INFORMATIEBOEK ZAALVOETBAL- VERENIGING ZVV-VEGHEL. Seizoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIEBOEK ZAALVOETBAL- VERENIGING ZVV-VEGHEL. Seizoen 2016-2017"

Transcriptie

1 INFORMATIEBOEK ZAALVOETBAL- VERENIGING ZVV-VEGHEL Seizoen

2 Voorwoord, Voor u ligt het informatieboek van ZVV-Veghel. In bijna veertig jaar is ZVV-Veghel uitgegroeid tot een grote vereniging met een kleine zestig ploegen in de competitie en nog een aantal teams op de wachtlijst. En we zijn één van de weinige zaalvoetbalverenigingen in de wijde omtrek met een damesdivisie. De doelstelling van ZVV-Veghel is het doen beoefenen en promoten van het zaalvoetbal. Om zo n grote vereniging in goede banen te leiden zijn er een aantal regels. Uiteraard zijn er spelregels, maar ook regels hoe wij ons in de zaal moet gedragen, en organisatorische regels zoals: wat er gebeurt als je als ploeg niet op tijd bent voor een wedstrijd. Deze regels vind je in het boekje. Deze en nog een heleboel andere informatie is overigens ook terug te vinden op de website van ZVV- VEGHEL Eens per jaar is er een ledenvergadering. Door middel van de ledenvergadering kun je invloed uitoefenen op de gang van zaken bij ZVV-Veghel. Daar legt het bestuur verantwoording af over het afgelopen jaar, vertelt welke plannen er liggen voor het komende jaar en is er ruim gelegenheid voor het stellen van allerlei vragen. Het is belangrijk dat elk team daar vertegenwoordigd is. Om de organisatie bij ZVV-Veghel in goede banen te leiden, zijn er een aantal regels. Om te beginnen, de spelregels: Iedere voetballer dient op de hoogte te zijn van de spelregels. Dat lijkt een open deur, maar het tegendeel is waar. Bij ZVV-Veghel wordt gevoetbald volgens de regels van de KNVB. Veel spelers zijn niet goed op de hoogte van de spelregels dat tot irritatie kan leiden tussen speler en scheidsrechter. Als een speler uit het veld gestuurd is met een rode kaart, wordt dit door middel van een strafformulier gemeld aan de strafcommissie van ZVV-Veghel. Deze straft in overeenstemming met de richtlijnen van de KNVB. De verwijderde speler krijgt altijd een verweerformulier via de contactpersoon van zijn ploeg. Ernstigere misdrijven zoals fysiek geweld en bedreiging worden naar de tuchtcommissie van de KNVB gestuurd.

3 ZVV-Veghel beschikt over een eigen scheidsrechterscorps waar we erg trots op zijn. Het bestuur vindt het belangrijk dat zij het respect krijgen dat zij verdienen. Naast de spelregels heeft ZVV-Veghel ook nog gedragsregels en een Algemeen Reglement opgesteld. Beide regelgevingen worden in dit informatieboekje verder uiteen gezet. Op de website staat de volledige tekst. Tot slot wil ik jullie allen een mooi en vooral sportief voetbalseizoen toewensen. Namens het bestuur, Peter Teunis Voorzitter

4 Financiën: Inschrijfgeld: Jaarlijks wordt tijdens de algemene ledenvergadering de begroting vastgesteld. Hierbij wordt dan tevens het inschrijfgeld voor het deelnemen gedurende een seizoen vastgesteld. Voor het seizoen is het inschrijfgeld vastgesteld voor de teams: - van de 1 e t/m 4 e divisie maximaal 629,00 Definitief bedrag wordt nader bepaald! - voor de Damesdivisie maximaal 478,00 Definitief bedrag wordt nader bepaald! Het inschrijfformulier met nota wordt u in april toegezonden; Het inschrijfgeld dient op 15 juni voldaan te zijn; het is daarom zaak tijdig contact op te nemen met uw sponsor; De overige kosten worden via de afrekening doorberekend; Niet tijdige betaling houdt in dat u uitgesloten kunt worden van deelname. Jaarlijkse afrekening: Direct na afloop van de competitie ontvangt de contactpersoon een afrekening. In die afrekening zijn opgenomen: kosten KNVB: degenen die ook lid zijn van een buitenvereniging betalen via die vereniging KNVB-contributie; degenen die geen lid zijn van een buitenvereniging doen dit via ZVV-Veghel; de contributie bedraagt nu 11,-- per lid; kosten van deelname aan de bekercompetitie; gratis; boetes voor het niet hebben van een coach, grensrechter, ongerechtigde spelers, strafzaken KNVB, etc. E.e.a. conform de boeteregeling die op de website staat; eventuele overige verrekeningen; deze afrekening dient eveneens tijdig (veelal 1 juli) voldaan te zijn. Overige: De contactpersoon wordt geadviseerd in gevallen waarin de spelers zelf alle c.q. een gedeelte van de kosten moeten betalen hiervoor een maandelijks bedrag te vragen van b.v. 5,-- of 10,-- en daarmee de afrekeningen te voldoen. Anders moet vaak na afloop van de competitie een beroep op spelers gedaan worden hetgeen vaak tot problemen zal leiden; Het banknummer van ZVV-Veghel is: NL90.RABO bij de Rabobank te Veghel; Tenaamstelling: ZVV-Veghel, Th. Manders, penningmeester.

5 Gedragsregels ZVV-Veghel Er zijn duidelijke spelregels over hoe zaalvoetbal gespeeld moet worden, vastgelegd in een reglement en voor iedereen controleerbaar. Als daar discussie over is kan iedereen opzoeken hoe het zit. Hoe je met elkaar om gaat is een kwestie van waarden en normen. Een Friese boerenzoon heeft andere waarden en normen dan een Amsterdamse straatjongen en een Nederlander van Turkse afkomst weer andere. Deze zaken liggen niet vast en er is ook nergens op te zoeken welke waarden en normen Zaalvoetbalvereniging Veghel belangrijk vindt. Waarden en normen zijn een wat ongrijpbaar fenomeen, en nog belangrijker: hoe vertaal je die naar de voetbalwereld? Het bestuur van ZVV-Veghel heeft nu een aantal gedragsregels opgesteld. Het bestuur van ZVV-Veghel wil deze Gedragsregels invoeren met als doelstelling vast te leggen wat wel en niet kan binnen onze vereniging. Het draait om de volgende kernpunten: 1. Respect voor anderen. Een verenigingslid dient geen onbehoorlijk taalgebruik te gebruiken. Verbaal en fysiek geweld en molestatie van derden zijn uiteraard uit den boze. 2. Respect voor eigendommen en materialen. Een verenigingslid is aansprakelijk voor door haar/hem aangerichte schade. 3. Een verenigingslid dient een medelid te corrigeren in het geval dit medelid deze gedragsregels overtreedt. We zijn met zijn allen verantwoordelijk. In de mondelinge afhandeling van een tuchtzaak afgelopen maandag bleek weer hoe belangrijk de KNVB dit vindt: voorbeeld bedreiging scheidsrechter. Dat heeft geleid tot de volgende gedragsregels, de gouden regels van onze Zaalvoetbalvereniging Veghel: 01. Een speler gedraagt zich fatsoenlijk. In én buiten de sporthal. 02. De aanvoerder zorgt ervoor dat voor de wedstrijd het wedstrijdformulier is ingevuld. 03. Voor de wedstrijd geef je de tegenstander en de scheidsrechter een hand. 04. Je accepteert het gezag van de scheidsrechter en respecteert zijn beslissingen. 05. De coach en de aanvoerder ondersteunen de scheidsrechter, ook als ze het niet met zijn beslissing eens zijn. 06. Na de wedstrijd geeft de aanvoerder de scheidsrechter een hand. 07. Na de wedstrijd wordt er niet gediscussieerd met de scheidsrechter 08. Je beledigt niemand. 09. Anderen worden hierop zonodig door jou op aangesproken. 10. Je hebt respect voor de tegenstander. 11. Je blesseert je tegenstander niet opzettelijk.

6 (Vervolg Gedragsregels ZVV-Veghel) 12. Je vernedert niemand in woord of gebaar. 13. Zowel in als buiten het veld wordt niet gevloekt of gescholden. 14. Je accepteert de leiding van het bestuur en van het personeel van de sporthal. 15. Je bent zuinig op de spullen van de vereniging en van de sporthal. 16. De laatst spelende ploegen ruimen de doelen en de banken op. 17. Je houdt de kleedkamers netjes. 18. In de kleedkamers wordt niet gerookt.

7 Scheidsrechters Waar 2 ploegen strijden om de winst is er altijd nog een leidsman nodig om dit volgens de regels van het spel te laten verlopen. Natuurlijk is deze man voor de verliezende partij vaak de gebeten hond en voor de winnaars een uitstekende scheidsrechter. Bij ZVV-Veghel hebben wij vakkundige scheidsrechters. Zij worden regelmatig nageschoold. Ook wij hebben natuurlijk wel eens problemen tussen spelers en scheidsrechters maar in het algemeen is er een goede relatie tussen beide partijen. Een probleem is wel het verkrijgen van nieuwe aanwas. Binnen de hele KNVB is er een dreigend tekort aan scheidsrechters. Bart Pennings is het aanspreekpunt en de verantwoordelijke man wat betreft de scheidsrechters, samen met Jan Bongaards. Als er mensen zijn die belangstelling hebben voor de functie van scheidsrechter, neem dan contact op met het bestuur van ZVV-Veghel. Een nieuw team aanmelden Een aanmeldingsformulier voor het inschrijven van een nieuw team kunt u bij ons aanvragen ons secretariaat op info@zvv-veghel.nl of downloaden van onze website. Dit volledig ingevuld inschrijfformulier kunt u in een envelop doen en deponeren in de ZVV-Veghel brievenbus dien hangt in Sporthal de Bunders of toesturen naar ons correspondentie-adres. Uw team komt dan op de wachtlijst. Aan het einde van het seizoen wordt er gekeken of er plaatsen vrij komen. Indien dit het geval is zal de competitieleider met U contact opnemen. U moet minimaal 10 spelers/speelsters aanmelden voor een nieuw team. Dit om te voorkomen dat uw team te vaak een tekort aan spelers/speelsters heeft. Een team mag een sponsornaam hebben waarbij de naam en/of logo/beeldmerk van de sponsor vermeld mag worden op het tenue. Wij willen er voor waken dat spelers geen wandelende reclameblokken zijn en vragen dan ook om efficient en bewust om te gaan met het plaatsen van reclamebedrukking/uitingen. Verboden zijn aanstootgevende vermeldingen.

8 Een nieuwe speler aanmelden Aanmeldingsformulier kunt u downloaden van onze website onder de rubriek Lidmaatschap. Deelname aan door ZVV-Veghel georganiseerde zaalvoetbalwedstrijden is alleen toegestaan voor leden, wiens naam voorkomt op de ledenlijst en tevens als zodanig is aangemeld bij de K.N.V.B. Nieuwe leden zijn vier weken na aanmelding speelgerechtigd; na 1 januari kunnen geen nieuwe spelers/speelsters meer worden aangemeld. De minimale leeftijd van elke speler/speelster is 16 jaar. Om een nieuwe speler/speelster aan te melden dient er een volledig ingevuld inschrijfformulier te zijn ingeleverd bij de ledenadministratie. U kunt uw inschrijfformulier inclusief pasfoto en copie legitimatiebewijs in een envelop deponeren in de ZVV-Veghel brievenbus die hangt in Sporthal De Bunders of per post sturen naar ons correspondentie-adres. Met betrekking tot de pasfoto gelden de volgende regels: 1. Het moet een echte pasfoto zijn en geen kopie of een zelfgemaakte afdruk 2. Het gezicht dient van voren gefotografeerd te zijn 3. De pasfoto moet aan de achterzijde voorzien zijn van naam en eventueel geboortedatum. Belangrijk: Aanmeldingen middels onvolledig ingevulde inschrijfformulieren en/of ontbreken van een correcte pasfoto worden niet in behandeling genomen. De aanmeldingsperiode van vier weken gaat pas in als alles correct is aangeleverd.

9 Een speler overschrijven naar een ander team Overschrijvingsformulier kunt u downloaden van onze website onder de rubriek Lidmaatschap. Wanneer een speler/speelster gaat spelen voor een ander team dient dit middels een overschrijvingsformulier kenbaar gemaakt te worden bij de ledenadministratie van ZVV-Veghel. Overschrijving na 1 september en/of na de start van de competitie is niet toegestaan, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van het bestuur en beide betrokken teams. Overschrijving van een team naar een ander team, ofwel vereniging naar een andere vereniging moet eveneens gebeuren voor 1 september. Een speler/speelster kan gedurende het seizoen slechts voor één vereniging uitkomen, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van het bestuur. Alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. Belangrijk: Het formulier dient ondertekent te worden door de contactpersonen van zowel het oude team als het nieuwe team! Op onze website treft u alle reglementen aan. Hieronder een opsomming: Beker Reglement: Boete Reglement: Gedragsregels: Algemeen Reglement: Promotie/degradatie Reglement:

10 Reglement Sportiviteitprijs: Promotie-/Degradatieregeling:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT De indeling is als volgt: 1. Algemene bepalingen 2. Bestuur 3. Leden 4. Competitie 5. Tuchtzaken 6. Financiën 7. Accommodaties Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen. art. 1-1 Algemeen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT De indeling is als volgt: 1. Algemene bepalingen 2. Bestuur 3. Leden 4. Competitie 5. Tuchtzaken 6. Financiën 7. Accommodaties Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen. art. 1-1 Algemeen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ZAALVOETBALVERENIGING DE SMELTKROES

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ZAALVOETBALVERENIGING DE SMELTKROES HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ZAALVOETBALVERENIGING DE SMELTKROES Inhoudsopgave Pagina Artikel 1. Algemeen 2 Artikel 2. Lidmaatschap 3 Artikel 3. Verplichtingen leden en teams 4 Artikel 4. Materiaal 5

Nadere informatie

Teamcoördinatorenmap Madjoe Seizoen 2014-2015

Teamcoördinatorenmap Madjoe Seizoen 2014-2015 Teamcoördinatorenmap Madjoe Seizoen 2014-2015 TC-map Madjoe seizoen 2014-2015 -1- Inhoud TC-map Madjoe Pagina: Algemene informatie Madjoe...3 Historie...3 Bestuur Madjoe...3 Teamcoördinatoren...3 Wedstrijdzaken...4

Nadere informatie

DZS RECREATIE FUTSAL DORDRECHT. DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave

DZS RECREATIE FUTSAL DORDRECHT. DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave Dordtse Zaalvoetbal Stichting DZS Regelement seizoen 2016/2017 uitgave 14-03-2016. Inschrijving Indien vóór de eerste competitiewedstrijd niet aan alle financiële verplichtingen is voldaan kan de wedstrijd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zaalvoetbalvereniging Schouwen-Duiveland RZV ZieZaVo Opgericht : 9 januari 1987 KVK-nummer : 40310700 KNVB-nummer : BBJM11S HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vastgesteld op de algemene ledenvergadering van 28 april

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BZA

Wedstrijdreglement BZA Wedstrijdreglement BZA Algemeen 1. Het Bedrijfs - & Zomeravondvoetbal 2013 - nader te noemen BZA wordt namens ZVV Urk door de Commissie Recreatief georganiseerd. De organisatie heeft het mandaat om beslissingen

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen)

Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen) Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen) Betreft Senioren lid Junioren lid Pupillen lid Donateur Spelend Niet spelend Vrijwilliger Persoonlijke gegevens Man / Vrouw Achternaam: Voorletters:

Nadere informatie

Handleiding voor nieuwe leden en teams (jeugd/dames/heren) van ZvWeert

Handleiding voor nieuwe leden en teams (jeugd/dames/heren) van ZvWeert Handleiding voor nieuwe leden en teams (jeugd/dames/heren) van ZvWeert 1. Aanmelding - Iedere speler van het team dient aangemeld te worden middels een aanmeldingsformulier. Dit aanmeldingsformulier is

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier SC Emmeloord Hierbij meld ik mij aan als lid van de voetbalvereniging Sportclub Emmeloord. Achternaam : Voorletters/ Voornaam : Adres : Postcode / Plaats : Telefoon

Nadere informatie

Gedragscode Seizoen

Gedragscode Seizoen Gedragscode Seizoen 2017-2018 Gedragscode v.v. Buitenpost Inleiding Ieder week worden bij de voetbalvereniging Buitenpost vele wedstrijden gespeeld. Zowel op het veld, als in de zaal. Veel zaken gaan,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Z.V.F. versie 6.0 aanmaakdatum

Huishoudelijk reglement Z.V.F. versie 6.0 aanmaakdatum Huishoudelijk reglement Zaalvoetbal Vereniging Franeker Z.V.F. 1. Competitie bedrijfszaalvoetbal De onderlinge competitie wordt gespeeld in sporthal de Trije in Franeker Bij voorkeur op de vrijdagavond.

Nadere informatie

REGLEMENT WEDSTRIJDEN CAMFIL FARR ZAALVOETBALCOMPETITIE & OERLEMANS SCHILDERSBEDRIJFCUP

REGLEMENT WEDSTRIJDEN CAMFIL FARR ZAALVOETBALCOMPETITIE & OERLEMANS SCHILDERSBEDRIJFCUP BLZ 1 VAN 12 Artikel 1 Algemeen. 1. Er wordt gespeeld volgens de spelregels van de N.C.S. 2. Alle teams kunnen zich inschrijven. Artikel 2a Speler. 1. Een speler kan per seizoen maar voor een team uitkomen.

Nadere informatie

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 Versie definitief 1 Bekerbesluiten 1.1 Landelijke beker zaalvoetbal mannen Artikel 1

Nadere informatie

Hieronder staan de belangrijkste onderdelen van de procedures met betrekking tot spelerspasjes beschreven,

Hieronder staan de belangrijkste onderdelen van de procedures met betrekking tot spelerspasjes beschreven, SPELERSPASJES Alle spelers vanaf D-pupillen leeftijd en ouder moeten in het bezit zijn van een geldige spelerspas. De spelerspas heeft een credit card formaat en bevat een gescande pasfoto, de verenigingsnaam,

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

Handvest Waarden en Normen

Handvest Waarden en Normen Handvest Waarden en Normen Onderdeel van het Huishoudelijk Reglement van T.S.V. THEOLE 27 juni 2014 T.S.V. THEOLE HANDVEST WAARDEN EN NORMEN INHOUDSOPGAVE Artikel 1: Waarden en Normen (Gedragscode) Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Zaalvoetbalvereniging Schouwen-Duiveland RZV ZieZaVo. Opgericht : 9 januari 1987 KVK-nummer : 40310700 KNVB-nummer : BBJM11S

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Zaalvoetbalvereniging Schouwen-Duiveland RZV ZieZaVo. Opgericht : 9 januari 1987 KVK-nummer : 40310700 KNVB-nummer : BBJM11S Zaalvoetbalvereniging Schouwen-Duiveland RZV ZieZaVo Opgericht : 9 januari 1987 KVK-nummer : 40310700 KNVB-nummer : BBJM11S HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Vastgesteld op de algemene ledenvergadering van 28 april

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

Informatiebulletin. t.b.v. (nieuwe) leden. van de (KZZ)

Informatiebulletin. t.b.v. (nieuwe) leden. van de (KZZ) Informatiebulletin t.b.v. (nieuwe) leden van de (KZZ) 1 Uitgegeven april 2007,aangepast september 2014 door het bestuur van de KZZ. VOORWOORD EN INHOUDSOPGAVE: VOORWOORD: In dit bulletin treft U de spelregels

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2015-2016 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter m.u.v.

Nadere informatie

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten.

Om deze dag soepel te laten verlopen, vragen wij u goede notie te nemen van de nu volgende gedragscode en aandachtspunten. Van de organisatie Om het kwalificatietoernooi in goede banen te leiden, zijn de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Hieronder vinden jullie de gedragscode, aandachtspunten, deelname en reglement

Nadere informatie

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan.

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. Gedragsreglement De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. 1 Inleiding Voetbalvereniging Meeuwenplaat draagt bij aan het door leden met plezier kunnen voetballen en zich positief en sportief ontwikkelen,

Nadere informatie

Convenant "Samen voetballen in Amersfoort"

Convenant Samen voetballen in Amersfoort Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" 19 augustus 2009 De volgende organisaties ondersteunen het convenant: Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" Afsprakenkader De spelers van de Amersfoortse

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN

voetbalvereniging W.D.S. DRIEBRUGGEN Verenigingsinformatie vv WDS Vereniging De voetbalvereniging WDS is een amateurvereniging en is opgericht 2 april 1948. De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen: Herensenioren op zaterdag Jeugdvoetbal

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT. De indeling is als volgt:

ALGEMEEN REGLEMENT. De indeling is als volgt: ALGEMEEN REGLEMENT De indeling is als volgt: 1. Begripsbepalingen 2. Beleid 3. Bestuur 4. Leden 5. Competitie 6. Tuchtzaken 7. Financiën 8. Accommodaties 9. Algemene Bepalingen Hoofdstuk 1: Begripsbepalingen.

Nadere informatie

REGLEMENT WEDSTRIJDEN DONGENSE ZAALVOETBALCOMPETITIE & ZVV DE SALAMANDER CUP

REGLEMENT WEDSTRIJDEN DONGENSE ZAALVOETBALCOMPETITIE & ZVV DE SALAMANDER CUP BLZ 1 VAN 10 Artikel 1 Algemeen. 1. Er wordt gespeeld volgens de spelregels van de Zvv de Salamander 2. Alle teams kunnen zich inschrijven. 3. Het bestuur is gemachtigd zonder opgaaf van reden een team

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie

Gedragscode LKV Pallas 08 ALGEMEEN

Gedragscode LKV Pallas 08 ALGEMEEN Gedragscode LKV Pallas 08 ALGEMEEN Met deze gedragscode geeft Pallas 08 aan welk gedrag en welke houding de vereniging van de leden, vrijwilligers, kaderleden en de ouders van de jeugdleden verwacht bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.Z.C. Sittardse Zomeravond Competitie 20 Mei 1963 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Hoofdstuk 1 Naam en zetel van de vereniging De zaalvoetbalorganisatie draagt de naam Sittardse Zomeravond Competitie ( hierna

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

Inschrijfformulier handbalvereniging ASC Najaden 2015-2016

Inschrijfformulier handbalvereniging ASC Najaden 2015-2016 Pagina 1 van 5 Inschrijfformulier handbalvereniging ASC Najaden 2015-2016 Ja, ik wil graag lid worden van ASC Najaden en lever dit formulier in bij de secretaris, samen met het incassomachtigingsformulier,

Nadere informatie

Help uw junior zoon of dochter met het invullen, men kan en mag nog niet alle vragen beantwoorden.

Help uw junior zoon of dochter met het invullen, men kan en mag nog niet alle vragen beantwoorden. Aan nieuwe leden en ouders van nieuwe jeugdleden, Als bijlage treft u een aantal formulieren aan waarmee u te kennen geeft dat U, of uw zoon of dochter lid wenst te worden van onze voetbalclub. De huidige

Nadere informatie

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 Inhoud Voorwoord... 3 Belangrijke tips:... 3 Aanwezigheid... 4 Ontvangst van bezoekende vereniging/scheidsrechter... 4 Presentatie...

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West V.V. Dieze-West heet u of uw zoon of dochter van harte welkom bij de club. V.V. Dieze-West speelt zijn thuiswedstrijden op het Sportpark het Hoge Laar. Luttekeweg 15A

Nadere informatie

Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen)

Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen) Leden in-/uitschrijf/mutatie formulier (volledig invullen) Betreft Senioren lid Junioren lid Pupillen lid Donateur Spelend Niet spelend Vrijwilliger Persoonlijke gegevens Man / Vrouw Achternaam: Voorletters:

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

Jeugdtoernooi

Jeugdtoernooi Jeugdtoernooi 2017 1 Meedoen is belangrijker dan winnen Ik heet alle teams, begeleiders, scheidsrechters, genodigden en belangstellenden een hartelijk welkom in Breda op het jeugdtoernooi van de B.S.V.

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER, Deel A (inleveren bij ledenadministratie)

AANMELDINGSFORMULIER, Deel A (inleveren bij ledenadministratie) AANMELDINGSFORMULIER, Deel A (inleveren bij ledenadministratie) Ondergetekende, Achternaam Roepnaam Adres Postcode/Woonplaats Geboortedatum Geslacht* : Voorletters(s): : M / V Telefoonnummer : Mobiel :

Nadere informatie

Utrecht onderweg naar 2016

Utrecht onderweg naar 2016 C O N V E N A N T Utrecht onderweg naar 2016 2 0 1 1-2 0 1 6 Inzake Optimalisering van voetbalverenigingen in Utrecht Partijen (voetbalverengingen) KNVB, Vereniging Sport Utrecht (VSU) & Gemeente Utrecht

Nadere informatie

Bij dit bericht treft u een aantal formulieren aan waarmee u of uw zoon dan wel dochter lid kunt worden van Sportclub Susteren.

Bij dit bericht treft u een aantal formulieren aan waarmee u of uw zoon dan wel dochter lid kunt worden van Sportclub Susteren. Aan nieuwe leden en ouders van nieuwe jeugdleden, Bij dit bericht treft u een aantal formulieren aan waarmee u of uw zoon dan wel dochter lid kunt worden van. Omdat wij gebruik maken van de geautomatiseerde

Nadere informatie

REGLEMENT M.Z.V. COMPETITIE SEIZOEN

REGLEMENT M.Z.V. COMPETITIE SEIZOEN Reglement M.Z.V. REGLEMENT M.Z.V. COMPETITIE SEIZOEN 2013-2014 De competitie wordt dit jaar gespeeld in een schotse opzet bestaande uit 12 teams. Eerst zullen alle teams eenmaal tegen elkaar spelen waarna

Nadere informatie

CONCEPT HANDBOEK COACHES

CONCEPT HANDBOEK COACHES CONCEPT HANDBOEK COACHES Daar waar in dit handboek wordt gesproken over coach wordt ook een assistent coach, hulp coach en/of leider en/of trainer bedoeld. Dit handboek is met name bestemd voor de teams

Nadere informatie

Convenant "Samen gezellig en sportief voetballen"

Convenant Samen gezellig en sportief voetballen , Convenant "Samen gezellig en sportief voetballen" De besturen van de hieronder vermelde voetbalverenigingen willen graag dat hun spelers met plezier blijven voetballen en verwachten dat zij elkaar met

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Digitale Wedstrijd Formulier

Digitale Wedstrijd Formulier Beste trainer/leider, Ook de Commissie Wedstrijdzaken wil jou allereerst hartelijk bedanken voor jouw aanbod om komend seizoen de vereniging te helpen door een team te begeleiden. Voor veel vragen kun

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER LIDMAATSCHAP

AANMELDINGSFORMULIER LIDMAATSCHAP AANMELDINGSFORMULIER LIDMAATSCHAP Persoonlijke gegevens Roepnaam M/V Man / Vrouw Geboortedatum Geboorteplaats Nationaliteit Adresgegevens Straatnaam Huisnummer Postcode Woonplaats Contactgegevens Contactgegevens

Nadere informatie

Voor alle spelers, ouders/ verzorgers, leiders, trainers, kaderleden en alle vrijwilligers

Voor alle spelers, ouders/ verzorgers, leiders, trainers, kaderleden en alle vrijwilligers GEDRAGSCODE Voor alle spelers, ouders/ verzorgers, leiders, trainers, kaderleden en alle vrijwilligers Wat doen we bij Blauw-Wit 81 Blauw-Wit 81 is een club waar met veel plezier, sportief gedrag en respect

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier CSV 1928

Aanmeldingsformulier CSV 1928 Aanmeldingsformulier CSV 1928 De Christelijke Sport Vereniging 1928 Voetbal, zoals onze naam officieel is, heet u of uw zoon of dochter van harte welkom bij de club. CSV 1928 speelt zijn thuiswedstrijden

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

adres ouder/verzorger (indien minderjarig):

adres ouder/verzorger (indien minderjarig): Beste handballer/handbalster /sportliefhebber, Welkom als lid van de Rotterdamse Handbalvereniging Snelwiek. Met dit formulier meld jij je aan als lid en maken we er samen een leuke vereniging van. Ik

Nadere informatie

Huisnummer Toevoeging.. Plaats... Mobiel:... Voorkeur: * (NB: de actuele contributiebedragen zijn te vinden op onze website)

Huisnummer Toevoeging.. Plaats... Mobiel:... Voorkeur: * (NB: de actuele contributiebedragen zijn te vinden op onze website) AANMELDINGSFORMULIER Persoonsgegevens: * Achternaam:... Roepnaam:. Geboortedatum:. Adres/Contactgegevens: * Postcode: Straatnaam: Telefoon:. Emailadres:.. Tussenvoegsel:.. Voorletters:. Geslacht:. Huisnummer

Nadere informatie

ARTIKEL 1 INLEIDING EN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN.

ARTIKEL 1 INLEIDING EN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN. Inhoudsopgave ARTIKEL 1 INLEIDING EN BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN. ARTIKEL 2 VASTSTELLING CONTRIBUTIE. ARTIKEL 3 INSCHRIJFGELD. ARTIKEL 4 CONTRIBUTIEBETALING. ARTIKEL 5 WIJZE VAN BETALING ARTIKEL 6 BIJZONDERE

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

Inschrijving Toppoolleague seizoen 2014-2015

Inschrijving Toppoolleague seizoen 2014-2015 Inschrijving Toppoolleague seizoen 2014-2015 Beste, Hierbij ontvangt u de inschrijfformulieren voor deelname aan de Top Pool League seizoen 2014-2015. De TPL heeft vorig seizoen een aanzienlijke groei

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER PERSOONSGEGEVENS ACHTERNAAM : M / V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : NATIONALITEIT : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

Scheidsrechters. Basis cursus

Scheidsrechters. Basis cursus Scheidsrechters Basis cursus naam cursist:. samensteller: L.H. van Herwaarden datum: document nummer: Cursus scheidsrechter basis uitgave: 1.1 tel. 06 22936618 e-mail: scheidsrechters@allvo.eu Verenigings

Nadere informatie

Z.V.V. ZWAAG GAAT WEER B(L)OEIEN! REGLEMENTEN

Z.V.V. ZWAAG GAAT WEER B(L)OEIEN! REGLEMENTEN Z.V.V. ZWAAG GAAT WEER B(L)OEIEN! REGLEMENTEN SEIZOEN 2013-2014 Reglementen aanmelden - opzeggen Aanmelden Leden of aankomende leden kunnen zich uitsluitend met het inschrijvingsformulier aanmelden als

Nadere informatie

Huisregels DVW. 2) Je accepteert het gezag en beslissingen van de scheidsrechter (schrijver), de leiding van je team én die van het bestuur.

Huisregels DVW. 2) Je accepteert het gezag en beslissingen van de scheidsrechter (schrijver), de leiding van je team én die van het bestuur. Huisregels DVW A. Gedragsregels De gedragsregels zijn richtlijnen opgesteld voor zowel de leden als voor de bezoekers van onze vereniging. We gaan er van uit dat we met elkaar de sport op een voor iedereen

Nadere informatie

1. Organisatie futsalcommissie

1. Organisatie futsalcommissie 1. Organisatie futsalcommissie Futsalcommissie De futsalcommissie vormt binnen Excelsior 31 het bestuur van het futsal, en bepaalt het beleid binnen het futsal van Excelsior 31. Hiervoor wordt maandelijks

Nadere informatie

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014

Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Jeugdtoernooien 2014 Boeimeer D1- D6 Zaterdag 10 mei 2014 Boeimeer F1 - F6 Zondag 18 mei 2014 Boeimeer E1 - E9 Zaterdag 24 mei 2014 Meedoen is belangrijker dan winnen Ik heet alle teams, begeleiders, scheidsrechters,

Nadere informatie

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Let op: ondertekenen op pagina 2. Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel E-mail adres(sen)***

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010

Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 Informatie avond zaalhockey 02 december 2010 AGENDA 1e deel van de avond: Mededelingen Zaalleiding Scheidsrechters Wedstrijdformulieren Afgelastingen Boete maatregel Mededelingen Vragen en of opmerkingen

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden:

VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: Normen & waarden FAIRPLAY VV Hoeve Vooruit commiteert zich als vereniging aan de fairplay waarden: We spelen met respect voor de tegenstander Respecteren geldende regels en afspraken Goede normen en waarden

Nadere informatie

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 Doel 2 Taak 2 Afspraken en tips bij wedstrijden van O-11 pupillen 3 Voorbereiding 3 Voor het begin van de wedstrijd 3 Tijdens de wedstrijd 4 Na afloop

Nadere informatie

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers Bewaarexemplaar Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers www.vvworkum.nl Inleiding Welkom nieuwe leden en ouders / verzorgers Je bent nu in het bezit van de informatiebrochure van voetbalvereniging

Nadere informatie

Apeldoorn Cup 2015-2016

Apeldoorn Cup 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Sponsoren binnen de federatie.... 2 Hoofdsponsor... 2 Overige sponsoren zijn.... 2 2. Reglement " Apeldoorn Cup"... 3 3. Deelnemende verenigingen seizoen 2015/2016 Apeldoorn cup... 6 4.

Nadere informatie

CLUBBRIEF mei 2016

CLUBBRIEF mei 2016 . CLUBBRIEF mei 2016 secretariaat@terleede.nl Woord vooraf. Ter Leede kent twee Algemene Leden vergaderingen per jaar, één in december, waar vooral aan de hand van de financiële cijfers wordt teruggeblikt

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Normen en waarden beleid S.C.D. 83. Inleiding. Normen en waarden beleid SCD 83-1 -

Normen en waarden beleid S.C.D. 83. Inleiding. Normen en waarden beleid SCD 83-1 - Normen en waarden beleid S.C.D. 83 Inleiding Sporten doe je voor je plezier. S.C.D. 83 wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Een vereniging waar iedereen zich thuis

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE 2017-2018 MANNEN SENIOREN POULE D ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017 SPORTHAL TUINWIJK TE BERGEN OP ZOOM NEDERLANDSE BASKETBALL BOND AFDELING ZUID WBB Giants VOORWOORD Op zaterdag

Nadere informatie

Het ingevulde en ondertekende formulier en eventueel bijbehorende informatie kunt u opsturen naar :

Het ingevulde en ondertekende formulier en eventueel bijbehorende informatie kunt u opsturen naar : Inschrijven als nieuw lid bij v.v. Sparta Nijkerk Wij heten je graag welkom bij v.v. Sparta Nijkerk. Aanmelding Elke voetbalspeler dient in KNVB verband lid te zijn van een voetbalvereniging aangesloten

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Zaalvoetbal

Wedstrijdreglement Zaalvoetbal Wedstrijdreglement Zaalvoetbal Artikel 1 Algemeen De recreatieve competitie wordt genoemd Recreatief zaalvoetbal Urk, officieel afgekort RZU. De mixed competitie wordt genoemd Mixed zaalvoetbal Urk, officieel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RECREATIE ZAALVOETBAL ALKMAAR 2016 / 2017 1 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding voor Scheidsrechters Futsal, dd. Juli 2011. Echter

Nadere informatie

De zaalvoetbalvereniging draagt de naam Winter Avond Competitie. Hierna kortweg te noemen W.A.C.

De zaalvoetbalvereniging draagt de naam Winter Avond Competitie. Hierna kortweg te noemen W.A.C. HUISHOUDELIJK REGELEMENT - VERSIE 111017 1. Naam en zetel van de vereniging. De zaalvoetbalvereniging draagt de naam Winter Avond Competitie. Hierna kortweg te noemen W.A.C. Zij is gevestigd te Beek en

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MVC 19

Huishoudelijk reglement MVC 19 Huishoudelijk reglement MVC 19 Hoofdpunten inhoud: 1. Algemene zaken 2. Gebruik accommodatie eigen / tegenpartij 3. Zelfwerkzaamheid 4. Financiële verplichtingen contributie / boetes 5. Alcoholbeleid 6.

Nadere informatie

Huisreglementen FC Sadap

Huisreglementen FC Sadap Huisreglementen FC Sadap Inleiding In samenwerking met de KNVB zijn er binnen onze zaalvoetbalvereniging huis - c.q. gedragsregels opgesteld zodat elk lid weet waar hij aan toe is. De volgende pagina s

Nadere informatie

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013.

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Huishoudelijk reglement SHE Bedrocks Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Artikel 1 Algemene bepalingen 1) De vereniging genaamd Soft en Honkbalvereniging Emmen, hierna te

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten.

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten. Voorwoord vv Helden heet u van harte welkom op het derde Peel en Maas toernooi. Een toernooi voor de C-, D- en E- jeugd van alle voetbalverenigingen uit de mooie Maas gemeentes Peel & Maas en Horst aan

Nadere informatie

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE

VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE VOORRONDE NATIONALE BEKERCOMPETITIE 2016-2017 VROUWEN SENIOREN/VROUWEN U22 POULE B ZATERDAG 3 SEPTEMBER 2016 SPORTHAL DE CROSSER TE WERKENDAM NEDERLANDSE BASKETBALL BOND AFDELING ZUID BC VIRTUS VOORWOORD

Nadere informatie

CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM

CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM Revisiedata: Datum reden 16-10-2014 Aanpassing contributie algemene ledenvergadering 2 CONTRIBUTIEREGELEMENT VV FARMSUM 1. Hoogte contributie De hoogte van de contributie

Nadere informatie

Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid

Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid Reglement Rood Oranje competitie (mini- en driekwart) KNLTB District Zuid 2012 Inhoudsopgave Algemene info: blz. 3 Ballen en banen rode competitie (mini): blz. 4 Ballen en banen oranje competitie (driekwart):

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORGANISATIE RECREATIEZAALVOETBAL ALKMAAR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORGANISATIE RECREATIEZAALVOETBAL ALKMAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORGANISATIE RECREATIEZAALVOETBAL ALKMAAR 1 REGLEMENT VAN DE ORGANISATIE RECREATIEZAALVOETBAL ALKMAAR 1. SPELREGELS 1.1 Er wordt gespeeld volgens de door de KNVB opgestelde Handleiding

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

Reglement PVT Bestuur. 2. Aanmelding. 3. Huisvesting. 4. Wedstrijden. 5. Sponsoring. 6. Gedrag. 7. Aansprakelijkheid. 8.

Reglement PVT Bestuur. 2. Aanmelding. 3. Huisvesting. 4. Wedstrijden. 5. Sponsoring. 6. Gedrag. 7. Aansprakelijkheid. 8. PVT 2019 1. Bestuur 2. Aanmelding 3. Huisvesting 4. Wedstrijden 5. Sponsoring 6. Gedrag 7. Aansprakelijkheid 8. Slotbepaling 1. Bestuur Het bestuur (hierna te noemen bestuur of organisatie ) wordt gevoerd

Nadere informatie

Reglement Streetsoccertoernooi 2016

Reglement Streetsoccertoernooi 2016 Reglement Streetsoccertoernooi 2016 De inschrijving voor deelname aan het Rotary streetsoccertoernooi 2016 verloopt via formdesk. De schoolsportcoordinator ontvangt de link waar men zich kan inschrijven.

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier

Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Let op: ondertekenen op pagina 2 Blue Stars Basketbal inschrijfformulier Gegevens Achternaam Meisjesnaam* Voornamen Adres Postcode Woonplaats Geb. datum Nationaliteit** Geslacht** Tel. Nr. Tel. Mobiel

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR TEAMCAPTAINS KNLTB VOORJAARSCOMPETITIE 2017

INFORMATIEBOEKJE VOOR TEAMCAPTAINS KNLTB VOORJAARSCOMPETITIE 2017 INFORMATIEBOEKJE VOOR TEAMCAPTAINS KNLTB VOORJAARSCOMPETITIE 2017 1 Beste teamcaptain, In dit boekje vind je alle informatie die nodig is om je team goed door de te leiden. Dit infoboekje, de reglementen,

Nadere informatie