Lennart Graaff - procesmanager Proces project Gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Waterveilig en klimaatbestendig bouwen, wonen en leven

Waterveilig en klimaatbestendig bouwen, wonen en leven Uitnodiging Werkconferentie IJssel-Vechtdelta Waterveilig en klimaatbestendig bouwen, wonen en leven Uitvoering met partners in de praktijk WOENSDAG 9 MAART 2016 VAN DER VALKHOTEL IN ZWOLLE IJssel- Vechtdelta

Nadere informatie

Intentieovereenkomst

Intentieovereenkomst Intentieovereenkomst Actieprogramma Economie Gouda 2014 en 2015 28 januari 2014 Intentieovereenkomst samenwerking Gemeente Gouda Gouda Onderneemt! in het kader van het Actieprogramma Economie Gouda 2014

Nadere informatie

SNN <communicatie=snn.eu@mail203.atl81.rsgsv.net> namens SNN <communicatie@snn.eu> Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan:

SNN <communicatie=snn.eu@mail203.atl81.rsgsv.net> namens SNN <communicatie@snn.eu> Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan: Rienks, Diane Van: SNN namens SNN Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Waar verdient

Nadere informatie

Hightech Talent Masterclass

Hightech Talent Masterclass Hightech Talent Masterclass Doelstelling 3 Technische professionals leren anders Praktijkgerichte samenwerking Individueel Assessment Masterclass overzicht 6 Wat levert dit programma de deelnemers op?

Nadere informatie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stimuleert Europa de regionale

Nadere informatie

Van strategische ligging naar strategische positie. Henk Rosman directeur REWIN West Brabant

Van strategische ligging naar strategische positie. Henk Rosman directeur REWIN West Brabant Van strategische ligging naar strategische positie 17 mei 2017 Henk Rosman directeur REWIN West Brabant Context: de uitdaging Globalisering = internationale concurrentieslag Sleutel: innovatie en vernieuwing

Nadere informatie

dé communicatiekans van 2015

dé communicatiekans van 2015 - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2015 X-OVER X-OVER OVERSTEKENDE ONDERNEMERS De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015 DATUM 18 mei 2015 PLAATS Enschede, kamer H 3.00 TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer G.J. de Graaf SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 De heren G.J. de Graaf, J.H. Coes, H. van Agteren, R.G. Welten, M. Sijbom

Nadere informatie

Verslag Ondernemersraad

Verslag Ondernemersraad Verslag Ondernemersraad Datum Locatie Tijdstip Thema Aanwezig 5 maart Raadzaal 14.00 uur Ondernemersklimaat 115 ondernemers uit Kampen en kernen Welkom Burgemeester Bort Koelewijn heet iedereen welkom.

Nadere informatie

The perfect fit 20 MAART 2013. 10 % vroegboekkorting. Der Aa-kerk Groningen

The perfect fit 20 MAART 2013. 10 % vroegboekkorting. Der Aa-kerk Groningen The perfect fit Hoe vind je werknemers die in alle opzichten bij uw organisatie passen? Jong talent dat nu én in de toekomst het verschil maakt? Ontmoet hoger opgeleid talent en doe nieuwe inspiratie op

Nadere informatie

Mediagegevens 2018 Groeiregio Zwolle

Mediagegevens 2018 Groeiregio Zwolle MEDIAGEGEVENS 2018 Mediagegevens 2018 Groeiregio Zwolle MAGAZINES EEN BRUISEND EN INNOVATIEF OVERZICHT VAN SPORT EN LIFESTYLE IN DE GROEIREGIO ZWOLLE INTERVIEWS REPORTAGES PHOTO SHOOTS INSIDE INFORMATION

Nadere informatie

Economische toplocatie van Nederland

Economische toplocatie van Nederland Economische toplocatie van Nederland REGIO ZWOLLE, EEN INLEIDING Als één van de sterkst groeiende economische regio s vormt Regio Zwolle de verbindende schakel tussen West-, Oost- en Noord-Nederland. Bestaande

Nadere informatie

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 25 september 2018

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 25 september 2018 Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 25 september 2018 Ingekomen van en activiteit: Afgevaardigde: VNG Smart Society meets Design samen organiseren

Nadere informatie

Noordoost Fryslân Maakt Verschil!

Noordoost Fryslân Maakt Verschil! Noordoost Fryslân Maakt Verschil! Marga Waanders - 26 januari 2017 Netwerk Noordoost Gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel, de provincie

Nadere informatie

Beleidscommissie Strategische raadsagenda. Visie op positionering Harderwijk 9 februari 2017

Beleidscommissie Strategische raadsagenda. Visie op positionering Harderwijk 9 februari 2017 Beleidscommissie Strategische raadsagenda Visie op positionering Harderwijk 9 februari 2017 Opdracht strategische raadsagenda Wat willen we bereiken: Visie op de positionering van Harderwijk in de context

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2017 v2.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

Beheerders aan het woord

Beheerders aan het woord Beheerders aan het woord Uitnodiging netwerkbijeenkomst natuur en landschap Maandag 11 april 2016 17.00-20.00 uur, Doorwerth Netwerkbijeenkomst natuur en landschap De provincie nodigt u als partner van

Nadere informatie

De Kracht van het Ondernemerscollectief. Maandag 12 november

De Kracht van het Ondernemerscollectief. Maandag 12 november De Kracht van het Ondernemerscollectief Maandag 12 november Netwerkbijeenkomst 14.15 uur: 14.25 uur: 14.55 uur: 15.10 uur: 15.40 uur: 16.20 uur: 16.45 uur: 17.00 uur: Welkom! Daphne Hagen Pauze Farzad

Nadere informatie

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 28 maart 2017

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 28 maart 2017 Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 28 maart 2017 Ingekomen van en activiteit: Afgevaardigde: Minister van Infrastructuur en Milieu Bestuurdersbijeenkomst

Nadere informatie

Economic Board regio Zwolle Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen

Economic Board regio Zwolle Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen Economic Board regio Zwolle 2016-2020 Kennis delen, krachten bundelen en allianties vormen Regio Zwolle: om trots op te zijn Aantal kenmerken van de regio Zwolle Zeer strategische ligging 20% regionaal

Nadere informatie

Cluster Agro en Food Regio Zwolle

Cluster Agro en Food Regio Zwolle Cluster Agro en Food Regio Zwolle Dé proeftuin voor duurzame, innovatieve systemen en nieuwe verdienmodellen: een living lab voor Agro en Food Cluster Agro en Food Regio Zwolle Werk en innovatie Sterk

Nadere informatie

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING

YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING YOUNG BUSINESS CLUB ACHILLES 29 UITNODIGING VOORWOORD Beste young professional, Achilles 29 nodigt je uit op zondag 9 maart, tijdens de wedstrijd Achilles 29 - VVV Venlo, kennis te maken met onze voetbalvereniging.

Nadere informatie

Zeeuws Subsidie Team

Zeeuws Subsidie Team Zeeuws Subsidie Team intro Intro: Zeeland periferie? Intro: Zeeland periferie? 1:30 Intro: Zeeland periferie? 1:30 2:00 Intro: Zeeland periferie? 1:30 2:00 4:00 Intro: Zeeland periferie? 2:30 tot 3:00

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Kenmerk: KP/AvdM/2013

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Kenmerk: KP/AvdM/2013 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Kenmerk: KP/AvdM/2013 DE ONDERGETEKENDEN ( PARTIJEN ): 1. Provincie Overijssel gevestigd te Zwolle en tevens kantoor houdend te Zwolle, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Dit is MKB-Nederland. Aanbod Lokale Partners

Dit is MKB-Nederland. Aanbod Lokale Partners Dit is MKB-Nederland Aanbod Lokale Partners Samen haar lokale partners werkt MKB- Nederland aan krachtige en effectieve lobby op lokaal niveau. Dit document legt uit wat het Lokaal Partnerschap precies

Nadere informatie

De Vereniging Brabantse Gemeenten en Provincie Noord-Brabant slaan de handen ineen om te komen tot een gezamenlijk Brabantse Omgevingsvisie.

De Vereniging Brabantse Gemeenten en Provincie Noord-Brabant slaan de handen ineen om te komen tot een gezamenlijk Brabantse Omgevingsvisie. VBG bijeenkomst Omgevingswet De Vereniging Brabantse Gemeenten en Provincie Noord-Brabant slaan de handen ineen om te komen tot een gezamenlijk Brabantse Omgevingsvisie. Tijdens de interactieve themabijeenkomst

Nadere informatie

Duurzaam groeien en vernieuwen

Duurzaam groeien en vernieuwen Symposium Duurzaam groeien en vernieuwen 05 02 13 Wat leert de Monitor Duurzaam Nederland en hoe kan Nederland werken aan duurzame groei? Dinsdag 5 februari 2013, 13.30-18.00 uur Centraal Bureau voor de

Nadere informatie

Lean and Green Personal Mobility

Lean and Green Personal Mobility Lean and Green Personal Mobility Connekt heeft in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu het programma Lean and Green ontwikkeld voor duurzame mobiliteit. Sinds de introductie in

Nadere informatie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie

Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Europese EFRO-subsidies voor innovatie en CO 2 -reductie Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) stimuleert Europa de regionale

Nadere informatie

4 maart 2019 Auteur: Jeroen Kester. Onderzoek: Binding met provincie

4 maart 2019 Auteur: Jeroen Kester. Onderzoek: Binding met provincie 4 maart 2019 Auteur: Jeroen Kester Onderzoek: Binding met provincie Samenvatting Provinciale politici nauwelijks bekend bij inwoners Op 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Maar inwoners

Nadere informatie

Focus op bewezen en veelbelovende sectoren

Focus op bewezen en veelbelovende sectoren Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Zwolle: economische topregio die werkt 1.1 Pak maatschappelijke opgaven op 1.2 Vorm nieuwe economische agenda Regio Zwolle 3 4 5 Hoofdstuk 2 Focus op bewezen en veelbelovende

Nadere informatie

De toekomst van het wonen is niet van gisteren

De toekomst van het wonen is niet van gisteren Uitnodiging SVn Deelnemersbijeenkomst De toekomst van het wonen is niet van gisteren Donderdagmiddag 6 november 2014 Media Plaza Jaarbeurs Utrecht Welkom U bent van harte welkom op de negende SVn Deelnemersbijeenkomst!

Nadere informatie

Uitnodiging. Ontmoeten en ontwerpen in de tuinen van Appeltern

Uitnodiging. Ontmoeten en ontwerpen in de tuinen van Appeltern . Uitnodiging Ontmoeten en ontwerpen in de tuinen van Appeltern Uitnodiging @PIT (voorlopige werktitel) Datum: 12 april 2013 ( http://www.appeltern.nl ) (zie routebeschrijving op hun site) Plaats: De Tuinen

Nadere informatie

D-NL Unternehmer-Abend

D-NL Unternehmer-Abend D-NL Unternehmer-Abend Ter voorbereiding op de Duits-Nederlandse Ondernemer Plaza 2015 Donderdag 11 september 2014 Messe- und Kongresszentrum Kalkar Een van deze stoelen is voor u gereserveerd! Graag ontvangen

Nadere informatie

Doel Doel van het programma VvW:

Doel Doel van het programma VvW: Doel Doel van het programma VvW: Een strategie en bijbehorende actielijnen opleveren en (laten) uitvoeren ten behoeve van de gewenste economische structuurversterking van de Vierkant voor Werk regio. Dit

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Dit is MKB-Nederland. Aanbod lokaal partners

Dit is MKB-Nederland. Aanbod lokaal partners Dit is MKB-Nederland Aanbod lokaal partners Samen haar lokaal partners werkt MKB- Nederland aan krachtige en effectieve lobby op lokaal niveau. Dit document legt uit wat het lokaal partnerschap precies

Nadere informatie

OSO congres donderdag 8 november 2012 in Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof te Tiel.

OSO congres donderdag 8 november 2012 in Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof te Tiel. . Uitnodiging juni 2012 OSO congres donderdag 8 november 2012 in Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof te Tiel. "Water als toeristisch en recreatief verdienmodel; mogelijkheden en maatschappelijke verantwoordelijkheden

Nadere informatie

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal

PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES. Vrijdag 19 mei 2017 Papendal PROGRAMMA VOORJAARSCONGRES Vrijdag 19 mei 2017 Papendal VOORJAARSCONGRES 2017 Op vrijdag 19 mei vindt het voorjaarscongres van de VVD-Bestuurdersvereniging plaats in Congrescentrum Papendal in Arnhem.

Nadere informatie

Dinalog: What s in it for me?

Dinalog: What s in it for me? KDC HAN 31 januari 2013 Dinalog: What s in it for me? door: Harry van den Hoff - Dinalog Harry van den Hoff Programma Manager MKB & Kennisverspreiding 076 5315305 vandenhoff@dinalog.nl 31 jan 2013 Ambitie

Nadere informatie

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst

Europees Sociaal Fonds. Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Ondernemen INHOLLAND. biedt haar kennis, vraagt uw expertise. Samen boeken we winst Mede mogelijk gemaakt door Europese Unie, Europees Sociaal Fonds Ondernemen INHOLLAND biedt haar kennis, vraagt uw expertise Samen boeken we winst Dubbele winst Welke zaken houden uw organisatie bezig?

Nadere informatie

Werkplan regio Zwolle 2012. Grenzeloos in beweging

Werkplan regio Zwolle 2012. Grenzeloos in beweging Werkplan regio Zwolle 2012 Grenzeloos in beweging 1 2 Inhoud p.4 De regio Zwolle p.6 Bestuurlijke samenwerking p.8 Opgaven p.14 Bestuurlijke organisatie p.18 Ambtelijke organisatie p.20 Communicatie 3

Nadere informatie

Keynotes #95. Beerendonk van, André (PJA) Online bekijken

Keynotes #95. Beerendonk van, André (PJA) Online bekijken Beerendonk van, André (PJA) Van: Keyport 2020 namens Keyport 2020 Verzonden: dinsdag 11 oktober 2016 12:52 Aan: digitaleleeszaal

Nadere informatie

Krimp(kans)regio Economic Board Noordoost Fryslân Living Lab Kenniswerkplaats Verbinden Netwerkorganisatie

Krimp(kans)regio Economic Board Noordoost Fryslân Living Lab Kenniswerkplaats Verbinden Netwerkorganisatie Kenniscentrum Innovatie Samenwerken Delen Inspiratie Projectpartner ANNO II Dwaande ambassadeurs Krimp(kans)regio Economic Board Noordoost Fryslân Living Lab Kenniswerkplaats Verbinden Netwerkorganisatie

Nadere informatie

Bemanning paraat voor Water Rijk.

Bemanning paraat voor Water Rijk. Bemanning paraat voor Water Rijk www.kenniscentrumtoerisme.nl/waterrijk Vaarroutekaart 13 oktober 2011 Ontvangst Stand van zaken Water Rijk Deltagids Vaarroutekaart Aquavitesse afsluiting Bemanning paraat

Nadere informatie

... where sustainability evolves! i.s.m TRAINING DUURZAAM ONDERNEMEN

... where sustainability evolves! i.s.m TRAINING DUURZAAM ONDERNEMEN ... where sustainability evolves! i.s.m TRAINING DUURZAAM ONDERNEMEN DUURZAAM ONDERNEMEN IS DE TOEKOMST WILCO DE RUITER, TARKETT 2. TARKETT Tarkett heeft een leidende positie op het gebied van milieuvriendelijke

Nadere informatie

5. Provinciale organisatie

5. Provinciale organisatie 5. Provinciale organisatie 212 Het bestuur van de provincie wordt gevormd door een algemeen bestuur (Provinciale Staten) en een dagelijks bestuur (College van Gedeputeerde Staten). 5.1 Provinciale Staten

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

Impressie raadsactiviteit

Impressie raadsactiviteit Impressie raadsactiviteit Wanneer? Maandag 9 januari 2017 Waar? Rozet, Arnhem Tijd? 17.30 22.00 Wie? Gemeenteraden Arnhem en Nijmegen Waarom? Ontmoeten Thema: 'Regionale samenwerking' Maandagavond, 9 januari

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Lokale Economie

Verslag themabijeenkomst Lokale Economie Verslag themabijeenkomst Lokale Economie Datum bijeenkomst: 20 november 2012 Auteur: Els Holsappel Locatie: Tjark Riks Centrum Eerbeek Aanwezig: ca 50 deelnemers Doel bijeenkomst Verdiepingsslag op het

Nadere informatie

Bemanning paraat voor Water Rijk

Bemanning paraat voor Water Rijk Bemanning paraat voor Water Rijk www.kenniscentrumtoerisme.nl/waterrijk Aanleiding Op zoek naar manieren om toerisme in Zuidwest- Nederland structureel te versterken. Aanpak Regionale beeldverhalen : toerisme

Nadere informatie

Kaders in Veiligheid

Kaders in Veiligheid doorkiesnummer (070) 373 8262 onderwerp bijeenkomst voor raadsleden uw kenmerk ons kenmerk bijlage(n) programma / aanmeldformulier datum 3 1 oktober 2006 Geachte heer/mevrouw, De Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

Uitnodiging ZON 2-daagse 9 en 10 december 2010

Uitnodiging ZON 2-daagse 9 en 10 december 2010 Uitnodiging ZON 2-daagse 9 en 10 december 2010 Spaar het milieu! Print deze uitnodiging alleen als het nodig is. Zuid Holland Datum: 9 en 10 december 2010 Locatie: Weizigt NMC & Villa Augustus te Dordrecht

Nadere informatie

Nieuws van het bestuur. In de Spotlights

Nieuws van het bestuur. In de Spotlights pagina 1 van 5 Subscribe Share Past Issues Tra OVLR Nieuwsbrief 9-2016 View this email in your browser Nieuws van het bestuur OVLR-Café 24 oktober 2016 Ooit al eens achter de schermen van een ambachtelijke

Nadere informatie

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen! Aan: De burgemeesters De gemeenteraadsleden en ondersteuners van de fracties De griffiers en medewerkers van de griffie De lokale bestuurders van politieke partijen Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging

Nadere informatie

Uitnodiging en programma Schetsschuit. Blauwzaam Lint. Een initiatief van: Nationale Bomenbank bv Stichting Blauwzaam

Uitnodiging en programma Schetsschuit. Blauwzaam Lint. Een initiatief van: Nationale Bomenbank bv Stichting Blauwzaam Uitnodiging en programma Schetsschuit Blauwzaam Lint Een initiatief van: Nationale Bomenbank bv Stichting Blauwzaam in samenwerking met de Rijksoverheid Een initiatief van: Stichting Blauwzaam is een initiatief

Nadere informatie

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente 1 Nieuwjaarstoespraak Soester Zakenkring Dames en heren, Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Soest. En ook vanavond hoop ik met diegene die ik nog niet

Nadere informatie

RAADSBRIEF ONDERWERP. KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie

RAADSBRIEF ONDERWERP. KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie RAADSBRIEF ONDERWERP Beantwoording van de motie werkbudget economie KENNISNEMEN VAN Invulling werkbudget economie INLEIDING De aanleiding van deze raadsbrief is dat in 2016 besloten is om de OZB op panden

Nadere informatie

Samen sterker voor Woudenberg!

Samen sterker voor Woudenberg! Kick-off bijeenkomst Samen sterker voor Woudenberg! WELKOM Brainstorm-avond Samen Sterker voor Woudenberg DES Woudenberg RBT Heuvelrug & Vallei woensdag 16 september 2015 Agenda 19.00 u Inloop & ontvangst

Nadere informatie

MeerBusiness Zaanstreek Waterland december

MeerBusiness Zaanstreek Waterland december Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen of de foto's niet bekijken? Klik hier om de nieuwsbrief via onze website te bekijken. MeerBusiness Raad van aanbeveling Partners Sponsors Contact MeerBusiness Zaanstreek

Nadere informatie

Inhoud presentatie Cohesiebeleid 2014-2020 Situatie 2007-2013 Uitdaging 2014-2020 EU2020

Inhoud presentatie Cohesiebeleid 2014-2020 Situatie 2007-2013 Uitdaging 2014-2020 EU2020 OP EFRO OOST-NEDERLAND 2014-2020PRESENTATIE KENNISPARK, 23 APRIL 2014 JOLANDA VROLIJK, PROGRAMMAMANAGER EFRO OP EFRO Oost-Nederland 2014-2020 Inhoud presentatie 1. Inleiding Europese Fondsen: cohesie beleid

Nadere informatie

Ondernemersbijeenkomst & haringparty

Ondernemersbijeenkomst & haringparty Ondernemersbijeenkomst & haringparty Uitnodiging vrijdag 30 juni 2017 Uitnodiging: vrijdag 30 juni 2017 Burgemeester en wethouders van Weert en de redactie van Zakenblad Weerterland & Cranendonck nodigen

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Derde ondernemersavond 21 oktober 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik proces en resultaat 19:40 Plenaire

Nadere informatie

Stads- en retailcongres op 5 maart 2018

Stads- en retailcongres op 5 maart 2018 Stads- en retailcongres op 5 maart 2018 Programma Gedurende de middag en avond kun je een bezoekje brengen aan de stadsexpositie. De stadsexpositie biedt je concrete voorbeelden van initiatieven en projecten

Nadere informatie

Uitnodiging Voorjaarscongres 2012

Uitnodiging Voorjaarscongres 2012 Uitnodiging Voorjaarscongres 2012 Bouwen aan vertrouwen Donderdag 24 mei 2012 Aanvang 10.00 uur Stadshuis Nieuwegein Welkom in Nieuwegein Als burgemeester van Nieuwegein heet ik u graag van harte welkom

Nadere informatie

mini-symposium Autisme en MKB

mini-symposium Autisme en MKB mini-symposium Autisme en MKB 25 februari 2015: 13.00 uur - 18.00 uur Rabobank Nederland Utrecht Willem van Spaendonck (kwartiermaker Autisme en Werk) en Onbeperkt aan de Slag organiseren het eerste mini-symposium

Nadere informatie

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een Samenvatting In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een tentoonstelling/expo, die de parels van Maastrichts ondernemerschap laat zien. De hoofddoelstelling

Nadere informatie

Samen werken aan Sterk Brabants Technisch Onderwijs

Samen werken aan Sterk Brabants Technisch Onderwijs Samen werken aan Sterk Brabants Technisch Onderwijs Bijeenkomst Provinciehuis s Hertogenbosch - 24 september 2018 27-06-2018 1 Programma 14.45-15.45 Plenair programma, met onder andere: Gedeputeerde Economie

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 20 december 2011 Tijd:

Nadere informatie

E-Fulfilment Hub rijgt successen aan elkaar

E-Fulfilment Hub rijgt successen aan elkaar pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Keynote #113 Online bekijken E-Fulfilment Hub rijgt successen aan elkaar Ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen uit de Keyport-regio lanceerden begin november

Nadere informatie

Oplossingen. ambtelijke mobiliteit

Oplossingen. ambtelijke mobiliteit Oplossingen voor ambtelijke mobiliteit Regionale expertisebijeenkomsten Hoe organiseer ik ambtelijke mobiliteit? Van vraagstuk naar frictie 2 Platform Ambtelijke Mobiliteit Platform Ambtelijke Mobiliteit

Nadere informatie

17 april Algemene Ledenvergadering

17 april Algemene Ledenvergadering 17 april 2014 Algemene Ledenvergadering Programma 12.00 uur: Ontvangst 12.30 uur: Welkomstwoord Frans. J. Muller (voorzitter VNT) 12.45-13.44 uur: Lunch 13.45-14.00 uur: Introductie Oostenrijkse ambassade

Nadere informatie