Verslag vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 9 februari 2016, in Nieuw Salem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 9 februari 2016, in Nieuw Salem"

Transcriptie

1 Pagina: 1 van 6 Verslag vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 9 februari 2016, in Nieuw Salem 1. Opening Met het aansteken van een kaars en een gezamenlijk uitgesproken inleiding. Daarna lezing van Lukas 10 vers 1-11 (de aanstelling van de 72 anderen), gevolgd door stilte ter overdenking, gebed en een gezamenlijk uitgesproken zegenbede. 2. Rondvraag De (inhoud van de) troostkoffer wordt getoond. Antwoorden naar AK m.b.t. nota Een betere regenboog. Is hier al aan gewerkt? Neen, nog niet gereed. Kan er straks wat worden verteld over Traject 24? Komt terug bij punt 12, Vanuit het moderamen. Live-uitzending diensten, goed om groep mensen te rekruteren die de apparatuur bij gemeenteleden kan installeren en begeleiden. Het zou het prettig vinden als er bij de ingang van de kerk, aan de zijde van De Lei, een spiegel zou hangen, bij de hoofdingang. We hebben afgelopen zomer in 't Hoge Licht gezamenlijke diensten gehad, waarbij mensen het te vol en te warm vonden. Aangegeven wordt dat reeds tussen de predikanten is afgesproken dat alle zeven diensten in de Grote Kerk gehouden worden. Dit mede omdat 't Hoge Licht in de zomer van 2016 verbouwd gaat worden. Als we in Frankrijk een kerk binnen gaan is duidelijk hoe de organisatie in elkaar zit. Goed om ook hier aan te geven wie, wat, waar. Aangegeven wordt dat het groepje dat met de GedachteNis bezig is ook bezig is met enig informatiemateriaal over onze kerk en kerkelijke gemeente. In het ambtsdragerrooster ontbreekt 28 februari. Verder wordt georiënteerd naar een beter hanteerbare/bruikbare draagbaar en wordt gewerkt aan een AED protocol plus de organisatie eromheen. Kunnen we een keer brandoefening doen? Recent in een RK kerk een vel papier meegenomen met een hele lijst van vacatures die werd uitgedeeld in de gemeente, misschien ook iets voor ons. 3. Vaststelling van de agenda Punt 6 vervalt, de personen in kwestie hebben het nog niet kunnen oppakken.

2 Pagina: 2 van 6 4. Vaststelling verslagen wijkkerkenraad van: * 8 september 2015 * 8 december 2015 Met twee kleine tekstuele correcties worden beide verslagen goedgekeurd. 5. Correspondentie Scriba zal brief zenden aan College van Kerkrentmeesters over begroting en rekening wijk. 6. Voortgang rapport CHE De bespreking hiervan verschuift naar de volgende vergadering. 7. Terugblik op gemeenteavond 28 januari 2016 a. algemeen Wat vond men ervan? Plezierige bijeenkomst, het verhaal was duidelijk, er was ruimte voor kritische vragen. Er waren 80 gemeenteleden, goede stemming. Mensen waren enthousiast. b. jongerenwerker Goede presentatie, wel enkele gedetailleerde vragen. c. huisvesting Traject 24 Was duidelijk genoeg. d. vacatures wijkkerkenraad Naar aanleiding hiervan zal moderamen een lijst met vacatures gaan opstellen. e. Kerk naar buiten, rapport CHE Goed verhaal. We stellen vast dat we geen procedure hebben om nieuw ingekomenen die de kerk bezoeken welkom te heten. Het is niet de bedoeling dat alleen de de kerkenraad hierbij de kar gaat trekken, het is iets voor de hele gemeente. 8. Voortgang Vaart Vorige keer hebben we een introductie gehad. Inmiddels is Vaart door iedereen ter lezing ontvangen. Maar er is nog niets van geaccordeerd. Mooi en knap plan, waar wel een paar punten in staan waar wij het over moeten hebben. Het plaatje wil met ons meegaan, elke kerkenraadsvergadering. Vaart is samengesteld uit geuite verlangens van de kerkenraad vorig jaar. Wat is de dragende grond? Concreet wordt geprobeerd niet in algemeenheden te spreken maar tot verbeelding. We zitten niet in een veilige haven maar we dobberen voort, we zijn onderweg, hoewel niet stuurloos of richtingloos. We hebben de traditie en elkaar. In het vorig beleidsplan waren we gericht op elkaar. In het nieuwe plan willen we naar buiten, we willen voort.

3 Pagina: 3 van 6 Hoe pak je daarbij de wind die waait? We gaan met een beeld aan de gang, dat zich op basis van geuite verlangens verder concretiseert. Wat inspireert, waar wil je mee aan de slag, hoe werk je naar verbinding toe? Wat verbindt ons. Het plan zou een een basis moeten zijn om in de komend vijf jaren vragen door te laten werken. Ons te laten inspireren, te dienen, te verbinden. Reacties Met bewondering gelezen. Compleet en doordacht. Wel moeten we er rekening mee houden dat we een oudere gemeente hebben, niet alles loslaten wat we hebben. Vragen stellen is heel mooi, continu vragen wat we doen, hoe en waarom en wat voor alternatieven zijn er. Hoe geef je het handen en voeten, iets tastbaars waarmee je verder kunt gaan. Drie trefwoorden ontleend aan vorige bespreking. Kan niet overzien of dit alles is van onze gemeente, er zijn toch ook emoties? Stuk is rationeel. Wij als kerkenraad zijn vrijwel gelijk gericht. We hopen echter wel dat we aan afspiegeling zijn, is reactie hierop. Moeten we langzaam maar zeer handen en voeten aan gaan geven. Deze samenleving valt uit elkaar, versnippert, saamhorigheid lijkt ver weg. Verbinden is iets wat de kerk zou kunnen doen. Er is geen koersbepaling meer, kerk kent wel koers. Goed plan, we moeten wel een werkplan maken. Mooi en goed. Moet langer mee kunnen dan 3-5 jaar. Gevoel van dichter bij de mensen brengen wordt gemist. Hoe bereiken we de mensen? Zou er nog in hoofdstuk 4 bij kunnen. Doelgroepen, communicatie. Communicatie vanuit de kerk moet veel meer aandacht krijgen. Herkenbaar, wel lang stuk, steekwoorden mogelijk? Lang stuk, voor gemiddeld gemeentelid wat aan lange kant. Het is een stuk dat ruimte schept, mogelijkheden biedt. Drie goede kernwoorden. We hebben allemaal behoefte handen en voeten aan iets te geven. Hoe zijn we kerk in en van het dorp. Waarom zijn we kerk, back to the basics. Van binnen naar buiten, van buiten naar binnen, we hebben nog een wereld te ontdekken. Verbinden geeft de meeste ruimte om mee aan het werk te gaan. Hoe krijg je de gemeente mee, begin met het plaatje, laat gemeenteleden er zelf over nadenken en praten. Je moet niet te strak willen organiseren, soms met elkaar een doel stellen en als groep ermee aan de gang gaan, zonder exact in te vullen wat iedereen er precies in mee moet den. Reacties op reacties: Te veel vernieuwen: er is altijd een bepaald evenwicht. Gun je zelf de ruimte. Te veel tekst? Het heeft een strakke opbouw, concentrische cirkels.

4 Pagina: 4 van 6 Zie het niet als één stuk, maar een aantal delen. Niet zomaar droppen, wel laten gelezen door belangstellenden. Rationeel? Verrassend. Is niet als ratio bedoeld. De toon moet kennelijk hier en daar anders zijn. Bereiken: denk dat dit bij verbinden hoort. Belangrijk dat communicatie daarbij niet vergeten wordt. Hoe gaan we aan de gang? Voor in de loop naar de zomer met elkaar een paar dingen te doen. Wat spreekt ons aan en wat zouden we met/voor de gemeente moeten doen. Welke accenten willen we leggen. Wat geeft je nieuw zicht, wat inspireert je. Afgesproken wordt dat er met een paar leden een keer naar wordt gekeken welke steekwoorden erin zitten en dat volgende vergadering terug laten komen. Resultaat moet worden: klein stuk met steekwoorden. Algemeen Herkennen we de visie en missie? Wordt na voorlezing vastgesteld. 9. Kerkbalans Positief: 81 procent enveloppen binnen, vergelijkbaar met vorig jaar, waarbij de toezeggingen voorlopig zijn afgerond op ,-. Vorig jaar was op vergelijkbare tijdstip ,- toegezegd en aan het eidn van het jaar ,- ontvangen. Bij de Diaconie: was ,- toegezegd. Vorig jaar was dit ,-. Insteek van de pyramide een jaarkalender met de tekst Een veelkleurige protestantse Kerk was: ik heb een pyramide gekregen, heb jij hem ook gekregen? De pastorale groepen hebben de lijsten gekregen van de mensen die niet (meer ) bijdragen. Is afgelopen jaar nog een brief gegaan naar de paar 100 mensen die niet bijdragen? Neen. Aangegeven wordt dat dit wel wenselijk is. Zo een brief is wellicht geen goedgekeurd instrument om geld binnen te halen. Het heeft een andere benadering nodig. Aan moderamen wordt gevraagd hier eens naar te kijken. Aangegeven wordt dat de huiskamergesprekken hier ook een goed instrument voor zijn, alle gemeenteleden, ook zij die niet bijdragen, worden hiervoor benaderd. 10. Diaconie De Diaconie is zeer verheugd over de toezeggingen bij kerkbalans, zien daar een stuk vertrouwen in. Er wordt hard gewerkt aan de realisering van het diaconaal inloophuis. Er zijn daarbij diverse diaconale initiatieven in ontwikkeling. Het project Schuldhulpmaatje blijft groeien, laatste tijd soms meer dan een aanvraag per week.

5 Pagina: 5 van 6 Komende zondag wordt begonnen met de verkoop van Paasgroeten. Aangegeven wordt dat bij het recente bezoek aan de PI bleek dat men dit zeer op prijs stelt 11. ZWO De ZWO is druk bezig met voorbereiding van de ZWO-maaltijd op 19 februari. Er hebben zich al bijna 70 mensen opgegeven. Er worden traditionele gerechten bereid die in Colombia worden gegeten. De maaltijd is in Nieuw Salem. Kosten 15,00 per volwassene, 10,00 per jongere. Het is gelukt om wat jongeren erbij te betrekken van de diaconale jongerenreis en van de diverse kerkelijke clubs. In de 40 dagen tijd wordt het spaardoosje weer gebruikt, de opbrengst is voor het ZWO-project. In maart is er een collegevergadering waar ZWO weer aan de orde komt. Informatie komt ook beschikbaar voor onze wijkkerkenraad. Er is nog altijd dringend behoefte de ZWO-commissie te versterken vanuit 3Wijken. Als uitgangspunt een gemeentelid, geen diaken. 12. Vanuit het moderamen * Op 18 februari 2016 is er een gezamenlijk overleg moderamina 3Wijken en Immanuël * Traject 24: de werkgroep van leden van 3Wijken, Traject 24, HGG en Salem hebben in goede en constructieve sfeer overlegd en afspraken gemaakt voor het kerken van Traject 24 in Salem. Tijden: Vanaf uur heeft de HGG haar dienst beëindigd en zullen de kosters van T24 zaal 2 en 3 naar hun inzicht inrichten. Vanaf kunnen bezoekers worden verwacht via De Lei in zaal 1. De dienst zal om uur beginnen. Om uur zal T24 vertrokken zijn. Ruimtes: Zaal 2 en zaal 3 zijn vanaf uur beschikbaar, zaal 1, de schakel en de consistorie vanaf ca uur. Voorwaarde blijft dat 3W ongestoord koffie kan drinken na de dienst. Vooraf: T24 zal zelf koffie verzorgen. NS zorgt voor een extra koffiezet apparaat en een extra kar, koffie kannen en kopjes zijn er voldoende. Afstemming kan plaatsvinden tussen de betreffende coördinatoren van 3Wijken, Haag en Traject 24. Er worden (extra) kapstokken geplaatst in zaal 1. Beamer en geluid: Er is geen scherm en beamer voor de muur tussen zaal 3 en De Schakel. NS onderzoekt dit op korte termijn te gaan verzorgen. Er is een grote TV met CD speler beschikbaar.

6 Pagina: 6 van 6 Voor T24 is beperkt kastruimte in NS beschikbaar, daarnaast is er kastruimte in de kerk en kan er daar ook grotere apparatuur zoals een drumstel etc. worden opgeborgen. Hiermee kan dan ook op vrijdagavond (in de kerk?) worden geoefend (wel afstemmen met beheerder). Vanwege de logistiek lijkt het raadzaam dat T24 elke zaterdag haar spullen verplaatst vanuit de kerk naar zaal 1. De piano in zaal 3 kan gewoon worden gebruikt. De wifi moet ruim voldoende zijn. Kindernevendienst: Er is een kast voor speelgoed, materiaal etc. Het lijkt logisch dat T24 hier ook gewoon gebruik van maakt. Communicatie: De verschillende contactpersonen, bestuursleden, kerkenraden etc. zullen ruim op tijd worden ingelicht over de gang van zaken. Tevens zullen we hun input gebruiken om zaken beter in te vullen. Mochten er issues (klachten of zo) zijn dan zijn de voorzitters van 3Wijken en Traject 24 de eerst aangesprokenen. Voor de kinderen na de dienst zal nog wat geregeld moeten worden. Er komt een speciaal apart koffiezetapparaat voor Traject Sluiting Met het zingen van Lied 993 vs 1,2 en

Beknopt verslag wijkkerkenraad 3Wijken van 10 mei 2016 in Nieuw Salem.

Beknopt verslag wijkkerkenraad 3Wijken van 10 mei 2016 in Nieuw Salem. Pagina: 1 van 5 Beknopt verslag wijkkerkenraad 3Wijken van 10 mei 2016 in Nieuw Salem. 0. Levering en uitleg brancard kerkzaal, voorafgaand aan de vergadering. Door Med4all wordt de brancard afgeleverd

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het moderamen en de kleine kerkenraad van 3Wijken op 1 december 2015 in 't Hoge Licht.

Verslag van de vergadering van het moderamen en de kleine kerkenraad van 3Wijken op 1 december 2015 in 't Hoge Licht. Pagina: 1 van 5 Verslag van de vergadering van het moderamen en de kleine kerkenraad van 3Wijken op 1 december 2015 in 't Hoge Licht. 1. Agenda wijkkerkenraad 8 december 2015 In verband met de benodigde

Nadere informatie

Vanuit de vergadering van de kleine kerkenraad & Moderamen 3Wijken 11 oktober 2016

Vanuit de vergadering van de kleine kerkenraad & Moderamen 3Wijken 11 oktober 2016 Pagina: 1 van 7 Vanuit de vergadering van de kleine kerkenraad & Moderamen 3Wijken 11 oktober 2016 1. FORMEEL a. Opening De voorzitter opent met het lezen van Jacobus 2 vers 14-24 en gebed. b. Rondvraag

Nadere informatie

Voorstel nieuw model kerkenraad. Protestantse Gemeente te Amsterdam Zuidoost

Voorstel nieuw model kerkenraad. Protestantse Gemeente te Amsterdam Zuidoost Voorstel nieuw model kerkenraad Protestantse Gemeente te Amsterdam Zuidoost Uitgangspunten model kerkenraad. - De Protestantse Gemeente Zuid Oost (PGZO) is één protestantse gemeente met twee oecumenische

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM Inleiding Op 14 maart 2012 is het beleidsplan 2012-2015 vastgesteld. In het beleidsplan is vastgelegd wat we als gemeente de komende jaren willen

Nadere informatie

Zes kerken en een dobbelsteen

Zes kerken en een dobbelsteen Zes kerken en een dobbelsteen 2015 Stel je voor: een stellage op de Plantage. De gemeente eromheen. Hervormd en gereformeerd door elkaar. Een korte inleiding. En dan mag uit alle wijkgemeenten iemand de

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken Pagina: 1 van 8

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken Pagina: 1 van 8 Pagina: 1 van 8 Verslag vergadering wijkkerkenraad 3Wijken op dinsdagavond 8 december 2015, aanvang 19:45 uur, in Nieuw Salem 1. Opening Erik opent de vergadering, meldt de afwezigen en geeft het woord

Nadere informatie

Plaatselijke regeling

Plaatselijke regeling PKN-Gemeente Het Anker Plaatselijke regeling Inhoud Bijlage 1 Hoofdstuk Titel Bladzijde 1 De samenstelling van de kerkenraad 1 1.1 Aantal ambtsdragers 2 1.2 Predikanten en kerkelijk werkers 2 1.3 Werkgroepen

Nadere informatie

SAAMHORIG ONDERWEG WERKPLANNEN VOOR SEIZOEN 2015-2016 BIJ BELEIDSPLAN 2015-2019 VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TWELLO

SAAMHORIG ONDERWEG WERKPLANNEN VOOR SEIZOEN 2015-2016 BIJ BELEIDSPLAN 2015-2019 VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TWELLO SAAMHORIG ONDERWEG WERKPLANNEN VOOR SEIZOEN 2015-2016 BIJ BELEIDSPLAN 2015-2019 VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TWELLO 2 Voorwoord In oktober 2014 is het beleidsplan 2015-2019 van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min.

Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min. Vrucht van de Geest Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de uitwerking van de Geest in mensen. Doelen van deze

Nadere informatie

Eindverslag commissie Toekomst Protestantse gemeente te Terneuzen.

Eindverslag commissie Toekomst Protestantse gemeente te Terneuzen. Eindverslag commissie Toekomst Protestantse gemeente te Terneuzen. Inhoud: 1. Inleiding 2. Opdracht 3. De commissie 4. De activiteiten 5. Aanbevelingen en actiepunten. 1. Inleiding - Duidelijke behoefte

Nadere informatie

Mijn gelijk en ons geluk

Mijn gelijk en ons geluk 1 Mijn gelijk en ons geluk Een model voor bezinning op het omgaan met verscheidenheid in de gemeente Als de kerkenraad besluit tot het starten van een bezinningsproject over omgaan met verscheidenheid,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

Spelregels, tips & trucs

Spelregels, tips & trucs Spelregels, tips & trucs voor interne communicatie van NGK De Ontmoeting versie 1.0 11 oktober 2014 Waarom deze brochure? Deze brochure heeft alles te maken met de invoering van onze nieuwe huisstijl op

Nadere informatie

Samen op weg naar één PKN gemeente

Samen op weg naar één PKN gemeente Federatie Samen op weg naar één PKN gemeente Na vele jaren van nadenken, overleggen en voorstellen is op 30 september 2012 een federatieovereenkomst getekend, die de samenwerking tussen de Hervormde gemeente

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek 2018 2022 Kerk in de stad Inleiding De Protestantse Gemeente Sneek is ontstaan uit een samengaan van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Sneek. Deze

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten website:

Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten   website: Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten e-mail: secretariaat@pknwarnsveld.nl, website: www.pknwarnsveld.nl Beleidsplan PG Warnsveld/Leesten - de Martinuskerk, 2019-2022. 1. Inleiding. De kern van ons gemeente-zijn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken

Protestantse Gemeente te Driebergen-Rijsenburg Wijkkerkenraad 3Wijken Beknopt verslag vergadering kleine kerkenraad & moderamen 3Wijken op dinsdagavond 13 december 2016. 1. FORMEEL a. Opening De vergadering wordt geopend met het lezen uit 2 Korinthiërs 12, waarin Paulus

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden

Protestantse Gemeente te Terneuzen. Samenstelling Organisatie Werkwijze Taken Verantwoordelijkheden Protestantse Gemeente te Terneuzen Organisatie Werkwijze Algemene kerkenraad, wijkkerkenraden en werkgroepen versie 1: d.d. 15 juli 2009 (bijlage A. bij fusiedocumenten) revisie: 1 januari 2017 (bijlage

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Onderwerpen: beleidsplan en herinrichting kerkgebouw

Onderwerpen: beleidsplan en herinrichting kerkgebouw Verslag gemeentevergadering 14 maart 2018 Onderwerpen: beleidsplan en herinrichting kerkgebouw Waarnemend voorzitter van de kerkenraad ds. Kees den Hertog heet ieder welkom en deelt de agenda van de vergadering

Nadere informatie

Op weg gaan als gemeenschap rondom de Bron

Op weg gaan als gemeenschap rondom de Bron Op weg gaan als gemeenschap rondom de Bron (dia 1 beleidsplan en ramen) Vanmorgen mag ik meenemen in het traject dat er tot nu is geweest rondom het gebruik en de inrichting van ons kerkgebouw. Een en

Nadere informatie

Beleidsplan. Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk

Beleidsplan. Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk Beleidsplan Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk 2017-2021 Versie t.b.v. gemeenteberaad 11 juni 2017 Dit document beschrijft het beleid van de Ichthuskerk voor de komende 4 jaren. Het is een kort

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2023 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Protestantse Gemeente Westervoort voor de jaren 2018-2023. In de afgelopen weken, maanden is er nagedacht, geformuleerd, opnieuw geformuleerd

Nadere informatie

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom De Toekomst van De Hoeksteen Welkom Opening Lied 276 Zomaar een dak, boven wat hoofden deur die naar stilte open staat Gebed Agenda De plaatselijke regeling van De Hoeksteen Ruud Heijloo De financiële

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Nieuwe Kerk van de Protestantse Gemeente Amersfoort Inhoud Paragraaf Inhoud Samenstelling van de wijkkerkenraad

Nadere informatie

PGW. Onze toekomst. Gemeenteavond. 16 maart 2016 PGWT

PGW. Onze toekomst. Gemeenteavond. 16 maart 2016 PGWT PGW Gemeenteavond Onze toekomst 16 maart 2016 1 Agenda Welkom en introductie AKR Henk Meeldijk 20:00 20:15 Toelichting Financiële positie Tjalling Tiemstra 20:15-20:30 Toelichting voorstel Nelleke van

Nadere informatie

Overzicht van vacature

Overzicht van vacature Overzicht van vacature Diaconie Diaken 3 Diaken penningmeester 4 Kerkdienst Kindernevendienst 5 Bediening microfoon 6 Beameraar 7 Beeld redacteur 8 Kerkenraad Voorzitter kerkenraad 9 Pastoraal ouderling

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Jaarwerkplan voor kerkenraad, predikant en kerkelijk werker voor 2015 I. Procedure 1. Dit Jaarwerkplan is een afgeleide van het (meerjarig) beleidsplan van onze kerkelijke

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) o o Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Per 1 januari 2014 is door de Belastingdienst voorgeschreven dat een ANBI een officiële erkenning moet hebben. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft

Nadere informatie

Datum: 10 januari 2017 Tijd: uur Plaats: Vredehorst

Datum: 10 januari 2017 Tijd: uur Plaats: Vredehorst Verslag gemeenteavond Hervormde wijkgemeente Markus & Mattheüs in het kader van de voorgenomen vereniging Datum: 10 januari 2017 Tijd: 19.30 uur Plaats: Vredehorst Verslag Bijgaand verslag bestaat uit

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2014

ACTIVITEITENPLAN 2014 ACTIVITEITENPLAN 2014 1 Vieren - Aantrekkelijke dienst; communicatie via moderne audiovisuele middelen, positieve en hartelijke sfeer; - Herkenbare ochtenddienst afgewisseld door andere vormen van diensten;

Nadere informatie

Beleidsplan waarin opgenomen: visie op en organisatie van het pastoraat in de Protestantse Wijkgemeente (i.w.) te Kampen

Beleidsplan waarin opgenomen: visie op en organisatie van het pastoraat in de Protestantse Wijkgemeente (i.w.) te Kampen Beleidsplan waarin opgenomen: visie op en organisatie van het pastoraat in de Protestantse Wijkgemeente (i.w.) te Kampen Zoals vastgesteld door de wijkkerkenraad op 9 februari 2015 0 Inhoudsopgave 2 Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan. Gapinge & Veere. Protestantse Gemeenten

Beleidsplan. Gapinge & Veere. Protestantse Gemeenten Beleidsplan 2018-2022 Protestantse Gemeenten Gapinge & Veere Inhoud Inleiding 3 1. Wie zijn wij? 4 2. Visie en Missie 5 3. Aandachtspunten voor de komende 4 jaar 6 3.1 Gemeente zijn 6 3.2 Samenwerking

Nadere informatie

Glanerbeek BA Zwolle Telefoon

Glanerbeek BA Zwolle Telefoon Glanerbeek 10 8033 BA Zwolle Telefoon 038 453 70 75 www.sionskerkzwolle.nl contact@sionskerkzwolle.nl Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse wijkgemeente Sionskerk,

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Nijbroek.

Protestantse gemeente te Nijbroek. 130827-03 Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente te Nijbroek. Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Eerste contouren beleidsplan PKN gemeente Schermer (versie 5 mei 2011)

Eerste contouren beleidsplan PKN gemeente Schermer (versie 5 mei 2011) Eerste contouren beleidsplan PKN gemeente Schermer 2011-2015 (versie 5 mei 2011) Eerste contouren Een werkgroep is in 2010 gestart met het opstellen van een nieuw beleidsplan voor PKN gemeente Schermer.

Nadere informatie

Auteur L.H.P.T. van der Veen Wijkgemeente Drachten Oost Status: Definitief

Auteur L.H.P.T. van der Veen Wijkgemeente Drachten Oost Status: Definitief Auteur L.H.P.T. van der Veen Wijkgemeente Drachten Oost 27-10-2014 Status: Definitief 1. Inhoud 1. Inhoud... 1 2. Inleiding... 2 3. Opbouw van dit rapport... 2 4. Vraagstelling:... 3 5. Resultaten algemeen...

Nadere informatie

Welkom Aanvang bijeenkomst 20.00

Welkom Aanvang bijeenkomst 20.00 Welkom Aanvang bijeenkomst 20.00 Da. Hilde Graafland 1 Agenda: 1. Inleiding 2. Voorgenomen wijzigingen in de Plaatselijke regeling van de AK 3. Toelichting op de situatie in de wijkgemeente Aller Erf 4.

Nadere informatie

ANBI gegevens gemeente

ANBI gegevens gemeente ANBI gegevens gemeente Algemene gegevens Protestantse Gemeente te, behorende tot de Protestantse Kerk Nederland. A. Algemene gegevens Protestantse Gemeente te Naam ANBI: Protestantse Gemeente te Telefoonnummer

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Tweestromenland

Protestantse Gemeente Tweestromenland Protestantse Gemeente Tweestromenland Beleidsplan jaren 2013-2016 1. ALGEMEEN EN INLEIDING 3 2. PROFIEL VAN DE PG TWEESTROMENLAND 3 3. EREDIENSTEN 3 4. KERKENRAAD 4 5. PASTORAAT 4 6. DIACONIE 5 7. COLLEGE

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud. 1. Samenstelling van de kerkenraad Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Uddel. Inhoud: Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2.1 Verkiezing van ambtsdragers algemeen 2.2 Verkiezing

Nadere informatie

De Goede Herder Gereformeerde Kerk te Valkenburg ZH. Evaluatie beleidsplan Concept. 6 mei 2016

De Goede Herder Gereformeerde Kerk te Valkenburg ZH. Evaluatie beleidsplan Concept. 6 mei 2016 De Goede Herder Gereformeerde Kerk te Valkenburg ZH Evaluatie beleidsplan 2014-2018 Concept 6 mei 2016 Ons diepste verlangen is dat de gemeente niet alleen Huis van God is, maar ook een plek waar iedereen

Nadere informatie

Beleidsplan. uitgave Hervormde gemeente Puttershoek

Beleidsplan. uitgave Hervormde gemeente Puttershoek Beleidsplan uitgave 2017-2021 Hervormde gemeente Puttershoek Voorwoord Het beleidsplan voor 2017-2021 is gebaseerd op een uitgebreide bezinning in de kerkenraad, overleg met commissies van de kerkenraad

Nadere informatie

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg

Plaatselijke regeling. ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Opstandingskerk-Oude Kerk van de Protestantse Gemeente te Voorburg Inhoud 1. Samenstelling kerkenraad 3 2. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

UITWERKING VAN DE BESLUITEN IN HET BELEIDSPLAN PROTESTANTSE GEMEENTE ZWOLLE

UITWERKING VAN DE BESLUITEN IN HET BELEIDSPLAN PROTESTANTSE GEMEENTE ZWOLLE UITWERKING VAN DE BESLUITEN IN HET BELEIDSPLAN PROTESTANTSE GEMEENTE ZWOLLE 2013 2016 Algemene Kerkenraad 23 september 2013 Uitwerking besluiten Beleidsplan 2013 2016 vastgesteld in de AK, 23.09.2013 2

Nadere informatie

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Dit beleidsplan bestaat uit de volgende onderdelen: I. Missie en Visie (algemeen) II. Beleidsplan eredienst en pastoraat III. Missie en Visie van de diakenen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de confessionele wijkgemeente Noord+West te Woerden Samen bouwen aan Boven, Binnen, Buiten Leven uit Gods genade Getuigen in de wereld Zorgen

Nadere informatie

Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf

Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf Bart Sterrenburg Bert Muller Francien de Haan Pieter Buwalda Rintje Hellingwerf Visie Wij willen een gemeente zijn waarin: we persoonlijk voelen hoe het evangelie van Jezus Christus ons bezielt in veelkleurigheid

Nadere informatie

Concept. Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016

Concept. Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016 Concept Aangepaste Bestuurlijke Structuur ( 5e) versie 13 april 2016 1. Inleiding De AK heeft in haar beleidsplan (vastgesteld 10 mei 2014 - na publicaties en bespreking op de jaarlijkse gemeenteavond)

Nadere informatie

6.4. Overige taken van kerkrentmeesters en diakenen 7 Overige bepalingen

6.4. Overige taken van kerkrentmeesters en diakenen 7 Overige bepalingen Inhoud Paragraaf Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde gemeente te Schildwolde-Overschild-Hellum-Noordbroek Concept 2 d.d. 4 januari 2013 Inhoud 1 Samenstelling van

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Verschillen in geloven. Over geloofsopvoeding als je verschillend gelooft. Mogelijkheden voor twee soorten bijeenkomsten

Verschillen in geloven. Over geloofsopvoeding als je verschillend gelooft. Mogelijkheden voor twee soorten bijeenkomsten Verschillen in geloven Over geloofsopvoeding als je verschillend gelooft Verschillen in geloven is een themaboekje uit de serie Zijsprong. Deze serie hoort bij het bewaarmagazine Spring, opvoeden en geloven

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan 2015

Jeugdbeleidsplan 2015 Jeugdbeleidsplan 2015 Beleidsuitgangspunten: Dit beleidsplan sluit aan bij het beleidsplan van de PGV, waarnaar hier kortheidshalve verwezen wordt. Kernwoorden zijn: Verwelkomen, delen, voeden en vieren.

Nadere informatie

Samen geroepen en samengeroepen

Samen geroepen en samengeroepen Samen geroepen en samengeroepen Beleidsplan 2013 2016 Classicale vergadering van Zierikzee Inleiding Voor u ligt het nieuwe beleidsplan van de Classciale vergadering van Zierikzee. Het vorige beleidsplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni. Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni. Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest Welkom Heilige Geest, daal op ons neer, vervul iedere dag, ons hart steeds weer. Jezus heeft het onszelf

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle.

Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Plaatselijke Regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente Halle. Inhoud Paragraaf Inhoud 0 Inleiding en begrippen 1 Samenstelling van de kerkenraad, kleine kerkenraad en werkgroepen

Nadere informatie

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen

Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 14 november 2017. Beleidsplan van de Protestantse Tweestromengemeente te Rossum Heerewaarden Hurwenen 2018-2021. INLEIDING. De ProtestantseTweestromengemeente te Rossum Heerewaarden - Hurwenen (PT )is

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Oude Wetering

Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Oude Wetering Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Oude Wetering Inhoud Wie zijn wij Wat willen wij en waaruit putten wij Waarom een beleidsplan Wat zijn de beleidsvoornemens Hoe doen we dat PG Oude Wetering

Nadere informatie

Reserveren voor de eerste keer woensdag 29 maart :16

Reserveren voor de eerste keer woensdag 29 maart :16 Reserveren voor de eerste keer woensdag 29 maart 2017 21:16 Ga naar www.hervormdwoudenberg.nl De eerste keer kan er nog geen account aangemaakt worden, omdat u nog niet in het systeem bekend bent. Het

Nadere informatie

De Leidraad. Zondag 9 september de zondag van de zomer

De Leidraad. Zondag 9 september de zondag van de zomer Orde van dienst De Leidraad +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zondag 9 september 2018 12 de zondag van de zomer Ik zie, ik zie.. Voorganger: Pastor Jacqueline Bakker Organist: Annemieke

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Maurik.

Hervormde Gemeente te Maurik. Pagina 1 van 6 Hervormde Gemeente te Maurik. Inhoud Paragraaf Concept-Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Hervormde Gemeente te Maurik. Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad

Nadere informatie

PKN wijkgemeente Almere Haven. Gemeentevergadering15 oktober 2015 WELKOM!

PKN wijkgemeente Almere Haven. Gemeentevergadering15 oktober 2015 WELKOM! PKN wijkgemeente Almere Haven Gemeentevergadering15 oktober 2015 WELKOM! PKN wijkgemeente Almere Haven Gemeenteavond15 oktober 2015 DOEL VAN DEZE AVOND: Informatie delen: - Laatste ontwikkelingen PKN -

Nadere informatie

Kerkbalans 2016 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot MIJN KERK INSPIREERT MIJN KERK IN BALANS

Kerkbalans 2016 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot MIJN KERK INSPIREERT MIJN KERK IN BALANS Kerkbalans 2016 Protestantse Gemeente Uitgeest-Akersloot MIJN KERK INSPIREERT MIJN KERK IN BALANS MIJN KERK INSPIREERT De kerk is een plek die inspireert. De boodschap, de sacramenten zoals de doop, de

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

Agenda. Opening Achtergrond informatie Rapportage gemeenteontmoetingen Uitkomsten Aanbevelingen Voortgang proces Sluiting

Agenda. Opening Achtergrond informatie Rapportage gemeenteontmoetingen Uitkomsten Aanbevelingen Voortgang proces Sluiting Agenda Opening Achtergrond informatie Rapportage gemeenteontmoetingen Uitkomsten Aanbevelingen Voortgang proces Sluiting 1 Opening Lucas 11 vers 1-13 Op een keer was Jezus ergens aan het bidden. Toen Hij

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 mei 18

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 mei 18 Nieuwsbrief De Lichtbron 25 mei 18 Lichtbron-inspiratie Ik vond het mooi om na afloop van de Pinksterdienst in het Hofpark te merken dat de gemeenteleden van de verschillende kerken zo genoten hebben van

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 28 februari 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK Derde zondag van de Veertigdagentijd- Oculi Kleur: Paars Het paars wil inkeer geven in passie en advent. Wij hebben in ons leven ons van God

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de wijkgemeente Westerkerk van de Gereformeerde Kerk van Kampen Inhoud Paragraaf Inhoud 1 Samenstelling van de wijkkerkenraad 2 Over stemmen

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken in de Protestantse Gemeente te Wijhe Inhoud Paragraaf Inhoud 1. Samenstelling van de Kerkenraad 2. Verkiezingen 2.1. Verkiezing van ambtsdragers

Nadere informatie

Naar een beleidsplan voor de PG Lemmer

Naar een beleidsplan voor de PG Lemmer Naar een beleidsplan voor de PG Lemmer Inleiding In de komende maanden willen we als kerkenraad een beleidsplan opstellen voor de komende vijf jaar. Iedereen die op dit moment op de één of andere manier

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 11 18 mei 2018 Lichtbron-inspiratie Kliederkerk in de Lier Afgelopen dinsdag was op NPO2 in het programma Met hart en ziel de Kliederkerk in de Lier te zien. http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/434434/met_hart_en_ziel.html

Nadere informatie

INFOBULLETIN PG VEENENDAAL VITAAL nr. 2

INFOBULLETIN PG VEENENDAAL VITAAL nr. 2 INFOBULLETIN PG VEENENDAAL VITAAL nr. 2 Voortgang Het proces over de toekomst van onze PGV vordert gestaag. Op vrijdag 1 juli 2016 vond in dit kader in Sola Fide een gezamenlijke vergadering plaats, waarin

Nadere informatie

Plaatsingslijst van aanvullingen op het. archief van de Hervormde gemeente

Plaatsingslijst van aanvullingen op het. archief van de Hervormde gemeente T00457_Aanvulling Plaatsingslijst van aanvullingen op het archief van de Hervormde gemeente Vianen, 1897-2002 E. Hinders, D. Ruiter Augustus 2014 Inleiding Deze stukken vormen een aanvulling op het reeds

Nadere informatie

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen De Zorgzame Kerk Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost Concept Beleidsplan 2015-2019 November 2014 Bethelkerk Vlaardingen Beleid en plannen Beleid is het aangeven van een richting en het definiëren van

Nadere informatie

De Herberg komt naar u toe. We zijn niet alleen. Over omzien naar elkaar en samen opzien naar God.

De Herberg komt naar u toe. We zijn niet alleen. Over omzien naar elkaar en samen opzien naar God. De Herberg komt naar u toe We zijn niet alleen. Over omzien naar elkaar en samen opzien naar God. Omdat de Herberg een verlengstuk van de plaatselijke gemeente is, is het van belang dat gemeenten weten

Nadere informatie

Wat vinden gemeenteleden? Wat gebeurt er eigenlijk?

Wat vinden gemeenteleden? Wat gebeurt er eigenlijk? Wat vinden gemeenteleden? Van A naar Beter Een korte schets van de gemeente in Andijk naar aanleiding van het gemeentespel. Wat gebeurt er eigenlijk? In dit spel moesten gemeenteleden een lijst met alle

Nadere informatie

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST.

PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST. PLAATSELIJKE REGELING TEN BEHOEVE VAN HET LEVEN EN WERKEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE AMSTERDAM ZUIDOOST. Toelichting De plaatselijke regeling komt bovenop de kerkorde en ordinanties. Daar waar in

Nadere informatie

Gemeenteavond. In geloof gaan wij samen

Gemeenteavond. In geloof gaan wij samen Gemeenteavond In geloof gaan wij samen Opening Voorzitter Kerkenraad Zingen: Gezang 1: 1-4 God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne het licht doen overwinnen, Hij spreekt nog altijd voort.

Nadere informatie

Lichtbron-inspiratie-Gebed om licht

Lichtbron-inspiratie-Gebed om licht Nieuwsbrief De Lichtbron, 22 29 april 2016 Lichtbron-inspiratie-Gebed om licht U komt mij, lieve God/ zo nederig nabij, in dagen van gemis/ en moeite vindt u mij. Een man van smarten/ die ter aarde valt

Nadere informatie

Besluit van de Algemene Kerkenraad met betrekking tot de huisvesting dd. 2 juli 2015.

Besluit van de Algemene Kerkenraad met betrekking tot de huisvesting dd. 2 juli 2015. Besluit van de Algemene Kerkenraad met betrekking tot de huisvesting dd. 2 juli 2015. 1 Inleiding 2 Visie op huisvesting 3 Besluit 4 Beantwoorden vragen/aanbevelingen uit de wijken 5 financiële onderbouwing

Nadere informatie

DECENTRALISATIE FINANCIËLE VERANTWOORDELIJKHEID PROTESTANTSE GEMEENTE ZWOLLE 2013 2016

DECENTRALISATIE FINANCIËLE VERANTWOORDELIJKHEID PROTESTANTSE GEMEENTE ZWOLLE 2013 2016 DECENTRALISATIE FINANCIËLE VERANTWOORDELIJKHEID PROTESTANTSE GEMEENTE ZWOLLE 2013 2016 Algemene Kerkenraad 23 september 2013 Inhoudsopgave Decentrale financiële Verantwoordelijkheid 3 Inleiding 3 Hoofdzaken

Nadere informatie

FORMAT 1 - Vrouwen gaan grenzen over.aan de eettafel Margreet van der Werf, juli 2015. Ook als afsprakenlijst geldt onderstaand schema.

FORMAT 1 - Vrouwen gaan grenzen over.aan de eettafel Margreet van der Werf, juli 2015. Ook als afsprakenlijst geldt onderstaand schema. FORMAT 1 - Vrouwen gaan grenzen over.aan de eettafel Margreet van der Werf, juli 2015 Ook als afsprakenlijst geldt onderstaand schema. Blz.1.1 Wat Wie Klaar voor Voortgang Nummer Datum bijeenkomst 1 Thema

Nadere informatie

Nieuwe aanpak dit jaar In 2015 vragen wij u om één bedrag toe te zeggen voor al onze geldwervingsacties.

Nieuwe aanpak dit jaar In 2015 vragen wij u om één bedrag toe te zeggen voor al onze geldwervingsacties. ls u dit artikel leest zijn na een intensieve A voorbereiding alle werkzaamheden voor Kerkbalans 2015 afgerond. Vanaf 2015 wordt er door Emmaüs in twee kerkgebouwen de eredienst gevierd. En onze kerken

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente te Bijlmermeer Inhoud 1 Samenstelling van de kerkenraad 2. Verkiezing van ambtsdragers in de gemeente 2.1 Verkiezing

Nadere informatie

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld:

Hoe je je voelt. hoofdstuk 10. Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: hoofdstuk 10 Hoe je je voelt Het zal je wel opgevallen zijn dat je op een dag een heleboel verschillende gevoelens hebt. Je kunt bijvoorbeeld: zenuwachtig wakker worden omdat je naar school moet, vrolijk

Nadere informatie

Ruimte voor het hart van de kerk

Ruimte voor het hart van de kerk Ruimte voor het hart van de kerk 1 Wijkwerkgroep Adventskerk Aanpak 1. Doel van dit project 2. Projectaanpak 3. Projectopdracht 4. Inventarisatie Wijkwerkgroep (grote lijnen) 5. Toekomstbeeld 6. Tijdspad

Nadere informatie

Presentatie nieuwe structuur voor gemeente 25 juni 2017

Presentatie nieuwe structuur voor gemeente 25 juni 2017 Presentatie nieuwe structuur voor gemeente 25 juni 2017 Vandaag willen we de gemeente informeren over de nieuwe structuur. Tijdens de vergadering van 9 mei heeft de kerkenraad haar goedkeuring voor deze

Nadere informatie

Notitie 1A Communicatie Protestantse Gemeente Breda + Ginneken

Notitie 1A Communicatie Protestantse Gemeente Breda + Ginneken Notitie 1A Communicatie Protestantse Gemeente Breda + Ginneken 1 Inhoudsopgave: Wie communiceert wat aan welke doelgroep: blz. 3 Activiteiten blz. 4 Inventarisatie Communicatiemiddelen blz. 5 Beschrijving

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 7 januari 2018 Kleur: wit Epifanie

Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 7 januari 2018 Kleur: wit Epifanie Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 7 januari 2018 Kleur: wit Epifanie Op deze eerste zondag van het nieuwe jaar begint de dienst om 10.30 uur. Voor en na de dienst is er onder het genot

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse Gemeente van Buitenpost Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad. en is vanaf.geldig. Plaatselijke

Nadere informatie

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de

Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de Protestantse gemeente Ferwert te Ferwert Vaststelling Deze plaatselijke regeling is vastgesteld door de kerkenraad op 29 oktober 2009 en

Nadere informatie