Apsara India vzw Clarissenstraat Gent Telefoon: 09/ GSM: 0477/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Apsara India vzw Clarissenstraat 42 9000 Gent Telefoon: 09/220.79.59 GSM: 0477/67.29.26 www.apsara-india.be email: urvasi.nritya@gmail."

Transcriptie

1 Apsara India vzw Clarissenstraat Gent Telefoon: 09/ GSM: 0477/ Nieuwsbrief nr Apsara nieuws Miet in India India-week aan de Universiteit van Hasselt Miet te gast bij Radio 1 Internationale vrouwendag op 8 maart Saraswati Puja te Brussel India nieuws Betoverende Kathak in het Zuiderpershuis Santhal Family - Moderne Indiase sculptuur in Antwerpen Cinema Novo te Brugge Apsara India in de Indische pers A dancing sensation from Belgium Belgian dancer hails Bharata Natyam Defined, but not bound, by her sex

2 Dag beste lezer, Heeft Apsara een winterslaapje achter de rug? Nee, we hadden deze keer een andere reden om even niet in de pen te kruipen. Miet trok naar India tijdens de maanden december en januari om er nieuwe dansitems aan te leren. Deze keer concentreerde zij zich niet enkel op Bharata Natyam maar ook op Kuchipudi en Bollywood. Ze trad ook enkele malen op in India en dit met groot mediasucces. Ze verscheen in de kranten en op televisie. Meer daarover kan je verder in de nieuwsbrief lezen. Ook de krantenartikels werden voor deze gelegenheid bij de nieuwsbrief gevoegd. Apsara India is alweer volop aan de slag dus we laten je niet langer wachten op het nieuws. Veel leesplezier! Jolien Van de Velde Medewerkster communicatie APSARA NIEUWS Miet in India Van 13 december tot 25 januari was Miet in alweer te gast in India. Ze volgde meermaals per dag les en leerde heel wat nieuwe items die ze onmiddellijk voor publiek kon brengen. Miet trad samen op met haar goeroe en nog enkele van zijn leerlingen in Pondicherry. Ze waren te gast in het Kailash Beach Resort waar vooral buitenlandse gasten verbleven, waaronder hooggeplaatste gasten van de Franse ambassade. Ze trad ook voor een tweede maal op in Pondicherry. Het publiek en vooral de organisator was enthousiast over Miet s dansprestaties. Apsara India werd de hele avond in de schijnwerpers gezet. De organisator, Raj de Condappa, overlaadde onze organisatie met bloemen. Hij is een speciaal man met een groot hart voor de Indische cultuur, in het bijzonder voor Indische dans. Raj richtte het Kailash Beach Resort op en daarnaast heeft hij nog een uitgeverij in Parijs onder de naam Editions Kailash. Maar haar danssucces bleef niet tot Pondicherry beperkt. Miet kon op heel wat persaandacht rekenen in Kotagiri. Daar trad ze op voor de Lion s Club. Er waren maar liefs 4 televisiestations aanwezig waaronder Jaya TV, Sun TV, om dit gebeuren vast te leggen. En ook de schrijvende pers was van de partij. Zo werd ontvangen als een echte ster en ze gaf zelfs een heuse persconferentie. In de bijlage van deze nieuwsbrief kan je trouwens de 2 artikels lezen waarin Miet lovende kritiek oogst over haar optreden. Klik hier om de artikels te lezen: A dancing sensation from Belgium en Belgian dancer hails Bharata Natyam. Ze werd door deze media-aandacht dan ook wel opgemerkt in Chennai. De dag na de televisie-uitzending werd ze door verschillende personen herkend. En ook in Chennai stond ze op het podium en dan nog wel in het prestigieuze Accord Hotel. Daar trad ze samen op met haar goeroe in het kader van Ramp to Stop Aids. De voorstelling ging niet ongemerkt voorbij want de zender SS Music legde alles vast.

3 Ze leerde heel wat prachtige nieuwe items bij waaronder een Kuchipudi-item over Shiva, een nieuwe Tillana (Bharata Natyam) en een Bollywood-item. Ze bracht ook twee nieuwe kostuums mee uit India: een Bharata Natyam kostuum in oranje-zwart en een prachtig kostuum geïnspireerd door de prachtige gewaden van Umrao Jaan, in een Noord-Indische Kathak-stijl. Deze keer was Miet echter niet alleen. Twee van haar leerlingen vergezelden haar met het doel om ook lessen te volgen in deze Indische dansmetropool. Karin en Jolien leerden een dansstuk over de god Vishnu en zijn verschijningsvorm Krishna. Karin volgde ondertussen ook muzieklessen karnatische fluit. Samen prijkten met goeroe Lakshya de drie in de krant Ergo. Als je meer wil weten, lees dan volgend artikel: Defined, but not bound, by her sex De dansgroep zal nu nog meer schitteren want zij lieten zich ook een traditionele juwelenset aanpassen en één van hen liet zich ook een heus danskostuum aanmeten. Er werden ook heel wat inkopen ingeslagen zodat iedere danseres bij Apsara kan schitteren op het podium. India-week aan de Universiteit van Hasselt Op 25 februari traden Miet en haar leerlinge Jolien op tijdens de India-week georganiseerd door de studenten geneeskunde van de Universiteit van Hasselt. De faculteit werk samen met de Institute for Indian Mother &Child (in Sonarpur Thegharia, West Bengalen, India) waarbij Dr. Sujit en Dr. Jan Gysen belangrijke stuwkrachten zijn achter dit instituut. De studenten gaan deze zomer op stage in de ziekenhuizen van deze organisatie om er hun kennis toe te passen. Om dit allemaal te realiseren, werd er een benefietweek op poten gezet om de studenten en de organisatie financieel dit project mogelijk te maken. Miet Bleyen met haar leerlinge Jolien Van de Velde samen op de foto met Dr. Sujit en Dr. Jan Gysen.

4 Miet te gast bij Radio 1 Op 14 februari was Miet te gast in de studio s van Radio 1. Op deze Valentijnsdag ging het namelijk over de Kama Sutra en de misverstanden die errond hangen. In het programma Mezzo babbelde ze met presentatrice Ruth Joos honderduit over wat de Kama Sutra nu eigenlijk is en in welke context je deze moet plaatsen. Het leverde een heel interessant stukje radio op. En hopelijk heeft Miet hierdoor wel een ander licht op dit beroemde (en misschien toch ook wel beruchte) werk laten schijnen. Internationale vrouwendag op 8 maart Op 8 maart is het internationale vrouwendag. Op deze dag wordt er stilgestaan met de situatie van de vrouw overal ter wereld. In Gent organiseert het OBSG (Ontmoetingscentrum voor Buitenlanse Studenten in Gent) een hele namiddag rond de positie van de vrouw. Miet zal de namiddag inluiden met dans en een kleine puja. Daarna volgen er discussie en beschouwingen met onder mee Jeanne Devos. Er zullen heel wat vrouwen van verschillende nationaliteiten aanwezig zijn. De namiddag gaat door in de Club van Eyck hal van het OBSG, Kortrijksesteenweg 500, 9000 Gent, heel dicht bij het Sint Pieters station. Let wel op, dit evenement is for women only. Mocht je een bezoekje komen brengen, kleed je dan in de traditionele kledij waarvan je vandaan komt. Saraswati Puja te Brussel Op 9 maart organiseert het Brussels Puja Committee de Saraswati Puja, één van de grootste puja-vieringen in Europa. Deze dag is gewijd aan Saraswati, de godin van de wijsheid, kennis en kunst. Er worden rituelen uitgevoerd ter ere van haar en daarna kan je je een hele namiddag vergapen aan Indische dans, muziek en andere kunstvormen. Dit jaar neemt ook Apsara India deel aan het culturele feest. Miet zal haar nieuw aangeleerde Kuchipudi-item over Shiva brengen. Haar leerlingen brengen ook een dans ter ere van Shiva. Het evenement gaat door in het Centre Lumen, Chaussée de Boondaal 38, 1050 Brussel (Elsene). De dag begint om 11u en het einddiner is voorzien rond 20u. Miet en haar leerlingen zullen optreden tussen 18u30 en 19u30.

5 INDIA NIEUWS Betoverende Kathak in het Zuiderpershuis Op 29 maart is Kathak-danseres Aditi Mangaldas te gast in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Ze is op dit moment één van de grote dames van de Indiase dansstijl. Op een verrassende en verfrissende wijze verwerkt ze nieuwe dansinvloeden in deze traditionele dansvorm waardoor deze naar een nieuwe hoogte gestuwd wordt. In de traditionele structuren verandert ze het ritme op onverwachte momenten en ze stopt oude verhalen in een nieuw kleedje door moderne poëzie te gebruiken. In India krijgt ze lovende kritieken over haar inventieve, vernieuwende choreografieën en haar verfijnde danstechniek. Praktisch Waar? Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, Antwerpen Wanneer? Zaterdag 29 maart om 20u30 Tickets? 12 euro in VVK - 15 euro ADK (er is een reductietarief: 9 euro VVK - 11euro ADK) Reservatie? Reserveren kan als volgt: via het bureau Timmerwerfstraat 14, Antwerpen, op het nummer 03/ of via het volgende mailadres: reservatie@zuiderpershuis.be Santhal Family - Moderne Indiase sculptuur in Antwerpen In het Antwerpse MuHKA loopt nog tot 4 mei de tentoonstelling Santhal Family - Stellingen omtrent een Indiase sculptuur. Dit museum haalde in 2006 Grant Watson binnen in z n team, een vooraanstaande expert in hedendaagse Indiase kunst. Hij volgt de Indiase kunstscène al ruim 15 jaar. Met deze tentoonstelling stelt hij niet enkel een overzicht op van de Indiase kunst. Hij bouwde voor dit project op het werk van de Indiase kunstenaar Ramkinkar Baij die het beeldhouwwerk SANTHAL FAMILY bedacht. Deze expo gaat over de bijzondere plaats die het werk inneemt in de Indiase kunstgeschiedenis en de relevantie ervan voor hedendaagse Indiase en niet-indiase kunstenaars. Je kan nog tot 4 mei deze werken bewonderen. Praktisch Waar? MuHKA, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen Wanneer? De expo loopt nog tot 4 mei. Het museum is open van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10u tot 17u Tickets? 6 euro (kortingstarief op aanvraag) Meer info?.

6 Cinema Novo te Brugge Nog tot 16 maart kan je in Brugge terecht voor het filmfestival Cinema Novo. Al 25 jaar brengt het festival film uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika. De interesse voor de films uit deze delen van wereld is enorm toegenomen. Het festival biedt een heel breed aanbod aan. Zo kan je filmpareltjes uit de voorbije jaren bekijken maar er is uiteraard ook plaats voor de nieuwste en beste films uit de hedendaagse niet-westerse filmproductie. Cinema Novo is, zoals het festival zichzelf beschrijft, een mix van film, culturen en sfeer. Er komen tijdens dit festival ook enkele Indische films aan bod zoals Fire van Deepa Metha ( 96) en Frozen, geregisseerd door Shivajee Chandrabhushan ( 07). Als je tijd hebt, ga dan zeker Vanaja van Rajnesh Domalpalli ( 06) bekijken. Deze film is immers verweven met Kuchipudi. Praktisch Meer informatie? Tickets? via bovenstaand webadres, het nummer 050/ of op het adres Cinema Liberty, Kuiperstraat 23, Brugge (achterzijde Stadsschouwburg) Prijs? 6,50 euro per film (reductietarief: 5,50 euro). Je kan ook een rittenkaart kopen, dan betaal je 30 euro voor 5 films of 55 euro voor 10 films. Locatie? Verspreid over Brugge: Cinema Lumière (Café De Republiek, Sint-Jakobsstraat 36), Concertgebouw ( t Zand 34), Hof Lanchals en Hof van Watervliet (Oude Burg 23-27) en Kinepolis (Koning Albert I-Laan 200).

7 Artikel 1

8 Artikel 2

9 Artikel 3

WEEK VAN DE FRANSE FILM

WEEK VAN DE FRANSE FILM WEEK VAN DE FRANSE FILM 18 e editie 2014-2015 Antwerpen Bree Brugge Geel Gent Koksijde Kortrijk Leuven Sint- Truiden Filmprogrammatie 2014-2015 Belle et Sébastien Nicolas Vanier familiefilm - FR 2013-1u36mn

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari

Nieuwsbrief Podium van de Stad. Januari & Februari Nieuwsbrief Podium van de Stad Januari & Februari Januari 2015 Een nieuw jaar dat rustig van start ging voor het Podium van de Stad. Deze maand stond voornamelijk in het teken van Lunchconcerten. Studenten

Nadere informatie

X P O A R T. Een educatief kunstenproject

X P O A R T. Een educatief kunstenproject X Een educatief kunstenproject Het educatief kunstenproject X ART wordt jaarlijks georganiseerd door de VZW Razor Reel in het kader van het Razor Reel Fantastic Film Festival (RRFFF) en heeft als doel

Nadere informatie

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN

World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN World soundtrack AwArds REPUTATIESCAN STAPPENPLAN REPUTATIESCAN EN WEBCARE SENTIMENTANALYSE Sentiment positief Sentiment neutraal Sentiment negatief Zowel bij sentiment positief, neutraal als negatief

Nadere informatie

Feestelijke dagen. Marlies Uyttersprot

Feestelijke dagen. Marlies Uyttersprot Feestelijke dagen Taak 1 : o Zoek op in het woordenboek - feestdag: o Zeg met eigen woorden wat een feestdag is. o Maak 3 samenstellingen met : - - dag voorbeeld verjaardag... - feest- voorbeeld feestmenu

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER

NIEUWSBRIEF DECEMBER NIEUWSBRIEF DECEMBER 1 1 IN DE KIJKER: Werken van gedetineerden 2 FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes binnen de academie? Neem dan een kijkje

Nadere informatie

Studenten feest brochure

Studenten feest brochure Studenten feest brochure Jouw feest bij Piecken! Heb je zin in een knallend feest in een super locatie kom dan naar Piecken. Wij beschikken over een uitgebreide licht en geluid installatie, top barmensen,

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers 1 van 8 12-11-2013 11:57 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers Wereldbazar Huur een kraam tijdens de Wereldbazar

Nadere informatie

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013

Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 Nieuw Nederlands Peil Nieuwsbrief 3 24 september 2013 "Het is te gezellig in de letteren, dat kan nooit goed zijn. Gerrit Komrij Om te beginnen Nu alle colleges weer volop bezig zijn, is een dag waarop

Nadere informatie

De Civil War stoffen die nu in de winkel staan:

De Civil War stoffen die nu in de winkel staan: NR 10 - APRIL 2011 Dat ik toch nog een nieuwsbrief in elkaar heb kunnen knutselen ondanks de drukte van deze dagen. Soms denk ik gewoon nog een beetje helder na. Wanneer ik een ideetje had om hier te plaatsen

Nadere informatie

Afrikaanse dans. Afrikaanse dans. Afrikaanse dans. 9 Voor wie: 18 jaar Wanneer: 29/10/2017 van 14:30 tot 16:30.

Afrikaanse dans. Afrikaanse dans. Afrikaanse dans. 9 Voor wie: 18 jaar Wanneer: 29/10/2017 van 14:30 tot 16:30. http://www.brusselbazaar.be/ Afrikaanse dans Op het opzwepende ritme van live percussie leer je in deze cursus de bewegingen van de Afrikaanse dans. Deze stage wordt begeleid door percussionisten met ritmes

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij Extra KEA evenementen... Wijnproeverij van de Wijnkelder Brouwersgracht.

Nadere informatie

Jeugdschrijfster Floortje Zwigtman in Brugge

Jeugdschrijfster Floortje Zwigtman in Brugge Jeugdschrijfster Floortje Zwigtman in Brugge Jeugdauteurs uit Vlaanderen en Nederland komen vertellen voor het Out! holebi film- en literatuurfestival van Jong & HiB, over hun eigen werk en dat van anderen.

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012

Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Nieuwsbrief Mantelzorg Uitgave nr. 4 oktober 2012 Inhoud: Nieuws vanuit Steunpunt Mantelzorg Agenda oktober november - december Dag van de Mantelzorg 2012 Terugblik van het respijtweekend Nieuws vanuit

Nadere informatie

STEENDOK ANTWERPEN ZUID

STEENDOK ANTWERPEN ZUID STEENDOK ANTWERPEN ZUID t ZUID TOPLOCATIE AAN DE SCHELDE Het project STEENDOK is gelegen in het alombekende Zuid te Antwerpen. Hier tref je trendy restaurants, sfeervolle kroegen, literaire cafés, tientallen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 mei 2015 nummer 2 copyright 2015

Nieuwsbrief 19 mei 2015 nummer 2 copyright 2015 Nieuwsbrief 19 mei 2015 nummer 2 copyright 2015 klik hier voor de agenda : www.tjampoer.nl PASAR MALAM DEN HELDER Komend Pinksterweekend (zaterdag t/m maandag) een groot tropisch feest met cultuur, dans,

Nadere informatie

AAMU: Insider/Outsider. The art of Gordon Bennett

AAMU: Insider/Outsider. The art of Gordon Bennett W E R K M A P Art & ArguMENT is een artistiek debatproject van het AAMU, museum voor hedendaagse Aboriginal kunst en IDEA, International Debate Education Association. Een van de kenmerken van hedendaagse

Nadere informatie

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur Hoe ontwikkel ik Ineke Strouken een ijzersterk volkscultuurproject? Geachte dames en heren, Welkom op deze studiedag Hoe ontwikkel ik een ijzersterk volkscultuurproject. Sinds een tweetal jaren staat volkscultuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

One More Take Photographs by John G. Zimmerman. Abtenhuis Abdijstraat Geraardsbergen

One More Take Photographs by John G. Zimmerman. Abtenhuis Abdijstraat Geraardsbergen Photographs by John G. Zimmerman One More Take 20.10.2016 08.01.2017 Abdijstraat 10 John G. Zimmerman (1927 2002) is een icoon van de Amerikaanse fotografie. Decennialang prijkten zijn foto s op covers

Nadere informatie

14 februari is het Valentijnsdag! Vol verwachting kloppen de harten van de vele jongens en meisjes.

14 februari is het Valentijnsdag! Vol verwachting kloppen de harten van de vele jongens en meisjes. Valentijnsdag 14 februari is het Valentijnsdag! Vol verwachting kloppen de harten van de vele jongens en meisjes. In Engeland en de Verenigde Staten (VS) vieren mensen al eeuwen Valentijnsdag. In België

Nadere informatie

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading.

Nog op zoek naar een cultureel eindejaarscadeau? In onze activiteitenkalender hierbij vind je ongetwijfeld iets naar je gading. vtbkultuur Land van Rode december 2017 Nummer 04 Verantwoordelijke uitgever: landvanrode@vtbkultuur.be VERNIEUWING CULTUURPAS 2018 Beste cultuurliefhebber Eerst en vooral aan allen een gezond en vredevol

Nadere informatie

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012 Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) Wie herinnert zich

Nadere informatie

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse,

Woordje voorzitter. Nederland Lacrosse Nieuwsbrief April/Mei 2012. Beste Nederland Lacrosse, NederlandLacrosse NieuwsbriefApril/Mei2012 1 Woordjevoorzitter BesteNederlandLacrosse, Hierbij ontvangen jullie de eerste interne nieuwsbrief van Nederland Lacrosse. Waaromisdezenieuwecommunicatievormbelangrijk?Wijmerkenalsbestuurdater

Nadere informatie

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan

Fonds René Carcan. Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier. René Carcan Uitreiking van de Internationale Prijs voor Gravure René Carcan Persdossier René Carcan René Carcan was een Belgische graveur en aquarelschilder die in de jaren 80 internationale faam verwierf. Zijn werken

Nadere informatie

Dit lesmateriaal werd mogelijk gemaakt door het Erasmus Festival 2008 in samenwerking met Togetthere en Fontys Lerarenopleiding Tilburg

Dit lesmateriaal werd mogelijk gemaakt door het Erasmus Festival 2008 in samenwerking met Togetthere en Fontys Lerarenopleiding Tilburg Helft van de hemel Volgens de Chinese leider Mao hielden de vrouwen de helft van de hemel open. Dit was een beeld voor het feit, dat hij erin geloofde, dat vrouwen en mannen dezelfde rechten hebben. Dit

Nadere informatie

Litouwen is Great! Met de steun van:

Litouwen is Great! Met de steun van: Litouwen is Great! JONNA toneelschool neemt deel aan internationaal festival in Litouwen. De jongeren uit één van de muziektheater groepen van JON- NA vzw hadden het geluk te mogen deelnemen aan Atzalyna

Nadere informatie

Geniet van de zomervakantie door taallessen Frans te combineren met activiteiten.

Geniet van de zomervakantie door taallessen Frans te combineren met activiteiten. - TAALREIS - SAINT-MALO, FRANKRIJK Geniet van de zomervakantie door taallessen Frans te combineren met activiteiten. Ontdek het charmante stadje Saint-Malo, de parel van de Côte d'émeraude. De stad staat

Nadere informatie

Jaargang 3, tweede trimester 2003

Jaargang 3, tweede trimester 2003 Jaargang 3, tweede trimester 2003 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette Beste, Tijdens de krokusvakantie ben ik gaan

Nadere informatie

Brussels, September Beste vrienden,

Brussels, September Beste vrienden, Brussels, September 2016. Beste vrienden, Ik hoop dat jullie allemaal van een mooie en leuke vakantie hebben kunnen genieten, in België of daarbuiten. Intussen zijn we alweer aan de slag gegaan, met een

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli

Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Zomeraanbod - programma week 30 20 juli t/m 26 juli Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop bestaand

Nadere informatie

Luisteractiviteit 48: Zoektocht

Luisteractiviteit 48: Zoektocht Luisteractiviteit 48: Zoektocht Eindterm: De cursist kan de informatie overzichtelijk ordenen in informatieve teksten zoals een aankondiging, een klacht en een waarschuwing. Context: Ruimtelijke Oriëntering

Nadere informatie

Europees aquarelinstituut

Europees aquarelinstituut Europees aquarelinstituut Tijdens een tentoonstelling te Waasmunster in het aquareljaar 2005 kwam de voorzitter van het toenmalige Europese Aquarelinstituut Jean- Pierre De Vynck incognito naar mijn werken

Nadere informatie

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis. Spel en bezoek.

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis.  Spel en bezoek. http://www.brusselbazaar.be/ Toen de dieren nog praatten Spel en bezoek. Voor wie: 3 jaar 1/9/2007-31/12/2017 Extra info: Hallepoort Zuidlaan 150 http://www.kmkg-mrah.be/nl/hallepoort markt-café-marché

Nadere informatie

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN

PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN PROJECTOPROEP FESTIVALBEELD EUROPALIA.TURKEY (2015) PROJECTOPROEP GERICHT TOT GRAFISCHE ARTIESTEN/ONTWERPERS/PROFESSIONELEN KALENDER 23.06.14 : Deadline project 15.07.14 : Preselectie en interview met

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2. Een dagje uit in Hoorn met City Tour

Nieuwsbrief nummer 2. Een dagje uit in Hoorn met City Tour Nieuwsbrief nummer 2 Dit is de 2 e nieuwsbrief van Stichting Transgenders Noord-Holland, hierin brengen wij nieuwtjes over de volgende avonden in de IJsendijker in Purmerend, geven we een verslagje van

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Intro heeft een nieuwe website!

Intro heeft een nieuwe website! Hallo! We hebben het genoegen je de allereerste nieuwsbrief van Intro te bezorgen! Dit omdat je Intro goed kent, of gewoonweg omdat de toegankelijkheid van evenementen, muziekfestivals en sportevenementen

Nadere informatie

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1

Regina Pacis Hove. Algemeen Secundair Onderwijs 1 Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs 1 Dag zesdeklasser Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

- NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 - Welkom op onze activiteiten

- NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 - Welkom op onze activiteiten - NIEUWSBRIEF JANUARI 2016 - Welkom op onze activiteiten Nieuwe Resterheidegidsen gezocht. Natuurpunt Hechtel-Eksel organiseert in maart 2016 een nieuwe opleiding voor Resterheidegidsen. Resterheide? Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER NIEUWSBRIEF NOVEMBER Zonder verbeelding en verbazing rest er de saaiheid 1 1 IN DE KIJKER: Verjaardag Gerarda FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes

Nadere informatie

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Musical. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Musical Lesdoelen: De kinderen leren welke aspecten van muziek er aan bod komen in een musical. De kinderen leren dat samenzang het zingen van meer stemmen (noten) tegelijk is en

Nadere informatie

Actu-Molenbeek # 81. Recent. (23 juli 2015)

Actu-Molenbeek # 81. Recent. (23 juli 2015) Actu-Molenbeek # 81 (23 juli 2015) Recent Nieuwigheden voor de Molenbeekse markten. Te beginnen met de zondagmarkt op de Gemeenteplaats: deze vindt voortaan 's namiddags plaats (tot 16u) en niet langer

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Nu de eerste twee maanden van het scoutsjaar voorbij zijn, naderen we de winter! Dit is uiteraard geen excuus om lekker warm binnen te zitten. Nee nee, als echte scouts geven we

Nadere informatie

KRUMB, DE ALLEREERSTE SOCIALE SMARTPHONE APPLICATIE DIE JE VERTELT WAT ER OM JE HEEN LEEFT.

KRUMB, DE ALLEREERSTE SOCIALE SMARTPHONE APPLICATIE DIE JE VERTELT WAT ER OM JE HEEN LEEFT. KRUMB, DE ALLEREERSTE SOCIALE SMARTPHONE APPLICATIE DIE JE VERTELT WAT ER OM JE HEEN LEEFT. De vele metro-kunstwerken van de MIVB bekijken terwijl je in de Brusselse straten rondloopt; nu al het toekomstige

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mediamix december 2013

Nieuwsbrief Mediamix december 2013 Sponsors: Nieuwsbrief Mediamix december 2013 Er is veel te melden, dus tijd voor een nieuwsbrief! We kijken in deze nieuwsbrief terug op het jaar 2013, waarin we wekelijks een aflevering hebben gemaakt

Nadere informatie

De renaissance!! Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord bij het bezoeken van museums of tijdens lessen geschiedenis.!

De renaissance!! Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord bij het bezoeken van museums of tijdens lessen geschiedenis.! De renaissance Waarschijnlijk heb je al eens van deze term gehoord bij het bezoeken van museums of tijdens lessen geschiedenis. Deze term betekent letterlijk de wedergeboorte, en is een kunststroming uit

Nadere informatie

6 In Beeld. Bieke Depoorter

6 In Beeld. Bieke Depoorter 6 In Beeld Bieke Depoorter De 25-jarige fotografe Bieke Depoorter uit Ingooigem besloot pas in het laatste jaar middelbaar, tot verrassing van velen, om fotografie te gaan studeren. Ze trok naar het Kask

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 5. Beste lezer,

Nieuwsbrief 5 5. Beste lezer, Erfgoedcel Mijn-Erfgoed E.Coppéelaan 87 3600 Genk Nieuwsbrief 5 5 Beste lezer, In het najaar start de Erfgoedcel met een groot en bijzonder project over memorabele wedstrijden in de Mijnstreek: Victorie.

Nadere informatie

Partnerdossier. Het enige echte Uustakkers festival

Partnerdossier. Het enige echte Uustakkers festival Partnerdossier Het enige echte Uustakkers festival BruudruusterRock 6 augustus 2016 www.bruudruusterrock.be Een organisatie van Jeugdclub Maegher Goet Oostakker Inhoudstafel Woord vooraf...3 Partnervoorstel

Nadere informatie

Seizoen 2015. Welkom aan boord!

Seizoen 2015. Welkom aan boord! Seizoen 2015 Welkom aan boord! Welkom aan boord Vanaf januari 2015 is het weer tijd voor VaarTV, 13 weken lang elke zondag om 17.00 bij RTL4. Het breed toegankelijk programma over watersport. We maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2014.

Nieuwsbrief november 2014. Nieuwsbrief november 2014. Deze morgen word ik wakker van een niet al te onaangename vrouwenstem: wie een zwarte muilezel heeft gezien, gelieve dit a.u.b. te melden bij Fransico Moxca Chapulin. Was ik

Nadere informatie

Nieuwsgierig. Aan de ouders/verzorgers, Allerhande

Nieuwsgierig. Aan de ouders/verzorgers, Allerhande Nieuwsgierig Aan de ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari en maart. Ondertussen is Wietske Soepboer aan het proefdraaien bij de kleuters. We hopen dat zij snel gewend raakt

Nadere informatie

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat 3-8000 Brugge OVERAL TAAL Brugge is een diverse stad. Dit hoor je

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

Wordt de niet goed weergegeven? Bekijk de webversie.

Wordt de  niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. 1 van 6 4-2-2016 14:23 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. De ZIMIHC Zomer Vacature Zangdocent- BO!NK Holland House in Pécs A Lazy Sunday Afternoon WASBE Jeugdcultuurfonds Utrecht

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant Info 13 Datum: 20-05-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Inmiddels hebben we de uitslag van de CITO-eindtoets binnen gekregen. De kinderen hebben het prima gedaan, we scoren (gemiddeld)

Nadere informatie

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Persbericht 9 september 2014 Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Op 20 september 2014 opent, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de retrospectieve tentoonstelling

Nadere informatie

Programma items 2015. Welkom aan boord!

Programma items 2015. Welkom aan boord! Programma items 2015 Welkom aan boord! Welkom aan boord Vanaf zaterdag 17 januari 2015 is het weer tijd voor VaarTV, 13 weken lang elke zaterdag om 17.00 bij RTL4. Het breed toegankelijk programma over

Nadere informatie

Wetenschap in het Paleis. Rapport

Wetenschap in het Paleis. Rapport Wetenschap in het Paleis Rapport 2008 1 Inleiding Van 25 juli tot 7 september was het Koninklijk Paleis geopend voor het publiek. Bezoekers konden onder het thema Wetenschap in het Paleis twee tentoonstellingen

Nadere informatie

TELEVISIE LEERT ONS UIT ANDERMANS DOPPEN TE KIJKEN

TELEVISIE LEERT ONS UIT ANDERMANS DOPPEN TE KIJKEN beeldengeluid.nl/onderwijs TELEVISIE LEERT ONS UIT ANDERMANS DOPPEN TE KIJKEN Remco Campert (uit Eendjes Voeren) Voortgezet onderwijs en MBO 2014-2015 LEREN MET BEELD EN GELUID Radio en televisie: het

Nadere informatie

VISIONARY CLUB EUROPE

VISIONARY CLUB EUROPE View this email in your browser Beste allemaal, Het volgende evenement komt er alweer aan en wat een evenement! Heel blij zijn we met de inzet van de creatieve enthousiastelingen van ArtEZ Academie Arnhem.

Nadere informatie

Peter de Grote. Dit werkboekje is van:

Peter de Grote. Dit werkboekje is van: Peter de Grote Dit werkboekje is van: Hallo! Je gaat binnenkort op bezoek in het museum Hermitage Amsterdam. Het woord Hermitage spreek je uit als hermitaasje. Een museum is een gebouw waarin je allerlei

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Hallo Lieve Mensen, Een bericht uit een groen Pabekh! We zitten momenteel in het regenseizoen en alles in de omgeving is weer omgetoverd tot een groene

Nadere informatie

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET

NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET museabrugge.be MUSEA BRUGGE PERSDOSSIER indrukwekkend NIEUWE TOPSTUKKEN UIT HET BRUGSE PRENTENKABINET OUDE MEESTERS ARENTSHUIS MODERNE GRAFIEK GROENINGEMUSEUM 31.10.2015-14.02.2016 SELECTIE 1 05.03.2016-19.06.2016

Nadere informatie

Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf?

Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf? Projectdossier: Hoe organiseer ik een hybride evenement zodat het een meerwaarde geeft aan mijn bedrijf? Studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Opleiding Bachelor in het Toerisme en recreatiemanagement

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel

NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel vtbkultuur (naam afdeling) organiseert culturele activiteiten in jouw buurt. Bekijk de webversie NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel 2017-02 Met veel plezier stellen wij u onze tweede nieuwsbrief voor van onze

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Sint, mag ik u iets vragen?

Sint, mag ik u iets vragen? Sint, mag ik u iets vragen? inhoud Inleiding 3 1. Waar komt Sinterklaas vandaan? 4 2. Waarom vieren we pakjesavond op 5 5 december? 3. Waarom stopt Sint iets in je schoen? 6 4. Kwam Sinterklaas vroeger

Nadere informatie

R O G E R R A V E E L M U S E U M. Albisola. Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam

R O G E R R A V E E L M U S E U M. Albisola. Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam Albisola Roger Raveel in dialoog met: Lucio Fontana, Asger Jorn, Wifredo Lam, Eva Sørensen & Serge Vandercam 3 juli 30 oktober 2011 Al eeuwenlang is het Italiaanse stadje Albisola aan de Ligurische kust

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug

Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug Zomeraanbod - programma week 31 27 juli t/m 2 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Workshop ontwikkel een

Nadere informatie

Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 3de editie Zondag 10 mei 2009

Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 3de editie Zondag 10 mei 2009 Pampa Modelfighters Knuffelvliegen 3de editie Zondag 10 mei 2009 Op zondag 10 mei organiseerde Pampa Modelfighters na 2 geslaagde edities in 2007 en 2008, voor de 3 de keer hun geprezen Knuffelvliegen.

Nadere informatie

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot

ons Onder Vers koken als thuis Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 2 - maart/april 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 2 Inhoud: 2 Berichten 3 Op de koffie bij Gerard Haasnoot 4 Puzzel 5 Nieuwbouwrubriek

Nadere informatie

"Vrouwendag viering 10 maart 2013" Adres: Toermalijnschool, Beeklaan 184, Den Haag Notulist: Rina Poetoe

Vrouwendag viering 10 maart 2013 Adres: Toermalijnschool, Beeklaan 184, Den Haag Notulist: Rina Poetoe "Vrouwendag viering 10 maart 2013" Adres: Toermalijnschool, Beeklaan 184, Den Haag Notulist: Rina Poetoe Inloop Er kwamen meer dan 90 vrouwen uit verschillende culturen bij elkaar en genoten van de lekkere

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Inhoud: Engels Tweede ronde projecten & workshops Hoe speel je een spelletje? Nieuws uit groep ½ Welkom in de klas Agenda Advertenties: Mindful ouderschap Voetbal talent

Nadere informatie

Het hindoeïsme heeft geen stichter. Voor het ontstaan van het hindoeïsme moeten we naar India gaan: een groot land in Azië.

Het hindoeïsme heeft geen stichter. Voor het ontstaan van het hindoeïsme moeten we naar India gaan: een groot land in Azië. Het hindoeïsme Hoe is het hindoeïsme ontstaan? Het hindoeïsme heeft geen stichter. Voor het ontstaan van het hindoeïsme moeten we naar India gaan: een groot land in Azië. Eeuwenlang leefden in dat land

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART - APRIL 2017 Beste (groot)ouders De voorbije

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

(zie voor verdere gegevens ook www.afrikadag.nl)

(zie voor verdere gegevens ook www.afrikadag.nl) le pont actuel 14 De Beninse singersongwriter Angélique Kidjo, die een Grammy Award ontving, is wereldwijd geprezen. Kidjo is geboren in Benin. In 1983 verhuisde ze naar Parijs. Sinds 2002 is ze Goodwill

Nadere informatie

Jarmke Vendel Info: / /

Jarmke Vendel Info: / / DANCE@JARMKE is onder leiding van Jarmke Vendel, afgestudeerd in 1994 aan de Nationale Ballet Academie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Jarmke Vendel is sinds 2007 bekend als Balletstudio Jarmke,

Nadere informatie

Honingen. Lion Arie Feijen. Stillevens 8 t/m 30 maart 2014. since 1997. 16 jaar toonaangevend in realisme. Galerie - Art Gallery

Honingen. Lion Arie Feijen. Stillevens 8 t/m 30 maart 2014. since 1997. 16 jaar toonaangevend in realisme. Galerie - Art Gallery Galerie - Art Gallery Honingen since 1997 Lion Arie Feijen Stillevens 8 t/m 30 maart 2014 16 jaar toonaangevend in realisme Lion Arie Feijen (1947) schildert in de traditie van de beroemde Nederlandse

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Morituri te salutant!

Morituri te salutant! Nieuwsbrief, 2015-Editie 1 Morituri te salutant! Zij die zullen sterven, groeten u! Onze kreet voor het nieuwe coroseizoen! Dat belooft alweer maar daarover straks meer. Eerst nog even nagenieten 3 jaar

Nadere informatie

conceptrafverjans sleept je mee door de wereld van Raf Verjans, zijn kunst, cultuur, muziek, literatuur en zelfs de gastronomie en toerisme.

conceptrafverjans sleept je mee door de wereld van Raf Verjans, zijn kunst, cultuur, muziek, literatuur en zelfs de gastronomie en toerisme. conceptrafverjans sleept je mee door de wereld van Raf Verjans, zijn kunst, cultuur, muziek, literatuur en zelfs de gastronomie en toerisme. www.rafverjans.eu TOERISTISCHE ROUTE kunstzinnige wandeling

Nadere informatie