G E B R U I K SA A N W I J Z I N G

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "G E B R U I K SA A N W I J Z I N G"

Transcriptie

1 GEBRUIKSAANWIJZING

2 GEBRUIKSAANWIJZING SE Active Media, alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag, zonder schriftelijke toestemming vooraf van 4SE Active Media, worden gekopieerd, overgenomen of verveelvuldigd op welke manier dan ook.

3 3 1. Introductie 1.1 Bedankt Bedankt voor uw keuze de HTMLmailer software aan te schaffen. De HTMLmailer 2.0 software is door zijn opzet en gebruikersinterface de eenvoudigste marketing- en communicatie-software. Bovendien is deze ook zeer stabiel en krachtig door de combinatie van internet- en database technologie. 1.2 Wat verstuurt de HTMLmailer 2.0? Met de standaard A en B locaties kunt u een eenvoudige afbeelding mailen voor bijvoorbeeld korte nieuwsberichten of aandachtspunten. Maar met de pro versie is het zelfs mogelijk om hele catalogi aan uw relaties te versturen. Voorbeelden van berichten die met de HTMLmailer 2.0 zijn verstuurd. In de loop der tijd zult u ervaren welke berichten tot de door u gewenste resultaten zullen leiden. Een gouden regel is dat een combinatie altijd het beste werkt. Bijvoorbeeld als u een electronische catalogus stuurt is het handig om er ook gelijk een link in te verwerken waarmee de ontvanger de papieren versie kan bestellen via een internetformulier. 4SE Active Media zal nieuwe mogelijkheden en ideeën blijven ontwikkelen. Uiteraard houden we u hierover op de hoogte. Maar ook als u (onderdelen van) ontwerpen wilt uitbesteden is dat bij 4SE Form & Function mogelijk. 1.3 Meer communicatie leidt tot meer orders marketing is zeer effectief als het wordt ingezet om relaties op de hoogte te houden van voor hen interessante aanbiedingen, nieuwe producten, evenementen, updates etc.

4 4 GEBRUIKSAANWIJZING 2. Wat er op uw CD staat HTMLmailer snxxxxx Leesmij Voorwaarden.txt Snelle start.txt Programmabestanden Mac OS Classic Adobe Acrobat Reader Acrobat Reader 4.0 Reader Installer Acrobat Reader 5.0 Acrobat Reader Installer HTMLmailer HTMLmailer Standaard Folder HTMLmailer Standaard Standaard FileMaker Extensions HTMLmailer Pro Folder HTMLmailer Pro Pro FileMaker Extensions Relatiedatabase -relatiedatabase.fp4 (Niet van toepassing op de gratis downloadversie) Testbestanden Locatie-A.gif HTMLscript van A-gif.txt Mac OS-X HTMLmailer HTMLmailer Standaard Folder HTMLmailer Standaard Standaard FileMaker Extensions HTMLmailer Pro Folder HTMLmailer Pro Pro FileMaker Extensions Windows Adobe Acrobat Reader ar500enu.exe HTMLmailer HTMLmailer Standaard Folder Setup.exe HTMLmailer Pro Folder Setup.exe 3. Installatie Mac OS-X HTMLmailer HTMLmailer Standaard Folder HTMLmailer Standaard Standaard FileMaker Extensions (Niet van toepassing op de gratis downloadversie) HTMLmailer Pro Folder HTMLmailer Pro Pro FileMaker Extensions Windows Adobe Acrobat Reader ar500enu.exe (Niet van toepassing op de gratis downloadversie) HTMLmailer HTMLmailer Standaard Folder Setup.exe HTMLmailer Pro Folder Setup.exe

5 5 4. Algemene beschrijving van het programma HTMLmailer 2.0 is een programma dat individuele mailberichten maakt en verstuurt. Bijzonder van HTMLmailer 2.0 is het meesturen van een direct zichtbare layout. Standaard heeft het programma twee HTMLgeprogrammeerde layout-locaties, teweten A en B, plus een volledig vrije layout. Wanneer een mailing wordt gestuurd met locatiefile A.gif wordt automatisch de layout, die in layoutlocatie-a op uw server staat, meegestuurd. De specificaties van de te maken layout voor deze layoutlocaties kunt u lezen in de Handleiding Grafische Support die u bij uw pakket hebt ontvangen. Deze standaardlocaties zijn uitstekend geschikt voor het mailen van eenvoudige advertenties of berichten. Complete nieuwsbrieven en uitgebreidere layouts kunt u versturen met de HTMLmailer Pro. Hierin is een extra veld opgenomen waarin u zelf de HTMLbody kunt plaatsen. Hierbij kunt u kiezen om te werken met een link of met een bestand dat in het mailbericht wordt geplaatst. 5. Algemene eenmalige voorbereidingen Maak de mappenstructuur Om mailingen te kunnen sturen met de standaard layoutlocaties is het nodig om op uw internetserver (de http server waar uw internetfiles worden gehost) een mappenstructuur aan te maken zoals wordt beschreven in de handleiding grafische support. In deze mappen worden de te gebruiken bestanden uiteindelijk geplaatst.

6 6 GEBRUIKSAANWIJZING 6. Grafisch voorwerk voor elke nieuwe layout Maak de layout van uw mailing Maak de layout, of laat de layout maken door uw reclamebureau, volgens de aanwijzingen in de handleiding grafische support. Plaats het bestand in de juiste map op uw internetserver en onthoud of dit een jpg of een gif bestand is. Let op dat het gebruik van hoofdletters exact volgens deze aanwijzingen gebeurt. 7. Voer een mailing uit Stap 1: Start het programmabestand van de gewenste locatiefile Start HTMLmailer 2.0 Standaard of Pro vanaf uw harddisk. Uw wachtwoord is: 4se1148am Wilt u een mailing sturen met de layout die bijvoorbeeld staat in locatie-a of Locatie-B; en is dit een jpg of een gif bestand. Werk nooit direct met de bestanden vanaf de CD. De eerste keer dat u het programma gebruikt moet u vijf instellingen invullen in het instellingen scherm: 1) Uw bedrijfsnaam, (LET OP: Uw licentie geeft u slechts het recht één bedrijfsnaam te registreren!) 2) Uw adres, (dit zien geadresseerden als afzenderadres) 3) Uw SMTPhost, (de mailserver, evt. op te vragen bij uw provider) 4) Uw domein, (het domeinadres inclusief www. indien van toepassing) 5) Standaard Locatie, (welke afbeelding u wilt meesturen met HTMLmailer Standaard)

7 7 Stap 2: Kies het type aanhef Bij de keuze van het type aanhef heeft u drie mogelijkheden. A: Geen aanhef boven het tekstvak. Als u inleidende tekst gebruikt in stap 3 komt deze gelijk bovenaan in het mailbericht. B: De aanhef Geachte heer/mevrouw, Deze algemene aanhef kunt u gebruiken als u mailt naar onbekende personen. C: De aanhef Beste of Geachte <persoon> gebruikt standaard de aanhef Beste die gevolgd wordt door de naam die in het veld Aan naam staat. Als er nog geen adressen in staan staat hier uw eigen bedrijfsnaam. Als het veld aanhef (handmatig in te vullen in het testgegevens scherm van stap 5 of bij te importeren records te gebruiken via veld aanhef ) niet leeg is en iets anders dan Beste bevat, wordt hetgene dat er staat letterlijk gebruikt als aanheftekst voor de Aan naam. voorbeelden U wilt iemand aanspreken als: Weledelgestrenge heer Jansen,. U kiest dan het type aanhef C en vult in het aanhef veld in Weledelgestrenge heer en in het veld Aan naam Jansen in. U wilt iemand aanspreken als Beste Jan,. U kiest dan het type aanhef C en vult in het aanhef veld niets of Beste in terwijl u in het veld Aan naam Jan zet.

8 8 GEBRUIKSAANWIJZING Stap 3 Betreftregel, teksten en personalisatie Vul de betreftregel, ook wel onderwerp of subject genoemd, in. Deze is door de ontvanger als eerste te zien in combinatie met uw bedrijfsnaam als zij het mailbericht nog niet hebben aangeklikt. (Bij de probeerversie is dit veld niet te veranderen). Zet nu uw tekst in de daarvoor bedoelde velden. Het tekstveld is in twee gedeelten gebroken om het mogelijk te maken een gepersonaliseerd veld er tussen te plaatsen. Hiervoor zijn twee mogelijkheden, namelijk het Aan naam veld of het Extra naam veld. Let op te gebruiken spaties aan het einde of het begin van de tekstvelden. Een eenvoudige tekstverwerking is te zien onderin het scherm. Stap 4 Afsluitende tekst Zet hier uw afsluitende tekst en maak gebruik van de stijlmogelijkheden onderstreept of vet. Dit is een veel gebruikte plaats voor contact- en adresgegevens.

9 9 Stap 5 Testgegevens Vul uw testgegevens in van het adres waar u het bericht wilt beoordelen. Standaard staan hier al de gegevens van uw bedrijf en uw afzenderadres ingevuld. Afhankelijk van uw keuzes qua aanhef en personalisatie geven de aanwijzingen aan of u bij deze twee onderste velden ook iets dient in te vullen. Zorg dat u online bent of dat er na het indrukken van de test knop binnen 30 seconden een verbinding met het internet is opgebouwd en druk op test om het testmailbericht te versturen. Het nu verstuurde mailbericht is, op de personalisatie na, identiek aan de mailberichten die worden verstuurd als u een mailing doet. Stap 6 Beoordeling van het bericht Afhankelijk van de snelheid van uw internetprovider of -server kunt u de mailbox waar u het testmailbericht naar toe heeft gestuurd meestal binnen enkele seconden checken. Doe dit met een mailapplicatie die html ondersteunt. Uiteraard kunt u het testbericht naar verschillende mailadressen sturen en met diverse mailapplicaties controleren. Zodoende weet u precies hoe uw relaties de mailberichten ontvangen. Beoordeel of het bericht naar wens is, verander dit en check het eventueel opnieuw. Controleer ook of de meer-informatie button de juiste informatie laat zien.

10 10 GEBRUIKSAANWIJZING Stap 7 De geadresseerden Importeer nu het adressenbestand met geadresseerden waar u de mailing aan wil zenden. HTMLmailer 2.0 beschikt over veel importeer en conversie mogelijkheden. Onder andere bestanden met de volgende indelingen kunt u importeren en exporteren: Microsoft Excel, DBF, DIF, ClarisWorks, met tabs gescheiden tekst, met komma s gescheiden waarden, BASIC, FileMaker Pro, HTML tabel, Samenvoeging, SYLK, Lotus (WKS, WK1) en Editiebestanden. Wanneer u op de importeer button drukt verschijnt een bestand openen window. Geef aan waar het adressenbestand staat en druk op open. In het scherm dat nu verschijnt kunt u gegevens uit uw adressenbestand koppelen aan velden in HTMLmailer 2.0. Afhankelijk van uw wensen koppelt u: Aan naam (de naam van het bedrijf of de persoon waaraan u mailt) Aan adres (het adres van de geadresseerde) Aan extra naam te gebruiken in tekst, en (de extra personificatie naam) Aanhef (de andere aanhef dan Beste ) Importeer nooit gegevens in andere dan deze bovenstaande velden.

11 11 Het pijltje naar rechts geeft aan dat de gegevens worden geïmporteerd, en nulletje geeft aan dat dit niet gebeurt. De velden zijn met de muis te verschuiven om een juiste koppeling te maken. Bovendien kunt u door de >> knop bij gegevens scannen te gebruiken door het bestand lopen om te kijken of het importeren volgens uw verwachtingen gaat gebeuren. Bevestig de importeeropties mogelijkheid door op OK te drukken. Nu ziet u direct naaststaand het aantal adressen dat zich in HTMLmailer 2.0 bevindt. Handmatig kunt u nu ook nog extra adressen toevoegen. Druk hiervoor op de knop extra adres. Het toevoegen gebeurt in het testgegevens scherm. Hiervan krijgt u ook een melding. Druk daarna op verder om weer in het importeerscherm terug te komen. De knop wis alles wis alle adressen.

12 12 GEBRUIKSAANWIJZING Stap 8 Adressen nalopen en alles versturen In het versturen scherm krijgt u een overzicht van alle in de HTMLmailer aanwezige adressen. U kunt deze met de schuifbalk nalopen en eventueel nog adressen wissen met het wiskruisje. Ook is het hierin nog mogelijk om wijzigingen in de adressen aan te brengen. Als u online bent of als er na het indrukken van de verstuur alles knop binnen 30 seconden een verbinding met het internet is opgebouwd, drukt u op verstuur alles om de mailing te versturen. Nu ziet u de resultaten van het versturen direct in het resultaatveld lopen. Hard bounce errors worden hierin ook getoond. Met de knop zoek errors kunt u deze achteraf selectief weergeven. Stap 9 Adressen met resultaten exporteren en afsluiten De resultaten van de mailing kunt u in het laatste scherm exporteren. Als u HTMLmailer 2.0 afsluit worden alle gegevens gewist. Als u alleen de error adressen wilt exporteren drukt u eerst op zoek errors in het voorgaande scherm en HTMLmailer 2.0 exporteert alleen deze adressen. Wilt u alles exporteren zorg er dan voor dat u de knop zoek errors niet als laatste heeft gebruikt, of daarna in ieder geval toon alles heeft gekozen. De exporteer functie werk namelijk alleen met de actieve adressen. Stop het programma met de sluit af knop.

13 13 8. Handige gebruikerstips Snel enkele adressen mailen Het is eenvoudig mogelijk om slechts enkele adressen te mailen met de HTMLmailer. Vul hiertoe in het testscherm de nodig gegevens in en druk op test. Het zogenaamde testmailbericht, dat identiek is aan een gewoon bericht, wordt dan verstuurd naar het adres dat in dit scherm is ingevuld. U kunt dit zelfs tijdens een verkoopgesprek doen. De ontvanger ziet dan direct het mailbericht in zijn/haar mailbox verschijnen. Mailteksten en formats bewaren Bewaar van HTMLmailer Standaard of Pro meerdere kopieën met daarin andere teksten. Hierdoor kunt u gelijk gebruik maken van vooringestelde teksten en formats. U kunt dit gewoon via uw besturingssysteem doen. Vermeld de link Zet in uw inleidende tekst wat de gebruiker te wachten staat. Dus zet er bijvoorbeeld in dat in onderstaande advertentie... Hierdoor kan de gebruiker direct lezen wat hij kan verwachten terwijl de layout wordt geladen. Ook als de gebruiker niet beschikt over een html mailapplicatie is het voor hem/haar wel duidelijk wat er met de onderstaande link te zien is.

14 14 GEBRUIKSAANWIJZING 9. Problemen Toegang geweigerd scherm Wanneer u alleen nog maar een grijs scherm ziet met daarop Toegang geweigerd, moet u HTMLmailer 2.0 afsluiten en daarna het programma opnieuw opstarten. 10. Contact Als u problemen of vragen heeft over het gebruik van de HTMLmailer, kunt u ons dit het beste per voorleggen op mail@4se.nl. Ook kunt u bij 4SE terecht voor marketingvraagstukken en grafische ontwerpen. Over verdere ontwikkelingen houden we u per mail op de hoogte.

15 Velden en knoppen 11.1 Lijst van velden die kunnen worden gebruikt bij een mailing. aan naam De naam van de geadresseerde. aan adres Het adres van de geadresseerde. aan extra naam te Een extra naam die in de aanhef tekst kan gebruiken in tekst worden gebruikt. aanhef De letterlijke aanhef anders dan beste Lijst van alle knoppen en hun functie. annuleer Sluit de layout-locatie af. extra adres Handmatig een extra adres toevoegen in het testgegevensscherm. exporteer Exporteer alle of alleen de error resultaten. importeer Importeer het adressenbestand. sluit af Sluit het programma af. start Start het programma. stuur alles Verstuur alle geadresseerden het mailbericht. teruggaat 1 scherm terug. test Verstuurt 1 mailbericht naar het adres dat actief is of net is ingevuld in het testscherm. toon alles Laat alle adressen zien. verder Gaat 1 scherm verder. wis alles Wist alle aanwezige adressen. X Wist het betreffende adres. zoek errors Laat alleen de errors zien.

16 16 GEBRUIKSAANWIJZING Aantekeningen

17

18 4SE is een product van: 4SE Active Media. Laan van Zuid Hoorn 67, 2289 DC Rijswijk. Tel: Fax: Internet:

G E B R U I K SA A N W I J Z I N G

G E B R U I K SA A N W I J Z I N G GEBRUIKSAANWIJZING GEBRUIKSAANWIJZING 2002-4SE Active Media, alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag, zonder schriftelijke toestemming vooraf van 4SE Active Media, worden gekopieerd, overgenomen

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl

Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Nodig uw relaties in vijf stappen per e-mail uit Snel, efficiënt en effectief Ga naar www.digitalerelatiekaart.nl Bekroond met de E-mail Marketingaward 007 Verstuur binnen een half uur uw digitale relatiekaart

Nadere informatie

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren?

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin- Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT

EXCHANGE 2010 WEBCLIENT EXCHANGE 2010 WEBCLIENT Datum: 09-03-11 1 1. Documentbeheer Datum Auteur Versie Wijziging 20-04-2005 Ruud Coppens 2.0 Definitief 12-11-2010 Ramon Rottier 3.0 Definitief 09-03-2011 Ramon Rottier 3.1 Definitief

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken.

Nu de afbeeldingen, de bestanden zijn geplaatst, de styling is geregeld en de templates aanwezig zijn, kunt u een mailing maken. 1 / 10 Mailing aanmaken De module Mailing, maakt gebruik van enkele onderdelen van de module websitebeheer. Het gaat hier om de hoofdstukken Afbeeldingen, Bestanden en Styling. Via deze hoofdstukken leert

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor het aanschaffen van. U heeft met deze aankoop een goede keuze gemaakt voor een zeer professionele E-mail marketing tool. In deze quickstart handleiding zullen

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

De webserver c.q. uw hosting-account (waarop Mail to Go Pro geïnstalleerd wordt), dient te voldoen aan minimaal de volgende vereisten :

De webserver c.q. uw hosting-account (waarop Mail to Go Pro geïnstalleerd wordt), dient te voldoen aan minimaal de volgende vereisten : Installatie Systeemvereisten Aangezien Mail to Go Pro een applicatie is die voor 100% op de webserver bij uw provider draait - en dus niet op uw eigen PC - zijn de vereisten voor uw eigen PC minimaal,

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Met behulp van deze handleiding kunt u een verbinding tot stand brengen met de FTP server van Centix. Indien

Nadere informatie

Courbois Software WebDesignEditor. Instellen van Mail-adressen

Courbois Software WebDesignEditor. Instellen van Mail-adressen Courbois Software WebDesignEditor Instellen van Mail-adressen OUTLOOK en INCREDIMAIL 2006-2010 Courbois Software Beuningen Fazantlaan 63, 6641 XW Beuningen. www.courboissoftware.com & www.cs-webdesign.nl

Nadere informatie

E-mailen met Outlook Express.

E-mailen met Outlook Express. Jos Blankwater E-mailen met Outlook Express. E-mail, elektronische post, is een van de meest gebruikte onderdelen van Internet. E-mail biedt u veel voordelen boven de traditionele postzending en zelfs

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft.

Let op: Wij kunnen u niet op afstand helpen bij deze installatie. Indien nodig, haal er iemand bij die verstand van computers heeft. Inleiding Wij hebben voor u een aantal PDF Creators getest waarmee u rapporten in PDF Formaat kunt printen. Het aantal gratis pakketten is legio, maar velen vertonen grote gebreken. Dus ga niet zelf aan

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Korte handleiding WeTransfer

Korte handleiding WeTransfer Korte handleiding WeTransfer Het versturen van grote bestanden of van veel bestanden per e-mail kan een probleem zijn. Veel mailboxen hebben immers maar een beperkte capaciteit. Je kunt dan het gratis

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012

Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Wegwijs in Windows 8 Extra les Werken met Windows Live Mail 2012 Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze extra les over het werken met Windows Live Mail 2012 hoort bij

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012

ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail - Handleiding Instellen Windows Live Mail 2012 Status: Productie Versie: v02.00 Publicatie datum: 14-8-2015

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

Nodig uw relaties uit via. e-mail. Meer mogelijkheden voor professioneel mailen. snel efficiënt effectief. www.klantenportaal.vnuexhibitions.

Nodig uw relaties uit via. e-mail. Meer mogelijkheden voor professioneel mailen. snel efficiënt effectief. www.klantenportaal.vnuexhibitions. Nodig uw relaties uit via e-mail Meer mogelijkheden voor professioneel mailen snel efficiënt effectief www.klantenportaal.vnuexhibitions.com Nodig uw relaties in drie stappen uit Effectief De digitale

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

MobiDM App Manual for Windows Phone

MobiDM App Manual for Windows Phone MobiDM App Manual for Windows Phone This manual describes the installation and use of the MobiDM App for Windows Phone Version: x.x Page 1 Index 1. WELKOM IN MOBIDM... 2 1.1. INTRODUCTIE TOT DE INSTALLATIE...

Nadere informatie

Installatie NemaDecide en eerste gebruik

Installatie NemaDecide en eerste gebruik Installatie NemaDecide en eerste gebruik Installeren NemaDecide NemaDecide kan worden geïnstalleerd op alle computer vanaf Windows 95. De interface is toegesneden op een beeldschermresolutie van 1280 x

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

KENNISNET.NL. Aan de slag met de websitemaker. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor. basishandleiding. Afbeelding 1 1/9

KENNISNET.NL. Aan de slag met de websitemaker. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor. basishandleiding. Afbeelding 1 1/9 KENNISNET.NL Aan de slag met de websitemaker basishandleiding Afbeelding 1 Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor 1/9 In deze workshop maakt u kennis met een aantal mogelijkheden die de Websitemaker

Nadere informatie

Online vragenlijstenmodule

Online vragenlijstenmodule Online vragenlijstenmodule Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de online vragenlijstmodule... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 3 Een verzoeksjabloon wijzigen... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Onze nieuwsbrief software maakt het ook mogelijk om de resultaten van uw mailing te volgen en voldoet uiteraard aan de Opt-In en Opt-Out regels.

Onze nieuwsbrief software maakt het ook mogelijk om de resultaten van uw mailing te volgen en voldoet uiteraard aan de Opt-In en Opt-Out regels. Inleiding 1 1 Inleiding Dit nieuwsbrief programma is zeer eenvoudig in gebruik en professioneel van opzet om gemakkelijk een nieuwsbrief mailing te maken en versturen. Deze mail software is zeer eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding. Maak gemakkelijk een fotoboek

Handleiding. Maak gemakkelijk een fotoboek Handleiding Maak gemakkelijk een fotoboek In deze handleiding voor de software van FotoboekShop.nl worden alle stukjes met behulp van afbeeldingen overzichtelijk uitgelegd, zodat je stap voor stap je fotoproduct

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Quickstart Lucrasoft EMMA

Quickstart Lucrasoft EMMA Quickstart Lucrasoft EMMA Versie: 1.0 Datum: 10 April 2014 Quickstart Lucrasoft EMMA is dé tool om nieuwsbrieven te versturen, uw contacten te beheren en deze op het juiste moment van de juiste informatie

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

1. Uw elektronische post

1. Uw elektronische post 13 1. Uw elektronische post Een van de handigste toepassingen van internet is de elektronische post: e-mail. Bij e-mail gebruikt u geen pen, papier, envelop of postzegel. U typt uw e-mailberichtje op de

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

Quick Start Guide. Het Dashboard

Quick Start Guide. Het Dashboard Quick Start Guide Deze Quick Start Guide vertelt alle basisprincipes over het gebruik van de software, zodat u snel aan de slag kunt. Deze gids fungeert als een breed overzicht van het systeem. Hiernaast

Nadere informatie

OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.3

OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.3 OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology Versie 2.3 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 13-5-2014 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

Handleiding Mijn Websign

Handleiding Mijn Websign Handleiding Mijn Websign Gemnet BV Postbus 19535 2500 CM Den Haag Tel: 070-3436900 www.gemnet.nl info@gemnet.nl Versie 1.1, augustus 2011 Handleiding Mijn WebSign Document nummer 1.1 Augustus 2011 Handleiding

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Handleiding database Zwem4daagse

Handleiding database Zwem4daagse Zwem4daagse Maart 2017 Inhoudsopgave 1. INLOGGEN 4 2. EVENEMENT AANMAKEN 4 3. DASHBOARD 6 4. TIJDLIJN 9 5. COMMUNICATIE 13 6. WEBSITE EN INSCHRIJFFORMULIER 15 7. DEELNEMERS 19 8. DOCUMENTEN 21 9. HELP

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER

HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER BHV VCA Outlook Windows Vista Windows XP Office 2003 Office 2007 cursus elearningredacteur HANDLEIDING DESKTOP PUBLISHER 1 van 13 1. DESKTOP PUBLISHER Wat is de desktop Publisher? De desktop Publisher

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUBL-as Handleiding

Nadere informatie

Office 365 In Outlook

Office 365 In Outlook Office 365 In Outlook Inhoud Inleiding... 3 Voor het eerst aanmelden... 4 Aanmeldgegevens... 4 Stappen bij de eerste keer aanmelden... 4 Lync... 4 Bureaubladinstallatie... 4 Naar je e-mailberichten gaan...

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail 1 Webmail met Windows Live Hotmail Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw e-mail te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

12 april Updaten FuelOffice

12 april Updaten FuelOffice 12 april 2013 Updaten FuelOffice Er verschijnen regelmatig updates van FuelOffice. U kunt updates installeren via menu [Help à Info FuelOffice]. Bovenaan in dit scherm ziet u het actuele versienummer staan

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Bijgewerkt: 11-okt-2016 Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding.

Nadere informatie

Mail vanuit Scipio naar gewone server. Introductie. Mail provider aanmaken

Mail vanuit Scipio naar gewone server. Introductie. Mail provider aanmaken Introductie Deze instructie legt uit hoe een extra emailadres gebruikt kan worden om te emailen vanuit Scipio. Deze informatie is ook beschikbaar in de helpteksten onder de titel 'Zorgmail Postbus instellen

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie Instructie Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 Instructie Voor BICS dient u te beschikken over een werkende internetverbinding en dient het TCP/IP Netwerkprotocol is geïnstalleerd te zijn. U dient

Nadere informatie

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0 Documentatie Handleiding v1.0 1 Voorwoord Hunter-Desktop is een product van Hunter-CRM. Onze CRM software is gemaakt met het oog op gemak. Deze documentatie bevat een overzicht van de meest gebruikte functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van VBA scripts in Outlook

Handleiding voor het installeren van VBA scripts in Outlook Handleiding voor het installeren van VBA scripts in Outlook Brondocument E:\OutLook\InstallerenVBAScriptOutlook.odt Versiebeheer Versie Datum Uitleg 1.0v 21-03-12 1e versie na draaien prototype klant 1.1v

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Gegevens uit ITware kunnen hier definitief worden verwijderd. Wees hier voorzichtig mee.

Gegevens uit ITware kunnen hier definitief worden verwijderd. Wees hier voorzichtig mee. Instellingen van ITware: In deze handleiding worden alle items en de werking hiervan uitgelegd van het scherm met de instellingen. De instellingen kunt u vinden bij Bestand Instellingen. Tabblad Systeem:

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

MEE Utrecht, Gooi en Vecht

MEE Utrecht, Gooi en Vecht Inhoudsopgave. MEE Utrecht, Gooi en Vecht toegang gekregen worden tot de eigen mailbox én de public folders. bericht dan kan gekozen worden voor de optie Outiook Web Access (Webmail). Via deze optie kan

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Revisie 29-05-2013. Surf naar http://kmt.hku.nl/eval

Revisie 29-05-2013. Surf naar http://kmt.hku.nl/eval Revisie 29-05-2013 Surf naar http://kmt.hku.nl/eval Je komt dan in een overzicht van reeds aangemaakte secties/sections (zie voorbeeld) Op het moment dat er een sectie ontbreekt kan je contact opnemen

Nadere informatie

Handleiding om Cafca te installeren

Handleiding om Cafca te installeren Handleiding om Cafca te Overzicht Inleiding Indeling In dit document vindt je een aantal stappen om op eenvoudige wijze Cafca te. Dit document is als volgt ingedeeld: Deel Onderwerp Zie pagina A Versie

Nadere informatie

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Het versturen van een nieuwsbrief met een standaard- template of actie-template In imailingtool hebben we prachtige standaard sjablonen beschikbaar! Voeg uw eigen

Nadere informatie