Klanttevredenheidsonderzoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klanttevredenheidsonderzoek"

Transcriptie

1 KUBUS BV

2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KUBUS BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de onderzoeker) INHOUDSOPGAVE CEDEO-ERKENNING ACHTERGROND CRITERIA METHODE PROCEDURE... 2 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK... 3 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK CEDEO OPEN OPLEIDINGEN... 3 BEZOEKVERSLAG... 8 CONCLUSIE VAN DE STICHTING CEDEO BEDRIJFSOPLEIDINGEN... 10

3 1 Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn in Nederland naar schatting ruim commerciële opleidingsinstituten die een veelvoud aan maatwerk- en open opleidingen aanbieden. Voor veel opleidingsfunctionarissen vormt dit enorme aanbod een onoverzichtelijk en, in kwalitatieve zin, ondoorgrondelijk geheel. Daarnaast zijn er enkele duizenden organisaties die zich richten op het brede terrein van organisatieadvies, juridisch advies en intensieve begeleiding door middel van coaching. Om zicht te bieden op instituten die aantoonbaar naar tevredenheid van bedrijven en organisaties cursussen, trainingen, opleidingen, organisatieadvies of coaching hebben verzorgd, voert Cedeo te Rotterdam klanttevredenheidsonderzoeken uit onder inkopers van deze diensten. Op dit moment zijn op deze wijze zo n 800 instituten op basis van marktwaardering geselecteerd en in het Cedeo-bestand opgenomen. 2. Criteria Om in aanmerking te komen voor erkenning stelt Cedeo duidelijke eisen in de vorm van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. Kwantitatieve criteria ter borging van de continuïteit: De organisatie heeft meer dan vijf opdrachtgevers. De organisatie is minimaal drie jaar actief. De organisatie heeft een minimum jaaromzet van ,-. Kwalitatieve criteria: De organisatie moet kunnen aangeven op welke wijze het haar aanbod ontwikkelt. De organisatie heeft op een bedrijfsgerichte wijze, bij meerdere organisaties, positieve resultaten geboekt. Of dit zo is, wordt gemeten aan de hand van een Klanttevredenheidsonderzoek. De organisatie moet in haar handelen aantoonbaar bedrijfsgericht zijn. 3. Methode Cedeo verleent zowel een erkenning voor Maatwerk en Open Bedrijfsopleidingen, voor Coaching, Bedrijfsadvies, Outplacement, Loopbaanbegeleiding, Juridisch - en Organisatie Advies. De onderzoeksmethoden, die aan de erkenningen ten grondslag liggen, worden hieronder nader toegelicht. Tijdens het Klanttevredenheidsonderzoek benadert Cedeo (opleidings)functionarissen en opdrachtgevers met een aantal gerichte vragen over hun ervaringen met uw organisatie. Hoe waarderen zij de samenwerkingsrelatie, de dienstverlening en de prestaties van uw organisatie? Centraal staat daarbij telkens de vraag in hoeverre het instituut erin is geslaagd gewekte verwachtingen en gedane beloften daadwerkelijk waar te maken. Pas bij een hoge mate van tevredenheid onder de ondervraagde functionarissen over de verschillende stappen in het voor-, uitvoerings-, en natraject én indien het instituut voldoet aan de vereiste basiscriteria rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid (zie punt 2), komt het in aanmerking voor Cedeo-erkenning. Cedeo stelt zich op het standpunt dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van tevreden tot zeer tevreden.

4 2 Afhankelijk van het uitgevoerde onderzoek verleent Cedeo de volgende erkenningen: Cedeo-erkend Maatwerk Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Open Bedrijfsopleidingen Cedeo-erkend Coaching Cedeo-erkend Coach Cedeo-erkend Accountancy Opleidingen Cedeo-erkend Advocatuur Opleidingen Cedeo-erkend Assessment Cedeo-erkend Juridisch Advies Cedeo-erkend Organisatieadvies Cedeo-erkend Bedrijfsadvies Cedeo-erkend Interim management Cedeo-erkend Onderwijsadvies of Onderwijsbegeleiding Cedeo-erkend Outplacement, Loopbaanbegeleiding en coaching Cedeo-erkend Werving & Selectie Cliëntenaudit Blik op Werk Erkenningen hebben een geldigheid van 2 jaar na afgifte. 4. Procedure Nadat het instituut zich heeft aangemeld voor Cedeo-erkenning, wordt de volgende procedure gehanteerd: Het instituut krijgt een vragenlijst toegezonden waaruit moet blijken dat het instituut voldoet aan de kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Cedeo bestudeert de vragenlijst en voert het onderzoek uit. Cedeo bezoekt het instituut. Gedurende dat bezoek worden met de directie de uitkomsten van het onderzoek besproken, en saillante informatiepunten, door het instituut verstrekt in de vragenlijst, nader tegen het licht gehouden. Cedeo stelt daarnaast aanvullende vragen met betrekking tot zorg rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Op basis van de vragenlijst, de geregistreerde ervaringen van opdrachtgevers en het bezoek, worden conclusies getrokken die resulteren in een advies. Dit advies wordt uitgebracht aan het Bestuur van de Stichting Cedeo. Dit advies kan zijn: toekennen van de Cedeo-erkenning en daarmee: (continuering van) publicatie en opname in de Nederlandse Opleidingen Databank; (continuering van) positieve advisering door de Opleidingenhelpdesk; geen toekenning of continuering van de erkenning. Het Stichtingsbestuur verleent al dan niet de Cedeo-erkenning. Bij een positieve uitspraak zijn de onderzoeksresultaten openbaar en bij Cedeo te verkrijgen. Daar waar in de rapportage van het klanttevredenheidonderzoek wordt gesproken over hij kan ook zij worden gelezen.

5 3 Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Cedeo Open opleidingen Aantal referenten ondervraagd: 10 Score tevredenheid Voortraject 60% 40% Opleidingsprogramma 10% 60% 20% Uitvoering 20% 60% 20% Opleiders 10% 80% 10% Trainingsmateriaal 10% 50% 40% Accommodatie 10% 70% 20% Natraject 20% 70% 10% Organisatie en Administratie 60% 30% Relatiebeheer 90% Prijs-kwaliteitverhouding 40% 40% Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal 90% 10% 1 = zeer ontevreden 2 = ontevreden 3 = noch ontevreden/noch tevreden 4 = tevreden 5 = zeer tevreden Eén referent heeft hier geen mening over. Eén referent heeft hier geen zicht op gehad. Eén referent heeft hier nog geen ervaring mee. Twee referenten zijn niet bekend met de gehanteerde tarieven. Toelichting op de gegeven antwoorden: Voortraject Bij aanvang van dit onderzoek vertellen de referenten hoe zij in aanraking gekomen zijn met de cursus ArchiCAD van KUBUS BV (hierna te noemen KUBUS): Wij waren op zoek naar software die bij onze werkmethodiek paste en kwamen aldus bij twee aanbieders uit. De geïntegreerde oplossing van Kubus sloot het beste aan, wij hebben het pakket gekocht en zijn met drie man de basiscursus gaan volgen, Wij namen diensten af van een Belgisch computerbedrijf dat hier ArchiCAD verdeelt. Docenten van KUBUS kwamen daar op locatie de basiscursus geven en Ik kwam als stagiair binnen bij dit architectenbureau dat al met ArchiCAD werkte en mocht de basiscursus gaan doen, Wij hebben research gedaan naar BIM-systemen, waarbij de keuze op ArchiCAD gevallen is en kwamen zodoende bij KUBUS uit. Zij hebben een presentatie gegeven, waarna we geconcludeerd hebben dat wij met hen verder wilden. Ik heb meteen de trialversie gedownload om alvast wat wegwijs te worden en ben op cursus gegaan.

6 4 De aanmelding voor genoemde cursus met open inschrijving verloopt heel vlot, zo menen alle referenten: Je geeft je op en krijgt vervolgens een bevestigingsmailtje met de data en tijden. Alle gesprokenen zijn (zeer) tevreden over het verloop van het voortraject. Opleidingsprogramma Daar bij enkele van de geïnterviewde architectenbureaus reeds met ArchiCAD gewerkt werd, was een aantal referenten al enigszins bekend met de mogelijkheden van het programma. Voor degenen zonder ervaring met ArchiCAD gaf het bevestigingsmailtje een goede indruk van hetgeen men op de cursusdagen kon verwachten: In dat tje stond verder beschreven dat de cursus uit drie blokken van steeds twee lesdagen bestond, met tussendoor een aantal weken om in de praktijk met het geleerde aan de slag te kunnen gaan. Eén referent heeft tevens de internetsite van KUBUS geraadpleegd om zich over het lesprogramma te informeren en zegt hierover het volgende: Hun site ziet er wel redelijk strak uit, maar je moet in het begin toch even zoeken onder welk kopje bepaalde dingen te vinden zijn. Voornoemde respondent kent daarom de neutrale score toe. De prijsopgave is volgens vrijwel alle geïnterviewden een duidelijk verhaal: De offerte was een schriftelijke weergave van hetgeen in het voortraject was afgestemd. Verder hebben wij één cursus afgenomen op basis van de catalogusprijs en de overige twee aangeboden gekregen voor de prijs van één, omdat de cursus niet vol was. Dat was een mooi dealtje en Wij hebben drie licenties gekocht waar de cursus bij inzat en één cursus is apart in rekening gebracht. Eén respondent heeft van het kostenplaatje geen enkel beeld en onthoudt zich derhalve van het toekennen van een score. Uitvoering Voor acht (zeer) tevreden respondenten zijn de cursusdagen geheel naar verwachting gelopen: De gereedschappen werden per onderwerp behandeld en teruggekoppeld naar een studieopdracht die in zes dagen tot een compleet huisje diende uit te groeien, De docente legde steeds stukjes van het systeem uit via een groot projectiescherm, waarna wij zelf op een aan ons verstrekte computer met de opdrachten uit het boek konden oefenen en Aan het begin van iedere les kon je je vragen stellen die je had naar aanleiding van het oefenen met ArchiCAD op je werk of thuis. Hoewel er soms niveauverschillen waren onder de deelnemers, bleek dit voor de voortgang niet storend: Ik had al enige ervaring, maar als een echte beginner dan met een bepaalde vraag kwam waarop ik het antwoord wel dacht te weten, bleek de door de docent geboden oplossing toch gemakkelijker, dus ik vond het juist leerzaam en De lesstof wordt weliswaar klassikaal uitgelegd, maar je voert de opdrachten individueel uit. Als je een vraag hebt, komt de docent bij je langs, dus dat houdt de anderen niet op. Tussen de tweedaagse blokken hadden de deelnemers ruim de tijd om met de lesstof te oefenen, thuis of op het werk: Zowel ikzelf als mijn medecursisten vonden dat de lesstof goed aansloot bij onze dagelijkse werkzaamheden, wij konden de opgedane kennis vaak al direct toepassen. Twee referenten kennen voor de uitvoering de neutrale score toe en lichten hun mening als volgt toe: Voor iemand zoals ik, zonder ervaring met 3D, vond ik het tempo behoorlijk hoog liggen. Ik had graag meer tijd gehad om te oefenen, het is een enorm breed programma, met talloze mogelijkheden. Uiteindelijk kijk ik terug op de cursus als een eerste kennismaking met het programma en De cursus was naar mijn mening tamelijk lineair opgebouwd. Verder vond ik het lastig om bepaalde zaken in het cursusboek op te zoeken. Opleiders Vol lof spreekt het gros van de referenten over de docenten van KUBUS: Je kunt merken dat zij de stof dagelijks overbrengen aan hun klanten. Ook zorgden zij er voor dat de tijd goed ingedeeld werd en dat er voldoende ruimte was om vragen te stellen, De opleider beheerste het pakket volledig en wist op alle voorkomende vragen een duidelijk antwoord te geven en Ik heb in totaal drie docenten meegemaakt, en eenieder had zo zijn of haar kwaliteiten, maar over het geheel genomen vond ik ze alledrie even goed. Voor zes andere referenten geldt eveneens dat zij meerdere trainers hebben gehad: Op de zesde lesdag kreeg ik een andere docent, die duidelijk uit de praktijk kwam. Hij kon meer uitleggen over het tekenen zelf, terwijl de andere opleiders vanuit de programmeurskant leken te vertellen, De laatste docent had ik liefst alle zes dagen willen hebben, omdat hij vanuit zijn eigen beleving het pakket doornam, de andere twee waren technischer bezig en Op de eerste dag had ik een docent die meer kennis had van het pakket dan de trainer van de overige vijf dagen. Voor één referent is de wisseling in docenten reden om de score drie toe te kennen: Ik vond het lastig dat het een ander werd, omdat ik net gewend was aan de manier van lesgeven, en toen kwam die volgende. Die ging er ook veel sneller doorheen, waardoor er minder tijd was om vragen te stellen.

7 5 Trainingsmateriaal Het lesmateriaal waarin KUBUS voorziet, bestaat uit een papieren cursus met alle dia s, ingebonden in een ringband: Verder kreeg je nog digitale bestanden mee naar huis, opdat je verder kon oefenen. Ook ontvingen wij nog een werkboek, met een casusproject en Wij kregen een boekje mee om aantekeningen in te maken. Verder vond ik het cursusboek goed opgebouwd, met puntsgewijze uitleg en duidelijke plaatjes. Voorts was gezorgd voor een computer voor iedere deelnemer en was er voor de docent een goed functionerend projectiescherm aanwezig. Het door KUBUS vervaardigde lesmateriaal oogt keurig, is up-to-date en wordt tot op heden door alle referenten gebruikt als handig naslagwerk, zo vertelt het merendeel van de referenten: Ik heb het hier naast mij staan. Eén referent vult nog aan: Op hun site hebben ze hele handige tips en trucs staan, die voortdurend ververst worden. Daar konden wij ook steeds op terugvallen. Waar negentig procent van de referenten zich (zeer) tevreden toont over het lesmateriaal, blijkt één respondent ontevreden: Er zat geen inhoudsopgave in het boek, dus ik vond het lastig om dingen terug te zoeken. Liever ook zou ik zien dat in het boek de structuur van het programma uitgelegd zou worden en dat er dieper op de diverse functies was ingegaan. Accommodatie De helft van de respondenten heeft de cursusdagen op een locatie van KUBUS in Eindhoven gevolgd. Eén neutraal scorende respondent plaatst een kritische noot ten aanzien van de lesruimte aldaar: Het was een warme dag, en de ruimte had geen airco. Door de ramen op te zetten, ontstond er veel tocht. De overige vier referenten vertellen over voornoemde locatie nog het volgende: Zij hebben er een eigen parking, maar ik kwam met het openbaar vervoer. Vanaf het station was het een minuut of tien lopen, goed te doen, We zaten in een grote vergaderzaal, prima om in te werken, met goed daglicht, Vanuit architectonisch oogpunt vond ik het wat vreemd dat ik vanuit het zaaltje alleen via een kantoorruimte waar men aan het werk was het toilet kon bereiken. Voordeel is wel dat als ik nu de helpdesk bel, ik iedereen van gezicht ken en Er was de hele dag koffie, thee en koek beschikbaar. Tussen de middag liepen wij met z n allen naar een lunchroom verderop, met elke keer andere broodjes, het was uitstekend geregeld. Drie respondenten geven hun mening over de leslocatie in Amsterdam: Die was goed te bereiken, met ter plekke voldoende parkeergelegenheid, Het gebouw leek deels leeg te staan, maar was op zichzelf een prima plek, met voldoende computers, alles compleet aanwezig en De lunch was in een restaurant in de buurt, heel goed verzorgd. Twee gesprokenen hebben de door medewerkers van KUBUS gegeven cursus in België gevolgd: Dit was op een kantoor van een licentiehouder, prima bereikbaar, met een prettige lesruimte. Broodjes konden wij op voorhand bestellen en Het lokaal was verouderd en het programma draaide niet goed op de aanwezige computers. Voor het overige was alles in orde, met een uitstekende lunch. Natraject Op de laatste cursusdag werd door de opleider bekeken of de kandidaat het gewenste niveau had behaald. Dit werd bepaald aan de hand van een woning die eenieder gedurende de cursus diende te realiseren. Vervolgens kreeg men een op naam gesteld certificaat uitgereikt. Slechts twee respondenten menen dat hen ter afronding gevraagd is een evaluatieformulier in te vullen, de overigen kunnen zich hiervan niets herinneren. Na het doorlopen van de door KUBUS gegeven cursus zijn alle gesprokenen zich in hun eigen werkomgeving verder gaan verdiepen in ArchiCAD: Ik was direct na de cursus heel erg blij met de gegeven inhoud, wij zijn toen snel van start gegaan met het inzetten van de software. Inmiddels ben ik wel tegen wat dingen aangelopen die mijns inziens in de basiscursus opgenomen hadden kunnen worden. Wij denken er nu over om één iemand van ons naar een vervolgcursus van hen te sturen, opdat die hier intern de opgedane kennis kan doorgeven, Ik had de cursus echt nodig, anders was ik nooit zover gekomen als ik nu inmiddels ben, Ik kon er beslist mee verder, maar had achteraf gezien best dieper op de stof willen ingaan. Maar ja, dan was het geen basiscursus geweest, Ik heb heel veel profijt van de cursus gehad, ik kan nu heel goed tekenen in het programma en er een project in zetten. Zonder cursus was dat wellicht ook wel gelukt, maar nu ging het veel sneller en ik heb enorm veel tips en trucs gekregen en De cursus heeft zeker z n vruchten afgeworpen, want ik heb daardoor de overgang kunnen maken van tekenen in 2D naar 3D.

8 6 Waar de overigen te kennen geven (zeer) tevreden te zijn over het natraject, kennen twee respondenten de score drie toe: Omdat ieder bureau toch weer anders tekent, zou een meer op maat gemaakte training nog meer resultaat opleveren en Ik heb het programma zeker voldoende leren kennen, maar kon de laatste lesdag niet aanwezig zijn en mocht die van hen inhalen. KUBUS zou mij daar nog over bellen, maar dat is in het natraject niet meer gebeurd. Inmiddels is er een half jaar voorbij. Organisatie en Administratie De wijze waarop KUBUS organisatorisch en administratief handelt, krijgt over het geheel genomen de goedkeuring van alle scorende referenten: Zij zijn altijd goed te bereiken, reageren vlot en zijn sowieso sterk in het regelen van van alles en Ik bel regelmatig met de helpdesk, ook nu weer, nu we van versie zeventien naar achttien overstappen, en ik krijg ze altijd snel te pakken. Twee respondenten, over het geheel genomen toch tevreden, geven aan dat het nog wel eens voorkomt dat zij een vraag bij de helpdesk neerleggen en pas na twee of drie dagen teruggebeld worden: Dat is wel lastig, want je wilt eigenlijk direct verder kunnen werken in het programma. Dit zou beter moeten kunnen. KUBUS heeft zowel de offertes als de bevestigingen van deelname aan de cursus steeds tijdig bij de gesprokenen aangeleverd: Zij komen hun afspraken prima na. Ook de facturatie verloopt zonder enig probleem: Dat gebeurt conform het afgesprokene. Eén respondent heeft niet rechtstreeks te maken met de organisatie en administratie van KUBUS en kent om die reden geen score toe. Relatiebeheer De respondenten zijn allen tevreden over de wijze waarop KUBUS met hen het contact onderhoudt. Zo ontvangt vrijwel eenieder met enige regelmaat de digitale nieuwsbrief: Zo om de zoveel weken komt er informatie binnen, niet opdringerig en Ik krijg van hen af en toe een tje of een uitnodiging voor een gratis seminarie, de ArchiCAFE of bijscholing. Voorts geven de respondenten aan dat KUBUS upgrades steeds tijdig aankondigt en ook wel eens een belletje doet: Zo nu en dan neemt de accountmanager telefonisch contact op, gecombineerd met een peiling hoe wij hun dienstverlening ervaren en info over een nieuw product of dienst van hen. Eén respondent kent geen score toe, daar hij geen relatiebeheer ervaart: Ik heb de cursus onlangs doorlopen en denk dat het nog te kort is om daar iets over te zeggen. Ik heb mijn adres doorgegeven tijdens de bijeenkomst, dus ga ervan uit dat ik binnenkort wel iets van hen zal horen. Prijs-kwaliteitverhouding De prijs-kwaliteitverhouding krijgt de minste bijval. Zo geven vier respondenten aan de cursus veel te duur te vinden: Hoewel wij een package hadden, is het voor een kantoor als het onze hartstikke duur, Wij hebben niet de mogelijkheid in hun aanvullende dienstenpakket te winkelen, terwijl wij er maar enkele onderdelen van willen afnemen. Dan ontstaat vrij snel het gevoel dat je teveel betaalt, Ik vind ze persoonlijk aan de dure kant, maar de kwaliteit is prima en Ik denk wel dat ze in het middensegment zitten, maar het blijft een hoop geld. Vier andere referenten kunnen zich goed vinden in de tarieven zoals deze door KUBUS gehanteerd worden: Dergelijke tekenprogramma s zijn nu eenmaal duur, maar volgens mij zijn de prijzen van KUBUS wel redelijk, Ook als wij geen gebruik meer zouden kunnen maken van de opleidingscheques zouden wij de cursus volgen, hoogstens met één man minder, De kwaliteit was echt prima en Vergeleken met hun concurrenten is het moeilijk te zeggen, daar hun producten uit elkaar liggen. Toch meen ik te kunnen stellen dat KUBUS in de middenmoot zit, waarbij de kwaliteit er bovenuit springt. Twee referenten hebben geen zicht gehad op de kosten en scoren niet.

9 7 Tevredenheid opleiding / samenwerking totaal Terugblikkend op hetgeen de cursus ArchiCAD hen heeft opgeleverd en tevens de huidige samenwerking met met name de helpdesk van KUBUS in ogenschouw nemend, zijn alle respondenten tevreden gestemd, en één zelfs zeer tevreden: In het voortraject hebben zij bij hun presentatie vooral gesproken over de kwaliteit die zij zelf in huis hebben, zonder daarbij de focus te leggen op eventuele mankementen van hun concurrenten, dat vond ik een erg prettige benadering, Hun cursussen zijn echt een aanrader, Het gehele traject was tot in de puntjes geregeld, Voor een leek is het in den beginne allemaal abracadabra, maar door de diverse onderdelen goed uit te leggen, is het toch allemaal goed gekomen. Zij verdienen echt een pluim, namen de tijd en waren vooral ook erg aardig in de omgang, De lunch die zij buiten de deur geregeld hadden, was uitstekend en Hun helpdesk functioneert prima. Twee referenten willen KUBUS een verbetertip geven: In België gelden andere bouweisen, dus bepaalde zaken in het programma zouden beter naar Belgische standaarden vertaald kunnen worden en Als er nog wat meer tijd zou zijn geweest voor het stellen van persoonlijke vragen, had ik dat prettig gevonden. Misschien nog een extra dagje cursus erbij, voor verbreding en verdieping. Alle respondenten geven te kennen KUBUS graag als softwarepartner aan te willen bevelen.

10 8 Bezoekverslag Dit bezoekverslag is opgesteld door Cedeo. Het vormt een samenvatting van het gesprek dat adviseur mevrouw drs. H.T.J. Naaijkens - Wokke voerde met KUBUS BV op Algemeen KUBUS is een toonaangevend adviesbureau voor de Nederlandse ontwerpende bouw met als specialiteit de overstap van een traditionele 2D werkwijze naar de 3D werkwijze. KUBUS is de enige die, binnen Nederland, het ArchiCAD systeem mag leveren. De Nederlandse versie van ArchiCAD is tot in detail de beste, snelste, makkelijkste en meest gebruikte bouwkundige BIM modeller bij architecten. ArchiCAD biedt ongelimiteerde ontwerpvrijheid, de soepelste technische uitwerking en de meest gedetailleerde modellen voor bouwcoördinatie. Kwaliteit Elk jaar verschijnt er een upgrade van ArchiCAD. Klanten kopen niet alleen het pakket maar kunnen ook de cursus hiervan inkopen en een abonnement nemen op het programma zelf, inclusief de gratis jaarlijkse upgrade en de serviceondersteuning via de helpdesk. De vijftien cursusleiders, architecten en bouwkundigen, die de opleidingen verzorgen, zijn allen in vaste dienst. Tijdens de tweewekelijkse Kenniskatalysator wisselen cursusleiders, helpdeskmedewerkers en andere betrokkenen ervaringen uit over met name ArchiCAD; ook worden nieuwe mogelijkheden van het programma, via de helpdesk binnengekomen vragen en gesignaleerde problemen besproken. Regelmatig verzorgen medewerkers, specialisten op het betreffende onderwerp, presentaties over bepaalde features van het programma. Eenmaal per kwartaal wordt een bureaubrede informatiebijeenkomst georganiseerd, waar onder meer nieuwe ontwikkelingen en salesverwachtingen aan de orde komen. Cursusleiders worden onder andere beoordeeld middels een door de cursisten ingevuld evaluatieformulier. Kwaliteitsverbetering is een structureel aandachtspunt, waar continu aan wordt gewerkt. Dat wordt bijvoorbeeld geïllustreerd door het feit, dat diverse verbeterpunten die in het Cedeo-rapport worden vermeld, inmiddels al verholpen blijken te zijn. KUBUS ondervindt weinig last van de economische crisis. Ondanks het feit dat klanten kritischer worden ten aanzien van de besteedbare budgetten en de te leveren service, is de orderportefeuille nog steeds goed gevuld en blijft de omzet nog steeds stijgen. Doordat gebruikers de waarde van het ArchiCAD pakket onderkennen, wordt dit systeem nog steeds veelvuldig verkocht. Continuïteit KUBUS is sinds eind 2010 ook leverancier van Solibri Model Checker. Tegenwoordig werken zowel aannemers, bouwbedrijven, tekenaars, architecten en andere bouwpartners in een BIM omgeving. Omdat iedereen aan hetzelfde model werkt, kunnen er fouten ontstaan. Met Solibri Model Checker worden de BIM modellen gecontroleerd en worden veel faalkosten voorkomen. Tevens vindt het door KUBUS zelf ontwikkelde Kubus Stabu steeds meer aftrek onder bestekschrijvers. Momenteel wordt Kubus Stabu door ongeveer tweeduizend bestekschrijvers gebruikt die verantwoordelijk zijn voor in totaal circa 70% van alle geschreven bestekken. Op ontwikkelingen en signalen uit de markt speekt KUBUS alert in, zoals geïllustreerd wordt door de introductie van webinars voor de upgrades van bijvoorbeeld ArchiCAD, en door het zeer recent geïntroduceerde programma BIMcollab, gericht op Issue management voor BIM in de cloud. Dit door KUBUS zelf ontwikkelde programma is nadrukkelijk bedoeld voor de internationale markt. Op de Belgische markt is het bureau inmiddels breed actief; drie Belgische medewerkers zetten zich intensief in om de Belgische relatiekring verder uit te bouwen, en om de optimale aansluiting van de programma s op de Belgische bouwwereld te bewerkstelligen. ArchiCAD en Solibri worden veelvuldig verkocht, inclusief de opleidingen. Op basis van de visie en strategie van de dienstverlening en opleidingsactiviteiten, de informatie die tijdens het bezoek is verstrekt, de gesignaleerde marktontwikkelingen en kansen, de bevindingen uit het klanttevredenheidsonderzoek en daarmee de gerichte zorg voor kwaliteit, acht Cedeo de continuïteit bij cursussen met een open inschrijving voor de komende periode dan ook voldoende geborgd.

11 9 Bedrijfsgerichtheid KUBUS organiseert seminars door het hele land om ArchiCAD en Solibri bekendheid te geven. Deze bijeenkomsten worden goed bezocht. Daarnaast organiseert KUBUS testdrives waar gebruikers de systemen zelf kunnen ervaren. Tevens geeft men op kantoor of bij de klant zelf presentaties. De website, de nieuwsbrieven, de mailings en social media zoals Twitter en LinkedIn, vormen de basis voor alle marketing en promotie. Bovendien vormen studenten belangrijke ambassadeurs omdat zij tijdens hun studietijd gratis met ArchiCAD kunnen werken.

12 10 Conclusie van de Stichting Cedeo Bedrijfsopleidingen Op basis van de positieve uitslag van het uitgevoerde Klanttevredenheidsonderzoek is het instituut toegestaan voor de periode van twee jaar het predikaat Cedeo-erkend te voeren. Daarnaast heeft het instituut recht op: De mogelijkheid om gebruik te maken van de vermelding Cedeo-erkend voor PR-activiteiten Opname in de Nederlandse Opleidingen Databank waaruit de volgende publicaties verschijnen: - Opleidingenmonitor Compact - Opleidingenmonitor Professioneel - Opleidingenmonitor Corporate Deze uitgaven vormen voor opleidingsverantwoordelijken de bron om te zoeken naar voor de organisatie geschikte opleidingen; Positieve advisering via de opleidingenhelpdesk Opname op de website van Cedeo:

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf

Klanttevredenheidsonderzoek. Stichting Ons Bedrijf Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Ons Bedrijf KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Ons Bedrijf vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV

Klanttevredenheidsonderzoek. Matchcare HR Services BV Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 1-1-2017 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Matchcare HR Services BV 2 A. Cedeo-erkenning

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison

Klanttevredenheidsonderzoek. Lee Hecht Harrison Klanttevredenheidsonderzoek Lee Hecht Harrison 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Lee Hecht Harrison 2 A. Cedeo-erkenning 1.

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau

Klanttevredenheidsonderzoek. Olympia Uitzendbureau Klanttevredenheidsonderzoek Olympia Uitzendbureau KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Olympia Uitzendbureau vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern

Klanttevredenheidsonderzoek. Arbo Concern Arbo Concern KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Arbo Concern vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK... 1 1. ACHTERGROND...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting MOC t Kabouterhuis 24-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting MOC t Kabouterhuis vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 08-08-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek KG Online Marketing Academy 24-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KG Online Marketing Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Senze 20-06-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Senze vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin

Klanttevredenheidsonderzoek. Margolin Klanttevredenheidsonderzoek Margolin KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Margolin vanuit de invalshoek van de cliënt. INHOUDSOPGAVE CLIËNTENAUDIT BLIK OP WERK...

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek DenkProducties 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van DenkProducties vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Focus Conferences 27-10-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Conferences vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV

Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV Klanttevredenheidsonderzoek VWSC BV 1-10-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 VWSC BV 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 04-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Ten Duis personeelsmanagement 18-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Ten Duis personeelsmanagement vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Thaeles BV 08-05-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Thaeles BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Zahia 13-11-2007 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Zahia vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Jeugdzorg Groningen 09-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Jeugdzorg Groningen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek KG Online Marketing Academy 06-11-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van KG Online Marketing Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Langenberg advies in verandering 23-02-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Langenberg advies in verandering vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TrajectConsult bv 11-03-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TrajectConsult bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Concept Klanttevredenheidsonderzoek Viwin coaching, training en advies 27-11-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Viwin vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Learnit Training 30-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Learnit Training vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Security Academy 17-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Security Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ProPerformance B.V. 23-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ProPerformance B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Outing Holland 20-11-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Outing Holland vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum 07-06-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Group B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Group B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BOBA Opleidingen B.V. 25-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BOBA Opleidingen B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-04-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek FLECTO

Klanttevredenheidsonderzoek FLECTO FLECTO 09-01-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van FLECTO vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Zuidema bv 10-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Zuidema bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek BHV.NL / Commitment BV 15-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van BHV.NL / Commitment BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LoopbaanNaPolitiek 25-02-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LoopbaanNaPolitiek vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Metalektro Personeelsdiensten 21-07-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Metalektro Personeelsdiensten vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek GO opleidingen 14-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van GO opleidingen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek EBC Taleninstituut 23-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van EBC Taleninstituut vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek The Square Mile 01-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van The Square Mile vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Op Eigen Kracht 20-09-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Op Eigen Kracht vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrière Switch b.v. 11-08-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrière Switch b.v. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Horizon Jeugdzorg en Onderwijs Horizon Academie 17-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Entréa 21-03-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Entréa vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Durven & Doen 15-09-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Durven & Doen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek OAB Dekkers BV 01-02-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van OAB Dekkers BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek VMR Partners BV Commerciële Groei / Training en Coaching 20-04-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VMR Partners BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 01-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Compaen Groep 17-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Compaen Groep vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Lexima 17-10-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Lexima vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Plieger Training bv 22-07-2009 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Plieger Training bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek VistaNova, School voor loopbaan & leiderschap 26-04-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VistaNova, School voor loopbaan & leiderschap

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Lexima Academie 25-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Lexima Academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Spiff B.V. 08-07-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Spiff B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geoplan 11-09-2018 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geoplan vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek SWA HR Diensten B.V. 21-10-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van SWA HR Diensten B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Sales Improvement Training B.V. 13-12-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Sales Improvement Training B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek PCI Languages 17-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van PCI Languages vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek OPB Opleidingsinstituut Politie- en Beveiligingspersoneel 22-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van OPB Opleidingsinstituut Politie- en Beveiligingspersoneel

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Talenbureau Lexicon bv 03-03-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Talenbureau Lexicon bv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Elycio Talen 15-06-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Elycio Talen vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek ExplainiT 29-09-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ExplainiT vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ISA Training & Coaching B.V. 18-04-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ISA Training & Coaching B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant ()

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek itsme Industrial Automation Opleidingen 24-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van itsme Industrial Automation vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek LTC Language Training Centre B.V. 26-01-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van LTC Language Training Centre B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Kookstudio Thorn 10-08-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Kookstudio Thorn vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Vitree 10-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Vitree vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum 13-07-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Concept Klanttevredenheidsonderzoek Eplan nv 06-03-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Eplan nv vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Menea 13-03-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Menea vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie van de

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek ExplainiT 05-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van ExplainiT vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum 18-06-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van STOC, Scholings-, Trainings- en Opleidingscentrum

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek AVOP 31-01-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van AVOP vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo (Bezoekverslag

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek The Square Mile 09-06-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van The Square Mile vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Overtaal B.V. Taaltrainingen 16-09-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Overtaal B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Carrera C 20-10-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Carrera C vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau voor Kwaliteitszorg 23-07-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau voor Kwaliteitszorg vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Academy 29-04-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 27-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Geef me de 5 academie 20-07-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Geef me de 5 academie vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Yulius Academie 26-08-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stichting Yulius vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tinguely-Academy 14-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tinguely-Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Bureau Kees Horden B.V. 31-07-2019 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Bureau Kees Horden B.V. vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stavoor BV 10-07-2013 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stavoor BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit Cedeo

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Focus Advisering Training Coaching 22-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Focus Advisering Training Coaching vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Censor Bestuur 07-04-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Censor Bestuur vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek D&F Consulting BV 15-09-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van D&F Consulting BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek VIJFadvies 22-04-2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van VIJFadvies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 06-12-2010 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Matchcare HR Services BV vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Loo van Eck 28-08-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Loo van Eck vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant () vanuit Cedeo (Bezoekverslag en Conclusie

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Lean Six Sigma Groep 14-12-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Lean Six Sigma Groep vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer 19-05-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van TACC Talen-Communicatie-Centrum Sauer vanuit verschillende invalshoeken: vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Tempo-Team Employability 12-09-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Tempo-Team Employability vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Klanttevredenheidsonderzoek Stavoor BV 28-04-2011 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Stavoor BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Taalcentrum-VU 27-11-2017 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Taalcentrum-VU vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek) vanuit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV 30-11-2016 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van IPOL, Instituut Politieonderwijs & Trainingen BV vanuit verschillende

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Matchcare HR Services BV 06-01-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Matchcare HR Services BV vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Aedes vereniging van woningcorporaties 15-07-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Aedes vereniging van woningcorporaties vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Vesting Finance Academy 26-06-2015 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van Vesting Finance Academy vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie