Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier"

Transcriptie

1 B&W.nr , d.d. 22 september 2009 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Convenant Starterspakket: KvK-Starterstraject Leiden en KvK- Coachpool Leiden Burgemeester en wethouders besluiten 1. BehIn te stemmen met het Convenant Starterspakket: KvK-Starterstraject Leiden en KvK-Coachpool Leiden, opgesteld door de Kamer van Koophandel Den Haag, Stichting Werk en Onderneming (SWO) en de gemeente Leiden. 2. De kosten van het starterstraject ad 5000,- per jaar te dekken uit de reguliere begroting Startersbeleid. De kosten van de coachpool conform het d.d. 14 april 2009 vastgestelde Leids actieplan stedelijke economie & arbeidsmarktbeleid voor ,- te dekken uit GSB III Verbetering ondernemingsklimaat en voor uit de reguliere begroting Startersbeleid. 3. Het huidige Convenant Starterspakket: Van idee naar onderneming met ingang van 1 oktober 2009 te beëindigen. De burgemeester besluit r De wethouder van Economie en Sport te machtigen om het Convenant Starterstraject: KvK- Starterstraject Leiden en KvK-Coachpool Leiden te ondertekenen. Samenvatting De Kamer van Koophandel Den Haag (kantoor Leiden), de Stichting Werk en Onderneming en de gemeente Leiden sluiten een nieuw convenant met betrekking tot de ondersteuning, begeleiding en huisvesting van (startende) ondernemers. Met ingang van 1 oktober 2009 kunnen startende ondernemers gebruik maken van het KvK-Starterstraject en de KvK-Coachpool.

2 Burgemeester MACHTIGING De Burgemeester van Leiden, gelet op het bepaalde in artikel 171, eerste en tweede lid, van de Gemeentewet, machtigt hierbij M.J.D. Witteman, wethouder Economie en Sport om namens hem het convenant Starterspakket: KvK-Starterstraject en KvK-Coachpool te ondertekenen. Leiden, 22 september 2009 drs. H.J.J. Lenferink Burgemeester van Leiden

3 Convenant Starterspakket: KvK Starterstraject Leiden en KvK Coachpool Leiden De deelnemende partijen: 1. de Kamer van Koophandel Den Haag, vertegenwoordigd door drs. B.J.G. Schuttenbeld, verder te noemen de Kamer; 2. de gemeente Leiden, vertegenwoordigd door M.J.D. Witteman, wethouder Economie en Sport, daartoe gemachtigd door de Burgemeester van Leiden ter uitvoering van het besluit van Burgemeester en Wethouders van Leiden d.d. 22 september 2009 verder te noemen de gemeente; 3. de Stichting Werk en Onderneming, vertegenwoordigd door R. van den Berg, voorzitter verder te noemen SWO. Overwegende: - dat partijen de samenwerking op het gebied van startersbegeleiding in Leiden wensen te continueren; - dat partijen gezamenlijk dienstverlening willen aanbieden aan (door)startende ondernemers in de vorm van professioneel advies en coaching en passende bedrijfshuisvesting, waarbij de Kamer een adviesrol vervult, SWO bedrijfshuisvesting en financiële facilitering biedt en de gemeente in diverse vormen (Servicepunt Bedrijven en financieel) faciliteert; komen het navolgende convenant overeen: Artikel 1. Begrippen - Partijen: de contractspartijen van deze overeenkomst. - Starter: de startende ondernemer woont in Leiden, de startende (Starterstraject) ondernemer gaat starten in Leiden of de ondernemer heeft een bedrijf in Leiden én is maximaal 1,5 jaar gevestigd. - Doorstarters: ondernemers die in Leiden gevestigd zijn en niet langer dan 5 jaar (Coachpool) bestaan of ondernemers die in een zeer vergevorderde fase zijn om hun bedrijf in Leiden te vestigen. Artikel 2. De gemeente (afdeling Realisatie/team Stadskennis en Cultuur) en SWO nemen gezamenlijk van de Kamer het volledige starterspakket af ten behoeve van Leidse (door)startende ondernemers. Het starterspakket omvat het KvK-Starterstraject Leiden, de KvK-Coachpool Leiden en Adviesgesprekken.

4 Artikel 3. Looptijd 1. De looptijd gaat in op 1 oktober 2009 en eindigt op 31 december Medio 2011 vindt een evaluatie plaats. 3. Indien partijen dit wensen wordt deze overeenkomst vervolgens voortgezet voor aansluitende perioden van telkens één jaar. 4. Beëindiging van deze overeenkomst vindt plaats door opzegging tegen het einde van een kalanderjaar met inachtneming van een termijn van tenminste twee maanden. 5. Opzegging dient te geschieden per aangetekend schrijven. Artikel 4. Inhoud KvK-Starterstraject Het KvK-Starterstraject is modulair opgebouwd uit producten en diensten van de Kamer van Koophandel, zoals intakegesprek, seminars, handelsnaamonderzoek en vervolggesprekken en wordt in overleg met de (door)starter aangepast aan dienst persoonlijke situatie. KvK-Coachpool De KvK-Coachpool bestaat uit 6 coaches, elk met een specifieke aanpak, ervaring en specialisme op het gebied van ondernemerschap. De volgende specialismen zijn in de coachpool aanwezig: - marketing en communicatie; - ondernemingsplan; - financiering; - bedrijfsvoering en strategie; - bedrijfsadministratie; - innovatie; - specifieke branches zoals horeca, detailhandel en zakelijke dienstverlening. Coaches kunnen ook een combinatie van bovenstaande specialismen vertegenwoordigen. De coach biedt de (door)startende ondernemer een coachtraject aan, waarin de coach motiveert, inspeelt op belemmeringen, feedback geeft op vorderingen, de plannen aanscherpt en nieuwe opties aandraagt. De Kamer sluit een samenwerkingsovereenkomst met de coach. De (door)startende ondernemer zoekt zelf een coach uit. De duur en de inhoud van coachtraject wordt in onderling overleg vastgesteld. Hiertoe wordt een begeleidingsovereenkomst afgesloten; het traject wordt afgerond met een beëindigingovereenkomst. De Kamer draagt zorg voor de projectadministratie. Ondernemers die microfinanciering hebben gekregen zullen eveneens gebruik maken van de KvK-Coachpool. Adviesgesprekken Om voor een ruimte in een van de 4 bedrijfsverzamelgebouwen van SWO in aanmerking te komen dient een adviesgesprek plaats te vinden met een bedrijfsadviseur van de Kamer. Alleen in geval van een positief advies kan een ruimte worden gehuurd. Hiervoor beoordeelt de Kamer het ondernemingsplan.

5 Artikel 5. Kosten Starterstraject 1. De (door)starter betaalt voor het volgen van het KvK-Starterstraject Leiden een eigen bijdrage van maximaal 100,-. 2. De kosten per traject zijn afhankelijk van de afgenomen producten en diensten bij de Kamer. De bijdrage van de gemeente en SWO aan het traject bedraagt maximaal 500,- per deelnemer. 3. De totale kosten zijn voor de contractsperiode gemaximeerd tot ,- per jaar. 4. De Kamer brengt geen BTW in rekening. 5. De Kamer neemt de kosten voor het drukken van de folder KvK-Starterstraject voor haar rekening uitgaande van een oplage van exemplaren. Indien meer folders worden gewenst zullen de kosten daarvan worden doorbelast. Coachpool 1. De (door)starter betaalt geen eigen bijdrage voor het gebruik maken van de KvK- Coachpool. Voor het intakegesprek om te beoordelen of iemand in aanmerking komt voor deelname aan de coachpool wordt 30,- in rekening gebracht. 2. De kosten per traject bedragen 750,-. In principe wordt 1 traject per (door)starter toegekend. In uitzonderingsgevallen kan een 2 e traject worden toegekend echter alleen in overleg met de gemeente en SWO. 3. De totale kosten zijn voor de contractsperiode gemaximeerd tot ,- per jaar. 4. De Kamer brengt geen BTW in rekening. 5. De kosten voor het communicatieplan (zoals folders, advertenties, realiseren en onderhouden website), maximaal 5.000,- per jaar, worden door de Kamer op basis van nacalculatie doorbelast. De Kamer neemt de kosten voor het drukken van de folder KvK-Coachpool voor haar rekening uitgaande van een oplage van exemplaren. 6. De Kamer neemt de helft van de kosten van de projectcoördinatie, maximaal 7.500,- per jaar voor haar rekening. De overige helft, maximaal 3.750,- wordt op basis van nacalculatie doorbelast. Adviesgesprekken 1. De potentiële huurder betaalt voor het adviesgesprek geen eigen bijdrage. 2. De kosten bedragen 30,- per gesprek. 3. De kosten worden ten laste gebracht van het budget KvK-Starterstraject ad ,- per jaar. 4. De Kamer brengt geen BTW in rekening. Artikel 6. Procedures 1. Om voor het starterstraject of de coachpool in aanmerking te komen heeft de (door)starter een positief advies van de Kamer nodig, te verkrijgen via een intakegesprek. 2. De kosten voor dit intakegesprek bedragen 30,- en zijn voor rekening van de (door)starter. Als de (door)starter in aanmerking komt voor het starterstraject maakt dit onderdeel uit van de eigen bijdrage van 100,-.

6 3. Personen met een werkloosheid-, bijstand- of arbeidsongeschiktheidverzekering komen ook in aanmerking indien zij kunnen aantonen geen beroep te kunnen doen op (begeleidings)regelingen van de uitkeringsinstantie of specifiek toestemming hebben ontvangen van de desbetreffende instantie. 4. Indien de (door)starter niet komt opdagen voor gesprekken en/of bijeenkomsten van het starters- of coachtraject, dan zijn de kosten van deze onderdelen voor rekening van de door)starter. Als dit het starterstraject betreft komen de kosten bovenop de eerder genoemde eigen bijdrage. De Kamer behoudt zich dan het recht voor om het starters- of coachtraject met een individuele deelnemer te beëindigen. 5. De aanvragen voor adviesgesprekken lopen in principe via het Servicepunt Bedrijven. Artikel 7. Monitoring De Kamer houdt het aantal starterstrajecten, coachtrajecten en adviesgesprekken bij op naam van de betreffende ondernemer en rapporteert per half jaar aan de gemeente en SWO. De facturering geschiedt op basis van afgenomen trajecten i.c. gesprekken. Er wordt geen reistijd in rekening gebracht. Artikel 8. Verdeelsleutel en Betaling 1. De gemeente en SWO dragen evenredig de kosten van het KvK-Starterstraject en de KvK- Coachpool en nemen de kosten van de adviesgesprekken voor hun rekening. 2. De Kamer factureert aan de gemeente en SWO afzonderlijk eens per half jaar (achteraf) waarbij een overzicht van de lopende trajecten zal worden gevoegd. 3. Na ontvangst van de factuur geldt een betalingstermijn van 30 dagen. 4. Bij niet tijdige betaling heeft de Kamer met ingang van de dag waarop de betaling uiterlijk had moeten plaatsvinden aanspraak op vergoeding van rente tegen het wettelijke rentepercentage. 5. De buitengerechtelijke kosten gemaakt in verband met het niet of niet tijdig betalen van een factuur zijn voor rekening van diegene die niet of niet tijdig heeft betaald. Artikel 9. Werkinstructies De op deze overeenkomst van toepassing zijnde werkinstructies zijn als bijlage toegevoegd. Artikel 10. Aansprakelijkheid De Kamer voert iedere, haar verstrekte opdracht met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uit, maar aanvaardt geen aansprakelijkheid voor enige schade die het gevolg zou kunnen zijn van de onvolledigheid en/of onjuistheid dan wel het gebruik van de geleverde informatie en/of de gegeven adviezen. Leiden, 29 september 2009 drs. B.J.G. (Ben) Schuttenbeld M.J.D. (Marc) Witteman R. (Roel) van den Berg Kamer van Koophandel Den Haag Wethouder Economie en Sport Stichting Werk en Onderneming directeur kantoor Leiden voorzitter

7 Bijlage behorend bij het convenant Starterspakket: KvK Starterstraject en KvK Coachpool Werkinstructies: - KvK Starterstraject - KvK Coachpool - Adviesgesprek in verband met bedrijfshuisvesting in een SWO-gebouw 1. Startende en doorstartende bedrijven die bedrijfshuisvesting of begeleiding willen, kunnen zich melden bij het Servicepunt Bedrijven. 2. De ondernemer wordt direct doorverwezen naar de Kamer. In geval de ondernemer ook een SWO-unit wil huren, wordt er ook een afspraak gemaakt met de beheer voor bezichtiging van de ruimte. 3. De Kamer neemt binnen 3 à 5 werkdagen contact op met de ondernemer en maakt een afspraak voor een intakegesprek. Tevens krijgt de klant te horen wat zij/hij moet meenemen. 4. Indien het een potentiële huurder van SWO betreft beoordeelt de Kamer het ondernemingsplan en zend per een advies naar het Servicepunt Bedrijven. Eventuele papieren stukken gaan per post naar het Servicepunt Bedrijven. Op grond van het intakegesprek kan de Kamer tot de volgende conclusies komen: -het ondernemingsplan is levensvatbaar en het adviesgesprek is toereikend voor de realisatie van de plannen. In dat geval brengt de Kamer een positief advies uit en kan de klant eventueel direct bedrijfsruimte huren van SWO; -het ondernemingsplan is in beginsel levensvatbaar maar het maatwerkgesprek is niet toereikend en dient aangevuld te worden met trajectbegeleiding. In dat geval bengt de Kamer nog geen definitief advies uit maar biedt de ondernemer trajectbegeleiding aan.na afronding van de trajectbegeleiding beoordeelt de Kamer het ondernemingsplan definitief en brengt advies uit aan het Servicepunt Bedrijven. Alleen in geval van een positief advies kan de ondernemer bedrijfsruimte huren van SWO; -het ondernemingsplan is niet levensvatbaar. In dat geval brengt de Kamer een negatief advies uit. De klant wordt positief ontmoedigd. Hij of zij kan geen aanspraak maken op de door de gemeente en SWO gefaciliteerde trajectbegeleiding; -het Service Bedrijven neemt contact op met de ondernemer en wordt doorverwezen naar andere aanbieders van bedrijfsruimte. 6. SWO stelt een lijst op van beschikbare bedrijfsruimten; deze ruimtes worden via de website van SWO aangeboden. 7. Doorstartende ondernemers willen gebruik maken van de coachpool. De ondernemer wordt doorverwezen naar de Kamer.

8 Werkinstructies: - Microfinanciering 1. Indien een (startende) ondernemer een aanvraag wil doen voor microfinanciering wordt bezien of het benodigde ondernemingsplan volledig is. 2. Als het ondernemeringsplan volledig is kan de (startende) ondernemer zelf een aanvraag indienen bij Qredits. 3. Indien het plan niet volledig is en als de (startende) ondernemer daar behoefte aan heeft, kan een afspraak gemaakt met de Kamer voor een intakegesprek.de Kamer neemt binnen 3 à 5 werkdagen contact op met de ondernemer en maakt een afspraak voor een intakegesprek. Tevens krijgt de klant te horen wat zij/hij moet meenemen. 4. Op grond van het intakegesprek kan de Kamer tot de volgende conclusies komen: - het ondernemingsplan is levensvatbaar en het adviesgesprek is toereikend voor de realisatie van de plannen. In dat geval kan een aanvraag worden ingediend bij Qredits; - het ondernemingsplan is in beginsel levensvatbaar maar het intakegesprek is niet toereikend en dient aangevuld te worden met het starterstraject. In dat geval brengt de Kamer nog geen definitief advies uit maar biedt de ondernemer het KvK-Starterstraject aan. Na afronding van dit traject beoordeelt de Kamer het ondernemingsplan compleet en levensvatbaar is. Indien een positief advies wordt uitgebracht kan een aanvraag voor microfinanciering bij Qredits worden ingediend; - het ondernemingsplan is niet levensvatbaar. In dat geval brengt de Kamer een negatief advies uit. De klant wordt positief ontmoedigd. Hij of zij kan geen aanspraak maken op de door de gemeente en SWO gefaciliteerde trajectbegeleiding. 5. Bij positieve beoorderdeling door Qredits kan de (startende) ondernemer gebruik maken van de KvK-coachpool. Hiervoor dient een intakegesprek met de Kamer plaats te vinden.

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0310, d.d. 9-3-2010 BBnr. 10.027 d.d. 9-3-2010 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Dienstverleningsovereenkomst Wmo beheersorganisatie Burgemeester en wethouders besluiten Behoudens

Nadere informatie

Voornemen tot voortzetten samenwerking met de West-Holland Foreign Investment Agency

Voornemen tot voortzetten samenwerking met de West-Holland Foreign Investment Agency B&W.nr.: 07.0126 d.d. 06-02-2007 Onderwerp Voornemen tot voortzetten samenwerking met de West-Holland Foreign Investment Agency 2007-2009 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EP 1. Er kennis van

Nadere informatie

B&W d.d. 15 juli 2014

B&W d.d. 15 juli 2014 B&W 14.0674 d.d. 15 juli 2014 Onderwerp overeenkomst BS Leiden Houtkwartier Burgemeester en wethouders besluiten: van de commissie 1. In te stemmen met de bijgevoegde overeenkomst met BS Leiden met betrekking

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0427 d.d. 13-4-2010 BB.nr. 10.033 d.d. 13-4-2010 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Convenant ter ondersteuning van de kandidatuur van de gemeente Den Haag als Europese Culturele

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Coaching & Training

Algemene Voorwaarden Coaching & Training Algemene Voorwaarden Coaching & Training Artikel 1 Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle mondelinge en schriftelijke offertes en overeenkomsten van of met en alle daarmee

Nadere informatie

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op het project Mijn Droomwinkel Roermond, hierna te noemen Mijn Droomwinkel.

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op het project Mijn Droomwinkel Roermond, hierna te noemen Mijn Droomwinkel. DEELNEMERSREGLEMENT Overweging Roermond heeft de ambitie de binnenstad levendig te houden en dé retailstad van Limburg te zijn en te blijven. Ook wil Roermond een stad zijn waar nieuw ondernemerschap welkom

Nadere informatie

Resultaten ondernemers enquête starters en ZZP-ers Land van Heusden en Altena

Resultaten ondernemers enquête starters en ZZP-ers Land van Heusden en Altena Resultaten ondernemers enquête starters en ZZP-ers Land van Heusden en Altena Samenvatting Ondernemersenquête Land van Heusden en Altena 2016 Bedrijvenkring Altena (BKA), Netwerkplatform Ondernemend Altena

Nadere informatie

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers

B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013. Inspanningen voor startende ondernemers B en W. nr. 13.0973 d.d. 5-11-2013 Onderwerp Inspanningen voor startende ondernemers besluiten:behoudens advies van de commissie 1. De brief vast te stellen inzake Inspanningen voor startende ondernemingen,

Nadere informatie

Leningovereenkomst leningnummer

Leningovereenkomst leningnummer Leningovereenkomst: XXXX Pagina 1 van 7 Leningovereenkomst leningnummer Ondergetekenden, Debiteur a, een rechtsvorm opgericht naar Nederlands recht, gevestigd te adres, postcode plaats, ingeschreven onder

Nadere informatie

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.2 Mijn Droomwinkel is een initiatief van gemeente Roermond, hierna te noemen de organisatie.

DEELNEMERSREGLEMENT. 1.2 Mijn Droomwinkel is een initiatief van gemeente Roermond, hierna te noemen de organisatie. DEELNEMERSREGLEMENT Overweging Roermond heeft de ambitie de binnenstad levendig te houden en de retailstad van Limburg te zijn en te blijven. Ook wil Roermond een stad zijn waar nieuw ondernemerschap welkom

Nadere informatie

Hoofdstuk 29. Ondernemersklimaat

Hoofdstuk 29. Ondernemersklimaat Hoofdstuk 29. Ondernemersklimaat Samenvatting Van alle respondenten jonger dan 65 jaar geeft 13% aan momenteel zelfstandig ondernemer te zijn, 6% heeft er serieus over nagedacht maar het uiteindelijk toch

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.1145, d.d. 25 november 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Sluiten samenwerkingsconvenant 'Veerkracht' in het kader van preventie van depressie bij ouderen in Leiden Zuidwest BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Gemeente ñ Bergen op Zoom

Gemeente ñ Bergen op Zoom Gemeente ñ Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom 3 0 SEP 2015 Uw kenmerk Ons kenmerk U15-015951 Datum Uw brief Beh. door P.C.C. van de Watering Doorkiesnr.

Nadere informatie

Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) Actualiteitencollege Bbz Jannie van den Berg

Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) Actualiteitencollege Bbz Jannie van den Berg Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) Actualiteitencollege Bbz Jannie van den Berg Programma Uitleg over het ZLF Bbz 2004/ondersteuning ZZP-ers Prestart WWB/Marginaal ondernemen Wat levert het op? Resultaten

Nadere informatie

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier]

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier] Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier [Naam leverancier] Pagina 2 / 12 Colofon Datum [datum] Referentie 2016001977 Versie 0.1 Afdeling Servicecentrum Voorzieningen Auteur T. Brummel Saxion. Alle rechten

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

2. Gehele of gedeeltelijke afwijking van deze algemene voorwaarden is slechts mogelijk indien en voorzover schriftelijk is overeengekomen.

2. Gehele of gedeeltelijke afwijking van deze algemene voorwaarden is slechts mogelijk indien en voorzover schriftelijk is overeengekomen. Algemene voorwaarden De Binding ARTIKEL 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten van De Binding stress & burn-out coaching

Nadere informatie

Verordening Stimuleringslening Nul-op-de-meterwoningen Zaanstad

Verordening Stimuleringslening Nul-op-de-meterwoningen Zaanstad Verordening Stimuleringslening Nul-op-de-meterwoningen Zaanstad De raad van de gemeente Zaanstad; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet,

Nadere informatie

Wat heeft de gemeente zelfstandig ondernemers te bieden?

Wat heeft de gemeente zelfstandig ondernemers te bieden? Wat heeft de gemeente zelfstandig ondernemers te bieden? Informatie, advies en financieringsmogelijkheden voor ondernemers Heeft u een eigen bedrijf of zelfstandig beroep en lukt het u (tijdelijk) niet

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Arcus I & P b.v.

Algemene voorwaarden van Arcus I & P b.v. Algemene voorwaarden van Arcus I & P b.v. Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: opdrachtnemer: Arcus I & P b.v., gevestigd te Skarspaed 3, 8621 CB Heeg opdrachtgever:

Nadere informatie

Procedure IntEnt Suriname Traject

Procedure IntEnt Suriname Traject Procedure IntEnt Suriname Traject Procedure IntEnt Suriname Traject De Toelatings eisen: Om deel te nemen aan het IntEnt Suriname traject moet u aan de volgende voorwaarden voldoen: 1. U moet een bedrijfsidee

Nadere informatie

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap

Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap Roest Advies ontwikkelt ondernemerschap voor zelfstandig ondernemers en maatschappelijke organisaties Voor meer informatie: info@roestadvies.nl telefoon 030-2640480 www.roestadvies.nl Wie zijn wij Roest

Nadere informatie

De opdrachtnemer: mediator en/of coach van Schaeffer Mediation & Coaching (hierna te noemen SMC).

De opdrachtnemer: mediator en/of coach van Schaeffer Mediation & Coaching (hierna te noemen SMC). Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: De opdrachtnemer: mediator en/of coach van Schaeffer Mediation & Coaching (hierna te noemen SMC). De opdrachtgever:

Nadere informatie

~atwijk 16 OKT Z01Z. Voorstel. : Burgemeester en Wethouders : Openbaar / Ter besluitvorming : Ruimtelijke Ontwikkeling : R.

~atwijk 16 OKT Z01Z. Voorstel. : Burgemeester en Wethouders : Openbaar / Ter besluitvorming : Ruimtelijke Ontwikkeling : R. Voorstel ~atwijk Aan Status Afdeling Medewetk(sr)er : Burgemeester en Wethouders : Openbaar / Ter besluitvorming : Ruimtelijke Ontwikkeling : R. Poel, van der Zaaknummer Datum Paraai medewerk(st)er: :

Nadere informatie

Wat is het Ondernemerscentrum?

Wat is het Ondernemerscentrum? Ondernemerscentrum Ondernemerscentrum Bent u van plan een eigen onderneming te starten of heeft u al een eigen onderneming? Heeft u daarbij behoefte aan praktische en concrete ondersteuning? Loopt u tegen

Nadere informatie

1. Alle door Leeghuis uitgebrachte offertes zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte uitdrukkelijk anders staat vermeldt.

1. Alle door Leeghuis uitgebrachte offertes zijn vrijblijvend, tenzij in de offerte uitdrukkelijk anders staat vermeldt. Algemene voorwaarden Leeghuis Begripsbepalingen opdrachtgever De partij aan wie door Leeghuis een offerte is uitgebracht, respectievelijk de partij die aan Leeghuis de opdracht heeft verleend tot uitvoering

Nadere informatie

Quickscan Elektrische Beïnvloeding

Quickscan Elektrische Beïnvloeding Algemene Algemene Voorwaarden Voorwaarden Quickscan Elektrische Beïnvloeding Quickscan Electrische Beinvloeding (Unity Check) (Unity Check - NEN 3654: 2014) Opdrachtgever: Auteur(s): Versie: 1 Roos+Bijl

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW Model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 30 juli 2003 vastgesteld. Verwijzing naar dit model en het gebruik

Nadere informatie

Modelovereenkomst PARTIJEN:

Modelovereenkomst PARTIJEN: 1 Modelovereenkomst Bijlage nummer 9 PARTIJEN: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door het, namens deze Directeur DVOM, naam ondertekenaar,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010. B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10.

RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010. B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10. RAADSVOORSTEL 09.0158 incl erratum dd 26 januari 2010 Rv. nr.: 09.0158 B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 / 26 januari 2010 B&W-besluit nr.: 09.1462 / 10.0091 Naam programma +onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN:

RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN: RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN: 1. [Naam opdrachtgever], gevestigd te [plaats], [adres] [postcode], rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam opdrachtgever], hierna te noemen: Opdrachtgever, en

Nadere informatie

MARKERKANT A - B, 1316 AL ALMERE

MARKERKANT A - B, 1316 AL ALMERE TE HUUR MARKERKANT 10 136 A - B, 1316 AL ALMERE Huurprijs 325,- per maand Aanvaarding in overleg Algemeen In Almere Stad op bedrijventerrein Markerkant, gelegen multifunctionele kantoor-/bedrijfsruimte/

Nadere informatie

OVEREENKOMST INTERNET BOEKHOUDEN

OVEREENKOMST INTERNET BOEKHOUDEN OVEREENKOMST INTERNET BOEKHOUDEN De ondergetekenden gevestigd te postcode en straat te dezen vertegenwoordigd door de heer/mevrouw in zijn/haar functie van hierna te noemen de Contractant en Ceifer Belastingadviseurs

Nadere informatie

Financiële ondersteuning voor ondernemers. Bbz-regeling

Financiële ondersteuning voor ondernemers. Bbz-regeling Financiële ondersteuning voor ondernemers Bbz-regeling De Bbz-regeling Bbz is het Besluit bijstandverlening zelfstandigen uit 2004, dat starters en gevestigde ondernemers ondersteuning biedt in bijzondere

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie

Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie Bijlage P Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie Algemene voorwaarden Synergos Vakopleiding Haptonomie 1 Definities A. Synergos Onder Synergos wordt verstaan: Het bedrijfsonderdeel Synergos

Nadere informatie

Microkrediet Gelderland

Microkrediet Gelderland Microkrediet Gelderland helpt starters en jonge ondernemingen Door de kredietcrisis zijn banken terughoudender met het verstrekken van bedrijfskredieten. Niet iedere ondernemer met een goed bedrijfsplan

Nadere informatie

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden

Out of Bounds Webdesign. Algemene Voorwaarden Out of Bounds Webdesign Algemene Voorwaarden blad 2 van 8 1 Toepasselijkheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en iedere overeenkomst voor zover van deze voorwaarden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DE OVEREENKOMST

ALGEMENE VOORWAARDEN DE OVEREENKOMST ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities Deze voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst tussen Wat Wel (hierna: Zorgaanbieder) en Zorgvrager. In deze voorwaarden worden een aantal begrippen gebruikt.

Nadere informatie

Inzet re-integratiemiddelen trajectbegeleiding Jongerenloket Holland Rijnland

Inzet re-integratiemiddelen trajectbegeleiding Jongerenloket Holland Rijnland BIJLAGE 4 Inzet re-integratiemiddelen trajectbegeleiding Jongerenloket Holland Rijnland Afspraken tussen de gemeentelijke sociale diensten in Holland Rijnland en het Jongerenloket voor Onderwijs en Werk

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Hoe help je jouw starters om succesvol te zijn? Mylène Hodzelmans - senior adviseur Economie Gemeente Breda

Hoe help je jouw starters om succesvol te zijn? Mylène Hodzelmans - senior adviseur Economie Gemeente Breda Hoe help je jouw starters om succesvol te zijn? Mylène Hodzelmans - senior adviseur Economie Gemeente Breda Wat gaan we doen? Iets over Breda Waarom startersbeleid en welke ondersteuning Rol van de gemeente

Nadere informatie

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer Ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente . Ten deze ingevolge artikel 171 Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

1.1 De verhuurder verhuurt aan de huurder en de huurder huurt van de verhuurder de navolgende sportaccommodatie zoals gespecificeerd in lid 3.1.

1.1 De verhuurder verhuurt aan de huurder en de huurder huurt van de verhuurder de navolgende sportaccommodatie zoals gespecificeerd in lid 3.1. HUUROVEREENKOMST SPORTACCOMMODATIE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Dordrecht, afdeling Sportbedrijf Dordrecht, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer A. van

Nadere informatie

(Geef naam opdrachtnemer), gevestigd (geef plaats) en vertegenwoordigd door (geef naam), (geef functie), hierna te noemen Dienstverlener,

(Geef naam opdrachtnemer), gevestigd (geef plaats) en vertegenwoordigd door (geef naam), (geef functie), hierna te noemen Dienstverlener, Overeenkomst enkele inkoop PIB Bron: Gemeente s-hertogenbosch Ondergetekenden: De gemeente X, hierbij vertegenwoordigd door geeft naam, geef functie, daartoe gemachtigd bij mandaatbesluit van 1 november

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0791 B.17.0791 Landgraaf, 16 mei 2017 ONDERWERP: Verordening 'Verbeteren energielabel particuliere woningvoorrraad' Landgraaf

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven of uit de context

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Abonnementsovereenkomst Droom van Zwolle

Abonnementsovereenkomst Droom van Zwolle Abonnementsovereenkomst Droom van Zwolle Partijen De v.o.f. DROOM VAN ZWOLLE, gevestigd te Zwolle aan het adres Koestraat nr. 35, rechtsgeldig vertegenwoordigd door., hierna te noemen: Droom van Zwolle

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Pagina 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Ons kantoor en onze diensten... 3 3. Waarom dit dienstverleningsdocument?... 4 4. Onze gegevens... 4 5. Wat mag u van ons verwachten... 5 6.

Nadere informatie

VOORBEELD MODELOVEREENKOMST ALGEMEEN TUSSENKOMST Opgesteld door de Belastingdienst nr. 9015550000-09 19 10 2015

VOORBEELD MODELOVEREENKOMST ALGEMEEN TUSSENKOMST Opgesteld door de Belastingdienst nr. 9015550000-09 19 10 2015 VOORBEELD MODELOVEREENKOMST ALGEMEEN TUSSENKOMST Opgesteld door de Belastingdienst nr. 9015550000-09 19 10 2015 Beoordeling overeenkomst Algemeen tussenkomst De Belastingdienst heeft, in samenwerking met

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST (Overeenkomst van Opdracht)

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST (Overeenkomst van Opdracht) SAMENWERKINGSOVEREENKOMST (Overeenkomst van Opdracht) Partijen: [... naam], gevestigd/woonachtig te [... plaats] aan de [... adres], geboren op.. te, paspoortnummer./rijbewijsnummer../kvk-nummer hierna

Nadere informatie

MANTELOVEREENKOMST LEASING

MANTELOVEREENKOMST LEASING MANTELOVEREENKOMST LEASING Debiteurennummer: debiteurennummer» Ondergetekenden: 1. «Statutaire naam» «Adresregel_1» «Postcode» «Plaats» KvK: «KVKnummer», hierna te noemen "Klant", en 2. WagenPlan B.V.

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT OPDRACHT

OVEREENKOMST TOT OPDRACHT OVEREENKOMST TOT OPDRACHT De ondergetekenden: 1 Delfin Interim Financials b.v. gevestigd aan Luchthavenweg 99a te Eindhoven, te dezer zake bevoegdelijk vertegenwoordigd door de heer M.J.M. Simons, Managing

Nadere informatie

Verordening Blijverslening gemeente Oss 2016 Pagina 1 van 6. Verordening Blijverslening. De raad van de gemeente Oss;

Verordening Blijverslening gemeente Oss 2016 Pagina 1 van 6. Verordening Blijverslening. De raad van de gemeente Oss; Verordening Blijverslening De raad van de gemeente Oss; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 19 juli 2016 gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te

Nadere informatie

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang B&W.nr. 11.0700, d.d. 28-6-2011 BBnr. 11.039 Onderwerp Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG): ondertekening samenwerkingsovereenkomst en voortgang Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden HERENBOS Re-integratie B.V.

Algemene voorwaarden HERENBOS Re-integratie B.V. Algemene voorwaarden HERENBOS Re-integratie B.V. Inhoud Artikel 1 Definities 3 Artikel 2 Werkingssfeer 3 Artikel 3 Offertes en aanbiedingen 3 Artikel 4 Overeenkomst 3 Artikel 5 Inschakeling derden 3 Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VIAVIDA

ALGEMENE VOORWAARDEN VIAVIDA ALGEMENE VOORWAARDEN VIAVIDA Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: ViaVida die deze algemene voorwaarden gebruikt voor het aanbieden van diensten. Opdrachtgever:

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Detachering, Consultancy en Projectmanagement. april 2013

Aanvullende voorwaarden Detachering, Consultancy en Projectmanagement. april 2013 Aanvullende voorwaarden Detachering, Consultancy en Projectmanagement april 2013 I N H O U D 1 BEGRIPSBEPALINGEN....2 2 Toepasselijkheid...2 3 Prijs en betaling...2 4 Rechten van intellectuele eigendom...3

Nadere informatie

Standaardvoorwaarden van de opdrachtgever gelden uitsluitend wanneer hun

Standaardvoorwaarden van de opdrachtgever gelden uitsluitend wanneer hun Algemene "opdrachtgever" Voorwaarden DVE voor Bedrijfscoaching, overeenkomsten hierna tussen te noemen opdrachtgevers "opdrachtnemer". en coachees, hierna te noemen bij 1. Artikel Met "opdrachtnemer" 1.

Nadere informatie

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND PARTIJEN: 1. De naamloze vennootschap Vitens N.V., statutair gevestigd te Zwolle, kantoorhoudend aan de Oude Veerweg

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen, Gemeenteblad van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2016 Nummer: 31 Uitgifte: 20 april 2016 Besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 februari 2016, nr. I16.010417, tot vaststelling van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Gemeenteraad van Zaltbommel - Verordening peutertoeslag en vve gemeente Zaltbommel 2018 vastgesteld

Gemeenteraad van Zaltbommel - Verordening peutertoeslag en vve gemeente Zaltbommel 2018 vastgesteld GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zaltbommel Nr. 190612 1 november 2017 Gemeenteraad van Zaltbommel - Verordening peutertoeslag en vve gemeente Zaltbommel 2018 vastgesteld De raad van de gemeente

Nadere informatie

1.4. De klant heeft na ondertekening een bedenktijd van 7 dagen. Binnen deze 7 dagen kan de overeenkomst ontbonden worden.

1.4. De klant heeft na ondertekening een bedenktijd van 7 dagen. Binnen deze 7 dagen kan de overeenkomst ontbonden worden. Algemene voorwaarden Dessaur Trainingen 1. Algemeen 1.1. Deze algemene voorwaarden gelden voor alle overeenkomsten en opdrachten tussen Dessaur Trainingen (hier valt Naomi maakt bespreekbaar ook onder),

Nadere informatie

OVEREENKOMST DEURWAARDERSDIENSTEN GEMEENTE DEN HAAG

OVEREENKOMST DEURWAARDERSDIENSTEN GEMEENTE DEN HAAG OVEREENKOMST DEURWAARDERSDIENSTEN GEMEENTE DEN HAAG De gemeente Den Haag, zetelende te Den Haag aan het Spui 70, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de algemeen directeur Publiekszaken, de heer

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op de dienstverlening van ADVIOM (Adviesbureau Omgevingsrecht). A. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Opdrachtgever: de partij die aan opdrachtnemer

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Wolf Huisvestingsgroep. In deze algemene voorwaarden worden de onderstaande begrippen als volgt gedefinieerd:

Algemene voorwaarden Wolf Huisvestingsgroep. In deze algemene voorwaarden worden de onderstaande begrippen als volgt gedefinieerd: Algemene voorwaarden Wolf Huisvestingsgroep ARTIKEL 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de onderstaande begrippen als volgt gedefinieerd: a. Opdrachtgever: een natuurlijk persoon of rechtspersoon,

Nadere informatie

Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 30 juni 2009 B&W-besluit nr.: 09.0771

Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 30 juni 2009 B&W-besluit nr.: 09.0771 RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 30 juni 2009 B&W-besluit nr.: 09.0771 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Erratum voorstel 09.0072 Treffen gemeenschappelijke regeling Shared Service

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN - 15 DECEMBER 2012 -

ALGEMENE VOORWAARDEN - 15 DECEMBER 2012 - ALGEMENE VOORWAARDEN - 15 DECEMBER 2012 - INHOUDSOPGAVE 1. Definities... 3 2. Toepasselijkheid... 3 3. Geldigheid... 3 4. Offertes... 4 5. Aansprakelijkheid... 4 6. Facturering en betaling... 5 7. Wijzigen

Nadere informatie

Uw raad wordt voorgesteld de verordening rechtspositie burgemeester Valkenburg aan de Geul vast te stellen.

Uw raad wordt voorgesteld de verordening rechtspositie burgemeester Valkenburg aan de Geul vast te stellen. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 15 december 2008 Agenda nr: Onderwerp: verordening rechtspositie burgemeester Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Burgemeesters ontlenen

Nadere informatie

Innovatiefonds Oost Gelre (IOG)

Innovatiefonds Oost Gelre (IOG) Innovatiefonds Oost Gelre (IOG) Inleiding In de gemeente Oost Gelre kunnen bedrijven, verenigingen, instellingen en particulieren gebruik maken van de IOG-regeling, zijnde het innovatiefonds Oost Gelre.

Nadere informatie

Gescand archief datum

Gescand archief datum Gescand archief datum 01-2017 - De raad van de gemeente Delft; 2858609 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 september 2016 gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet en

Nadere informatie

Eigenaren-bewoners die hun woning levensloopbestendig willen maken. Een van de aanvragers is

Eigenaren-bewoners die hun woning levensloopbestendig willen maken. Een van de aanvragers is Titel: Verordening Blijverslening gemeente Tynaarlo De raad van de gemeente Tynaarlo gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. ; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Concept overeenkomst ARBIT inzake VMS en AVT beheer

Concept overeenkomst ARBIT inzake VMS en AVT beheer Concept overeenkomst ARBIT inzake VMS en AVT beheer De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de de F. van Dijk secretaris van de Raad voor

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente f Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Jaarverslag 2016 StartersCentra

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten en Deurne

Samenwerkingsovereenkomst Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten en Deurne (lichte gemeenschappelijke regeling) De colleges van burgemeester en wethouders van Helmond, Laarbeek, Geldrop-Mierlo, Asten en Deurne, ieder voor zover het de bevoegdheden van het betreffende orgaan betreft,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant

Samenwerkingsovereenkomst. Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant Samenwerkingsovereenkomst Huis voor ondernemerschap en innovatie Midden-Brabant Partijen De ondergetekenden - Stichting Midpoint Brabant, gevestigd en kantoorhoudend te Tilburg, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B

[Geef tekst op] [Geef tekst op] bijlage B De ondergetekenden: 1. de Provincie Zuid-Holland, gevestigd te Den Haag, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J. Fransen, Commissaris van de Koningin ingevolge het besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

1. Doelstellingen. 2. Doelgroep

1. Doelstellingen. 2. Doelgroep ALGEMENE VOORWAARDEN Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op Stichting Brabant Onderneemt en op de (internet)deelname aan en het partnerschap van haar organisatie. Zij worden aangeduid als 'algemene

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

SERVICE ABONNEMENT NAZORG

SERVICE ABONNEMENT NAZORG SERVICE ABONNEMENT NAZORG Pagina 1 van 5 De volgende zaken regelt Trifin Adviesgroep B.V. altijd voor u: Afspraak op ons kantoor: wij maken graag tijd voor u vrij op een voor u geschikt tijdstip, zowel

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

BAWI/U200900381 Lbr. 09/032

BAWI/U200900381 Lbr. 09/032 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Hulp aan ondernemers bij economische crisis uw kenmerk ons kenmerk BAWI/U200900381 Lbr. 09/032 bijlage(n)

Nadere informatie

Beleidsregels Schuldhulpverlening

Beleidsregels Schuldhulpverlening Beleidsregels Schuldhulpverlening Het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem; - gezien het voorstel van 11 december 2012; - gelet op artikel 147 lid 3 van de Gemeentewet; besluit vast

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Boogaerdt Bedrijfsmakelaars B.V.

Algemene voorwaarden Boogaerdt Bedrijfsmakelaars B.V. Algemene voorwaarden Boogaerdt Bedrijfsmakelaars B.V. De inhoud van algemene voorwaarden is van toepassing op alle verstrekte opdrachten tot dienstverlening aan Boogaerdt Bedrijfsmakelaars B.V. en gelden

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW

HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW KONTRAKT_NUMMER HUUROVEREENKOMST KANTOORRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW Gebaseerd op het model zoals door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) in juli 2003 vastgesteld. Ondergetekenden:

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2015:5675

ECLI:NL:RBMNE:2015:5675 ECLI:NL:RBMNE:2015:5675 Instantie Datum uitspraak 29-07-2015 Datum publicatie 03-08-2015 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland 3947956 MC EXPL 15-2480

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 12.0517 d.d. 22-5-2012 Onderwerp Aanvullend en Wijzigend Convenant stimulering schone vrachtauto's en milieuzonering Burgemeester en wethouders besluiten:behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Winkracht 11

Algemene Voorwaarden Winkracht 11 Algemene Voorwaarden Winkracht 11 Inhoudsopgave Algemene Voorwaarden Winkracht 11... 1 1 Algemene voorwaarden Winkracht 11 voor particulieren... 2 1.1 Artikel 1 - Bedrijfsomschrijving... 2 1.2 Artikel

Nadere informatie

Felixx. Pensioen Consultants B.V. Leveringsvoorwaarden

Felixx. Pensioen Consultants B.V. Leveringsvoorwaarden Felixx. Pensioen Consultants B.V. Leveringsvoorwaarden Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden Felixx. Pensioen Consultants B.V. Artikel 1 Definities In deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden

Nadere informatie

Afsluiten convenant Integrale en structurele aanpak verenigingsondersteuning BESLUITEN

Afsluiten convenant Integrale en structurele aanpak verenigingsondersteuning BESLUITEN B&W-nr.: 06.1475 d.d. 12-12-2006 1 Onderwerp Afsluiten convenant Integrale en structurele aanpak verenigingsondersteuning BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. in te stemmen met het afsluiten

Nadere informatie

Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan

Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan De gemeente Den Haag, Spui 70, Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. S. Dekker, wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst Archiefbeheer Venlo Venray

Dienstverleningsovereenkomst Archiefbeheer Venlo Venray Dienstverleningsovereenkomst Archiefbeheer Venlo Venray De gemeente Venray, ten deze krachtens artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester, de heer J.J.P.M. Gilissen, handelend

Nadere informatie

Ons kenmerk Beh. door Afdeling. U P.C.C. van de Watering Stedelijke Ontwikkeling, Economie

Ons kenmerk Beh. door Afdeling. U P.C.C. van de Watering Stedelijke Ontwikkeling, Economie Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom l lllll llllll lllll llll llllll 111111111111111111111111111111111 Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Jaarverslag 2015 starterscentrum

Nadere informatie

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden.

4. Open training: een training geïnitieerd door HBIc waar individuele personen zich voor kunnen aanmelden. Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Hier Ben Ik coaching: de bedrijfsnaam waaronder Marcel Kars als zelfstandig ondernemer zonder personeel opereert. Het bedrijf is

Nadere informatie

Kennismakingsgesprek StartSmart

Kennismakingsgesprek StartSmart StartSmart Startpunten bij de Kamer van Koophandel Centraal gelderland Kennismakingsgesprek StartSmart Deelnamenummer Startsmart Datum Tijdstip Plaats Contactpersoon KvK Naam bedrijf HR-nummer (evt.) Naam

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 1 Begrippen

Algemene voorwaarden. 1 Begrippen Algemene voorwaarden 1 Begrippen De organisatie: Studiecoach Doorn, onderdeel van VOF Bisschop Consultancy. De cliënt: de ouder of ieder ander die een leerling bij Huiswerkbegeleiding Doorn onderbrengt

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Orangedotcom B.V.

Algemene voorwaarden Orangedotcom B.V. Algemene voorwaarden Orangedotcom B.V. 1. Algemeen In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Opdrachtgever; de natuurlijk persoon of rechtspersoon die aan Orangedotcom B.V. (hierna Orangedotcom)

Nadere informatie