Nieuwsbrief #10, oktober Inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief #10, oktober 2008. Inhoud"

Transcriptie

1 Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Aware-dag Galderse meer 2008 Cursus van de maand: EFR + Rescue Diver Een tijdje niet gedoken, wat nu?? Jaarmarkt Mijnsheerenland, uitslag prijsvraag Duikverslag Ed s honeymoon Dagtrip 9 november: Den Osse Duikers en snorkelaars We hebben ook deze maand niet stil gezeten! De PADI AWARE dag in het Galderse meer, een stand op de braderie in Mijnsheerenland gestaan, een dag met 60 proefduikers en 15 snorkel clinics. Verder deze maand ook een stukje over wat te doen als je al een tijd niet hebt gedoken. Regelmatig krijgen we een dergelijke vraag en we willen je graag vertellen over de mogelijkheden. Je kan weer twee bijzondere aanbiedingen in onze shop vinden. Echt spectaculair is de aanbieding van de betere duikcomputer. Wanneer je een uitrusting wil aanschaffen of uitbreiden, hou dan onze speciale aanbiedingen in de gaten!! Kijk daarom regelmatig op om de nieuwste aanbiedingen te bekijken. Tot duiks en snorkels in het buitenwater of zwembad

2 Verslag Aware-dag Galderse meer 2008 Zondag 28 september is het gezellig druk bij het Galderse meer. Een grote enthousiaste groep Islanddivers en de staff van Island Diving komt samen om het meer en de oevers eens grondig aante pakken!. Dit alles als onderdeel van het PADI AWARE PROJECT, een wereldwijd jaarlijks terugkerend project ter bescherming van onze natuur. In de ochtend komt de groep een voor een aan bij het Galderse Meer en onder het genot van een kop koffie wordt er een uitleg over de dag gegeven en worden de groepen ingedeeld. Enkele groepen leren het afzoeken van de bodem en in het water laten zij zien daar uitstekend toe in staat te zijn en verzamelen behoorlijk veel afval. Zoveel dat de verzamelnetten het maar net aankunnen. Je verwacht blikjes, flesjes, chipszakjes en dergelijke, maar er wordt zelfs een oude naaf van een vrachtwagen geborgen en Erik en Alfred komen met een lange stalen pijp terugzwemmen. Vele zakken met zwerfvuil worden zo uit het water gehaald. Ondertussen neemt een andere groep de oever en de parkeerplaats onder handen en ook de plaats waar we ter water gaan krijgt speciale aandacht. Voor wat extra luxe en gemak is er nu een trapje gemaakt. De gemeente Breda juicht deze initiatieven ook van harte toe. De gebiedsbeheerder komt voor deze gelegenheid s langs om de deelnemers een hart onder de riem te steken en alle verrichtingen met eigen ogen waar te nemen. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor een vertrouwd bakje Dagtrip koffie, een Dagtrip krentenbol. En een aantal deelnemers verrast de groep met een lekkere soep en gevuld brood. De stemming zat er goed in en het weer was ook heel goed gezind, hierdoor werd het een hele nuttige en gezellige dag waar ook wij tevreden op terug kunnen kijken.

3 Cursus van de Maand: Combinatie EFR en Rescue-diver Nu 435 Euro! Als duiker leer je hoe belangrijk het is om op de veiligheid van jezelf en van anderen te letten. In het voorjaar hebben we al even de internationale eerste hulp cursus in de schijnwerpers gezet. Je wilt misschien met een groepje duiken in Zeeland of andere plekken buiten de randstad. Dan is het belangrijk om goed te weten hoe je moet handelen op kleinere en grote problemen en bovenal op het voorkomen van problemen. Je leert in de eerste hulp cursus (EFR) signalen en symptomen te herkennen, waar ze bij horen en hoe je daar eerste hulp aan geeft. Je leert werken met een AED en hoe je allerlei huishoudelijke ongelukjes kunt verbinden, ook wordt aandacht besteed aan preventie. Je leert op een leuke, ontspannen en praktische manier hoe te reageren op medische noodgevallen, wat erg nuttig kan zijn in je dagelijkse leven. Tijdens de rescue diver cursus leer je om vat te krijgen op noodsituaties die zich onverhoopt kunnen voordoen. Hoe kun je zulke situaties voorkómen? Hoe moet je in zulke situaties reageren? Het naar de oppervlakte brengen en beademen van een bewusteloze duiker (in het water), zoek- en reddingsacties, verschillende manieren om een duiker uit het water te krijgen. De opleiding is heel praktijkgericht en je past alle theorie direct toe in praktijktrainingen. Door in de scenario s afwisselend redder en slachtoffer te zijn, is het intensief maar vooral één van de leukste duikopleidingen die je zult doen. Normaal kost de EFR 145 Euro en de Rescue Diver cursus 315 Euro. Schrijf je deze maand in voor de combinatie, dan is de prijs 435 Euro! Twijfel je nog? Neem dan kontakt met ons op, wij leggen je graag wat het allemaal inhoudt en wat je er allemaal mee kunt! Een tijdje niet gedoken, wat nu?? Velen onder ons kunnen het zich bijna niet voorstellen, maar soms gebeurt het gewoon. Je hebt je PADIduikbrevet gehaald maar het komt er maar niet van om te gaan duiken of door omstandigheden is er naar een verloop van tijd de klad in gekomen. Je wilt weer gaan duiken, maar om gelijk het diepe in te springen zie je niet zitten en is wellicht niet verstandig. Een verstandige beslissing is dan om je vaardigheden eerst op te frissen. Hieronder zetten we graag de mogelijkheden voor je op een rijtje Je wilt aan de waterkant staan met een goed gevoel van zelfvertrouwen en wij willen ook heel graag datje dat gevoel hebt. Wij hebben een programma wat we vaak gebruiken voor duikers die met name in de vakantie duiken en van te voren de vaardigheden willen opfrissen onder begeleiding van een instructeur.

4 Wat kan ik dan allemaal verwachten? Je krijgt tijdens de briefing in het kort nog wat theorie en alle vaardigheden krijg je weer even uitgebeeld. In het zwembad oefen je alle belangrijke vaardigheden, zul je wat tips krijgen voor een extra verbetering en uiteraard is dit alles onder begeleiding van een van onze staff leden. Een aanvulling waar je voor kiest is een begeleide buitenduik. Je combineert dan begeleiding met het maken van een gewoon hele leuke duik! Deze buitenwaterduik maak je samen met een van onze Padi professionals, oefen je het goed uitvoeren van een goed buddy systeem en krijg je aandacht op onder andere je trimvermogen en vinslag. Neem bij een opfrisprogramma je logboek mee. Wij vermelden het programma, tekenen en stempelen je logboek af en daarmee laat je andere duikscholen in binnen -en buitenland zien dat je officieel je duikkennis en duikvaardigheden bij een erkende Padi duikschool opgefrist hebt. Ben je van mening dat deze opfriscursus iets voor jou is, bel of mail ons dan, zodat we samen kunnen overleggen wat voor jou het beste is om je duikniveau weer naar een goed niveau te brengen. Je bent natuurlijk ook welkom op de school, dan bespreken we het een en ander onder het genot van een bakje koffie! Jaarmarkt en Prijsvraag Mijnsheerenland De jaarmark in Mijnsheerenland is tegenwoordig groter opgezet. Voor Island Diving aanleiding om eens leuk uit te pakken met een stand, enthousiaste leden van de staff en veel informatie voor een ieder aangetrokken tot de snorkel- dan wel duiksport. Uiteraard hebben we meegeholpen aan de prijzenpot van de loterij en een aantal proefduiken als prijs beschikbaar gesteld. Een extra prijs op de stand zelf bestond uit een raadspel. Een grote, glazen pot tot aan de rand gevuld met schelpen in allerlei maten en de welbekende vraag om te raden hoeveel schelpen er in deze pot waren. Naast onze eigen stand waren er ook andere aktiviteiten zoals demonstratie s van brandweer en EHBO. Een lekker zonnetje maakte het voor de bezoekers compleet, ook al stond de staff zelf op een schaduwrijke en dus frisse plek. Twee mensen hebben zich aangemeld bij Angelo om mee te doen met het wekelijks onderwater rugby (kom gerust ook eens kijken). Kortom, een geslaagde dag. De winnaars van de schelpen-prijsvraag zijn inmiddels bekend: Rene Stok is de winnaar van de Proefduik Verder vonden we de meest enthousiaste reactie eigenlijk ook een proefduik waard, dus de aanmoedigingsprijs gaat naar: Renate Boet De winnaars zijn natuurlijk ook per op de hoogte gesteld. Namens het team van Island Diving, feliciteren we alle prijswinnaars van harte met hun prijs! Wij hopen dat ook zij enthousiaste duikers gaan worden door het winnen van de proefduik.

5 Duiken op de Cycladen, Griekenland Allereerst wil ik de Cycladen, een eilandengroep behorend bij Griekenland, van harte aanraden bij een ieder. Voor de luxe genieters onder ons tot de backpackers aan toe, iedereen komt aan zijn trekken. Zelf bezochten we een selectie van vier eilanden, te weten Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. De eilanden verschillen erg qua sfeer, uiterlijk en vegetatie. Zo is het ene een feestparadijs en het andere eiland weer één grote opgraving. Van eiland naar eiland was het vervoer per ferry en de vliegreis van en naar Amsterdam per vliegtuig. Voordat we vertrokken verdiepte ik me via internet in de duikmogelijkheden. Mede gezien het programma en dat mijn, kersverse, vrouw niet duikt besloot ik niet op alle eilanden onderwater te gaan maar een aantal duikjes te maken op Paros en Santorini. Paros en Naxos liggen niet heel ver bij elkaar vandaan en verschillen daardoor niet zoveel wat onderwaterleven en landschap betreft. Santorini echter onderscheidt, zich doordat 1450 voor Christus door vulkanische activiteiten het hart van het ooit ronde eiland in zee verdween en het halve maanvormige eiland Santorini overliet met daar tegen over, ooit ook deel van het oorspronkelijke eiland, een klein eilandje. Onder andere de vulkaan met daarnaast een uit te kluiten gewassen rotsblok, dat het witte eiland heet, bevinden zich ook in de nabijheid. Al met al leek het mij een interessante plek onderwater. Op Paros maakte ik telefonisch contact met XTA-SEA een lokale duikschool in Naoussa en boekte in ieder geval 2 duiken voor de volgende dag. Als service werden we bij ons hotel opgehaald, de stafleden kwamen er toch langs Goed begin. Het strandje Santa Maria Bay, waar het duikcentrum gevestigd was, bleek ook voor niet duikers een lekkere stek om de dag door te brengen. Het aanwezige restaurant voorzag in een natje en een droogje. En het weer, dat was in ieder geval top. De eerste duik was om uur, we gingen naar Het Anker een 5 minuten varen vanaf het strand. De maximale diepte was zo n 28 meter, gemiddelde diepte 17 meter, de duiktijd 38 minuten bij een watertemperatuur van 23 graden. Niks mis mee. Opvallend vond ik het zicht, dat was eindeloos! Het was ook geen kunstje om het anker te vinden zo De tweede duik was om uur s middags, op zo n 15 minuten varen vanaf het center bevind zich de spot Amphora. Ook de kruiken waren met een zicht van hier tot aan Sint Juttemis zo gevonden. De max diepte was 22 meter, gemiddeld 11 meter, bij 24 graden en maakte de 37 minuten durende duik tot een aangename onderneming. Het is prachtig fotograferen met zulk zicht en licht! De volgende dag maakte ik wederom dezelfde duiken met andere mensen en vond het weer een heerlijke ervaring. De medewerkers van XTA-SEA zijn allemaal enthousiast en zeer professioneel en bijzonder aardig. Dat laatste geldt eigenlijk voor alle Grieken die ik ontmoette.

6 Op Santorini had ik hooggespannen verwachtingen van wat ik onderwater ging zien bij de Caldera en legde na aankomst contact met Volcano Dive Center, ScubaGreece, en boekte een tweetal duiken. Met de huurauto reden we in alle vroegte naar Kamari en aten een superontbijt met uiteraard Griekse yoghurt, noten en honing. Rond 9.15 uur melde ik me bij het duikcentrum en kreeg de equipement aangemeten. Tegen uur was het instappen in de boot en vertrokken we richting de eerste spot. Na 1,5 uur varen waren we bij het gebied dat ooit eiland was geweest. De vaart was al prachtig! Na een korte briefing in de boot stapten we allen uit en gingen ten onder bij de plek die Aspronisi heet. De maximale diepte bedroeg 26 meter, gemiddeld 11 meter en het water was ruim 23 graden, dus na ruim 40 minuten onder water had ik het nog niet koud. En het zicht was wederom subliem! Het landschap onderwater was prachtig van een wand die niet op leek te houden zo diep tot prachtige rotspartijen die wel aangelegd leken. Opvallend was weer het gebrek aan vis, een probleem van de afgelopen jaren vertelde men later. Na duik zetten we koers richting de tweede spot, Indianas genaamd. Na een boottrip van een dik uur en een pauze van een uurtje gingen we nogmaals onderzee. Een van mijn mooiste ervaringen onderwater was een feit. Het onderwater landschap in combinatie met het zicht en zonlicht is ongekend. De beperkte diepte 11 meter max, 8 meter gemiddeld met een watertemperatuur van 25 zijn klinken niet spectaculair maar dat was deze duik wel. De talloze tunneltjes en rotsspleten die bovenwater tot wel 200 meter doorliepen zijn een magnifieke plek om al duikend te bezoeken. Ook was het mogelijk om ruimtes in de rotswanden in te gaan, een soort kamers waar je ook boven de water spiegel kon komen, in te gaan. Het mooie is hiervan vind ik dat als je je omdraait en naar buiten zwemt een prachtig licht ziet. Na bijna 50 minuten was het einde duik en kwam aan dit moois een eind. De trip met de boot bracht ons in een uur weer bij het strand van Kamari waar mijn kersverse echtgenote op mij wachtte. Toen ik haar de foto s toonde zag ik enige twijfel. Maar nee, duiken is mijn ding en hopelijk ook dat van jullie! Ed van den Berg

7 Dagtrip zondag 9 november: Den Osse Deze duikplaats heeft heel wat moois te bieden en is vrij ongerept, ondanks dat ze niet ver ligt van de zeer populaire duikplaats Nieuwe Kerkweg. Wanneer je liever niet in een drukte duikt en je een klein stuke wandelen voor lieft neemt (een derde van de Preekhil afstand, namelijk zo n 250 meter) dan zul je deze duikstek absoluut kunnen waarderen. Bij de strekdam heb je de keuze om over de strekdam naar het einde te lopen, of om gelijk aan de oostzijde van de dam te water te gaan en dan door een stuk wat ondiep water heen waden. Op zo'n 100 meter uit de kant gaat de bodem dan (vooral vlakbij de strekdam) steil naar beneden en begint daar de prachtige duik, die weer laat zien dat Nederland echt iets moois te bieden heeft onder water. Flora & Fauna Vanwege de lange strekdam en de steile helling met basaltblokken als windvanger, kan hier wel eens een stroming staan. Deze elementen zorgen voor een uitbundige begroeiing en veel leven. Je vindt hier: Zeedonderpadden, Puitaaltjes, grote Zeenaalden en soms een Zwarte grondel die zich probeert te verstoppen in een lege Oester. Op het steile gedeelten, vlak bij de pier, groeien veel Druipzakpijpen en sponzen, zoals de Broodspons. Uiteraard begeleiden we in je duik, met ieder groepje duikt een van onze stafleden mee. Natuurlijk kun je ook met jouw buddy je eigen weg kiezen! Heb je al even niet meer gedoken en wil je privé instructie? Ook dat kan natuurlijk, neem contact op per telefoon of voor de mogelijkheden. Schrijf je uiterlijk voor 15oktober in voor slechts 25 euro. Inbegrepen zijn professionele begeleiding tijdens de duik, een kop koffie/thee met een krentenbol. We verzamelen om 9.00 uur op de school waar we, na een briefing rond uur richting zeeland zullen vertrekken. Gelieve alles gepast, contant te betalen vóór vertrek van de school. Voor deze dagtrip geldt een minimum van 5 deelnemers. Materiaal kun je, indien nodig, bij ons huren. Geef dit tijdig van tevoren aan. Natuurlijk hoef jij niet voor veiligheidsaspecten als een EHBO set, zuurstof en reserve materiaal te zorgen. Die service krijg je van Island Diving! Kwaliteit en veiligheid houden we hoog in het vaandel. Veel duikplezier! Het Island Diving Team.

8 Met deze nieuwsbrief blijf je op een leuke en informatieve manier op de hoogte van onze activiteiten en wijzigingen van de duikregels. Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, stuur ons dan een .

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: Diep duik specialty Even voorstellen; Henk van Gijzen Island Diving staff-leden geslaagd Voorinschrijving Duikreis medio november 2008 Dagtrip 28 september:

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding

Jij en duiken. Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding Jij en duiken Jouw eerste ademhaling onder water Proficiat met de aankoop van jouw SSI Open Water Diver opleiding voor iedereen vanaf 10 jaar in de Galderse Meren in Breda bij DiveSenses Lees in deze informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag dagtrip Bergse Diepsluis Cursus van de maand: Peak Performance Buoyancy Mijn verhaal: Spaans avontuur door Patricia Dagtrip zondag 11 oktober 2009: Aware dagtrip Galderse

Nadere informatie

Open Water Diver Course

Open Water Diver Course Open Water Diver Course Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: 10 jaar Aantal zwembadlessen: 5 (in 2 zwembad sessies van 2,5 uur) Aantal buitenwater duiken: 4 Vooropleiding: geen Opleidingskosten Prijs

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

Hij/zij die met het leukste, mooiste of spannenste verhaal wint een gratis dagtrip!

Hij/zij die met het leukste, mooiste of spannenste verhaal wint een gratis dagtrip! Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Vinkeveense plassen, zandeiland 4 Cursus van de maand: Snorkelcursus voor kinderen Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip zondag 14 juni 2009: Dreischor, het

Nadere informatie

Swingend curacao GEMAAKT DOOR MANDY

Swingend curacao GEMAAKT DOOR MANDY Swingend curacao GEMAAKT DOOR MANDY Curacao Altijd al naar Curaçao willen reizen, maar staat de lange vlucht of de reissom u tegen? Zet deze gedachten even opzij! Het klinkt erg cliché, maar u stelt zich

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Verder weer leuke aanbiedingen en nieuwtjes dus weer veel lees plezier.

Verder weer leuke aanbiedingen en nieuwtjes dus weer veel lees plezier. Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: DUP specialty Nieuwe look schoolgevel Onderwater-rugby van start! Duiken in Kroatie, verslag zeepaardje gespot! Voorinschrijving Duikreis medio november

Nadere informatie

Dan hebben we ook weer een cursus van de maand deze is op 25 september, een workshop Rescue diver. Ook deze dag zal weer erg leuk en leerzaam zijn.

Dan hebben we ook weer een cursus van de maand deze is op 25 september, een workshop Rescue diver. Ook deze dag zal weer erg leuk en leerzaam zijn. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Rescue opleidingen Cursus van de maand: Rescue workshop zaterdag 25 september Dagtrip: Aware dag Galderse meer, zondag 26 september Wetenswaardigheden onderwater Duikers

Nadere informatie

En... Het hoeft allemaal niet diep

En... Het hoeft allemaal niet diep DUIKVAKANTIE Jaarlijks ga ik met mijn broer Ebo ( hij lijkt uiterlijk niet veel op me en schijnt een socialer exemplaar te zijn ;-) duiken. De laatste jaren zijn we in Egypte geweest behalve in 2013 toen

Nadere informatie

Nieuw is Via deze nieuwsbrief, krijg je elke maand een extra aanbieding, voortaan van onze Diveshop ( op de laatste pagina)

Nieuw is Via deze nieuwsbrief, krijg je elke maand een extra aanbieding, voortaan van onze Diveshop ( op de laatste pagina) Inhoud Duikers en snorkelaars PADI e-learning via Island Diving Verslag Duikreis Llafranc Cursus van de Maand: DUP specialty Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 30 september: Advanced duik bij de Zeelandbrug.

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-08 Hallo allemaal. Nu wij weer druk bezig zijn met de duik(vakantie)planning komen ook de reisverslagen binnen van onze leden. Allereerst

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Inloopavond te Almere

Inloopavond te Almere Super leuk dat je bij ons op bezoek wilt komen! Onze PADI & SSI duikschool is gevestigd aan de Koningsbeltweg 74 (1 Hoog), 1329 AK, Te Almere, dit is een zeer groot terrein met voldoende eigen gratis parkeerplaatsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief #6, juni 2007. Inhoud. Duikers en snorkelaars. Island Diving in de media

Nieuwsbrief #6, juni 2007. Inhoud. Duikers en snorkelaars. Island Diving in de media Inhoud Duikers en snorkelaars Island Diving in de media Cursus van de Maand: DAN Oxygen first aid for divers Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 3 juni : Blokkendam Duikers en snorkelaars Er is deze

Nadere informatie

Namens de staff van ISLAND DIVING willen we jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, met heel veel mooie en leuke duiken toewensen.

Namens de staff van ISLAND DIVING willen we jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, met heel veel mooie en leuke duiken toewensen. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag duikreis Egypte, het verhaal van Ron van Walsem Verslag Nachtduik 15 december Oostvoorne Cursus van de Maand: DAN Oxygen First Aid Dagtrip 2 februari : Onderwater-rugby

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Waarom dit onderwerp? Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: Ik vind het een leuk en interessant onderwerp Ik vind de onderwater natuur erg leuk Ik snorkel graag

Nadere informatie

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier THE TIMES uitgave 2011.3 datum 6-10-2011 door Klaasje & Gerjan Vertraging En hier is die dan De 3 e the-dvs-times van dit jaar. Wegens enorme zomerdrukte is het niet gelukt om hem in augustus uit te brengen.

Nadere informatie

Welkom bij Dive Center Scuba Do!

Welkom bij Dive Center Scuba Do! Informatie Welkom bij Dive Center Scuba Do! Duiken is onze passie en dat willen wij graag met jou delen. Onze passie voor duiken zie je niet alleen terug in wat wij doen, maar vooral ook in de manier waarop

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN

Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN 1 Rebreather duiken bij Scubido: Poseidon MKVI en SE7EN Rebreather duiken leer je bij Scubido op de Poseidon MKVI en SE7EN ECCR rebreather. Scubido leidt op volgens het PADI rebreather opleidingssysteem.

Nadere informatie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie wedding marriage marleen sahetapy fotografie + Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! Allereerst, bedankt voor de interesse in mijn werk en het downloaden/opvragen van deze informatieve pdf. Niets is leuker

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Onze staff is ook weer uitgebreid. Deze maand stelt Simone Huijsman zich voor.

Onze staff is ook weer uitgebreid. Deze maand stelt Simone Huijsman zich voor. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Nemo33 Brussel Even voorstellen: Simone Huijsman Verbouwing service en natte ruimte Cursus van de maand: DUP specialty Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip

Nadere informatie

Werkboek Inkijk Exemplaar. Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf!

Werkboek Inkijk Exemplaar. Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf! Werkboek Inkijk Exemplaar Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf! Inleiding Voordat jullie beginnen Ik zal mij eerst even kort voorstellen: ik ben Maaike en Ziezo! is mijn eigen kindercoach praktijk.

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 a) Wesley gaat lekker op vakantie. Welk onderdeel heeft hij niet zo goed voorbereid? b) Waarom is dat wel belangrijk? c) Hoe heeft hij dat eerder opgelost? d) Welk advies geef je

Nadere informatie

Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe. 2. Geschiedenis. 3. Wat heb je nodig. 4.Wat kun je allemaal zien

Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe. 2. Geschiedenis. 3. Wat heb je nodig. 4.Wat kun je allemaal zien Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe 2. Geschiedenis 3. Wat heb je nodig 4.Wat kun je allemaal zien WAAROM Ik mijn spreekbeurt over duiken doe Ik heb dit onder werp gekozen omdat mijn

Nadere informatie

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans.

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Gratis online training Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Show up & Shine Welkom bij deze online training. In 3 delen neem ik je mee op reis naar een lichtere manier

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Duikspecial in Turkije

Duikspecial in Turkije Duikspecial in Turkije Deze schitterende duikreis aan boord van een traditioneel Turks schip (een gulet) is een unieke manier van vakantie vieren. De hele week wordt u in de watten gelegd door onze crew.

Nadere informatie

Zondag 31 mei ZILVERMEER

Zondag 31 mei ZILVERMEER Zondag 3 mei ZILVERMEER Mooie duikplaats met als belangrijkste kenmerken een onderwatermuseum en een onderwaterstad. Het duiken is hier gratis maar je betaalt toegang tot het domein middels een abonnement

Nadere informatie

Lekker Slapen kun je Leren

Lekker Slapen kun je Leren Lekker Slapen kun je Leren Meer rust uit je slaap & energie in je dag Een uitgerust persoon telt voor twee! Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Inleiding blz. 5 1. Slaap: Facts & Fiction blz. 7 2. Wat spook

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen.

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen. Spreekbeurt De NOB De NOB is de. Dit is net zoals je bij voetbal de KNVB hebt, bij tennis de KNLTB en bij atletiek de KNAU. De regelt dus veel dingen voor mensen die onderwatersport beoefenen. De NOB is

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2013-05 De laatste keer schreef ik iets over het weer. Het was toen heel koud voor de tijd van het jaar. Gelukkig is dat nu anders. Na heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, april 2007

Nieuwsbrief #3, april 2007 Inhoud Duikseizoen in het buitenwater van start Automatisering en service binnen de school Cursus van de Maand Advanced en Nitrox Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 29 April : Zevenhuizerplas Vakantieverslag

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishers, Nieuwsbrief 2009-04 Het is al weer een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief hebben rond gestuurd. Vaak is het dan zo dat er geen nieuws te melden is.

Nadere informatie

De digitale LUTERATUUR

De digitale LUTERATUUR UITGAVE 9 JAARGANG 2 De digitale LUTERATUUR 20 oktober 2011 In dit nummer Van de redactie. Herfstvakantie jeugdopleidingen Trainingsgroep dinsdagavond rescue herhalingen De evenementenkalender Van de redactie.

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Duiken en overnachten bij Aqua Love

Duiken en overnachten bij Aqua Love Duiken en overnachten bij Aqua Love INFOBLAD 2016 Wij zijn Peter en Ineke Houniet en wonen in Emsland (Duitsland), net over de Nederlandse grens bij Groningen. Naast onze Nederlandse duikschool in Neudersum

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

PLONS Duikreis Egypte 2012

PLONS Duikreis Egypte 2012 PLONS Duikreis Egypte 2012 Beste Plons Leden, Dit jaar hebben we weer een mooie duikreis voor jullie samen kunnen stellen. Dit jaar staat er een programma gepland in Hamata, op ongeveer 115 kilometer ten

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie Doelen stellen NLP is een doelgerichte, praktische en mensvriendelijke techniek. NLP = ervaren, ervaren in denken, voelen en doen. Middels een praktisch toepasbaar model leren we om de eigen hulpmiddelen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief, februari 2010. Inhoud

Nieuwsbrief, februari 2010. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Nemo 33 Brussel Cursus van de maand: stroomduik specialty Dagtrip: De Beldert Tiel, 28 maart 2010 IJsduiken is gaaf Wetenswaardigheden onderwater Duikers en snorkelaars

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek.

Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek. Conflicten hanteren Tijd: verdelen over twee bijeenkomsten. Bijeenkomst 1 Laat de jongeren de test conflictstijlen maken (zie bijlage 1). Naar aanleiding van de uitslag ga je in gesprek. De uitkomst van

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee.

We hebben de foto s bekeken en ze zijn heel mooi geworden!! We zijn er heel blij mee. BRUIDSFOTOGRAFIE Wij hebben zojuist de slideshow bekeken en WOWWWWW wat zijn de foto s mooi geworden! Wij zijn er echt heel blij mee!! 1000000x dank dat jij de mooiste dag uit ons leven vast hebt willen

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-01 Hier is, eindelijk, weer een nieuwsbrief. Omdat we veel tijd en aandacht nodig hadden voor allerlei andere zaken, zijn we niet zo

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

JONG HOEZO ANDERS?! EN HOOGGEVOELIG. Informatie, oefeningen en tips voor hooggevoelige jongeren

JONG HOEZO ANDERS?! EN HOOGGEVOELIG. Informatie, oefeningen en tips voor hooggevoelige jongeren Ellen van den Ende in samenwerking met Mariëtte Verschure JONG EN HOOGGEVOELIG HOEZO ANDERS?! Informatie, oefeningen en tips voor hooggevoelige jongeren Uitgeverij Akasha Inhoud Hooggevoelig, hoezo anders?!

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11

Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 Evaluatie Acquisitietraining Kaap11 1. Hoe duidelijk was de aankondiging van de bijeenkomst? Uitermate duidelijk 40,0% 4 Zeer duidelijk 60,0% 6 Redelijk duidelijk 0,0% 0 Niet erg duidelijk 0,0% 0 Helemaal

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

Rapportage Werksoorten. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Werksoorten. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Werksoorten Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Werksoorten (QWSM) 2 Inleiding Wat voor soort werk spreekt jou aan? Ben jij

Nadere informatie

Ik houd mijn spreekbeurt over duiken omdat ik het een leuk onderwerp vind en mijn vader en moeder ook hebben gedoken. Duiken is een onderwatersport.

Ik houd mijn spreekbeurt over duiken omdat ik het een leuk onderwerp vind en mijn vader en moeder ook hebben gedoken. Duiken is een onderwatersport. Duiken Ik houd mijn spreekbeurt over duiken omdat ik het een leuk onderwerp vind en mijn vader en moeder ook hebben gedoken. Duiken is een onderwatersport. De Geschiedenis Het begon allemaal dat mensen

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Ervaringen uit huisje 2

Ervaringen uit huisje 2 Ervaringen uit huisje 2 Martin, Annemiek, Hein, Koen Jonker Rene, Saskia, Jeroen, Maayke, Fenna Bibo & Anne de Boer. Rene Bibo Dat ik bij de bus stop uit de bus stapte en een sneeuwbal van JV in me nek

Nadere informatie

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Musicians Round House - (Griekenland Corfu Vatos) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia

Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia Naam: Emil Idema Klas: B1D Schooljaar: 2009/2010 Naam van de school: Jan Arentsz Titel: Stage verslag Naam en adres van het bedrijf: Hollandia archeologen, Tuinstraat 27a, 1544 RS Zaandijk Inhoudsopgave

Nadere informatie

Nieuwsbrief, juni 2010. Inhoud

Nieuwsbrief, juni 2010. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag staffduik Boschmolenplas Cursus van de maand: Multilevel cursus Dagtrip zondag 27 juni: Workshop demo-dag Rescuediver!! ook voor Junioren!! Wetenswaardigheden onderwater

Nadere informatie

Aanwijzing: Lees de verhalen op de borden boven de kist goed; er staan aanwijzingen op. Kijk goed in de kist. Valt je daar iets bijzonders op?

Aanwijzing: Lees de verhalen op de borden boven de kist goed; er staan aanwijzingen op. Kijk goed in de kist. Valt je daar iets bijzonders op? Ondergronds Opdrachten groepen 5, 6 en 7 In Ondergronds gaan kinderen aan de slag als een echte archeoloog. Ondergronds is een reconstructie van een archeologische opgraving. De leerlingen werken met echte

Nadere informatie

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau:

BESTEMMING BEREIKT?! Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat vind je van het verhaal? Welk risico loopt Wesley? Wat zou jij deze vakantie anders doen om niet halverwege met te weinig geld te zitten? Ken jij iemand met een vergelijkbaar

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul 16 juli 2014; Op vakantie naar Bali met mijn gezin, schoonzus en nichtje, zwager EN moeder. Na een relaxte vlucht (ondanks dat mijn schoonzus niet wist waar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9

Nieuwsbrief. december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief december 2010 jaargang 3 nr.9 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen

Nadere informatie