Zelf een eenvoudige website opzetten. Jorrit Groenevelt & Arjan Kraak Juni 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zelf een eenvoudige website opzetten. Jorrit Groenevelt & Arjan Kraak Juni 2013"

Transcriptie

1 Zelf een eenvoudige website opzetten Jorrit Groenevelt & Arjan Kraak Juni 2013

2

3 1 Inleiding/Doel Een onmisbaar onderdeel van het starten van een bedrijf is het opzetten van een website. Een onderneming kan vandaag de dag niet zonder website. Deze module laat je zien hoe je/jullie zelf een eenvoudige website kunt/kunnen opzetten met maar heel weinig kosten. De module is geschreven voor dummy s. Je weet er nog niets of niet veel van. Stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. Aangezien je een website voor je eigen bedrijf bouwt heb je aan het einde van deze module een werkende website in elkaar gezet en staat je bedrijf online! Dat is het doel van deze module. Bovendien is het leuk werk. 2 De eerste stappen. Je begint met het nemen van drie stappen: 1. Kies een provider. 2. Kies een hostingpakket. 3. Kies een domeinnaam en registreer die. 4. Controleer de kosten. 2.1 Kies een provider Een provider is een organisatie (of persoon) die diensten levert op of via het internet. In dit geval gaat het om een hostingprovider, een aanbieder van webruimte en webdiensten, die ervoor zorgt dat je website op het internet komt te staan. Dat is natuurlijk niet gratis maar de kosten zijn gelukkig voor een eenvoudige website laag. De keuze van een hostingprovider maak je zelf, je bent hier volledig vrij in. Slim is wel om van te voren even op Google te zoeken naar recensies betreffende de provider. Anderen hebben vaak al meer ervaring en kunnen ook goed aangeven of iets wel of niet goed werkt. In dit voorbeeld maken wij gebruik van Kies een hostingpakket Een hostingpakket is noodzakelijk om een eenvoudige website te bouwen. Omdat we als provider voor hebben gekozen maken we ook gebruik van de pakketten die deze provider aanbiedt. Via krijg je een goed overzicht krijgen welke mogelijkheden er allemaal zijn. Aan te raden is om minimaal het Dynamic pakket te nemen. Hiermee ben je flexibel genoeg om in te toekomst meer geavanceerdere websites te maken of te laten maken. Dat is handig voor de toekomst. 2.3 Kies een domeinnaam Een domeinnaam (ook wel DNS = domain name system) is een naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd. Voor je website heb je een domeinnaam nodig. Je weet dat websites dankzij een uniek adres bereikbaar zijn. Je moet nadenken over de naam, het adres dus, van je website. Als je die weet moet deze geregistreerd worden want anders kan iemand anders dat adres gebruiken. Hieronder staan de stappen die je moet nemen. Je moet hiervoor wel ingelogd zijn bij Stappen: - Controleer of de domeinnaam die je in gedachte hebt nog vrij is; - Selecteer de domeinnaam die je wilt gaan registreren. In ons geval het.nl adres. Druk hierna op de knop: Volgende stap ; - Koppel je domeinnaam aan het eerder gekozen webhosting pakket (Dynamic); - Voeg het geheel toe aan je winkelmandje.

4 2.4 Controle van de Kosten Kosten Hosting Zoals je ziet kost het geheel voor één jaar 38,30 inclusief BTW. Heb je een eigen bedrijfje, dan kan, als je bedrijf blijft bestaan en je je bedrijf registreert bij de Kamer van Koophandel, ook de BTW nog worden verrekend en dalen de kosten tot 31,65 per jaar. De maandelijkse kosten liggen nu echter nog dus rond de: 38,30 / 12 = 3,19. Kosten Domeinnaam Prijzen voor een domeinnaam (bijvoorbeeld:.nl,.com,.org) liggen tussen de 8,00 en 10,00 per jaar. Dit hangt af van de provider.

5 3 Een website bouwen De programmeertaal HTML (Hyper Tekst Markup language) is de motor waarop websites draaien. Je hoeft daar echt niet veel van te weten om toch goed uit de voeten te kunnen met deze taal. Tegenwoordig gebruikt men vaak HTML5. HTML5 is een multi platform taal. Het werkt goed samen met besturingssystemen van Microsoft (Windows) en Apple (IOS) en natuurlijk ook met Android. Dat betekent dat bezoekers van je website ongeacht of ze via een pc met windows, een BlackBerry of een iphone inloggen, de site goed in beeld krijgen. 3.1 HTML codes Er zijn een aantal basiscodes nodig om je website te kunnen bouwen. Het is handig om daar iets van te weten voordat je begint. Hieronder zie je een lijstje van de basiscodes 1. <!doctype html> 2. <html> 3. <head> 4. <meta charset="utf-8"> 5. <title>untitled Document</title> 6. </head> 7. <body> 8. </body> 9. </html> Wat betekent deze codes en wat kun je ermee? De codes noemt men ook tags. Een tag geeft aanvullende informatie of een opdracht aan de computer door over het bestand waaraan het gekoppeld is. Daar krijg je niets van te zien maar voor het goed werken van de website is het natuurlijk wel belangrijk. 1. <!doctype html> Deze code is noodzakelijk om servers te laten weten dat je met HTML5 aan het programmeren bent. De webserver weet dan dat het een html bestand is, waardoor hij iets sneller pagina's kan weergeven. 2. <html> Bovenstaande code geeft aan vanaf waar de website begint. 3.<head> 6.</head> Bovenstaande tags geven aan waar het <head> element zich bevind, hierin kun je belangrijke gegevens aangeven, zoals 5.<title>Jouw website naam die weergeven wordt in de browser</title> Ook kunnen in de <head> elementen de codes geplaatst worden voor scripts, icoontjes en opmaak van de pagina. Nummer 4 lijkt nu overgeslagen te worden. Deze tag regelt het gebruik en de weergave van allerlei lettertekens en andere tekens. Daar hoef je niets mee te doen. Er staat feitelijk dat jou website de utf-8 karakterset gebruikt die ca tekens bevat van bijna alle talen ter wereld. 7. <body> </body> Tussen de <body> tags plaats je de inhoud van je webpagina. Teksten, afbeeldingen, muziek, filmpjes, alles wat online moet komen plaats je hier tussen. Uiteindelijk sluit je altijd weer af met: 9. </html>

6 Je ziet dus dat de tags bijna altijd setjes zijn: <tag> </tag>. Let op de backslash bij de afsluitende tag. <xx> de opdracht begint. </xx> de opdracht wordt afgesloten. Tussen de tags plaats je dus de tekst/het plaatje/enz. waarvoor de opdracht moet worden uitgevoerd. 3.2 Een eenvoudige welkompagina maken met logo en tekst Met het volgende voorbeeld wordt een eenvoudige welkompagina met logo en tekst gecreëerd. Dit is voldoende voor een beginnend bedrijf. De naam van het bedrijf is in dit voorbeeld Entreprenasium Winkel X. Dit zie je terug in regel 3. Dit is de koptekst van de website. De verdere inhoud van de site wordt ingevoegd na 4. <body>. Verder is de tekst (in dit voorbeeld): Welkom op onze Winkelpagina : zie regel 9. De tag <h1> </h1> geeft aan dat deze regel na de naam van de website (Entreprenasium Winkel) het belangrijkste is. Zoekmachines zoals Google gebruiken deze z.g.n. headers om snel resultaat te boeken. Verstandig dus om een goede header te kiezen. Wat minder belangrijke headers kun je aangeven met bijv. <h2> </h2> enz. Je kunt niet verder gaan dan 6. Wij verkopen kleine sieraden en maken dit van eerlijke materialen: zie regel 10. De <p> </p> tags geven telkens een nieuwe alinea aan. In dit geval bestaat deze maar uit een enkele zin. De sieraden zijn te koop voor 5 per stuk : zie regel 11 Voor meer informatie mail met 12345@ adres.nl : zie regel12. Omdat een plaatje of logo onmisbaar is hebben wij die al ingevoegd. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dat moet doen. De code zie je staan in regel 5,6 en 7 en 13. Omdat 5 <body> betekent dat daarna de inhoud van de website komt te staan, inclusief het plaatje, sluit je de inhoud van je site af met </body>. Zie regel 13.

7 1. <html> 2. <head> 3. <title>entreprenasium Winkel X</title> 4. </head> 5. <body> 6. <div align= center > 7. <img src= width= 150px height= 150px ></img> 8. </div> 9. <h1>welkom op onze Winkelpagina</h1> 10. <p>wij verkopen kleine sieraden en maken dit van eerlijke materialen.</p> 11. <p>de sieraden zijn te koop voor 5 per stuk.</p> 12. <p>voor meer informatie mail met 12345@leerlingen. adres.nl</p> 13. </body> 14. </html> Hieronder zie je resultaat van de code hierboven: een eenvoudige website. Het plaatje is maar een voorbeeld, Je kunt zelf een logo maken. Figuur - Resultaat code 4.2 (Eenvoudige pagina)

8 3.3 Een afbeelding plaatsen Om een afbeelding toe te voegen aan je webpagina heb je een speciale tag nodig. Deze tag plaatsen we ook weer tussen de <body></body> tag. 1. <img src= > </img> Door te werken met een <img>..</img> tag is het mogelijk afbeeldingen op je website te plaatsen. Door het aangeven van kan het programma dit plaatje zelf opzoeken en op je website plaatsen. Natuurlijk is het mogelijk andere adressen op te geven. Als je verder niets invoert wordt het plaatje of je logo door het programma in de originele afmetingen op de pagina geplaatst. Bovendien wil je aangeven waar het logo moet staan op de pagina. Aanpassing formaat. Dit wordt gedaan op de volgende manier: 1. <img src= width= 10px height= 20px ></img> Door het toevoegen van width (breedte) en height (hoogte) kan een afmeting worden aangepast. Als je dit niet doet zal de afbeelding op de originele grootte worden afgebeeld. In het voorbeeld zie je staan: 6.<img src= width= 150px height= 150px ></img> Je geeft daar dus aan waar het logo te vinden is (link naar je logo) en hoe groot het logo moet worden afgebeeld. Hier is dat 150 pixels (px) bij 150 pixels (px). Het uitlijnen. Het plaatje wordt met <div align= center > </div> gecentreerd op je pagina geplaatst. Je kan in plaats van center ook left of right gebruiken, dit zorgt voor uitlijning naar links of rechts.

9 3.4 Tekstkleur Niet alle teksten op een website hoeven dezelfde kleur te hebben, je kunt deze teksten met de juiste codes voorzien van een ander kleurtje. Dit doe je als volgt: 1. <html> 2. <head> 3. <title>kleuren</title> 4. </head> 5. <body> 6. <font color="blue">blauwe tekst</font><br> 7. <font color="red">rode tekst</font><br> 8. <font color="green">groene tekst</font> 9. </body> 10. </html> Door het gebruik van <font color= kleur > </font> is zijn de kleuren aan te passen.de meeste kleuren worden ondersteund, al moeten ze wel in het Engels opgeschreven worden. Wil je dus rode tekst, dan vul je red in. Figuur - Resultaat code 4.4 (Tekstkleur)

10 3.5 Meer mogelijkheden om je pagina op te maken Hieronder zie je een korte opsomming van wat meer mogelijkheden om je webpagina op te maken. Zoals gebruikelijk zie je steeds hetzelfde stramien. Elke tag is weer de bekende set <x> </x>. Het is aardig om met een of meerdere tags te experimenteren en te kijken hoe je pagina er dan uit komt te zien. <b> </b> <blockquote> </blockquote> <cite> </cite> <div> </div> <em> </em> <i> </i> <nav> </nav> <span> </span> <strong> </strong> <div align= right > </div> <div align= left > </div> <div align= center > </div> Tekst vet plaatsen. Alleen toepassen als <strong> </strong> niet bruikbaar is in een bepaalde context. Citaten aanduiden. Weergave: ingesprongen tekst. De titel van een bepaald werk aanduiden. Weergave: cursief Met deze tag kan je jouw HTMLdocument verdelen in logische gehelen (div komt van division). Automatisch witruimte boven en onder <div>. Belangrijke tekst benadrukken. Beeld: cursief Tekst cursief plaatsen. Enkel toepassen als <em> </em> niet bruikbaar is in een bepaalde context. Een blok navigatielinks aanduiden. Dient om structuur aan te brengen in je document en informatie te geven aan browsers i.v.m. de navigatie. Vergelijkbaar met <div>. Verschil: <span> zorgt ervoor dat de teksten die gemarkeerd worden op dezelfde regel doorlopen. Geen witruimte boven en onder <span>. Belangrijke tekst benadrukken. Weergave: vet Rechts uitlijnen Links uitlijnen Centreren op de pagina Op het internet is overal te vinden welke tags html5 heeft en wat je daarmee kunt doen. Het is handig om vanuit die behoefte te werken. Er zijn ook complete overzichten van alle tags die gebruikt kunnen worden. Daar zal meestal niet veel behoefte aan zijn.

11 3.6 Formulier Het is natuurlijk belangrijk om de gegevens van je klanten te weten. Als je die weet kun je ze regelmatig mail sturen. De gegevens komen in een HTML formulier. Klanten kunnen zelf op je website dat formulier invullen. In het volgende voorbeeld wordt een simpel HTML formulier gemaakt. In dit formulier zijn de volgende velden verwerkt: Voornaam Achternaam Straat Postcode Woonplaats Telefoonnummer Het formulier heeft nog geen mogelijkheid om daadwerkelijk de /gegevens te versturen. Hiervoor is meer geavanceerde code nodig. Deze code dient gemaakt te worden door middel van PHP scripts. Dat valt buiten deze module 1. <html> 2. <head> 3. <title>formulier</title> 4. </head> 5. <body> 6. <h1>persoonlijke data</h1></ br> 7. Voornaam: <input type="text" name="voornaam" value="enter FirstName"/><br> 8. Achternaam: <input type="text" name="achternaam" value="enter LastName"/><br> 9. Straat: <input type="text" name="straat" value="enter Street"/><br> 10. Postcode: <input type="text" name="postcode" value="enter Zip Code"/><br> 11. Woonplaats:<input type="text" name="woonplaats" value="enter Living Place"/><br> 12. Telefoon: <input type="text" name="telefoonnummer" value="enter Phone- Number"/> 13. </body> 14. </html> Figuur - Resultaat code 4.6 (Formulier)

12 4 Slot Laat het niet bij lezen maar ga vooral aan de slag. Een website bouwen is leuk en ook nog eens belangrijk voor je bedrijf. Tenslotte staan hieronder links naar websites van Entreprenasiasten die een website hebben. Leuk ter inspiratie

Inhalen les 7 (versie B)

Inhalen les 7 (versie B) Inhalen les 7 (versie B) Stap 1: Open de startmap van les 6 De map heet Startmap Les 6. Als je de map hebt geöpend zie je verschillende bestanden en een map Website. Wij gebruiken nu alleen de map Website.

Nadere informatie

Een webpagina maken. Een website bouwen met HTML en CSS practicum 1

Een webpagina maken. Een website bouwen met HTML en CSS practicum 1 Een webpagina maken De komende periode wordt in 8 practica een aantal technieken behandeld, die je nodig hebt om een (eenvoudige) website te kunnen bouwen. Nadat je deze 8 practica hebt doorgewerkt, moet

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Proefles informatica op het Alberdingk Thijm College. Het maken van een website met de tekstverwerker Kladblok of TextWrangler

Proefles informatica op het Alberdingk Thijm College. Het maken van een website met de tekstverwerker Kladblok of TextWrangler Proefles informatica op het Alberdingk Thijm College Het maken van een website met de tekstverwerker Kladblok of TextWrangler 1 Start het programma kladblok: (Start à Programma s à Bureau-accessoires à

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Les W-01: HTML. Een website bouwen in HTML. 2006, David Lans

Les W-01: HTML. Een website bouwen in HTML. 2006, David Lans Les W-01: HTML 1.0 HTML Websites zijn opgebouwd uit afzonderlijke webpagina s. Deze webpagina s zijn geschreven in een aparte taal, HTML. De afkorting HTML staat voor Hyper Text Markup Language. Vrij vertaald

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Web building basis: HTML. Karel Nijs 2008/09

Web building basis: HTML. Karel Nijs 2008/09 Web building basis: HTML Karel Nijs 2008/09 Web building basis eerste les HTML intro Browsers HTML elementen HTML basis tags HTML attributen HTML kleuren HTML formattering Extra: HTML entities Web building

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

HTML Graphics. Hans Roeyen V 3.0

HTML Graphics. Hans Roeyen V 3.0 HTML Graphics Hans Roeyen V 3.0 19 maart 2015 Inhoud 1. HTML5 Canvas... 3 1.1. Het Canvas element... 3 2. SVG Element... 9 2.1. SVG vergeleken met Canvas... 9 2.2. Een cirkel tekenen met SVG... 10 2.2.1.

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Syllabus Zelf een website bouwen. Artheos

Syllabus Zelf een website bouwen. Artheos Syllabus Zelf een website bouwen Artheos Helma de Boer Artheos Webdiensten & Office Support www.artheos.nl 2012 Inhoud Syllabus Zelf een website bouwen H1 De techniek van een website... 3 1.1 Browser en

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

HTML en CSS gevorderd

HTML en CSS gevorderd HTML en CSS gevorderd Inhoudsopgave Inleiding! 3 Opbouw webpage en css! 4 DIVʼs of iframes?! 8 Eigen icoon in de adresbalk van de browser! 8 Web-editors! 8 Koppelen van css-bestanden! 9 Browser afhankelijke

Nadere informatie

Handleiding Aansluiting beeldbank

Handleiding Aansluiting beeldbank Handleiding Aansluiting beeldbank Copyright 2014 FotoCadeau.nl Versie 1.0 Overzicht veranderen Versie Datum Verandering 1.0 22-07-2014 Oplevering eerste versie handleiding Copyright 2014 FotoCadeau.nl

Nadere informatie

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen A Inloggen 1. Ga naar http://webtinq.nl 2. Klik op de knop "Login". 3. Voer het e-mail adres en wachtwoord in dat je hebt gekregen. 4. Klik op de knop "Login". 5. Je bent nu ingelogd! B - Wachtwoord Veranderen

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen A Inloggen 1. Ga naar http://webtinq.nl 2. Klik op de knop "Login". 3. Voer het e-mail adres en wachtwoord in dat je hebt gekregen. 4. Klik op de knop "Login". 5. Je bent nu ingelogd! B - Wachtwoord Veranderen

Nadere informatie

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Alfred Houdijk Webmaster 27-12-2012 Inhoud Inleiding... 2 Wie kan wat op de website... 3 Foto s en filmpjes plaatsen... 4 Copyright... 4 Schrijf een artikel... 5

Nadere informatie

Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren

Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren HTML is een afkorting van Hyper Text Markup Language. Zoals de term al zegt is het een "opmaak taal", dat wil zeggen het vertelt de browser door middel

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Werken met afbeeldingen in webpagina's

Werken met afbeeldingen in webpagina's Werken met afbeeldingen in webpagina's In webpagina's komen heel vaak afbeeldingen voor. Toch gaan webpagina's helemaal anders om met afbeeldingen dan bijvoorbeeld een PowerPoint-presentatie of een Word-document.

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage

8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage 8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage Deze instructie is geschreven voor het plaatsen van een afbeelding in de diapresentatie op je homepage! De slider heeft een afmeting van 1000 x 417 pixels.

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Min-height en min-width

Min-height en min-width Oefening 15.5 Min-height en min-width Maak op van uw een webpagina s een div die u voorziet van een geschikte waarde voor min-height en min-width. Laat zien wat er gebeurt als u het lettertype verkleint

Nadere informatie

Kompozer Webdesign www.acc.dds.nl/lesonline/kompozer/

Kompozer Webdesign www.acc.dds.nl/lesonline/kompozer/ Hier vind je de cursus op het internet: www.acc.dds.nl/acconline/ Kompozer Webdesign www.acc.dds.nl/lesonline/kompozer/ Een bestaande website met kompozer www.acc.dds.nl/lesonline/kompozer/website/ Bestanden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Wijzigen... 5 Verwijderen... 5

Wijzigen... 5 Verwijderen... 5 Inhoud: Contentbeheer... 2 Variabelen en instellingen voor website... 2 variabelen... 2 Kopnaam voor website instellen... 2 Slogan voor website instellen... 2 Vaste teksten voor elke webpagina instellen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

4. De homepagina maken

4. De homepagina maken 95 4. De homepagina maken Als u een thema heeft geïnstalleerd, is al een aantal onderdelen ingevuld als voorbeeld. Naast de header staan er ook voorbeeldteksten, afbeeldingen, hyperlinks en soms nog andere

Nadere informatie

Rapporten. Labels en Rapporten in Atlantis 1. Atlantis heeft twee manieren om output te genereren: 1. labels 2. rapporten (reports)

Rapporten. Labels en Rapporten in Atlantis 1. Atlantis heeft twee manieren om output te genereren: 1. labels 2. rapporten (reports) Labels en Rapporten in Atlantis 1 Atlantis heeft twee manieren om output te genereren: 1. labels 2. rapporten (reports) Rapporten Een rapport is eigenlijk altijd een tekst bestand, die vorm wordt gegeven

Nadere informatie

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Inhoud 1. Blog-artikel schrijven... 2 1.1. Kenmerken van een blog-artikel... 2 1.2. Opmaak Blog-artikel... 3 1.3. Opmaken blog-artikel

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

Software 1. Basis HTML. bachelor grafische en digitale media cross-media ontwerp & grafimediatechnologie academiejaar 2009-2010 semester 1

Software 1. Basis HTML. bachelor grafische en digitale media cross-media ontwerp & grafimediatechnologie academiejaar 2009-2010 semester 1 Software 1 Basis HTML bachelor grafische en digitale media cross-media ontwerp & grafimediatechnologie academiejaar 2009-2010 semester 1 Alain Simons alain.simons@artesis.be Basis HTML 1. Introductie 2.

Nadere informatie

Jarno Verhoogt 21 mei 2014 Stud. Nr. 500684953 Docent: Joost Faber. Deeltoets 2: Hoe maak je met javascript een eenvoudige slideshow?

Jarno Verhoogt 21 mei 2014 Stud. Nr. 500684953 Docent: Joost Faber. Deeltoets 2: Hoe maak je met javascript een eenvoudige slideshow? Jarno Verhoogt 21 mei 2014 Stud. Nr. 500684953 Docent: Joost Faber Deeltoets 2: Hoe maak je met javascript een eenvoudige slideshow? Inleiding Dit is een eenvoudige handleiding om in javascript een simpele

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Widget Tip van de dag!

Widget Tip van de dag! Gebruikershandleiding Widget Tip van de dag! Datum Versie Naam Opmerkingen 01-12-2011 0.5 M. Bruinsma Schrijven handleiding J. van Beijnen 05-12-2011 1.0 J. van Beijnen Opmaak en kleine aanpassingen structuur

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix WordPress Website Bouw zelf je WordPress Website Maarten Hendrix Maarten Hendrix 2 Inhoudsopgave WordPress inleiding... 5 Wat is WordPress?... 5 Wat is het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com?...

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Lab Webdesign: Javascript 11 februari 2008

Lab Webdesign: Javascript 11 februari 2008 H2: BASISBEGRIPPEN In dit hoofdstuk zullen er enkele basisbegrippen worden behandelt PLAATSING VAN JAVASCRIPT-CODE DE SCRIPT-TAG De script-tag geeft aan dat er gebruik zal worden gemaakt van een scripttaal.

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Voorbeeld: In een tekstverwerker staat: Dit is scheve tekst Om in HTML hetzelfde effect te krijgen moet er staan: <i>dit is scheve tekst</i>

Voorbeeld: In een tekstverwerker staat: Dit is scheve tekst Om in HTML hetzelfde effect te krijgen moet er staan: <i>dit is scheve tekst</i> Wat is HTML? HTML staat voor HyperText Markup Language. Een HTML tekst bestaat uit zogenaamde platte tekst (ook wel de eerste 128 tekens van ASCII genoemd). In tegenstelling tot bijvoorbeeld tekstverwerker

Nadere informatie

Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress.

Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress. Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress. Alsjeblieft, dit kleine WordPress woordenboekje is voor jou. Want als je voor het eerst een website met WordPress gaat maken kom je misschien woorden

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren...

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren... Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De website bij het boek... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

1click updatemodule. Hoe bereiken? U kunt uw CMS eenvoudig bereiken door vlak achter uw domeinnaam /cms te plaatsen. Bv. www.uwsite.be/cms.

1click updatemodule. Hoe bereiken? U kunt uw CMS eenvoudig bereiken door vlak achter uw domeinnaam /cms te plaatsen. Bv. www.uwsite.be/cms. 1click updatemodule Introductie 1Click Light is wat men in de termen van het vak noemt een CMS of Content Management System. Wanneer we dit letterlijk vertalen betekent dit Inhoud Beheer Systeem. Kort

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Stappenplan Blog maken

Stappenplan Blog maken WAT IS BLOGGER? Een blog is een website waar je regelmatig nieuwe inhoud in de vorm van berichten plaatst. Een nieuwe blogpost kun je plaatsen wanneer jij wilt, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Lezers

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Template instellingen

Template instellingen Template instellingen Bij Vormgeving/Template instellingen vind je alle mogelijkheden om jouw huisstijl door te voeren in je shop. De template instellingen zijn onderverdeeld in diverse tabbladen. In dit

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie

Frames. Dit gedeelte wordt uitgebreid besproken in 1TIN Internettechnologie les 06

Frames. Dit gedeelte wordt uitgebreid besproken in   1TIN Internettechnologie les 06 Frames Dit gedeelte wordt uitgebreid besproken in http://www.handleidinghtml.nl/html/frames.htm 1 Frames - doel? Browservenster kan opgedeeld worden in meerdere views (= schermen, subvensters) Laten toe

Nadere informatie

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op

Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP... 8 Joomla installeren op 1 Inhoudsopgave Disclaimer... 3 Voorwoord... 4 Inleiding... 5 Het downloaden van XAMPP... 7 Het installeren van XAMPP.... 8 Joomla installeren op XAMPP... 15 Handige links... 16 2 Disclaimer Bij de samenstelling

Nadere informatie

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing.

VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. VKblog-importer : De gebruiksaanwijzing. deze gebruiksaanwijzing beschrijft versie 0.1.2 VKblog-importer is een plugin voor WordPress die bedoeld is om blogs van VKblog te importeren in WordPress. Posts

Nadere informatie

Hosting. Bestelformulier en domeinnaamcontrole. Januari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.

Hosting. Bestelformulier en domeinnaamcontrole. Januari, 2013. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact. Hosting Januari, 2013 Bestelformulier en domeinnaamcontrole WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Introductie Algemeen In deze handleiding wordt uitgelegd

Nadere informatie

Instellen en werken met Templates

Instellen en werken met Templates Instellen en werken met Templates Pagina 2 van 8 Nationaal Golfpakket F Inhoudsopgave D Instellingen in het golfpakket...5 Aanmaken Templates... 5 Instellen van de templates in het golfpakket... 6 Links

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

NVU-Workshop. Websites bouwen met Nvu. Henk Stoop - Docent Website design - HkeyDesigns - HCC WG Website design - KBO WG ICT-Adviseur

NVU-Workshop. Websites bouwen met Nvu. Henk Stoop - Docent Website design - HkeyDesigns - HCC WG Website design - KBO WG ICT-Adviseur Websites bouwen met Nvu Voorbeeld websites Hkey-Designs Manders mondhygieniste Slaapadvies Sterrenburg Werkplan Henk Stoop - Docent Website design - - HCC WG Website design - KBO WG ICT-Adviseur Workshop:

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Project plan. Erwin Hannaart Sander Tegelaar 61849 62407

Project plan. Erwin Hannaart Sander Tegelaar 61849 62407 Project plan Erwin Hannaart Sander Tegelaar 61849 62407 I4C2 I4C1 1 Inhoudsopgave Doel en doelgroep van het project... 3 Beschrijving van het project... 4 Benodigde materialen... 5 Te verwachten resultaten,

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Een weblog maken voor je klas

Een weblog maken voor je klas Een weblog maken voor je klas Voor deze Handleiding is gebruik gemaakt van http://www.web-log.nl Deze online weblogdienst is gratis. Stap 1: Surf naar www.web-log.nl en klik op de optie weblog aanmaken

Nadere informatie

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN?

ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress installeren ZÉLF JE WORDPRESS WEBSITE MAKEN? WordPress Academy Nederland helpt je op weg met onze Basiscursus INHOUD P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9 P 10 Wat is WordPress? Voordat je écht kan beginnen

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Materiaalontwikkeling in PAV

Materiaalontwikkeling in PAV Sint-Jozefstraat 1 B-8820 TORHOUT [t] 050 23 10 30 [f] 050 23 10 40 [e] reno@katho.be Materiaalontwikkeling in PAV Cursus: Google sites Medewerker EC: Jonathan Vanhollebeke EC: Thema s en projecten in

Nadere informatie