2015/2016 in woord en beeld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2015/2016 in woord en beeld"

Transcriptie

1 2015/2016 in woord en beeld VVV/Maastricht Marketing

2

3

4 2 e Hotel-, Toeristen- & Monumentenstad van Nederland CBS Best gewaardeerde winkelstad Retail Gemeente Atlas 2015 Meest geliefde stad bij bezoekers Beste Congreslocatie van Nederland Meeting Awards Onze veroveringen Steden & Streken Merkenonderzoek Beste Stedentrip van Nederland Zoover

5 Onwaarschijnlijk & spannend Meest internationale universiteit van Nederland en nr. 14 wereldwijd Times Higher Education Een van de mooiste boekhandels ter wereld o.a. Lonely Planet, CNN, BBC en The Guardian Dat Maastricht een bijzondere stad is, dát weten we allemaal; daar werken we iedere dag hard aan. Met ons eigen team, met onze partners en met iedereen die Maastricht een warm hart toedraagt. Wij samen maken Maastricht. Maastricht dat onlangs door Zoover is uitgeroepen tot nummer 1 Stedentrip van Nederland. Daar zijn we trots op, super trots! Maar is Maastricht ook spannend? Jazeker! En dat willen we nadrukkelijker gaan uitdragen: Maastricht als bijzondere stad, die oud & nieuw en onwaarschijnlijk & spannend met elkaar verbindt. Als stad van traditie en savoir vivre, maar ook als stad van de kweekburger en het nieuwe Sphinxkwartier. Meest geliefde stad bij bewoners Steden & Streken Merkenonderzoek Voor de marketing van de stad sluiten wij ons graag aan bij de visie van Nederlands pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper Daan Roosegaarde. Wij zijn de generatie niet van de meningen, maar van de creatieve voorstellen. De generatie die, naast het verleden, gedefinieerd wordt door de toekomst. Wie we nu zijn en wat we gaan doen.

6 Ondernemers in de lift VVV Maastricht kan jaarlijks rekenen op de actieve steun van meer dan 450 bedrijven en organisaties uit Maastricht en regio. In 2015 mochten wij weer 35 nieuwe participanten verwelkomen. Wij helpen namelijk niet alleen bezoekers op weg, maar juist ook ondernemers. Geen wonder eigenlijk als je ziet wat wij ze allemaal te bieden hebben. Zoals het uitgebreide (diensten)pakket dat hun zichtbaarheid en activiteiten naar een hoger plan tilt. Onze diensten zijn o.a.: eigen pagina op vvvmaastricht.nl free publicity participatie campagnes marketingadvies en inkoop promotie via VVV winkel callcenter maastrichtbookings.com Maastricht for Groups & Events social media deelname VVV Cadeaubon advertenties/advertorials in onze brochures

7 Elk kwartier zijn eigen karakter De stad Maastricht is volop in be weging. Kijk bijvoorbeeld naar de ver schillende gebiedsontwikkelingen zoals het Sphinxkwartier en Tapijn. We maken samen met hen nieuw Maastricht zichtbaar. Met de gevestigde orde werken we ook intensief samen waar het gaat om het uitdragen van het DNA van wijken afzonderlijk en onze stad als geheel. Zo zetten we Maastricht in haar bijzondere diversiteit optimaal neer.

8 Dinghuis, Kleine Staat guest experiences VVV winkel 2 e VVV winkel van Nederland uur tips & adviezen voorafgaand aan bezoek 8,3 rapportcijfer

9 De hele reiswereld is aan het veranderen: de reiziger verandert, de digitale wereld verandert en de wijze van communicatie verandert. Daarom moeten destinaties hun manier van marketing ook veranderen. Informatie de wereld induwen richting bezoekers en reizigers is niet meer toereikend. Samenwerking is nodig om de be zoeker een geweldige beleving te kunnen bieden. Travelnext, Tessa de Rouw Warm welkom van groots formaat In 2015 brachten ruim mensen weer een bezoek aan de VVV winkel in het Dinghuis. Hier helpen 12 medewerkers met veel liefde en enthousiasme de bezoekers met al hun vragen (in totaal maar liefst uur). Hun doel: een optimale guest experience realiseren. We zijn dan ook niet voor niets heel trots dat dit door onze gasten enorm wordt gewaardeerd. Het resultaat: een 8,3! Voor de mensen die hun bezoek aan Maastricht van tevoren tot in de puntjes willen plannen, zijn niet alleen onze website, of telefoon onmisbaar. Ook via social media passeren wekelijks talrijke vragen de revue. Snelheid, eenvoud, connectiviteit, de welbekende Maastrichtse gastvrijheid én personal touch staan bij elk contact hoog in het vaandel. En in verschillende talen natuurlijk!

10 HELP! D

11 Let s ask Hoewel internet en social media de bezoeker van nu op een geheel nieuwe manier faciliteren in zijn zoek-, kies- en boekingsproces, is de VVV Maastricht winkel nog altijd dé plek waar men binnenloopt om te ontdekken wat er in de stad te doen is. ESK Wist je dat... Wij veel studenten samen met hun ouders in onze VVV winkel ontvangen die op zoek zijn naar informatie over verblijf en vertier Er regelmatig gevonden voorwerpen worden afgegeven Wij een aantal keer per jaar ouders helpen die hun kinderen kwijt zijn in de stad Wij regelmatig bezoekers hebben die autosleutels kwijt zijn en hulp nodig hebben Wij vaak bezoekers helpen die een vliegticket of treinticket moeten printen Gasten verbaasd reageren als een VVV medewerker nog even mee naar buiten loopt om nog een extra tip te geven Wij regelmatig feedback krijgen van bezoekers die verrast zijn met de tips die ze gekregen hebben Wij via doorgaans binnen een paar minuten antwoord geven op een vraag?

12 Preferred supplier Openlucht Vrijthof Concerten André Rieu

13 Let s book! Dat VVV Maastricht dé plek is en blijft om activiteiten, uitjes en arrangementen in Maastricht te boeken blijkt maar weer. In 2015 scoorden we met personen 25% meer individuele boekingen ten opzichte van We signaleerden toen al dat de online verkopen via ons reserveringssysteem in de lift zaten. Daarom hebben we onze online omgeving helemaal opnieuw ingericht en realiseerden we in 2015 een groei van naar maar liefst online boekingen. +61% online boekingen tickets (+25%)

14 The local way VVV/Maastricht Marketing telt in totaal ongeveer 150 medewerkers, waarvan op dit moment maar liefst 103 local guides rondleidingen geven in de grotten, vestingwerken, culturele instellingen en de stad. Wist je dat... Tijdens een normaal weekend wij op zaterdag en zondag in totaal circa 75 gidsen inzetten. In het hoogseizoen zijn dat er 125 De gesproken talen variëren van Engels, Nederlands, Duits en Frans tot Italiaans, Spaans, Pools en Servisch Nieuwe gidsen voor de grotten, vestingwerken en stad worden gemiddeld één keer in de drie jaar opgeleid De opleiding tot gids intensief is: 15 weken lang één keer per week 3 à 4 uur praktijk & theorie én ontelbare uren zelfstudie Het aanbod enorm uitgebreid is en varieert van een culinaire stadswandeling tot een A2-rondleiding en van een tour door Museum aan het Vrijthof tot een d Artagnanavonturentocht voor groepen?

15 #connect withlocals Onze local guides laten je de stad écht ontdekken via hun mooie verhalen, spannende anekdotes en interessante weetjes. En dat doen ze met veel passie. Neem Bertie Berenschot; zij zet zich al ruim 40 jaar met ziel en zaligheid in als ambassadrice van de stad Maastricht. En in die jaren is een onuitputtelijk hoeveelheid kennis opgebouwd, ongeacht of het nu de historie van Maastricht, kunst of natuur betreft. Een snelle rekensom leert dat onze Bertie al meer dan gasten heeft rondgeleid. Reizigers willen geen voorgekauwde programma s meer, maar ervaringen! Dingen zien, voelen en leren. Iets uit een vreemde cultuur halen, dat ze mee naar huis kunnen nemen. Deze trend is een drang naar contact met de lokale bewoners. Persoonlijk en menselijk contact. Reizigers willen een lokale gids, die vaak veel meer te vertellen heeft over zijn stad dan eender welke andere gids. Trendwatcher bureau Cherry Picker

16

17 En groupe... De Maastricht Specialisten van Maastricht for Groups & Events hebben wederom bewezen een kei te zijn in het organiseren van verrassende, strak georganiseerde groepsuitjes en business events. Dat doen ze in nauwe samen werking met de klant en de vele onder nemers uit de stad en regio. In 2015 werden er meer dan rondleidingen, uitjes, dagprogramma s, feestjes, teambuildingprogramma s, jubilea, meetings, tours en meerdaagse evenementen gerealiseerd. Daarnaast krijgt de full service van Maastricht for Groups & Events van de klanten een mooie 8,7 als waardering groepsuitjes (+15%) 1 nieuwe stijl Om de bezoeker nog meer te verleiden zijn er een nieuwe overzichtelijke, inspirerende website én een prikkelend magazine voor groepen in nieuwe stijl ontwikkeld! 8,7 rapportcijfer

18 ondergrondse bezoeken (+17%) 365 dagen per jaar geopend & meerdere talen Certificaat van Uitmuntendheid Maastricht Underground (TripAdvisor)

19 Overweldigende eenvoud Al bijna 75 jaar zorgt Maastricht Underground ervoor dat de geschiedenis tot leven komt in Fort Sint Pieter, de Kazematten, de ENCI en de Grotten van Maastricht. Qua energie en gedrevenheid is Maastricht Underground echter geen spatje ouder geworden. Zo wordt er ingezet op verrassende nieuwe activiteiten en worden elk jaar meer internationale gasten verwelkomt. Maar liefst bezoekers (+17%) wisten in 2015 hun weg naar Maastricht Underground te vinden. En helemaal mooi: wederom werd door TripAdvisor het Certificaat van Uitmuntendheid toe gekend. Need we say more?

20 City Guides in vier talen

21 Welkom in Maastricht Onze City Guide is dé hippe en handzame gids van Maastricht, ingedeeld per wijk, compleet met (wijk)plattegrond. Jaarlijks gaan er stuks in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) als warme broodjes over de toonbank. Hoe we dat doen? We verspreiden ze gratis via aangesloten verblijfsaccommodaties. Zo krijgt iedere gast die in Maastricht verblijft een warm onthaal met een leuk cadeautje. Ook andere instellingen in Maastricht, zoals Maastricht University, MECC en LIOF, maken gretig gebruik van de City Guide. En uiteraard is het voor journalisten een rijke informatiebron om de stad goed te leren kennen.

22 Facebook likes bezoekers vvvmaastricht.nl Twitter mentions WW 50% Instagram followers via mobile device WAU pagina visits Instagram mentions

23 Facebook maastricht W20+ sites altijdmaastricht.nl chateaumaestricht.nl duringtefaf.nl fashionmaastricht.nl gastvrijmaastricht.nl groups-events.nl lasaisonculinaire.nl maastricht.nl maastrichtaandebar.nl maastrichtaantafel.nl maastrichtbookings.nl maastrichtcityguide.nl maastricht-marketing.nl maastrichtunderground.nl magischmaastricht.nl 60minutesdinner.nl septemberfestivalmaand.nl uitagendamaastricht.nl visitmaastricht.nl vvvmaastricht.nl zomerinmaastricht.nl In 2015 is er ook online veel gesproken over #Maastricht. In totaal zijn er maar liefst berichten geplaatst waarin Maastricht een vermelding kreeg. Destinatiemarketing drijft steeds meer op aanbevelingen van mensen in je omgeving, mede reizigers of gewaardeerde travelbloggers. Een destination brand wordt steeds meer sociaal gebouwd. Frankwatching, Gitta Bartling W Google+ mentions Twitter followers

24 Highlights 2015 Het jaar start goed als Maastricht de aftrap mag doen voor de eerste editie van de nieuwe NTR-serie Hier zijn de van Rossems. De stad schittert internationaal in de New York Times als a Taste of Joie de Vivre. Maastricht blijft niet onopgemerkt voor het Volkskrant Magazine. Zo verschenen er mooie artikelen over o.a. lokale tassendesigner Milan de Palma, FashionClash, Levi van Veluw in Marres en Kaboom Hotel. De Brandweerkantine ontving tevens van culinair recensent Mac van Dinther maar liefst twee pagina s aandacht én een overall 8! 2015 telt diverse grotere reportages door het jaar heen in o.a. Flair België (~ ), Libelle (~ ), Weekend Knack (~ oplage, VAB Magazine (~ ), AD Magazine & Wegener Dagbladen (~ ), L Avenir (~ bereik), Viva Magazine (~50.000), Villa d Arte ( ), Reisgids Consumentenbond (~30.000), Nederlands Dagblad (~25.000), Toeractief (~35.000) en De Standaard Magazine (~ ). In september schitterde Maastricht als modestad in de fashion uitgave van het glossy magazine Grazia (~97.000) en werd de stad goed en route geplaatst met 6 pagina s in het NS Magazine Spoor (~1,3 miljoen). Ook in blog-world wordt over Maastricht gesproken. Tientallen bloggers ontdekken maar al te graag de hotspots van de stad. Om er slechts een paar van 2015 op te noemen, van groot tot klein, van lifestyle tot culinair: Travelrumors, GirlsLove- 2Travel, We Are Travellers, mamyloe.nl, Expedia Pioneer Daisy, lindamagazine.nl, elle.nl, Rutger Vink, yourlittleblackbook.me en Petitepassport. 5 miljoen aan mediawaarde Het resultaat van dit alles? Een hoeveelheid free publicity die bijna niet in waarde uit te drukken is. Maar als we dan toch een gokje wagen, dan schatten we de waarde van onze inspanning op meer dan 5 miljoen. Niet slecht he?!

25 114 Vrijthof Luxe in de Stokkestraat Wie met de trein naar Maastricht reist, kan Wyck niet missen. Deze wijk aan de andere kant van de brug is hot. Het stikt er van de Scandinavische labels. Bij Noir vind je betaalbare items van merken zoals mbym. Stijl Wyck is de koningin van het Hoge Noorden met labels als By Malene Birger en Designers Remix. Bezoek ook het beter betaalbare zusje van Stijl naast de Bijenkorf aan de overkant van de Maas. Draagbare mode van Dante6 en Drykorn vind je bij Nina s aan de Rechtstraat. Acne-junks en Avelon-lovers halen hun hart op bij La Neuvième Paris. Wycker Brugstraat & Rechtstraat In het bezit van een NS-abonnement? Koop dan een naar Maastricht. Kijk in het bonnenboekje. 8 spoor herfst 2015 spoor 9 Shoppen in de Bredestraat Sjinkerij de Bóbbel x mode in Maastricht Maastricht heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot modestad om rekening mee te houden. Tijd voor een update. Dit zijn de beste adressen. MAASTRICHT is net een catwalk. Flanerende mensen vinden hun weg over de kasseien naar het hippe stadsdeel Wyck, de chique Stokstraat, crafty Jekerkwartier en de vele winkels in en om de Grote Staat. Een overvloed aan fashion op loopafstand en dus de perfecte bestemming voor een weekend lang winkelen. Eenmaal uitgeput van het slepen van al die tassen met nieuwe aanwinsten, strijk je neer op een van de vele terrasjes. Er komt genoeg voorbij om te bewonderen! 1 REIZEN DE EIGENZINNIGHEID VAN STYLESUITE Als het niet voor een Kenzo-trui is of paar sneakers van Mercer Amsterdam, dan wil je deze winkel in Wyck alleen al bezoeken voor de fun en het lekkere sfeertje dat er hangt. Wij zijn fan van de lamp van paspoppen die de bovenverdieping met de kelder verbindt. In de tuin, met de designmeubels omgeven door groen, is het heerlijk hangen en lijkt het zonnetje altijd te schijnen. Rechtstraat 63a Master of views 2 HET HOGE NOORDEN IN HET ZUIDEN Grazia Wij zetten Maastricht graag in the picture bij (inter-)nationale media. Van regionale huis-aan-huis krant tot glossy magazine, van travel tv-programma tot lifestyle blog: iedereen is benieuwd naar de highlights en events van de stad. De Standaard Magazine STEDENTRIP M t sj k elה ge llig Mooi Maastricht is de gedroomde locatie voor een heerlijk dagje weg. De eeuwenoude stad aan de Maas is een bourgondisch walhalla met culturele schatten, waanzinnige winkels en culinaire topadressen. NS Meereiskaart voor slechts 8,95 en reis samen e treinreiziger wacht een warm welkom. Maastricht heeft namelijk een charmant Dstation met pal voor de deur de levendige Stationsstraat met hotels, luxueuze winkels en culinaire adresjes. Naarmate de Maas dichterbij komt, wordt de Stationsstraat die overgaat in de Wycker Brugstraat steeds aantrekkelijker. Stil de eerste lekkere trek bij Café Zondag, het levendige koffie-, lunch- en borreladres vlak bij de aw brögk, de oude brug. Hij stamt deels uit de dertiende eeuw en daarmee is deze Sint Servaasbrug de oudste brug van Nederland. Sla aan de overzijde rechtsaf en wandel over de Maas promenade naar de Hoenderstraat, die uitkomt bij het voorname Stadhuis op de Markt. Pieter Post, de befaamde bouwmeester uit de zeventiende eeuw, is verantwoordelijk voor dit schoolvoorbeeld van Hollands We triggeren medialand echter niet alleen via standaard persberichten en -uitnodigingen. Zeker in een wereld waar s, tweets, blogs en digitale nieuwsbrieven de massa in overvloed bereiken, kiezen we voor een eigen, unieke PR-stempel. Zo ging begin 2015 al een speciaal handgemaakt en - geschreven reisschriftje op de post en in de zomer zorgden nieuwerwetse VIEWMASTERS voor de nodige verrassing én daaruit voortvloeiende publicaties. NS Magazine Spoor Het is niet meer het tijdperk van het alom bekende persbericht. Tenzij je Apple bent of een daadwerkelijk baanbrekend product lanceert. Het is van cruciaal belang voor PR-professionals en marketeers om nieuwe en andere methodes te ontdekken om zo media-aandacht te realiseren. Maak gebruik van social media, ontwikkel relaties met influencers en integreer kwalitatief beeldmateriaal/visuals in je berichten om zo de aandacht van de (juiste) journalist te vangen. Forbes, John Hall

26 Never a dull moment Maastricht stond ook in 2015 weer een jaar lang; 4 seizoenen, 12 maanden, 52 weken en 365 dagen vol met spraakmakende (business) events, traditionele festivals, veelbelovende voorstellingen en unieke exposities. Tradities werden versterkt. Nieuwe events en festivals verrijkten het DNA van de de stad. Zo was 2015 het jaar van o.a. Food Truck Festival TREK, Iron Man, Royals Cup, Docfest, Holi Fusion, Maastricht Colours You en Ceramix. New name, new face, same goal! In 2015 heeft het Maastricht Uitburo een nieuw gezicht gekregen. Met UITagenda Maastricht wordt de samenwerking met diverse culturele instellingen en partners voortgezet om samen het ultieme doel te bereiken: één uitagenda voor Maastricht, om de bewoners en bezoekers van de stad te informeren over het rijke culturele aanbod! Samen met de Gemeente Maastricht presenteren wij tevens bij de start van elk jaar de Maastricht Agenda, een overzichtelijke en up-to-date (online) maandkalender. Daarnaast worden evenementen vanuit Marketing & Communicatie expertise geadviseerd en ondersteund.

27

28 During TEFAF Tijdens TEFAF krijgt Maastricht veel internationale aandacht. Daarom organiseren wij elk jaar rondom de TEFAF het During TEFAF Festival, samen met Gemeente Maastricht, Theater aan het Vrijthof en andere culturele partners zoals Bonnefantenmuseum, Marres, Museum aan het Vrijthof, Bureau Europa, Jazz Maastricht, philharmonie zuidnederland, MABP en Very Contemporary. 10 dagen lang stonden spraakmakende exposities, concerten, dans- en theatervoorstel lingen op het menu, die op hun beurt zorgden voor de nodige exposure flyers, advertenties in Euregionale media, persberichten, nieuwsbrieven, roll-up banners, online marketing en social media zijn ingezet om het festival onder de aandacht te brengen.

29

30

31 Zinderende zomer Tijdens de zomermaanden is er zoveel te doen in de stad dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom coördineren wij de gezamenlijke promotie van evenementen, festivals, podiumkunsten en tentoonstellingen, die plaatsvinden in de maanden juni, juli en augustus. Dankzij o.a. een online en social media campagne, flyers, advertenties, banieren, vlaggen voor ondernemers en een Zomer in Maastricht Special (i.s.m. 1Maastricht) weten bezoekers én bewoners dat ze zich in Maastricht geen dag hoeven te vervelen. We ver heugen ons nu alweer op die komende zinderende zomer! FestiVOL In 2015 hebben we voor het eerst September Festivalmaand geïntroduceerd. In september barst het namelijk van de festivals en (culturele) evenementen in de stad. Denk aan Bruis, Holi Fusion, Het Parcours, PAS, Musica Sacra, DocFest en noem maar op. Een volle maand dus. Bijzonder genoeg om ook hier een communicatiemix in te zetten.

32 Culinaire herfst In oktober laten wij de stad en regio van zijn meest smaakvolle kant zien tijdens La Saison Culinaire de l Euregio. Dan vinden wij dat het voor ieders smaakpapillen bijna een must is om een bezoek aan Maastricht in te plannen. VVV/Maastricht Marketing vult een maand lang samen met vele partners en ondernemers de agenda met proeverijen, wijn & spijs diners, pluk dagen, workshops, een heuse Route du Vin en Route de la Bière, rondleidingen, culinaire evenementen en natuurlijk diverse culturele activiteiten. Hét hoogtepunt is het Limburgse Wijn & Spijs Festival Château Maestricht, dat in 2015 voor de 4e keer plaatsvond op het Vrijthof. Nieuw op de agenda stond het (succesvolle) whiskyfestival The Spirit of Maastricht. Speciale aandacht gaven we aan de neighbours flavours. Wij vinden namelijk dat het proeven en genieten niet ophouden bij de stadsgrenzen van Maastricht. In samenspraak met collega VVV s en partners presenteerden we o.a. de Hasseltse Jeneverfeesten, de Expo Smaken van Hasselt, Winefair Lanaken, het C-Mine Foodfest in Genk, de Fijnproefweken in Schleiden en het bierfestival HoppyDays in Luik.

33

34 SUZANNE EN ROB KIJKEN TIJDENS EEN RONDJE IN H ONDER HEN TWINKELEN D Wij verzorgden o.a.: Viertalige website Intensieve social media campagne Online marketing campagne flyers 275 billboards en abri s Mobile marketing campagne Magazine Specials Joint promotion acties met diverse grote partijen, zo ook met NS Free publicity in talrijke (inter)nationale media o.a. AD Magazine, Telegraaf, Grazia, Veronica, WDR Leuke winacties MAGISCH MAASTRICHT OP HET VRIJTHOF, TOT EN MET 29 DECEMBE SCHAATSBAAN, KERSTMARKT, KERSTTREINTJE, CARROUSEL EN RE 90% van de bezoekers is positief en onderstreept de gezelligheid en sfeer 36 donderdag 24 december 2015

35 R. MET 800M 2 UZENRAD Magisch Maastricht Wij kijken terug op een succesvolle editie van Magisch Maastricht. Ook in 2015 hebben wij Magisch Maastricht in de nationale en internationale spotlights gezet om de magie van de stad zo goed als mogelijk te verspreiden. HUN OGEN UIT ET REUZENRAD: UIZENDEN LICHTJES AD Magazine magazine 37

36 Meer dan shoppen alleen Verandering & retail zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom bewegen wij mee en stellen onszelf en onze partners elk jaar opnieuw de vraag waar alles om draait: bieden wij bezoekers een beleving met meerwaarde? Met een eenduidige visie en gebundelde kracht zetten en houden wij via collectieve financiering onze stad op de kaart. Wij werken binnen de campagne Altijd Maastricht samen met Gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar, ondernemersverenigingen Entre Deux en Mosae Forum en sponsoren. Hierbij wordt Maastricht vermarkt als citytripdestinatie met historie, funshopping, cultuur, gastronomie en events. In the spotlight in de Euregio en Nederland door o.a. Online campagne Google Adwords Billboards i.c.m. mobile marketing Advertenties Free publicity

37

38 Samen slim op weg In 2015 hebben Maastricht Bereikbaar en VVV/Maastricht Marketing een convenant gesloten om de samenwerking te intensiveren waar het de communicatie over bereikbaarheid van de stad betreft. Want een gastvrije stad is een bereikbare stad! Meer traffic Bereikbaarheid is nu structureel ver ankerd in de communicatie naar bezoekers met als direct resultaat dat wij met stip op 1 staan als doorverwijzer van bereikbaarheidsinformatie voor bezoekers van MaastrichtBereikbaar.nl. In december 2015 liep dit percentage op tot meer dan 50%.

39 Nr. 1 Referral link maastrichtbereikbaar.nl

40 Gastvrij Maastricht in 2015: De Hospitality Guides, de levende visitekaartjes van Maastricht, stonden maar liefst 75 dagen en uren op zeven A-locaties tijdens piekmomenten klaar voor de bezoekers van de stad. Ook worden de Hospitality Guides steeds meer door externen ingezet voor o.a. de Dag van de Bouw, Roze Zaterdag, de Forza bijeenkomst etc. Samen met Maastricht Bereikbaar en Gemeente Maastricht (Team Mobiliteit, Veiligheid en Milieu) realiseerden we een folder (Nederlands en Engels) over veiligheid en het parkeerbeleid in de stad. In de folder staat ook een plattegrond met de Ringenstructuur, wijken, highlights en wifi-hotspots. De award Meest Gastvrije Bedrijf, als onderdeel van de Maastricht Awards, telde de meeste inschrijvingen. Bezoekers werden op speciale wijze verrast, waarmee we het gastvrije karakter van Maastricht in de spotlights hebben gezet. Het Youtube filmpje dat hiervan is gemaakt werd online en via de pers onder de aandacht gebracht. Ondernemers konden ook in 2015 weer gebruik maken van een speciaal cursusaanbod in hospitality- en taaltrainingen. WOW! Groetjes uit Maastricht Super De Hospitality Guides geven bezoekers een speciale ansichtkaart mee zodat ze ook buiten Maastricht kunnen vertellen hoe sjiek het hier is! Sjiek gek!

41 Welkom, Willkommen, Welcome, Bienvenue! Om te stimuleren dat iedereen zich welkom én thuis voelt in Maastricht is het project Gastvrij Maastricht in het leven geroepen. Dit is een initiatief van VVV/Maastricht Marketing en Centrummanagement Maastricht in samenwerking met Gemeente Maastricht en ruim 30 partners die het initiatief onder steunen. Compleminte

42 Let's talk fashion Vanuit onze rol als adviseur, regisseur en connector dragen we bij aan de profilering van Maastricht als hub voor mode, design en innovatie. In de al vaak onbetwiste nummer 1 Winkelstad van Nederland gaat je modehart eigenlijk al vanzelf sneller kloppen. Als modeliefhebber, maar als modemaker inmiddels ook. De creatieve en ondernemende vibe die er momenteel hangt, voel je in ieder geval door de hele stad heen buzzen en wordt naast ons ook door gemeente, academie, designers en ondernemers met beide handen aangegrepen om er het beste uit te halen. En een nieuw project staat in de startblokken: Forza Fashion House Maastricht. Dit fashion lab in een voormalige fabrieksgebouw in het up coming Sphinxkwartier, belooft dé plek te worden waar jonge talenten zich kunnen ontwikkelen tot ondernemers en creators. Een spraakmakende plek waar wij in samenwerking met FashionClash, MAFAD en overige initiatieven - zoals de maandelijkse dosis inspiratie van Catwalk Maastricht (Entre Deux & Mosae Forum), diverse pop-up markets en expo s - beslist voor nog veel meer modenieuws kunnen gaan zorgen.

43 Maastricht is een stad van vakmanschap en kwaliteit, die zich steeds meer ontplooit en profileert als modestad. En met het Fashion House zet de stad nu ook een nieuwe visie op mode in relatie tot ontwerp, productie, retail en onderwijs neer. Dit nieuwe platform geeft ruimte aan intensieve samenwerking tussen deze vier belangrijkste pijlers van de Nederlandse modeketen. Fashion Council NL, Rachid Naas

44 omzet opbrengst Stichting Stille Armen

45 Borrel, bite & bed! Maastricht smaakt eigenlijk altijd goed, maar tijdens Maastricht aan Tafel is het inmiddels een traditie geworden om dé gastronomische hoofdstad Maastricht op het menu te zetten. In 2015 vonden alweer de 12 e en 13 e editie van het culinaire evenement Maastricht aan Tafel plaats bleek tevens een recordjaar te zijn met in totaal couverts. Ook het jongere zusje Maastricht aan de Bar vertoonde een 30% boost in aantal borrels & bites. En het concept blijft niet alleen in aantallen groeien! In aanloop naar 2016 werden voor het eerst ook krachten gebundeld met de hotels tijdens het initiatief Hotelnacht Maastricht. Na 7 jaar is het initiatief niet alleen bij de Maastrichtenaar, maar ver over de (stads)grenzen bekend en geliefd. Steeds meer gasten uit België, Duitsland en de rest van Nederland schuiven maar al te graag aan tafel en aan de bar in Maastricht. Een prestatie waar we, samen met medeinitiatiefnemers Les Tables & Maastricht Culinair, onze vingers bij aflikken!

46 Limburg top-of-mind VVV/Maastricht Marketing maakt onderdeel uit van de stichting Samenwerkende VVV s Limburg (SVL). Samen met VVV Zuid-Limburg, VVV Midden-Limburg en Leisure Port (Noord-Limburg) verkopen we Limburg. Het accent ligt op collectieve marketing. In 2015 is er een outdoor (reclamemasten en abri s) en online campagne gevoerd door heel Nederland. Het doel: Limburg als top-of-mind bestemming onder de aandacht brengen.

47 Gluren bij de buren Wij kijken graag verder dan de grenzen van de stad. Zo promoten we met veel liefde het bijzondere aanbod van onze buren zoals Genk, Hasselt, Tongeren, Aachen, Heerlen, Sittard-Geleen en Luik. Euregionale tips en events worden uitgezet via o.a. onze social media, wekelijkse UITmails en de seizoenscampagnes, maar ook richting journalisten. Zo ontdekt men het smakenpalet van Maastricht als onderdeel van een unieke (Eu)regio.

48

49 Ons done lijstje Welke waarde wij toevoegen? Nou kijk maar eens even. Dit zijn de projecten die wij in 2015 realiseerden: Algemeen Maastricht Events & specials Maastricht City Guide 2016 Maastricht for Groups & Events Guide 2016 Maastricht online & social media Maastrichtbookings.com Maastricht Portal UITagenda Maastricht Persberichten en -contacten Realisatie nieuwe city plattegrond Stadswandelingen en speurtochten Vestingwandelingen Het hele jaar door Altijd Maastricht Gastvrij Maastricht Mode Maastricht Samenwerkende VVV s Limburg VVV Nederland Affordable Art Fair André Rieu Vrijthof Concerten Art & Heritage Tours Maastricht University Bonnefanten/Ceramix Carnaval Château Maestricht & La Saison Culinaire D(esign)-Day DocFest During TEFAF Festival Duckrace FASHIONCLASH Flyers voor partners Food Truck Festival TREK Holi Fusion Festival IronMan Inspiratie Sessie Frontoffice Maastricht aan Tafel Maastricht aan de Bar Maastricht Boekenstad Maastricht Colours You Magisch Maastricht Marres/Levi van Veluw Nederlandse Dansdagen Preuvenemint 10 jaar Q-Music Route du Vin Route de la Bière Samenwerking bij UM Open Days September Festivalmaand Sphinxkwartier Sinterklaas aan de Maas Tapijn online Theater aan het Vrijthof Start seizoen 2015/2016 Vrijthof concerten André Rieu Zinderende zomer

50 Onze to do's in 2016 Wat staat er in 2016 op de agenda? We optimaliseren onze krachten, onze seizoenscampagnes, onze kleurrijke samenwerkingen, onze veelzijdige eventondersteuning, onze succesformule Maastricht Underground en nog veel meer. Wat voegen we daaraan toe? De verdere vormgeving VVV/Maastricht Marketing. Daarbij behoort ook dat we nadrukkelijker gaan én blijven samenwerken met partners in de stad en regio zoals Gemeente Maastricht, Centrummanagement, Maastricht Bereikbaar, Maastricht Convention Bureau en SVL. Bundeling van krachten maakt onze stad nog sterker én mooier. Ook gaan we de marketing & communicatie spannender maken door te experimenteren met innoverende campagnes om Maastricht in the picture te houden. Tot slot gaan we bouwen aan een online en offline guest experience. Een project dat in 2017 zijn beslag zal krijgen. Werk aan de winkel dus!

51

52 Facts & figures 2015 WOON- EN WERKSTAD mensen banen in bedrijven 900 startende ondernemers 2 e ZZP stad van Nederland (19%) 1 e Lab-Grown Beef Burger ter wereld HOTELSTAD 62 hotels bijna bedden 2 e hotelstad van Nederland Kaboom Hotel: Winnaar Best Hotel Concept 2015 Derlon Hotel: Global Award Luxury City Hotel of the Year 2016 MONUMENTENSTAD monumenten 2 e monumentenstad van Nederland INTERNATIONALE STAD internationals (+386% t.o.v. 2007) 115 internationale bedrijven

53 CULINAIRE STAD > 157 restaurants 4 Michelin sterren 3 sterrenrestaurants Preuvenemint La Saison Culinaire Food Truck Festival TREK Maastricht aan Tafel UNIVERSITEITSSTAD > UM-studenten (45% buitenlands) Meest internationale universiteit van Nederland 11 UM-locaties 84 UM-opleidingen (waarvan 65 Masters) Zuyd Hogeschool-studenten circa 50 Zuyd-opleidingen (Bachelor en Master) 1 Postacademie (Van Eyck) CULTUURSTAD > 10 art venues > 15 theaters/podia 3 academies Toneel Art & Design Muziek TEFAF André Rieu FASHIONCLASH Musica Sacra Nederlandse Dansdagen CONGRES- EN BEURZENSTAD MECC Maastricht: Beste Congreslocatie van Nederland (inter)nationale beurzen 41 congressen & meetings 60 events bezoekers

54 Dankjew

55 Samen met u, jou en jullie el! We hebben een stevige ambitie voor 2016 and beyond. Dat kunnen en willen we niet alleen doen. We zijn ongelooflijk trots op dat wat we tot nu toe samen met u, jou en jullie bereikt hebben. Want zonder jullie vertrouwen, feedback en samenwerking was dat nooit allemaal gelukt. We hopen dan ook dat we in 2016 en daaropvolgende jaren weer mogen rekenen op jullie support. Samen maken we Maastricht. Tekst, ontwerp en redactie: VVV/Maastricht Marketing i.s.m. Zuiderlicht Fotografie: Hugo Thomassen, Marcel van Hoorn, Eighty8things, Ditmaal/Gerlach Delissen Photography, Petra Lenssen, Bureau Caramel/ Rob Truijen, Holi Fusion Festival, Bonnefantenmuseum, Loraine Bodewes, Jean Pierre Geusens, Laurens Bouvrie, Jonathan Vos, Peter Lodder, G. Ramaekers en vele anderen Drukwerk: Drukkerij Walters Maart 2016

56

VVV Maastricht. lidmaatschap 2016

VVV Maastricht. lidmaatschap 2016 VVV Maastricht lidmaatschap 2016 1 facts & figures BEZOEKEN 3.000.000 IN MAASTRICHT, PER JAAR 2E HOTELSTAD VAN NEDERLAND 2E TOERISTENSTAD VAN NEDERLAND 2E MONUMENTENSTAD VAN NEDERLAND STERKSTE TOERISTISCHE

Nadere informatie

Stand van Zaken Campagne Hart van Europa

Stand van Zaken Campagne Hart van Europa Stand van Zaken Campagne Hart van Europa September 2013 1. De Partners de solide basis van onze Euregionale samenwerking! Hart van Europa is een samenwerkingsverband tussen: Toerisme Limburg (BE) Fédération

Nadere informatie

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM OPENING 2015 2 WAAROM IS DE PIER ZO SPECIAAL INNOVATIEF LANDMARK CULTUREEL ERFGOED VANONS VERNIEUWEND VOORCULTUUR IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND EIGENTIJDS BAKEN AMBACHTELIJK GELIEFD UNIEK CONCERTEN REUZENRAD

Nadere informatie

Verantwoording Convenant Gemeente Maastricht VVV Maastricht Mei 2016

Verantwoording Convenant Gemeente Maastricht VVV Maastricht Mei 2016 Verantwoording Convenant Gemeente Maastricht VVV Maastricht 2013-2016 Mei 2016 Inleiding en doelstelling pag. 3 Over de VVV pag. 3 De rol van VVV Maastricht in het convenant pag. 4 1. Merk- en promotieregisseur

Nadere informatie

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert.

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Onze missie Waar wij voor staan Door het versterken van de signatuur van de Maastrichtse mode- en designsector in combinatie met de sterke reputatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Concept. Programma. Partners. PR & Marketing. Sponsoring. Media aandacht overzicht + cijfers FCF 2014. De afgelopen editie in beeld

Inhoudsopgave. Concept. Programma. Partners. PR & Marketing. Sponsoring. Media aandacht overzicht + cijfers FCF 2014. De afgelopen editie in beeld Inhoudsopgave 01 Concept 02 Programma 03 Partners 04 PR & Marketing 05 Sponsoring 06 Media aandacht overzicht + cijfers FCF 2014 07 De afgelopen editie in beeld 01 Concept FASHIONCLASH is een Nederlandse

Nadere informatie

Productkaarten Connectprogramma

Productkaarten Connectprogramma Productkaarten Connectprogramma De kracht van het netwerk: sámen maken we Brabant Brabant op de kaart zetten als de meest gastvrije en innovatieve regio van Europa. Zodat meer bezoekers naar Brabant komen,

Nadere informatie

LOST CITY GUIDE EDITIONS 2015. Roy Kahmann April 2015

LOST CITY GUIDE EDITIONS 2015. Roy Kahmann April 2015 LOST CITY GUIDE EDITIONS 2015 Roy Kahmann April 2015 De mooiste en handigste CITYGUIDE VAN EUROPA Slechts 5 TIPS van unieke locaties op het gebied van coffee, shopping, food, drinks en art in de stad de

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Sponsorbrochure. T:

Sponsorbrochure.  T: Sponsorbrochure info@curacaoculinair.com www.curacaoculinair.com T: +599 9521 8956 GEACHTE FIJNPROEVER, Anouk de Raaf Het eerste weekend van april in 2018 vindt Curaçao Culinair voor de derde keer plaats.

Nadere informatie

Participatie mogelijkheden Marketingplan 2017 Nederlandse Hanzesteden

Participatie mogelijkheden Marketingplan 2017 Nederlandse Hanzesteden Participatie mogelijkheden Marketingplan 2017 Nederlandse Hanzesteden Internationale Hanzestedenlijn De Hanzestedenlijn is één van de verhaallijnen binnen het concept HollandCity. Vanuit het HollandCity

Nadere informatie

Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven.

Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Media tarieven 2018 Alkmaar Marketing Alkmaar Marketing is de citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten

Nadere informatie

Waterloo Napoleon & Abba

Waterloo Napoleon & Abba Waterloo Napoleon & Abba Poolse Export Chopin & Mr. Polska Do Culture Your Way City- en regiomarketing anders if then is now is een online schatkist van geschiedenis en cultuur met toeristische diensten

Nadere informatie

Donderdag 27 augustus 2015

Donderdag 27 augustus 2015 Donderdag 27 augustus 2015 4 e bijeenkomst LAG 2014 2015 & officiële opening van Château Jerusalem - Programma- 13.00 13.30 Lunchontvangst @Hotel Management School Maastricht 13.30 15.30 Officiële LAG-meeting

Nadere informatie

Voor het beste bereik onder uw doelgroepen

Voor het beste bereik onder uw doelgroepen Marketing Services Voor het beste bereik onder uw doelgroepen MECC Marketing Services; onze kennis en ervaring voor het succes van uw evenement! Dedicated to your success Meer informatie? Bel +31 (0)43

Nadere informatie

INTERcLASSICS. MAASTRICHT 19 Business LOunGes. 10 / 11 / 12 / 13 january 2019

INTERcLASSICS. MAASTRICHT 19 Business LOunGes. 10 / 11 / 12 / 13 january 2019 INTERcLASSICS MAASTRICHT 19 Business LOunGes 10 / 11 / 12 / 13 january 2019 Trakteer uw relaties op een unieke belevenis tijdens InterClassics Maastricht InterClassics Maastricht, al meer dan 25 jaar dé

Nadere informatie

gather Build a new story, share a new store

gather Build a new story, share a new store gather c o n c e p t s t o r e Build a new story, share a new store GATHER is de missing link die de wereld van mode, kunst, muziek, design, beauty, food en lifestyle vangt in 1 label, 1 ruimte en 1 look

Nadere informatie

WELKOM BASIS PRESENTATIE. Algemene Ledenvergadering 2017

WELKOM BASIS PRESENTATIE. Algemene Ledenvergadering 2017 WELKOM BASIS PRESENTATIE Algemene Ledenvergadering 2017 Woensdag 6 december - Amsterdam Stuurgroep Welkom op het Water Agendapunt 10 1 Presentatie resultaten Welkom op het water 2018 HISWA Vereniging /

Nadere informatie

Ondernemers. Leisure Port

Ondernemers. Leisure Port Ondernemers Leisure Port Toeristisch Platform: Doelstellingen 1 Verenigen van ondernemers 2 Promotie van lokale ondernemingen en activiteiten in de regio 3 Optimalisatie toeristische informatie voorziening

Nadere informatie

http://www.pimphilip.com/dutch/#home dutch

http://www.pimphilip.com/dutch/#home dutch 24 3 2016 Dutch Pim Philip D U T C H E N G L I S H Pim Philip verzorgt persoonlijke en zakelijke reizen & events in New York. Het zijn op maat gesneden ontdekkingstochten langs onverwachte plekken, afgestemd

Nadere informatie

Youropi.com Mediakit 2011

Youropi.com Mediakit 2011 Youropi.com Mediakit 2011 Q2-2011 2 Inhoudsopgave Introductie 3 Introductie Youropi.com 3 Youropi.com facts en bezoekers 4 Boekingsboxen 5 P.O.I. Boekingsbox 5 Boekingsbutton 5 Boekingsbox links 5 Boekingsbox

Nadere informatie

Februari Carnaval 15-17 februari Hele stad Inhalen Prins Carnaval en

Februari Carnaval 15-17 februari Hele stad Inhalen Prins Carnaval en Jaarprogramma Evenementen 2015 Maand Evenement Datum Locatie Organisator Januari Driekoningen Stoet 4 januari Start: OLV Basiliek OLV Basiliek Zweit veur leid 11 januari Binnenstad Stichting Zweit veur

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Participatie mogelijkheden Marketingplan 2017 Nederlandse Hanzesteden

Participatie mogelijkheden Marketingplan 2017 Nederlandse Hanzesteden Participatie mogelijkheden Marketingplan 2017 Nederlandse Hanzesteden Internationale Hanzestedenlijn De Hanzestedenlijn is één van de verhaallijnen binnen het concept HollandCity. Vanuit het HollandCity

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

National Geographic Historia Verschijnt 4 keer per jaar Betaalde oplage:

National Geographic Historia Verschijnt 4 keer per jaar Betaalde oplage: 2018 National Geographic Magazine Verschijnt 12 keer per jaar Betaalde oplage: 67.944 Bereik: 633.000 National Geographic Traveler Verschijnt 4 keer per jaar Betaalde oplage: 35.459 Bereik: 228.000 National

Nadere informatie

Company Profile 2AIM4* Internationaal label: 1000 CD Amsterdam t. +31 (0)20 638 99 55 The Netherlands f. +31 (0)84 835 85 55

Company Profile 2AIM4* Internationaal label: 1000 CD Amsterdam t. +31 (0)20 638 99 55 The Netherlands f. +31 (0)84 835 85 55 Company Profile 2AIM4* Internationaal label: Over 2aim4* 2aim4* 2aim4 B.V. is een marketing/communicatiebureau gevestigd in Amsterdam. Wij leveren een full service dienstenpakket op het gebied van marketing,

Nadere informatie

INHOUD INFORMATIEBROCHURE

INHOUD INFORMATIEBROCHURE INHOUD INFORMATIEBROCHURE 03 INLEIDING 04 BEN JIJ KLAAR VOOR JE TOEKOMST? 05 TEACH IT, WORK IT, LIVE IT 06 PROGRAMMA 07 DEELNAME & PARTNERSCHAP 09 EEN CONCEPT VAN INCREDIBLE EVENT BUILDERS 10 CONTACT BEKIJK

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=b46a4676c3...

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=b46a4676c3... pagina 1 van 11 Subscribe Share Past Issues Tra Blijf op de hoogte van het toeristisch nieuws midden in Limburg View this email in your browser In deze nieuwsbrief Limburg officieel aangesloten bij de

Nadere informatie

Samen werken in / aan het Land van Cuijk

Samen werken in / aan het Land van Cuijk WERKPLAN 2017 Samen werken in / aan het Land van Cuijk De ambitie van het RBT Land van Cuijk Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk wil meer toeristen en recreanten verleiden om naar het Land

Nadere informatie

Welkom bij Youropi.com

Welkom bij Youropi.com Welkom bij Youropi.com Youropi.com is jouw online city guide. Sinds november 2007 is de website live en kun je er over meer dan 75 steden informatie vinden. Of het nu gaat om een middagje shoppen in Maastricht

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst 31-10 Workshop promotie van het gebied

Netwerkbijeenkomst 31-10 Workshop promotie van het gebied Netwerkbijeenkomst 31-10 Workshop promotie van het gebied Centrale vraag De regionale organisaties hebben vaak een belangrijke rol in de promotie van het gebied. De subsidies voor promotie zijn er niet

Nadere informatie

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN

LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN 1 LUNCH- EN DINERMOGELIJKHEDEN OP WEDSTRIJDDAGEN INHOUD Steaks & Salads (Business Club) 4 Burger vs Lobster (Business Club) 6 De Blauwe Lotus 8 Eetcafé De Verlenging 10 Dineren of lunchen in het Philips

Nadere informatie

DOELGROEP ZES KEER PER JAAR IN PRINT EN DAGELIJKS VIA ONZE ONLINE EN SOCIAL MEDIA-KANALEN.

DOELGROEP ZES KEER PER JAAR IN PRINT EN DAGELIJKS VIA ONZE ONLINE EN SOCIAL MEDIA-KANALEN. SINDS 1991 ELLE DECORATION Met 28 edities en meer dan 8 miljoen lezers over de hele wereld is ELLE Decoration het best verkochte luxe en moderne interieurmagazine. Het is het enige internationale interieurtijdschrift

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=3cc3a7cc13...

In deze nieuwsbrief. http://us7.campaign-archive2.com/?u=1afd9e68330787993d815b9e1&id=3cc3a7cc13... pagina 1 van 9 Subscribe Share Past Issues Tra Blijf op de hoogte van het toeristisch nieuws midden in Limburg View this email in your browser In deze nieuwsbrief Maasplassen Nautique Fietsnetwerk provincie

Nadere informatie

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 10 11 12 JULI 2015

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 10 11 12 JULI 2015 NORTH SEA JAZZ FESTIVAL 10 11 12 JULI 2015 Let s roll! Prikkelende jazz, swingende soul, hartbrekende blues. Meeslepende latin, inspirerende fusion, groovy funk. Opzwepende R&B, bijtende hiphop en stevige

Nadere informatie

Margriet Winterfair. Nieuwsbrief augustus 2019

Margriet Winterfair. Nieuwsbrief augustus 2019 Nieuwsbrief 25 19 augustus 2019 Margriet Winterfair UITNODIGING: Bijeenkomst gezamenlijke participatie Margriet Winter Fair 2019 Graag nodigen wij je uit voor de algemene ondernemersbijeenkomst voor de

Nadere informatie

MODE REIZEN PSYCHOLOGIE HET GROTE INTERVIEW WONEN BEAUTY

MODE REIZEN PSYCHOLOGIE HET GROTE INTERVIEW WONEN BEAUTY BRAND BOOK 2017 DOEL GROEP JAN is een glossy, maar biedt ook diepgang en aansprekende verhalen. JAN brengt onderwerpen die de lezer raken en die dicht bij haar en haar leven staan. JAN biedt inhoud, relativering

Nadere informatie

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15

APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR. Promotiemiddelen 15 APELDOORN PROMOTIE MAAKT JE ZICHTBAAR Promotiemiddelen 15 1 MAAKT JE ZICHTBAAR Promoot je evenement of onderneming via Apeldoorn Promotie Apeldoorn Promotie maakt je activiteiten zichtbaar Apeldoorn Promotie

Nadere informatie

DE FACEBOOK CHALLENGE

DE FACEBOOK CHALLENGE DE FACEBOOK CHALLENGE Ontdek hoe wij meer dan 1.000.000 mensen hebben bereikt via een Facebook challenge.. De Facebook Challenge Je ziet ze tegenwoordig regelmatig voorbij komen op je tijdlijn. Ik had

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen

Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Netwerkbijeenkomst Utrechtse Kastelen & Buitenplaatsen Met dank aan Agenda 14.45 u Inloop en ontvangst 15.00 u Aftrap campagne inclusief overhandiging paspoort met o.a. - Welkom door Sander Jansen, wethouder

Nadere informatie

A TOUCH OF NEW YORK 04.05-09.05.2016

A TOUCH OF NEW YORK 04.05-09.05.2016 A TOUCH OF NEW YORK 04.05-09.05.2016 WAT? WAAR? ECCENTRIC is niet alleen het meest stijlvolle evenement van het jaar, u maakt er ook kennis met de kwaliteit van het leven. Creaties die de bezoekers laten

Nadere informatie

Enjoy the festival as a VIP

Enjoy the festival as a VIP Enjoy the festival as a VIP PROFITEER TOT 1 JANUARI 2018 VAN EARLY BIRD PRIJZEN! ZIE PAGINA 9 VAN DEZE BROCHURE Het NN North Sea Jazz Festival. Hét festival van jazz, blues, funk, hiphop, world en pop.

Nadere informatie

The Hague & Partners. Partnerplan 2019

The Hague & Partners. Partnerplan 2019 The Hague & Partners Partnerplan 2019 Contact The Hague & Partners Postbus 85456 2508 CD Den Haag E. info@thehague.com I. www.thehague.com Business Development-team: T. 070 361 88 88 Karin Segers k.segers@thehague.com

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

Lancering Harper s Bazaar

Lancering Harper s Bazaar Lancering Harper s Bazaar Eind augustus 2014 werd, onder leiding van hoofdredacteur Cécile Narinx, de Nederlandse editie van s werelds langst bestaande modeblad Harper's Bazaar gelanceerd. Het eerste nummer

Nadere informatie

Come and join the party. Enjoy the festival like a VIP

Come and join the party. Enjoy the festival like a VIP Come and join the party Enjoy the festival like a VIP North Sea Jazz. Het festival van de black music, zoals festivaldirecteur Jan Willem Luyken het uitlegt. Van jazz, blues, funk, hiphop, world en pop.

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

maastricht: media kit 2015

maastricht: media kit 2015 maastricht: media kit 2015 VVV/Maastricht Marketing 1 Wie zijn wij Wij zijn de citymarketing organisatie van Maastricht, actief op het gebied van branding & marketing. Informatieverstrekker & dienstverlener,

Nadere informatie

Stars for Europe Once Upon a Star

Stars for Europe Once Upon a Star Stars for Europe Once Upon a Star 2014 The Netherlands Once Upon a Star in Nederland Het thema is gefocust op drie sprookjes: Sneeuwwitje Roodkapje Doornroosje Persactiviteiten 2014 Onderzoek naar najaar-

Nadere informatie

succes in retailen is teamwork

succes in retailen is teamwork succes in retailen is teamwork outdoor-project retailmarkt 1 De retailmarkt is in beweging: Er zijn volop bedreigingen, maar door te veranderen en samen te werken worden er nieuwe kansen gecreëerd. bedreigingen

Nadere informatie

Voorstel Marketing en Promotie Veluwe. Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen

Voorstel Marketing en Promotie Veluwe. Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen Voorstel Marketing en Promotie Veluwe Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen VOORSTEL MARKETING & PROMOTIE VELUWE VRAAGSTELLING: Opstellen van een toeristisch marketingactiviteitenprogramma voor

Nadere informatie

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe tging 12 resentatie meerjarenplan 18 iiii111111111ilt 11111111, 1 ne e. campabne mee op landelijke pub Save, A-Nexe, NDiate).

Nadere informatie

ELLE DECORATION. HAVE NOTHING IN YOUR HOMES THAT YOU DO NOT KNOW TO BE USEFUL AND BELIEVE TO BE BEAUTIFUL -William Morris

ELLE DECORATION. HAVE NOTHING IN YOUR HOMES THAT YOU DO NOT KNOW TO BE USEFUL AND BELIEVE TO BE BEAUTIFUL -William Morris SINDS 1991 HAVE NOTHING IN YOUR HOMES THAT YOU DO NOT KNOW TO BE USEFUL AND BELIEVE TO BE BEAUTIFUL -William Morris ELLE DECORATION BIEDT EEN WERELD AAN INSPIRATIE OP WOONGEBIED. Om even bij weg te dromen

Nadere informatie

Sponsorpropositie 2013

Sponsorpropositie 2013 30 aug. t/m 1 sept. 2013 Sponsorpropositie 2013 Voorwoord Geachte fijnproever Na twee succesvolle edities van Dordt op je bord in het park, worden ook dit jaar weer de tenten voor Dordt op je bord opgeslagen

Nadere informatie

PARKSTAD CULINAIR. Sponsorplan. 12-13-14 september Pancratiusplein Heerlen

PARKSTAD CULINAIR. Sponsorplan. 12-13-14 september Pancratiusplein Heerlen PARKSTAD CULINAIR Sponsorplan 12-13-14 september Pancratiusplein Heerlen FOOD DRINKS EXPERIENCE + Parkstad Culinair 2014 Parkstad Culinair, het vernieuwde culinaire evenement van Zuid Limburg, beleeft

Nadere informatie

Holland Branding & Marketing Strategie Holland2020 Supporting the known - Introducing the new België

Holland Branding & Marketing Strategie Holland2020 Supporting the known - Introducing the new België Holland Branding & Marketing Strategie Holland2020 Supporting the known - Introducing the new België Bunnik, 23 april 2015 (x1.000) Aankomsten 2010-2014 Ontwikkeling Belgische bezoekers aan Nederland (2010-2014)

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

HIGHLIGHTS EVENEMENTEN EN FESTIVALS MAASTRICHT 2011

HIGHLIGHTS EVENEMENTEN EN FESTIVALS MAASTRICHT 2011 HIGHLIGHTS EVENEMENTEN EN FESTIVALS MAASTRICHT 2011 Uit! de maandelijkse activiteitenagenda van het Maastrichts Uitburo (onderdeel van VVV Maastricht). De Uit! is gratis verkrijgbaar bij onder andere VVV

Nadere informatie

Fietsen, cultuur, erfgoed, genieten Meer moet dat niet zijn! Zwolle, 7 april 2016

Fietsen, cultuur, erfgoed, genieten Meer moet dat niet zijn! Zwolle, 7 april 2016 Fietsen, cultuur, erfgoed, genieten Meer moet dat niet zijn! Zwolle, 7 april 2016 Holland City Strategie Holland Branding & Marketing Strategie HollandCity Behoud marktaandeel & Richting geven aan groei

Nadere informatie

Grensverleggende concepten ontdekken

Grensverleggende concepten ontdekken Inspiratie reis ⅼ Blurring concepts Grensverleggende concepten ontdekken Citytrip London ⅼ 21 & 22 September 2017 Grensverleggende concepten ontdekken We came to find inspiration for our new major project.

Nadere informatie

World Food Center uit de startblokken!

World Food Center uit de startblokken! World Food Center uit de startblokken! De plannen voor de realisatie van het World Food Center (WFC) zijn in een ver gevorderd stadium. Het WFC wordt een iconisch experience center waar de Nederlandse

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties. Update 2016

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties.   Update 2016 Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

VOORWOORD. colofon. Beste deelnemer, sponsor, relatie,

VOORWOORD. colofon. Beste deelnemer, sponsor, relatie, 7 SEPTEMBER 2013 7 SEPTEMBER 2013 VOORWOORD colofon Beste deelnemer, sponsor, relatie, Voor u ligt het fotoboek van de Tour de Mestreech 2013. Wij zijn bijzonder trots u dit te mogen presenteren, niet

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

gather Build a new story, share a new store

gather Build a new story, share a new store gather c o n c e p t s t o r e Build a new story, share a new store GATHER Gather is de missing link die de wereld van mode, kunst, muziek, design, beauty, food en lifestyle vangt in 1 label, 1 ruimte

Nadere informatie

18 MEI 2019 UNIVERSUM AMSTERDAM PLAY VIDEO

18 MEI 2019 UNIVERSUM AMSTERDAM PLAY VIDEO 18 MEI UNIVERSUM AMSTERDAM PLAY VIDEO FIT FOR SUMMER FESTIVAL Na zes succesvolle edities staat Women s Health Fit For Summer Festival weer voor de deur. Op zaterdag 18 mei wordt sportcentrum Universum

Nadere informatie

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week

Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week Innovatie, participatie en inspiratie tijdens Dutch Media Week 1 t/m 10 september 2018, Hilversum Dutch Media Week is hét festival voor iedereen die van media houdt. Het veranderende medialandschap en

Nadere informatie

Campagnes, beurzen, nieuwe website zakelijk, online platform, watersportdag, nieuwsbrieven, social media, persreizen

Campagnes, beurzen, nieuwe website zakelijk, online platform, watersportdag, nieuwsbrieven, social media, persreizen 2016 / 2017 Het TEAM Campagnes, beurzen, nieuwe website zakelijk, online platform, watersportdag, nieuwsbrieven, social media, persreizen Persreizen TV uitzending Kilimangiaro op RAI 3 in Italië Publicatie

Nadere informatie

Your Ibiza biedt nieuws, informatie en inspiratie om het beleven van Ibiza nog mooier, leuker en gemakkelijker te maken. Dat is wat deze app doet.

Your Ibiza biedt nieuws, informatie en inspiratie om het beleven van Ibiza nog mooier, leuker en gemakkelijker te maken. Dat is wat deze app doet. TARIEFKAART Your Ibiza biedt nieuws, informatie en inspiratie om het beleven van Ibiza nog mooier, leuker en gemakkelijker te maken. Dat is wat deze app doet. En daarom versterkt dit platform het imago

Nadere informatie

Spring. is coming GROOTS. mode voor de trendy Xtra long & Xtra large man. qob: bewaarexemplaar. handle with care

Spring. is coming GROOTS. mode voor de trendy Xtra long & Xtra large man. qob: bewaarexemplaar. handle with care 01 Spring is coming GROOTS mode voor de trendy Xtra long & Xtra large man bewaarexemplaar qob: handle with care IN DIT NUMMER EDITORIAL door Ruud Bogers BLZ 04 04 10 SAVE THE DATE Noteer alvast in je agenda!

Nadere informatie

WHO IS THAT AWESOME BRAND WITH THAT CRAZY NAME SPACECAKE

WHO IS THAT AWESOME BRAND WITH THAT CRAZY NAME SPACECAKE ABOUT SPACECAKE DESIGN WHO IS THAT AWESOME BRAND WITH THAT CRAZY NAME SPACECAKE Spacecake is een jong en veelzijdig design merk wat zich richt op het bedenken en creëren van de meest originele en uiteenlopende

Nadere informatie

DE FAIR OM LETTERLIJK VAKANTIE TE PROEVEN! TASTE & TRAVEL FAIR 2017

DE FAIR OM LETTERLIJK VAKANTIE TE PROEVEN! TASTE & TRAVEL FAIR 2017 DE FAIR OM LETTERLIJK VAKANTIE TE PROEVEN! TASTE & TRAVEL FAIR 2017 Hulstkamp Gebouw in Rotterdam. TASTE&TRAVEL FAIR 2017 De Taste & Travel Fair is DE fair waar bezoekers letterlijk de vakantie kunnen

Nadere informatie

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland

Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Welkom bij de meest veelzijdige evenementenlocatie van Midden-Nederland Evenementenlocatie met eindeloze mogelijkheden! Central Studios te Utrecht Evenementenlocatie met mogelijkheden Deze voormalige televisiestudio

Nadere informatie

KEYS TO SUCCESS. Business Network Event vrijdag 13 juli 2012 16:30-21:00 uur

KEYS TO SUCCESS. Business Network Event vrijdag 13 juli 2012 16:30-21:00 uur KEYS TO SUCCESS Business Network Event vrijdag 13 juli 2012 16:30-21:00 uur Fashion in Business, Inspiratie en onze Economie Short Talks door: Sector Banker Retail: Michel Koster (ABN AMRO) en Zakenvrouw

Nadere informatie

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht 1 Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht Betty: Ik ben Betty Cerda de Palou. Ik woon in Maastricht al 32 jaar. Ik ben 63 jaar. Ik ben arts, maar

Nadere informatie

een briljant idee kan in één dag op je bureau liggen

een briljant idee kan in één dag op je bureau liggen Voor een prikkelende boodschap, hogere omzet, nieuwe branding, uitdagende campagne, meer publiek, betere nieuwsbrief, unieke beleving, opvallend logo, meer kaartverkoop, meer leden, uitdagende campagne,

Nadere informatie

Nieuwe aanpak integrale citymarketing Metropool Amsterdam

Nieuwe aanpak integrale citymarketing Metropool Amsterdam Nieuwe aanpak integrale citymarketing Metropool Amsterdam Amsterdam Marketing Amsterdam Marketing, een publiek-private not for profit stichting, is de citymarketingorganisatie voor de Metropool Amsterdam.

Nadere informatie

Fletcher Bruidsevenementen

Fletcher Bruidsevenementen Fletcher Bruidsevenementen Heldere communicatie, staan open voor nieuwe ideeën, goed bezocht met geïnteresseerde bruidsparen 36 officiële trouwlocaties voor een unieke huwelijksdag! KASTEEL LANDGOED BEACHCLUB

Nadere informatie

DESTINATION MANAGEMENT COMPANY

DESTINATION MANAGEMENT COMPANY DESTINATION MANAGEMENT COMPANY Full Service Event Planning bedrijf Corporate reizen en Incentive events Conferenties, seminars en congressen DE VERENIGDE STATEN... THE AMERICAN DREAM! U ontvangt een offerteaanvraag...

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

New Land. Almere, 21 oktober 2014

New Land. Almere, 21 oktober 2014 New Land Almere, 21 oktober 2014 1 Jan Nico Appelman Gedeputeerde provincie Flevoland 2 RinkjeTromp Marketing Manager Toerisme Flevoland 3 Frans van der Avert Directeur Amsterdam Marketing 4 Wat zijn

Nadere informatie

Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam

Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Hoe kan ik profiteren van de aantrekkingskracht van Amsterdam? Boudewijn Bokdam Programma 15.00-16.00 Workshop 16.00-16.30 Pauze 16.30-17.30 Themabijeenkomst 17.30-18.30 Borrel 2 Amsterdam Bezoeken, Holland

Nadere informatie

arrangementen voor groepen en bedrijven

arrangementen voor groepen en bedrijven 2015 arrangementen voor groepen en bedrijven info Voor reservering van café, restaurant, meetings, gidsen/rondleidingen: glow@parktheater.nl 040-211 11 22 Voor informatie over organisatie, vrienden van

Nadere informatie

PROMOTIEPAKKET VELUWE NAJAAR WILD VOORKANT. Toolkit najaarcampagne Veluwe - WILD WILDDAGEN ROOTS IN DE WOODS STÖRRIG

PROMOTIEPAKKET VELUWE NAJAAR WILD VOORKANT. Toolkit najaarcampagne Veluwe - WILD WILDDAGEN ROOTS IN DE WOODS STÖRRIG PROMOTIEPAKKET VELUWE NAJAAR WILD VOORKANT Toolkit najaarcampagne Veluwe - WILD WILDDAGEN ROOTS IN DE WOODS STÖRRIG 2 3 4 Inspirerende tekst De Wilddagen Rondje Vierhouten Roots in the Woods Hier vind

Nadere informatie

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS Persbericht, juni 2015 NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS De aankomende editie van de Parijse Maison&Objet vindt plaats van 4 t/m 8 september 2015. Nauwgezet volgt de organisatie van de Maison&Objet

Nadere informatie

Magazines. Line & brand extensions. Webshop. Social Media. Events & beurzen. natgeo.nl + natgeotraveler.nl. Nieuwsbrief. Digital Nomad.

Magazines. Line & brand extensions. Webshop. Social Media. Events & beurzen. natgeo.nl + natgeotraveler.nl. Nieuwsbrief. Digital Nomad. 2017 DorDrecht Cultuurstad aan het water Op pad door een levend verleden Oude ambachten, nieuwe kunsten Biesbosch: waar het water altijd wint dordrecht Customized content Line & brand extensions natgeo.nl

Nadere informatie

Nieuwe topchefs op het menu van culinair event Fourchette.

Nieuwe topchefs op het menu van culinair event Fourchette. Nieuwe topchefs op het menu van culinair event Fourchette. Derde editie in de Gentse Eskimofabriek 15, 16 en 17 maart 2019 Voor 1.800 culinaire liefhebbers Met onder meer Filip Claeys**, David Martin**

Nadere informatie

FLOWERS OF AMSTERDAM 12 JANUARI 2015, LISSE

FLOWERS OF AMSTERDAM 12 JANUARI 2015, LISSE FLOWERS OF AMSTERDAM 12 JANUARI 2015, LISSE 1 Lies Spruit Burgemeester gemeente Lisse 2 Frans van der Avert Algemeen directeur Amsterdam Marketing 3 Fusie tot Amsterdam Marketing Congressen Cultuur marketing

Nadere informatie

Nieuw Compleet online marketingpakket no cure no pay

Nieuw Compleet online marketingpakket no cure no pay Nieuw Compleet online marketingpakket no cure no pay Wie is Netstar? Netstar is uw Online Media Partner gespecialiseerd in Hotels - Campings - Vakantieparken - Resorts B&B - Vakantiehuizen - Attracties

Nadere informatie

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS!

MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! Fotografie: Studio Cas (www.studiocas.nl) Vormgeving: claer (www.claer.nl) MIND YOUR BODY, IT S PRECIOUS! WWW.BODYANDMIND.AMSTERDAM Nicolien Brzesowsky. 06 21 95 06 62 www.bodyandmind.amsterdam. info@bodyandmind.amsterdam

Nadere informatie

YOUR ONLINE MEDIAPARTNER IN HOSPITALITY

YOUR ONLINE MEDIAPARTNER IN HOSPITALITY NIEUW! COMPLEET ONLINE MARKETINGPAKKET NO CURE NO PAY WIE IS NETSTAR? Netstar is uw Online Media Partner gespecialiseerd in Hotels - Campings - Vakantieparken - Resorts B&B - Vakantiehuizen - Attracties

Nadere informatie

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Nieuwsbrief April 2015 Toeristische Gids Land van Cuijk 2015 Deze week wordt de Toeristische Gids 2015 verspreid. De gids is een handig naslagwerk voor toeristen en

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Pop-up Design fietsroute

Pop-up Design fietsroute Pop-up Design fietsroute Maak al fietsend kennis met Brabants Design van nu. Fiets naar plekken waar het bruist van creativiteit. Stap af, neem de tijd en laat je inspireren. Iedere zaterdag en zondag

Nadere informatie

Maastricht Agenda 2015

Maastricht Agenda 2015 Maastricht Agenda 2015 Dames, heren, Voor u ligt de Maastricht evenementenagenda. Met trots presenteer ik, namens het college van Burgemeester en Wethouders van Maastricht en in samenwerking met VVV/Maastricht

Nadere informatie