Weerbaarheidstraining in groep 7

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7"

Transcriptie

1 Weerbaarheidstraining in groep 7 In groep 7 hebben wij sinds januari weerbaarheidstraining. Daarbij leer je hoe je voor jezelf moet opkomen en jezelf moet beschermen. We hebben ook een boekje waar we opdrachten in moeten maken. Die opdrachten gaan over jezelf beschermen en wat je moet doen bij bepaalde situaties. De jongens krijgen les van Guus en de meisjes van Ellie. Ze geven leuke lessen. We moeten samen dingen oefenen. Bijvoorbeeld toneelstukjes spelen. Hoe je netjes moet zeggen dat iets niet mag, bijvoorbeeld voorkruipen. We hebben 4 stappen geleerd. 1. Netjes vragen of hij niet wil voorkruipen. 2. Duidelijker vragen. 3. Waarschuwen dat je bijvoorbeeld de baas van het bedrijf gaat halen. 4. Als hij nog niet stopt, laat je de waarschuwing uitkomen en haal je de baas.

2 Cave Experience groep 5 Donderdag 12 februari is groep 5 samen met groep 6 naar de Cave Experience in de Gemeentegrot geweest. Bij aankomst mochten we allemaal, ook de ouders, mee in een treintje door de grot. Tijdens deze tour kregen we uitleg over de functie van de Gemeentegrot in de afgelopen eeuw. We zagen heel veel muurschilderingen, schuilkelders en kunstwerken. Na deze tour met het treintje mochten we naar de lichtshow. Daar werden kunstwerken via lichtprojectie geprojecteerd op de wanden van de grot en dat gaf telkens weer een ander effect. Het was voor ons allemaal erg leuk om dit te zien en heel leuk om in het licht van de kunstwerken te staan. Voor wie dit eens wil meemaken: een aanrader!

3 Carnaval in groep 1 We hebben toch maar geluk met al die handige mama s die steeds klaar staan om te helpen! De vrijdag voor carnaval waren er allerlei workshops waar iets gemaakt werd dat met carnaval te maken had. De mama s hielpen de kinderen en ze vonden dat, net als de juf, reuze gezellig! In groep 1a werden muziekinstrumenten gemaakt. Het was leuk dat er kinderen uit verschillende groepen bij elkaar zaten te knutselen. Piraat Kyano uit groep 1a was zo druk bezig om een mooie trommel te maken dat hij niet eens in de gaten had dat er een foto van hem werd gemaakt. Soldaat Timo vond het ook leuk om een trommel te maken. Soldaat Tom, die zijn laatste stagedag in onze groep had, lette op of het allemaal goed ging! Tussen de middag bleven alle kinderen gezellig op school om samen in de aula te lunchen. Er stonden paaltjes met het nummer van de groep erop waar de kinderen konden gaan zitten om lekker te genieten van hun meegebrachte lunch. Na de lunch maakte iedereen zich klaar voor de Kinderoptocht door het dorp! Heel veel mensen stonden aan de kant te kijken naar al die mooi verklede kinderen. Er werd volop gezwaaid en Alaaf geroepen! Het was voor veel kinderen de eerste keer dat ze meeliepen in een carnavalsoptocht en dat was een hele belevenis! Toen de kinderen weer terug waren op school mocht er in de aula gedanst, gesprongen en de polonaise gedanst worden. Om drie uur was het feest afgelopen en de kinderen gingen vrolijk met hun instrumentje onder de arm naar huis en de carnavalsvakantie kon beginnen!

4 Piraten in groep 3! De kinderen van groep 3 gaan als een speer; met lezen zijn we al in kern 7 aangekomen. Deze kern gaat over piraten! In de klas maken we dan ook van alles wat met piraten te maken heeft. We laten zien hoe mooi we al kunnen tekenen. Kijk eens wat een mooie piraten en wat een stoere piratenschepen. Ook kunnen we al zinnetjes en losse woordjes maken op de letterdoos: We mochten ook zelf een verhaal schrijven dat over piraten ging. Lees hier de zelf verzonnen verhaaltjes van Amber en van Valentina. De piraat kwam Tijs tegen. Hij zat op het schip. De zon scheen. Wies ging fietsen. Wies gaat op avontuur. Wies ging op zoek naar de schat. (Amber) Wies! Wies!! Wies!!! Wies kijkt om. Het is Tijs. De weg weet hij niet maar Wies hielp hem. (Valentina)

5 Nieuws uit groep 2b Carnaval is al weer een paar weken voorbij. Toch willen we jullie nog graag laten weten wat we zoal gedaan hebben in de klas. Tijdens de technieklessen hebben wij van een ballon een masker gemaakt. Eerst smeerden we de ballon in met lijm en plakten daar stroken kranten op. Na er nog ogen, oren, neus en mond op gemaakt te hebben, werd het masker geverfd. Als laatste versierden we het masker met een hoedje, een strik of (krul)haren. In de klas zongen we een liedje over een clowntje die bij ieder coupletje iets anders bij zich had. Ra, ra, wie zitten er onder het masker verstopt? Tijdens de instructiekringen hebben we allemaal ons eigen carnavalspoppetje gemaakt. Daarbij hebben we o.a. laten zien dat we smalle stroken kunnen scheuren, rolletjes kunnen inpakken en muizentrapjes kunnen maken. Omdat er jammer genoeg een paar kinderen ziek waren, staan niet alle kinderen van onze klas op de foto.

6 Carnaval op OBS Berg! ALAAF ALAAF ALAAF

7

8 6 februari zijn groep 5 en 6 naar de gemeente grot in Valkenburg geweest. Daar was de expositie Cave experience. We hebben voorafgaand aan de excursie in de klas een onderzoek gedaan naar de expositie met behulp van een vragenlijst en de website. Zo werden we warm gemaakt voor het uitje. Met een groot aantal lieve hulpouders reden we naar de grot waar we in een treintje ietwat krap door de grotten reden. De gids vertelde ons over de historie van de grot en we bekeken de kunstwerken. Tot slot mochten we zelf rondlopen door de grotten waar met licht kunst werd geprojecteerd op de soms wel tien meter hoge muren. Om de paar seconden verwisselde de muren weer van kunstwerk. Het waren prachtige kleurrijke projecties. We hebben erg genoten. Een welkom en welverdiend uitje na de vele CITO toetsen van de weken daarvoor.

9 Beste ouders en kinderen, We hebben met groep 8 van OBS Berg een filmpje opgenomen waarmee we meedoen aan de School Musical Award van het Parkstad Limburg Theater. Wij willen jullie vragen op het filmpje te stemmen. Dit kan door de stappen bij stemwijze te volgen. Je moet dan de gegevens invullen zoals hier beschreven. Namens alle kinderen van groep 8 van OBS Berg: Dankjewel alvast voor jullie stem!!!! Stemwijze: U kunt op dit filmpje stemmen door een mail te sturen naar: met daarin uw naam, adres, postcode, woonplaats en de naam van de favoriet ( Mag ik dan bij jou van OBS Berg). U gaat daarmee akkoord dat u een nieuwsbrief van Parkstad Limburg Theaters ontvangt. U kunt zich hiervoor uiteraard weer afmelden. Wilt u ons filmpje ook bekijken? Dat kan door op onderstaande link te klikken. Veel plezier! Filmpje bekijken via deze link: Nieuwtjes uit groep 1-2 Deze keer een korte maar krachtige bijdrage van Groep 1-2. Allereerst willen wij melden dat wij, voor wie het nog niet gehoord heeft, de vrijdag van de carnavalsviering, in de prijzen zijn gevallen. Er werd een prijs uitgereikt voor het mooiste masker en de prijs was een pot snoepjes. Deze prijs is naar onze groep gegaan. (de clown met het blauwe hoedje, die helemaal van papier was gemaakt). Wij hebben er deze week voor het eerst van gesnoept! Ook hebben we, in de week voor carnaval, afscheid genomen van juf Joyce. Dit hebben we gedaan met een spelletje bingo en prijsjes en wafels met slagroom. Dit betekent dus ook dat ik (juf Jacqueline) de eerste week echt gewerkt heb, volgens de kinderen. Wij hebben samen heel hard, maar vooral ook heel gezellig gewerkt deze week. Thema op dit moment : kikker is verliefd. Op naar nog een heleboel gezellige weken Groetjes uit groep 1-2

10 Februari in groep 4 Vrijdag 13 februari was het dan zover; het carnavalsfeest op school. De school zag er prachtig gekleurd uit en wat voelden de juffen en meesters zich veilig met al die politie agenten, FBI en soldaten. Om de prinsessen, indianen en cowboys en - girls niet te vergeten, zij zorgden voor de sprankeltjes, glittertjes en veertjes in de school. Wat hebben we met z n allen genoten van de leuke workshops. Dansen, schminken en muziekinstrumentjes maken. In de middag liepen we mee in de schooloptocht waar het zonnetje ons heerlijk bijstond. Na alle sjpas en plezeer op school mochten we er even tussenuit om lekker carnaval te vieren, heerlijk op rust te komen of om zelfs lekker te gaan skiën. Wat hebben we geluk gehad met het mooie weer zeg! Nu zijn we weer allemaal hard aan de slag na een welverdiende en heerlijke carnavalsvakantie. Afgelopen week hebben we in ons tekenschrift een tekening gemaakt over onze vakantie. Zie hieronder een paar mooie voorbeelden Skiën in Snowworld De Vikings in de optocht De skivakantie (Blue) (Zepp) (Sterre) Tot volgende maand! Veel groetjes, groep 4

11 BSO de Valkenburcht BSO de Bergerburcht Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s), Zin in avontuur??!! We zijn op zoek naar JOU...én JOU en misschien óók naar JOU?! Bij BSO de Bergerburcht in Berg en BSO de Valkenburcht in Valkenburg is er altijd wel iets te beleven. Wil je dat wel eens meemaken? We nodigen je uit om 3x gratis en vrijblijvend bij ons te komen spelen. Wat is er dan zoal te doen bij onze BSO s In onze gezellige ruimtes maken we er elke dag na school tot 18.30uur een gezellig avontuur van door even lekker af te schakelen van school, te spelen met vriendjes en actief bezig te zijn met allerlei activiteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zagen/timmeren, hutten bouwen. Maar ook aan samen sporten in de grote gymzaal, fantasiespellen/toneelspelen, bewegen op muziek, trommelen, koken, en knutselen/schilderen. Binnen onze lokalen zijn er gezellige ruimtes om samen te spelen met je kameraadjes en allerlei speelgoed en materialen, zowel binnen als buiten hebben we veel ruimte en materialen (fietsen-hoepels-ballen-stoepkrijtzandbakspullen) om volop te kunnen bewegen en ontdekken. Tijdens schoolvakanties zijn we alle dagen open van uur en maken we een extra leuk programma zodat je je niet hoeft te vervelen. BSO de Bergerburcht en BSO de Valkenburcht werken goed samen. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn beide vestigingen open, op woensdag en vrijdag worden alle kinderen opgevangen in BSO de Valkenburcht. Ook in vakanties wordt er ook met regelmaat samengewerkt, dit is afhankelijk van het aantal kinderen. We passen het activiteiten programma aan op het aanwezige aantal kinderen. BSO Bergerburcht en BSO de Valkenburcht zijn locaties van MIK-Kinderopvang. We bieden naschoolse- en vakantieopvang aan voor kinderen van alle basisscholen in de gemeente Valkenburg. Naar de Bergerburcht gaan de kinderen van Berg, Vilt en Houthem. Naar de Valkenburcht gaan de kinderen vanuit Valkenburg, Sibbe en Schin op Geul. Ook bieden we bij voldoende interesse voorschoolse opvang en andere services. Na schooltijd halen we de kinderen op, te voet, met eigen vervoer of met een taxi en komen alle kinderen naar de BSO en na een gezamenlijk tafelmoment bieden we allerlei activiteiten aan. Op dit moment bestaat er voor iedereen die nog niet bekend is met de BSO de mogelijkheid om (gratis en geheel vrijblijvend) drie keer te komen ervaren hoe het is om bij ons te komen spelen! We zien je graag verschijnen!

12 Neem contact op met de locatie om te komen proeven : BSO de Bergerburcht: / BSO de Valkenburcht: / Véél groeten en hopelijk snel tot ziens! Namens het team van de Bergerburcht en de Valkenburcht, Prisca, Daniella, Agnes, Vivian Birgit en Helga.

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het De activiteitenfolder voor Zuid-Oost is er weer! Het nieuwe jaar is weer begonnen en we bieden ook nu weer te gekke activiteiten na schooltijd aan voor kinderen uit de wijk Zuid-Oost. Het aanbod is voor

Nadere informatie

Hilversum, april 2015

Hilversum, april 2015 Hilversum, april 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Fijn dat u er was bij de Paasviering en dank aan dominee Tacken (de vader van Jonathan) voor het op inspirerende en passende wijze leiden van deze viering.

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school In dit nummer Personeel en onderwijs Welkom op school Thema s trefwoord TSO-nieuws Schoolfruit Kunstmenu Muziekworkshop Gigakids Typecursus Kerstbomenactie Schoonmaakavond Sinterklaas Kerstviering Belangrijke

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Beste nieuwsbrieflezers, Dit is de eerste nieuwsbrief van het jaar 2015 en ook nog eens met de aanvulling vanuit de peuteropvang!

Beste nieuwsbrieflezers, Dit is de eerste nieuwsbrief van het jaar 2015 en ook nog eens met de aanvulling vanuit de peuteropvang! Beste nieuwsbrieflezers, Dit is de eerste nieuwsbrief van het jaar 2015 en ook nog eens met de aanvulling vanuit de peuteropvang! Welkom: We willen alle ouders en kinderen van harte welkom heten bij de

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Spel- en activiteitenbegeleiding. Hoofdstuk 15

Spel- en activiteitenbegeleiding. Hoofdstuk 15 188 De pedagogisch medewerker heeft het ridderkasteel van Playmobil midden op de tafel gezet. Vier jongens en één meisje (5 en 6 jaar) zitten rond de tafel, ieder kind heeft een ridder in de hand. Ze laten

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen...

Informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Waarom is er oorlog? Stel je voor hoe je leven zou zijn als je niet meer zou kunnen spelen... Informatie voor werkstukken en spreekbeurten In meer dan dertig landen in de wereld is er oorlog. Wereldwijd zijn er dus miljoenen kinderen die een oorlog meemaken. Waarom is er oorlog? Oorlogen kunnen

Nadere informatie

Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over vacatures.

Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over vacatures. 1 Op zoek naar werk KleurRijker Deze module gaat over Op zoek naar werk. Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie

Samen leren. tieners en sociale Media

Samen leren. tieners en sociale Media Samen leren tieners en sociale Media sociale media geeft je vleugels. volgens mijn vader is het allemaal nepperij. niet demensionaal. een face to face is echt en demensionaal (meisje, 16 jaar). Samen leren

Nadere informatie

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden.

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden. De ronde volle maan Al vele duizenden jaren is Kabouterland een bijzondere plek voor Kabouters uit de hele wereld. Dit verhaal vertelt hoe bijzonder de samenwerking tussen de dieren en de kabouters in

Nadere informatie

Werkdruk in balans! Plezier in het werk!

Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te Hoge Werkdruk! Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te lage werkdruk! Hier vindt u voorbeelden hoe u werkdruksignalen uit de praktijk kunt indelen op de vijf stuurknoppen voor werkdrukbalans en

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8

LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8 LESSENSERIE MINDFULNESS GROEP 7/8 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 De lessenserie in het kort 3 Doelstellingen 3 Benodigdheden 3 Trefwoorden en kernbegrippen 3 Overzicht lesinhouden 4 Les 1 Confrontatie

Nadere informatie

Wij zullen Wolmet niet vergeten en koesteren mooie herinneringen aan een fijne, betrokken en vrolijke collega. Yvonne Penne

Wij zullen Wolmet niet vergeten en koesteren mooie herinneringen aan een fijne, betrokken en vrolijke collega. Yvonne Penne Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 17 Nummer 8 Belangrijke data: 26 t/m 30-01-2015 Week

Nadere informatie

Nog 100 nachtjes slapen

Nog 100 nachtjes slapen Lesbrief bij het prentenboek van het jaar 2013 Nog 100 nachtjes slapen Het Expertisecentrum taal, onderwijs en communicatie (Etoc) ondersteunt het doel van De Nationale Voorleesdagen van harte en biedt

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 15, 24 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 15, 24 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 15, 24 april 2015 Kalender: 27 apr t/m 8 mei meivakantie 27 april Koningsdag, zie programma in de bijlage 29 april Schoolvoetbaltoernooi 5 mei Bevrijdingsdag, zie programma

Nadere informatie

Van zorgen voor naar zorgen dat

Van zorgen voor naar zorgen dat edereen e e n b i j z o n d e r e u i t g a v e v a n I p s e d e B r u g g e n n r. 1 - f e b r u a r i 2 0 14 Van zorgen voor naar zorgen dat Het kan ècht en cliënten voelen zich er goed bij Redactioneel

Nadere informatie

Hand in hand. Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw relaties

Hand in hand. Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw relaties Hand in hand Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw relaties Hand in hand Methode over diversiteit in relaties met speciale aandacht voor man/man en vrouw/vrouw

Nadere informatie

Hoe als school om te gaan met de nasleep van de aanslag in Parijs?

Hoe als school om te gaan met de nasleep van de aanslag in Parijs? Hoe als school om te gaan met de nasleep van de aanslag in Parijs? Suggesties en lesbrieven voor leerkrachten in (vreedzame) basisscholen De aanslag op de redactie van het satirische tijdschrift Charlie

Nadere informatie